Op 29 september 2016 heeft u een aanvraag om een omgevingsvergunning ingediend. Bij deze brief ontvangt u de ontwerpbeschikking op uw aanvraag.

Vergelijkbare documenten
OMGEVINGSVERGUNNING OV

* *

* *

OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp)

ONTWERP Omgevingsvergunning UV

Op 22 januari 2016 heeft u een aanvraag om een omgevingsvergunning ingediend. Bij deze brief ontvangt u de beschikking op uw aanvraag.

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

* *

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING LET OP! Dit is nog geen omgevingsvergunning. Hiermee kunt u nog niet starten met de werkzaamheden.

OMGEVINGSVERGUNNING VOORBLAD

* *

* *

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

* *

* *

Sector Klantcontactcentrum. Ons kenmerk Behandeld door de heer W. van Pijkeren OMGEVINGSVERGUNNING

* *

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

* *

ONTWERP. OMGEVINGSVERGUNNING Dorpsstraat 20 in Lattrop-Breklenkamp

[ONTWERP] Omgevingsvergunning UV 31844

* *

Omgevingsvergunning UV/

Het project waarvoor vergunning wordt gevraagd is als volgt te omschrijven: Het in gebruik nemen en verbouwen van een vakantie-appartementsgebouw.

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

OMGEVINGSVERGUNNING. Friesland Campina Nederland Holding ay.

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal

OMGEVINGSVERGUNNING. verleend aan. RWZI Veendam. ten behoeve van de activiteit het bouwen van een bouwwerk. "bouw blowergebouw"

(ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING

* *

* *

WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT Besluit omgevingsrecht(vergunning)

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

ONTWERP Omgevingsvergunning UV 23675

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure 8241

* *

* *

* *

OMGEVINGSVERGUNNING. Van Gansewinkel Nederland B.V.

Omgevingsvergunning OMGEVINGSDIENST. Plaatsing opslagloods Maximacentrale IJsselmeerdijk NOV 2014 FLEVOLAND & GOOI EN VECHTSTREEK

Op 4 februari 2016 heeft u een aanvraag om een omgevingsvergunning ingediend. Bij deze brief ontvangt u de beschikking op uw aanvraag.

OMGEVINGSVERGUNNING. verleend aan. Nedmag industries. tb.v. het plaatsen van een koeltoren. locatie: Billitonweg 1 te Veendam

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 06 augustus 2013

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de hieronder genoemde stukken deel uitmaken van de vergunning:

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders,

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning.

OMGEVINGSVERGUNNING. code: DIS_ doc

* *

Ontwerp Omgevingsvergunning

OMGEVINGSVERGUNNING Datum:

OMGEVINGSVERGUNNING Datum:

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

Uw kenmerk: Uw brief van: Ons kenmerk: Behandeld door: tel.nr.: bijlagen: V Bert Jan Bakker

* *

Omgevingsvergunning. Bijgevoegde documenten De volgende bij het besluit behorende gewaarmerkte documenten worden digitaal nagezonden:

* *

VERGUNNING 1 FASE WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT. verleend aan. ChemCom Industries B.V. ten behoeve van de "realisatie van een tankenpark"

* *

Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1)

ontwerp OMGEVINGSVERGUNNING Echelpoelweg, gemeente Weerselo sectie P nr en 1836

* *

* *

MAASDRIEL. OMGEVINGSVERGUNNING Gemeente Maasdriel

Beschikking OMGEVINGSVERGUNNING. verleend aan. Suiker Unie Vierverlaten. ten behoeve van de activiteit bouwen en mliieuneutraal veranderen

Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning UV/

* * omgevingsvergunningomgevingsvergunning

OMGEVINGSVERGUNNING WABO. Bos Recycling B.V. ten behoeve van het overslaan van bouw- en sloopafval en onverwerkte slakken voor metaal verwijdering.

* *

Op 27 november 2016 ontvingen wij uw uitgebreide vergunning aanvraag voor het plaatsen van lichtmasten aan de Greffelingsestraat 7 te Alphen.

* *

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

(ONTWERP) OMGEVINGSVERGUNNING

* *

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

* *

O N T W E R P B E S L U I T W E I G E R I N G O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

Omgevingsvergunning UV/

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

OMGEVINGSVERGUNNING. Virol Metaal BV

OMGEVINGSVERGUNNING nr

Gelet op hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) zijn wij bevoegd om op deze aanvraag te beslissen.

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo).

Ontwerpbesluit. Ons kenmerk: Dossier: OV Uw kenmerk: OLO Datum besluit: 30 januari 2017

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

* *

(REGULIER) Burgemeester en wethouders besluiten de gevraagde vergunning te verlenen voor de volgende activiteit: Bouwen

OMGEVINGSVERGUNNING. Sita Recycling Services

Voorschriften en overwegingen

eurne Verlenen omgevingsvergunning Wij hebben de omgevingsvergunning verleend. U vindt de vergunning in de bijlage.

Kinderopvang Onroerend Goed B.V.

OMGEVINGSVERGUNNING Uitgebreide procedure

* * * *

Aan de heer A.L.C. van Tichelt Noorderweide HE SPRUNDEL. Rucphen, Ontwerp omgevingsvergunning. Geachte heer Van Tichelt,

BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING VERLENEN

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

Transcriptie:

BAT, bouwkundig ontwerp, uitwerking en begeleiding De heer H. Kreijkes Grebbebergstraat 15 7461 MB RIJSSEN 7461MB15 datum 21 februari 2017 onderwerp Ontwerpbeschikking wabo inclusief bijbrief bijlagen uw brief van 29 september 2016 referentie 1742-HZ_WABO-160827 behandeld door S.M. Vugteveen - de Boer doorkiesnummer (0548) 854 616 document nr. verzonden 23 februari 2017 Geachte heer Kreijkes, Op 29 september 2016 heeft u een aanvraag om een omgevingsvergunning ingediend. Bij deze brief ontvangt u de ontwerpbeschikking op uw aanvraag. Beschikking De beschikking met het kenmerk 1742-HZ_WABO-160827 bestaat uit vier delen: - Besluit In dit deel leest u waarvoor de omgevingsvergunning vergund gaat worden, welke procedure is gevolgd, welke stukken deel uitmaken van de vergunning en welke rechtsmiddelen gelden. - Procedure Hierin vindt u een procedurele toetsing: of uw aanvraag ontvankelijk is, wie het bevoegd gezag is en de kennisgeving. - Inhoudelijke overwegingen In dit deel leest u welke inhoudelijke overwegingen/toetsingen ten grondslag liggen aan de omgevingsvergunning. Vragen? Neemt u dan contact met mij op. Ik ben bereikbaar op telefoonnummer (0548) 854 616 of per e-mail s.vugteveen@rijssen-holten.nl. Wilt u het referentienummer vermelden als u reageert? Met vriendelijke groet, namens het college van burgemeester en wethouders Ruimtelijk Domein S.M. (Simone) Vugteveen - de Boer medewerker Strategie en Consulenten 1742-HZ_WABO-160827, Leijerweerdsdijk 11 in Rijssen 1 van 6

ONTWERPBESCHIKKING ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING VERLENEN Onderwerp Burgemeester en wethouders van de gemeente Rijssen-Holten hebben op 29 september 2016 van Manege "Achter 'n Bos", Leijerweerdsdijk 11 in Rijssen een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het uitbreiden van de dagbesteding van de manage. De aanvraag gaat over Leijerweerdsdijk 11 in Rijssen, op het perceel kadastraal bekend gemeente Rijssen, sectie N, nummer 40. De aanvraag is geregistreerd onder nummer 1742-HZ_WABO-160827. Ontwerpbeschikking Burgemeester en wethouders van de gemeente Rijssen-Holten zijn voornemens te besluiten de omgevingsvergunning te verlenen (gelet op artikel 2.1 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht). De vergunning wordt verleend voor de volgende activiteiten: Handelen in strijd met regels RO Bouw Aan deze vergunning zijn de bijgevoegde voorschriften verbonden. De vergunning wordt verleend voor onbepaalde tijd. Procedure De besluitvormingsprocedure is uitgevoerd overeenkomstig het bepaalde in paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (de uitgebreide voorbereidingsprocedure). De aanvraag is beoordeeld voor de activiteit bouwen aan artikel 2.10, de activiteit RO (afwijken van de bestemming) aan artikel 2.12, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Daarnaast hebben wij de aanvraag getoetst aan het Besluit omgevingsrecht en de Ministeriele regeling omgevingsrecht. Uw aanvraag voldoet aan de van toepassing zijnde voorschriften en daarom verlenen wij u de gevraagde omgevingsvergunning. Bijgevoegde documenten De volgende documenten maken deel uit van de ontwerpbeschikking, met OLO-nummer 2571791: TO-1-2 gew1_pdf, Bestektekening gevels bestaand en gewijzigd, ingekomen op de OLO op 20-10-2016; foto bestaand_pdf, ingekomen op de OLO op 20-10-2016; verklaring gebruik ondertekend_pdf, ingekomen op de OLO op 11-11-2016; opdrachtbevestiging bodemonderzoek_pdf, ingekomen op de OLO op 20-10-2016; TO-1-1 gew2_pdf, Plattegrond, ingekomen op de OLO op 12-01-2017; RO Leijerweerdsdijk 11 08-12-2016_pdf, Ruimtelijke onderbouwing, ingekomen op de OLO op 09-12-2016; TO-0_1_PDF, Situatietekening, ingekomen op de OLO op 29-09-2016; bodemonderzoek_pdf, ingekomen op de OLO op 11-11-2016; TO-2-1 gew1_pdf, Technische tekening plattegronden en details, ingekomen op de OLO op 20-10-2016; verklaring gebruik_pdf, ingekomen op de OLO op, 08-11-2016; 1742-HZ_WABO-160827, Leijerweerdsdijk 11 in Rijssen 2 van 6

Ondertekening Rijssen, 23 februari 2017 Met vriendelijke groet, namens het college van burgemeester en wethouders Ruimtelijk Domein S.M. (Simone) Vugteveen - de Boer medewerker Strategie en Consulenten Verzending Verzonden op: 23 februari 2017 Een exemplaar van deze beschikking is gezonden aan: archief gemachtigde via OLO Rechtsmiddelen De ontwerpbeschikking en de aanvraag met de bijbehorende stukken worden op grond van de Algemene wet bestuursrecht (ABW) met ingang van 8 maart 2017 gedurende 6 weken ter inzage gelegd. U kunt binnen zes weken na de start van deze termijn eventuele zienswijze of advies over de ontwerpbeschikking indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijssen-Holten. Meer informatie is te vinden via deze link: Bezwaar Website Rijssen-Holten. Let op: een zienswijze kan niet digitaal worden ingediend.. 1742-HZ_WABO-160827, Leijerweerdsdijk 11 in Rijssen 3 van 6

PROCEDURELE OVERWEGINGEN GEVOLGDE PROCEDURE Gegevens aanvrager Op 29 september 2016 hebben wij een aanvraag om een omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen. Het betreft een aanvraag van: Manege "Achter 'n Bos", vertegenwoordigd door de heer H. ter Harmsel, gevestigd Leijerweerdsdijk 11 in Rijssen die betrekking heeft op Leijerweerdsdijk 11 in Rijssen, op het perceel kadastraal bekend gemeente Rijssen, sectie N, nummer 40. De aanvrager heeft de heer Kreijkes van Bouwkundig Adviesbureau Twente, gevestigd Grebbebergstraat 15, 7461MB Rijssen gemachtigd om namens hem op te treden. Projectbeschrijving Het project waarvoor vergunning wordt gevraagd is als volgt te omschrijven: het uitbreiden van de dagbesteding van de manage. Gelet op bovenstaande omschrijving wordt vergunning gevraagd voor de volgende in de Wabo omschreven activiteiten: Handelen in strijd met regels RO Bouw Bevoegd gezag Gelet op bovenstaande projectbeschrijving, alsmede op het bepaalde in artikel 2.4 van de Wabo en hoofdstuk 3 Bor van het Besluit omgevingsrecht zijn wij het bevoegd gezag om de omgevingsvergunning te verlenen of (gedeeltelijk) te weigeren. Daarbij dienen wij ervoor zorg te dragen dat de aan de omgevingsvergunning verbonden voorschriften op elkaar zijn afgestemd. Ontvankelijkheid Artikel 2.8 van de Wabo biedt de grondslag voor een geharmoniseerde regeling van de indieningsvereisten. Dit betreft de gegevens en bescheiden die bij een aanvraag om een omgevingsvergunning moeten worden gesteld om tot een ontvankelijke aanvraag te komen. De regeling is uitgewerkt in paragraaf 4.2 van het Besluit omgevingsrecht, met een nadere uitwerking in de Regeling omgevingsrecht. Na ontvangst van de aanvraag hebben wij deze aan de hand van de Regeling omgevingsrecht getoetst op ontvankelijkheid. Daarbij is gebleken dat een aantal gegevens ontbrak. De aanvrager is op 11 oktober 2016 in de gelegenheid gesteld om aanvullende gegevens te leveren. Wij hebben daarbij aangegeven dat de wettelijke proceduretermijn wordt opgeschort met maximaal 28 dagen. We hebben de aanvullende gegevens ontvangen op 20 oktober 2016. Hierdoor is de wettelijke procedure verlengd met 9 dagen. Wij zijn van oordeel dat de aanvraag alsmede de latere aanvulling daarop voldoende informatie bevat voor een goede beoordeling van de gevolgen van de activiteit op de fysieke leefomgeving. De aanvraag is dan ook ontvankelijk en in behandeling genomen. Aanvraag, procedure en zienswijze (uitgebreid) Deze beschikking is voorbereid met de uitgebreide voorbereidingsprocedure als beschreven in paragraaf 3.3 van de Wabo. Gelet hierop zijn wij niet verplicht om van de aanvraag kennis te geven in een of meer dag-, nieuws- of 1742-HZ_WABO-160827, Leijerweerdsdijk 11 in Rijssen 4 van 6

huis-aan-huisbladen of op andere geschikte wijze, tenzij bij de voorbereiding van de beslissing op de aanvraag een milieueffectrapport (MER) moet worden gemaakt. Nu deze uitzonderingsgrond zich niet voordoet hebben wij wel kennis gegeven van de aanvraag in het Rijssens Nieuwsblad op 11 oktober 2016. Wij gaan dit ontwerp van de beschikking ter inzage leggen en eenieder in de gelegenheid stellen om zienswijzen naar voren te brengen 1742-HZ_WABO-160827, Leijerweerdsdijk 11 in Rijssen 5 van 6

INHOUDELIJKE OVERWEGINGEN BOUW Inleiding De omgevingsvergunning moet worden geweigerd indien de activiteit 'bouwen' als bedoeld in artikel 2.1, eerste lid, onder a Wabo niet voldoet aan de in artikel 2.10 Wabo gestelde toetsingsaspecten. Een toetsing aan deze aspecten heeft plaatsgevonden. Toetsing De activiteit voldoet aan de voorschriften die zijn gesteld bij of krachtens het Bouwbesluit 2012. Gelet hierop kan de omgevingsvergunning op deze grond worden verleend. De activiteit voldoet aan de bouwverordening van de gemeente Rijssen-Holten (inclusief 14e wijziging). Gelet hierop kan de omgevingsvergunning op deze grond worden verleend. Aan de Leijerweerdsdijk 11 te Rijssen wordt een manege geëxploiteerd. De eigenaar van de manege verzorgt voor klanten pony- en/of paardrijlessen. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van de aanwezige pensionstalling. Tevens is een zorgverlener gevestigd in de aanbouw van de manege met een dagbestedingsprogramma voor mensen met hersenletsel. Onder begeleiding kunnen de zorgvragers assisteren bij werkzaamheden op de manege. In verband met deze werkzaamheden is initiatiefnemer voornemens de aanbouw van de manege te vergroten. Het voornemen bestaat uit het uitbreiden van de aanbouw van de manege aan de noordzijde met circa 124 m2. Op basis van het bestemmingsplan Buitengebied Rijssen-Holten is de nieuwe bebouwing gelegen binnen de bestemming Sport-Manege. Deze gronden zijn bestemd voor een manege met bijbehorende voorzieningen. Op gronden met deze bestemming mogen uitsluitend bouwwerken worden gerealiseerd die ten dienste staan van de bestemming. Voorliggend initiatief is niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan. Om de gewenste ontwikkeling te kunnen realiseren wordt middels een omgevingsvergunning conform artikel 2.12 eerste lid onder a, sub 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (uitgebreide voorbereidingsprocedure), afgeweken van het geldende bestemmingsplan. Deze afwijking van het bestemmingsplan moet gemotiveerd worden met een ruimtelijke onderbouwing, waarin wordt aangetoond dat de ontwikkeling in overeenstemming is met een goede ruimtelijke ordening. De ingediende ruimtelijke onderbouwing voorziet hierin. Gelet hierop kan de omgevingsvergunning op deze grond worden verleend. Uw aanvraag hebben wij voorgelegd aan de stadsbouwmeester van onze gemeente en is in de openbare vergadering van 16 november 2016 behandeld. Deze heeft het plan beoordeeld aan de criteria zoals vastgelegd is in de Welstandsnota Rijssen-Holten en is van mening dat het plan voldoet aan redelijke eisen van welstand. Wij kunnen met dit advies instemmen. Conclusie Vanuit het toetsingskader dat betrekking heeft op het bouwen zijn er ten aanzien van deze activiteiten geen redenen om de omgevingsvergunning te weigeren. In deze beschikking zijn voorschriften opgenomen. 1742-HZ_WABO-160827, Leijerweerdsdijk 11 in Rijssen 6 van 6