Bijdrage Rabobank Coöperatiefonds voor plein

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijdrage Rabobank Coöperatiefonds voor plein"

Transcriptie

1 30 juni 2017 Bijdrage Rabobank Coöperatiefonds voor plein CBS Ds. Hasperschool en obs Akkrum hebben een bijdrage gekregen van 2.500,00 vanuit het Coöperatiefonds van Rabobank HeerenveenZuidoost Friesland. Dit bedrag is voor de aanschaf en plaatsing van nieuwe speeltoestellen op het schoolplein. Het schoolplein van de beide Akkrumer basisscholen kan heel goed een aantal nieuwe speeltoestellen gebruiken die de leerlingen uitdagen tot bewegen. De speeltoestellen die nu op het schoolplein staan, zijn hoognodig aan vervanging toe. Omdat de beide basisscholen gezonde scholen zijn op het gebied van Sport & Bewegen is het streven om ook het schoolplein dusdanig uitdagend te maken dat leerlingen volop kunnen bewegen. Het is de bedoeling dat het nieuwe schoolplein zo snel mogelijk, maar in ieder geval voor het eind van het jaar, gerealiseerd zal worden. Omdat scholen geen budget hebben voor de aanschaf van speeltoestellen zijn zij heel blij met de steun van de Rabobank. Het Coöperatiefonds van Rabobank HeerenveenZuidoost Friesland is er voor lokale maatschappelijke initiatieven die de leefbaarheid in de omgeving vergroten. Leden van de ledenraad van de bank beslissen over de aanvragen. Het coöperatiefonds wordt gevormd vanuit het coöperatief dividend van de bank: een vorm van dividend uitkering waarmee een deel van de nettowinst van de bank ter beschikking wordt gesteld aan veelal maatschappelijke doelen. Agenda Website App Twitter Facebook Portaal OV MR Maandag 0307 Dinsdag 0407 Woensdag 0507 Schoolreis groep 1 tot en met 4 Donderdag 0607 Schoolreis groep 5 en 6 Vrijdag 0807 Nieuwsbrief

2 30 juni 2017 pagina 2 Kamp groep 7 #Wijzigen gegevens Wij beschikken graag over de actuele gegevens van ouders en leerlingen, zodat we ouders altijd kunnen bereiken als dit nodig is. Wij horen het graag als bijvoorbeeld een mobiel telefoonnummer of adres gewijzigd is. Wijzigingen doorgeven kan via het ouderportaal. #Verkiezingen De medezeggenschapsraad is voor komend schooljaar op zoek naar een nieuw lid voor de oudergeleding. In deze nieuwsbrief staat meer informatie over de taak van de medezeggenschapsraad en de verkiezingen die uitgeschreven zullen worden. We hopen dat er ouders zijn die zich opgeven! De leerlingen van groep 7 zijn gisteren op kamp gegaan naar Bakkeveen en komen vandaag weer terug. Gisteren hebben zij onder andere gezwommen en Bingo gedaan. Oud papier Voor het ophalen van oud papier wordt een beroep op ouders gedaan. De hulpouders worden zowel op de dinsdag als donderdagavond om uur verwacht bij de voormalige Juf Boeremaskoalle aan de Jokwei (route AkkrumOost/Nes) en bij de voormalige Burgemeester Thalenschool aan de Ombocht, (route CentrumZuid en route Leppebuorren). Er is een coördinator aanwezig. De indeling is als volgt: Route en datum Hulpouders Coördinator OV Route CentrumZuid Ouders van Mart de Vries Dinsdag 11 juli Ouders van Mare Voolstra Grytsje Route Leppebuorren Dinsdag 25 juli Route AkkrumOost/Nes Donderdag 27 juli Route CentrumZuid Dinsdag 8 augustus Route Leppebuorren Dinsdag 22 augustus Route AkkumOost/Nes Donderdag 24 augustus Wanneer je verhinderd bent, vragen wij je zelf voor vervanging te zorgen door onderling te ruilen. Wij willen je vragen deze wijzigingen door te geven aan de contactpersoon, Anke SteensmaBunt (telefoon , sweltsje@zonnet.nl).

3 30 juni 2017 pagina 3 Schoolreisjes Komende week staan de schoolreisjes van groep 1 tot en met 6 op het programma. Hieronder staan per schoolreisje de datum, vertrek en aankomsttijden en verdere bijzonderheden vermeld. Groep 1/2A, 1/2B, 2/3 en 3: woensdag 5 juli De Drentse Koe in Ruinerwold Vertrek vanaf school: 9.15 uur (9.00 uur op school aanwezig) Aankomst bij school: uur Meenemen: Makkelijk zittende kleding (korte broek) Goed schoeisel (géén slippers) Bijzonderheden: Voor eten, drinken en wat lekkers wordt gezorgd Voor kinderen die regelmatig een ongelukje hebben graag extra kleding meegeven aan de leerkracht. Groep 4: woensdag 5 juli Kameleondorp in Terherne Vertrek vanaf school: 9.15 uur (9.00 uur op school anwezig) Aankomst bij de spoorbrug (Frisian Queen): circa uur Meenemen: Droge kleding Zwemkleding Schoenen met veters/klittenband die nat mogen worden Handdoek Lunch Voldoende drinken Bij slecht weer: regenkleding Groep 5, 5/6 en 6: donderdag 6 juli Duinenzathe in Appelscha Vertrek vanaf school: Aankomst bij school: Meenemen: Goed schoeisel (géén slippers) Makkelijke kleding Lunchpakket Voldoende drinken Bijzonderheden: Leerkrachten verzorgen de versnaperingen; de leerlingen hoeven dus geen snoep en geld mee te krijgen. Nieuwe leden OV/vacature penningmeester De oudervereniging is zeer verheugd dat er zich voor het volgende schooljaar maar liefst vier nieuwe ouders hebben aangemeld als lid van de oudervereniging! Het gaat om Tamara Ziengs, Sandra Siebenga, Fardow van der Werf en Marieke Visser. Het is goed om te zien dat er veel ouders bereid zijn zich in te zetten voor de school. De oudervereniging is vanaf komend schooljaar nog wel op zoek naar een penningmeester. Ben jij goed in het beheren van een kas? Dan is dit een mooie gelegenheid om iets voor de school te doen! Kijk op de website van obs Akkrum om te zien wat de oudervereniging allemaal doet. Het is niet noodzakelijk dat de nieuwe penningmeester bij alle activiteiten betrokken is, maar dit mag natuurlijk wel. Alleen het beheren van de kas is voldoende. Ben je geïnteresseerd of heb je vragen over deze vacature, richt je dan tot een van onze OVleden of stuur een mail naar ov@obsakkrum.nl. Namens de oudervereniging, Sjaak Bos (voorzitter)

4 30 juni 2017 pagina 4 Voorbereiding musical groep 8 Donderdag 6 juli oefenen we met kleding aan voor de musical. Willen jullie ervoor zorgen dat de leerlingen dan hun kleding meenemen? Er zijn ook leerlingen die kleding gaan huren. Leerlingen die kleding huren, hoeven vanwege de kosten deze kleding nog niet mee te nemen. Zij kunnen de kleding uiterlijk maandag 17 juli mee naar school nemen. Wij zijn nog op zoek naar paraplu s. Heeft u een kleurige paraplu thuis, wilt u deze dan maandag meegeven naar school? Het zou handig zijn als er een sticker met naam op komt van wie de paraplu is. Ook zijn wij nog op zoek naar een buitenbankje. Heeft u één die we kunnen lenen, dan graag even doorgeven aan de leerkrachten van groep 8. Gezonde School Naschoolse SportActiviteiten Actuele informatie en voorlichting over sport, bewegen en gezonde voeding Waterfeest Het naschoolse schoolsportjaar wordt afgesloten met een groot waterfeest op dinsdag 11 juli van uur tot uur. De ouders/verzorgers van de groepen 3 t/m 8 kunnen hun kinderen aanmelden via deze link: Voor het nieuwe schooljaar is al een planning voor Naschoolse SportActiviteiten gemaakt. Onder voorbehoud van wijzigingen zijn de volgende activiteiten gepland: 12 september: Verdedigingssport groep 5 tot en met 8 26 september: Hockey groep 3 en 4 14 november: Dance dance dance groep 3 en 4 12 december: Freerunspektakel groep 5 tot en met 8 23 januari: Gymnastiekfeest groep 1 tot en met 4 6 februari: Judo groep 3 en 4 3 april: Voetbal jongens groep 5 tot en met 8 10 april: Voetbal meisjes groep 5 tot en met 8 15 mei: Korfbal/kaatsen groep 3 en 4 10 juli: Waterfeest groep 1 tot en met 8 Voedingsbeleid Twee weken geleden gaven we aan dat de school een voedingsbeleid heeft ontwikkeld en dat we de komende weken iedere keer een onderdeel zullen belichten in de nieuwsbrief. Naast het geven van richtlijnen voor gezonde voeding, wil de school ook graag een gezond voedingspatroon stimuleren. Hieronder geven we dan ook wat suggesties voor gezonde traktaties en lunch. Suggesties voor gezonde traktaties Jarig? Dat wordt natuurlijk op school gevierd. Een traktatie is een extra tussendoortje. Het geeft een feestelijk tintje aan het jarig zijn. Hoe iets gepresenteerd wordt, is voor veel kinderen vaak nog leuker dan de traktatie zelf. Een mooi uitgangspunt voor een traktatie is: Eén is genoeg en klein is oké!. Wat voorbeelden ter inspiratie: Kleine porties eten, liefst gekozen uit de schijf van vijf, zoals (versierd) vers fruit (appel, mandarijn) of (versierde) groente (worteltjes, reepjes paprika) Kleine porties van producten die niet te vet of te zoet zijn, zoals doosjes rozijntjes of een handje popcorn, pepsels, rijstwafels, soepstengels, plak peperkoek, minieierkoek. Eén klein snoepje is prima, maar houdt u het daar dan ook bij.

5 30 juni 2017 pagina 5 Vrolijke traktaties vind je op en Suggesties voor een gezonde lunch Een gezonde lunch levert energie en gezonde voedingsstoffen. Hieronder vindt u suggesties over hoe een gezonde broodtrommel eruit kan zien. Volkorenbrood en bruinbrood zijn de gezondste keuze. Als variatie is een volkorencracker, roggebrood, krenten of mueslibol ook lekker. Gezond beleg voor op brood is bijvoorbeeld: Hartig mager beleg, zoals 20+ en 30+ kaas, 20+ of 30+ smeerkaas met minder zout, verse geitenkaas, ei, hüttenkäse en light zuivelspread. Notenpasta en pindakaas met 100% pinda s of noten, zonder toegevoegd zout of suiker. Hummus zonder zout. Groente en fruit, zoals tomaat, komkommer, paprika, avocado, banaan, appel en aardbei. Vegetarische smeerworst, vleeswaar zoals kipfilet, magere knakworst of een plakje ham. Salades op brood zoals komkommersalade, farmersalade. Appelstroop, halvajam, honing, vruchtenhagel. Tips voor pauzehappen, lunch, drinken en traktaties vind je op Het voedingsbeleid zullen we vanaf komend schooljaar gaan gebruiken, maar is nu al op de website van onze school te raadplegen door op het rode blokje te klikken. In de komende nieuwsbrieven zullen we iedere keer een onderdeel van het voedingsbeleid belichten. Gezonde traktaties Ook deze week kwam weer een aantal gezonde traktaties voorbij. Jelmer Klijnstra trakteerde op heerlijke meloenparten en Cas Renema maakte voetballers.

6 30 juni 2017 pagina 6 Verkiezingen medezeggenschapsraad Het einde van het schooljaar komt in zicht; door het vertrek van één van de leden van de medezeggenschapsraad zijn wij op zoek naar een nieuw lid. Wil jij meepraten over de ontwikkelingen binnen obs Akkrum? Zoals bijvoorbeeld het voedingsbeleid, de formatieverdeling of het pedagogisch beleid? Stel je dan kandidaat als lid voor de medezeggenschapsraad! Het betreft verkiezingen voor de oudergeleding. Het aantal leden dat zitting mag nemen in de medezeggenschapsraad is gebaseerd op het leerlingaantal van de school. Bij ons zijn dat zes leden: drie leerkrachten en drie ouders. Momenteel hebben zitting: Christophe Meijer (voorzitter), Karin van Laer en Windy Koolwijk. Karin van Laer zal de medezeggenschapsraad na dit schooljaar verlaten. Ook u wordt uitgenodigd om u als ouder kandidaat te stellen voor de medezeggenschapsraad van obs Akkrum. De verkiezingen worden uitgevoerd volgens de procedure die staat beschreven in de wet Wet Medezeggenschap op Scholen. Dit betekent dat ouders de kans krijgen zich kandidaat te stellen en zitting te nemen in de medezeggenschapsraad. Wanneer meerdere kandidaten zich melden, worden er verkiezingen uitgeschreven. Wanneer u zich beschikbaar wilt stellen voor de medezeggenschapsraad, vragen wij u dit te doen middels een motivatie en pasfoto. Direct na de zomervakantie wordt dit gepubliceerd in de nieuwsbrief. Per gezin kan zich één ouder/verzorger verkiesbaar stellen. De motivatie kunt u mailen naar conny.vanderlinden@debasis.frl onder vermelding van kandidaat medezeggenschapsraad. Reacties dienen uiterlijk vrijdag 14 juli aanstaande binnen te zijn. Als meerdere kandidaten zich opgeven en er verkiezingen uitgeschreven worden, zal er direct na de zomervakantie gestemd kunnen worden. Programmeurs in groep 7 Thom, Tim, Jan en Jurre uit groep 7 zijn fanatieke programmeurs. Zij hebben twee games gemaakt die door leerlingen van school gespeeld kunnen worden. Door op het rode blokje te klikken, kun je de games spelen. Speeltoestellen plein De speeltoestellen op het plein worden snel minder: de houten palen raken verrot en verschillende onderdelen gaan kapot. We hebben daarom al geruime tijd geleden een groepje gevormd met ouders en de directies van beide scholen die een nieuwe inrichting van het schoolplein proberen te realiseren. De oudervereniging heeft al een flink bedrag gespaard voor speeltoestellen en ook de Ds. Hasperschool is geld bij elkaar aan het brengen. Omdat de kosten voor speeltoestellen enorm hoog zijn, hebben we een daarnaast een professionele fondsenwerver gevraagd fondsen te benaderen. Dit heeft er in geresulteerd dat we vorige week 2.500,00 van het Rabobank Coöperatiefonds hebben ontvangen. Er zijn nog meer fondsen aangeschreven en we hopen dat we daarmee de begroting voor het speelterrein sluitend kunnen krijgen. Het zal ongetwijfeld nog wel enige tijd kosten, maar we hopen dat we over een poosje weer een heel uitdagend speelterrein hebben.

7 Her 30 juni 2017 pagina 7 Een brug voor boer Bart in groep 7 Groep 7 is drie donderdagmiddagen aan de slag geweest met het project "Een brug voor boer Bart". Vorige week donderdag hebben ze hun bruggen gepresenteerd. Feest groep 1, 2 en 3 Verenigingen en stichtingen die culturele en sportieve eenmalige activiteiten zonder winstoogmerk in Akkrum en directe omgeving organiseren, kunnen via een een bericht aanleveren voor deze rubriek. Het bericht mag maximaal 100 woorden lang zijn en kan links bevatten voor verdere informatie. VakantieBiebapp Vorig jaar zijn dankzij de VakantieBiebapp duizenden kinderen in de zomervakantie blijven lezen. Een geweldige ontwikkeling, want door te blijven lezen tijdens de vakantie wordt een terugval in Aviniveau tegengegaan zoals ook uit onderzoek blijkt. Deze zomer komt de bibliotheek daarom weer met een nieuwe editie van de VakantieBieb met leuke jeugd ebooks voor leerlingen van groep 3 tot en met 8. Er staan dertig kinderboeken in de app en deze boeken zijn gesorteerd op Aviniveau. Kijk voor meer informatie op:

Kamp groep 8. Agenda. Maandag. Dinsdag. Woensdag. Donderdag. Vrijdag. 14 juli 2017

Kamp groep 8. Agenda. Maandag. Dinsdag. Woensdag. Donderdag. Vrijdag. 14 juli 2017 Kamp groep 8 14 juli 2017 De leerlingen van groep 8 zijn dinsdag, woensdag en donderdag op kamp geweest naar Vlieland. Zij hebben daar een paar heel leuke dagen beleefd en hebben het ook met het weer best

Nadere informatie

Verjaardag juf Grietsje en juf Marieke

Verjaardag juf Grietsje en juf Marieke 9 juni 2017 Verjaardag juf Grietsje en juf Marieke Afgelopen dinsdag hebben stagejuf Marieke en juf Grietsje hun verjaardag in groep 5/6 gevierd. We hebben een smiley gemaakt van eierkoeken, windmolentjes

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool

Voedingsbeleid basisschool Voedingsbeleid basisschool Introductie We willen gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders zorgen we voor gezond

Nadere informatie

Voedingsbeleid. Gezonde School

Voedingsbeleid. Gezonde School Voedingsbeleid Gezonde School 1 Voedingsbeleid Voorwoord Er wordt in de samenleving veel gesproken over voeding. Het is duidelijk dat er veel aandacht is voor een gezonde leefstijl en dat bewegen en voeding

Nadere informatie

Afscheid groep 8. Agenda. Zaterdag. Vrijdag. Zondag. Maandag. 21 juli 2017

Afscheid groep 8. Agenda. Zaterdag. Vrijdag. Zondag. Maandag. 21 juli 2017 Afscheid groep 8 21 juli 2017 De leerlingen van groep 8 hebben afgelopen dinsdagavond afscheid genomen van obs Akkrum. Zij deden dit door de musical Niet te filmen op te voeren voor ouders en andere familieleden.

Nadere informatie

Contactavonden. Totempalen Pleinfeest. Agenda. Maandag. Dinsdag. Woensdag. Donderdag. Vrijdag. 16 september 2016

Contactavonden. Totempalen Pleinfeest. Agenda. Maandag. Dinsdag. Woensdag. Donderdag. Vrijdag. 16 september 2016 Contactavonden 16 september 2016 Op maandag 26 en dinsdag 27 september vinden de eerste contactavonden van dit schooljaar plaats. Bij deze eerste contactavond zullen vooral de ouders aan het woord zijn,

Nadere informatie

Theoretisch verkeersexamen

Theoretisch verkeersexamen 7 april 2017 Theoretisch verkeersexamen De leerlingen van groep 8 hebben gisteren het theoretisch verkeersexamen gemaakt. Tijdens het examen was het doodstil in de klas en werd er heel geconcentreerd gewerkt.

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool Pius X

Voedingsbeleid basisschool Pius X Voedingsbeleid basisschool Pius X Introductie We willen gezond eten op basisschool Pius X voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders

Nadere informatie

Rapportavonden. Kamp groepen 8. Agenda. 8 juli 2016

Rapportavonden. Kamp groepen 8. Agenda. 8 juli 2016 Rapportavonden 8 juli 2016 Op maandag 4 en dinsdag 5 juli hebben de laatste rapportavonden van dit schooljaar plaatsgevonden. Wij willen de ouders bedanken voor de prettige gesprekken die er gevoerd zijn.

Nadere informatie

Voedingsbeleid CBS Ds. Hasperschool, Akkrum. CBS Ds. Hasperschool. De Stringen HA Akkrum

Voedingsbeleid CBS Ds. Hasperschool, Akkrum. CBS Ds. Hasperschool. De Stringen HA Akkrum 2015-2019 CBS Ds. Hasperschool De Stringen 3 8491 HA Akkrum 0566-651464 info@hasperschool.nl www.hasperschool.nl 2 Voorwoord Er wordt in de samenleving veel gesproken over voeding. Het is duidelijk dat

Nadere informatie

Voedingsbeleid CBS de Hoeksteen Well

Voedingsbeleid CBS de Hoeksteen Well Voedingsbeleid CBS de Hoeksteen Well Introductie We willen gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders zorgen we

Nadere informatie

Tip: koop seizoensgroente en -fruit.

Tip: koop seizoensgroente en -fruit. Voedingsbeleid Inleiding We willen gezond eten op school voor iedereen gemakkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met de ouders zorgen we voor gezond eten

Nadere informatie

U I T D E S C H O O L GEKLAPT Septemb e r 2 0 1 5

U I T D E S C H O O L GEKLAPT Septemb e r 2 0 1 5 U I T D E S C H O O L GEKLAPT Septemb e r 2 0 1 5 Geachte ouder(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van September 2015. Trots. Al in de tweede week van het schooljaar bezocht de inspecteur van het onderwijs

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool Het Rondeel

Voedingsbeleid basisschool Het Rondeel Voedingsbeleid basisschool Het Rondeel Introductie We willen gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders zorgen

Nadere informatie

Afscheid groepen 8. Agenda. 19 juni 2015

Afscheid groepen 8. Agenda. 19 juni 2015 19 juni 2015 Afscheid groepen 8 De leerlingen van groep 8A en 8B zijn aan hun laatste dagen op obs Akkrum bezig; na de zomervakantie gaan zij naar verschillende scholen voor voortgezet onderwijs. De afgelopen

Nadere informatie

Voedingsbeleid OBS Sterrendonk

Voedingsbeleid OBS Sterrendonk Voedingsbeleid OBS Sterrendonk Introductie Op onze school besteden we aandacht aan het stimuleren van gezonde voeding. We zetten ons ervoor in om ouders te betrekken bij het meegeven van een gezond pauzehapje

Nadere informatie

Studiedag team. Agenda. Maandag. Dinsdag. Woensdag. Donderdag. Vrijdag. 24 maart 2017

Studiedag team. Agenda. Maandag. Dinsdag. Woensdag. Donderdag. Vrijdag. 24 maart 2017 Studiedag team 24 maart 2017 Terwijl de leerlingen vandaag op hun vrije dag ongetwijfeld van het mooie voorjaarsweer hebben genoten, zaten de teamleden van obs Akkrum voor de verandering zelf eens in de

Nadere informatie

Studiedag team. Informatie schoolreisjes en -kampen. Agenda. 24 juni 2016

Studiedag team. Informatie schoolreisjes en -kampen. Agenda. 24 juni 2016 Studiedag team 24 juni 2016 Het team van obs Akkrum heeft vandaag een studiedag gehouden waarbij onder andere is gesproken over het schoolplan voor de komende vier jaar en hoe wij ons als school in deze

Nadere informatie

Voedingsbeleid Algemene Hindoe Basisschool

Voedingsbeleid Algemene Hindoe Basisschool Voedingsbeleid Algemene Hindoe Basisschool 1 Introductie Op onze school willen we gezond eten en drinken voor iedereen makkelijk maken. Samen met ouders proberen we te zorgen voor gezond eten en drinken

Nadere informatie

Gezonde school: Gezond leven

Gezonde school: Gezond leven Gezonde school: Gezond leven Introductie Onze leerlingen leren voor het leven. Naast rekenen, taal, schrijven en het aanleren van allerlei vaardigheden die onze leerlingen helpen om Vaardig de wereld in

Nadere informatie

Zeilen. Koningsspelen. Agenda. 1 mei 2015

Zeilen. Koningsspelen. Agenda. 1 mei 2015 Zeilen 1 mei 2015 Na de vakantie, op maandag 11 mei, gaat groep 6B zeilen, groep 6A gaat op woensdag 13 mei zeilen. We vertrekken om 9.00 uur vanaf school, de kinderen moeten gewoon om 8.30 uur op school

Nadere informatie

Voedingsbeleid De Wereldweide. In dit beleidsplan maken we duidelijk waar we voor staan en wat we willen bereiken.

Voedingsbeleid De Wereldweide. In dit beleidsplan maken we duidelijk waar we voor staan en wat we willen bereiken. Voedingsbeleid De Wereldweide In dit beleidsplan maken we duidelijk waar we voor staan en wat we willen bereiken. Introductie Ons uitgangspunt is dat we met ouders en verzorgers in gesprek zijn over de

Nadere informatie

Vragenlijsten. Agenda. 5 juni 2015

Vragenlijsten. Agenda. 5 juni 2015 Vragenlijsten 5 juni 2015 In de nieuwsbrief was afgelopen vrijdag te lezen dat er een fout in ParnasSys zat waardoor het niet mogelijk was om vragenlijsten in te vullen en te versturen via het ouderportaal.

Nadere informatie

voedingsbeleid gebaseerd op

voedingsbeleid gebaseerd op voedingsbeleid gebaseerd op opgesteld door Pauline Windmeijer datum: 20 november 2018 vastgesteld op: teamvergadering 12 maart 2019 Introductie We willen gezond eten op De Rietvest voor iedereen bevorderen

Nadere informatie

Voedings beleid Voedingsbeleid Basisschool Scharn Schooljaar

Voedings beleid Voedingsbeleid Basisschool Scharn Schooljaar Voedings beleid Voedingsbeleid Basisschool Scharn Schooljaar 2018-2019 Introductie We willen gezond eten op school stimuleren en voor iedereen toegankelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling

Nadere informatie

Schoolreisjes. Agenda. Maandag. Dinsdag. Woensdag. Donderdag. Vrijdag. 7 juli 2017

Schoolreisjes. Agenda. Maandag. Dinsdag. Woensdag. Donderdag. Vrijdag. 7 juli 2017 Schoolreisjes 7 juli 2017 Deze week zijn er veel groepen op schoolreis geweest. De groepen 1, 2 en 3 gingen naar de Drentse Koe, groep 4 naar het Kameleondorp en de groepen 5 en 6 naar Duinenzathe. Het

Nadere informatie

Voedingsbeleid

Voedingsbeleid Voedingsbeleid 2016-2019 O.B.S. t Jonkertje Jonkersvaart Inhoud 1. Introductie 2. Eten in de ochtendpauze 3. Eten tijdens de lunch 4. Drinken 5. Traktaties 6. Het goede voorbeeld 7. Uitvoering 1 1 Introductie

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool. Fontanus- Harderwijk

Voedingsbeleid basisschool. Fontanus- Harderwijk Voedingsbeleid basisschool Fontanus- Harderwijk Introductie We hebben op onze school gekozen voor de Gezonde school-aanpak. Dat betekent dat we aandacht hebben voor sport en bewegen. Daarnaast willen we

Nadere informatie

O.B.S. Het Palet Gezondheidsbeleid 2016/2017

O.B.S. Het Palet Gezondheidsbeleid 2016/2017 O.B.S. Het Palet Gezondheidsbeleid 2016/2017 1 Introductie Wij als school zien graag dat alle kinderen gezond zijn, daar proberen wij op onze manier een bijdrage aan te leveren. Dat doen we onder andere

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool Leyenbroek

Voedingsbeleid basisschool Leyenbroek Voedingsbeleid basisschool Leyenbroek Introductie We willen gezond eten op basisschool Leyenbroek voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met

Nadere informatie

Woordenboekles groep 8

Woordenboekles groep 8 24 mei 2017 Woordenboekles groep 8 Maandag kregen de leerlingen van groep 8 een woordenboekles van Anne Dykstra. Hij liet de leerlingen verschillende woorden opzoeken; elk goed antwoord leverde 10 punten

Nadere informatie

Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016

Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016 Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016 Gezonde voeding en gezond eetgedrag Wij, leraren en ouders, vinden gezonde voeding en gezond eetgedrag belangrijk voor kinderen.

Nadere informatie

GEZOND ETEN EN DRINKEN. Voedingsbeleidsplan EBS de Fontein

GEZOND ETEN EN DRINKEN. Voedingsbeleidsplan EBS de Fontein GEZOND ETEN EN DRINKEN Voedingsbeleidsplan EBS de Fontein Maart 2018 Inleiding Het aantal kinderen met overgewicht, en ook het aantal volwassenen, stijgt de laatste jaren onrustbarend o.a. als gevolg van

Nadere informatie

28 mei Voedingsbeleid

28 mei Voedingsbeleid 28 mei 2019 Voedingsbeleid Introductie De Prinses Amaliaschool is een gezonde school en werkt al jaren aan de gezondheid van haar leerlingen. In september 2016 heeft de school het certificaat van thema

Nadere informatie

Techniekmiddag groep 4 t/m 8

Techniekmiddag groep 4 t/m 8 20 mei 2016 Techniekmiddag groep 4 t/m 8 In groep 4 tot en met 8 werd gistermiddag een techniekmiddag gehouden. In alle lokalen konden verschillende activiteiten gedaan worden. De leerlingen konden zelf

Nadere informatie

Introductie Ontbijt Eten in de ochtendpauze

Introductie Ontbijt Eten in de ochtendpauze Introductie CBS de Rank wil gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Daarnaast vinden wij dat een gezonde voeding bijdraagt aan

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool De Diamant

Voedingsbeleid basisschool De Diamant Voedingsbeleid basisschool De Diamant Januari 2018 Introductie We willen gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders

Nadere informatie

Bezoek boerderij groep 1/2B

Bezoek boerderij groep 1/2B 4 mei 2017 Bezoek boerderij groep 1/2B De leerlingen van groep 1/2B hebben woensdagochtend de boerderij van klasgenoot Bjorn bezocht. De leerlingen hebben het melken geoefend, hebben in een tractor gezeten

Nadere informatie

Presentatie. Rapportavonden. Agenda. 5 februari 2016

Presentatie. Rapportavonden. Agenda. 5 februari 2016 Presentatie 5 februari 2016 De leerlingen van obs Akkrum maken bij een spreekbeurt, krantenkring of boekbespreking regelmatig gebruik van een zelfgemaakte presentatie. Er wordt vaak veel tijd en energie

Nadere informatie

Voedingsbeleid. Niels Donders De Sportanen

Voedingsbeleid. Niels Donders De Sportanen 2019 Voedingsbeleid Niels Donders De Sportanen 1-1-2019 INLEIDING 2 1.1 Waarom een voedingsplan 2 1.2 Gezond voedingsaanbod 2 1.2.1 Gezond eten met de schijf van vijf 3 1.2.2 Vaste en rustige eetmomenten

Nadere informatie

Drachten 11 april Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de kinderen van de Wiekslag, Schoolfruit

Drachten 11 april Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de kinderen van de Wiekslag, Schoolfruit Drachten 11 april 2019 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de kinderen van de Wiekslag, Schoolfruit De afgelopen periode hebben we gebruik kunnen maken van het schoolfruitproject. We zijn blij dat we daar

Nadere informatie

Gezondheidsbeleid. Ingaand per: 31 oktober 2016

Gezondheidsbeleid. Ingaand per: 31 oktober 2016 Gezondheidsbeleid Ingaand per: 31 oktober 2016 Introductie Dit gezondheidsbeleid is in samenwerking met kinderen, ouders en leerkrachten van basisschool Breedeweg opgesteld. Op onze school dragen we samen

Nadere informatie

Voedingsbeleid Kindcentrum De Klimboom

Voedingsbeleid Kindcentrum De Klimboom Voedingsbeleid Kindcentrum De Klimboom Het motto van onze school wordt omschreven als: Zin in onderwijs. Uitgangspunt in de uitwerking op school is het Koersplan van de Stichting Best Onderwijs. We willen

Nadere informatie

Voedingsbeleid DOL FIJN kinderopvang

Voedingsbeleid DOL FIJN kinderopvang Voedingsbeleid DOL FIJN kinderopvang Inhoud Algemeen Gezond voedingsaanbod Vaste en rustige eetmomenten Traktaties Voedingsaanbod Voedingsaanbod voor kinderen tot 1 jaar Voedingsaanbod voor kinderen vanaf

Nadere informatie

Versieren hal door oudervereniging

Versieren hal door oudervereniging 15 januari 2016 Versieren hal door oudervereniging De oudervereniging van obs Akkrum en de activiteitencommissie van de CBS Ds. Hasperschool hebben hun creatieve handen weer laten wapperen. De kerstsfeer

Nadere informatie

Tentoonstelling Kinderboekenweek

Tentoonstelling Kinderboekenweek 13 oktober 2017 Tentoonstelling Kinderboekenweek Gistermiddag werd de Kinderboekenweek op obs Akkrum afgesloten met een tentoonstelling. Veel vaders en moeders, maar ook oma s en opa s, kwamen kijken wat

Nadere informatie

Voedingsbeleid. brede zorgschool de Cambier. Versie oktober 2016

Voedingsbeleid. brede zorgschool de Cambier. Versie oktober 2016 Voedingsbeleid brede zorgschool de Cambier 2016 Versie oktober 2016 2 van 6 1. Inleiding/aanleiding Op brede zorgschool de Cambier vinden we het belangrijk dat onze leerlingen en personeel een gezonde

Nadere informatie

Fitness- en judolessen

Fitness- en judolessen 3 februari 2017 Fitness- en judolessen Deze week waren er twee verschillende bijzondere sportintroductielessen. Op maandag verzorgde Switch Akkrum een aantal KidsFit-lessen voor de bovenbouw waarbij de

Nadere informatie

Schoolbeleid. Eten en drinken op school & Trakteren

Schoolbeleid. Eten en drinken op school & Trakteren Schoolbeleid Eten en drinken op school & Trakteren September 2016 Inleiding Het aantal kinderen met overgewicht, en ook het aantal volwassenen, stijgt de laatste jaren onrustbarend o.a. als gevolg van

Nadere informatie

Hoe maak je voedingsbeleid op de basisschool?

Hoe maak je voedingsbeleid op de basisschool? Hoe maak je voedingsbeleid op de basisschool? Visie De eerste stap in het opstellen van een voedingsbeleid, is het vastleggen van de visie van de school op voeding. Hierin stellen jullie vast WAAROM jullie

Nadere informatie

Voedingsbeleid van Basisschool

Voedingsbeleid van Basisschool Voedingsbeleid van Basisschool Algemeen De invoering van het continu rooster is aanleiding om op onze school het voedingsbeleid te herzien. Naast het tussendoortje, het trakteren en eten rondom feestelijke

Nadere informatie

VOEDINGSBELEID. Kinderopvang De Klompjes. Gezond Samenzijn. Opgesteld door: Nienke van den Bekerom, Diëtistenpraktijk Beter in Balans

VOEDINGSBELEID. Kinderopvang De Klompjes. Gezond Samenzijn. Opgesteld door: Nienke van den Bekerom, Diëtistenpraktijk Beter in Balans VOEDINGSBELEID Kinderopvang De Klompjes Gezond Samenzijn 2015 Opgesteld door: Nienke van den Bekerom, Diëtistenpraktijk Beter in Balans Bianca Klomp, Kinderopvang De Klompjes Inhoud voorwoord Algemeen

Nadere informatie

Voedingsbeleid Buitenschoolse Opvang De Groene Weide. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar

Voedingsbeleid Buitenschoolse Opvang De Groene Weide. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar Voedingsbeleid Buitenschoolse Opvang De Groene Weide Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar Inhoud Algemeen 2 o Gezond voedingsaanbod 2 o Vaste en rustige eetmomenten 2 o Allergieën en individuele afspraken 2

Nadere informatie

Kindpakket: sport/muziek/schoolreis/verjaardag

Kindpakket: sport/muziek/schoolreis/verjaardag 2 juni 2017 Kindpakket: sport/muziek/schoolreis/verjaardag Het kan voorkomen dat je als ouder(s) te weinig geld hebt om je kind (of kinderen) mee te laten doen aan bijvoorbeeld schoolreisje, sport, muziekles

Nadere informatie

Gezondheidsbeleid Casper Diemerschool

Gezondheidsbeleid Casper Diemerschool Gezondheidsbeleid Casper Diemerschool 1 Aanleiding: Het aanleren van een gezonde eetgewoonte is voor kinderen belangrijk voor hun toekomst. Daar willen we als school een positieve en actievere rol in gaan

Nadere informatie

oktober 2018 Belangrijke data: Luizenteam

oktober 2018 Belangrijke data: Luizenteam oktober 2018 Belangrijke data: Herfstvakantie van maandag 22-10-2018 tot maandag 29-10-2018 dinsdag 06-11-2018 margedag alle groepen donderdag 08-11-2018 lampionnenfeest 16.00 uur tot 17.00 uur vrijdag

Nadere informatie

Schooltandarts De schooltandarts zal vanaf maandag 8 oktober gedurende ongeveer 4 weken in school aanwezig zijn.

Schooltandarts De schooltandarts zal vanaf maandag 8 oktober gedurende ongeveer 4 weken in school aanwezig zijn. Nieuwsbrief Nummer 1 5 oktober 2018 Komende activiteiten Datum Woensdag 3 oktober Maandag 5 oktober Dinsdag 9 oktober Vrijdag 19 oktober Maandag 22 oktober 2018 t/m 26 oktober 2019 Woensdag 1 nov t/m vrijdag

Nadere informatie

Praktisch verkeersexamen

Praktisch verkeersexamen 12 mei 2017 Praktisch verkeersexamen De leerlingen van groep 8 deden vandaag het praktisch verkeersexamen. Zij moesten vanaf school een fietsroute afleggen door Akkrum. Onderweg stonden verschillende vrijwilligers

Nadere informatie

Protocol voeding en traktaties

Protocol voeding en traktaties Protocol voeding en traktaties Inhoud 1. Richtlijnen traktaties, lunch en tussendoortjes... 3 1.1 Het pauzehapje... 3 1.2 De lunch... 3 1.3 Traktaties... 4 2. Voorkeurslijsten traktaties, lunch en tussendoortjes...

Nadere informatie

Studiereis Londen. Agenda. 23 januari 2016

Studiereis Londen. Agenda. 23 januari 2016 23 januari 2016 Studiereis Londen Herman Gebben is op dit moment samen met alle schooldirecteuren van scholennetwerk De Basis in Londen voor een studiereis. Op woensdag hebben zij een conferentie bijgewoond,

Nadere informatie

Knuffelpoli groepen 3

Knuffelpoli groepen 3 19 juni 2015 Knuffelpoli groepen 3 De leerlingen van de groepen 3 van obs Akkrum gingen maandag naar de Knuffelpoli van het Medisch Centrum Leeuwarden. Alle leerlingen hadden een zieke of gewonde knuffel

Nadere informatie

2013-2017. Voedings- en traktatiebeleid

2013-2017. Voedings- en traktatiebeleid 2013-2017 Voedings- en traktatiebeleid 0 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Ontbijt 3 3. Pauzehap 3. Lunch 3 5. Traktaties 3 Verjaardag van de leerlingen 3 Verjaardag van de docenten Speciale gelegenheden

Nadere informatie

Voedingsbeleid BASISSCHOOL DE BUITENKANS

Voedingsbeleid BASISSCHOOL DE BUITENKANS Voedingsbeleid BASISSCHOOL DE BUITENKANS Inhoud Introductie... 2 Voedingsgroep... 3 Eten en drinken in de ochtend... 3 Eten en drinken tijdens de lunchpauze... 3 Trakteren... 4 Eten en drinken tijdens

Nadere informatie

Paashaas op bezoek. Agenda. 24 maart 2016

Paashaas op bezoek. Agenda. 24 maart 2016 24 maart 2016 Paashaas op bezoek Vandaag kwam de paashaas op bezoek op obs Akkrum. De leerlingen van groep 1 tot en met 4 gingen onder leiding van de paashaas paaseieren zoeken. Dit was een groot succes!

Nadere informatie

Opening bibliotheek. Agenda. 12 december 2014

Opening bibliotheek. Agenda. 12 december 2014 12 december 2014 Opening bibliotheek Vorige week vrijdag is de bibliotheek in It Bynt geopend door Sinterklaas. Sinterklaas was speciaal wat langer op school gebleven om de openingshandeling te kunnen

Nadere informatie

Voedingsbeleid Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.

Voedingsbeleid Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V. Voedingsbeleid Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V. Schoolstraat 38 2712 VC Zoetermeer Tel 079-3167555 www.tinker-bell.nl Algemeen Gezond voedingsaanbod. Dit voedingsbeleid is grotendeels gebaseerd op

Nadere informatie

VOEDINGSBELEID Versie Oktober 2015, versie 01 Verantwoordelijke Beleidsmedewerker Kwaliteit Aantal pagina s 7 Geldig tot 31 december 2016

VOEDINGSBELEID Versie Oktober 2015, versie 01 Verantwoordelijke Beleidsmedewerker Kwaliteit Aantal pagina s 7 Geldig tot 31 december 2016 VOEDINGSBELEID Versie Oktober 2015, versie 01 Verantwoordelijke Beleidsmedewerker Kwaliteit Aantal pagina s 7 Geldig tot 31 december 2016 Inhoud Algemeen o Gezond voedingsaanbod o Vaste en rustige eetmomenten

Nadere informatie

VOEDING- EN TRAKTATIEBELEID

VOEDING- EN TRAKTATIEBELEID VOEDING- EN TRAKTATIEBELEID We maken binnen het Kindcentrum afspraken en geven adviezen om gezond eten te bevorderen. Dit Kindcentrumbeleid over voeding kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Waarom

Nadere informatie

Schaaktoernooi. Agenda. Zaterdag. Zondag. Maandag. Dinsdag. Woensdag. Donderdag. Vrijdag. 17 februari 2017

Schaaktoernooi. Agenda. Zaterdag. Zondag. Maandag. Dinsdag. Woensdag. Donderdag. Vrijdag. 17 februari 2017 Schaaktoernooi 17 februari 2017 Vorige week vrijdagmiddag vond na schooltijd in It Bynt het schoolschaaktoernooi georganiseerd door streekschaakvereniging Mid-Fryslân plaats. Nadat de leerlingen op een

Nadere informatie

De Waterlelie gaat voor gezond!

De Waterlelie gaat voor gezond! Jaargang 23 nr. 4 2 november 2014 INHOUD: De Waterlelie gaat voor gezond! Kijkje in de groep De MR denkt mee Ontbijten is gezond Voedingsbeleid Gezonde traktatie.nl sportactiviteiten Data om te onthouden

Nadere informatie

! " # **$,-./012"3$ 4'120,50/6.7. 8"' 9. Handleiding traktatie- en tussendoortjesbeleid basisscholen september 2012

!  # **$,-./0123$ 4'120,50/6.7. 8' 9. Handleiding traktatie- en tussendoortjesbeleid basisscholen september 2012 ! " #!$ %& ' ()( *+ **$-./012"3$ 4'12050/6.7. 8"' 9 -' -' :' 1 !" #$#... 1!"... 2 %"... 3 &'!("# #)#*!"... 4 &'& "... 5 &'+ " "... 9 +' #!-!" "#.""%" $ (%...11 +'& %"... 11 2.2 STAPPENPLAN TRAKTATIES-

Nadere informatie

Weekbericht van 3 juli: Zwem4daagse:

Weekbericht van 3 juli: Zwem4daagse: Weekbericht van 3 juli: Zwem4daagse: De leerlingen moeten volgende week iedere dag om 8.30 uur zwemkleding meenemen naar school! De leerkrachten weten hoe laat en op welke dagen er gezwommen gaat worden

Nadere informatie

Kids Lodge wil bijdragen aan de gezonde ontwikkeling.

Kids Lodge wil bijdragen aan de gezonde ontwikkeling. Voedingsbeleid Kids Lodge wil bijdragen aan de gezonde ontwikkeling. Voedingsbeleid Kids Lodge wil bijdragen aan de gezonde ontwikkeling van het kind en stimuleert een gezond en gevarieerd eetpatroon.

Nadere informatie

G.B.S. de Morgenster. Gezondheidsbeleid

G.B.S. de Morgenster. Gezondheidsbeleid G.B.S. de Morgenster Gezondheidsbeleid Aanleiding: Het aanleren van een gezonde eetgewoonte is voor kinderen belangrijk voor hun toekomst. Daar willen we als school een positieve en actievere rol in gaan

Nadere informatie

Voedings- en traktatiebeleid

Voedings- en traktatiebeleid Voedings- en traktatiebeleid 1. Inleiding 2. Ontbijt 3. Tussendoortje 4. Lunch 5. Traktaties 6. Gezondheidseducatie 7. Verlengde schooldag Inhoudsopgave 1. Inleiding BBS De Vuurvogel vindt het belangrijk

Nadere informatie

Pag. Inleiding 1 Visie 1

Pag. Inleiding 1 Visie 1 Inhoudsopgave Pag. Inleiding 1 Visie 1 1. Het voedingsaanbod 2 1.1 Zuigelingen/flesvoeding 2 1.2 Broodmaaltijd 2 1.3 Broodbeleg 2 1.4 Drinken en keuze dranken 3 1.5 Fruit en groente 3 1.6 Overige tussendoortjes

Nadere informatie

Lampions groep 4 t/m 6

Lampions groep 4 t/m 6 4 november 2016 Lampions groep 4 t/m 6 Vandaag werden er in groep 4 tot en met 6 lampions geknutseld. De leerlingen konden verschillende typen lampions kiezen en werden bij het knutselen geassisteerd door

Nadere informatie

Wij wensen alle leerlingen een heel leerzaam en prettig schooljaar toe en rekenen wederom op een goede samenwerking met de ouders.

Wij wensen alle leerlingen een heel leerzaam en prettig schooljaar toe en rekenen wederom op een goede samenwerking met de ouders. Start schooljaar 1 september 2017 Nog een paar dagen en dan gaat het schooljaar 2017-2018 van start. Deze week zijn veel teamleden al druk in de weer geweest om de lokalen in te richten, werkboeken, schriften

Nadere informatie

Tussenschoolse Opvang

Tussenschoolse Opvang Tussenschoolse Opvang Wat is Lunch @ Domino? Stichting Domino verzorgt al enkele jaren de opvang van kinderen tijdens de middagpauze voor basisschool De Appel in Roosendaal. De TSO wordt aangeboden op

Nadere informatie

Voedingsbeleid Voedingsbeleid - Kinderopvang de 5 Doetinchem - maart 2015

Voedingsbeleid Voedingsbeleid - Kinderopvang de 5 Doetinchem - maart 2015 Voedingsbeleid Inhoud Algemeen o Gezond voedingsaanbod o Vaste en rustige eetmomenten o Allergieën en individuele afspraken o Traktaties en feestje Voedingsaanbod voor kinderen tot 1 jaar o Drinken o Eten

Nadere informatie

Voedingsbeleid B.S. Jeanne d Arc

Voedingsbeleid B.S. Jeanne d Arc Voedingsbeleid B.S. Jeanne d Arc De gezonde school De gezondheid van kinderen is ons allen dierbaar. U als ouder en ons als leerkrachten. Een gezond lijf helpt om goed te functioneren. Gezond voedsel helpt

Nadere informatie

Bij deze wens ik u allen alvast een hele fijne zomervakantie toe en hoop dat u heerlijk zult genieten van en met elkaar!

Bij deze wens ik u allen alvast een hele fijne zomervakantie toe en hoop dat u heerlijk zult genieten van en met elkaar! 16 juli 2016 Even delen De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen! De zomervakantie leek nog zó ver weg en nu is het aftellen toch écht begonnen. Voor mij is het een gek idee dat de zomervakantie straks

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juni 2019 Nieuwsbrief 10 19 juni 2019 Beste jongens en meisjes, ouders en leerkrachten, Dit is al weer de laatste nieuwsbrief van dit jaar. Nog iets meer dan twee weken en dan zit schooljaar 2018-2019 er op. Wat

Nadere informatie

Een beleid over eten en drinken op school

Een beleid over eten en drinken op school Een beleid over eten en drinken op school Inleiding "Welke afspraken maken we op school over trakteren? "Mogen de kinderen in de pauzes snoepen?" "Moeten ze hun handen wassen voor het eten?" U wilt op

Nadere informatie

+!, - -! './. ' , 3'(45617-56484()3)3 9 9. Docentenhandleiding tussendoortjes- en traktatiebeleid Pagina 1 September 2008

+!, - -! './. ' , 3'(45617-56484()3)3 9 9. Docentenhandleiding tussendoortjes- en traktatiebeleid Pagina 1 September 2008 ! "##$% '())) *#$ +!,! './. ' 12', 3'(45617 56484()3)3 9 9 Docentenhandleiding tussendoortjes en traktatiebeleid Pagina 1 ,! ':' ' ' ;

Nadere informatie

Kids Lodge wil bijdragen aan de gezonde ontwikkeling.

Kids Lodge wil bijdragen aan de gezonde ontwikkeling. Voedingsbeleid Kids Lodge wil bijdragen aan de gezonde ontwikkeling. Voedingsbeleid Kids Lodge wil bijdragen aan de gezonde ontwikkeling van het kind en stimuleert een gezond en gevarieerd eetpatroon.

Nadere informatie

Nieuwsbrief KinderCampus Noord

Nieuwsbrief KinderCampus Noord KINDERCAMPUS NOORD JAARGANG 7 NUMMER 5 6 JULI 2018 Nieuwsbrief KinderCampus Noord School voor jonge avonturiers die hun wereld willen ontdekken! Vakantiebiebapp Heeft u hem al gedownload? De vakantiebiebapp!

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 mei. Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Nieuwsbrief 10 mei. Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 10 mei Beste ouders, verzorgers, Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord Na het goede nieuws

Nadere informatie

Beleidsplan Gezonde School Voeding

Beleidsplan Gezonde School Voeding Beleidsplan Gezonde School Voeding eten en drinken: in de pauze traktaties - lunch bij de TSO C.B.S De Loopplank Hoofdweg 170 9697 NS Blijham 0597-562876 cbs-deloopplank@picto.nl www.cbs-loopplank.picto.nl

Nadere informatie

Protocol voeding en traktaties voor dreumes en peuter

Protocol voeding en traktaties voor dreumes en peuter Protocol voeding en traktaties voor dreumes en peuter Richtlijnen traktaties, ontbijt, lunch, drinken, avondeten en tussendoortjes De richtlijnen zijn opgesteld om tegemoet te komen aan een gezonde en

Nadere informatie

Toepassingsgebied Gehele organisatie

Toepassingsgebied Gehele organisatie Toepassingsgebied Gehele organisatie Inhoud: Inleiding Hoofdstuk 1: Voedingsaanbod voor kinderen tot 1 jaar Hoofdstuk 2: Voedingsaanbod voor kinderen vanaf 1 jaar Hoofdstuk 3:Voedingsaanbod voor kinderen

Nadere informatie

Protocol Voeding & Traktaties

Protocol Voeding & Traktaties Protocol Voeding & Traktaties Inhoud 1. Jump-in school. 2 2. Eetmomenten op school.. 2 3. Richtlijnen pauzehapje, lunch en traktaties.. 3 3.1 Pauzehapje (10-uurtje)... 3 3.2 Lunch tijdens de pauzecarrousel.

Nadere informatie

Fantasie is... een wortel met armpjes. (Tessa, 3 jaar) Voedingsbeleid. Het Fantaziehuis. Kinderdagverblijf

Fantasie is... een wortel met armpjes. (Tessa, 3 jaar) Voedingsbeleid. Het Fantaziehuis. Kinderdagverblijf Fantasie is... een wortel met armpjes (Tessa, 3 jaar) Voedingsbeleid Het Fantaziehuis Kinderdagverblijf In ons pedagogisch beleidsplan wordt op dit moment voornamelijk benoemd hoe we eten en niet zozeer

Nadere informatie

MiniMeeledingen. Agenda. Bijbelverhalen. Nieuws van De Meele. Vrijdag 13 april 2018

MiniMeeledingen. Agenda. Bijbelverhalen. Nieuws van De Meele. Vrijdag 13 april 2018 Agenda Dinsdag 17 t/m donderdag 19 april Centrale Eindtoets groep 8 Vrijdag 20 april Koningsspelen / sportdag Woensdag 25 april Koffie-uurtje Donderdag 26 april Leerlingen om 12.00 uur vrij! Studiemiddag

Nadere informatie

Wat is goede voeding? Aanbevelingen & tips voor kinderen 9 t/m 18 jaar

Wat is goede voeding? Aanbevelingen & tips voor kinderen 9 t/m 18 jaar Wat is goede voeding? Aanbevelingen & tips voor kinderen 9 t/m 18 jaar Gezonde leefstijl Ben jij benieuwd hoe je gezond kunt eten? Daar kan de Schijf van Vijf je bij helpen. Door iedere dag producten uit

Nadere informatie

Tentoonstelling Atelier in School

Tentoonstelling Atelier in School 16 december 2016 Tentoonstelling Atelier in School De leerlingen van groep 7, 7/8 en 8 hebben de afgelopen weken lessen gevolgd in het kader van Atelier in School. De leerlingen gingen aan de slag rondom

Nadere informatie

Voedings- en traktatiebeleid Kinderopvang aan de Liede

Voedings- en traktatiebeleid Kinderopvang aan de Liede Voedings- en traktatiebeleid Kinderopvang aan de Liede Maart 2019 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Algemeen 3 Gezond voedingsaanbod 3 Vaste en rustige eetmomenten 4 Allergiee n of andere individuele afspraken

Nadere informatie

Extra nieuwsbrief. Start schooljaar. Gezond beleid. Ontbijt. Eten en drinken in de kleine pauze. Nieuwsbrief 26 augustus 2017

Extra nieuwsbrief. Start schooljaar. Gezond beleid. Ontbijt. Eten en drinken in de kleine pauze. Nieuwsbrief 26 augustus 2017 Nieuwsbrief 26 augustus 2017 Hierbij de nieuwsbrief met de nieuwtjes en ontwikkelingen van de Tweestromenschool. Heeft u kopij voor de nieuwsbrief, mail deze dan naar d.snoeren@tweestromenschool.nl Extra

Nadere informatie

Contactavond 28 november

Contactavond 28 november 18 november 2016 Contactavond 28 november Op maandag 28 november wordt er een contactavond gehouden. Deze contactavond hebben wij vorig schooljaar ingesteld omdat de periode tussen het kennismakingsgesprek

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 11. Belangrijke data

Nieuwsbrief Nr. 11. Belangrijke data Nieuwsbrief Nr. 11 Belangrijke data Dinsdag 16 juli Musical groep 8 Woensdag 17 juli Uitzwaaien groep 8 Donderdag 18 & vrijdag 19 juli Leerlingen groep 8 vrij! Donderdag 18 juli Rapportenavond & Eindfeest!

Nadere informatie