N I E U W S B R I E F J A N UA R I

Vergelijkbare documenten
NIEUWSBRIEF JANUARI 2017

oudercomité NIEUWSBRIEF JANUARI 2019 soep Ontbijt Paasbrunch wafelverkoop KERSTHAPPENING Midzomerhappening Bedankt Schooljaar WENSEN

Nieuwsbrief. Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis. Schooljaar december Beste ouders

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2015

Kerstmarkt. Tijdens en na het oudercontact kan u in een gezellige kerstsfeer genieten van allerlei lekkers.

N I E U W S B R I E F M A A R T

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 /

NIEUWSBRIEF 11 EINDE Beste Noordlandertjes,

NIEUWS UIT DE SCHOOL 21

Ravotten in het bos met het derde leerjaar

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

NIEUWS UIT DE SCHOOL 14

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE.

November: schooljaar

Nieuwsbrief mei De school van toen, 100 jaar geleden!

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie!

Nieuwsbrief einde schooljaar 2017

maandag 17 december tot vrijdag 21 december 2018

September Op vrijdag bent u s morgens van harte welkom op onze speelplaats! Voor onze nieuwelingen rollen wij zelfs de rode loper uit...

BABBELBOX. Van BS Kameleon

Wat doen de kleuters deze week?

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

2. FLUO FLUO FLUO --- VERPLICHT!!!!

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

De kleuterjuffen en de kleuters verrasten hun ouders en (over)grootouders in het BEROEPENHUIS.

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018

Klaverblad. -zomereditie-

NIEUWSBRIEF. Oktober Agenda. Vrijaf lokale verlofdag. L5: T.O. techniek. L3 + L4: Zwemmen. L2A + L2B: Kinderboerderij appelsap maken

Nieuwsbrief november 2018

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

Nieuwsbrief 10 - Schooljaar

NIEUWSBRIEF GBS DE SCHAKEL

Klaverblad januari 2018

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017

NIEUWSBRIEF. SBS Winkelomheide Schooljaar Uitstapje naar Studio Geel. Inhoud. Einde oog voor lekkers MAAR woensdag blijft fruitdag

NIEUWSBRIEF januari 2015

Kleuterkrant november-december 2017

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap!

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling)

Jaarthema: Muzisch werken rond beeld, drama, muziek, woord, beweging

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid

Nieuwsbrief maand Maart 2012

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief januari 2017

*** Kerst 2017 *** December

De laatste weken viel er heel wat te beleven in onze klas. Kijk mee en geniet!

HORIZONTAAL.

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Kerstvakantie

Weeknieuws. 1. Iedereen sociaal evenw(v)aardig! 2. Onze kinderverzorgster(s) N R 1 5. In dit nummer:

Inlichtingenblaadje januari 2016

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid

Aan iedereen die, op welke manier ook, geholpen heeft om dit jaar van de kerstmarkt weer een geweldige editie te maken, DANK JE WEL!

NIEUWSBRIEF. schooljaar , nummer 3 vrijdag 18 september 2015

Echo november - december 2015

Klaverblad januari 2017

Nieuwsbrief 17 d.d

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2016

Begin van het nieuwe schooljaar

NIEUWSBRIEF. NOVEMber 2015

Nieuwsbrief. Maart 2016

Nieuwsbrief 20 - Schooljaar

TUTTI FRUTTI. Woensdag 7 juni 17

Nieuwsbrief februari 2015

Eerste Communie Vormsel

Maandbrief december 2018

Op weg naar het Kerstfeest.

NIEUWSBRIEF januari 2018 NIEUWSBRIEF

Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte!

Nieuwsbrief 19 december nr. 5

NIEUWSBRIEF februari Lichtmis

Mater Dei Vrije Basisschool Heislag Brasschaat

Nieuwsbrief December 2012

NIEUWSBRIEF. Beste ouders,

AGENDA nr. 1 NIEUWS. JARIG 31-8 Cor van Kooten groep 7/8 8-9 Yfke Siebert groep Lennart Zwanenburg groep 2

HORIZONTAAL. Voorwoord juf Esther GENIET VAN JE VAKANTIE! DE TERRILLING Voor alle activiteiten kan je hieronder terecht WEBSITE.

September Op maandag bent u s morgens van harte welkom op onze speelplaats! Voor onze nieuwelingen rollen wij zelfs de rode loper uit...

Wat doen de kleuters deze week?

Nieuwsbrief oktober-november Agenda

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Nieuwsbrief december 2018

Kalender van deze maand

Fladderkrant februari Kwaliteitszorg

NIEUWSBRIEF mei 2019

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis

NIEUWS UIT DE SCHOOL 31

MET LEUKE ARTIKELS, VEEL FOTO S, SPELLETJES, MOPJES EN NOG VEEL MEER!

Nieuwsbrief December 2010

HEBBEN JULLIE DE MOOIE POSTER IN DE HAL AL BEWONDERD???

Schoolkrant. Planning: Jarigen van de week: Week 14 Vrijdag 13 december Agenda:

Beste ouders, Met vriendelijke groeten, Anneke Gabriel Directeur

BABBELBOX. Van BS Kameleon

Donker weer licht aan!. 1

nieuwsbrief. 01 nieuwsbrief voor ouders

MEI 2016 NIEUWSBRIEF. Succesvolle actie Help meester Paul naar de top.

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2016

Nieuwsbrief april 2013

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2018

BASISSCHOOL MAATJES. MAATJES-NIEUWS april G.B.S. Maatjes Nieuwmoer

Doe middag. Nummer 29, 15 januari Activiteiten:

Transcriptie:

G.B.S.-DE VLIEGER Mgr. Heylenstraat 22 2460 KASTERLEE Tel.014/85.00.67 Fax. 014/84.26.34 E-mail: devlieger@skynet.be Website: www.gbsdevlieger.be SCHOOLJAAR 2015-2016 N I E U W S B R I E F J A N UA R I 2 0 1 6 Beste ouders, we wensen jullie een hartverwarmend 2016! Dat 2016 voor jullie gezinnen: Hoopvol Adembenemend Royaal Talentvol Verrassend Eenvoudig Rechtvaardig Waardevol Aanmoedigend Renderend Moedig Evenwichtig Natuurlijk Delend mag zijn! Bedankt aan het oudercomité, bedankt aan alle HELPENDE HANDEN voor deze geslaagde KERSTHAPPENING! Dankzij jullie inzet werd ook deze editie alweer een succes!

Pagina 2 De sint op bezoek! De Sint kwam op 4 december langs maar niet te paard en niet met de bolderkar van Vrolijke Vriend daar kon Sint niet in niet op de rug van Fitte Freddy zo hoog kon Sint niet springen niet achterop de fiets bij de Mosser, het stoeltje stond wat losser. Maar hij kwam wel met Fluo-flitser, in zijn Cabrio dat was wat blits er! Bedankt aan de Flashers om de Sint te brengen. Het werd een heerlijk feest met zang, dans én pakjes! Er waren geen stoute kinderen dus ieder kreeg een lekkernij. Een groot pak voor de klas en iedereen was super blij! Bedankt Sint en Piet en tot volgend jaar! Drukken, DRUKKEN altijd maar DRUKKEN! We werden hartelijk ontvangen in het Frans Masereel Centrum door de enthousiaste begeleider Serge, die ons inwijdde in de kunst van verschillende druktechnieken. Tijdens enkele leuke workshops trachtten de leerlingen van 5B via processen zoals zintuiglijk waarnemen, creatief denken, actief experimenteren en vormgeven hun interesse voor meerdere kunsten te verhogen Iedereen was enthousiast druk doende bezig en ondanks een beetje tijds druk hebben onze leerlingen er toch een fijne in druk nagelaten. De verkeersbrigade aan de schoolpoort Een welverdiende dikke duim voor leerlingen met: Fluo hoes aan boekentas Helm op Extra fluo vest Donkere dagen laat je zien of je bent gezien!

Pagina 3 Er valt altijd wat te beleven in Technopolis. 1ste en 2de klassers hebben zelf de handen uit de mouwen mogen steken in een levensecht decor. Er werden pizza's gemaakt, er zijn muren gebouwd, er werd doktertje gespeeld in de ziekenwagen, de winkelrekken werden aangevuld,... en er werd vooral genoten van een leuke en leerrijke dag. Voorbereiding theaterbezoek! Voor we met de kinderen naar het filharmonisch orkest in de Roma trokken, kregen we bezoek van de mensen van Jeugd en Muziek die het hele muzikale verhaal kwamen voorbereiden. Heel leerzaam en leuk! Bezoek Roma Reis door het middelpunt der aarde rond de wereld naar de maan in 80 dagen! Nico Sturm nam ons mee in de wereld van luchtballonnen op drift, gewelven onder de grond, mysterieuze lichtstralen, duikboten in nood, geheimzinnige eilanden, raketten uit blikzilver en reizen naar het onmogelijke. De vrolijke belle epoquemuziek van Camille Saint-Saëns gaf diepte aan het verhaal en versterkte het gevoel.

Pagina 4 GOUD voor de zesdeklassers! Dappere dames in het 6de leerjaar die bewezen dat ook meisjes techniektalent hebben en Jef keek en zag dat het goed ging. Als volleerde wetenschappers wisten ze hun werk vakkundig uit te leggen. Het was beslist een spannende finale waar net bij de laatste toer het 5de lampje niet wou branden. Tussen de wedstrijd en de slotshow nog snel even een interview voor RTV (dat nog diezelfde avond werd uitgezonden) net zoals echte BV s. Niemand had nog op een overwinning gerekend en dat zorgde voor extra uitbundigheid wanneer Niels de Stadsbader de Vlieger als één van de vier winnaars bekend maakte. De ploeg ontving goud uit handen van minister Schauvliege. Nu naar Arnhem waar Belgische ploegen het opnemen tegen de Nederlandse winnaars. De broodjes met kaas en heerlijke chocola van de sint, smaakte heerlijk na deze spannende overwinning! Bezoek VTST, Nog meer TECHNIEK in de praktijkklas van VTST. Hoe ziet een praktijkklas in het secundair er uit? Wat kan je er doen? Hoe gaat dat in zijn werk? Geweldig dat ze op deze manier een kijkje konden nemen en les kregen van leerkrachten secundair. Het resultaat was ook dit jaar weer geweldig!

Pagina 5 O Denneboom o denneboom, wat zijn je takken wonderschoon. Ik heb je laatst op de speelplaats zien staan Toen zaten er geen kaarsjes aan! Kerst waarneming bij de Witte Schapen, bij onze sparrenboom. Onze boom die is wel ZO HOOG Leuke waarneming voor onze Witte Schapen. CHILD focus Dank aan de mensen van Child focus die op een professionele manier onze zesdeklassers info brachten over hun organisatie. Vooral de preventiecampagne zorgt voor het wegnemen van taboes. De kinderen krijgen de boodschap om ten allen tijde niet gepaste gesprekken met vreemden te melden aan hun ouders en er niet op in te gaan. Hidrodoe Moest er nog water zijn, onze vierdeklassers weten er nu alles van! Wij gaan SCHAATSEN De leerlingen van het 4de leerjaar waagden zich op glad ijs en dit was aan een schappelijke prijs.voor sommigen was het voor de allereerste keer, maar deze belevenis smaakt naar meer. Ze gleden flink vooruit en gingen meermaals onderuit. Hardwerkende Blauwe Vissen wat is het toch leuk in de klas!

NIEUWSBRIEF JANUARI 2016 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 1 Kerstvakantie 2 Kerstvakantie 3 Kerstvakantie 4 5 6 Fruitdag 7 sneeuwklassenspel Infoavond 6de sneeuwklassen 19:30 8 9 10 11 Zwemmen 5j + lager Wauw wete- 12 13 Fruitdag 14 15. 16 17 18 19 20 Masereel 5C Infoavond voor toekomstige 2,5 jarige kleuters 21 22 23 24 25 Zwemmen 5j + lager Vertelatelier kleuters 26 27 Fruitdag Openklasdag 2,5 jarigen Vertrek sneeuwklassen 28 29 30 31 Jarigen van de maand! Op het menu stond puree met spek, wat een heerlijk menu! Bedankt aan alle helpers- De sneeuwklassen komen er aan: van 27 januari tem 3 februari 2016! Familiaal nieuws! Proficiat aan de gelukkige ouders: op 1 december werd Olivier Renthowska, broer van Julia van 6A geboren.