Infootje cursusjaar 2012-2013 nr.1 week 36



Vergelijkbare documenten
TREFWOORD STARTWEEK In deze week leggen we de basis voor een nieuw schooljaar. Wat is eigenlijk het recept voor een goed schooljaar?

Infootje cursusjaar nr. 27 week 12

Infootje cursusjaar nr. 25 week 10

Nieuwsbrief schooljaar nr. 31 week 18

Nieuwsbrief nummer 2 schooljaar september t/m 5 oktober Nieuwsbrief nummer 1

Datum: donderdag 3 september 2015

Margreet Iliohan. Iedereen een heel fijne vakantie gewenst en hopelijk zien we elkaar weer gezond en wel terug op maandag 29 augustus 8.30 uur.

.Jarigen.Kalender / Schoolgids. .Informatieavonden. .Gymnastiekrooster. Nieuwsbrief 1 september Nieuwsbrief INHOUD: Basisschool De Windroos

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Nieuwsbrief 1. Aan alle ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief schooljaar Nr.6 week 40

Welkom op de St. Willibrordschool!

Informatieboekje kleutergroepen

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

INFORMATIEBRIEF. voor de kleutergroepen schooljaar

Mededelingen nieuwsbrief 21 augustus

En dan Nog.. Even Dit

Infobulletin. September u. studiemiddag team: Woordenschatonderwijs

Algemene informatie. SOS formulieren Verzoek de SOS formulieren deze week te retourneren zodat data verwerkt kan worden!

Algemene informatie week 36

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website.

N I E U W S B R I E F SEPTEMBER 2012 JAARGANG: 17 NR. 1

Nieuwsflits OBS De Wiksel

Schooljaar Maandag 18 januari 2016

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen

Welkom op de St. Willibrordschool

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X

Informatiebrief groep 1 en 2

Prikbord 27 augustus 2015

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 5/6

Ook hebben we nieuwe leerlingen op school gekregen; Cas, Arwen, Danique, Rose en Janne. We wensen deze leerlingen een fijne tijd bij ons op school.

N I E U W S B R I E F APRIL 2012

Datum: Nummer:1

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018

t Informantje schooljaar week 34

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni

FEESTWEEK groep


Schooljaar Telefoon: februari Weeksluiting groep 3a en 7a

KLEUTER INFORMATIE BULLETIN

t Informantje schooljaar week 36

Lestijden maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmorgen: maandag-, dinsdag-, donderdagmiddag:

Nieuwegein, 2 september Beste ouders,

Kleutergids Inhoudsopgave

Schooljaar Maandag 02 maart 2015

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 05 september nr. 02

NIEUWSBRIEF Juni 2013

Informatiebrief OBS De Wiksel

Maandbrief groep 5/6, september 2014

Rups-nieuwtje. Best, september Beste ouders,

Vanuit het team. De Vlecht. 3 juli Verjaardagen: In dit nummer:

Kringgesprek. Nummer

Weekjournaal nr

Informatieboekje groep 6 schooljaar

Nieuwsberichten 11 september 2015

Nieuwsbrief Montessorischool De Pas

Wij zijn weer goed gestart

Beste ouders / verzorgers,

t Informantje schooljaar week 28

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk.

Nieuwsbrief Titus Brandsma 19 augustus 2015

Deze week zijn Lilith, Marouan, Ties, Christine, Jelle, Kyano, Aniruddh, Luc en Shanayah jarig. Alvast van harte gefeliciteerd!

Informatieboekje groep 1/2

Schooljaar Nummer 2 / 27 augustus Openingsviering

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11

De volgende jarigen worden van harte gefeliciteerd door alle kinderen, juffen en meneren van De Berkenhof:

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter

Nieuwsbrief schooljaar Nr. 8 week 43

Nieuwsbrief schooljaar nr. 9 week 44. Het thema van deze week is: Het volhouden waard

Informatiebrief groep 1 en 2

Schoolfotograaf. Veilig internetten. Intekenlijsten 10-minutengesprekken

Afscheid groep 8 Maandag is er voor de leerlingen van groep 8 een afscheidsfeestje. De kinderen hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen.

Basisschool de Pas. Averbodestraat AW Helden. Tel.: Website:

Geachte ouders, De ooievaarspas is geldig voor vrijstelling van de ouderbijdrage. Alle overige kosten dienen te worden betaald.

Nieuwsbrief CBS De Fontein

Het Berichtje Donderdag

Informatieboekje schooljaar groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Welkom op de St. Willibrordschool

groepsgids Groepen 1 en 2

Berkenblad nr januari Beste ouders/verzorgers,

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger,

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie

Nieuwsbrief 25 februari 2016

Nieuwsbrief nr.1 We gaan weer beginnen Het komende schooljaar start het continurooster

jaargang nummer 1 30 augustus 2017

Kalender 12 t/m 23 september 2016

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle EM Twijzel Tel: Website: oanrin.noventa.nl

September Iedere woensdag is het bij ons op school fruitdag!

Heindijk PM Rotterdam Tel Vrijdag 24 augustus Website:

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

Agenda. Jarigen in augustus. Welkom. Iedereen van harte gefeliciteerd!

Welkom in groep 8! Schooljaar

AGENDA nr. 1 JARIG NIEUWS. - Welkom - Voorstellen Elles de Geest en Marja Overkamp - Informatieavond - Fotograaf - gym - Bijbelverhalen

Activiteitencommissie van de Ouder Vereniging Gratis licentie Office 365 ProPlus voor leerlingen (en hun ouders) in het basisonderwijs

Er is er maar één die praat, zodat luisteren beter gaat. 40 E EDITIE JAARGANG 25 WIJ FELICITEREN. KENNISMAKING NIEUWE LEERKRACHT.

Datum: Nieuwsbrief: 13 Jaargang: 7

Transcriptie:

Infootje cursusjaar 2012-2013 nr.1 week 36 Een nieuw schooljaar Wat zijn de vakantieweken weer voorbijgevlogen. Ieder jaar opnieuw denk je: Zes weken, wat een tijd! Maar ze zijn zo maar weer voorbij en ook dat is goed. Gistermorgen kwamen sommige kinderen toch wat onwennig binnen. We merken dat zo n eerste dag na de zomervakantie best spannend is. Je begint in een nieuwe klas meestal bij een nieuwe juf of meester. Maar na een dag lijkt het ook alweer gewoon. Ook voor de leerkrachten is het weer even wennen. We hopen dat we als team de kinderen een fijn schooljaar kunnen geven. Dat er een sfeer op school zal zijn waarin iedereen zich prettig voelt. We rekenen daarbij op een goede samenwerking met u als ouders en met iedereen die verder bij de school betrokken is. Godsdienstige vorming Het materiaal van deze eerste week van het nieuwe schooljaar heeft, net als de Slotweek van voor de zomervakantie, een muzikaal tintje. Dagaccenten: 03-09: Samenspel 04-09: Herkennen 05-09: Rituelen 06-09: Eenvoudig beginnen 07-09: Samenspel De jarigen Deze week feliciteren wij: 04-09 Elano Oegema (groep 7) 04-09 Bas Klein (groep 4) 06-09 Cees Velthuijsen (groep 5) 07-09 Maxime Boessenkool (groep 6) 07-09 juf Goitske Welkom op school In groep 1 heten we Milou Swank, Abel Smit en Malin Renker van harte welkom. Ook zijn er een aantal kinderen die van een andere school zijn gekomen en nu een nieuwe start maken op onze school. Een warm welkom voor: Marlies Dijsselhof (groep 3), zij komt van de Enkschool in Zwolle Dim Cazemier (groep 5), hij komt van OBS de Eiber. Pascal (groep 4) en Jordy (groep 6) Nijeboer, Thijs (groep 4) en Mick (groep 6) Vrieling en Milan Hemme (groep 6). Zij komen alle vijf van OBS Het Talent. We wensen hen heel veel plezier op onze school en hopen dat ze allemaal snel gewend zullen zijn. Blij nieuws Vlak voor de zomervakantie hoorden we van juf Lianne Meulenkamp (groep 3) dat zij zwanger is. Zij verwacht haar tweede kindje in februari. We wensen haar en haar man Rob een voorspoedige, probleemloze zwangerschapsperiode toe.

Het infootje Elke dinsdag komt er een infootje uit. Alle relevante informatie staat op het infootje dus het is erg belangrijk dat u het leest. U krijgt het infootje per e-mail gestuurd. Alleen de nieuwe ouders krijgen vandaag een papieren versie mee en we vragen hen zich z.s.m. aan te melden voor het Infootje via de website van de school.( ) Mocht u geen e-mail adres hebben dan krijgt u natuurlijk een papieren versie. Informatiekalender Vandaag krijgen alle oudste kinderen van ieder gezin een informatiekalender mee. Het is een praktische kalender waarop u kunt zien welke activiteiten voor het komende schooljaar al zijn gepland. Ook zijn de leerlingenlijsten bijgevoegd. Bij de groepen staat echter niet de groepsnaam aangegeven. Het spreekt voor zich; de eerste groep is groep 1 en de laatste groep 8. Sinds vorig jaar geven we de schoolgids niet meer uit op papier. Ook deze sturen we u toe per mail. De belangrijkste wijzigingen in de schoolgids betreffen de plannen die we voor het komende schooljaar hebben t.a.v. de ontwikkelingen van het onderwijs en de praktische zaken zoals groepenverdeling enz. Hoofdluiscontrole Morgen( woensdag) is er weer een luizencontrole. Willen alle controle-moeders hier even om denken. Wilt u de kinderen geen gel in het haar doen en liever ook niet in een vlecht of staart. Papiercontainer De papiercontainer staat er deze week weer. We hopen dat u uw oud papier in deze container doet. Het levert de ouderwerkgroep jaarlijks een mooi bedrag op waar we leuke dingen mee kunnen doen voor de kinderen. De container staat er maandelijks. Het staat ook aangegeven op de informatiekalender. Overblijven De kinderen hebben de mogelijkheid om op school over te blijven. Het overblijven kost 1,- per keer. U kunt hiervoor een overblijfkaart kopen. Deze kost 15,- Als u meerdere kinderen heeft dient u per kind een kaart te kopen. De kinderen blijven nl. over in hun eigen lokaal en de kaarten worden door de eigen leerkracht beheerd. Voor eenmalig overblijven kunt u gewoon 1,- meegeven. Het geld voor de overblijfkaarten kan worden ingeleverd bij juf Margreet. Liefst in een envelop met de naam erop. Informatieuurtje Aan het begin van het schooljaar wordt er altijd een informatieuurtje gegeven waarin allerlei praktische informatie over het klassengebeuren wordt verteld. Bovendien kunnen de vragen die u heeft over allerlei zaken op school hier beantwoord worden. Wij willen u dringend vragen hierbij aanwezig te zijn. Wij hebben de volgende indeling gemaakt: Maandag 17 september: 18.30 19.00 uur: groep 4 (gezamenlijk) 19.15-19.45 uur: groep 3 20.00 20.30 uur: groep 2 20.45 21.15 uur: groep 1 Donderdag 20 september: 18.30-19.00 uur: groep 5 19.15 19.45 uur: groep 6 (gezamenlijk) 20.00 20.30 uur: groep 7 20.45-21.25 uur: groep 8

Ook de ouders van de kinderen die komend schooljaar vier jaar worden, worden uitgenodigd zodat zij ook op de hoogte zijn van het reilen en zeilen in de klas. Gymnastiek Groep 1 en 2 hebben op woensdagmorgen gym in de gemeenschapsruimte. De kinderen moeten daarvoor een gymtas (voorzien van naam) met gymschoenen mee naar school nemen. Deze tassen blijven op school! De groepen 3 en 4 en 6/8 hebben morgen al gym. Groep 3 en 4 gaan elke woensdagmorgen met de bus naar de Citadel. Groep 6/8 gymt van 8.45 tot 9.50 uur. Zij gaan op de fiets naar de Citadel. Dus de kinderen van groep 6/8 moeten op woensdag allemaal op de fiets naar school komen. Groep 3 gymt van 9.50 tot 10.50 uur en groep 4 van 10.50 tot 11.50 uur. Denkt u aan de gymkleding en -schoenen. I.v.m. voetschimmel is het verplicht gymschoenen te dragen. De schoenen voor gebruik in de sporthal mogen niet buiten gedragen worden! Wat kleding betreft is een broekje en shirtje voldoende. Belangrijk is dat het gemakkelijk aan en uit te trekken is. De groepen 5/6 en 6/ 7 gaan op maandagmorgen op de fiets naar de sporthal. Groep 6/7 gymt van 8.45 9.50 uur o.l.v. meester Simon. Luf Leanne brengt vervolgens groep 5/6 naar de Citadel en fietst dan met groep 6/7 terug. Groep 5/6 gymt van 9.50 10.50 uur. Omdat de Citadel met één hal is uitgebreid kunnen we nog op twee momenten gebruik maken van de hal. Zo voldoen we beter aan de norm voor de gymuren. Vooral nu ook het schoolzwemmen is afgeschaft. De groepen gaan bij toerbeurt gebruik maken van de hal. Dit laten we u op het volgende infootje weten. Belangrijk: Omdat we het fietsen met een grote groep met maar één leerkracht niet veilig vinden doen we een dringend beroep op een aantal fietsouders. Het zou handig zijn als we hiervoor drie ouders hebben: Eén om 8.30 uur die meefietst om groep 6/7 te begeleiden naar de sporthal toe. Eén die om 9.30 uur meefietst met groep 5/6 naar de sporthal en aansluitend met groep 6/7 terugfietst naar school en één ouder die om 11.00 uur met 5/6 terugfietst naar school. U kunt zich hiervoor opgeven bij één van de leerkrachten van de betreffende groep. Oproep atelierouders onderbouw Al jarenlang hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 op dinsdagmiddag van 13.15 tot ongeveer 14.15 een ateliermiddag. De kinderen worden in groepjes gedeeld van ongeveer 6 á 8 kinderen. Ieder groepje doet een andere activiteit en elke twee weken wordt er gewisseld. Bij iedere activiteit zit een ouder die het groepje begeleidt. Wie zou ons hierbij willen en kunnen helpen? De laatste jaren is het soms moeilijk om voldoende ouders te krijgen. Dit komt natuurlijk ook doordat veel ouders werken. Maar we vinden het zo waardevol dat we ook nu weer proberen de zaak rond te krijgen. Dus als u op dinsdagmiddag een uurtje zou kunnen helpen dan zou dat geweldig zijn. U kunt zich opgeven bij één van de leerkrachten van de onderbouw. Winnie de Poeh Op 11 september komt er een verhalenvertelster op school. Zij verzorgt een optreden over Winnie de Poeh. Voor de pauze is groep 1 en 2 aan de beurt en na de pauze groep 3 en 4. We hopen dat de kinderen hiervan zullen genieten. Sloffen De kinderen van groep 5 t/m 8 zitten in een lokaal met zachte vloerbedekking. Om te voorkomen dat het erg vies wordt van het zand/ modder dat aan de schoenen blijft kleven na het voetballen/ spelen op het veld, mogen de kinderen hun schoenen niet aanhouden in de klas. De schoenen worden op de rekken geplaatst onder de kapstok. De kinderen kunnen sloffen meenemen die ze in een tas aan de kapstok kunnen hangen zodat ze niet op kousenvoeten hoeven te lopen.

Geen klaarovers Op vrijdagmiddag als de hele onderbouw vrij heeft staan er geen klaarovers bij school. Dit speciaal voor ouders van groep 5. Voor is dit nieuw. de de hen Bericht van Jermaine Lubbers, combinatiefunctionaris sport Hallo allemaal, Op woensdag 19 september kan je weer meedoen aan een IK Lekker Fit!? Clinic, dit keer ter voorbereiding op de Stoetenslagh Strandcross. Vind jij hardlopen ook zo gaaf of wil wel je eens kennismaken met de hardloopsport? Kom dan woensdag 19 september naar de clinic!! In een uurtje zal de trainer je de basisbeginselen van het hardlopen bijbrengen. Jij doet toch ook mee!? De clinic is voor alle kinderen uit de groepen 3 t/m 8 van de basisschool. Kom op woensdagmiddag samen met je vrienden, vriendinnen en klasgenoten naar: Kotermeerstal (P zwembad de Kiefer) Start 13.00 uur Deelname aan de clinic is gratis Loop je mee? Meld je dan even aan op www.hardenbergkids.nl Meedoen aan de clinic betekent: Wanneer: woensdag 19 september Start: 13.00 uur Locatie: Kotermeerstal (P Kiefer) Deelname: gratis Meedoen aan de crossloop betekent: Wanneer: zaterdag 22 september Start: 13.00 uur Afstand: 1 kilometer Locatie: Stoetenslagh Deelname: 2,50

Ommen-Hard...