ZOEKTOCHT BROTHERS-IN-ARMS 2 de editie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZOEKTOCHT BROTHERS-IN-ARMS 2 de editie"

Transcriptie

1 ZOEKTOCHT BROTHERS-IN-ARMS 2 de editie Vraag 1. : Hoeveel letters bevat het woord dat begint met de letter P en dat te zien is van op de openbare weg in e omgeving15 m) van het domein 'De Akkerwinde'? M.A.: = PENSE op bordje - 7 = PHILlPS op schotelantenne - 9 = PETIT JEAN op elektriciteitspaal 10 = PROTECTION op alarm. PARKING is er later bijgekomen maar blijft 7. Vraag 2. : Welke kleur heeft het woord zon dat verborgen zit in een langer woord in de omgeving van deze viersprong? M.A.: bruin wit zwart groen blauw. BRUIN op bord Westtoer uit Zonnebeke - WIT van Zonneweelde, uitgezonderd of Zonnebeke - ZWART op plaatje op hekken uit Zonnebeke - BLAUW op straatnaambord uit Zonnebeke. We gaan terug naar de uitgang (of is het ingang?) van deze parking om in de omgeving van 10 m van het zwarte hekken vraag 3 op te lossen.

2 Vraag 3. : Veronderstel dat er aan iedere afgebeelde gestrekte arm hier te zien een afgebeelde hand is met gestrekte wijsvinger in het verlengde van die arm of omgekeerd, aan iedere afgebeelde hand met gestrekte wijsvinger in het verlengde een gestrekte arm is, welk uur wijst dan de wijsvinger aan op een klassiek uurwerk? M.A.: 3uur 5 uur 6 uur 9 uur 12 uur 18 uur. Op elke vraag moet je antwoorden (reglement) :of ingang? Antwoord ja of neen, in- of uitgang. De gestrekte armen op het infobord wijzen 6uur, 18uur en 5uur aan. Op het elektriciteitscabientje staan 2 handen met uitgestoken wijsvinger die 12 uur aanwijzen.3 uur niet omdat het bord met rolstoel patiënt verder staat dan 10 m van het hekken. De onderarm die 9 uur aanwijst is niet gestrekt. 6. We wandelen langs de straat naar rechts tot aan de parking voor bussen. Vraag 4. : Hoe snel mag je rijden op de openbare weg tijdens de schooldagen van 8.00 uur tot 8.30 uur, rekening houdend met de gegevens die je kan zien in het straatbeeld van op deze parking voor bussen? M.A. : 30 km per uur 50 km per uur 70 km per uur 90 km per uur 120 km per uur. We zien een bord met 30-km-zone, een bord met einde bebouwde kom, dus 50km/u voor het bord en (nog altijd) 90 km/u na het bord. Op de busparking staat een bord met foto van een straatbeeld met 70 km/ u op.

3 Vraag 5. : Met twee van deze getallen, te vinden op hetzelfde rooster of op hetzelfde deksel, hebben we enkele rekenkundige bewerkingen uitgevoerd. Daarna hebben we de getallen vervangen door vraagtekens en bekwamen het volgende: (? + 1) x 2 =? Welke getallen komen in de plaats van de vraagtekens om deze rekenkundige bewerking te doen kloppen? Hier 2 antwoorden: 124 en 250 op een deksel, en 400 en 802 op een rooster Vraag 6. : Langs dit traject kan je een woord zien waarvan het eerste deel uit 'ZIJN' komt en het tweede deel een anagram is van het tegenovergestelde van VAST. Welk woord wordt hier bedoeld? BENSOL. Uit het werkwoord 'zijn' komt BEN. Tegenovergestelde van 'niet vast' is 'los', en het anagram daarvan is SOL. Vraag 7. : Vanaf café 'De Volksbond' tot en met 'culinair huis Vandeputte' lossen we vraag 7op. Met gegevens te vinden in dit stuk wandelweg zien we een bepaalde reeks die als volgt is samengesteld: Wat wordt bedoeld met het cijfer 3 uit deze reeks? Aan een zijgevel met bord "culinair huis Vandeputte" zien we alle soorten etenswaren. In de middelste rij moesten we de letters tellen van deze woorden: groenten = 8, fruit = 5, wijnen = 6, ijs = 3, chocolade = 9 en frisdrank = 9. 3 stond dus voor IJS.

4 Vraag 8. : Welke onderstaande gegevens kan je zien tussen de wegwijzer met drie voertuigen en het groene apotheekkruis? Antwoorden met de letter die het juiste antwoord voorafgaat. M.A.: A) de lettercombinaties KL en 3M B) Mariabeeldje C) bord met zone 50 D) het getal 88 E) 595 F) TOP G) vier eetvorken. A) niet want 3M is een letter-cijfercombinatie. B) Mariabeeldje in nis van de poort. C) Dit bord kan dienen om zowel zone 30, zone 50 als zone 70 weer te geven. D) Het getal 88 was meermaals te zien op de achterkant van het bord met zone 50. E) "595" mocht je niet antwoorden (zie reglement punt 14 Wat zich achter beschermglas bevindt is van geen tel en mag niet gebruikt worden om te antwoorden op een vraag.:). F) "TOP" te zien op afdekplaat van uitlaat. G) 3 eetvorken TUSSEN wegwijzer en groen apotheekkruis (en dus niet 4). Vraag 9. : Wij worden hier niet gebruikt waarvoor wij normaal zouden moeten dienen maar je ziet wel aan onze ellebogen hoe wij in elkaar zitten. Wij zien er geen begin of einde aan. Wie of wat zijn wij? Op de zijgevel van het huis zien we 2 buizenconstructies van ellebogen en buizen die hier dienen om reclamepanelen op te hangen.

5 Vraag 10. : Als we de betekenis willen bekomen van 'overschotten' moeten we scrabbelen met alle letters van één voornaam of één familienaam hier vermeld op dit bordje. Welke voor- of familienaam? Overschotten zijn resten die we maken met de naam ERNEST. Vraag 11. : Hoeveel woorden, ook familienamen, voornamen en plaatsnamen die de letter Y bevatten, zijn te zien op of aan de voorzijde van dit monument? Te zien zijn de woorden ZYNE, LYKEN, LEROY, CYRILLE, GOUWY, DIERYCKX, LUYTEN, RYSSELSTRAA T en YPER. Dus: Antwoord: 9 Vraag 12. : Hoeveel maal kan je de letter S zien, uitgebeiteld of uitgekapt in steen, in de omgeving (5 m) van de kerk? Op de stenen gedenkplaat zien we de woorden EERSTEN, STEEN, JEZUS, HUIS, HEERSCHE, ALS, LAMMENS, ESOUELlN, PASTOOR, BURGEMEESTER, HOSTE. Op de kerktoren JHS en nabij Mariabeeld achteraan het woord ONTVANGENIS. Dus : Antwoord : 13

6 Vraag 13. : Welke verschillende woorden met maximum 6 letters die de letters "E" en "S" bevatten komen voor in de onmiddellijke omgeving (3 m) van de kerk? De plaat met 2 afgebeelde spijkers komt niet in aanmerking voor het oplossen van deze vraag. De woorden STEEN, JEZUS en HOSTE vinden we op de stenen plaat aan de voorkant van de kerk, CLASSE op metalen deksel, HESS op verlichtingspaaltje. GEMAS geannuleerd wegens de nadar. Vraag 14. : Door al of niet te scrabbelen kan je met een bepaalde lettergroep (niet in een woord verborgen) de afkorting vormen van de naam van een Belgische politieke partij die actief is of was. Welke lettergroep voldoet aan die voorwaarden? Op afvoerbuis vinden we SP en PVC (CVP). Je moest wel degelijk PVC antwoorden. Vraag 15. : Wat is een synoniem, betekenis of omschrijving van een drieletterwoord dat je kunt scrabbelen met de letters uit het zesletterwoord, te zien op de steen met "UIT AS STIJGT LICHT'? Vul het gescrabbelde drieletterwoord in op uw antwoordenblad naast de overeenstemmende letter. Als er geen drieletterwoord gevonden wordt dat voldoet aan de voorgeschreven voorwaarden, vul dan "niets" in naast de overeenstemmende letter op uw antwoordenblad. A) bevroren water B) vat C) niet droog D) ontkenning E) niet open F) soort hert. A) IJS uit stijgt B) TON uit moeten C) "NIETS" (opdracht) D) NEE uit moeten E) TOE uit moeten F) REE uit Werner.

7 Vraag 16. : Met twee zijn we kleiner. Wel hebben we er het dubbele rondom ons in vergelijking met de andere 14 maar 2 hiervan zijn kleiner. Wat zijn wij en wat zit er rondom ons? Op de hoek van de rechterkant voorgevel zijn de houders voor reclamedoeken bevestigd met 2 bouten kleiner dan de andere en die bouten zijn omringd met een grote en een kleine rondel. Antwoord: - BOUTEN - RONDELLEN Vraag 17. : Hoeveel boomstammen enfof gedeelten van boomstammen raken 3 andere boomstammen en/of gedeelten van boomstammen (geen val)? De boomstammen met fietsgleuven worden buiten beschouwing gelaten. Wat in de grond zit zijn ook gedeelten van boomstammen. Er zijn 8 gedeelten van boomstammen

8 Vraag 18. : Hoeveel verschillende soorten ponsen (mallen) heeft m ten minste moeten gebruiken om de hier afgebeelde letters (geen val) te ponsen in de platen tussen het venster en de uiterst rechtse ijzeren plaat, deze rechtse ijzeren plaat inbegrepen? M.A.: Hier moet 2 maal worden geantwoord namelijk na het tweede venster en ook na het eerste venster. Aantal gebruikte ponsen na het tweede venster: a = 2, b = 2, d = 0 (omgekeerde b), e = 2, h = 1, i = 2, j = 1 (puntje van i), I = 1, n = 1, 0 = 0 (2 helften van buik van b), p = 0 (omgekeerde van b), r = 1, s = 1, u =0 (omgekeerde n), v = 1, w = 1. Antwoord : 16 Na het eerste venster dezelfde ponsen als na tweede venster + de letters f = 1, t = 1, k = 1. Dus = Antwoord: 19. Dit zijn de 2 antwoorden als we het louter visueel bekijken. Indien we het machinaal doen komt er één pons(mal) bij omdat d en b het spiegelbeeld zijn van elkaar en daarvoor dus een andere pons(mal) nodig is. Dus: 17 en 20 zijn ook goede antwoorden. Vraag 19. : Vul volgende tekst aan volgens gegevens ter plaatse te zien op of aan het gebouw van de bibliotheek.. S C. R M. T Z. N.. R N. M. N T. N OSCAR MET ZYNE ORNEMENTEN. Opgelet Y is niet IJ, en niet ornamenten.

9 Vraag 20. : Welke naam van een Europees land is er vermeld in de omgeving (5 m) van dit gebouw met openbare toiletten? GERMANY op stopcontact en ITALY op poorthouder. Vraag 21. : welke hoofddeksels zijn te zien in de omgeving (3 m) van dit museumgebouw? M.A.: muts kepie helm mijter kroon. Kepie op kunstwerk aan ingang museum - Helm op bord - Mijter op bord ingang (schild Zonnebeke) - Kroon op gedenksteen.

10 Vraag 22. : We nemen aan dat het noorden (N) steeds naar boven wijst, het oosten (0) naar rechts, het zuiden (Z) naar onder en het westen (W) naar links. Bij onze wandeling rond het museumgebouw (niet de achterkant) kunnen we op of aan het gebouw ergens een aanduiding met pijl(en) zien. In welke windrichting(en) wijst er geen pijl op het voorwerp met pijl(en) dat zich op of aan dit gebouw bevindt? Geen rekening houden met de reanimatiebus met "AED". M.A. : alleen N N en Z meer dan 2 windrichtingen W en 0 alleen Z. W en 0 op regenpijp nabij trap en dus N en Z wijst er geen pijl. Bordje aan ingang museum met pijl naar zuiden dus meer dan 2 windrichtingen, en W en O. (Gegevens met 3 pijlen weggenomen en dus geannuleerd, alleen zuid en alleen noord altijd juist). Vraag 23. : Reeds 'zoveel' jaren is het geleden, nu zelfs iets meer. Er vonden verleden jaar veel plechtigheden plaats naar aanleiding daarvan. Als je hier twee te zoeken getallen (vermeld op één voorwerp) samentelt weet je wat 'zoveel' jaren betekent. Welk hoofddeksel is te zien op het voorwerp bij die twee getallen? op steen = 100 en daarbij zien we een KROON. Het was 100 jaar geleden dat WO l uitbrak.

11 Vraag 24. : Ik ben een 'perfectionist' met veel mogelijkheden. Het is maar een weet om mij correct te gebruiken. Wat wordt er bedoeld met die 'perfectionist'? Cijferslot. Het nummer moet perfect kloppen om het open te krijgen, vandaar 'de perfectionist'. Vraag 25. : Hoeveel deeltuintjes bemerk je hier in de omgeving (25 m) van het bord met "Passchendaele Memorial Garden? Op het bord staat dat elke poppy bestaat uit 3 deeltuintjes. In de omgeving van 25 m zien we op het grote bord 8 poppy's, maal 3 deeltuintjes = 24. De grote poppy met rode latten maakt nog 3 deeltuintjes, en op het kleine bordje op paal staat ook een poppy met 3 deeltuintjes. Dus = 30

12 Vraag 26. : Aan wat kan je hier zien dat vrouwen soms wel eens 'averechts' kunnen zijn? De luikhouders zijn mannetjes en vrouwtjes. 1 vrouwtje (herderinnetje) kijkt omgekeerd. Vraag 27. : Welke dieren kan je zien (van in de wagen) langs de rechterkant van de rijrichting van boven bedoeld traject? M.A.: haan schilpad paard zeepaardje eekhoorn gans We rijden een haan (windwijzer) - een paard (windwijzer) - een zeepaardje (wegopdracht 34) - een eekhoorn en een gans voorbij. Een schilpad is geen schildpad. Vraag 28. : Welke tekst vinden we terug langs deze straat (duidelijk te lezen van in de wagen) waar niet alleen 'hij' uit F.C. De Kampioenen dezelfde mening er op na houdt? Noteer deze tekst op uw antwoordenblad. ONS GEDACHT staat op een huis links van de weg. 2 maal ONS GEDACHT antwoorden(opdracht).

13 Vraag 29. : Hoeveel is het verschil tussen het aantal sleutels hier te zien en het aantal sterren (hemellichamen) hier te zien in de omgeving (10 m) van het bord met "SPEELZONE"? (sterschroeven en affiches achter beschermglas tellen niet mee). M.A.: Er zijn 2 borden met "speelzone" te zien. In de omgeving van 10 m van het kleine bord met "speelzone" zien we 4 sleutels (2 op hangslot en 2 op deurtjes infobord) en 3 sterren (1 op hangslot en 2 op hout van infobord). Sterren achter beschermglas tellen niet mee(reglement).dus: 4-3 = 1 en op het grote infobord met "speelzone" zien we in de omgeving van 10 m 2 sleutels en 2 sterren op het infobord. Dus 2-2 = 0

14 Vraag 30. : Wat is het verticale kernwoord van 11 letters datje kan lezen in de dik omrande kolom van het hieronder afgebeelde rooster, door de juiste antwoorden in te vullen in dit rooster aan de hand van de omschrijvingen ernaast? Alle antwoorden op deze omschrijvingen zijn woorden die verborgen zitten in een langer woord te vinden op bovenbedoelde kaart met legende (geen val). Noteer dit kernwoord op uw antwoordenblad. Het woord dat moest gevormd worden is KASTEELPARK 1.Ieder 2.Slingerplant 3.Vervoermiddel 4.Prikkende plant S. Vlaamse gemeente 6.Runderen 7.Maand 8.Stap 9.Oppervlaktemaat 10.Oneven cijfer 11.Huis van Noah E L K L I A A N S N E T E L B E E K O S S E N J U L I A S P A R E D R I E A R K L E D E

Op een monument staat vermeld: "Jan Terdonk + Gent 17 Xber 1723" Vraag: In welke Belgische stad overleed Jan Terdonk op 17 december 1723?

Op een monument staat vermeld: Jan Terdonk + Gent 17 Xber 1723 Vraag: In welke Belgische stad overleed Jan Terdonk op 17 december 1723? Op een monument staat vermeld: "Jan Terdonk + Gent 17 Xber 1723" Vraag: In welke Belgische stad overleed Jan Terdonk op 17 december 1723? Antwoord: GEEN Men moet er rekening mee houden dat België pas in

Nadere informatie

1. Neem van het derde woord op het gele bord, de tweede letter. 2. Neem van het eerste woord op dit bord, de derde letter.

1. Neem van het derde woord op het gele bord, de tweede letter. 2. Neem van het eerste woord op dit bord, de derde letter. - Puzzeltocht - Beste avonturiers, Hieronder vind je de puzzeltocht. Bij elk cijfer, vind je een bijbehorend plaatje van het bord wat jullie kunnen vinden langs de route die jullie gaan rijden. In het

Nadere informatie

4de Magazine-zoektocht 2018 te Westmalle: Memorial Frans Quaehaegens

4de Magazine-zoektocht 2018 te Westmalle: Memorial Frans Quaehaegens 4de Magazine-zoektocht 2018 te Westmalle: Memorial Frans Quaehaegens REGLEMENT A. Deze fotozoektocht is een toeristische proef waarbij alles ter plaatse te vinden is. B. Je hoeft niet noodzakelijk gebruik

Nadere informatie

Vraag 1. Vraag 2. Welk getal staat hier op een bordje aan een gevel naast 41511? Antwoord: 100 (op een wit vierkant bordje van een nutsvoorziening)

Vraag 1. Vraag 2. Welk getal staat hier op een bordje aan een gevel naast 41511? Antwoord: 100 (op een wit vierkant bordje van een nutsvoorziening) Vraag 1 Welk getal staat hier op een bordje aan een gevel naast 41511? Antwoord: 100 (op een wit vierkant bordje van een nutsvoorziening) Vraag 2 Welke naam van een zaak kan je scrabbelen met volgende

Nadere informatie

FOTOZOEKTOCHT De Lork Kemmel De Lork

FOTOZOEKTOCHT De Lork Kemmel De Lork FOTOZOEKTOCHT De Lork Kemmel De Lork (1) (2) (3) (4) Afstand: Duur: Schoeisel: Benodigdheden: Doelgroep: Kostprijs: 5 km 2 uur wandelschoenen schrijfgerief leerlingen lager onderwijs 0,50 Deze fotozoektocht

Nadere informatie

FOTOZOEKTOCHT. Verdwaald? Naar links? Was u hier daarnet ook al? U bent te ver

FOTOZOEKTOCHT. Verdwaald? Naar links? Was u hier daarnet ook al? U bent te ver 1 FOTOZOEKTOCHT Verdwaald? Naar links? Was u hier daarnet ook al? Naar rechts? U bevindt zich hier, denk ik U bent te ver In het kader van de week van de mobiliteit (16 tot 22 september) wil de gemeente

Nadere informatie

Fotozoektocht dorp. Jeugdkampen * Groepsverblijven * Sportkampen * Bezinningsdagen * Bos-, plattelands-,sport- en natuurklassen

Fotozoektocht dorp. Jeugdkampen * Groepsverblijven * Sportkampen * Bezinningsdagen * Bos-, plattelands-,sport- en natuurklassen Fotozoektocht dorp Jeugdkampen * Groepsverblijven * Sportkampen * Bezinningsdagen * Bos-, plattelands-,sport- en natuurklassen dit alles kan in zelfkook tot volpension De Bosgeus vzw Dranouterstraat 24

Nadere informatie

FOTOZOEKTOCHT De Lork Kemmel De Lork

FOTOZOEKTOCHT De Lork Kemmel De Lork FOTOZOEKTOCHT De Lork Kemmel De Lork (1) (2) (3) (4) Afstand: Duur: Schoeisel: Benodigdheden: Doelgroep: Kostprijs: 5 km 2 uur wandelschoenen schrijfgerief leerlingen lager onderwijs 0,50 Deze fotozoektocht

Nadere informatie

rekentrainer jaargroep 7 Fietsen op Terschelling. Teken en vul in. Zwijsen naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs

rekentrainer jaargroep 7 Fietsen op Terschelling. Teken en vul in. Zwijsen naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs Zwijsen jaargroep 7 naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs Waar staat deze paddenstoel ongeveer? Teken op de kaart. Welke afstand of welke route fietsen de kinderen? naam route afstand Janna

Nadere informatie

rekentrainer jaargroep 7 Fietsen op Terschelling. Teken en vul in. Zwijsen naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs

rekentrainer jaargroep 7 Fietsen op Terschelling. Teken en vul in. Zwijsen naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs Zwijsen jaargroep 7 naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs Waar staat deze paddenstoel ongeveer? Teken op de kaart. Welke afstand of welke route fietsen de kinderen? naam route afstand Janna

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ MIKERF IN BRASSCHAAT

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ MIKERF IN BRASSCHAAT MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ MIKERF IN BRASSCHAAT WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar Kinderboerderij Mikerf. Dit is een kinderboerderij in Brasschaat waar ik veel dieren zal kunnen zien.

Nadere informatie

HOE DAT WIJ HET ZAGEN :

HOE DAT WIJ HET ZAGEN : HOE DAT WIJ HET ZAGEN : Vraag 1 : Geen probleem, door iedereen gevonden. ANTWOORD : FOTO C Vraag 2 : We vroegen naar een bedevaartsoord tegen kinderziektes. Voor en tegen zijn tegengesteld. ANTWOORD :

Nadere informatie

Oplossingen uit het vorige nummer

Oplossingen uit het vorige nummer Oplossingen uit het vorige nummer De oplossingen van deze editie vindt u in het volgende nummer, of kijk nu al op www.denksport.nl/puzzel-oplossingen Pagina 3 S I L A S M U T S O M S K A T L A S O E R

Nadere informatie

Oplossingen uit het vorige nummer

Oplossingen uit het vorige nummer Oplossingen uit het vorige nummer De oplossingen van deze editie vindt u in het volgende nummer, of kijk nu al op www.denksport.nl/puzzel-oplossingen Pagina 3 IJ K M A A T D A G E N L A A T S T Q A M O

Nadere informatie

Oplossingen uit het vorige nummer

Oplossingen uit het vorige nummer Oplossingen uit het vorige nummer De oplossingen van deze editie vindt u in het volgende nummer, of kijk nu al op www.denksport.nl/puzzel-oplossingen Pagina 3 IJ S S T A D I O N O P W I N D I N G O M E

Nadere informatie

Oplossingen uit het vorige nummer

Oplossingen uit het vorige nummer Oplossingen uit het vorige nummer De oplossingen van deze editie vindt u in het volgende nummer, of kijk nu al op www.denksport.nl/puzzel-oplossingen Pagina 3 F I E R H A Z A R D S C H N A U Z E R E R

Nadere informatie

Oplossingen uit het vorige nummer

Oplossingen uit het vorige nummer Oplossingen uit het vorige nummer De oplossingen van deze editie vindt u in het volgende nummer, of kijk nu al op www.denksport.nl/puzzel-oplossingen Pagina 3 L I E D I N K F A D O G A R D E O O M A M

Nadere informatie

Oplossingen uit het vorige nummer

Oplossingen uit het vorige nummer Oplossingen uit het vorige nummer De oplossingen van deze editie vindt u in het volgende nummer, of kijk nu al op www.denksport.nl/puzzel-oplossingen Pagina 3 K O M A A N W O D K A A D O N I S A C O U

Nadere informatie

Op het einde van de fotozoektocht moet je een klein stukje langs een vrij drukke straat stappen. Wees dus voorzichtig en hou uiterst links!

Op het einde van de fotozoektocht moet je een klein stukje langs een vrij drukke straat stappen. Wees dus voorzichtig en hou uiterst links! Startplaats We starten de fotozoektocht op de parking van de Hospicebossen te Nazareth. Deze parking bevindt zich aan de ingang vlakbij de brug over de autosnelweg. Wegbeschrijving: Vanaf de startplaats

Nadere informatie

Oplossingen uit het vorige nummer

Oplossingen uit het vorige nummer Oplossingen uit het vorige nummer Pagina 3 H A M E R S T U K B E S L A G K O M H Y M E N C I G A R I L L O O E N I G A M A L G A A M N O S O S S E N G A L A N D E N N E N S B O S T R A M O G E P E L D

Nadere informatie

DE SINT- ROMBOUTSTOREN IN MECHELEN

DE SINT- ROMBOUTSTOREN IN MECHELEN MIJN BEZOEK AAN DE SINT- ROMBOUTSTOREN IN MECHELEN foto: Mie De Backer WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar de Sint-Romboutstoren. Dit is een belforttoren in Mechelen. Hier hangen de stadsklokken

Nadere informatie

Feestzoektocht Zarren : de oplossingen

Feestzoektocht Zarren : de oplossingen Feestzoektocht Zarren : de oplossingen Niets is moeilijk voor de gekken: met hun kennis zyn zy preusch, En doen slechts de wereld strekken tot het einde van hunn neus. Het gedicht van Leonardus Nuttin,

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET NATUUR- EN ERFGOEDMUSEUM VAN NATUURPUNT IN TURNHOUT

MIJN BEZOEK AAN HET NATUUR- EN ERFGOEDMUSEUM VAN NATUURPUNT IN TURNHOUT MIJN BEZOEK AAN HET NATUUR- EN ERFGOEDMUSEUM VAN NATUURPUNT IN TURNHOUT WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Natuur- en Erfgoedmuseum van Natuurpunt. Een kortere naam is het Natuurpunt

Nadere informatie

De Grote Amsterdamse Verkeersquiz

De Grote Amsterdamse Verkeersquiz De Grote Amsterdamse Verkeersquiz De quiz 4 rondes - ronde 1 regels als je fietst - ronde 2 verkeersweetjes - ronde 3 regels als je loopt - ronde 4 borden en tekens 5 vragen per ronde 10 seconden denken

Nadere informatie

Halte 1: Huysmanhoeve

Halte 1: Huysmanhoeve Halte 1: Huysmanhoeve Vraag 1 Je vindt hier een houten paal met een pak houten wegwijzers. Welke bestemming bevindt zich op 44,20 meter van deze paal? Antwoord: smaakbox én schuur Op zo n bord met WOONHUIS

Nadere informatie

Stafkaart DOCK. Dropping Oudleiding Chiro Kaart hoogtelijn. kilometervak. akkerland. weiland. naaldbos. loofbos

Stafkaart DOCK. Dropping Oudleiding Chiro Kaart hoogtelijn. kilometervak. akkerland. weiland. naaldbos. loofbos DOCK hoogtelijn Stafkaart kilometervak akkerland weiland naaldbos loofbos s onverharde weg (bospad/zandweg/ ) verharde weg (asfalt/beton/ ) s Legende Stafkaart Kompas en kompas- schieten: Een typische

Nadere informatie

Beste Autosporter, Indien u vragen heeft over dit voorbeeld kunt u contact opnemen met ons Secretariaat. Met vriendelijke Sportgroeten, MAC de Zeeuwen

Beste Autosporter, Indien u vragen heeft over dit voorbeeld kunt u contact opnemen met ons Secretariaat. Met vriendelijke Sportgroeten, MAC de Zeeuwen oonmanstraat 11 4453 R s-heerenhoek T 0113-35 05 70 E secretariaat@macdezeeuwen.nl I www.macdezeeuwen.nl este Autosporter, In dit document vindt u een voorbeeld van een rit met de uitleg. U kunt op deze

Nadere informatie

Multiculturele Capaciteiten Test - Middelbaar niveau

Multiculturele Capaciteiten Test - Middelbaar niveau TESTVOORBEELDEN Multiculturele Capaciteiten Test - Middelbaar niveau MCT- M U krijgt verschillende tests. Sommige tests bestaan uit figuurtjes, andere tests bestaan uit Nederlandse woorden of rekensommen.

Nadere informatie

WANDELZOMERZOEKTOCHT 2016

WANDELZOMERZOEKTOCHT 2016 WANDELZOMERZOEKTOCHT 2016 Deze zoektocht wordt opgevat als een wandel- en/of fietszoektocht en is een samenwerking tussen de dienst vrije tijd, bibliotheek en dienst sport van de gemeente Lummen. Het parcours

Nadere informatie

Wandelzoektocht in het provinciaal domein Puyenbroeck. Kijk uit je doppen terwijl je geniet van een mooie, zomerse wandeling

Wandelzoektocht in het provinciaal domein Puyenbroeck. Kijk uit je doppen terwijl je geniet van een mooie, zomerse wandeling Wandelzoektocht 2017 in het provinciaal domein Puyenbroeck Kijk uit je doppen terwijl je geniet van een mooie, zomerse wandeling Deelnameformulier wandelzoektocht van 1 april tot 30 september 2017. Deelname

Nadere informatie

De omgeving van het monument. De opschriften. De vorm en de samenstelling van het monument

De omgeving van het monument. De opschriften. De vorm en de samenstelling van het monument 3. Welke elementen kan je terugvinden op het monument? Kruis aan. De omgeving van het monument 1. Kijk goed naar het monument. Kruis aan wat juist is. Je kan het van ver zien. Je kan er rond. Er is een

Nadere informatie

Kompaswandeling: De Lork - Lettenberg Kemmelberg

Kompaswandeling: De Lork - Lettenberg Kemmelberg Kompaswandeling: De Lork - Lettenberg Kemmelberg 1 2 4 5 (of Kleine Berg) - 3 VOORAF: Het kompas wijst bij iedere wegsplitsing de weg die je moet volgen. We lopen niet door akkers en weiden maar blijven

Nadere informatie

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken.

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken. 100082: Welk voorwerp houd je hier boven je hoofd? 1. Een rood voorwerp. 2. Een map. 3. Een voetbal. 100081: Je slaat af naar links. Gebeurt dat hier helemaal veilig? 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet

Nadere informatie

Fotozoektocht Middelkerke

Fotozoektocht Middelkerke Fotozoektocht Middelkerke Rood kadertje is het verblijfcentrum Del Huzo Dit heb je nodig : Een balpen, uw gezond verstand en een goed humeur Wees steeds voorzichtig en beleefd!!!! Let op bij verschillende

Nadere informatie

Kangoeroe de wereldwijde reken-, denk- en puzzelwedstrijd

Kangoeroe de wereldwijde reken-, denk- en puzzelwedstrijd Kangoeroe de wereldwijde reken-, denk- en puzzelwedstrijd Aan alle Koala s en hun leerkrachten: veel succes en, nog belangrijker, veel plezier! reken denk puzzel Kangoeroe.org Vlaamse Wiskunde Olympiade

Nadere informatie

AV2010 Om je naar het UBA-congres te begeven

AV2010 Om je naar het UBA-congres te begeven AV2010 Om je naar het UBA-congres te begeven Dit document werd voor jouw opgesteld en met heel wat fotomateriaal. Het moet je helpen om je naar de plaats te begeven waar het UBA-congres op 8 mei 2010 zal

Nadere informatie

1 ste OPDRACHT - Maquette

1 ste OPDRACHT - Maquette Naam... Klas... 1 ste OPDRACHT - Maquette 1a Zet de maquette van de Domkerk voorzichtig in elkaar, zoals hij te zien is op de plattegrond hieronder. 1b Zet de nummers op de juiste plaats in de tekening

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ RIVIERENHOF

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ RIVIERENHOF MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ RIVIERENHOF WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar Kinderboerderij Rivierenhof. Dit is een kinderboerderij in Antwerpen waar ik veel dieren zal kunnen zien. Veel

Nadere informatie

r staat verkeerd Opdracht NIET uitvoerbaar Goed: Livingstoneweg

r staat verkeerd Opdracht NIET uitvoerbaar Goed: Livingstoneweg Traject 1 Goed: B B Livingstoneweg r staat verkeerd Opdracht NIET uitvoerbaar 5 Goed: C Routecontrole controle is dubbel C Opdracht NIET uitvoerbaar Bord een willekeurig bord 8 A Goed: A Opdracht NIET

Nadere informatie

1. Het getal 200 9 = 1800 is even. De andere antwoorden zijn oneven: 2009, 2 + 0 + 0 + 9 = 11, 200 9 = 191, 200 + 9 = 209.

1. Het getal 200 9 = 1800 is even. De andere antwoorden zijn oneven: 2009, 2 + 0 + 0 + 9 = 11, 200 9 = 191, 200 + 9 = 209. 1. Het getal 200 9 = 1800 is even. De andere antwoorden zijn oneven: 2009, 2 + 0 + 0 + 9 = 11, 200 9 = 191, 200 + 9 = 209. Kangoeroewedstrijd editie Wallabie: jaargang 2009, probleem 1; Kangoeroewedstrijd

Nadere informatie

Kangoeroewedstrijd editie Wallaroe: jaargang 2012, probleem 1. c Vlaamse Wiskunde Olympiade vzw

Kangoeroewedstrijd editie Wallaroe: jaargang 2012, probleem 1. c Vlaamse Wiskunde Olympiade vzw . en fles bevat ongeveer liter. In een regenton is er plaats voor ongeveer 00 liter, dus die is te groot. In een glas gaat ongeveer 00 milliliter, dus dat is te klein. en eetlepel is nog kleiner en er

Nadere informatie

Kangoeroewedstrijd editie Wallabie: jaargang 2012, probleem 1. c Vlaamse Wiskunde Olympiade vzw

Kangoeroewedstrijd editie Wallabie: jaargang 2012, probleem 1. c Vlaamse Wiskunde Olympiade vzw . Bij een weerspiegeling in het water staat een beeld op zijn kop. ntwoord is dus zeker fout. De stand van de maan ten opzichte van de boom moet dezelfde blijven. Zo moet de holle kant van de maan het

Nadere informatie

Deze cache is alleen na zonsondergang te doen, zorg daarom voor de volgende zaken:

Deze cache is alleen na zonsondergang te doen, zorg daarom voor de volgende zaken: Dit document kun je ook op je mobiel bekijken: http://www.grasworks.nl/snert.pdf Dit is een avond-fiets-cache met een lengte van ongeveer 25 km welke is geplaatst voor het Donkere Dagen Event van 17 november

Nadere informatie

Speuren langs het kasteel van Hoogstraten.

Speuren langs het kasteel van Hoogstraten. Speuren langs het kasteel van Hoogstraten. Paus Franciscus kondigde het kerkelijk jaar 2016 aan als een jubeljaar: jaar van de barmhartigheid. (Barmhartigheid is een woord dat we niet vaak meer gebruiken.

Nadere informatie

In het volgende overzicht geven we per oefening de doelen van het vakgebied mee die met de verschillende contractoefeningen bereikt kunnen worden.

In het volgende overzicht geven we per oefening de doelen van het vakgebied mee die met de verschillende contractoefeningen bereikt kunnen worden. Info voor de leerkracht 3 Het link.mundopakket heeft als doel om vanuit wereldoriëntatie de stap te zetten naar taal en wiskunde aan de hand van een contractwerkbundel gekaderd in een wereldoriëntatiethema.

Nadere informatie

De jury beslist of een inzending geldig is. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. WCPN Nederlands Kampioenschap 2014

De jury beslist of een inzending geldig is. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. WCPN Nederlands Kampioenschap 2014 WCPN Nederlands Kampioenschap 0 Dinsdag 7 juni 0.00-.00 uur World Class Puzzles from The Netherlands Je hebt twee uur de tijd om zo veel mogelijk punten te halen. Dit kampioenschap bestaat uit zestien

Nadere informatie

Dit instructieboek is een kopie van het echte NK. Alleen de puzzels zijn verwijderd.

Dit instructieboek is een kopie van het echte NK. Alleen de puzzels zijn verwijderd. WCPN Nederlands Kampioenschap 04 World Class Puzzles from The Netherlands Dinsdag 7 juni 0.00-.00 uur Instructies Je hebt twee uur de tijd om zo veel mogelijk punten te halen. Dit kampioenschap bestaat

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET SERPENTARIUM IN BLANKENBERGE

MIJN BEZOEK AAN HET SERPENTARIUM IN BLANKENBERGE MIJN BEZOEK AAN HET SERPENTARIUM IN BLANKENBERGE WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Serpentarium. Dit is een reptielendierentuin in Blankenberge waar ik veel dieren zal kunnen zien. Veel

Nadere informatie

Kangoeroe de wereldwijde reken-, denk- en puzzelwedstrijd

Kangoeroe de wereldwijde reken-, denk- en puzzelwedstrijd Kangoeroe de wereldwijde reken-, denk- en puzzelwedstrijd Aan alle Wallaroes en hun leerkrachten: veel succes en, nog belangrijker, veel plezier! reken denk puzzel Kangoeroe.org Vlaamse Wiskunde Olympiade

Nadere informatie

FIJNMOTORIEK + VORMGEVING. Vervolledig de figuren. Juf, mag ik overvaren?

FIJNMOTORIEK + VORMGEVING. Vervolledig de figuren. Juf, mag ik overvaren? FIJNMOTORIEK + VORMGEVING Vervolledig de figuren Juf, mag ik overvaren? FIJNMOTORIEK + VORMGEVING Teken na Van een grote sprong naar een kleine stap FIJNMOTORIEK + GRAFOMOTORIEK Vervolledig Juf, mag ik

Nadere informatie

Welkom bij de spannendeschemerspeurtocht

Welkom bij de spannendeschemerspeurtocht Welkom bij de spannendeschemerspeurtocht! Op de volgende blaadjes staan aanwijzingen en foto s. Volg de aanwijzingen en kijk of je de foto s herkent. Ook worden er vragen gesteld. Omcirkel het antwoord

Nadere informatie

UITLEG Oranjerit 9 september 2017 Traject A Oranjevereniging Voorhout, i.s.m. MAC Rijnland Uitzetter: Jaap Spaargaren / controleur: Hans Keuning

UITLEG Oranjerit 9 september 2017 Traject A Oranjevereniging Voorhout, i.s.m. MAC Rijnland Uitzetter: Jaap Spaargaren / controleur: Hans Keuning UITLEG Oranjerit 9 september 2017 Traject A Oranjevereniging Voorhout, i.s.m. MAC Rijnland Uitzetter: Jaap Spaargaren / controleur: Hans Keuning W Open Puzzelritten Kampioenschap West-Nederland Nr Omschrijving

Nadere informatie

Voorbereiding post 2. Soort zoekt soort Groep 7-8

Voorbereiding post 2. Soort zoekt soort Groep 7-8 Voorbereiding post 2 Soort zoekt soort Groep 7-8 Welkom bij IVN Valkenswaard Dit is de Powerpointserie als voorbereiding op post 2: Soort zoekt soort, voor groep 7 en 8. Inhoud: Algemeen Verhaal over het

Nadere informatie

Sportreglement Regularity

Sportreglement Regularity Sportreglement Regularity Art 1. Aard van de wedstrijd Een Regularity is een wedstrijd die geheel of gedeeltelijk wordt verreden over het traject van een rally of rallysprint en dit voor of na de deelnemers

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN

MIJN BEZOEK AAN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN MIJN BEZOEK AAN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Museum voor Natuurwetenschappen. Dit is een museum in Brussel waar ik veel te weten zal komen over

Nadere informatie

Uitleg Nacht van Venlo 2011 Toerklasse 2e traject BEGINNERS (Beg) & GEVORDERDEN (Gev) 6 U. 11 Beg. 11 Gev. V Bij de opdracht Na het nummer "9126"

Uitleg Nacht van Venlo 2011 Toerklasse 2e traject BEGINNERS (Beg) & GEVORDERDEN (Gev) 6 U. 11 Beg. 11 Gev. V Bij de opdracht Na het nummer 9126 Uitleg Nacht van Venlo 2011 Toerklasse 2e traject BEGINNERS () & GEVORDERDEN () Opdr. GOED FOUT Uitleg 2 M Z De teksten stonden gewoon volledig op 2 borden. Niet meer en niet minder. Dus uitvoerbaar en

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ T STRUISVOGELNEST IN LIER

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ T STRUISVOGELNEST IN LIER MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ T STRUISVOGELNEST IN LIER WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar Kinderboerderij t Struisvogelnest. Dit is een kinderboerderij in Lier waar ik veel dieren zal

Nadere informatie

kaarsen de zon olielampen petroleumlampen gloeilampen fakkel maan en sterren brandend hout TL buizen gaslantaarns de zon vuur

kaarsen de zon olielampen petroleumlampen gloeilampen fakkel maan en sterren brandend hout TL buizen gaslantaarns de zon vuur Werkblad 1 Lichtbronnen Lees eerst de tekst een keer door. Vul de woorden op de goede plaats in. Alle woorden mag je maar één keer gebruiken. kaarsen de zon olielampen petroleumlampen gloeilampen fakkel

Nadere informatie

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten ZOMER 2015 www.fietsersbond.be/kontich Tips en afspraken Met deze fotozoektocht leidt Fietsersbond vzw afdeling Kontich je deze zomer (tot 20 september) naar

Nadere informatie

VRAAG 1.1 VRAAG 1.2. e) (= 0,007) f) (= 0,708) g) (= 1,413) h) (= 141,30) Oplossing: Schaal is = 0,007 =

VRAAG 1.1 VRAAG 1.2. e) (= 0,007) f) (= 0,708) g) (= 1,413) h) (= 141,30) Oplossing: Schaal is = 0,007 = VRAAG 1.1 Naast de Sint-Michielskerk vind je een perfect schaalmodel van deze kerk. De kerk bezit één van de grootste orgels van West-Vlaanderen. Op welke schaal is deze miniatuurkerk gemaakt, als je weet

Nadere informatie

Zwijsen. jaargroep 4. naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs. rekentrainer. jij. Bezoek alle leuke dingen. Teken de weg.

Zwijsen. jaargroep 4. naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs. rekentrainer. jij. Bezoek alle leuke dingen. Teken de weg. Zwijsen jaargroep naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs! jij rekentrainer Bezoek alle leuke dingen. Teken de weg. Groep blad 1 Hoe komt de hond bij het bot? Teken. Kleur de tegels. Kleur

Nadere informatie

VERSIE LERAARSKAMER. focusthema 2

VERSIE LERAARSKAMER. focusthema 2 1 Les 1, 2 en 3 De plattegrond van onze gemeente Naam: Klas: 1 Teken op de plattegrond een windroos in dezelfde richting als op de klassikale plattegrond. 2 Luister aandachtig naar je meester of je juf.

Nadere informatie

KWB Ertvelde. Fietszoektocht zomer 2009

KWB Ertvelde. Fietszoektocht zomer 2009 KWB Ertvelde Fietszoektocht zomer 2009 Algemene afspraken 1. De wegbeschrijving bevat geen valstrikken. Elke wegverandering is genummerd, zoniet is de meest rechtdoorlopende weg te volgen. 2. Met: volgens

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET FORT VAN BREENDONK IN WILLEBROEK

MIJN BEZOEK AAN HET FORT VAN BREENDONK IN WILLEBROEK MIJN BEZOEK AAN HET FORT VAN BREENDONK IN WILLEBROEK WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Fort van Breendonk. Dit is een Belgisch fort gebouwd in Willebroek voor de Eerste Wereldoorlog.

Nadere informatie

Algemene informatie over de zoektocht. Het reglement. Hartelijk welkom op de Zoektocht in De Pinte.

Algemene informatie over de zoektocht. Het reglement. Hartelijk welkom op de Zoektocht in De Pinte. Kladblad Algemene informatie over de zoektocht Hartelijk welkom op de Zoektocht in De Pinte. De Z.I.P. bestaat uit 2 zoektochten, een FOTO-Z.I.P. en een SPEUR-Z.I.P. Je kan dus zowel aan de ene zoekttocht

Nadere informatie

Les 11. Meetkundige begrippen. Lijnen. een gebogen lijn een gebroken lijn een rechte. Een rechte benoemen we met een kleine letter.

Les 11. Meetkundige begrippen. Lijnen. een gebogen lijn een gebroken lijn een rechte. Een rechte benoemen we met een kleine letter. WERKBOEK 3 Meetkundige begrippen Les 11 Dit kan ik al! Ik ken verschillende soorten lijnen. Ik weet wat een punt en een lijn is en kan die tekenen en noteren. Ik kan van een figuur zeggen of het een driehoek,

Nadere informatie

REGLEMENT Kart Läsning Kurs

REGLEMENT Kart Läsning Kurs REGLEMENT Kart Läsning Kurs 1 2017 Dit reglement is net als die van de grote ritten van SHRT gebaseerd op het Basis Reglement Klassiekerritten (BRKLAS) van de NRF. Voor meer informatie hierover zie www.nrf-autosport.nl.

Nadere informatie

Antwoordkaart Denkopdrachten.

Antwoordkaart Denkopdrachten. Antwoordkaart Denkopdrachten. voor de leerling groep 5 8 Letter: Opdracht 1. Omcirkel het stukje afval en trek een lijn naar de tijd die het duurt vóór het afval is vergaan. Opdracht 2. Opdracht A. Omcirkel

Nadere informatie

2008 1 e ronde Klas 3 4

2008 1 e ronde Klas 3 4 2008 1 e ronde Klas 3 4 Html Vraag Scoretype A Ondeugende bevers Beverpaden Beverpod Drie werkers Letters wisselen Auto's Kortste pad Hoeveel studenten A A A A B B B B Tafel dekken B Stapels kaarten splitsen

Nadere informatie

7 a patroonnummer a patroonnummer a h = z

7 a patroonnummer a patroonnummer a h = z Hoofdstuk 3 FORMULES 3.1 PATRONEN EN FORMULES 3 a 10 22 c? d De beweringen a b = b a en a + b = b + a zijn juist. e 15 a 12 a 18 a f a + 8 10 + a a + 14 b zijde vierkant 3 4 5 6 7 aantal gekleurde hokjes

Nadere informatie

Hiërarchische volgorde van verkeersborden en aanduiding wegnummers en symbolen op bewegwijzering

Hiërarchische volgorde van verkeersborden en aanduiding wegnummers en symbolen op bewegwijzering Dienstorder MOW/AWV/2015/14 d.d. 7 september 2015 Titel: Voorgesteld door: (stuurgroep) Kenniscluster: Doelgroep: Voor wie van toepassing? Hiërarchische volgorde van verkeersborden en aanduiding wegnummers

Nadere informatie

Doe-bundel Neerpede. Klas:

Doe-bundel Neerpede. Klas: Doe-bundel Neerpede Naam: Klas: Datum: Gegevens Neerpede 1. De weg van de school naar Pede. 1.1 Zoek uit op welke manier we het goedkoopst en het snelst in Neerpede geraken. 1.2 Zoek ook uit hoe we na

Nadere informatie

Routebeschrijving en vragen. Wedstrijdreglement

Routebeschrijving en vragen. Wedstrijdreglement Routebeschrijving en vragen Rode draad: Hoeveel kadertjes met de verkleinde affiche van Stad van de Sint kan je ontdekken in de etalages die op de route liggen. (Tip: kijk niet alleen in de etalages waar

Nadere informatie

Fotozoektocht Het Laathof Hingene

Fotozoektocht Het Laathof Hingene Fotozoektocht Het Laathof Hingene NAAM VAN DE GROEP :. Enkele afspraken: * De foto s staan in de juiste volgorde. * Kijk regelmatig eens rond zodat je bepaalde foto s die vanuit een andere hoek genomen

Nadere informatie

ROUTEBESCHRIJVINGSREGLEMENTEN

ROUTEBESCHRIJVINGSREGLEMENTEN ROUTEBESCHRIJVINGSREGLEMENTEN - Beginners Reglement Routebeschrijving (BRR) uitgave 2014 Colofon Uitgave : Nederlandse Rittensport Federatie Eindredactie : ReglementsCommissie NRF Gewijzigd : KNMV en B-weg

Nadere informatie

Sportcentrum Gulden Kamer Mapico oriëntatie Handleiding bij de oefeningen

Sportcentrum Gulden Kamer Mapico oriëntatie Handleiding bij de oefeningen Sportcentrum Gulden Kamer Mapico oriëntatie Handleiding bij de oefeningen pag. 1 Wat is Mapico oriëntatieloop? Over gans het sportpark Gulden Kamer werden in totaal op een relatief discrete plaats 288

Nadere informatie

Reglement fotozoektocht

Reglement fotozoektocht Reglement fotozoektocht Er kan deelgenomen worden aan de zoektocht van 31 maart tot en met 15 april 2018. Uiterlijk op maandag 16 april 2018 moet het deelnemingsformulier ingediend worden in Lokaal Dienstenstencentrum

Nadere informatie

Projectieve Vlakken en Codes

Projectieve Vlakken en Codes Projectieve Vlakken en Codes 1. De Fanocode Foutdetecterende en foutverbeterende codes. Anna en Bart doen mee aan een spelprogramma voor koppels. De ene helft van de deelnemers krijgt elk een kaart waarop

Nadere informatie

Wandelzoektocht in het provinciaal domein Puyenbroeck. Kijk uit je doppen terwijl je geniet van een mooie, zomerse wandeling

Wandelzoektocht in het provinciaal domein Puyenbroeck. Kijk uit je doppen terwijl je geniet van een mooie, zomerse wandeling Wandelzoektocht 2016 in het provinciaal domein Puyenbroeck Kijk uit je doppen terwijl je geniet van een mooie, zomerse wandeling??? Deelnameformulier wandelzoektocht van 26 maart tot 30 september 2015.

Nadere informatie

Oriëntatieloop Handleiding

Oriëntatieloop Handleiding Oriëntatieloop Handleiding Hoe kan ik de Oriëntatieloop ontlenen? Voor de reservatie van het materiaal kan je terecht bij de dienst onthaal & info. De kostprijs van het gehuurde materiaal wordt verrekend

Nadere informatie

AL ONDER DE WEG VAN MALDEGEM 2015

AL ONDER DE WEG VAN MALDEGEM 2015 AL ONDER DE WEG VAN MALDEGEM 2015 MOTIVATIE VAN DE ANTWOORDEN 1. De vijf gegevens die men moest zoeken waren: A) Eksterleen - B) Drie - C ) Delbo - D) Zesendertig en E) De Lille. Met de gevraagde letters

Nadere informatie

Luistertocht Burg-Reuland. Wegbeschrijving

Luistertocht Burg-Reuland. Wegbeschrijving Luistertocht Burg-Reuland Burchtlieden uit Reuland, Eifel-gotiek en snelle postkoetsen Wegbeschrijving Start: Tourist Info Reuland-Ouren, Kulturhaus, Dorf 135 in Burg- Reuland (vroeger Dorf 106 a). Parkeermogelijkheden

Nadere informatie

OPLOSSINGEN. Wallaroe Vlaamse Wiskunde Olympiade vzw

OPLOSSINGEN. Wallaroe Vlaamse Wiskunde Olympiade vzw OPLOSSINGEN Vlaamse Wiskunde Olympiade vzw Juist antwoord Geen antwoord Fout antwoord Wedstrijdduur Rekentoestel 5 punten 1 punt 0 punten 75 minuten niet toegelaten 1. Correct antwoord: D Wemoeten3keer3jaaroptellenbijdeleeftijdvanWallaroe.12+3+3+3=

Nadere informatie

Oplossingen uit het vorige nummer

Oplossingen uit het vorige nummer Oplossingen uit het vorige nummer De oplossingen staan in de volgende editie, of kijk nu al op onze website: www.denksport.nl/puzzel-oplossingen Pagina 3 O B S C U U R K R A A I I G R E C S M A A D I E

Nadere informatie

Oplossingen uit het vorige nummer

Oplossingen uit het vorige nummer Oplossingen uit het vorige nummer De oplossingen staan in de volgende editie, of kijk nu al op onze website: www.denksport.nl/puzzel-oplossingen Pagina 3 S H E R P A S P A A K Z I N V O L A N A N A S E

Nadere informatie

Oplossingen uit het vorige nummer

Oplossingen uit het vorige nummer Oplossingen uit het vorige nummer De oplossingen staan in de volgende editie, of kijk nu al op onze website: www.denksport.nl/puzzel-oplossingen Pagina 3 A B T T U B E P A R A K O P P E L C A R O L B IJ

Nadere informatie

Schattenzoektocht Zuun. Ga je mee op zoek?

Schattenzoektocht Zuun. Ga je mee op zoek? Schattenzoektocht Zuun Ga je mee op zoek? Start schattenzoektocht! We starten hier aan het Zonnig Leven. (adres: Jan Vanderstraetenstraat 198 1600 Sint-Pieters-Leeuw) Vul het bijgevoegde antwoordformulier

Nadere informatie

Oplossingen uit het vorige nummer

Oplossingen uit het vorige nummer Oplossingen uit het vorige nummer De oplossingen staan in de volgende editie, of kijk nu al op onze website: www.denksport.nl/puzzel-oplossingen Pagina 3 G E N E E Z I N E I M P R E S A R I O R I A N T

Nadere informatie

Oplossingen uit het vorige nummer

Oplossingen uit het vorige nummer Oplossingen uit het vorige nummer De oplossingen staan in de volgende editie, of kijk nu al op onze website: www.denksport.nl/puzzel-oplossingen Pagina 3 S P R A A K S C H O L O M T R E K B L A D D E R

Nadere informatie

Oplossingen uit het vorige nummer

Oplossingen uit het vorige nummer Oplossingen uit het vorige nummer De oplossingen staan in de volgende editie, of kijk nu al op onze website: www.denksport.nl/puzzel-oplossingen Pagina 3 K O P T I P I F I L M T E M P E L A N N E N F I

Nadere informatie

De oplage is beperkt. Wilt u per deelnemende groep één formulier meenemen? Extra exemplaren kunt u downloaden van de site www.ovopperdoes.

De oplage is beperkt. Wilt u per deelnemende groep één formulier meenemen? Extra exemplaren kunt u downloaden van de site www.ovopperdoes. U gaat zo beginnen met de puzzeltocht welke is opgesteld door de Oranjevereniging. Spelenderwijs en informatief wordt u door het mooi versierde dorp Opperdoes geleid. Vele inwoners zijn de afgelopen tijd

Nadere informatie

blok 11 groep 4 Malmberg s-hertogenbosch

blok 11 groep 4 Malmberg s-hertogenbosch blok 11 groep 4 naam:... Malmberg s-hertogenbosch blok 11 les 6 0 Kleur de antwoorden van de tafel van 2 geel en de tafel van 5 rood. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Nadere informatie

Een fietstocht voor jong en oud, klein en groot! FIETSZOEKTOCHT. tot 27 augustus

Een fietstocht voor jong en oud, klein en groot! FIETSZOEKTOCHT. tot 27 augustus Fietsen door Buken, Tildonk, en Relst Een fietstocht voor jong en oud, klein en groot! FIETSZOEKTOCHT 5 juli ± 20 km van tot 27 augustus Fietszoektocht Kampenhout +_ 20 km Start 5 juli Vragenlijst Kampenhout

Nadere informatie

Kraak de kluis Handleiding

Kraak de kluis Handleiding Kraak de kluis Handleiding 1. Verdeel de klas in groepjes (maximaal 5) 2. De leerlingen krijgen een opdrachtkaart. Hierop staat een drietal opdrachten. Ze moeten de coördinaten invoeren in Google maps

Nadere informatie

Fiche Leerlingen. De plaats op de openbare weg binnen de bebouwde kom

Fiche Leerlingen. De plaats op de openbare weg binnen de bebouwde kom De plaats op de openbare weg binnen de bebouwde kom Kijk naar de fietsers. Kleur de nummers van de fietsers die de verkeersregels volgen en op de juiste plaats rijden groen. Kleur de nummers van de fietsers

Nadere informatie

SPEURNEUZEN in de Groene Velden

SPEURNEUZEN in de Groene Velden klimaatstad 1 SPEURNEUZEN in de Groene Velden Planlezen Start aan het infobord in de Zuibroek. Bekijk het plan op het bord. Vergelijk met het plan in je eigen bundel. Zie Duid aan of noteer op je plan:

Nadere informatie

Cijfers en letters 1 niveau 1 en 2

Cijfers en letters 1 niveau 1 en 2 Cijfers en letters 1 niveau 1 en 2 Los de twaalf vergelijkingen op. Het antwoord stelt een letter in het alfaet voor. X = 3 is een C, de derde letter. X = -5 is een V, de vijfde letter van achter. De oplossing

Nadere informatie

7 MEI Ministerieel besluit betreffende het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen op de openbare weg. Belgisch Staatsblad 21 mei 1999

7 MEI Ministerieel besluit betreffende het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen op de openbare weg. Belgisch Staatsblad 21 mei 1999 7 MEI 1999. - Ministerieel besluit betreffende het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen op de openbare weg. Belgisch Staatsblad 21 mei 1999 HOOFDSTUK I. - Signaleren van werken. Artikel 1. Algemene

Nadere informatie

Citeertitel: Regeling verkeersaanwijzingen en -borden. Vindplaats : AB 2000 no. 10 (inwtr. AB 2000 no. 11)

Citeertitel: Regeling verkeersaanwijzingen en -borden. Vindplaats : AB 2000 no. 10 (inwtr. AB 2000 no. 11) Intitulé : MINISTERIELE REGELING van 18 januari 2000 no. 1 ter uitvoering van artikel 3, tweede lid, en artikel 8, eerste lid, van het Landsbesluit verkeersregels (AB 1999 no. 39) Citeertitel: Regeling

Nadere informatie

Valentijnzoektocht 2014

Valentijnzoektocht 2014 Valentijnzoektocht 2014 Goede middag iedereen, ik hoop jullie een aangename, leuke en leerrijke namiddag te bezorgen in het hart van Brugge. Veel zoek en wandelgenot. We verlaten het dienstencentrum Van

Nadere informatie