beatrijs.be

Vergelijkbare documenten
Zalig kerstfeest! beatrijs.be

beatrijs.be

beatrijs.be

SCOUTS REYNAERT GIDSEN BEATRIJS B12/12S

beatrijs.be

beatrijs.be

beatrijs.be

beatrijs.be

beatrijs.be

REYNAERT - BEATRIJS B1212G


MAART

SEPTEMBER-OKTOBER

SEPTEMBER-OKTOBER 2014

SCOUTS REYNAERT GIDSEN BEATRIJS B12/12S B12/13M

NOVEMBER 2013

beatrijs.be

SCOUTS REYNAERT GIDSEN BEATRIJS B12/12S B12/13M

beatrijs.be

MAART STEUN DE GIVERS OP FRIETJESAVOND Inschrijven op

beatrijs.be

beatrijs.be

Totem.

Totem.

Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien.

Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien.

APRIL

Wij hebben er alvast suuuuuuper veel zin in! Nu trommelgeroffel voor jullie nieuwe leiding!


Beste leden en ouders,

Totem.

SEPTEMBER Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien.


NOVEMBER Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien.

Totem.

DECEMBER

REYNAERT - BEATRIJS B1212G

SPARLEKIJN jaargang September

Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!!

Skoeteke september- oktober

beatrijs.be

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 56 nummer 1 SEPTEMBER - OKTOBER. 21 ste St. Elisabeth The Long Man. V.U.

Sint-Janske. September. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T:

jaargang september

Hoera! We kunnen er weer invliegen!!!

- Kapoenen: t-shirt (Scouts en Gidsen Vlaanderen), das (Scouts Beersel) - Kawellen, jonggivers, givers en jins: scoutsbroek/-rok, scoutshemd en das.

Woordje van de grol. Beste leden en ouders,

Totem.

DECEMBER Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien.

Het scoutsblad OKTOBER. Het scoutsblad oktober 1

Skoeteke september- oktober

REYNAERT - BEATRIJS B1212G

NOVEMBER Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien.

VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE

Jaargang 62 DEN TOTEM. Ons programmaboekje van de maand. JUNI Scouting Wijnegem

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen

FEBRUARI

Beste Vincies, ouders en sympathisanten,

Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien.

Voorwoord. Na enkele maanden geduldig te hebben gewacht is het eindelijk weer zover: Het nieuwe scoutsjaar kan van start gaan!

De Kapoenen seintoren 2

FEBRUARI Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien.

Louise van Cleemput 0474/ Guust Goussaert 0470/ Hallo kapoentjes!

scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen

Infoboekje. Kapoenen

Hopduveltjes Meldert

Traditioneel zijn er tijdens de maand juni groepsvergaderingen, omdat er veel leiding moet studeren. Hier alle vergaderingen op een rijtje:

Het scoutsblad Mei 1

Sint-Janske. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T:

- VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE

Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs.

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

Hopper is de winkel van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw.

Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder!

Totem.

Het scoutsblad. oktober. Het scoutsblad oktober 1

VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE

September Oktober --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN ---

Eikeltje mei Een stevige linker, De groepsleiding

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

REYNAERT - BEATRIJS B1212G

Belangrijke data voor de maand oktober:

Belangrijke data: 21 september: OVERGANG 31 oktober, 1 & 2 november: TAKWEEKEND jogi s. September-oktober

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten,

30+fuif en Pecho Party Vrijdag 30/09 en zaterdag 1/10

V.U.: EDMOND JONCKHEERE

Sloeber Semester 1

MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT SCOUTS & GIDSEN VLAANDEREN SINT-FRANCISCUS SINAAI. Infosnuffel

Jaargang 63 DEN TOTEM. Ons programmaboekje van de maand. April Scouting Wijnegem

Beste ouder(s) en leden,

De Kapoenen seintoren 1

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

1 april is het Pasen, hierop geven wij geen vergadering want zowel leiding als leden zijn te druk bezig met paaseieren te eten.

REYNAERT - BEATRIJS B1212G

Belangrijke data: 21 september: OVERGANG. September-oktober

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN

Groetjes, Leiding van de jongste takken

Transcriptie:

Afgiftekantoor: Dilbeek Verschijnt maandelijks: september/oktober 2009 Uitgezonderd juli en augustus Verantwoordelijke uitgever: Laura van Ham Kloosterstraat 111 1700 Dilbeek SCOUTS REYNAERT B12/12S GIDSEN BEATRIJS B12/13M http://www.reynaert beatrijs.be

Hallo, hallo, jij daar! Het is vandaag 31 augustus, de laatste dag voor het schooljaar 2009-2010 officieel van start gaat. Het is een eer om het eerste voorwoord van dit nieuwe jaar te mogen schrijven. Jullie zullen waarschijnlijk al verder gebladerd hebben in de Totem om te weten te komen wie jullie nieuwe leiding is. Er zijn vast heel wat veranderingen op te merken. We namen afscheid van Bagheera (Sika), Dafra, Padu, Raksha (Stern) en Wezel; al is het zeker dat jullie nog wel van hen zullen horen. Gelukkig zijn er ook een hele boel nieuwe leiders die staan te popelen om van start te gaan. Bakoe, Chil (Gazelle), Dhole, Hati (Talpa), Hazewind, Jako, Shada (Oryx) en Springbok zijn onze nieuwe aanwinsten. En tenslotte, we mogen ze niet vergeten, zijn er nog de blijvers: Akela (Maraboe), Ikki (Arasari), Nachtaapje, Serval, Spivo, Wasbeer en Wouw. En toch, ondanks (of vanwege?) alle vernieuwingen, gaan we er weer volledig tegenaan. Verrassende activiteiten, gevulde dagvergaderingen, gekke weekends en dan, al duurt het nog wel een hele tijd, een formidabel en onvergetelijk kamp! Met een jaarthema als Anders getikt kan het niet stuk lopen. Wat houdt dat echter in, Anders getikt? Dit jaarthema werd gekozen omdat scouting dit jaar de verbeelding en de fantasie wil voelen. Verbeelding kunnen we ervaren als een bron voor nieuwe werkelijkheid. Fantasie geeft nieuwe zuurstof aan de inspiratie; iets wat niet onbelangrijk is in onze jeugdbeweging. Einstein zei ooit Kennis is beperkt. Verbeelding omvat de wereld.. Nog even iets praktisch: Vergeet jullie niet tijdig in te schrijven op onze website http://reynaert-beatrijs.be. Het lidgeld dat jullie betalen dient voor de verzekering aan Scouts en Gidsen Vlaanderen, voor een wekelijks vieruurtje en voor een maandelijkse Totem (dit boekje). Er rest mij nog slechts één iets te zeggen: Geniet met volle teugen van dit scoutsjaar en kom steeds met volle goesting naar de vergaderingen. Een stevige linker, Sp!vo.

Lieve kaschoenen, ik bedoel kapoenen! We hebben een fantastisch Vikingkamp in juli achter de rug en ook de maand augustus is eindelijk voorbij. Het is hoogtijd om aan een nieuw scoutsjaar te beginnen. Nieuwe eerstejaars kapoenen die bij onze scouts komen, eerstejaars kapoenen die tweedejaars worden en tweedejaars kapoenen die, terwijl we een traantje wegpinken, welpen worden. En ook jullie leiding blijft niet onveranderd. Heel wat werk op onze overgang! Eén ding is zeker en staat vast; we gaan er een spetterend jaar, een energieke eerste maand september en een plezierige maand oktober van maken. Neem al jullie vriendjes, vriendinnetjes, klasgenootjes, broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes en alle andere kennissen mee zodat we er een lap op kunnen geven. Hier alvast onze eerste activiteiten: Zondag 20 september: Omdat alles nog zo nieuw is deze eerste vergadering van het jaar, is het maar goed dat jullie in de eerste plaats elkaar wat beter leren kennen. Hoe heet die jongen alweer? Was het Erik? Of Walter? Of? Weg met de twijfels! Leer elkaar kennen en mooie vriendschappen zullen al snel ontstaan. Originele kennismakingsspelen van 14u tot 17u30. Zondag 27 september: Het is zover. OVERGANG. Begin alvast te beven want zo makkelijk zullen jullie er niet van afkomen. Niet waar hoor! Geen schrik. Het enige risico dat jullie lopen is dat jullie misschien wel wat vuil kunnen worden. Trek, voor de zekerheid, wat kleren aan die vuil mogen worden. Nieuwe kapoenen worden officieel in onze groep opgenomen en onze oudste kapoenen wensen we voortaan veel plezier bij de welpen. We zullen het Park van Woluwe onveilig maken van 14u tot 17u30.

Zondag 4 oktober: Jos, Pol en Jef zouden heel erg graag boeren willen worden. Ieder van hen heeft een mooie wei geërfd van hun tante, boerin Rita. Het lukt hen echter niet om in hun eentje een mooie boerderij te bouwen en ze zijn ook te koppig om samen te werken. Het is jullie taak om hen vandaag te helpen en een zo groot mogelijke boerderij op te bouwen. Zeker komen van 14u tot 17u30, want het zal een spannende bosspelstrijd worden tussen de rivaliserende, toekomstige boeren. Zondag 11 oktober: Vandaag is jullie kans om te tonen wat jullie allemaal kunnen. Ben je een teamspeler? Ben je sterk? Sneller? Slimmer? Toon jullie geheime kapoenkrachten met onze bal- en pleinspelen. Verveling Dat kennen wij niet; dat staat niet in ons woordenboek. Het wordt een veelbewogen namiddag van 14u tot 17u30. Aan de ouders: Het zou wel eens kunnen dat jouw kapoen vanavond wat vroeger naar bed zou willen. Zondag 18 oktober: Gezelschapsspelen zijn geweldig, zeker als je ze in het levensecht kan spelen. Ganzenbord is hét spel bij uitstek. Welke ganzen, of liever welke kapoenen, geraken het eerst aan de finish? Om dat te kunnen zullen jullie eerst de meest vreesachtige en onmogelijke opdrachten tot een goed eind moeten brengen. Normale uren (m.a.w. van 14u tot 17u30)! Zondag 25 oktober: Het is de laatste zondag van de maand; tijd om even uit te rusten. Geen scouts vandaag. Maar niet getreurd; we zien jullie weer snel in november. Nog snel wat praktische informatie: Hebben jullie nog vragen of willen jullie ons, om welke reden ook, contacteren; dan kunnen jullie ons steeds op onderstaande nummers en e-mailadressen bereiken. Om het ook ons niet te lastig te maken: Graag tijdig verwittigen of jullie kapoen al dan niet aanwezig zal zijn op de vergadering. Gegroet; jullie liefste leiding! Spivo (Laura van Ham) lauravanham@hotmail.com 0499/198.533 Nachtaapje (Stijn De Vooght) stijndevooght@hotmail.com 0479/497.839 Dhole (Marine Devis) marinedevis@hotmail.com 0475/727.702 Hazewind (Sophie Bouché) sophii.b@hotmail.com 0498/761.862

Jaajoeee welpen, na veel examenstress zijn we weer helemaal klaar voor een nieuw scoutsjaar met nieuwe leden maar ook met nieuwe leiders (jullie hebben allemaal de groetjes van Raksha en Bagheera). Kom meer te weten en lees snel verder Zondag 20 september: De eerste vergadering van het jaar. Dit betekent dat we een paar nieuwe welpen verwelkomen. We gaan vandaag ook elkaar beter leren kennen met leuke kennismakingsspelletjes en uitdagende teambuildingproeven. Zondag 27 september: Overgang! Iedereen die overgaat van tak moet er dan zeker zijn. Doe kleren aan die vuil mogen worden want de kans bestaat dat het er modderig aan toe zal gaan. Zondag 4 oktober: Wie bewijst er zijn speurneustalent in deze schattenjacht? Zullen jullie op tijd zijn om de schat te vinden? Wie stal de schat? Kom dit alles en meer te weten op deze mysterieuze tocht Zondag 11 oktober: Jullie nemen het op tegen de leiding. Jullie maken geen schijn van kans maar we geven jullie toch nog een kans om het van de leiding te halen. Winnen of verliezen jullie? Zondag 18 oktober: Knutselnamiddag. We gaan naar het bos om leuke dingen te verzamelen zodat we daarna kunnen knutselen rond het thema herfst. Moesten jullie thuis nog veel plastieken flessen, wc-rolletjes, kartonnen dozen of ander leuk materiaal hebben, aarzel dan niet om deze ook mee te brengen. Zondag 25 oktober: laatste zondag van de maand, geen vergadering. Alle vergaderingen gaan door van 14u - 17u30, tenzij anders vermeld in de Totem. Kom altijd in perfect uniform. Dat wil zeggen: das + groene pull + groene/bruine broek. Gelieve ook steeds te verwittigen als je niet kan komen. Een stevige linker, Akela (Servaas Boels) ikke_servaas@hotmail.com 0476/617.931 Ikki (Nicolas Myter) welfanta@hotmail.com 0474/792.929 Chil (Peter Degryse) peterdegryse@hotmail.com 0497/250.872 Hati (Sébastien Durbecq) famille.durbecq@gmail.com 0495/809.551 Shada (Elisabeth Porcher) elisaporcher@hotmail.com 0477/364.735

Teuteudeteudeteeeeeeeeeeeeuh!! Wij stellen jullie voor; een spetterend nieuwe gemotiveerde jonggiverleidingsploeg die zal bestaan uit: - Een aloude bekende WASBEER die altijd al dol geweest is op jonggivers en jullie dus niet kan loslaten; hij zal de vaderfiguur onder ons zijn ;). - Een minder gekende, maar toch niet mindere SERVAL die na drie jaar de kapoenen in de steek laat en de jonggivers wat fantasie en humor zal bijschaven met haar kapoenenervaring! - En, last but not least, twee splinternieuwe groentjes, JAKO en BAKOE, die nog boordevol energie zitten om, samen met de wat meer ervaren leiding, er een spetterend scoutsjaar van te maken!!! Eens zien wat de eerste twee maanden ons te bieden hebben: Zondag 20 september: We profiteren van de autoloze zondag en trekken te voet zo ver mogelijk de stad in. Onderweg verrassen we jullie met heel wat originele spelletjes. Zondag 27 september: Vandaag een serieuze en belangrijke dag; we gaan naar het park voor de traditionele overgang! Zondag 4 oktober: HOFSTADE! Op dit jeugdsportival kunnen jullie jullie uithoudingsvermogen, balvermogen en allerlei andere vermogens uittesten; een heuse aanrader dus! Opgelet, dit is een dagvergadering! De exacte uren zijn nog niet bekend en volgen later. Zondag 11 oktober: Het bos is al een hele poos niet bespeeld geweest vraagt naar een bosspel! Zondag 18 oktober: Neem je MIVB-abonnement mee en kom om 14u naar de lokalen. We spelen een stadsspel vandaag! Zondag 25 oktober: Dit is de laatste zondag van de maand dus hier naar gewoonte geen vergadering gepland. Gaan we jullie missen? En Jullie ons? Serval (Karin Melsens) karin.melsens@gmail.com 0499/391.189 Wasbeer (Alexis Janssens) alexisjanssens@hotmail.com 0498/638.707 Jako (Zeger Boels) zeger_boels@hotmail.com 0478/533.498 Bakoe (William Beuckelaers) spartan_807@hotmail.com 0476/868.559

Jow Givers, Jullie hebben er lang op moeten wachten; eindelijk gaat het scoutsjaar weer van start. De vorige leiding heeft de scouts vaarwel gezegd maar niet getreurd. Twee verse krachten staan klaar om er een spetterend jaar van te maken. Na 4 jaar krijgen jullie Wouw terug als leiding. Springbok mag dan wel nieuw zijn in onze groep, hij heeft er al vele jaren opzitten bij de naburige scouts. Om er goed in te vliegen, meteen een programma voor twee maanden: Zondag 20 september: Met de nieuwe givers er bij is niemand nog te vertrouwen. Sommige zijn misschien infiltranten die de boel willen terroriseren. Aan jullie om te bepalen wie er goed en fout is. Zondag 27 september: Overgang: ieder jaar hetzelfde ritueel maar daarom niet minder leuk. Zondag 4 oktober: Bloso Jeugdsportival. Snuif je longen maar vol zuurstof en zie dat je topfit bent. Exacte uren volgen zodra we die hebben van de buschauffeur. Zondag 11 oktober: The end of the world! Vandaag is het 21/12/2012 (kijk maar eens op Google wat er die dag allemaal te gebeuren staat), de aarde zal op het einde van de dag vergaan. Kom naar het bangelijke metrospel om te bepalen of je zal branden in de hel of rijstpap met gouden lepeltjes gaat eten in de hemel. MIVB-abonnement meebrengen. Zondag 18 oktober: Na een hele maand vermoeiende activiteiten, gaan we het vandaag wat rustiger aan doen. We slenteren naar het plaatselijke café en gaan ons daar te goed doen aan wat verfrissend vocht. Om niet helemaal in luiaardij te vervallen, zullen we af en toe eens een vogelpik, biljart of flipperkast spelen. Zondag 25 oktober: Laatste zondag van de maand, geen vergadering. Geniet even van dit rustig weekend want van vrijdag 30 oktober tot maandag 2 november is het Hoge Venen weekend Nog een paar afspraken om goede vrienden te blijven met de leiding: Kom op tijd (altijd om 14u00 tot 17u30 tenzij anders vermeld) Kom in perfect uniform (De groene verf staat klaar om de jeansbroeken te verven) Bel of mail af als je niet kan komen Stevige Linker, Wouw (Kwinten Boels) kwinten.boels@gmail.com 0472/240.310 Springbok (Niels Wellens) niels.wellens@telenet.be 0474/712.435

Adres: Diestsevest 92 3000 Leuven Openingsuren: dinsdag t.e.m. donderdag: 14u 18u vrijdag t.e.m. zaterdag: 10u 12u30 13u30 18u Website: www.hopper.be Scouts uniform: hemd, pull, korte en lange broeken Regenkledij: regenjas, regenbroek, regenpak Messen: Zwitserse zakmessen, opinelmessen Schoeisel: stapschoenen, laarzen, kousen