De Leuninfo. Activiteitenprogramma september De Leuning. Dienstverleningscentrum door en voor Senioren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Leuninfo. Activiteitenprogramma september 2015. De Leuning. Dienstverleningscentrum door en voor Senioren"

Transcriptie

1 De Leuninfo Activiteitenprogramma september 2015 De Leuning Dienstverleningscentrum door en voor Senioren Een gastvrij centrum, sinds 1984 een begrip in Baarn DVC De Leuning, onderdeel van Welzijn Baarn, Oranjestraat 8, 3743 GB Baarn Tel: Website:

2 Beste Lezer, Voor u ligt het september nummer van De Leuninfo. De Leuninfo is het activiteitenprogramma van De Leuning. Dit blad wordt uitgebracht voor alle belangstellende Senioren. Ook worden de bijeenkomsten vermeld die verschillende organisaties in De Leuning houden, regelmatig in samenwerking met De Leuning. Tijdens de afgelopen zomermaanden waren er extra nieuwe activiteiten in De Leuning. Hiervoor was veel belangstelling. Het kleuren van mandala s zal als blijvende activiteit mogelijk zijn tijdens de woensdagmiddag activiteit Creatief. Veel senioren namen deel aan de Weerbaarheidstraining of genoten van een tochtje met De Eemlijn. De Koffie tijdens de markt is een groot succes en zal voortaan elke dinsdagochtend worden gehouden: inloop tussen 10:00-12:00 uur. Tijdens de laatste dinsdagochtend zal er een gast aanwezig zijn. Ook zijn er diverse biljartactiviteiten in augustus gestart. Hiervoor zijn nog plaatsen beschikbaar. Neemt u contact op met De Leuning voor informatie. U kunt De Leuninfo maandelijks vanuit De Leuning ter informatie meenemen. Tevens worden steeds een aantal exemplaren van het blad verspreid op diverse locaties in Baarn onder o.a. bij de Baarnse huisartsen, Baarnse tehuizen, de Bibliotheek en in de hal van het gemeentehuis. Wanneer u niet in de gelegenheid bent het blad in De Leuning af te halen kunt u onderstaand briefje inleveren bij de receptie van De Leuning of telefonisch uw gegevens doorgeven ( ). Wij willen u, om financiële redenen, bij voorkeur het blad per toesturen Ondergetekende, wil graag op de verzendlijst geplaatst worden van De Leuninfo: Naam: adres: Adres: Postcode: Woonplaats: Inleveren bij de receptie van De Leuning, mailen naar leuning@welzijnbaarn.nl, buiten in de brievenbus doen of in een gefrankeerde envelop toesturen aan: De Leuning, Oranjestraat 8, 3743 GB Baarn.

3 Wat is en biedt De Leuning? De Leuning is sinds 1984 een gastvrij centrum in Baarn, door en voor senioren, voor diverse activiteiten en diensten. De Leuning kent geen lidmaatschap en is bovendien ook goed toegankelijk voor invaliden. De senioren zijn welkom voor: * Een kopje koffie of thee (tot uur) en het maken van een praatje * Voorlichting en informatie over actuele zaken * Lezingen over gezondheid, verzorging e.d. * Tentoonstellingen * en nog vele andere activiteiten Bij de receptie of per telefoon ( ) kunt u zich aanmelden voor de inschrijvingsactiviteiten. Deze staan met een sterretje ervoor vermeld in het maandelijkse activiteitenoverzicht (bijgaand in De Leuninfo). Kijkt u ook in de Baarnsche Courant in het Seniorennieuws voor meer informatie over De Leuning en haar activiteiten. U kunt ook gebruik maken van de Seniorenbus om naar De Leuning te gaan en weer naar huis gebracht te worden. Reservering Seniorenbus: minimaal twee dagen van tevoren, van maandag t/m vrijdag van tot uur, telefoon Wilt u eens komen kennismaken? U bent van harte welkom! Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: van 9.00 tot uur (uitgezonderd feestdagen) Buffet sluit om uur voor consumpties Zaterdag: gesloten Zondag: van september t/m mei is De Leuning op de tweede zondag van de maand geopend. Er wordt dan Bingo gespeeld.

4 Koffie tijdens de markt Wat is er prettiger dan na een rondje markt even uit te puffen in een vertrouwde omgeving? Gezellige mensen ontmoeten, een praatje maken, een kopje koffie of thee drinken. Deze activiteit is een groot succes. Daarom is besloten voortaan elke dinsdagochtend een Koffie tijdens de markt te houden. Tijdens de laatste dinsdag van de maand is er een gast aanwezig. In september komen een wijkagent en een ervaringsdeskundige u informeren betreffende een babbeltruc. Tussen 10 en 12 uur heten twee gastvrouwen van het UVV en de Zonnebloem u welkom aan een tafel in een hoekje van de grote zaal. U kunt elk moment aanschuiven en weer vertrekken. data: elke dinsdag tijd: inloop van 10:00-12:00 uur plaats: De Leuning, Oranjestraat 8, Baarn, tel kosten: vrijwillige bijdrage Koffie tijdens de markt is een initiatief van het UVV, de Zonnebloem en De Leuning. Vooraankondiging voor in uw agenda: Modeshow in De Leuning Ontdek dé nieuwste 50+mode dinsdag 27 oktober 2015 aanvang 10:00 uur Creatief in De Leuning Creatief handwerken: maandagochtend om 9:30 uur Onder leiding van Janny Hoogendoorn worden er o.a. kaarten gemaakt of kunt u werken aan uw eigen handwerk. De groep bestaat op dit moment uit 10 dames. Er is plaats voor nieuwe deelnemers. Creatief: maandagmiddag om 13:00 uur Onder leiding van Sandra Limper kunt u werken aan uw eigen creatieve werk. Er is op dit moment plaats voor 1 of max. 2 dames. Misschien leuk om samen met een vriendin, familielid of bekende mee te doen?

5 Creatief Ontmoeten: woensdagmiddag om 13:30 uur De Leuning staat er gekleurd op! Voortaan kunt u elke woensdagmiddag met mandala s en kleurplaten aan de slag bij Welzijn Baarn locatie De Leuning. Onder de noemer Creatief Ontmoeten bieden gastvrouwen Ans Lieberwerth en Bep Weiler elke week de mogelijkheid om mandala s en kleurplaten te kleuren. Maar dat niet alleen: u kunt dan ook kaarten maken, schilderen, breien of wat u maar wilt. Creatief bezig zijn is de centrale noemer. Er is materiaal aanwezig, maar u kunt natuurlijk ook uw eigen materiaal meenemen. Wilt u andere creatievelingen ontmoeten? Wilt u wel eens iets nieuws proberen? Creatief Ontmoeten is een open activiteit voor iedereen die behoefte heeft aan inspiratie of aanspraak. Dat wil zeggen dat u elke week kunt beslissen of u wilt komen of niet. Vrijheid blijheid! U bent elke woensdag van uur van harte welkom in De Leuning, Oranjestraat 8, Baarn. Aanmelden is niet nodig. Kosten 2 en de koffie is gratis! Komt u gerust eens kijken tijdens een van de activiteiten. Het gaat niet alleen om creatief bezig zijn maar uiteraard ook om de gezelligheid met elkaar. U bent van harte welkom! Nieuw biljartseizoen in De Leuning gestart In het komend seizoen worden de biljartactiviteiten uitgebreid. Naast de activiteit biljart op de woensdagmiddag (wat afgelopen seizoen een groot succes is geweest) wordt er ook in clubverband gespeeld. Daarvoor is de biljartclub De Leuning in oprichting en zijn wij op zoek naar enthousiaste leden. Voor de dames wordt er een apart lesprogramma ontwikkeld. De demonstratie driebanden gepland op 12 augustus kon helaas wegens omstandigheden niet doorgaan. Wanneer een nieuwe datum is vastgesteld zal deze worden bekend gemaakt. BILJARTCLUB NIEUW In augustus is de biljartclub De Leuning gestart. Er zal in wedstrijdverband worden gespeeld. Data: augustus t/m december 2015 (blok 1) februari t/m juni 2016 (blok 2) Dag: dinsdag van 14:00-16:00 uur Kosten: 25,00 per blok. Mogelijkheid om per blok te betalen.

6 BILJARTLES IN GROEPSVERBAND Data: in augustus Dag: woensdag van 14:00-16:00 uur Kosten: 30,00 voor 10 lessen WORKSHOP BILJART VOOR VROUWEN NIEUW Veel vrouwen vinden het leuk om te leren biljarten. Dit is vanaf nu ook mogelijk in de Leuning. Doet u mee? U bent van harte welkom! Data: in augustus, 1 x per 2 weken Dag: vrijdag van 14:00 tot 15:00 uur Aantal lessen: 5 x 1 uur Kosten: 15,00 Voor alle biljartactiviteiten geldt dat Jo Vossen de docent is. Bij alle deelnamekosten zijn gratis koffie/thee inbegrepen. Er is veel belangstelling voor dit programma-aanbod. Er zijn echter nog plaatsen beschikbaar. Neemt u voor meer informatie a.u.b. contact op met De Leuning. Buiten de groepsactiviteiten is het ook mogelijk om individueel les te volgen. Dit is afgelopen seizoen zeer gewaardeerd. Afspraken in overleg met de docent. Nadere informatie en aanmelding bij: de receptie van De Leuning, Oranjestraat 8 of via tel De Seniorenkring in De Leuning U kunt zich aanmelden bij De Leuning. Een vrijwilliger van Welzijn Baarn bezoekt u en kan u uitnodigen voor een bijeenkomst. Het zou prettig zijn als er een paar heren bij komen en ook mensen die jonger zijn dan 80 jaar zijn welkom. De data waarop De Seniorenkring bij elkaar komt zijn: 3 september,17 september, 1 oktober,15 oktober, 29 oktober,12 november, 26 november, 10 december, 24 december en in het nieuwe jaar op 7 januari De kosten zijn, net als voor de andere activiteiten van De Leuning, 2 euro per keer, inclusief koffie. Meer informatie is verkrijgbaar bij De Leuning, ook is binnenkort een folder beschikbaar.

7 Scootmobiel- en driewielfietscursus op 8 september 2015 Iedereen wil graag zelfstandig zijn en blijven. Je wilt je veilig en zelfverzekerd op de weg voelen. Het aantal scootmobiel- en driewielfietsgebruikers is de laatste jaren sterk toegenomen en zal naar verwachting nog verder toenemen. Verkeersregels Het is niet voor iedereen duidelijk hoe iemand op een scootmobiel of driewielfiets zich dient te gedragen. Voor de scootmobieler betekent dit dat je je aan moet passen aan de verkeersregels die gelden op het weggedeelte waarop je rijdt. Op de stoep gelijk aan een voetganger, op het fietspad gelijk met een fietser en op straat gelijk aan een fietser of bromfietser. Voor het gebruiken van een scootmobiel is geen rijbewijs nodig. Iemand die nooit heeft gefietst of een auto heeft bestuurd mag op een scootmobiel rijden. Doel van de cursus Het doel van de cursus is de scootmobiel- en driewielfietsgebruiker de gelegenheid te bieden om op een plezierige, leerzame en aangename manier kennis en kunde eigen te maken. De cursus wordt op dinsdag 8 september a.s. van 9.00 tot uur gehouden. De cursus Om het verkeersinzicht te vergroten en de voertuigbeheersing van scootmobiel- driewielfietsgebruikers te verbeteren bieden ANBO, PCOB, Stichting Gehandicaptenbelangen Baarn (SGB), Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Baarn en Stichting Welzijn Baarn de scootmobielcursus aan. De kosten Kosten: Aan het einde van de cursus krijgt u een certificaat van deelname en een lunch bon. Aanmelding U kunt zich opgeven bij DVC De Leuning, Oranjestraat 8, Baarn. Tel Samenwerking tussen theater De Speeldoos en de Seniorenbus voortgezet De samenwerking tussen Theater De Speeldoos Baarn en de Seniorenbus van Welzijn Baarn voor de live stream operavertoningen in het theater wordt ook in het nieuwe operaseizoen voortgezet. Normaal gesproken rijdt de Seniorenbus uitsluitend overdag. Voor de operavertoningen maakte Welzijn Baarn graag een uitzondering. Het Baarnse publiek bleek graag gebruik te maken van dit vervoermiddel naar het theater. De Seniorenbus zal daarom ook te reserveren zijn voor de te vertonen opera s op zaterdagavond: 3 oktober (Verdi: Il Trovatore), 17 oktober (Verdi: Otello) en 1 november (Wagner: Tannhäusser). Ouder publiek dat een live stream opera in Theater de Speeldoos Baarn wil bijwonen, kan zo op een makkelijke en comfortabele manier naar het rode pluche theater toekomen en wordt s avonds na afloop weer thuisgebracht. Deze samenwerking geldt overigens niet voor de overige theater- en filmvoorstellingen die s avonds plaatsvinden. Reserveren De Seniorenbus is t.z.t. tegen een kleine eigen bijdrage per rit te reserveren via telefoonnummer (035) (telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag u). Kaartjes voor de live stream opera s zijn verkrijgbaar via en aan de theaterkassa aan de Rembrandtlaan.

8 Programma Computerlessen De Leuning september t/m december Windows 8.1 updaten naar Windows 10 Eén ochtend op woensdag 16 september of woensdag 4 november van uur. Voor diegenen die dit niet durven of kunnen. Vrije inloop. 2. Windows 10, 6 lessen op woensdag 23 september t/m 28 oktober van uur. Prijs 75,-, incl. cursusboek. 6 lessen op woensdag 11 november t/m 16 december van uur. Prijs 75,- incl. cursusboek. 3. Fotoboek maken, 2 lessen op donderdag 1 en 8 oktober van uur. Prijs 32,50, incl. cursusboek. 4. Fotobewerking (Picasa) 4 lessen op donderdag 22 oktober t/m 12 november van tot uur. Prijs 55,- incl. cursusboek. 5. Tablet (Android) Beginners, 2 lessen op dinsdag 22 en 29 september, uur. Prijs: 22,50, incl. cursusmateriaal. 2 lessen op dinsdag 20 en 27 oktober uur. Prijs: 22,50, incl. cursusmateriaal. 2 lessen op dinsdag 17 en 24 november uur. Prijs: 22,50, incl. cursusmateriaal. 6. Tablet (Ipad Apple) Beginners, 2 lessen op dinsdag 22 en 29 september, uur. Prijs: 22,50, incl. cursusmateriaal. 2 lessen op dinsdag 20 en 27 oktober, uur. Prijs: 22,50, incl. cursusmateriaal. 2 lessen op dinsdag 17 en 24 november, uur. Prijs: 22,50, incl. cursusmateriaal. 7. Tablet Android Vervolg, 1 les op dinsdag 13 oktober, uur. Prijs: 12,50 incl. cursusmateriaal. 1 les op dinsdag 10 november, uur. Prijs: 12,50 incl. cursusmateriaal. 1 les op dinsdag 8 december, uur. Prijs: 12,50 incl. cursusmateriaal. 8. Tablet Ipad Vervolg, 2 lessen op dinsdag 6 en 13 oktober, uur. Prijs: 22,50 incl. cursusmateriaal. 2 lessen op dinsdag 3 en 10 november, uur. Prijs 22,50 incl. cursusmateriaal. 2 lessen op dinsdag 1 en 8 december, uur. Prijs 22,50 incl. cursusmateriaal. 9. Tablet Café, vrije inloop op woensdag 30 september, 28 oktober, 25 november, 23 december, uur voor alle tablet en smartphone problemen. 10. Vrije inloop, elke maandagmiddag van tot uur en donderdagmorgen van 9.30 tot uur voor diverse computerproblemen, start vanaf 14 september. Opgave en informatie aan de balie van De Leuning, Oranjestraat 8 in Baarn. Hier vindt u ook folders over de diverse cursussen.

9 Van de Computerafdeling Vanaf 14 september wordt er weer gestart met de nieuwe computercursussen in De Leuning. Vanwege het grote succes van het gebruik van een tablet, zijn hier veel lessen aan besteed. Een tablet is eenvoudiger te bedienen dan een computer en is daarom erg gewild bij senioren, vooral als je hem alleen gebruikt om te mailen, internetten, skypen enz. Iemand met een computer met Windows 7 of 8.1 kan dit besturingssysteem updaten naar Windows 10. Mocht men er zelf niet uitkomen, dan kan er altijd hulp ingeroepen worden van één van de computerdocenten. Er zijn 2 ochtenden waarop u met uw laptop naar De Leuning kunt komen en wel op 16 september en 4 november, dan krijgt u hierbij assistentie. U kunt zich vanaf nu opgeven voor één van de cursussen bij de receptie van De Leuning en u wordt verzocht bij opgave uw cursusgeld bij voorkeur per pin te betalen Lekker gezellig met elkaar bingo spelen. Houd u wel van een beetje spanning en van de kans op een prijsje? Komt u ook mee doen? U bent van harte welkom in De Leuning op: iedere laatste vrijdag van de maand aanvang Bingo om uur. Dus op 25 september. Iedere 2 e zondag van de maand aanvang Bingo om uur (zaal open vanaf uur). Dus op 13 september. Heeft u vervoer nodig van de Seniorenbus neemt u dan uiterlijk 2 dagen van te voren contact op met de Seniorenbus, tel Bijzondere lunch op 14 augustus Wat was er dan zo bijzonder? Het feit dat er als lunch poffertjes werden geserveerd! De poffertjes werden buiten voor De Leuning gebakken. Binnen zaten de gasten dit keer aan een lange tafel i.p.v. aan kleine tafeltjes. Dat was eerst wel even wennen. Maar het bleek toch een groot succes te zijn. Er werden nieuwe contacten gelegd en ook na de lunch bleef men nog een tijdje gezellig met elkaar praten. De eerstvolgende lunch wordt gehouden op vrijdag 11 september a.s. zie aankondiging op volgende pagina! Komt u ook?

10 U bent van harte welkom in De Leuning tijdens de maandelijkse lunch en/of het diner Lunch op vrijdag 11 september 2015 Op vrijdag 11 september wordt er een weer een lekkere lunch geserveerd. De kosten zijn 5,00. De kosten zijn 5,00. De lunch bestaat uit: een wisselend warm voorafje, diverse broodsoorten, vleeswaren, kaas en zoet beleg, koffie, thee, melk of karnemelk en een gezond toetje! Aanvang lunch: uur. Welkom vanaf uur. Reserveren is mogelijk tot uiterlijk dinsdag 8 september om uur bij DVC De Leuning, Oranjestraat 8, T: Diner op vrijdag 25 september 2015 Op vrijdag 25 september wordt de volgende maaltijd opgediend: Kalfssoep, stoofpotje, sperziebonen, rijst en als toetje appelkaneelvla. Aanvang: uur. Welkom vanaf uur. De kosten zijn 10,00. Reserveren is mogelijk tot uiterlijk dinsdag 22 september om uur bij DVC De Leuning. Oranjestraat 8, T: Graag tot ziens! Het Digitaal Hulpplein in De Leuning helpt je verder In opdracht van de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hebben Computerwijk, Stichting Digisterker, de Digitale Steden Agenda, de partners binnen het programma Digivaardig & Digiveilig, ECP Platform voor de Informatiesamenleving, Stichting Lezen & Schrijven, de Koninklijke Bibliotheek, SeniorWeb en de Vereniging van Openbare Bibliotheken samen het initiatief genomen voor : het Digitaal Hulpplein Daarnaast is er een intensieve samenwerking met een groot aantal doorverwijzers. Een reis boeken, een aanbieding vinden, contact houden met familie in het buitenland internet maakt het allemaal een stuk makkelijker.

11 En voor sommige zaken kun je bijna niet meer zonder. Denk aan werk zoeken, bankzaken regelen en toeslagen aanvragen. Tegenwoordig wordt van je verwacht dat je overweg kunt met internet. Wil je meer doen met internet én computers? Digitaal hulpplein wijst de weg! Overal in Nederland kun je cursussen volgen of naar een inloopspreekuur gaan. De beste aanbieders staan in onze database. Welzijn Baarn is onderdeel van het digitale hulpplein: Locatie: DVC De Leuning, Oranjestraat 8, 3743 GD Baarn. Hier krijg je persoonlijke begeleiding. Deze hulpverlening is gratis. De trainers hebben tijd voor jouw vragen. En je gaat direct aan de slag. Vanaf maandag 17 augustus zal iedere week van 9:00 tot 12:00 uur voorlopig het vaste moment zijn OPENBARE VERGADE RI NG De Seniorenraad Baarn onderzoekt en bespreekt alles wat raakt aan de collectieve belangen van de senioren in Baarn. De Seniorenraad Baarn is er om in het gemeentelijke besluitvormingsproces aandacht te geven aan dié aspecten die specifiek voor senioren (55+ers) van belang zijn. De Seniorenraad vergadert op: Woensdag 2 september a.s. van uur tot uur in de Leuning, Oranjestraat 8, Baarn. Op verzoek van de Seniorenraad Baarn zal mevrouw Kooijker, regio-manager van Beweging 3.0 ons informatie verschaffen over Beweging 3.0. Belangstellenden zijn welkom. Contact: mevr. A. Engelberts, tel of seniorenraadbaarn@gmail.com Onze website: De PCOB Baarn houdt haar maandelijkse bijeenkomsten in De Leuning Dinsdag 15 september 2015: Op het kussen in de Gouden Eeuw gastspreker Jan Broekhuizen Aanvang: 14:00 uur tot 16:00 uur. Om 15:00 uur wordt er een pauze gehouden. De Gouden Eeuw was een periode van grote welvaart en cultureel een toptijd. Ons land vormde in die zeventiende eeuw een uitzonderlijke samenleving. Geschiedkundig verteller Jan Broekhuizen laat ons met een aantal magistraten kennis maken. Wie waren zij die toen in Amsterdam aan de touwtjes trokken?. Wat waren hun ambities, wat was hun beleid, met welke problemen werden ze geconfronteerd, wat waren hun kwaliteiten (en soms hun eigenaardigheden)?

12 Alzheimer Café Baarn-Soest Het Alzheimer Café wordt georganiseerd door Alzheimer Nederland, afd. stuurgroep Baarn- Soest. Het café vindt plaats iedere derde maandagmiddag van de maand in De Leuning, Oranjestraat 8 in Baarn. De zaal is open vanaf uur. Het programma is van tot uur. De toegang en koffie/thee zijn gratis. 21 september: Dagbesteding voor mensen met dementie in Baarn en Soest. Brigitte Severijnen, coördinator dagbesteding van Zorgpalet Baarn-Soest, zal vragen beantwoorden over de diverse dagbestedingsvormen binnen Baarn en Soest. Wat houdt dagbesteding in, met wie wordt er samengewerkt en wie kan er gebruik van maken, hoe kom je daar en wat wordt er allemaal gedaan. Informatie is verkrijgbaar via Erica Stanton, telefoonnummer of via het secretariaat van de Afdeling Amersfoort en Omstreken, telefoonnummer: of via amersfoort@alzheimer-nederland.nl. Volg ons ook op Facebook: ANBO dagtocht 28 oktober 2015 Smokkelen in de Brabantse Kempen met gids incl. diner als lunch en verrassing. Inschrijving en nadere informatie: vrijdag 25 september van uur tot uur in De Leuning. Kosten 47,50 (introducés 5,00 extra) Voorronde Groot Baarns Dictee op 2 oktober in De Leuning De Volksuniversiteit Baarn zal ter gelegenheid van haar 70-jarig jubileum een Groot Baarns Dictee organiseren op 12 november 2015 in het gemeentehuis in Baarn. Wij willen u alvast laten weten dat de schriftelijke voorronde van het Groot Baarns Dictee zal worden gehouden in De Leuning op vrijdag 2 oktober s middags. Inloop is vanaf 14:30 uur en om 15:00 uur start het programma. Houdt u de aankondiging van de Volksuniversiteit Baarn in de media in de gaten. De Leuning vindt dit een mooi Baarns evenement waaraan zij graag haar medewerking wil verlenen door het beschikbaar stellen van hun grote zaal. Tegelijkertijd zal op 2 oktober een digitale voorronde via de Baarnsche Courant worden gehouden. De schriftelijke voorronde in De Leuning staat open voor alle volwassen inwoners van Baarn. Heeft u interesse? U kunt zich vanaf 1 september tot 25 september om 17:00 uur inschrijven door middel van het inleveren van het inschrijfformulier in De Leuning. Dit formulier is af te halen bij De Leuning en de bibliotheek.

13 Met de Seniorenbus gaan is ook sociaal contact Iedereen in Baarn kent de Seniorenbus wel. Al ruim 30 jaar kunnen mensen vanaf 55 jaar jaar en met beperking ongeacht leeftijd gebruik maken van deze mooie voorziening die geheel door vrijwilligers in stand wordt gehouden. Men wordt van deur tot deur gebracht, door de bijrijder geholpen bij in- en uitstappen en zo nodig ondersteund. Mede dankzij de sponsoring kan de bus voor senioren blijven rijden! Kent u iemand die mogelijk ook sponsor zou willen worden dan kan contact worden opgenomen met Anja van de Beek via Anja@welzijnbaarn.nl De Seniorenbus is onmisbaar in Baarn. Er wordt door velen dankbaar gebruik van gemaakt voor bezoek aan ziekenhuis, fysiotherapie, (tand)arts, supermarkt of naar Daelhoven, het Hospice of Schoonoord in Soest. Tevens is het mogelijk om met de Seniorenbus gebracht te worden naar een pannenkoekenrestaurant in De Lage Vuursche. Maar natuurlijk kunnen er ook plezierritjes gemaakt worden. Elke 3e zaterdag van de maand (m.u.v. december en januari) wordt er een tochtje met de Seniorenbus georganiseerd. De tochtjes worden aangekondigd in De Leuning, in 'De Leuninfo' en in het Seniorennieuws van de Baarnsche Courant. Op 19 september maakt de Seniorenbus een mooie tocht naar De Grebbeberg. Deze tocht kon in juli niet doorgaan vanwege het warme weer. Zie de aankondiging in deze Leuninfo. Wanneer u zich had aangemeld voor de julitocht wordt u verzocht u opnieuw aan te melden voor de tocht op 19 september. Afspraken voor de Seniorenbus kunnen dagelijks van 9.00 tot uur gemaakt worden bij De Leuning, tel. nr.: Vraag uw rit minimaal 2 werkdagen van te voren aan. Tablet Café in De Leuning Iedere laatste woensdagmiddag van de maand kunt u terecht in De Leuning van tot uur met al uw vragen over het gebruik van de tablet. Dat geldt voor zowel een Android toestel (bijv. een Samsung) als voor een Ipad van Apple. Er zijn voldoende vrijwilligers aanwezig om u te helpen. Heeft u vragen over het gebruik van uw smartphone? Ook tijdens deze middag kunt u die stellen. Het eerstvolgende Tablet Café wordt gehouden op woensdag 30 september. Graag tot ziens in De Leuning! Fietsen vanaf De Leuning Wist u dat er elke donderdagochtend (bij goed weer) een groep dames en heren met elkaar gaat fietsen? Vertrek vanaf De Leuning om 09:30 uur. Onderweg wordt er gezamenlijk koffie gedronken. Vóór de lunch bent u weer in Baarn. Fietst u ook gezellig mee?

14 SENIORENBUSTOCHT naar De Grebbeberg Zaterdag 19 september 2015 Deze tocht is in juli uitgesteld in verband met het warme weer. Wanneer u zich had aangemeld voor de julitocht, wordt u verzocht u nu opnieuw aan te melden voor de tocht op 19 september. De tocht zal gaan langs mooie dorpen zoals Bennekom, Wageningen, Rhenen, Amerongen om zo bij het Kaas en botermuseum, De Weistaar in Maarsbergen uit te komen. Het kaas en botermuseum is gratis te bezoeken. Al wandelend door het museum zult u vele indrukken opdoen van vroeger. Het museum geeft een beeld van het maken van kaas en boter. De Landwinkel Verder vindt u er boerderijgevels, een dorpsplein en straatjes met authentieke winkeltjes, aangekleed met levensechte poppen in klederdracht. De prijs voor dit uitstapje is 10,00 euro. U wordt thuis opgehaald tussen en uur en rond uur weer thuis gebracht. U kunt zich opgeven bij DVC de Leuning tussen en uur; telefoon Heeft u zich opgeven en kunt u door omstandigheden niet mee, meldt u zich dan zo spoedig mogelijk af. Mocht het bovenstaande nummer niet bereikbaar zijn, bel dan het telefoonnummer

15 De Hulpdienst Mensen willen graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in hun eigen huis en woonomgeving. Maar.. soms wordt het moeilijk om kleine werkzaamheden in en om het huis zelf te doen. Er wordt dan vaker een beroep gedaan op familie, vrienden, kennissen of buren. Veel ouderen, zieken en mensen met een beperking vinden het moeilijk om afhankelijk te zijn en een beroep te doen op hun omgeving. De Hulpdienst kan deze mensen helpen! Wat doet De Hulpdienst? De vrijwilliger van De Hulpdienst voert kleine werkzaamheden in en om het huis uit. Het gaat daarbij om werkzaamheden, waarvoor u doorgaans geen ander bedrijf inhuurt. De vrijwilliger van de Hulpdienst kan bijvoorbeeld: een schilderij ophangen u naar de dokter of specialist brengen samen met u boodschappen doen eenvoudig tuinonderhoud verrichten sneeuw schuiven tuinmeubilair schoonmaken en opbergen kleine reparaties verrichten een lamp ophangen een kast (ver)plaatsen de snoeren vastzetten of verleggen Wat doet de Hulpdienst niet? De Hulpdienst verricht geen huishoudelijke, verpleegkundige en risicovolle werkzaamheden. Ook doet De Hulpdienst bepaalde werkzaamheden niet, omdat de klus te groot is, zoals het verven van een huis of grote plafonds, verhuizingen of een totaal verwilderde tuin opknappen, bomen kappen en verwijderen, de dakgoten schoonmaken en andere risicovolle werkzaamheden. Als u in een huurwoning woont, kunt u De Hulpdienst niet inschakelen voor werkzaamheden die onder verantwoordelijkheid vallen van de verhuurder! Wie voeren de werkzaamheden uit? De werkzaamheden worden uitgevoerd door vrijwilligers. De Hulpdienst werkt voor inwoners van de gemeente Baarn, die: 55 jaar of ouder zijn, en/ofeen beperking hebben, en/of tijdelijk in bijzondere omstandigheden verkeren, waardoor ze hulp nodig hebben. Hoe werkt de Hulpdienst?

16 De Hulpdienst is een onderdeel van de Stichting Welzijn Baarn. Als u De Hulpdienst wilt inschakelen, dan belt u met een medewerker. Deze behandelt uw aanvraag en noteert uw gegevens. Ook wordt bekeken of de aanvraag past binnen de dienstverlening. Meestal kan dit per telefoon, soms zal een medewerker bij u langs komen. Als de aanvraag door De Hulpdienst kan worden uitgevoerd, gaat zij op zoek naar een vrijwilliger. De vrijwilliger neemt dan zo snel mogelijk contact op met de aanvrager om een afspraak te maken. Als de aanvraag niet binnen de dienstverlening past, wordt u geholpen bij het vinden van alternatieven of verwijst men door. Wat kost de inzet van De Hulpdienst? Aan elke hulpvraag zijn met ingang van 1 april kosten verboden. Bij ritten voor de voedselbank of ander vervoer gaat het om een tegemoetkoming in de autokosten. Binnen Baarn betaalt u per rit 2,50, vanaf de gemeentegrens betaalt u 0,30 per kilometer. De vergoeding van 2,50 voor de klussen is een bijdrage voor het eigen gereedschap dat de klusser (vrijwilliger) gebruikt. Ook zal er een opdrachtformulier ingevuld worden Waarom? Dit formulier is bedoeld om de afspraken tussen de aanvrager en de medewerker van De Hulpdienst duidelijk vast te leggen en zo misverstanden over de (financiële) afwikkeling te voorkomen. Waar te bereiken: DVC De Leuning Oranjestraat GD Baarn De Hulpdienst is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van uur Tel.: E mail: hulpdienst@welzijnbaarn.nl Pagina zoveel, met elkaar de actualiteiten in de krant bespreken Deze activiteit is per 1 september komen te vervallen wegens gebrek aan deelnemers.

17 Kent u de gezellige spelletjesochtenden/middagen al? Rummikub, sjoelen en klaverjassen zijn bekende gezelschapsspellen. Op de dinsdagmiddag aanvang uur heet gastvrouw Minie Sijbolts u van harte welkom om gezellig mee te doen. Loopt u eens binnen om te zien of het iets voor u is? Op de woensdagmorgen aanvang uur kunt u komen schaken/dammen of rummikub spelen. De groep vindt het gezellig wanneer er meer mannen komen schaken. Maar natuurlijk zijn ook vrouwen die graag schaak spelen van harte welkom! en sjoelen is ook heel leuk om te doen! Op de vrijdagmiddag aanvang uur wordt er gesjoeld onder de gezellige leiding van Janny Hoogendoorn en Riet Hansma. Komt u meedoen? Het sjoelen wordt afgewisseld met klaverjassen. 4 september: klaverjassen; 11 september: sjoelen aanvang 14:00 uur en 18 september: klaverjassen Niet op de laatste vrijdag van de maand want dan is er vanaf uur (na het diner) bingo! Ook hierbij bent u van harte welkom! Activiteiten van Welzijn Baarn in Het Poorthuis, Kerkstraat 28, Baarn Overzicht doorlopende clubs (ook voor senioren) in Het Poorthuis (grote zaal): Aquarel: donderdag van uur. Bingo: laatste vrijdag van de maand vanaf uur. Dansavond: Iedere 3e zaterdag van de maand, vanaf uur. Zaal open op 20:00 uur Schilderclub: dinsdag van uur Koersbal 55+: donderdag van uur. Kijkt u voor meer informatie op

18 Handreiking & contact Workshop In de Week van de Aandacht 24 september t/m 3 oktober 2015 in Baarn 2 Workshops voor mensen die een handreiking willen geven en mensen die een handreiking willen ontvangen. Kwaliteiten en talenten We vergeten soms naar mate we ouder worden om te blijven zoeken naar uitdagingen en nieuwe mogelijkheden. We vergeten soms ook wat we zelf kunnen bieden daarin of hetgeen we graag zouden ontvangen. Kortom als we ons bewust zijn van onze mogelijkheden en onze behoeften kunnen we een handreiking doen of een uitgestoken hand zien. We kunnen elkaar helpen. Het begint bij bewustwording. Wat kunt u verwachten: In de Week van de Aandacht worden 2 workshops georganiseerd om mensen te helpen bij de ontmoeting met geestverwanten. De deelnemers gaan tijdens de 1 ste workshop via een creatieve werkvorm op zoek naar hun kwaliteiten en talenten. Tijdens de 2 de bijeenkomst gaan de deelnemers opzoek naar hun behoeften om elkaar vervolgens een handreiking te doen. De workshops worden geleid door Bertien van Ginhoven van SKEP. Wanneer en waar: Op 28 september en 30 september van uur tot uur. Boogh Schoolstraat 53 a Baarn. Kosten Voor deze activiteiten wordt in totaal 25.- in rekening gebracht dit is inclusief koffie of thee. Indien de eigen bijdrage voor u bezwaarlijk is, kunnen we een oplossing bespreken. Vragen Neem gerust contact op met Monique Gijsen, Ouderenadviseur. T: (035) of via de mail: Monique@welzijnbaarn.nl Zij kan u nader uitleg geven over deze bijeenkomsten. In de Week van de Aandacht organiseert Welzijn Baarn meerdere activiteiten waarin Aandacht centraal staat. Op zaterdag 26 september is er in De Leuning een bijeenkomst vanuit de Zonnebloem en op zondagmiddag 27 september een speciale middag Aandacht voor elkaar. De komende weken zal hier meer informatie over in de media komen.

19 Hier had ook uw advertentie kunnen staan! Interesse? Neemt u dan vrijblijvend contact op met Anja van de Beek via Anja@welzijnbaarn.nl om de mogelijkheden te bespreken.

20 BELANGRIJKE telefoonnummers in Baarn Alarmnummer 112 Beweging Gemeentehuis Huisarts (zelf invullen) Bij afwezigheid overdag spoed Huisartsenpost na 17u en weekend Huisvuil ophalen RMN Hulpdienst Kringloopcentrum De Leuning Informatiepunt Veranderingen in de Zorg Maaltijdvoorziening Meld misdaad anoniem Seniorenbus Politie/brandweer Regiotaxi Servicelijn Gemeente Spoedapotheek Wegwijs Welzijn Baarn Ziekenhuis Tergooi Ziekenhuis Meander Poli-afspraken Amersfoort/Baarn of

De Leuninfo Activiteitenprogramma januari 2019

De Leuninfo Activiteitenprogramma januari 2019 De Leuninfo Activiteitenprogramma januari 2019 DE LEUNING Ontmoetingscentrum door en voor Senioren Een gastvrij centrum, sinds 1984 een begrip in Baarn Ontmoetingscentrum De Leuning, onderdeel van Welzijn

Nadere informatie

De Leuninfo. Activiteitenprogramma juli/augustus 2015. De Leuning. Dienstverleningscentrum door en voor Senioren

De Leuninfo. Activiteitenprogramma juli/augustus 2015. De Leuning. Dienstverleningscentrum door en voor Senioren De Leuninfo Activiteitenprogramma juli/augustus 2015 De Leuning Dienstverleningscentrum door en voor Senioren Een gastvrij centrum, sinds 1984 een begrip in Baarn DVC De Leuning, onderdeel van Welzijn

Nadere informatie

Beste Lezer, U kunt De Leuninfo maandelijks vanuit De Leuning ter informatie meenemen.

Beste Lezer, U kunt De Leuninfo maandelijks vanuit De Leuning ter informatie meenemen. Beste Lezer, Voor u ligt de vierde uitgave van De Leuninfo. Wij zijn blij met de vele positieve reacties die wij hebben ontvangen. De Leuninfo is het activiteitenprogramma van De Leuning. Dit blad wordt

Nadere informatie

Wijkcentrum De Gasterij

Wijkcentrum De Gasterij Wijkcentrum De Gasterij Wat gezellig dat u gekomen bent Wijkbewoners ontmoeten elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee, nemen deel aan gezamenlijke activiteiten of organiseren zelf een activiteit.

Nadere informatie

De Leuninfo. Activiteitenprogramma januari 2016 DE LEUNING. Dienstverleningscentrum door en voor Senioren

De Leuninfo. Activiteitenprogramma januari 2016 DE LEUNING. Dienstverleningscentrum door en voor Senioren De Leuninfo Activiteitenprogramma januari 2016 DE LEUNING Dienstverleningscentrum door en voor Senioren Een gastvrij centrum, sinds 1984 een begrip in Baarn DVC De Leuning, onderdeel van Welzijn Baarn,

Nadere informatie

Wijkcentrum Gasterij de ontmoeting. Juli, Augustus en September 2019

Wijkcentrum Gasterij de ontmoeting. Juli, Augustus en September 2019 Wijkcentrum Gasterij de ontmoeting Juli, Augustus en September 2019 Wijkbewoners ontmoeten elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee, nemen deel aan gezamenlijke activiteiten of organiseren zelf

Nadere informatie

\ De Burgerij Ransdaal juni 2018

\ De Burgerij Ransdaal juni 2018 \ De Burgerij Ransdaal juni 2018 De Hoeskamers Bij de Hoeskamer van de Burgerij kunt u terecht voor een kopje koffie, een gezellig praatje en leuke activiteiten. Tevens kunt u in de Hoeskamer een afspraak

Nadere informatie

\ De Burgerij Ransdaal september 2018

\ De Burgerij Ransdaal september 2018 \ De Burgerij Ransdaal september 2018 De Hoeskamers Bij de Hoeskamer van de Burgerij kunt u terecht voor een kopje koffie, een gezellig praatje en leuke activiteiten. Tevens kunt u in de Hoeskamer een

Nadere informatie

De Leuninfo. Activiteitenprogramma maart 2016 DE LEUNING. Dienstverleningscentrum door en voor Senioren

De Leuninfo. Activiteitenprogramma maart 2016 DE LEUNING. Dienstverleningscentrum door en voor Senioren De Leuninfo Activiteitenprogramma maart 2016 DE LEUNING Dienstverleningscentrum door en voor Senioren Een gastvrij centrum, sinds 1984 een begrip in Baarn DVC De Leuning, onderdeel van Welzijn Baarn, Oranjestraat

Nadere informatie

\ Wijksteunpunt Ransdaal April 2018

\ Wijksteunpunt Ransdaal April 2018 Vragen over het wijksteunpunt? Neem dan contact op via: E-mail: mo@voerendaal.nl / tel. 045 575 33 99 Interesse in vrijwilliger worden bij de wijksteunpunten? Neem dan contact op met Josien Tillmanns via:

Nadere informatie

\ Wijksteunpunt Klimmen April 2018

\ Wijksteunpunt Klimmen April 2018 Vragen over het wijksteunpunt? Neem dan contact op via: E-mail: mo@voerendaal.nl / tel. 045 575 33 99 Interesse in vrijwilliger worden bij de wijksteunpunten? Neem dan contact op met Josien Tillmanns via:

Nadere informatie

\ De Burgerij Klimmen juni 2018

\ De Burgerij Klimmen juni 2018 \ De Burgerij Klimmen juni 2018 De Hoeskamers Bij de Hoeskamer van de Burgerij kunt u terecht voor een kopje koffie, een gezellig praatje en leuke activiteiten. Tevens kunt u in de Hoeskamer een afspraak

Nadere informatie

De Leuninfo. Activiteitenprogramma november 2015 DE LEUNING. Dienstverleningscentrum door en voor Senioren

De Leuninfo. Activiteitenprogramma november 2015 DE LEUNING. Dienstverleningscentrum door en voor Senioren De Leuninfo Activiteitenprogramma november 2015 DE LEUNING Dienstverleningscentrum door en voor Senioren Een gastvrij centrum, sinds 1984 een begrip in Baarn DVC De Leuning, onderdeel van Welzijn Baarn,

Nadere informatie

\ De Burgerij Klimmen september 2018

\ De Burgerij Klimmen september 2018 \ De Burgerij Klimmen september 2018 De Hoeskamers Bij de Hoeskamer van de Burgerij kunt u terecht voor een kopje koffie, een gezellig praatje en leuke activiteiten. Tevens kunt u in de Hoeskamer een afspraak

Nadere informatie

Maand programma. juni 2015. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw. de Beijerkorf groen. Activiteiten in

Maand programma. juni 2015. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw. de Beijerkorf groen. Activiteiten in Maand programma Activiteiten in de Beijerkorf groen activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw 2 10.00-12.00 uur Bingo - deelname E 5,-. * 2 10.00-12.00 uur lezing over de renaissance

Nadere informatie

\ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade April 2018

\ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade April 2018 Vragen over het wijksteunpunt? Neem dan contact op via: E-mail: mo@voerendaal.nl / tel. 045 575 33 99 Interesse in vrijwilliger worden bij de wijksteunpunten? Neem dan contact op met Josien Tillmanns via:

Nadere informatie

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Welzijn Ouderen Thuisadministratie Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Zorgt u voor een naaste

Nadere informatie

KOFFIE-IN. Elke maandagochtend nodigt de geur van koffie en vers gebakken koekjes dorpsgenoten uit om binnen te lopen bij de Koffie-In.

KOFFIE-IN. Elke maandagochtend nodigt de geur van koffie en vers gebakken koekjes dorpsgenoten uit om binnen te lopen bij de Koffie-In. Voorjaar 2018 NIEUWSBRIEF Het steunpunt OOK Zandvoort is er voor alle inwoners van Zandvoort Noord die door bijvoorbeeld ziekte, beperking of ouderdom steun kunnen gebruiken. Door mensen waar nodig te

Nadere informatie

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website Augustus 2017 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer, locatie De Nieuwpoort als locatie de Palatijn worden aangeboden. Voor wie

Nadere informatie

\ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade Mei 2018

\ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade Mei 2018 \ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade Mei 2018 De Hoeskamers Bij de Hoeskamers van de wijksteunpunten kunt u terecht voor een kopje koffie, een gezellig praatje en leuke activiteiten. Tevens kunt u in de

Nadere informatie

Computercursussen en workshops

Computercursussen en workshops Computercursussen en workshops voorjaar 2015 Aan de slag met computers en tablets! De mogelijkheden van computers zijn eindeloos: chatten met familie aan de andere kant van de wereld, vakantiefoto s delen,

Nadere informatie

Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht

Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht Januari - februari 2013 Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht Ontmoetingen en activiteiten Heeft u behoefte aan ontspanning, ontmoeting en/of activiteiten? Laurens en KijkopWelzijn bieden met het Ontmoetingsplein

Nadere informatie

\ Wijksteunpunt Ransdaal Maart 2018

\ Wijksteunpunt Ransdaal Maart 2018 Vragen over het wijksteunpunt? Neem dan contact op via: E-mail: mo@voerendaal.nl / tel. 045 575 33 99 Interesse in vrijwilliger worden bij de wijksteunpunten? Neem dan contact op met Josien Tillmanns via:

Nadere informatie

Activiteitenfolder november 2015

Activiteitenfolder november 2015 Activiteitenfolder november 2015 Wat kunt u deze maand allemaal van ons verwachten? We openen onze deuren waarbij u een kijkje kan nemen achter de schermen van Prinsenhof. Daarnaast hebben we onze maandelijkse

Nadere informatie

\ De Burgerij Voerendaal-Kunrade juni 2018

\ De Burgerij Voerendaal-Kunrade juni 2018 \ De Burgerij Voerendaal-Kunrade juni 2018 De Hoeskamers Bij de Hoeskamer van de Burgerij kunt u terecht voor een kopje koffie, een gezellig praatje en leuke activiteiten. Tevens kunt u in de Hoeskamer

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Gezelschapsbank maart 2015. Beste mensen,

Nieuwsbrief. Gezelschapsbank maart 2015. Beste mensen, Nieuwsbrief Gezelschapsbank maart 2015 Beste mensen, De dagen beginnen alweer langer te worden en we gaan op naar de zomer. Heerlijk om naar buiten te gaan en leuke dingen te ondernemen. De Gezelschapsbank

Nadere informatie

\ Wijksteunpunt Klimmen Maart 2018

\ Wijksteunpunt Klimmen Maart 2018 Vragen over het wijksteunpunt? Neem dan contact op via: E-mail: mo@voerendaal.nl / tel. 045 575 33 99 Interesse in vrijwilliger worden bij de wijksteunpunten? Neem dan contact op met Josien Tillmanns via:

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Juni

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Juni Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender Juni 2015 MAANDAG 1 JUNI 10.00-11.00 uur Leesclub Grootletterboeken te leen voor de leesliefhebbers 0,25 per boek oplossen van allerlei puzzels 14.45-16.00

Nadere informatie

Wijkontmoetingscentrum

Wijkontmoetingscentrum Wijkontmoetingscentrum GEZOCHT! (M/V) Inwoners van t Harde met groene vingers ten behoeve van onze vijf nieuwe moestuinbakken. U kunt mogelijk één keer per maand ondersteunen bij het onderhoud. Mocht u

Nadere informatie

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website Oktober 2017 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer, locatie De Nieuwpoort als locatie de Palatijn worden aangeboden. Voor wie

Nadere informatie

Ontmoetingscentrum De Verbinding ACTIVITEITENAANBOD JUNI 2016. Ontmoetingscentrum De Verbinding. Stationsstraat 1 6671 AW Zetten 0488 453187

Ontmoetingscentrum De Verbinding ACTIVITEITENAANBOD JUNI 2016. Ontmoetingscentrum De Verbinding. Stationsstraat 1 6671 AW Zetten 0488 453187 Ontmoetingscentrum De Verbinding O T M ACTIVITITAABOD JUI 2016 O T O O T W I K K L L T S P A Ontmoetingscentrum De Verbinding Stationsstraat 1 6671 AW Zetten 0488 453187 deverbinding@stgsamenzorgen.nl

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Maandag 10.00 tot 21.30 uur / Inloop de Spil Loop eens binnen bij De Spil voor een kop koffie en een praatje. De krant ligt klaar om gelezen te

Nadere informatie

Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016. Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105

Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016. Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 1 Nieuw in april!! De maanden april en mei hebben de thema Armoede.

Nadere informatie

Jan Thijs Seinenhof Diever. Verenigingsleven en recreatieve activiteiten

Jan Thijs Seinenhof Diever. Verenigingsleven en recreatieve activiteiten Jan Thijs Seinenhof Diever Verenigingsleven en recreatieve activiteiten 1 2 Geachte meneer, mevrouw, In deze uitgave van Jan Thijs Seinenhof staat beschreven welke mogelijkheden wij bieden voor vrijetijdsbesteding

Nadere informatie

De Leuninfo. Activiteitenprogramma juni 2015. De Leuning. Dienstverleningscentrum door en voor Senioren

De Leuninfo. Activiteitenprogramma juni 2015. De Leuning. Dienstverleningscentrum door en voor Senioren De Leuninfo Activiteitenprogramma juni 2015 De Leuning Dienstverleningscentrum door en voor Senioren Een gastvrij centrum, sinds 1984 een begrip in Baarn DVC De Leuning, onderdeel van Welzijn Baarn, Oranjestraat

Nadere informatie

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden.

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Februari 2016 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Voor wie graag actief bezig is,

Nadere informatie

ACTIVITEITENKRANT. Locatie Kasteelhof/De Hof. Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn Juni 2016 Krant ook te bekijken via: www.zmw.

ACTIVITEITENKRANT. Locatie Kasteelhof/De Hof. Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn Juni 2016 Krant ook te bekijken via: www.zmw. ACTIVITEITENKRANT Locatie Kasteelhof/ Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn Juni 2016 Krant ook te bekijken via: www.zmw.nl/actueel Colofon Activiteitenkrant: Jaargang 52, Juni 2016 Zorgcentrum De Kasteelhof

Nadere informatie

Maandagmorgen gymnastiek van 10.00 10.45 uur door de SWON

Maandagmorgen gymnastiek van 10.00 10.45 uur door de SWON Voorwoord Samen met de Stichting Welzijn Ouderen Nunspeet (SWON) en Het Venster worden er al jarenlang activiteiten georganiseerd in de recreatiezaal van de Brem, van Hallstraat 1. Het aantal mensen dat

Nadere informatie

De Leuninfo DE LEUNING. Dienstverleningscentrum door en voor Senioren

De Leuninfo DE LEUNING. Dienstverleningscentrum door en voor Senioren De Leuninfo Activiteitenprogramma maart 2017 DE LEUNING Dienstverleningscentrum door en voor Senioren Een gastvrij centrum, sinds 1984 een begrip in Baarn DVC De Leuning, onderdeel van Welzijn Baarn, Oranjestraat

Nadere informatie

Computer Hulp Geldrop Cursussen Workshops Overige activiteiten 2012-2013

Computer Hulp Geldrop Cursussen Workshops Overige activiteiten 2012-2013 Computer Hulp Geldrop Cursussen Workshops Overige activiteiten 2012-2013 Tournooiveld 10 5663 EA Geldrop Tel. 040-2861213 Doelstelling van de Stichting Senior Computer Hulp Geldrop. De stichting heeft

Nadere informatie

De Leuninfo. Activiteitenprogramma september 2016 DE LEUNING. Dienstverleningscentrum door en voor Senioren

De Leuninfo. Activiteitenprogramma september 2016 DE LEUNING. Dienstverleningscentrum door en voor Senioren De Leuninfo Activiteitenprogramma september 2016 DE LEUNING Dienstverleningscentrum door en voor Senioren Een gastvrij centrum, sinds 1984 een begrip in Baarn DVC De Leuning, onderdeel van Welzijn Baarn,

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst december 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst december 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst december 2015 1 Belangrijk nieuws!! Gratis lunch op woensdag 2 december in verband

Nadere informatie

Woensdag 12 en 19 augustus Bustocht en Pannenkoeken eten

Woensdag 12 en 19 augustus Bustocht en Pannenkoeken eten Activiteitenkrant augustus 2015 12 en 19 augustus Bustocht en Pannenkoeken eten Bij Pannenkoekenboerderij De Ponthoeve in Vianen Kijk voor meer informatie in deze krant. ZOMERMARKT 2015 GROOT SUCCES. Mooi

Nadere informatie

de week van de contacten met Sofie op de koffie

de week van de contacten met Sofie op de koffie Week tegen de eenzaamheid 26 september tot en met 5 oktober De Langste Eettafel van Nederland de week van de contacten met Sofie op de koffie Programma: Het kan goed zijn om eens stil te staan bij de Week

Nadere informatie

Activiteiten Vita voor: Intramuraal & VPT & extramurale gast

Activiteiten Vita voor: Intramuraal & VPT & extramurale gast Activiteiten Vita voor: Intramuraal & VPT & extramurale gast Wandelclub. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers is deelname mogelijk. Dag: Maandag ochtend. Tijd: 10.00 uur tot 11.30 uur. Locatie: Samenkomst

Nadere informatie

Activiteitenfolder december 2015

Activiteitenfolder december 2015 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder december 2015 Aangepaste openingstijden Prinsenhof: 11 december: Gesloten tot 11.30 uur 24 december: Gesloten vanaf 14.00 uur Gesloten: 25,

Nadere informatie

Activiteiten Zorglocatie Vita 2018 Intramuraal & VPT

Activiteiten Zorglocatie Vita 2018 Intramuraal & VPT Activiteiten Zorglocatie Vita 2018 Intramuraal & VPT Wandelclub. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers is deelname mogelijk. Dag: Maandag ochtend. Tijd: 10.00 uur tot 11.30 uur. Locatie: Samenkomst

Nadere informatie

Berghuizen Breed. Doe mee met leuke activiteiten in Zuid-Berghuizen!

Berghuizen Breed. Doe mee met leuke activiteiten in Zuid-Berghuizen! Tot woensdag 9 maart aanmelden Berghuizen Breed De eerste testuitgave in Zuid-Berghuizen, gemaakt en bezorgd door vrijwilligers. Lees en laat ons weten wat u ervan vindt! Mail uw ervaring, tips en vragen

Nadere informatie

Deze maand hebben we weer tal van activiteiten voor u, o.a.: Zaterdag 15 april Paasbrunch met medewerking van de Donjongens. foto

Deze maand hebben we weer tal van activiteiten voor u, o.a.: Zaterdag 15 april Paasbrunch met medewerking van de Donjongens. foto April 2017 Deze maand hebben we weer tal van activiteiten voor u, o.a.: l Koningsfilm l Spelletjesmiddag l Bingo l Dansavond Zaterdag 15 april Paasbrunch met medewerking van de Donjongens foto Aanvang:

Nadere informatie

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Zondag 28 apr. Oranje Bingo Vrijdag 10 mei Spreekuur wijkagent en

Nadere informatie

Ontmoetingscentrum voor ouderen DE ROOS 2016. Ouderen

Ontmoetingscentrum voor ouderen DE ROOS 2016. Ouderen Ontmoetingscentrum voor ouderen DE ROOS 2016 Ouderen 1 ONTMOETINGSCENTRUM DE ROOS Adres: Beekstraat 29 6001 GG Weert Tel: 0495-688190 (tijdens kantooruren) 0495-688199 (buiten kantooruren) Fax: 0495-537299

Nadere informatie

Activiteitenprogramma Mei 2016

Activiteitenprogramma Mei 2016 Activiteitenprogramma Mei 2016 Wiemersheerd, T Hoge Heem, Assieshof, van Leeuwenhof, De Hoven Beste bewoners, aanleun bewoners en belangstellenden, Voor u het maandprogramma van Mei. Ook deze maand hebben

Nadere informatie

\ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade Maart 2018

\ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade Maart 2018 Vragen over het wijksteunpunt? Neem dan contact op via: E-mail: mo@voerendaal.nl / tel. 045 575 33 99 Interesse in vrijwilliger worden bij de wijksteunpunten? Neem dan contact op met Josien Tillmanns via:

Nadere informatie

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website April 2018 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer, locatie De Nieuwpoort als locatie De Palatijn worden aangeboden. Voor wie graag

Nadere informatie

Ontmoetingscentrum De Verbinding. ACTIVITEITENAANBOD Oktober 2015. ONTMOETINGSCENTRUM DE VERBINDING Stationsstraat 1 6671 AW Zetten 0488 453187

Ontmoetingscentrum De Verbinding. ACTIVITEITENAANBOD Oktober 2015. ONTMOETINGSCENTRUM DE VERBINDING Stationsstraat 1 6671 AW Zetten 0488 453187 Ontmoetingscentrum De Verbinding O Z T T : 1 0-1 0-2 0 1 5 T M ACTIVITITAABOD Oktober 2015 O T O O T W I K K L L T S P A OTMOTIGSCTRUM D VRBIDIG Stationsstraat 1 6671 AW Zetten 0488 453187 email: deloohof@stgsamenzorgen.nl

Nadere informatie

Nieuwsblad BoodschappenPlusBus. Oktober, november, december Senioren

Nieuwsblad BoodschappenPlusBus. Oktober, november, december Senioren Nieuwsblad BoodschappenPlusBus Oktober, november, december 2018 Senioren 1 2 Dank u voor uw interesse in de BoodschappenPlusBus. WAT IS DE BOODSCHAPPENPLUSBUS? Het doel van de BoodschappenPlusBus is het

Nadere informatie

U kunt bij WiN terecht voor: Buurtwerk Vrijwilligerswerk Jongerenwerk Mantelzorg (aparte folder) Sport- en cultuurcoaches Dienstverlenende

U kunt bij WiN terecht voor: Buurtwerk Vrijwilligerswerk Jongerenwerk Mantelzorg (aparte folder) Sport- en cultuurcoaches Dienstverlenende U kunt bij WiN terecht voor: Buurtwerk Vrijwilligerswerk Jongerenwerk Mantelzorg (aparte folder) Sport- en cultuurcoaches Dienstverlenende activiteiten Samen leven en samen werken, daar is het Welzijn

Nadere informatie

Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt. NIEUWSFLITS September NIEUWSFLITS september 2016

Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt. NIEUWSFLITS September NIEUWSFLITS september 2016 Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt September 2016 september 2016 In deze editie: Hoi Ingeborg, dit is een test! Trefpunt Mantelzorg Wandelen Werkt! Wandelen met een wandelcoach door mooi Bellingwedde

Nadere informatie

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort en locatie De Palatijn worden aangeboden.

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort en locatie De Palatijn worden aangeboden. Maart 2019 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort en locatie De Palatijn worden aangeboden. Voor wie graag actief bezig is, zijn

Nadere informatie

Activiteitenfolder januari 2016

Activiteitenfolder januari 2016 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder januari 2016 Namens iedereen van Ontmoetingscentrum Prinsenhof, wensen wij u een mooi en gelukkig nieuwjaar! Om het nieuwe jaar goed te beginnen,

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

De Leuninfo. Activiteitenprogramma oktober 2016 DE LEUNING. Dienstverleningscentrum door en voor Senioren

De Leuninfo. Activiteitenprogramma oktober 2016 DE LEUNING. Dienstverleningscentrum door en voor Senioren De Leuninfo Activiteitenprogramma oktober 2016 DE LEUNING Dienstverleningscentrum door en voor Senioren Een gastvrij centrum, sinds 1984 een begrip in Baarn DVC De Leuning, onderdeel van Welzijn Baarn,

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018 Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via:

Nadere informatie

Ontmoetingsplein Activiteitenkalender

Ontmoetingsplein Activiteitenkalender Ontmoetingsplein Activiteitenkalender Oktober November December 2017 Ontmoetingspleinen Bent u ouder dan 65 jaar? Wilt u graag leeftijdsgenoten ontmoeten of samen met anderen activiteiten ondernemen? Brengt

Nadere informatie

Het Theeblaadje Juni 2015

Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theehuis is een wijklocatie van zorgorganisatie Het Spectrum. Het is een gezellig ontmoetingscentrum voor 55-plussers waar diverse activiteiten plaatsvinden. Het Theehuis

Nadere informatie

Overzicht activiteiten en diensten voor senioren RAVENSTEIN

Overzicht activiteiten en diensten voor senioren RAVENSTEIN Overzicht activiteiten en diensten voor senioren RAVENSTEIN Dit is een uitgave van: KBO Ravenstein Secretaris A. Megens (0486) 413713 / admegens@home.nl Stichting OWR - Ontwikkeling Woonservicezone Ravenstein

Nadere informatie

Nieuwsbrief. LesOpMaat (Computerles bij u thuis) medewerkers. Start nieuwe lesseizoen. Open Dagen. Augustus 2013. In dit nummer

Nieuwsbrief. LesOpMaat (Computerles bij u thuis) medewerkers. Start nieuwe lesseizoen. Open Dagen. Augustus 2013. In dit nummer 2013 NUMMER 1 Nieuwsbrief Augustus 2013 In dit nummer 1 LesOpMaat 1 Start nieuwe lesseizoen 1 Open Dagen 2 Facebook pagina 2 Nadere informatie en aanmelden 3 Cursusaanbod 4 Workshops najaar 2013 5 Workshops

Nadere informatie

WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS DE LINGEHOF

WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS DE LINGEHOF WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS DE LINGEHOF VOOR EEN LEVEN MET KLEUR Welkom bij De Lingehof het huis in het hart van het Over-Betuwse Bemmel In De Lingehof kunt u aangenaam wonen met gespecialiseerde verzorging

Nadere informatie

Activiteitenkrant december 2016 Zondag 11 december Kerstdiner bij Van der Valk

Activiteitenkrant december 2016 Zondag 11 december Kerstdiner bij Van der Valk Activiteitenkrant december 2016 Zondag 11 december Kerstdiner bij Van der Valk Aanvang: 16:00 uur Einde: 20:30 uur Zaal open vanaf 15:30 uur. Uw bijdrage: 15,00. Deze uitnodiging is alléén voor onze vaste

Nadere informatie

Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Juni 20155

Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Juni 20155 Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Juni 20155 Voorjaarsreisje. Beste leden voor ons voorjaarsreisje op woensdag 24 Juni zijn nog plaatsen open,voor die

Nadere informatie

Recreatief, creatief, sportief en workshops

Recreatief, creatief, sportief en workshops Recreatief, creatief, sportief en workshops t Binnenhuys De Meent 4 3833 EA Leusden U bent van harte welkom! t Binnenhuys: Dé plek voor recreatie, creativiteit, sport en workshops Voorwoord Midden in Leusden

Nadere informatie

Poort 20 Activiteiten overzicht

Poort 20 Activiteiten overzicht Poort 20 Activiteiten overzicht Recreatie voorjaar 2014 Kienen Vrij biljarten Dames biljarten Competitie biljarten 2 e dinsdag vd mnd. 14.30 u. tot 1630 u. Kosten : 3,50 per plankje Iedere dag met uitzondering

Nadere informatie

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website Mei 2018 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer, locatie De Nieuwpoort als locatie De Palatijn worden aangeboden. Voor wie graag

Nadere informatie

Activiteitenfolder oktober 2015

Activiteitenfolder oktober 2015 Activiteitenfolder oktober 2015 Prinsenhof bruist van de activiteiten in oktober! We organiseren deze maand een nieuwe ontmoetingsmiddag met een heerlijke maaltijd, mooie activiteiten bij het verliescafé,

Nadere informatie

Taal en digitaal Cursusprogramma

Taal en digitaal Cursusprogramma Taal en digitaal Cursusprogramma januari - juli 2017 Een leven lang blijven leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

Wijkontmoetingscentrum

Wijkontmoetingscentrum Wijkontmoetingscentrum Jeanne d Arc Bezoekadres Wijkontmoetingscentrum Jeanne d Arc Hertog Willemweg 3, 8084 VP t Harde Tel: (0525) 65 96 90 www.facebook.com wijkontmoetingscentrum Jeanne d Arc Openingstijden

Nadere informatie

Start tweede lesperiode. Succesvolle Open dagen. Grote belangstelling voor de. Tabletcursussen. Evaluaties

Start tweede lesperiode. Succesvolle Open dagen. Grote belangstelling voor de. Tabletcursussen. Evaluaties 2013 NUMMER 2 Nieuwsbrief November 2013 Start tweede lesperiode In dit nummer 1 Start tweede lesperiode 1 Succesvolle Open dagen 1 Grote belangstelling Tabletcursussen 1 Evaluaties 2 LesOpMaat 2 Workshops

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst oktober 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst oktober 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof -9 05 KP Amsterdam Tel: 020 233405 Hudsonhof Activiteitenlijst oktober 205 Belangrijk nieuws!! Lichamelijke beweging Een bewegingsagoog is aanwezig

Nadere informatie

Digitaal op weg in de bieb. Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een ?

Digitaal op weg in de bieb. Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een  ? Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een e-mail? Digitaal op weg in de bieb Draai om voor Hulp bij taal Digitaal op weg Wat past bij jou? Ik

Nadere informatie

Ac viteitengids De Uiterton. Seizoen 2014-2015. www.woonzorgflevoland.nl

Ac viteitengids De Uiterton. Seizoen 2014-2015. www.woonzorgflevoland.nl Ac viteitengids De Uiterton Seizoen 2014-2015 www.woonzorgflevoland.nl U bent van harte welkom! In dit boekje vindt u alle activiteiten die georganiseerd worden in De Uiterton voor het seizoen September

Nadere informatie

Mantelzorg en mantelzorgondersteuning

Mantelzorg en mantelzorgondersteuning Welzijn Ouderen Thuisadministratie Mantelzorg en mantelzorgondersteuning Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Mantelzorg en mantelzorgondersteuning

Nadere informatie

De Leuninfo. Activiteitenprogramma december 2016 DE LEUNING. Dienstverleningscentrum door en voor Senioren

De Leuninfo. Activiteitenprogramma december 2016 DE LEUNING. Dienstverleningscentrum door en voor Senioren De Leuninfo Activiteitenprogramma december 2016 DE LEUNING Dienstverleningscentrum door en voor Senioren Een gastvrij centrum, sinds 1984 een begrip in Baarn DVC De Leuning, onderdeel van Welzijn Baarn,

Nadere informatie

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016:

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016: Eigen Herd is officieel erkend als leercentrum van Seniorweb voor het geven van computercursussen. Op www.seniorweb.nl/lessen/leercentra vindt u meer informatie over deze leercentra voor senioren. Onze

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. December

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. December Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender December 2015 DINSDAG 1 DECEMBER 09.15-11.45 uur Internetcafé Persoonlijke begeleiding bij het, momenteel een wachtlijst 9.30-11.30 uur Hobbycafé Gezellig samen

Nadere informatie

COMPUTERCURSUS VOOR SENIOREN

COMPUTERCURSUS VOOR SENIOREN COMPUTERCURSUS VOOR SENIOREN COMPUTERCURSUSSEN VOOR SENIOREN duidelijk en leerzaam Welzijn Teylingen organiseert al ruim 10 jaar samen met Stichting SeniorWeb computercursussen. De cursussen worden gegeven

Nadere informatie

Programmaboekje t/m april 2016

Programmaboekje t/m april 2016 Programmaboekje t/m april 2016 Wijkontmoetingscentrum GEZOCHT! (M/V) Inwoners van t Harde met groene vingers ten behoeve van onze vijf nieuwe moestuinbakken. U kunt mogelijk één keer per maand ondersteunen

Nadere informatie

Het optreden vindt plaats in de Leeuwerik in Bleiswijk op woensdag 23 september van 14.00 uur tot 17.00 uur. Om 13.30 uur gaat de zaal open.

Het optreden vindt plaats in de Leeuwerik in Bleiswijk op woensdag 23 september van 14.00 uur tot 17.00 uur. Om 13.30 uur gaat de zaal open. Sponsors Actiefpas De Actiefpas wordt dit seizoen 2015-2016 gesponsord door zeven partijen. In elke nieuwsbrief wordt er een sponsor uitgelicht. Deze keer is dat Museum Molenaars Oude Tractoren Museum

Nadere informatie

U bent van harte welkom!

U bent van harte welkom! Seizoen 2017-2018 U bent van harte welkom! In dit boekje vindt u alle activiteiten die georganiseerd worden in de Hanzeborg voor het seizoen September 2017 September 2018. Het kan zijn dat er wijzigingen

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018 Studio58 & omgeving December 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via: goes@vrijetijd.gors.nl

Nadere informatie

I N H O U D. Uitnodiging thema avond. Uitnodiging bijeenkomst. vrijwilligersverzekeringen. Maatjesproject. Mantelzorgdagen

I N H O U D. Uitnodiging thema avond. Uitnodiging bijeenkomst. vrijwilligersverzekeringen. Maatjesproject. Mantelzorgdagen I N H O U D Uitnodiging thema avond Uitnodiging bijeenkomst vrijwilligersverzekeringen Maatjesproject Mantelzorgdagen Activiteiten steunpunt Mantelzorg Alzheimer café Hulp bij PGB nodig? Uitnodiging thema

Nadere informatie

PROGRAMMA SEPTEMBER 2017

PROGRAMMA SEPTEMBER 2017 PROGRAMMA SEPTEMBER 2017 September: herfstmaand ook wel fruitmaand genoemd. De dagen worden weer korter en s-nachts wordt het weer frisser. Vaak biedt september ons nog een heerlijke nazomer. Daar gaan

Nadere informatie

AKTIVITEITENOVERZICHT

AKTIVITEITENOVERZICHT AKTIVITEITENOVERZICHT nummer 2 FEBRUARI 2019 Mannensoos iedere dinsdagmorgen in de Vurkaomer voor alle mannen 55+ Kom gezellig buurten, kaarten of met gezelschapsspelen meedoen. De tuinploeg gaat eerst

Nadere informatie

Ontmoetingsplein Activiteitenkalender juli, augustus, september 2017

Ontmoetingsplein Activiteitenkalender juli, augustus, september 2017 Ontmoetingsplein Activiteitenkalender juli, augustus, september 2017 Ontmoetingspleinen Bent u ouder dan 65 jaar? Wilt u graag leeftijdsgenoten ontmoeten of samen met anderen activiteiten ondernemen? Brengt

Nadere informatie

Ac viteitengids Hanzeborg. Seizoen 2014-2015. www.woonzorgflevoland.nl

Ac viteitengids Hanzeborg. Seizoen 2014-2015. www.woonzorgflevoland.nl Ac viteitengids Hanzeborg Seizoen 2014-2015 www.woonzorgflevoland.nl U bent van harte welkom! In dit boekje vindt u alle activiteiten die georganiseerd worden in de Hanzeborg voor het seizoen September

Nadere informatie

Activiteit Datum start & tijdstip Duur Prijs Tabblad. 19.30 21.30 uur Maandelijks gratis 1. Vrijdagmiddag van 14.00 16.00 uur

Activiteit Datum start & tijdstip Duur Prijs Tabblad. 19.30 21.30 uur Maandelijks gratis 1. Vrijdagmiddag van 14.00 16.00 uur Activiteit Datum start & tijdstip Duur Prijs Tabblad Alzheimercafé 19.30 21.30 uur Maandelijks gratis 1 Contact: Mevrouw M. de Leeuw Aquarelleren club Donderdagmiddag van 14.00-16.00 uur Vrijdagmorgen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017

Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017 Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017 LINQUENDA THEATER Op MAANDAG 31 JULI komt er speciaal voor u een theatershow. Laat u verrassen met de show Terug naar vroeger van LINQUENDA Theatershows. Nodig hiervoor

Nadere informatie

Week. 24 september t/m 3 oktober 2015 tegen Eenzaamheid Soest 2015

Week. 24 september t/m 3 oktober 2015 tegen Eenzaamheid Soest 2015 Week 24 september t/m 3 oktober 2015 tegen Eenzaamheid Soest 2015 met medewerking van: B3.0 Mariënburg Idea King Arthur Groep KAG Lady s Circle Soest Museum Soest Rabobank Amersfoort en omstreken Stichting

Nadere informatie

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website Juni 2018 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer, locatie De Nieuwpoort als locatie De Palatijn worden aangeboden. Voor wie graag

Nadere informatie

Activiteitenfolder maart 2016

Activiteitenfolder maart 2016 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder maart 2016 Openingstijden Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur (keuken sluit om 19.30 uur) Zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur Ontmoetingscentrum

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari Schoolstraat 1, 9461 AA Gieten. Telefoon: (0592) Website:

Nieuwsbrief januari Schoolstraat 1, 9461 AA Gieten. Telefoon: (0592) Website: Januari t/m april 2017 Verspreiding: 840 huis aan huis Schoolstraat 1, 9461 AA Gieten. Telefoon: (0592)245 924 Email:info@impuls-welzijn.nl Website: www.impuls-welzijn.nl Het jaar 2016 zit er al weer op

Nadere informatie