D ploeg: De E ploeg met een verslagje van Nathan:

En nog een tweede verslagje van dezelfde wedstrijd, nu door Stijn Spitaels:

Speelweek 19. Basse Sambre A Merelbeke A: forfait van Merelbeke A

Robin (2), David (2), Peter (0/1), Bjorn (3)

David (0), Bjorn (0), Nathan (0)

Wesley (3), Kevin (2), Elie (3) en Stijn (3) C ploeg:

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2018

Wedstrijdverslagen week 13 B ploeg wint verrassend met 3 man. C & D halen belangrijke overwinningen. G boekt een mooie overwinning in Maldegem.

Bjorn (3), Harm (2), Robin (2), Peter (1)

Harm (3), Peter (1), Robin (1), David (1) Stijn (2), Marijn (1), Hassene (WO) en Ibe (0) Jeroen (1), David (2), Nathan (1), Nikolai (3)

Speelweek 15. Turnhout A Merelbeke B. Merelbeke C Knal Deinze A

Internationaal Jeugdtoernooi Namen (België)

Afdelingsontmoeting Grootebroek

Verslagen partijen 2 e ronde

Maandag 8 april Hellevoets Effect 1-DHC 4: 2-8 (2 e klasse reguliere competitie)

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2018

David (1), Harm (3), Robin (2), Peter (1) Bjorn (4), Benny (4), Stijn (3) en Marijn (2)

Tweebal. 2-maandelijks clubblad van Omni-Vrembo. september redactie : Björn Thys. Tweebal

EDC wint thriller tegen PSV en blijft in de Hoofdklasse!

Robin (1,) Harm (2), Peter (2), Björn (1) David (2), Stijn (1), Thomas (0) en Alan (0)

Maandag 18 februari Hellevoets Effect 1-Salamanders 6: 3-7 (2 e klasse D reguliere competitie)

Competitie bulletin nr

Robin(1/2), David (3), Björn (1), Benny (0) Stijn (1), Marijn (2), Hassene (WO) en Jelle (0)

De volgende race is op 28 augustus, na afloop kun je de Formule 1 race op het circuit van Spa-Francorchamps blijven kijken! Graag tot dan!

Minipolo toernooi in Apeldoorn

Team 4 - Najaarscompetitie 2012

Maandag 4 maart 2019:

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Wedstrijdverslagen. Senioren. Jeugd. Olympia E3 -Combinatie E2

25 september is de volgende kidsrace, om uur (let op, tijd is gewijzigd)! Opgeven kan natuurlijk al, via Hopelijk tot dan!

VERSLAG WK FEEDER GENT WATERSPORTBAAN. Wat een memorabel weekend voor het Nederlandse zoetwatervissen!!

Wedstrijdverslagen 6 en 7 mei 2017

Speelweek 6. Merelbeke A Le Logis A

NIEUWSBRIEF. jaargang 7 nr. 267 week

SPORT-FLITS Dosc A1. pag. 1. Zaterdag 25 juni 2016 Hansie bedankt!!! Jaargang 2015/ nummer 36

Nationale Kampioenschappen Taekwondo Sparren 13 januari 2018

Dinsdag 6 november 2018

De derde periode en het kampioenschap van TEC zaterdag 2

Beste tafeltennisvrienden,

We zijn goed op weg!!!!

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum

KBO DE SCHALM TOERNOOI JOURNAAL

Maandag 17 september Hellevoets Effect 1-Dordrecht 5: 3-2.

Verslag GP toernooi Hoorn 2013

Clubkampioenschappen D.O.V A-Senioren

01 Mei In dit nummer :

Maandag 25 maart 2019: Hellevoets Effect 1-Xerxes 1 (2 e klasse D Regulier): 2-8

Nieuwsbrief april 2019

NTTB Jeugdcup 2013 Papendal

VTC Woerden Volleybal voor jong en oud!

Grand Prix Assen 2013

Seta nieuws in t Klökske - week 13 - woensdag 27 maart 2019

Een uitgebreid verslag van onze correspondent B.B. volgt hieronder:

Deze week in t Klökske SETA jeugd sterk op toernooi, minder tijdens competitieronde.

Good Luck B2 - Baronie B5. Drie punten verdient, maar slechts een binnengehaald! 01 dec 2012

Zijn nu al zeker van eindronde en dat is een echte meevaller

Uitslagen en rangschikkingen - Week 10

Tweebal. 2-maandelijks clubblad van Omni-Vrembo. november redactie : Björn Thys. Tweebal

De Ster JO9-1 kampioen na superspannende wedstrijd tegen VV Sittard JO9-1 Doordeweekse wedstrijd tegen Roda JC was ook een geweldige ervaring!

R1 R2 R3 R4 R5 R6 R7 R8 R9 R10 R11 R12

De 1-na-laatste race van dit seizoen is op 27 november om uur, hopelijk tot dan!

KFC Turnhout Wedstrijdverslagen U10

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN DUBBEL D.O.V. 2014

Nu nog een mooie naam...

Demer & Dijle Bridge Trofee bulletin. Speeldag 7. Volgende afspraak: donderdag 21 februari 19u30 te Pieterman, Goudbloemstraat 28, 3000 Leuven

Nr.19. België - Belgique P.B geraardsbergen mrt/47 P maart 2012

Drie gespeeld negen punten. Wat dat betreft had de tegenstander van vandaag ook Udi 39

Youri Verswijveren Nederlands kampioen in de Nationale Autowasbon Mazda MX5 cup 2016!

ESDO E2 wint thuis van Luno E3

Deze week in t Klökske een mix van competitie, toernooien en een vleugje pingpongbal.

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

Weekbrief No 37 Seizoen Secretariaat: SENIORENAFDELING

2-maandelijks clubblad van Omni-Vrembo

Proteus minitoernooi 2012 (2)

Ook na komt wit in de verdrukking x40, 3.35x , 4.27x , 5.29x18 13x31 en schijfwinst én doorbraak.

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag JA1 Cartouche JA1 Rotterdam JB3 JB1

Seizoensverslag voorjaar 2016 Gepubliceerd 30 juni 2016

Nieuwsbrief 29 maart 2015

Westermaat Bokaal 2018: het wel en wee van HKC-1 en -2

Toppers! Er zijn in Nederland ongeveer 6804 basisscholen, het kunnen er inmiddels eentje meer of minder zijn. Maar in ieder geval 6800 basisscholen.

37 e jaargang nr december

* N I E U W S B R I E F H S D V *

Alle rijders zijn tijdens de 3 races een keer op het podium geeindigd, het uiteindelijke podium werd bezet door Black Stig, Jarek en Christovvv.

Transcriptie:

Speelweek 3 EBS A Merelbeke A (verslag door David Douchy) EBS was verwonderd dat Cedric Nuytinck meedeed. Met Cedric er bij moest de A ploeg eigenlijk vlot de overwinning kunnen binnenhalen, zeker als je weet dat EBS zelfs met slechts 3 spelers speelden (B0,B2,C2). Al heel snel hadden we door dat de c2 een veel betere speler was dan dat het klassement liet uitschijnen. Vader en zoon Stapelle, respectievelijk B2 en B0, zijn al jaren vaste waarden in 1e nat. Dit alles samen is het toch een moeilijke avond geworden met een nipte 7-9 winst tot gevolg. Cedric speelde ongelooflijk sterk (sinds kort WR 95!) en won alles makkelijk met 3-0. Harm speelde ook sterk en won 2 matchen, alleen de b0 was te sterk na enkele jammerlijke missers van Harm. David vocht in zijn gekende stijl en speelde goed, maar niet goed genoeg om een winstmatch te noteren, 2 3-1 verlies en 1 3-2 verlies met gevolg. Peter was de chauffeur van dienst om Cedric te halen en terug te brengen, bedankt Peter. Peter zelf speelde wisselvallig, hij kon mooie punten noteren maar we hebben Peter toch al beter zien spelen. Misschien had de last minute beslissing om hem toch in de A ploeg te laten spelen daar wel iets mee te maken. Was het de vermoeidheid die speelde, want zijn verplaatsing kon beter (misschien fysical coach contacteren:-) ). Gelukkig konden we de volle buit meenemen naar huis. Ook volgende week moeten we proberen de overwinning binnen te halen tegen mede promovendus Meerdaal Leuven. We spelen thuis de extra supporters zijn zeker welkom! Cédric (3), Harm (2), David (0), Peter (0) VMS A Merlbeke B (verslag door Thomas Van Tittelboom) De B-ploeg trok zaterdagavond met Bjorn, Stijn, Elie en Thomas (B2-B6-C2-C2) naar het op papier zwakkere Vms (C2-C4-C4-C6). Helaas werden de wedstrijden niet op papier, maar aan de tafel gespeeld, want de B ploeg kreeg het bijzonder lastig. De match begon nochtans niet onaardig, de ploeg kwam 1-3 voor na 3 vlotte overwinningen, enkel Thomas moest zich gewonnen geven in de belle. VMS vocht echter sterk terug en na 10 wedstrijden stond het plots weer gelijk. Na enkele felbevochten overwinningen van Elie, Stijn en Bjorn leek de overwinning voor het grijpen bij het ingaan van de laatste 2 matchen, 6-8. Maar nadat Bjorn zijn laatste wedstrijd verrassend verloor, sloop de spanning er toch terug in. Maar Stijn klaarde de klus in de belle en bezorgde de B ploeg zo de 3 punten. Eindstand: VMS A - Merelbeke B: 7-9 Bjorn (3), Stijn (4), Elie (2), Thomas (0)

Sint Pauwels A Merelbeke C (verslag door Nathan Vandoorn) Deze week reisde de C-ploeg af naar Sint-Pauwels, waar ze het zouden opnemen tegen hun A-ploeg. De C-ploeg werd opgevuld door Nathan, Nico, Sara en Hierro met een klassement van respectievelijk C4, C4, C4 en C6. Sint-Pauwels A stelde een, op papier, sterkere ploeg op met daarin Jorik Maes, Christophe Horemans, Bart Van Den Nieuwenhof en Joris Malcontent. Respectievelijk B6, B6, C0 en C2. De wedstrijd winnen zat er niet direct in. Nico en Nathan namen het in hun eerste wedstrijd op tegen Joris en Bart. Nico wist één set naar zich toe te trekken tegen Joris, maar verloor met uiteindelijk. Ook Nathan had moeite met zijn tegenstander en moest de overwinning aan Bart overlaten. Daarna was het de beurt aan Hierro en Sara om het Christophe en Jorik moeilijk te maken. Hierro won verrassend zijn eerste set en Christophe had al snel door dat hij het niet makkelijk zou krijgen om en wedstrijd te winnen. De tweede en derde set kon Hierro niet naar zicht toetrekken, hoewel dat evengoed het geval kon geweest zijn. De 4 de set was minstens even spannend, waarin Hierro dan wel weer aan het langste eind trok. In de beslissende 5 de set kon Hierro het laken niet naar zich toetrekken. Sara verloor snel de eerste 2 sets tegen Jorik, kon de derde set winnen, maar Jorik maakte het in de 4 de set af. 4-0 op het scorebord, niet echt verrassend, maar toch zien we het liever anders. Nathan en Nico speelden hun 2 de wedstrijd tegen Joris en Bart. Nathan begon slecht aan de wedstrijd en kwam al snel 0-2 achter. In de derde set vond hij de zwakte van Joris en won zo de set en uiteindelijk ook de wedstrijd. Eerste gedachte: 16-0 kan het al niet meer worden. Nico speelde een spannende wedstrijd tegen Bart, maar op belangrijke momenten speelde Bart net iets beter, waardoor Nico niet kon zegevieren. Hierro en Sara speelden in hun 2 de wedstrijd tegen Jorik en Christophe. Hierro wist geen raad met het spel van Jorik en verloor met 3-0. Sara overtrof Christophe en kwam al snel 2-0 voor. De derde set ging moeizamer en ging naar Christophe. In de 4 de set kwam Sara snel voor en leek de overwinning binnen, maar Christophe keerde het tij op het allerlaatste moment. Sara speelde in de 5 de set minder na de ontgoocheling in de 4 de set, verloor meerdere punten op een rij en kon het laken niet meer naar haar toe trekken. Halfweg de wedstrijd en het staat 7-1. Het was direct terug aan Hierro en Sara, die in hun derde wedstrijd tegen Bart en Joris moesten spelen. Hierro maakte het Bart elke set lastig, maar kon er steeds net geen winnen, waardoor het 0-3 werd. Sara daarentegen had het niet erg moeilijk met het spel van Joris en won met 3-1. Nathan en Nico maakten het in hun derde wedstrijd niet makkelijk voor Christophe en Jorik, maar konden beiden geen overwinning verzilveren. Hierro en Sara speelden in hun 4 de wedstrijd tegen Joris en Bart. Hierro hield goed stand tegen Joris, maar kwam steeds net iets tekort, waardoor Joris met de overwinning ging lopen. Hierro speelde deze avond zeer goed, maar kon geen overwinning mee naar huis nemen. Sara verloor de eerste set nipt tegen Bart, ondanks ze zeer goed speelde. De minstens even spannende 2 de en 3 de set wist Sara dan weer wel te verzilveren, maar in de 2 opvolgende sets keerde Bart de rollen om en Sara verloor haar 2 de belle van de avond. Sara speelde deze avond fantastisch, verloor 2 wedstrijden zuur, maar keerde met één overwinning terug naar huis. Nico en Nathan namen het in hun laatste wedstrijd op tegen Christophe en Jorik. Nico wou duidelijk niet zonder overwinning Sint-Pauwels verlaten en speelde een thriller van een match. Er was weer een 5 de set nodig om de wedstrijd te beslissen.

Daarin speelden beide partijen geweldig, maar op het einde kon Nico de overwinning binnenslepen door tactisch gebruik te maken van zijn service. Nico speelde deze avond steeds beter en de vreugde was dan ook groot na zijn enige overwinning van de avond. Nathan won snel de eerste 2 sets tegen Jorik, die gefrustreerd was door de hoge ballen met een vleugje verrassingseffect. Nathan was zelf wat verbaasd bij de 2-0 achterstand, maar zeker niet ontevreden. In de derde set maakte Jorik het Nathan moeilijk door helemaal anders te spelen, waardoor Nathan weggespeeld werd. Vreemd genoeg deed Jorik dat de vierde set niet meer en Nathan liet deze open kans om de overwinning te verzilveren niet liggen. Nathan won deze avond 2 wedstrijden. Eindstand 12-4. Daarna aten we goedgezind nog wat frieten samen met onze tegenstanders. (Behalve Sara, die was net iets minder gelukkig want er was geen vlees en de mayonaise was op.) Nathan (2), Nico (1), Sara (1), Hierro (0) Eikenlo B Merelbeke D (verslag door Jürgen Eeckhout) D-ploeg stunt naar gelijkspel De D-ploeg zorgde zaterdag in tweede provinciale voor een stunt van formaat door gelijk te spelen op Eikenlo B. Met een knappe 4/4 gaf Nikolai zichzelf een mooi verjaardagscadeau. De verwachtingen van Nikolai, Georgi, Jürgen en Werner waren niet al te hoog voor de wedstrijd op Eikenlo, een stevige ploeg (2x C2, C4 en C6) die meedingt naar promotie. Dat zorgde voor dé voedingsbodem voor een mooie sportieve avond. Nikolai deed meteen wat van hem verwacht werd en haalde het met enige moeite van de C4. Jürgen leek op weg naar een eenvoudige overwinning tegen de C6 en leidde al vlug naar 2-0. De match kantelde uiteindelijk en zijn tegenstander liep in de belle uit naar 5-0 en 8-5. Jürgen vocht zich terug in de ultieme set en kon uiteindelijk met het kleinste verschil het laken naar zich toetrekken. Meteen onverwacht 0-2. Georgi kende tegen hun eerste man een soortgelijk scenario. De dag voor zijn verjaardag haalde hij de eerste twee sets eenvoudig binnen, maar plots schoot de C2 uit de startblokken. In de belle haalde Georgi meteen zijn beste niveau en won hij uiteindelijk vlot. Luxe-invaller Werner hoopte zaterdag op een overwinning en kon alle tegenstanders aan het wankelen brengen. Tweede man en voorzitter van Eikenlo vond met veel moeite een antwoord op het verdedigende spel van Werner Hij speelde als een muur -. Uiteindelijk moest Werner driemaal met het kleinste verschil, en enkele gemiste setpunten, het onderspit delven. De stront liep van tussen zijn billen, verwoordde Werner de match laconiek. 1-3 en het geloof in een mooie avond groeide met de minuut. In zijn tweede match liet Nikolai de C6 alle hoeken van de tafel zien. Bijna kinderlijk eenvoudig stond de droge 3-0 in een mum van tijd op het scorebord. Jürgen had het dan weer niet onder de markt tegen de C4. Hij vond geen antwoord op de snelle aanval zijn tegenstander booste zijn rubbers zonder twijfel en ging met 3-1 de boot in. Werner kende een gelijkaardige wedstrijd tegen de eerste man van Eikenlo. Het klassementsverschil dreef naar boven en Werner verloor kansloos met 3-0. Georgi ergerde zich blauw aan de zwijntjes

van de voorzitter van Eikenlo. Na een spannende eerste, brak de veer bij Georgi. 3-0 en met gelijke bordjes de rust in. Knor. Na de rust dreef Werner de C4 tot het uiterste. Ik ga hem proberen moe te maken, had hij op voorhand gewaarschuwd. Maar Werner ging veel verder. Onverwacht liep hij tot 2-0 uit. Het was pas na heel wat coaching de C4 stopte met aanvallen dat de match keerde. Na een knappe vijfsetter was Werner er aan voor de moeite. De nederlaag in zijn tweede match liet de twijfel in Georgi s hoofd sluiten. De youngster liep tegen de C6 relatief makkelijk uit tot 1-2, maar dan sloeg de ervaring van zijn tegenstander hem uit zijn lood. Knappe balwisselingen werden afgewisseld met ingehouden topspins. Peptalk van mental coaches Niko, Jürgen en Werner brachten geen zoden aan de dijk, waardoor Georgi met het kleinste verschil verloor van zijn tegenstander. 6-4 voor Eikenlo. Nikolai bleef uiteindelijk de rots in de branding en ging op zijn elan rustig voort. Overlopend van het zelfvertrouwen maakte hij kipkap van de C2. Sneller dan zijn schaduw pingpongde hij de 3-0 op het scorebord. Jürgen stond dan weer voor een cruciale wedstrijd tegen hun eerste man. Om in de match te blijven was stunten absoluut nodig. De C2 vond echter geen antwoord op de vieze zwabberballen van Jürgen, die hem in zijn backhand vast zette. Onverwacht eenvoudig stuntte Jürgen en kwamen de bordjes gelijk te hangen. De Baklibroertjes zorgden daarna vlot voor winst zeven en acht. Georgi vond zijn vertrouwen terug en pakte met doordacht en mooi tafeltennis de scalp van zijn tegenstander. Nikolai had opnieuw geen kind aan de Eeklose eerste man. Ondertussen verloor Werner, die zich erg kranig verweerde, met 3-1 van de C6. Bij een 7-8 tussenstand moest Jürgen opnieuw proberen te stunten. Met de hele cafetaria die angstig meekeek En die aan het zagen was op de onorthodoxe spelstijl van Jürgen, dixit mama Liesbeth werd het een thriller van formaat. Bij een 2-1 achterstand kreeg de C2 een eerste matchpunt, maar Jürgen wilde niet wijken. Hij kon de vierde set toch met 12-14 op zijn naam zetten en een belle zou bepalen of Merelbeke in totaal zou winnen of niet. Uiteindelijk werd de vijfde set een maat voor niks en eindigde de wedstrijd op een billijk, maar verdiend gelijkspel. Nikolai (4), Jürgen (2), Georgi (2), Werner (0) Merelbeke E Meteor B (verslag door Jo Willems) Tijdens de 3 de speelweek nam Merelbeke E het thuis op tegen Meteor B. Na de kleine misstap in Hof Ter Burst was het van belang om opnieuw met een overwinning aan te knopen om bovenaan het klassement te blijven meedraaien. Bij Merelbeke konden Jurgen en Kevin niet spelen en daarom werd Robin opgevist uit de F-ploeg. Robin kon zo nog eens spelen met zijn ploegmaten van vorig jaar, Yann en Jo, aangevuld met William. Meteor had zijn eerste 2 wedstrijden winnend afgesloten en is sowieso een te duchten tegenstander. Met Marc, Matthias en Luk stelden ze 3 ex-c s op en Claude speelt als D2 zijn beste tafeltennis ooit. Robin en Jo openden de debatten en dat verliep eerder moeizaam. Robin verloor met een droge 3-0 van de nopjes van Matthias en Jo kwam 2-1 achter tegen de taaie Marc Vindevoghel. Luid aangemoedigd door zijn ploeggenoten knokte Jo zich echter terug en voorbij Marc naar een 3-2

overwinning. Vervolgens was het aan William en Yann om te proberen een kloofje te maken. William verloor echter met 3-1 van Luk en Yann liet een ruime voorsprong in de 4 de set onbenut waardoor hij in de belle vol aan de bak moest tegen Claude. Gelukkig hield Yann hier het hoofd koel en zette hij de tussenstand op 2-2. Robin kon ook tegen Marc geen grip krijgen op de wedstrijd en hij verloor andermaal met 3-0. Jo verloor nipt de eerste set tegen Matthias en leek ook de 2 de te moeten inleveren. Na enkele fantastische punten, waaronder een topspin na verplaatsing vanuit omloop naar diep voorhand, kon hij de set echter met 16-14 binnenhalen. Matthias wist echter de 3 de set opnieuw te winnen maar nadien kon Jo het tactisch allemaal wat beter uitspelen tegen de nopjes van de sympathieke tegenstander. Een zeer fel bevochten 3-3 tussenstand dus want Merelbeke had reeds 3 belles gewonnen. Yann en William zorgden toen voor een tussensprint want ze wonnen beide heel vlot met 3-0 van hun respectievelijke tegenstanders Luk en Claude. 5-3 dus aan de pauze. Ook Robin en Jo wonnen nadien van Luk en Claude, beide met 3-1. En zo konden ze de kloof uitdiepen tot 7-3. William won toen 3 sets met het kleinste verschil van Matthias en Yann won voor de zoveelste keer van Marc waardoor de overwinning reeds een feit was. Na een bijzonder spannende start waarbij Merelbeke met heel veel moeite 3-3 kon maken werd het verrassend 9-3. De laatste ronde is er eentje voor de geschiedenisboeken. Jo kon zich niet meer 100% opladen en verloor van een sterk spelende Luk. Robin had het juiste ritme te pakken en versloeg Claude met 3-0. William moest het onderspit delven tegen Marc en Yann maakte zijn status van MVP (Most Valuable Player) helemaal waar door andermaal 4 op 4 te behalen. Dankzij deze overwinning komt Merelbeke E op een gedeelde 2 de plaats (samen met Stekene D), achter het verrassende Grimminge A. Benieuwd wat deze sterke reeks in 3 de provinciale nog in petto heeft. William (2), Yann (4), Jo (3), Robin (2) Merelbeke F Aaigem B (verslag door Jan van der Wouden) Op vrijdag 30 september 20u00 was het tijd voor de derde speeldag voor de F-ploeg. Robin had na zijn schitterende prestatie in Sint Pauwels promotie gekregen naar de E-ploeg waardoor er gespeeld werd met de rest van de normale ploeg, zijnde Stefaan (D0), Jan (D2), Rudi (D4) en Ibe (D6). De tegenstander van dienst was Aaigem B, een allegaartje van vreemde spelstijlen te samen die afgekomen waren met Jurgen (D2), Jens (D4), Guido (D6) en Jean Paul (D6). Een op papier haalbare kaart dus. Ibe en Rudi mochten de spits afbijten tegen Jens en Jurgen. Ibe had veel moeite met het verdedigende en solide spel van Jens waardoor een 0-3 de logische uitslag was. Rudi, die steeds meer in vorm raakt, had zich ondertussen weer voorbereid om wat marathonmatchen te spelen en voegde meteen de daad bij het woord door in de belle te winnen van Jurgen. Vervolgens was het aan Stefaan en Jan om het op te nemen tegen Jean Paul en Guido. Stefaan vloog letterlijk en figuurlijk over Jean- Paul en niet veel later had ook Jan gewonnen van Guido met droge 3-0 cijfers waardoor er met een 3-1 stand een mooie start genomen was.

Nauwelijks tien minuten na zijn belle tegen Jurgen mocht Rudi dus alweer aan de bak, ditmaal tegen Jens. De eerste set wist Rudi nog naar zich toe te trekken, maar daarna kon hij nog weinig inbrengen tegen Jens, die een versnelling hoger geschakeld had, 1-3 was dan ook een correcte uitslag. Ibe mocht het ondertussen opnemen tegen kopman Jurgen. Na de eerste verloren set, kwam de motor van onze pupil op gang, waarna hij met mooi tafeltennis de match met 3-1 naar zich wist te trekken. In matchen 7 en 8 was het weer aan Jan en Stefaan. Allebei hadden ze wat meer moeite met hun tweede tegenstander maar uiteindelijk wonnen ze allebei met 3-0, waardoor we met een 6-2 ruststand perfect op schema zaten. Na de pauze nam Ibe het op tegen Jean Paul. Een wisselvallige Ibe, die last had met de sidespinballen van JP verloor uiteindelijk met 1-3. Rudi nam ondertussen, geheel in eigen stijl, de maat van Guido met 3-1. Met stand 7-3 namen Stefaan en Jan het zich voor om het af te maken. Jan walste over Jurgen en een paar minuten later won ook Stefaan van Jens met 3-0. De negen was binnen. In hun laatste matchen verloor Ibe van Guido met 1-3. Rudi nam dan weer de maat van Jean Paul met 3-2 (nog maar zijn tweede belle van de avond). Stefaan en Jan, die gedurende de avond allebei nog geen set verloren hadden, werden in hun laatste match allebei nog gedwongen tot een belle. Stefaan wist deze winnend af te sluiten, Jan niet. Uiteindelijk werd het dus 11-5. Stefaan bleef foutloos, Jan en Rudi namen de maat van drie tegenstanders en Ibe zorgde voor het laatste puntje. Een mooie overwinning voor de F-ploeg die een rustig seizoen lijkt tegemoet te gaan. Stefaan (4), Jan (3), Rudi (3), Ibe (1) Merelbeke G Egmont Zottegem C (verslag door Tom Berckmans) Voor speeldag 3 ontving Merelbeke G thuis Egmont Zottegem C Beide ploegen waren min of meer gelijk geklasseerd: D6 (Jelle), en 3 keer E0 (Hubert, Xavier en Tom) tegen D6, D6, E0, E2. Voor Hubert was het de eerste maal dat hij moest aantreden voor de G-ploeg omdat Werner de vorige wedstrijden voor zij rekening had genomen. Maar ook Werner was aanwezig, ditmaal als coach. Zijn taak zou erin bestaan om de spelers te coachen en hen tactisch bij te sturen. Dit is in de G ploeg af en toe wel eens nodig omdat we allen wel eens het hoofd en de focus durven te verliezen en dan beginnen te kletsen op alles om zo de wedstrijd dan te verliezen. De nummers 3 en 4 van Merelbeke (Xavier en Tom) begonnen alvast uitstekend aan de wedstrijd door de d6 spelers van Zottegem te verslaan in hun eerste wedstrijd. Ook Jelle en Hubert wonnen elk hun eerste partij. Het was wachten op een spannende belle bij Xavier, die hij uiteindelijk verloor, voor de eerste verliespartij voor Merelbeke. Op de andere tafel won Hubert wel van de E0 met noppen en zo stond het toen al 5-1. Bijna halfweg was er dus al een groot gat geslagen. Merelbeke bleef goed presteren en won ook alle andere partijen, alleen Xavier moest er nog eentje prijsgeven, weeral in de belle. Zelf wonnen we 4 belles mede dankzij de tactische hulp van coach

Werner die bij momenten eens moest ingrijpen om ons weer op het goede spoor te zetten zodat de wedstrijd alsnog tot een goed einde gebracht werd. 14-2 dus als einduitslag. Een fantastische seizoensstart dus met 9 op 9. Jelle (4), Hubert(4), Xavier(2), Tom(4) Merelbeke H - Sint Niklase E (verslag door Philippe De Rycke) Onze dames mochten van start gaan tegen het veel jongere Sint-Niklase viertal. Blijkbaar was dit niet zo makkelijk; Cindy verloor door te veel eigen fouten tegen de rijpere Filip en Petra kon maar 1 setje pakken tegen de reeds goed op niveau spelende Jordi. Match 3 en 4 waren onze heren aan de beurt; Jurgen won vrij makkelijk met 3-0 van Lode, terwijl het wederoptreden van Philippe na een lange rustperiode ( door vakantie en blessure) niet meteen meeviel tegen een goed spelende Jitske 0-3. In haar 2 e match kon Cindy terug niet overtuigen, met veel oversmashen verloor ze opnieuw met 0-3 van de zeer sterk acterende Jordi. Petra daarentegen begon stillekesaan haar draai te vinden en kon Filip verslaan in de belle. Terug aan de boys; Jurgen kon zijn topspin van daarnet niet genoeg uitbuiten om tegen Jitske te winnen met een logische 1-3 als resultaat. Philippe zijn diesel begon zachtjes warm te draaien tegen Lode in een spannende 5 setter, edoch moest ondergetekende opnieuw het onderspit delven met halfweg als tussenstand 2-6 in de wedstrijden. Eventjes pauzeren en terwijl bij de collega s van Merelbeke G gaan supporteren toen er een van de bezoekers doodleuk zijn lompe voet door onze muur trapte van frustratie! Wordt zeker vervolgd!! Terug aan de meiden; Blijkbaar deed onze korte pauze hen toch deugd, zat onze trouwe supporteres Ingrid daar misschien voor iets tussen met een wonderdrankje?? Petra won zeer zelfzeker tegen Lode met een droge 0-3. Cindy haar penhoudersmashen begonnen nu plots toch vruchten af te werpen tegen een wanhopende Jitske, ook hier werd gewonnen met 3-0.(4-6, niets is verloren) Jurgen en Philippe konden jammer genoeg hun betere prestatie van daarnet niet herhalen met een correcte 0-3 tot gevolg, winnen was dus plots veel moeilijker geworden, tussenstand 4-8. Het werd nog erger toen Jurgen plots een telefoontje kreeg en om dringende familiale redenen ons noodgedwongen moest verlaten. Onze dames waren intussen wel sterk op dreef gekomen met telkens een overwinning als resultaat; Cindy, mits nu en dan een klein vreugdkreetje uitend, won in zeer spannende eerste en 2 e set, de veer van Lode was in de 3 e set kompleet gebroken waardoor ze toch verdiend haar 2 e overwinning van de avond wist te boeken. Petra had meer moeite met Filip maar wist uiteindelijk in de belle het laken naar haar toe te halen, 6-8. Door het forfait van Jurgen moest Philippe de afsluitende match tegen Jordi ondergaan, met mooie rally s maar meestal in het voordeel van de youngster beslecht. Een logisch en zeker verdiende zege voor de sympathieke Waaslanders die zich aan de kop van het klassement weten te handhaven naast hun ploeggenoten van de D.

Daarna werd er nog wat nagekaart in onze foyer, zoals Frans wel eens mooi weet te vernoemen, met de met dehand door Luk bereidde broodjes en natuurlijk enkele lekkere drankjes van de maand, met dank voor het vrijwilligerswerk aan Luk! Philippe (0), Jürgen (1), Petra (3), Cindy (2) Kruibeke H Merelbeke I (verslag door Tijs Reunes) Na Kruibeke G geklopt te hebben, zakte Merelbeke I af naar Kruibeke om ook hun H-ploeg te verslaan. Twee spelers van Kruibeke G waren deze keer ook weer van de partij, we konden dus revanche nemen. We kwamen op voorsprong na een aantal zeer knap gespeelde partijen van Dave. Hij kon zelfs een achterstand van 2-0 goedmaken en zo zijn tegenstander toch nog verslaan door middel van zijn motivatie en doorzettingsvermogen. Na de rust ging het wat slechter, het tij keerde en we verloren meer matchen. vooral Tijs en Björn hadden het moeilijk. Ook in de laatste paar matchen konden we geen overwinning meer behalen, waardoor we maar matig tevreden konden zijn met ons gelijkspel. Er zat zeker en vast meer in. Dave was de ster van vanavond voor ons ploegje, deze niet-geklasseerde ex-recreant won alle 4 zijn matchen en motiveerde de anderen om er 100% voor te gaan. Volgende week is Temse D aan de beurt. Tijs (1) Kurt (2) Björn (1) Dave (4) Grimminge C Merelbeke J Eindstand 8-8