Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

Vergelijkbare documenten
Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

NIEUWSBRIEF PCBS DE RANK

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

Wij vertellen iedere week de Bijbelverhalen uit Kind op Maandag. Hieronder een overzicht van de verhalen die de aankomende weken aan de orde komen:

NIEUWSBRIEF PCBS DE RANK

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

Gedrag: Tot 10 tellen. Oudervertelgesprekken. Update leerlinggegevens

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

In deze Nieuwsflits:

Nieuwsbrief Hadith Abu Hoerayre heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allah zei:

Algemeen: April In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo. Vestigingsnieuwsbrief. Hansweert. Open dag Tennisclub. Belangrijke data komende periode:

BESTE OUDERS/VERZORGERS, IN DIT NUMMER

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Paasviering Ouderhulp. Nieuws uit de kleutergroepen. Weekbrief 29 maart t/m 5 april 2019

Nieuwsbrief 14 Wilhelminalaan CW Monnickendam Tel

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad!

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders,

Noteert u bovenstaande data in de schoolkalender? Bij voorbaat dank.

Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van april 2019.

Nieuwsbrief Nr. 7. Belangrijke data

Groep 8 Cito eindtoets. Groep 8 Cito eindtoets. Groep 7 Cito entreetoets. Groep 8 Cito eindtoets. Groep 7 Cito entreetoets

Nieuwsbrief 7 april 2015

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

In deze nieuwsbrief: -Koningsspelen -Kinderfestival -Nieuws uit de groepen -Jouw licht op 040 -Juffendag Straatspeeldag -Schoolreisjes.

Nieuwsbrief 10. Formatie. Schoolreis

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ april nummer 29

Schooljaar Nummer 13, 31 maart 2017

Weekmail obs Hagen 12 april Paaslunch

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

Schooljaar Nieuwsbrief nr september 2013

Bijlagen: Folder Stichting Kinderopvang Friesland

Wanneer het bij u op onoverkomelijke bezwaren stuit om uw kind(eren) een uur later naar school te laten komen, dan kunt u dit bij mij melden.

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen

Nieuwsbrief. 8 april 2016

N I E U W S B R I E F

Kinderen leren verschillend

nummer: 8 25 maart 2011

Di 7 november Sjoerd van Es Groep 6

Voor nu wensen wij u allen een mooi paasweekend en alvast een fijne meivakantie toe!

schooljaar aflevering 14 In deze Nieuwsflits: Schoolfotograaf Klusjesdagen

NIEUWSBRIEF PCBS DE RANK

nieuwsbrief Jaargang 8, nr augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk

Nieuwsbrief april 2014

Ganzenwei XD Gorinchem

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Vlinderblad. Nr

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben.

NIEUWSBRIEF petraschool

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief nr juli 2016

NIEUWSBRIEF. nr april 2018

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12.

Nieuwsbrief oktober 2018

Nummer maart 2017

Nieuwsbrief 12 De Driekleur locatie Wilhelmina 21 maart 2019

Uiltje gemist? kalender. o.a. in dit nummer: Nieuwsberichten en foto s

FEESTWEEK groep

Schooljaar Nieuwsbrief nr januari 2014

Nieuwsbrief Maart 2018 Jaargang:

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer.

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Nieuwsbulletin basisschool t Rietland maandag 14 mei 2012

Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week 17, 18 en 19 Meivakantie & 6 t/m 11 mei 2019

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek

Schooljaar: Nummer: 28 Datum: 5 april 2018

Beste ouder(s)/verzorger(s),

weekinfo Datum: vrijdag 1 april 2016

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Jaargang 18

MAANDMEMO januari 2019

Afsluitfeest. Team Wolderweide. Even voorstellen

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog.

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

Nieuwsbrief. Veenhuizen, 11 april DIT en DAT vanuit de school Beste ouders,

Oudervereniging Wilakkers

Een uitgave vol Regenboog nieuwtjes Vrijdaginfo 15!

Nieuwsbrief maart 2016

Beste ouders/verzorgers, Welkom Wij verwelkomen deze maand Stijn Hijgenaar. Hij komt in groep 1-2A. Veel plezier bij ons op school.

Nieuwsflits Nobelhorst

STAPSTIENNIJS. april 2016

Krabbel. Jarigen. Datum Naam Leeftijd Groep. Oud IJzeractie 2015 in beelden. Nummer 26, 27 maart Nieuws uit de bouwen. Oud IJzeractie 2015

VOORAF AGENDA EXTRA INFO

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van juni Dit is ook meteen de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar.

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015

Inhoud. Afgelopen woensdag is iedereen al een kijkje wezen nemen in de nieuwe groep en bij de (nieuwe) juf. Iedereen was erg enthousiast.

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

Transcriptie:

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nachtegaallaan 25 3181 SL Rozenburg Tel: 088-1454510 Perengaarde 1 3181 PV Rozenburg Tel: 088-1454505 www.pcbsderegenboog.vcodekring.nl info@pcbsderegenboog.vcodekring.nl Schooljaar 2015-2016 Nieuwsbrief nr. 15 1 april 2016 De nieuwsbrief wordt digitaal verstuurd via de website van de school. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op school? Meldt u zich dan aan op www.pcbsderegenboog.vcodekring.nl Belangrijke data Data Vrijdag 8 april 15:30 17:30 uur Voorjaarsfair t.g.v. het schoolplein Perengaarde Woensdag 13 april Open dag (08:30 12:00) Maandag 11 t/m donderdag 14 april Oud papiercontainer Nachtegaallaan Beste mensen, Wat een gezellige tijd is het op school. Pasen is net achter de rug, de voorbereidingen voor de Fair zijn in volle gang en ook de Koningsspelen zijn alweer in zicht! Allemaal leuke dingen. Natuurlijk wordt er tussen de bedrijven ook hard gewerkt in de klassen! Ik hoop dat ik u vrijdag allemaal even zie op de Fair! Ik wens u een heel fijn een zonnig weekend. Met vriendelijke groet, Petra Beukelman PCBS De Regenboog is één van de scholen van

Uitnodiging Fair Kind op Maandag Wij vertellen iedere week de Bijbelverhalen uit Kind op Maandag. Hieronder een overzicht van de verhalen die de aankomende weken aan de orde komen: Week 14: 4 t/m 8 april 2016 Petrus helpt een verlamde man overeind, Handelingen 3:1-10 De toespraak van Petrus, Handelingen 3:11-26 Petrus en Johannes voor de Raad, Handelingen 4:1-31 Week 15: 11 t/m 15 april 2016 Noömi gaat terug, Ruth 1:1-6 Ruth gaat mee, Ruth 1:7-22 Bethlehem, Ruth 2:1-17

Open dag Woensdag 13 april is er een open dag voor ouders en kinderen die op zoek naar een basisschool. Wilt u het Facebookbericht delen en eventuele geïnteresseerden op onze open dag attent maken? Alvast bedankt! Schoolreisnieuws De schoolreiscommissie is volop bezig met de voorbereidingen voor het uitstapje naar Blijdorp (groep 3) en de Efteling (groepen 4 t/m 7) op dinsdag 14 juni 2016. De kosten voor de schoolreis worden voor een deel uit de ouderbijdrage betaald. De hoge kosten voor het vervoer en entree maken echter dat een aanvullende bijdrage moet worden gevraagd. De THEATERDAG voor de groepen 1 en 2 wordt al bijna traditioneel gehouden op dezelfde dag als de eendaagse schoolreis. De professionele voorstelling voor de kleuters is dus ook op dinsdag 14 juni 2016. Voor de gebruikelijke betaaldagen heeft de ouderraad woensdag 11 mei en vrijdag 13 mei gekozen. Op deze dagen zijn er op beide locaties, Nachtegaallaan en Perengaarde, van 8:30 uur tot 9:00 uur ouderraadsleden aanwezig om het geld in ontvangst te nemen.

Nieuws uit de groepen Groep 1/ 2 Afgelopen periode hebben wij gewerkt aan het thema 'Pasen'. Alle kleutergroepen hebben samen met een bovenbouwgroep een sfeervolle paasviering beleefd en aansluitend genoten van een heerlijke paaslunch. Wat fijn dat zoveel ouders daarvoor wat meegebracht hadden! Nog hartelijk dank daarvoor! Na een paar heerlijke vrije dagen pakten we de draad weer op en gaan nu verder met de lente. Tussendoor zijn wij ook bezig met het kunstproject 'prachtig plastic. Afgelopen donderdag hebben alle kleutergroepen een gastles gekregen van kunstenaar Carolien Adriaansche. Ze liet ons zien wat voor moois er allemaal te maken is van afvalmateriaal. Uiteraard gingen we ook zelf aan de slag. Heeft u al het prachtige kunstwerk van uw kind al bewonderd? Groep 5 Afgelopen donderdagochtend hebben wij een gezellige en sportieve ochtend gehad in De Rozet samen met De Rank en De Rozenhorst. Alle hulpouders bedankt voor jullie inzet!! Weektaak Ook deze week krijgen de kinderen de weektaak mee naar huis als de "moettaken" op school niet zijn afgemaakt. Wilt u er op letten dat ze het mapje maandag weer mee naar school nemen. Groep 6 In de week voor Pasen heeft groep 6 het druk gehad. Natuurlijk met het gewone schoolwerk, maar ook met allerlei andere dingen. Zo hadden we o.a. Een eierspeurtocht met op de eieren rekensommen. In kleine groepjes werd er druk gezocht en samen gerekend. (Juf Gijsje: bedankt voor het verstoppen van de eieren!) Een workshop over theaterlezen van Renkie van der Linden van de bibliotheek uit Rotterdam. Een zinvolle aanvulling op ons leesonderwijs. We hopen daar t.z.t. nog wat meer mee te kunnen doen. Een circuit met proefjes over eieren. Tot verbazing van de juf sneuvelde er maar 1 ei. Gelukkig had de juf er rekening mee gehouden en waren er reserve eieren. Een presentatie over Kika i.v.m. de sponsorloop op vrijdag 22 april a.s. Een coöperatieve werkvorm met spreekwoorden/ gezegden over, u raadt het vast al, kippen en eieren. Dat bleek soms nog best lastig te zijn, maar uiteindelijk is het bij alle tweetallen gelukt.

En als klap op de vuurpijl op donderdag een gezellige viering, knutselactiviteit en lunch. (Er zijn van enkele onderdelen foto`s te zien in het fotoboek van de schoolsite en op Facebook) Groep 7 Verkeersexamen (herhaling) Donderdag 7 april hebben de kinderen van groep 7 hun theoretische examen. Belangrijk is dat zij de verkeersborden goed leren en de werkboekjes verkeer nog eens goed doornemen. Daarnaast wordt er in de klas veel geoefend met oefenexamens en kunnen de kinderen thuis op de site www.. oefenen. Op woensdag 11 mei vindt het praktisch fiets verkeersexamen plaats. Voor de bezetting van de controlepunten wordt er een beroep gedaan op ouders/vrijwilligers van onze school. Het aantal is evenredig verdeeld over de deelnemende scholen. Van onze school worden 6 vrijwilligers verwacht. De ouders / andere vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij juf Arianne (voor de meivakantie). Op dinsdag 19 april worden de fietsen gecontroleerd door de politie. Bij de fietscontrole worden de volgende onderdelen bekeken: 1. stuur 2. bel 3. handvatten: zitten ze goed vast en zit het uiteinde dicht 4. terugtraprem/trommelrem/velgremmenkj 5. remblokjes 6. voorband/achterband 7. trappers 8. ketting 9. rode reflector achter 10. fietsbanden met reflecterend materiaal/spaakreflectoren 11. gele reflectoren aan de trappers 12. koplamp/achterlicht en bedrading Extra, maar niet verplicht: 1. witte retroreflector voor 2. wit of een geel reflecterend spatbord achter 3. slot Zorg er vooral voor dat alles goed vast zit!!! Entreetoets In de week van 4 t/m 8 april (met een uitloop in de week van 11 t/m 15 april) wordt in groep 7 de entreetoets afgenomen. Huiswerk Maandag 4 april Donderdag 7 april Dinsdag 12 april Toets topo H6 Verkeersexamen Maakwerk Toets Engels H7

Groep 8 Op het moment dat ik dit nieuws tik, zitten de kinderen in de klas te genieten van hun eerste les EHBO. Ze hebben allemaal een werkboek gekregen en zitten aandachtig te luisteren naar de eerste beginselen bij het hulpverlenen. We verwachten dat ze er veel van opsteken en het leukste komt natuurlijk als ze straks, in één van de latere lessen, praktisch aan de slag moeten met elkaar verbinden. Deze middag vindt de afsluiting van het project WO II plaats. Ik heb van de kinderen gehoord, dat diverse ouders komen. Fijn!! We hopen op een gezellige, leerzame en leuke afsluiting van deze geschiedenisperiode. Volgende week starten we met het lezen van de musical en hopelijk kunnen we vrijdag dan de rollen verdelen onder de kinderen. U heeft reeds in een eerder verschenen oudernieuws kunnen lezen dat we als officiële aftrap een gastles drama krijgen en een theatervoorstelling bij gaan wonen. Wat echter ook nog binnen is gekomen, is de landelijke klasse(!)lunch gesponsord door de Albert Heijn. Eigenlijk valt deze op donderdag 7 april, maar die dag zijn er een aardig aantal kinderen afwezig ivm een meedraaidag op het Maerlantcollege. We willen deze lunch dus op vrijdag 8 april met de klas doen, aansluitend op het bezoek aan het theater. De kinderen eten dus vrijdag 8 april niet thuis of bij de TSO, maar met de klas. Aangezien we die dag in één ruk doorgaan, mogen de kinderen die middag wat eerder naar huis toe, nl om 14.30 uur. Aanwezigheid directeur (o.v.b.) 4 april t/m 8 april ma.ocht ma.mi. di.ocht. di.mi wo. do.ocht do.mi. vr.ocht vr.mi Aanwezig Aanwezig Aanwezig Aanwezig Aanwezig Aanwezig PG PG NL NL PG PG 11 april t/m 15 april ma.ocht ma.mi. di.ocht. di.mi wo. do.ocht do.mi. vr.ocht Aanwezig Aanwezig Aanwezig NL PG PG Deze planning is onder voorbehoud. Het is goed mogelijk dat er in afspraken tussendoor komen, waardoor de werkelijkheid er toch anders uit komt te zien. De leerkrachten hebben een actueel overzicht. Als u onze directeur, Petra Beukelman wilt spreken, maak dan een afspraak of stel uw vraag via het volgende emailadres: directie@pcbsderegenboog.vcodekring.nl. Zij maakt graag tijd voor u!

Jeugdcultuurfonds Rotterdam Het Jeugdcultuurfonds is er voor ouders van kinderen of jongeren tussen 4 en 18 jaar. Stel.. uw kind wil graag op dansles, zangles of wil een muziekinstrument leren bespelen, maar u heeft geen geld om de contributie van de lessen te betalen. U kunt dan via een intermediair een aanvraag laten indienen voor een bijdrage. Een intermediair is een tussenpersoon die voor u de aanvraag kan indienen. U zoekt zelf een intermediair omdat hij of zij uw gezinssituatie moet kennen. Uw inkomen bijvoorbeeld. Intermediairs doen een aanvraag vrijwillig en onafhankelijk en speciaal voor uw gezin. Het is maatwerk en persoonlijk. Bij ons op school is Joyce Davidse, onze SMW-er intermerdiair en ook onze directeur Petra Beukelman. Voor meer informatie kunt u terecht op https://www.jeugdcultuurfonds.nl/fonds/rotterdam/#parents Voor een aanvraag kunt u contact opnemen met Joyce of Petra. Uiteraard worden uw aanvragen vertrouwelijk behandeld. PSZ Peutergaarde De paasdagen zijn weer voorbij en natuurlijk hebben wij eerst nog samen met de ouders naar paaseieren gezocht. De paashaas had verschillende kleuren eieren verstopt die we buiten moesten gaan zoeken. De kinderen werden in 4 groepjes verdeeld die elk een bepaalde kleur eieren moest zoeken. Ook moesten we goed tellen of we alle eieren wel hadden gevonden. Gelukkig zijn alle eieren gevonden en als beloning kregen de kinderen en hun ouders nog een lekker chocolade eitje mee. De laatste twee weken van het thema: Naar de dokter zijn alweer aangebroken. We hebben het nog over de ogentest die op het consultatiebureau gedaan wordt en gaan hiermee ook oefenen. Wij hebben ook verschillende brillen om te passen. Volgende week mogen we allemaal op donderdag en vrijdag een pop of knuffel meenemen. Er komt dan een verpleegkundige in de klas die onze poppen en/of knuffel gaat onderzoeken en verbinden met een verbandje of pleister. Vanaf 11 april gaan wij beginnen met het volgende thema: Lente in de tuin. Dit thema gaat over de tuin en wat we daar allemaal zien, bijvoorbeeld: de bloemen en beestjes, een schep en een hark, aarde en het zand. We gaan bollen planten en zaadjes zaaien.

BSO Ratjetoe De afgelopen week was een korte maar geslaagde week. De dinsdag na Pasen hebben wij afscheid genomen van Robine die bijna haar hele leven binnen Kinderopvang Humanitas geeft gezeten. Dit hebben wij gevierd met pannenkoeken, spel en veel plezier. De rest van de week hebben wij veel gevoetbald, zowel buiten als binnen aan onze nieuwe voetbaltafel. Op woensdag 6 april vanaf 14.00 15.30 uur staat een interactieve workshop 'Leven van een topsporter' op het programma. Voor deze gelegenheid komt Remco van den Brink naar Ratjetoe om de kinderen te vertellen wat erbij komt kijken om topsport te beoefenen. Hoe vaak moet je trainen per dag, wanneer ga je naar bed en wanneer sta je op, wat eet je en wat niet, hoe combineer je sport met school? Hij laat de kinderen een kijkje nemen in zijn leven als sporter op topniveau. Er zal ook gelegenheid zijn voor diverse judo-demonstratieoefeningen. Indien jij er deze middag bij wil zijn, geef dit dan zo snel mogelijk aan. Deelname aan deze lezing/demonstratiemiddag is geheel kosteloos. Alle kinderen zijn welkom op de workshops, ook de kinderen die geen gebruik maken van de buitenschoolse opvang. De workshop is gratis en zal plaatsvinden binnen de BSO Ratjetoe. De aanmeldingen lopen via BSO Ratjetoe, bsoratjetoe@kinderopvanghumanitas.nl