Nieuwsbrief april 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief april 2017"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief april 2017 Beste ouder Beste leerling Beste personeelslid Beste sympathisant Biotechnische & Sport Basisschool Nieuwstraat Broederschool Stekene Bassischool Driegaaien Broederschool Humaniora Broederschool Lokeren Broederschool Handel Broederschool Eerste Graad Naar jaarlijkse traditie willen we jullie via de Courant een blik gunnen binnen de muren van onze scholen en tonen hoe er in onze Broederscholen geleefd en gewerkt wordt. Kwaliteitsvol onderwijs betekent voor ons blijven vooruitkijken op vlak van pedagogie en op vlak van infrastructuur. In de Basisschool Nieuwstraat wil men naast kwaliteitsvol onderwijs ook extra aandacht besteden aan het gezondheidsbeleid. Sport staat reeds lang bovenaan ons lijstje en vanaf volgend schooljaar willen we er nog meer werk van maken. Broederschool Driegaaien is volop aan de slag met bodymap en kan ondertussen ook voluit gebruik maken van de schooltuin. Het succesvolle CLIL-verhaal wordt vanaf volgend schooljaar ook opgestart in Broederschool Stekene. Ook deze leerlingen krijgen vanaf volgend schooljaar de kans om een algemeen vak in het Engels te volgen. Broederschool Biotechnische en Sport is volop de traditionele vakbeurs aan het voorbereiden en kijkt er al naar uit om de vakspecialisten uit diverse sectoren te ontvangen. Het gerenoveerde sanitaire blok is zo goed als klaar en kan binnenkort in gebruik genomen worden. Op de Centrale Campus in de Nieuwstraat kiezen Broederschool Humaniora en Broederschool Handel voor het concept van keuzevakken voor de leerlingen van de 3de graad. We zijn ervan overtuigd dat we leerlingen beter kunnen voorbereiden op het Hoger Onderwijs door hen nu reeds inspraak te geven in het samenstellen van hun lessenpakket. In de Broederschool 1ste graad is men volop bezig met het bouwen en inrichten van de nieuwe school: we kijken met spanning uit naar 1 september 2018 om er ook effectief les te kunnen geven! Dat ook Broederschool Lokeren dagelijks investeert in vernieuwing en zorg voor haar leerlingen, blijkt uit realisatie van 2 nieuwe vaklokalen die eerstdaags in gebruik worden genomen. Kom langs tijdens de komende openschooldagen en schoolfeesten en we laten jullie kennismaken met degelijk en toekomstgericht onderwijs!!! Katty Moeykens Algemeen Directeur

2 1. Biotechnische en Sport Tweedaagse voor de leerlingen van het eerste jaar b-stroom De leerlingen van 1bLTa en 1bLTb zijn op tweedaagse geweest in Gent. Ze bezochten daar onder andere het Museum voor Schone Kunsten, het S.M.A.K. en het middeleeuwse Gravensteen. Ook op het programma stond een begeleide zoektocht in de stad. Goed weer en leerlingen die goed meewerkten maakten er een geslaagde tweedaagse van! Perenpluk door de tweedejaars De laatste peer uit de boomgaard van onze school werd geplukt op 25 oktober 2016 om 9.58 uur. Een dikke proficiat voor alle tweedejaars, met in het bijzonder de leerlingen die steeds vol enthousiasme meegewerkt hebben om de fruitpluk tot een goed einde te brengen! De mobiele fruitpers heeft het laatste fruit verwerkt tot lekker appel- en perensap dat te koop is in onze winkel! Outdoorstage voor het derde en vierde jaar Lichamelijke Opvoeding en Sport Drie dagen natuur, sport, spel, plezier en teambuilding! In de Hoge Rielen konden de leerlingen van 3LOS en 4LOS zich echt eens uitleven. Een druk programma werd samengesteld om de topsporters te testen op hun fysieke capaciteiten, doorzettingsvermogen en samenwerking. Mountainbike, touw- en hoogteparcours, vlottenbouw, oriëntatieloop, Highland games, speleobox, zijn nog maar een kleine greep uit de activiteiten waar er voor ieder wat wils was! De leerlingen gingen na zo n vermoeiende dag slapen in hun eigen tentje. Een sportstage om nooit te vergeten!

3 Wetenschapsshow: Fotonica, de wetenschap van het licht voor het derde jaar Biotechnische Wetenschappen en Plant-, Dier en Milieutechnieken 3BWa, 3PDMTa en 3PDMTb zijn op bezoek geweest in de VUB te Brussel. Ze werden verrast met een wetenschapsshow over de unieke eigenschappen van licht en fotonen. Doctoraatsstudenten gaven een informatieve en boeiende uitleg over de toepassingen van licht in geneeskunde, energie-opwekking, datacommunicatie, beeldschermen en energiezuinige verlichting. Uit de quiz bleek dat onze leerlingen goed hadden opgelet, want één van onze leerlingen ging met één van de vijf prijzen naar huis. Skistage voor het vijfde en zesde jaar Lichamelijke Opvoeding en Sport De leerlingen van 5LOS en 6LOS beleefden in de Franse Alpen een onvergetelijke skistage in de bergen van La Plagne. Er werd lesgegeven op verschillende niveaus (beginner, gevorderd en expert) zodat iedereen uitgedaagd werd om nieuwe en/of betere technieken onder de knie te krijgen. Dat de skistage fantastisch was, verwoordde een van de leerlingen tot de jongens en meisjes die nu nog niet in de derde graad zitten: als je deze stage nog niet hebt meegemaakt, kijk er dan maar al naar uit want het zal alle verwachtingen overtreffen! Praktijklessen Tuin van het vijfde en zesde jaar Planttechnische Wetenschappen Tijdens de lessen Tuin werken de leerlingen dicht bij de grond d.m.v. uitzetten van plannen, gebruik van laser, waterpas en touwtjes maar tijdens andere lessen zoeken de leerlingen ook wel eens grote hoogtes op. Doorgronden van rooiproblemen voor het zevende jaar BSO Veehouderij en Landbouwteelten Volle aandacht bij 7bVLa tijdens de uiteenzetting over problemen bij het rooien en inschuren bij een droog najaar. Tijdens de deskundige uitleg was er voor de leerlingen steeds de mogelijkheid om vragen te stellen en de hedendaagse situatie van rooiproblemen verder te doorgronden. Menig leerling kwam te weten dat de natuur heerst over onze akkerbouwproblemen!

4 2. Basisschool Nieuwstraat Sport als rode draad doorheen het hele jaar Onze basisschool kiest er bewust voor om vanaf volgend schooljaar de focus nog meer te leggen op een gezonde geest in een gezond lichaam. Dat we al een heel sportieve school zijn, bewijzen de vele extra sportactiviteiten die we zowel binnen als buiten de schooluren organiseren, vaak in samenwerking met de Stichting Vlaamse Schoolsport : meester op de fiets, Kronkeldiedoe, hockey, ringstick, schoolzwemmen, minivoetbal, 2 sportdagen, We beschikken op school ook over onze eigen turnkring Jeroen die er voor zorgt dat de kinderen tijdens de middagpauze een extra portie beweging kunnen opdoen. Een gedreven team leerkrachten doktert een heuse sportplanning uit zodat er vooral veel afwisseling is tussen gewone klasdagen en de sportieve activiteiten. De 2 turnzalen en de sporthal op het Kroonmolenplein die we ter beschikking hebben, zijn natuurlijk een extra troef, net als het groene domein Hoge Kouter.

5 800 jaar Sint-Niklaas : project Krijtvossen N.a.v. het 800-jarig bestaan van de stad Sint-Niklaas hebben onze klassen van het 3de en 4de leerjaar meegewerkt aan het project Krijtvossen. Na het beluisteren van het Reynaertverhaal, deden de 4 klassen allerlei verwerkingsopdrachten. Op vrijdag 24 maart 2017 vond het slotevenement plaats op de Grote Markt waar meer dan 500 leerlingen van verschillende scholen het Reynaertverhaal mochten krijten. Dat de projectleider van de Krijtvossen Hilde Reyniers een actieve ouder op onze school is, was uiteraard mooi meegenomen. Het was een zeer boeiend project waar zowel de kinderen als de leerkrachten met veel plezier aan hebben meegewerkt. Guus en Trompi helpen kleuters om fijn samen te spelen Kleuters spelen van nature graag samen met vriendjes. Maar hoe reageer je als er ruzie ontstaat? Wat doe je als iemand je pijn doet? Om de kinderen daarin te ondersteunen, kwamen Guus en Trompi regelmatig naar school. Via een rollenspel met poppen leerden de kinderen enkele gedragsregels die ze kunnen toepassen op de speelplaats, in conflictsituaties, Guus en Trompi zijn een onderdeel van het LIFT-project dat onze school dit jaar deed i.s.m. Het Huis Van Het Kind. Door ook de ouders sterk bij dit project te betrekken, kan er ook thuis over het project gepraat worden en is de beleving nog groter.

6 3. Stekene Nieuw op school SODA! SODA staat voor Stiptheid, Orde, Discipline en Attitude. Waarden die onze school, ouders en de bedrijfswereld belangrijk vinden. Broederschool Stekene is nu één van de 70 scholen in Vlaanderen en uniek in het Waasland die in dit project zijn gestapt. Voor de TSO en BSO richting betekent dit dat het attitude rapport vervangen wordt door een SODA rapport dat op het einde van het schooljaar kan leiden tot een SODA attest. Dit attest wordt tijdens een bijzonder moment uitgereikt aan de leerlingen die dit hebben verdiend door hun correcte houding (zie de pagina vooraan in het agenda). Leerlingen met een SODA attest hebben bij talrijke bedrijven een stapje voor als het gaat om een vakantiejob, weekendwerk of vast werk. Bezoek Wase Wind 6 oktober 2016, uur, open weer, 14 C, strakke oostenwind (windkracht 4) en laat, ironisch genoeg, de wind een centrale rol spelen in het didactisch gedeelte van onze excursie Een uitstap met de fiets naar het windmolenpark van de Wase Wind aan de E 17 in Melsele. Zo beuken we dus, als rasechte flandriens, met 3EMa en 3MTa met de neus in de wind richting windmolenpark. Daar aangekomen worden we onder de wieken van een moderne windturbine terug bij onze positieven gebracht met een vers appelsapje en popcorn. Een lange pauze is ons niet gegund want we krijgen onmiddellijk een workshop. We leren welke vorm van wieken het meest aerodynamisch is, hoe magneten die bewegen elektrische stroom veroorzaken, hoe we wisselstroom omzetten in gelijkstroom, hoe de transformator werkt, welke leidingen we gebruiken om elektriciteit te transporteren en welke wisselwerking er is tussen stroomsterkte en spanning Of hoe theorie al snel praktijk wordt... We krijgen meer uitleg over de ontwikkeling van windenergie in België. Hoe turbines geplaatst worden, hoe ze werken en vooral waar ze mogen geplaatst worden. Maar één ding wordt ons heel duidelijk: windenergie wordt één van de belangrijkste energiebronnen van de toekomst en om dat kracht bij te zetten, geeft de wind ons een duwtje in de rug bij de terugrit Het beste bewijs dat wind ons energie geeft!

7 Saeftinghe Als je een echte Broederschoolleerling wil zijn, dan moet je zoiets als een doop ondergaan en dat is traditioneel de uitstap naar het Verdronken Land van Saeftinghe. Dinsdag 20 september was het dan zover! We vertrokken met onze klas met de bus. Eerst verkenden we Doel. Wat vroeger een levendig dorpje was, is nu een spookstad. Daarna reden we naar Saeftinghe, een natuurlandschap op de grens van België en Nederland. De gids gaf ons veel informatie, we kwamen echt veel over het natuurgebied te weten. Het was mega mooi weer om eens een modderige wandeling te maken. Je hebt er drijfzand en diepe geulen. Er kwamen veel kinderen vast te zitten in de modder. Het was super om je vies te maken en ook nog eens grappig als er iemand zomaar in de modder viel. Op het einde van de dag was iedereen vuil, want wie Saeftinghe zegt, zegt vuil worden We mochten allemaal nog eens in het water springen. We hebben gezwommen en door de modder gegleden. Meneer de Cock heeft ook superleuke foto s genomen. Gelukkig had iedereen propere kledij bij, zo mochten we nog op de bus. Spijtig dat het zo snel voorbij ging Het was supertof, voor herhaling vatbaar! Ik wil er nog eens naar toe. Saeftinghe is de leukste uitstap ooit! Ons mannen die de gaas doen brannen Als je in het midden van de winter zonder verwarming komt te zitten, dan heb je een probleem maar niet zo in Stekene. Want als je in de kou zit, wie ga je dan bellen? Inderdaad! De mannen van Sanitair Centrale Verwarming. Hier in Stekene wachten we echter vol ongeduld op een falen van onze verwarming Want dan komen de leerlingen in actie om toe te passen wat ze in de klas hebben geleerd. Onder deskundige controle van de praktijkleraars wordt er gekeken, gemeten, gesleuteld, overlegd en nog wat bijgestuurd tot het moment dat in de klassen opnieuw de warmte weldadig begint te stralen. Missie volbracht en alweer wat bijgeleerd!

8 4. Basisschool Driegaaien De grote vogeltelweek voor scholen Mos op school Van maandag 23 tot 27 januari telden wij vogels op onze speelplaats! De weken ervoor gingen heel wat klassen aan de slag: voer maken en ophangen zodat de vogels makkelijker de weg naar onze speelplaats vonden. En dan konden we tellen We zagen: 7 kauwen, 7 merels, 4 houtduiven, 3 Turkse tortels, 3 eksters, 2 heggenmussen, 2 stadsduiven, 1 huismus, 1 vink en 1 meeuw. Het volledige vogelrapport kan je vinden op

9 Vriendjesdagen inzetten op sociale vaardigheden Donderdagmorgen 26 januari was het zover. Op die dag werd het startsein van de vriendjesdagen gegeven. Onze school kreeg 4 rare typetjes op bezoek: een verstrooide professor, een bejaarde imker, een rolschaatsende goochelaar en een blitse fotograaf. Zij gaven aan elke klas een ludieke opdracht. Als de klassen in hun opdracht slagen op 30 juni, verdienen ze een ster. We willen van onze school een echte sterrenschool maken! Volgende opdrachten moeten verwezenlijkt worden: een kunstwerk van 2 meter hoog met 10 verschillende kleuren, een vlaggenlijn van 50m, vriendschapsbandjes voor de hele school, bijenhotels, een spelnamiddag in een rustoord, waterrakketten maken, schoolkrant en affiches en een reusachtige fotowall met iedereen van onze school. Hopelijk lukt het ons om alle sterren binnen te halen. 17 maart- Bednet pyjamadag Ook onze school nam deel aan de Bednet-pyjamadag. Op 17 maart konden alle kinderen van onze school met slaapknuffel, slaapmuts en/of in pyjama naar school komen. Bednet zorgt ervoor dat langdurig zieke kinderen en jongeren die niet naar school kunnen, van thuis uit en samen met hun eigen klas toch de les kunnen volgen. En wij wensten via deze actie deze kinderen een hart onder de riem steken.

10 5. Humaniora picknick tegen onverdraagzaamheid LOVE is LOVE: op 17 mei droegen we paars in het kader van openheid, verdraagzaamheid en diversiteit. Om het initiatief in de verf te zetten, ruilden we een dag de refter voor de speelplaats en picknickten leerlingen en leerkrachten allemaal samen buiten. De leerlingenraad zorgde voor lekkere hapjes. poëzieweek Een hele week gonsde de school van poëtische activiteiten. Charlotte Van den Broeck, Joke Van Leeuwen, Frank Adam en poetry slammers brachten onze leerlingen in vervoering. In de lessen werden boeiende gedachten dichterlijk verwoord en uitgebeeld. Tijdens de middagpauze hielden we in onze art deco-hal poëziecafé: de leerlingenraad serveerde soep of warme chocolademelk en dj s Kaat en Vince draaiden lyrics op aanvraag. En dan waren er ook nog verborgen poëziekamertjes en een heuse gedichtenlift! LUX Onze muziek- en dansgroep staat voor het 20ste jaar op het podium. Alle leerlingen die willen meewerken, of het nu voor of achter de schermen is, krijgen de kans om hun talenten te ontplooien en te tonen. Gemotiveerde jonge mensen musiceerden, zongen en dansten tijdens het weekend van 11 maart. Ze werden daarbij gecoacht door leraars Mark Ivens en Michiel Cuynen. Bij hun optreden kregen ze de enthousiaste steun van BroedersAkkoord, een koor dat bestaat uit personeelsleden en oud-personeelsleden van de verschillende scholen op onze campus.

11 Europees Jongerenparlement (EYP) Brussel, Europees Parlement. Tien 6dejaars namen in februari deel aan de Europolis I-sessie van het European Youth Parliament. Ze kregen vooraf de opdracht een voorstel tot resolutie uit te werken, waar ze meer dan twee maanden intensief mee bezig waren. Over de voorstellen van de verschillende leerlingenteams werd in Brussel gedebatteerd, zoals het er in het echte parlement ook aan toegaat. En met succes voor onze leerlingen: hun resolutie werd met een overtuigende meerderheid goedgekeurd. Drie weken later trok ook een delegatie 5dejaars naar Brussel, voor de National Selection Conference. Ook hiervoor hadden de leerlingen zich intens voorbereid, hoofdzakelijk in hun vrije tijd. Naast een aantal speeches op het spreekgestoelte, waren onze leerlingen verantwoordelijk voor een groot aantal snedige en constructieve interventies in de open debatten. De begeleidende leerkrachten zagen hun pupillen groeien tijdens de sessie. De kwaliteit van de debatten deed hopen om geselecteerd te worden voor een internationale sessie van EYP. En inderdaad: eind maart viel het bericht in de bus dat de leerlingen een selectie voor een Europese sessie in Liverpool in de wacht sleepten! Hiermee treden ze in de voetsporen van het team van vorig jaar: zij trekken in april naar het Noorse Trondheim voor de 84th International Session van EYP.

12 6. Lokeren Nieuwe lokalen voor hout- en metaalbewerking in campus Molenstraat Het schoolbestuur Broederscholen Hiëronymus vzw (bouwheer) samen met Mevrouw Nadine en Meester Jan waren reeds geruime tijd bezig met de voorbereidingen voor het bouwen van 2 nieuwe lokalen voor hout- en metaalbewerking. Begin mei 2016 werd het startschot gegeven voor de aanvang van de werken. Eind maart 2017 zullen de werken afgerond worden en na de paasvakantie zullen we de 2 nieuwe ateliers in gebruik nemen. Als school zijn we zeer trots en blij met deze nieuwe lokalen, nieuw sanitair, een bijkomende speelplaats, een ruime nieuwe fietsenstalling en enkele parkeerplaatsen! De officiële opening is gepland op donderdag 18 mei voor de genodigden en vrijdag 19 mei voor onze leerlingen. Terzelfder tijd met deze bouwwerken werden de werken aangevat voor de aanleg van de snoezeltuin, deze zal dit en volgend schooljaar verder vorm krijgen.

13

14 7.Handel Talent bij de Broeders: Junior Journalistenwedstrijd Soit, met zo n generatie bevlogen schrijvers en denkers, kijken wij weer met iets meer vertrouwen naar de toekomst. Scholieren vechten zelf Koude Oorlog uit Ook bij de Broeders zit schrijftalent! Op zondag 5 februari behaalden Harald Verreycken (6ST) en Tom Van Damme (5Ib) respectievelijk een vierde en een tweede plaats in de Junior Journalist schrijfwedstrijd. Hun opdracht was een opiniestuk te schrijven met milieuproblematiek als thema. Beide heren deden dat met verve. Harald eindigde zijn opiniestuk over het klimaat met een belangrijke waarschuwing: We moeten ons allemaal realiseren dat het miljoenen jaren geduurd heeft om deze... wereld te vormen. De aarde heeft uitbarstingen, inslagen en ijstijden doorstaan en ze zal nog veel meer trotseren. We zijn gasten op deze planeet. Maar wanneer de mens dan over enkele eeuwen in de woestijn als een vis op het droge leeft, zal men zich afvragen waarom onze generatie niet wat meer moeite heeft gedaan. Tom Van Damme schreef onder andere deze paragraaf in zijn begeesterde stuk over Paul Watson, oprichter van Sea Shepherd ( milieuactivist, maniac en held ): In een wereld waar winst maken centraal staat, zijn het de milieuactivisten die ons attent maken op de problemen en ons desnoods een broodnodig geweten schoppen. Bij sommige acties komen ze als maniakken over. Zij zijn echter vooral de helden van deze tijd. En we hebben ze meer dan nodig. Van de oorlog in Vietnam tot de val van de Berlijnse Muur: hoe fascinerend de geschiedenis van de tweede helft van de 20ste eeuw ook is, voor scholieren vandaag is het niet altijd even makkelijk om de Koude Oorlog volledig te vatten. Daarom speelden de zesdejaars van de Handelsschool van de Broeders 'Twilight Struggle' om het thema onder de knie te krijgen. De school werkt voor het vernieuwend project samen met 'Brainfreeze Coffee & Comics' in de Nieuwstraat, dat gespecialiseerd is in Amerikaanse strips en bordspelen. Uitbater Steven Claes stelde leerkracht Geschiedenis Pieter Decuyper van de Broederschool het spel 'Twilight Struggle' voor, waarin kennis van de Koude Oorlog doorslaggevend is. "Het spel vormt een grote intellectuele uitdaging. Het is een realistische weergave van de heikele machtsbalans in de Koude Oorlog. De leerlingen moesten zich eerst grondig inwerken. Zij lazen 'graphic novels' over de Koude Oorlog, ze leerden politieke redevoeringen analyseren en ze kennen nu alles, van Truman tot Gorbatsjov en van het Marshallplan tot glasnost." Gisteren was de strip- en koffiewinkel ook een middag lang het tijdelijke leslokaal waar de jongeren het tegen elkaar opnamen met 'Twilight Struggle'.

15 "Dit biedt hen een extra motivatie om hun kennis aan te scherpen. Ze vechten zelf de Koude Oorlog uit en moeten er dus ook zoveel mogelijk over weten om van hun vrienden te kunnen winnen. Het is de eerste keer dat we op deze manier de lessen over de Koude Oorlog vormgeven, maar dit blijkt echt een meerwaarde", aldus leraar Geschiedenis Pieter Decuyper. (JVS) 7 bureau sans frontières Blois De leerlingen van het zevende jaar Business Support verwelkomden de week van 10 maart, 6 leerlingen en 2 leerkrachten van het Lycée de la Providence (Blois, Frankrijk) in het kader van een uitwisselingsproject met deze Franse school. Tijdens deze week gebruikten de leerlingen Engels als voertaal. De Franse leerlingen gingen ook een hele week op administratieve stage in de Handelsschool Broeders, de basisschool Broederschool Driegaaien, CVO LBC Sint- Niklaas, Unigro en Cogal. Na de stage waren er nog extra activiteiten voorzien waarbij de leerlingen elkaar beter leren kennen. De leerlingen uit het zevende jaar Business Support verzorgden reeds een kaas- en wijnavond voor de Franse gasten.

16 8. Eerste Graad Welkom eerstejaars Op 2 september trokken al onze eerstejaars super enthousiast op kennismakingsdag De leerlingen van de optie Latijn en Moderne trokken in kolonne naar de Hoge Kouter voor verschillende kennismakingsspelletjes. Het oudercomité zorgde voor de boterkoeken en de leerlingen zorgden voor de sfeer. De leerlingen van de optie bedrijfseconomie hadden een sportieve dag in Wachtebeke. Het hoogteparcours schrikte hen niet af. Wat een durvers, die nieuwe leerlingen! De eerstejaars leerden elkaar op een ludieke manier kennen, elkaar vertrouwen samen een klasgroep worden! Wie is jouw meter of peter? Een nieuwe school, nieuwe klasgenoten, een andere aanpak, een grotere speelplaats,... De overstap van de lagere school naar het eerste jaar van het middelbaar is voor velen geen makkelijke overstap. Om de leerlingen een beetje op weg te helpen in onze school krijgen zij elk een meter of peter toegewezen. Dit zijn leerlingen van het vijfde of zesde jaar. Zij ontfermen zich over de nieuwe leerlingen van het eerste jaar. Na een eerste kennismaking kunnen de leerlingen steeds bij hen terecht met grote en kleine vragen.

17 Gezond ontbijt Dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is zullen de leerlingen van de eerste graad niet snel meer vergeten. De zesdejaars brachten hen een uitgebreid, lekker én gezond samen met tips over gezonde voeding en de schadelijke gevolgen van snoepen. Eerstesteenlegging eerstegraadsschool Onderwijsminister Hilde Crevits, Vlaams volksvertegenwoordiger Jos De Meyer, burgemeester Lieven Dehandschutter en broeder Robert legden samen met onze leerlingen de eerste steen van onze nieuwbouw op vrijdag 10 maart. Het ontwerp en idee van de eerste steen komt van de leerlingen zelf. Samen met Johan Rossaert (leraar techniek) en kunstenaar Koenraad Rossaert maakten leerlingen Fien Boon, Xanthe Vandorpe, Delana Provost, Demi Bogaert, Gülistan Kaya, Enisa Aydinli en Emma Cornelis de afdruk van twee handen. De steen symboliseert waar wij als Broederschool voor willen staan. Helpen, coachen, ondersteunen, uitdagen met zorg voor de sterken en met nog meer zorg voor wie meer ondersteuning verdient. Wij zien deze eerste steen als het begin van een mooi nieuw pedagogisch project voor onze jongeren, voor hun en onze toekomst.

18 2017 Basisschool Driegaaienstraat Sint-Niklaas Schoolfeest: zaterdag 6 mei vanaf 14 uur Nieuwstraat Sint-Niklaas Schoolfeest - opendeur: zondag 7 mei vanaf 14 tot 17 uur Humaniora Nieuwstraat Sint-Niklaas Infoavond 1e jaars : donderdag 27 april om uur Opendeur: zaterdag 6 mei van tot uur en zondag 7 mei van tot uur Handelsschool Nieuwstraat Sint-Niklaas Infoavond 1e jaars : donderdag 27 april om uur Opendeur: zaterdag 6 mei van tot uur en zondag 7 mei van tot uur Biotechnische en sport (Land- en tuinbouwschool) Weverstraat Sint-Niklaas Opendeur: zaterdag 6 mei van 10 tot 17 uur Infodag en vakbeurs: zondag 7 mei van 10 uur tot 17 uur Stekene Nieuwstraat Stekene Infoavond 1e jaars: donderdag 27 april om uur Opendeur: zondag 7 mei van 10 tot 17 uur Broederschool Lokeren Molenstraat Lokeren Op afspraak: individueel en leerlinggericht

#Broeders #Breedbeeld De eerste graad in beeld #2

#Broeders #Breedbeeld De eerste graad in beeld #2 #Broeders #Breedbeeld De eerste graad in beeld #2 #Broeders #Breedbeeld De eerste graad in beeld #2 De directie aan het woord Een eerste steen mogen leggen van een gloednieuwe eerstegraadsschool: wat

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

Tijd om even terug te blikken!

Tijd om even terug te blikken! April 2017 Tijd om even terug te blikken! Allemaal samen tegen pesten! Onze leerlingen van het 2de jaar deden aan teambuilding, kregen tips over het gebruik van sociale media, keken naar hun eigen rol

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BROEDERSCHOLEN HIËRONYMUS. Beste ouder Beste leerling Beste personeelslid Beste sympathisant

NIEUWSBRIEF BROEDERSCHOLEN HIËRONYMUS. Beste ouder Beste leerling Beste personeelslid Beste sympathisant NIEUWSBRIEF BROEDERSCHOLEN HIËRONYMUS Beste ouder Beste leerling Beste personeelslid Beste sympathisant Met genoegen stel ik jullie de Nieuwsbrief Broederscholen Hiëronymus voor! Iedereen weet dat je niet

Nadere informatie

Nieuwsbrief maand Maart 2012

Nieuwsbrief maand Maart 2012 Nieuwsbrief maand Maart 2012 Beste ouders, LENTE!!! Het voelt goed en het doet me goed. Terugblikken op een drukke maar geslaagde tweede trimester. Vooruitkijken op ook een drukke maar leuke veelbelovende

Nadere informatie

onthaalbrochure

onthaalbrochure morgen begint vandaag onthaalbrochure 2017-2018 Hoe werkt onze school? iedereen telt mee EERSTE GRAAD In de eerste graad neem je een gemeenschappelijke start. Hier ontdek je waarvoor je aanleg en interesse

Nadere informatie

Regina Pacis Hove. Algemeen Secundair Onderwijs

Regina Pacis Hove. Algemeen Secundair Onderwijs Regina Pacis Hove Algemeen Secundair Onderwijs Dag zesdeklasser, Volgend jaar ga je naar het eerste jaar secundair onderwijs. Er staat je een leerrijke en boeiende tijd te wachten, met nieuwe ervaringen

Nadere informatie

Regina Pacis Hove. Algemeen Secundair Onderwijs

Regina Pacis Hove. Algemeen Secundair Onderwijs Regina Pacis Hove Algemeen Secundair Onderwijs ontwerp_def2.indd 1 1 7/02/12 17:01 Dag zesdeklasser Volgend jaar ga je naar het eerste jaar secundair onderwijs. Er staat je een leerrijke en boeiende tijd

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

1. Opendeurdag kleuterafdeling Ten Berge ( ) -> Welkom!

1. Opendeurdag kleuterafdeling Ten Berge ( ) -> Welkom! GO! Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 E-mail: directeur@tenberge.be www.tenberge.be 1. Opendeurdag kleuterafdeling Ten Berge (24.03.2018) -> Welkom! Galgenbergstraat

Nadere informatie

Regina Pacis Hove. Algemeen Secundair Onderwijs

Regina Pacis Hove. Algemeen Secundair Onderwijs Regina Pacis Hove Algemeen Secundair Onderwijs Folder_DEF.indd 1 1 4/12/13 00:09 Dag zesdeklasser Volgend jaar ga je naar het eerste jaar secundair onderwijs. Er staat je een leerrijke en boeiende tijd

Nadere informatie

Regina Pacis Hove. Algemeen Secundair Onderwijs 1

Regina Pacis Hove. Algemeen Secundair Onderwijs 1 Regina Pacis Hove Algemeen Secundair Onderwijs 1 Dag zesdeklasser Volgend jaar ga je naar het eerste jaar secundair onderwijs. Er staat je een leerrijke en boeiende tijd te wachten, met nieuwe ervaringen

Nadere informatie

De stap naar het secundair onderwijs komt dichtbij. In de lagere school ben je bij de oudsten, je weet hoe alles daar draait. Volgend schooljaar ben

De stap naar het secundair onderwijs komt dichtbij. In de lagere school ben je bij de oudsten, je weet hoe alles daar draait. Volgend schooljaar ben De stap naar het secundair onderwijs komt dichtbij. In de lagere school ben je bij de oudsten, je weet hoe alles daar draait. Volgend schooljaar ben je weer de jongste. Je moet alles nog ontdekken. Dat

Nadere informatie

Regina Pacis Hove. Algemeen Secundair Onderwijs 1

Regina Pacis Hove. Algemeen Secundair Onderwijs 1 Regina Pacis Hove Algemeen Secundair Onderwijs 1 Dag zesdeklasser Volgend jaar ga je naar het eerste jaar secundair onderwijs. Er staat je een leerrijke en boeiende tijd te wachten, met nieuwe ervaringen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, Allereerst willen wij iedereen bedanken die van onze derde en laatste muzische voormiddag op 28 mei een heus wereldfeest heeft gemaakt! Alweer zeer veel lachende gezichten, tevreden

Nadere informatie

MARIS STELLA INSTITUUT OOSTMALLE MARIS STELLA INSTITUUT OOSTMALLE

MARIS STELLA INSTITUUT OOSTMALLE MARIS STELLA INSTITUUT OOSTMALLE BASISSCHOLEN INTERNAAT KINDHEID JESU SCHOTEN SINT-MICHIELSCOLLEGE SCHOTEN SINT-MICHIELSCOLLEGE BRASSCHAAT SINT-LUDGARDISSCHOOL MERKSEM SINT-LUDGARDISSCHOOL ANTWERPEN MARIS STELLA INSTITUUT OOSTMALLE MARIS

Nadere informatie

Een dikke proficiat aan de vormelingen

Een dikke proficiat aan de vormelingen Beste ouder(s), De eindspurt is ingezet er blijven nog slechts 2 maanden over van dit schooljaar. 2 drukke en belangrijke maanden weliswaar. Druk vanwege de activiteiten zowel in de klas als op school.

Nadere informatie

nieuwsbrief september 2018

nieuwsbrief september 2018 nieuwsbrief september 2018 VZW KSRD Nieuwstraat 60 9800 Deinze Deinze, 1 september 2018 Beste ouder(s), Van harte welkom op onze school! Ik hoop dat alle kinderen, in het bijzonder de nieuwe kleuters en

Nadere informatie

ZOEK BIJ ONS TE VER! START JE HET NIET STEM SPORT. Latijn MODERNE MIDDELBAAR STEM. Maatschappij en welzijn TECHNIEKEN WETENSCHAPPEN

ZOEK BIJ ONS TE VER! START JE HET NIET STEM SPORT. Latijn MODERNE MIDDELBAAR STEM. Maatschappij en welzijn TECHNIEKEN WETENSCHAPPEN Latijn Maatschappij en welzijn MODERNE STEM TECHNIEKEN SPORT ZOEK HET NIET TE VER! START JE MIDDELBAAR BIJ ONS STEM WETENSCHAPPEN Beste ouder, beste zesdeklasser Straks wordt de stap gezet naar de middelbare

Nadere informatie

1. In april en mei zegt Ben correct

1. In april en mei zegt Ben correct GO! Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 E-mail: directeur@tenberge.be www.tenberge.be 1. In april en mei zegt Ben correct 2. Paasvakantie (1 april 17 april 2017) Galgenbergstraat

Nadere informatie

klaar voor morgen www.sintjozefhumaniora.be HALLO Je zit nu in het zesde leerjaar en binnenkort kies je een nieuwe school. Misschien is onze school wel precies wat je zoekt. Daarom stellen we ons graag

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 11 oktober 2013 Kleur het bos van je dromen! Vorige week vrijdag beleefden we met de hele school een SUPER dag! Onze Muse- startdag. s Morgens werden onze kinderen verrast

Nadere informatie

Ontdek jezelf Verover de wereld. Infobrochure eerste jaar

Ontdek jezelf Verover de wereld. Infobrochure eerste jaar Ontdek jezelf Verover de wereld Infobrochure eerste jaar Wico schol folder 0205.indd 10 2019-02-06 10:24:30 Ontdek jezelf Verover de wereld Je bent twaalf. Je leerde al veel van je ouders, je oma en opa,

Nadere informatie

WOORDJE VAN DE DIRECTEUR.

WOORDJE VAN DE DIRECTEUR. WOORDJE VAN DE DIRECTEUR. Beste leerlingen en ouders Het is weer zover : een nieuw schooljaar een nieuwe start. Na 8 weken vakantie gaan we weer van start. Voor sommigen is dit een blij weerzien met vertrouwde

Nadere informatie

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem 2018-2019 September2018 In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem Ik ben ik en jij bent jij in zoveel kleine dingen verschillend van mij. Maar soms liggen we samen te dromen van wat zal

Nadere informatie

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders,

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, De eerste twee maanden van het nieuwe jaar zitten er terug op de lente doet verwoede pogingen om, om de hoek te piepen en ook bij ons op school bruist het

Nadere informatie

Welkom in onze eerste graad

Welkom in onze eerste graad Welkom in onze eerste graad Je zoekt Een school die bij jou past kan zijn Het li efst één waar je jezelf Een school die jou verrast... staan Waar mens en voor jou klaar Om samen met jou Een nieuwe weg

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF #4. De directie aan het woord. In deze uitgave. Nieuwsbrief Broeders Humaniora. Beste leerlingen en ouders. De directie aan het

NIEUWSBRIEF #4. De directie aan het woord. In deze uitgave. Nieuwsbrief Broeders Humaniora. Beste leerlingen en ouders. De directie aan het NIEUWSBRIEF #4 Nieuwsbrief Broeders Humaniora In deze uitgave De directie aan het woord De directie aan het woord Beste leerlingen en ouders Proefwerken, hoe werkt dat? Officiële opening nieuwbouw Love

Nadere informatie

TOUWLADDER LOOPBRUG jaargang 15 krokusvakantie

TOUWLADDER LOOPBRUG jaargang 15 krokusvakantie NIEUWSBRIEF GVB OOSTNIEUWKERKE TOUWLADDER LOOPBRUG jaargang 15 krokusvakantie Beste ouder, De voorbije weken was er opnieuw heel wat te beleven op onze school. In de loopbrug in Westrozebeke blikken we

Nadere informatie

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be Schooljaar 2014-2015 nr. 7 1 juni 2015 Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be U bent tevreden over onze schoolwerking? U bent

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR DE LEERKRACHT. Beste leerkracht,

INFORMATIE VOOR DE LEERKRACHT. Beste leerkracht, INFORMATIE VOOR DE LEERKRACHT Beste leerkracht, Ook dit jaar organiseren we opnieuw de PEP- dagen. Proeven en proberen in het secundair onderwijs. In dit document vind je alle nuttige informatie. HET CONCEPT

Nadere informatie

Een compleet opleidingenaanbod!

Een compleet opleidingenaanbod! Een compleet opleidingenaanbod! Campus Hof van Riemen Frans Coeckelbergsstraat 17-22 2220 Heist-op-den-Berg T 015 24 18 45 F 015 24 12 13 kta.heist-op-den-berg@g-o.be www.campushofvanriemen.be Citaten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 10 mei 2019

NIEUWSBRIEF. 10 mei 2019 NIEUWSBRIEF 10 mei 2019 BASISSCHOOL We hebben leuke herinneringen aan het schoolfeest van vorige week. Het werd een heus festival, met alles erop en eraan: boeiende en gevarieerde optredens, aan elkaar

Nadere informatie

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

Alle ruimte. voor jou w groei COGNOSCO

Alle ruimte. voor jou w groei COGNOSCO Alle ruimte voor jou w groei COGNOSCO Cognosco Campus Het Spoor Mol 02 Inleidend woordje Campus Het Spoor biedt naast het traditionele onderwijs ook het succesvolle Cognosco-onderwijs. De leerlingen kiezen

Nadere informatie

27 november. TTV Veluwe / Zaterdag 7, 14, 21, 28 november. TTV De Brug / Wedstrijdzwemmen 4/5/6/7/8

27 november. TTV Veluwe / Zaterdag 7, 14, 21, 28 november. TTV De Brug / Wedstrijdzwemmen 4/5/6/7/8 Schoolbrief 4 schooljaar 2015-2016 Sport van de maand: Maak kennis met de Sporten van de Maand: november 2015 Sport Groepen Wanneer Inschrijven tot Volleybal 4/5 Maandag 9, 16, 23 en 23 oktober 2015 30

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Kapelstraat 24 3660 Opglabbeek Vrijdag 31 maart 2017 Op het einde van dit tweede trimester worden de schoolvorderingen weergegeven in

Nadere informatie

www.middenschoolbeernem.be Beste ouder, beste zesdeklasser Straks wordt de stap gezet naar de middelbare school. Een belangrijke stap. Je staat niet alleen voor de keuze van een studierichting, maar ook

Nadere informatie

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan Advent vieren en beleven tweede graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

2015 wordt een magisch jaar. Het jaar waarin De Kleine Tovenaar van start gaat

2015 wordt een magisch jaar. Het jaar waarin De Kleine Tovenaar van start gaat 2015 wordt een magisch jaar. Het jaar waarin De Kleine Tovenaar van start gaat 1. Nieuwjaarswensen 04-01- 2015 Voor elk van jullie wensen we in 2015: honderden magische ontmoetingen duizenden betoverende

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Beste ouder(s), Op 1 september rolden we de rode loper uit voor onze kinderen, want in De Kiem Lombeek is iedereen VIK (een very important kiemer!). Gemeentelijke Basisschool

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2011

Nieuwsbrief februari 2011 Nieuwsbrief februari 2011 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Naar de bibliotheek P 1 Project Grobbendonk P 2 Naar de grote

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 Nieuwsbrief maart 2017 Beste ouder(s), Poëzieweek 2017 Wij zijn heel fier met de talrijke deelnemingsformulieren die we mochten ontvangen. We hopen dat jullie genoten hebben van de wandeling en het zoeken

Nadere informatie

Regina Pacis STEM SPORT STEM IT. Algemeen Secundair Onderwijs

Regina Pacis STEM SPORT STEM IT. Algemeen Secundair Onderwijs Regina Pacis Hove Algemeen Secundair Onderwijs STEM SPORT STEM IT 1 Volgend jaar ga je naar het eerste jaar secundair onderwijs. Er staat je een leerrijke en boeiende tijd te wachten, met nieuwe ervaringen

Nadere informatie

Nieuwsbrief einde schooljaar 2017

Nieuwsbrief einde schooljaar 2017 Nieuwsbrief einde schooljaar 2017 Beste ouder(s), Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan voor de deur. Nog één dagje en we sluiten onze schoolpoort voor 2 maanden. We blikken

Nadere informatie

krant Zomervakantie! Vrijdag 28 juni 2019 De plezantste krant jullie terug op 2 september schooljaar is aangebroken.

krant Zomervakantie! Vrijdag 28 juni 2019 De plezantste krant jullie terug op 2 september schooljaar is aangebroken. De plezantste krant krant Vrijdag 28 juni 2019 Trimesteriële krant jaargang 1 Nummer 3 Zomervakantie! Het einde van het zorgeloos spelen en jullie terug op 2 september schooljaar is aangebroken. genieten

Nadere informatie

Tijdens de maanden januari, februari en maart hebben we weer heel wat geleerd.

Tijdens de maanden januari, februari en maart hebben we weer heel wat geleerd. Beste leerlingen, ouders, Tijdens de maanden januari, februari en maart hebben we weer heel wat geleerd. Maar praten in de rij, niet op tijd zijn in de rij hebben we afgeleerd. Zeeklassen, een tijd om

Nadere informatie

Je maakt het op Emma: de school voor een complete vmbo-opleiding: basis, kader en theoretisch.

Je maakt het op Emma: de school voor een complete vmbo-opleiding: basis, kader en theoretisch. JIJ MAAKT HET OP EMMA Je maakt het op Emma: de school voor een complete vmbo-opleiding: basis, kader en theoretisch. Ga je naar het vmbo, basis, kader of wil je liever naar de theoretische leerweg? Dan

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2014-2015. 3de trimester + zomervakantie (definitieve versie)

ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2014-2015. 3de trimester + zomervakantie (definitieve versie) ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2014-2015 3de trimester + zomervakantie (definitieve versie) Zaterdag 4 april 2015 Datum Tijdstip Doelgroep Activiteit Lokaal-locatie Zondag 5 april 2015 05.00 u. Betrokken

Nadere informatie

SPORTACTIVITEITEN FIJN DAT JIJ ER BENT! Ruben Elien Jens Nore Sfea Lenne Nio Tieme Bas - Lies

SPORTACTIVITEITEN FIJN DAT JIJ ER BENT! Ruben Elien Jens Nore Sfea Lenne Nio Tieme Bas - Lies KUNST Ook dit jaar waren de kleuters van de laatste kleuterklassen van onze school drie weken lang echte kunstenaars. En wat hebben deze kleuters zo allemaal rond het thema Kunst gedaan? Van de stad Genk

Nadere informatie

Tijd om even terug te blikken!

Tijd om even terug te blikken! Februari 2018 Tijd om even terug te blikken! Op 6 november 2017 heeft Talententhuis Turnhout de deuren van hun nieuwbouw geopend. Een internaat waar samen wonen, leven en leren centraal staat! Proficiat!

Nadere informatie

JAARLIJKS TIJDSCHRIFT VOOR EN DOOR LEERLINGEN VAN HET EERSTE JAAR

JAARLIJKS TIJDSCHRIFT VOOR EN DOOR LEERLINGEN VAN HET EERSTE JAAR S R C O JAARLIJKS TIJDSCHRIFT VOOR EN DOOR LEERLINGEN VAN HET EERSTE JAAR JAARGANG 4 - FEBRUARI 07 WWW.SRCO.BE V.U.: Sint-Romboutscollege, Veemarkt 56, 800 Mechelen GA JIJ BINNEN ENKELE WEKEN DE GROTE

Nadere informatie

JAARLIJKS TIJDSCHRIFT VOOR EN DOOR LEERLINGEN VAN HET EERSTE JAAR

JAARLIJKS TIJDSCHRIFT VOOR EN DOOR LEERLINGEN VAN HET EERSTE JAAR S R C O JAARLIJKS TIJDSCHRIFT VOOR EN DOOR LEERLINGEN VAN HET EERSTE JAAR JAARGANG 6 - FEBRUARI 019 WWW.SRCO.BE V.U.: Sint-Romboutscollege, Veemarkt 56, 800 Mechelen GA JIJ BINNEN ENKELE WEKEN DE GROTE

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei. Workshop ouder kind schminken

Nieuwsbrief mei. Workshop ouder kind schminken Sint-Gregoriuscollege Alfons Biebuycklaan 24 9050 Gentbrugge Nieuwsbrief mei Schoolfeest Op zaterdag 11 mei vierden we ons jaarlijkse schoolfeest. Het was een fantastische editie met stralende zon, blije

Nadere informatie

GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren. Nieuwsbrief 1

GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren. Nieuwsbrief 1 GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren Nieuwsbrief 1 Beste ouders en leerlingen Hierbij onze eerste maandelijkse nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. Langs deze weg willen we een

Nadere informatie

Sint-Romboutscollege Mechelen

Sint-Romboutscollege Mechelen Sint-Romboutscollege Mechelen Nieuwsbrief 3, Oktober Beste ouders, beste leerlingen VOORWOORD Voorwoord Geen leerlingen op de speelplaats en toch veel beweging. Verhalen over strafstudies, over kinderstreken

Nadere informatie

De herfst komt eraan

De herfst komt eraan INFOKRANT NOVEMBER 2018 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle Tel. 050/512925 E-mailadres: olvo@sgsaeftinghe.be website: www.olvoheist.be De herfst

Nadere informatie

PASEN MAART 2017 HORIZONTAAL

PASEN MAART 2017 HORIZONTAAL PASEN MAART 2017 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Wat vliegt de tijd! Het is alweer eind maart. We overwonnen de griep en konden al van een warm lentezonnetje genieten!

Nadere informatie

Veel leesplezier en wij wensen u alvast prettige feestdagen en een gelukkig 2018.

Veel leesplezier en wij wensen u alvast prettige feestdagen en een gelukkig 2018. - December 2017 - Beste lezers, Van harte welkom bij de nieuwe editie van de Flegapost. Het nieuwe werkjaar is weer van start gegaan en wij hebben er ongelofelijk veel zin in om er met de redactie een

Nadere informatie

Voorwoord directie. Ook het huiswerkbeleid werd uitgewerkt op niveau van de scholengemeenschap.

Voorwoord directie. Ook het huiswerkbeleid werd uitgewerkt op niveau van de scholengemeenschap. Schooljaar 2007 2008 Juni 2008 Voorwoord directie In dit nummer: Voorwoord 1 Praktische info 2 Communicanten 4 Ikke 9 Kleuters 12 1ste leerjaar 16 2de leerjaar 20 3de leerjaar 23 4de leerjaar 25 5de leerjaar

Nadere informatie

JAARLIJKS TIJDSCHRIFT VOOR EN DOOR LEERLINGEN VAN HET EERSTE JAAR

JAARLIJKS TIJDSCHRIFT VOOR EN DOOR LEERLINGEN VAN HET EERSTE JAAR S R C O JAARLIJKS TIJDSCHRIFT VOOR EN DOOR LEERLINGEN VAN HET EERSTE JAAR JAARGANG 5 - FEBRUARI 08 WWW.SRCO.BE V.U.: Sint-Romboutscollege, Veemarkt 56, 800 Mechelen GA JIJ BINNEN ENKELE WEKEN DE GROTE

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF juni 2019

NIEUWSBRIEF juni 2019 NIEUWSBRIEF juni 2019 Voetje voor voetje, met volgehouden inzet, stapten we van september naar juni. Alles wat we dit schooljaar leerden, stoppen we in ons rugzakje en sterkt ons in onze tocht naar de

Nadere informatie

1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht (tot 20 juni 2016)

1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht (tot 20 juni 2016) Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be Infobrief mei 2016 1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht

Nadere informatie

WB-ECHO S VOLG ONS OP DE WEBSITE VAN DE SCHOOL REDACTIE :

WB-ECHO S VOLG ONS OP DE WEBSITE VAN DE SCHOOL REDACTIE : SEPTEMBER - OKTOBER 2018 VOLG ONS OP DE WEBSITE VAN DE SCHOOL REDACTIE 2018-2019: 3de klas: Lilia & Nesrin 4de klas: Rania & Younes 5de klas: Rania & Mohamed A. 6de klas: Maylisse & Dounia VRIENDSCHAPSWEEK

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging Elke dag inspirerend vwo / havo elke dag een uitdaging Samen met uw zoon of dochter staat u voor een belangrijke keuze. Op basis van het advies van de basisschool ligt de uitdaging op vwo of havo-niveau.

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders

Nieuwsbrief voor ouders Scholengroep ARKORUM vzw Vrije basisschool - SPANJESCHOOL Vierwegstraat 195 8800 Roeselare Krommestraat 2 8850 Ardooie tel. 051/ 20 70 87 fax 051/ 22 83 89 info@spanjeschool.be Nieuwsbrief voor ouders

Nadere informatie

NIEUWE INVULLING IN DE EERSTE GRAAD www.sintjozefhumaniora.be HALLO Je zit nu in het zesde leerjaar en binnenkort kies je een nieuwe school. Misschien is onze school wel precies wat je zoekt. Daarom stellen

Nadere informatie

DE BLOKKENDOOS. GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Juni 2019

DE BLOKKENDOOS. GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Juni 2019 DE BLOKKENDOOS GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Juni 2019 Op de kalender 17/06 L5 schoolreis Bobbejaanland 20/06 L6 schoolreis De Schorre 23/06 Schoolfeest van 13u tot 17 u 24/06 L3 L4 schoolreis

Nadere informatie

INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD. secundair onderwijs

INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD.   secundair onderwijs INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD www.materdeibrasschaat.be secundair onderwijs 2018-2019 Welkom in Mater Dei In een aangenaam en gestructureerd schoolklimaat vinden heel wat leerlingen in onze school de gepaste

Nadere informatie

Latijn-wiskunde Latijn-moderne talen wetenschappen economie-wiskunde economie-moderne talen humane wetenschappen

Latijn-wiskunde Latijn-moderne talen wetenschappen economie-wiskunde economie-moderne talen humane wetenschappen Tweede graad aso In de tweede graad aso kies je voor een bepaalde richting. Ongeacht je keuze, blijft er een groot gemeenschappelijk basispakket van 26 lesuren algemene vakken. Het niveau van deze vakken,

Nadere informatie

OOK JIJ TELT. Nieuwsbrief eind juni 2017

OOK JIJ TELT. Nieuwsbrief eind juni 2017 OOK JIJ TELT Nieuwsbrief eind juni 07 Basisschool De Krekel, Kattestraat 950 Haaltert, 05/ 8 0 79 Basisschool De Grasspriet, Ommegangstraat 5 90 Mere, 05/ 8 59 7 www.dekrekel-degrasspriet.be Vakantiedagen

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS MAART 2017.

KALENDERNIEUWS MAART 2017. KALENDERNIEUWS MAART 2017. ma 6 wo 8 do 9 vr 10 ma 13 di 14 wo 15 do 16 vr 17 Hervatting van de lessen. Instapdag voor ingeschreven peuters 13u : MOS-brigade : dierenhokjes uitkuisen. Fruitdag. SVS-activiteit

Nadere informatie

NAAR HET EERSTE LEERJAAR

NAAR HET EERSTE LEERJAAR NIEUWSBRIEF 1 Beste ouder Het eerste trimester van schooljaar 2018-2019 vloog razendsnel voorbij. Binnen onze school viel er heel wat te beleven. We laten u graag even meegenieten! Een greep uit de voorbije

Nadere informatie

Nieuwsbrief 28 september 2017

Nieuwsbrief 28 september 2017 Geen school Nieuwsbrief 28 september 2017 Vrijdag 29 september is er géén school wegens facultatieve verlofdag. Woensdag 11 oktober is er géén school wegens pedagogische studiedag voor de leerkrachten.

Nadere informatie

Schoolnieuws HARTeLU(s)T

Schoolnieuws HARTeLU(s)T Schoolnieuws HARTeLU(s)T Januari februari 2019 De leerlingen van 4A genoten van de eerste sneeuw Colofon HET SCHOOLNIEUWS IS EEN UITGAVE VAN LAGERE SCHOOL HARTELU(S)T HARTELU(S)T KERKSTRAAT 4B, STATIONSSTRAAT

Nadere informatie

SCHOOLKRANT KOHA Sint-Pieter. speciale editie

SCHOOLKRANT KOHA Sint-Pieter. speciale editie SCHOOLKRANT KOHA Sint-Pieter speciale editie Wie zijn wij, waar kan je ons vinden? Onze school heeft twee vestigingsplaatsen: 1. VESTIGINGSPLAATS "DE RING" KLEUTERS + EERSTE GRAAD De Ring 22 9220 - Hamme

Nadere informatie

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE.

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE. OPGELET! VANAF 19 MAART WERKZAAMHEDEN IN DE KERKHOFLAAN KLUSJESDAG 1 EN CARNAVALBAL WAREN EEN 23 april schoolfotograaf SUCCES! HIER EEN FOTOREPORTAGE HERTOG JAN NIEUWSBRIEF IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE

Nadere informatie

Infobrief juni Tot slot: denk aan de tips van de juf en hou bij het oplossen van de vragen de stapjes i.v.m. leren leren in je achterhoofd.

Infobrief juni Tot slot: denk aan de tips van de juf en hou bij het oplossen van de vragen de stapjes i.v.m. leren leren in je achterhoofd. GO! Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 E-mail: directeur@tenberge.be www.tenberge.be 1. De eindtoetsen zijn in zicht STUDEREN - Herhalen Dit is wellicht de eenvoudigste

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Gildenstraat 24 3660 Oudsbergen Vrijdag 5 april 2019 VEILIG IN HET VERKEER Om onze leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar te wijzen

Nadere informatie

Infoboekje mpi Kompas

Infoboekje mpi Kompas Infoboekje mpi Kompas 2018-2019 1 P agina Welkom Hallo daar! Welkom op onze school. Wist je dat we vier wijzers op onze school hebben? Er is een groene, blauwe, gele en rode wijzer. In elke wijzer zitten

Nadere informatie

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap!

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Beste ouder Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Ingrid Van Roy & Rose Vanhese Directeurs Basisonderwijs SCHOOLKALENDER volledig

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF #2. In deze uitgave. Nieuwsbrief Broeders Humaniora november 2016

NIEUWSBRIEF #2. In deze uitgave. Nieuwsbrief Broeders Humaniora november 2016 NIEUWSBRIEF #2 Nieuwsbrief Broeders Humaniora november 2016 In deze uitgave De directie aan het woord Proefwerken, hoe werkt dat? Euro student award Wiskunde - B - dag Verbeke Foundation Ondertussen...

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 17

NIEUWS UIT DE SCHOOL 17 Vrijdag 24 juni 2016 NIEUWS UIT DE SCHOOL 17 Maaltijden en facturen Gisteren was de laatste keer van dit schooljaar dat de leerlingen volle maaltijd kregen op school. Maandag 27 juni is er dus geen volle

Nadere informatie

INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD. secundair onderwijs

INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD.  secundair onderwijs INFOBROCHURE e - 3e GRAAD www.materdeibrasschaat.be secundair onderwijs 017-018 Welkom in Mater Dei In een aangenaam en gestructureerd schoolklimaat vinden heel wat leerlingen in onze school de gepaste

Nadere informatie

Nieuwsbrief. mei 2015. Inhoud

Nieuwsbrief. mei 2015. Inhoud Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs- Nieuwsbrief mei 2015 Inhoud P1: Madelief en Zonnebloem P2: Kleutersportdag P2: Fotografie rond veiligheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief december 2018 Meld je aan 2019-2020 Belangrijke data meld je aan 4-15 februari inschrijvingen broer - zus 2017 De aanmeldingsperiode voor kinderen geboren in 2017 start

Nadere informatie

Jaargang 12, nummer 6 15 oktober 2018

Jaargang 12, nummer 6 15 oktober 2018 KLASNIEUWS UIT KLAS 4! Jaargang 12, nummer 6 15 oktober 2018 Uitstap naar de Zonnegloed Maandag gingen we, onder een dappere herfstzon, met de bus naar de Zonnegloed. Ter plaatse verdeelden we ons in zeven

Nadere informatie

Vasten, op weg naar. Nieuwsbrief 22 Schooljaar Vandaag is paars De kleur van het leven! JUF HELGA Ontzettend veel DANK!

Vasten, op weg naar. Nieuwsbrief 22 Schooljaar Vandaag is paars De kleur van het leven! JUF HELGA Ontzettend veel DANK! Nieuwsbrief 22 Schooljaar 2018-2019 29 03 2019 Vandaag is paars De kleur van het leven! Vasten, op weg naar Pasen JUF HELGA Ontzettend veel DANK! Verrijzen? En verder reizen! Zo eindigde m n mijmering

Nadere informatie

HET JANUARI - FEBRUARI WEGWIJZERTJE

HET JANUARI - FEBRUARI WEGWIJZERTJE ² Vrije Basisschool De Wegwijzer Poststraat 10a 9860 Balegem Tel./fax : 09/362.68.17 e-mail : contact@vbbdewegwijzer.be www.vrijebasisschooldewegwijzer.be HET JANUARI - FEBRUARI WEGWIJZERTJE Ik ben maar

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 22

NIEUWS UIT DE SCHOOL 22 Vrijdag 24 maart 2017 NIEUWS UIT DE SCHOOL 22 Wijziging facturatie. Aangezien er slechts 8 lesdagen (o.a. door paasvakantie, Paasmaandag en pedagogische werkdag) aangerekend worden in de maand april, wordt

Nadere informatie

Infobrief januari 2018

Infobrief januari 2018 Infobrief januari 2018 Het gehele schoolteam van basisschool atheneum Dendermonde wenst u en uw familie een fantastisch en geweldig 2018! Voor het nieuwe jaar wens ik jullie: Tijd om van de kleine dingen

Nadere informatie

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant Jaargang 10 Nummer 3 21 september 2018 Agenda Ma-di 24-25 sept Vrijdag 28 september Woensdag 3 oktober Vrijdag 5 oktober Woensdag 10 oktober Studiedagen alle leerlingen zijn vrij. Peuterwerk is open. Open

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2014-2015

ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2014-2015 ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2014-2015 2de trimester (definitieve versie) 3de trimester (voorlopige versie) Maandag 22 december 2014 Dinsdag 23 december 2014 Woensdag 24 december 2014 Donderdag 25 december

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JUNI 2018

NIEUWSBRIEF JUNI 2018 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be Maandag 4 juni Dinsdag 5 juni Donderdag 7 juni NIEUWSBRIEF JUNI 2018 Agenda Juni 2018 Medisch schooltoezicht

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Schilderwerken kleuterschool U merkte het reeds, de schilders (van de stad Geel) zijn in actie in de oranje klas.

Schilderwerken kleuterschool U merkte het reeds, de schilders (van de stad Geel) zijn in actie in de oranje klas. 8 / 2018-2019 21/ 02 / 2019 Schilderwerken W.O.-project Oudercontacten Schoolreis Ouderraad 1 maart: carnaval Sociale vaardigheden Leren leren MOS Duurzame school Medeleven Blij nieuws sociale vaardigheden

Nadere informatie

Echo april mei - juni 2016

Echo april mei - juni 2016 G.V.L.S. Regina Pacis Mortselsesteenweg 70 2540 Hove tel. 03/454 19 90 gsm 0479/54 19 90 www.regpacho.be secretariaat2.ls@regpacho.net secretariaat1.ls@regpacho.net Echo april mei - juni 2016 Beste ouders

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari. Een afscheidswoordje van onze directeur Wim. Welkom aan juf Mieke, onze nieuwe directie. Sint-Gregoriuscollege

Nieuwsbrief februari. Een afscheidswoordje van onze directeur Wim. Welkom aan juf Mieke, onze nieuwe directie. Sint-Gregoriuscollege Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief februari Een afscheidswoordje van onze directeur Wim Beste ouders, beste collega s, beste leerlingen, beste sympathisanten, Vandaag was de laatste dag van mijn onderwijsloopbaan.

Nadere informatie