VOORDELEN BAMBOEVLOEREN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VOORDELEN BAMBOEVLOEREN"

Transcriptie

1

2 VOORDELEN BAMBOEVLOEREN Milieuvriendelijk Op wereldvlak zal er een schaarste komen van tropische hardhout soorten. Bamboe biedt hier het alternatief. Bamboe is geen boom maar een grassoort dat razendsnel groeit. In 5 à 7 jaar is de plant oogstrijp. In deze periode heeft er ook een verhoutingsproces plaats waardoor de bamboe zijn hard- en slijtvastheid bekomt. Een goed beheerd bamboebos vernieuwt zichzelf continue en vormt een eindeloze bron van hoogwaardig materiaal. Dit alles maakt het gebruik van bamboe zo milieuvriendelijk en ecologisch verantwoord. Meerwaarde Aanbod Bamboevloer heeft uitstekende hardheidswaarden die gemiddeld overeenkomen met die van andere houtsoorten. Er bestaat een ruime keuze in bamboevloeren waaronder plainpressed en sitepressed vloeren, al dan niet meerlaags opgebouwd op een kern van HDF en een onderlaag in zachthout. Afwerkingen heb je o.a. in naturel, coffee, al dan niet afgewerkt met olie of vernis. Gemakkelijk plaatsen Door het unieke clicsysteem plaatst u deze vloer in een handomdraai. Daarom zijn bamboevloeren uitermate geschikt voor de doe-het-zelvers. Om geluiddempend te werken kunnen deze vloeren ook volverlijmd worden. Waarop letten Bamboevloeren zijn kwalitatieve vloeren. Echter zijn deze vloeren gevoelig aan direct zonlicht en kunnen deze verkleuren. Let ook op dat naaldhakken niet de beste vrienden van bamboe zijn.

3 BAMBOE EN VLOERVERWARMING Controversie Je wil gebruik maken van vloerverwarming in combinatie met Bamboe? Hier bestaan enkele meningsverschillen rond en is afhankelijk van het soort bamboevloer. Niet alle bamboevloeren zijn hiervoor geschikt. Meerwaarde Voorwaarden Naar gelang het soort bamboevloer kan je deze al dan niet in combinatie gebruiken met vloerverwarming. Laat u dus goed adviseren door een vakman. Eigenschappen voor een geschikte bamboevloer Het is belangrijk dat de bamboevloer de warmte niet tegenhoudt. Ook de vochtigheidsgraad van de ondervloer is belangrijk, deze mag maximum 2,6% bedragen. Ons advies Daar de combinatie vloerverwarming en bamboevloeren zeer afhankelijk is van het soort vloer raden wij aan u voldoende te laten informeren. Sommige bamboevloeren zijn geschikt voor combinatie met vloerverwarming als deze aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het is belangrijk bij aankoop van een bamboevloer, geschikt voor vloerverwarming, te letten op dit logo. Dit logo geeft aan of de warmte kan opstijgen en dus niet belemmerd wordt door de vloerbedekking.

4 ONDERGROND BAMBOE Verschillende technieken Elke ondergrond vereist een andere techniek voor het plaatsen van uw vloer. Het is daarom heel belangrijk dat u goed weet op welke ondergrond u uw nieuwe vloer gaat plaatsen. Hieronder een opsomming van de meest voorkomende mogelijkheden. Wenst u meer informatie, neem gerust contact met ons op. Wij geven u graag het nodige advies. Betonvloeren Dit is de bodemplaat van uw woning die in de meeste gevallen een ruwe onafgewerkte plaat is. Uiteraard kan men hierop niet rechtstreeks een bamboevloer gaan plaatsen en is het maken van een structuur met balken of het plaatsen van een dekvloer vereist. Tegelvloer Zo kan u bij renovatie opteren om een bamboevloer te laten plaatsen over uw bestaande tegelvloer. Uiteraard moet men hier altijd rekening houden met de droogte, vlakheid en hechtingskracht van deze ondervloer. Best laat u zich bij deze plaatsing adviseren door een vakman. Chape De meeste van de moderne woningen worden opgeleverd met een chape als ondergrond. Dit maakt de plaatsing van een bamboevloer eenvoudig omdat een chape helemaal vlak en stevig is. Let wel dat de chape lang moet drogen voor je erop mag werken. Reken minstens 1 week droogtijd voor de eerste 5 centimeter. Voor de volgende centimeters reken je een droogtijd van ca 2 weken. bv. een chape van 8 cm = 11 weken droogtijd (5 eerste centimeters = 5 x 1 week droogtijd + de volgende 3 centimeters = 3 x 2 weken droogtijd). Bamboevloer wordt, wegens de stevigheid en omdat dit geluid onderdrukkend is, meestal vol verlijmd. Zwevende plaatsing kan in de meeste gevallen ook. Houten raamwerk Indien de ondervloer bestaat uit een balkenlaag kan hierop enkel een dragende bamboevloer geplaatst worden. Hiervoor moet de dikte van de plankenvloer minimaal 20mm hout zijn, en minimaal met 2 zijden maar best met 4 zijden tand en groef met elkaar verbonden worden. Opgelet! Zorg ervoor dat het raamwerk stevig en perfect waterpas ligt. Is de afstand tussen het midden van de 2 opeenvolgende balken meer dan 40 cm, leg dan eerst een tussenvloer (bv. OSB plaat) om te voorkomen dat uw bamboeplanken gaan doorbuigen.

5 ZELF BAMBOEVLOER LEGGEN Controle Let op! Uw vloer is een natuurproduct. De structuur en kleur in het hout kunnen variëren. Daarom mengt u het beste meerdere delen planken uit verschillende pakken terwijl u de bamboevloer legt. Controleer de bamboevloer ook op vochtgehalte, maat, kleurafwijkingen en beschadigingen. De bij levering zichtbare niet conformiteit/gebreken moeten onmiddellijk voor plaatsing worden gemeld. Dergelijke klachten worden niet meer aanvaard na plaatsing van de vloerdelen. Onze opstartformule U wil uw vloer graag zelf leggen maar problemen vermijden? U kan dan gebruik maken van onze unieke opstart-formule. Acclimatisatie en opslag U dient de houten vloerdelen 5 dagen voor plaatsing te laten acclimatiseren, in gesloten verpakking, in de ruimte waar de vloer zal geplaatst worden. Zo kan het hout zich aan de omgevingstemperatuur aanpassen. Deze ruimte dient wel droog en verwarmd te zijn. Tijdens de acclimatisatie moet de kamertemperatuur tussen de 10 C en 20 C liggen en de luchtvochtigheid tussen 45 en 60%. Deze omgevingsfactoren bepalen immers het gedrag van uw vloer. Het leggen van een bamboevloer moet in principe altijd het laatste werk zijn in een project. Zorg er dus voor dat : - de ondervloer droog is - het pleisterwerk droog is - alle betegelingswerken minstens 3 weken beëindigd zijn - venters geplaatst zijn - er geen waterverlies in sanitaire- en verwarmingselementen voorkomt Uitzettingsvoeg Hout is een natuurproduct dat beïnvloed wordt door de relatieve luchtvochtigheid. Door een te hoge luchtvochtigheid zal uw houten vloer uitzetten (zwellen) terwijl bij een te lage luchtvochtigheid uw vloer zal krimpen. Het is daarom van groot belang dat er ruimte gelaten wordt tussen de vloer en de muren, deurkozijnen, verwarmingsbuizen,... Die afstand, de uitzettingsvoeg genaamd, moet ongeveer 10 à 15 mm zijn. Als de vloer breder is dan 8m of langer dan 12m dan moet er een uitzetprofiel geplaatst worden en een grotere uitzettingsvoeg aangehouden worden.

6 ZELF BAMBOEVLOER LEGGEN Soorten plaatsing van bamboe 1. Directe verlijming op chape Eerst dient de chape zorgvuldig schoongemaakt te worden. Ook de vloer moet vrij zijn van vet, stof, vernis, oude lijmlagen enz. Zorg ook dat uw gereedschap vet en stofvrij is. Bij een directe verlijming van bamboevloer op een chape laat u onderlinge verlijming van tand en groef achterwege. De keuze van de lijm hangt af van het type vloer. Voor een 3laagse stroken gebruikt u best een PU lijm (1 of 2 componenten) of alcohollijm. Wij bevelen aan om met een PU lijm te werken. Volg steeds nauwkeurig de instructies op de verpakking van de lijm vooraleer u aan het verlijmen begint. Als er gevaar is voor opstijgend vocht brengt u best eerst een PU voorstrijk aan. Dit zorgt voor een beschermlaag tegen opstijgend vocht. Gebruik best een lijmkam nr. 3 en vervang deze, om het gelijkmatig opbrengen van de lijm te garanderen, best om de 60m². Het verbruik mag u schatten rond de 1kg/m². De opentijd is de maximaal beschikbare tijd tussen het aanbrengen van de lijm en het leggen van de latten. Dit staat vermeld op de verpakking van de lijm. Wanneer deze overschreden wordt treedt er vliesvorming op waardoor er geen goede hechting met het vloerelement ontstaat. Respecteer zeker deze opentijd. 2. Verlijming op een houten ondervloer op chape De ondervloer (multiplex, OSB, onder AAAAA) moet op de chape met een PU lijm verlijmd worden. Let op! Het vochtgehalte van de platen moet ± 9% zijn. Indien nodig kunnen de platen hier en daar vastgeschroefd worden. Voor de verlijming van uw vloer op een houten ondervloer gebruikt u alleen een PU lijm. 3. Zwevende plaatsing Bij zwevende plaatsing kan men het vochtscherm losliggend op de chape plaatsen, met overlappende naden van minimaal 20cm. De onderlinge banen moeten luchtdicht gemaakt worden door dubbelzijdige strips of het afkleven met tape. Daarna plaatst u een onderfolie van 2 à 3 mm dikte (deze beperkt de contactgeluidsoverdracht tussen de vloerbedekking en de ondergrond). Deze folie niet laten overlappen. De vloerplanken worden onderling met elkaar verlijmd met een D3-dispersielijm die u aanbrengt in de groef. Zowel aan de langzijde als aan de kopse zijde. 4. Vernagelen op balken Enkel voor zelfdragende vloerdelen vanaf 20mm dikte! U kan de volgende bevestigingsmiddelen gebruiken : draadnagels met platte kop, verbeterde nagels of schroeven. De lengte van de nagels of schroeven bedraagt minimaal 60 mm of 2,8 x de plaatdikte. De diameter bedraagt minimum 0,16 x de plaatdikte. De nagels of schroeven worden 2 tot 3 mm onder het plaatoppervlak ingedreven en niet gestopt. Opgelet! een genagelde houten vloer heeft de eigenschap te kraken.

7 ZELF BAMBOEVLOER LEGGEN Plaatsen van 1. Planken met tand en groef Deze leginstructie heeft als doel u zo goed mogelijk te helpen bij het plaatsen van uw vloer. Omdat individuele omstandigheden buiten onze invloed liggen, kan deze instructie niet bindend zijn. Indien u twijfelt gelieve contact op te nemen met uw vakman. 1. plaats de eerste plank met de groefzijde tegen de muur. Voorzie een uitzettingsvoeg van 10 à 15 mm met de wiggen op de kop en langs de muur. De eerste rij bamboevloer uitpassen, groefzijde naar de muur. Laat alle planken goed aansluiten. Gebruik hiervoor best een slaghout en een hamer zodat de randen van de planken niet beschadigd worden. 2. Het laatste deel van de rij inkorten. Laat hier ook 10 à 15 mm ruimte voor de uitzettingsvoeg. Om de kopse naad van het laatste deel van een rij goed te laten aansluiten, gebruikt men best een koevoet. De rest van het ingekorte deel kan telkens gebruikt worden als begin van een volgende rij. 4. Verwarmings- en andere buizen moeten worden uitgespaard in de vloerdelen. De afgetekende uitsparingen uitboren. Let op! De diameter moet 10 à 15 mm groter zijn dan de diameter van de buis. 5. Verzaag de plank dwars in het midden van de boring onder een hoek van 45. Pas beide delen rond de buis en pas aan. 6. Deurlijsten en andere houten elementen zaagt u best onderaan af zodat de vloerdelen eronder geschoven kunnen worden. Respecteer hier ook de uitzettingsvoeg. 7. Voor het plaatsen van de laatste rij vloerplanken meet u precies de overblijvende breedte tussen de laatst geplaatste rij en de muur, rekening houdend dat u de uitzettingsvoeg in mindering brengt. Zaag de planken op maat. De laatste vloerdelen voorzichtig plaatsen en inpassen met een koevoet. 8. Verwijder de wiggen na 24uur. Start dan met het plaatsen van de plinten. 9. Plinten dienen aan de muur bevestigd te worden met schroeven en pluggen of u kan deze ook verlijmen zodanig dat de natuurlijke beweging van de vloer niet wordt verhinderd. Als de plint aan de vloer wordt bevestigd zal de natuurlijke beweging van de houten vloer verhinderd worden en kan er schade aan de vloer ontstaan. 2. Planken met clicsysteem A. Volledige verlijming De lijm wordt op de dekvloer of houten ondervloer aangebracht met een geschikte spatel. De lijmspatel wordt onder een hoek gehouden om goedgevormde lijmrillen te krijgen. Afhankelijk van de opentijd en de grote van de vloerelementen wordt meestal nooit meer oppervlakte gelijmd dan nodig om 2 tot 5 stroken te plaatsen. Volvlakkig verlijmde vloerelementen worden niet bijkomend in de tand en groef verlijmd.

8 ZELF BAMBOEVLOER LEGGEN De vloerelementen worden in het natte lijmbed gelegd en tegen elkaar geschoven of geklopt tot er geen voeg meer zichtbaar is (bij brede planken kan een voegje worden voorzien). Men moet wel zorgen dat de tand beschermd is tijdens het aankloppen. Daarna worden de vloerelementen op de ondergrond aangedrukt of aangeklopt om een zo goed mogelijk contactoppervlak tussen de vloerelementen en de ondergrond te bekomen. Bij grotere vloerelementen kan het noodzakelijk zijn na het inleggen en aandrukken om de vloerelementen tijdens de bindingstijd van de lijm te belasten met bv. zandzakjes. De wachttijd alvorens de afwerking aan te brengen varieert van enkele dagen tot een week. B. Zwevende verlijming Men lijmt de stroken in de tand en groef verbinding met een D3-dispersielijm. Iedere strook wordt tegen de andere aangesloten door de groef op de tand met de aangrenzende strook te klemmen tot er geen voeg zichtbaar meer is. Indien nodig gebruikt men hiervoor een vloeraandrijver. Verantwoordelijkheden van de plaatser Voor het plaatsen van de vloer is het de verantwoordelijkheid van de plaatser dat het hout grondig geïnspecteerd wordt, dat de selectie bekeken wordt en dat de vochtigheid van de ondervloer gemeten wordt. De plaatser moet nagaan of de ruimte waarin de vloer gelegd wordt en/of de ondervloeren voldoen aan alle vooropgestelde eisen vermeld in de rubriek over de ondervloer en het binnenklimaat. De leverancier wijst elke verantwoordelijkheid af indien het plaatsen van de vloer mislukt wegens het niet respecteren van de hier gestelde voorschriften. Binnenklimaat voor parket en houten vloeren Indien u onderstaande instructies niet opvolgt, voldoet u niet aan de garantievoorwaarden. De ideale kamertemperatuur voor bamboevloer is C. Het binnenklimaat is zeer belangrijk zowel voor, tijdens en na het plaatsen van de vloer. Daarom dient het binnenklimaat zich binnen bepaalde grenzen te bevinden waarbij de grenswaarden niet langdurig mogen aangehouden worden. Voorwaarden voor en tijdens de plaatsing De vloer mag slechts geplaatst worden mits aan volgende voorwaarden wordt voldaan. De tegelwerken en binnenbepleistering moeten afgewerkt en droog zijn. Er mag geen belangrijke bevochtiging van en in de ruimte plaatsgrijpen. De ruimte waarin de vloer gelegd wordt, moet voorzien zijn van ramen en moet beschut zijn tegen de weersomstandigheden. De vloer mag in geen enkel geval in contact komen met externe weersinvloeden bv. regen, sneeuw,... De waterdichtheid van het sanitair en verwarming moet gecontroleerd zijn. De temperatuur in de ruimte mag niet lager zijn dan 15 C. Voor het gebruik van lijmen wordt zelfs een minimale temperatuur van 18 C aanbevolen. De relatieve vochtigheid van de lucht moet tussen de 45 en 60% bedragen. De grenswaarden mogen niet langdurig aangehouden worden. Een te vochtig binnenklimaat kan verholpen worden door de wachttijden na de uitvoering van de natte werken te respecteren, voldoende te verluchten en eventueel bij te verwarmen.

9 ONDERHOUD BAMBOEVLOER Hiervoor verwijzen wij graag naar onze speciale folder klik op de foto voor onze folder

VOORDELEN PARKETVLOER

VOORDELEN PARKETVLOER VOORDELEN PARKETVLOER De natuur in huis Een natuurproduct brengt leven en warmte in je huis. De warmte van het hout, het comfortable gevoel wanneer je erover loopt. Gezelliger kan niet! Meerwaarde Meerwaarde

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIES MASSIEF

LEGINSTRUCTIES MASSIEF LEGINSTRUCTIES MASSIEF Het leggen van een mooie parketvloer valt of staat met de ondergrond. Parket kan worden gelegd op zowel een betonnen als houten ondergrond. Zorg ervoor dat de ondergrond vlak, schoon,

Nadere informatie

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid Leginstructies VOORAF Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk de leginstructies nauwkeurig te volgen. Het is belangrijk om, bij daglicht, alle panelen voor en tijdens de plaatsing te controleren

Nadere informatie

VOORDELEN LAMINAATVLOEREN

VOORDELEN LAMINAATVLOEREN VOORDELEN LAMINAATVLOEREN Betrouwbaar en budgetvriendelijk Kies voor laminaat wanneer u een stijlvolle vloer wenst en toch budgetvriendelijk moet zijn. Voor een zachte prijs krijgt u de warmte en uitstraling

Nadere informatie

- installatiekit (slagijzer, afstandsblokjes (1-8 mm) en een voor Unilink geschikt stootblok) - ondervloersysteem (Quick Step screen) - onderhoudskit

- installatiekit (slagijzer, afstandsblokjes (1-8 mm) en een voor Unilink geschikt stootblok) - ondervloersysteem (Quick Step screen) - onderhoudskit Unilink leginstructies Algemeen Unilink is een revolutionair systeem voor het plaatsen van laminaatvloer zonder het gebruik van lijm. Dankzij de ingenieuze tand- en groefvorm kunnen de panelen eenvoudig

Nadere informatie

NL Leginstructies Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF

NL Leginstructies Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF NL Leginstructies Uniclic Multifit parket ALGEMEEN Uniclic Multifi t is een revolutionair systeem voor het plaatsen van samengesteld parket. De panelen kunnen eenvoudig in elkaar geklikt worden dankzij

Nadere informatie

NL Leginstructies Quick Step Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF

NL Leginstructies Quick Step Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF NL Leginstructies Quick Step Uniclic Multifit parket ALGEMEEN Uniclic Multifi t is een revolutionair systeem voor het plaatsen van samengesteld parket. De panelen kunnen eenvoudig in elkaar geklikt worden

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. Indien deze instructies

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES Geachte klant, Wij danken u voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen u nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. Indien

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. INSTALLATIEMATERIAAL

Nadere informatie

235 Parketnadenlijm. Product. Volumes. Eigenschappen

235 Parketnadenlijm. Product. Volumes. Eigenschappen Product Snel afbindende, gebruiksklare nadenlijm met hoge kleefkracht op PVAc-basis voor het verlijmen van vlottend parket, zowel in hout als in laminaat, ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals keukens

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 INSTALLATIE INSTRUCTIES Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. INSTALLATIEMATERIAAL

Nadere informatie

Accorub. Accorubmatten perfect tegen elkaar laten aansluiten om akoestische lekken te vermijden.

Accorub. Accorubmatten perfect tegen elkaar laten aansluiten om akoestische lekken te vermijden. Accorub De 10 meest gestelde vragen over Accorub Accorub tegen binnenmuren tegen plafond op houten vloer onder houten roostering onder chape tussen 2 binnenmuren tussen Metalstud rond afvoerbuizen tussen

Nadere informatie

Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef)

Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef) Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef) Januari 2017 www.cotap.nl Inhoudsopgave Voorbereiding... 3 Wat heeft u nodig... 3 Opslag en acclimatiseren... 3 Controle

Nadere informatie

Accorub : De 10 meest gestelde vragen

Accorub : De 10 meest gestelde vragen Accorub : De 10 meest gestelde vragen 1. Accorub tegen binnenmuren 2. Accorub tegen plafond 3. Accorub op houten vloer 4. Accorub onder houten roostering 5. Accorub onder chape 6. Accorub tussen 2 binnenmuren

Nadere informatie

Installatie instructies

Installatie instructies 1/5 Installatie instructies Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. INSTALLATIEMATERIAAL

Nadere informatie

Installatie voorschriften Rigid Core XL. Ga voor meer informatie naar:

Installatie voorschriften Rigid Core XL. Ga voor meer informatie naar: Installatie voorschriften Rigid Core XL Ga voor meer informatie naar: www.rigidcorexl.nl Voor u begint / Voorbereidingen: Lees alle instructies voor u start met de installatie. Bij een onjuiste installatie

Nadere informatie

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. or X ± = Y 10. max 10m. 10mm

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. or X ± = Y 10. max 10m. 10mm wall X X > Y max 0m max 0m B A 0-30 T-profile 3 4 ALU 3,6 mm or PE mm LEFT CORNER 0 mm 0 mm www.par-ky.com 5 6 80 ±6 mm max 7 C 4 h 7 8 3 4 9 0 5 6 45 40-60 % 6- C CONCRETE max,5 % PLYWOOD max 0 % max

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. Indien deze instructies

Nadere informatie

Tegelen op hout. www.omnicol.info

Tegelen op hout. www.omnicol.info Tegelen op hout www.omnicol.info TEGELEN OP HOUT Tegelen op hout ligt niet voor de hand. Immers, keramische tegels en houten ondergronden zijn materiaalsoorten die niet goed samen gaan. Tegels zijn hard

Nadere informatie

WILLCO Isolatiesystemen

WILLCO Isolatiesystemen WILLCO Isolatiesystemen De WILLCO Isolatiesystemen kunnen afgewerkt worden met WILLCO Kunstharssierpleisters, WILLCO Silicoonharssierpleisters, WILLCO Silicaatsierpleisters of WILLCO Minerale Sierpleisters.

Nadere informatie

VOORAF ACCLIMATISEREN EN OPSLAG OP DE BOUWPLAATS

VOORAF ACCLIMATISEREN EN OPSLAG OP DE BOUWPLAATS VOORAF ACCLIMATISEREN EN OPSLAG OP DE BOUWPLAATS Uw vloer werd extra gedroogd tot een ideaal vochtgehalte van 8 à 10% relatieve vochtigheid (10 à 12% bij levering). Daarom dient u de houten vloerdelen

Nadere informatie

243 Dispersie. Product. Volumes. Eigenschappen

243 Dispersie. Product. Volumes. Eigenschappen Product Parketlijm op basis van dispersies voor kleine formaten, niet-kritische houtsoorten, poreuze ondergronden Volumes 15 kg Eigenschappen Gebruiksklaar Gemakkelijk verwerkbaar met lijmspatel Snelle

Nadere informatie

Leginstructie. Wallgard. Het aanbrengen van de wandbekleding verticaal BELANGRIJK!

Leginstructie. Wallgard. Het aanbrengen van de wandbekleding verticaal BELANGRIJK! Pagina 1 van 6 Wallgard Leginstructie Jan 2016 BELANGRIJK! Bij gebruik van tweecomponenten-polyester egaline en/of reparatiemortel kan er verkleuring optreden wanneer de componenten onjuist en/of onvoldoende

Nadere informatie

VOORDELEN PVC LAMINAATVLOEREN

VOORDELEN PVC LAMINAATVLOEREN VOORDELEN PVC LAMINAATVLOEREN Kwaliteit van kunststof De kwaliteit van kunststof ten opzichte van natuurlijke materialen zijn welbekend : slijtvaster, makkelijker in onderhoud, vaak steviger en meestal

Nadere informatie

Laat de planken 72 uur in gesloten verpakking acclimatiseren in de kamer waar u ze wenst te plaatsen. Leg ze horizontaal en vlak neer.

Laat de planken 72 uur in gesloten verpakking acclimatiseren in de kamer waar u ze wenst te plaatsen. Leg ze horizontaal en vlak neer. Voor plaatsing Aanpassing deuren Laat de planken 72 uur in gesloten verpakking acclimatiseren in de kamer waar u ze wenst te plaatsen. Leg ze horizontaal en vlak neer. Controleer met de hoogte van uw eventuele

Nadere informatie

HOE EEN TAPIJT UIT DE HAUTE COUTURE DESIGN COLLECTIE VAN LOUIS DE POORTERE PLAATSEN

HOE EEN TAPIJT UIT DE HAUTE COUTURE DESIGN COLLECTIE VAN LOUIS DE POORTERE PLAATSEN HOE EEN TAPIJT UIT DE HAUTE COUTURE DESIGN COLLECTIE VAN LOUIS DE POORTERE PLAATSEN 1. ALGEMENE INFORMATIE Alle Haute Couture vast tapijt moeten worden geplaatst door een professionele installateur/plaatser.

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen.

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. WWW..COM Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. LAGUNE De Quick Step Lagune vloer kan zowel in een gewone ruimte als in een badkamer gelegd worden.

Nadere informatie

241 Alcohol. Product. Volumes. Eigenschappen

241 Alcohol. Product. Volumes. Eigenschappen Product Gebruiksklare parketlijm op basis van synthetische harsen. Voor het éénzijdig verlijmen van mozaïek-, laminaat en strokenparket in diverse houtsoorten als eik, beuk, kastanje ed. op de gebruikelijke

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIE UNICLIC X

LEGINSTRUCTIE UNICLIC X LEGINSTRUCTIE UNICLIC X 1) Algemeen Het Uniclic X systeem : het kliksysteem waarbij een beschadigd paneel midden in de vloer moeiteloos kan worden vervangen zonder de hele vloer te moeten opbreken. Uniclic

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen.

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOOREREIDING Laat de planken gedurende minstens 48 uren in de ongeopende verpakking bij normale kamertemperatuur

Nadere informatie

Parket / laminaat. Nummer 15

Parket / laminaat. Nummer 15 Nummer 15 Art.nr. 910201 In deze KlusZo beschrijven we stapsgewijs waar u rekening mee moet houden als u parket gaat leggen. We beginnen met de voorbereiding: het kiezen van de juiste ondervloer en het

Nadere informatie

Leginstructies voor zwevende Fold-Down

Leginstructies voor zwevende Fold-Down VOORBEREIDING VAN ONDERVLOEREN VOOR Wicanders ZWEVENDE VLOEREN Wicanders zwevende vloeren kunnen gelegd worden in de meeste ruimten van woonhuizen en commerciële gebouwen, met uitzondering van badkamers,

Nadere informatie

Is er een maximumbreedte of dikte voor de vloerplanken? Kies het juiste verwarmingssysteem

Is er een maximumbreedte of dikte voor de vloerplanken? Kies het juiste verwarmingssysteem Een Lalegno meerlagenparket is door zijn opbouw en samenstelling beter geschikt voor gebruik met vloerverwarming dan massief parket. Een parketvloer opgebouwd uit twee of meer lagen is immers stabieler

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. Indien

Nadere informatie

BELANGRIJK! BEWAAR DE PANELEN OP KAMERTEMPERATUUR IN GESLOTEN VERPAKKING VOOR MINIMAAL 48 UUR TOT AAN HET MOMENT VAN LEGGEN.

BELANGRIJK! BEWAAR DE PANELEN OP KAMERTEMPERATUUR IN GESLOTEN VERPAKKING VOOR MINIMAAL 48 UUR TOT AAN HET MOMENT VAN LEGGEN. BELANGRIJK! BEWAAR DE PANELEN OP KAMERTEMPERATUUR IN GESLOTEN VERPAKKING VOOR MINIMAAL 48 UUR TOT AAN HET MOMENT VAN LEGGEN. De kamertemperatuur moet minimaal 18 o C zijn voor en tijdens het leggen. De

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING De vloer werd vooraf gedroogd tot een optimaal houtvochtgehalte. Daarom moeten de vloerdelen

Nadere informatie

249 MS Polymer. Product. Volumes. Eigenschappen

249 MS Polymer. Product. Volumes. Eigenschappen Product Hoogtechnologische, zeer snel doorhardende gebruiksklare parketlijm op basis van MS polymers voor het verlijmen van ondervloer en plankenvloer, hout- en laminaatparket van alle houtsoorten, ook

Nadere informatie

DOE HET ZELF KURKVLOER LEGGEN

DOE HET ZELF KURKVLOER LEGGEN 1 DOE HET ZELF KURKVLOER LEGGEN AANPASSINGEN Aanpassingen aan uw woning, gericht op prettiger wonen moedigen wij aan. Er zijn diverse aanpassingen die u zo aan kunt pakken zonder ook maar iemand te hoeven

Nadere informatie

248 Multilayer. Product. Volumes. Eigenschappen

248 Multilayer. Product. Volumes. Eigenschappen Product Hoogtechnologische, zeer snel doorhardende gebruiksklare parketlijm op basis van MS polymers voor het verlijmen van houten ondervloer en meerlaags en gereed parket van alle houtsoorten, ook vochtig,

Nadere informatie

voor de montage van ter Hürne vloerlamellen

voor de montage van ter Hürne vloerlamellen Vereisten aan de ondergrond belangrijke aanwijzingen voor de montage van ter Hürne vloerlamellen Neemt U aub. ook de afzonderlijke gegevens voor het volledige verlijmen van de producten in acht. Deze zijn

Nadere informatie

Parket en Vloerverwarming

Parket en Vloerverwarming Parket en Vloerverwarming Parket en vloerverwarming een goede combinatie In de toekomst zullen steeds meer woningen worden voorzien van vloerverwarming. Dit kan zijn voor zowel hoofd- of als bijverwarming.

Nadere informatie

248 Cordon. Product. Volumes. Eigenschappen

248 Cordon. Product. Volumes. Eigenschappen Product Universele, elastische parketlijm op basis van MS-Polymeren speciaal voor rupsverlijming van meerlaags parket. Geschikt voor alle houtsoorten. Volumes 600 ml Eigenschappen Gemakkelijk verwerkbaar

Nadere informatie

Zelf zwevend parket of laminaat leggen. Parket De voorbereidingen Zwevend parket leggen Kwaliteitseisen

Zelf zwevend parket of laminaat leggen. Parket De voorbereidingen Zwevend parket leggen Kwaliteitseisen Zelf zwevend parket of laminaat leggen Parket De voorbereidingen Zwevend parket leggen Kwaliteitseisen Zelf zwevend parket of laminaat leggen 2 3 Het interieur van de woning verfraaien, wie doet dat niet

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Leginstructies Voorbereiding De PVC-kliktegels van Rubbermagazijn bieden eindeloze mogelijkheden om uw persoonlijke voorkeur te geven aan

Nadere informatie

QUICK STEP INCIZO PROFIEL

QUICK STEP INCIZO PROFIEL QUICK STEP INCIZO PROFIEL Bestelcode Foto Afmetingen Verpakkingshoeveelheid QSINCP(-)MD215 13 mm x 48 mm x 215 cm 1 (mesje + rail inbegrepen) Productomschrijving Het profiel met Incizo technologie biedt

Nadere informatie

Installatie instructie

Installatie instructie Versie april 2015 Gerflor Benelux Pagina 1 van 6 1. ALGEMEEN De vloerbedekking moet eerst goed geïnspecteerd en onderzocht worden op zichtbare gebreken voordat hij wordt aangebracht. Als er duidelijke

Nadere informatie

TECHNISCHE FICHE FINFLOOR OAK

TECHNISCHE FICHE FINFLOOR OAK Artikel nummer : 136234 Artikel naam : IMVINYLWHI TECHNISCHE FICHE FINFLOOR OAK PLAATSING Lees de plaatsingsinstructies zorgvuldig door. De garantie vervalt als de instructies niet precies worden opgevolgd.

Nadere informatie

Floorlife Parket Leginstructie

Floorlife Parket Leginstructie Floorlife Parket Leginstructie Versie 1.0 www.cotap.nl Inhoudsopgave Parket... 3 Installatievoorwaarden... 3 Voorbereiding... 3 Gereedschap... 3 De basis- en ondervloer... 3 Vloerverwarming... 4 Controleren

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Laat de planken gedurende minstens 48 uren in de ongeopende verpakking bij normale kamertemperatuur

Nadere informatie

Handleiding Comfort Mat

Handleiding Comfort Mat Handleiding Comfort Mat Het toppunt van comfort. Het toppunt van eenvoud. Elektrische vloerverwarming Inleiding In deze handleiding van de elektrische vloerverwarming beschrijven wij stapsgewijs waar u

Nadere informatie

LEG- EN MANIPULATIE INSTRUCTIES ALGEMEEN

LEG- EN MANIPULATIE INSTRUCTIES ALGEMEEN ALGEMEEN De houtvezel platen moeten vlak gestapeld worden op een pallet of op een voldoende aantal dwarsbalken en moeten beschermd worden tegen elk direct contact met water en permanente vochtigheid. De

Nadere informatie

glue NL Plaatsingsinstructies Algemeen Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Ondergrond

glue NL Plaatsingsinstructies Algemeen Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Ondergrond NL Plaatsingsinstructies Algemeen glue 1. We raden aan om alle panelen van hetzelfde vloerproject tegelijk te bestellen. Compatibiliteit van panelen aangekocht in afzonderlijke bestellingen, kan niet gegarandeerd

Nadere informatie

Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer)

Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer) Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer) *100% UV-bestendig *Blijvend soepel en elastisch * Hoge elasticiteit. Tot 400% rek * Scheur-, breuk-,

Nadere informatie

Zelf uw woning aanpassen PARKET/LAMINAAT OF BETIMMERING

Zelf uw woning aanpassen PARKET/LAMINAAT OF BETIMMERING Zelf uw woning aanpassen PARKET/LAMINAAT OF BETIMMERING Wilt u uw woning verfraaien door parket/laminaat aan te leggen of een houten betimmering (niet in de keuken) aan te brengen tegen een muur of tegen

Nadere informatie

255 FiberTech. Product. Volumes. Eigenschappen

255 FiberTech. Product. Volumes. Eigenschappen Product Rectavit 255 FiberTech is een universele, elastische, vezelversterkte parketlijm op basis van FiberTech Reinforced MS polymeer speciaal voor volvlaksverlijming van alle types parket met tand-groefsysteem.

Nadere informatie

Ambiant PVC click Leginstructie

Ambiant PVC click Leginstructie Ambiant PVC click Leginstructie www.cotap.nl Inhoudsopgave Ambiant PVC click... 3 Installatievoorwaarden... 3 Voorbereiding... 3 Gereedschap... 3 De basis- en ondervloer... 3 Vloerverwarming... 4 Controleren

Nadere informatie

247 1K PU. Product. Volumes. Eigenschappen

247 1K PU. Product. Volumes. Eigenschappen Product 1-Komponent gebruiksklare elastische parketlijm op basis van polyurethaan. Voor het verlijmen van ondervloeren, houtparket en lamellen parket op poreuze ondergronden als hout, dekvloeren, beton,

Nadere informatie

PVC click I4F clicksysteem Leginstructie

PVC click I4F clicksysteem Leginstructie PVC click I4F clicksysteem Leginstructie Inhoud PVC click I4F clicksysteem... 3 Installatievoorwaarden... 3 Voorbereiding... 3 Gereedschap... 3 De basis- en ondervloer... 3 Vloerverwarming... 4 Verwerking...

Nadere informatie

Installatieinstructies

Installatieinstructies Installatieinstructies Algemeen Gelieve de instructies goed te lezen en te begrijpen. Gelieve het nodige materiaal te gebruiken zoals beschreven hieronder. Zorg dat u handschoenen en veiligheidsbril draagt.

Nadere informatie

PLAATSING UNICLIC TEGELS

PLAATSING UNICLIC TEGELS PLAATSING UNICLIC TEGELS 1) ALGEMEEN UNICLIC is een revolutionair systeem voor het plaatsen van laminaatvloer zonder het gebruik van lijm. Dankzij de ingenieuze vorm van tand en groef klikken de panelen

Nadere informatie

Vloerverwarming. Lager energieverbruik. 25 april 2013 INFORMATIE OVER VLOERVERWARMING

Vloerverwarming. Lager energieverbruik. 25 april 2013 INFORMATIE OVER VLOERVERWARMING Vloerverwarming Vandaag de dag wordt in steeds meer nieuwbouw woningen gebruik gemaakt van vloerverwarming als hoofdverwarming. U hebt dan geen radiatoren meer, deze zijn geheel vervangen door een systeem

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIE UNICLIC NOBLESSE

LEGINSTRUCTIE UNICLIC NOBLESSE LEGINSTRUCTIE UNICLIC NOBLESSE 1) Algemeen Uniclic is een revolutionair systeem voor het plaatsen van laminaatvloer zonder het gebruik van lijm. Dankzij de ingenieuze vorm van tand en groef klikken de

Nadere informatie

Marmoleum click. Välinge Innovation kliksysteem. Wigsysteem

Marmoleum click. Välinge Innovation kliksysteem. Wigsysteem Marmoleum click Marmoleum click heeft een toplaag van Marmoleum op een basis van HDF. De onderzijde is voorzien van kurk. De panelen zijn voorzien van een Välinge Innovation kliksysteem, wat gebaseerd

Nadere informatie

Installatie voorschriften Rigid Core Tile

Installatie voorschriften Rigid Core Tile Installatie voorschriften Rigid Core Tile Bedankt dat u voor ons product heeft gekozen. Als u uw nieuwe vloer zorgvuldig installeert en verzorgt, zal die er jaren perfect uitzien. Lees alle instructies

Nadere informatie

Parket- of tegelvloer

Parket- of tegelvloer Kluswijzer voor het leggen van een parket- of tegelvloer Een harde vloer van parket of tegels c.q. plavuizen aanleggen is behalve fraai ook duurzaam. Parket Er bestaan drie soorten parket:: lamelparket,

Nadere informatie

Handleiding vloerafwerking Huurwoningen. 3. Algemene richtlijnen bij aanbrengen vloerafwerking

Handleiding vloerafwerking Huurwoningen. 3. Algemene richtlijnen bij aanbrengen vloerafwerking HARTJE EINDHOVEN Handleiding vloerafwerking Huurwoningen 1. Algemeen 2. De vloeropbouw 3. Algemene richtlijnen bij aanbrengen vloerafwerking 4. (On-) Mogelijke vloerafwerkingen Geschikt onder voorwaarden:

Nadere informatie

Installatie voorschriften Rigid Core XL

Installatie voorschriften Rigid Core XL Installatie voorschriften Rigid Core XL Bedankt dat u voor ons product heeft gekozen. Als u uw nieuwe vloer zorgvuldig installeert en verzorgt, zal die er jaren perfect uitzien. Lees alle instructies voor

Nadere informatie

Laminaat leggen - handleiding van HORNBACH

Laminaat leggen - handleiding van HORNBACH Pagina 1 van 6 Laminaat leggen - handleiding van HORNBACH Dit heb je nodig voor jouw project! Materialen Gereedschap Laminaat Dampremmende folie Aluminium afdichtband Ondervloer Overgang- en afsluitprofielen

Nadere informatie

Folder 68 6.8. Vloerdelen leggen. Zelf Doen

Folder 68 6.8. Vloerdelen leggen. Zelf Doen Folder 68 6.8 Vloerdelen leggen Zelf Doen Massief houten vloerdelen Hout geeft uw huis die karakteristieke sfeer van een natuurlijke vloer. Daarnaast is een houten vloer zeer duurzaam. De vloer krijgt

Nadere informatie

Installatie van de fiberon planken

Installatie van de fiberon planken Installatie van de fiberon planken www.fiberdeck.fr Installatievoorschriften Vóór de installatie 1. Vóór het leggen moeten de planken op een donkere, droge plaats opgeslagen worden. Gebruik ondoorzichtige,

Nadere informatie

Assortiment Doos Inhoud (Stuks) Code Caramel Structuur Randen Afwerking

Assortiment Doos Inhoud (Stuks) Code Caramel Structuur Randen Afwerking Blz. 1 MOSO LANDHUISDEEL Het landhuisdeel heeft een mes-en-groef verbinding en is opgebouwd uit 3 bamboelagen, waarbij de middelste laag dwars geperst is (afstand tussen de strips ca. 2mm). De strips van

Nadere informatie

Parket. De voorbereiding. Dit heeft u nodig. Zwevend parket leggen

Parket. De voorbereiding. Dit heeft u nodig. Zwevend parket leggen Parket Er zijn twee soorten parket: zwevend parket (o.a. laminaat met een kunststof bovenlaag) en gelijmd parket (o.a. massief houten parket en kurkvloertegels). Beide soorten zijn alleen geschikt voor

Nadere informatie

Hoe eenvoudig u dit systeem kunt aanbrengen, betegelen en afwerken, ziet u hier stap voor stap.

Hoe eenvoudig u dit systeem kunt aanbrengen, betegelen en afwerken, ziet u hier stap voor stap. Eurocol DIMFLOOR Het nieuwe Bouwbesluit van 1 januari 2003, en met name de verhoogde eis op contactgeluidsisolatie, heeft geleid tot een bewuster omgaan met harde vloerafwerkingen. De 820 EUROCOL DIM FLOOR

Nadere informatie

Primer Surface P1500. Product. Volumes. Eigenschappen

Primer Surface P1500. Product. Volumes. Eigenschappen Product Universele voorstrijk voor alle zuigende en niet-absorberende ondergronden. Hechtbevorderaar op houten spaanplaten en plankenvloeren. Volumes 5 l Eigenschappen Gebruiksklaar en gemakkelijk verwerkbaar

Nadere informatie

Montage-instructies nora plinten en hoekplinten

Montage-instructies nora plinten en hoekplinten Montage-instructies nora plinten en hoekplinten De ondergrond moet legklaar volgens VOB, DIN 18 365 zijn. Ondergronden mogen mag geen structuur bevatten die hoger is als 0,6 mm. Oneffenheden of een te

Nadere informatie

Montage-instructies nora trapoplossingen

Montage-instructies nora trapoplossingen Montage-instructies nora trapoplossingen Geschikte ondergronden zijn trappen van hout, steen, dekvloer (gegrond), metaal en andere harde, vaste ondergronden. De ondergrond moet legklaar volgens VOB, DIN

Nadere informatie

DOE HET ZELF PARKET LEGGEN

DOE HET ZELF PARKET LEGGEN 1 DOE HET ZELF PARKET LEGGEN AANPASSINGEN Aanpassingen aan uw woning, gericht op prettiger wonen moedigen wij aan. Er zijn diverse aanpassingen die u zo aan kunt pakken zonder ook maar iemand te hoeven

Nadere informatie

Vloerbekleding Vloerbekleding

Vloerbekleding Vloerbekleding Vloe Vloerbekleding g n i d e rbekl Eerste rij vloerplanken Controleer of de muren wel recht en haaks staan voor u de eerste vloerplanken vastnagelt. Is dat niet het geval, dan begint u de eerste rij

Nadere informatie

voor het plaatsen van Lincrusta

voor het plaatsen van Lincrusta Verwerkingsvoorschriften voor het plaatsen van Lincrusta Verwerkingsvoorschriften voor het plaatsen van Lincrusta Om een perfect resultaat te garanderen, bevelen wij u aan volgende plaatsingsaanwijzing

Nadere informatie

Leginstructie Therdex Stone

Leginstructie Therdex Stone Leginstructie Therdex Stone Een PVC product is altijd in beweging. Concreet betekent dit dat de maatvoering ook altijd in beweging is. De Therdex Stone Serie is uniek in zijn soort. Prachtig, maar vraagt

Nadere informatie

[303] DRY-BACK CREATION 30 / CREATION 55 / CREATION 70

[303] DRY-BACK CREATION 30 / CREATION 55 / CREATION 70 [0] DRY-BACK CREATION 0 / CREATION 55 / CREATION 70 Vóór het leggen moet u de vloerbedekking inspecteren op eventuele visuele gebreken. In het geval van gebreken breng GERFLOR Benelux hiervan op de hoogte.

Nadere informatie

Design and Quality IKEA of Sweden KOOPHULP VLOEREN. laminaat

Design and Quality IKEA of Sweden KOOPHULP VLOEREN. laminaat KOOPHULP VLOEREN laminaat GOED OM TE WETEN IKEA vloeren kunnen op bestaande vloeren worden gelegd met uitzondering van hoogpolige vaste vloerbedekking. Gebruik bij het leggen van een vloer altijd een NIVÅ

Nadere informatie

Estillon bv P.O. box 121 NL 6600 AC WIJCHEN Tel: +31 (0) Website:

Estillon bv P.O. box 121 NL 6600 AC WIJCHEN Tel: +31 (0) Website: Smartfloor, de ideale ondervloer voor installatie van PVC stroken/lamellen, zwevend vinyl, tapijt en tapijt/vinyltegels! Smartfloor is een revolutionair ondervloersysteem speciaal bestemd voor de installatie

Nadere informatie

PARKETLIJM CP0 Lijm voor houten vloerbekleding

PARKETLIJM CP0 Lijm voor houten vloerbekleding PARKETLIJM CP0 Lijm voor houten vloerbekleding Beschrijving De parketlijm CP0 is een silanische eencomponentlijm, klaar voor gebruik, elastisch, zonder solventen of stoffen die schadelijk zijn voor de

Nadere informatie

Fabrieksprijslijst 2018 Inclusief BTW

Fabrieksprijslijst 2018 Inclusief BTW Fabrieksprijslijst 2018 Inclusief BTW. 1 Eiken Multiplanken Overzicht rustiek Eiken Multiplanken Standaard eiken ABC sortering 12/2x150 29,95/m2, incl. bewerking 37,50/m2 12/3x180 36,95/m2, incl. bewerking

Nadere informatie

PVC visgraat click Leginstructie

PVC visgraat click Leginstructie PVC visgraat click Leginstructie PVC visgraat click Voor het plaatsen van een mooie pvc vloer dient deze leginstructie te worden opgevolgd. Wanneer van de instructie wordt afgeweken vervalt de garantie.

Nadere informatie

Houten vloer kopen? Hier moet u op letten!

Houten vloer kopen? Hier moet u op letten! Houten vloer kopen? Hier moet u op letten! Alles wat u moet weten over de juiste keuze voor een houten vloer. Cruciale informatie die u helpt de juiste keuze te maken voor een vloer die past bij u en uw

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIES. Introductie. Algemeen. Voor de plaatsing

LEGINSTRUCTIES. Introductie. Algemeen. Voor de plaatsing LEGINSTRUCTIES (Te lezen vóór uitvoering) Introductie Gefeliciteerd met uw nieuwe COREtec vloer van USFloors! COREtec is een revolutionaire vloer waar u jaren plezier aan zult beleven. Maar eerst raden

Nadere informatie

PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE OMHEINING

PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE OMHEINING 1 PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE OMHEINING Aangezien de Duofuse houtcomposiet omheining duurzamer is dan houten of betonnen omheiningen, is een correcte plaatsing noodzakelijk om jarenlang te kunnen genieten

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels

Handleiding PVC-kliktegels Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Vragen of advies Wij streven altijd naar de best mogelijke service voor onze klanten en willen daarom ook benadrukken dat u ons altijd kunt

Nadere informatie

Quality Heating elektrische vloerverwarming

Quality Heating elektrische vloerverwarming 1 Quality Heating elektrische vloerverwarming Wij willen u feliciteren met uw aankoop van één van de producten van Quality Heating. Elk product van Quality Heating is gemaakt op kwalitatief hoogstaande

Nadere informatie

PLAATSINGSINSTRUCTIES VOOR QUICK-STEP LAMINAAT VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DEZE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN.

PLAATSINGSINSTRUCTIES VOOR QUICK-STEP LAMINAAT VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DEZE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN. . VOORBEREIDING. PLAATSING. AFWERKING. ONDERHOUD PLAATSINGSINSTRUCTIES VOOR QUICK-STEP LAMINAAT VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DEZE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN. - 0-% RH 8h i www.quick-step.com

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIES KLIKVLOEREN IN KURK

LEGINSTRUCTIES KLIKVLOEREN IN KURK LEGINSTRUCTIES KLIKVLOEREN IN KURK Bewaar de kliktegels (en de materialen) in omstandigheden (temperatuur en relatieve luchtvochtigheid) die niet te fel verschillen van de omstandigheden in de ruimte waarin

Nadere informatie

P L A AT S I N G S T E C H N I E K

P L A AT S I N G S T E C H N I E K P L A AT S I N G S T E C H N I E K H E T H I TTESC H I L D INHOUD 1. TOEPASSINGEN 03 2. PLAATSINGSTECHNIEK 04 2.1. ALGEMEEN 2.1.1. LUCHT- EN WATERDICHTHEID 04 2.1.2. EEN LUCHTLAAG LATEN 04 2.1.3. SAMENDRUKKING

Nadere informatie

PVC click Leginstructie

PVC click Leginstructie PVC click Leginstructie Inhoudsopgave PVC click... 3 Installatievoorwaarden... 3 Gereedschap... 3 De basis- en ondervloer... 3 Vloerverwarming... 4 Controleren van het PVC... 4 Acclimatiseren... 4 Installatie

Nadere informatie

Productinformatie Kleuren Randafwerking Randafwerking Eiken Randafwerking Mahonie Randafwerking Teak Randafwerking Noten Randafwerking Iroko

Productinformatie Kleuren Randafwerking Randafwerking Eiken Randafwerking Mahonie Randafwerking Teak Randafwerking Noten Randafwerking Iroko Marco Werkbladen 8.1-1 Productinformatie 8.1-2 Kleuren 8.1-2 8.1-3 Eiken 8.1-4 Mahonie 8.1-5 Teak 8.1-6 Noten 8.1-7 Iroko Houten bladen 8.1-1 Productinformatie erkoopinformatie 1.Alle bladen worden gemaakt

Nadere informatie

500 CaroFix. Product. Volumes. Eigenschappen

500 CaroFix. Product. Volumes. Eigenschappen Product Gebruiksklare tegellijm D1T voor het plaatsen van wand- en muurtegels. Uiterst geschikt voor het kleven van keramische tegels, glasmozaïek, zandsteen, natuursteen, graniet en harde polystyreentegels

Nadere informatie