Workshop Stempelen op zelfhardende klei. Door Eefke Moes en Geralda Jansen



Vergelijkbare documenten
Workshop Stempelen met Brilliance navulinkt

Neem een klein enkel kaartje Oudhollands Van Gelder papier en vouw dubbel. Stempel Het robotje en de tekst met Stazon Black.

Inspiratie n.a.v. de bisterworkshop op het ARTSpecially Event 2014 van Annelies Sanders en Geralda Jansen

Workshop werken met glas en kopertape

ARTSpecially for You magazine #4

Workshop Makkums of Delfsblauw Tegeltje. Door Paulien Hendrikx, Sjraar Klaassens en Angelika Altzemer

ARTSpecially for You magazine #7

Workshop met o.a. Perfect pearls

ARTSpecially for You magazine #8

Knutselen thema herfst

A Christmas Carol. Hallo allemaal,

ART Freakin people person (boekje) ART

Workshop met de melting pot en meer voorbeelden

It s Magic. Uiteraard kun je deze beschrijving ook printen of op je tablet plaatsen indien je wilt werken terwijl je geen internet verbinding hebt.

Workshop Zia Techniek. Door Hermine Koster en Corrie Wijbrands

Inspiratie n.a.v. de workshop op het ARTSpecially Event 2014 van Nellie van Leeuwen en Anne Swinkels

The Winter Workshop: Home for X- Mas

Dreamcatcher snoer van Miranda Degenaars

Workshop Resisttechniek met embossingpoeder, strijkijzer en gesso. Door Karin Koppen, Dymphie Meeuwissen en Dieke Polstra

My Travelbook, deel 5

Sinterklaas knutselen

Werk niet te snel, een fout is snel gemaakt. Lees de tekst heel goed. Als je iets niet begrijpt vraag je eerst je leerkracht om hulp.

Vlinder maken met een koffiefilter

The Good Old Times, deel 4.! Hallo Allemaal! Welkom bij de laatste aflevering van The Good Old Times. Vandaag maken we het kastje af.

Workshop Star mal. Kaartje 1

Snoesjes. Snoesjes. The Collection DECOUPAGE SHEETS CLEAR STAMPS

It's Dreamtime! Goedemorgen allemaal!

KNUTSELEN EN COCOONEN

Workshop Tag met de techniek van Distress Stain en gebruikmakend van een template

The Good Old Times, deel 2

Strik nu het steuntje zo dat het lijstje in een mooie schuine hoek staat. Het lijstje kan in de kast!

"Dreamtime!", deel 3

Scrapbookforum Rood wit blauw en bloemen!

Workshop acrylverf en medium

Neem de 6 envelopjes. We gaan ze in elkaar zetten en dicht lijmen. Het is belangrijk dat je alle randen goed lijmt en de enveloppen goed in elkaar

Workshop Stempelliniaal. Door Anne Swinkels, Nellie van Leeuwen en Annelies Sanders. Original Dutch

Giraf. Benodigd materiaal voor Krokodil: (Verbruik is opgedeeld in per persoon en per groep van 10 personen)

Stempelworkshops event 2013 met weinig stempels veel techniek ISBN

My Travelbook, deel 3

The Winter Workshop: Sweet Little Tree

Let it Snow, Let it Snow, Let it Snow! Vandaag gaan we aan de slag met de sneeuwman en we maken het "kastje" van vorige week verder af.

GOUDEN TIJDEN VOOR JE SIERADEN 10%

Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Home Sweet Home! Deel 7

Magic Reveal Spinner Card Marlous Theunissen, fabulous stampin'

A Little Birdie, deel 1

unicorn knutselboek het Pia Deges Fantastische knutselideeën in alle kleuren van de regenboog c r eati ef karakter

Opdrachtenfiche mijn orkest

Technologische opvoeding

Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Versierd lichtje. ! 1!

The Little Birdhouse

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt November

Hallo allemaal! Wat heb je nodig?

Stempelworkshops event 2013 met weinig stempels veel techniek ISBN

Het kratje: Knip of zaag uit de ijslolly houtjes: Vier stukjes van 41x10x2mm. (A) Drie stukjes van 45x10x2mm. (B) Vier stukjes van 32x10x2mm.

In de volgende les gaan de cursisten met de gemaakte figuurtjes/objecten een paastak versieren in een vaas/pot en creëren daarmee een sfeerhoekje.

Zelfgemaakte tas - hangers

lesbrieven De ontdekking avonturenpakket de uitvinders en het zonnewiel leerlingenbestand Lesbrief 3: Verhaal deel 1: De laatste ansichtkaart

Werkbeschrijvingen. Vakantiebijbelweek Dag 1: Kleuters: Deurhanger Middengroep: Dakpan

Tipi tent. Dit heb je nodig: 8 Stokken (1,5 tot 2 meter lang) Verf in verschillende kleurtjes Touw

My Travelbook, deel 6

! Doe een stukje tape op de rug van het boek aan de bovenzijde. Leg hier het touwtje op met een lusje dat ander halve cm. uit steekt boven de rand.

en de achterzijde van de la zijn bijna gelijk... maar toch niet helemaal. Zet er met potlood op welke wat is zodat je je niet kunt vergissen.

Zeefdrukken Wat is zeefdruk. 1 vermeerderen van afbeeldingen 2 wordt gebruikt voor alle materialen 3 kan bijna met alle verf of inkten

werkblad 1 (3 pagina s) - Teken- en kleurmaterialen - Scharen - Perforator + voor elk kind een lint OF nietmachine OF lijm

HOBBYZINE PLUS DOWNLOAD

Kerstboomversiering - variaties

Als je een pakket hebt, tref je een apart pakketjes aan voor het kastje met de pockets. Hierin zit alles dat je nodig hebt: van chipboard,

Spring stamping. DC Magazine Spring 2012 Jaargang 2 Nr1 Online Pattern Page 1

Creatief aftellen tot kerst De Vier Windstreken

Inspiratie voor gezonde en feestelijke traktaties

How to Gehaakte Tas Taart

The Winter Workshop: The Snowie Snowman

WERKEN AAN CREATIEVE WIELEN

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt

Hoe maakt u het handsieraad Elf

BREIEN. stuk1. tik, tik, tik, tik... heerlijk!

Flowers of Hope - blok 6

Heksen-hoed en heksenbezem

T GEHEIM VAN GRACHTENPANDJES ONTRAFELD

ZOMERKLUSSEN OP Z N ELFENDERTIGST

Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Tutorials Ringtop Deco drukkers

APPELGEZICHTJES BOOTJE. Nodig per kind:

Knutselen met. Papier-Maché

USB - lieveheersbeestje

Bouwinstructies Astroset Maan en planeten

Patroon Beanie met pompon

Verzwaringsknuffel: hond. Brenda de Vliegher

The Good Old Times, deel 1

Cursus Hoornbewerking (door Ans Nieuwenburg - Bron)

EmbroideryDesign Store

Disclaimer Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Petra van Dam juni 2014

Tekeningen maken. Bloemen

Een dromenvanger maken

unicorn stokpaard DIY NAAIPATROON

Transcriptie:

Workshop Stempelen op zelfhardende klei Door Eefke Moes en Geralda Jansen Draai in je handen een bolletje van zelfhardende klei (bijvoorbeeld darwi classic of efaplast classic van eberhard faber). Rol dit uit op een stukje bakpapier tot ongeveer 3 of 4 mm dikte. Gebruik dan een dekseltje van bijvoorbeeld een embossingpoederpotje en druk dit uit op je uitgerolde klei. Prik in dit rondje met een satéprikker 2 of 4 gaatjes. Laat dit goed drogen bijvoorbeeld tussen twee laagjes bakpapier met iets stevigs erop, zodat ze niet krom trekken; dit duurt wel een nachtje. Het is dus verstandig om meerdere knopen ineens te maken en ook in verschillende groottes! Als de knoop droog is, schuur je hem met fijn schuurpapier zo vlak mogelijk, ook de zijkanten. Veeg met verschillende kleuren stempeldozen over de knoop; je kunt hiervoor het beste de brilliance stempeldozen gebruiken of de pigmentstempeldozen van Colorbox. Laat dit een beetje drogen en plaats hierop met een iets donkere kleur je stempelafdruk. Zorg er goed voor dat je knoop niet breekt! Je hoeft geen permanente inkt te gebruiken!

Je gaat nu met een de scherpe punt van een satéprikker over je afbeelding heen de lijnen van je afdruk natrekken en je ziet de witte klei weer tevoorschijn komen! Gebruik een stevig kwastje om je klei uit te borstelen; wil je hele fijne lijntjes hebben dan kun je ook een naald gebruiken; prik deze eerst in een kurk. Is je knoop helemaal naar je zin, dan kun je hem ook aflakken met Smooch verf, nagellak of diamond glaze. Houd de gaatjes open om er wat garen of een touwtje door te halen. Je kunt de knopen gebruiken om er een gezellige ouderwetse kaart mee te versieren; je kunt ze op een lapje stof lijmen; brei eens een lap voor een tas of een das en versier dit met je zelfgemaakte knopen. Je begrijp natuurlijk wel dat ze niet uitwasbaar zijn!!!! Eindeloze mogelijkheden met zachte zelfhardende klei.. Veel plezier ermee en de groetjes van Geralda en Eefke

Voorbeeldkaarten gemaakt met deze techniek: Door Eefke Moes

Voorbeeldkaarten gemaakt met deze techniek: Door Geralda Jansen Tulp Benodigdheden: Luchtdrogende witte klei Stempels: Tulp (ARTSpecially stempellap 2010), Flowers say hello (Hero Arts), Inkt: - Versamark; - Color Box pigment zeegroen, blauw, lime; - Brilliance zwart; - Adirondack stream, lettuce, denim, citrus Embossingpoeder transprant Mini strijkijzer - Schuurpapier fijn Cocktailprikker Stopnaald - Dubbele witte kaart - Fibers in de kleuren groen en blauw.

Tulp op klei: Maak van de klei een dunne plak van 5,5 x 5,5 cm. Steek aan de rechterkant twee gaatjes uit voor de fibers. Rol van de klei ook een aantal kralen en prik er gaatjes door met een cocktailprikker. Leg voor het drogen van de plak klei tissue papier en verzwaar de plak met oude boeken o.i.d. Als de plak en de kralen droog zijn schuur je ze met fijn schuurpapier. Inkt de kralen en de plak met de Colorbox kleuren. Stempel met zwarte inkt de grote tulp op de klei. Kras de tulp uit met de stopnaald. Kras in de kleikralen een aantal swirls. Leg alles apart. Snijd twee vierkantjes uit wit kaartpapier. Stempel de kleine tulp en de tekst op de kaartjes met Versamark en emboss met transparant embossingpoeder. Spons inkt op deze afdrukken met de Adirondack kleuren. Bedek alles met kopieerpapier en neem met een hete strijkbout de embossingpoeder weg (Ghost techniek, zie ARTSpecially boek Stempeltechnieken stap-voorstap ). Inkt de tulp stempel met dezelfde kleuren en stempel haar op de witte kaart. Plak de vierkantjes op de kaart. Haal fibers door de witte plak klei en de kralen. Plak de klei links op de kaart.

Uil Luchtdrogende witte klei Stempels Hero Arts: Owl, Balancing Owls, Sparkle clear Youhoo, Clear design Scattered leaves, Inkt: - Versamark; - Color Box pigment zeegroen, blauw, lime; - Brilliance zwart; - Adirondack stream, lettuce, denim,citrus Embossingpoeder transparant, Mini strijkijzer - schuurpapier fijn cocktailprikker stopnaald - vierkante witte kaart; briefkaarten. Maak een rondje van klei van 4,5 cm. Volg de werkwijze voor het drogen en stempelen op de klei zoals beschreven bij de kaart met de tulp. Stempel nu alleen de kleine uil. Zet apart. Stempel de drie uilen rechts op de vierkante kaart met Versamark en emboss met transparant poeder. Dek de kaart links af met een papiertje tot 4cm. van de rechter kaartrand. Spons blauwe en groene inkten over strook met de embosste uil. Haal vervolgens met de hete strijkbout het embossingpoeder weg (zie kaart met tulp, ghost techniek). Pas deze techniek ook toe voor het tekstje You-hoo. Stempel de blaadjes in verschillende kleuren op een briefkaart. Knip ze uit en maak er een leuke compositie van. Plak de klei en de blaadjes op de kaart.