Inhoudsopgave. Goalball! Nederlands Kampioenschap Deelnemende teams. Locatie & tijdstippen. Toernooi reglement. Prijsuitreiking.

Atlantis Kerstkorfbaltoernooi 2016

Voorwoord. Wij wensen u een zonnig, maar bovenal een sportief en gezellig evenement toe! De Organisatie

INFORMATIEBOEKJE DERBA SCHOLENTOERNOOI 2015

Beste deelnemers van het Rabobank Schoolkorfbaltoernooi 2018,

Handleiding voor Tafelofficials

Reglement - Ultimate Frisbee

Reglement - Hockey

Richtlijn 3.8 NOJK Beach Competitievorm en inschrijfvoorwaarden

Daar ben je bij!! Het begint zaterdag 10 juni 2017 om 09:00 uur.

Programmaboekje Skopein Schoolkorfbaltoernooi 2017

33 e Schoolhandbal Toernooi

Reglement Streetsoccertoernooi 2018

TIP: Laat geen waardevolle voorwerpen achter in de kleedlokalen!

Weerter Scholen Toernooi Basketball

WSC Meerkamp. Seizoen 2016/2017 Programma boekje. Zaterdag 27 mei

GOODWILL JEUGDTOERNOOI JO15 jeugd toernooi 2018

JUMBO SCHOOLVOETBALTOERNOOI INFORMATIEBOEKJE. Georganiseerd door FC Almere

HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO. N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr.

Schoolzaalvoetbaltoernooi

Programmaboekje Skopein Schoolkorfbaltoernooi 2018

Welkom bij het SchoolStreetBall toernooi 2018

13 e S.V.G. Zoontjens G-voetbalcup

Inhoudsopgave. Veld indeling. Poule indeling. Wedstrijdschema. Penaltybokaal en Uitslagen. Route beschrijving

Programmaboekje zaalvoetbaltoernooi 2016

HOOFDSPONSORS VAN HET TOERNOOI

Reglement: Floorball

Volleybaltoernooi 2019

H O O F S P O N S O R S C H O O L V O E T B A L

Programma & Spelregels. Olympische Dag Haarlem vrijdag 10 juni Programma: Handbal

Schoolbasketbal Leusden 4 januari 2018

. PLUS De Weerd Hoofdstraat 5 Peize Tel.nr. (050)

Programmaboekje Skopein Schoolkorfbaltoernooi 2016

Programmaboekje. E1-jeugd zaalvoetbaltoernooi Gemeente Tubbergen. Datum: zaterdag 28 december Van tot uur

NATIONALE TAFELVOETBAL LEAGUE. 22 en 23 juni 2019 INFOSHEET

Sportiviteit wint altijd!

D 1 Toernooi 24 augustus Toernooi info

Dames Jeugd Challenge

De spelers en speelsters van beide ploegen en de scheidsrechter dienen een minuut voor het aanvangstijdstip van de wedstrijd opgesteld te staan.

WESTLANDSE KAMPIOENSCHAPPEN ZAALVOETBAL ZATERDAG 21 december

Voorwoord. De organisatie, Johan Peeters, Peter Gielen, Maarten Rutten.

PROGRAMMA BOARDINGTOERNOOI 26 EN 27 FEBRUARI 2014 SPORTHAL DE WATERTOREN EGMOND AAN ZEE

Reglement Nationale Schoolhockeycompetitie 2019

PROGRAMMA BOARDINGTOERNOOI 3 EN 4 MAART 2016 SPORTHAL DE WATERTOREN EGMOND AAN ZEE

Bakkerij Paul Schalke E1 & F1 selectie toernooi

PEC Zwolle. Champions League voor winterkampioenen. Deelnemende verenigingen: Zaterdag: 10 januari Hoofdklassen/1e klassen F pupillen

Dutch Career Cup Draaiboek

Namens de jeugdcommissie van BVV Barendrecht heten we u van harte welkom op sportpark De Bongerd op een van onze jeugdtoernooien.

Voorwoord. Donderdag 26 mei en vrijdag 27 mei 2016

D-Toernooi RKAV Volendam

Bolk Assurantiën. 4/4 toernooi voor F enejeugd Woensdag 29 mei 2013

Reglement Streetsoccertoernooi 2017

Programmaboekje toernooi 28 en 29 mei 2016

KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND B - JEUGD ZAALKORFBAL 2015 WEDSTRIJDREGLEMENT

v.v.kloosterburen O9-pupillentoernooi om de OPA Henk cup Datum: 17 juni 2017 Aanvang: 10:00 uur Terrein: Sportpark Westerklooster

34 e Schoolhandbal Toernooi

Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25

Programmaboek. Organisator Alkmaar Zaanstreek Toernooi 1456 NH Wijdewormer

30 april 2014 Aanvang:10.00 uur Sportpark Hoge Bomen

Dos K. 7 x 7 Toernooi Mannen 45 + DOS K.

Mix U14 & U16 Rebound 73

F TOP-TOERNOOI 25 oktober 2014

Schoolkorfbal toernooi

afdeling ZUID Peanutstoernooi zaterdag 13 mei 2017 in Vlijmen Sporthal Die Heygrave

WEDSTRIJDREGLEMENTEN SEIZOEN

Reglement Streetsoccertoernooi 2016

Programmaboekje Gijs van Nes bedrijven toernooi 6 juni 2015 Programmaboekje Gijs van Nes bedrijven toernooi 6 juni 2015.

Jeugdtoernooien 2014 Boeimeer D1- D6 Zaterdag 10 mei 2014 Boeimeer F1 - F6 Zondag 18 mei 2014 Boeimeer E1 - E9 Zaterdag 24 mei 2014

Rabobank Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25

Goudse Schoolvoetbal Kampioenschappen Programmaboekje Goudse Stadsfinale 08 mei 2019

Transcriptie:

Inhoudsopgave Goalball! Nederlands Kampioenschap 2018 Deelnemende teams Locatie & tijdstippen Toernooi reglement Prijsuitreiking Wedstrijdschema Sponsors Subsidies

Goalball! Goalball is een Paralympische balsport, oorspronkelijk bedacht voor blinden en slechtzienden. Maar goedzienden kunnen ook meedoen omdat elke speler een speciaal voor deze sport ontwikkelde skibril op heeft waardoor iedereen niets ziet. Tijdens een wedstrijd strijden twee goalbalteams, elk met drie spelers in het veld, om de winst. Het totale goalball veld is 9 meter breed en 18 meter lang. De rinkelbal (met belletjes er in) van 1250 gram wordt met kracht over de grond van het ene team naar het andere team geworpen. Om je te kunnen oriënteren is er tape op de vloerlijnen aangebracht met touwtjes eronder zodat het speelveld voelbaar is. Zodra je de worp van de tegenstander hoort stort je je ter aarde om die aansuizende bal uit je 9 meter brede doel te houden. Snel oprapen en teruggooien, in de hoop dat je tegenstander z n verdediging na de worp nog niet op orde heeft. Of pak de bal en sluip in twee seconden naar de andere kant van het veld en lanceer een verrassingsschot uit een onverwachte hoek. Voor meer informatie kijk op: www.goalball.nl, www.goalballwaalwijk.nl en Facebook: goalball vereniging Waalwijk maar ook op YouTube zijn filmpjes van goalball te bekijken. Nederlands Kampioenschap 2018 Goalball Vereniging Waalwijk organiseert, in haar 10-jarig bestaansjubileum, op zaterdag 21 april 2018 het Nederlands Kampioenschap Goalball. Zes teams strijden om de Nederlandse ere titel Nederlands Kampioen Goalball. Op basis van de eind ranking van de afgelopen goalball competitie krijgen de deelnemende teams een plaats aangewezen van 1 tot 6. De teams 1, 4 en 5 komen tegen elkaar uit in de poule ronde. Hetzelfde geldt voor de teams 2, 3 en 6. De winnaars van beide ronden strijden uiteindelijk voor de 1e en 2e plaats. De nummers 2 strijden voor de 3e en 4e plaats en de nummers 3 strijden voor de 5e en 6e plaats.

Archieffoto: Nederlands kampioenschap 2011 De Slagen Waalwijk Deelnemende teams 1. Hercules 1 uit Utrecht 2. Haag 88 uit Den Haag 3. Waalwijk 2 uit Waalwijk 4. Waalwijk 1 uit Waalwijk 5. Hercules 2 uit Utrecht 6. NimGo uit Nijmegen Locatie & tijdstippen Locatie: Sporthal De Slagen, De Gaard 2 te Waalwijk Opening : 10:10uur 1e wedstrijd : 10:30uur Finale 3e & 4e plaats : 16:00uur Finale 1e & 2e plaats : 17:00uur Prijsuitreiking : 18:00uur (direct na afloop finale)

Toernooi Reglement Algemeen: IBSA-regels van 2017 zijn van kracht met als uitzondering dat gemixte teams van mannen en vrouwen en goedzienden is toegestaan. Teams bestaan uit maximaal 6 spelers en 3 coaches/begeleiders. Tijdens de wedstrijd hebben de teams 4 time-outs en 4 wissels waarvan maximaal 3 in de 2e helft. Tijdens de verlenging van 2 x 3 minuten is nog 1 time-out en wissel toegestaan. Tussen de wedstrijden is elke keer een pauze van 3 minuten. Tijdens de pauzes mag onbeperkt gewisseld worden. Poule wedstrijden: - Op basis van de eind ranking van de afgelopen goalball competitie worden de teams 1, 4 en 5 ingedeeld in een ronde en de teams 2, 3 en 6 in de andere. In een ronde strijden de 3 teams één keer tegen elkaar. - De nummers 1 van beide ronde strijden voor de 1e en 2e plaats in de Finale om 17:00. De nummers 2 strijden voor de 3e en 4e plaats in de finale om 16:00. De nummers 3 strijden voor de 5e en 6e plaats in de wedstrijd om 15:00. - Teams dienen 5 minuten voor aanvang aanwezig te zijn. - Volgens het wedstrijdschema start de thuisploeg links van de wedstrijdtafel met het gooien van de 1e bal. - De wedstrijden duren 2 x 12 minuten zuivere speeltijd. - In de poule ronde wordt de eind ranking bepaalt door in volgorde het aantal wedstrijdpunten, doelsaldo, onderling resultaat. Bij een gelijke stand volgen penalty s om te bepalen wie 1, 2 of 3 is geworden in de bepaalde ronde. - Mochten penalty s nodig zijn om te bepalen wie 1, 2 en 3 zijn geworden dan dienen de betreffende teams zich direct na afloop van de ronde naar het wedstrijdveld te begeven. (zie voor de penalty procedure het betreffende onderdeel bij de finale wedstrijden) Finale wedstrijden: - Een kwartier voor aanvang van de finale wedstrijden, dienen de coaches zich te melden bij de wedstrijdtafel in de gang voor de toss. Tijdens de toss wordt gekozen wie begint met de bal en wie begint aan welke kant van het veld. - Tien minuten voor aanvang van de finale wedstrijden dienen de teams klaar te staan bij de ingang van de zaal in de gang. - Line-up voor de wedstrijd. Als de zaal beschikbaar is lopen ongeveer 8 minuten voor de wedstrijd beide teams achter de scheidsrechters aan de zaal binnen. - Bij binnenkomst begeleiden de scheidsrechters de teams naar de highball lijn. Conform het line-up formulier stellen de teams zich op de highball lijn, elkaar aankijkend, op. - De speaker stelt daarna de spelers, begeleiders en coach voor aan het publiek. Op het eind worden de scheidsrechters voorgesteld. - Na de line-up maakt de speaker de call voor 5 minuten. - De teams geven elkaar een hand en gebruiken de resterende tijd om zichzelf voor te bereiden op de wedstrijd. - De wedstrijden duren 2 x 12 minuten zuivere speeltijd. - Bij een gelijke stand volgt er een verlenging met 2 x 3 minuten zuivere speeltijd. Tijdens de verlenging geldt de golden goal. Het team dat als eerste scoort wint de wedstrijd. - Als er tijdens de rustpauze van de verlenging geen goal gescoord is dienen de teams tijdens deze pauze een line-up formulier in te vullen voor het nemen van de penalty s. - Als er geen winnaar komt uit de verlenging wordt de wedstrijd beslist door het nemen van penalty s (vrije worpen). Na de toss voor de bal en het kiezen van de kant gaat de staf naar de overkant van het veld en mag dan niets meer zeggen. De spelers zitten geblindeerd op de bank en worden in volgorde van het lineup formulier door de back-up scheidsrechter van de bank gehaald. - Na controle van de bril wordt de speler naar de goal gebracht. Eerst gooit de ene speler, de andere speler verdedigd. Daarna gooit de andere speler en verdedigt de speler die het eerst mocht gooien. Als beide spelers gegooid en verdedigd hebben worden ze door de back-up scheidsrechter teruggebracht naar de bank, waarna de procedure zich herhaald met het volgende paar spelers. Dit gaat net zo lang door totdat alle spelers van het kleinste team aan de beurt zijn geweest. De volgorde is team A dan B. Daarna team B dan A enzovoort. - Bij een gelijke stand volgt een Silvergoal. Het team dat in een gelijke beurt als enige scoort wint de wedstrijd.

fit 20 nu ook in Waalwijk Prijsuitreiking Direct na afloop van de finale wedstrijd om de 1e en 2e plaats wordt de prijsuitreiking gehouden in de wedstrijdzaal. De teams die zijn geëindigd op de plaatsen 1 t/m 3 dienen zich als team op te stellen in het wedstrijdgebied met hun gezicht naar het publiek/tribune. Het middengebied is voorbestemd aan het team dat op de 1e plaats is geëindigd. De nummer 2 stelt zich op rechts van de winnaar in het betreffende teamgebied. De nummer 3 stelt zich op links van de winnaar in het betreffende teamgebied. Bij het omroepen stapt het betreffende team een paar meter naar voren om de prijs in ontvangst te nemen.

Wedstrijdschema Tijd Zaal 1 Zaal 4 10:30 Haag 88 - Waalwijk 2 Hercules 1 - Hercules 2 12:00 Hercules 2 - Waalwijk 1 Waalwijk 2 - Nimgo 13:30 Waalwijk 1 - Hercules 1 Nimgo - Haag 88 15:00 5e & 6e plaats 16:00 3e & 4e plaats 17:00 1e & 2e plaats 18:00 Prijsuitreiking

Sponsors Goalball Vereniging Waalwijk OPENING FIT20 WAALWIJK Vrijdag 13 april 2018 16.30 19.00 uur Grotestraat 313a, 5141 CA Waalwijk 17.00 opening door Wethouder Hans Brekelmans

Subsidies LSBS: Gemeente Waalwijk: Stichting Blindenhulp: Gelderse Blinden Stichting: Stichting Blinden belangen Grave: https://www.lsbs.nl https://www.waalwijk.nl http://www.blindenhulp.nl http://gelderseblinden.nl https://www.blindenfonds.nl/blindenbelangengrave Blindenbelangen Grave