Versie A SAMENLEESBIJBEL

Vergelijkbare documenten
30. De koning wordt geboren 31. Blij met Jezus 32. Jezus, de koning die dient 33. Jezus sterft 34. Jezus leeft 35. Jezus en de Heilige Geest

Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4

Week 35: 24 augustus t/m 28 augustus 2015 Zomerweek 2 Wat geloof jij? Themaweek over je eigen geloof

Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus.

BIJBELROOSTER GROEP 1

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

DE GEBOORTE VAN JEZUS

Filippenzen 3: 20 NBG 20 Want wij zijn burgers van een rijk in de hemelen, waaruit wij ook de Here Jezus Christus als verlosser verwachten, Efeziërs

Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VERLOREN ZOON

Het verhaal van onze kerststal

Kerstfeest Ds. W.E. den Hertogschool

10. Bijbel, Lucas 15. Vertaling L. ten Kate. Vertaling NBG/BBG, Haarlem/Brussel 1951.

Wat vertelde Jozef zijn broers over de hongersnood? Dankzij wie had Jozef de positie van onderkoning van Egypte bereikt?

BIJBELROOSTER GROEP 3

De boom van Isaï. Vragen. Lezen: Jesaja 11:1-10

BIJBELROOSTER GROEP 5

Muziek: De notatie van de liedjes vind je aan het eind van dit Bijbelspel.

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet.

Bij wie vroeg Jakob hulp toen zijn zonen de tweede reis naar Egypte gingen maken?

De Bijbel Open Kaïn & Abel. Kaïn & Abel twee soorten mensen. Elk mens is godsdienstig.

EEN PRINS WORDT EEN HERDER

Kerstfeest Ds. W.E. den Hertogschool

Lees Zoek op Om over na te denken

Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4

DE GEBOORTE VAN JEZUS

KERSTVIERING VOOR JONG EN OUD 2015 Datum: 24 december 2015

Verhaal: Jozef en Maria

Welk Bijbelboek gaat over dit hoofdstuk? Waarheen trok Abraham en zijn gevolg?

De bruiloft van Simson

Bijbel en psalmrooster groep 1 en 2 schooljaar 2015/2016

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk

DE PRINS VAN DE RIVIER

BIJBELROOSTER GROEP 4

Inleiding programma Bijbel Basics

7 bijzondere uitspraken van Jezus

Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO

Verteld door Schulp en Tuffer

Rooster Kind op Maandag Kind op Maandag

PETRUS EN DE KRACHT VAN HET GEBED

Bijbelteksten Feest van Genade

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam

De geboorte van Jezus

Bible for Children stelt voor. De geboorte van Jezus

Welkom in de Open Hof

W ater bedekte de aarde en het was overal donker. Een stormwind j oeg over de watervlakte.

GOD EERT JOZEF, DE SLAAF


Welke opdracht gaf Jakob aan zijn zonen vanwege de hongersnood?

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt

Waar in de Bijbel vraagt God aan Abraham om een opmerkelijk offer? Genesis 22. Abraham wordt door God op de proef gesteld!

Kerstviering Kleuters

Week les 2. Keizer en Kerst

Exodus 35:4-36:7 Bijdrage voor de bouw van de tabernakel. Zondag 20 januari 2013 Thema: Je geld of

1 Een eeuwenlang verwachte geboorte

Welke plaag moesten zij aankondigen; wanneer zou de vijfde plaag een feit worden en had Gods volk last van deze plaag?

DE WIJZE KONING SALOMO

Ook gaf Hij veel liefdegaven aan het volk. Hij was dus een vrijgevig man. Cornelius. We gaan naar Handelingen 10 waar we lezen in vers 1:

GROEPSOPDRACHT: Bespreek met elkaar welke relatieverbanden in de Bijbel genoemd worden:

dag 1 dag 2 dag 4 dag 3 thema thema symbool symbool persoon persoon lezen lezen dagtekst dagtekst thema thema symbool symbool persoon persoon lezen

HC zd. 6 nr. 32. dia 1

INHOUD - 1. Wat voor boek is de Bijbel? Hoe kun je de Bijbel lezen? Tips bij het gebruik van de Bijbel in Gewone Taal 17

Bijbelquiz 11 Jeugdclub Burgum (Groep 5 6)

Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4

GOD EERT JOZEF, DE SLAAF

Bijbelstudie Zing de Heere een nieuw lied! Bijbelstudie 1 Psalm 8 God die alles maakte

BIJBELROOSTER GROEP 2

Maand 5 week 1: Jozef droomt en wordt naar Egypte verkocht

Kerst cd Licht. 1: Goed Nieuws

Wat was de koning van Syrië van plan? tegen Israël en pleegde overleg met zijn dienaren en zei: Mijn legerkamp moet op die en die plaats zijn.

OOGGETUIGE. Johannes 20:30-31

DE WONDEREN VAN JEZUS

Het verhaal van de schepping (Genesis 1 en 2)

Vandaag een Bijzondere Dag: Feest van de Vlaamse Gemeenschap

EEN GROOT VERLIES WAT HEBBEN WE VERLOREN DOOR DE ZONDEVAL? 2/16

Hoe heette de reus die door David verslagen werd? Hoe heet de vrouw van Adam?

DAVID DE HERDERSJONGEN

Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 1. Dag 2. Dag 3

Samenvattingen Geloof ABC

SIMSON, GODS STERKE MAN

Bedoeling van de lesbrief. Over de expositie

Genieten van het echte leven

De geboorte van Jezus

Maand 10 week 1: Mozes sterft.

Engelenverhalen (Inleiding) 2 Koningen 6; Psalm 80. Gert Hijkoop 22 juli 2018

Het wonder van het kruis. De omwisseling aan het kruis

Pastoraat wat is dat?

Kerstfeest 17 december 2014 Groep 6/7 De Brug

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen

De gelijkenis van de verloren zoon.

EEN PRINS WORDT EEN HERDER

Maria, de moeder van Jezus

Bob Hartman. Beste ouders en verzorgers,

2 Samuël 7: Jezus komt in het gewone leven

Pasen met de Samenleesbijbel. Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel

Transcriptie:

Versie A SAMENLEESBIJBEL Tien bijbelvragen

BIJBELVRAGEN Vraag 1 2

BIJBELVRAGEN Vraag 1 Over welk bijbelgedeelte gaat het lied 'Als een herder is de Heer voor mij'? A. De goede herder B. Het verloren schaap C. Psalm 23 D. Het kerstevangelie» Antwoord 3

BIJBELVRAGEN Vraag 2 In de staat deze achtergrondinformatie bij 'het voorbeeld van de zoon die weggaat' (= de gelijkenis van de verloren zoon). In Lucas 15 staan drie gelijkenissen over - zoals het in de NBV staat - de zorg om wat verloren is. Twee van die gelijkenissen zijn Het verloren schaap en De verloren zoon. Wat is de derde gelijkenis? 4

BIJBELVRAGEN Vraag 2 Welke gelijkenis uit Lucas 15 gaat over de zorg om wat verloren is? A. De verloren munt B. De verloren liefde C. De verloren zondaar D. De verloren wedstrijd» Antwoord 5

BIJBELVRAGEN Vraag 3 6

BIJBELVRAGEN Vraag 3 Wat zag Jakob in zijn droom onderweg naar Paddan-Aram? A. Een ladder die uit de hemel werd neergelaten. B. Een trap die op de aarde stond en helemaal tot aan de hemel reikte. C. Een jakobsladder. D. Het meisje van zijn dromen.» Antwoord 7

BIJBELVRAGEN Vraag 4 In Rechters 20 wordt verteld over slingeraars uit de stam Benjamin. Zij misten nooit hun doel. Welke bijzonderheid wordt daarbij nog meer vermeld? 8

BIJBELVRAGEN Vraag 4 Wat was er bijzonder aan de slingeraars uit Benjamin? A. Ze gebruikten ijzeren kogels. B. Ze waren linkshandig. C. Ze waren een kop groter dan de andere Israëlieten. D. Ze lieten altijd alles rondslingeren.» Antwoord 9

BIJBELVRAGEN Vraag 5 In 2 Koningen 4 wordt verteld dat één van de profeten 'kolokwinten' nam en daar soep van kookte. Het gerecht was echter niet te eten. Maar als de profeet Elisa meel in de kookpot laat gooien wordt het eten gezond. Welke uitdrukking is ontleend aan dit verhaal? 10

BIJBELVRAGEN Vraag 5 Welke uitdrukking is ontleend aan het verhaal dat Elisa eten gezond maakt? A. Honger maakt rauwe bonen zoet. B. Na het zuur komt het zoet. C. De dood in de pot. D. Je moet eten wat de pot schaft.» Antwoord 11

BIJBELVRAGEN Vraag 6 12

BIJBELVRAGEN Vraag 6 Waarom leidde God het volk vanuit Egypte niet via de kortste weg naar Kanaän? A. Via de kortste weg zou de reis nooit 40 jaar duren. B. God wilde bij de Rietzee zijn macht laten zien. C. Op die manier zou het volk niet langs de berg Sinai komen. D. De Israëlieten zouden dan misschien terug willen naar Egypte als ze tegen de Filistijnen moesten vechten.» Antwoord 13

BIJBELVRAGEN Vraag 7 14

BIJBELVRAGEN Vraag 7 Wat moest Petrus doen met de dieren die in het laken naar beneden kwamen? A. Slachten en opeten B. Splitsen in reine en onreine dieren C. Offeren D. Naar de ark brengen» Antwoord 15

BIJBELVRAGEN Vraag 8 16

BIJBELVRAGEN Vraag 8 In de Bijbel staat een verhaal over een ezelin die kon praten. Tegen wie sprak de ezelin? A. Tegen de os in de stal van Betlehem. B. Tegen Adam en Eva in het paradijs. C. Tegen Jozef toen hij vluchtte naar Egypte. D. Tegen Bileam die haar sloeg.» Antwoord 17

BIJBELVRAGEN Vraag 9 18

BIJBELVRAGEN Vraag 9 Wie was de eerste mens die op de harp en de fluit speelde? A. Jabal B. Jubal C. Tubal-Kaïn D. De rattenvanger van farao» Antwoord 19

BIJBELVRAGEN Vraag 10 20

BIJBELVRAGEN Vraag 10 Wie gaf tijdens een feest een raadsel op aan zijn gasten? A. Koning Belsassar tijdens een drinkfeest in zijn paleis B. Simson, tijdens zijn bruiloftsfeest C. Salomo, toen de tempel werd ingewijd D. Wijze mannen uit het Oosten tijdens het Kerstfeest in Betlehem» Antwoord 21

BIJBELVRAGEN Antwoord 1 Over welk bijbelgedeelte gaat het lied 'Als een herder is de Heer voor mij'? A. De goede herder B. Het verloren schaap C. Psalm 23 D. Het kerstevangelie 22

BIJBELVRAGEN Antwoord 1 Over welk bijbelgedeelte gaat het lied 'Als een herder is de Heer voor mij'? A. De goede herder B. Het verloren schaap C. Psalm 23 D. Het kerstevangelie» Naar vraag 2 23

BIJBELVRAGEN Antwoord 2 Welke gelijkenis uit Lucas 15 gaat over de zorg om wat verloren is? A. De verloren munt B. De verloren liefde C. De verloren zondaar D. De verloren wedstrijd 24

BIJBELVRAGEN Antwoord 2» Naar vraag 3 Welke gelijkenis uit Lucas 15 gaat over de zorg om wat verloren is? A. De verloren munt B. De verloren liefde C. De verloren zondaar D. De verloren wedstrijd Lucas 15:8 Jezus zei ook: Stel dat een vrouw tien zilveren munten heeft, maar er één kwijtraakt. Dan gaat ze die toch zoeken? 25

BIJBELVRAGEN Antwoord 3 Wat zag Jakob in zijn droom onderweg naar Paddan-Aram? A. Een ladder die uit de hemel werd neergelaten. B. Een trap die op de aarde stond en helemaal tot aan de hemel reikte. C. Een jakobsladder. D. Het meisje van zijn dromen. 26

BIJBELVRAGEN Antwoord 3 Wat zag Jakob in zijn droom onderweg naar Paddan-Aram? A. Een ladder die uit de hemel werd neergelaten. B. Een trap die op de aarde stond en helemaal tot aan de hemel reikte. C. Een jakobsladder.» Naar vraag 4 Genesis D. Het 28:12 meisje van zijn dromen. Toen kreeg hij [Jakob] een droom. Hij zag een trap van de aarde naar de hemel. Hij zag engelen van God die de trap op liepen en weer naar beneden gingen. 27

BIJBELVRAGEN Antwoord 4 Wat was er bijzonder aan de slingeraars uit Benjamin? A. Ze gebruikten ijzeren kogels. B. Ze waren linkshandig. C. Ze waren een kop groter dan de andere Israëlieten. D. Ze lieten altijd alles rondslingeren. 28

BIJBELVRAGEN Antwoord 4» Naar vraag 5 Wat was er bijzonder aan de slingeraars uit Benjamin? A. Ze gebruikten ijzeren kogels. B. Ze waren linkshandig. C. Ze waren een kop groter dan de andere Israëlieten. D. Ze lieten altijd alles rondslingeren. Rechters 20:16 Ze [soldaten uit Benjamin] waren linkshandig en ze gebruikten allemaal een slingerwapen. Ze misten hun doel nooit. 29

BIJBELVRAGEN Antwoord 5 Welke uitdrukking is ontleend aan het verhaal dat Elisa eten gezond maakt? A. Honger maakt rauwe bonen zoet. B. Na het zuur komt het zoet. C. De dood in de pot. D. Je moet eten wat de pot schaft. 30

BIJBELVRAGEN Antwoord 5 Welke uitdrukking is ontleend aan het verhaal dat Elisa eten gezond maakt? A. Honger maakt rauwe bonen zoet. B. Na het zuur komt het zoet. C. De dood in de pot.» Naar vraag 6 D. Je moet eten wat de pot schaft. 2 Koningen 4:40b (NBG'51) Zodra zij van het moes hadden gegeten, schreeuwden zij het uit: De dood is in de pot, man Gods! En zij konden het niet eten. 31

BIJBELVRAGEN Antwoord 6 Waarom leidde God het volk vanuit Egypte niet via de kortste weg naar Kanaän? A. Via de kortste weg zou de reis nooit 40 jaar duren. B. God wilde bij de Rietzee zijn macht laten zien. C. Op die manier zou het volk niet langs de berg Sinai komen. D. De Israëlieten zouden dan misschien terug willen naar Egypte als ze tegen de Filistijnen moesten vechten. 32

BIJBELVRAGEN Antwoord 6 Waarom leidde God het volk vanuit Egypte niet via de kortste weg naar Kanaän? A. Via de kortste weg zou de reis nooit 40 jaar duren. B. God wilde bij de Rietzee zijn macht laten zien. C. Op die manier zou het volk niet langs de berg Sinai komen. D. De Israëlieten zouden dan misschien terug willen naar Egypte als ze tegen de Filistijnen moesten vechten. Exodus 13:17» Naar vraag 7 33

BIJBELVRAGEN Antwoord 7 Wat moest Petrus doen met de dieren die in het laken naar beneden kwamen? A. Slachten en opeten B. Splitsen in reine en onreine dieren C. Offeren D. Naar de ark brengen 34

BIJBELVRAGEN Antwoord 7» Naar vraag 8 Wat moest Petrus doen met de dieren die in het laken naar beneden kwamen? A. Slachten en opeten B. Splitsen in reine en onreine dieren C. Offeren D. Naar de ark brengen Handelingen 10:13 Toen zei een stem: Sta op, Petrus. Slacht deze dieren en eet ze op. 35

BIJBELVRAGEN Antwoord 8 In de Bijbel staat een verhaal over een ezelin die kon praten. Tegen wie sprak de ezelin? A. Tegen de os in de stal van Betlehem. B. Tegen Adam en Eva in het paradijs. C. Tegen Jozef toen hij vluchtte naar Egypte. D. Tegen Bileam die haar sloeg. 36

BIJBELVRAGEN Antwoord 8» Naar vraag 9 In de Bijbel staat een verhaal over een ezelin die kon praten. Tegen wie sprak de ezelin? A. Tegen de os in de stal van Betlehem. B. Tegen Adam en Eva in het paradijs. C. Tegen Jozef toen hij vluchtte naar Egypte. D. Tegen Bileam die haar sloeg. Numeri 22:28 Toen zorgde de Heer ervoor dat de ezelin kon praten. Ze zei tegen Bileam: U hebt me al drie keer geslagen. Wat heb ik verkeerd gedaan? 37

BIJBELVRAGEN Antwoord 9 Wie was de eerste mens die op de harp en de fluit speelde? A. Jabal B. Jubal C. Tubal-Kaïn D. De rattenvanger van farao 38

BIJBELVRAGEN Antwoord 9 Wie was de eerste mens die op de harp en de fluit speelde? A. Jabal B. Jubal C. Tubal-Kaïn» Naar vraag 10 D. De rattenvanger van farao Genesis 4:21 Jubal was de eerste mens die op de harp en de fluit speelde. 39

BIJBELVRAGEN Antwoord 10 Wie gaf tijdens een feest een raadsel op aan zijn gasten? A. Koning Belsassar tijdens een drinkfeest in zijn paleis B. Simson, tijdens zijn bruiloftsfeest C. Salomo, toen de tempel werd ingewijd D. Wijze mannen uit het Oosten tijdens het Kerstfeest in Betlehem 40

BIJBELVRAGEN Antwoord 10 Wie gaf tijdens een feest een raadsel op aan zijn gasten? A. Koning Belsassar tijdens een drinkfeest in zijn paleis B. Simson, tijdens zijn bruiloftsfeest C. Salomo, toen de tempel werd ingewijd D. Wijze mannen uit het Oosten tijdens het Kerstfeest in Betlehem Rechters 14:10-18 41

ANTWOORDEN 1. C 2. A 3. B 4. B 5. C 6. D 7. A 8. D 9. B 10. B 42

Bedankt voor het meedoen! Kijk op www.bijbelgenootschap.nl en steun het bijbelwerk