Laptops. yvan vander sanden. 25 januari 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Laptops. yvan vander sanden. 25 januari 2015"

Transcriptie

1 Laptops yvan vander sanden 25 januari 2015

2 Functie toetsen Figuur: Een laptop toetsenbord met Fn en functietoetsen.

3 Functie toetsen Opmerking Deze extra toetsen zijn niet altijd hetzelfde. Er bestaat geen standaard voor deze layout.

4 Functie toetsen Dual Display Computer only. De video worden op de monitor van de laptop getoond, maar niet op de externe monitor. Duplicate. Dezelfde video wordt op de externe monitor en de laptop getoond. Extend. De desktop wordt uitgebreid over de beide monitors. Projector only. De laptop display wordt uitgeschakeld, en het beeld is enkel zichtbaar op de projector.

5 Functie toetsen De echte wereld Wanneer de display van een laptop niet lijkt te werken, probeer dan altijd deze toets uit. Het is best mogelijk dat iemand de optie Projector only heeft gekozen.

6 Functie toetsen Wireless (On/Off) De meeste systemen hebben ook een toets die je kan gebruiken om wireless aan en uit te zetten. Zo n toets heeft meestal een icoon van een radio zendmast.

7 Functie toetsen De echte wereld Als een gebruiker niet op het netwerk kan met zijn laptop, druk dan altijd een keer op deze toets, wacht even en kijk of het probleem dan opgelost is. Dikwijls is alles hier mee in orde.

8 Functie toetsen Volume Ook het speaker volume kan je meestal met drie functietoetsen controleren. Een toets dient om het geluid volledig te dempen (mute) terwijl twee andere toetsen dienen om het stiller of luider te zetten.

9 Functie toetsen Brightness Er zijn ook vaak toetsen om het scherm meer of minder licht te geven. Dikwijls is dit een icoon met een zonnetje.

10 Functie toetsen Opmerking Laptops schakelen vaak over op energy saving mode wanneer ze op batterij werken. Het komt voor dat de brightness key op dat moment niet werkt.

11 Functie toetsen Bluetooth (On/Off) Laptops met Bluetooth hebben dikwijls ook een toets om die in en uit te schakelen. Dit werkt net zoals de toets voor wireless.

12 Functie toetsen Keyboard Backlight Laptops die mikken op gamers hebben dikwijls ook een backlight om de toetsen te verlichten, zodat je ze ook s nachts makkelijk kan zien.

13 Functie toetsen Lock en F-Lock toetsen De Lock toets heeft dikwijls een icoon met een hangslot en dient om het OS te beveiligen. Een F-Lock toets, indien aanwezig, dient om de functie toetsen te laten werken zoals op een gewone computer.

14 Functie toetsen Num Lock Indicator De meeste desktop keyboard hebben een LED die je laat zien welke mode actief is. Bij laptop s is dat soms niet zichtbaar.

15 Functie toetsen Figuur: Een voorbeeld van lock indicators op het scherm.

16 Functie toetsen Fn toets Default Er is geen standaard default voor de Fn toets. Zo zal je bijvoorbeeld F1 gebruiken om help te openen, maar ook om wireless aan of uit te zetten. Op de ene laptop open je help met F1 en toggle je wireless via Fn + F1. Maar op het een andere laptop kan het dus net omgekeerd zijn.

17 Keyboard Problems Keyboard Problems Als je weet hoe al deze extra toetsen werken, kan je al veel laptop problemen oplossen. In een bedrijf is het meestal nuttig om een gebruiker die een nieuwe laptop krijgt, even wat uitleg te geven over die toetsen.

18 Keyboard Problems Num Lock Gewone gebruikers hebben hier soms moeite mee. Ze zullen bij jou komen klagen dat ze geen nummers meer kunnen typen via het numerieke toetsenbord. Neem dan even de tijd om dit uit te leggen en te demonstreren.

19 Keyboard Problems Niet Werkende Toetsen Kruimels en vloeistof kunnen in het toetsenbord terecht komen. Meestal kan je dit oplossen met perslucht. In sommige gevallen moet je alle toetsen verwijderen en ze schoonmaken met isopropanol.

20 Keyboard Problems Test Jezelf 1. Hoe kan een gebruiker makkelijk wisselen tussen de laptop display en een externe monitor? 2. Wat moet je nakijken wanneer een laptop plots niet meer op het netwerk kan?

21 Docking Station vs. Port Replicator Docking Station vs. Port Replicator Eens een werknemer terug op zijn kantoor is, wil hij dikwijls liever op een PC werken.

22 Docking Station vs. Port Replicator Figuur: Docking station en port replicator.

23 Docking Station vs. Port Replicator Figuur: Een docking station voor een Macbook Pro.

24 Docking Station vs. Port Replicator De echte wereld Docking stations voorzien de laptop ook van stroom. Als de laptop toch op batterij blijft werken als die in het docking station zit, dan is hij niet goed aangesloten. Meestal is het voldoende om de laptop even uit het docking station te halen en er terug in te steken.

25 Locks Locks Figuur: Een slot voor een laptop.

26 Display Types Display Types Op dit moment vind je op laptops vooral liquid crystal display (LCD) en light emitting diode (LED) monitors.

27 Display Types De echte wereld Het scherm van een laptop maak je schoon met een droge, pluisvrije doek. Je kan ook een speciale schoonmaakvloeistof gebruiken voor schermen. Breng dan steeds de vloeistof aan op de doek, niet op het scherm.

28 Inverter Inverter Laptops gebruiken een inverter om DC om te zetten naar AC voor de CCFL. Een inverter is een circuit board dat onder aan het scherm zit, zoals in figuur 6.

29 Inverter Figuur: De inverter in een laptop computer.

30 Inverter Maar al te vaak komt het voor dat de inverter stuk gaat. Soms zit er een zekering in die je kan vervangen, maar meestal moet je het hele circuit board vervangen.

31 Inverter Opmerking Wanneer de laptop aan staat, kan er een gevaarlijk hoge spanning op de inverter staan. Bij een laptop is het niet genoeg om de stroomkabel uit te trekken voor je er aan werkt: verwijder ook de batterij. Ook moet je steeds een ESD armband dragen.

32 Inverter LED monitors gebruiken LED s als backlight. Die hebben geen AC nodig, en dus ook geen inverter.

33 Wi-Fi Antenne Wi-Fi Antenne Bijna alle laptops hebben Wi-Fi. Wifi heeft een antenne nodig, en die zit meestal meestal ook in het scherm.

34 Troubleshooting Geen Beeld Controleer of de laptop aan staat. Meestal zal er toch wel ergens een LED branden. Verzeker je dat de monitor niet disabled is via een functie toets.

35 Troubleshooting Je kan ook proberen een externe display op de laptop aan te sluiten. Als die ook geen beeld geeft, dan zal waarschijnlijk de videokaart of de videochip op het moederbord stuk zijn. Krijg je wel beeld op de externe display, dan zal waarschijnlijk het LCD scherm stuk zijn.

36 Troubleshooting Dimmed Display Als je bijna geen beeld ziet, dan is meestal de backlight stuk. Bij LCD schermen kan dat het gevolg zijn van een defecte inverter. Zowel de backlight als de inverter kan je vervangen. Je kan ook testen of je wel beeld krijgt wanneer je een zaklamp op het scherm schijnt.

37 Troubleshooting Flikkerend beeld Flikkerend beeld kan veroorzaakt worden door de backlight, de inverter of het scherm zelf. Meestal is het echter een connectie die niet helemaal meer vast zit. Het kan ook voorkomen dat de inverter begint te lijden onder de hitte als hij ouder wordt.

38 Troubleshooting Geen beeld op Externe Monitor De meest voorkomende reden waarom een laptop geen beeld kan zenden naar een externe monitor is omdat enkel de interne monitor ingeschakeld is. Het is ook mogelijk dat de instelling van het OS, in verband met meerdere schermen, niet correct is.

39 Troubleshooting Ghost Cursor Wanneer de gebruiker een externe muis gebruikt, kan je de touchpad het best uitschakelen. Je kan ook de gevoeligheid aanpassen.

40 Troubleshooting Figuur: Een laptop met pointing stick en touchpad.

41 Een Laptop Openmaken Een Laptop Openmaken Laptops worden door verschillende fabrikanten gemaakt, en elke fabrikant heeft zijn eigen ontwerp. Er is dus geen vaste strategie die je kan gebruiken.

42 Een Laptop Openmaken Het Systeem Uitschakelen Schakel altijd het systeem uit. Verwijder ook de batterij. Je kan zowel de laptop als jezelf beschadigen wanneer je dit niet doet.

43 Een Laptop Openmaken Maak Notities Er kan veel gebeuren tussen het moment waarop je een laptop uit mekaar haalt en het moment waarop je hem terug in mekaar zet.

44 Een Laptop Openmaken Orden Onderdelen Sommige schroefjes lijken sterk op mekaar, maar zijn toch een beetje langer of korter. Als je een schroef op de verkeerde plaats gebruikt, dan kan je de laptop beschadigen.

45 Een Laptop Openmaken Lees de Documentatie Als iets afwijkt van wat je zou verwachten, dan zal dat zeker in de documentatie staan.

46 Een Laptop Openmaken Gebruik de juiste Tools kleine schroevendraaiers plastic wig ESD armband

47 Hardware Vervangen Hardware Vervangen Bij een laptop vervang je meestal hardware via de onderzijde.

48 Hardware Vervangen Figuur: De onderkant van een laptop met en zonder panel.

49 Hardware Vervangen Plastic Laptop computers hebben meestal plastic cases. Die worden vastgehouden met enkele schroeven, maar ook na het verwijderen van die schroeven zit zo n case dikwijls nog goed vast.

50 Hardware Vervangen Batterij Figuur: Een batterij verwijderen.

51 Hardware Vervangen De echte wereld Batterijen verslijten sneller wanneer ze volledig vol of volledig leeg zijn, en dan niet gebruikt worden. Als je een laptop meer dan twee weken niet gebruikt, of enkel met netstroom gebruikt, dan verwijder je best de batterij op het moment dat de batterij 40 tot 60% geladen is.

52 Hardware Vervangen Li-ion batterijen zijn niet slecht voor het milieu, maar je brengt ze wel best naar een containerpark of een computerwinkel. Propeer ze niet te vernietigen, want ze kunnen wel ontploffen. Oudere batterijen zoals nickel cadmium (NiCd) en nickel metal hydride (NiMH) worden tegenwoordig minder gebruikt. Maar cadmium is wel toxisch. Breng ze steeds naar het containerpark.

53 Veel voorkomende features Hardware Vervangen Harde Schijf Laptop Displays Hardware Installeren en Configureren Stroom Besparen Meer Troubleshooting

54 Hardware Vervangen De echte wereld Wanneer je een laptop laat repareren, verwijder dan eerste de harde schijf. Zo ben je zeker dat de data van de gebruiker niet verloren gaat of gestolen wordt. Je kan dan, indien de laptop niet hersteld kan worden, de schijf monteren in een andere laptop van hetzelfde type.

55 Hardware Vervangen Flash Tegenwoordig worden veel laptop schijven vervangen door SSD s. Deze ingreep kan een oude laptop een stuk performanter maken.

56 Veel voorkomende features Laptop Displays Hardware Installeren en Configureren Hardware Vervangen Geheugen Figuur: Geheugen vervangen. Stroom Besparen Meer Troubleshooting

57 Hardware Vervangen De echte wereld De power-on self-test (POST) zal het geheugen controleren tijdens het booten. Als je een vreemde beep hoort na het installeren van geheugen, controleer dan of alles wel goed vast zit.

58 Veel voorkomende features Laptop Displays Hardware Installeren en Configureren Stroom Besparen Hardware Vervangen Figuur: Een optische schijf vervangen. Meer Troubleshooting

59 Hardware Vervangen Mini-PCIe Laptops hebben Mini Peripheral Component Interconnect Express (Mini-PCIe) slots voor uitbreidingen. De wireless card in het volgende deel is daar een voorbeeld van.

60 Hardware Vervangen Wireless Card Figuur: Een wireless card vervangen.

61 Hardware Vervangen Keyboard Dikwijls moet je het toetsenbord verwijderen om bij het moederbord en sommige componenten te kunnen. Hoe dat moet is afhankelijk van het ontwerp van de laptop. Je moet dus steeds de handleiding raadplegen.

62 Hardware Vervangen De echte wereld Als je begint met het verwijderen van componenten aan de voorzijde van de laptop (zoals het keyboard, touchpad en scherm) dan zal je merken dat dat minder eenvoudig is. Geef jezelf voldoende tijd en kijk regelmatig in de handleiding.

63 Hardware Vervangen Touchpad Het touchpad moet je meestal verwijderen na het toetsenbord. Meestal zit het met een kabel vast aan het moederbord. Maak dus voorzichtig de connector los voor je er aan gaat trekken.

64 Hardware Vervangen Speaker Ook de speaker kan me meestal na het toetsenbord verwijderen. De speaker zit meestal vast aan het moederbord via een connector en aan de case met enkele schroeven. Verwijder de schroeven en de connector.

65 Hardware Vervangen Screen Verwijder het toetsenbord Ontkoppel connectors maak scharnierschroeven los

66 Hardware Vervangen DC Jack Laptop computers draaien op DC stroom. Ze gebruiken daarvoor een AC/DC adapter die je aansluit via een DC jack op de laptop. Het kan gebeuren dat die jack los komt en vervangen moet worden.

67 Hardware Vervangen MainBoard Als je het moederbord moet vervangen zal je waarschijnlijk ook alle andere onderdelen moet verwijderen, zowel aan de bovenkant als aan de onderkant van de laptop. Zeker wanneer je hier niet veel ervaring mee hebt, kan het hele proces meer dan een dag in beslag nemen.

68 Hardware Vervangen CPU De CPU zit meestal vast gesoldeerd op het moederbord en kan je zelden afzonderlijk vervangen.

69 Uitbreidingen ExpressCards Sinds 2007 bevatten veel laptops ook ExpressCard slots. ExpressCard/34. Deze kaart is 34mm breed en heeft 26 pinnen. ExpressCard/54. Deze kaart is 54mm breed en heeft 26 pinnen.

70 Uitbreidingen Tussen de twee versies bestaat geen verschil in performance. Meer plaats. De fabrikant heeft meer plaats om componenten in de kaart te steken. Dit is belangrijk voor grotere onderdelen zoals een SSD. Hitte spreiding. Sommige kaarten bevatten onderdelen die heel warm kunnen worden. Een grotere kaart betekent meer oppervlakte om die hitte af te geven.

71 Uitbreidingen Figuur: Een 54mm expresscard.

72 ACPI ACPI De advanced configuration power interface (ACPI) standaard is een open standaard die door Windows en de meeste hardware devices ondersteund wordt. Systemen met ACPI laten het operating system toe om signalen naar de onderdelen te zenden die hun stroomverbruik aanpassen. global power states device power states processor states

73 ACPI De volgende vier global states kunnen van toepassing zijn op de hele computer: G0. Het systeem heeft full power en werkt normaal. G1. Het systeem is in een low-power state. G2. Het systeem staat uit, maar er is nog stroom beschikbaar. G3. Het systeem is volledig uitgeschakeld en er is geen stroom beschikbaar.

74 ACPI Opmerking Als je aan de hardware van een computer werkt, dan hoort in de G3 state te zijn. G2 voorziet soft power wat betekent dat de computer nog terug ingeschakeld kan worden via het toetsenbord of het netwerk. Zo kunnen netwerkbeheerders Wake-on-LAN berichten over het netwerk zenden om een systeem in G2 terug in te schakelen.

75 ACPI G1 wordt verdeeld in vier afzonderlijke sleep of low-power states. De S1 en S2 states bepalen het sleep level van de processor, maar voor de PC technicus zijn vooral S3 en S4 belangrijk: S3. Dit noemen we meestal sleep, suspend of standby. S4. Dit kennen we als hibernation of suspend to disk.

76 Sleep/Suspend/Standby (G1 S3) Sleep/Suspend/Standby (G1 S3) Sleep mode is een low-power state die de computer toelaat om snel terug operationeel te zijn. Het voorziet net genoeg stroom om de inhoud van het geheugen periodiek te verversen en de CPU af en toe te laten controleren of het systeem terug ingeschakeld dient te worden.

77 Hibernate (G1 S4) Hibernate (G1 S4) Hibernate mode bespaart nog meer stroom. Deze state wordt ook wel suspend to disk genoemd. De computer neemt een snapshot van het geheugen en bewaart die op de harde schijf. Daarna wordt de computer volledig afgesloten.

78 Hybrid Sleep Hybrid Sleep Veel systemen ondersteunen ook hybrid sleep mode. Dit kopiëert de inhoud van het geheugen naar de harde schijf, net zoals bij hibernate. Maar in plaats van het systeem uit te schakelen gaat het naar een low-power sleep mode.

79 Power Opties Power Opties Windows bevat een applet Power Options in het control panel. Je kan die gebruiken om de beschikbare power plans van het systeem te configureren. Je kan Power Options starten via het Control Panel.

80 Power Plans Power Plans Balanced (recommended). Power saver. High performance.

81 Power Plans De echte wereld Het power saver plan dimt het scherm zodat het minder stroom verbruikt. Dit plan zal dikwijls de keyboard toets om de brightness te verhogen, negeren. Als de display gedimd is en je kan dat niet aanpassen, sluit de computer dan aan op de netstroom.

82 Power Plans Figuur: De instellingen van het balanced power plan.

83 Troubleshooting Geen Stroom Kijk de bekabeling na controleer adapter LED controleer DC jack LED

84 Troubleshooting Batterij laadt niet Kijk ook hier eerst na of het systeem wel stroom krijgt. Uitzonderlijk gebeurt het dat een batterij stuk is en niet meer laadt. Je kan dan je laptop enkel met netstroom gebruiken, tot je de batterij vervangt.

85 Troubleshooting Houd het koel Hitte is altijd vijand nr 1 van een elektronisch apparaat. In een laptop is er weinig plaats voor ventilatoren, dus ze kunnen warm worden. Je kan laptop pads kopen die ventilatoren bevatten. Ze werken via USB, maar verbruiken wel wat stroom.

86 Troubleshooting

87 Wireless valt uit Wireless valt uit interferentie afstand tot access point connector van de wireless card

88 Geen Wireless connectie Geen Wireless connectie Werkte het daarnet wel? Wireless switch opnieuw configureren probeer met een USB wireless dongle

Randappartuur. yvan vander sanden. 23 november 2014

Randappartuur. yvan vander sanden. 23 november 2014 Randappartuur yvan vander sanden 23 november 2014 ! muis, toetsenbord, scherm! speakers! scanners, printers! barcode readers! Drivers Zonder driver kan een apparaat niet werken. Device Drivers installeer

Nadere informatie

Windows Basics. yvan vander sanden. 22 februari 2015

Windows Basics. yvan vander sanden. 22 februari 2015 Windows Basics yvan vander sanden 22 februari 2015 Windows is nog altijd een veel gebruikt operating system. Als technicus moet je bekend zijn met het Windows operating system om gebruikers te kunnen helpen,

Nadere informatie

Dell Inspiron E1705 moederbord vervanging

Dell Inspiron E1705 moederbord vervanging Dell Inspiron E1705 moederbord vervanging Deze gids zal u tonen, stap voor stap, hoe je een nieuw moederbord installeert. Geschreven door: Malik Shahbal GEREEDSCHAPPEN: Phillips # 1 schroevendraaier (1)

Nadere informatie

HP Portreplicator Model: HP 3005pr

HP Portreplicator Model: HP 3005pr HP Portreplicator Model: HP 3005pr 1 Handleiding HP Portreplicator Met deze handleiding kun je de scherm instellingen veranderen op laptops met HP portreplicator. 2 De weergave van extra beeldschermen

Nadere informatie

HP G Teardown. Dit is een volledige afbouw van een HP G62 serie laptop. Je zult zien hoe je items te kunnen vervangen. Geschreven door: Kevin D

HP G Teardown. Dit is een volledige afbouw van een HP G62 serie laptop. Je zult zien hoe je items te kunnen vervangen. Geschreven door: Kevin D HP G62-453 Teardown Dit is een volledige afbouw van een HP G62 serie laptop. Je zult zien hoe je items te kunnen vervangen. Geschreven door: Kevin D ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Pagina 1 van 17 INTRODUCTIE

Nadere informatie

HP Portreplicator Model: HP HSTNN-S02X

HP Portreplicator Model: HP HSTNN-S02X HP Portreplicator Model: HP HSTNN-S02X 1 Handleiding HP Portreplicator Extern scherm (extra monitor) instellen op laptops die aangesloten zijn op een HP Port replicator. Met deze handleiding kun je het

Nadere informatie

Power flex kabel iphone 5 Installatie handleiding

Power flex kabel iphone 5 Installatie handleiding 1. De iphone moet uit staan als u hem uit elkaar haalt. Verwijder als eerste de twee 3,6 mm. schroeven naast de lichtsensor. 2. Druk een zuignap net boven de home button op het scherm. 3. Zorg ervoor dat

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Aansluitingen. DS010 Multi Panel & Card Reader 53-in-1

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Aansluitingen. DS010 Multi Panel & Card Reader 53-in-1 DS010 Multi Panel & Card Reader 53-in-1 Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van het Sweex Multi Panel & Card Reader 53-in-1. Met dit multi-panel kun je gemakkelijk de aansluitmogelijkheden

Nadere informatie

Raspberry pi snel start handleiding

Raspberry pi snel start handleiding Raspberry pi snel start handleiding G.L.J. Quellhorst V _NL_2.0 Maart 2 0 15 Raspberry pi, snel start handleiding Deze informatie is onder ander verkrijgbaar via: http://www.raspberrypi.org http://www.zoekutuit.nl

Nadere informatie

Dell Inspiron 1525 Moederbord Vervanging

Dell Inspiron 1525 Moederbord Vervanging Dell Inspiron 1525 Moederbord Vervanging Vervang het moederbord in een Dell Inspiron 1525. Geschreven door: Miroslav Djuric INTRODUCTIE Gebruik deze gids om u te helpen het moederbord te vervangen in een

Nadere informatie

Vervang je harde schijf door een SSD:

Vervang je harde schijf door een SSD: Vervang je harde schijf door een SSD: Een praktische gids Samenvatting: Een klassieke harde schijf vervangen door een ssd geeft je desktop of laptop een tweede leven. De upgradebiedt heel wat extra snelheid

Nadere informatie

Grafische kaart. Geschreven door: teut986

Grafische kaart. Geschreven door: teut986 Grafische kaart Ondanks Apple's claim dat deze machine is niet opgewaardeerd kunt u in meerdere opties om uw machine te verbeteren installeren. De meest gedurfde ene is om je Radeon 4 series kaart uit

Nadere informatie

Notebook of Desktop PC met USB2.0 of USB1.1 poorten Microsoft Windows 98SE, 2000 of XP Mac OS9.x of hoger

Notebook of Desktop PC met USB2.0 of USB1.1 poorten Microsoft Windows 98SE, 2000 of XP Mac OS9.x of hoger H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 5 1 I N H O U D V A N D E V E R P A K K I N G 4 T E C H N I S C H E S P E C I F I C AT I E 4 S Y S T E E M V E R E I S T E N 4 H A R D W A R E I N S TA L L AT I E

Nadere informatie

Het installeren van de MacBook Pro 13 "Unibody Late 2011 Dual Hard Drive

Het installeren van de MacBook Pro 13 Unibody Late 2011 Dual Hard Drive Het installeren van de MacBook Pro 13 "Unibody Late 2011 Dual Hard Drive Gebruik deze gids om een tweede harde schijf te installeren in plaats van de optische drive. Geschreven door: Sam Lionheart INTRODUCTIE

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair. Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair. Packard Bell Easy Repair Hard Disk Drives Belangrijke instructies om de veiligheid te controleren U moet alle instructies zorgvuldig lezen voor u aan het werk gaat en u moet voldoen aan de instructies die u hieronder aantreft.

Nadere informatie

Hardware voor ICT-support

Hardware voor ICT-support Hardware voor ICT-support 1 Inhoud Inleiding... 9 Deel 1 De computer... 10 1 Soorten computers... 10 1.1 Supercomputers... 11 1.2 Mainframecomputers... 12 1.3 Minicomputers... 12 1.4 Personal computers...

Nadere informatie

Power knop iphone 5 Installatie handleiding

Power knop iphone 5 Installatie handleiding 1. De iphone moet uit staan als u hem uit elkaar haalt. Verwijder als eerste de twee 3,6 mm. schroeven naast de lichtsensor. 2. Druk een zuignap net boven de home button op het scherm. 3. Zorg ervoor dat

Nadere informatie

Toshiba Satellite L305-S5946 moederbord

Toshiba Satellite L305-S5946 moederbord Toshiba Satellite L305-S5946 moederbord vervanging Verwijder het moederbord in uw Toshiba Satellite L305-S5946. Geschreven door: Michael Erberich INTRODUCTIE Gebruik deze gids om een moederbord op uw Toshiba

Nadere informatie

Handleiding pc bouwen.

Handleiding pc bouwen. Handleiding pc bouwen. Versie:2.0 Naam: Maarten van Dijk Klas: 3I317P Datum: 10-02-2008 Inhoudsopgave VOORWOORD.... 3 1. INLEIDING... 4 2.1 HOE ZET IK DE ONDERDELEN IN DE KAST?... 5 2.2 WINDOWS EN OVERIGE

Nadere informatie

Contents Contents... 1 Algemene mededelingen... 2 Disclaimer... 2 Inhoud van de verpakking... 2 1. HDMI TV dongel... 3 Bluetooth Mini Keyboard...

Contents Contents... 1 Algemene mededelingen... 2 Disclaimer... 2 Inhoud van de verpakking... 2 1. HDMI TV dongel... 3 Bluetooth Mini Keyboard... Point of view HDMI Smart TV dongel TV-HDMI-200BT Nederlands Contents Contents... 1 Algemene mededelingen... 2 Disclaimer... 2 Inhoud van de verpakking... 2 1. HDMI TV dongel... 3 1.1. Product introductie...

Nadere informatie

Point of view HDMI Smart TV dongel Mini RF Keyboard

Point of view HDMI Smart TV dongel Mini RF Keyboard Point of view HDMI Smart TV dongel Mini RF Keyboard Nederlands Contents Contents... 1 Algemene mededelingen... 2 Disclaimer... 2 Inhoud van de verpakking... 2 1. HDMI TV dongel... 3 1.1. Product introductie

Nadere informatie

Achterkant iphone 5 Reparatie handleiding

Achterkant iphone 5 Reparatie handleiding 1. De iphone moet uit staan als u hem uit elkaar haalt. Verwijder als eerste de twee 3,6 mm. schroeven naast de lichtsensor. 2. Druk een zuignap net boven de home button op het scherm. 3. Zorg ervoor dat

Nadere informatie

Nederlands Hoofdstuk 1: Inleiding TVGo A31 TVGo A31 1.1 Inhoud van de verpakking

Nederlands Hoofdstuk 1: Inleiding TVGo A31 TVGo A31 1.1 Inhoud van de verpakking 81 Nederlands Hoofdstuk 1: Inleiding Deze nieuwe Genius TVGo A31 is het ideale medium om tv of video of naar uw TFT/LCD/CRT te kijken in tot 1280 x 1024 pixels. Met deze TV/Video-box kunt u om het even

Nadere informatie

Camera achterkant iphone 5 Installatie handleiding

Camera achterkant iphone 5 Installatie handleiding 1. De iphone moet uit staan als u hem uit elkaar haalt. Verwijder als eerste de twee 3,6 mm. schroeven naast de lichtsensor. 2. Druk een zuignap net boven de home button op het scherm. 3. Zorg ervoor dat

Nadere informatie

Windows Configuratie. yvan vander sanden. 8 maart 2015

Windows Configuratie. yvan vander sanden. 8 maart 2015 Windows Configuratie yvan vander sanden 8 maart 2015 Windows bevat veel configuratiemogelijkheden die je als IT-er kan aanpassen. De meeste instellingen zijn standaard al ok, maar het kan gebeuren dat

Nadere informatie

Dock connector + flex kabel iphone 5 Installatie handleiding

Dock connector + flex kabel iphone 5 Installatie handleiding 1. De iphone moet uit staan als u hem uit elkaar haalt. Verwijder als eerste de twee 3,6 mm. schroeven naast de lichtsensor. 2. Druk een zuignap net boven de home button op het scherm. 3. Zorg ervoor dat

Nadere informatie

Nederlands. Inhoud verpakking. Uw Camera. G-Shot D610. Voorzijde. Achterzijde -1-

Nederlands. Inhoud verpakking. Uw Camera. G-Shot D610. Voorzijde. Achterzijde -1- Nederlands G-Shot D610 Inhoud verpakking Controleer de verpakking op de volgende inhoud: CD-ROM (incl. Camera Driver) Camera hoes Pols band 2 x AA Alkaline Batterijen USB kabel TV OUT kabel Handleiding

Nadere informatie

Ringtone speaker iphone 4 Installatie handleiding

Ringtone speaker iphone 4 Installatie handleiding Ringtone speaker iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock

Nadere informatie

Deze handleiding is van toepassing op alle directe opgeladen LED Cube met Bluetooth Speaker:

Deze handleiding is van toepassing op alle directe opgeladen LED Cube met Bluetooth Speaker: Handleiding 1. Model Deze handleiding is van toepassing op alle directe opgeladen LED Cube met Bluetooth Speaker: IOL-1515SP 2. Specificatie Onze LED Cube met Bluetooth Speaker is vervaardigd volgens een

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Samsung PV 210 Tablet PC. Inhoudsopgave

Gebruiksaanwijzing Samsung PV 210 Tablet PC. Inhoudsopgave Gebruiksaanwijzing Samsung PV 210 Tablet PC Inhoudsopgave 1 Introductie van uw TABLET...2 2 Accu...2 4 Interface en applicaties...4 5 HDMI & Host...5 6 Taal & keyboard...6 7 Beheren van Applicaties...7

Nadere informatie

S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 8

S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 8 S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 8 S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T

Nadere informatie

Toshiba Satellite A210 moederbord vervanging

Toshiba Satellite A210 moederbord vervanging Toshiba Satellite A210 moederbord vervanging In deze gids leert u hoe u het moederbord goed te verwijderen. Geschreven door: Devin ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Pagina 1 van 12 INTRODUCTIE Voordat

Nadere informatie

Moederbord en BIOS. Mute (http://mutecode.com) 1 september

Moederbord en BIOS. Mute (http://mutecode.com) 1 september Moederbord en Mute (http://mutecodecom) 1 september 2015 Het moederbord is het belangrijkste onderdeel van je computer Het maakt het mogelijk dat alle componenten, zoals CPU, geheugen, schijven en uitbreidingskaarten

Nadere informatie

C-Tech TSFP 2010T PROFESSIONELE TERRESTRISCHE SIGNAALMETER

C-Tech TSFP 2010T PROFESSIONELE TERRESTRISCHE SIGNAALMETER C-Tech TSFP 2010T PROFESSIONELE TERRESTRISCHE SIGNAALMETER Gebruiksaanwijzing Content Productomschrijving 1.Handleiding 1 1.1 Voorzijde en toetsen 1 1.2 Power On/Off 3 1.3 Netvoeding & Batterij 3 2. Menu

Nadere informatie

Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren met een hulpprogramma

Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren met een hulpprogramma Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren met een hulpprogramma Let op: Voor het installeren van Windows 10 pro is enige computerkennis nodig. Wij zijn niet aansprakelijk voor het verkeerd installeren,

Nadere informatie

Scherm iphone 4 Installatie handleiding

Scherm iphone 4 Installatie handleiding Scherm iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt. 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock aansluiting

Nadere informatie

Wifi antenne iphone 4 Installatie handleiding

Wifi antenne iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock aansluiting onderaan de iphone. 3. Duw de achterkant

Nadere informatie

Installatie & Snel Start Gids Aqua PC Serie AquaPro Versie

Installatie & Snel Start Gids Aqua PC Serie AquaPro Versie Installatie & Snel Start Gids Aqua PC Serie AquaPro Versie SNELSTARTGIDS AquaPro PC VR1.00 1. Introductie Hartelijk dank voor de aanschaf van uw AquaPro PC. Het is aan te bevelen dat uw nieuwe computer

Nadere informatie

Asus F6A-X2 Speaker Replacement

Asus F6A-X2 Speaker Replacement Asus F6A-X2 Speaker Replacement Een stap-voor-stap handleiding over de luidsprekers van de laptop te vervangen. Geschreven door: Jonathan INTRODUCTIE Luidsprekers audio van uw laptop. Zorg ervoor dat u

Nadere informatie

Acer Aspire One ZG5 Hard Drive Vervanging

Acer Aspire One ZG5 Hard Drive Vervanging Acer Aspire One ZG5 Hard Drive Vervanging Plaats de vaste schijf in uw Acer Aspire One ZG5. Geschreven door: Doug Gallatin INTRODUCTIE Gebruik deze gids om de harde schijf in de Acer Aspire One ZG5 vervangen.

Nadere informatie

Verslag: Computer. Naam: Tyrone Ste Luce. Klas: M4B

Verslag: Computer. Naam: Tyrone Ste Luce. Klas: M4B Verslag: Computer Naam: Tyrone Ste Luce Klas: M4B Inhoud 1. Inleiding 2. Binaire taal 3. Besturingssysteem 4. Hardware 5. Cmos en Bios 6. De processor 7. Internet 1. Inleiding Wanneer is de computer uitgevonden?

Nadere informatie

Acer Aspire One ZG5 Top Case Replacement

Acer Aspire One ZG5 Top Case Replacement In deze handleiding laten zien hoe je een andere top case te installeren. Geschreven door: Doug Gallatin ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Pagina 1 van 12 INTRODUCTIE Er zijn schroeven en een aantal kabels

Nadere informatie

Het verwijderen van HP Compaq dx2000mt

Het verwijderen van HP Compaq dx2000mt Het verwijderen van HP Compaq dx2000mt moederbord Verwijder het moederbord Geschreven door: Logan Pace INTRODUCTIE Deze gids zal u tonen hoe u het moederbord te verwijderen van de HP Compaq dx2000mt GEREEDSCHAPPEN:

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair Packard Bell Easy Repair EasyNote MZ serie Instructies voor het vervangen van de harde schijf 7429170005 7429170005 Documentversie: 1.0 - Mei 2007 www.packardbell.com Belangrijke veiligheidsinstructies

Nadere informatie

Moederbord iphone 6 Plus Reparatie handleiding

Moederbord iphone 6 Plus Reparatie handleiding 1. De iphone moet uit staan als u hem uit elkaar haalt. Verwijder als eerste de twee 3,6 mm. schroeven naast de Lightning connector. 2. Druk een zuignap net boven de home button op het scherm. 3. Zorg

Nadere informatie

imac Intel 21.5 "EMC 2389 SSD Dual Drive Installatie Replacement

imac Intel 21.5 EMC 2389 SSD Dual Drive Installatie Replacement imac Intel 21.5 "EMC 2389 SSD Dual Drive Installatie Replacement Ruil je optische drive voor een tweede harde schijf. Geschreven door: Brittany McCrigler INTRODUCTIE Er zijn veel voordelen aan het toevoegen

Nadere informatie

Toshiba Satellite L305-S5946 toetsenbord

Toshiba Satellite L305-S5946 toetsenbord Toshiba Satellite L305-S5946 toetsenbord vervanging Vervang het toetsenbord in uw Toshiba Satellite L305-S5946. Geschreven door: Michael Erberich ifixit CC BY-NC-SA nl.ifixit.com Pagina 1 van 11 INTRODUCTIE

Nadere informatie

Sony Vaio VPCF126FM DC Charger Jack Replacement

Sony Vaio VPCF126FM DC Charger Jack Replacement Sony Vaio VPCF126FM DC Charger Jack Replacement Als de stekker is alles los en wiebelig in de dc aansluiting en de laptop is met tussenpozen opladen op uw Sony Vaio check this out om te zien hoe gemakkelijk

Nadere informatie

Werkblad H1 Hard en Software

Werkblad H1 Hard en Software Werkblad H1 Hard en Software Leeling: Klas: Docent: Marno Brink 41B Meneer Van Waarden Voorwoord: In dit document gaan we begginen met Hard en Software. We gaan het hebben over verschillende dingen die

Nadere informatie

Handleiding Plasma Display 50 ( PDP-50 MXE1)

Handleiding Plasma Display 50 ( PDP-50 MXE1) Handleiding Plasma Display 50 ( PDP-50 MXE) Algemeen - Inhoud - 50 XGA Pioneer plasma monitor PDP-50MXE+ video card, in flight - VDE stroomkabel - afstandsbediening - zilveren grondsokkel voor plasma monitor

Nadere informatie

Asus X551CA CMOS Batterij vervangen

Asus X551CA CMOS Batterij vervangen Deze gids zal betrekking hebben op de vervanging van de Asus X551CA CMOS-batterij. Geschreven door: Josh ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Pagina 1 van 14 INTRODUCTIE De Asus X551CA CMOS batterij levert

Nadere informatie

Opstarten. Hoofdstuk 1

Opstarten. Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 1 Opstarten Wij feliciteren u met uw aankoop van de WindBOX. Als u kiest voor een plat systeem, is dit uw beste keuze. U kunt deze set overal kwijt. Dit pakket vol met mogelijkheden biedt u tevens

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit verslag bekijk laat ik zien wat je nodig hebt en wat het kost om de PC te upgraden van Office XP naar Office 2007. Ik laat zien wat voor processor je nodig hebt en wat de systeemeisen

Nadere informatie

Appendix 3 versie 5 van 16 juli 2014

Appendix 3 versie 5 van 16 juli 2014 Appendix 3 versie 5 van 16 juli 2014 1.1 Minimale geëiste configuratie CAD WERKPLEK Aansluiting voorzijde Aansluiting achterzijde Processor Intern geheugen Disk geheugen Videokaart Toetsenboard Besturingsysteem

Nadere informatie

Geschreven door: Barry

Geschreven door: Barry ASUS Eee PC 1001PX Hard Drive Vervanging Een stap voor stap handleiding voor het vervangen van de harde schijf in de Asus EeePC 1001PX. Let op: Deze gids zal de garantie ongeldig maken. Wees je bewust

Nadere informatie

Toshiba Satellite Click 2 Pro moederbord vervanging

Toshiba Satellite Click 2 Pro moederbord vervanging Toshiba Satellite Click 2 Pro moederbord vervanging In deze gids leert u hoe u het moederbord goed te verwijderen. Geschreven door: Paul DeOrsey ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Pagina 1 van 12 INTRODUCTIE

Nadere informatie

INTRODUCTIE. Voorzorgsmaatregelen. Systeem Vereisten NEDERLANDS

INTRODUCTIE. Voorzorgsmaatregelen. Systeem Vereisten NEDERLANDS INTRODUCTIE Hartelijk dank voor het aanschaffen van deze DVD-ROM aandrijving. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de Drive in gebruik neemt. Deze handleiding behandelt stap voor stap hoe u

Nadere informatie

Controlelijst bij het uitpakken

Controlelijst bij het uitpakken Onderdeelnummer: 67P4583 Controlelijst bij het uitpakken Hartelijk gefeliciteerd met uw nieuwe IBM ThinkPad X Series computer. Controleer of u alle items in deze lijst hebt ontvangen. Mocht een van de

Nadere informatie

Veiligheidsvoorschrift

Veiligheidsvoorschrift Waarschuwing Om schade aan de kaart of het toestel te voorkomen, moet u de stroom uitschakelen voor u de kaart verwijderd of plaatst Veiligheidsvoorschrift 1) Gebruik een 12V DC stroom adapter. 2) Zorg

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Informatie voor de gebruiker: HD (High Definition) en HFR (High Frame Rate) video-opname apparaten, zijn een zware belasting voor geheugenkaarten. Afhankelijk van de gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

MacBook Pro 13 "Unibody medio 2010 toetsenbord vervanging

MacBook Pro 13 Unibody medio 2010 toetsenbord vervanging MacBook Pro 13 "Unibody medio 2010 toetsenbord vervanging Gebruik deze handleiding om gewoon je toetsenbord, niet het complete topkoffer vervangen. Geschreven door: David Fear INTRODUCTIE Gebruik deze

Nadere informatie

Locobuffer Handleiding

Locobuffer Handleiding Locobuffer Handleiding HDM09 Disclaimer van Aansprakelijkheid: Het gebruik van alle items die kunnen worden gekocht en alle installatie-instructies die kunnen worden gevonden op deze site is op eigen risico.

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair Packard Bell Easy Repair Belangrijke instructies om de veiligheid te controleren U moet alle instructies zorgvuldig lezen voor u aan het werk gaat en u moet voldoen aan de instructies die u hieronder aantreft.

Nadere informatie

Geschreven door: Matthew Molina

Geschreven door: Matthew Molina Asus K53E-BBR7 moederbord vervanging Deze gids zal u laten zien hoe u het moederbord van uw laptop te vervangen. Geschreven door: Matthew Molina INTRODUCTIE Als uw laptop is niet naar behoren op te starten,

Nadere informatie

TRUST 5 PORT USB 2.0 UPGRADE KIT & HUB

TRUST 5 PORT USB 2.0 UPGRADE KIT & HUB Werkwijze eerste gebruik Hoofdstuk 1. Aansluitingen (3.1) 2. De-installeren oude stuurprogramma s en producten (3.2) 3. Installatie hardware in systeem (3.3) 4. Installeren in Windows (3.4) 5. Installeren

Nadere informatie

ASUS D550MA-DS01 CMOS Batterij vervangen

ASUS D550MA-DS01 CMOS Batterij vervangen ASUS D550MA-DS01 CMOS Batterij vervangen Als uw systeem de tijd niet goed houdt, dan is het misschien tijd om vervanging van uw CMOSbatterij. Deze gids zal u laten zien hoe dat te doen. Geschreven door:

Nadere informatie

Geschreven door: Patrick

Geschreven door: Patrick HP Pavilion G6 demontage voor het reinigen Demontage om stof te verwijderen van de gootsteen ventilator en warmte. Geschreven door: Patrick INTRODUCTIE Demontage om stof te verwijderen van de gootsteen

Nadere informatie

Scherm iphone 4 Installatie handleiding

Scherm iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock aansluiting onderaan de iphone. 3. Duw de achterkant

Nadere informatie

Waarom heb ik dit gratis E- book geschreven?

Waarom heb ik dit gratis E- book geschreven? Waarom heb ik dit gratis E- book geschreven? Mijn naam is Davey Groothedde en ik wil graag laten zien dat de reparatie van de iphone 5 niet moeilijk is. Op mijn website laat ik je door middel van video

Nadere informatie

HP Chromebook 14-Q010DX Harde schijf

HP Chromebook 14-Q010DX Harde schijf HP Chromebook 14-Q010DX Harde schijf Replacement Een handleiding voor het vervangen van de harde schijf van uw Chromebook. Geschreven door: Kevin Piper INTRODUCTIE Deze gids zal verwijdering van 1x3mm

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

Ethernet naar VGA via IP Converter - tot 100 m x1080

Ethernet naar VGA via IP Converter - tot 100 m x1080 Ethernet naar VGA via IP Converter - tot 100 m - 1920x1080 Product ID: IPUSB2VGAUE De IPUSB2VGAUE Ethernet naar VGA via IP Converter biedt een veelzijdige VGA-videodistributie en geeft een VGA-signaal

Nadere informatie

Cursorbesturing en toetsenbord Gebruikershandleiding

Cursorbesturing en toetsenbord Gebruikershandleiding Cursorbesturing en toetsenbord Gebruikershandleiding Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. De informatie in deze documentatie kan zonder kennisgeving worden gewijzigd. De enige garanties

Nadere informatie

Geschreven door: Phillip Phung

Geschreven door: Phillip Phung Canon PowerShot SD1000 Lens Replacement Voor het vervangen of reinigen van een gebarsten of blootgesteld lens. Geschreven door: Phillip Phung GEREEDSCHAPPEN: Phillips # 00 schroevendraaier (1) Spudger

Nadere informatie

Verbinding maken met een wifi-netwerk

Verbinding maken met een wifi-netwerk Verbinding maken met een wifi-netwerk Windows 10 1. Klik op het icoontje Netwerk dat eruit ziet als: of in de taakbalk, rechts onderaan. 2. Selecteer een wifi-netwerk. De naam van je wifi-netwerk staat

Nadere informatie

HTC Touch Pro CDMA Verizon Screen Replacement

HTC Touch Pro CDMA Verizon Screen Replacement HTC Touch Pro CDMA Verizon Screen Replacement Een stap-voor-stap handleiding over het vervangen van het scherm van uw HTC Touch Pro. Geschreven door: Jack Bowen INTRODUCTIE Een 25 minuten, quick and dirty,

Nadere informatie

Geschreven door: Kevin D

Geschreven door: Kevin D Sony VAIO PCG-71811M Heat Sink Vervanging de laptop werd afgesloten na een paar momenten. het roterende plastic stuur van de koeler was gebroken na een val. Ook het scherm was kapot, maar we zullen dit

Nadere informatie

MacBook Pro 15 "Core 2 Duo model A1211 Logic Board Vervanging

MacBook Pro 15 Core 2 Duo model A1211 Logic Board Vervanging MacBook Pro 15 "Core 2 Duo model A1211 Logic Board Vervanging Geschreven door: irobot ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Pagina 1 van 15 INTRODUCTIE Dit moederbord is voorzien van alle poorten aan de rechterkant.

Nadere informatie

: Minimaal 650Mb vrije ruimte : Beschikbare IDE interface connector

: Minimaal 650Mb vrije ruimte : Beschikbare IDE interface connector INTRODUCTIE Hartelijk dank voor het aanschaffen van deze DVD-ROM aandrijving. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de Drive in gebruik neemt. Deze handleiding behandelt stap voor stap hoe u

Nadere informatie

2015 Multizijn V.O.F 1

2015 Multizijn V.O.F 1 Dank u voor de aanschaf van de gloednieuwe SJ5000 Camera. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de camera gaat gebruiken en wij hopen dat u snel vertrouwd zal zijn met de camera en u veel spannende

Nadere informatie

Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding

Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock

Nadere informatie

Microsoft Windows XP Professional installatiegids. http://users.telenet.be/amdtje

Microsoft Windows XP Professional installatiegids. http://users.telenet.be/amdtje Microsoft Windows XP Professional installatiegids http://users.telenet.be/amdtje Voorwoord Bedankt voor het downloaden van de Microsoft Windows XP Professional installatiegids. Ik hoop dat deze gids overzichtelijk

Nadere informatie

Sensor flexkabel iphone 4 Installatie handleiding

Sensor flexkabel iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock aansluiting onderaan de iphone. 3. Duw de achterkant

Nadere informatie

Geschreven door: Dominik Schnabelrauch

Geschreven door: Dominik Schnabelrauch Huawei P9 beeldscherm Replacement Vervang het beeldscherm in uw Huawei P9 smartphone. Geschreven door: Dominik Schnabelrauch INTRODUCTIE Gebruik deze handleiding om het beeldscherm van uw Huawei P9 te

Nadere informatie

Geschreven door: Wilson Fletcher

Geschreven door: Wilson Fletcher Gigabyte P35K Laptop Hard Drive Vervanging Deze reparatie gids zal u door het proces van vervanging van een harde schijf in de Gigabyte P35K laptop. Geschreven door: Wilson Fletcher INTRODUCTIE Deze gids

Nadere informatie

5. Technisch onderhoud en uitbreiden van uw pc

5. Technisch onderhoud en uitbreiden van uw pc 321 5. Technisch onderhoud en uitbreiden van uw pc Computers lijken snel te verouderen omdat er steeds nieuwe, snellere pc s op de markt verschijnen. Toch hoeft u uw desktopcomputer echt niet ieder jaar

Nadere informatie

Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke. Hardware. De computer in een oogopslag. 1 / 11 Cursusontwikkeling

Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke. Hardware. De computer in een oogopslag. 1 / 11 Cursusontwikkeling Hardware De computer in een oogopslag 1 / 11 Cursusontwikkeling Opslag Er worden verschillende apparaten gebruikt om gegevens op te slaan. Dit zijn de meest voorkomende apparaten. Harde schijf; CD / DVD;

Nadere informatie

Speaker iphone 4 Installatie handleiding

Speaker iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock aansluiting onderaan de iphone. 3. Duw de achterkant

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. HP PAVILION A6000 http://nl.yourpdfguides.com/dref/853144

Uw gebruiksaanwijzing. HP PAVILION A6000 http://nl.yourpdfguides.com/dref/853144 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor HP PAVILION A6000. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de HP PAVILION A6000 in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Demontage acer aspire 7551g

Demontage acer aspire 7551g Demontage acer aspire 7551g Vandaag zullen we zien hoe te openen / Reparatie en modernisering van de Acer Aspire 7551g Geschreven door: Kevin D ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Pagina 1 van 13 INTRODUCTIE

Nadere informatie

Dock connector iphone 4 Installatie handleiding

Dock connector iphone 4 Installatie handleiding Dock connector iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock

Nadere informatie

Sensor flexkabel iphone 4 Installatie handleiding

Sensor flexkabel iphone 4 Installatie handleiding Sensor flexkabel iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock

Nadere informatie

HP Mini 1000 USB & Power Board Replacement

HP Mini 1000 USB & Power Board Replacement HP Mini 1000 USB & Power Board Replacement Vervang de USB-en Power-kaart in uw HP Mini 1000. Geschreven door: Walter Galan INTRODUCTIE Vervang de USB-en Power-kaart in uw HP Mini 1000. GEREEDSCHAPPEN:

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING 20274_ HK855 TM ALL RIGHTS RESERVED MARMITEK

GEBRUIKSAANWIJZING 20274_ HK855 TM ALL RIGHTS RESERVED MARMITEK PROGUARD800 SERIES HK855 Hardwire 800 LCD Keypad GEBRUIKSAANWIJZING 20274_20080716 HK855 TM ALL RIGHTS RESERVED MARMITEK Het installeren van de HK855 bedrade LCD Keypads De ProGuard800 is geschikt voor

Nadere informatie

Tablet Windows 8 Pro

Tablet Windows 8 Pro Tablet Windows 8 Pro De nieuwe HP Elitepad 900 De ideale tablet voor zakelijk gebruik Til je zakelijke leven naar een hoger niveau met de HP ElitePad, de luxueuze dunne en lichte Windows 8 tablet. Productiviteit

Nadere informatie

Handleiding KE 4209 USB Barcode scanner

Handleiding KE 4209 USB Barcode scanner Handleiding KE 4209 USB Barcode scanner Versie 2.4 Bedankt Bedankt voor de aanschaf van onze barcode scanner. In deze handleiding vind u een korte uitleg over het gebruik van de barcodes in de Quick Guide.

Nadere informatie

Laptop Folder. April 2015

Laptop Folder. April 2015 Laptop Folder April 2015 Dit is onze laptop folder, hierin vindt u verschillende merken maar altijd met minimaal 2 jaar garantie. Deze garantie is op "hardware" en wij geven deze garantie aan "huis". De

Nadere informatie

Toshiba C70D-A-117 (PSCENE-01G00QDU)

Toshiba C70D-A-117 (PSCENE-01G00QDU) Toshiba C70D-A-117 (PSCENE-01G00QDU) Specificaties: Design Soort apparaat Kleur van het product Formaat Notebook Zwart Clamshell Processor Kloksnelheid processor Processorfamilie 1 GHz AMD E Processormodel

Nadere informatie

Foto en Specificaties

Foto en Specificaties Foto en Specificaties 5,3 inch TFT IPS with qhd resolution (960 x 540) - Android OS, v4.1 (Jelly Bean) - Intern geheugen: 16GB storage, 1 GB RAM - CPU: Dual-core 1.2 GHz Cortex-A9 Processor - Chipset:

Nadere informatie

Windows Troubleshooting

Windows Troubleshooting Windows Troubleshooting yvan vander sanden 22 maart 2015 Een van de dingen die je als IT-er regelmatig moet doen is Windows problemen oplossen. Soms kan je gewoonweg rebooten, maar bij andere problemen

Nadere informatie