CareTemp contactloze thermometer. Gebruiksaanwijzing

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CareTemp contactloze thermometer. Gebruiksaanwijzing"

Transcriptie

1 CareTemp contactloze thermometer Gebruiksaanwijzing

2 2017 Welch Allyn. Alle rechten voorbehouden. Ter ondersteuning van het beoogde gebruik van het product dat in deze publicatie wordt beschreven, mag de koper van het product deze publicatie, uitsluitend voor interne distributie, kopiëren vanaf de door Welch Allyn verstrekte media. Het is niet toegestaan deze publicatie voor enig ander doel te gebruiken of enig deel hiervan te reproduceren of distribueren zonder schriftelijke toestemming van Welch Allyn. Welch Allyn kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enig lichamelijk letsel, onwettig of ondeskundig gebruik van het product als gevolg van het niet in acht nemen van de instructies, aandachtspunten, waarschuwingen of verklaringen met betrekking tot het beoogde gebruik van het product zoals aangegeven in deze handleiding. Let op: volgens de federale wetten van de Verenigde Staten mag het instrument dat in deze handleiding wordt beschreven uitsluitend worden verkocht aan of op voorschrift van een gediplomeerd arts. Voor de software in dit product geldt copyright 2017 Welch Allyn of haar verkopers. Alle rechten voorbehouden. De software wordt beschermd door de wetgeving inzake auteursrechten van de Verenigde Staten en bepalingen van internationale verdragen die wereldwijd gelden. Krachtens deze wetgeving is de licentienemer gerechtigd tot het gebruik van het exemplaar van de software dat bij dit instrument wordt geleverd, voor zover dit gebruik plaatsvindt conform het doel van het product waarin de software is opgenomen. Het is verboden de software te kopiëren, te decompileren, te disassembleren, te onderwerpen aan reverse-engineering of op een andere manier in een voor personen leesbare vorm om te zetten. Er wordt geen software of software-exemplaar aan u verkocht. Alle (eigendoms)rechten blijven in handen van Welch Allyn of haar toeleveranciers. Neem voor informatie over een product van Welch Allyn contact op met de technische ondersteuning van Welch Allyn ( of ga naar DIR , versie A Herzien: Deze handleiding is van toepassing op de contactloze thermometer AViTA Corporation 9F., No. 78, Sec. 1 Kwang-Fu Rd., San-Chung District, New Taipei City, Taiwan Wellkang Ltd 29 Harley St. W1G 9QR London, U.K.

3 iii Inhoudsopgave Symbolen... 1 Inleiding... 3 Beoogd gebruik... 3 Algemene waarschuwingen en aandachtspunten... 3 De thermometer gebruiken... 7 Knopfuncties... 7 Een meting uitvoeren... 8 De vorige meting weergeven... 9 De timer gebruiken... 9 De temperatuurschaal wijzigen... 9 Problemen oplossen en foutberichten Onderhoud De batterijen vervangen De thermometer reinigen en desinfecteren De kalibratie testen Afdanken Specificaties Richtlijnen en verklaring van de fabrikant Garantie... 21

4 iv Inhoudsopgave CareTemp contactloze thermometer

5 1 Symbolen Symbolen in de documentatie WAARSCHUWING De waarschuwingsberichten in deze handleiding geven omstandigheden of handelingen aan die kunnen leiden tot ziekte, letsel of overlijden. Raadpleeg de bedieningsinstructies/ gebruiksaanwijzing. Er is een exemplaar van de gebruiksaanwijzing beschikbaar op deze website. Er kan een papieren exemplaar van de gebruiksaanwijzing bij Welch Allyn worden besteld dat binnen 7 kalenderdagen zal worden bezorgd. Let op De aandachtsymbolen in deze handleiding geven omstandigheden of handelingen aan die kunnen leiden tot beschadiging van de apparatuur of andere eigendommen of verlies van gegevens. Deze definitie is zowel van toepassing op gele als zwart-witte symbolen. Voldoet aan de essentiële vereisten van de Europese richtlijn voor medische hulpmiddelen 93/42/EEG. Symbolen met betrekking tot verzending, opslag en het milieu Temperatuurgrenzen Droog bewaren Dit instrument moet in overeenstemming met de nationale wetgeving worden afgedankt. Breekbaar Vochtigheidsbereik IP22 Dit product voldoet aan de basisvereisten voor veiligheid en prestaties die zijn aangegeven in de IP22-beveiligingstest (IP22: beschermingsniveau tegen indringing van vaste voorwerpen en vallend water)

6 2 Symbolen CareTemp contactloze thermometer Diverse symbolen Fabrikant Bestel-/catalogusnummer Productidentificatie Europese geautoriseerde vertegenwoordiger Global Trade Identification Number (identificatienummer voor internationale handel) Serienummer ETL CLASSIFIED Voldoet aan AAMI STD ES , IEC STD , ISO STD ; gecertificeerd volgens CSA STD C22.2 Nr , Nr , Nr Toegepast deel van type BF Op voorschrift of bestelling van een bevoegde medische hulpverlener Indicatorsymbolen Eén korte pieptoon die een druk op een knop aangeeft Drie pieptonen die de voltooiing van een proces aangeven Een pieptoon van twee seconden die een fout aangeeft Batterijniveau-indicatoren 100 tot 76 procent bruikbare batterijcapaciteit resterend Ongeveer metingen 50 tot 26 procent bruikbare batterijcapaciteit resterend Ongeveer 880 metingen 75 tot 51 procent bruikbare batterijcapaciteit resterend Ongeveer metingen 25 tot 11 procent bruikbare batterijcapaciteit resterend Ongeveer 200 metingen 10 tot 0 procent bruikbare batterijcapaciteit resterend Wanneer de batterij-indicator knippert kunnen er geen metingen meer worden gedaan.

7 3 Inleiding Beoogd gebruik De CareTemp contactloze thermometer is een instrument dat geschikt is voor klinische toepassing. De thermometer is bedoeld om de temperatuur van het menselijk lichaam te meten bij mensen van elke leeftijd in een omgeving waar het instrument professioneel wordt gebruikt. Algemene waarschuwingen en aandachtspunten Waarschuwingen en aandachtspunten kunnen worden weergegeven op de thermometer, de verpakking, het transportmateriaal of in dit document. De thermometer is veilig voor patiënten en clinici als deze wordt gebruikt volgens de instructies en met inachtneming van de waarschuwingen en aandachtspunten in deze handleiding. Zorg ervoor dat alle medewerkers die de thermometer gaan bedienen, vertrouwd zijn met de algemene veiligheidsinformatie in dit overzicht voordat ze de thermometer gebruiken. Specifieke waarschuwingen en aandachtspunten zijn ook door de gehele handleiding te vinden. Als u de waarschuwingen in deze handleiding niet begrijpt of niet in acht neemt, kan dit leiden tot letsel, ziekte of overlijden van de patiënt. Als u de aandachtspunten in deze handleiding niet begrijpt of in acht neemt, kan dit leiden tot beschadiging van het instrument of andere eigendommen, of verlies van patiëntgegevens. WAARSCHUWING Veiligheid van de patiënt. De thermometer is bedoeld om de temperatuur van het menselijk lichaam te meten en deze kan worden gebruikt voor mensen van elke leeftijd. De volgende aanbevelingen moeten strikt in acht worden genomen tijdens het gebruik van het product. Acties die niet in overeenstemming zijn met de aanbevelingen of waarbij geen rekening wordt gehouden met de aanbevelingen, kunnen leiden tot lichamelijk letsel of kunnen van invloed zijn op de nauwkeurigheid van de thermometer zelf. WAARSCHUWING Veiligheid van de patiënt. Bij twijfel over de nauwkeurigheid van de meting dient de temperatuur van de patiënt op een andere manier te worden opgenomen, waarna het instrument op een juiste werking moet worden gecontroleerd.

8 4 Inleiding CareTemp contactloze thermometer WAARSCHUWING Veiligheidsrisico. De batterijen van de thermometer moeten buiten het bereik van kinderen worden gehouden. Het inslikken van een batterij kan leiden tot vergiftiging of andere ernstige gezondheidsrisico's. WAARSCHUWING Veiligheidsrisico. Voer lege batterijen altijd af volgens de plaatselijke voorschriften die hiervoor gelden. LET OP! Gebruik altijd nieuwe batterijen van het type en met de specificaties die in deze handleiding zijn vermeld. Batterijen gaan minder lang mee wanneer oude batterijen met nieuwe worden gecombineerd. LET OP! Gebruik geen oplaadbare batterijen, omdat deze mogelijk van slechtere kwaliteit zijn en minder lang mee gaan. Het gebruik van oplaadbare batterijen kan negatieve gevolgen hebben voor de prestaties van dit instrument. LET OP! Lekkende batterijen kunnen het instrument beschadigen. Verwijder de batterijen wanneer het instrument gedurende langere tijd (enkele maanden) niet wordt gebruikt. LET OP! Als een batterij heeft gelekt, trekt u beschermende handschoenen aan en maakt u de binnenkant van het batterijvak schoon met een droge doek. LET OP! Volgens de federale wetten van de Verenigde Staten mag het instrument dat in deze handleiding wordt beschreven, uitsluitend worden verkocht aan of op voorschrift van een bevoegd gezondheidsmedewerker. LET OP! Om nauwkeurig de juiste temperatuur te bepalen, is het van essentieel belang dat er een afstand van 4 tot 6 cm tot aan het voorhoofd van de patiënt wordt gehanteerd. LET OP! Het is niet toegestaan zonder toestemming wijzigingen aan te brengen aan het instrument. Pas het product op geen enkele wijze aan zonder voorafgaande goedkeuring door de fabrikant. LET OP! Controleer voorafgaand aan het gebruik of de lens van de infraroodsensor van de thermometer schoon en intact is om onjuiste metingen te voorkomen. LET OP! Raak de lens van de infraroodsensor niet rechtstreeks met uw vingers aan. LET OP! Stel de thermometer niet bloot aan een extreme temperatuur of luchtvochtigheid. Volg altijd de instructies in deze handleiding op. Stel de thermometer niet bloot aan direct zonlicht. LET OP! De thermometer is NIET waterdicht. LET OP! Laat het instrument niet vallen. LET OP! Niet geschikt voor de autoclaaf. Gebruik voor het reinigen uitsluitend de procedures die in deze handleiding zijn beschreven. Opmerking De patiënt en de thermometer moeten voorafgaand aan elke meting gedurende minstens 30 minuten in dezelfde omgevingscondities verkeren.

9 Gebruiksaanwijzing Inleiding 5 Opmerking Wacht na fysieke activiteit, baden, zwemmen, eten, drinken of een verblijf buitenshuis van de patiënt altijd minstens 30 minuten voordat u de temperatuur opneemt. Opmerking Wacht ten minste 1 minuut tussen twee temperatuurmetingen. Wanneer de metingen te vaak worden uitgevoerd, kan dit leiden tot een onjuiste meting van de temperatuur. Opmerking Neem contact op met Welch Allyn of met uw plaatselijke Welch Allynvertegenwoordiger als u hulp nodig hebt bij de instelling, het gebruik of het onderhoud van de thermometer. Opmerking Wijs met de infraroodsensor niet naar andere warmtebronnen dan een patiënt. Als u dat wel doet, kan dit gevolgen hebben voor de meting van de temperatuur van de patiënt. Opmerking Stel het instrument niet bloot aan externe warmtebronnen. Als u dat wel doet, kan dit gevolgen hebben voor de meting van de temperatuur van de patiënt. Opmerking De metingen dienen indien mogelijk altijd te worden uitgevoerd door de infraroodsensor op hetzelfde deel van het voorhoofd te richten. Temperaturen die op verschillende plaatsen op de slapen of aan weerszijden van het hoofd worden opgenomen, kunnen aanzienlijk verschillen. Opmerking Wanneer u de thermometer te lang in uw handen houdt of aan een externe warmtebron blootstelt, kan dit leiden tot een onjuiste temperatuurmeting. Er kan hierdoor een temperatuur worden aangegeven die hoger of lager is dan de werkelijke temperatuur van de patiënt.

10 6 Inleiding CareTemp contactloze thermometer

11 7 De thermometer gebruiken Knopfuncties 1. Display 4. Geheugen 2. Ledbalk 5. C/F (Celsius/Fahrenheit) 3. Meten 6. Timer

12 8 De thermometer gebruiken CareTemp contactloze thermometer Een meting uitvoeren 1. Druk op Measure (Meten) om de thermometer in te schakelen. Wanneer de thermometer klaar is voor gebruik, verschijnt er een enkel streepje op het display en hoort u een pieptoon. 2. Houd de thermometer 4 tot 6 cm van het midden van het voorhoofd van de patiënt vandaan en richt de sensor precies tussen de wenkbrauwen. Opmerking Als zich in het gebied tussen de wenkbrauwen haar, zweet of vuil bevindt, maakt u het gebied eerst schoon en wacht u 10 minuten voordat u een meting uitvoert. Opmerking De thermometer en het voorhoofd mogen niet bewegen tijdens het meten. Bewegingen kunnen van invloed zijn op de meting. 3. Druk op Measure (Meten). Beweeg de thermometer rustig naar het voorhoofd toe of van het voorhoofd vandaan. Het pijltje op het display knippert totdat de juiste afstand is bereikt. Opmerking Nadat u op Measure (Meten) hebt gedrukt, hebt u 20 seconden om de meting uit te voeren. Als u opnieuw op Measure (Meten) drukt voordat de tijdslimiet van 20 seconden is verstreken, begint het proces weer van voor af aan. Als de meting niet binnen 20 seconden is voltooid, verschijnt er Err (Fout) op het display. Druk in dat geval op Measure (Meten) om de meting opnieuw te starten. 4. Zodra de juiste afstand is bereikt, licht de ledbalk op, hoort u drie pieptonen en wordt de temperatuur weergegeven. Ga naar stap 2 om het proces te herhalen. Opmerking De gemeten temperatuur of het foutbericht Err wordt gedurende 3 seconden weergegeven. Na 3 seconden is de thermometer weer gereed voor gebruik. 5. De thermometer wordt automatisch uitgeschakeld na 10 seconden inactiviteit.

13 Gebruiksaanwijzing De thermometer gebruiken 9 De vorige meting weergeven Als u op de geheugenknop (MEM) drukt, wordt de temperatuur uit het geheugen weergegeven met de indicator MEM. De geheugenfunctie is meteen beschikbaar zodra de thermometer wordt ingeschakeld en er nog geen meting is uitgevoerd, of meteen na een nieuwe meting, als u deze wilt vergelijken met de vorige meting. Zodra de thermometer wordt uitgeschakeld of een nieuwe meting wordt gestart, wordt de laatst gemeten temperatuur in het geheugen opgeslagen. 1. Druk op de knop MEM (Geheugen) en laat deze weer los. Op het display wordt gedurende 10 seconden de temperatuur weergegeven die in het geheugen van de thermometer is opgeslagen. 2. Druk op MEM (Geheugen) en houd de knop 3 seconden ingedrukt om de meting die op het display wordt weergegeven, in het geheugen op te slaan en het display leeg te maken. De timer gebruiken De thermometer piept drie keer om aan te geven dat de meting naar het geheugen wordt verplaatst. Het display wordt leeggemaakt en de thermometer is weer gereed voor een nieuwe meting. Opmerking Het is niet vereist om een temperatuurwaarde in het geheugen op te slaan. De laatste meting wordt automatisch in het geheugen opgeslagen zodra de thermometer wordt uitgeschakeld of een nieuwe meting wordt gestart. 1. Druk op de knop Timer en laat deze weer los. De timer wordt geactiveerd. Bij 0, 15, 45 en 60 seconden is nu een pieptoon hoorbaar. 2. U kunt op elk gewenst moment op de knop Timer drukken om de timer uit te schakelen. Na de volledige cyclus van 60 seconden wordt de thermometer automatisch uitgeschakeld na 2 seconden. De temperatuurschaal wijzigen 1. Druk op C/F om de meting tijdelijk in de andere temperatuurschaal weer te geven. Deze conversiefunctie voor de schaal is altijd beschikbaar wanneer een temperatuurwaarde wordt weergegeven. Deze kan worden gebruikt om op elk gewenst moment heen en weer te schakelen tussen Celcius en Fahrenheit. 2. Houd de knoppen MEM (Geheugen) en C/F gedurende 3 seconden tegelijk ingedrukt om de standaardschaal te wijzigen. Daarna hoort u drie pieptonen ter bevestiging dat de instelling is aangepast. De andere schaal blijft van kracht totdat een van de volgende gebeurtenissen optreedt, waardoor de thermometer weer terugkeert naar de standaardtemperatuurschaal: Er wordt opnieuw op de knop C/F gedrukt. Er wordt een nieuwe meting uitgevoerd. Er wordt een andere actie uitgevoerd.

14 10 De thermometer gebruiken CareTemp contactloze thermometer De thermometer wordt uitgeschakeld.

15 11 Problemen oplossen en foutberichten Weergegeven foutbericht Mogelijke oorzaak Aanbevolen actie De afstand van de thermometer tot de patiënt is te groot of te klein. Neem de temperatuur opnieuw op en houd de thermometer daarbij 4 tot 6 cm van het midden van het voorhoofd van de patiënt vandaan, precies tussen de wenkbrauwen. De omgevingstemperatuur van de kamer ligt buiten het bedrijfsbereik van 16 C tot 40 C. Ga naar een kamer met de juiste omgevingstemperatuur en wacht 30 minuten totdat de thermometer is gestabiliseerd. De gemeten temperatuur is lager dan 34 C. Meet opnieuw. Volg de stappen in het gedeelte 'Een meting uitvoeren'. De gemeten temperatuur is hoger dan 43 C. Meet opnieuw. Volg de stappen in het gedeelte 'Een meting uitvoeren'. Het batterijsymbool op het beeldscherm knippert. De batterijen zijn bijna leeg. Vervang de batterijen door twee AAA (LR03) alkalinebatterijen. Het display is leeg. De thermometer heeft geen stroom. Controleer of de batterijen goed zijn geplaatst. Als de thermometer dan nog steeds niet werkt, neemt u contact op met het plaatselijke servicecentrum of de vertegenwoordiger van Welch Allyn.

16 12 Problemen oplossen en foutberichten CareTemp contactloze thermometer

17 13 Onderhoud De batterijen vervangen De thermometer wordt geleverd met twee AAA (LR03) batterijen. Vervang deze door twee nieuwe AAA (LR03) batterijen wanneer het knipperende batterijsymbool op het display verschijnt. 1. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om de schroef van het batterijdeksel los te draaien. 2. Schuif het batterijdeksel open en verwijder de batterijen. 3. Vervang de batterijen. Plaats de batterijen volgens de indicatie aan de binnenkant van het batterijvak. 4. Plaats het deksel terug en draai de schroef weer vast. Verwijder de batterijen wanneer u de thermometer voor langere tijd niet gebruikt. De thermometer reinigen en desinfecteren Gebruik de volgende methode voor reiniging en desinfectie van gemiddeld niveau van de thermometer. LET OP! Dompel de thermometer nooit onder in water of een andere vloeistof. LET OP! Gebruik geen schuurmiddel, thinner of benzeen om de thermometer te reinigen en dompel deze nooit onder in water of een andere reinigingsvloeistof. LET OP! Ga nooit met een scherp voorwerp in het scannergebied of een ander open gedeelte van de thermometer. LET OP! Gebruik geen reinigings- of ontsmettingsmiddelen die niet zijn goedgekeurd. Het gebruik van dergelijke middelen kan leiden tot beschadiging van onderdelen. LET OP! Gebruik voor de lens geen andere chemische stoffen dan isopropylalcohol of ethanol. Het sensorvenster reinigen Bevochtig een wattenstaafje of een doekje licht met isopropylalcohol of ethanol en veeg het oppervlak van de lens hiermee voorzichtig schoon. Reinig niet met een draaiende

18 14 Onderhoud CareTemp contactloze thermometer beweging maar veeg van zijkant naar zijkant. Raak de lens niet aan, behalve om deze schoon te maken. De thermometer reinigen Reinig de thermometer voorzichtig met een vochtig schoonmaakdoekje of een zachte doek die licht is bevochtigd met een goedgekeurd reinigingsmiddel. De thermometer desinfecteren Desinfecteer de thermometer voorzichtig met een vochtig ontsmettingsdoekje of een zachte doek die licht is bevochtigd met een goedgekeurd ontsmettingsmiddel. Volg hierbij de aanbevelingen van de fabrikant. Opmerking Wacht na het reinigen of desinfecteren minimaal 10 minuten voordat u een nieuwe meting uitvoert. Goedgekeurde reinigingsmiddelen Gebruik alleen de volgende, goedgekeurde reinigingsmiddelen voor de thermometer: CaviWipes Sani-Cloth Plus Super Sani-Cloth Super HDQ L10 Cleancide Clorox HealthCare Bleach Germicidal Cleaner Sani-Cloth Bleach Virex II (256) Oxiver Tb Clinell Universal Wipes Accel INTERVention Accel TB Tuffie5 Cleaning Wipes 70% IPA 10% bleekmiddel (0,5% - 1% natriumhypochloriet) Desko Van tijd tot tijd kunnen andere reinigingsmiddelen op geschiktheid worden gecontroleerd. Als uw reinigingsmiddel niet in deze lijst staat, neemt u contact op met Welch Allyn om na te gaan of er inmiddels nog andere reinigingsmiddelen zijn goedgekeurd. Deze instructies zijn door Welch Allyn gevalideerd voor het voorbereiden van de thermometer voor hergebruik. U dient er zelf voor te zorgen dat met de reiniging en desinfectie zoals die wordt uitgevoerd door uw medewerkers en met uw apparatuur en materialen, het gewenste resultaat wordt bereikt. Hiervoor kan validatie en regelmatige controle van de door u gebruikte processen noodzakelijk zijn. De kalibratie testen De thermometer wordt in de fabriek gekalibreerd. Als de thermometer wordt gebruikt volgens de instructies in deze gebruiksaanwijzing, is er geen periodieke aanpassing nodig.

19 Gebruiksaanwijzing Onderhoud 15 Afdanken Deze aanbevelingen zijn ondergeschikt aan eventuele wettelijke vereisten. U moet altijd voldoen aan de wettelijke vereisten voor de controle van de meting, de functionaliteit en de nauwkeurigheid van het instrument. Deze controles worden vereist door relevante wetgeving, richtlijnen of verordeningen op de locatie waar het instrument wordt gebruikt. Thermometer De thermometer bevat geen gevaarlijk materiaal. Deze kan zonder risico voor het milieu worden afgedankt. Verwijder de batterijen voordat u de thermometer afdankt. Batterijen Voer lege batterijen af volgens de landelijke of plaatselijke voorschriften die hiervoor gelden.

20 16 Onderhoud CareTemp contactloze thermometer

21 17 Specificaties Type Contactloze infraroodthermometer Modelnr. NT18, REF , # Weergegeven temperatuurbereik 34 tot 43 C Weergaveresolutie 0,1 C Laboratoriumnauwkeurigheid ± 0,2 C voor het bereik van 34 tot 43 C Klinische nauwkeurigheid ± 0,3 C voor het bereik van 34 tot 43 C Display Lcd-scherm, vier cijfers plus speciale pictogrammen Bedrijfstemperatuur 16 tot 40 C Luchtvochtigheid tijdens bedrijf Max. 85% zonder condensvorming Opslagtemperatuur 25 tot 55 C Luchtvochtigheid bij opslag Automatische uitschakeling Batterijen Levensduur van batterijen Gewicht Afmetingen Softwareversie Max. 85% zonder condensvorming Ongeveer 10 seconden na de laatste meting 2 1,5 V AAA (LR03) metingen 100,5 g (met batterijen), 78 g (zonder batterijen) 159,3 x 41,3 x 55,8 mm NT18 V001 Normen ASTM EN :2003 MDD (93/42/EEC) Annex II ISO STD

22 18 Specificaties CareTemp contactloze thermometer

23 19 Richtlijnen en verklaring van de fabrikant Naleving van EMC-normen Voor alle medische elektrische apparaten moeten speciale voorzorgsmaatregelen worden genomen in verband met elektromagnetische compatibiliteit (EMC). Dit apparaat voldoet aan IEC-norm EN :2007. Alle medische elektrische apparatuur dient te worden geïnstalleerd en onderhouden conform de EMC-informatie in dit document. Draagbare en mobiele HF-communicatieapparaten kunnen de werking van medische elektrische apparatuur beïnvloeden. De thermometer voldoet aan alle van toepassing zijnde en vereiste normen voor elektromagnetische interferentie. Deze heeft gewoonlijk geen invloed op apparaten en toestellen in de omgeving. Het instrument ondervindt gewoonlijk ook geen invloed van apparaten en toestellen in de omgeving. Het is niet veilig om de thermometer in de aanwezigheid van hoogfrequente chirurgische apparatuur te gebruiken. Informatie betreffende emissies en immuniteit Zie de website van Welch Allyn voor informatie over elektromagnetische compatibiliteit (EMC): [rechtstreekse koppeling naar de URL voor de thermometer]

24 20 Richtlijnen en verklaring van de fabrikant CareTemp contactloze thermometer

25 21 Garantie Welch Allyn garandeert dat het product geen defecten of tekortkomingen qua materialen en vakmanschap vertoont en dat het werkt conform de specificaties van de fabrikant gedurende een periode van twee jaar na de datum van aankoop bij Welch Allyn of erkende distributeurs of agenten. De garantieperiode gaat in op de datum van aankoop. Onder datum van aankoop wordt verstaan: 1) de verzenddatum zoals vermeld op de factuur als het apparaat rechtstreeks bij Welch Allyn is aangeschaft, 2) de datum die tijdens de productregistratie is opgegeven, 3) de datum waarop u het product hebt gekocht bij een erkende distributeur van Welch Allyn, zoals blijkt uit de verkoopbon van de betreffende distributeur. Onder deze garantie valt geen schade als gevolg van: 1) behandeling tijdens transport, 2) gebruik of onderhoud dat niet in overeenstemming is met de instructies op de labels, 3) aanpassing of reparatie door iemand anders dan door Welch Allyn geautoriseerd servicepersoneel, en 4) onvoorzichtigheid. Transportkosten voor het retourneren van een instrument aan een servicecentrum van Welch Allyn zijn niet inbegrepen. U moet een RMA-nummer aanvragen bij Welch Allyn voordat u producten of accessoires ter reparatie retourneert aan een van de door Welch Allyn aangewezen servicecentra. Neem hiervoor contact op met de technische ondersteuning van Welch Allyn. DEZE GARANTIE VERVANGT ALLE EERDERE UITDRUKKELIJKE OF IMPLICIETE GARANTIES MET INBEGRIP VAN, MAAR NIET BEPERKT TOT IMPLICIETE GARANTIES MET BETREKKING TOT DE VERKOOPBAARHEID EN GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL. DE AANSPRAKELIJKHEID VAN WELCH ALLYN ONDER DEZE GARANTIE IS BEPERKT TOT HET REPAREREN OF VERVANGEN VAN DEFECTE PRODUCTEN. WELCH ALLYN IS NIET AANSPRAKELIJK VOOR ENIGE INDIRECTE SCHADE OF GEVOLGSCHADE DIE HET GEVOLG IS VAN EEN DEFECT PRODUCT DAT ONDER DE GARANTIE VALT.

26

CareTemp contactloze thermometer. Gebruiksaanwijzing

CareTemp contactloze thermometer. Gebruiksaanwijzing CareTemp contactloze thermometer Gebruiksaanwijzing 2018 Welch Allyn. Alle rechten voorbehouden. Ter ondersteuning van het bedoelde gebruik van het product dat in deze publicatie wordt beschreven, mag

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding EasyView K-type thermometer Model EA11A Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop van de Extech EasyView thermometer. Dit apparaat biedt een enkelvoudige K-type thermokoppelinvoer met

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING FT-07

GEBRUIKSAANWIJZING FT-07 GEBRUIKSAANWIJZING FT-07 1 2 3 1: temperatuur sensor 2: display 3: aan/start/stop/geheugen/uit toets temperatuur weergave display temperatuur weergave geheugen lege batterij indicatie 2 INTRODUCTIE De

Nadere informatie

Contactloze IR voorhoofdthermometer

Contactloze IR voorhoofdthermometer Gebruikershandleiding Contactloze IR voorhoofdthermometer Model IR200 Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop van de Model IR200 IR thermometer. Deze thermometer is bedoeld voor het scannen van groepen

Nadere informatie

AR280P Clockradio handleiding

AR280P Clockradio handleiding AR280P Clockradio handleiding Index 1. Beoogd gebruik 2. Veiligheid o 2.1. Pictogrammen in deze handleiding o 2.2. Algemene veiligheidsvoorschriften 3. Voorbereidingen voor gebruik o 3.1. Uitpakken o 3.2.

Nadere informatie

HI93501 HI HI HI HI draagbare thermometers HANDLEIDING

HI93501 HI HI HI HI draagbare thermometers HANDLEIDING HI93501 HI935001 HI935004 HI935007 HI935008 draagbare thermometers HANDLEIDING BESTE KLANT Bedankt dat u voor een product van Hanna Instruments koos. Lees deze gebruiksaanwijzing goed door voordat u dit

Nadere informatie

www.klikaanklikuit.nl

www.klikaanklikuit.nl www.klikaanklikuit.nl START-LINE ZENDER AEX-701 LEES ALTIJD EERST DEZE HANDLEIDING versie 2.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen DRAADLOZE SIGNAALREPEATER Lees

Nadere informatie

Digitale momentsleutel 6-30 Nm 1/4"D

Digitale momentsleutel 6-30 Nm 1/4D Onderdeelnr. 5167 Digitale momentsleutel 6-30 Nm 1/4"D www.lasertools.co.uk Referentieformulier Primaire schaal: 6-30 Nm Secundaire schaal: 11,5-59 Ft/Lbs Aandrijving: 1/4"D Functies: 5 instellingen: Kg-m

Nadere informatie

START SET DRAADLOOS SCHAKELEN

START SET DRAADLOOS SCHAKELEN START-LINE GEBRUIKERSHANDLEIDING Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Lees deze eenvoudige instructies. Bij onjuiste installatie vervalt de garantie op dit product.

Nadere informatie

www.klikaanklikuit.nl START-LINE ONTVANGER ACDB-6600C LEES ALTIJD EERST DEZE HANDLEIDING versie 2.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen DRAADLOZE DEURBEL Lees

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING PCE-AC 4000

GEBRUIKSAANWIJZING PCE-AC 4000 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3

Nadere informatie

www.klikaanklikuit.nl START-LINE ONTVANGER ACDB-7000C LEES ALTIJD EERST DEZE HANDLEIDING versie 2.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen DRAADLOZE DEURBEL ONTVANGER

Nadere informatie

Joystick-adapterkabel Omni Easy Rider

Joystick-adapterkabel Omni Easy Rider Gebruikers- en installatiehandleiding NL Joystick-adapterkabel Omni Easy Rider M002-90 Contact en product mo-vis BVBA Biebuyckstraat 15 D 9850 Nevele - België Website: www.mo-vis.com E-mail: contact@mo-vis.com

Nadere informatie

Infrarood thermometer van Blue Circle Medical

Infrarood thermometer van Blue Circle Medical Infrarood thermometer van Blue Circle Medical 1. Introductie Hartelijk dank dat u deze huid- en oorthermometer van Blue Circle Medical heeft aangeschaft. Lees eerst deze instructiehandleiding zodat u deze

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Thermometer PCE-779N

GEBRUIKSAANWIJZING Thermometer PCE-779N PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Thermometer

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter PCE-DT 66

GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter PCE-DT 66 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0) 900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter

Nadere informatie

COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR

COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR START-LINE ACC-2300 GEBRUIKERSHANDLEIDING Item 70181 Versie 5.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR Lees deze eenvoudige instructies.

Nadere informatie

62 MAX/62 MAX + Infrared Thermometer

62 MAX/62 MAX + Infrared Thermometer 62 MAX/62 MAX + Infrared Thermometer Gebruiksaanwijzing (Dutch) April 2012 Rev. 1, 11/12 2012 Fluke Corporation. All rights reserved. Specifications are subject to change without notice. All product names

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Mini-Hygro-Thermometer PCE-444

GEBRUIKSAANWIJZING Mini-Hygro-Thermometer PCE-444 PCE Brookhuis Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pcebrookhuis.nl GEBRUIKSAANWIJZING Mini-Hygro-Thermometer PCE-444

Nadere informatie

MINI INBOUW SCHAKELAAR

MINI INBOUW SCHAKELAAR START-LINE AWS-3500S GEBRUIKERSHANDLEIDING Item 70230 Versie 1.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen MINI INBOUW SCHAKELAAR Lees deze eenvoudige instructies. Bij

Nadere informatie

Harde schijf (met montagebeugel) Gebruiksaanwijzing

Harde schijf (met montagebeugel) Gebruiksaanwijzing Harde schijf (met montagebeugel) Gebruiksaanwijzing CECH-ZHD1 7020228 Compatibele hardware PlayStation 3-systeem (CECH-400x-serie) Voorzorgsmaatregelen Lees om veilig gebruik van dit product te garanderen

Nadere informatie

Joystick Interface Omni-DX

Joystick Interface Omni-DX Gebruikers- en installatiehandleiding NL Joystick Interface Omni-DX P002-31 Contact en product mo-vis BVBA Biebuyckstraat 15 D 9850 Nevele - België Website: www.mo-vis.com E-mail: contact@mo-vis.com Telefoon:

Nadere informatie

Maverick ET 732 Handleiding

Maverick ET 732 Handleiding Handleiding Maverick ET-732 Redi Chek Gefeliciteerd met de aankoop van uw Redi Chek thermometer. Vanaf nu kunt u op afstand de temperatuur in de gaten houden van uw oven/bbq en tegelijkertijd de kerntemperatuur

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ALED-003 DRAADLOZE LED SPOT

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ALED-003 DRAADLOZE LED SPOT GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ALED-003 DRAADLOZE LED SPOT OMSCHRIJVING Deze LED spot met ingebouwde ontvanger is draadloos en dus overal te bevestigen. Met een KlikAanKlikUit zender naar keuze kunt u het lampje

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter PCE-DT 66

GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter PCE-DT 66 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Nederlands. Alarmsysteem & Sensorpleister

Gebruiksaanwijzing Nederlands. Alarmsysteem & Sensorpleister Gebruiksaanwijzing Nederlands Alarmsysteem & Sensorpleister Gebruiksaanwijzing Alarmsysteem & Sensorpleister Dutch version 2007 Redsense Medical AB Box 287 301 07 Halmstad, Sweden www.redsensemedical.com

Nadere informatie

Gebruikershandleiding vochtmeter FMW * * FMW Vochtmeter. Gebruiksaanwijzing Versie 3.13 VOCHTMETERS

Gebruikershandleiding vochtmeter FMW * * FMW Vochtmeter. Gebruiksaanwijzing Versie 3.13 VOCHTMETERS 28.07.999 Gebruikershandleiding vochtmeter FMW *28.07.999* FMW Vochtmeter Gebruiksaanwijzing Versie 3.13 VOCHTMETERS Voorwoord Gefeliciteerd met de aankoop van de FMW microprocessor gestuurde vochtmeter.

Nadere informatie

Handleiding LifeGuard

Handleiding LifeGuard Handleiding LifeGuard I Introductie De LifeGuard bestaat uit een basisstation en een armband, die gebruikt kunnen worden als alarm bij onderdompeling in water en bij verdwalen. Ga naar www.manual-guide.com

Nadere informatie

www.klikaanklikuit.nl START-LINE ONTVANGER AFR-060 LEES ALTIJD EERST DEZE HANDLEIDING versie 2.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen FITTING SCHAKELAAR Lees voordat

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. PCE Brookhuis B.V.

GEBRUIKSAANWIJZING. PCE Brookhuis B.V. PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING ph-meter PCE-PH20S

Nadere informatie

Lithium Jumpstarter en DC power source GEBRUIKSAANWIJZING. Lees goed de gebruiksaanwijzing voordat u het product gebruikt.

Lithium Jumpstarter en DC power source GEBRUIKSAANWIJZING. Lees goed de gebruiksaanwijzing voordat u het product gebruikt. Lithium Jumpstarter en DC power source GEBRUIKSAANWIJZING Lees goed de gebruiksaanwijzing voordat u het product gebruikt. WAARSCHUWING Laad de Jump Starter niet op op gevaarlijke plaatsen, zoals in de

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar SHL3855NC

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar   SHL3855NC Altijd tot uw dienst Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/support Vragen? Vraag het Philips SHL3855NC Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1 Belangrijke veiligheidsinstructies

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing voor de intelligente digitale tachometer - AX-2236C

Gebruiksaanwijzing voor de intelligente digitale tachometer - AX-2236C Gebruiksaanwijzing voor de intelligente digitale tachometer - AX-2236C 1. Kenmerken 1. Fraaie en elegante uitstraling, gemakkelijk en comfortabel in gebruik; 2. Breed meetbereik en hoge resolutie; 3. De

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst SHL3850NC. Vragen? Vraag het Philips

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst SHL3850NC. Vragen? Vraag het Philips Altijd tot uw dienst Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/support Vragen? Vraag het Philips SHL3850NC Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1 Belangrijke veiligheidsinstructies

Nadere informatie

COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR

COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR START-LINE ACC-3500 GEBRUIKERSHANDLEIDING Item 70198 Versie 1.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR Lees deze eenvoudige instructies.

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Pen Multimeter PCE-TT 3

GEBRUIKSAANWIJZING Pen Multimeter PCE-TT 3 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Pen Multimeter

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Geluidsmeter PCE-MSL 1

GEBRUIKSAANWIJZING Geluidsmeter PCE-MSL 1 PCE Brookhuis Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pcebrookhuis.nl GEBRUIKSAANWIJZING Geluidsmeter PCE-MSL 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Kleine en grote NiMH accu's REF en REF

Kleine en grote NiMH accu's REF en REF Kleine en grote NiMH accu's REF 7505-710 en REF 6640-710 Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave Instructiehandleiding voor REF 7505-710 grote accu en REF 6640-710 kleine accu Indicaties voor gebruik.... 1 Compatibele

Nadere informatie

Hooi-, stro-, kuilvochtigheidsmeter

Hooi-, stro-, kuilvochtigheidsmeter Hooi-, stro-, kuilvochtigheidsmeter BEDIENINGSVOORSCHRIFTEN WILE 27 VOCHTIGHEIDSMETER NL Bedieningsvoorschriften Meegeleverd in de verpakking - Wile 27 vochtigheidsmeter - Gebruiksaanwijzing - 9 V 6F22

Nadere informatie

www.klikaanklikuit.nl START-LINE ZENDER AGST-8800 LEES ALTIJD EERST DEZE HANDLEIDING Item 70151 Versie 1.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen DRAADLOZE WANDSCHAKELAAR

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 ACDB-6600AC DRAADLOZE DEURBEL EN DRUKKNOP

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 ACDB-6600AC DRAADLOZE DEURBEL EN DRUKKNOP GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 ACDB-6600AC DRAADLOZE DEURBEL EN DRUKKNOP OMSCHRIJVING Omdat deze deurbel op batterijen werkt, kunt u de gong eenvoudig meenemen naar een andere kamer of mee naar buiten nemen

Nadere informatie

www.klikaanklikuit.nl

www.klikaanklikuit.nl www.klikaanklikuit.nl START-LINE ZENDER AMST-606 LEES ALTIJD EERST DEZE HANDLEIDING versie.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen DRAADLOOS DEUR/RAAM CONTACT Lees

Nadere informatie

KITCHEN SCALES KW Product code

KITCHEN SCALES KW Product code KITCHEN SCALES KW 5040 Product code 1805302 2 C A B D E 3 NEDERLANDS 14-17 4 VEILIGHEID EN INSTELLING Lees deze gebruikershandleiding zorgvuldig door voordat u dit apparaat gebruikt! Volg alle veiligheidsinstructies

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Insteek thermometer PCE-ST 1

GEBRUIKSAANWIJZING Insteek thermometer PCE-ST 1 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Insteek thermometer

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Infrarood Thermometer PCE-IR 100

GEBRUIKSAANWIJZING Infrarood Thermometer PCE-IR 100 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Infrarood Thermometer

Nadere informatie

Make up spiegel met LED verlichting (1x/5x)

Make up spiegel met LED verlichting (1x/5x) Make up spiegel met LED verlichting (1x/5x) TB-1276 HANDLEIDING TB-1276 WWW.PRIMO-ELEKTRO.BE 2 WWW.PRIMO-ELEKTRO.BE TB-1276 Lees aandachtig alle instructies - bewaar deze handleiding voor latere raadpleging.

Nadere informatie

Montagebeugel voor harde schijf Gebruiksaanwijzing

Montagebeugel voor harde schijf Gebruiksaanwijzing Montagebeugel voor harde schijf Gebruiksaanwijzing CECH-ZCD1 7020229 Compatibele hardware PlayStation 3-systeem (CECH-400x-serie) Voorzorgsmaatregelen Lees om veilig gebruik van dit product te garanderen

Nadere informatie

Byzoo Sous Vide Hippo

Byzoo Sous Vide Hippo Byzoo Sous Vide Hippo handleiding 220-240V, 50Hz 800W BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN LEES ALLE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK EN BEWAAR VOOR TOEKOMSTIGE REFERENTIE 1 Lees alle instructies zorgvuldig voor

Nadere informatie

2500V Digital Insulation Resistance Tester Model:

2500V Digital Insulation Resistance Tester Model: 2500V Digital Insulation Resistance Tester Model: 72-0405 SAFETY INSTRUCTIONS Nederlands Deze meter voldoet aan de IEC61010 veiligheidsmetingbehoefte. Verontreinigingsgraad 2, CAT III 600V. Lees de volgende

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR D C B A * * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en

Nadere informatie

Leather keyboard case for Ipad Air 2

Leather keyboard case for Ipad Air 2 Leather keyboard case for Ipad Air 2 Gebruikershandleiding NL Decoded, 15/02 Inhoudsopgave 1 Beoogd gebruik 3 2 Veiligheid 4 2.1 Pictogrammen in deze handleiding 4 2.2 Algemene veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Mini-lichtmeter PCE-170A

Gebruiksaanwijzing Mini-lichtmeter PCE-170A PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch Gebruiksaanwijzing Mini-lichtmeter

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ABST-604 SCHEMER SENSOR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ABST-604 SCHEMER SENSOR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ABST-604 SCHEMER SENSOR A B C * G D E F * Afbeelding van de AC-1000 (niet inbegrepen) A: Voetplaat B: Batterijklep C: Schemerinstelling D: Verbindschakelaar E: Tijdschakelaar

Nadere informatie

Digitale alcoholtester met klok Art. nr. 25037 Gebruiksaanwijzing

Digitale alcoholtester met klok Art. nr. 25037 Gebruiksaanwijzing Digitale alcoholtester met klok Art. nr. 25037 Gebruiksaanwijzing Referentie BAC: Alcoholpromillage BrAC: Ademalcoholconcentratie 0,030% BAC---verwijst 0,03 g alcohol in 100ml bloed 0,300% BAC---verwijst

Nadere informatie

BF06 BEDIENINGSHANDLEIDING LICHTSTERKTE MEETINSTRUMENT TRT-BA-BF06-TC-002-NL

BF06 BEDIENINGSHANDLEIDING LICHTSTERKTE MEETINSTRUMENT TRT-BA-BF06-TC-002-NL BF06 NL BEDIENINGSHANDLEIDING LICHTSTERKTE MEETINSTRUMENT TRT-BA-BF06-TC-002-NL Inhoudsopgave Opmerkingen m.b.t. de gebruikshandleiding... 1 Informatie over het apparaat... 1 Technische gegevens... 2 Veiligheid...

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. HP PAVILION W5000

Uw gebruiksaanwijzing. HP PAVILION W5000 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor HP PAVILION W5000. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de HP PAVILION W5000 in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Geïsoleerde USB-lader met dubbele poort

Geïsoleerde USB-lader met dubbele poort Gebruikers- en installatiehandleiding NL Geïsoleerde USB-lader met dubbele poort 3A R-net-kabel P010-61 3A DX-kabel P010-62 Contact en product mo-vis BVBA Biebuyckstraat 15 D 9850 Nevele - België Website:

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.3* ACDB-7000C DEURBEL. *Op vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.3* ACDB-7000C DEURBEL. *Op  vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.3* ACDB-7000C DEURBEL *Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen OMSCHRIJVING Deze deurbel ontvanger kan worden gebruikt in combinatie met KlikAanKlikUit

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Stralingsmeter PCE-EMF 823

GEBRUIKSAANWIJZING Stralingsmeter PCE-EMF 823 PCE Brookhuis Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pcebrookhuis.nl GEBRUIKSAANWIJZING Stralingsmeter PCE-EMF 823 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Nokia FM Transmitter CA /1

Nokia FM Transmitter CA /1 Nokia FM Transmitter CA-300 6 3 5 7 9203668/1 CONFORMITEITSVERKLARING Hierbij verklaart NOKIA CORPORATION dat het product CA-119 in overeenstemming is met de essentiële eisen en andere relevante bepalingen

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Bodemvochtmeter PCE-SMM 1

GEBRUIKSAANWIJZING Bodemvochtmeter PCE-SMM 1 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pcebrookhuis.nl GEBRUIKSAANWIJZING Bodemvochtmeter PCE-SMM 1

Nadere informatie

Draatloze veiligheidsalarmset TX-104

Draatloze veiligheidsalarmset TX-104 Technaxx * Gebruiksaanwijzing Draatloze veiligheidsalarmset TX-104 [extra: Set 3-Bewegingsdetectiesensoren TX-105] Hierbij de fabrikant Technaxx Deutschland GmbH & Co.KG verklaart, dat dit product, waarop

Nadere informatie

Onderhoud en reiniging

Onderhoud en reiniging Onderhoud en reiniging Hoofdstuk 11 Dagelijks onderhoud en de opslag van onderdelen 1. Bewaar de H200 Wireless-elektroden in de nettendraagtas of op een plek waar zij aan de lucht kunnen drogen. 2. Controleer

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing ULTRASONE WANDDIKTE METER 43LD7015

Gebruiksaanwijzing ULTRASONE WANDDIKTE METER 43LD7015 1 PRODUCTBESCHRIJVING Gebruiksaanwijzing Draagbare microprocessor gestuurde wanddiktemeter om de dikte te meten van ferro- en non ferro materialen zoals bijv. staal, RVS, aluminium, koper, messing, zink,

Nadere informatie

www.klikaanklikuit.nl START-LINE ONTVANGER AFR-060 LEES ALTIJD EERST DEZE HANDLEIDING versie 2.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen FITTING SCHAKELAAR Lees voordat

Nadere informatie

Handleiding voor patiënt

Handleiding voor patiënt Handleiding voor patiënt Eigendom van: Icare HOME (model: TA022) HANDLEIDING VOOR PATIËNT TA022-035 NL-3.1 3 Inleiding In deze handleiding leest u hoe u de Icare HOME-tonometer moet gebruiken. Lees alle

Nadere informatie

MS Semen Storage Pro

MS Semen Storage Pro MS Semen Storage Pro 150 4508425 NL MS Semenstorage PRO 150 Gebruiksaanwijzing... 3 4508425/11-01-2016/F Inhoud MS Semen Storage Pro 150... 1 Bepalingen... 3 Introductie... 4 MS Semen Storage... 5 Aanbevelingen...

Nadere informatie

Gebruikersveiligheid. Elektrische veiligheid. Phaser 4500-laserprinter

Gebruikersveiligheid. Elektrische veiligheid. Phaser 4500-laserprinter Gebruikersveiligheid De printer en de aanbevolen verbruiksartikelen zijn getest en voldoen aan strikte veiligheidsnormen. Als u de volgende informatie in acht neemt, bent u verzekerd van een ononderbroken

Nadere informatie

AGDR-300 STEKKERDOOS DIMMER

AGDR-300 STEKKERDOOS DIMMER GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.0 AGDR-300 STEKKERDOOS DIMMER *Op www.klikaanklikuit.nl vind u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Gefeliciteerd met de aankoop van dit KlikAanKlikUit product. U hebt

Nadere informatie

Watermeetcomputer. Gedemineraliseerd verwarmingswater is perfect voor iedere installatie. Installatie Functie Bedrijf Service

Watermeetcomputer. Gedemineraliseerd verwarmingswater is perfect voor iedere installatie. Installatie Functie Bedrijf Service NL Gedemineraliseerd verwarmingswater is perfect voor iedere installatie Watermeetcomputer Installatie Functie Bedrijf Service Voldoet aan VDI 2035 SWKI BT 102-01 De ELYSATOR -watermeetcomputer controleert

Nadere informatie

BA06 BEDIENINGSHANDLEIDING ANEMOMETER TRT-BA-BA06-TC-001-NL

BA06 BEDIENINGSHANDLEIDING ANEMOMETER TRT-BA-BA06-TC-001-NL BA06 NL BEDIENINGSHANDLEIDING ANEMOMETER TRT-BA-BA06-TC-001-NL Inhoudsopgave Opmerkingen m.b.t. de gebruikshandleiding... 1 Informatie over het apparaat... 1 Technische gegevens... 2 Veiligheid... 2 Transport

Nadere informatie

Joystick interface Omni - Otto Bock Curtis

Joystick interface Omni - Otto Bock Curtis Gebruikers- en installatiehandleiding NL Joystick interface Omni - Otto Bock Curtis P002-37 Contact en product mo-vis BVBA Biebuyckstraat 15 D 9850 Nevele - België Website: www.mo-vis.com E-mail: contact@mo-vis.com

Nadere informatie

Inhoudsopgave STANLEY TLM65 1

Inhoudsopgave STANLEY TLM65 1 Inhoudsopgave Instrument Instellen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2 Overzicht - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2 Display - - - - - - - - - - - - - - - -

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. PCE Brookhuis B.V.

GEBRUIKSAANWIJZING. PCE Brookhuis B.V. PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING ph-meter PCE-PH22

Nadere informatie

ACM-3000H2 INBOUWSCHAKELAAR

ACM-3000H2 INBOUWSCHAKELAAR LIFE SUPPORT Gebruik KlikAanKlikUit producten nooit voor life support systemen of toepassingen waar storingen van apparatuur levensbedreigend kunnen zijn. MAXIMALE BELASTING Sluit nooit lampen of apparatuur

Nadere informatie

Gezichtsreiniger set TB HANDLEIDING

Gezichtsreiniger set TB HANDLEIDING Gezichtsreiniger set TB-14838 HANDLEIDING TB-14838 WWW.PRIMO-ELEKTRO.BE Lees aandachtig alle instructies - bewaar deze handleiding voor latere raadpleging. 1. GARANTIE 3 2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN 4 3.

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Sprekende klok FC-24

GEBRUIKSAANWIJZING. Sprekende klok FC-24 GEBRUIKSAANWIJZING Sprekende klok FC-24 FC-24 De Fysic FC-24 is een sprekende klok met datum en kalender weergave, wekfunctie en thermometer. OVERZICHT KLOK 1 2 3 4 5 6 7 13 8 9 10 11 12 14 15 16 17 1.

Nadere informatie

EML-1000 ENERGIEMETER VOOR ICS-1000

EML-1000 ENERGIEMETER VOOR ICS-1000 GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.0 EML-1000 ENERGIEMETER VOOR ICS-1000 *Op www.klikaanklikuit.nl vind u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen OMSCHRIJVING Deze energiemeter kan worden gebruikt in combinatie

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR A B C * Verlichting: Aan / Uit * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings-

Nadere informatie

S9 Wireless Module. User Guide. Nederlands. Data Transfer Accessory

S9 Wireless Module. User Guide. Nederlands. Data Transfer Accessory S9 Wireless Module Data Transfer Accessory User Guide A 3 1 4 2 B 1 2 3 4 Dank u voor uw keuze voor de S9 draadloze module. Bij gebruik met ResMed S9- apparaten in de thuisomgeving verzendt de S9 draadloze

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v 4.0 AWST-6000 DRAADLOZE BEWEGINGSMELDER VOOR BINNEN

GEBRUIKSAANWIJZING v 4.0 AWST-6000 DRAADLOZE BEWEGINGSMELDER VOOR BINNEN GEBRUIKSAANWIJZING v 4.0 AWST-6000 DRAADLOZE BEWEGINGSMELDER VOOR BINNEN OMSCHRIJVING Deze draadloze bewegingsmelder kunt u overal in huis plaatsen, zonder gedoe met draden of hoge spanning. Zodra er beweging

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 2.0 ABST-604 DRAADLOZE SCHEMERSENSOR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 2.0 ABST-604 DRAADLOZE SCHEMERSENSOR GEBRUIKSAANWIJZING v. 2.0 ABST-604 DRAADLOZE SCHEMERSENSOR OMSCHRIJVING De ABST-604 draadloze schemersensor kunt u overal plaatsen, zowel binnen als buiten, zonder gedoe met installatiedraden. De zender

Nadere informatie

Nokia Stereoheadset WH /1

Nokia Stereoheadset WH /1 Nokia Stereoheadset WH-600 7 9206937/1 2007 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Nokia en Nokia Connecting People zijn gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Namen van andere producten en bedrijven

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Absolute vochtigheidsmeter PCE-PMI 2

GEBRUIKSAANWIJZING Absolute vochtigheidsmeter PCE-PMI 2 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pcebrookhuis.nl GEBRUIKSAANWIJZING Absolute vochtigheidsmeter

Nadere informatie

AFR-100 FITTING DIMMER

AFR-100 FITTING DIMMER GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.0 AFR-100 FITTING DIMMER *Op www.klikaanklikuit.nl vind u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen COMPATIBILITEIT Deze ontvanger werkt met alle KlikAanKlikUit zenders met

Nadere informatie

JBY 08 O Digitale badthermometer Gebruikshandleiding

JBY 08 O Digitale badthermometer Gebruikshandleiding NL JBY 08 O Digitale badthermometer Gebruikshandleiding Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm, Germany Tel.: +49 (0)731 / 39 89-144 Fax: +49 (0)731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer.de NEDERLANDS

Nadere informatie

BEDIENINGSHANDLEIDING

BEDIENINGSHANDLEIDING BEDIENINGSHANDLEIDING Contactloze infraroodthermometer GT- 101 Beste klant, Wij danken u voor uw vertrouwen in Geratherm en feliciteren u met uw aankoop! Met de aankoop van de Geratherm micromesh hebt

Nadere informatie

TYRECONTROL A-186. Gebruikershandleiding (NL)

TYRECONTROL A-186. Gebruikershandleiding (NL) TYRECONTROL A-186 Gebruikershandleiding (NL) 2 Uitvoering De TYRECONTROL dient speciaal voor de controle op de banden van uw voertuig. De TYRECONTROL heeft de volgende functies: - Het meten en opslaan

Nadere informatie

AGDR-300 STEKKERDOOS DIMMER

AGDR-300 STEKKERDOOS DIMMER GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.1 AGDR-300 STEKKERDOOS DIMMER *Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Gefeliciteerd met de aankoop van dit KlikAanKlikUit product. U hebt

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Model Laserfoto-tachometer

Gebruikershandleiding. Model Laserfoto-tachometer Gebruikershandleiding Model 461920 Laserfoto-tachometer Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop van Extech's Mini laserfototachometer, Model 461920. Deze tachometer levert contactloze TPM en toerentalmetingen.

Nadere informatie

PROLASER 892 LASER PLUS Zelfnivellerende kruisstraallaser GEBRUIKERSHANDLEIDING Dank u wel dat u één van onze zelfnivellerende eenheden heeft aangeschaft. U bent nu de eigenaar van één van onze allernieuwste

Nadere informatie

www.klikaanklikuit.nl SECURITY PLUS-LINE ALMST-2000 GEBRUIKERSHANDLEIDING Item 70113 Versie 1.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen ALMST-2000 DEUR/RAAM CONTACT

Nadere informatie

AEX-701 SIGNAALVERSTERKER

AEX-701 SIGNAALVERSTERKER GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.0 AEX-701 SIGNAALVERSTERKER *Op www.klikaanklikuit.nl vind u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen COMPATIBILITEIT Deze signaalversterker werkt met alle KlikAanKlikUit zenders

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR D C B A * * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Digitale Video Memo

Gebruikershandleiding. Digitale Video Memo Gebruikershandleiding Digitale Video Memo De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut 2 INHOUD 1. Functies 7 2. Inhoud van de verpakking 8 3. Hoe de Video Memo op te laden 8 4. Hoofdfuncties en werking 11

Nadere informatie

www.klikaanklikuit.nl

www.klikaanklikuit.nl www.klikaanklikuit.nl START-LINE ZENDER AKCT-510 LEES ALTIJD EERST DEZE HANDLEIDING versie 3.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen SLEUTELHANGER AFSTANDSBEDIENING

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Informatie voor de gebruiker: HD (High Definition) en HFR (High Frame Rate) video-opname apparaten, zijn een zware belasting voor geheugenkaarten. Afhankelijk van de gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

healthcare Gebruikershandleiding Medicatiebox CL

healthcare Gebruikershandleiding Medicatiebox CL healthcare Your best friend in Gebruikershandleiding Medicatiebox CL 1. Handleiding Voordat u begint met het gebruiken van de medicatiebox CL wordt aangeraden eerst de Quick Guide door te lezen van de

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter PCE-DT 63

GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter PCE-DT 63 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter

Nadere informatie

Digitale bagageweger. nr. 200-630. Lees deze gebruikshandleiding aandachtig door a.u.b., voordat u het apparaat gebruikt! 7

Digitale bagageweger. nr. 200-630. Lees deze gebruikshandleiding aandachtig door a.u.b., voordat u het apparaat gebruikt! 7 Digitale bagageweger nr. 200-630 Lees deze gebruikshandleiding aandachtig door a.u.b., voordat u het apparaat gebruikt! 7 Veiligheidsinstructies Lees de in de onderhavige gebruikshandleiding opgenomen

Nadere informatie