Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 22 april. Kopij aanleveren voor zondagavond 18 april uur.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 22 april. Kopij aanleveren voor zondagavond 18 april uur."

Transcriptie

1 t Kleppermenneke Achtentwintigste Jaargang nr.: 7 08 apr t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, , Internet: Aanleveren kopij: via website: voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl Indien U stukken heeft, die geplaatst moeten worden, lever deze dan uiterlijk vóór zondagavond uur aan. Bij voorkeur via onze website zie bij info en dan bij aanleveren kopij. Of per diskette, opmaak in A5-formaat. Ook afdruk aanleveren t.b.v. beoordeling door de redactie. Voor alle overige manieren van aanleveren alleen in overleg, neem contact op met het redactieadres. Alle kopij moet ALTIJD zijn voorzien van naam en telefoonnummer. Anonieme en te laat ingeleverde kopij worden niet geplaatst. De redactie behoudt het recht op het niet plaatsen van artikelen Abonnement: De kosten hiervan bedragen 11,50 per jaar. Voor abonnees in Hilvarenbeek en Diessen 14,00. Bankrekening-nummer: Rabobank (vermeld postcode en huisnummer). Bij gebruik maken van een machtiging geldt een korting van 1,50. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het redactieadres. Opzeggingen:Vóór 1 oktober voor het nieuwe abonnementsjaar. Ook adreswijzigingen dienen tijdig door gegeven te worden Advertenties: Kleine advertenties (klepperkes) kunt u afgeven en betalen bij het redactieadres. Kosten vanaf 3,00. Voor bedrijfsadvertenties: zie het redactieadres Bezorging: Indien u geen Kleppermenneke heeft ontvangen, terwijl u wel abonnee bent, bel dan het redactieadres Tekening voorkant: Theo Oerlemans. Tekeningen binnenwerk: Elleke Craninckx (+kleppermenneke archief)

2 Agenda 12 apr il Algemene ledenvergadering coöperatie 13 april Inzameling plastic verpakkingsafval 16 apr il Vormsel april Verkoop zomerbloemen Korfbalclub 14/15/16 mei Tuldania Weekend 2 juni Straatspeeldag BV De Lowerik 4/5/6 juni Tuldania kamp 17 sept Megafeest Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 22 april. Kopij aanleveren voor zondagavond 18 april uur. Werkgroep om de kerk De komende tijd zijn aan de beurt: Groep 3 op vrijdag 16 april: Ad de Graaf Lowerik 20 tel Piet Meulenbroeks Lowerik 1 tel Ad van Hooydonk Spaaneindsestraat 2A tel Jan van Hoof Hoogeindsestraat 7 tel Wil Paulissen Hoogeindsestraat 5 tel

3 Felicitaties Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: 08 apr Toos de Jong 10 apr Joan Sparidaans 11 apr Carlijn Soetens 12 apr Mariëlle van Gils 12 apr Truus Wijten 12 apr Lex Leijten 14 apr Pim Hesselmans 14 apr Ralf vd Heijning 15 apr Rob van Roovert 15 apr Laura van Knegsel 16 apr Jip Hesselmans 17 apr Bo v.d. Borne 17 apr Sabine van Dal 18 apr Daan Vugts 19 apr Brian Thomassen 19 apr Maaike Halters 21 apr Liesbeth Klessens J.v.D. Van harte gefeliciteerd allemaal!!! Verkoop Zomerbloemen Wij van korfbalclub Tuldania, komen weer langs de deur met zomerbloemen. 15 april zit de bestellijst bij de Hilverbode. En de week daarna wordt door een van onze leden de bestellijst bij U opgehaald.

4 Oranjevereniging Koninginnedag vrijdag 30 april Nog 3 weken en dan is het weer zover. Op VRIJDAG 30 APRIL is het weer koninginnedag en dan heeft het Oranjecomité weer een programma in elkaar gezet voor heel Esbeek om de dag weer gezellig door te brengen. Op 30 april wordt iedereen verwacht op De Loop vanaf uur waarna er tot uur vertrokken kan worden voor een fietstocht door de mooie natuur in onze omgeving. Onderweg is er natuurlijk een pauzeplek alwaar de fietsers op een drankje met wat lekkers getrakteerd worden. De fietstocht is ongeveer 25 km. lang. Voor degenen die wel willen fietsen maar een kortere afstand is er een fietstocht uitgezet van ongeveer 6 km. Het vertrek van deze tocht is tussen uur en uur. Vanaf uur verwachten we iedereen weer terug op De Loop waar de rest van deze dag zich zal afspelen. Ook alle Esbekenaren die niet mee hebben gefietst zijn hier natuurlijk van harte welkom. Op De Loop zijn er weer diverse activiteiten geregeld zodat alle Esbekenaren die dag gezellig door kunnen brengen. Vanaf ca uur zal het er weer aan niets ontbreken om de inwendige mens te versterken. In tegenstelling tot de voorgaande jaren zult U dit jaar geen lid van het Oranjecomité aan de deur kunnen verwachten met de bekende donateurkaart. Gezien de opbrengst van het oud papier de laatste jaren is de noodzaak van de donateurkaart komen te vervallen. Wij bedanken iedereen voor zijn jaarlijkse bijdrage waardoor we elk jaar een mooie dag hebben kunnen organiseren!!! Wij hopen dat iedereen het papier blijft scheiden van het overige afval zodat we in de toekomst voldoende opbrengst blijven houden van het oud papier. Bij deze bedanken wij alle buurtschappen voor het inzamelen van het oud papier en iedereen die trouw oud papier komt inleveren op de eerste zaterdag van de maand. In het volgende Kleppermenneke meer informatie over 30 april!!! De Oranjevereniging.

5 Nog steeds op zoek. Nog steeds zijn we op zoek naar (betaalde) vrijwilligers voor de kantine op het Sportpark Den Hondsbosch. Elke dinsdag- en donderdagavond is de kantine open en in het weekend ook. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je elk van die avonden of weekenden bardienst moet draaien; je kunt zelf kiezen hoe vaak en wanneer jij wilt werken. Er werken meerdere vrijwilligers en die zorgen voor een prima sfeer. We komen nog enkele vrijwilligers tekort, met name op de zondagmiddag. Iets voor jou? Een leuke job dus, voor jong (vanaf 21 jaar) en oud (ja, waarom niet?) Het is leuk om te doen, je komt veel dorpsgenoten tegen en er staat een prima urenvergoeding tegenover. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Geert Verhees ( ), Roel Hesselmans ( ) of Hans Knobben ( ) C1000 Aktie. C1000 Hilvarenbeek heeft een nieuwe actie waarbij clubs en verenigingen in onze buurt een kans krijgen om de kas van de club te spekken. TuldaniaKamp Esbeek, JVW Esbeek en Peuterspeelzaal De Debberkes hebben zich hiervoor aangemeld. Er zijn echter te veel aanmeldingen en daarom wordt er met een stemronde bepaald welke 10 clubs er over blijven om hieraan deel te nemen. En nu komt het. Er moet weer gestemd worden. Daarom bij deze een oproep aan iedereen. Kijk op onderstaande link en breng je stem uit. Voor 11 april Let op. Je kunt per adres maar één stem uitbrengen, dus zorg dat je op de juiste club stemt. Iedereen alvast bedankt voor het uitbrengen van je stem namens. Tuldaniakamp Esbeek, JVW Esbeek en Peuterspeelzaal De Debberkes

6 Inhalen nieuwe burgemeester Op zaterdag 17 april a.s. maakt Ryan Palmen, onze nieuwe burgemeester, zijn kennismakingstour door de gemeente Hilvarenbeek. Tijdens deze tour bezoekt de burgemeester samen met zijn echtgenote en vergezelt door het nieuwe college alle dorpen in de gemeente Hilvarenbeek. Tussen 15:00 en 15:30 uur zal hij Esbeek bezoeken. We zullen de burgemeester deze middag op feestelijke wijze verwelkomen in Schuttershof. Dit willen we graag met alle Esbekenaren samen doen. Daarom nodigen we iedereen uit om op 17 april de burgemeester mee te komen inhalen. Tijdens dit korte bezoek willen we hem verwelkomen en iets van Esbeek laten zien. Meerdere verenigingen zullen hierbij een rol spelen. Ook Zuutjes Aon zal aanwezig zijn om deze middag muzikaal op te luisteren. Namens coöperatie Esbeek, Piet Verhoeven en Han Bolijn.

7 Column Ad Hesselmans Van lotenverkoper naar columnist Zondag 21 maart was een vrije zondag voor mij als scheidsrechter. Als echte voetballiefhebber ging ik natuurlijk naar het 1e kijken tegen Audacia. Aangezien we als bestuurslid zorg moeten dragen voor de lotenverkoop tijdens de wedstrijden van het 1e nam ik samen met Roel Hesselmans deze taak op me. Tijdens de verkoop van de loten vroegen diverse supporters of ik niet hoefde te fluiten; nee dus, ik had een vrije dag. Aangekomen bij Astrid van Egmond konden we alleen maar loten verkopen als ik bereid was een column te schrijven. Voor de club wilde ik dat wel doen en het onderwerp was snel gevonden. Hoe bereidt een scheidsrechter zich voor op een wedstrijd die hij moet leiden. De eerstvolgende wedstrijd die ik moest fluiten was FC Lienden Quick '20 in de hoofdklasse. De echte liefhebber weet het dan al: de club van Hans Kraay jr. Het is een topper in de hoofdklasse de nr. 2 tegen nr. 4. Dit jaar is het nog spannender omdat de eerste 4 teams zich plaatsen voor de nieuw te vormen topklasse. Op donderdag heb ik mijn vaste trainingavond van de COVS in Tilburg samen met andere scheidsrechters uit onze regio. We trainen dan veel op spelsituatie en duurlopen. Tijdens en na afloop van de training bespreken we elkaars wedstrijden van de afgelopen week en de komende week. Daar begint dus eigenlijk al de voorbereiding. Op vrijdagavond kijk ik altijd naar de huidige stand van beide teams, de kleuren van de tenues, waar de accommodatie ligt en hoe lang de reistijd is. Daarna bel ik mijn beide assistent scheidsrechters om afspraken te maken hoe laat we verzamelen en in welke kleur tenue we fluiten. In de hoofdklasse fluiten we de wedstrijden met neutrale assistenten. Beide assistenten gaan op eigen vervoer naar Lienden waar we om uur hebben afgesproken. Normaal rijden we samen als we bij elkaar in de omgeving wonen. Op zondag vertrek ik om uur richting Lienden en ben er mooi op tijd. Beide assistenten zijn er al en we gaan gezamenlijk naar de bestuurskamer. Onderweg komen we Hans Kraay jr. al tegen; hij heet ons welkom en loopt mee naar de bestuurskamer. In de bestuurskamer praten we over het lopende seizoen en de belangen die er vandaag op het spel staan. Om uur geef ik het sein dat we ons gaan verkleden en daarna doe ik mijn warming up.

8 Mijn assistenten controleren de goals en de kleuren van de tenues van beide keepers en alles erom heen. Om uur ga ik samen met mijn assistenten naar binnen en bespreek met hen de afspraken voor tijdens de wedstrijd. Hans Kraay jr. komt nog binnen om ons succes te wensen( hoezo beïnvloeding). Om uur gaan we gezamenlijk het veld op en kan de wedstrijd beginnen. De 1e helft is FC Lienden heer en meester en komt Quick '20 er niet aan te pas. FC Lienden leidt dan ook in de 1e helft met 2-0, er gebeurt verder weinig. In de rust komt er een coach van de KNVB binnen die speciaal voor de assistenten is gekomen om ze enkele tips te geven. Na de rust zien we een heel ander Quick '20. Ze nemen het initiatief over en zijn duidelijk sterker. De vlam slaat bijna in de pan als Quick '20 een scheidsrechtersbal bijna in de goal van FC Lienden schiet. Keeper Ronald Jansen (ex Willem ll) van FC Lienden kan maar net redding brengen. Nadat alles weer gesust is kan de wedstrijd verder. In de 70e minuut scoort Quick '20 uit een vrije trap van 25 meter. De spanning is helemaal terug in de wedstrijd en het tijdrekken gaat beginnen. Geen probleem, de tijd wordt gewoon bijgeteld. De wedstrijd gaat op en neer met een duidelijk beter Quick '20, die nog een bal op de paal schieten en er wordt nog een bal van de lijn gehaald. De klok op het sportpark geeft 45 minuten aan maar op mijn horloge staan nog 7 minuten te spelen. Zodra de 45 minuten op de klok staan begint Hans Kraay jr. te roepen dat het tijd is. Dit houdt hij knap lang vol maar daar maken we ons niet druk om, de tijd van de scheidsrechter is bepalend. Na de blessuretijd fluit ik voor het einde van de wedstrijd. FC Lienden blij, Quick '20 teleurgesteld. Na de wedstrijd komt de coach van de KNVB nog even binnen om een aantal afspraken die in de rust gemaakt zijn te bespreken. Hij geeft een compliment voor de manier van fluiten en vond het een echte wedstrijd vol strijd in de 2e helft. Nadat we gedoucht hebben gaan we naar de bestuurskamer waar de wedstrijd nog wordt besproken. Na een hapje en een drankje gaan we richting Esbeek. Onderweg nog even onze Joost bellen voor de uitslagen van het 1e elftal en natuurlijk ook het 3e.. Allebei hebben ze een goede kans op het kampioenschap. De uitslagen zijn positief en de concurrentie heeft punten laten liggen, mooier kan het niet. Tijdens de rit naar huis nog even de wedstrijd de revue laten passeren; voor mijn gevoel is het goed gegaan.

9 Om uur rijden we weer de Lowerik binnen, snel wat eten en studio sport kijken. Op naar de volgende wedstrijd RCS- WSC op paaszaterdag in Oost Souburg met de gebroeders de Nooijer (ex Sparta en Feyenoord). Wat is fluiten toch een mooie hobby. Groeten, Ad Hesselmans. 10 april: inleveractie Vlooienmarkt harmonie. Op zaterdag 10 april zal de harmonie van Hilvarenbeek weer een grote ophaalactie in Hilvarenbeek en Esbeek houden in verband met haar traditionele Vlooienmarkt van twee weken later. Dus indien u bezig bent met het opruimen van uw huis, garage of hok, denk dan eerst na voordat u iets opruimt. Misschien kan dat artikel nog heel goed verkocht worden op de Vlooienmarkt! Bewaar het dan a.u.b. nog even tot 10 april!! Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u daar zaken voor bewaart die eigenlijk naar het ( grof ) vuil moeten. De opbrengst van de Vlooienmarkt wordt onder andere besteed aan instrumenten, maar er wordt ook een bijdrage geleverd aan het muziekonderwijs op de basisscholen via het project: Muziek terug in de klas. U heeft of kent vast wel kinderen die muziekonderwijs volgen op de muziekschool Pulz van Hilvarenbeek. Bedenk dan dat heel veel instrumenten gehuurd worden van de harmonie en dat de kostenpost om die instrumenten te onderhouden heel groot is U kunt de spulletjes waar de harmonie heel blij mee is inleveren op zaterdag 10 april in de schuur bij Ton Wijten, Groenstraat 3, tussen 10 en 13 uur. Als u ze liever in Hilvarenbeek inlevert kan dat ook. In de Hilverbode van deze week staan alle inleverpunten. Namens de harmonie en héél veel jeugdige muzikantjes: Alvast bedankt!!

10 Op zaterdag 27 maart organiseerde MTB-Esbeek voor de 7de keer de Lichtjestocht. VLOH Esbeek de lucht in was daarbij aanwezig op de pauzeplaats in het bedrijfspand aan de Driehuizen 6a in Hilvarenbeek. We weten niet hoeveel luisteraars we tijdens deze 3 uur durende uitzending hadden, maar we hopen dat u genoten heeft als u geluisterd heeft. Wij hadden de indruk dat het een gezellige uitzending was waar duidelijk uit bleek dat de deelnemers er van genoten. Om die uitzending tot stand te kunnen brengen zijn wij, de redactie van Esbeek de lucht in, van een aantal personen en/of bedrijven afhankelijk. Dat waren: - de verschillende deelnemers, publiek en mensen van de organisatie waar we een gesprekje mee hadden; - Johan van Iersel en Kees Michels voor het opbouwen op locatie en het tot stand brengen van de verbinding met de studio; - Rein van Haaren en Rob Huijben die de techniek in de studio verzorgde; - Louis Craninckx die ons assisteerde met de techniek op de locatie; - Marcel Zoontjes voor het beschikbaar stellen van de ruimte en de faciliteiten; - H.D. Hutten uit Esbeek voor het beschikbaar stellen van de transportbus zodat we de apparatuur zeker droog konden vervoeren; - MTB-Esbeek voor hun medewerking en hun gastvrijheid. Deze willen we dan ook via deze weg nogmaals hartelijk bedanken. Esbeek de lucht in wordt iedere donderdag uitgezonden van tot uur. (Live) Herhalingen zijn op vrijdag tot uur, zondag tot uur en dinsdag tot uur op 96.0 FM. Ook is het mogelijk om Esbeek de lucht in te beluisteren via internet: via onze radiostream. Voor een overzicht welke onderwerpen in de uitzending aan bod komen verwijzen we u graag naar de website: --> Dorpsinfo --> Esbeek de lucht in.

11 Paasvuur in volle vlam Ongeveer 250 inwoners van Esbeek proefden op eerste paasdag de sfeer van het paasvuur zoals dat bijna vijftig jaar geleden jaarlijks op de Utrecht plaats vond. Initiatiefneemster Riky Hutten had niet kunnen vermoeden dat deze traditie ineens weer zo springlevend zou worden. Vuurmeester Jan van Dal van de houthandel had er om negen uur al flink de fik in toen de optocht uit het dorp arriveerde. De bewoners van de Utrecht waren al ter plaatse. Rentmeester Harrie Breviers was ook aanwezig en zag dat de vlammen hoog oplaaiden. Hij hoorde natuurlijk ook de verhalen van vroeger, hoe toen het jaarlijkse paasvuur werd gevierd. Ger van Gerven, dochter van de toenmalige vuurmeester Grard van Gerven wist zich hiervan nog allerlei details te herinneren. De sfeer werd naast de drankjes opgewarmd door de accordeon muziek van Tiny van Eekelen. Harm en Rien van de Wouw ontpopten zich aangewakkerd door het vuur als echte troubadours. En er was ook nog onverwacht bezoek. De brandweer was uitgerukt om polshoogte te komen nemen. Ja niet alleen voor de schaatsbaan staan ze klaar maar ook nu waren ze present. De organisatoren van dit paasvuur wil ik van harte bedanken voor deze sfeervolle happening. Ook dank aan Harrie Breviers voor zijn medewerking. Hopelijk wordt het Esbeekse paasvuur een nieuwe traditie. En als dit paasvuur de zon kan aanmoedigen harder te gaan schijnen, wat de echte historische achtergrond van het paasvuur is, dan heeft ons Esbeekse paasvuur een zonnige toekomst. 'n Toeschouwer

12 Zeeuwse familie streek neer op Dunse zand in 1917 door Jan van Helvoirt Op 23 mei 1913 bood Hubertus van de Wijdeven, hij boerde reeds in Diessen, zijn boerderijtje op Dun met de gronden te koop aan. Later op 30 mei vond in de herberg van Theodorus Smolders de finale toewijzing plaats. Adjunct houtvester Albert Pieter van den Brink, tijdelijk opvolger van Sissingh, kocht bijna alles ten behoeve van de op 6 augustus 1883 in Utrecht opgerichte Naamlooze Vennootschap Levensverzekering Utrecht. Vertegenwoordigers waren de directeur mr. Johan Willem Verloop en vader en zoon Willem Pieter Ingenegeren. Van de Wijdeven hield zelf nog enkele percelen heide ten behoeve van zijn bedrijfsvoering. Enkele jaren later zou het boerderijtje, dat links in de bocht van de Dunsedijk stond, tot in de grond toe afbranden. De boerderij aan de oostkant van 'den Bok', was al tijdens het bewind van pastoor Jurgens in vlammen opgegaan. Kersverse eigenaar, de Beekse notaris Huysmans, zal ongetwijfeld geen stookvergunning gehad hebben! Buurman Gregorius Broeckx verkocht zijn hoeve op 12 oktober 1915 ook aan De Utrecht. Dit jonge uitbreidende landgoed had reeds de Boschhoeve en de Aalsthoeve gebouwd. Op deze laatste boerderij was Dirk van Liere pachter. Hij tipte zijn jonge neef Piet Westveer die in het Zeeuwse Ellewoutsdijk aan de Westerschelde met zijn ouders op een klein pachtboerderijtje boerde. Zijn vader was Jan Westveer (geboren in 1868 in Ovezande) en zijn moeder heette Jaantje Priester, die in 1873 in Ellewoutsdijk ter wereld kwam. In 1917 pachtte de gereformeerde Jan Westveer de oude hoeve op Dun, die Broeckx verkocht had. Het hele gezin vertrok per trein naar Tilburg, vanwaar de reis naar Dun met paard en wagen werd voortgezet. Natuurlijk werden ook het vee, de oogst en het landbouwgereedschap meegenomen. Ondanks hard werken viel het toch niet mee om een mooi inkomen te krijgen op de veelal schrale uitgemergelde gronden.

13 Jan Westveer en Jaantje Priester met gezin op het erf van 'den Bok' Janus de Bruin werd in 1933 de nieuwe pachter en het gezin Westveer verhuisde naar de Barak, een andere boerderij van De Utrecht. Voordat de rieten kap van die boerderij aan de Kinderlaan werd vervangen, stond die naam ook prominent op de gevel. De zonen Piet en Bram boerden verder en na hun pensioen werd Janus de Graaf de nieuwe pachter. Op de reeds genoemde Boschhoeve, als een der eerste in 1914 gebouwd, hield de startende pachter het niet lang uit. In 1918 streek Marinus Dane, net als zijn vrouw Janneke Baas in het Zeeuwse Nisse geboren, in de oude hoeve aan de Prins Hendriklaan neer. In 1920 ging Marinus naar een kleinere boerderij, de 'Kleine Kraanmeer', zodat een nieuwe Zeeuw in Esbeek zich weldra inburgerde. Het was de in 1888 in Wilhelminadorp geboren Willem Staal. Nadat hij vanaf 1914 bedrijfsleider geweest was op de grote Julianahoeve werd hij samen met zijn vrouw Marie Kempe pachter op de Boschhoeve. Hij was erg betrokken bij het dorpsleven en de politiek in Esbeek. Ook fungeerde Willem Staal als woordvoerder van de boeren 'uit de haai'. Zou achterkleinzoon Han Bolijn daar 'den aard' naar hebben?

14

15 Het Wilma Ockhuizen tennistoernooi. Op 10 april a.s. organiseert TCE het Wilma Ockhuizen tennistoernooi, een toernooi dat in het teken staat van Wilma Ockhuizen. Velen van ons kennen Wilma als iemand die zich heel veel jaren ten volle heeft ingezet voor TCE. Zij is vanaf het eerste begin, met een groot enthousiasme, betrokken geweest bij de oprichting van TCE. En toen het tenniscomplex gerealiseerd was, werd zij als vanzelfsprekend een actief bestuurslid. Veel taken nam zij op zich: de ledenadministratie, pasjes maken, sleutels verstrekken, de financiële administratie, zorgen voor uitnodigingen en attenties: nooit was Wilma iets te veel. Daarnaast was zij een gezellige, optimistische vrouw die ervan hield om, samen met anderen, de organisatie van TCE ten uitvoer te brengen. Het toernooi staat geheel in het teken van de kankerbestrijding. Naast het tennistoernooi vinden er diverse activiteiten plaats waaraan leden en ook niet-leden tegen een geringe vergoeding kunnen meedoen zoals: Altijd al nieuwsgierig geweest hoe hard jouw tennisopslag is?? Doe dan mee en wij meten de snelheid van de bal met een professionele snelheidsmeter!!! Altijd al willen weten met hoeveel ballen de tennisleraar van TCE lesgeeft??? Waag dan een gokje en raad hoeveel ballen Jan van de Wiel in zijn winkelwagentje heeft. Uiteraard is er een fantastische prijs te winnen. De opbrengsten uit dit toernooi gaan volledig naar KWF kankerbestrijding. Aanmelden toernooi: Voor meer info:

16 De afgelopen zondag en Tweede Paasdag hebben we weer ons eerste rondjes gelopen als oefening voor het dauwtrappen naar Den Bosch. Maar voor het zover is gaan we natuurlijk nog wel vaker een eindje lopen. Om een duidelijk overzicht te krijgen staat hieronder een schema met wanneer, waar en hoe laat we steeds gaan lopen. Bloesemtocht Wel kunnen we melden dat we dit jaar ook weer meelopen met de Nationale Bloesemtocht op 17 april. De afstand die we lopen zal 40 kilometer zijn. De deelnamekosten aan deze tocht zijn 7,50 per persoon. We vertrekken om 6.00 uur vanaf het Dorpsplein bij de kerk. Indien u aan deze tocht wil deelnemen en met ons wilt meelopen kunt u zich opgeven bij Jan Craninckx, tel Zo kunnen we dan het vervoer er naar toe regelen, zodat we met zo min mogelijk auto's hoeven te rijden. Natuurlijk mag u ook op eigen gelegenheid aan deze tocht deelnemen. Dauwtrappen Esbeek - Den Bosch Dan alvast wat mededelingen voor wat betreft het Dauwtrappen naar Den Bosch. Dit jaar zal het zijn in de nacht van 1 op 2 mei. We vertrekken zoals andere jaren om 1.00 uur. Indien u mee wilt lopen dit jaar dan verzoeken we u om zich zo snel mogelijk aan te melden zodat we al vlug een indicatie hebben van het aantal deelnemers. Ook hiervoor opgeven bij Jan Craninckx. Zondagen oefenen We vertrekken met wandelen steeds vanaf het Dorpsplein bij de kerk. Als u een keer een zondag mee wilt lopen is opgeven niet nodig. Indien u mee wilt moet u alleen maken dat u op tijd op het Dorpsplein bent. In het volgende Kleppermenneke meer informatie.

17 Wanneer gaan we lopen? Datum Soort tocht Vertrektijd 11 april Gewoon oefenrondje rond Esbeek 8.00 uur 17 april Nationale Bloesemtocht 40 Km uur 18 april Gewoon oefenrondje rond Esbeek 8.00 uur * 25 april Op en neer naar Heilige Eik 7.00 uur 2 mei Dauwtrappen Esbeek - Den Bosch 1.00 uur * Mogelijk minimale deelname i.v.m. dag eerder 40 kilometertocht. Tuldania WillemII 4-0 Het duurde even voor de wedstrijd kon beginnen. De hele voorbereiding gin g de mist in door organisatorische wanorde bij de tricolores uit Tilburg (hopelijk geen voorbode voor de professionele tak) maar uiteindelijk kwam het er dan toch van. Toen alle pasjes aanwezig en gecontroleerd waren kon de wedstrijd met een fikse vertraging beginnen. Zo moeilijk hadden de Tilburgers niet hoeven doen want ze hadden geen schijn van kans. Ondanks de sores waardoor de wedstrijd pas zeer laat kon beginnen was de formatie van Kees Mollen scherp. Het team zette de tegenstander onder druk, schiep zich kansen en stond al na 20 minuten riant voor met 3-0. Ruud van de Wouw, Chris Norbart en Rien van de Wouw scoorden en de wedstrijd was in feite al gespeeld. Zelfs de enorme hagelbui had geen effect. Tuldania gaf de hele wedstrijd geen kans weg, de verdediging (door een blessure van Sjaak uiterst bekwaam geleid door Niels Smolders) van de oranjezwarten stond als een huis. Met de kansen die de ploeg daarna nog kreeg werd redelijk onzorgvuldig omgesprongen maar de zege kwam geen moment in gevaar en had echt wel hoger uit kunnen vallen. De sportieve tegenstander uit Tilburg boog het hoofd helemaal na de niet te missen 4-0 door Rien. Tuldania speelde goed. Een dikverdiende overwinning. De Esbeekse harten gaan sneller slaan.

18 Tuldania Weekend 2010 Hallo Esbeek, Vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 mei aanstaande is het weer zover. Dan staat het Tuldania Weekend weer op het programma. En wel op sportpark d'n Hondsbosch. De voorbereidingen zijn momenteel in volle gang en we hebben een groot aantal gezellige Tuldania activiteiten op het programma staan. Traditioneel is er op vrijdagavond een disco-avond voor de basisschooljeugd. Voor de zaterdagmiddag hebben we een beachvolleybaltoernooi gepland vanaf ca.15:00 uur. Voor inschrijving zie verder in dit blad of ga naar Tijdens en na de finale van het beachvolleybaltoernooi zorgt de DJ voor een gezellige avond. Zondagochtend wordt voor onze gehele Esbeekse jeugd een activiteit georganiseerd en na de middag zal de jeugdspeler van het jaar bekend worden gemaakt. Onder begeleiding van de disco bestaat nog de mogelijkheid om de rest van de middag een natje en een droogje te nemen. Ook de man van het rad van avontuur is aanwezig, zodat er diverse prijzen zijn te winnen. Om e.e.a. mede te kunnen financieren wordt er de komende week door Tuldania rond gegaan met loten voor onze loterij. Uiteraard zijn er weer fraaie prijzen te winnen dus wat let u om mee te spelen. Dus noteer 14, 15 en 16 mei 2010 alvast in uw agenda, want u bent allen van harte welkom. Organisatie Tuldania Weekend Ad, Gijs, Sjaak, Teun, Niels en Hein Klepperke: Te koop: Goed onderhouden Seat Ibiza V Sport, bouwjaar 2002, km, APK tot Kleur zilvergrijs. Info bij: Sjef Wijten, Lowerik 54, Esbeek,

19

20 Beachvolleybal toernooi 2010 Dit jaar zal tijdens het Tuldania Weekend 2010 een heus beachvolleybaltoernooi worden georganiseerd. En wel op zaterdag 15 mei van ca. 15:00 uur tot 20:30 uur. Er wordt 4 tegen 4 gespeeld en per team moet tenminste 1 dame in het veld staan. Wisselspelers zijn toegestaan. Inschrijfgeld bedraagt 5,- p.p. Voor dit bedrag krijg je ook een frietje met een snack. Let op: je bent pas ingeschreven wanneer het verschuldigde bedrag per team is overgemaakt op rekening Bij een te groot aantal inschrijvingen bepaalt de datum van inschrijving de volgorde. Dus schrijf tijdig in met vrienden/buren/collega's/ familie/etc., want vol is vol. Deelname vanaf 16 jaar. Inschrijven. Je kunt je inschrijven voor het Beachvolleybal toernooi door een mail naar: beachvolleybal-tuldania@hotmail.com te sturen en vermeld daarbij de onderstaande gegevens: Teamnaam: Contactpersoon: Adres: Postcode en plaats: Telefoonnummer:

21 Uitslagen 3-4 Welpen - Euro Girls Concordia - Pupillen F Winty - Pupillen F Pupillen E2 - Stormvogels Pupillen E1 - Stormvogels Euro Girls - Pupillen D Aspiranten C2 - Be Quick Vessem - Aspiranten C Klimroos - Aspiranten B Omhoog - Senioren Blauw Wit - Senioren Programma 10 en 11 april 2010 Aanvang Plaats 10-4 Welpen - Rosolo 9.30 Esbeek 10-4 Pupillen E2 - Vessem Esbeek 10-4 Klimroos - Pupillen D Esbeek Alle andere teams zijn vrij Programma 17 en 18 april 2010 Aanvang Plaats 17-4 Rietvogels - Welpen 9.30 Riethoven 17-4 BIO - Pupillen F Veldhoven 17-4 Sp. Girls - Pupillen F Oirschot 17-4 SVSH - Pupillen E Someren-Heide 17-4 Rosolo - Pupillen E Reusel 17-4 Pupillen D1 vrij 17-4 SCMH - Aspiranten C Veghel 17-4 Aspiranten C1 - Rosolo Esbeek 17-4 Aspiranten B1 - Rosolo B Esbeek 18-4 Avanti - Senioren Schijndel 18-4 Altior - Senioren Heeswijk-Dinther 21-4 Midweek - De Weebosch Esbeek

22 Kerkberichten. Op woensdag 31 maart jl overleed op 98-jarige leeftijd onze medeparochiaan Cor Halters-Evers. Wij hebben haar op dinsdag 6 april na de uitvaartdienst te ruste gelegd op ons parochie-kerkhof. Zondag 11 april om 10.00u is er een Gezinsviering. Voorganger is een Priester MSC. Laus Deo zal de zang verzorgen. Acoliet is Ad van de Wouw. Collectant is Jan Vriens. Tijdens deze dienst zullen ook de communicanten die op donderdag 13 mei, met Hemelvaartsdag, hun EHC doen worden voorgesteld. De misintenties voor deze week zijn voor Pastoor Weijling; Harry en Cisca Wijten-van Dooren (verjaardag Harry); overleden ouders van Gils-Evers; Zus Vriens; overleden ouders en kinderen van Gerven en voor de overleden ouders Soetens- Louwers en Bas en Ad. Vrijdag 16 april om 14.00u huwelijksmis van Rob Hesselmans en Patricia Linnemans. Vrijdag 16 april om 19.00u Vormsel. Voorgangers zijn Pastoor Goedhart uit Gemonde en Pastoor Barberien. Door Pastoor Goedhart zal het Vormsel worden toegediend. Laus Deo zal de zang verzorgen. Acoliet is Pieter van Bokhoven. Collectant is Ad Versteijnen. De misintenties tijdens deze viering zijn in het bijzonder voor Opa Toon van Dommelen; Oma Dien van Doormaal; Opa Gerrit de Brouwer; Opa Piet Hesselmans; Opa Jo van Gerven; Superoma van Gerven; Oma Anneke Paulissen; Oma Annie Buylinckx; Opa Bas Soetens; Oma Ad Soetens; Opa Hans Fransen; Oma Thea Fransen; Oma Mien Smolders; Tante Marianne Robben-Kuypers; Oma Net Abrahams; Opa Piet van den Broek; Opa Wim de Kok; Opa Jos Leermakers; Opa Jan Swolfs; Opa Frans Smid; Tante Annie Wijgerde; Opa Frans Hesselmans; Opa Cor Verboven; Opa Jan Hesselmans; Opa Broeckx en Opa Wim de Laat. Zondag 18 april om 10.00u is er een Woord- en Communiedienst onder leiding van enkele leden van de Liturgiegroep. Het dameskoor zal de zang verzorgen. Acoliet is Peter Dijkmans. Collectant is Jan Smolders. De misintenties voor deze week zijn voor Janus Wijten (10e maandstonde); Maria Geerts-Liebrechts, Maria Geerts-Kerkhofs en Sjaak Geerts; overleden familie Hesselmans-van Doormaal en voor de overleden ouders Rosch-Vosters en hun zoon Jan en overleden fam. Lambregts-Wilborts.p

23 Gemuts (van onder de muts) Al gewend aan de zomertijd? En echt alle klokken al verzet? Ook die van de video en de verwarming? Dan kunt u met een gerust hart naar bed. Ik had dat 's middags al gedaan Nog voordat die mountainbikers kwamen En het waren er deze keer wel heel erg veel En genoten hebben we, allemaal samen. Uit heel het land waren ze gekomen Om hier te genieten van een hele mooie tocht Die gedragen werd door heel veel dorpsgenoten En waarbij creatieve verlichtingsfoefjes waren gezocht. Van alles kwamen ze onderweg tegen Van een sneeuwgordijn tot een natte douche En heel mooi uitgelichte fun-locaties Of speciale parkoersen waar men over of doorheen moest. De lente is nu voor iedereen echt begonnen Zelfs het Paasvuur is in Esbeek ontstoken En de eerste nieuwgeboren lammetjes Laten zien dat zomerse tijden zijn aangebroken Ook een nieuwe Beekse coalitie is geboren Met een kompleet ander dagelijks gemeentebestuur Dat moet laten zien de beloofde plannen waar te maken Het moet wel creatief, want het mag niet te duur. Nog even en we kunnen voortaan daadwerkelijk Esbeek in en uit via de vierde poot Als je 's morgens vertrekt moet je wel de nieuwe oprit nemen Anders beland je in de sloot. De Muts

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 9 26 april 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

V E R E N I G I N G S N I E U W S D E P I N P O N G E R S

V E R E N I G I N G S N I E U W S D E P I N P O N G E R S V E R E N I G I N G S N I E U W S D E P I N P O N G E R S uitgave 17 januari 2016 DE LAATSTE NIEUWSBRIEF VAN MIJN HAND 140 Nieuwsbrieven heb ik de afgelopen jaren geschreven, daarvoor had Wim Groffen er

Nadere informatie

LET OP ALLE JEUGDTEAMS TRAINEN OP HET GRAS DINSDAGAVOND IVM DE WEDSTRIJD VAN DE A OM UUR

LET OP ALLE JEUGDTEAMS TRAINEN OP HET GRAS DINSDAGAVOND IVM DE WEDSTRIJD VAN DE A OM UUR Nikantes Tussendoortje Seizoen 2017-2018 Zondag 21-04-2018 Uitslagen afgelopen week Trainingen in de aankomende week: LET OP ALLE JEUGDTEAMS TRAINEN OP HET GRAS DINSDAGAVOND IVM DE WEDSTRIJD VAN DE A OM

Nadere informatie

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni Seizoen 2013-2014 21 e jaargang nr. 17 23 mei 12 juni Agenda 8 juni Deadline aanleveren stukken nieuwsbrief (noviomagazine@gmail.com) 19 juni ALV Algemene Leden Vergadering 26 juni OPA: Hilde Boerboom,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Devinco Mei 2015

Nieuwsbrief Devinco Mei 2015 Nieuwsbrief Devinco Mei 2015 Inhoud van deze nieuwsbrief: - Schade aan ons veld - Algemene Leden Vergadering - Gebruik van clubhuis onder BIXO tijd - De Fitste van Deventer - Trainingen in de meivakantie

Nadere informatie

Het bestuur onderzoekt de opties om een nieuwe website te (laten) maken. De huidige website voldoet niet maar aan de eisen.

Het bestuur onderzoekt de opties om een nieuwe website te (laten) maken. De huidige website voldoet niet maar aan de eisen. DROPSHOT Mei 2015, Jaargang 6, Nummer 1 Teteringse Tennis Vereniging Opgericht 28 juli 1956 Paviljoen: Donkerstraat 44 4847 KJ Teteringen Tel.: 076 5812555 Bestuursmededelingen - Jaargang 11 nr. 1- Het

Nadere informatie

Week 22. Muzikale groeten, Jos, Henk, Bas en Onno Bestuur van de Muziekmolen (daar zit Muziek in)

Week 22. Muzikale groeten, Jos, Henk, Bas en Onno Bestuur van de Muziekmolen (daar zit Muziek in) Week 22 Muzikale feestavond!! Afgelopen maandag organiseerde de Muziekmolen, samen met de Wereldmuziekschool en de Molenwiek, een feestelijke avond voor de ouders en kinderen van de Middenbouw en Bovenbouw.

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

Avondvierdaagse. Kinderraad

Avondvierdaagse. Kinderraad Nieuwsbrief 7 juni 2019 maandag 10 juni dinsdag 11 juni t/m vrijdag 14 juni maandag 17 juni t/m vrijdag 21 juni vrijdag 21 juni Tweede Pinksterdag Avondvierdaagse Schoolkamp groep 8 Volgende nieuwsbrief

Nadere informatie

Polanenbokaal toernooi. Maandag 5 aug. 2013 Dinsdag 6 aug. 2013 Zaterdag 10 aug. 2013

Polanenbokaal toernooi. Maandag 5 aug. 2013 Dinsdag 6 aug. 2013 Zaterdag 10 aug. 2013 Polanenbokaal toernooi Maandag 5 aug. 2013 Dinsdag 6 aug. 2013 Zaterdag 10 aug. 2013 1982-32ste Editie - 2013 s Nachts lenzen dragen en overdag scherp zien zonder bril of lenzen. Het is de modernste manier

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : 115 jaar KNHB Dames 2 : zaalkampioen! DWF = Digitaal Wedstrijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief APRIL 2018

Nieuwsbrief APRIL 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Het voorjaar is begonnen. Afgelopen weekend is de zomertijd ingegaan en hopelijk kunnen we gaan genieten van een prachtig voorjaar en zomer.

Nadere informatie

Bouwdorp Sint pancras

Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint Pancras 2015 Hallo jongens en meisjes! De zomer is weer voorbij. De scholen zijn weer begonnen. De dagen worden korter en de nachten worden langer. Stom he?! Toch komen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl NIEUWSBRIEF November 2014 Inhoud Algemeen Huidige stand teams Activiteiten op de planning De Hunt Zaalvoetbaltoernooi Zaaltraining Activiteiten terugblik Penaltybokaal Grote Clubactie Aandachtspunten Introductie

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015 Nieuwsbrief Op Weg April 2015 Logo: Met trots hebben wij vandaag aan onze leerlingen ons nieuwe logo gepresenteerd. Nee, het is echt geen 1 april grap. Ons nieuwe logo is de moderne uitvoering van het

Nadere informatie

Nog een paar competitiewedstrijden en een aantal toernooien voor de jeugd en dan zit ook seizoen 2010/2011 er op.

Nog een paar competitiewedstrijden en een aantal toernooien voor de jeugd en dan zit ook seizoen 2010/2011 er op. 37e jaargang Nr 35 25 April 2011 Nog een paar competitiewedstrijden en een aantal toernooien voor de jeugd en dan zit ook seizoen 2010/2011 er op. Rest ons nog de voetbalweek. Van dinsdag 24 mei tot en

Nadere informatie

Bouwdorp Sint pancras

Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint Pancras 2017 Hallo jongens en meisjes! De zomer is weer voorbij. De scholen zijn weer begonnen. De dagen worden korter en de nachten worden langer. Stom he?! Toch komen

Nadere informatie

Nieuws van de redactie!

Nieuws van de redactie! t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 12 20 maart 2018 Nieuws Agenda 23 mrt: Optreden bigband Jazz-West(nog plaats) 24 mrt: Workshop Paaskip maken (VOL) 31 mrt: Hongerige klant (VOL) 6 apr : Disco in Zeist (nieuw)

Nadere informatie

- 2 - REDACTIONEEL Denk erom, de 28ste Vredewijkfeesten - 15 en 16 september komen eraan! De voorbereidingen zijn al volop aan de gang.

- 2 - REDACTIONEEL Denk erom, de 28ste Vredewijkfeesten - 15 en 16 september komen eraan! De voorbereidingen zijn al volop aan de gang. Jaargang 28 nr. 4 mei 2006 - 2 - REDACTIONEEL Denk erom, de 28ste Vredewijkfeesten - 15 en 16 september komen eraan! De voorbereidingen zijn al volop aan de gang. En wees gerust: Had je op vorige editie

Nadere informatie

Jeugdschaatsen 2014-2015

Jeugdschaatsen 2014-2015 Jeugdschaatsen 2014-2015 www.ijsverenigingwoubrugge.nl www.ijsclubhoogmade.nl Algemene inleiding Welkom bij De ijsvereniging Woubrugge en de IJsclub Hoogmade. Bij ons kun je leren schaatsen gewoon omdat

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

Zaterdag 7 september Pim Mulier sportpark. Loten 2 2,- 3 voor 2 5,- DSS. Ex-internationals

Zaterdag 7 september Pim Mulier sportpark. Loten 2 2,- 3 voor 2 5,- DSS. Ex-internationals PROGRAMMABOEKJE Zaterdag 7 september 2013 Loten 2 2,- 3 voor 2 5,- Pim Mulier sportpark DSS - Ex-internationals Welkom Trainer DSS DSS van 7 oktober 1919 is bijna 94 jaar oud en, met ruim 1200 leden, één

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Seizoensopening. Vrijwilligersavond. Clubkampioenschappen. Ledenactie. Maak kennis met Tennis. Wist je dat. Nieuwsbrief, Maart 2019.

Seizoensopening. Vrijwilligersavond. Clubkampioenschappen. Ledenactie. Maak kennis met Tennis. Wist je dat. Nieuwsbrief, Maart 2019. Nieuwsbrief, Maart 2019 Beste leden, Er is deze week ontzettend hard gewerkt om de banen klaar te krijgen. Hulp van jong en oud hebben er voor gezorgd dat de banen er tip top bij liggen en er vanaf maandag

Nadere informatie

april 2017 WEELRUITERS wedstrijd vrij springen 3- en 4-jarige springpaarden: voor herhaling vatbaar!! 01 augustus t/m 06 augustus Jumpin de Weel

april 2017 WEELRUITERS wedstrijd vrij springen 3- en 4-jarige springpaarden: voor herhaling vatbaar!! 01 augustus t/m 06 augustus Jumpin de Weel april 2017 wedstrijd vrij springen 3- en 4-jarige springpaarden: voor herhaling vatbaar!! Op zaterdagochtend 11 maart a.s. organiseerden De Weelruiters in samenwerking met het Hippisch Jongeren Platform

Nadere informatie

Herfsttoernooi. Extra najaarslessen. Grote Clubactie. Vacature voorzitter. Nieuwsbrief, Oktober Beste leden,

Herfsttoernooi. Extra najaarslessen. Grote Clubactie. Vacature voorzitter. Nieuwsbrief, Oktober Beste leden, Nieuwsbrief, Oktober 2018 Beste leden, Met een prachtige zomer laten we een geslaagd zonnig seizoen weer achter ons. De herfst laat zich zien in de natuur en hoe mooi is het dat wij op onze club hier gewoon

Nadere informatie

MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MEI 2012 NR. 359

MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MEI 2012 NR. 359 MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MEI 2012 NR. 359 IN DIT NUMMER: 2 INHOUD 3 GAGELLOOP 2012 4 MEDEDELINGEN UITNODIGING 5 VERJAARDAGEN 6 PAASMIDDAG 7 SPEELTUIN 8 ADRESSEN AGENDA MEI 2012 nr. 359 COLOFON

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

De Binnenloper Sept 2019

De Binnenloper Sept 2019 Stichting Inloophuis De Zevensprong Markt 10, 3901 DN Veenendaal Banknr. NL76RABO0395187648 Sticht. Inloophuis De Zevensprong Www.inloophuisde7sprong.nl Email: sec.7sprong@live.nl 2e jaargang nummer september

Nadere informatie

Camping Jachthaven De Maasterp Animatieprogramma Voor het Seizoen 2016

Camping Jachthaven De Maasterp Animatieprogramma Voor het Seizoen 2016 Camping Jachthaven De Maasterp Animatieprogramma Voor het Seizoen 2016 1 ANIMATIEPROGRAMMA RECREATIE INFO 2016 Beste gasten, Van harte welkom op camping/jachthaven de Maasterp! Het seizoensboekje met het

Nadere informatie

En dan nu vakantie! Zoals in de algemene ledenvergadering. kan DKJO en al haar leden weer terugkijken op een prachtig en sportief seizoen.

En dan nu vakantie! Zoals in de algemene ledenvergadering. kan DKJO en al haar leden weer terugkijken op een prachtig en sportief seizoen. En dan nu vakantie! Jaargang 6,nummer 5 In dit nummer: Vakantie!!! Vacatures 1 2 Volleybal bij t Schrijverke 2 Zaalindeling 16-17 Oud papier Jeugdkamp Sponsors bedankt 3 4 4 5 Zoals in de algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 12 mei Kopij aanleveren voor zondagavond 8 mei uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 12 mei Kopij aanleveren voor zondagavond 8 mei uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 9 28 april 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Obs de Regenboog. 09 april 2015

Obs de Regenboog. 09 april 2015 INFO 09 april 2015 Obs de Regenboog Beste ouder(s) verzorger(s) Vandaag kregen wij een nieuwe brief van de Oranje vereniging. Daarin staan een aantal kleine wijzigingen. Als u mee wilt helpen en of mee

Nadere informatie

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken.

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken. Beste ouders/verzorgers, 30-11-2018 Voor u ligt het vierde Open Podium van dit jaar. Op zaterdag 17 november hebben we kunnen zien hoe Sinterklaas samen met zijn pieten weer in Nederland aankwam. Op woensdag

Nadere informatie

13 maart 2015

13 maart 2015 1261 www.clarafabriciusschool.nl 13 maart 2015 16 maart 11.30 uur 13.00 uur Groep 3/4 tennisles op het tennisveld 17 maart 9.30 uur - Groep 3 excursie naar de Betuwe Express 18 maart Meester René geeft

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugd November 2016

Nieuwsbrief Jeugd November 2016 Nieuwsbrief Jeugd November 2016 Hallo Allemaal, Inmiddels begint het buiten weer steeds vroeger donker te worden en dat betekent dus dat we ook weer een aantal feestdagen gaan krijgen de komende tijd.

Nadere informatie

In de aankomende weken zijn er gewoon trainingen op de Botreep.

In de aankomende weken zijn er gewoon trainingen op de Botreep. Nikantes Tussendoortje Seizoen 2017-2018 Zondag 28-04-2018 In de aankomende weken zijn er gewoon trainingen op de Botreep. Uitslagen afgelopen week Trainingen in de aankomende week: Ook dinsdag 08-05-2018

Nadere informatie

Rotterdam, 23 maart Beste ouders/verzorgers,

Rotterdam, 23 maart Beste ouders/verzorgers, Rotterdam, 23 maart 2018 Beste ouders/verzorgers, Op 16 maart hebben we een hoop opa s en oma s mogen ontvangen om een lekkere pannenkoek met ons te komen eten. Alle ouders die hebben gebakt: bedankt!

Nadere informatie

In dit nummer: NIEUWSBRIEF. Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014

In dit nummer: NIEUWSBRIEF. Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014 NIEUWSBRIEF Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014 In dit nummer: - De jarigen - Update nieuwbouw - Groepsindeling - Mededeling Erna - Bedankochtend hulpouders - Groep 1-2 - Juffendag groep

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019

N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019 N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019 voorzitter Marry de Ridder 515864 - marry.deridder@gmail.com secretaris Theo Essen 515117 - essenth@hotmail.com penningmeester

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL APRIL 2016 NR. 400

MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL APRIL 2016 NR. 400 MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL APRIL 2016 NR. 400 IN DIT NUMMER: 2 INHOUD 3 VOORWOORD 4 VERJAARDAGEN 5 BILJARTEN 7 WORKSHOP 8 GAGELLOOP 9 KAARTAVOND 11 OUD IJZER 12 ADRESSEN APRIL 2016 nr. 400

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI

NIEUWSBRIEF JULI NIEUWSBRIEF JULI 2019 OPROEP: TUINMAN/VROUW www.bslaetare.nl Bent u of kent u iemand uit Kilder of omgeving die groene vingers heeft, houdt van tuinieren en een bijdrage wil leveren aan onze school door

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 28 april Kopij aanleveren voor zondagavond 24 april 19.00 uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 28 april Kopij aanleveren voor zondagavond 24 april 19.00 uur. t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NTC JEUGD WINTERWONDERTENNIS NTC JEUGD 19 februari 2016

NIEUWSBRIEF NTC JEUGD WINTERWONDERTENNIS NTC JEUGD 19 februari 2016 NIEUWSBRIEF NTC JEUGD 01 2016 NIEUWSBRIEF NR 1 Het tennis seizoen is vol aan de gang! De trainingen zijn begin april begonnen met een nieuwe trainster, de dorpen geel competitie is opgericht, en de reguliere

Nadere informatie

website: 26 maart 2018

website:   26 maart 2018 DE WIJSNEUS website: www.deventerleerschool.nl 26 maart 2018 inhoud nieuwsbrief -Koningsspelen -Leerlingenraad vraagt: -Ouderbijdrage -De grote rekendag -Schoolvoetbaltoernooi -StKoDLS -IrisConnect -Kort

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

DE KLEPPER Een uitgave van Stichting Dorpsbelangen Hooge Mierde

DE KLEPPER Een uitgave van Stichting Dorpsbelangen Hooge Mierde Oud izjer Dorpsbelangen Openstelling van de Kruisbergkapel op zondag 14 mei Zondag 14 mei a.s. tussen 13.00 en 16.00u is de jaarlijkse openstelling van de Kruisbergkapel Om 14.00u is de Mariaviering onder

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2017

Nieuwsbrief juli 2017 1947 2017 Nieuwsbrief juli 2017 Feest Heikant 70 jarig bestaan 1947-2017 Datum 8 juli 2017 UITSTAPJE. Het belooft een avontuurlijke dag en avond te worden vol verrassingen en veel gezelligheid! We hopen

Nadere informatie

19.30 uur STRATENCOMPETITIE.

19.30 uur STRATENCOMPETITIE. MAANDAG 26 AUGUSTUS 9.45 uur OPENING SPORT- EN SPELWEEK Na de opening beginnen we met het maken van de groepjes. Bij alle kleuren is er één persoon van de hoofdleiding aanwezig die helpt bij het maken

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Boven: Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 2 bij 4.1 * slaapkamer 2 trap Beneden: tuin garage TaalCompleet A1 Spreken Plus Thema 4-1 Opdracht 3 bij 4.1 ** Vertel. Wat voor huis heb jij? - Woon je in

Nadere informatie

MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MAART 2014 NR. 379

MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MAART 2014 NR. 379 MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MAART 2014 NR. 379 IN DIT NUMMER: 2 INHOUD 3 VOORWOORD BLOEMSCHIKKEN 4 BILJARTEN 5 BREEDBAND INTERNET 6 CONTRIBUTIE 7 VERJAARDAGEN 8 ADRESSEN AGENDA MAART 2014 nr.

Nadere informatie

Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen. .. Agenda. Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015

Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen. .. Agenda. Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015 Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015 Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen.. Agenda 14 juli Musical, 19.30 uur in Overloon 15 juli Wisselochtend 16 juli Campingdag Picknick en ouderbedankactiviteit, 17.00

Nadere informatie

Info bulletin mei t/m september 2015

Info bulletin mei t/m september 2015 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin mei t/m september 2015 Overzicht activiteiten mei t/m september 2015 Gezinsfietstocht donderdag 14

Nadere informatie

H O F N I E U W S UITSLAG EINDCITO GROEPEN 8

H O F N I E U W S UITSLAG EINDCITO GROEPEN 8 H O F N I E U W S Agenda Groep(en) Activiteit Do.24 en vr 25 mei 8 Peanutbal-toernooi Vrijdag 25 mei 1 en 2 Spelletjesochtend Vrijdag 25 mei 1 t/m 8 Inleveren briefje deelname ouderbedankochtend Dinsdag

Nadere informatie

Een uitgave van katholieke basisschool De Kinderarcke. Deze wordt wekelijks verstuurd aan alle ouders.

Een uitgave van katholieke basisschool De Kinderarcke. Deze wordt wekelijks verstuurd aan alle ouders. UIT DE SCHOOL GEKLAPT NUMMER 14 Donderdag 6 december 2018 0172-508165 info@kinderarcke.nl Een uitgave van katholieke basisschool De Kinderarcke. Deze wordt wekelijks verstuurd aan alle ouders. Beste ouders

Nadere informatie

ZATERDAG 18 AUGUSTUS 2018

ZATERDAG 18 AUGUSTUS 2018 ZATERDAG 18 AUGUSTUS 2018 KWART-TRIATHLON KWART-TRIATHLON - voor 16 jaar en ouder 1 kilometer zwemmen (De Rotonde) 42 kilometer fietsen (Deilse veld) 10 kilometer lopen (finish Speeltuin) of TRIO-KWART-TRIATHLON

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 oktober 2018

Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Iets leuks.. groep 6a heeft een gave lipdub gemaakt, Kom Erbij! Deze is te zien in onze app (onder het kopje nieuws) en op facebook. Ga deze zeker kijken! 1 Mededelingen Onze

Nadere informatie

COURANT pakken speculaas verkocht!

COURANT pakken speculaas verkocht! COURANT September 2018 Beste Klimoppers, Jaargang 6, nummer 2 Kalender 30-12 KlimOpen Darttoernooi Het zaalseizoen is weer in volle gang. Aangezien het heel erg koud is buiten is het nu heel erg fijn dat

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Mededelingen van het Bestuur Nieuwe trainer herhaalde oproep Na lang zoeken is het ons eindelijk gelukt om een nieuwe trainer te vinden. Voor het seizoen 2013/2014

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC december 2014

Nieuwsbrief MTC december 2014 Nieuwsbrief MTC december 2014 Afscheid van een tennisvriend Op 8 december 2014 is helaas veel te vroeg, ons sympathieke en altijd vrolijke tennislid Fred Koster overleden. Wij bewaren mooie herinneringen

Nadere informatie

nummer april 2019

nummer april 2019 Pancopost nummer 12 23 april 2019 AGENDA vr 26-04 : Sportdag bij Rhienderoord voor alle leerlingen ma 29-04 t/m vr 03-05 : Meivakantie ma 06-05 : OR-vergadering wo 08-05 : Luizencontrole Schoolvoetbaltoernooi

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 1 Basisschool de Wieling Kolkweg 5 6685 BC Haalderen 0481-462172 wieling@delinge.nl Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 28 29 30 1 2 3 4 Viering

Nadere informatie

Weekbericht o.b.s. De Eiber

Weekbericht o.b.s. De Eiber Weekbericht o.b.s. De Eiber De Kikkergroep werkt momenteel aan een winkelproject/voeding Voorjaarsmarkt De voorjaarsmarkt komt steeds dichterbij. Zaterdag 12 mei a.s. is het zover. Van 10.00 uur tot 13.00

Nadere informatie

Hellehondsdagen 2014. Jeugdprogramma. Georganiseerd door: Stichting Gemeenschapswerk De Hellehond en activiteitencommissie van S.V. de Lutte.

Hellehondsdagen 2014. Jeugdprogramma. Georganiseerd door: Stichting Gemeenschapswerk De Hellehond en activiteitencommissie van S.V. de Lutte. Hellehondsdagen 2014 Jeugdprogramma Georganiseerd door: Stichting Gemeenschapswerk De Hellehond en activiteitencommissie van S.V. de Lutte. Hallo jongens en meisjes Nog eventjes en dan is het weer zover,

Nadere informatie

HANDBALVERENIGING MARGRATEN Week

HANDBALVERENIGING MARGRATEN Week HANDBALVERENIGING MARGRATEN Week 9-2019 UITSLAGEN. Olympia/Esia/Adio A1 - Margraten A1 18-26 SVM D1 - Margraten D1 12-12 Juliana E1 - Margraten E1 13-08 BFC D4 - Margraten D2 07-16 Born E2 - Margraten

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. Clubdag 10 mei

Algemene ledenvergadering. Clubdag 10 mei Let op! 26 april a.s. (koningsdag) worden er geen trainingen gegeven. Algemene ledenvergadering april 2014 Het bestuur nodigt hierbij alle leden uit voor de algemene ledenvergadering op maandag avond 12

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

Veel leesplezier, De Redactie. Dané Jansen. 28 januari Vrije middag groepen januari Volgende BargerBabbel. Pag

Veel leesplezier, De Redactie. Dané Jansen. 28 januari Vrije middag groepen januari Volgende BargerBabbel. Pag 16 januari 014, jaargang. nr. 8 Voor jullie ligt de digitale BargerBabbel zoals we die op school verspreiden (ook apart onder de ouders van aangemelde leerlingen die nog niet op school zitten, en waarvan

Nadere informatie

Diverse stukjes Oproepjes: Te koop:

Diverse stukjes Oproepjes: Te koop: Beste leden en ouders, Middels de korte nieuwsflitsen willen wij als bestuur jullie regelmatig op de hoogte brengen van wat er speelt in onze vereniging. Belangrijke en soms ook minder belangrijke, maar

Nadere informatie

De Babbeltjes. Maand: November

De Babbeltjes. Maand: November De Babbeltjes Maand: November Video actie Ben jij een echte balkunstenaar? Of heb jij een mooie korfbal actie? Doe dan nu mee met de video actie! Maak een filmpje van jouw truc of actie en stuur deze op

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur. NIEUWSBRIEF Nummer 46, 10 december 2018

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur. NIEUWSBRIEF Nummer 46, 10 december 2018 NIEUWSBRIEF Nummer 46, 10 december 2018 INHOUDSOPGAVE Van het bestuur 1 Kantine bezetting komende tijd 2 Opening zaal Kerstvakantie & Trainingen rondom feestdagen 2 Materiaal beheer 2 Oliebollen & Appelflappen

Nadere informatie

MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MAART 2012 NR. 357

MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MAART 2012 NR. 357 MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MAART 2012 NR. 357 IN DIT NUMMER: 2 INHOUD 3 DE GOUDEN LEEUW 4 AKTIVITEITEN - KAARTAVONDEN - BILJARTEN 5 VERJAARDAGEN 6 GEBOORTE 7 PAASMIDDAG 8 ADRESSEN AGENDA MAART

Nadere informatie

De voorzitter aan het woord

De voorzitter aan het woord Nieuwsbrief Tennisvereniging Breakpoint 83 April 2019 De voorzitter aan het woord Beste tennisvrienden en -vriendinnen Allereerst wil ik mijn dank uitspreken voor de mooie en lieve reacties, die ik heb

Nadere informatie

Startweekend Huis van God en mensen. Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september. startweekend sept

Startweekend Huis van God en mensen. Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september. startweekend sept Startweekend 2017 Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september Huis van God en mensen startweekend sept. 2017 1 Op de startzondag zeggen we tegen elkaar: Kijk de kerk met haar eeuwenoude traditie. Haar

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 6 mei. Kopij aanleveren voor zondagavond 2 mei uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 6 mei. Kopij aanleveren voor zondagavond 2 mei uur. t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Kerstmis Voor de laatste drie dagen voor de kerstvakantie hebben we een aantal aandachtspunten op een rij gezet.

Kerstmis Voor de laatste drie dagen voor de kerstvakantie hebben we een aantal aandachtspunten op een rij gezet. Agenda 13 december Inloop groep 8 14 december Inloop groep 4 15 december Inloop groep 5 20 december Kerstdiner 21 december Kerstviering op school 22 december 12.15 uur alle kinderen vrij: Kerstvakantie

Nadere informatie

Sint pancras. Thema: Sint pancras! Dit boekje is geprint door

Sint pancras. Thema: Sint pancras! Dit boekje is geprint door Bouwdorp Sint pancras Thema: Sint pancras! Herfstvakantie!! Maandag 17 t/m donderdag 20 oktober 2016 Dit boekje is geprint door www.copycentre.nl Bouwdorp Sint Pancras 2016 Hallo jongens en meisjes! De

Nadere informatie

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade.

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade. Liturgische agenda Heilig Hart kerk Maarssen 5 Mei 2018 tot 29 Juni 2018 6 mei 2018 6e Zondag van Pasen Dopeling: / Doopviering Priester Byzantijnse kerk Byzantijns koor Han Brinkhof en Sander van Maarseveen

Nadere informatie

Kempische Biljart Bond. December 2017

Kempische Biljart Bond. December 2017 Kempische Biljart Bond. December 2017 Nieuwsbrief Bestuur Voorzitter : Jos Adriaans Zeelst 040-2051939 Secretaris : Henk Lemmens Hapert 0497-386269 info@kempischebiljartbond.nl Penningmeester : Ed Haneveer

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 24 november. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 november 19.00 uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 24 november. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 november 19.00 uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 20 10 november 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Info bulletin mei t/m september 2019

Info bulletin mei t/m september 2019 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin mei t/m september 2019 Gezinsfietstocht donderdag 30 mei start tussen 10.00 11:00 uur Avondvierdaagse

Nadere informatie

Toen ik nog een klein manneke was keek ik enorm op naar onze helden op de fiets.

Toen ik nog een klein manneke was keek ik enorm op naar onze helden op de fiets. Verslag van Ruud van de wielerwedstijd in Meer op 13 oktober 2012. Toen ik nog een klein manneke was keek ik enorm op naar onze helden op de fiets. Als wielertoerist droomde ik er van om in een team mee

Nadere informatie

Met verslagen van mini toernooien, een raadsel, een bijzondere familiefoto en jeugdige internationale debutanten ook nu een volle NieuwsKrant.

Met verslagen van mini toernooien, een raadsel, een bijzondere familiefoto en jeugdige internationale debutanten ook nu een volle NieuwsKrant. Hallo allemaal, Met verslagen van mini toernooien, een raadsel, een bijzondere familiefoto en jeugdige internationale debutanten ook nu een volle NieuwsKrant. En heb je al ingeschreven voor HET kamp!?

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.8. SV Aurora Tennis Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora.

Nieuwsbrief nr.8. SV Aurora Tennis  Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora. Nieuwsbrief nr.8 SV Aurora Tennis Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora. De nieuwsbrief verschijnt als er nieuws is. VOOR IN JE AGENDA: Elke dinsdag v.a. 19.30 uur

Nadere informatie

OPROEP. Uitnodiging. Even bijpraten. Januari Nieuwjaarsborrel. Geslaagde klus. Onze sponsors:

OPROEP. Uitnodiging. Even bijpraten. Januari Nieuwjaarsborrel. Geslaagde klus. Onze sponsors: Uitnodiging Januari 2012 Even bijpraten Met de allerbeste wensen voor 2012 openen we de tweede officiële nieuwsbrief van SDO Tafeltennis. Deze bevat al veel meer informatie dan de eerste. Alle begin is

Nadere informatie

Koningsspelen! Vandaag waren de Koningsspelen op onze school. De onder- en middenbouw vierden deze op onze school en de bovenbouw vierde de dag op de

Koningsspelen! Vandaag waren de Koningsspelen op onze school. De onder- en middenbouw vierden deze op onze school en de bovenbouw vierde de dag op de Week 17 Bedankt!!! Wij willen alle ouders en kinderen bedanken voor de steun die we hebben gekregen om een waterput te bouwen voor het Moedercentrum in Togo. Er is 271,25 opgehaald tijdens de Afrikadag

Nadere informatie

Je kunt je ook nog aanstaande donderdag opgeven via het inschrijfformulier dat in de kantine hangt.

Je kunt je ook nog aanstaande donderdag opgeven via het inschrijfformulier dat in de kantine hangt. Nikantes Tussendoortje Seizoen 2018-2019 Zondag 23-06-2019 Afmelden voor wedstrijden met ingang van het nieuwe seizoen Cathy Nijssen is gestopt met het wedstrijd secretariaat van de jeugd. Wij bedanken

Nadere informatie

MEI 18, 2018 JAARGANG 1, NUMMER 12

MEI 18, 2018 JAARGANG 1, NUMMER 12 Kansenkrant MEI 18, 2018 JAARGANG 1, NUMMER 12 Vrije dagen In de schoolgids staat dat de kinderen vrij zijn op 12 juni. Dit moet echter zijn: vrij op vrijdag 1 juni. In deze nieuwsbrief: - Vrije dagen

Nadere informatie

VERGADER- EN ACTIVITEITENROOSTER 25 maart t/m 6 april 2019

VERGADER- EN ACTIVITEITENROOSTER 25 maart t/m 6 april 2019 Maandag 25 maart: Dinsdag 26 maart: Woensdag 27 maart: VERGADER- EN ACTIVITEITENROOSTER 25 maart t/m 6 april 2019 19.00 uur: TOCO 19.00 uur: Regiocup NKC 51 - Butenboel 19.30 uur: Training SNO 09.00 uur:

Nadere informatie

Nieuws uit het Bestuur

Nieuws uit het Bestuur Seizoen 2018/2019 nummer 4 16 mei 2019 Inhoud Nieuws uit het Bestuur Online enquête Wist je dat (met veel info over evenementen) Jeugdkamp Open Dagen Sportpark De Contreie Ledenadministratie Agenda 25/26

Nadere informatie

37 e jaargang nr december

37 e jaargang nr december 37 e jaargang nr.14 18 december 2017 www.kvscmh.nl UITSLAGEN: Senioren 1 - Eyckelkorf/omhoog 10 10 Senioren 2 - Oranje Wit 2 10 16 De Corridor 3 - Senioren 4 13 5 Senioren 5 mw - Flamingo s 8 7 Junioren

Nadere informatie

Agenda februari: Agenda begin maart:

Agenda februari: Agenda begin maart: Van Oldenbarneveltstraat 70 3882 CG Putten Tel.: 0341-3441 Email: Info@ichthusputten.nl Agenda februari: 1 Oefenen schoolschaken 3 en 6 leerlingen lesvrij 7 Inschrijven gesprekken 10 Oefenen schoolschaken

Nadere informatie

Nikantes Tussendoortje Seizoen Zondag Trainingen in de aankomende week:

Nikantes Tussendoortje Seizoen Zondag Trainingen in de aankomende week: Nikantes Tussendoortje Seizoen 2017-2018 Zondag 06-05-2018 Trainingen in de aankomende week: Wedstrijden in de aankomende weken 7-5-2018 19:30 Gemini A1 Nikantes A1 Uit 12-5-2018 15:30 Sporting Badhoevedorp

Nadere informatie

INHOUD: Een Ode aan Onder Ons. Midzomerloop OSV Onder Ons valt in het water! Oproep: Algemene Ledenvergadering. Airborne Jeu de Boules toernooi.

INHOUD: Een Ode aan Onder Ons. Midzomerloop OSV Onder Ons valt in het water! Oproep: Algemene Ledenvergadering. Airborne Jeu de Boules toernooi. Clubblad van OKC Onder Ons, Oosterbeek 7 september 2015 jaargang 93 nr. 01 COLOFON OSV Onder Ons Opgericht: 7 juni 1911 Sporten: Conditiesport 50+ Dynamic Run Hardlopen Jeu de Boules Nordic walking Sportief

Nadere informatie

Wij wensen u alvast een fijne voorjaarsvakantie en zien u en uw kinderen maandag 4 maart weer op school!

Wij wensen u alvast een fijne voorjaarsvakantie en zien u en uw kinderen maandag 4 maart weer op school! obs De Phoenix Week 7-2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), De kinderen van groep 8 hebben hun definitieve advies ontvangen. Ook is de periode van Cito toetsen afgelopen en de leerkrachten zijn druk bezig

Nadere informatie