PERSMAP. een film van Jaap van Hoewijk. Zeppers Film in coproductie met VPRO

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PERSMAP. een film van Jaap van Hoewijk. Zeppers Film in coproductie met VPRO"

Transcriptie

1 PERSMAP een film van Jaap van Hoewijk Zeppers Film in coproductie met VPRO

2 PRODUCTIEGEGEVENS Originele titel Lengte Taal Jaar Genre Formaat Nederlandse première: Nederlandse TV- uitzending Research, regie & camera Geluid Montage Geluidsmix Productie assistent Uitvoerend producent Producer VPRO Eindredacteur VPRO Producent: Kleine Delicten 54 minuten Nederlands 2015 Documentaire HD stereo juni september 2015, 20:30 uur op NPO2 Jaap van Hoewijk Benny Jansen e.a Chris van Oers Hugo Dijkstal Eva de Breed Judith Vreriks Brigit Dopheide Barbara Truyen Frank van den Engel Zeppers Film BV Een productie van Zeppers Film in coproductie met VPRO. Deze productie is tot stand gekomen met steun van CoBO. Contact: Zeppers Film Elize Kerseboom Ruysdaelkade 223 BG 1012 AW Amsterdam T: +31 (0) E:

3 KLEINE DELICTEN Documentaire over de praktijk van de politierechter Logline Gefascineerd door kleine delicten onderzoekt Jaap van Hoewijk de huis-, tuin- en keukenzaken bij de politierechter in Haarlem. De regisseur, en de kijker met hem, vraagt zich af: zou ik daar zelf ook als verdachte kunnen zitten? En hoe zou ik als rechter oordelen? Synopsis Regisseur Jaap van Hoewijk zat wekenlang bij de politierechter in Haarlem, gefascineerd door de kleine delicten, huis-, tuin- en keukenzaken en de zoektocht naar waarheid, schuld en straf. De regisseur - en de kijker met hem - vraagt zich af: zou ik daar zelf ook kunnen zitten? Het zijn niet de zaken die omgeven zijn door snelle advocaten, tv- optredens of een afgeladen publieke tribune. Integendeel, politierechtzaken gaan over huis- tuin- en keukenzaken ; kleinere overtredingen en vergrijpen die in korte tijd door een alleen rechtsprekende rechter worden behandeld. Elke vorm van glamour ontbreekt hier. Het zaaltje is meestentijds gevuld met slechts de verdachte en diens advocaat, de rechter, de griffier en de officier van justitie. De publieke tribune blijft meestal leeg. Juist in dat schijnbaar onbeduidende van de rechtszaken gaat een zekere schoonheid schuil. Hier trekt iedere dag het leven zélf voorbij. Kleine Delicten gaat over het zoeken naar de waarheid. Het vaststellen van schuld en toebedelen van de straf. De confrontatie van de burger met de wet én met de rechter. De film speelt zich in zijn geheel af binnen de muren van de rechtszaal, waar rechter en verdachte recht tegenover elkaar zitten. De uitspraak volgt direct na de uiteenzetting; na hooguit 20 minuten staat de verdachte vaak alweer buiten, al dan niet met een veroordeling op zak. Schaamte, spijt, ontkenning, bravoure en routine komen allemaal voorbij. Het zijn verhalen over het menselijk tekort; mannen en vrouwen zoals jij en ik die de weg zijn kwijtgeraakt, die pech hebben en een enkeling die onverbeterlijk lijkt. De kijker leeft mee met de verdachte, maar zit soms ook op de stoel van de rechter, en wordt zo in zijn veilige huiskamer geconfronteerd met zijn eigen (voor)oordelen.

4 Director s Statement - Jaap van Hoewijk Reason is the life of the law E. Coke, Institutes of the Lawes of England (1641) Een paar jaar geleden was ik als journalist aanwezig bij een groot moordproces in Londen. Het was de eerste rechtszaak die ik meemaakte. En ik was geschokt door het theater, het bespelen van de jury. En door het genadeloze vonnis. Terug in Nederland ben ik binnengelopen bij de rechtbank in Haarlem; die is bij mij om de hoek. Ik wilde weten hoe het hier toegaat bij een strafzaak. Ik kwam terecht in het zaaltje van de politierechter. Inmiddels ben ik er al jaren vaste bezoeker. En meestal ben ik de enige. Kleine Delicten gaat voor mij over het zoeken naar de waarheid. Het vaststellen van schuld en toebedelen van de straf. De confrontatie van de burger met de wet en met de rechter. En over het vooroordeel van de kijker. Hoofdrolspelers zijn de verdachte en de rechter. Ze zitten recht tegenover elkaar. De rechter bevraagt, de verdachte antwoordt, draait, zwijgt, of doet schaamtevol zijn verhaal. Een enkele keer komt een verdachte niet opdagen. De sfeer is dan direct wat informeler, confrères onder elkaar. Er wordt meer gelachen. Een zaak duurt meestal hooguit twintig minuten, soms korter. En in die twintig minuten ben ik niet zelden ontroerd geraakt, of geamuseerd door dolkomische antwoorden. En elke keer verwonder ik me over hoe duivels moeilijk het is, onmogelijk vaak, om de waarheid te achterhalen. Dat is waarom ik steeds maar weer ga kijken. Je weet nooit wat er gaat komen.

5 Regisseur Jaap van Hoewijk is bekend van zijn eerdere films Familiegeheim (2001) en Kill Your Darling (2012). In Kleine Delicten volgt Jaap een aantal processen bij de politierechtbank in Haarlem. De film speelt zich helemaal af binnen de muren van een rechtszaal. Filmografie Killing Time, 2013 (VPRO / KVFilms /54 min) Kill Your Darling, 2012 (78 min, NCRV / Zeppers Film) Wereldwonder aan de Maas, 2011 (50 min, RTV Rijnmond/ Diafragma Films) Naar Gene Zijde, 2009 (18 min, PLU Films) Verhalen uit het Meer, 2008 serie korte documentaires (4 x 15 min) Kunst & Cultuur, Provincie Groningen, regie/producent SPADE Filmproductie This One s for You, 2006 (SPADE Filmproductie) Tamara, 2005 (5 min SPADE Filmproductie / VARA) Beitel en Hart, 2003 (50 min / AVRO /IDTV) Dag Allemaal!, 2002 (50 min / HUMAN) Familiegeheim, 2001 (55 min/35mm/jura Filmproducties/NCRV) Aangeraakt, 2000 co- regie i.s.m. Rikkert Boonstra (50 min / Noorderzon Film / NCRV) Borderline Cases, 1996 (HUMAN, 3x 45 min) Procedure 769, the witnesses to an execution, 1995 (85 min./35mm/jura Film / NCRV)

6 Zeppers Film is een onafhankelijke productiemaatschappij voor documentairefilms van gerenommeerde regisseurs en getalenteerde debutanten, opgericht in 1997 door producent/regisseur Frank van den Engel. Een greep uit de producties: VANDAAG KOPEN WE EEN VLIEGTUIG De bizarre gebeurtenissen rond de aanschaf van het JSF- gevechtsvliegtuig, de eindeloze debatten in de Tweede Kamer, het ambtelijke gekonkel achter de schermen en het gelobby van de wapenfabrikanten, vormen de achtergrond voor een film over hoe de Nederlandse politiek twintig jaar lang heeft gedaan over het besluit om een nieuw gevechtsvliegtuig aan te schaffen. Regie: Robert Oey BEN ALI LIBI Ben Ali Libi documentaire vertelt het grote verhaal van de Holocaust aan de hand van het aangrijpende lot van de voor de oorlog befaamde goochelaar Prof. Ben Ali Libi, de artiestennaam van de Joods- Amsterdamse entertainer Michel Velleman ( ). Regie: Dirk Jan Roeleven RACOON: BLUE DAYS, SONG DAYS Een persoonlijke zoektocht naar het ontstaan, het geheim en de magie van een aantal hitsongs: liedjes van wereldformaat uit de koker van het Zeeuwse Racoon een band die altijd op zoek is naar het overstijgen van het volmaakte liedje. Coproductie met VPRO. Regie: Erik de Bruyn. PLAZA MAN Documentaire over de Amerikaanse JFK conspiracy theorist Robert Groden, die de Zapruderfilm openbaar maakte en al 50 jaar lang erkenning zoekt voor zijn waarheid over de moord op John F. Kennedy. Een obsessie waar hij in zijn leven een hoge prijs voor betaalt. Regie: Kasper Verkaik. Coproductie met IKON. KILL YOUR DARLING - In 1990 werd in de Westersingel in Rotterdam het levenloze lichaam van een vrouw gevonden. Dankzij DNA- onderzoek kon het lichaam in 2008 uiteindelijk geïdentificeerd worden. Jaap van Hoewijk volgt het gezamenlijke onderzoek van de Nederlandse en Britse politie en doet een poging om het verleden te reconstrueren. Regie: Jaap van Hoewijk 900 DAGEN 77 & 58 min. Het verhaal door de ogen van de inmiddels bejaarde getuigen van een van de meest onvoorstelbare en, verbazingwekkend genoeg, bijna geheel vergeten gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog: het beleg van Leningrad door de Duitsers. Regie: Jessica Gorter. Coproductie met IKON. Winnaar Dioraphte Award, IDFA Winnaar Speciale Jury Prijs, ArtDokFest Moskou, Winnaar Prix du Jury Interreligieux en de Special Mention Grand Prix op het Visions du Réel, Special Mention Planete+Dok, Nominatie Gouden Kalf voor beste lange documentaire, Nederlands Film Festival Bioscooprelease Verkocht aan o.a. ARTE. ANDRE HAZES ZIJ GELOOFT IN MIJ 91 min. een film over liefde, muziek en eenzaamheid. Regie: John Appel. Coproductie met NPS. RCV Filmdistribution ( bezoekers). Openingsfilm en winnaar van de VPRO Joris Ivens Award IDFA 1999.

PERSMAP PLAZA MAN. IDFA Competition for Mid-Length Documentary. Een documentaire van Kasper Verkaik Zeppers Film in coproductie met IKON 2014

PERSMAP PLAZA MAN. IDFA Competition for Mid-Length Documentary. Een documentaire van Kasper Verkaik Zeppers Film in coproductie met IKON 2014 PERSMAP PLAZA MAN IDFA Competition for Mid-Length Documentary Een documentaire van Kasper Verkaik Zeppers Film in coproductie met IKON 2014 PLAZA MAN PRODUCTIE GEGEVENS Originele titel: Lengte: Taal: Jaar:

Nadere informatie

PERSMAP DADDY DOLL. Een Doc25 documentaire van Kasper Verkaik. Zeppers Film in coproductie met VPRO

PERSMAP DADDY DOLL. Een Doc25 documentaire van Kasper Verkaik. Zeppers Film in coproductie met VPRO PERSMAP DADDY DOLL Een Doc25 documentaire van Kasper Verkaik Zeppers Film in coproductie met VPRO 2013 DADDY DOLL PRODUCTIE GEGEVENS Originele titel: Lengte: Taal: Jaar: Genre: Formaat: Nederlandse première:

Nadere informatie

WIE ZIT WAAR IN DE RECHTBANK?

WIE ZIT WAAR IN DE RECHTBANK? WIE ZIT WAAR IN DE RECHTBANK? APRIL 2015 - POLITIEK IN PRAKTIJK #2 DE WERKVORM IN HET KORT De leerlingen vullen bij een plaatje van de rechtszaal in waar de rechter zit, en waar de verdachte, de advocaat,

Nadere informatie

EINDHOVENS FILM FESTIVAL 28 + 29 + 30 NOVEMBER 2014 INSCHRIJFFORMULIER

EINDHOVENS FILM FESTIVAL 28 + 29 + 30 NOVEMBER 2014 INSCHRIJFFORMULIER EINDHOVENS FILM FESTIVAL 28 + 29 + 30 NOVEMBER 2014 INSCHRIJFFORMULIER DEADLINE: vóór 1 september 2014 Rechthebbende filmmaker: Leeftijd: Adres: Postcode: Woonplaats: Telefoonnummer: E-mail: Stuurt voor

Nadere informatie

een film van Coco Schrijber Vanaf 5 januari 2017 in de filmtheaters en via Filmthuis (Mokum Filmdistributie)

een film van Coco Schrijber Vanaf 5 januari 2017 in de filmtheaters en via Filmthuis (Mokum Filmdistributie) een film van Coco Schrijber Vanaf 5 januari 2017 in de filmtheaters en via Filmthuis (Mokum Filmdistributie) www.howtomeetamermaid.nl Zeppers Film in coproductie met VPRO, Off World België, House of Real

Nadere informatie

PERSMAP POETINS OLYMPISCHE DROOM

PERSMAP POETINS OLYMPISCHE DROOM PERSMAP POETINS OLYMPISCHE DROOM Een documentaire van Hans Pool Een productie van Zeppers Film in coproductie met VPRO 2013 Zeppers / VPRO POETINS OLYMPISCHE DROOM logline Poetins Olympische Droom gaat

Nadere informatie

How to Meet a Mermaid

How to Meet a Mermaid How to Meet a Mermaid een film van Coco Schrijber Vanaf 5 januari 2017 in de bioscoop (Mokum Filmdistributie) www.howtomeetamermaid.nl Zeppers Film in coproductie met VPRO, DRK Off World België, House

Nadere informatie

You are my Friend. L&F Producties presenteert in coproductie met KRO-NCRV een film van Petra Lataster-Czisch & Peter Lataster

You are my Friend. L&F Producties presenteert in coproductie met KRO-NCRV een film van Petra Lataster-Czisch & Peter Lataster L&F Producties presenteert in coproductie met KRO-NCRV een film van Petra Lataster-Czisch & Peter Lataster You are my Friend montage Mario Steenbergen Camera Peter Lataster geluid Gertjan Miedema uitvoerend

Nadere informatie

Een film van Guido Hendrikx. Producent: Zeppers Film in coproductie met VPRO. Een documentaire over de machtsverhouding tussen Europa en migranten.

Een film van Guido Hendrikx. Producent: Zeppers Film in coproductie met VPRO. Een documentaire over de machtsverhouding tussen Europa en migranten. Een film van Guido Hendrikx Producent: Zeppers Film in coproductie met VPRO Een documentaire over de machtsverhouding tussen Europa en migranten. Stranger in Paradise In een klaslokaal in Sicilië, vlak

Nadere informatie

Puzzel: De rechtszaal

Puzzel: De rechtszaal Puzzel: De rechtszaal Korte omschrijving werkvorm: De leerlingen vullen in wie waar zit of staat in de rechtszaal. Leerdoel: De leerlingen kennen de opstelling van een rechtszaal en ze weten welke actoren

Nadere informatie

Puzzel: Wie is wie in de kinderrechtszaal?

Puzzel: Wie is wie in de kinderrechtszaal? Puzzel: Wie is wie in de kinderrechtszaal? Korte omschrijving werkvorm De docent en leerlingen bekijken samen wie waar zit en wat doet in de rechtszaal. Hierbij staat de rol van het kind in de rechtszaal

Nadere informatie

Filmografie Victor Horstink

Filmografie Victor Horstink Filmografie Victor Horstink Speelfilms Titel Taped Release 2012 Regisseur Diederik van Rooijen Producent NL Film Titel Code Blue Regisseur Urszula Antoniak Producent IDTV / Family Affair Films Officiële

Nadere informatie

CIJFERS Gebaseerd op 1 jaar gegevens NPO-fonds (met uitzondering van de talentontwikkelingstrajecten bij drama, documentaire en radio)

CIJFERS Gebaseerd op 1 jaar gegevens NPO-fonds (met uitzondering van de talentontwikkelingstrajecten bij drama, documentaire en radio) CIJFERS Gebaseerd op 1 jaar gegevens NPO-fonds (met uitzondering van de talentontwikkelingstrajecten bij drama, documentaire en radio) 1 ALGEMEEN 2 Hoeveel aanvragen zijn er in totaal bij het NPO-fonds

Nadere informatie

CIJFERS Gebaseerd op 1 jaar feitelijke gegevens NPO-fonds. (met uitzondering van de diverse talentontwikkelingstrajecten)

CIJFERS Gebaseerd op 1 jaar feitelijke gegevens NPO-fonds. (met uitzondering van de diverse talentontwikkelingstrajecten) CIJFERS Gebaseerd op 1 jaar feitelijke gegevens NPO-fonds (met uitzondering van de diverse talentontwikkelingstrajecten) 1 ALGEMEEN 2 Hoeveel aanvragen zijn er in totaal bij het NPO-fonds ingediend en

Nadere informatie

Bijlage bij Reglement inschrijving Gouden Kalf Competitie 2019

Bijlage bij Reglement inschrijving Gouden Kalf Competitie 2019 Bijlage bij Reglement inschrijving Gouden Kalf Competitie 2019 7 maart 2019 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2 2. Academysysteem (speelfilm, lange documentaire) 2 2.1 Bepaling 2 2.2 Prijzen 3 2.3 Stemgerechtigden

Nadere informatie

OLEG KLIMOV: Brieven aan Jezelf

OLEG KLIMOV: Brieven aan Jezelf PERSMAP OLEG KLIMOV: Brieven aan Jezelf Producent Zeppers Film Contact: Judith Vreriks Joh. Verhulststraat 174 1075 HC Amsterdam, the Netherlands T: +31 (0)20-6758594 E: judith@zeppers.nl www.zeppers.nl

Nadere informatie

Enkele vragen aan Kristin Harmel

Enkele vragen aan Kristin Harmel Enkele vragen aan Kristin Harmel Waar gaat Zolang er sterren aan de hemel staan over? Zolang er sterren aan de hemel staan gaat over Hope McKenna- Smith, eigenaresse van een bakkerij in Cape Cod. Ze komt

Nadere informatie

Instructie: Rollenspel mishandeling

Instructie: Rollenspel mishandeling Instructie: Rollenspel mishandeling Korte omschrijving werkvorm: De leerlingen gaan samen een strafrechtszaak naspelen. In deze rechtszaak is het onderwerp mishandeling door ex-vriend. De leerlingen worden

Nadere informatie

Lesbrief bij Mijn broer is een boef van Netty van Kaathoven voor groep 7 en 8

Lesbrief bij Mijn broer is een boef van Netty van Kaathoven voor groep 7 en 8 Lesbrief bij Mijn broer is een boef van Netty van Kaathoven voor groep 7 en 8 Inhoud van deze lesbrief - Thema s in het boek - Lesopzet - Doel van de les - Uitwerking - Bijlage: opdrachtenblad Thema s

Nadere informatie

Debat: Rollenspel Mishandeling

Debat: Rollenspel Mishandeling Debat: Rollenspel Mishandeling Korte omschrijving werkvorm: De leerlingen gaan samen een strafrechtszaak naspelen. In deze rechtszaak is het onderwerp mishandeling door ex-vriend. Omdat het onderwerp van

Nadere informatie

Opdrachten & docentenhandleiding www.rechtvoorjou.nl

Opdrachten & docentenhandleiding www.rechtvoorjou.nl Opdrachten & docentenhandleiding www.rechtvoorjou.nl Opdrachten & docentenhandleiding www.rechtvoorjou.nl pagina 2 van 14 Inhoudsopgave 1 Opdracht 1: Kennisvragen bij www.rechtvoorjou.nl 3 Werkblad 1:

Nadere informatie

FILMOGRAFIE VICTOR HORSTINK. Speelfilms. Titel Soof Release gepland 2013 Regisseur Antoinette Beumer Producent Key Film

FILMOGRAFIE VICTOR HORSTINK. Speelfilms. Titel Soof Release gepland 2013 Regisseur Antoinette Beumer Producent Key Film FILMOGRAFIE VICTOR HORSTINK Speelfilms Titel Soof Release gepland 2013 Regisseur Antoinette Beumer Producent Key Film Titel Daglicht Release 2013 Producent Eyeworks Titel Cornea Release gepland 2014 Regisseur

Nadere informatie

LESBRIEF. Laat uw leerlingen 10 minuten lezen in 7Days. Uw leerlingen mogen zelf weten welke artikelen ze deze 10 minuten lezen.

LESBRIEF. Laat uw leerlingen 10 minuten lezen in 7Days. Uw leerlingen mogen zelf weten welke artikelen ze deze 10 minuten lezen. Vrijdag 15 januari 016 Artikelen: Alle artikelen - 7Days week Inhoud: De leerlingen leren om kritisch te kijken naar de verschillende artikelen uit 7Days. De leerlingen leren strategieën toe te passen

Nadere informatie

Impulspremie (op basis van buitenlandse artistieke erkenning) en promotiepremie

Impulspremie (op basis van buitenlandse artistieke erkenning) en promotiepremie Impulspremie (op basis van buitenlandse artistieke erkenning) en promotiepremie Ondergaand vindt u de lijst van festivals en internationale evenementen die recht geven op een impulspremie en een promotiepremie.

Nadere informatie

SPONSORT U EEN AWARD WINNER?

SPONSORT U EEN AWARD WINNER? SPONSOR-BROCHURE SPONSORT U EEN AWARD WINNER? Elk jaar studeert er een nieuwe lichting creatieve makers af met 12 korte films; 6 documentaires en 6 ficties. Bladgoud is een fictiefilm van Lichting 2018

Nadere informatie

Instructie rollenspel Belediging op internet

Instructie rollenspel Belediging op internet Instructie rollenspel Belediging op internet Korte omschrijving programmaonderdeel De leerlingen gaan samen een strafrechtszaak naspelen. In deze rechtszaak is het onderwerp belediging op internet. De

Nadere informatie

Hoofdstuk 3.0 Wat is een democratische rechtsstaat?

Hoofdstuk 3.0 Wat is een democratische rechtsstaat? Scheiding der machten De rechters zijn gescheiden www.rechtvoorjou.nl Hoofdstuk 3.0 Wat is een democratische rechtsstaat? Maak de volgende oefeningen met behulp van de informatie op de website*. Naam Leerling:...Klas:...

Nadere informatie

HET WERK VAN DE OFFICIER VAN JUSTITIE

HET WERK VAN DE OFFICIER VAN JUSTITIE HET WERK VAN DE OFFICIER VAN JUSTITIE Opsporen en vervolgen Wie doet dat eigenlijk? De ene moord is nog niet gepleegd of je ziet alweer de volgende ontvoering. Politieseries en misdaadfilms zijn populair

Nadere informatie

Persmap The End of Fear

Persmap The End of Fear Persmap The End of Fear Een documentaire van Barbara Visser 1 februari in de bioscoop DISTRIBUTIE Amstelfilm B.V. EVENTS & MARKETING Amstelfilm, Fleur Dopheide, fleur@amstelfilm.nl, 020 42 83 025 BOEKINGEN

Nadere informatie

Deelnemers leren spelenderwijs over de rechtspraak; een paar veel gehoorde misverstanden over rechtspraak worden behandeld.

Deelnemers leren spelenderwijs over de rechtspraak; een paar veel gehoorde misverstanden over rechtspraak worden behandeld. QUIZ: BEFJE OM BEFJE AF KORTE OMSCHRIJVING Alle deelnemers vouwen van papier een witte bef en gaan staan. Het vouwen is heel simpel. Op pagina 6 staat een printvorm van een witte bef. Je stelt steeds een

Nadere informatie

DE RECHTERS ZIJN GESCHEIDEN

DE RECHTERS ZIJN GESCHEIDEN DE RECHTERS ZIJN GESCHEIDEN www.rechtvoorjou.nl Hoofdstuk 3.0 Wat is een democratische rechtsstaat? Maak de volgende oefeningen met behulp van de informatie op de website. Naam Leerling: Klas:. 3.0 a.

Nadere informatie

De politierechter. Alledaagse criminaliteit

De politierechter. Alledaagse criminaliteit De politierechter JOCHEM DAVIDSE & ALOYS OOSTERWIJK De politierechter Alledaagse criminaliteit Inhoud Een verborgen geschiedenis van Nederland 7 1. Een gretige bekentenis / rechtbank Breda 11 2. De docent

Nadere informatie

Opleiding Regie Documentaire

Opleiding Regie Documentaire Opleiding Regie Documentaire Welkom bij de opleiding Regie Documentaire aan de Amsterdam Film School! In dit document vind je meer informatie over wat je kunt verwachten m.b.t. de modules die gegeven worden,

Nadere informatie

Curriculum Vitae Hinne Brouwer

Curriculum Vitae Hinne Brouwer Curriculum Vitae Hinne Brouwer Personalia Naam: Hinne Brouwer Geboortedatum: 31-01-1963 Telefoon: 06-27234311 e-mail: hinne.brouwer@xs4all.nl Montage werk 2015 Kleine Delicten : rake klappen Documentaire

Nadere informatie

LESBRIEF. Informatie VOOR DOCENTEN LEERDOELEN. Let op! Wanneer u het lesmateriaal

LESBRIEF. Informatie VOOR DOCENTEN LEERDOELEN. Let op! Wanneer u het lesmateriaal LESBRIEF Informatie VOOR DOCENTEN De lesbrief is te gebruiken voor het VMBO en de onderbouw van HAVO/VWO. De lesbrief is bedoeld om leerlingen kennis te laten maken mét en in te gaan óp de verschillende

Nadere informatie

ANIMATIE S MAKEN Les 1 Les 2 Les 3 Les 4

ANIMATIE S MAKEN Les 1 Les 2 Les 3 Les 4 ANIMATIE S MAKEN Les 1: uitleg animatie maken, verhaal maken en storyboard Les 2: foto s maken voor de animatie Les 3: foto s aanpassen en een gif bestand maken Les 4: filmpje bewerken met MovieMaker en

Nadere informatie

OMROEP BEGINTIJD PROGRAMMA / STER BLOK TARIEF

OMROEP BEGINTIJD PROGRAMMA / STER BLOK TARIEF VRIJDAG 1 MEI Pagina 1/53 NOS 02.00 NOS 02.06 JOURNAAL MAX 05.54 MAX 06.10 STER 06.24 REKLAME-100 NOS 06.30 NOS 06.41 NOS 06.49 STER 06.55 REKLAME-101 NOS 07.00 STER 07.09 REKLAME-102 WNL 07.11 VANDAAG

Nadere informatie

Voor meer informatie: Herrie Film & TV Voor materialen: Filmdepot en

Voor meer informatie: Herrie Film & TV Voor materialen: Filmdepot en PERS Wereldpremière: zondag 19 november IDFA - geselecteerd voor IDFA Internationale en Nederlandse competitie 2017 Release: donderdag 23 november Distributie: Mokum Filmdistributie Boekingen: Cinema Delicatessen

Nadere informatie

PERSMAP. Vanaf 24 november 2016 in de bioscoop en via Filmthuis

PERSMAP. Vanaf 24 november 2016 in de bioscoop en via Filmthuis PERSMAP Vanaf 24 november 2016 in de bioscoop en via Filmthuis Distributie: Mokum Filmdistributie Marketing & PR: Herrie Film & TV Boekingen: Cinema Delicatessen dekinderenvanjufkiet.nl facebook.com/dekinderenvanjufkiet

Nadere informatie

Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fiancailles

Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fiancailles Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fianca Filmverslag door E. 1877 woorden 4 mei 2014 6 6 keer beoordeeld Vak Frans A Algemeen Regisseur: Titel: Jean-Pierre Jeunet Un long Dimanche de Fianca Premiere:

Nadere informatie

IEDEREEN WIL OUD WORDEN MAAR NIEMAND WIL OUD ZIJN EEUWIG JONG PUBLICITEITSRESULTATEN

IEDEREEN WIL OUD WORDEN MAAR NIEMAND WIL OUD ZIJN EEUWIG JONG PUBLICITEITSRESULTATEN IEDEREEN WIL OUD WORDEN MAAR NIEMAND WIL OUD ZIJN EEUWIG JONG Een vierdelige documentaireserie PUBLICITEITSRESULTATEN Bijgevoegd een document met de internetvermeldingen van de film Aangevuld met de artikelen

Nadere informatie

Speech Voorzitter bij het afscheid van Jan de Wit op 1 april 2014

Speech Voorzitter bij het afscheid van Jan de Wit op 1 april 2014 Speech Voorzitter bij het afscheid van Jan de Wit op 1 april 2014 Geachte heer de Wit, beste Jan, Een paar weken geleden kwam je mijn kamer in lopen met een mooie bos bloemen. Voor mij! Je kwam me vertellen

Nadere informatie

U moet terechtstaan. Inhoud

U moet terechtstaan. Inhoud U moet terechtstaan Inhoud Deze brochure 3 Dagvaarding 3 Bezwaarschrift 3 Rechtsbijstand 4 Slachtoffer 4 Inzage in uw dossier 4 Getuigen en deskundigen 5 Uitstel 5 Aanwezigheid op de terechtzitting 6 Verstek

Nadere informatie

Kerst met de Zandtovenaar 2016

Kerst met de Zandtovenaar 2016 Kerst met de Zandtovenaar 2016 Kerst met de Zandtovenaar 2016 Kerst met de Zandtovenaar is een kerstspecial voor de publieke omroep (60 minuten), waarin op unieke wijze het klassieke kerstverhaal wordt

Nadere informatie

De enkelvoudige kamer: de politierechter

De enkelvoudige kamer: de politierechter 3 De enkelvoudige kamer: de politierechter 3.1 Inleiding Dit hoofdstuk beschrijft de procedure bij de politierechter. Deze is niet totaal verschillend van die bij de meervoudige strafkamer. Integendeel.

Nadere informatie

Voor 3 tot 5 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: ca. 45 minuten.

Voor 3 tot 5 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: ca. 45 minuten. SPELREGELS Phil Orbanes Voor 3 tot 5 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: ca. 45 minuten. INHOUD 21 Alibikaarten: 6 verdachten 6 voertuigen 9 vluchtbestemmingen 39 Speurkaarten: 19 verdenkingskaarten 8 spiekkaarten

Nadere informatie

Instructie rollenspel Belediging op internet

Instructie rollenspel Belediging op internet Instructie rollenspel Belediging op internet Korte omschrijving programmaonderdeel De leerlingen gaan samen een strafrechtszaak naspelen. In deze rechtszaak is het onderwerp belediging op internet. De

Nadere informatie

Liederen solozang Prijs: 7,= euro per stuk

Liederen solozang Prijs: 7,= euro per stuk Liederen solozang Prijs: 7,= euro per stuk GEWASSEN IN WATER Inhoud: Vanuit de dopeling gezien een statement dat hij in het watergraf alles wat oud is achter zich laat. Hij weet niet alles, kent nog niet

Nadere informatie

Het bovenstaande zegt dus dat De Wereld Draait Door dus op de publieke omroep wordt uitgezonden.

Het bovenstaande zegt dus dat De Wereld Draait Door dus op de publieke omroep wordt uitgezonden. De Wereld Draait Door. Een welbekende talkshow in Nederland dat het huidige nieuws bespreekt en vaak gasten uitnodigen om een verhaal te vertellen wat interessant is voor de gemiddelde Nederlander. Elmar

Nadere informatie

Paasviering 2016 Achtergelaten Vergeet me niet

Paasviering 2016 Achtergelaten Vergeet me niet Paasviering 2016 Achtergelaten Vergeet me niet woensdag 23 maart 2016 8:45 uur 9:00 uur Openingslied: Het is Pasen Het is Pasen, laat het horen, het is Pasen, het is feest. Na het donker van de dood, nu

Nadere informatie

;k;lk. Werkblad Les 3 De Nieuwsvideo. drie leerlingen. Checklist Nieuwsvideo

;k;lk. Werkblad Les 3 De Nieuwsvideo. drie leerlingen. Checklist Nieuwsvideo Werkblad Les 3 De Nieuwsvideo drie leerlingen De nieuwsvideo is een verslag dat de journalist zelf heeft gefilmd. Videojournalisten gaan met hun camera weleens naar een bijzonder evenement, zoals de première

Nadere informatie

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties Preek Gemeente van Christus, Het staat er een beetje verdwaald in dit hoofdstuk De opmerking dat ook Jezus doopte en leerlingen maakte. Het is een soort zwerfkei, je leest er ook snel overheen. Want daarna

Nadere informatie

Bedrijven safari. Daphne Meijer 0821393 CMD 1c

Bedrijven safari. Daphne Meijer 0821393 CMD 1c Bedrijven safari Daphne Meijer 0821393 CMD 1c TamTam Korte historie van het bedrijf Tam Tam is in 1996 opgericht door Paul en Bart Manuel. Paul en Bart zijn als partners aan Tam Tam verbonden en spelen

Nadere informatie

Lesbrief. Schuld Anne-Rose Hermer

Lesbrief. Schuld Anne-Rose Hermer Lesbrief Schuld Anne-Rose Hermer Doe meer met Thuisfront! Bij de boeken in de serie Thuisfront kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief staan vragen, tips

Nadere informatie

VANAF 8 NOVEMBER TE ZIEN IN DE FILMTHEATERS EN OP PICL

VANAF 8 NOVEMBER TE ZIEN IN DE FILMTHEATERS EN OP PICL DE BEVEILIGERS www. d ebeveiligersfilm.nl Een film van Anneloek Sollart C A MERA Jean Counet GELUID Jillis Schriel Benny Jansen MONTAGE Tim Roza RESEARCH René van t Erve M U ZIEK Juho Nurmela GELUIDSONTWERP

Nadere informatie

Criminaliteit. en rechtsspraak

Criminaliteit. en rechtsspraak Criminaliteit en rechtsspraak Praktisch: Leerboek blz. 128 t/m 143 Start 18 oktober 2018 Klaar 6 december 2018 Voortgangstoets (weging 2,5%) 13 december Leerstof en toetsen WEEK 42: 15-19 okt Thema Criminaliteit

Nadere informatie

HOLOCAUST BIBLIOTHEEK. Sophia van Heeks. De oorlog bestond niet. Waar was mijn vader toen Otto Frank langs kwam?

HOLOCAUST BIBLIOTHEEK. Sophia van Heeks. De oorlog bestond niet. Waar was mijn vader toen Otto Frank langs kwam? HOLOCAUST BIBLIOTHEEK Sophia van Heeks De oorlog bestond niet Waar was mijn vader toen Otto Frank langs kwam? De oorlog bestond niet Sophia van Heeks De oorlog bestond niet Waar was mijn vader toen Otto

Nadere informatie

CTM DOCS, THANKEVE PRODUCTIONS EN IKONdocs PRESENTEREN. Wereldpremière:19 maart 2016, 14:00 Theater aan het Spui, Den Haag tijdens

CTM DOCS, THANKEVE PRODUCTIONS EN IKONdocs PRESENTEREN. Wereldpremière:19 maart 2016, 14:00 Theater aan het Spui, Den Haag tijdens CTM DOCS, THANKEVE PRODUCTIONS EN IKONdocs PRESENTEREN FORGET ME NOT VERGEET MIJ NIET EEN FILM VAN JAN JAAP KUIPER 2016 80 MINUTEN NEDERLAND NEDERLANDS, ARABISCH GESPROKEN ENGELSE ONDERTITELING Wereldpremière:19

Nadere informatie

PERSMAP. Vanaf 9 mei in de filmtheaters. Distributie: Mokum Filmdistributie Marketing & PR: Herrie Film & TV Boekingen: Amstel Film

PERSMAP. Vanaf 9 mei in de filmtheaters. Distributie: Mokum Filmdistributie Marketing & PR: Herrie Film & TV Boekingen: Amstel Film PERSMAP Vanaf 9 mei in de filmtheaters Distributie: Mokum Filmdistributie Marketing & PR: Herrie Film & TV Boekingen: Amstel Film Persvoorstelling: 24 april 12:30 Het Ketelhuis DAYMOHK Het land van de

Nadere informatie

DE L CKER. Het project is een samenwerking tussen Human, NPO 3Lab en NPO3Extra. Dit lesmateriaal is ontwikkeld door Human en IDFA educatie.

DE L CKER. Het project is een samenwerking tussen Human, NPO 3Lab en NPO3Extra. Dit lesmateriaal is ontwikkeld door Human en IDFA educatie. HÉ, MAG IK JE VINGEREN DOCENTENHANDLEIDING DE L CKER Leeftijd: 13-15 jaar, 16-18 jaar Geschikt voor: vmbo, havo en vwo vanaf klas 2 Vakgebied en kerndoelen: Deze les vindt aansluiting bij vakken Maatschappijleer,

Nadere informatie

Hij heelt de gebrokenen van hart AANVAARD WIE JE BENT

Hij heelt de gebrokenen van hart AANVAARD WIE JE BENT Hij heelt de gebrokenen van hart AANVAARD WIE JE BENT De wortel van zelfhaat De eerste zonde; verlangen als God te zijn; de ontkenning van wie je bent Eerste gevolg van de zonde: Schaamte voor je lichaam

Nadere informatie

Lezingen & Workshops FORENSICON. Lezingen

Lezingen & Workshops FORENSICON. Lezingen Lezingen & Workshops FORENSICON Lezingen 1. CSI vs. de Werkelijkheid Aan de hand van een aflevering van CSI wordt uitgelegd wat de verschillen zijn tussen CSI op televisie en de werkelijkheid van forensisch

Nadere informatie

Samenvatting Maatschappijleer Hoofdstuk rechtsstaat &4-6-7

Samenvatting Maatschappijleer Hoofdstuk rechtsstaat &4-6-7 Samenvatting Maatschappijleer Hoofdstuk rechtsstaat &4-6-7 Samenvatting door Aylin 1392 woorden 7 maart 2018 8,5 3 keer beoordeeld Vak Methode Maatschappijleer Thema's maatschappijleer 4 Strafrecht: de

Nadere informatie

CURRICULUM VITAE. Vanaf september 2005 ben ik als jurylid, voice-over en side kick elke dag te horen bij het spelprogramma Lingo. Jan Peter Pellemans

CURRICULUM VITAE. Vanaf september 2005 ben ik als jurylid, voice-over en side kick elke dag te horen bij het spelprogramma Lingo. Jan Peter Pellemans CURRICULUM VITAE In mijn loopbaan heb ik mij altijd beziggehouden met communicatie en creativiteit. In eerste instantie als communicatietrainer, daarna als (eind)redacteur, regisseur en kandidaten- en

Nadere informatie

De Amsterdamse zedenzaak Vragen en Antwoorden

De Amsterdamse zedenzaak Vragen en Antwoorden De Amsterdamse zedenzaak Vragen en Antwoorden MAART 2012 Waarvan worden Roberts M. en Richard van O. beschuldigd? Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Roberts M. van vele gevallen van seksueel binnendringen

Nadere informatie

OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF--

OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF-- OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF-- Confrontatie scene Written by Loïs Vehof Genre: Avontuur Locatie: De oude tempel Protagonist: Wachter Antagonist: Dief Conflict:

Nadere informatie

De laatste wens van Moek

De laatste wens van Moek De laatste wens van Moek 1 2 Albert Heringa DE LAATSTE WENS VAN MOEK Ich bin zu sterben bereit UITGEVERIJ DE BROUWERIJ 2013 uitgeverij de brouwerij maassluis 3 De titel van dit boek is ontleend aan de

Nadere informatie

U bent gedagvaard. >voor de politierechtbank >voor de correctionele rechtbank. Wegwijs in justitie. In de hoofdrol bij justitie.

U bent gedagvaard. >voor de politierechtbank >voor de correctionele rechtbank. Wegwijs in justitie. In de hoofdrol bij justitie. Wegwijs in justitie In de hoofdrol bij justitie De instellingen Meer informatie Justitie in de praktijk Federale Overheidsdienst Justitie U bent gedagvaard >voor de politierechtbank >voor de correctionele

Nadere informatie

Gys Zevenbergen & Jeroen Berkvens. Jorinde Sorée, Judith Vreriks Frank van den Engel/ Zeppers Film

Gys Zevenbergen & Jeroen Berkvens. Jorinde Sorée, Judith Vreriks Frank van den Engel/ Zeppers Film PERSMAP Paradiso 1 Een film van Jeroen Berkvens Logline Een nieuwe mijlpaal van de regisseur van Jimmy Rosenberg - De Vader, de Zoon & het Talent en van A Skin Too Few - The Days of Nick Drake en de producent

Nadere informatie

Nederland is een rechtsstaat. Een belangrijk onderdeel van een rechtsstaat is onafhankelijke rechtspraak. Iedereen heeft wel eens ruzie met een

Nederland is een rechtsstaat. Een belangrijk onderdeel van een rechtsstaat is onafhankelijke rechtspraak. Iedereen heeft wel eens ruzie met een Wat is rechtspraak? 2 Nederland is een rechtsstaat. Een belangrijk onderdeel van een rechtsstaat is onafhankelijke rechtspraak. Iedereen heeft wel eens ruzie met een ander. Stel je hebt een conflict met

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94 Inhoud Inleiding 7 deel 1 lees- en kijkbio Hoofdstuk 1 Verhalen vertellen 10 Hoofdstuk 2 Zelf verhalen vertellen 12 Hoofdstuk 3 Voorlezen 16 Hoofdstuk 4 Verhalen lezen 18 Hoofdstuk 5 Verhalen in boeken

Nadere informatie

Een spannend spel loopt verkeerd af

Een spannend spel loopt verkeerd af De strafzaak Een spannend spel loopt verkeerd af Algemene informatie over de rechtszaak in het simulatiespel Ben, Najib en Roos, drie vmbo leerlingen van 15 jaar, hebben de laatste lesuren vrij van school

Nadere informatie

VOOR GEK VERKLAARD INTERVIEW MICHIEL VAN NIEUWKERK

VOOR GEK VERKLAARD INTERVIEW MICHIEL VAN NIEUWKERK ART & EVERYDAY LIFE VOOR GEK VERKLAARD INTERVIEW MICHIEL VAN NIEUWKERK 02 Oct 2015 - Fenne Saedt

Nadere informatie

Bijlage VMBO-KB. geschiedenis en staatsinrichting CSE KB. tijdvak 2. Bronnenboekje. KB-0125-a-12-2-b

Bijlage VMBO-KB. geschiedenis en staatsinrichting CSE KB. tijdvak 2. Bronnenboekje. KB-0125-a-12-2-b Bijlage VMBO-KB 2012 tijdvak 2 geschiedenis en staatsinrichting CSE KB Bronnenboekje KB-0125-a-12-2-b Staatsinrichting van Nederland bron 1 Een beschrijving van een politieke stroming (rond 1870): Zij

Nadere informatie

IF THE SUN EXPLODES. Een film van Hanna van Niekerk. Vanaf 23 februari in de filmtheaters en via Filmthuis (Mokum Filmdistributie)

IF THE SUN EXPLODES. Een film van Hanna van Niekerk. Vanaf 23 februari in de filmtheaters en via Filmthuis (Mokum Filmdistributie) IF THE SUN EXPLODES Een film van Hanna van Niekerk Vanaf 23 februari in de filmtheaters en via Filmthuis (Mokum Filmdistributie) Winnaar Wildcard Nederlands Filmfonds Première Nederlands Film Festival

Nadere informatie

Over rechtspraak in Nederland

Over rechtspraak in Nederland Over rechtspraak in Nederland De drie machten Rechtsprekende macht: de Rechtspraak De macht van de Nederlandse staat is verdeeld over de wetgevende macht, de uitvoerende macht en de rechtsprekende macht.

Nadere informatie

spiegel koppeling Voetbalgek 07. deel 7 -

spiegel koppeling Voetbalgek 07. deel 7 - spiegel koppeling Voetbalgek 07. deel 7 - Download het boek - Download Kai Poche Movie Een Indiase film gebaseerd op Chetan Bhagat 's roman De 3 fouten van mijn leven. Download Kai Poche film online, kijken

Nadere informatie

Hoe beleven leerlingen de rechtsstaat? Workshop: rechtsstaat in de les; leerlingen activeren

Hoe beleven leerlingen de rechtsstaat? Workshop: rechtsstaat in de les; leerlingen activeren Hoe beleven leerlingen de rechtsstaat? Workshop: rechtsstaat in de les; leerlingen activeren Rollenspel Befje op Befje af Hoger Lager Dilemma s Hoe lossen we dit op? Opgepakt, wat dan? Rechtenteller Landenspel

Nadere informatie

Eurovisie 2010. Auteur: Gerwin De Decker. was. Dat werd gezongen door. Laura. Zij behaalde de vierde. plaats. En als je wat langer

Eurovisie 2010. Auteur: Gerwin De Decker. was. Dat werd gezongen door. Laura. Zij behaalde de vierde. plaats. En als je wat langer Auteur: Gerwin De Decker was. Dat werd gezongen door Laura. Zij behaalde de vierde Natuurlijk ken je het Junior Eurovisiesongfestival. De Europese liedjeswedstrijd voor kinderen van tien tot vijftien jaar.

Nadere informatie

Over rechtspraak in Nederland

Over rechtspraak in Nederland Over rechtspraak in Nederland De drie machten Rechtsprekende macht: de Rechtspraak De macht van de Nederlandse staat is verdeeld over de wetgevende macht, de uitvoerende macht en de rechtsprekende macht.

Nadere informatie

Fantasierijk danstheater vol humor, muziek & nostalgie

Fantasierijk danstheater vol humor, muziek & nostalgie Fantasierijk danstheater vol humor, muziek & nostalgie Wie is Danstheater VOS Danstheater VOS is een groep professionele danseressen, die moderne dans toegankelijk wil maken. Voor een divers publiek. Sinds

Nadere informatie

Doel. Wat heb je nodig? Spelregels.

Doel. Wat heb je nodig? Spelregels. Doel. Dit spel is een concrete tool dat de dialoog rond eerlijkheid mogelijk maakt. Aan de hand van herkenbare situaties worden 10 tot 12 jarigen uitgenodigd voor zichzelf na te denken over wat eerlijk

Nadere informatie

Verdieping: DNA alleen onvoldoende bewijs

Verdieping: DNA alleen onvoldoende bewijs Verdieping: DNA alleen onvoldoende bewijs Korte omschrijving werkvorm: De leerlingen luisteren naar een radiofragment van Goedemorgen Nederland en lezen een tekst uit dagblad Trouw over de bewijsvoering

Nadere informatie

PROGRAMMA OKTOBER 2013

PROGRAMMA OKTOBER 2013 PROGRAMMA OKTOBER 2013 ALLE TICKETS VIA NATLAB.NL (BEGIN SEPTEMBER ONLINE) ACTEERWORKSHOP HUGO METSERS ZATERDAG 12 OKTOBER BROETBASEMENT 14.00 en 17.00 uur Hugo Metsers gaf afgelopen jaar een hele bijzondere

Nadere informatie

DE L CKER. Het project is een samenwerking tussen Human, NPO 3Lab en NPO3Extra.

DE L CKER. Het project is een samenwerking tussen Human, NPO 3Lab en NPO3Extra. VLUCHTELING IN NEDERLAND DOCENTENHANDLEIDING DE L CKER Leeftijd: 13-15 jaar, 16-18 jaar Geschikt voor: vmbo, havo en vwo vanaf de eerste klas. Vakgebied en kerndoelen: Deze les vindt aansluiting bij vakken

Nadere informatie

ECLI:NL:RBALK:2010:BO9234

ECLI:NL:RBALK:2010:BO9234 ECLI:NL:RBALK:2010:BO9234 Instantie Rechtbank Alkmaar Datum uitspraak 07-12-2010 Datum publicatie 29-12-2010 Zaaknummer 14.701344-10 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

U BENT GETUIGE IN EEN STRAFPROCES

U BENT GETUIGE IN EEN STRAFPROCES U BENT GETUIGE IN EEN STRAFPROCES Dit document bevat de alternatieve tekst van het origineel. Dit document is bedoeld voor mensen met een visuele beperking, zoals slechtzienden en blinden. Als u getuige

Nadere informatie

900 DAGEN Mythe en werkelijkheid van het Beleg van Leningrad

900 DAGEN Mythe en werkelijkheid van het Beleg van Leningrad PERSMAP 900 DAGEN Mythe en werkelijkheid van het Beleg van Leningrad a haunting film, that is not about heroes but about victims,... a film that peels the crust of propaganda from around the naked body

Nadere informatie

A STRANGER CAME TO TOWN

A STRANGER CAME TO TOWN PERSMAP A STRANGER CAME TO TOWN EEN FILM VAN THOMAS VROEGE SYNOPSIS Een complexe realiteit kan nooit vereenvoudigd worden tot een simpel verhaal van goed en kwaad. Dat geldt zeker in het geval van het

Nadere informatie

Hij/zij was de liefste, maar ook de ergste

Hij/zij was de liefste, maar ook de ergste Hij/zij was de liefste, maar ook de ergste Eerste druk, 2014 2014 Emelie van Laar isbn: 9789048434497 nur: 775 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Hoewel aan de totstandkoming van

Nadere informatie

U BENT GETUIGE IN EEN STRAFPROCES

U BENT GETUIGE IN EEN STRAFPROCES U BENT GETUIGE IN EEN STRAFPROCES Als u getuige of slachtoffer bent geweest van een strafbaar feit kan u worden gevraagd een getuigenverklaring af te leggen. De rechter die over de zaak beslist, kan deze

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar

Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar Als je ouders uit elkaar gaan is dat heel ingrijpend. Vaak verandert er nogal wat in je leven. Een rechter wil hierover met je praten tijdens een kinderverhoor.

Nadere informatie

Waarom was het noodzakelijk dat Jezus stierf?

Waarom was het noodzakelijk dat Jezus stierf? Les 5 - Redding Vier feiten die je moet kennen om het Evangelie goed te begrijpen In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 Waarom was het noodzakelijk dat Jezus stierf? In

Nadere informatie

NSCmonitor 2012 Amsterdam 06-05-2013

NSCmonitor 2012 Amsterdam 06-05-2013 NSCmonitor 2012 Amsterdam 06-05-2013 De NSC monitor is het resultaat van een enquête die sinds 2011 onder actieve leden van Netherlands Society of Cinematographers wordt gehouden. Het doel is om jaarlijks

Nadere informatie

P E R S M A P. The World According to Monsieur Khiar

P E R S M A P. The World According to Monsieur Khiar P E R S M A P The World According to Monsieur Khiar The World According to Monsieur Khiar Met fotografie van Jeroen Robert Kramer Een film van Sjors Swierstra Jeroen Robert Kramer, bekroond fotograaf,

Nadere informatie

Welke wapens worden voor het eerst gebruikt in de Eerste Wereldoorlog? 1. Geweren en gifgas. 2. Machinegeweren en gifgas. 3. Gifgas en pistolen.

Welke wapens worden voor het eerst gebruikt in de Eerste Wereldoorlog? 1. Geweren en gifgas. 2. Machinegeweren en gifgas. 3. Gifgas en pistolen. Tussen welke twee landen is de Eerste Wereldoorlog begonnen? 1. Engeland en Frankrijk 2. Duitsland en Frankrijk 3. Duitsland en Engeland Nederland blijft neutraal. Wat betekent dat? 1. Nederland kiest

Nadere informatie

ONDERZOEK OP DE TERECHTZITTING Dit vonnis is gewezen naar aanleiding van het onderzoek op de terechtzitting van 15 oktober 2015.

ONDERZOEK OP DE TERECHTZITTING Dit vonnis is gewezen naar aanleiding van het onderzoek op de terechtzitting van 15 oktober 2015. ECLI:NL:RBROT:2015:7773 Instantie: Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak: 29-10-2015 Datum publicatie: 02-11-2015 Zaaknummer: 11/870399-12.ov Rechtsgebieden: Strafrecht Bijzondere kenmerken: Eerste aanleg

Nadere informatie