Samen verder met NEN 1010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Samen verder met NEN 1010"

Transcriptie

1 Galvanistraat AE Ede T E info@elektroraad.nl leertraject voor werkzoekenden in de elektrotechniek Samen verder met NEN 1010 een initiatief van Elektroraad datum:

2 Inleiding Vreemd eigenlijk. Er is een tekort aan goede elektrotechnici, en toch zijn er werklozen in de branche. Zou dat komen omdat alleen het kaf werkloos is? Wij denken van niet. Volgens ons zijn er veel goede elektrotechnici ten onrechte werkloos. Vervelende term trouwens, werkloos. Als we het nu eens anders formuleren, en dan meteen het kaf van het koren scheiden. We noemen dan de werklozen het kaf, en de werkzoekenden het koren. Het verschil is dat een werkloze het niet erg vindt om thuis te moeten blijven. Een werkzoekende daarentegen, wil heel graag aan het werk, maar het lukt hem niet om een passende baan te vinden. Voor werklozen kunnen wij niets betekenen; voor werkzoekenden heel veel. Wel is het zo dat de actuele kennis van werkzoekenden soms wat gedateerd is. En dan is het voor een bedrijf dat medewerkers zoekt een risico om zo iemand aan te nemen. Want ja, hoe leerbaar is hij of zij (nog)? Toevallig gaat Elektroraad binnenkort een nieuwe docent opleiden. Die nieuwe docent moet natuurlijk ervaring opdoen met echte cursisten. Maar ja, hoe kom je nu aan echte cursisten? Belangen en uitdagingen Er zijn dus drie belangen: 1. er zijn bedrijven die goed opgeleide mensen zoeken; 2. er zijn werkzoekenden die een goede opleiding nodig hebben; 3. Elektroraad zoekt elektrotechnici die de rol van echte cursist op zich willen nemen. De oplossing ligt voor de hand: Elektroraad organiseert een cursus voor werkzoekende elektrotechnici. Het moet daarbij om een kwalitatief zeer hoogwaardige cursus gaan over een onderwerp dat door werkgevers en werkzoekenden als belangrijk wordt ervaren. Er is ook nog een andere uitdaging: de kosten van de cursus. Die moeten we verdelen over iedereen die profiteert van het plan. Dat zijn dus in elk geval de volgende drie partijen: 1. Elektroraad 2. de nieuwe werkgever 3. de werkzoekende Het grootste probleem zit bij de laatste groep. Een kenmerk van werkzoekenden is nu eenmaal dat ze doorgaans niet heel ruim in de slappe was zitten. De financiële bijdrage van die partij moet dan ook zo klein mogelijk blijven. Het zou mooi zijn als we de cursus zelfs gratis aan zouden kunnen bieden. Gratis, maar niet voor niets. Want werkzoekenden hebben niet altijd veel geld, maar wel veel tijd. En dat is uiteraard ook heel wat waard! Naast de hiervoor genoemde belanghebbende partijen, hebben zich ook al externe geldschieters interesse getoond voor het project.

3 Inzet en motivatie van Elektroraad De inzet van Elektroraad is duidelijk. Door het initiatief te nemen en door onder de normale prijs 1 te werken, leveren wij een ruime bijdrage. Het ligt voor de hand om je af te vragen waarom Elektroraad dit doet. Het antwoord is simpel: niet alles wat wij doen, doen we voor het geld. Het is een zeer operationele vorm van het tonen van maatschappelijke betrokkenheid. Geen mooie woorden, maar gewoon echte actie! Op de lange termijn hebben we er trouwens mogelijk toch voordeel van. Het project kan de branche stimuleren. En als het goed gaat in de branche, hebben wij daar ook voordeel van. Uiteraard kunnen we niet álle kosten voor onze rekening nemen. Het zou bovendien scheef zijn gezien het belang dat andere partijen erbij hebben. Er zit nog een gat in de financiering en in de benodigde inzet in tijd. Dat tekort moet door de andere partijen gedragen worden. Werkgevers Er zijn veel werkgevers die zitten te springen om goed personeel. Goed betekent in dit geval: personeel dat je effectief in kunt zetten en waar je weinig of geen problemen mee hebt. Dat personeel heeft in elk geval de volgende eigenschappen: ze zijn ambitieus, ze zijn in staat om zelfstandig te werken, ze zijn bereid om zich in te zetten en ze hebben verstand van hun vak. En dat zijn nu juist de eigenschappen die een cursist moet hebben om te slagen voor de cursus. Geslaagde cursisten vormen dus een meerwaarde voor werkgevers. Wat hebt u over voor een goede werknemer? Of laat ik het zo formuleren: wat kost het u als u die goede werknemer NIET hebt? Hoeveel omzet mist u daarmee? Precies, met een fractie van dat verlies aan omzet kunt u een zeer welkome bijdrage leveren aan het plan. Werkzoekenden Zoals eerder beschreven zou het mooi zijn als de cursus voor de werkzoekenden gratis kan zijn. Gratis, maar niet voor niets! Dat betekent wat ons betreft dat je beloofd om je écht voor de cursus in te zetten. En dat menen we heel serieus. Zelfs zo serieus dat we je laten beloven om de cursus alsnog te betalen als je er met de pet naar gooit of als je de cursus zonder dringende reden stopt. Bovendien moet je laten zien dat je bereid bent om veel tijd te steken in de bouw van een netwerk waarbinnen koppels tot stand kunnen worden gebracht. Een koppel wordt gevormd door een werkzoekende en een potentiele werkgever. Dat is nodig om voor subsidie in aanmerking te komen. 1 de normale prijs van de cursus is 1.850,00 excl. btw.

4 Afwachten en niets doen is in elk geval geen optie. Hoe actiever je bent, hoe meer een potentiele werkgever geinteresseerd in je is. Je bent ten slotte werkzoekende; geen werkloze! Dus schouders eronder en werken aan en genieten van een zelfgebouwd netwerk! Externe geldschieters Het zou mooi zijn als er behalve de direct belanghebbende partijen ook andere partijen met een maatschappelijke doelstelling het project zouden willen ondersteunen. Inmiddels hebben wij al contact gehad met enkele arbeidsmarktcoaches van OTIB. Die tonen zich enthousiast over het plan. OTIB is uiteraard onder voorwaarden bereid om te kijken of er binnen de subsidieregeling sectorplan van de technische installatiebranche plaats is voor een bijdrage. Dat plan is bedoeld om werkzoekenden in de leeftijd van 45 jaar en ouder weer aan het werk te krijgen. De subsidie kan worden verstrekt aan koppels van werkzoekenden en werkgevers. De beschikbare subsidie kan een forse bijdrage leveren in het dichten van het financiële gat. Het UWV heeft ook een subsidieregeling. Er vinden al gesprekken met het UWV plaats om te kijken wat zij voor de financiering van het project zouden willen en kunnen betekenen. Er zal flink genetwerkt moeten worden om ons mooie doel te bereiken. Een mooie taak voor alle betrokken partijen! Daarnaast willen we alle betrokkenen van harte stimuleren om mee te denken over andere mogelijkheden om de kosten voor alle belanghebbende partijen zo laag mogelijk te houden. Welke cursus is geschikt? Wij denken dat onze cursus Verder met NEN 1010 goed past binnen het plan. De kennis van NEN 1010 loopt in de branche namelijk erg achter. Dat geeft mensen die veel van die norm weten dus een belangrijke voorsprong in de arbeidsmarkt. En dat zou een andere eigenschap van de werkzoekende (zoals een hogere leeftijd) weleens goed kunnen maken. De cursus behandelt de eerste vijf delen van NEN Na het volgen van de cursus begrijp je veel beter wat de normschrijver van deze belangrijke norm heeft bedoeld. Het is echt een cursus voor mensen met ambitie, want hij is erg pittig. Er wordt veel van de cursisten gevraagd. Dat scheidt dus meteen het kaf van het koren. Als je deze cursus haalt, heb je er echt voor gewerkt! En uiteraard is ook dat een belangrijke eigenschap die werkgevers zoeken in nieuwe collega s.

5 De cursus in het kort: onderwerp: de eerste vijf delen van NEN 1010 doelgroep: chef-monteurs, ontwerpers, werkvoorbereiders, tekenaars en projectleiders vooropleiding: vooropleiding minimaal niveau twee in de elektrotechniek (monteur); werk- en denkniveau: minimaal niveau drie (eerste monteur) cursusdata: duur: thuiswerk: onmisbaar: meer informatie: nog niet bekend 5 dagen les en een halve dag voor twee examens minimaal 50 uur(!) veel ambitie, een grote inzet en een gedurfde verklaring De docent heeft weliswaar weinig ervaring in lesgeven, maar zijn kennis over de norm is boven elke twijfel verheven. Waar de aspirant-docent ondersteuning nodig heeft, krijgt hij die van een zeer ervaren normdocent. En nu? Als we er samen de schouders onder zetten, kan het plan niet anders dan slagen. Kortom: inzet gevraagd van alle partijen! Bij dit project zijn de volgende medewerkers van Elektroraad betrokken: Angela van de Sluis Sjoerd van Gelder Peter Treffers marketing docent in opleiding algemeen directeur Het maakt niet uit wie je aanspreekt. We zorgen er zelf wel voor dat je vraag op het juiste bordje komt te liggen.

6 Inschrijfformulier cursusnaam: duur: locatie: prijs: vooropleiding: Samen verder met NEN 1010 (cursus voor werkzoekenden) vijf dagen en één dagdeel voor het theorie-examen Ede n.v.t. bij acceptatie van de uitgangspunten niveau 3 WEB (1 e monteur, ATSI, bezig met MTS etc.) Ik wil me inschrijven voor de eerstvolgende cyclus in 2015 (data nog niet bekend) Deelnemer naam: m/v geboortedatum: bedrijf: adres: postcode en plaats: telefoonnummer: Bevestiging aan bovengenoemde deelnemer een contactpersoon, te weten:..... m/v contactpersoon:..... Belangrijke verklaring (lees dit heel goed!) Ik verklaar dat ik alles in het werk zal stellen wat in redelijkheid van mij verwacht kan worden om de hele cursus te doorlopen en te slagen voor de examens die bij de cursus horen. Als ik zak voor de cursus, zal dat dus niet te wijten zijn aan mijn gebrekkige inzet. Als ik de cursus voortijdig stop, sta ik Elektroraad toe om de volledige cursuskosten ( 1.850,00 excl. btw) op mij te verhalen. Ik verklaar bovendien deze kosten binnen een maand te betalen. Ik zal Elektroraad mijn CV te sturen en sta Elektroraad toe om dat CV onder de aandacht van werkgevers te brengen. Ik beloof om een geboden passende kans op werk die kans serieus aan te grijpen datum handtekening

7 Cursusvoorwaarden van Elektroraad Opleidingen B.V. Ede, april 2015 Aanmelding/opdracht Aanmelding of opdracht voor een cursus geschiedt schriftelijk en is pas geldig als deze door Elektroraad Opleidingen B.V. is bevestigd door middel van een schriftelijke inschrijfbevestiging. Deelnamevoorbehoud Alle cursussen worden gehouden onder het voorbehoud van voldoende deelname. Mocht een cursus niet doorgaan, dan ontvangt de deelnemer hiervan uiterlijk twee weken voor aanvang bericht. In een dergelijk geval zal restitutie van reeds betaalde cursusgelden plaatsvinden of zal in overleg een andere cursusdatum worden vastgesteld. Indien een cursus door ziekte van docent of overmacht niet door kan gaan, dan zal Elektroraad Opleidingen B.V. al het mogelijke in het werk stellen om zo snel mogelijk een nieuwe cursusdatum vast te stellen. Elektroraad Opleidingen B.V. is niet aansprakelijk zijn indien een cursus niet door kan gaan. Annulering Annulering geschiedt uitsluitend schriftelijk. Bij annulering tot uiterlijk vier weken voor de aanvang van de cursus wordt er voor reguliere cursussen en voor incompany cursussen 15% van de cursuskosten (excl. btw) in rekening gebracht. Bij annulering vanaf vier tot uiterlijk twee weken voor de aanvang van de cursus wordt 50% van de cursuskosten (excl.btw) in rekening gebracht en bij annulering binnen twee weken voor de aanvang van de cursus wordt het gehele cursusbedrag (excl. btw) in rekening gebracht. Elektroraad Opleidingen B.V. accepteert vervangers voor reeds ingeschreven cursisten. Betaling De factuur wordt voor aanvang van de cursus verzonden. De betalingstermijn is 30 dagen. Alle gefactureerde bedragen dienen voor de op de factuur aangegeven datum te zijn voldaan. Elektroraad Opleidingen B.V. behoudt zich het recht voor om bij niet - of niet tijdige - betaling cursisten te weigeren. Cursustijden Een klassikale cursusdag begint om 09:00 uur en eindigt om ca. 16:00 uur. Aantal deelnemers Het aantal deelnemers voor de klassikale cursussen is personen. Bij overschrijding van dit maximum zal aan degenen die als laatsten hun inschrijving schriftelijk hebben bevestigd, een alternatieve cursusdatum worden voorgesteld. Als datum van bevestiging wordt de datum van ontvangst door onze administratie gehanteerd. Wijzigingen Elektroraad Opleidingen B.V. behoudt zich het recht voor in noodzakelijke gevallen wijzigingen in cursusinhoud, data van de cursus en/of de plaats aan te brengen. Elektroraad Opleidingen B.V. is niet aansprakelijk voor de hieruit ten laste van de cursist eventueel voortvloeiende kosten. Juistheid en beschikbaarheid online leeromgeving Fouten van geringe aard in het onderwijsmateriaal, zoals typografische fouten en niet functionerende hyperlinks die geen consequenties voor de redactionele inhoud van het materiaal hebben, kunnen geen reden zijn voor afkeuring van de cursus of wijziging van de overeengekomen prijs. Elektroraad Opleidingen B.V. zal in dergelijke gevallen niet schadeplichtig gesteld kunnen worden. Evenmin kan Elektroraad Opleidingen B.V. schadeplichtig gesteld worden indien de online leeromgeving in incidentele gevallen door technische omstandigheden of door onderhoud niet beschikbaar is. Toegang tot de online cursus Na ontvangst van het verschuldigde cursusgeld krijgt de deelnemer binnen 3 werkdagen per de benodigde informatie om toegang te krijgen tot de online leeromgeving van Elektroraad Opleidingen B.V. De deelnemer heeft toegang tot de cursus gedurende 6 maanden, ingaande vanaf de datum waarop de inloggegevens zijn verstrekt. Na afloop van die periode vervalt de toegang tot de online leeromgeving automatisch. De deelnemer dient zelf zorg te dragen voor een werkende internetverbinding. De toegang tot de cursus is strikt persoonlijk voor de deelnemer. Het is de deelnemer niet toegestaan de verstrekte inloggegevens te verstrekken aan derden. Bij misbruik zal Elektroraad Opleidingen B.V. de toegang tot de cursus blokkeren. Certificaat Aan cursisten die één van de cursussen Verder met NEN 1010, Inspectie bestaande laagspanningsinstallaties, Instructie voor de werk- en installatieverantwoordelijke en Instructie voor vakbekwame personen met goed gevolg hebben afgerond, zal een certificaat worden afgegeven. Voor de overige cursussen wordt alleen een bewijs van deelname verstrekt. Intellectueel eigendom Al het cursusmateriaal en de eventueel aanvullende informatie hetgeen door Elektroraad Opleidingen B.V. verstrekt, is beschermd door de auteurswet en mag dientengevolge niet in enigerlei vorm worden vermenigvuldigd zonder uitdrukkelijke toestemming van Elektroraad Opleidingen B.V. Het maken van opnamen in beeld en/of geluid van een cursus is niet toegestaan. Algemeen Deze cursusvoorwaarden sluiten de toepassing van opdrachtgevers eigen voorwaarden, van welke inhoud of in welke vorm dan ook, uit. Afwijking geldt slechts, indien deze op schrift is gesteld en door beide partijen ondertekend. Indien niet uitdrukkelijk anders vermeld zal bij een eventuele opdracht de RVOI-2001 van kracht zijn.

leertraject voor werkzoekenden in de elektrotechniek

leertraject voor werkzoekenden in de elektrotechniek Galvanistraat 51 6716 AE Ede T 0318-631 670 E info@elektroraad.nl www.elektroraad.nl leertraject voor werkzoekenden in de elektrotechniek een initiatief van Elektroraad auteur: Peter Treffers gewijzigd:

Nadere informatie

MEER INFORMATIE? CURSUSAANBOD

MEER INFORMATIE? CURSUSAANBOD CURSUSAANBOD WWW.ELEKTRORAAD.NL Cursisten zijn over het algemeen uit op een gedegen stuk praktijkervaring. En natuurlijk moet dat bij voorkeur worden gedoceerd door mensen uit de praktijk. Ook de discussie

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Synergos Vakopleiding Haptonomie

Algemene voorwaarden Synergos Vakopleiding Haptonomie Bijlage P Algemene voorwaarden Synergos Vakopleiding Haptonomie Algemene voorwaarden Synergos Vakopleiding Haptonomie 1 Definities A. Synergos Onder Synergos wordt verstaan: Het bedrijfsonderdeel Synergos

Nadere informatie

Type cursus Datum Groep Aanvang. 2015 Vrijdag 20 februari 2015 t/m 27 maart 2015

Type cursus Datum Groep Aanvang. 2015 Vrijdag 20 februari 2015 t/m 27 maart 2015 Persoonlijke informatie deelnemer Volledige naam Roepnaam Huisadres Telefoon thuis Mobiele telefoon Fax thuis E-mailadres thuis Geboortedatum (DD/MM/JJJJ) Zakelijke informatie (indien van toepassing) Bedrijf

Nadere informatie

Groep. Tarief Basiscursus: o 929,85 - p.p. incl. alle benodigde materialen en grondstoffen excl. 21% BTW

Groep. Tarief Basiscursus: o 929,85 - p.p. incl. alle benodigde materialen en grondstoffen excl. 21% BTW Persoonlijke informatie deelnemer Volledige naam Roepnaam Huisadres Telefoon thuis Mobiele telefoon Fax thuis E-mailadres thuis Geboortedatum (DD/MM/JJJJ) Zakelijke informatie (indien van toepassing) Bedrijf

Nadere informatie

Algemene voorwaarden geldend voor open cursussen die vanaf 1 januari 2017 door Meer Kennis worden aangeboden.

Algemene voorwaarden geldend voor open cursussen die vanaf 1 januari 2017 door Meer Kennis worden aangeboden. Algemene voorwaarden geldend voor open cursussen die vanaf 1 januari 2017 door Meer Kennis worden aangeboden. De onderneming ten behoeve waarvan deze Algemene voorwaarden zijn opgesteld: W.J. Oostwouder

Nadere informatie

1.3 Algemene voorwaarden van Opdrachtgever gelden niet, tenzij deze schriftelijk door BDA Opleidingen zijn aanvaard.

1.3 Algemene voorwaarden van Opdrachtgever gelden niet, tenzij deze schriftelijk door BDA Opleidingen zijn aanvaard. Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden BDA Dak- en Gevelopleidingen Artikel 1 Algemeen 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en op alle overeenkomsten tot het verrichten

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Opleidingen en trainingen Nieuwland Automatisering BV Nieuwland Geo-Informatie H. v. Suchtelenweg 4 6703 CT Wageningen Postbus 522 6700 AM Wageningen t: 0317 421711 i: www.nieuwlandgeo.nl

Nadere informatie

2.5 De prijzen op onze website zijn de actuele prijzen. Druk- en zetfouten in onze brochures, folders en studiegidsen voorbehouden.

2.5 De prijzen op onze website zijn de actuele prijzen. Druk- en zetfouten in onze brochures, folders en studiegidsen voorbehouden. Algemene Cursusvoorwaarden MarketingShake Artikel 1: Definities 1.1 MarketingShake, de gebruikers van deze algemene voorwaarden, deelnemers, de natuurlijke persoon waarmee MarketingShake als docenten of

Nadere informatie

SoSoneSoner. Algemene voorwaarden Sonergie Praktijk

SoSoneSoner. Algemene voorwaarden Sonergie Praktijk Algemene voorwaarden Artikel 1: Definities 1. -, de gebruikers van deze algemene voorwaarden -deelnemers, de natuurlijke persoon waarmee als docenten of organisatie en overeenkomst voor het geven van een

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Opleidingen en trainingen Nieuwland Automatisering BV Nieuwland Geo-Informatie H. v. Suchtelenweg 4 6703 CT Wageningen Postbus 522 6700 AM Wageningen t: 0317 421711 i: www.nieuwlandgeo.nl

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Van: Nationale Examentraining Drift 1. 3512 BP Utrecht. T 030 890 1285 F 030 310 0377 E info@examentraining.

ALGEMENE VOORWAARDEN. Van: Nationale Examentraining Drift 1. 3512 BP Utrecht. T 030 890 1285 F 030 310 0377 E info@examentraining. ALGEMENE VOORWAARDEN Van: Nationale Examentraining Drift 1 3512 BP Utrecht T 030 890 1285 F 030 310 0377 E info@examentraining.nl Inhoudsopgave Artikel 1 : Definities Artikel 2 : Algemeen Artikel 3 : Aanmelding

Nadere informatie

Algemene en annuleringsvoorwaarden van Het Talenhuis

Algemene en annuleringsvoorwaarden van Het Talenhuis Gedeponeerd bij de griffie van de Arrondissementsrechtbank te Leeuwarden onder nummer: 31-2013, d.d. 1 mei 2013. Indien u vragen of mededelingen heeft betreffende uw registratie of inschrijving voor een

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor opleidingen en trainingen door VAC, KvK 28059048, gevestigd te Zoetermeer. Versie mei 2013

Algemene voorwaarden voor opleidingen en trainingen door VAC, KvK 28059048, gevestigd te Zoetermeer. Versie mei 2013 Algemene voorwaarden voor opleidingen en trainingen door VAC, KvK 28059048, gevestigd te Zoetermeer. Versie mei 2013 Artikel 1.Definities Cursist: de natuurlijke persoon die feitelijk deelneemt aan de

Nadere informatie

bij aanmelding dient u het inschrijfformulier in te vullen en terug te sturen; hierin worden o.a. deze voorwaarden geaccordeerd

bij aanmelding dient u het inschrijfformulier in te vullen en terug te sturen; hierin worden o.a. deze voorwaarden geaccordeerd Algemene voorwaarde voor Jenny s Yoga & Massage Praktijk Yoga Inschrijving en deelname cursus / workshop om deel te kunnen nemen aan één van de cursussen / workshops van Jenny s Yoga & Massage Praktijk,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden cursussen F.R.B. Fotografie. Artikel 1. Definities. Artikel 2. Toepasselijkheid. Pagina 1 van 6

Algemene voorwaarden cursussen F.R.B. Fotografie. Artikel 1. Definities. Artikel 2. Toepasselijkheid. Pagina 1 van 6 1 Algemene voorwaarden cursussen F.R.B. Fotografie Pagina 1 van 6 Artikel 1. Definities Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Algemene voorwaarden HRM Academy - 2013-2014

Algemene Voorwaarden. Algemene voorwaarden HRM Academy - 2013-2014 Algemene Voorwaarden Algemene voorwaarden HRM Academy - 2013-2014 Artikel 1: In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. cursist : degene die aan het onderwijs, de training of de opleiding waarvoor

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Leergang Risicomanagement

Algemene Voorwaarden Leergang Risicomanagement Algemene Voorwaarden Leergang Risicomanagement Versie november 2016 Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Algemene voorwaarden: deze voorwaarden. Arrangementskosten: de

Nadere informatie

ARTIKEL 1. DEFINITIES

ARTIKEL 1. DEFINITIES ARTIKEL 1. DEFINITIES Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan een cursus is gesloten. Cursist: de natuurlijke persoon die feitelijk

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN van toepassing op het inschrijven op en deelnemen aan de taalcursussen van Taleninstituut Waterland

ALGEMENE VOORWAARDEN van toepassing op het inschrijven op en deelnemen aan de taalcursussen van Taleninstituut Waterland ALGEMENE VOORWAARDEN van toepassing op het inschrijven op en deelnemen aan de taalcursussen van Taleninstituut Waterland Artikel 1. Definities 1.1 Aanbieder: Taleninstituut Waterland, de Aanbieder van

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs

Algemene voorwaarden Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs ALGEMENE VOORWAARDEN NATIONALE BEROEPSOPLEIDING ZWEMONDERWIJS Algemene voorwaarden Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden worden de volgende definities

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden Opleiding Natuurlijke Kraamzorg

Leveringsvoorwaarden Opleiding Natuurlijke Kraamzorg Leveringsvoorwaarden Opleiding Natuurlijke Kraamzorg DEEL I ALGEMEEN 1. Begrippen 1.1. Opleiding Natuurlijke Kraamzorg is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder

Nadere informatie

rkey sales Cursusagenda - 1 e helft 2019

rkey sales Cursusagenda - 1 e helft 2019 Cursusagenda - 1 e helft 2019 Adomi basis - installatietechniek Voor nieuwe gebruikers de perfecte manier om goed Adomi te leren. Om in aanmerking te komen voor een basis cursus Adomi, dient de cursist

Nadere informatie

1.4 U ontvangt binnen een week na inschrijving een digitale bevestiging met daarbij de factuur en eventuele verdere informatie.

1.4 U ontvangt binnen een week na inschrijving een digitale bevestiging met daarbij de factuur en eventuele verdere informatie. Algemene Voorwaarden The Physiology Academy Artikel 1. Inschrijven 1.1 Inschrijven voor deelname aan een scholingsactiviteit van The Physiology Academy kan via de website van The Physiology Academy. Dit

Nadere informatie

Masterclass Pompstoringen analyseren en oplossen

Masterclass Pompstoringen analyseren en oplossen Cursussen & Consulting 2015 Masterclass Pompstoringen analyseren en oplossen Uit de praktijk blijkt dat de in het cursusboek opgenomen storingen zich het meeste voordoen. De oorzaken die aan deze storingen

Nadere informatie

Deze Algemene Voorwaarden treden in werking per 1 november 2014.

Deze Algemene Voorwaarden treden in werking per 1 november 2014. Algemene voorwaarden In de Algemene Voorwaarden lees je alles over de voorwaarden, die verbonden zijn aan de levering, betaling en garantie bij Success Society. Deze Algemene Voorwaarden treden in werking

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van de vereniging Samen Bevallen

Algemene voorwaarden van de vereniging Samen Bevallen Algemene voorwaarden van de vereniging Samen Bevallen Artikel 1. Algemeen Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de zwangerschapscursus Samen Bevallen. De vereniging Samen bevallen, verzorgt

Nadere informatie

Voorwaarden: onderhavige algemene voorwaarden. ARTIKEL 3: Inschrijven en bevestigen workshop.

Voorwaarden: onderhavige algemene voorwaarden. ARTIKEL 3: Inschrijven en bevestigen workshop. ARTIKEL 1: Definities. Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan een workshop is gesloten. Workshop deelnemer: de natuurlijke persoon

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Kennis Up To Date voor Open cursussen

Algemene voorwaarden van Kennis Up To Date voor Open cursussen Algemene voorwaarden van Kennis Up To Date voor Open cursussen De onderneming A.G. Wennekes tevens handelend onder de naam Kennis Up To Date (hierna: Kennis Up To Date), ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

4. Met uw inschrijving geeft u aan kennis te hebben genomen van onze Algemene voorwaarden.

4. Met uw inschrijving geeft u aan kennis te hebben genomen van onze Algemene voorwaarden. Algemene voorwaarden MSP Opleidingen - www.mspopleidingen.nl Artikel 1: Definities 1. MSP Opleidingen, de gebruikers van deze algemene voorwaarden, deelnemers, de natuurlijke persoon waarmee MSP Opleidingen

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN WORKSHOPS

ALGEMENE VOORWAARDEN WORKSHOPS ALGEMENE VOORWAARDEN WORKSHOPS 2015 2016 Een goede samenwerking van Bibliotheek Theek 5 en de deelnemende collega bibliotheken is van belang om de organisatie en communicatie van het aanbod workshops zo

Nadere informatie

c) Opleiding: een door Instondo Academy verzorgde opleiding, cursus, workshop dan wel enige andere vorm van opleiding.

c) Opleiding: een door Instondo Academy verzorgde opleiding, cursus, workshop dan wel enige andere vorm van opleiding. Algemene Voorwaarden ARTIKEL 1 Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a) Algemene voorwaarden: deze algemene voorwaarden. b) Instondo Academy B.V.: Binnen Kalkhaven 231, 3311 JC

Nadere informatie

Cursussen & Consulting

Cursussen & Consulting Cursussen & Consulting 2016 Masterclass Leidingsystemen Een juist gedimensioneerde zuigleiding en persleiding geven de pomp de mogelijkheid op een efficiënte manier de gewenste hoeveelheid vloeistof te

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden woensdag 21 maart 2007

Algemene Voorwaarden woensdag 21 maart 2007 Algemene Voorwaarden woensdag 21 maart 2007 - Algemene voorwaarden: 1. De inschrijving is gegarandeerd als het inschrijfformulier volledig ingevuld en online is verstuurd naar Avenida Brasil Taaltrainingen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Hallux Academie

Algemene voorwaarden. Hallux Academie Algemene voorwaarden Hallux Academie Artikel 1 - Toepasselijkheid van de voorwaarden Deze voorwaarden zijn van toepassing indien de cursist zich bij Hallux Academie heeft ingeschreven voor het volgen van

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor scholing via open inschrijving

Algemene voorwaarden voor scholing via open inschrijving Algemene voorwaarden voor scholing via open inschrijving ALGEMEEN Artikel 1. Algemene bepalingen a) De algemene voorwaarden zijn van toepassing op de relatie tussen de cursussen van de BV (De Academie)

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Open inschrijving & In company scholing Leerhuizen Palliatieve Zorg

Algemene voorwaarden Open inschrijving & In company scholing Leerhuizen Palliatieve Zorg Algemene voorwaarden Open inschrijving & In company scholing Leerhuizen Palliatieve Zorg Artikel 1 Definities a) Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tussen Leerhuizen enerzijds

Nadere informatie

C. Deelnemer Onder een deelnemer wordt verstaan de persoon die zich voor een activiteit heeft ingeschreven of heeft doen inschrijven.

C. Deelnemer Onder een deelnemer wordt verstaan de persoon die zich voor een activiteit heeft ingeschreven of heeft doen inschrijven. ALGMENE VOORWAARDEN DEEL I ALGEMEEN 1.Begrippen 1. Avans Hogeschool B.V. Avans Hogeschool B.V. is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Breda onder nr. 20097716. 2. Activiteit

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING ASSURANTIE REGISTRATIE (SAR)

ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING ASSURANTIE REGISTRATIE (SAR) ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING ASSURANTIE REGISTRATIE (SAR) ARTIKEL 1 DEFINITIES 1) Stichting Assurantie Registratie (SAR): De SAR is gevestigd te Sittard, Swentiboldstraat 17, 6137AE in Sittard. 2) Registermakelaar

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden 2012 VOF van Hesteren Pagina 1 van 5 1. Definities: Algemene Voorwaarden In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtnemer: VOF van Hesteren, opererend onder de handelsna(a)m(en); "Crystal

Nadere informatie

Pompberekening (centrifugaalpompen)

Pompberekening (centrifugaalpompen) Cursussen & Consulting 2015 Pompberekening (centrifugaalpompen) De doelstelling van deze cursus is om de deelnemers beter in staat te stellen alle randvoorwaarden te interpreteren die noodzakelijk zijn

Nadere informatie

Het TETA Seminar. Changing perspective. Changing perspectives

Het TETA Seminar. Changing perspective. Changing perspectives Het TETA Seminar Changing perspective Changing perspectives Het TETA Seminar Ervaar je passie voor verandering en leiderschap Bewustwording is de basis voor succesvol veranderen. Verandering begint bij

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ERASMUS CENTRUM VOOR ZORGBESTUUR

ALGEMENE VOORWAARDEN ERASMUS CENTRUM VOOR ZORGBESTUUR ALGEMENE VOORWAARDEN ERASMUS CENTRUM VOOR ZORGBESTUUR ALGEMEEN Artikel 1 Algemene bepalingen a) De algemene voorwaarden zijn van toepassing op de relatie tussen de Programma s van Erasmus Centrum voor

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Artikel 1. Definities. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

Algemene voorwaarden. Artikel 1. Definities. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Algemene voorwaarden Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Opdrachtnemer: Guard Academy, gevestigd te 7411 PB Deventer, Nieuwe Markt 23, ingeschrevene bij de Kamer

Nadere informatie

Algemene voorwaarden New Resolution

Algemene voorwaarden New Resolution Art 1: Definities New Resolution onderscheidt in deze Algemene Voorwaarden "open cursussen", "maatwerkopdrachten", "werkgroepen", "documentatie" en coaching. Onder "open cursussen" worden verstaan al de

Nadere informatie

Algemene voorwaarden leer- en begeleidingstrajecten Beishuizen Maatwerk

Algemene voorwaarden leer- en begeleidingstrajecten Beishuizen Maatwerk Algemene voorwaarden leer- en begeleidingstrajecten Beishuizen Maatwerk Deze algemene voorwaarden worden gehanteerd voor alle leer en begeleidingstrajecten (opleiding/cursus/training/supervisie/coaching)

Nadere informatie

Aanmelding Opleidingen

Aanmelding Opleidingen Aanmelding Opleidingen Aanvrager: Bedrijf: Afdeling: Naam: Straat en nr.: Postcode: Woonplaats: Telefoon: E-mail: Factuuradres: (indien afwijkend van aanvrager) Bedrijf: Afdeling: Naam: Straat en nr.:

Nadere informatie

Onderdeel A: Algemene voorwaarden

Onderdeel A: Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden ALGEMENE VOORWAARDEN MARKETINGSERVICE MERCURIUS, gevestigd te Capelle aan den IJssel Onderdeel A: Algemene voorwaarden Onderdeel B: Algemene voorwaarden Cursussen en Workshops Inschrijving

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Mediationgilde

Algemene voorwaarden Mediationgilde Inhoudsopgave Algemene voorwaarden... 2 Artikel 1: Toepasselijkheid... 2 Artikel 2: Inschrijvingen... 2 Artikel 3: Annulering en wijziging... 2 Artikel 4: Betaling... 3 Artikel 5: Intellectuele eigendom...

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Inhoudsopgave. Van: Nationale Examentraining Drift 1 3512 BP Utrecht. T 088 392 6367 E info@examentraining.

ALGEMENE VOORWAARDEN. Inhoudsopgave. Van: Nationale Examentraining Drift 1 3512 BP Utrecht. T 088 392 6367 E info@examentraining. ALGEMENE VOORWAARDEN Van: Nationale Examentraining Drift 1 3512 BP Utrecht T 088 392 6367 E info@examentraining.nl Inhoudsopgave Artikel 1: Definities Artikel 2: Algemeen Artikel 3: Aanmelding Artikel

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Eerste Hulp Groep B.V.

Algemene voorwaarden Eerste Hulp Groep B.V. Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden 1. Op al onze cursussen, aanbiedingen, offertes, diensten, contracten en op de door de Eerste Hulp Groep gesloten overeenkomsten zijn, tenzij hiervan conform

Nadere informatie

EducareGroningen.nl ONDERZOEK/EDUCATIE

EducareGroningen.nl ONDERZOEK/EDUCATIE Certificering EHBDu A Voorwaarden De cursus is toegankelijk voor horeca- en veiligheidspersoneel en politie. De cursus wordt gegeven door een gecertificeerde trainer EHBDu A of B. De cursus wordt aangemeld

Nadere informatie

Opleidingsvoorwaarden en klachtenregeling NT-e

Opleidingsvoorwaarden en klachtenregeling NT-e Opleidingsvoorwaarden en klachtenregeling NT-e 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden Deze voorwaarden zijn van toepassing als een cursist zich bij het NT-e inschrijft voor het volgen van een opleiding.

Nadere informatie

rkey sales Cursusagenda - Najaar 2015

rkey sales Cursusagenda - Najaar 2015 Cursusagenda - Najaar 2015 Basis cursus ontwerpen en modelleren met Adomi Voor nieuwe gebruikers de perfecte manier om goed Adomi te leren. Zelf aanleren of via een collega is aardig, maar hiermee haalt

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Kennis Up To Date voor (Gedeelde) In Company cursussen

Algemene voorwaarden van Kennis Up To Date voor (Gedeelde) In Company cursussen Algemene voorwaarden van Kennis Up To Date voor (Gedeelde) In Company cursussen De onderneming A.G. Wennekes handelend onder de naam Kennis Up To Date, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer

Nadere informatie

Academie voor bijzondere wetten

Academie voor bijzondere wetten Academie voor bijzondere wetten Algemene voorwaarden Als twee partijen een verbintenis aangaan, in dit geval met betrekking tot het verzorgen van een training, is het goed dat er een aantal afspraken wordt

Nadere informatie

Algemene inschrijvings- en opdrachtvoorwaarden Vetami

Algemene inschrijvings- en opdrachtvoorwaarden Vetami Algemene inschrijvings- en opdrachtvoorwaarden Vetami Artikel 1. Definitie 1.1: In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Vetami: Vetami, Oude Tielseweg 8, 4116 EA Buren (KvK nr 68874545). Opdrachtgever:

Nadere informatie

PROTASK ACADEMY B.V. PROTASK ACADEMY B.V.

PROTASK ACADEMY B.V. PROTASK ACADEMY B.V. Algemene voorwaarden Deze algemene voorwaarden gelden bij het aangaan van een verbintenis met PROTASK ACADEMY B.V., tenzij hiervan schriftelijk wordt afgeweken. 1. Cursussen met open inschrijving 1.1 Aanmelding

Nadere informatie

2.1. Deze algemene voorwaarden gelden voor alle aanbiedingen, werkzaamheden en overeenkomsten tussen All Individuals en deelnemer.

2.1. Deze algemene voorwaarden gelden voor alle aanbiedingen, werkzaamheden en overeenkomsten tussen All Individuals en deelnemer. ALGEMENE VOORWAARDEN All Individuals voor deelname aan een consult, workshop, cursus of lezing Artikel 1 Definities 1.1 Shelley de Bruin eigenaar van eenmanszaak All Individuals: de gebruiker van deze

Nadere informatie

Voorwaarden voor deelname aan activiteiten met open inschrijving

Voorwaarden voor deelname aan activiteiten met open inschrijving Voorwaarden voor deelname aan activiteiten met open inschrijving Je wilt deelnemen aan een activiteit van Corael Opleidingen met open inschrijving omdat je jezelf als professional en/of als individu wilt

Nadere informatie

Deventerstraat 31 7311 LT Apeldoorn 055-576 97 87 info@enkwest.nl www.enkwest.nl

Deventerstraat 31 7311 LT Apeldoorn 055-576 97 87 info@enkwest.nl www.enkwest.nl Algemene voorwaarden Enkwest Academie Deventerstraat 31 7311 LT Apeldoorn 055-576 97 87 info@enkwest.nl www.enkwest.nl Enkwest Academie is een afdeling binnen Enkwest Opleiding & Advies B.V., welke eveneens

Nadere informatie

Leren fotograferen Voor wie is de cursus "Leren fotograferen"? "Leren fotograferen" Leren fotograferen De cursus

Leren fotograferen Voor wie is de cursus Leren fotograferen? Leren fotograferen Leren fotograferen De cursus Leren fotograferen Voor wie is de cursus "Leren fotograferen"? De cursus "Leren fotograferen" is voor iedereen die meer wil dan lukraak fotograferen met een digitale (spiegelreflex) camera op de automatische

Nadere informatie

Algemene voorwaarden FWT Opleidingen & Trainingen. Artikel 1. Definities

Algemene voorwaarden FWT Opleidingen & Trainingen. Artikel 1. Definities Algemene voorwaarden FWT Opleidingen & Trainingen Artikel 1. Definities Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan een cursus is gesloten.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Dutch Drone Academy

Algemene Voorwaarden Dutch Drone Academy Geldig van januari 2016 tot januari 2017 Algemene Voorwaarden Dutch Drone Academy Verantwoordelijk manager: Parcival I. Hofland Dutch Drone Academy is een handelsnaam van Drone Education Centre B.V., welke

Nadere informatie

Opleiding Wellnesmassage

Opleiding Wellnesmassage Opleiding Wellnesmassage Op 13 september 2012 start MSP Opleidingen de nieuwe opleiding Wellnessmassage. Binnen 1 cursusjaar kunt u het ACE (Algemeen Centrum voor Examinering) diploma Wellnessmasseur behalen.

Nadere informatie

VAN BERKUM STUDIEBEGELEIDING EXAMENTRAININGEN 2012-2013. Van Berkum Studiebegeleiding - Weverssingel 9-3811 GJ Amersfoort - 033 472 44 00

VAN BERKUM STUDIEBEGELEIDING EXAMENTRAININGEN 2012-2013. Van Berkum Studiebegeleiding - Weverssingel 9-3811 GJ Amersfoort - 033 472 44 00 VAN BERKUM STUDIEBEGELEIDING EXAMENTRAININGEN 2012-2013 Van Berkum Studiebegeleiding - Weverssingel 9-3811 GJ Amersfoort - 033 472 44 00 Omschrijving Degeheleexamenstofzal Degeheleexamenstofzal tijdensdezetraininguitvoerigwordengedoceerd.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN RADBOUDCSW VOOR KORTE ONDERWIJS ACTIVITEITEN

ALGEMENE VOORWAARDEN RADBOUDCSW VOOR KORTE ONDERWIJS ACTIVITEITEN ALGEMENE VOORWAARDEN RADBOUDCSW VOOR KORTE ONDERWIJS ACTIVITEITEN Versie maart/april 2015 Inleiding definities Activiteiten: Een cursus, training, kortdurende opleidingen of congres met open inschrijving

Nadere informatie

-Algemene Voorwaarden-

-Algemene Voorwaarden- -Algemene Voorwaarden- 1 Coaching 1.1 Algemeen Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle mondelinge en schriftelijke offertes en overeenkomsten van of met Bee-Kind en alle daarmee verband houdende

Nadere informatie

WORKSHOPREGELS Aanpak Duurzaam GWW

WORKSHOPREGELS Aanpak Duurzaam GWW WORKSHOPREGELS Aanpak Duurzaam GWW Page 1 of 7 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Annulering door opleider... 3 2. Annulering door cursist... 3 3. Voorwaarde voor de workshop... 4 4. Legitimatiebewijs...

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Artikel 1 Definities. Artikel 2 Toepasselijkheid. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

ALGEMENE VOORWAARDEN. Artikel 1 Definities. Artikel 2 Toepasselijkheid. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Algemene voorwaarden: deze algemene voorwaarden. Cursusgeld: het cursusgeld van een losse module of het abonnement.

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden Switch Opleidingen en Advies

Algemene leveringsvoorwaarden Switch Opleidingen en Advies Algemene leveringsvoorwaarden Switch Opleidingen en Advies Artikel 1 Toepasselijkheid Alle offertes, aanbiedingen, opdrachten en overeenkomsten tussen Switch Opleidingen en Advies en haar opdrachtgever,

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN Stichting SHL-Holding en rechtspersonen waarover de stichting het bestuur voert

ALGEMENE VOORWAARDEN Stichting SHL-Holding en rechtspersonen waarover de stichting het bestuur voert ALGEMENE VOORWAARDEN Stichting SHL-Holding en rechtspersonen waarover de stichting het bestuur voert C. BIJZONDERE VOORWAARDEN SCHOLINGEN De in deze Bijzondere voorwaarden Scholingen vermelde bepalingen

Nadere informatie

Artikel 3. Inschrijving en bevestiging open training of workshop

Artikel 3. Inschrijving en bevestiging open training of workshop Algemene voorwaarden 2Bloom voor Workshops en trainingen Artikel 1. Definities Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan een training

Nadere informatie

Opleidingen voor Coaches

Opleidingen voor Coaches Opleidingen voor Coaches Elysisch Talent geeft praktijkgerichte opleidingen en trainingen aan coaches en HR-adviseurs. Deze opleidingen en trainingen zijn bedoeld om u te leren om uw medewerkers of coachingskandidaten

Nadere informatie

Algemene voorwaarden opleidingen

Algemene voorwaarden opleidingen Algemene voorwaarden opleidingen Artikel 1. Definities de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking Opdrachtgever tot deelname aan een cursus is gesloten. Cursist de

Nadere informatie

Inschrijfformulier hondenworkshop

Inschrijfformulier hondenworkshop Inschrijfformulier hondenworkshop Locatie: Datum: Gegevens deelnemer: Naam: Telefoon: E-mail: Gegevens hond indien u deze mee wilt brengen: Naam: Leeftijd: Ras: Geslacht: Kan uw hond bij andere honden:

Nadere informatie

rkey sales Cursusagenda - 2e helft 2016

rkey sales Cursusagenda - 2e helft 2016 Cursusagenda - 2e helft 2016 Basis cursus ontwerpen en modelleren met Adomi Voor nieuwe gebruikers de perfecte manier om goed Adomi te leren. Om in aanmerking te komen voor een basis cursus Adomi, dient

Nadere informatie

VTC-CURSUSVOORWAARDEN

VTC-CURSUSVOORWAARDEN VTC-CURSUSVOORWAARDEN Artikel 1 Algemeen 1.1 In deze voorwaarden wordt verstaan onder: a. VTC:de besloten vennootschap Verticaal Transport Centrum B.V. statutair gevestigd en kantoorhoudende te (3771 LB)

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor cursussen en trainingen

Algemene Voorwaarden voor cursussen en trainingen Algemene Voorwaarden voor cursussen en trainingen Hier vindt u onze Algemene Voorwaarden voor cursussen. Deze zijn steeds van toepassing als u gebruik maakt van het cursusaanbod en bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN TOEPASSING OP DE RELATIE TUSSEN OPLEIDINGSINSTITUUT KMBV (KMBV) EN HAAR DEELNEMERS/OPDRACHTGEVERS

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN TOEPASSING OP DE RELATIE TUSSEN OPLEIDINGSINSTITUUT KMBV (KMBV) EN HAAR DEELNEMERS/OPDRACHTGEVERS ALGEMENE VOORWAARDEN VAN TOEPASSING OP DE RELATIE TUSSEN OPLEIDINGSINSTITUUT KMBV (KMBV) EN HAAR DEELNEMERS/OPDRACHTGEVERS Artikel 1 Definities a) "KMBV": Opleidingsinstituut KMBV (vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Algemene voorwaarden PraktijkIntervisie Gorinchem

Algemene voorwaarden PraktijkIntervisie Gorinchem Algemene voorwaarden PraktijkIntervisie Gorinchem 1 Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. PI: het bedrijf PraktijkIntervisie, hierna noemen: PI. b. Deelnemer: de natuurlijke

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Soofos B.V. Amstelveenseweg 63-IV 1075 VV, Amsterdam KVK: BTW: NL B01

Algemene voorwaarden. Soofos B.V. Amstelveenseweg 63-IV 1075 VV, Amsterdam KVK: BTW: NL B01 Algemene voorwaarden Hieronder staan de algemene voorwaarden van Soofos die van toepassing zijn als u als leraar of als student de website van Soofos gebruikt. Soofos raadt aan om inhoudelijk kennis te

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN TUINHOF VITAAL / MINDFUL WERKEN IN DE ZORG

ALGEMENE VOORWAARDEN TUINHOF VITAAL / MINDFUL WERKEN IN DE ZORG ALGEMENE VOORWAARDEN TUINHOF VITAAL / MINDFUL WERKEN IN DE ZORG Mindful Werken in de Zorg is een onderdeel van Tuinhof Vitaal. Deze algemene voorwaarden gaan in op 1 januari 2017 In onderhavige tekst wordt

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Tarab instituut Nederland

Algemene voorwaarden Tarab instituut Nederland Algemene voorwaarden Tarab instituut Nederland 1. Ethische Code Opleidingen en workshops worden gegeven conform de Ethische Code van het Tarab Instituut International. Deelnemers kunnen altijd vooraf,

Nadere informatie

PowerPoint-presentaties, casussen, readers en overig materiaal die nodig zijn ter kennisoverdracht en toepassing tijdens de

PowerPoint-presentaties, casussen, readers en overig materiaal die nodig zijn ter kennisoverdracht en toepassing tijdens de Algemene Voorwaarden Artikel 1 Definities Lesmateriaal: Deelnemer: PowerPoint-presentaties, casussen, readers en overig materiaal die nodig zijn ter kennisoverdracht en toepassing tijdens de nascholing.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden WWZ Academie B.V.

Algemene voorwaarden WWZ Academie B.V. Algemene voorwaarden WWZ Academie B.V. Artikel 1. Algemeen 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.

Nadere informatie

Aanmeldformulier zij-instroom in Beroep Geschiktheidsonderzoek

Aanmeldformulier zij-instroom in Beroep Geschiktheidsonderzoek Aanmeldformulier zij-instroom in Beroep Geschiktheidsonderzoek Persoonlijke gegevens (s.v.p met blokletters invullen) Achternaam: Geboortenaam: Voorletters: Voorvoegsel: Roepnaam: Officiële voornaam: Geboortedatum:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Loekemeijer scholing

Algemene voorwaarden Loekemeijer scholing 1. Definities 1.1. Overeenkomst: de overeenkomst tussen Opdrachtnemer en Opdrachtgever tot afname van één of meer Opleidingsproducten van Opdrachtnemer. 1.2. Opdrachtnemer: Yvonne Loekemeijer, gevestigd

Nadere informatie

In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven:

In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven: HOND IN BEELD Voor training, opvoeding en advies Hond in Beeld Keiendriesstraat 10 6685AL Haalderen Algemene voorwaarden Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen

Nadere informatie

Verzoek tot Inschrijving

Verzoek tot Inschrijving Verzoek tot Inschrijving Vul dit formulier in blokletters in en stuur het samen met een kopie van uw geldig identiteitsbewijs (géén rijbewijs) naar: Open Universiteit, Faculteit Informatica, t.a.v. Heleen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden THIM ACADEMIE

Algemene voorwaarden THIM ACADEMIE Algemene voorwaarden THIM ACADEMIE THIM Academie voor Fysiotherapie Newtonbaan 6-8, 3439 NK NIEUWEGEIN Algemene voorwaarden Artikel 1 Begrippen... 3 Artikel 2 Toepasselijkheid... 3 Artikel 3 Reglementen...

Nadere informatie

Algemene Studievoorwaarden IBTO

Algemene Studievoorwaarden IBTO Andere of afwijkende voorwaarden gelden uitsluitend indien ze schriftelijk zijn overeengekomen. Als zich tussen partijen een situatie voordoet die niet in deze algemene voorwaarden geregeld is, dan dient

Nadere informatie

Inleiding. Studieovereenkomst 1

Inleiding. Studieovereenkomst 1 Inleiding Sinds 1 juli 2015 dient een werkgever zijn werknemer in staat te stellen om scholing te volgen die noodzakelijk is voor de uitoefening van zijn functie en voor zover dat redelijkerwijs van de

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden (juni 2018)

Algemene Voorwaarden (juni 2018) Algemene Voorwaarden (juni 2018) Artikel 1: Definities 1.1 JSO: Stichting Expertisecentrum JSO, statutair gevestigd te Gouda. 1.2 Opdrachtgever: de natuurlijke- of rechtspersoon met wie een overeenkomst

Nadere informatie

Samsara Yoga Opleiding www.samsara.nl info@samsara.nl KvK 58191828

Samsara Yoga Opleiding www.samsara.nl info@samsara.nl KvK 58191828 Cursus,- en betalingsvoorwaarden en mogelijkheden voor gespreide betaling van Samsara Yoga Opleiding, 4 jarige yoga docentenopleiding 2015-2019, start september 2015 De student(e) meldt zich aan via het

Nadere informatie

Opleiding Wellnesmassage

Opleiding Wellnesmassage Opleiding Wellnesmassage Op 13 september 2012 start MSP Opleidingen de nieuwe opleiding Wellnessmassage. Binnen 1 cursusjaar kunt u het ACE (Algemeen Centrum voor Examinering) diploma Wellnessmasseur behalen.

Nadere informatie

1.2 Toepasselijkheid van algemene voorwaarden van opdrachtgevers is uitdrukkelijk uitgesloten.

1.2 Toepasselijkheid van algemene voorwaarden van opdrachtgevers is uitdrukkelijk uitgesloten. Algemene Voorwaarden Artikel 1: Toepasselijkheid 1.1 Deze Algemene Voorwaarden zijn onverkort van toepassing op alle aanbiedingen van Art of Teamwork en alle overeenkomsten tussen Art of Teamwork en haar

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN TOEPASSING OP DE RELATIE TUSSEN AVICENNA ACADEMIE VOOR LEIDERSCHAP (AVICENNA) EN HAAR DEELNEMERS/OPDRACHTGEVERS

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN TOEPASSING OP DE RELATIE TUSSEN AVICENNA ACADEMIE VOOR LEIDERSCHAP (AVICENNA) EN HAAR DEELNEMERS/OPDRACHTGEVERS ALGEMENE VOORWAARDEN VAN TOEPASSING OP DE RELATIE TUSSEN AVICENNA ACADEMIE VOOR LEIDERSCHAP (AVICENNA) EN HAAR DEELNEMERS/OPDRACHTGEVERS Artikel 1 Definities a) "Avicenna": Avicenna Academie voor Leiderschap

Nadere informatie