* *

Vergelijkbare documenten
* *

* *

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

* *

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

* *

* * omgevingsvergunningomgevingsvergunning

* *

* *

* * omgevingsvergunningomgevingsvergunning

* *

* *

* *

* *

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

* *

* *

* *

* *

* *

* *

* *

* *

* *

* *

* *

* *

OMGEVINGSVERGUNNING nr

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

* *

* *

* *

* *

* * omgevingsvergunningomgevingsvergunning

* *

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD

Omgevingsvergunning UV/

* *

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure 8241

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal

ONTWERP Omgevingsvergunning UV 23675

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning.

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING LET OP! Dit is nog geen omgevingsvergunning. Hiermee kunt u nog niet starten met de werkzaamheden.

Omgevingsvergunning. Bijgevoegde documenten De volgende bij het besluit behorende gewaarmerkte documenten worden digitaal nagezonden:

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014

Uw kenmerk: Uw brief van: Ons kenmerk: Behandeld door: tel.nr.: bijlagen: V Bert Jan Bakker

OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp)

[ONTWERP] Omgevingsvergunning UV 31844

Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning UV/

Het project waarvoor vergunning wordt gevraagd is als volgt te omschrijven: Het in gebruik nemen en verbouwen van een vakantie-appartementsgebouw.

Omgevingsvergunning UV/

Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1)

OMGEVINGSVERGUNNING VOORBLAD

ONTWERP Omgevingsvergunning UV

BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING uitgebreide procedure

OMGEVINGSVERGUNNING. daarom besluiten wij u de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen.

Postbus AA Enschede. Hengelosestraat 51

(ONTWERP) OMGEVINGSVERGUNNING

Bouwkosten: vastgestelde bouwkosten (excl. BTW) : ,10

OMGEVINGSVERGUNNING Datum:

ONTWERP. OMGEVINGSVERGUNNING Dorpsstraat 20 in Lattrop-Breklenkamp

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015

Ontwerp Omgevingsvergunning


Leges: bouwactiviteiten : 6.291,00 buitenplanse afwijking (bouw/aanleg) Wabo art 2.12 lid 1 onder a 3o : 4.917,00

Aan de heer A.L.C. van Tichelt Noorderweide HE SPRUNDEL. Rucphen, Ontwerp omgevingsvergunning. Geachte heer Van Tichelt,

OMGEVINGSVERGUNNING OV

Omgevingsvergunning. Documentnummer: 01-CG

De heer M.H.G.W. Loo Givelderweg PB Heijenrath. diversen. Geachte heer Loo,

Ontwerp omgevingsvergunning

Ontwerpbesluit. Ons kenmerk: Dossier: OV Uw kenmerk: OLO Datum besluit: 30 januari 2017

WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT Besluit omgevingsrecht(vergunning)

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

MAASDRIEL. OMGEVINGSVERGUNNING Gemeente Maasdriel

BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING uitgebreide procedure

OMGEVINGSVERGUNNING Datum:

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders,

ONTWERP Omgevingsvergunning Zaaknummer

Omgevingsvergunning. Besluit. Procedure. Gewaarmerkte stukken. Dossier: 160MGS162

Ontwerpbeschikking d.d. 6 september 2012 Omgevingvergunning L

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 06 augustus 2013

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders,

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

Voorschriften en overwegingen

OMGEVINGSVERGUNNING. verleend aan. RWZI Veendam. ten behoeve van de activiteit het bouwen van een bouwwerk. "bouw blowergebouw"

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

Onderwerp Datum

Gelet op hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) zijn wij bevoegd om op deze aanvraag te beslissen.

ontwerp OMGEVINGSVERGUNNING Echelpoelweg, gemeente Weerselo sectie P nr en 1836

Gewaamierkte documenten

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING TWEEDE FASE

VERGUNNING 1 FASE WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT. verleend aan. ChemCom Industries B.V. ten behoeve van de "realisatie van een tankenpark"

OMGEVINGSVERGUNNING. Friesland Campina Nederland Holding ay.

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING (UITGEBREID)

Omgevingsvergunning. Documentnummer: CG

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

ÀrchiefexMhpteat ~T. Onderwerp: Omgevingsvergunning op grond van artikel 3.10, derde lid Wabo verlenen aan Dow Benelux B.V.

Transcriptie:

omgevingsvergunning bouwen van een woning, afwijken van het bestemmingsplan en aanleggen van een inrit bouwen van een woning, afwijken van het bestemmingsplan en aanleggen van een inrit Beschikking ZD18.010597 *19.254659* 19.254659 ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING nr. 312550 Uitgebreide procedure Het College van burgemeester en wethouders van Uden heeft op 21 december 2018 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een woning, afwijken van het bestemmingsplan en aanleggen van een inrit. De aanvraag gaat over Zoggelstraat 1B in UDEN, kadastraal bekend als gemeente Uden, sectie M, nummer 6691 en 6692. De aanvraag is geregistreerd onder nummer 312550. Ontwerpbesluit Het College van burgemeester en wethouders is voornemens, gelet op artikel 2.1, 2.2 en 2.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht de omgevingsvergunning te verlenen. De omgevingsvergunning wordt verleend voor de volgende activiteiten: - Bouwen; - Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening; - Maken/veranderen uitweg; zoals op de gewaarmerkte stukken is aangegeven. Procedure Wij hebben de besluitvormingsprocedure uitgevoerd volgens artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Wij hebben de aanvraag voor de activiteit bouwen getoetst aan artikel 2.10, de activiteit handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening getoetst aan artikel 2.12, de activiteit maken/veranderen uitweg aan artikel 2.18 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Ook hebben wij uw aanvraag getoetst aan het Besluit omgevingsrecht en de Ministeriele regeling omgevingsrecht. Uw aanvraag voldoet aan de voorschriften en daarom zijn wij voornemens u de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen. Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken. Zienswijzen en adviezen De aanvraag en de ontwerpbeschikking met bijbehorende stukken worden op grond van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van 25 juli 2019 ter inzage gelegd. U kunt binnen zes weken na start van de ter inzage termijn eventuele zienswijzen tegen of adviezen over de ontwerpbeschikking indienen bij het College van burgemeester en wethouders van Uden, Postbus 83, 5400 AB te Uden.

Uden, 18 juli 2019 Namens Burgemeester en wethouders van Uden mr. C.J.F. Mutsaars-van Es teamleider dienstverlening afdeling Ruimte 2

Inhoudsopgave De volgende onderdelen horen bij en maken deel uit van de ontwerp omgevingsvergunning voor het bouwen van een woning, afwijken van het bestemmingsplan en aanleggen van een inrit op het adres Zoggelstraat 1B in UDEN. Procedureel 4 Voorschriften 5 Overwegingen 6 3

Procedureel Gegevens aanvrager Op 21 december 2018 ontvingen wij een aanvraag voor een omgevingsvergunning zoals bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Het gaat om een verzoek van: Dhr. P.W.M. Langenhuijzen, Zoggelstraat 9C, 5404 NC Uden. Het project waarvoor een vergunning wordt gevraagd is als volgt te omschrijven: bouwen van een woning, afwijken van het bestemmingsplan en aanleggen van een inrit. Gelet op bovenstaande omschrijving wordt een vergunning gevraagd voor de volgende in de Wabo omschreven omgevingsaspecten: - Bouwen; - Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening; - Maken/veranderen uitweg. Bevoegd gezag Gelet op bovenstaande projectbeschrijving, alsmede op het bepaalde in hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) en de daarbij horende bijlage zijn wij het bevoegd gezag om de integrale omgevingsvergunning te verlenen. Daarbij zijn wij er procedureel en inhoudelijk voor verantwoordelijk dat in ons besluit alle relevante aspecten aan de orde komen over de fysieke leefomgeving, zoals ruimte, milieu, natuur en aspecten over bouwen, monumenten en brandveiligheid. Verder dienen wij ervoor zorg te dragen dat de aan de omgevingsvergunning verbonden voorschriften op elkaar zijn afgestemd. Ontvankelijkheid Na ontvangst van de aanvraag hebben wij deze aan de hand van de Mor getoetst op ontvankelijkheid. Daarbij is gebleken dat een aantal gegevens ontbrak. De aanvrager is hierop in de gelegenheid gesteld om aanvullende gegevens te leveren. We hebben de aanvullende gegevens ontvangen op 18 en 29 april 2019. Hierdoor is de wettelijke procedure verlengd met 14 dagen. Wij zijn van oordeel dat de aanvraag alsmede de latere aanvulling daarop voldoende informatie bevat voor een goede beoordeling van de gevolgen van de activiteit op de fysieke leefomgeving. De aanvraag is dan ook ontvankelijk en in behandeling genomen. Ter inzage legging Tussen 25 juli 2019 en 04 september 2019 ligt een ontwerp van deze beschikking ter inzage en worden belanghebbenden in de gelegenheid gesteld om zienswijzen naar voren te brengen. 4

Voorschriften Aan de omgevingsvergunning zijn de volgende voorschriften verbonden: Het (ver)bouwen van een bouwwerk 1. Er moet gebouwd worden met inachtneming van het Bouwbesluit en de bepalingen van de Bouwverordening van de gemeente Uden. 2. Uiterlijk 3 weken voordat met de werkzaamheden wordt gestart moeten de onderstaande stukken bij de afdeling Ruimte zijn ingediend: - tekeningen en/of berekeningen van de gewapende beton-,staal-, systeemvloer-, hout- en spantconstructies. 3. Het uitzetten van het bouwwerk en de bepaling van het bouwpeil wordt door de gemeente uitgevoerd. Hiervoor dient uiterlijk een week voor de start van de werkzaamheden een afspraak te worden gemaakt met de heer Sengers van Landmeten, bereikbaar op telefoonnummer (0413) 281339. 4. Indien er voor, tijdens of na de bouwwerkzaamheden bronnering plaatsvindt, moet hiervoor goedkeuring worden gevraagd bij Waterschap Aa en Maas te s-hertogenbosch. Dit kan via telefoonnummer (073) 6158333 of per email: waterwetloket@aaenmaas.nl 5. Indien bij de bouw vrijkomende grond wordt hergebruikt op een andere bestemming dan op het betreffende perceel, dient u hiervoor een melding te doen via www.meldpuntbodemkwaliteit.nl 6. Het hemelwater mag niet worden afgevoerd op het gemeentelijk riool, maar te worden geïnfiltreerd in de bodem. Voor de opvang en het transport van het hemelwater mogen géén uitlogende materialen worden gebruikt. Het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan, een beheersverordening, een exploitatieplan, regels gesteld door Rijk of Provincie of een voorbereidingsbesluit Zorgplicht artikel 1.11 Wnb toelichting: - Voor de bescherming van dieren en planten van soorten waarvoor geen specifiek beschermingsregime geldt op grond van hoofdstuk 3, heeft de zorgplicht wel zelfstandig betekenis. Op grond van de zorgplichtbepaling moeten schadelijke handelingen in beginsel achterwege worden gelaten dan wel moeten maatregelen worden genomen om schadelijke gevolgen (zoveel mogelijk) te voorkomen. Het maken, hebben of veranderen van een uitweg of het gebruik daarvan veranderen - Er wordt een inrit gerealiseerd, van 5 meter breed aan de weg kant, - U dient rekening te houden met eventuele liggingen van kabels en leidingen.(klic-melding) - Er dienen verkeersmaatregelen getroffen te worden volgens CROW 96 B, als de inrit gerealiseerd wordt. - Als er begonnen wordt aan het realiseren van de inrit dient er contact opgenomen te worden met Henry Scheffers telefoonnummer 0413-281269. 5

Overwegingen Aan het besluit liggen de volgende inhoudelijke overwegingen ten grondslag: Het (ver)bouwen van een bouwwerk Inleiding Het bouwplan hebben wij getoetst aan de weigeringsgronden die zijn opgenomen in artikel 2.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Hierbij hebben wij het volgende overwogen. Toelichting In de aanvraag is aannemelijk gemaakt dat het bouwplan voldoet aan de voorschriften die zijn opgenomen in het Bouwbesluit en de Bouwverordening en omdat het in dit geval geldt als welstandsvrij in de welstansnota is niet getoetst aan redelijke eisen van welstand. Het bouwplan voldoet niet aan de regels van het ter plaatse geldt het bestemmingsplan Woongebieden, Kom Uden met de bestemming Groen - 2 (artikel 11). Gronden met deze bestemming zijn bestemd voor aanleg en instandhouding van beeldbepalende groenvoorzieningen. Op gronden met deze bestemming mag slechts worden gebouwd ten dienste van deze bestemming. Hoofdgebouw/Woning Het is verboden bouwwerken en gebouwen te plaatsen tenzij het betreffen voorzieningen van algemeen nut of een jongerenontmoetingsplaats. Het ingediende bouwplan voldoet hier niet aan. Gebruik Het is verboden om de in dit plan opgenomen gronden en bouwwerken te gebruiken of te laten gebruiken op een wijze of tot een doel strijdig met de aan de grond gegeven bestemming of doeleinden. In dit geval is er sprake van gebruik in strijd met het bestemmingsplan omdat er geen woning om te wonen is toegestaan.. Conclusie Nu het bouwplan in strijd is met het bestemmingsplan wordt de aanvraag, op grond van artikel 2.10 lid 2 Wabo, mede aangemerkt als een aanvraag om een omgevingsvergunning voor de activiteit Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening. Hierbij geldt dat de gevraagde omgevingsvergunning slechts wordt geweigerd op het moment dat de activiteit Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening, met toepassing van artikel 2.12 wabo, niet kan worden verleend. 6

Het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan, een beheersverordening, een exploitatieplan, regels gesteld door Rijk of Provincie of een voorbereidingsbesluit Inleiding Op grond van artikel 2.1 eerste lid onder c van de Wabo is voor het realiseren van de woning een omgevingsvergunning noodzakelijk voor de activiteit gebruik van gronden in afwijking van het bestemmingsplan. Toelichting Het is enkel mogelijk om medewerking te verlenen aan de aanvraag wanneer een afdoende ruimtelijke onderbouwing is ingediend (artikel 2.12 eerste lid onder A3 van de Wabo). Deze ruimtelijke onderbouwing is onderdeel van de aanvraag. Deze ruimtelijke onderbouwing is door ons getoetst en gebleken is dat uit deze onderbouwing blijkt dat het project ruimtelijk aanvaardbaar is en dat alle belangen zijn afgewogen. Conclusie Medewerking verlenen aan de realisatie van de woning met toepassing van het gestelde in artikel 2.12 eerste lid onder A3 van de Wabo is ruimtelijk aanvaardbaar. Het maken, hebben of veranderen van een uitweg of het gebruik daarvan veranderen Inleiding Op grond van artikel 2.2 lid 1 sub e van de Wabo juncto artikel 2.12 van de APV Uden is voor het maken van een uitweg naar de weg of verandering brengen in een bestaande uitweg naar de weg een vergunning vereist. Toelichting Ingevolge artikel 2.12, lid 2 van de APV Uden kan de vergunning worden geweigerd in het belang van: a. de bruikbaarheid van de weg; b. het veilig en doelmatig gebruik van de weg; c. de bescherming van het uiterlijk aanzien van de omgeving; d. de bescherming van groenvoorzieningen; e. het behoud van openbare parkeerplaatsen Conclusie Gebleken is dat er geen sprake is van de belangen genoemd onder a t/m e om de gevraagde vergunning te weigeren.. 7