Beste ouders/verzorgers,

Vergelijkbare documenten
Weeknieuws 21 cursus januari Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers,

weeknieuws 19 cursus februari 2013 Beste ouders/verzorgers,

Schaduw zoeken in de klas Beste ouders/verzorgers,

Een fijne voorjaarsvakantie! We zien iedereen graag weer op maandag 7 maart.

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers,

weeknieuws 28 cursus maart 2014 Beste ouders/verzorgers,

Weeknieuws 13 cursus november 2015

Dit is de hand van God en de parel dat ben jij. Jij bent waardevol, jij mag er zijn!

Beste ouders/verzorgers,

Weeknieuws 11 cursus november Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers,

weeknieuws 27 cursus maart 2015 Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers,

Weeknieuws 5 cursus september 2015

Beste ouders/verzorgers,

Herfst, herfst, wat heb je te koop?

Beste ouders/verzorgers,

Weeknieuws 24 cursus februari Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers,

weeknieuws 36 cursus juni 2015

Beste ouders/verzorgers,

Weeknieuws 2 cursus augustus 2015

Beste ouders/verzorgers,

weeknieuws 24 cursus maart 2015

weeknieuws 21 cursus februari 2015

Kom je ook bij ons op school?

Beste ouders, 28 september 2018 weeknieuws 4

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

weeknieuws 1 cursus augustus 2014

Weeknieuws 6 cursus september 2015

Wipe out voor groep 8 Evenement ter afsluiting van de basisschool door PCBO Meppel.

Met kerst is alles licht (uit onze methode Trefwoord)

Augustus Maximaschool leren doen, leren denken, leren leren! 10 1e werkweek team Teambijeenkomst. 17 Kinderen weer naar school!

Nieuwsbrief april 2018

In dit weeknieuws o.a.:

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel:

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers,

weeknieuws 17 cursus januari 2015

Weeknieuws 9 cursus oktober Beste ouders/verzorgers,

CBS Nije-Kroost 11 juni 2015

Activiteiten jaaroverzicht

Beste ouders/verzorgers,

VOORAF AGENDA EXTRA INFO

Weeknieuws 4 cursus september 2015

Verkeersveiligheid: wachten op het schoolplein is oké!

Yeah, lente! 11 april 2019

Maandag 22 oktober t/m vrijdag 26 oktober Vrijdag 21 december vanaf 12 uur t/m vrijdag 4 januari Vrijdag 22 februari t/m vrijdag 1 maart

Geachte ouder(s)/verzorgers,

Nieuwsbrief. Nr

Weeknieuws 1 cursus augustus Beste ouders/verzorgers,

C. Fabritiusstraat HN Leeuwarden Tel: Website: JAARKALENDER

Nieuwsbrief juni 2018

Beste ouders/verzorgers,

Augustus Maximaschool leren doen, leren denken, leren leren! 22 1e werkweek team Teambijeenkomst. 29 Kinderen weer naar school!

Schooljaar Nummer 18 Dinsdag nieuwsbrief

Inhoudsopgave. Agenda. Nieuwsbrief nummer 9 12 mei 2014 Pagina 1 van 6

BESTE OUDERS/VERZORGERS, IN DIT NUMMER

Wanneer er onverhoopt wijzigingen of aanvullingen zijn op de agenda wordt u hiervan, door de leerkracht van uw kind, op de hoogte gebracht.

2016/2017 JAARKALENDER

Nieuwsflits OBS de Lamer nummer 1 schooljaar

Speelgoed van het jaar 2012 Stemdag PCBS Stadskwartier Meppel:

weeknieuws 10 cursus november 2014

Geachte ouders, Operatie Mobilisatie Rusland

Jaarkalender openbare basisschool de Wijzer Schooljaar

Saenparel INFO

jarig bestaan. 1 september. Benodigdheden nieuwe schooljaar

Kersenlaan 1, 5345 JK Oss

29 mei 2019 Nummer: 17

Een kijkje in de groepen.

C. Fabritiusstraat HN Leeuwarden Tel: Website: JAARKALENDER

ICBS De Windroos WEEKINFO 32. Belangrijke data. Onderwijs op de Windroos. Aanwezigheid directie en IB

Ganzenwei XD Gorinchem

Jaarboekje de Regenboog schooljaar voor ouders

ICBS De Windroos WEEKINFO 35. Belangrijke data: IPC groep 5-6. Onderwijs op De Windroos:

Beste ouder(s) / verzorger(s),

NIEUWSBRIEF. Agenda. Afscheid leerkrachten / Nieuwe schooljaar. Groepsverdeling volgend schooljaar. wo do vr. groep ma di.

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

EVENTS. augustus Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Inloopuur nieuwe klaslokaal

De Houtduif Nieuwsbrief van Christelijke Basisschool De Duyvencamp

Namens alle kleuters willen wij de ouders die hierbij hebben geholpen bedanken!

Jaargang /2018 Vrijdag 6 juli. Kopij kan ingeleverd worden via

Saenparel INFO

Nieuwsbrief 12 juli 2013 Beste kinderen, ouders/verzorgers,

NIEUWSBRIEF. Deze maand. In deze uitgave

Veldhoflanden LX Enschede telefoon: Nr

De laatste twee dagen! Alweer de laatste Oehoe van dit schooljaar. Er is in het afgelopen jaar wederom ongelooflijk hard gewerkt.

Nieuwsbrief 17. Schooljaar , vrijdag 24 juni 2016

Nieuwsbrief juni 2016

Jaarplanning Jaarplanning Podium

Nieuwsbrief juni 2018

Saenparel INFO

Info groep 8 20 september 2016

schooljaar

Transcriptie:

PC basisschool Stadskwartier Catharinastraat 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 tso@kcstadskwartier.nl (ook voor afmeldingen) weeknieuws 33 cursus 2014 2015 29 mei 2015 Beste ouders/verzorgers, In dit weeknieuws o.a.: - Inleiding - Onderwijskundig: Groepsplannen en groepsoverzichten - Sportiviteitsprijs sportdag naar groep 8 - Talentgroep atletiek - PCBO junior - Interview voor 0522 - Trefwoord - Agenda De jaarlijkse studiedag met het team is weer achter de rug. Er zijn veel zaken besproken. Intern hebben we de formatie voor het nieuwe schooljaar zo goed als klaar. Binnenkort zullen wij de informatie hierover met u delen. Daarnaast hebben we het werken met groepsplannen en groepsoverzichten geëvalueerd, ons taakbeleid ingevuld conform de nieuwe cao, het pauzerooster gemaakt voor het continurooster, ge(p)roddeld (=positief roddelen over elkaar), de jaarplanning ingevuld, een spel in de gymzaal gespeeld en lekker geluncht met elkaar. Al met al een inspirerende en gezellige dag.

Afgelopen woensdag zijn de onderwijskundige pilots gepresenteerd aan de ouders van onze school. Fijn dat er zo n grote opkomst en betrokkenheid was. Het praktisch en theoretisch verkeersexamen voor de leerlingen van groep 7 is voor de meivakantie afgenomen. Iedereen is geslaagd, van harte gefeliciteerd! Met vriendelijke groet, Corine Admiraal Onderwijskundig Reminder vrije dagen: Tijdens het schoolkamp zijn de leerlingen van de groepen 1/2, 3 en 4 vrij van woensdag 10 t/m vrijdag 12 juni. Groepsplannen en groepsoverzichten Een groepsplan is een organisatiemodel om tegemoet te kunnen komen aan de verschillende onderwijsbehoeften van kinderen met als doel een zo optimaal mogelijke ontwikkeling te realiseren. De school stemt het onderwijs zo veel mogelijk af op de onderwijsbehoeften van de kinderen. Dat betekent dat kinderen in een goed pedagogisch klimaat op verschillende manieren kunnen leren en zich ontwikkelen. Leerlingen verschillen van elkaar. Om het maximale uit alle leerlingen te halen is differentiatie nodig. De klas is in drie niveaus verdeeld: een minimumniveau, een basisniveau en een hoger niveau. Het onderwijs wordt in de groepen op onze school gedifferentieerd aangeboden; in principe volgen alle kinderen de basisinstructie. Leerlingen die extra uitdaging nodig hebben krijgen verrijkingsstof. Daarnaast zijn er ook leerlingen die extra instructie en oefening nodig hebben aan de instructietafel, verlengde instructie of krijgen pre-teaching. Voor de meer- en hoogbegaafde kinderen is er verdiepingsstof. Dit betekent dat we voor alle leerlingen in de groep in ieder geval de geformuleerde fundamentele doelen willen bereiken. Differentiatie vindt met name plaats in de hoeveelheid tijd en de instructie en begeleiding door de leerkracht. In het groepsplan staat beschreven welke doelen we willen bereiken en wat de leerling nodig heeft om dit te bereiken. Vanaf groep 3 is er een groepsplan voor de vakgebieden technisch lezen en rekenen; voor begrijpend lezen en spelling geldt dat de groepsplannen op termijn worden ingevoerd. Het kan zijn dat een leerling onvoldoende groei doormaakt in zijn / haar ontwikkeling, er ontstaat een hiaat in de leerstofbeheersing, de leerling gedijt niet, er is sprake van pedagogische problematiek, moeite met afstemming, problemen met motivatie, afleiding, welbevinden, gedrag, taakgedrag enz. In voorkomende gevallen kan besloten worden om met behulp van externe deskundigen extra zorg en begeleiding te realiseren. Voorafgaand aan het opstellen van een groepsplan wordt het groepsoverzicht gemaakt. In het groepsoverzicht worden de gegevens van observaties, toetsen, signaleren, gesprekken met kinderen/ouders en de evaluatie van het vorig groepsplan verzameld, geanalyseerd en geïnterpreteerd:

Signaleren van leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften Benoemen van pedagogische en didactische onderwijsbehoeften Vaststellen van belemmerende en stimulerende factoren, zowel pedagogisch als didactisch, door die te analyseren (in bijvoorbeeld een foutenanalyse of een kwalitatieve analyse) Clusteren van leerlingen met vergelijkbare onderwijsbehoeften in meerdere (meestal drie) subgroepen maakt differentiatie zichtbaar (basis, intensief en meer) Op basis van deze gegevens wordt het hiervoor beschreven groepsplan gemaakt. Het is een dynamisch document, d.w.z. dat het plan in elk geval twee keer per jaar wordt geëvalueerd en waar nodig wordt bijgesteld. Het Stadskwartier groep 8 wint sportiviteitsprijs 2015 Groep 8 van Het Stadskwartier heeft de sportiviteitsprijs van de Koningsspelen/Sportdag 2015 gewonnen. Zij kregen de prijs omdat ze onder het motto meedoen is belangrijker dan winnen deelnamen aan de estafettewedstrijd voor de groepen 8. Niet per se de snelste kinderen waren geselecteerd voor het estafetteteam maar vooral de kinderen die nog nooit een beurt hadden gehad. De hele groep stond achter het idee van meester Jorrit. De kinderen die mee mochten doen deden zo een geweldige ervaring op om te mogen rennen voor héél veel publiek (1200 man). Om nooit te vergeten! Gymmeester Albert-Jan mocht namens de Sportdagcommissie Meppel e.o. de prachtige beker uitreiken.

Talentgroep atletiek PCBO Junior Maandag 1 juni 10.00 uur voorlezen en knutselen voor peuters die bijna naar de basisschool gaan! Alle kinderen vanaf ongeveer 2,5 jaar welkom!!

Interview Isabel en ik hebben een interview voor 0522 gehouden. Dat interview staat nu ook online op hun site. Dit is de link: http://www.0522.nl/isabel-en-madeleine-ingesprek-met-coen-van-delden/ Isabel en Madeleine in gesprek met Coen van Delden - Het echte nieuws uit de regio Ook de Junior Reporters van het Stadskwartier zijn in volle gang bezig. Isabel en Madeleine hebben onlangs de directeur geïnterviewd van het Diaconessenhuis Meppel. Wij (Isabel Dings en Madeleine Meer informatie... Groetjes Isabel en Madeleine Trefwoord Week 22 t/m 24 (26 mei t/m 12 juni): Overbrengen Inhoud: Je boodschap overbrengen, communiceren, overtuigen, je hart luchten en je gelijk halen. Je verhaal kwijt kunnen, in beeld, woord, gebaar. Bijbel: Reizen en brieven van Paulus (Handelingen; Brieven van Paulus).

Agenda Mei/Juni/Juli (zie ook onze website: www.pcbs-stadskwartier.nl Ma. 1 t/m do. 4 juni Maandag 1 juni Maandag 8 juni Avondvierdaagse 10.00 uur PCBO Junior: voorlezen voor peuters Kleuterfeest (10.00-14.00 uur) Maandag 8 juni Schoolreisje groep 3 t/m 6 Di. 9 t/m vr. 12 juni Zeilkamp groep 8 Wo. 10 t/m vr. 12 juni Boskamp groep 7 Wo. 10 t/m vr. 12 juni Groep 1 t/m 4 vrij (tijdens kamp) Ma. 15 t/m do. 18 juni Schoonmaakweek Woensdag 17 juni MR vergadering Maandag 22 juni Rapport mee Ma. 22 t/m do. 25 juni Spreekuurweek Donderdagmiddag 25 juni Doorschuifmoment nieuwe groep/nieuwe leerkracht Woensdag 1 juli Musical + afscheid groep 8 Vrijdag 3 juli 12.00 uur iedereen vrij i.v.m. zomervakantie Zomervakantie van maandag 6 juli tot en met vrijdag 14 augustus 2015