*Z003B738382* Gemeente Beesel het college van Burgemeester en Wethouders Postbus ZK BEESEL. Geachte college,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "*Z003B738382* Gemeente Beesel het college van Burgemeester en Wethouders Postbus ZK BEESEL. Geachte college,"

Transcriptie

1 Gemeente Beesel het college van Burgemeester en Wethouders Postbus ZK BEESEL 1 datum 19 april 2017 *Z003B738382* behandeld door Frank Wulms Firstwatch document uw kenmerk telefoonnummer DC9898F48A4D46A88FE05DBD7D9A02RB ons kenmerk Z015860/UIT bijlage(n) - Risicobeheersing onderwerp Advies externe veiligheid Parallelweg Reuver Geachte college, Op 8 maart 2017 heeft u de Veiligheidsregio Limburg-Noord gevraagd advies uit te brengen in het kader van de wet ruimtelijke ordening, op basis van artikel 9 van het Besluit externe veiligheid transportroutes en artikel 12 van het Besluit externe veiligheid buisleidingen. Het betreft het advies in verband met de bouw van een nieuwe fabriekshal, kantoor en kantine op de locatie Parallelweg 5 en 6 in Reuver. De bouw van de nieuwe fabriekshal past niet binnen het geldende bestemmingsplan en is een omgevingsvergunning nodig voor het afwijken van het bestemmingsplan. Dit advies is gebaseerd op de ruimtelijke onderbouwing Parallelweg 5 en 6 te Reuver van BMD advies, rapportnr r d.d. 31 juni Het advies is opgesteld door F. Wulms van de Veiligheidsregio Limburg-Noord. Het conceptadvies is afgestemd met Carry van den Beld namens de gemeente Beesel. Relevante aspecten externe veiligheid De volgende aspecten zijn relevant: Risicobronnen Het plangebied ligt op ongeveer 30 meter van de N271 en ongeveer 40 meter van de spoorlijn Venlo-Roermond. Over de N271 en de spoorlijn vind transport van gevaarlijke stoffen plaats. Daarnaast ligt parallel aan het spoor op een afstand van ongeveer 60 meter een hogedruk aardgasleiding (Z509-01).

2 Scenario s Per stofcategorie is hieronder het incidentscenario ongeval met een ketelwagen op het spoor, ongeval met een tankwagen op de weg en ongeval met de hogedruk aardgasleiding uiteengezet. Spoor Ongeval ketelwagen met een brandbare vloeistof: plasbrand Een plasbrand word veroorzaakt doordat na een botsing de ketelwagen met een brandbare vloeistof (bijv. benzine) openscheurt. Hierdoor stroomt een groot deel van de brandbare vloeistof in korte tijd uit. Er word een plas gevormd die zich over het ballastbed verspreidt. Ontsteking leidt tot een korte brand. Effecten op het plangebied bij een plasbrand Het effect van een plasbrand is hittestraling. In het plangebied zal aan het gebouw ten gevolge van de hittestraling (op 40 meter tussen 40 en 10 kw/m2) een gemiddelde schade (vervorming van hout en kunststof en brandhaarden) ontstaan. Ten gevolge van de hittestraling zullen personen in de buitenlucht niet overleven en afhankelijk van de afscherming van het gebouw (kantoor- en kantinedeel) zullen personen zwaar tot licht gewond zijn (brandwonden). De inzet van de brandweer is gericht op het blussen en afdekken van de plasbrand (vloeistofplas ketelwagen max. 50 m2) en het blussen van ontstane branden in de omgeving of het redden en verlenen van eerste hulp aan slachtoffers. Voor het effectief bestrijden van een plasbrand en blussen van branden in de omgeving is een bluswatercapaciteit nodig van 2 x 90 m3/uur. Zelfredzaamheid en handelingsperspectief bij een plasbrand De personen in het plangebied kunnen bij een plasbrand schuilen achter de gevel in de fabriekshal, en door de fabriekshal vluchten van de brand af. Schuilen in het kantoor- en kantinedeel is door de grote glasoppervlakte i.r.t. de hittestraling vrijwel niet mogelijk, door de directe toegang is ontvluchting naar en door de fabriekshal wel mogelijk. Ongeval ketelwagen met een brandbaar tot vloeistof verdicht gas: BLEVE, koude en warme Een koude BLEVE kan ontstaan doordat na een botsing de ladingtank openscheurt. Het gas (bv.lpg) komt vrij en ontsteekt direct. Hierdoor ontstaat er een vuurbal en een drukgolf. Een warme BLEVE wordt veroorzaakt doordat een aanwezige brand de druk in de ladingtank doet oplopen. Hierdoor verzwakt en bezwijkt de tankwand. Het gas komt vrij en ontsteekt. Er ontstaat een vuurbal en drukgolf. Effecten op het plangebied bij een (koude en warme)bleve Het effect van een BLEVE is hittestraling, overdruk en scherfwerking. Het slachtofferbeeld buiten wordt voornamelijk bepaald door de hittestraling en niet door de overdruk. Gebouwen kunnen bescherming bieden tegen de hittestraling, maar moeten dan wel bestand zijn tegen de overdruk. Het plangebied ligt op 40 meter van het spoor. Tussen het spoor en het plangebied is geen afscherming aanwezig. De hittestraling naar het plangebied zal > 110 kw/m2 zijn.

3 Hierdoor ontstaat onherstelbare schade aan het gebouw, met name aan het voorliggende kantooren kantinedeel en gaan alle brandbare materialen branden. Personen onbeschermd in de buitenlucht zullen niet overleven en afhankelijk van de afscherming van het gebouw (kantoor- en kantinedeel) zullen personen binnen zwaar tot licht gewond zijn (brandwonden). De overdruk is circa 0,35 bar en zal leiden tot gemiddelde schade (beschadigd dak, ernstige beschadiging aan de draagconstructie en gevel). Slachtoffers (gewonden) kunnen ontstaan door scherfwerking na ruitbreuk (kantoor- en kantinedeel) De inzet van de brandweer is gericht op het voorkomen van een BLEVE (dreigende BLEVE = koelen/afschermen van de tank) of het redden en verlenen van eerste hulp aan slachtoffers en blussen van de in de omgeving ontstane branden nadat de BLEVE heeft plaatsgevonden. Voor het effectief bestrijden van een dreigende BLEVE is een bluswatercapaciteit nodig van 4 x 90 m3/uur. Zelfredzaamheid en handelingsperspectief bij een (dreigende) BLEVE De personen in het plangebied kunnen bij een (dreigende) BLEVE schuilen achter de gevel in de fabriekshal, en door de fabriekshal vluchten van de brand af. Schuilen in het kantoor- en kantinedeel is door de grote glasoppervlakte vrijwel niet mogelijk, door de directe toegang is ontvluchting naar en door de fabriekshal wel mogelijk. Ongeval ketelwagon met een toxische stof: toxische wolk Door een ongeval op het spoor breekt bij een ketelwagen gevuld met een toxische stof (bv. ammoniak) de aansluiting van de afsluiter af. Er ontstaat een gat waardoor in korte tijd een groot deel van de toxische stof vrijkomt. Alle vrijgekomen toxische stof verdampt direct en er ontstaat een giftige wolk die zich snel met de wind mee verspreidt. Effecten op het plangebied bij een toxische wolk Afhankelijk van de weersomstandigheden, windrichting en inrichting ligt het plangebied volledig in het effectgebied van de toxische wolk. Tot ca.160 meter (verstedelijkt gebied) hebben personen die zich buiten begeven een grote kans gewond te raken dan wel dodelijk slachtoffer te worden. De toxische damp kan, door de wind meegevoerd, door natuurlijke en mechanische ventilatie het binnenmilieu bereiken. De inzet van de brandweer richt zich op het afdekken van een toxische vloeistofplas en neerslaan van een toxische damp. Hiervoor is een bluswatercapaciteit nodig van 2 x 90 m3/uur. Zelfredzaamheid en handelingsperspectief bij een toxische wolk De personen in het plangebied kunnen schuilen in het gebouw indien dat voldoende bescherming biedt of er kan gevlucht worden dwars op de wind. Daarnaast moeten personen weten wat de gevaren zijn van, en weten wat te doen bij, het vrijkomen van een toxische stof. Verder kunnen er maatregelen worden genomen ter verbetering van deze zelfredzaamheid.

4 Rijksweg N271 Over de N271 vinden transporten met gevaarlijke stoffen plaats. De laatste tellingen zijn uitgevoerd in 2006 en kan worden aangenomen dat sinds de ingebruikname van de A73 het vervoer van gevaarlijke stoffen over dit deel van de N271 is afgenomen. Omdat nieuwe telgegevens voorlopig niet beschikbaar komen word uitgegaan van de nu bekende telgegevens. Ongeval tankwagen met een brandbare vloeistof: plasbrand Een plasbrand ontstaat doordat de tank van de tankwagen openscheurt na bijvoorbeeld een botsing. Hierdoor stroomt een groot deel van de vloeistof in korte tijd uit. De vloeistof verspreid zich over de grond. Ontsteking leid tot een korte hevige brand. Effecten op het plangebied bij een plasbrand Het effect van een plasbrand is hittestraling en rook (tankwagen). In het plangebied zal aan het gebouw ten gevolge van de hittestraling (op 30 meter tussen 35 en 10 kw/m2) een gemiddelde schade (vervorming van hout en kunststof en brandhaarden) ontstaan. Ten gevolge van de hittestraling zullen personen in de buitenlucht niet overleven en afhankelijk van de afscherming van het gebouw (kantoor- en kantinedeel) zullen personen zwaar tot licht gewond zijn (brandwonden). De inzet van de brandweer is gericht op het blussen en afdekken van de plasbrand (vloeistofplas tankwagen max. 100 m2) en het blussen van ontstane branden in de omgeving of het redden en verlenen van eerste hulp aan slachtoffers. Voor het effectief bestrijden van een plasbrand en blussen van branden in de omgeving is een bluswatercapaciteit nodig van 2 x 90 m3/uur. Zelfredzaamheid en handelingsperspectief bij een plasbrand De personen in het plangebied kunnen bij een plasbrand schuilen achter de gevel in de fabriekshal, en door de fabriekshal vluchten van de brand af. Schuilen in het kantoor- en kantinedeel is door de grote glasoppervlakte i.r.t. de hittestraling vrijwel niet mogelijk, door de directe toegang is ontvluchting naar en door de fabriekshal wel mogelijk. Ongeval tankwagen met een brandbaar tot vloeistof verdicht gas: BLEVE, koude en warme Een koude BLEVE kan veroorzaakt worden door een externe beschadiging, bijvoorbeeld een botsing. Hierdoor scheurt de ladingtank open. Het gas (bv LPG) komt vrij en ontsteekt direct. Er ontstaat een vuurbal en een drukgolf. Een warme BLEVE word veroorzaakt doordat een aanwezige brand de druk in de tank doet oplopen. Hierdoor verzwakt en bezwijkt de tankwand. Gas komt vrij en ontsteekt. Er ontstaat een vuurbal en een drukgolf. Dit kan optreden na 15 minuten. Bij het vervoer van LPG met een tankwagen met hittewerende bekleding zal in geval van een ongeval, bij een intacte isolatie, het warme BLEVE scenario pas optreden na 75 minuten. Onbekend is of de levering van o.a. het LPG tankstation in Reuver plaatsvindt met een tankwagen met hittewerende bekleding. Er word derhalve uitgegaan van het optreden van een BLEVE scenario na 15 minuten.

5 Effecten op het plangebied bij een (koude en warme) BLEVE Het effect van een BLEVE is hittestraling, overdruk en scherfwerking. Het slachtofferbeeld word voornamelijk bepaald door de hittestraling en niet door de overdruk. Gebouwen kunnen bescherming bieden tegen de hittestraling, maar moeten dan wel bestand zijn tegen de overdruk. Het plangebied ligt op 30 meter van de weg N271. Tussen de weg en het plangebied is geen afscherming aanwezig. De hittestraling naar het plangebied zal > 130 kw/m2 zijn. Hierdoor ontstaat onherstelbare schade aan het gebouw, met name aan het voorliggende kantoor- en kantinedeel en gaan alle brandbare materialen branden. Personen onbeschermd in de buitenlucht zullen niet overleven. De overdruk is circa 0,35 bar en zal leiden tot gemiddelde schade (beschadigd dak, ernstige beschadiging aan de draagconstructie en gevel). Slachtoffers (gewonden) kunnen ontstaan door scherfwerking na ruitbreuk (kantoor- en kantinedeel) De inzet van de brandweer is gericht op het voorkomen van een BLEVE (dreigende BLEVE = koelen/afschermen van de tank) of het redden en verlenen van eerste hulp aan slachtoffers en blussen van de in de omgeving ontstane branden nadat de BLEVE heeft plaatsgevonden. Voor het effectief bestrijden van een dreigende BLEVE is een bluswatercapaciteit nodig van in totaal 2 x 90 m3/uur. Zelfredzaamheid en handelingsperspectief bij een (dreigende) BLEVE De personen in het plangebied kunnen bij een (dreigende) BLEVE schuilen achter de gevel in de fabriekshal, en door de fabriekshal vluchten van de brand af. Schuilen in het kantoor- en kantinedeel is door de grote glasoppervlakte vrijwel niet mogelijk, is ontvluchting naar en door de fabriekshal wel mogelijk. Ongeval met de hogedruk aardgasleiding Een ongeval met de aardgasleiding word voornamelijk veroorzaakt door (graaf)werkzaamheden. Door statische of kinetische energie zal directe ontsteking van het uitstroomde gas plaatsvinden. Hierdoor ontstaat een fakkelbrand. Direct na de breuk is het uitstroomdebiet en daarmee de fakkel het grootst (1 e fase (20 sec.), uitstroom 160 kg/s. en fakkelhoogte 60 meter). Het uitstroomdebiet loopt na enkele minuten terug totdat een stabiel uitstroomdebiet (stabiele fase, uitstroom 20 kg/s. en fakkelhoogte 40 meter) word bereikt. Dit uitstroomdebiet blijft aanwezig totdat de leidingbeheerder het getroffen leidingdeel met afsluiters inblokt. Afhankelijk van de locatie van de breuk en het soort leiding kan dit enkele uren duren. Na het inblokken blijft de fakkel branden totdat de druk gelijk is aan de omgevingsdruk. Effecten op het plangebied bij een ongeval met de hogedruk aardgasleiding Naast het spoor, op 60 meter van het plangebied, ligt de hogedruk aardgasleiding Z met een doorsnede van 219 mm en een werkdruk van 40 bar. Op het plangebied zal ten gevolge van de fakkelbrand de hittestraling tussen de 35 en 10 kw/m2 bedragen. Er is geen afscherming tussen de aardgasleiding en gebouw. Ten gevolge van de hittestraling zullen personen in de buitenlucht niet overleven en afhankelijk van de bescherming van het gebouw (kantoor- en kantinedeel), zullen personen zwaar tot licht gewond zijn (brandwonden). Vanwege de mogelijk langdurige hittestraling zijn branden in de omgeving en brandoverslag naar het gebouw (kantoor- en kantinedeel) te verwachten.

6 Er zijn voor de brandweer geen mogelijkheden voor een effectieve bronbestrijding. De inzet zal gericht zijn op het verder voorkomen en bestrijden van branden en brandoverslag naar gebouwen in de omgeving en het plangebied. Voor het voorkomen en bestrijden van branden zijn in de omgeving van het plangebied bluswatervoorzieningen nodig. Zelfredzaamheid en handelingsperspectief De fakkelbrand is zichtbaar, hoorbaar en de hittestraling voelbaar. Een strategie voor zelfredzaamheid kan juist worden ingeschat, er moet afgeschermd van de hittestraling worden ontvlucht. Voor de personen in het plangebied is het van belang dat het gebouw enige tijd bescherming biedt tegen de hittestraling. De fabriekshal biedt, door de toepassing van een metaalbouwsysteem met hoge brandwerendheid zonder gevelopeningen, voldoende afscherming. Het kantoor- en kantinedeel bied deze afscherming niet en is voor ontvluchting een directe toegang naar de fabriekshal aanwezig. Groepsrisico Er is sprake van een beperkte verantwoordingsplicht, omdat kan worden aangetoond dat het groepsrisico niet hoger is dan 10% van de oriëntatiewaarde en dat het groepsrisico met niet meer dan 10% toeneemt en de oriëntatiewaarde niet wordt overschreden. Bluswatervoorziening Voor de bestrijding van brand, het voorkomen van een dreigende BLEVE en het afdekken en neerslaan van een toxische wolk zijn in de omgeving van het spoor, N271 en het plangebied bluswatervoorzieningen nodig. In de omgeving van het spoor (zijde Spoorkamp en Rijksweg) liggen in een ringwaterleidingnet meerdere brandkranen met een opbrengst van tussen m3/uur op een onderlinge afstand < 80 meter. Aan de Parallelweg, Dr. Poelsstraat en Broeklaan zijn geboorde putten met een opbrengst van 90 m3/uur. De bluswatervoorzieningen zijn voldoende om een dreigende BLEVE te voorkomen en voor het afdekken en neerslaan van een toxische wolk. Ter hoogte van het plangebied ligt aan de Parallelweg een brandkraan met een opbrengst van 60 m3/uur en is op een afstand van 90 meter een geboorde put gelegen met een opbrengst van 90 m3/uur. De bluswatervoorzieningen zijn voldoende voor de bestrijding van brand in het plangebied.

7 Bereikbaarheid Om ongeacht de windrichting te kunnen handelen, moet het plangebied over minimaal 2 verschillende routes, vanuit 2 verschillende windrichtingen bereikbaar zijn. De risicobronnen bevinden zich aan de westelijke zijde van het plangebied. Bij een ongeval is het spoor tussen de spoorwegovergang en de Heerstraat moeilijk bereikbaar. Het plangebied aan de Parallelweg is vanuit de richting van de Charles Ruysstraat (noordelijk) en Bergerhofweg (zuidelijk) bereikbaar. Aan de achterzijde is het plangebied bereikbaar via het binnenterrein van Thielco met de ontsluiting aan de Dr. Poelsstraat (oostelijk). Opkomsttijden brandweer In het besluit Veiligheidsregio s staan de opkomsttijden van een basisbrandweereenheid. De opkomsttijd voor de Parallelweg: 1 e TS post Reuver (tankautospuit): 7.04 minuten 1 e SI-2T post Venlo (snel interventie voertuig) werkdagen van uur: minuten De berekende opkomsttijd voldoet aan de opkomsttijd van 10 minuten (uitgangspunt voor industrie) zoals vastgelegd in het besluit en het regionaal dekkingsplan. Zelfredzaamheid De zelfredzaamheid geeft aan in welke mate de aanwezigen in het effectgebied in staat zijn zich op eigen kracht in veiligheid te brengen. De zelfredzaamheidsstrategie bij een ongeval op het spoor hangt af van het soort ongeval, het gebouw waarin de personen zich bevinden en de (verminderde) zelfredzaamheid van de personen in het gebouw. De volgende afwegingscriteria spelen daarbij een rol: zelfstandigheid en mobiliteit van personen, het vermogen om gevaar in te schatten (verstandelijk vermogen), alarmeringsmogelijkheden, vluchtmogelijkheden uit een gebouw en gebied, laat een ongeval zich tijdig aankondigen en is de dreiging duidelijk herkenbaar. Maatregelen op het gebied van zelfredzaamheid vergroten de mogelijkheid voor de in het gebied aanwezige personen om zichzelf op eigen kracht in veiligheid te brengen. De bedoelde maatregelen kunnen zowel bouw- en installatietechnisch als ook organisatorisch zijn. Beoordeling zelfredzaamheid De personen werkzaam in de fabriekshal en op het kantoor zijn voldoende zelfredzaam. Door de blinde gevel van de fabriekshal zal een ongeval buiten door de personen binnen niet direct worden opgemerkt, echter geeft de bescherming van de gevel de personen voldoende tijd en mogelijkheden zich in veiligheid te brengen. Personen aanwezig in het kantoor en de kantine zullen het ongeval sneller opmerken en kunnen afhankelijk van de impact van het ongeval de fabriekshal invluchten. De fabriekshal, het kantoor en de kantine is voor een snelle waarschuwing niet voorzien van een handbrandmeldinstallatie. Het bedrijf heeft een bedrijfshulpverleningsorganisatie die zal waarschuwen en ontruimen in het geval van een calamiteit. In het calamiteitenplan is hoe te handelen bij een ongeval dat buiten het bedrijf plaatsvindt niet opgenomen.

8 Waarschuwing en alarmering Het plangebied is gelegen op ca.360 meter van het dichtstbijzijnde waarschuwings- en alarmeringssysteem (WAS). Dat ligt binnen het bereik van de sirenedekking van het WAS (reikwijdte 860 meter). Het beleid van het Ministerie van Veiligheid en Justitie is om met ingang van 1 januari 2018 het WAS uit te faseren. Dit betekent dat het WAS met ingang van die datum niet meer gehandhaafd en onderhouden word door het Ministerie van V&J. NL-Alert is een nieuw middel van de overheid voor alarmering via de mobiele telefoon. Met NL-Alert kan de overheid gericht mensen met een tekstbericht informeren. NL-Alert is met name bedoeld voor noodsituaties. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat men het beste kan doen. NL- Alert kan ingezet worden als (aanvullend) alarmeringsmiddel. Advies Bij de initiatiefnemer kunnen veiligheidsvoorzieningen worden aangedragen om de veiligheid en zelfredzaamheid van personen te verbeteren. Geadviseerd wordt het volgende: 1. Door de initiatiefnemer t.a.v. de fabriekshal en het aan de voorzijde gelegen kantoor- en kantinedeel bouwkundige maatregelen te laten nemen: De fabriekshal en het kantoor- en kantinedeel uit te voeren met een afsluitbare ventilatie die centraal in de fabriekshal kan worden aangestuurd (bescherming bij een toxische wolk); Het kantoor- en kantinedeel voorzien van onbrandbare gevelbekleding (bescherming tegen hittestraling en brandoverslag); Het kantoor- en kantinedeel voorzien van brand- en scherfwerende beglazing (bescherming tegen hittestraling en piekoverdruk bij een BLEVE). Het nemen van de bouwkundige maatregelen moet zijn afgestemd op het gebouw. Advies is hierbij afstemming te zoeken met de afdeling Risicobeheersing van de Veiligheidsregio Limburg-Noord. 2. Het bedrijf Thielco moet vanuit de Arbo-wetgeving beschikken over een bedrijfshulpverleningsorganisatie en een calamiteitenplan voor de locatie Parallelweg. Geadviseerd wordt om naast de reguliere interne ongevalsscenario s, de scenario s ongeval met gevaarlijke stoffen op de weg, spoor of aardgasleiding voor de locatie Parallelweg op te nemen in het calamiteitenplan. De bovenstaande punten kunnen door het bestuur meegenomen worden ter afweging en verantwoording, en geborgd worden in een convenant tussen gemeente en initiatiefnemer.

9 Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met dhr. Frank Wulms, consulent Proactie, telefoonnummer of via f.wulms@vrln.nl. Met vriendelijke groet, Manager Crisis- en Risicobeheersing Roger Knorr Knorr, Roger

Nijmeegseweg 42 Postbus AA Venlo. t +31 (0) f +31 (0) behandeld door telefoonnummer bijlage(n)

Nijmeegseweg 42 Postbus AA Venlo. t +31 (0) f +31 (0) behandeld door telefoonnummer bijlage(n) Nijmeegseweg 42 Postbus 11 5900 AA Venlo t +31 (0)88 11 90 000 f +31 (0)77 35 42 454 e info@vrln.nl i www.vrln.nl veüigheidsregio limburg-noord Gemeente Beesel College van Burgemeester en Wethouders T.a.v.

Nadere informatie

Rapportage advies externe veiligheid

Rapportage advies externe veiligheid Rapportage advies externe veiligheid Ontwerp bestemmingsplan Gochsedijk Siebengewald Gemeente Bergen Adviesaanvrager: Gemeente Bergen Datum: 14 april 2016 Status: Opgesteld door: Collegiaal getoetst door:

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid Polderweg 1 in Amsterdam Referentie: 0062/RoEv-2016 Datum: 30 november 2016 Behandeld door: B. (Bente) Boogaard

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid Zeeburgerpad in Amsterdam- Oost Referentie: 0000011/RoEv-2016 Datum: 7 april 2016 Behandeld door: B. (Bente) Boogaard

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid Amstelkwartier fase 3 In Amsterdam Oost Referentie: 000021/RoEv-2013 Datum: 14 juni 2013 Behandeld door: J.C.

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid Oostelijke Handelskade 4 (Club Panama) In Amsterdam Referentie: Datum: Behandeld door: 0000016/RoEv-2012 12 juni

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Brandweeradvies Externe Veiligheid Speelboot in IJ-haven in Amsterdam Referentie: 0000019/RoEv-2013 Datum: 5 juni 2013 Behandeld door: C.

Nadere informatie

*Z0064D0EC07* Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Maasgouw de heer L. Smets Postbus AA Maasbracht.

*Z0064D0EC07* Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Maasgouw de heer L. Smets Postbus AA Maasbracht. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Maasgouw de heer L. Smets Postbus 7000 6050 AA Maasbracht 1 datum 19 juni 2018 *Z0064D0EC07* behandeld door Jeroen Söntjens Firstwatch document

Nadere informatie

Geachte heer Heijnen,

Geachte heer Heijnen, Gemeente Maastricht t.a.v. dhr. Heijnen Postbus 1992 6201 BZ MAASTRICHT Postbus 35 6269 ZG Margraten Telefoon (088) 450 74 50 Fax (088) 450 74 51 info@brwzl.nl www.brwzl.nl Datum 17 oktober 2016 Telefoon

Nadere informatie

Geacht college, Gemeente Tilburg t.a.v. College van Burgemeester en Wethouders Postbus 717 5000 AS TILBURG

Geacht college, Gemeente Tilburg t.a.v. College van Burgemeester en Wethouders Postbus 717 5000 AS TILBURG Gemeente Tilburg t.a.v. College van Burgemeester en Wethouders Postbus 717 5000 AS TILBURG Afdeling risicobeheersing Concern brandweertaken Tramsingel 71 Postbus 3208 5003 DE Tilburg Datum Behandeld door

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid Bestemmingsplan Rouwcentrum Hoogoorddreef In Amsterdam Zuid-Oost Referentie: 33/RoEv-2013 Datum: 23 oktober 2013

Nadere informatie

14011 lil 07. 1 8 FEB. 20U SÏ3 OiH. loi'i. Omgevingsadvisering. m M mm» m «a^ Brabant > Zuidoost veiligheidsregio

14011 lil 07. 1 8 FEB. 20U SÏ3 OiH. loi'i. Omgevingsadvisering. m M mm» m «a^ Brabant > Zuidoost veiligheidsregio m M mm» m «a^ Brabant > Zuidoost veiligheidsregio 14011 lil 07 1 8 FEB. 20U SÏ3 OiH. loi'i Retouradres, Postbus 242, 5600 AE Eindhoven College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Helmond H.

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid Weespertrekvaart Midden In Amsterdam Oost Referentie: 0000069/RoEv-2012 Datum: 29 Januari 2013 Behandeld door:

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid Bestemmingsplan Diemen-Noord Referentie: DIV2010/2044 Datum: 9 september 2010 Behandeld door: F. (Ferry) El-Aaïdi

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid Bestemmingsplan Amstel III West In Amsterdam Referentie: 65/RoEv-2012 Datum: 22 januari 2013 Behandeld door: C.

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid Bestemmingsplan Sloterdijk 1 In Amsterdam Referentie: 0000034/RoEv-2012 Datum: 11 oktober 2012 Behandeld door:

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid Bestemmingsplan Ravel Referentie: 30/RoEv-2014 Datum: 20 11 2014 Behandeld door: K. Wiering 1 Inhoud 1. SAMENVATTING

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid Bestemmingsplan AMC In Amsterdam Referentie: 25/RoEv-213 Datum: 27 juni 213 Behandeld door: F. (Ferry) El-Aaïdi

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid bestemmingsplan Weespertrekvaart West in Amsterdam Oost Referentie: 7/RoEv-2017 Datum: 23 februari 2017 Behandeld

Nadere informatie

Verantwoording groepsrisico

Verantwoording groepsrisico Verantwoording groepsrisico Ten aanzien van de planontwikkeling La Grande Suisse/Mariënwaard 61 Maastricht Gemeente Maastricht 6 december 2016 1 Inleiding In en rond het bestaande pand Mariënwaard 61 te

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid bestemmingsplan Mahler in Amsterdam Zuid Referentie: 0000059/RoEv-2012 Datum: 4 december 2012 Behandeld door:

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid Bestemmingsplan Legmeer West In Uithoorn Referentie: 12/RoEv-2015 Datum: 8 april 2014 Behandeld door: K. Wiering

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid Bestemmingsplan Sloterdijk Stad In Amsterdam Referentie: 0000039/RoEv-2012 Datum: 19 september 2012 Behandeld

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid Amstel Business Park Zuid In Ouder- Amstel Referentie: 0000068/RoEv-2012 Datum: 17 Januari 2013 Behandeld door:

Nadere informatie

Gevaren De kans op een ongeval met gevaarlijke stoffen is klein, maar de gevolgen kunnen groot zijn.

Gevaren De kans op een ongeval met gevaarlijke stoffen is klein, maar de gevolgen kunnen groot zijn. BIJLAGE 7 Burgemeester en wethouders gemeente Purmerend afdeling Vergunningen, Beleid & Advies Postbus 15 1440 AA PURMEREND Bezoekadres: Prins Bernhardplein 112 1508 XB Zaandam Postadres: Postbus 150

Nadere informatie

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond IP Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond Postadres Postbus 9154 3007 AD Rotterdam Directie Risico- en Crisisbeheersing Bezoekadres Telefoon Telefax E-Mail Ons kenmerk Betreft Datum Behandeld door Wilhelminakade

Nadere informatie

VeiligheidsRegio 9DEC 20U. Omgevingsadvisering

VeiligheidsRegio 9DEC 20U. Omgevingsadvisering Brabant Zuidoost VeiligheidsRegio 1408416 9DEC 20U Retouradres, Postbus 242, 5600 AE Eindhoven College van burgemeester en wethouders van de gemeen de heer H. Mennen, Team Milieu Postbus 950 5700 AZ HELMOND

Nadere informatie

Advies externe veiligheid ten behoeve van het concept-ontwerp bestemmingsplan Stationsgebied CAN in Amsterdam.

Advies externe veiligheid ten behoeve van het concept-ontwerp bestemmingsplan Stationsgebied CAN in Amsterdam. Onze referentie - Datum 19 april 2010 Telefoon 020-5556467 Uw referentie - Onderwerp Advies externe veiligheid conceptbestemmingsplan Stationsgebied CAN Fax 020-5556862 Uw brief van 24 maart 2010 behandelend

Nadere informatie

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII1IIII

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII1IIII Nijmeegseweg 42 t +31 (0)88 11 90 000 e info@vrln.n. Postbus 11 f+31 (0)77 35 42 454 i www.vrln.n] 5900 AA Venlo veiligheids regio limburg-noord Nr. Gemeente Venio T.a.v. de heer M. Derksen Postbus 3434

Nadere informatie

BRANDWEER. Brandweer Amsterdam-Amstelland. Advies Externe Veiligheid voorontwerpbestemmingsplan Buitenveldert in Amsterdam Zuid

BRANDWEER. Brandweer Amsterdam-Amstelland. Advies Externe Veiligheid voorontwerpbestemmingsplan Buitenveldert in Amsterdam Zuid Brandweer Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid voorontwerpbestemmingsplan Buitenveldert in Amsterdam Zuid Referentie: 0000044/RoEv-2012 Datum: 12 oktober 2012 Behandeld door: C.

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid Bestemmingsplan Wibautstraat 125-131 In Amsterdam Oost Referentie: 36/RoEv-2013 Datum: 21 november 2013 Behandeld

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid Bergwijkpark-Noord in Diemen Referentie: 26/RoEv-214 Datum: 2 oktober 214 Behandeld door: Dhr. F. El-Aaidi 1 INHOUD

Nadere informatie

Geachte heer Ruizendaal,

Geachte heer Ruizendaal, Datum 16-02-2017 contactpersoon Gemeente Bunschoten T.a.v. de heer Ruizendaal Postbus 200 3750 GE BUNSCHOTEN M.C. Westerhof Afdeling Beleid en Expertise Directie Risicobeheersing Archimedeslaan 6 3584

Nadere informatie

2. Situering. Notitie : Beperkte verantwoording Leidsedreef 4-6 Leiderdorp. Berg en Terblijt, 14 november

2. Situering. Notitie : Beperkte verantwoording Leidsedreef 4-6 Leiderdorp. Berg en Terblijt, 14 november Notitie 2016.485.01-01: Beperkte verantwoording Leidsedreef 4-6 Leiderdorp Berg en Terblijt, 14 november 2016 1. Inleiding Did vastgoedontwikkeling en Vink Bouw zijn voornemens de locatie van het oude

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid Bestemmingsplan Nieuw Sloten In Amsterdam Referentie: 25/RoEv-215 Datum: 29 september 215 Behandeld door: F. (Ferry)

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid Meet Inn Maroastraat 39 in Amsterdam Nieuw- West Referentie: 0046/RoEv-2016 Datum: 22 september 2016 Behandeld

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies voorontwerp bestemmingsplan Hamersteraat gebied Referentie: Datum: 026ROPA/2011 13 december 2011 Concept Behandeld door: R. Galesloot

Nadere informatie

Advies Regionale Brandweer

Advies Regionale Brandweer Bijlage 1: Advies Regionale Brandweer Midden-en West-Brabant 111 IIMMII 1111 11 Programma Risicobeheersing 113-019858 Reg datum: 11/07/2013 wyt Fabriekstraat 34, Tilburg Postbus 3208 Gemeente Bergen op

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid Bestemmingsplan Middenmeer Noord In Amsterdam Oost Referentie: 39/RoEv-2013 Datum: 2 januari 2013 Behandeld door:

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid Bestemmingsplan De 5G s In Amsterdam Zuid Oost Referentie: 13/RoEv-2015 Datum: 9 april 2015 Behandeld door: K.

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid Bestemmingsplan Stadion- en Beethovenbuurt Referentie: 0000004/RoEv-2012 Datum: 28 februari 2012 Behandeld door:

Nadere informatie

Gemeente Nijmegen College van burgemeester en wethouders D.t.v. de heer Groeneweg Omgevingsdienst Regio Nijmegen Postbus 1603 6501 BP NIJMEGEN

Gemeente Nijmegen College van burgemeester en wethouders D.t.v. de heer Groeneweg Omgevingsdienst Regio Nijmegen Postbus 1603 6501 BP NIJMEGEN Gemeente Nijmegen College van burgemeester en wethouders D.t.v. de heer Groeneweg Omgevingsdienst Regio Nijmegen Postbus 1603 6501 BP NIJMEGEN Sector Brandweer Prof. Bellefroidstraat 11 6525 AG Nijmegen

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid Vierde partiële herziening Bestemmingsplan Buiksloterham In Amsterdam Referentie: /RoEv-24 Datum: 23 januari 25

Nadere informatie

Van : Dhr. M.H. van der Wielen Paraaf : MW

Van : Dhr. M.H. van der Wielen Paraaf : MW Memo Datum : 6 september 2016 Bestemd voor : De Roever Omgevingsadvies Van : Dhr. M.H. van der Wielen Paraaf : MW Projectnummer : 20160418 Betreft : Memo externe veiligheid Stille Wille te Oirschot 1 INLEIDING

Nadere informatie

Gemeente Deventer t.a.v. college van burgemeester en wethouders Grote kerkhof KT DEVENTER. Geacht college,

Gemeente Deventer t.a.v. college van burgemeester en wethouders Grote kerkhof KT DEVENTER. Geacht college, datum donderdag 8 maart 2018 Gemeente Deventer t.a.v. college van burgemeester en wethouders Grote kerkhof 1 7411 KT DEVENTER kenmerk V18.001140 onderdeel Risicobeheersing informant Martine Oostveen doorkiesnummer

Nadere informatie

Midden- en West-Bra. ingekomen

Midden- en West-Bra. ingekomen Midden- en West-Bra mui mi ii mi ii mui 12-0003374 Gemeente Waalwijk ingekomen Concern Brandweertaken Gemeente Waalwijk College van Burgemeester en Wethouders Postbus 10150 5140 GB Waalwijk Afdeling Risicobeheersing

Nadere informatie

/04/2016

/04/2016 n i m i m u i nu i min 1016027803 26/04/2016 Gemeente Oosterhout ter attentie van College van Burgemeester en Wethouders Postbus 10150 4900 GB OOSTERHOUT Tramsingel 71, Breda Postbus 3208 5003 DE Tilburg

Nadere informatie

Van : M.H. van der Wielen Paraaf : MW

Van : M.H. van der Wielen Paraaf : MW Memo Datum : 20 juli 2016 Bestemd voor : BuroGkracht Van : M.H. van der Wielen Paraaf : MW Projectnummer : 20160303 Betreft : Verantwoording groepsrisico Esschebaan 6 te Esch 1.1 Inleiding 1.1.1 Beleidskader

Nadere informatie

Advies Externe Veiligheid ten behoeve van het (ontwerp)wegaanpassingsbesluit en A10 Nieuwe Meer Amstel

Advies Externe Veiligheid ten behoeve van het (ontwerp)wegaanpassingsbesluit en A10 Nieuwe Meer Amstel Onze referentie DIV2009/3111 Datum 9 november 2009 Telefoon 020 555 69 42 Uw referentie WSA 2009 Onderwerp Advies externe veiligheid Fax 020 555 68 61 Uw verzoek van behandelend E-mail i.manders@brandweeraa.nl

Nadere informatie

Gemeente Horst aan de Maas College van Burgemeester en wethouders Postbus AA HORST. Geacht college

Gemeente Horst aan de Maas College van Burgemeester en wethouders Postbus AA HORST. Geacht college Gemeente Horst aan de Maas College van Burgemeester en wethouders Postbus 6005 5960 AA HORST Geacht college Op 8 mei 2017 heeft de gemeente Horst aan de Maas de Veiligheidsregio Limburg- Noord gevraagd

Nadere informatie

Advies Regionale Brandweer

Advies Regionale Brandweer Bijlage VI: Advies Regionale Brandweer Gemeente Uden College van burgemeester en wethouders T.a.v. de heer T. Verhoeven Postbus 83 5400 AB UDEN Orthenseweg 2b 5212 XA s-hertogenbosch Postbus 218 5201 AE

Nadere informatie

VERANTWOORDINGSPARAGRAAF Datum: 22 februari Inleiding

VERANTWOORDINGSPARAGRAAF Datum: 22 februari Inleiding VERANTWOORDINGSPARAGRAAF Datum: 22 februari 2011 1. Inleiding Voor de Oosterparkbuurt, gelegen in stadsdeel Oost te Amsterdam, geldt momenteel een verouderd bestemmingsplan. In het programma Ruimtelijke

Nadere informatie

Inleiding. Situering. De situering van het geplande asielzoekerscentrum is in onderstaande figuur weergegeven.

Inleiding. Situering. De situering van het geplande asielzoekerscentrum is in onderstaande figuur weergegeven. Notitie 2015.245.02-01: Beperkte verantwoording tijdelijk asielzoekerscentrum Jachthuisweg te Hardenberg Berg en Terblijt, 6 oktober 2015 1. Inleiding Men is voornemens een asielzoekerscentrum te vestigen

Nadere informatie

Memo. Datum : 18 januari Van : Dhr. C.J.M. Machielsen Paraaf : CM. Projectnummer : : Memo externe veiligheid Orthen te Den Bosch

Memo. Datum : 18 januari Van : Dhr. C.J.M. Machielsen Paraaf : CM. Projectnummer : : Memo externe veiligheid Orthen te Den Bosch Memo Datum : 18 januari 2018 Bestemd voor : Orthen B.V. Van : Dhr. C.J.M. Machielsen Paraaf : CM Projectnummer : 20170365 Betreft : Memo externe veiligheid Orthen te Den Bosch 1 INLEIDING Aan de Orthen

Nadere informatie

Advies externe veiligheid Voorontwerpbestemmingsplan Vijfhoek en Hazepolder 2012

Advies externe veiligheid Voorontwerpbestemmingsplan Vijfhoek en Hazepolder 2012 Advies externe veiligheid Voorontwerpbestemmingsplan Vijfhoek en Hazepolder 2012 Gemeente Purmerend Kenmerk 2012/21/RO/5607/1 CONCEPT Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland Prins Bernhardplein 112 1508

Nadere informatie

Bestemmingsplan Leidsestraatweg 229, Woerden. Bijdragen aan de paragraaf externe veiligheid

Bestemmingsplan Leidsestraatweg 229, Woerden. Bijdragen aan de paragraaf externe veiligheid 777 Adviseurs externe veiligheid en risicoanalisten Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Bestemmingsplan Leidsestraatweg 229, Woerden Bijdragen aan de paragraaf externe veiligheid Project

Nadere informatie

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond Gemeente Lansingerland 01 Inkomende Post d.d. 26/04/2013 Postadres Postbus 9154 3007 AD Rotterdam Directie Risico- en Crisisbeheersing 113.19640 Bezoekadres Wilhelminakade 947 Rotterdam Telefoon 010-4468

Nadere informatie

Rapportage advies externe veiligheid. Ontwerp-projectbesluit Mobility Park Roermond. Adviesaanvrager: Gemeente Roermond Datum: 27 april 2010

Rapportage advies externe veiligheid. Ontwerp-projectbesluit Mobility Park Roermond. Adviesaanvrager: Gemeente Roermond Datum: 27 april 2010 Rapportage advies externe veiligheid Ontwerp-projectbesluit Mobility Park Roermond Adviesaanvrager: Gemeente Roermond Datum: 27 april 2010 Status: Definitief Opgesteld door: R. Beeren Collegiaal getoetst

Nadere informatie

Collegiaal getoetst door M. Weelen

Collegiaal getoetst door M. Weelen College van Burgemeester en Wethouders gemeente Sittard-Geleen t.a.v. dhr. E. Pirson Postbus 18 6130 AA Sittard Postbus 35 6269 ZG Margraten Tel: (088) 4507205, Fax : (088) 4507202 Datum 1 juli 2014 Behandeld

Nadere informatie

Memo. Inleiding. memonummer datum 11 mei 2016 Lisette Groen Maayke Houtman Louis de Nijs

Memo. Inleiding. memonummer datum 11 mei 2016 Lisette Groen Maayke Houtman Louis de Nijs Memo memonummer 20160511 datum 11 mei 2016 aan Lisette Groen Maayke Houtman Louis de Nijs Gemeente Den Haag Gemeente Den Haag Gemeente Den Haag van Roel Kouwen Jeroen Eskens Antea Group Antea Group kopie

Nadere informatie

Telefoon (075) Fax (075) Onderwerp Advies externe veiligheid Bestemmingsplan De Purmer 2015

Telefoon (075) Fax (075) Onderwerp Advies externe veiligheid Bestemmingsplan De Purmer 2015 GEMEENTE PURMEREND Nr.: Ontv.: - 4 FEB 2015 Veiligheidsregio 1"%"%%% Zaanstreek-Waterland Proc.eig, j f'araaf indelen: Burgemeester en Wethouders van Gemeente Purmerend Afdeling Vergunningen, Toezicht

Nadere informatie

Midden- en West-Brabant

Midden- en West-Brabant Midden- en West-Brabant BRANDWEER Gemeente Roosendaal College van Burgemeester en Wethouders Postbus 5000 4700 AK ROOSENDAAL VERZONDEN 2 3 ian. 2013 Datum 22 januari 2013 Onze referentie UI3.001264/JvdS

Nadere informatie

Verantwoording groepsrisico. Esse-Kleinpolder gemeente Zuidplas

Verantwoording groepsrisico. Esse-Kleinpolder gemeente Zuidplas Verantwoording groepsrisico Esse-Kleinpolder gemeente Zuidplas Status: DEFINITIEF Datum: 13 januari 2012 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 1.1 Aanleiding... 4 1.2 Wat is de verantwoordingsplicht?... 4

Nadere informatie

*U * Gemeente Bergen op Zoom College van Burgemeester en Wethouders Postbus AA BERGEN OP ZOOM

*U * Gemeente Bergen op Zoom College van Burgemeester en Wethouders Postbus AA BERGEN OP ZOOM Gemeente Bergen op Zoom College van Burgemeester en Wethouders Postbus 35 4600 AA BERGEN OP ZOOM Sector Risicobeheersing Tramsingel 71, Breda Postbus 3208 5003 DE Tilburg Datum 31 juli 2017 Behandeld door

Nadere informatie

Verantwoording groepsrisico bestemmingswijziging Rembrandtlaan 25

Verantwoording groepsrisico bestemmingswijziging Rembrandtlaan 25 Verantwoording groepsrisico bestemmingswijziging Rembrandtlaan 25 Inleiding Aanleiding Deze verantwoording groepsrisico heeft betrekking op de bestemmingswijziging van de Rembrandtlaan, waarbij de voormalige

Nadere informatie

datum 12 september 2016 project IBDH Deelplan 20 vestiging Arnhem uw kenmerk -

datum 12 september 2016 project IBDH Deelplan 20 vestiging Arnhem uw kenmerk - datum 12 september 2016 project vestiging Arnhem betreft Aanzet verantwoording groepsrisico deelplan uw kenmerk - 20 ons kenmerk M.2016.0024.00.N002 versie 001 verwerkt door EDB BR contactpersoon drs.

Nadere informatie

Geachte heer De Weijer,

Geachte heer De Weijer, Gemeente Duiven De heer P. de Weijer Postbus 6 6920 AA Duiven Datum : 22 februari 2010 Uw kenmerk : - Ons kenmerk : Contactpersoon : Mark Bruijnooge Doorkiesnummer : 026-3556157 E-mail adres : mark.bruijnooge@hvdgm.nl

Nadere informatie

Verantwoording groepsrisico. Van station tot hefbrug gemeente Waddinxveen

Verantwoording groepsrisico. Van station tot hefbrug gemeente Waddinxveen Verantwoording groepsrisico Van station tot hefbrug gemeente Waddinxveen Status: DEFINITIEF Datum: 24 februari 2012 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding...4 1.1 Aanleiding...4 1.2 Wat is de verantwoordingsplicht?...4

Nadere informatie

VERANTWOORDING BESTEMMINGSPLAN GROENE STAART Stadsdeel Oost. 1. Inleiding. 1.1 Aanleiding

VERANTWOORDING BESTEMMINGSPLAN GROENE STAART Stadsdeel Oost. 1. Inleiding. 1.1 Aanleiding VERANTWOORDING BESTEMMINGSPLAN GROENE STAART Stadsdeel Oost 1. Inleiding 1.1 Aanleiding Het geldende bestemmingsplan voor het (grootste deel van het) gebied Groene Staart is van halverwege de jaren 90.

Nadere informatie

Sector Proactie & Preventie Team Proactie

Sector Proactie & Preventie Team Proactie Sector Proactie & Preventie Team Proactie Postadres: Postbus 5514, 2000 GM Haarlem Aan het college van de Gemeente Velsen Postbus 465 1970 AL IJmuiden Datum 17-3-2015 Ons kenmerk 6042/mr/ Aanvraagnummer

Nadere informatie

Zuid-Limburg. In de bijlage treft u een onderbouwing van de door ons voorgestelde maatregelen aan.

Zuid-Limburg. In de bijlage treft u een onderbouwing van de door ons voorgestelde maatregelen aan. Zuid-Limburg BRANDWEER Gemeente Brunssum Dienst beleid en strategie t.a.v. Dhr. L. Hennus Postbus 250 6440 AG Brunssum Postbus 35 6269 ZG Margraten Tel: (088) 4507205, Fax:(088) 4507202 Datum Kenmerk Bijlagen

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de verantwoording groepsrisico met daarin verwerkt het advies van de Veiligheids en Gezondheidsregio Gelderland Midden'.

Hierbij ontvangt u de verantwoording groepsrisico met daarin verwerkt het advies van de Veiligheids en Gezondheidsregio Gelderland Midden'. Gemeente Lingewaard t.a.v. G.A. mevrouw Rotteveel FranckenVogelzang Postbus Apeldoornseweg 15 32 6680 6814 AA BK Bemmel ARNHEM Datum : 25092014 Uw kenmerk : Ons kenmerk : 20140051 Zaaknummer : Contactpersoon

Nadere informatie

risicocontour en ook het groepsrisico neemt niet toe. 1 Advies Ik adviseer u om:

risicocontour en ook het groepsrisico neemt niet toe. 1 Advies Ik adviseer u om: datum vrijdag 20 mei 2016 Gemeente Deventer Grote Kerkhof 1 7411 KT DEVENTER kenmerk V16.002944 onderdeel Team Risicobeheersing informant Martine Oostveen Nr. onw. 2 4 MEI 2016 doorkiesnummer 088-1197917

Nadere informatie

GEMEENTE BEEMSTER. Verantwoording groepsrisico. Vervoer van gevaarlijke stoffen Zuidoostbeemster 19 januari 2015

GEMEENTE BEEMSTER. Verantwoording groepsrisico. Vervoer van gevaarlijke stoffen Zuidoostbeemster 19 januari 2015 GEMEENTE BEEMSTER Verantwoording groepsrisico Vervoer van gevaarlijke stoffen Zuidoostbeemster 19 januari 2015 Inhoudsopgave 1 Aanleiding...3 2 Relevante wetgeving...4 2.1 Risiconormering vervoer gevaarlijke

Nadere informatie

Gemeente Nijmegen College van burgemeester en wethouders D.t.v. de heer J. Groeneweg Afdeling Bedrijven G660 Postbus HG NIJMEGEN

Gemeente Nijmegen College van burgemeester en wethouders D.t.v. de heer J. Groeneweg Afdeling Bedrijven G660 Postbus HG NIJMEGEN Gemeente Nijmegen College van burgemeester en wethouders D.t.v. de heer J. Groeneweg Afdeling Bedrijven G660 Postbus 9105 6500 HG NIJMEGEN Sector Brandweer Groenewoudseweg 275 6524 TV Nijmegen Postbus

Nadere informatie

Bijlage Verantwoording externe veiligheid behorende bij het bestemmingsplan Oude Baan 6-8 te Swalmen

Bijlage Verantwoording externe veiligheid behorende bij het bestemmingsplan Oude Baan 6-8 te Swalmen Bijlage Verantwoording externe veiligheid behorende bij het bestemmingsplan Oude Baan 6-8 te Swalmen 1. Inleiding Externe veiligheid Connect Business is voornemens de locatie Oude Baan 6 (voormalige locatie

Nadere informatie

Gemeente Winterswijk t.a.v. mevr. Beekhuizen Omgevingsdienst Achterhoek t.a.v. dhr. Geurts Brandweer Achterhoek Oost t.a.v. dhr. Frericks.

Gemeente Winterswijk t.a.v. mevr. Beekhuizen Omgevingsdienst Achterhoek t.a.v. dhr. Geurts Brandweer Achterhoek Oost t.a.v. dhr. Frericks. Brandweer veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland ADVIES Aan Van Kopie Gemeente Winterswijk t.a.v. het college M.C.M. Mulder Gemeente Winterswijk t.a.v. mevr. Beekhuizen Omgevingsdienst Achterhoek

Nadere informatie

BRANDWEER Kermemerland

BRANDWEER Kermemerland BRANDWEER Kermemerland Afdeling Proactie & Preventie Team Advies, Externe Veiligheid Aan het college van de Gemeente Heemstede T.a.v. De heer C. Hendricks Postbus 352 2100 AJ Heemstede * * * ^ Datum Ons

Nadere informatie

BEOORDELING Exter n e v e i l i g h e i d B e s t e m m i n g s p l a n Z u i d - W e s t, L e i d e r d o r p 2 1 d e c e m b e r

BEOORDELING Exter n e v e i l i g h e i d B e s t e m m i n g s p l a n Z u i d - W e s t, L e i d e r d o r p 2 1 d e c e m b e r BEOORDELING Exter n e v e i l i g h e i d B e s t e m m i n g s p l a n Z u i d - W e s t, L e i d e r d o r p 2 1 d e c e m b e r 2 0 1 2 1 Externe veiligheid Voor externe veiligheid zijn een aantal bronnen

Nadere informatie

Gemeente Borne t.a.v. mevrouw S. Swart-Beekhuis Rheineplein 1 7622 DG Borne. m.vastert@brandweertwente.nl

Gemeente Borne t.a.v. mevrouw S. Swart-Beekhuis Rheineplein 1 7622 DG Borne. m.vastert@brandweertwente.nl adres Lansinkesweg 59 Hengelo Postbus 1400, 7500 BK Enschede postadres Postbus 1400 7500 BK Enschede telefoon 088 256 7000 Gemeente Borne t.a.v. mevrouw S. Swart-Beekhuis Rheineplein 1 7622 DG Borne Website

Nadere informatie

Datum Referentie Uw referentie Behandeld door 17 september P. Coenen-Stalman

Datum Referentie Uw referentie Behandeld door 17 september P. Coenen-Stalman Notitie 20120783-07 Brandweerkazerne Beek Verantwoording groepsrisico Datum Referentie Uw referentie Behandeld door 17 september 2012 20120783-07 P. Coenen-Stalman 1 Inleiding In opdracht van BRO Tegelen

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid Bestemmingsplan Ver-nieuwbouw Nationale Postcode Loterij In Amsterdam Zuid Referentie: 4/RoEv-2015 Datum: 26 01

Nadere informatie

Standaard Verantwoording Groepsrisico Gemeente Werkendam

Standaard Verantwoording Groepsrisico Gemeente Werkendam Standaard Verantwoording Groepsrisico Gemeente Werkendam Opdrachtgever: Natasja de Keijzer, gemeente Werkendam Uitvoering L. Jansen, M. van der Wielen, Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant Datum 11

Nadere informatie

BIJLAGE 2. Advies brandweer in het kader van de nieuwe vergunning voor LPG tankstation Bitswijk 4, 21 februari 2011

BIJLAGE 2. Advies brandweer in het kader van de nieuwe vergunning voor LPG tankstation Bitswijk 4, 21 februari 2011 BIJLAGE 2 Advies brandweer in het kader van de nieuwe vergunning voor LPG tankstation Bitswijk 4, 21 februari 2011 Gemeente Uden College van Burgemeester en Wethouders T.a.v. dhr. de Lange Afdeling Stedelijke

Nadere informatie

Op 10 april 2018 hebben wij uw verzoek om advies per ontvangen. Dit adviesverzoek betreft het bestemmingsplan Entree Archeon.

Op 10 april 2018 hebben wij uw verzoek om advies per  ontvangen. Dit adviesverzoek betreft het bestemmingsplan Entree Archeon. College van burgemeester en wethouders van de Gemeente Alphen aan den Rijn De heer R. Noorhoff Postbus 13 2400 AA ALPHEN AAN DEN RIJN Postadres Postbus 1123 2302 BC Leiden advies@vrhm.nl www.vrhm.nl Verzenddatum:

Nadere informatie

Proactie. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond SB/MI, de heer H. Mennen Postbus 950 5700 AZ HELMOND

Proactie. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond SB/MI, de heer H. Mennen Postbus 950 5700 AZ HELMOND Retouradres, Postbus 242, 5600 AE Eindhoven Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond SB/MI, de heer H. Mennen Postbus 950 5700 AZ HELMOND Geacht college, U heeft op 20 februari

Nadere informatie

Advies externe veiligheid bestemmingsplan Klaver 6a

Advies externe veiligheid bestemmingsplan Klaver 6a Gemeente Horst aan de Maas het college van Burgemeester en Wethouders Postbus 6005 5960 AA HORST *Z00049589C8* datum 30 juli 2014 behandeld door Nanette Starreveld uw kenmerk telefoonnummer +31 88 11 90295

Nadere informatie

Verantwoording groepsrisico bestemmingsplan: Burgemeester Manderslaan 8 in Zundert

Verantwoording groepsrisico bestemmingsplan: Burgemeester Manderslaan 8 in Zundert Inleiding: Het bestemmingsplan "Burgemeester Manderslaan 8 te Zundert" betreft het voornemen om 23 woningen te projecteren op de voormalige gemeentewerf, c.q. milieustraat van de gemeente Zundert. De woningen

Nadere informatie

Datum : 25 november 2014 : Externe veiligheid aanzet verantwoording groepsrisico

Datum : 25 november 2014 : Externe veiligheid aanzet verantwoording groepsrisico Notitie Project Projectnummer : 14-338_1 EV Betreft : Externe veiligheid aanzet verantwoording groepsrisico Behandeld door : Linda Gelissen 1 Inleiding Wonen Limburg is voornemens om haar bestaande kantoorpand

Nadere informatie

Gemeente Groesbeek College van burgemeester en wethouders D.t.v. Omgevingsdienst regio Nijmegen De heer M. Geurts Postbus LV NIJMEGEN

Gemeente Groesbeek College van burgemeester en wethouders D.t.v. Omgevingsdienst regio Nijmegen De heer M. Geurts Postbus LV NIJMEGEN Gemeente Groesbeek College van burgemeester en wethouders D.t.v. Omgevingsdienst regio Nijmegen De heer M. Geurts Postbus 1603 6511 LV NIJMEGEN Sector Brandweer Groenewoudseweg 275 6524 TV Nijmegen Postbus

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid Bestemmingsplan Kadoelen- Oostzanerwerf III 2011 Referentie: 0000032/RoEv-2011 Datum: 24 april 2012 Behandeld

Nadere informatie

Notitie Aanzet tot verantwoording groepsrisico ligplaatsen woonboten Bestemmingsplan 'Het Nieuwe Diep'

Notitie Aanzet tot verantwoording groepsrisico ligplaatsen woonboten Bestemmingsplan 'Het Nieuwe Diep' Parkweg 22A 6212 XN MAASTRICHT Postbus 480 6200 AL MAASTRICHT T +31 (0)43-3467878 F +31 (0)43-3476347 E Maastricht@chri.nl www.chri.nl Notitie 20140230-04 Aanzet tot verantwoording groepsrisico ligplaatsen

Nadere informatie

Het plangebied ligt ten zuiden van de Akersteenweg, nabij de kruising Burg. Cortenstraat.

Het plangebied ligt ten zuiden van de Akersteenweg, nabij de kruising Burg. Cortenstraat. Externe veiligheid: verantwoording groepsrisico 0. Inleiding Ter plaatse van de voormalige Rekko-locatie aan de Akersteenweg is men voornemens een appartementencomplex, een paviljoen en winkels te realiseren.

Nadere informatie

BRANDWEER Amsterdam-Amstelland

BRANDWEER Amsterdam-Amstelland BRANDWEER 13. m. 212 < & Gemeente Aalsmeer T.a.v. de heer F.R. Kroese' Postbus 253 Ingekomen nr. 143 AG Aalsmeer Class, nr.-/ƒ,? Relatie nr. l./j3 Postbus 92171 19 AD Amsterdam Telefoon (2) 555 66 66 Fax

Nadere informatie

Bijlage 9: Externe veiligheid

Bijlage 9: Externe veiligheid Bijlage 9: Externe veiligheid Bijlage 9A: Brief Brandweer, 12 april 2010 Bijlage9B: Brief Gasunie, 1 april 2009 Bijlage 9A: Brief Brandweer, 12 april 2010 Gemeente Duiven De heer P. de Weijer Postbus

Nadere informatie

Verantwoording Groepsrisico bestemmingsplan Buitengebied Drimmelen (dd )

Verantwoording Groepsrisico bestemmingsplan Buitengebied Drimmelen (dd ) Verantwoording Groepsrisico bestemmingsplan Buitengebied Drimmelen (dd. 20-1- 2014) De gemeente Drimmelen heeft voor haar buitengebied een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Reden hiervoor is dat de huidige

Nadere informatie

2.1 Risicobronnen...6. 2.2 Risiconormering...7. 3.1 Scenario LPG-tankstation: BLEVE...9

2.1 Risicobronnen...6. 2.2 Risiconormering...7. 3.1 Scenario LPG-tankstation: BLEVE...9 Inhoudsopgave Pagina SAMENVATTING EN ADVIES 4 1 INLEIDING 5 2 SITUATIE 5 2.1 Risicobronnen...6 2.2 Risiconormering...7 2.2.1 Bevi-inrichtingen...7 2.2.2 Buisleidingen...7 2.2.3 Provincialeweg N244...8

Nadere informatie

Sector Brandweer Groenewoudseweg 275 6524 TV Nijmegen Postbus 1120 6501 BC Nijmegen

Sector Brandweer Groenewoudseweg 275 6524 TV Nijmegen Postbus 1120 6501 BC Nijmegen Gemeente Nijmegen College van burgemeester en wethouders D.t.v. mevrouw M.A. Versleijen Bureau planologie en ruimtelijke ordening Postbus 9105 6500 HG NIJMEGEN Sector Brandweer Groenewoudseweg 275 6524

Nadere informatie

Het initiatief omvat een trouwevenementenzaal (Elit Plaza) in het bestaande bedrijfspand aan de Kapitein Grantstraat 25 te Tilburg.

Het initiatief omvat een trouwevenementenzaal (Elit Plaza) in het bestaande bedrijfspand aan de Kapitein Grantstraat 25 te Tilburg. Verantwoordingsparagraaf Elit Plaza te Tilburg Inleiding Beschrijving en ligging plan Het initiatief omvat een trouwevenementenzaal (Elit Plaza) in het bestaande bedrijfspand aan de Kapitein Grantstraat

Nadere informatie

B R A N D W E E R. Brabant-NoeFd

B R A N D W E E R. Brabant-NoeFd Brabant-NoeFd B R A N D W E E R dm CLASS: College van Burgemeester en Wethouder Gemeente 's-hertogenbosch Q^e, t.a.v. Dhr. J van der Pluim Postbus 12345 5200 GZ 'S-HERTOGENBOSCH Orthenseweg 2b 5212 XA

Nadere informatie