Hoe verbetert u de prestaties van uw leerlingen met wel 30%? Door ze in een intelligent gebouw te laten studeren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoe verbetert u de prestaties van uw leerlingen met wel 30%? Door ze in een intelligent gebouw te laten studeren"

Transcriptie

1 Hoe verbetert u de prestaties van uw leerlingen met wel 30%? Door ze in een intelligent gebouw te laten studeren

2

3 Onderzoek toont aan dat betere klimaatregeling, verwarming, ventilatie, verlichting en beveiliging de prestaties van studenten en leerlingen met wel 30% kan verbeteren. Bovendien bespaart u ook nog eens op uw energie en operationele kosten. Het is ongelofelijk wat intelligente gebouwen kunnen doen voor de mensen in die gebouwen. Verschillende wetenschappelijke studies tonen aan dat een verbetering van de leeromgeving met behulp van een geïntegreerde gebouwbeheeroplossing leidt tot een opmerkelijke verbetering van de prestaties van de leerlingen. Tot wel 30%*. De combinatie van frisse lucht, daglicht, de juiste temperatuur en geïntegreerde veiligheidssystemen zorgt hiervoor. Als leerlingen en docenten zich goed en veilig voelen, presteren ze beter. Maar dat is nog niet alles. In deze brochure kunt u lezen dat een geïntegreerde gebouwbeheeroplossing ook veel geld bespaart, dankzij lagere uitgaven voor energie en gereduceerde operationele kosten. Bovendien heeft het ook een positieve impact op het milieu. Hoe minder u verbruikt, hoe minder u vervuilt. Schneider Electric is de toonaangevende specialist voor geïntegreerde gebouwbeheeroplossingen. Wij kunnen u helpen uw gebouw intelligenter te maken en een beter binnenklimaat te creëren. * Leerlingen presteren 30% (max.) / 15% (gemiddeld) beter met een beter binnenklimaat. Bron: Het Internationaal Centrum voor Binnenklimaat en Energie, Technische Universiteit van Denemarken (DTU). Meer studies en referenties zijn beschikbaar op

4 Het effect van intelligente gebouwen van Schneider Electric in één oogopslag: van basisschool Strandskolan tot de Universiteit van New Hampshire Wij beschikken over uitgebreide ervaring door de samenwerking met scholen en universiteiten, zowel in de EU als in de VS. Of een gebouw nu wordt gebruikt door kleuters of universitaire studenten, het doel blijft hetzelfde een optimale leeromgeving creëren en tegelijkertijd investeringskosten en uitgaven verminderen. Wij passen onze oplossingen aan uw behoeften aan en optimaliseren het energieverbruik, het binnenklimaat en de veiligheid in scholen van elk formaat. Het aanschaffen van een gebouwbeheersysteem is een beperkte investering die de bedrijfkosten aanzienlijk reduceert. Bovendien biedt het maximale flexibiliteit, energie-efficiency en één compleet beheersysteem van toegangscontrole en brandveiligheid tot airconditoning en verlichting. Kortom, wij bieden een duurzaam energieplan, waarmee uw gebouwen voorbereid zijn op de toekomst. 24% 36% investeringskosten lagere operationele kosten Wij integreren systemen zoals gebouwbeheer, brandveiligheid, gestructureerde bekabeling en IP-netwerken tot één enkele infrastructuur. Daardoor kunnen uw investeringskosten met wel 24% worden gereduceerd. Bovendien kunt u op langere termijn tot 36% operationele kosten besparen. Tot 30% betere prestaties Wij kunnen helpen de prestaties van uw studenten en leerlingen met wel 30% te verbeteren % besparing De gemeente heeft milieudoelstellingen geformuleerd voor 2010, waardoor ons energieverbruik slechts 75% van dat in 2001 zal bedragen. Het doel voor 2020 is een reductie tot 50%. Een aanzienlijk deel hiervan moet worden bereikt door slimmer beheer van onze gebouwinfrastructuur. Onze metingen tonen aan dat we alleen al 30-35% op de verwarmingskosten kunnen besparen. Peter Lindqvist, SFM Malmö, (Stedelijk Beheerbedrijf voor alle utiliteitsgebouwen, waaronder ook scholen, die eigendom zijn van de stad Malmö, Zweden)

5 Referentieprojecten Voorbeelden van universiteiten: Universiteit Boston, USA Dublin City University, Ierland Universiteit Edinburgh, VK Georgia Tech, USA Universiteit Malmö, Zweden Nannestad College, Noorwegen Zuid-Deense Universiteit, Denemarken Southern Methodist University, USA Tampere Polytechnic, Finland Texas Woman s University, USA Universiteit Aarhus, Denemarken Universiteit New Hampshire, USA Universiteit Noord-Texas, USA Universiteit Tromsø, Noorwegen Universiteit Oulo, Finland Universiteit Wales, VK Universiteit Uppsala, Zweden Voorbeelden van scholen: Basisschool Strandskolan, Klagshamn, Zweden. School met 330 leerlingen. Maakt deel uit van het EnergyEdge-programma van Schneider Electric, dat meer dan 100 gebouwen omvat in Malmö (de op twee na grootste stad van Zweden). Huidig gemiddeld energieverbruik van de scholen in Malmö: 120 kwh per m 2 per jaar. Doel: 70 kwh. Energieverbruik in Strandskolan in het eerste jaar: 70 kwh. Tweede jaar: 55 kwh. Vijf basisscholen in Gribskov, Denemarken. Deel van een lopend programma voor het verbeteren van het binnenklimaat en het besparen van energie in de 150 gemeentelijke gebouwen van Gribskov, waaronder kinderdagverblijven, kleuterscholen, scholen, naschoolse opvangcentra, sporthallen, bibliotheken, zorgcentra en gebouwen. Voorbeelden van andere klanten: American Express Bella Center Kopenhagen British Airways Deutsche Bank Internationale luchthaven Dubai Eiffeltoren Ericsson GlaxoSmithKline Harrod s Spoorwegstation London Voetbalstadion van Manchester United Mercedes-Benz Operagebouw Sydney Toshiba US Federal Reserve 4 miljoen Dollar per jaar Wij hebben de Universiteit van New Hampshire geholpen meer dan 4 miljoen Dollar per jaar aan energiekosten te besparen, met een doordachte strategie en een betere efficiëntie voor alle 40 gebouwen van de universiteit % besparing op energie Wij kunnen helpen uw uitgaven voor energie met 10-30% te verminderen, en soms zelfs meer. Voor meer info:

6 Meer doen met minder; Zo werkt Schneider Electric Eenvoud. Eén systeem, dat HVAC, verlichting en energiemanagement combineert met beveiliging, IT en telecommunicatie. Dit is niet alleen eenvoudiger te beheren, maar levert ook aanzienlijke kostenbesparingen - zowel bij de installatie als bij het gebruik. Vrije keuze. Onze systemen zijn gebaseerd op open protocollen. Hierdoor bent u niet afhankelijk van één technologie. U kunt de beste oplossing kiezen voor elke toepassing en uw systemen werken allemaal samen. Integratie. Onze oplossingen integreren beveiliging, energiedistributie, verlichting, energiemanagement, brand- en rookmelding, HVAC, IT en telecommunicatie in één netwerk. Dat betekent minder kosten voor opleiding, bediening, onderhoud en energie. Bovendien is het eenvoudig in gebruik, zorgt het voor meer comfort en een hogere productiviteit. Efficiëntie. U heeft één leverancier voor de volledige oplossing.

7 Meerdere systemen (traditioneel design) ENERGIE ENERGIE Geïntegreerde systemen (één enkel IP-netwerk) BRAND VERLICHTING VERLICHTING IT-INFRASTRUCTUUR IT-INFRASTRUCTUUR TOEGANG TOEGANG VEILIGHEID VEILIGHEID BRAND LIFTEN HVAC 24/7 BEWAKING LIFTEN HVAC COMMUNICATIE COMMUNICATIE ENERGIEMANAGEMENT ENERGIEMANAGEMENT VEILIGHEID 24/7 BEWAKINGBRAND VERLICHTING TOEGANG TOEGANG ENERGIE LIFTEN HVAC ENERGIE LIFTEN HVAC VEILIGHEID COMMUNICATIE BRAND COMMUNICATIE ENERGIEMANAGEMENT VERLICHTING IT-INFRASTRUCTUUR ENERGIEMANAGEMENT 24/7 BEWAKING IT-INFRASTRUCTUUR 24/7 BEWAKING Wij bieden: Tot 24% lagere investeringskosten Tot 36% lagere operationele kosten Aanzienlijke besparing op het energieverbruik Betere resultaten Deskundige expertise Wereldwijde service Klantspecifieke oplossing Milieuvriendelijk en duurzaam Een geïntegreerd systeem levert: Informatie-uitwisseling tussen systemen Eén gemeenschappelijke interface Verbeterde productiviteit van werknemers/ leerlingen Geconsolideerde bewaking via het web Minder apparatuur Efficiënter gebruik van kabels en netwerken Verbeterd energiebeheer Lagere opleidingskosten Wist u dit? Betere resultaten voor wiskunde en lezen Onze energie-efficiënte gebouwen besparen niet alleen geld, ze zijn ook comfortabel en bieden natuurlijk licht in overvloed. Onderzoek heeft uitgewezen dat leerlingen met meer daglicht in hun klaslokalen 20% beter presteerden in wiskunde en 26% in begrijpend lezen dan leerlingen met minder daglicht*. Wist u dit? Meer veiligheid en lagere kosten De veiligheid van de leerlingen en het personeel staat altijd centraal bij het creëren van een optimale leeromgeving. De belangrijkste beveiligingssystemen omvatten inbraakdetectie, toegangscontrole en videobewaking. Met onze hulp worden deze functies geïntegreerd in het gebouwbeheersysteem. Hierdoor wordt de beveiliging eenvoudiger, efficiënter en voordeliger. Wist u dit? Slimme veiligheid De optionele smart card integreert ook leerlingen en het personeel in de school. Smart cards kunnen voor diverse doelen worden gebruikt elektronische registratie, chipknip, identiteitscontrole, bibliotheekpas, printkaart en gebouw-/ kamertoegang. De informatie die wordt verzameld door het toegangscontrolesysteem kan ook worden gebruikt om de registratie van leerlingen sneller en eenvoudiger te maken, zoals automatische afwezigheidsmeldingen en checklists voor noodgevallen. Wist u dit? Het milieu Commerciële gebouwen alleen zijn al verantwoordelijk voor 18% van het energieverbruik van eindgebruikers. Gebouwen en industrie produceren samen 44% van alle broeikasgassen. De aarde heeft gebouwen nodig die minder verbruiken en vervuilen. Wij kunnen hiermee helpen. *Hershong Mahone Group, Daglicht in scholen: een onderzoek naar de relatie tussen daglicht en menselijk prestatievermogen.

8 Meer info: Bezoek voor meer informatie: + Download onafhankelijke studies over betere leer- en schoolprestaties + Download de case-studies van Schneider Electric over scholen en universiteiten + Kijk ook naar onze oplossingen voor datacenters, ziekenhuizen, hotels en kantoren Over Schneider Electric Als wereldwijde specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan 100 landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen om energie veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en groen te maken voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industriële processen, gebouwautomatisering en data- & netwerkcenters, alsmede een brede aanwezigheid in woningbouwapplicaties. In 2009 hebben ruim medewerkers een omzet gerealiseerd van meer dan 15,8 miljard. Onder het motto make the most of your energy helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen. Buildings/NL/Scholenbrochure/2010 Make the most of your energy

Schneider Electric. SmartStruxure solution

Schneider Electric. SmartStruxure solution Schneider Electric SmartStruxure solution Over Schneider Electric de wereldwijde specialist in energiemanagement Geografische regio s FY 2011 sales miljard omzet (laatste 12 maanden) van sales in nieuwe

Nadere informatie

Paxton10 building intelligence wat is het? Waarom kiezen voor Paxton10? Beveiliging. Gemak. Energiebesparend

Paxton10 building intelligence wat is het? Waarom kiezen voor Paxton10? Beveiliging. Gemak. Energiebesparend Waarom kiezen voor Paxton10? Beveiliging Paxton10 is het eerste systeem dat out-of-the-box toegangscontrole, videomanagement en gebouwbeheersysteem in één oplossing aanbiedt. Hierdoor is het mogelijk bestaande

Nadere informatie

OPTIMAAL COMFORT, MINIMAAL ENERGIE- GEBRUIK. LG ELECTRONICS COMMERCIAL AIRCONDITIONERS KANAAL UNIT UNIEKE KENMERKEN ENERGIE EFFICIËNT

OPTIMAAL COMFORT, MINIMAAL ENERGIE- GEBRUIK. LG ELECTRONICS COMMERCIAL AIRCONDITIONERS KANAAL UNIT UNIEKE KENMERKEN ENERGIE EFFICIËNT LG ELECTRONICS COMMERCIAL AIRCONDITIONERS OPTIMAAL COMFORT, MINIMAAL ENERGIE- KANAAL UNIT GEBRUIK. UNIEKE KENMERKEN ENERGIE EFFICIËNT LAAG GELUIDSNIVEAU GEZOND KLIMAAT LIFE S GOOD WHEN IT S GREEN Greenovation

Nadere informatie

5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën

5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën 5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën 2 U hoeft zich geen zorgen meer te maken met de 5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Het systeem wordt gedefinieerd door uw wensen

Nadere informatie

RUIMTE BESPAREND EN COMFORT VERHOGEND

RUIMTE BESPAREND EN COMFORT VERHOGEND LG ELECTRONICS COMMERCIAL AIRCONDITIONERS RUIMTE BESPAREND EN COMFORT VERHOGEND VLOER- / PLAFOND UNIT UNIEKE KENMERKEN ENERGIE EFFICIËNT LAAG GELUIDSNIVEAU GEZOND KLIMAAT LIFE S GOOD WHEN IT S GREEN Greenovation

Nadere informatie

TOTAL COST OF OWNERSHIP

TOTAL COST OF OWNERSHIP Nieuwe perspectieven op TOTAL COST OF OWNERSHIP INTELLIGENT BUILDING SPECIALS Investeren in comfort en energiebesparing loont Ondernemingen en overheidsorganisaties zijn zich er steeds meer van bewust

Nadere informatie

30% is de gemiddelde potentie aan energiebesparing bij het optimaliseren van technische gebouwsystemen

30% is de gemiddelde potentie aan energiebesparing bij het optimaliseren van technische gebouwsystemen NovoCon IoT servomotor voor HVAC Maak uw gebouw slimmer, efficiënter en waardevoller en verminder daarbij uw investering en jaarlijkse kosten Maak kennis met NovoCon, de innovatieve, digitale servomotor

Nadere informatie

Noodstroomvoorzieningen in Ziekenhuizen. Workshop, 23 juni 2016

Noodstroomvoorzieningen in Ziekenhuizen. Workshop, 23 juni 2016 Noodstroomvoorzieningen in Ziekenhuizen Workshop, 23 juni 2016 Jacqueline Hoogervorst Accountmanager Critical Power, Pon Power Gerard van Beek System Engineer, Schneider Electric PON WERELDWIJD 13.000

Nadere informatie

NIEUWE VISIE OP ZONREGELING

NIEUWE VISIE OP ZONREGELING NIEUWE VISIE OP ZONREGELING Zon en daglicht regeling als deel van de energieprestaties in gebouwen Peter Winters President of the European Solar Shading Organization Director Shading & Building Dickson

Nadere informatie

Breid uw huidige toegangscontrolesysteem

Breid uw huidige toegangscontrolesysteem Breid uw huidige toegangscontrolesysteem uit met draadloze technologie Vergeet sleutels! Upgrade uw deuren naar Aperio 2 Heeft u een aantal toegangsgecontroleerde deuren en een aantal deuren die nog worden

Nadere informatie

o Center SAUTER Vision Center altijd het overzicht bewaren.

o Center SAUTER Vision Center altijd het overzicht bewaren. AUT AU UTE E ER Visio Vision sio io o Center Vision Center altijd het overzicht bewaren. Moderne gebouwautomatisering wordt steeds complexer: met Vision Center is de bewaking van uw installatie echter

Nadere informatie

Profiel opdrachtgever

Profiel opdrachtgever Onderneming is op zoek naar uitbreiding en versterking van haar pakket door overname van een industrieel elektrotechnisch bedrijf. Gezocht wordt een gezonde onderneming ter grootte van circa 10-15 medewerkers

Nadere informatie

Datacenterkoeling zonder F-gassen: uw data center het gehele (!) jaar compressorloos geklimatiseerd. Spreker: Marius Klerk

Datacenterkoeling zonder F-gassen: uw data center het gehele (!) jaar compressorloos geklimatiseerd. Spreker: Marius Klerk Datacenterkoeling zonder F-gassen: uw data center het gehele (!) jaar compressorloos geklimatiseerd Spreker: Marius Klerk ZONDER F-GASSEN STAAT UW DATACENTER STIL! F-gassen? gefluoreerde broeikasgassen,

Nadere informatie

Besam IFD type EN, TF en TM

Besam IFD type EN, TF en TM Besam IFD type EN, TF en TM Industriële snelvouwdeuren Ideaal voor een snelle doorgang bij middelgrote tot grote entrees ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Verkrijgbaar in vele aantrekkelijke

Nadere informatie

WIN-PAK SE/PE met Galaxy-integratie GEÏNTEGREERDE OPLOSSINGEN VOOR INBRAAKBEVEILIGING, VIDEOBEWAKING EN TOEGANGSBEHEER. A winning combination

WIN-PAK SE/PE met Galaxy-integratie GEÏNTEGREERDE OPLOSSINGEN VOOR INBRAAKBEVEILIGING, VIDEOBEWAKING EN TOEGANGSBEHEER. A winning combination WIN-PAK SE/PE met Galaxy-integratie GEÏNTEGREERDE OPLOSSINGEN VOOR INBRAAKBEVEILIGING, VIDEOBEWAKING EN TOEGANGSBEHEER A winning combination Onbegrensde mogelijkheden! Typische toepassingen Kantoorgebouwen

Nadere informatie

10-02- 14. Theben. Inhoud van de presentatie. > Introductie Theben > Trends > Woningbouw > Utiliteit > KNX. De brug tussen E & W Theben Nederland

10-02- 14. Theben. Inhoud van de presentatie. > Introductie Theben > Trends > Woningbouw > Utiliteit > KNX. De brug tussen E & W Theben Nederland Inhoud van de presentatie De brug tussen E & W Theben Nederland De te plaatsen afbeelding op de achtergrond zetten. Een wit afbeeldingsframe dekt dan de afbeelding als een raamkozijn af. De eis die wij

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015 Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-10 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen.

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen. DUCO at HOME De standaard voor woningventilatie Bij Duco Ventilation & Sun Control staat de gezondheid van de bewoners op de eerste plaats. Het Duco Comfort System en het DucoTronic System bieden de garantie

Nadere informatie

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen.

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen. DUCO at HOME De standaard voor woningventilatie Bij Duco Ventilation & Sun Control staat de gezondheid van de bewoners op de eerste plaats. Het Duco Reno System, Duco Comfort System en DucoTronic System

Nadere informatie

Wat is uw uitdaging?

Wat is uw uitdaging? Wat is uw uitdaging? Efficiënter werken? Veiligheid vergroten? Comfort verhogen door een slimme omgeving? Zelf energie opwekken en gebruiken op het moment dat het uitkomt? Een bestaand gebouw gemakkelijk

Nadere informatie

De intelligente elektrische radiator Zehnder Fare LCD. Verwarming Koeling Ventilatie

De intelligente elektrische radiator Zehnder Fare LCD. Verwarming Koeling Ventilatie De intelligente elektrische radiator Zehnder Fare LCD Verwarming Koeling Ventilatie Luchtzuivering Als u esthetiek op prijs stelt. En intelligentie verlangt. U leeft graag gezond en comfortabel en u wenst

Nadere informatie

PRIVA TOUCHPOINT ONE HET ELEGANTE EN GEBRUIKSVRIENDELIJKE BEDIENAPPARAAT VOOR PERSOONLIJK COMFORT

PRIVA TOUCHPOINT ONE HET ELEGANTE EN GEBRUIKSVRIENDELIJKE BEDIENAPPARAAT VOOR PERSOONLIJK COMFORT PRIVA TOUCHPOINT ONE HET ELEGANTE EN GEBRUIKSVRIENDELIJKE BEDIENAPPARAAT VOOR PERSOONLIJK COMFORT Priva Touchpoint One Eén gebouw met veel verschillende kamers. Hoe kunt u het binnenklimaat in al deze

Nadere informatie

Maximale energie-efficiëntie in datacenters met DC? wisselspanning versus gelijkspanning. ABB - Robin Koeken

Maximale energie-efficiëntie in datacenters met DC? wisselspanning versus gelijkspanning. ABB - Robin Koeken Maximale energie-efficiëntie in datacenters met DC? wisselspanning versus gelijkspanning ABB - Robin Koeken Deze lezing wordt u aangeboden door: ABB is een wereldwijde leider op het gebied van energieen

Nadere informatie

Light as a Service. Light as a Service: energie besparen zonder investering

Light as a Service. Light as a Service: energie besparen zonder investering Light as a Service Light as a Service: energie besparen zonder investering Light as a Service in de bibliotheek Kortrijk Sinds de uitvinding van het elektrisch licht hebben we dat licht altijd op dezelfde

Nadere informatie

The Internet of Energy Things: intelligent meten

The Internet of Energy Things: intelligent meten The Internet of Energy Things: intelligent meten Emaze We helpen organisaties hun energieverbruik en energieproductie te optimaliseren: Energiemanagement Energiemonitoring Studiebureau technieken eportal

Nadere informatie

Een aangenaam binnenklimaat, het hele jaar rond.

Een aangenaam binnenklimaat, het hele jaar rond. Een aangenaam binnenklimaat, het hele jaar rond. Verbeter uw comfort met de ideale zonwerende en isolerend glasfolie. Verbeter de isolatie tot 41% (K-waarde), bespaar energie, hou overdreven warmte buiten

Nadere informatie

The green team. Imtech ICT CS. Imtech ICT Communication Solutions ICT Office Smart Buildings / Grids

The green team. Imtech ICT CS. Imtech ICT Communication Solutions ICT Office Smart Buildings / Grids The green team Imtech ICT CS Imtech ICT Communication Solutions ICT Office Smart Buildings / Grids Agenda presentatie 1. Corporate Social Responsibility drijfveer voor Smart X: Wat betekent CSR voor organisaties?

Nadere informatie

Bouw uw digitale toekomst. Connected Lighting voor kantoren

Bouw uw digitale toekomst. Connected Lighting voor kantoren Bouw uw digitale toekomst Connected Lighting voor kantoren Wij zijn altijd connected Het internet heeft alles veranderd De verschuiving van analoog naar digitaal heeft onze wereld de laatste 30 jaar volledig

Nadere informatie

Smart Factory: Voordelen communicatieve infrastructuur

Smart Factory: Voordelen communicatieve infrastructuur Smart Factory: Voordelen communicatieve infrastructuur Wereldwijde veranderingen vereisen nieuwe manieren van denken en doen op het gebied van wereldwijde megatrends Demografische veranderingen Globale

Nadere informatie

OPTIMAAL COMFORT, MINIMAAL ENERGIE- VERBRUIK. LG ELECTRONICS COMMERCIAL AIRCONDITIONERS CASSETTE UNIT 4 ZIJDIG UITBLAZEND UNIEKE KENMERKEN

OPTIMAAL COMFORT, MINIMAAL ENERGIE- VERBRUIK. LG ELECTRONICS COMMERCIAL AIRCONDITIONERS CASSETTE UNIT 4 ZIJDIG UITBLAZEND UNIEKE KENMERKEN LG ELECTRONICS COMMERCIAL AIRCONDITIONERS OPTIMAAL COMFORT, MINIMAAL ENERGIE- CASSETTE UNIT 4 ZIJDIG UITBLAZEND VERBRUIK. UNIEKE KENMERKEN ENERGIE EFFICIËNT LAAG GELUIDSNIVEAU GEZOND KLIMAAT LIFE S GOOD

Nadere informatie

Exam Scheduler. Optimaliseer de examenervaring van uw studenten

Exam Scheduler. Optimaliseer de examenervaring van uw studenten Exam Scheduler Optimaliseer de examenervaring van uw studenten Optimaliseer de examenervaring van uw studenten met de software Exam Scheduler van Scientia. Examenplanning in het hoger en voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Structureel resultaat. Eenvoudige integratie. Helder inzicht. Onze klanten

Structureel resultaat. Eenvoudige integratie. Helder inzicht. Onze klanten Structureel resultaat Met INSIGHTNOW wordt de kwaliteit van het binnenmilieu op hoog niveau gehandhaafd tegen een fractie van de kosten van infrastructurele maatregelen en verbeteringen. Het inzicht in

Nadere informatie

Van gebouw automatisering naar slimme gebouwen, maar hoe creëer ik een digitaal plafond? Kevin Raaijmakers Peter Dijkstra Jeroen van Meel

Van gebouw automatisering naar slimme gebouwen, maar hoe creëer ik een digitaal plafond? Kevin Raaijmakers Peter Dijkstra Jeroen van Meel Van gebouw automatisering naar slimme gebouwen, maar hoe creëer ik een digitaal plafond? Kevin Raaijmakers Peter Dijkstra Jeroen van Meel 1 2 3 4 5 6 87,5% minder netspanningsaansluitingen PoE Power over

Nadere informatie

Nieuw! Bezoekersbeheer. Kortere wachttijden, minder werk, meer veiligheid

Nieuw! Bezoekersbeheer. Kortere wachttijden, minder werk, meer veiligheid Nieuw! Bezoekersbeheer Kortere wachttijden, minder werk, meer veiligheid Editorial Toegangscontrole en tijdregistratie zorgen voor grote uitdagingen. U wilt doorstarten met uw bedrijf Uw doel is het om

Nadere informatie

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Nieuwe generatie intercom met verbeterde functionaliteiten voor veelzijdige beveiliging en gebouwbeheer Net2 Entry is het meest gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Eigen logo. Data- & Energietransport. Welke (energie) besparingen zijn er mogelijk bij de energiedistributie in uw DataCenter?

Eigen logo. Data- & Energietransport. Welke (energie) besparingen zijn er mogelijk bij de energiedistributie in uw DataCenter? Data- & Energietransport Welke (energie) besparingen zijn er mogelijk bij de energiedistributie in uw DataCenter? Agenda Korte introductie IT bases & Legrand Wat is de Breeam norm? Welke energie distributie

Nadere informatie

WIN TIJD, WIN GELD WERELDWIJD

WIN TIJD, WIN GELD WERELDWIJD WIN TIJD, WIN GELD WERELDWIJD TNT GAAT EEN STAPJE VERDER Het zeer uitgebreide lucht- en wegennetwerk van TNT heeft nu een nog groter geografisch bereik: tot wel 99,9 % van de wereldwijde bestemmingen.

Nadere informatie

ENERGIEOPLOSSINGEN. De bekendste organisaties van de wereld rekenen op ons om hun energiebeloften te realiseren

ENERGIEOPLOSSINGEN. De bekendste organisaties van de wereld rekenen op ons om hun energiebeloften te realiseren ENERGIEOPLOSSINGEN De bekendste organisaties van de wereld rekenen op ons om hun energiebeloften te realiseren Vandaag de dag kunnen we onze verplichtingen inzake energie-efficiëntie niet meer naast ons

Nadere informatie

HVAC (verwarming, ventilatie en airconditioning) en Koeling zijn essentiële elementen voor gezondheid, welzijn en comfort in ons dagelijks leven

HVAC (verwarming, ventilatie en airconditioning) en Koeling zijn essentiële elementen voor gezondheid, welzijn en comfort in ons dagelijks leven HVAC en Koeling HVAC (verwarming, ventilatie en airconditioning) en Koeling zijn essentiële elementen voor gezondheid, welzijn en comfort in ons dagelijks leven Huizen, commerciële en industriële gebouwen

Nadere informatie

Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden

Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden Illuminating ideas. 1 2 Het touchscreen informeert je op elk moment van de dag over je elektriciteits-, gas- en waterverbruik. Niko

Nadere informatie

Intelligente energiemeters voor datacenters

Intelligente energiemeters voor datacenters Intelligente energiemeters voor datacenters Waarom meten? Elektrische energie is de duurste van alle variabele kosten in een datacenter. Alleen daarom al is het goed om het verbruik met energiemeters in

Nadere informatie

Het schoolgebouw van de toekomst Slimme oplossingen voor frisse scholen

Het schoolgebouw van de toekomst Slimme oplossingen voor frisse scholen Het schoolgebouw van de toekomst Slimme oplossingen voor frisse scholen Op naar de school die leerprestaties aanjaagt De frisse school is een term die steeds vaker opduikt. Terecht, want uit onderzoek

Nadere informatie

Helvar in Nederland. Helvar in Nederland. Helvar & Lighting Controls. Wat is DALI. Stand-alone systeem. Netwerk systeem. Gebouwbeheersysteem

Helvar in Nederland. Helvar in Nederland. Helvar & Lighting Controls. Wat is DALI. Stand-alone systeem. Netwerk systeem. Gebouwbeheersysteem Helvar in Nederland Helvar & Lighting Controls Wat is DALI Helvar in Nederland Stand-alone systeem Netwerk systeem Gebouwbeheersysteem Noodverlichting Helvar Oy, Finland Onafhankelijke fabrikant van componenten

Nadere informatie

Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden

Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden Illuminating ideas. 1 Niko Home Control de nieuwe elektrische installatie. Niko Home Control overstijgt de mogelijkheden van een traditionele

Nadere informatie

Meer comfort en minder energieverbruik?

Meer comfort en minder energieverbruik? Meer comfort en minder energieverbruik? Het kan, met intelligente sturing van zonwering, HVAC en verlichting Answers for infrastructure Geïntegreerd management van verlichting, binnenklimaat én zonwering

Nadere informatie

School Info. Beter inzicht, hogere kwaliteit en meer omzet

School Info. Beter inzicht, hogere kwaliteit en meer omzet School Info Beter inzicht, hogere kwaliteit en meer omzet SchoolsConnect is een totaalconcept voor onderwijsinstellingen. Gemakkelijk internet en telefonie is altijd fijn op een school. Ook de veiligheid

Nadere informatie

Smatrix. Het intelligente regelsysteem voor oppervlakteverwarming en -koeling Meer comfort met minder energie

Smatrix. Het intelligente regelsysteem voor oppervlakteverwarming en -koeling Meer comfort met minder energie Smatrix Het intelligente regelsysteem voor oppervlakteverwarming en -koeling Meer comfort met minder energie 02 l Uponor Smatrix Uponor Smatrix: optimaliseert binnenklimaat, energiemanagement en kosten

Nadere informatie

Bouwen+ Installeren. KNX Associatie Nederland Edwin Hannink (Theben Nederland)

Bouwen+ Installeren. KNX Associatie Nederland Edwin Hannink (Theben Nederland) Bouwen+ Installeren KNX Associatie Nederland Edwin Hannink (Theben Nederland) Even voorstellen Edwin Hannink Bestuurslid KNX Associatie Nederland Directeur Theben Nederland De basis van gebouwautomatisering

Nadere informatie

BUILDING EFFICIENCY. Slimme oplossingen voor een prettigere, veiligere en duurzamere wereld

BUILDING EFFICIENCY. Slimme oplossingen voor een prettigere, veiligere en duurzamere wereld BUILDING EFFICIENCY Slimme oplossingen voor een prettigere, veiligere en duurzamere wereld Scherpzinnigheid is welkom Johnson Controls is een wereldleider die scherpzinnigheid op plaatsen brengt waar mensen

Nadere informatie

De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing

De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing De nieuwe generatie Hydrovar drukverhogingssets brengt pompen naar een hoger niveau van flexibiliteit en efficiëntie. Montage op de

Nadere informatie

Itho centrale ventilatieunit CVE ECO-fan 2. Voor een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat.

Itho centrale ventilatieunit CVE ECO-fan 2. Voor een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat. Itho centrale ventilatieunit CVE ECO-fan 2 Voor een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat. Energiezuinig door toepassing gelijkstroommotoren. Een Centrale Ventilatie-Eenheid die ruim 83% minder energie

Nadere informatie

Veilig, flexibel en intelligent EMKA Rack Management.

Veilig, flexibel en intelligent EMKA Rack Management. Veilig, flexibel en intelligent EMKA Rack Management www.emka-electronics.com Monitoring Service Toegangscontrole 2 Veiligheid voor alles Rack Management van EMKA Electronics De verscherpte voorschriften

Nadere informatie

Watergekoelde koelmachines met toonaangevende regeltechniek. Koelmachines met een hoog rendement voor High Performance-gebouwen

Watergekoelde koelmachines met toonaangevende regeltechniek. Koelmachines met een hoog rendement voor High Performance-gebouwen Watergekoelde koelmachines met toonaangevende regeltechniek Koelmachines met een hoog rendement voor High Performance-gebouwen Til het rendement, het comfort en de zuinigheid van uw HVAC naar een ongekend

Nadere informatie

Galaxy Flex. Bescherm uw bezittingen

Galaxy Flex. Bescherm uw bezittingen Galaxy Flex Bescherm uw bezittingen Beveiliging die staat als een huis Bent u op zoek naar een beveiligingssysteem dat... Uiterst effectief en toch goed betaalbaar is? Zeer flexibel en toch eenvoudig in

Nadere informatie

Laat uw Energie efficiënter werken. Bewaking en besturing van PV-systemen met Solar-Log TM

Laat uw Energie efficiënter werken. Bewaking en besturing van PV-systemen met Solar-Log TM Laat uw Energie efficiënter werken. Bewaking en besturing van PV-systemen met Solar-Log TM Solar-Log TM bewaakt en bestuurt uw PV-systeem Slijtage en schade komen bij alle technische apparaten voor; vandaar

Nadere informatie

2013 hoogste CO2- concentraae in de atmosfeer in 800.000 jaar

2013 hoogste CO2- concentraae in de atmosfeer in 800.000 jaar Hét universele protocol voor toekomstvastheid en flexibiliteit op ruimteniveau egatrends GebouwautomaAsering en Duurzaamheid Waarom gebouwautomaasering? 1 2 egatrends Energieverbruik Demografische verandering

Nadere informatie

Vaillant Airconditioning: Het stille genieten

Vaillant Airconditioning: Het stille genieten Vaillant Airconditioning: Het stille genieten Hethele jaar een behaaglijk woonklimaat We zijn er helemaal aan gewend om in de winter ons huis te verwarmen. Maar is het eigenlijk niet net zo vanzelfsprekend

Nadere informatie

Het toepassen van sensortechnologie en IoT in het hoger onderwijs. Perspectievenserie September 2017

Het toepassen van sensortechnologie en IoT in het hoger onderwijs. Perspectievenserie September 2017 Het toepassen van sensortechnologie en IoT in het hoger onderwijs Perspectievenserie September 2017 De waarde van IoT in het onderwijs Het Internet of Things (IoT) verwijst naar een netwerk van digitaal

Nadere informatie

Onze dienstverlening. Aperio Integrators

Onze dienstverlening. Aperio Integrators Onze dienstverlening aan Aperio Integrators Aperio Marketing Tool Kit voor Aperio Integrators: Branding & Logo Gebruiksrichtlijnen/Fotografie/ASSA ABLOY-website vermelding en links/partner website vermelding

Nadere informatie

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 2 1200 Serie Brandmeldcentrale Installatie van een veilig gevoel Volledige bescherming aangepast aan uw wensen De 1200 Serie Brandmeldcentrale

Nadere informatie

Bron van zuivere lucht...

Bron van zuivere lucht... Bron van zuivere lucht... Brainy, Bron van zuivere lucht Prestaties van leerlingen en docenten hangen direct samen met een gezonde luchtkwaliteit in de klaslokalen. Uit onderzoek is echter gebleken dat

Nadere informatie

Meten is weten! Nauwkeurig inzicht stroomverbruik en efficiënt energiemanagement

Meten is weten! Nauwkeurig inzicht stroomverbruik en efficiënt energiemanagement Meten is weten! Nauwkeurig inzicht stroomverbruik en efficiënt energiemanagement Who s talking? Alfred Rombeek Saia-Burgess Benelux B.V. www.saia-pcd.com/nl Controls specialisten Integratie toonaangevende

Nadere informatie

Bouwen met Uponor Smatrix PRO

Bouwen met Uponor Smatrix PRO Bouwen met Uponor Smatrix PRO Ons nieuwe regelsysteem voor vloerverwarming en -koeling vindt met één regelmodule voor verschillende gebouwtypen eenvoudig het optimum in iedere ruimte NIEUW Het optimum

Nadere informatie

close to you De beste oplossingen zijn close to you Kwaliteitsregelaars voor Verwarming Ventilatie Luchtbehandeling Stadsverwarming

close to you De beste oplossingen zijn close to you Kwaliteitsregelaars voor Verwarming Ventilatie Luchtbehandeling Stadsverwarming close to you De beste oplossingen zijn close to you Kwaliteitsregelaars voor Verwarming Ventilatie Luchtbehandeling Stadsverwarming Voldoen aan verwachtingen Als eigenaar, investeerder, architect, adviseur

Nadere informatie

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen.

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen. DUCO at HOME De standaard voor woningventilatie Bij Duco Ventilation & Sun Control staat de gezondheid van de bewoners op de eerste plaats. Het Duco Comfort System en het DucoTronic System bieden de garantie

Nadere informatie

Your added value provider

Your added value provider Energiebesparing Presentatie Energiebesparing waarom? Meer netto winst Efficient proces Energie besparen Minder CO2 beter milieu Minder onderhoud Energiebesparing: Energieverbruik Wereldwijd Rendement,

Nadere informatie

hardware; apc; datacenter; infrastructure; operations; DCIM; management; Data Center Infrastructure Management; schneider electric

hardware; apc; datacenter; infrastructure; operations; DCIM; management; Data Center Infrastructure Management; schneider electric Asset 1 van 5 De juiste DCIM tools voor uw datacentrum Gepubliceerd op 19 august 2014 In deze paper wordt door middel van subsets, subsystemen en functies een classificatiesysteem voorgesteld om kritische

Nadere informatie

Luchtgekoelde koelmachines en warmtepompen met scrollcompressor CGAX/CXAX 40-165 kw

Luchtgekoelde koelmachines en warmtepompen met scrollcompressor CGAX/CXAX 40-165 kw Luchtgekoelde koelmachines en warmtepompen met scrollcompressor / 40-165 kw Verover de harten van klanten 1 Trane Conquest Verover de harten van klanten Het eerste waar u aan moet denken wanneer u HVAC-apparatuur

Nadere informatie

WE RE BUILDING CONTROL

WE RE BUILDING CONTROL WE RE BUILDING CONTROL Gebouwen beheersen Bij gebouwen gaat het altijd om beheersing. Eén manier om alle installaties in uw gebouw te kunnen benaderen, besturen en beheren. Ongeacht welk merk. Ongeacht

Nadere informatie

Onze gedifferentieerde benadering tot de Intelligent Workload Management markt

Onze gedifferentieerde benadering tot de Intelligent Workload Management markt Onze gedifferentieerde benadering tot de Intelligent Workload Management markt de markt 1 het IT-landschap is aan het veranderen De risico's en uitdagingen van computerservices in meerdere omgevingen moeten

Nadere informatie

Let it be led. Smart Relighting Project. IMPACT vzw Transform3

Let it be led. Smart Relighting Project. IMPACT vzw Transform3 Let it be led. Smart Relighting Project IMPACT vzw Transform3 1 Eén project, vijf maal return on investment. Het innovatieve verlichtingsproject LET it be LED bespaart energie, vermindert de energiefactuur,

Nadere informatie

Adapter les bâtiments à leur utilisation réelle: le Continuous Monitoring, plus de confort avec moins d énergie

Adapter les bâtiments à leur utilisation réelle: le Continuous Monitoring, plus de confort avec moins d énergie Adapter les bâtiments à leur utilisation réelle: le Continuous Monitoring, plus de confort avec moins d énergie Gebouwen aan hun reëel gebruik aanpassen: Continuous Monitoring, meer comfort met minder

Nadere informatie

Energie-efficiency. ...in hotels 10 I 2008. Hotelgasten houden van comfort.

Energie-efficiency. ...in hotels 10 I 2008. Hotelgasten houden van comfort. Energie-efficiency Hannes Lütz Productmanager CentraLine c/o Honeywell GmbH 0 I 2008 Hotelgasten houden van comfort. Ten slotte betalen ze voor hun kamer. Daarvoor verwachten ze heet water, een goed verlichte

Nadere informatie

RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS. LG biedt het hele jaar door optimaal comfort en uitstekende luchtkwaliteit

RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS. LG biedt het hele jaar door optimaal comfort en uitstekende luchtkwaliteit RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS LG biedt het hele jaar door optimaal comfort en uitstekende luchtkwaliteit RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS Betere oplossingen voor uitstekende luchtkwaliteit LG snapt dat wanneer

Nadere informatie

Controle over openbare verlichting. Altijd en overal met de TeleController

Controle over openbare verlichting. Altijd en overal met de TeleController Controle over openbare verlichting Altijd en overal met de TeleController 2 Met de TeleController van Ziut bedient u snel, betaalbaar en veilig iedere lichtmast op afstand Controle over openbare verlichting

Nadere informatie

VANDAAG DE KLIMAATOPLOSSINGEN VOOR MORGEN

VANDAAG DE KLIMAATOPLOSSINGEN VOOR MORGEN VANDAAG DE KLIMAATOPLOSSINGEN VOOR MORGEN INNOVATIEVE KLIMAATOPLOSSINGEN Biddle is een wereldleider op het gebied van luchtdiffusietechnologie. Al 90 jaar leveren we innovatieve klimaatoplossingen op het

Nadere informatie

PAVIRO PA- en gesproken woord ontruimingssysteem met professionele geluidskwaliteit Flexibiliteit van meet af aan PAVIRO 1

PAVIRO PA- en gesproken woord ontruimingssysteem met professionele geluidskwaliteit Flexibiliteit van meet af aan PAVIRO 1 PAVIRO PA- en gesproken woord ontruimingssysteem met professionele geluidskwaliteit Flexibiliteit van meet af aan PAVIRO 1 2 PAVIRO PAVIRO 3 Zorgt voor veiligheid, informatie, muziekbeleving Met ruim 100

Nadere informatie

Welkom bij Schindler Nederland Eersteklas oplossingen in Europa. Schindler Liften B.V.

Welkom bij Schindler Nederland Eersteklas oplossingen in Europa. Schindler Liften B.V. Welkom bij Schindler Nederland Eersteklas oplossingen in Europa Schindler Liften B.V. Schindler Nederland Uw plaatselijke partner Onze producten en diensten Eersteklas oplossingen voor ieders behoeften

Nadere informatie

Laat uw medewerkers excelleren

Laat uw medewerkers excelleren Laat uw medewerkers excelleren LivingFacility realiseert en regisseert integraal facilitair management in grote kantooromgevingen en voor organisaties die actief zijn op meerdere locaties. Wij combineren

Nadere informatie

Woningbouw. Welkom thuis, waarmee kan ik u van dienst zijn? WIJ BRENGEN GEBOUWEN TOT LEVEN...

Woningbouw. Welkom thuis, waarmee kan ik u van dienst zijn? WIJ BRENGEN GEBOUWEN TOT LEVEN... Woningbouw Welkom thuis, waarmee kan ik u van dienst zijn? WIJ BRENGEN GEBOUWEN TOT LEVEN... WIJ BRENGEN GEBOUWEN TOT LEVEN... De woonconsument anno nu is steeds veeleisender. En terecht. Een huis is meer

Nadere informatie

Binnenklimaat: energie efficiënte oplossingen besparing door comfort

Binnenklimaat: energie efficiënte oplossingen besparing door comfort Binnenklimaat: energie efficiënte oplossingen besparing door comfort Rob Nagel Honeywell Dag van de Installatie VSK, Jaarbeurs Utrecht 2 februari 2010 Binnenklimaat besparing door comfort Woningmarkt in

Nadere informatie

eenvoudig, veilig, comfortabel en energiezuinig

eenvoudig, veilig, comfortabel en energiezuinig Uw Slimme Huis Wist u dat u nóg comfortabeler en veiliger kunt wonen? Met uw tablet of smartphone kunt u nu uw hele huis besturen. De verlichting aan of uit, de verwarming een graadje hoger of de zonwering

Nadere informatie

Energie Monitoring Systeem (EMS) Grip op uw energiekosten en verbruik

Energie Monitoring Systeem (EMS) Grip op uw energiekosten en verbruik Energie Monitoring Systeem (EMS) Grip op uw energiekosten en verbruik Specialisten in energiebeheer Wilt u weten hoeveel en wanneer uw bedrijf energie verbruikt? Wilt u meer duidelijkheid over de opbouw

Nadere informatie

Easy Series voor woningbouwprojecten Beveiligingsoplossingen voor luxe woningen en appartementcomplexen

Easy Series voor woningbouwprojecten Beveiligingsoplossingen voor luxe woningen en appartementcomplexen Easy Series voor woningbouwprojecten Beveiligingsoplossingen voor luxe woningen en appartementcomplexen 2 Easy Series inbraakcentrale Betrouwbare beveiliging vereenvoudigd Toegevoegde waarde voor uw innovatieve

Nadere informatie

De cloud die gebouwd is voor uw onderneming.

De cloud die gebouwd is voor uw onderneming. De cloud die gebouwd is voor uw onderneming. Dit is de Microsoft Cloud. Elke onderneming is uniek. Van gezondheidszorg tot de detailhandel, van fabricage tot financiële dienstverlening: geen twee ondernemingen

Nadere informatie

De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing

De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing De nieuwe generatie Hydrovar drukverhogingssets brengt pompen naar een hoger niveau van flexibiliteit en efficiëntie. Montage op de

Nadere informatie

Scala geeft de kantoren van het Noorse DNB een nieuw gezicht

Scala geeft de kantoren van het Noorse DNB een nieuw gezicht Scala geeft de kantoren van het Noorse een nieuw gezicht IN HET KORT: is de grootste financiële instelling van Noorwegen en bedient bijna 2,5 miljoen klanten Groot mozaïekvormige LED-videowall op vier prominente

Nadere informatie

De weg naar energie-efficiency

De weg naar energie-efficiency De weg naar energie-efficiency Verlaag de kosten van het zakendoen Productreeks September 2017 De kracht van de energie-efficiency Groei stimuleren Met energie-efficiency ontsluit u nieuwe waarde in uw

Nadere informatie

Let it be led. Smart Relighting Project. IMPACT vzw Zuiderlicht cvba

Let it be led. Smart Relighting Project. IMPACT vzw Zuiderlicht cvba Let it be led. Smart Relighting Project IMPACT vzw Zuiderlicht cvba 1 Eén project, vier maal return on investment. Het innovatieve verlichtingsproject LET it be LED bespaart energie, creëert tewerkstelling,

Nadere informatie

Reference case Atlas Copco. Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren. Vodafone Power to you

Reference case Atlas Copco. Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren. Vodafone Power to you Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren Vodafone Power to you Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren Atlas Copco

Nadere informatie

Itho Daalderop Centrale ventilatie-unit CVE ECO RFT. energiezuinig. & comfortabel

Itho Daalderop Centrale ventilatie-unit CVE ECO RFT. energiezuinig. & comfortabel Itho Daalderop Centrale ventilatie-unit CVE ECO RFT energiezuinig & comfortabel CVE ECO RFT: - Verbruikt tot 83% minder energie dan ventilatoren met wisselstroommotor - Altijd schone lucht in huis - Lagere

Nadere informatie

Registratie Data Verslaglegging

Registratie Data Verslaglegging Registratie Data Verslaglegging Registratie Controleren en corrigeren Carerix helpt organisaties in het proces van recruitment en detachering. De applicatie voorziet op een eenvoudige wijze in de registratie

Nadere informatie

Van meten tot weten. Totaaloplossingen voor werkplek en ruimtemanagement

Van meten tot weten. Totaaloplossingen voor werkplek en ruimtemanagement Van meten tot weten Totaaloplossingen voor werkplek en ruimtemanagement werkplekbezettings- en ruimtebenuttings Detectie In traditionele kantoor- en schoolomgevingen, waar iedereen een eigen werkplek of

Nadere informatie

GRAFIK Eye Wireless Aanpasbare vooringestelde regeling voor licht, rolgordijnen en energie

GRAFIK Eye Wireless Aanpasbare vooringestelde regeling voor licht, rolgordijnen en energie Openen Voorkeuren Sluiten Vergadering Video Conferentie A/V Uit GRAFIK Eye Wireless Aanpasbare vooringestelde regeling voor licht, rolgordijnen en energie Fotografie Nic Lehoux bespaar energie met LutronTM

Nadere informatie

ULTIVEST Mechatronica. ULTIVEST Videobewaking

ULTIVEST Mechatronica. ULTIVEST Videobewaking ULTIVEST Mechatronica ULTIVEST Videobewaking Het ULTIVEST systeem combineert draadloze alarmtechniek en videobewaking met mechatronische componenten voor vensters en deuren. Deze bieden potentiële inbrekers

Nadere informatie

Meer comfort en minder energiegebruik met intelligente zonlichtregulering. Wouter Beck Hunter Douglas Europe

Meer comfort en minder energiegebruik met intelligente zonlichtregulering. Wouter Beck Hunter Douglas Europe 1 Meer comfort en minder energiegebruik met intelligente zonlichtregulering Wouter Beck Hunter Douglas Europe 2 Onderwerpen Zonlicht de grootste vrije energiestroom op aarde Invloed van zonlicht op comfort,

Nadere informatie

Energiebesparing in Nederlandse Universitaire Medische Centra

Energiebesparing in Nederlandse Universitaire Medische Centra Energiebesparing in Nederlandse Universitaire Medische Centra Een benadering van het optimale energiemanagement Ilse Schoenmakers Het onderzoek 1.0 Duurzaamheid krijgt weinig aandacht in de zorgsector.

Nadere informatie