Vrijdag 30 september 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vrijdag 30 september 2016"

Transcriptie

1 Vrijdag 30 september 2016 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk toch naar de heel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zie tegen hem: Zo talrijk zal uw nageslacht zijn. En hij geloofde in de Heere, en Die rekende hem dat tot gerechtigheid. Genesis 15: 5-6 HSV What s in a Name. Deze weken mochten de kinderen van groep 5 kennismaken met een echte geloofsheld: Abram. We kennen hem ook als Abraham. Vertrouwend op een God die hij niet kende verliet hij zijn geboorteplaats, nam alles wat hij bezat en liet zich leiden naar een onbekend land. Dat geloof in de beloften van de Heere is tekenend voor Abram. En het werd hem door de Heere tot gerechtigheid gerekend. God sluit dan ook een verbond met hem en geeft hem een nieuwe naam: Abraham. Daarmee zegt God: Ik zal u vader van een menigte van volken maken. En God maakt het verbond met Abraham eeuwig. Hoe vaak lezen we niet dat het volk dat uit Abraham voortkwam -het volk Israël- de Heere verliet en evenzo vaak dat Hij hen weer aannam - om het verbond dat hij met Abraham gesloten had. Dat zegt alles over de trouw van De Heere aan Zijn woord. De trouw aan Zijn verbond met Abraham. Er zijn meer mensen die later een andere naam krijgen, stuk voor stuk zeer betekenisvol. Denk aan Jakob, denk aan Petrus, maar ook aan Saulus, die later Paulus mag heten de Kleine-. Maar moeten wij bij veel namen voor één Persoon ook niet denken aan de Heiland? Door de profeten werden zijn namen al eeuwen voor Zijn geboorte bekend gemaakt: Wonderbaar, Raadsman, Eeuwige Vader, Vredevorst. Maar ook Immanuel, Gezalfde.. (kennen we nog meer namen voor Hem?) Bij Zijn geboorte krijgt hij de Naam Jezus (Yeshua), afgeleid van Jozua, dat betekent: God is Redder. That s in a Name! Verjaardagen Daniël Beens uit groep 2 was donderdag 22 september jarig. Daniël: het spijt ons dat we jou vorige week niet naast onze bekende ballonnetjes hebben vermeld! Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag en ook Gods zegen toegewenst in jouw nieuwe levensjaar! De komende dagen hopen de volgende leerlingen jarig te zijn: Woensdag 5 oktober: Loïs Bakker uit groep 6 Donderdag 6 oktober: Lukas van Benthem uit groep 5 Donderdag 6 oktober: Esmée Hammer uit groep 5 Loïs, Lukas en Esmée: alvast van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag en ook Gods zegen toegewenst in jullie nieuwe levensjaar!

2 Juf Doornink jarig Donderdag 6 oktober is de verjaardag van juf Doornink. Juf, alvast van harte gefeliciteerd met uw verjaardag! We wensen u ook Gods zegen toe in uw nieuwe levensjaar! Nieuwe juf in groep 1 Na de herfstvakantie hopen we te werken met 8 groepen. De kleutergroep wordt dan de gehele week verdeeld in 2 groepen, namelijk één groep 1 en één groep 1/2. In beide groepen 1 zullen dan de nieuwe kleuters instromen. Voor één van beide groepen moesten we nog op zoek naar een juf en inmiddels kunnen we u vertellen dat we deze juf hebben gevonden. Het is Juf Gerlinda Schoenmaker uit Staphorst en ze hoopt na de herfstvakantie de juf van groep 1 te worden. Zoals de kinderen nu al gewoon zijn, hebben ze op de woensdag les van juf Beuving. De komende weken zullen ze juf Schoenmaker al regelmatig tegenkomen op de donderdag of vrijdag, omdat ze dan alvast bij ons op de JBS komt snuffelen en zal meekijken in de kleutergroep. Binnenkort zal onze nieuwe juf zich voorstellen in het Bijblijvertje. Juf Stork even terug op haar plein Afgelopen woensdag was juf Stork bij ons op school. Ze kwam even kijken of haar plein er nog goed bijlag en wilde natuurlijk haar oud-leerlingen en collega s ontmoeten. Het was leuk om elkaar weer even te ontmoeten. Hoewel juf Stork genoot van het bezoek en van de ontmoetingen verklapte ze ons wel dat ze het schoolleven niet mist en juist enorm geniet van alle vrije tijd die ze op dit moment heeft. Aanwezigheid directie Komende week zal juf Doornink aanwezig zijn op maandag, dinsdagmorgen, donderdag en vrijdagmorgen. Wanneer u juf Doornink wilt spreken, kunt u uiteraard ook bellen of mailen voor een afspraak: of directie@johannesbogermanschool.nl Ouderpanel: voor hen die willen meepraten Tijdens het eerstvolgende ouderpanel wordt de uitslag van de oudertevredenheidspeiling besproken. De gerichte uitnodigingen voor dit ouderpanel zijn inmiddels verstuurd. Heeft u geen uitnodiging ontvangen en wilt u ook graag mee praten, dan bent u heel hartelijk welkom! Mailt u even naar Elien Doornink (directie@johannesbogermanschool.nl) dat u ook graag wilt komen? De avond begint om uur en is ongeveer rond uur afgelopen.

3 Dinsdag Dierendag Komende dinsdag mag uw huisdier bij ons in het zonnetje worden gezet. Het is dan Dierendag en dan vinden we het leuk om nader kennis te maken met jouw Flappie, Vlekkie, Bluppie, Blacky, Pip of Woezel. Wil jij deze morgen ook jouw huisdier aan ons showen, dan kan dit op de volgende manier: -De kinderen uit de groepen 1 t/m 4 mogen hun gekooide dieren s morgens meenemen in hun groepen. -De kinderen uit de groepen 1/m 8 mogen tijdens de pauze hun aangelijnde dieren meenemen op het schoolplein. -Je knuffeldier is de hele dag welkom! Schoolzwemmen Inmiddels zwemmen we voor het tweede jaar met groep 4. Daar zijn wij zeer blij mee. Het lijkt ons goed om u (opnieuw) te informeren waarom we deze activiteit doen. Dit schoolzwemmen is nl. niet bedoeld om een diploma te behalen, maar puur om het zwemmen bij te houden, bij te spijkeren en verder de zwemvaardigheid te vergroten. Kinderen die geen A-diploma hebben, kunnen daarom helaas niet meezwemmen en dit is puur een veiligheidsmaatregel. De leerkracht heeft namelijk de volledige verantwoordelijkheid voor alle kinderen en is dus niet in de gelegenheid om mee te zwemmen. Tevens is ze er niet bevoegd voor om kinderen zwemles te geven. Ook de badmeester is er voor de volledige groep. Ouders van groep 3: wilt u dit extra in de gaten houden? Fruit op woensdag Gezonde school en week van de pauzehap. Dat zijn mooie opstapjes naar een gezamenlijke en schoolbrede FRUITDAG! Vanaf volgende week is de woensdag onze fruitdag. Het is de bedoeling dat iedereen deze dag fruit meeneemt en opeet voor, tijdens of na de pauze. De koekjes blijven deze dag dus thuis. Dit geldt niet alleen voor de kinderen, maar ook voor alle juffen en meesters. Mocht uw kind echt geen fruit eten dan mag u een boterham in de tas doen, maar zorgt u dan wel voor gezond beleg? Wilt u er verder voor zorgen dat u het fruit zo meegeeft dat uw kind dit meteen kan opeten en de juf bijvoorbeeld niet eerst 20 mandarijntjes moet pellen?

4 Klassenouders Inmiddels zijn we al weer even op gang en zijn alle groepen ook weer voorzien van een klassenouder. Wat fijn! De meeste groepen zullen daar inmiddels wel van op de hoogte zijn. Graag geef ik u de namen ook nog een keer via deze weg door: Groep 1: Roelinde van Dijk (moeder van Rik) Groep 2: Jolanda van den Berg (moeder van Kasper) Groep 3: Henrike Visscher (moeder van Emma) Groep 4: Erika van Dijk (moeder Alyssa). Groep 5: Michelle van Dijk (moeder van Sem) en Roelinde van Dijk (moeder van Alissa) Groep 6: Miranda Smit (moeder van Gerco) en Petra Dekker (moeder van Matthijs) Groep 7: Armande van der Stelt (moeder van Raéma) en Ilze Lok (moeder Groep 8: van Henrico) Jacqueline vd Weerd (moeder van Veerle en Naomi) Karin Roetman (moeder van Daan) Jolanda Barneveld (moeder van Sanneke) Jeanet Riesebosch (moeder van Herjan) Er zijn groepen die vorig jaar al met elkaar een App-groep hebben aangemaakt en op deze manier met elkaar communiceren. Dat gaat wel heel makkelijk. Ook wil ik graag aan alle klassenouders de mailadressen doorgeven, zodat ze iedereen ook heel makkelijk per mail kunnen benaderen. Wilt u voor 5 oktober aan Elien Doornink doorgeven als u hier bezwaar tegen heeft? Beeldmateriaal van uw kind Regelmatig worden er foto s gemaakt tijdens de verschillende activiteiten die gedaan worden op school. Gemaakte foto s van activiteiten worden op onze site en/of op Facebook geplaatst. Wellicht komt u op deze wijze uw zoon of dochter tegen. Als u hier bezwaar tegen heeft, verzoeken we u dit te melden bij de directie. Kinderboekenmarkt in JBS Donderdag 6 oktober bent u van tot en met hartelijk welkom op onze kinderboekenmarkt. Leerlingen die willen deelnemen en hun boeken willen verkopen op deze markt, kunnen zich aanmelden bij juf Verschuren-Ulderink. Tijdens deze boekenmarkt kun je je eigen boek en tijdschrift aan andere kinderen te koop aanbieden. Natuurlijk kun je bij andere kinderen weer boeken of tijdschriften kopen. Op elk boek en tijdschrift moet een prijs komen te staan. We maken geen kraampjes, maar je zit gewoon op een kleedje dat je van huis kunt meenemen. Zit je nu in groep 1 t/m 4 en wil je ook boeken verkopen, dan willen we graag dat één van je ouders je begeleidt. Vanaf groep 5 is dit niet nodig. Dan mag je dat helemaal zelf doen.

5 Opening Project: Vertel nog eens! Over oma Bep, de ridder en de scheepsjongen Maandagmiddag was het dan eindelijk zover: de opening van het project: Vertel nog eens! In de gymzaal ontdekten de kinderen een vreemd apparaat. Samen met juf de Leeuw gingen ze dit dieper onderzoeken. Bij het apparaat was een handleiding te vinden en die vermeldde: Niet op de rode knop drukken en niet aan de rode draden komen enz. Opeens ging het toch rare bewegingen en geluiden maken. Het was een tijdmachine! Als eerste kwam grootmoeder Bep met haar breinaalden en rollator uit de machine. Ze had verschillende spullen uit de oudheid mee: een zwart-wit fotoalbum, een koffiemolen enz. Aan de kinderen werd verteld wat voor spullen dit waren. Vervolgens werd het fotoalbum opengeslagen en grootmoeder Bep dacht opeens aan een ridder op een witte paard. De tijdmachine ging weer bewegen en geluiden maken. En wat verscheen er uit de tijdmachine...een ridder op een paard. Hij kwam terug van een overwinning en vertelde over zijn geschiedenis als ridder. Ook kwam hij tot de ontdekking dat hij niet in zijn kasteel was, maar in een vreemd lokaal met grote ramen. Hij keek tegen een wel heel aparte jonkvrouw aan: grootmoeder Bep. Samen met grootmoeder Bep bekeek de ridder Bep s fotoalbum en kwam uit bij een foto met een groot schip. De tijdmachine ging weer bewegen en geluid maken. Een scheepsjongen van een VOC-schip kwam de tijdmachine uit. Met versleten kleding en een jutezak kwam hij vertellen over zijn spannende zeereizen. Ook kwam er een rat uit zijn zak: dit was zijn maatje. Met wat beschuit in de mond kwam hij tot ontdekking dat ook hij ergens anders was. Grootmoeder Bep en Ridder Stefanus groetten hem en kwamen met scheepsjongen Cornelus in gesprek. Ze vertelden over hun tijd en over vreemde tijd waarin zij nu beland waren. Maar hoe waren ze hier beland? Dat vreemde apparaat in de gymzaal, dát was het! Ze liepen samen naar het vreemde apparaat terug en kwamen gelukkig weer in hun eigen tijd terecht. De kinderen bleven ver bij de tijdmachine vandaan en gelukkig bleven ook zij in hun eigen tijd. Toch zijn ze nieuwsgierig geworden hoe het vroeger was. Ze willen daarom meer te weten komen over grootmoeders tijd, de Middeleeuwen en de VOC. Dit hopen ze de komende week te ontdekken.

6 Opbrengst zendingsgeld deze week Hieronder vindt u het overzicht van het door de leerlingen gespaarde zendingsgeld. Eén keer per maand zullen we een (sub)totaaloverzicht vermelden. opgehaald deze week gespaard door: 26,50 onderbouw 21,82 bovenbouw Opbrengst zendingsgeld september 86,00 onderbouw 120,00 bovenbouw Regel van de maand september Ik, jij, hij of zij: iedereen hoort erbij! Typclinic voor groep 6 De leerlingen van groep 6 kregen vanmorgen een zogenaamde typclinic van twee cursusleiders van Beens Computeropleiding en Trainingscentrum. Het betrof een korte en krachtige cursus waarin de leerlingen met hulp van een computerprogramma de vingers op het toetsenbord juist te gebruiken en woorden en zinnen blind leren typen. De meesten wilden nog wel een keer zo n les hebben. Hebt u ook interesse in een typcursus of clinic? U kunt zich nog hiervoor aanmelden! Ga naar mail naar info@ba-t.nl of bel

7 Vrijwilliger gezocht oud papier Zoals u al in een eerder Bijblijvertje hebt kunnen lezen, scheiden wij als school al jaren ons afval. Dit doen we zowel in de klas als schoolbreed. Voor het oud papier dat opgehaald wordt, ontvangen wij geld. Niet alleen van het oud papier hier op school, maar van al het oud papier dat in Genemuiden wordt opgehaald. ROVA zamelt dit in en de opbrengst wordt onder de scholen volgens een bepaalde verdeelsleutel verdeeld. Dit is best een aardig bedrag. Het is dan wel de bedoeling dat wij als scholen zelf een aandeel hierin hebben en dat is nu helaas niet het geval. Er zijn scholen die al jaren vrijwilligers leveren, maar wij doen dat niet en dat zou betekenen dat we deze inkomsten gaan mislopen. Eén of meer personen nodig Om deze inkomsten ook voor onze school te kunnen behouden, zijn wij op zoek naar één of meerdere personen die mee willen helpen de containers in de vrachtauto te legen. Dat mogen ook best opa s zijn. Het papier wordt 1x per 4 weken opgehaald. Er wordt gestart om 7.00 uur en een ochtendje papier ophalen kost 4 uur. Wij hebben als school volgens de verdeelsleutel 20 uur in te vullen. Wij zijn dus op zoek naar iemand die op jaarbasis 5x een ochtend wil helpen of naar 5 personen die allen 1 ochtend voor rekening willen nemen. Laat u het mij weten als u interesse hebt? U mag mailen naar directie@johannesbogermanschool.nl of bellen naar Ook voor vragen kunt u bij mij terecht. Als we voldoende hulp krijgen, zal ik er van mijn kant voor zorgen dat we van het opgehaalde geld ook echt iets leuks zullen kopen voor de kinderen! Gezocht een oud papier inzamelaar één ochtend tot max. vijf ochtenden per jaar van 7.00 t/m uur het gaat om totaal 20 uur per jaar, dus wanneer 5 personen zich hiervoor melden, is ieder van hen 1x per jaar aan de beurt. de geldopbrengst zal worden besteed aan nieuwe speel- en leermaterialen voor de kinderen Interesse? Mailt u naar: directie@johannesbogermanschool.nl of bel 06-

8 Kattenbelletjes: voor uw agenda/kalender Dinsdag 4 oktober: Dierendag Maandag 10 oktober: ouderpanel Dinsdag 11 oktober: afsluiting project met kijkmiddag Donderdag 13 oktober: Culturele dag Maandag 17 t/m vrijdag 21 oktober: herfstvakantie Maandag 24 oktober: luizencontrole Donderdag 27 oktober: vergadermiddag; alle leerlingen zijn s middags vrij Maandag 31 oktober: Hervormingsdag Woensdag 2 november: Dankdag Maandag 7 november: inloopmorgen Vrijdag 11 november: voorleesontbijt Donderdag 17 november: schoolfotograaf Maandag 21 t/m vrijdag 25 november: verwijzingsgesprekken Dinsdag 29 november: ouderpanel Maandag 5 december: Sinterklaas Maandag 5 december: vergadermiddag: alle leerlingen zijn s middags vrij Donderdag 22 december: -alle leerlingen zijn s middags vrij -kerstviering in de klas om uur -zingen op het plein met ouders om u. Vrijdag 23 december: alle leerlingen zijn om uur vrij Maandag 26 december t/m vrijdag 6 januari: kerstvakantie Maandag 9 januari: eerste schooldag 2017 Maandag 9 januari: luizencontrole Bij alle plannen en activiteiten willen we toevoegen: D.V.! Fazant 6 Postbus GK 8280 AA info@johannesbogermanschool.nl Genemuiden

Vrijdag 16 september 2016

Vrijdag 16 september 2016 Vrijdag 16 september 2016 De Heere zei nu tegen Abram: Gaat u uit uw land, uit uw familiekring en uit het huis van uw vader, naar het land dat Ik u wijzen zal. Gen. 12 : 1 HSV Hieronder vindt u een korte

Nadere informatie

De komende dagen hopen jarig te zijn:

De komende dagen hopen jarig te zijn: Vrijdag 14 oktober 2016 En zie, de Heere stond op dezelve en zeide: Ik ben de Heere, de God van uw vader Abraham en de God van Izak; dit land, waarop gij ligt te slapen, zal Ik u geven en uw zaad. En uw

Nadere informatie

vrijdag 29 september 2017

vrijdag 29 september 2017 vrijdag 29 september 2017 Bijbelverhalen groep 6 En hij zeide tot zijn mannen: Dat late de Heere verre van mij zijn, dat ik die zaak doen zou aan mijn heer, den gezalfde des Heeren, dat ik mijn hand tegen

Nadere informatie

Vrijdag 23 september 2016

Vrijdag 23 september 2016 Vrijdag 23 september 2016 Het geschiedde nu als hij geëindigd had tot Saul te spreken, dat de ziel van Jonathan verbonden werd aan de ziel van David; en Jonathan beminde hem als zijn ziel 1 Sam. 18:1 SV

Nadere informatie

vrijdag 6 oktober 2017

vrijdag 6 oktober 2017 vrijdag 6 oktober 2017 Bijbelverhalen groep 4/5 En als God de rechtvaardige Lot, die leed onder de losbandige levenswandel van normloze mensen, verlost heeft (want deze rechtvaardige, die in hun midden

Nadere informatie

Vrijdag 28 oktober 2016

Vrijdag 28 oktober 2016 Vrijdag 28 oktober 2016 U zag om naar het land en gaf het overvloed, U maakt het zeer rijk; de beek van God is vol water; U geeft hun koren: ja zó geeft U het Psalm 65:10 SV Op de kerkelijke kalender van

Nadere informatie

Vrijdag 3 maart 2017 Thema Biddag 2017: God Hoort! Gebed voor de familie Lok Geboorten

Vrijdag 3 maart 2017 Thema Biddag 2017: God Hoort! Gebed voor de familie Lok Geboorten Vrijdag 3 maart 2017 Thema Biddag 2017: God Hoort! De geschiedenis van Hagar en Ismaël laat ons zien dat God dwars door alle omstandigheden van het leven heen de God is Die hoort! Dit blijkt uit het feit

Nadere informatie

Vrijdag 7 oktober 2016

Vrijdag 7 oktober 2016 Vrijdag 7 oktober 2016 En het woord des Heeren geschiedde tot Jona, den zoon van Amitthai, zeggende: Maak u op, ga naar de grote stad Ninevé en predik haar; want hunlieder boosheid is opgeklommen voor

Nadere informatie

Vrijdag 4 september 2015

Vrijdag 4 september 2015 Vrijdag 4 september 2015 En de Heere zeide tot Abram, nadat Lot van hem gescheiden was: Hef uw ogen op, en zie van de plaats, waar gij zijt noordwaarts en zuidwaarts, en oostwaarts en westwaarts. Want

Nadere informatie

Vrijdag 16 oktober 2015

Vrijdag 16 oktober 2015 Vrijdag 16 oktober 2015 want waar gij zult heengaan, zal ik heengaan en waar gij zult vernachten, zal ik vernachten; uw volk is mijn volk, en uw God mijn God. Ruth 1:16 Omdat het vandaag de trouwdag is

Nadere informatie

Vrijdag 10 maart 2017

Vrijdag 10 maart 2017 Vrijdag 10 maart 2017 De wijze en de dwaze bouwer Daarom, ieder die deze woorden van Mij hoort en ze doet, die zal Ik vergelijken met een verstandig man, die zijn huis op de rots gebouwd heeft; Math. 7:24

Nadere informatie

Vrijdag 11 november 2016

Vrijdag 11 november 2016 Vrijdag 11 november 2016 Ik ben Jozef, jullie broer, die jullie naar Egypte verkocht hebben. Maar nu, wees niet bedroefd en laat jullie ogen niet in toorn ontvlammen omdat jullie mij hiernaartoe hebben

Nadere informatie

: 10,11 HSV

: 10,11 HSV vrijdag 19 mei 2017 En toen zij, terwijl Hij van hen wegging, hun ogen naar de hemel gericht hielden, zie, twee mannen stonden bij hen in witte kleding, die ook zeiden: Galilese mannen, waarom staat u

Nadere informatie

vrijdag 8 september 2017

vrijdag 8 september 2017 vrijdag 8 september 2017 We hebben elkaar nodig; iedereen is belangrijk! En het oog kan niet zeggen tot de hand: Ik heb u niet van node; of wederom het hoofd tot de voeten: Ik heb u niet van node 1 Kor.

Nadere informatie

Vrijdag 11 maart 2016

Vrijdag 11 maart 2016 Vrijdag 11 maart 2016 Want deze mijn zoon was dood, en is weder levend geworden; en hij was verloren, en is gevonden! Lukas 15 : 24a In de week van Biddag hebben we met groep 7 stil gestaan bij het thema:

Nadere informatie

Terugblik aanmeldings- en informatieavond Week School Kerk Gezin met activiteiten voor u en jou 1. Groep 5 bezoekt Grote Kerk

Terugblik aanmeldings- en informatieavond Week School Kerk Gezin met activiteiten voor u en jou 1. Groep 5 bezoekt Grote Kerk vrijdag 19 januari 2018 Week School Kerk Gezin De Heere nu zei tegen Abram: Gaat u uit uw land, uit uw familiekring en uit het huis van uw vader, naar het land dat Ik u wijzen zal. Ik zal u tot een groot

Nadere informatie

Vrijdag 15 april 2016

Vrijdag 15 april 2016 Vrijdag 15 april 2016 Toen zij dan het middagmaal gehouden hadden, zeide Jezus tot Simon Petrus: Simon, zoon van Jonas, het gij Mij liever dan deze? Hij zeide tot Hem: Ja, Heere! Gij weet, dat ik U liefheb.

Nadere informatie

Jarige juf Jummy was op school! Aanwezigheid directie Correctie Cito eindtoets groep 8

Jarige juf Jummy was op school! Aanwezigheid directie Correctie Cito eindtoets groep 8 Vrijdag 27 mei 2016 En zij stenigden Stéfanus, aanroepende en zeggende: Heere Jezus, ontvang mijn geest. En vallende op de knieën, riep hij met grote stem: Heere, reken hun deze zonde niet toe! En al hij

Nadere informatie

Vrijdag 15 januari 2016

Vrijdag 15 januari 2016 Vrijdag 15 januari 2016 En Jerobeam zeide in zijn hart: Nu zal het koninkrijk weder tot het huis van David keren. Zo dit volk opgaan zal om offeranden te doen in het huis des Heeren te Jeruzalem, zo zal

Nadere informatie

Emma, Hannah en Kymo: alvast van harte gefeliciteerd en ook Gods zegen toegewenst in jullie nieuwe levensjaren!

Emma, Hannah en Kymo: alvast van harte gefeliciteerd en ook Gods zegen toegewenst in jullie nieuwe levensjaren! Vrijdag 17 februari 2017 En Hij gaf de menigte opdracht op het gras te gaan zitten; en Hij nam de vijf broden en de twee vissen, en terwijl Hij opkeek naar de hemel, zegende Hij ze. En toen Hij ze gebroken

Nadere informatie

Vrijdag 23 december 2016

Vrijdag 23 december 2016 Vrijdag 23 december 2016 Want een Kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven, en de heerschappij is op Zijn schoude; en men noemt Zijn naam Wonderlijk, Raad, Sterke God, Vader der eeuwigheid, Vredevorst.

Nadere informatie

vrijdag 16 juni 2017 En Filippus deed zijn mond open en, uitgaande van dat Schriftwoord, verkondigde hij hem Jezus Hand. 8 : 35 Geboren Verjaardagen

vrijdag 16 juni 2017 En Filippus deed zijn mond open en, uitgaande van dat Schriftwoord, verkondigde hij hem Jezus Hand. 8 : 35 Geboren Verjaardagen vrijdag 16 juni 2017 En Filippus deed zijn mond open en, uitgaande van dat Schriftwoord, verkondigde hij hem Jezus Hand. 8 : 35 Deze week brachten we een bezoekje in groep 2 om aan de kinderen te vragen

Nadere informatie

vrijdag 20 oktober 2017

vrijdag 20 oktober 2017 vrijdag 20 oktober 2017 Bijbelverhalen groep 2 waar afgunst en eigenbelang is, daar heersen wanorde en allerlei kwade praktijken. Maar de wijsheid die van boven is, is ten eerste rein, vervolgens vreedzaam,

Nadere informatie

vrijdag 13 oktober 2017

vrijdag 13 oktober 2017 vrijdag 13 oktober 2017 En de Heere zeide tot haar: Twee volken zijn in uw buik, en twee natieën zullen zich uit uw ingewand vaneenscheiden; en het ene volke zal sterker zijn dan het andere volk, en de

Nadere informatie

Vrijdag 11 september 2015

Vrijdag 11 september 2015 Vrijdag 11 september 2015 Toen kwam David te Nob, tot den priester Achimelech; en Achimelech kwam bevende David tegemoet. 1 Sam. 21:1a De kinderen uit groep 6 hebben deze week nagedacht en gesproken over

Nadere informatie

Aline, Amber, Esmee en Sanneke: alvast gefeliciteerd met je verjaardag en Gods zegen toegewenst in je nieuwe levensjaar!

Aline, Amber, Esmee en Sanneke: alvast gefeliciteerd met je verjaardag en Gods zegen toegewenst in je nieuwe levensjaar! Vrijdag 9 oktober 2015 Doch God heeft mij voor uw aangezicht henen gezonden, om u een overblijfsel te stellen op de aarde en om u bij het leven te behouden, door een grote verlossing. Gen. 45 : 7 Diep

Nadere informatie

Vrijdag 17 juni 2016

Vrijdag 17 juni 2016 Vrijdag 17 juni 2016 Gij komt tot mij met een zwaard, en met een spies, en met een schild; maar ik kom tot u in den Naam van den Heere der heirscharen, den God der slagorden van Israël, Dien gij gehoond

Nadere informatie

Vrijdag 19 februari 2016

Vrijdag 19 februari 2016 Vrijdag 19 februari 2016 Maar ziende den sterken wind, werd hij bevreesd, en als hij begon neder te zinken, riep hij, zeggende: Heere, behoud mij! En Jezus, terstond de hand uitstekende, greep hem aan,

Nadere informatie

Vrijdag 25 september 2015

Vrijdag 25 september 2015 Vrijdag 25 september 2015 En Joas deed dat recht was in de ogen des Heeren, al zijn dagen, in dewelke de priester Jojada hem onderwees. Alleenlijk werden de hoogten niet weggenomen; het volk offerde en

Nadere informatie

Opbrengst zendingsgeld deze week opgehaald deze week gespaard door: stand thermometer 24,00 onderbouw 595,08 28,50 bovenbouw 608,18

Opbrengst zendingsgeld deze week opgehaald deze week gespaard door: stand thermometer 24,00 onderbouw 595,08 28,50 bovenbouw 608,18 Vrijdag 8 april 2016 Weest blijde met mij; want ik heb den penning gevonden, dien ik verloren had. Alzo, zeg Ik ulieden, is er blijdschap voor de engelen Gods over één zondaar, die zich bekeert Lukas 15

Nadere informatie

Vrijdag 27 november 2015

Vrijdag 27 november 2015 Vrijdag 27 november 2015 Maar de engel zeide tot hem: Vrees niet, Zacharias! Want uw gebed is verhoord, en uw vrouw Elizabet zal u een zoon baren, en gij zult zijn naam heten Johannes. Lukas 1:13 Omdat

Nadere informatie

(In)formatie voor de kleutergroepen Gesprek met leerkracht over plaatsing nieuwe schooljaar Jaarsluiting en afscheid juf Stork van harte welkom

(In)formatie voor de kleutergroepen Gesprek met leerkracht over plaatsing nieuwe schooljaar Jaarsluiting en afscheid juf Stork van harte welkom Vrijdag 3 juni 2016 En Petrus zeide: Zilver en goud heb ik niet, maar hetgeen ik heb, dat geve ik u; in den Naam van Jezus Christus, den Nazaréner, sta op en wandel! En hem grijpende bij de rechterhand

Nadere informatie

Silvia, Jan, Jet en Henk: alvast gefeliciteerd met je verjaardag en Gods zegen

Silvia, Jan, Jet en Henk: alvast gefeliciteerd met je verjaardag en Gods zegen Vrijdag 30 oktober 2015 En Jakob stelde een opgericht teken op in die plaats, waar Hij met hem gesproken had, een stenen opgericht teken; en hij stortte daarop drankoffer, en goot olie daarover. En Jakob

Nadere informatie

Kerst 2017: EN HET GESCHIEDE vrijdag 22 december 2017 Deze tekst vinden we vele malen in Lukas beschreven. Wist u dat de groten van de wereld het

Kerst 2017: EN HET GESCHIEDE vrijdag 22 december 2017 Deze tekst vinden we vele malen in Lukas beschreven. Wist u dat de groten van de wereld het Kerst 2017: EN HET GESCHIEDE vrijdag 22 december 2017 Deze tekst vinden we vele malen in Lukas beschreven. Wist u dat de groten van de wereld het niet voor het zeggen hebben? Gods beloften worden vervuld,

Nadere informatie

vrijdag 13 april 2018

vrijdag 13 april 2018 vrijdag 13 april 2018 Jezus nu heeft in aanwezigheid van Zijn discipelen nog wel veel andere tekenen gedaan, die niet beschreven zijn in dit boek, maar deze zijn beschreven, opdat u gelooft dat Jezus de

Nadere informatie

Welkom! Paasproject 2017: Het moment dat alles verandert Data schoolreizen

Welkom! Paasproject 2017: Het moment dat alles verandert Data schoolreizen Vrijdag 24 maart 2017 En Jezus antwoordde hem (Bartimeüs) en zei: Wat wilt u dat Ik voor u doen zal? En de blinde zei tegen Hem: Rabboni, dat ik ziende mag worden Markus 10:51 HSV Gerco en Joachim uit

Nadere informatie

Voor elk, die in het duister dwaalt, Verstrekt deez zon een helder licht, Dat hem in schâuw des doods bestraalt, Op t vredepad zijn voeten richt.

Voor elk, die in het duister dwaalt, Verstrekt deez zon een helder licht, Dat hem in schâuw des doods bestraalt, Op t vredepad zijn voeten richt. Vrijdag 11 december 2015 Thema Kerst: Liefdevol aangeraakt! (3) Afgelopen week hebben we mogen vertellen en horen dat Maria Gods plan aanvaardt. Geloven is Gods weg volgen in vertrouwen. Voor ons is Gods

Nadere informatie

Vrijdag 2 december 2016

Vrijdag 2 december 2016 Vrijdag 2 december 2016 Kerstproject Beloofd is beloofd Deze week zijn wij gestart met ons Kerstproject Beloofd is beloofd. Gods volk werd uitverkoren om de Verlosser van de wereld voort te brengen. Israël

Nadere informatie

Vrijdag 15 juli 2016 De Heere nu de vrede Zelf geve u vrede allen tijd in allerlei wijze. De Heere zij met u allen. 2 Thess. 3 : 16 Verjaardagen

Vrijdag 15 juli 2016 De Heere nu de vrede Zelf geve u vrede allen tijd in allerlei wijze. De Heere zij met u allen. 2 Thess. 3 : 16 Verjaardagen Vrijdag 15 juli 2016 De Heere nu de vrede Zelf geve u vrede allen tijd in allerlei wijze. De Heere zij met u allen. 2 Thess. 3 : 16 Deze zegenbede van Paulus aan de gemeente in Thessalonica wensen wij

Nadere informatie

JAARKALENDER JBS

JAARKALENDER JBS 18-6-2015 JBS GENEMUIDEN JAARKALENDER JBS 2017-2018 Bij alle data zetten wij Deo Volente! Team JBS september 2017 Vr 1 Za 2 Zo 3 Ma 4 Eerste schooldag 1 Opening schooljaar 13.30 uur 2 Luizencontrole 3

Nadere informatie

Geboortenieuws Meester Jan jarig Afscheid meester Sleurink Aanwezigheid directie Jaarsluiting Wisselmiddag Afscheid groep 8

Geboortenieuws Meester Jan jarig Afscheid meester Sleurink Aanwezigheid directie Jaarsluiting Wisselmiddag Afscheid groep 8 vrijdag 14 juli 2017 Kinderen vonden Hem heel lief En ze brachten kinderen bij Hem, opdat Hij hen zou aanraken, maar de discipelen bestraften degenen die hen bij Hem brachten. Maar toen Jezus dat zag,

Nadere informatie

Vrijdag 12 februari 2016

Vrijdag 12 februari 2016 Vrijdag 12 februari 2016 En vreze beving hen allen, en zij verheerlijkten God, zeggende: Een groot Profeet is onder ons opgestaan, en God heeft Zijn volk bezocht Lukas 7 : 16 De kinderen van groep 3 luisterden

Nadere informatie

Vrijdag 20 januari 2017

Vrijdag 20 januari 2017 Vrijdag 20 januari 2017 Wanneer gij bidt, zo zegt: Onze Vader, Die in de hemelen zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Koninkrijk kome, Uw wil geschiede gelijk in den hemel alzo ook op de aarde. Geef ons elken

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Kerstviering Gezond op school Spelinloop (Geen) speelgoed vanuit groep 1/2 En verder.. Kalender Verjaardagen

Nadere informatie

: SV

: SV vrijdag 12 mei 2017 En Hij, antwoordende, zeide tot hen: Die het goede zaad zaait, is de Zoon des mensen; En de akker is de wereld; en het goede zaad zijn de kinderen des Koninkrijks; en het onkruid zijn

Nadere informatie

S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k

S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letterfeest P Gezond op school En verder.. Kalender Verjaardagen Contact Lof zij den God van Israël, Den HEER, die aan Zijn erfvolk

Nadere informatie

En zij dwongen Hem, zeggende: Blijf met ons; want het is bij de avond, en de dag is gedaald. En Hij ging in, om met hen te blijven.

En zij dwongen Hem, zeggende: Blijf met ons; want het is bij de avond, en de dag is gedaald. En Hij ging in, om met hen te blijven. Vrijdag 1 april 2016 En zij dwongen Hem, zeggende: Blijf met ons; want het is bij de avond, en de dag is gedaald. En Hij ging in, om met hen te blijven. Lukas 24 : 29 Groep 5 was eigenlijk nog in een soort

Nadere informatie

Wat is de ziekte van Pfeiffer? Besmettelijk Symptomen Geneesmiddelen Aanwezigheid directie Jaarkalender en schoonmaakrooster in bijlage

Wat is de ziekte van Pfeiffer? Besmettelijk Symptomen Geneesmiddelen Aanwezigheid directie Jaarkalender en schoonmaakrooster in bijlage Vrijdag 8 juli 2016 En Jonathan sprak met zijn vader Saul goed over David en zei tegen hem: Laat de koning niet zondigen tegen zijn dienaar David. Hij heeft immers niet tegen u gezondigd, en wat hij doet

Nadere informatie

Vrijdag 22 april 2016

Vrijdag 22 april 2016 Vrijdag 22 april 2016 Maar detrooster, de Heilige Geest, Welken de Vader zenden zal in Mijn Naam, Die zal u alles leren, en zal u indachtig maken alles, wat Ik u gezegd heb. Joh. 14:26 Met de kinderen

Nadere informatie

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3!

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3! groep 3 Algemene informatie: Welkom in groep 3! Een spannend jaar waarin de kinderen veel leren. Ze gaan leren lezen, schrijven en rekenen. Ook gaan ze gymmen in de grote gymzaal en hebben ze een echte

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Pors. Silvan 15 maart

Nieuwsbrief 1 / 2. Pors. Silvan 15 maart Nieuwsbrief 1 / 2 Pors Silvan 15 maart Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Welkom! Verjaardag juf Pors Letters oefenen Snuffelstage Meerwaarde Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere

Nadere informatie

Jaargang november 2017 nr.10

Jaargang november 2017 nr.10 De verhalen in de komende periode gaan over de zonen van Jakob. Jozef is een meesterdromer, maar wordt door zijn broers in een put gegooid en als slaaf verkocht naar Egypte. Daar wordt hij onderkoning

Nadere informatie

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website.

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website. Bijbelverhalen Week 35; maandag 29 augustus vrijdag 2 september Weekthema: Ontdekken Verhalen: Exodus 2; Mozes Lied: Mijn God is zo groot Week 36; maandag 5 september vrijdag 9 september Weekthema: Een

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Voor alle genoemde data geldt: Deo Volente Nummer: 103

Nieuwsbrief. Voor alle genoemde data geldt: Deo Volente Nummer: 103 Voor alle genoemde data geldt: Deo Volente Nummer: 103 Bezoek schoolbestuur Op dinsdag 3 oktober hoopt een delegatie van het schoolbestuur bij ons op school aanwezig te zijn. Ze hopen verschillende lessen

Nadere informatie

Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16

Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16 9 oktober 2015 Agenda Ma 12 Di 13 Wo 14 Weekend Gruitdag. Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16 Ma 26 Di 27 Wo 28 Herfstvakantie Luizencontrole in alle groepen. Gruitdag.

Nadere informatie

Belangrijke data in sept./okt. 2015

Belangrijke data in sept./okt. 2015 21 sept.2015 nr. 2 Gevonden voorwerpen Belangrijke data in sept./okt. 2015 In de hal van de school staat een rek met gevonden kleding en een krat met gevonden spullen. Aan het eind van de week gaan we

Nadere informatie

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag?

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag? Periode 1 + 2 (rapport 1) Veilig leren lezen: groep 3 Algemene informatie: Welkom in groep 3! Een spannend jaar waarin de kinderen veel leren. Ze gaan leren lezen, schrijven en rekenen. Ook gaan ze gymmen

Nadere informatie

Vrijdag 7 april 2017 Gelooft u dat? Paaslunch en Paasviering op 13 april Let op: wil je je eigen bord, beker en bestek meenemen? Welkom!

Vrijdag 7 april 2017 Gelooft u dat? Paaslunch en Paasviering op 13 april Let op: wil je je eigen bord, beker en bestek meenemen? Welkom! Vrijdag 7 april 2017 Gelooft u dat? Opnieuw wordt het Pasen. We gedenken dat de Heere Jezus is gekruisigd en gestorven voor onze zonden. En dat Hij is opgestaan uit de dood. Gelooft u dat? Hij Die geen

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief

Obs t Montferland Nieuwsbrief Obs t Montferland Nieuwsbrief December 2017 Uitdagend onderwijs met een sterke basis AGENDA Maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 11 12 Staking leerkrachten 18 19 20 Kerst in het Barghse Huus 13 14

Nadere informatie

Bladzijde 1. Nieuwsbrief oktober 2014 Voor alle data geldt Deo Volente! Beste lezers,

Bladzijde 1. Nieuwsbrief oktober 2014 Voor alle data geldt Deo Volente! Beste lezers, Beste lezers, Nog enkele dagen en de herfstvakantie breekt aan. We zijn dankbaar voor de periode die weer achter ons ligt. Veel verschillende lessen zijn gegeven en de kinderen hebben in deze periode veel

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 4 juli 2016

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 4 juli 2016 Nieuwsbrief 1 / 2 4 juli 2016 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Dinsdag: speelgoedmiddag Woensdag: verjaardag van juf Hofman snoep strooien door groep 8 Donderdag: laatste schooldag Afscheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 Schooljaar

Nieuwsbrief 12 Schooljaar Nieuwsbrief 12 Schooljaar 2016-2017 Belangrijke data: 23 mei Groepen Mercurius en Mars gaan op excursie naar de kinderboerderij. 25 mei: Hemelvaart 26 mei: vrij 2 juni: Studiedag (Kinderen vrij) 5 juni:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 13 maart 2017

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 13 maart 2017 Nieuwsbrief 1 / 2 Samen met de kinderen van de Voorschool.. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Gezondheid Excursie bibliotheek Woensdag Gezond eten TAAL THUIS Wonderlijk gemaakt, les 1 Taalgebruik

Nadere informatie

vrijdag 21 juli 2017 Een schooljaar voorbij Verjaardagen Dringende zaken tijdens vakantie

vrijdag 21 juli 2017 Een schooljaar voorbij Verjaardagen Dringende zaken tijdens vakantie vrijdag 21 juli 2017 Een schooljaar voorbij Zo zit je met elkaar eind augustus in de jaaropening en zo kom je in dezelfde ruimte vandaag weer bij elkaar om het schooljaar af te sluiten. Een jaar waarin

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

Bijlage: - MR vacature - Matrix kerken

Bijlage: - MR vacature - Matrix kerken 1 oktober 2015 ONS - NIEUWS Agenda: 2-10: speelgoedochtend kleuters 5-10: inloopspreekuur IB-er Dag van de leraar 7-10: finale voorleeswedstrijd 7-10: schoolgebedsgroep 12-10: bibliotheekactiviteit gr

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Schoolfruit

In deze nieuwsbrief. Schoolfruit In deze nieuwsbrief Schoolfruit Toestemming fotografie Volg De Fakkel op facebook Sportdag Dringend hulp gezocht! Ouderavond Vrijwillige ouderbijdrage Schoolfruit Voor komende week krijgen de leerlingen

Nadere informatie

Week 14 4 april Agenda

Week 14 4 april Agenda Schoolplein Wat is er hard gewerkt aan het plein, onder supervisie van onze conciërge meester Ruud. Vandaag zijn de mannen bezig om het plein weer netjes te maken en de waterroute wordt gegraven. Felicitaties

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Geachte ouder(s)/verzorger(s), Infobrief groep 1/2 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Uw kind zit nu in groep 1 of 2. Het lijkt ons goed om via deze infobrief wat informatie te geven over het reilen en zeilen van deze groepen. Voor de kinderen

Nadere informatie

Trefwoord Week 37 t/m 39: In beweging Inhoud: In beweging zijn, openstaan voor veranderingen, wat mensen motiveert.

Trefwoord Week 37 t/m 39: In beweging Inhoud: In beweging zijn, openstaan voor veranderingen, wat mensen motiveert. Nieuwsbrief woensdag 14 september 2016 In deze nieuwsbrief aandacht voor o.a.: Jantje Beton Excellente scholen Startactiviteit Oudervertelgesprekken Woensdag 14 september Vandaag begint de Jantje Beton

Nadere informatie

September 2018 Schooljaar Nieuwe gezichten. Nieuwe leerlingen. Verkeersbeleid Privacy

September 2018 Schooljaar Nieuwe gezichten. Nieuwe leerlingen. Verkeersbeleid Privacy September 2018 Schooljaar 2018-2019. We hopen dat iedereen een fijne zomervakantie gehad heeft. Maandag 3 september openen de schooldeuren weer voor een nieuw schooljaar. Uiteraard mogen ouders s ochtends

Nadere informatie

Verjaardag. Datum: 28-9-2015 Week: 40-41 Nieuwsbrief: 4 Jaargang: 1. website: depolle.sco-t.nl Email: N.deJong@sco-t.nl Telefoon: 0546-567637

Verjaardag. Datum: 28-9-2015 Week: 40-41 Nieuwsbrief: 4 Jaargang: 1. website: depolle.sco-t.nl Email: N.deJong@sco-t.nl Telefoon: 0546-567637 Datum: 28-9-2015 Week: 40-41 Nieuwsbrief: 4 Jaargang: 1 website: depolle.sco-t.nl Email: N.deJong@sco-t.nl Telefoon: 0546-567637 Beste ouders/verzorgers, Nog een paar weken en dan hebben de kinderen weer

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 4

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 4 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/2017 28-09-2016 nummer 4 Agenda di 4 oktober Schoolreis groep 3 t/m 7 woe 5 oktober Start Kinderboekweek Voor altijd jong do 13 oktober Sluiting Kinderboekenweek

Nadere informatie

Jaargang: 29 Nummer: februari Agenda

Jaargang: 29 Nummer: februari Agenda Agenda Woensdag 15 februari Vrijdag 17 februari Maandag 20 t/m vrijdag 24 februari Woensdag 1 maart Donderdag 2 maart Groep 1 vrij Carnaval groep 1 s ochtends naar school Voorjaarsvakantie Aswoensdag Luizenpluizen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 10

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 10 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/2017 16-11-2016 nummer 10 Agenda Di 22 november Vr 2 december Do 8 december Do 22 december Vr 23 december Ma 26 december vr 6 jan. Ma 16 t/m vr 20 januari

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. Wilt u een groepje begeleiden? Vanuit groep 0, 1, 2. Alvast bedankt! Geef u dan snel op!

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. Wilt u een groepje begeleiden? Vanuit groep 0, 1, 2. Alvast bedankt! Geef u dan snel op! Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Koningsdag Letter ee Spelinloop! Gezond op school Vanuit groep 0, 1, 2 En verder.. Kalender Verjaardagen Contact

Nadere informatie

Kalender schooljaar

Kalender schooljaar Kalender schooljaar 2017-2018 Augustus 2017 zondag 6 13 20 27 maandag 7 14 21 28 dinsdag 1 8 15 22 29 woensdag 2 9 16 23 30 donderdag 3 Juf Nienke jarig 10 17 24 vrijdag 4 11 18 25 zaterdag 5 12 19 26

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. We zijn één van de schoenen van Alex kwijt.. heeft iemand een stoere adidas sportschoen gezien (zie foto), dan horen we het graag!

Nieuwsbrief 1 / 2. We zijn één van de schoenen van Alex kwijt.. heeft iemand een stoere adidas sportschoen gezien (zie foto), dan horen we het graag! Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema: Pompom en loeloe Schatkist: neem je eigen schat mee naar school! Speelgoedmiddag Dinsdag: afscheid meester v. Dijk Verjaardagen Kleuteruitspraak

Nadere informatie

Hart van Diermen September 2016

Hart van Diermen September 2016 Hart van Diermen 1 september 2016 Vanuit het team Nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. We waren blij de kinderen weer te zien. Voor zover wij weten zijn er geen ernstige dingen met

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: maandag 10 april 2017

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: maandag 10 april 2017 Nieuwsbrief 1 / 2 maandag 10 april 2017 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letter Actie Stichting Stephanos Koningsspelen SPAREN: deksels Gezond eten TAAL THUIS / i.c.m. Wonderlijk gemaakt

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 25 augustus schooljaar

Nieuwsbrief 1 25 augustus schooljaar e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Nieuwsbrief 1 25 augustus schooljaar 2015-2016 AGENDA Dinsdag 1 september start Kanjer-drie-daagse Maandag 7 september informatieavond

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 1 / 2 Welkom Bijbelverhalen Psalm en lied Geboorte Bij het thema Gymschoenen Gezond Verjaardagen kinderen Verjaardagen en jubilea En verder..

Nadere informatie

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers,

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers, Inleiding Beste ouders, verzorgers, lezers, Wij heten uw kind van harte welkom op PCBO De Fakkel. Deze kleuterinfo is een korte aanvulling op onze schoolgids en bevat informatie die speciaal bestemd is

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes Vanuit groep 1/2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letter M / TAAL THUIS Cijfer 4 Telspelletjes voor thuis Gezond op school Speelgoedmiddag

Nadere informatie

Vrijdag 18 maart 2016

Vrijdag 18 maart 2016 Vrijdag 18 maart 2016 De Tikker Weet je: onlangs is er een Amerika een heel bijzonder horloge ontwikkeld. Namelijk een horloge dat aftelt naar je sterfdatum, ze noemen het horloge de Tikker. Hoe werkt

Nadere informatie

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis DEZE WEEK FELICITEREN WE: Anouk v.d. Meer (woensdag) Alle leerlingen die in de zomervakantie jarig zijn! Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis Nieuws uit de personeelskamer.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Deze maand. In deze uitgave

NIEUWSBRIEF. Deze maand. In deze uitgave NIEUWSBRIEF December (Sint) 2017 Tja.. Di 5 dec Do 21 dec Vr 22 dec Deze maand Sinterklaasviering 08.20 uur op schoolplein Normale lesdag dus tot 14.30 uur Kerstviering s avonds in Kruiskerk 12.00 uur

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.14

Jaargang december 2017 nr.14 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

Dromen krijgen Een nieuw jaar, een nieuwe dag, vol beloften, vol met dromen, vol verwachtingen, vol plannen, die je uit wilt laten komen.

Dromen krijgen Een nieuw jaar, een nieuwe dag, vol beloften, vol met dromen, vol verwachtingen, vol plannen, die je uit wilt laten komen. 28 augustus 2018 Dromen krijgen Een nieuw jaar, een nieuwe dag, vol beloften, vol met dromen, vol verwachtingen, vol plannen, die je uit wilt laten komen. Een nieuw jaar word je gegeven als druppel in

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0 / 1 / 2. S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0 / 1 / 2. S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 0 / 1 / 2 Welkom Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letter S Gezond Leesplezier! Activiteit onderbouw Speelgoedmiddag En verder..

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener Groep 1 & 2 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener 20 e jaargang, nr. 1 26-10-2012 Juf Tony is terug van weggeweest! Afgelopen maandag was ik weer voor het eerst echt in de klas. Helemaal alleen met de

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 1/2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letterfeest S TAAL THUIS Cijfer 5 Telspelletjes voor thuis Gezond op school En verder.. Kalender

Nadere informatie

Agenda/Actiepunten: 1. Vroegertje groep 5 t/m 8 op 24 februari minutenavonden zijn op 7 en 23 maart. 3. Biddag 8 maart

Agenda/Actiepunten: 1. Vroegertje groep 5 t/m 8 op 24 februari minutenavonden zijn op 7 en 23 maart. 3. Biddag 8 maart Beste lezers, Hierbij weer de nieuwsbrief van februari! Buiten lijkt het soms voorjaar, dan is het weer herfst en van de sneeuw hebben we pas ook nog mogen genieten! De kinderen genieten tijdens het buitenspelen

Nadere informatie

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs NIEUWSBRIEF 1 december nr. 634 Kind op maandag Voor godsdienst werken wij met de methode Kind op maandag. Iedere week staan er een aantal verhalen rond een thema of onderwerp centraal. Deze week gaan de

Nadere informatie

Wingerd nieuws Terugblik informatieavond

Wingerd nieuws Terugblik informatieavond Nieuwsbrief van CNS-basisschool de Wingerd Wingerd nieuws Terugblik informatieavond Afgelopen maandag was de informatieavond die we jaarlijks plannen aan het begin van het schooljaar. Tijdens het gezamenlijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week:

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Hoge Valkseweg 37 6741 GK Lunteren T 0318 46 18 89 Bijbelse geschiedenis Bij het thema: Pompom en loeloe Dinsdag 30-08: afscheid meester v. Dijk / speelgoedmiddag Donderdagmiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0, 1, 2. S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0, 1, 2. S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Spelinloop Gezond op school Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 0, 1, 2 En verder.. Kalender Verjaardagen Contact Mijn God, Mijn

Nadere informatie