Oefenvragen onderdeel Wet op de lijkbezorging

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Oefenvragen onderdeel Wet op de lijkbezorging"

Transcriptie

1 Oefenvragen onderdeel Wet op de lijkbezorging Opgave 1: Welke stelling is juist. a. Van een overlijden dient aangifte te worden gedaan bij de burgerlijke stand van de gemeente waar de overledene is geboren. Dit kan eventueel via het loket van de gemeente waar de overledene op het moment van overlijden woonachtig is. b. De Wet op de lijkbezorging stelt dat de aangifte van overlijden binnen 36 uur moet plaatsvinden. c. Zowel bij natuurlijk overlijden, als door overlijden door niet-natuurlijke oorzaak wordt melding gedaan bij de gemeentelijk lijkschouwer. d. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om de overledene te begraven of cremeren zonder verlof tot begraving of crematie. e. Bij euthanasie of hulp bij zelfdoding geeft de ambtenaar van de burgelijke stand verlof tot begraving of crematie. Opgave 2: Welke stelling zijn juist inzake de termijn van begraving of crematie (artikel 16 en 17 Wlb) Stelling 1 Begraving of crematie vindt volgens de wet niet eerder dan zesendertig uur na het overlijden en uiterlijk op de zesde werkdag na het overlijden plaats. Stelling 2 Een verzoek voor het instellen van een andere termijn, kan worden ingediend bij de schouwarts. Stelling 3 De Algemene termijnenwet houdt in dat de termijnen een verlenging ondergaan, indien daarin een zaterdag, zondag, algemeen erkende feestdag of daarmee gelijkgestelde dag valt. a. Geen van deze stellingen is juist. b. Stelling 1, 2 en 3 zijn juist. c. Stelling 1 en 3 zijn onjuist, stelling 2 is juist. d. Stelling 1 en 2 zijn juist, stelling 3 is onjuist.

2 Opgave 3: We kennen in Nederland twee soorten graven, te weten een particulier graf en een algemeen graf. Welke stellingen over het algemene graf zijn juist: Stelling 1: In een algemeen graf worden meerdere personen begraven, welke geen familieband met elkaar hoeven te hebben. Stelling 2: Op zowel bijzondere als op gemeentelijke begraafplaatsen kan men in een algemeen graf worden begraven. Stelling 3: Een algemeen graf biedt de nabestaanden vrijwel geen rechten op verlenging van huur. Dit komt omdat deze graven maar voor de minimale wettelijke termijn van 10 jaar worden uitgegeven, waarna ze in principe worden geruimd. Men kan binnen deze 10 jaar de stoffelijke resten herbegraven in een eigen graf. e. Geen van deze stellingen is juist. f. Stelling 1, 2 en 3 zijn juist. g. Stelling 1 en 3 zijn onjuist, stelling 2 is juist. h. Stelling 1 en 2 zijn juist, stelling 3 is onjuist. Opgave 4: We kennen in Nederland twee soorten graven, te weten een particulier graf en een algemeen graf. Welke stellingen over het particuliere graf zijn juist: Stelling 1: Het verschil met een algemeen graf is dat bij een particulier graf de rechthebbende het recht heeft om te beslissen welke overledene(n) in het graf komen. Stelling 2: De rechthebbende kan zijn recht verkopen. Stelling 3: Het recht kan op verzoek van de rechthebbende worden overgeschreven op een ander. Stelling 4: De rechthebbende is eigenaar van het graf en dus verantwoordelijk voor het onderhoud. De rechthebbende mag naar eigen inzicht het graf onderhouden en is hierbij niet gebonden aan de onderhoudsnormen van de houder van de begraafplaats. a. Geen van deze stellingen is juist. b. Stelling 1, 2 en 3 zijn juist. c. Stelling 1 en 3 zijn juist, stelling 2 en 4 zijn onjuist. d. Stelling 1 en 2 zijn juist, stelling 3 en 4 zijn onjuist.

3 Opgave 5: Een man is overleden in 1995 en wordt begraven in een nieuw graf. Het uitsluitend recht op het graf wordt verstrekt voor een periode van 20 jaar. Zijn vrouw overlijdt in Tot wanneer loopt het grafrecht bij overlijden van mevrouw in a b c d Opgave 6: De nabestaanden willen de overledene graag onderstaande materialen meegeven in de kist. De overledene wordt begraven. Welke materialen mogen níet mee in de kist. Gouden trouwring Mobiele telefoon Plastic snoepzak Waxinelichtjes Lucifers Fles wijn Insulinepomp a. Volgens de wet mogen een mobiele telefoon en insulinepomp niet in de kist. b. Volgens de wet mogen een mobiele telefoon, een fles wijn, plastic snoepzak en een insulinepomp niet in de kist. c. Volgens de wet mogen alle genoemde materialen in de kist. d. Volgens de wet mogen geen van genoemde materialen in de kist.

4 Opgave 7: De nabestaanden willen de overledene graag onderstaande materialen meegeven in de kist. De overledene wordt gecremeerd. Welke materialen mogen níet mee in de kist. Eerder overleden kat (opgezet) Fles wijn Pacemaker Mobiele telefoon Gouden ketting Synthetische sjaal a. Hierover zijn wettelijk geen afspraken gemaakt. Alle materialen mogen mee in de kist. b. Geen van bovenstaande materialen mogen mee in de kist. c. De eerder overleden kat, de fles wijn, de pacemaker en mobiele telefoon mogen niet mee in de kist. d. De eerder overleden kat, de fles wijn, de pacemaker, mobiele telefoon en de synthetische sjaal mogen niet mee in de kist. Opgave 8: Opgraven of ruimen. Welke stelling is juist? Stelling 1: Opgraven heeft als doel het stoffelijk overschot te herbegraven of te cremeren. Stelling 2: Voor opgraven heeft men enkel toestemming nodig van de rechthebbende op het graf. Stelling 3: Na het ruimen van een graf is het niet toegestaan om de stoffelijke resten te begraven of te cremeren. Stelling 4: Na opdracht van de houder van de begraafplaats kan men direct het graf ruimen. a. Stelling 1 b. Stelling 2 c. Stelling 3 d. Stelling 4

5 Opgave 9: De inrichting van begraafplaatsen (artikel 32 Wlb). Welke stelling is juist? Stelling 1: De afstand tussen graven dient ten minste 80 centimeter te zijn. Stelling 2: Ten hoogste drie lijken mogen boven elkaar worden begraven. Stelling 3: Boven de kist of het omhulsel dient zich een laag grond te bevinden van ten minste 65 centimeter. a. Stelling 1 b. Stelling 2 c. Stelling 3 Opgave 10: Mevrouw Petersen heeft een huurhuis maar zou heel graag in haar eigen tuin begraven willen worden. Is er een mogelijkheid om haar te begraven in haar eigen tuin? a. Indien men dit aanvraagt bij de gemeente is het onwaarschijnlijk dat dit wordt toegewezen. b. Indien men een bijzondere begraafplaats aanvraagt bij de gemeente is dit geen probleem. c. De wens van mevrouw Petersen is in geen geval haalbaar. Opgave 11: De houder van een crematorium houdt een register bij. Welke gegevens moeten worden vastgelegd en welke gegevens zijn facultatief. 1. De naam en voornamen van de overledene 2. De datum en plaats van overlijden 3. Registratienummer van de asbus 4. Bestemming die aan de asbus is gegeven 5. De naam en het adres van de persoon die de bestemming van de as heeft aangegeven 6. De plaats van bestemming van de as a. Bovenstaande punten dienen alle te worden genoteerd in het register. b. Punt 1, 2, 3 zijn volgens de regels verplicht. Punt 4, 5, 6 hoeven volgens de regels niet te worden geregistreerd. c. Punt 1, 2, 3 en 4 zijn volgens de regels verplicht. Punt 5 en 6 hoeven volgens de regels niet te worden geregistreerd. d. Geen van bovenstaande punten is verplicht is het register. Een crematorium mag een register naar eigen inzicht vormgeven.

6 Opgave 12: Berging, bestemming en bewaring van as. Welke stelling is onjuist. Stelling 1: De berging van as geschiedt door de houder van het crematorium in een asbus met opschrift. Stelling 2: De bewaring van as geschiedt door de houder van het crematorium, gedurende minimaal 1 maand na het bergen van het as. Stelling 3: In Nederland kennen wij enkel de volgende bestemmingen voor as: bijzetting, verstrooiing, terbeschikkingstelling aan de nabestaanden of verzending naar het buitenland. Stelling 4: Na ruiming van de as uit de crematorium-oven mag de as na 3 maanden verstrooid worden. Stelling 5: De houder van een crematorium mag op verzoek van de nabestaanden de as uitstrooien in de tuin van de overledene. Stelling 6: De as uit de asbus mag zonder toestemming van de rechthebbende niet binnen 10 jaar worden verwijderd. a. Stelling 1 b. Stelling 2 c. Stelling 3 d. Stelling 4 e. Stelling 5 f. Stelling 6 Opgave 13: De minst belastende wijze van uitstrooiing voor het milieu is: a. Uitstrooiing van de as op zee. b. Uitstrooiing op een terrein dat bestemd is om permanent as te verstrooien. c. Uitstrooiing op een terrein dat eenmalig wordt gebruikt om as te verstrooien. Opgave 14: Er zijn bijzondere wijzen van lijkbezorging. Eén hiervan is ontleding. Welke stelling m.b.t. ontleding is onjuist? a. Enkel de overledene bepaalt bij wilsbeschikking of codicil of zijn/haar lichaam ontleedt zal worden. b. Voor ontleding is schriftelijk verlof nodig van de burgemeester. c. Ontleding mag niet eerder plaatsvinden dan 36 uur na het overlijden. d. Bij een niet-natuurlijke dood is toestemming voor ontleding nodig van de officier van justitie.

7 Opgave 15: Er gelden regels rondom balseming van lijken. Welke stelling is onjuist? a. Balseming is in principe niet toegestaan. b. Indien er sprake is van orgaandonatie is balseming van het lijk wel toegestaan. c. Balseming mag niet eerder dan 36 uur na het overlijden plaatsvinden. d. Balseming is hetzelfde als thanatopraxie. Opgave 16: Wet- en regelgeving rondom overlijden van een baby. Welke stelling is onjuist? a. Wanneer een kind levenloos wordt geboren, wordt geen geboorteakte opgemaakt. b. In de overlijdensakte van een levenloos geboren kind hoeft geen geslachtsnaam en voornaam te worden opgenomen. c. Indien een kind binnen drie dagen na de geboorte overlijdt, terwijl er nog geen geboorteakte is opgemaakt, dient men een akte van geboorte en akte van overlijden op te maken. d. Indien een kind in de 20 e week van de zwangerschap is overleden, maar wordt geboren in de 26 e week van de zwangerschap hoeven de bepalingen van de Wlb niet in acht te worden genomen. Opgave 17: Opbaring en arbeidsomstandigheden. Welke stelling is onjuist? a. Direct lichamelijk contact met de overledene dient te worden vermeden. Voor aanvang van de werkzaamheden dienen een schort en latex handschoenen te worden aangetrokken. b. In het verzorgingsgedeelte mag, na het wassen van de handen, gegeten en gedronken worden. Indien de kranen worden gedesinfecteerd kunnen deze worden gebruikt voor drinkwater. c. Gebruikte materialen zoals scharen, pincetten, naalden en kammen moeten na elk gebruik goed worden schoongemaakt met alcohol 70%. d. Het reinigen van vloeren en werkoppervlak met allesreiniger is in de meeste gevallen voldoende. Opgave 18: Internationaal vervoer. Welke stelling is juist? a. Bij vervoer van en naar Europa dient een laissez-passer voor lijken aanwezig te zijn. b. Een lijkkist kan niet worden vervoerd als gewone vracht. c. Bij vervoer naar Marokko geldt het Besluit op de lijkbezorging. d. De Overeenkomst van Straatsburg is ook van toepassing op het internationaal vervoer van de as van gecremeerde lijken.

8 Opgave 19: Grafbedekking. Welke stelling is onjuist? a. Men kan in de verordening van de begraafplaats lezen wat de mogelijkheden en beperking zijn wat betreft grafbedekking. b. Het is mogelijk om na een aantal jaren een nieuw grafmonument te plaatsen. c. Indien iemand schade lijdt veroorzaakt door een grafmonument is de begraafplaats als eigenaar van het grafmonument aansprakelijk. d. De begraafplaatshouder is eigenaar van de grafbedekking.

Inhoudsopgave. Voorwoord en leeswijzer / 5

Inhoudsopgave. Voorwoord en leeswijzer / 5 Inhoudsopgave Voorwoord en leeswijzer / 5 1. Lijkbezorging / 13 1.1 Definitie lijk / 13 1.2 Aangifte van overlijden bij de burgerlijke stand / 14 1.2.1 Doodgeboren kind / 14 1.2.2 Kind dat binnen drie

Nadere informatie

6. Tarieven behorend bij de Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten voor de Boskamp 2015

6. Tarieven behorend bij de Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten voor de Boskamp 2015 6. Tarieven behorend bij de Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten voor de Boskamp 2015 Hoofdstuk 6.1. Het verlenen van rechten 6.1. Het tarief bedraagt voor: a. het verlenen

Nadere informatie

Toelichting op de tarieventabel behorende bij de verordening lijkbezorgingsrechten 2006

Toelichting op de tarieventabel behorende bij de verordening lijkbezorgingsrechten 2006 Toelichting op de tarieventabel behorende bij de verordening lijkbezorgingsrechten 2006 Toellichting op de tarieven (lijkbezorgingsrechten) per 1 januari 2006 Hoofdstuk 1 NIEUWE EIGEN GRAVEN EN EIGEN URNENGRAF

Nadere informatie

Besluit van de gemeenteraad

Besluit van de gemeenteraad Besluit van de gemeenteraad tarieventabel behorende bij de verordening lijkbezorgingsrechten 2004 hoofdstuk 1 eigen graven 1. De rechten voor het verlenen van het uitsluitend recht tot begraven c.q. het

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal 1

Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2008-2009 30696 Wijziging van de Wet op de lijkbezorging A GEWIJZIGD VOORSTEL VAN WET 30 september 2008 Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden,

Nadere informatie

Wijziging van de Wet op de lijkbezorging. Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Wijziging van de Wet op de lijkbezorging. Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz. 30 696 Wijziging van de Wet op de lijkbezorging Nr. 2 VOORSTEL VAN WET Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz. Allen, die deze zullen zien of

Nadere informatie

Gemeentelijke begraafplaatsen

Gemeentelijke begraafplaatsen Gemeentelijke begraafplaatsen Gemeente Woensdrecht Veel mensen denken liever niet na over de dood. Toch krijgen we allemaal tijdens ons leven met de dood te maken. In deze folder vindt u informatie over

Nadere informatie

Tarieven cremeren 2015

Tarieven cremeren 2015 Tarieven cremeren 2015 Crematie inclusief gebruik van de accomodatie * Volwassene (ouder dan 12 jaar) 965,00 * Kinderen 1-12 jaar 605,00 * Kinderen jonger dan 1 jaar 450,00 * Foetus jonger dan 24 weken

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. gelezen het voorstel van het burgemeester en wethouders van 17 december 2013, nummer 6,

Gemeente Langedijk. gelezen het voorstel van het burgemeester en wethouders van 17 december 2013, nummer 6, Gemeente Langedijk De raad van de gemeente Langedijk, gelezen het voorstel van het burgemeester en wethouders van 17 december 2013, nummer 6, gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 14 november 2006, Nr. PD/2006/13987;

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 14 november 2006, Nr. PD/2006/13987; Gemeentebestuur Ontwerp besluit - V De RAAD van de gemeente Dordrecht; gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 14 november 2006, Nr. PD/2006/13987; overwegende dat het wenselijk

Nadere informatie

Tarieven 2008 begraven in Leerdam

Tarieven 2008 begraven in Leerdam Tarieven 2008 begraven in Leerdam Begrippenlijst Zandgraf met bekisting en looproosters Begraaftoestel Baarwagen Rechthebbende : Zandgraf: Keldergraf: Algemeen graf: Familiegraf: Kindergraf: 1e bijzetting:

Nadere informatie

Begraven en asbestemming

Begraven en asbestemming Begraven en asbestemming In deze folder geven wij u algemene informatie die u helpt bij het maken van een keuze voor een laatste rustplaats op een gemeentelijke begraafplaats. De gemeente Meppel beschikt

Nadere informatie

Toelichting en tarieven. begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg

Toelichting en tarieven. begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg Toelichting en tarieven begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg 1 Regelgeving die van toepassing is - Wet op de lijkbezorging - Verordening op de heffing en de invordering van lijkbezorgingsrechten 2015

Nadere informatie

Als er iemand overlijdt

Als er iemand overlijdt Als er iemand overlijdt Begraven en cremeren in de gemeente Lingewaard 1 Wat moet u regelen als een naaste overlijdt? INHOUD 1 Wat moet u regelen als een naaste overlijdt? 2 Begraafplaatsen 3 Wie is er

Nadere informatie

Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Deventer houdende belastingtarieven lijkbezorging Verordening lijkbezorgingsrechten Tjoenerhof 2017

Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Deventer houdende belastingtarieven lijkbezorging Verordening lijkbezorgingsrechten Tjoenerhof 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Deventer. Nr. 160615 18 november 2016 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Deventer houdende belastingtarieven lijkbezorging Verordening lijkbezorgingsrechten

Nadere informatie

Tarieventabel behorende bij de Verordening lijkbezorgingsrechten 2012

Tarieventabel behorende bij de Verordening lijkbezorgingsrechten 2012 Tarieventabel behorende bij de Verordening lijkbezorgingsrechten 2012 Enkel graf 1.1. Voor het begraven van een overledene van 12 jaar of ouder en het verlenen van het uitsluitend recht op een enkel eigen

Nadere informatie

Gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders, nummer van.. Gelet op artikel 229 eerstel lid aanhef en onderdeel a en b van de Gemeentewet:

Gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders, nummer van.. Gelet op artikel 229 eerstel lid aanhef en onderdeel a en b van de Gemeentewet: De raad van de gemeente Velsen, Gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders, nummer van.. Gelet op artikel 229 eerstel lid aanhef en onderdeel a en b van de Gemeentewet: Besluit vast te stellen

Nadere informatie

Gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet;

Gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet; De raad van de gemeente Vaals, Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 november 2014; Gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet; Besluit vast

Nadere informatie

Brochure. Wettelijke bepalingen

Brochure. Wettelijke bepalingen Brochure Wettelijke bepalingen Stichting Phéron Versie 1.0 Jaar 2018 Wettelijke bepalingen In deze brochure kun je meer lezen over de wettelijke bepalingen rond baby verlies. Zwangerschapsduur Onze baby

Nadere informatie

TARIEVENTABEL behorende bij de VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN RECHTEN VOOR DE ALGEMENE BEGRAAFPLAATS PERSIJNHOF 2012

TARIEVENTABEL behorende bij de VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN RECHTEN VOOR DE ALGEMENE BEGRAAFPLAATS PERSIJNHOF 2012 TARIEVENTABEL behorende bij de VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN RECHTEN VOOR DE ALGEMENE BEGRAAFPLAATS PERSIJNHOF 2012 Omschrijving 2011 2012 Hoofdstuk 1 Verlenen van rechten 1.1 Voor het

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van rechten gemeentelijke begraafplaatsen 2017.

Verordening op de heffing en de invordering van rechten gemeentelijke begraafplaatsen 2017. Verordening op de heffing en de invordering van rechten gemeentelijke begraafplaatsen 2017. Nr. 263530 / 263717 De raad van de gemeente Oldebroek; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Algemene begraafplaatsen Gemeente Stein

Algemene begraafplaatsen Gemeente Stein Algemene begraafplaatsen Gemeente Stein Niemand staat graag stil bij de dood Toch krijgt iedereen ermee te maken. Bijvoorbeeld wanneer u een dierbare verliest of als u uw eigen uitvaart wilt regelen. Uitvaarten

Nadere informatie

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Tilburg Nr. 271804 18 december 2018 Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats De raad van de gemeente Tilburg; - gezien

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Inleidende bepalingen

Hoofdstuk 1. Inleidende bepalingen De raad van de gemeente Maasdriel; gezien het voorstel van het college van 2 november 2010; gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet; besluit vast te stellen

Nadere informatie

Herziene verordening op de heffing en de invordering van lijkbezorgingsrechten 2015 Gemeente Drimmelen

Herziene verordening op de heffing en de invordering van lijkbezorgingsrechten 2015 Gemeente Drimmelen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Drimmelen. Nr. 27297 1 april 2015 Herziene verordening op de heffing en de invordering van lijkbezorgingsrechten 2015 Gemeente Drimmelen De Raad van de gemeente

Nadere informatie

Gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders, nummer van.. Gelet op artikel 229 eerste lid aanhef en onderdeel a en b van de Gemeentewet

Gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders, nummer van.. Gelet op artikel 229 eerste lid aanhef en onderdeel a en b van de Gemeentewet Raadsbesluit Datum raadsvergadering Datum carrousel Raadsbesluitnummer Registratienummer Onderwerp: Verordening op de heffing en invordering lijkbezorgingsrechten 2018 De raad van de gemeente Velsen, Gelezen

Nadere informatie

AANVRAAG VOOR EEN BEGRAVING Begraafnummer (in te vullen door de beheerder): PERSOONSGEGEVENS OVERLEDENE (Geslachts)naam 0 man 0 vrouw

AANVRAAG VOOR EEN BEGRAVING Begraafnummer (in te vullen door de beheerder): PERSOONSGEGEVENS OVERLEDENE (Geslachts)naam 0 man 0 vrouw AANVRAAG VOOR EEN BEGRAVING Begraafnummer (in te vullen door de beheerder): Grafnummer: Datum Tijdstip PERSOONSGEGEVENS OVERLEDENE (Geslachts)naam 0 man 0 vrouw Overlijdensdatum en -plaats Burgerlijke

Nadere informatie

MODEL-BEHEERSVERORDENING BEGRAAFPLAATSEN

MODEL-BEHEERSVERORDENING BEGRAAFPLAATSEN MODEL-BEHEERSVERORDENING BEGRAAFPLAATSEN De raad van de gemeente..., gelezen het voorstel van het college van... (datum), nr...., inzake...; gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel

Nadere informatie

eurne DE RAAD DER GEMEENTE gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 oktober 2014, nr. 86;

eurne DE RAAD DER GEMEENTE gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 oktober 2014, nr. 86; eurne Nr 86f DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 oktober 2014, nr. 86; gelet op artikel 229, eerste fid, aanhef en onderdelen a en b van de Gemeentewet

Nadere informatie

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen voor de gemeente Korendijk

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen voor de gemeente Korendijk CVDR Officiële uitgave van Korendijk. Nr. CVDR381271_1 9 januari 2018 Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen voor de gemeente Korendijk Beheersverordening gemeentelijke

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 25 september 2018;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 25 september 2018; Kenmerk: 1009376 De raad van de gemeente Oldebroek; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 25 september 2018; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b, van de Gemeentewet;

Nadere informatie

Tarieventabel behorende bij de Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten 2016 van de gemeente Medemblik

Tarieventabel behorende bij de Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten 2016 van de gemeente Medemblik Tarieventabel behorende bij de Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten 2016 van de gemeente Medemblik Hoofdstuk 1 Verlenen van rechten en onderhoud Tarief 2016 1.1 Voor het verlenen

Nadere informatie

natuurstenen plaat, waarvoor aan een natuurlijk persoon of rechtspersoon het uitsluitend recht

natuurstenen plaat, waarvoor aan een natuurlijk persoon of rechtspersoon het uitsluitend recht CVDR Officiële uitgave van Raalte. Nr. CVDR618729_1 27 december 2018 Verordening lijkbezorgingsrechten Raalte 2019 De raad van de gemeente Raalte; gelezen het voorstel van het college van burgemeester

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van rechten wegens het gebruik van gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Heemskerk 2018

Verordening op de heffing en de invordering van rechten wegens het gebruik van gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Heemskerk 2018 Bekendmaking belastingverordening De raad van Heemskerk heeft in zijn openbare vergadering van 21 december 2017 de verordening op de heffing en de invordering van rechten wegens het gebruik van gemeentelijke

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement, versie 1.3, behorende bij de Verordening beheer gemeentelijke begraafplaatsen en crematorium 2014

Huishoudelijk reglement, versie 1.3, behorende bij de Verordening beheer gemeentelijke begraafplaatsen en crematorium 2014 Huishoudelijk reglement, versie 1.3, behorende bij de Verordening beheer gemeentelijke begraafplaatsen en crematorium 2014 De beheerder van de gemeentelijke begraafplaatsen en crematorium Rotterdam, overwegende

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR132511_1. Lijkbezorgingsrechten 2012

CVDR. Nr. CVDR132511_1. Lijkbezorgingsrechten 2012 CVDR Officiële uitgave van Aalburg. Nr. CVDR132511_1 20 maart 2018 Lijkbezorgingsrechten 2012 Artikel 1 Begripsomschrijvingen Deze verordening verstaat onder: a.. begraafplaats: de gemeentelijke begraafplaatsen

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 8 november 2018, raadsbesluitnummer

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 8 november 2018, raadsbesluitnummer GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Harderwijk Nr. 282375 24 december 2018 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Harderwijk houdende regels omtrent heffing en invordering van begraafplaatsrechten

Nadere informatie

PERSOONSGEGEVENS OVERLEDENE

PERSOONSGEGEVENS OVERLEDENE AANVRAAG VOOR EEN BEGRAVING Begraafnummer (in te vullen door de beheerder): Grafnummer: Locatie begraafplaats: 0 Bergen 0 Egmond 0 Schoorl (kruis aan wat van toepassing is) Deel van de begraafplaats: 0

Nadere informatie

Besluit van de raad van de gemeente Noordwijk van 14 december 1993 (De Zeekant van PUBLICATIEDATUM)

Besluit van de raad van de gemeente Noordwijk van 14 december 1993 (De Zeekant van PUBLICATIEDATUM) Besluit van de raad van de gemeente Noordwijk van 14 december 1993 (De Zeekant van PUBLICATIEDATUM) Beheersverordening Algemene Begraafplaats Noordwijk De raad der gemeente Noordwijk gelezen het voorstel

Nadere informatie

BEHEERSVERORDENING BEGRAAFPLAATSEN

BEHEERSVERORDENING BEGRAAFPLAATSEN BEHEERSVERORDENING BEGRAAFPLAATSEN De raad van de gemeente Sint Anthonis; gelezen het voorstel van het college van 31 augustus 2010; gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel 149 van

Nadere informatie

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) voor de gemeente Neerijnen

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) voor de gemeente Neerijnen CVDR Officiële uitgave van Neerijnen. Nr. CVDR99729_1 15 september 2017 Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) voor de gemeente Neerijnen De raad van de gemeente

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van begrafenis- en andere rechten voor de gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Hellendoorn 2016

Verordening op de heffing en invordering van begrafenis- en andere rechten voor de gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Hellendoorn 2016 CVDR Officiële uitgave van Hellendoorn. Nr. CVDR381213_1 16 december 2016 Verordening op de heffing en invordering van begrafenis- en andere rechten voor de gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente

Nadere informatie

plaats in Poortugaal zijn de graven op volgorde uitgegeven. De rechten van een algemeen graf blijven bij de beheerder van de begraaf-

plaats in Poortugaal zijn de graven op volgorde uitgegeven. De rechten van een algemeen graf blijven bij de beheerder van de begraaf- INFO Begraven in Albrandswaard Begraven of cremeren plaats in Poortugaal zijn de graven Als een naaste van u overlijdt, kunt één diep. U kunt hier ook kiezen voor u hem of haar laten begraven op een een

Nadere informatie

Gemeentelijke begraafplaatsen in Voorst

Gemeentelijke begraafplaatsen in Voorst Gemeentelijke begraafplaatsen in Voorst Twello Gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Voorst Inleiding Dat u deze brochure aan het lezen bent, betekent waarschijnlijk dat u aan het nadenken bent

Nadere informatie

plaats in Poortugaal zijn de graven op volgorde uitgegeven. De rechten van een algemeen graf blijven bij de beheerder van de begraaf-

plaats in Poortugaal zijn de graven op volgorde uitgegeven. De rechten van een algemeen graf blijven bij de beheerder van de begraaf- INFO Begraven in Albrandswaard Begraven of cremeren plaats in Poortugaal zijn de graven Als een naaste van u overlijdt, kunt één diep. U kunt hier ook kiezen voor u hem of haar laten begraven op een een

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van lijkbezorgingsrechten 2017

Verordening op de heffing en de invordering van lijkbezorgingsrechten 2017 CVDR Officiële uitgave van Drimmelen. Nr. CVDR434903_3 27 december 2018 Verordening op de heffing en de invordering van lijkbezorgingsrechten 2017 De Raad van de gemeente Drimmelen; gezien het voorstel

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2015, nr ;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2015, nr ; gemeente Hardinxveld-Giessendam VERORDENING LIJKBEZORGINGSRECHTEN 2016 INCLUSIEF TARIEVENTABEL, VASTGESTELD BIJ RAADSBESLUIT OP 17 DECEMBER 2015 INGAANDE 1 JANUARI 2016 05233849 De raad van de gemeente

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van ;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van ; De raad van de gemeente Lochem; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 01-11-2016; gelet op de artikel 156, tweede lid, aanhef en onderdeel h en op artikel 229, eerste

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van rechten voor het gebruik. begraafplaatsen en het gemeentelijk crematorium 2004

Verordening op de heffing en invordering van rechten voor het gebruik. begraafplaatsen en het gemeentelijk crematorium 2004 eigenschappen Verordening op de heffing en invordering van rechten voor het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen en het gemeentelijk crematorium 2004 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling

Nadere informatie

Mijn uitvaart... laatste wensenformulier. Vertrouwelijke gegevens voor mijn nabestaanden

Mijn uitvaart... laatste wensenformulier. Vertrouwelijke gegevens voor mijn nabestaanden Mijn uitvaart... laatste wensenformulier Vertrouwelijke gegevens voor mijn nabestaanden HILHORST uitvaartverzorging biedt u hierbij geheel vrijblijvend een Wensenformulier aan. Dit formulier is een hulpmiddel,

Nadere informatie

Tarieventabel behorende bij de Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten 2018 van de gemeente Medemblik

Tarieventabel behorende bij de Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten 2018 van de gemeente Medemblik Tarieventabel behorende bij de Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten 2018 van de gemeente Medemblik Hoofdstuk 1 Verlenen van rechten en onderhoud Tarief 2018 1.1 Voor het verlenen

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 27 september 2011

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 27 september 2011 VERORDENING OP HET BEHEER EN GEBRUIK VAN DE ALGEMENE BEGRAAFPLAATSEN GEMEENTE BRONCKHORST De raad van de gemeente Bronckhorst; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 27 september 2011

Nadere informatie

Tarieventabel behorende bij de Verordening begraafplaatsrechten 2014, vastgesteld door de

Tarieventabel behorende bij de Verordening begraafplaatsrechten 2014, vastgesteld door de Tarieventabel behorende bij de Verordening begraafplaatsrechten 2014, vastgesteld door de gemeenteraad op 3 december 2013, onder nummer 13.00854. Hoofdstuk 1 Verlenen van rechten 1.1 Voor het verlenen

Nadere informatie

Verordening begraafplaatsrechten Verordening op de heffing en invordering van begraafplaatsrechten 2016 (Verordening begraafplaatsrechten 2016)

Verordening begraafplaatsrechten Verordening op de heffing en invordering van begraafplaatsrechten 2016 (Verordening begraafplaatsrechten 2016) Verordening begraafplaatsrechten 2016 De raad van de gemeente Veghel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 17 november 2015; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en de onderdelen

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van <datum>, nummer/ ;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van <datum>, nummer/ ; RAADSBESLUIT Onderstaande geeft de aangepaste verordening weer, inclusief de eerste wijziging. Datum en nummer - De raad van de gemeente Papendrecht; gelezen het voorstel van het college van burgemeester

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 18 november 2014,

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 18 november 2014, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Voorschoten. Nr. 81695 24 december 2014 VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN RECHTEN VOOR HET GEBRUIK VAN DE ALGEMENE BEGRAAFPLAATS "ROSENBURGH" VOORSCHOTEN

Nadere informatie

gelet op het bepaalde in artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b van de Gemeentewet

gelet op het bepaalde in artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b van de Gemeentewet DE RAAD VAN DE GEMEENTE ROERMOND, gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 5 november 2013, raadsvoorstelnummer 2013/083/1; gelet op het bepaalde in artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie RICHTLIJN. Wet en gedragsregels bij (vroege) perinatale sterfte

Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie RICHTLIJN. Wet en gedragsregels bij (vroege) perinatale sterfte NVOG Nederlandse Vereniging voor RICHTLIJN Wet en gedragsregels bij (vroege) perinatale sterfte No 16 januari 1999 1 OMSCHRIJVING VAN HET PROBLEEM In de afgelopen jaren is met succes in toenemende mate

Nadere informatie

Regelement voor Begraafplaats de Lichtenberg te Bavel d.d Artikel 1. Algemene Bepalingen. Definities. Dit regelement verstaat onder:

Regelement voor Begraafplaats de Lichtenberg te Bavel d.d Artikel 1. Algemene Bepalingen. Definities. Dit regelement verstaat onder: Regelement voor Begraafplaats de Lichtenberg te Bavel d.d. 1-7-2017 Artikel 1. Algemene Bepalingen Definities Dit regelement verstaat onder: a. Begraafplaats: Begraafplaats de Lichtenberg gelegen aan de

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET BEHEER VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE HEERHUGOWAARD

REGLEMENT VOOR HET BEHEER VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE HEERHUGOWAARD REGLEMENT VOOR HET BEHEER VAN DE BEGRAAFPLAATSEN VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE HEERHUGOWAARD Reglement voor het beheer van begraafplaatsen van de Protestantse Gemeente te Heerhugowaard 06-11-2018 1 HOOFDSTUK

Nadere informatie

gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet;

gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet; Nr. 775 Beheersverordening Gemeentelijke begraafplaats Zeist 2012 vastgesteld 4 december 2012 De raad van de gemeente Zeist, gelezen het voorstel van het college van 3 oktober 2012, registratienummer 12cv.00394,

Nadere informatie

PLAATSELIJK REGLEMENT VOOR HET BEHEER VAN DE BEGRAAFPLAATS VAN DE HERVORMDE GEMEENTE SPANKEREN, LAAG-SOEREN

PLAATSELIJK REGLEMENT VOOR HET BEHEER VAN DE BEGRAAFPLAATS VAN DE HERVORMDE GEMEENTE SPANKEREN, LAAG-SOEREN HERVORMDE GEMEENTE SPANKEREN, LAAG-SOEREN EN DIEREN N.O. PLAATSELIJK REGLEMENT VOOR HET BEHEER VAN DE BEGRAAFPLAATS VAN DE HERVORMDE GEMEENTE SPANKEREN, LAAG-SOEREN EN DIEREN N.O. College van Kerkrentmeesters

Nadere informatie

Asbestemmingen. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis

Asbestemmingen. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis Asbestemmingen Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis Op de Gemeentelijke Begraafplaatsen Maassluis zijn vele mogelijkheden op het gebied van asbestemmingen. U kunt as (laten) verstrooien of bijzetten

Nadere informatie

Verordening op het beheer en het gebruik van de algemene begraafplaatsen

Verordening op het beheer en het gebruik van de algemene begraafplaatsen Verordening op het beheer en het gebruik van de algemene begraafplaatsen No.: 8/4. De raad van de gemeente Menterwolde; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders; overwegende dat het gewenst

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van begraafplaatsrechten gemeente Gennep

Verordening op de heffing en de invordering van begraafplaatsrechten gemeente Gennep GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Gennep. Nr. 125771 23 december 2015 Verordening op de heffing en de invordering van begraafplaatsrechten gemeente Gennep De raad van de gemeente Gennep; gelezen

Nadere informatie

Reglement beheer Protestantse begraafplaats Broekerhaven

Reglement beheer Protestantse begraafplaats Broekerhaven Reglement beheer Protestantse begraafplaats Broekerhaven REGLEMENT VOOR HET BEHEER VAN DE BEGRAAFPLAATS VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE Stede Broec Maart 2011 HOOFDSTUK 1 - ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE

DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE ne Nr. 88f DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 oktober 2015, nr. 88; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b van de Gemeentewet

Nadere informatie

Verordening op het beheer en het gebruik van de gesloten gemeentelijke begraafplaatsen

Verordening op het beheer en het gebruik van de gesloten gemeentelijke begraafplaatsen Nr. GRIFFIE / Beheersverordening gesloten begraafplaatsen De raad van de gemeente Roosendaal, gelezen het voorstel van het college van 2 maart 2009, nr...., gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging

Nadere informatie

Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen

Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen Week: 47 Datum: 23-11-2016 nr. 2016-16 De raad van de gemeente Huizen; in vergadering bijeen op 27 oktober 2016; gelezen het voorstel van het college

Nadere informatie

Begraafplaatsen in Leidschendam-Voorburg

Begraafplaatsen in Leidschendam-Voorburg Begraafplaatsen in Leidschendam-Voorburg Begraafplaatsen in Leidschendam-Voorburg Pagina 1 Begraafplaatsen in Leidschendam-Voorburg Als iemand overlijdt, dan hebben de nabestaanden meestal de emotionele

Nadere informatie

Artikel 1. Begripsbepalingen

Artikel 1. Begripsbepalingen De raad van de gemeente Grootegast; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 29 oktober 2010, agendapunt 11: gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie

Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Rubriek: Algemeen Naam regeling: Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) voor de gemeente Zundert 2012 Citeertitel:

Nadere informatie

Verordening op het beheer en gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen

Verordening op het beheer en gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen De raad van de gemeente Reimerswaal; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 13 november 2009, nummer 09.034320; gelet op het bepaalde in de Wet op de lijkbezorging en artikel 150 van Gemeentewet;

Nadere informatie

Tarieventabel behorende bij de "Verordening lijkbezorgingsrechten Middelburg 2013".

Tarieventabel behorende bij de Verordening lijkbezorgingsrechten Middelburg 2013. Tarieventabel behorende bij de "Verordening lijkbezorgingsrechten Middelburg 2013". HOOFDSTUK 1 1.1 Voor het verlenen van het uitsluitend recht tot het doen begraven en begraven houden, alsmede daarin/daarop

Nadere informatie

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen voor de gemeente Landsmeer 2010

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen voor de gemeente Landsmeer 2010 CVDR Officiële uitgave van Landsmeer. Nr. CVDR97122_1 17 oktober 2017 Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen voor de gemeente Landsmeer 2010 De raad van de gemeente

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 16 december 2011;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 16 december 2011; De raad van de gemeente Stede Broec; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 16 december 2011; gelet op artikel 35 van de Wet op de Lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet; b e

Nadere informatie

De gemeenteraad van Heusden in zijn openbare vergadering van 12 november 2015;

De gemeenteraad van Heusden in zijn openbare vergadering van 12 november 2015; De gemeenteraad van Heusden in zijn openbare vergadering van 12 november 2015; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 14 september 2015; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen

Nadere informatie

Verordening op het beheer en het gebruik van de algemene gemeentelijke begraafplaats voor de gemeente

Verordening op het beheer en het gebruik van de algemene gemeentelijke begraafplaats voor de gemeente CVDR Officiële uitgave van Doesburg. Nr. CVDR96549_1 13 maart 2018 Verordening op het beheer en het gebruik van de algemene gemeentelijke begraafplaats voor de gemeente Doesburg De raad van de gemeente

Nadere informatie

Wet van 7 maart 1991, houdende nieuwe bepalingen inzake de lijkbezorging

Wet van 7 maart 1991, houdende nieuwe bepalingen inzake de lijkbezorging Wet van 7 maart 1991, houdende nieuwe bepalingen inzake de lijkbezorging Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz. Allen, die deze zullen zien

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 2. De gemeentelijke begraafplaats 2. De aula Rond-om 3. Soorten graven 4. Urnen en as 5. Soorten urnen graven 6

Inhoudsopgave. Inleiding 2. De gemeentelijke begraafplaats 2. De aula Rond-om 3. Soorten graven 4. Urnen en as 5. Soorten urnen graven 6 Inhoudsopgave Inleiding 2 De gemeentelijke begraafplaats 2 De aula Rond-om 3 Soorten graven 4 Urnen en as 5 Soorten urnen graven 6 Aankleding van het graf 7 Het ruimen van graven 7 Tarieven 8 Overige begraafplaatsen

Nadere informatie

gelet op de Verordening op het gebruik en beheer van de gemeentelijke begraafplaatsen Heusden;

gelet op de Verordening op het gebruik en beheer van de gemeentelijke begraafplaatsen Heusden; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Heusden Nr. 204887 22 november 2017 Verordening lijkbezorgingsrechten 2018 De gemeenteraad van Heusden in zijn openbare vergadering van 9 november 2017; gezien

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Inleidende bepalingen

Hoofdstuk 1 Inleidende bepalingen Nr. 48337 De raad van de gemeente Oldebroek; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 7 juli 2009; gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet; B

Nadere informatie

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) Oostzaan 2015

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) Oostzaan 2015 CVDR Officiële uitgave van Oostzaan. Nr. CVDR378688_1 28 november 2017 Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) Oostzaan 2015 De raad der gemeente Oostzaan, gelezen

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten 2019

Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten 2019 RAADSBESLUIT 2018- Raadsvergadering van : 20 december 2018 Onderwerp : Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten 2019 De raad van de Gemeente Woudenberg, gelezen het voorstel van

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN RECHTEN VOOR DE ALGEMENE BEGRAAFPLAATS PERSIJNHOF WASSENAAR 2015

VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN RECHTEN VOOR DE ALGEMENE BEGRAAFPLAATS PERSIJNHOF WASSENAAR 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave gemeente Wassenaar. Nr. 81427 24 december 2014 VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN RECHTEN VOOR DE ALGEMENE BEGRAAFPLAATS PERSIJNHOF WASSENAAR 2015 De gemeenteraad

Nadere informatie

Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Dronten houdende Beheersverordening gemeentelijke begraafplaats Dronten 2019.

Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Dronten houdende Beheersverordening gemeentelijke begraafplaats Dronten 2019. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Dronten Nr. 270306 17 december 2018 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Dronten houdende Beheersverordening gemeentelijke begraafplaats Dronten

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten 2017 gemeente Waterland

Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten 2017 gemeente Waterland GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Waterland. Nr. 183391 27 december 2016 Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten 2017 gemeente Waterland De raad van de gemeente Waterland,

Nadere informatie

18int02597 Verordening Lijkbezorgingsrechten gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 9 oktober 2018;

18int02597 Verordening Lijkbezorgingsrechten gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 9 oktober 2018; RAADSBESLUIT Registratienr: Onderwerp: 18int02597 Verordening Lijkbezorgingsrechten 2019 De raad van de gemeente Montferland; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 9 oktober

Nadere informatie

TARIEVEN BEGRAAFPLAATS "DE BOSKAMP" 2014

TARIEVEN BEGRAAFPLAATS DE BOSKAMP 2014 TARIEVEN BEGRAAFPLAATS "DE BOSKAMP" 2014 Graf: Uitgifte grafrechten voor 20 jaar 1.197,00 Bijdrage onderhoudskosten begraafplaats voor 20 jaar 2.275,00 Totaal 4.264,00 Begrafenis van een overledene van

Nadere informatie

PLAATSELIJK REGLEMENT VOOR HET BEHEER VAN DE KERKELIJKE BEGRAAFPLAATS VAN DE HERVORMDE GEMEENTE TE OOSTERHOUT (N.B.) vastgesteld op 9 november 1992

PLAATSELIJK REGLEMENT VOOR HET BEHEER VAN DE KERKELIJKE BEGRAAFPLAATS VAN DE HERVORMDE GEMEENTE TE OOSTERHOUT (N.B.) vastgesteld op 9 november 1992 PLAATSELIJK REGLEMENT VOOR HET BEHEER VAN DE KERKELIJKE BEGRAAFPLAATS VAN DE HERVORMDE GEMEENTE TE OOSTERHOUT (N.B.) vastgesteld op 9 november 1992 HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van rechten voor het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen in de Haarlemmermeer 2014

Verordening op de heffing en invordering van rechten voor het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen in de Haarlemmermeer 2014 Verordening op de heffing en invordering van rechten voor het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen in de Haarlemmermeer 2014 De raad van de gemeente Haarlemmermeer; gelezen het voorstel van het

Nadere informatie

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) voor de gemeente Haren 2011

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) voor de gemeente Haren 2011 D E RAAD VAN DE GEMEENTE HAREN, gelezen het voorstel van het college van 11 januari 2011; gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet; b e s l u i t : vast te stellen

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van lijkbezorgingsrechten gemeente Roermond

Verordening op de heffing en de invordering van lijkbezorgingsrechten gemeente Roermond GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Roermond. Nr. 16177 11 februari Verordening op de heffing en de invordering van lijkbezorgingsrechten gemeente Roermond DE RAAD VAN DE GEMEENTE ROERMOND, gezien

Nadere informatie

Als er iemand overlijdt. Begraven en cremeren in de gemeente Hoogeveen

Als er iemand overlijdt. Begraven en cremeren in de gemeente Hoogeveen Als er iemand overlijdt Begraven en cremeren in de gemeente Hoogeveen 1 2 Inhoud 1 Wat moet u regelen als een naaste overlijdt? 4 2 Begraven 7 2.1 Nieuw eigen graf 7 2.2 Bijzetting in een bestaand graf

Nadere informatie

[Verordening op de heffing en de invordering van lijkbezorgingsrechten 2018]

[Verordening op de heffing en de invordering van lijkbezorgingsrechten 2018] GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Utrechtse Heuvelrug Nr. 290 2 januari 2018 [Verordening op de heffing en de invordering van lijkbezorgingsrechten 2018] INTEGRALE VERORDENING Behoort bij

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 5 november 2013;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 5 november 2013; Verordening *BM1301896* BM1301896 De raad van de gemeente Steenbergen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 5 november 2013; gelet op: artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel

Nadere informatie

Behoort bij raadsvoorstel 233 ( titel: j. Verordening op de heffing en de invordering van lijkbezorgingsrechten 2016)

Behoort bij raadsvoorstel 233 ( titel: j. Verordening op de heffing en de invordering van lijkbezorgingsrechten 2016) INTEGRALE VERORDENING Behoort bij raadsvoorstel 233 ( titel: j. Verordening op de heffing en de invordering van lijkbezorgingsrechten 2016) De raad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug; Gelet op artikel

Nadere informatie

BEHEERVERORDENING GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATSEN GELDERMALSEN. gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet;

BEHEERVERORDENING GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATSEN GELDERMALSEN. gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet; BEHEERVERORDENING GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATSEN GELDERMALSEN De raad van de gemeente Geldermalsen, gelezen het voorstel van het college van 7 april 2015, nr. X; gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging

Nadere informatie

gelezen het advies van burgemeester en wethouders van 3 september 2013;

gelezen het advies van burgemeester en wethouders van 3 september 2013; De raad van de gemeente Dantumadiel gelezen het advies van burgemeester en wethouders van 3 september 2013; gelet op het bepaalde in artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging, het Besluit op de lijkbezorging

Nadere informatie

Wetstechnische informatie

Wetstechnische informatie Verordening Lijkbezorgingsrechten 2019 Verordening op de heffing en de invordering van lijkbezorgingsrechten 2019 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Heerhugowaard

Nadere informatie