Dit is de nieuwsbrief van Tang Soo Do school Shi Sun. In deze editie zal ik aandacht besteden aan de volgende onderdelen:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dit is de nieuwsbrief van Tang Soo Do school Shi Sun. In deze editie zal ik aandacht besteden aan de volgende onderdelen:"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Tang Soo Do school Shi Sun Jaargang 1, nummer 3. November Beste lezer, Dit is de nieuwsbrief van Tang Soo Do school Shi Sun. In deze editie zal ik aandacht besteden aan de volgende onderdelen: Contributie Wapens van Tang Soo Do Uniform en de emblemen Beschermers, wanneer schaf je die aan? Maak kennis met Examens Agenda Afsluiting Contributie Omdat de zaalhuur al enkele jaren flink omhoog gaat kunnen we er helaas niet meer aan ontkomen de contributie voor Shi Sun ook te verhogen. Deze verhoging zal ingaan met het nieuwe jaar, dus vanaf januari Voor 1 keer per week trainen wordt de maandelijkse contributie 13,- (was 12,-). Voor 2 keer per week trainen wordt de maandelijkse contributie 22,- (was 20,-). SBN Ronald Pander hoopt dat iedereen begrip heeft voor deze verhoging.

2 Wapens van Tang Soo Do Bij Shi Sun kennen we verschillende wapens. Afhankelijk van je graduatie gebruik je andere wapens. Niet elk wapen waar je les mee krijgt zal ook een onderdeel zijn op je examen. Die wapens trainen we alleen om te doen op toernooien of als zelfverdediging in het echte leven. De wapens die wij gebruiken zijn: - Ee Chul Bong, beter bekend onder de naam Nunchaku of vechtstokjes. - (Jang) Bong, de (lange) stok. - Dan Gum, dit is een mes. - Jang Gum, dit is een zwaard. De Ee Chul Bong is het eerste wapen wat je gaat gebruiken bij Tang Soo Do, van de witte tot en met de oranje band zal dit je wapen zijn. Je leert hiermee een loopvorm en verschillende verdedigingstechnieken. De Bong krijg je vanaf oranje band met streep (7 e gup) en train je daarna voor altijd. Met de Bong trainen we meerdere loopvormen, één-staps-sparring en zelfverdediging. Het mes, Dan Gum, krijg je vanaf rode band (3 e gup). Je leert hiermee zelfverdediging en een loopvorm. Vanaf de zwarte band (1 e Dan) leer je ook een loopvorm met het zwaard.

3 Uniform en de emblemen Om Tang Soo Do te beoefenen heb je een uniform nodig. Dit uniform is wit en voorzien van het embleem van onze bond, de Traditional Tang Soo Do Federation op de linkerborst. Op de rug van het uniform dragen we een groot embleem met het logo van onze school, Shi Sun. Verder dragen we geen vlaggen of andere plaatjes op het uniform. Wel heb je, afhankelijk van je graad een witte, groene, rode of donkerblauwe bies. Deze kleur komt overeen met de bandkleur die je draagt. Uitzondering hierop zijn de gele en oranje band, ook dan is je bies wit.

4 Beschermers, wanneer schaf je die aan? Zoals iedereen weet is Tang Soo Do een sport waarbij we ook vaak met elkaar sparren. Bij jeugdleden (onder de 18 jaar) is contact niet toegestaan. Bij iedereen boven de 18 is licht contact toegestaan. Maar nu weten we allemaal dat het zomaar kan gebeuren dat je wél per ongeluk elkaar raakt of dat het contact wat je zou maken harder is dan gedacht. Om te voorkomen dat we elkaar (ernstige) blessures toebrengen, gebruiken we bij Shi Sun beschermers. Een standaard set beschermers bestaat uit voet-, hand-, en hoofdbescherming. Daarnaast is het aan te raden voor iedereen een gebitsbeschermer te gebruiken en voor de heren een kruisbeschermer. Vanaf de oranje band moet iedereen eigenlijk in bezit zijn van eigen beschermers, dit is omdat het dan tijdens de training gedragen kan worden of op een toernooi. Het lenen en uitwisselen van beschermers is dan niet handig. Iedereen is vrij om zelf ergens beschermers te kopen, al is het wel aan te raden voor de koop even bij je instructeur na te vragen of de beschermers die je op het oog hebt ook daadwerkelijk geschikt of toegestaan zijn voor Tang Soo Do. Ook kun je ze via je instructeur bestellen. Een set beschermers voor hand, voet en hoofd kost dan 80,-. Een gebitsbeschermer is 7,50 en een kruisbeschermer 12,50.

5 Maak kennis met In deze rubriek wordt een aantal vragen gesteld aan één van de mensen die bij Tang Soo Do school actief zijn. In deze editie van de nieuwsbrief is dat KSN Arthur Smeets. Wie ben je en wat doe je? Ik ben Arthur Smeets en van beroep ben ik reclame fotograaf met als specialisatie Nautische Fotografie. Dus ik ben veel op het water en af en toe voor opdrachten ook op reis in het buitenland. Hoe lang doe je aan Tang Soo Do? 11 Jaar geleden ben ik bij de club gekomen. Daarvoor had ik nog nooit van Tang Soo Do gehoord. Vroeger heb ik wel een aantal jaar aan Karate gedaan. Hillebrand Pander heeft mij destijds verteld over Tang Soo Do. Toen ik een keer heb mee gedaan was ik meteen verkocht. Welke band heb je nu en wat is je doel? In april heb ik examen gedaan voor de 1ste dan zwarte band. Op 4 juni heb ik mijn zwarte band uitgereikt gekregen. Zwarte band behalen is natuurlijk altijd een doel van me geweest. Nu ik deze heb wil ik natuurlijk wel verder naar de volgende dan graden. Hoever ik wil komen weet ik niet. Ik zie wel hoe lang ik dit volhoud. Ik begin toch wel de beperkingen van mijn lichaam te voelen. Wat ik wel hoop dat ik op termijn meer les kan geven. Het geeft heel veel voldoening om de ontwikkelingen van leerlingen te zien. Kennis overdragen en je dienstbaar opstellen vind ik belangrijke vaardigheden die bij Tang Soo Do horen. Wat is je leukste herinnering op het gebied van Tang Soo Do? Mijn leukste herinnering is toch het gevoel van saamhorigheid die er altijd is binnen onze club. De basis hiervan is gelegd door Sah Bum Nim Paul Pander maar wordt ook super voortgezet door Sah Bum Nim Ronald Pander. Er zijn ook zeker mindere periodes geweest en die zullen er ook weer komen. Maar dit sterkt juist de band onderling van de mensen die samen de schouders er onder zetten en niet opgeven. Heb je verder ook nog hobby s? Ik zeil al mijn hele leven. Door mijn werk heb ik al op zeer veel verschillende schepen over de hele wereld gezeild. Sinds 3 jaar hebben we een super snel maar klein zeilbootje gekocht. Dit is voor mij toch het ultieme zeilen. Dit voorjaar heb ik ook weer het windsurfen opgepakt wat ik als puber ook veel gedaan heb. Bedankt en Tang Soo! Tang Soo!

6 Examens Om verder te groeien binnen Tang Soo Do doe je examens. Na elk examen, met uitzondering van zwarte band examens, hoor je aan het eind meteen of je geslaagd bent. Zo ja, dan krijg je je nieuwe band of streepje meteen uitgereikt. Om examen te mogen doen moet je voldoen aan de eisen voor je volgende graad, maar ook alle andere dingen die bij Tang Soo Do horen. Hierbij moet je vooral denken aan de volgende punten: - Je traint regelmatig. - Je bent op tijd op de training en andere activiteiten. - Je stelt je sportief en positief op ten opzichte van iedereen. - Je zorgt dat je zelf en je uniform altijd in de juiste staat zijn; je draagt geen vies uniform. Ook train je nooit met ongeknipte nagels of met sieraden om. - Je bent bij met de betaling van je contributie. - Je uniform is volledig zoals dat bij Tang Soo Do school Shi Sun van je verwacht wordt; met het logo van de bond op je linkerborst, het logo van de school op je rug en de bies in de juiste kleur. (witte, gele en oranje banders hebben een witte bies, groene banders hebben een groene bies, rode banders een rode bies en zwarte banders een donkerblauwe bies) De kosten van een gup examen moet je vooraf per bank voldoen of op de dag van het examen contant. Examens voor 1 e Dan of hoger moeten altijd vooraf per bank betaald worden. De kosten voor een examen zijn als volgt: - Gele en Oranje band; 15,- - Oranje band met streep t/m groen met 2 strepen; 17,50 - Rode band t/m Rood met 2 strepen; 20,- - Pre-test (proefexamen voor 1 e Dan en hoger); 25,- - Examen voor 1 e Dan; 150,- - Examen voor 2 e Dan; 250,- - Examen voor 3 e Dan en hoger; 350,-

7 Agenda Handig voor thuis; de agenda voor de komende tijd. Het kan zijn dat er tussentijds onderdelen bijkomen, dus houd ook de website in de gaten! TTF-NL Black belt test en pre-test, Ulft ATO Toernooi, Zevenhuizen Gup examens Shi Sun, Harlingen Hwa Rang Toernooi, Enschede ITO Toernooi, Hendrik-Ido-Ambacht UK Open door Master Trudgill, Cardiff Wales Afsluiting Bedankt voor het lezen van deze nieuwsbrief! Heb je leuke suggesties of wil je zelf ook een stukje schrijven, mail dat dan naar

Dit is de eerste nieuwsbrief van Tang Soo Do school Shi Sun. In deze eerste editie zal ik aandacht besteden aan de volgende onderdelen:

Dit is de eerste nieuwsbrief van Tang Soo Do school Shi Sun. In deze eerste editie zal ik aandacht besteden aan de volgende onderdelen: Nieuwsbrief Tang Soo Do school Shi Sun Jaargang 1, nummer 1. Februari 2016. www.shi-sun.nl Beste lezer, Dit is de eerste nieuwsbrief van Tang Soo Do school Shi Sun. In deze eerste editie zal ik aandacht

Nadere informatie

Dit is de nieuwsbrief van Tang Soo Do school Shi Sun. In deze editie zal ik aandacht besteden aan de volgende onderdelen:

Dit is de nieuwsbrief van Tang Soo Do school Shi Sun. In deze editie zal ik aandacht besteden aan de volgende onderdelen: Nieuwsbrief Tang Soo Do school Shi Sun Jaargang 1, nummer 2. April 2016. www.shi-sun.nl Beste lezer, Dit is de nieuwsbrief van Tang Soo Do school Shi Sun. In deze editie zal ik aandacht besteden aan de

Nadere informatie

Werkstuk bewegingsonderwijs

Werkstuk bewegingsonderwijs Werkstuk bewegingsonderwijs Taekwon-Do 26-6-2010 Door: Edwin Wanner Klas: V5B Inhoudsopgave 0. Inhoudsopgave.. Pagina 2 1. Plan van aanpak.. Pagina 3 2. Logboek.. Pagina 4 3. Vragen van het interview..

Nadere informatie

Spreekbeurt LO Teakwondpooo

Spreekbeurt LO Teakwondpooo Spreekbeurt LO Teakwondpooo Spreekbeurt door een scholier 1181 woorden 21 januari 2002 7,4 136 keer beoordeeld Vak LO Mijn spreekbeurt gaat over Taekwon-do. Vanaf september 1999 zit ik zelf ook op deze

Nadere informatie

Programma Boek Seizoen 2012 2013

Programma Boek Seizoen 2012 2013 Programma Boek Seizoen 2012 2013 Rotterdam, augustus 2012 Beste studenten en ouders, Het seizoen 2012-2013 is een zeer succesvol seizoen geweest voor Songahm Taekwondo in Nederland. kijkt er naar uit

Nadere informatie

Telefoonnummer : KvK-nummer : Privacy verklaring online versie

Telefoonnummer : KvK-nummer : Privacy verklaring online versie Naam :Him yong gi Vestigingsplaats :Frans Lebretstraat 6, 3343 DV Hendrik Ido Ambacht E-mail : [e-mail] Telefoonnummer :06-53684777 KvK-nummer :24466781 Privacy verklaring online versie Doeleinden gegevensverwerking:

Nadere informatie

SPREEKBEURTMAP KENPO KARATE

SPREEKBEURTMAP KENPO KARATE SPREEKBEURTMAP KENPO KARATE Wat is Kenpo Karate? Kenpo Karate is een sport voor het leren van zelfverdedigingstechnieken. We leren allemaal oefeningen om een lastige situatie of een groep te herkennen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WORLD HAPKIDO JIN JUNG ASSOCIATION

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WORLD HAPKIDO JIN JUNG ASSOCIATION HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WORLD HAPKIDO JIN JUNG ASSOCIATION Merkelbeek 12 Febuari 2013, Art 1 Art 7 = Lidmaatschap Art1 : Elk lid van de "World Hapkido Jin Jung Association" en de stichting "Jin

Nadere informatie

DAN-EXAMEN REGLEMENT

DAN-EXAMEN REGLEMENT DAN-EXAMEN REGLEMENT Dit reglement is goedgekeurd door onderstaande personen en als zodanig goedgekeurd voor gebruik bij Dan-examens van en onder auspiciën van Taekwon-Do International Nederland (T.I.N.).

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2016 Agenda

Nieuwsbrief December 2016 Agenda Nieuwsbrief December 2016 Agenda Turnen, 1e plaatsingswedstrijd 5e divisie te Winterswijk op 14 januari 2017 Turnen wedstrijdgroep Training Duiven op 22 januari 2017 09:00 Turnen, 1e plaatsingswedstrijd

Nadere informatie

Karate Club Eerbeek. Algemene informatie

Karate Club Eerbeek. Algemene informatie Artikel 0 Artikel 1 Algemene informatie De Statuten ten gunste van het huishoudelijk reglement van de Vereniging met beperkte bevoegdheid en het Club Reglement evenals de in het Club Reglement genoemde

Nadere informatie

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl.

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl. Van de redactie Het is nu alweer een jaar geleden dat we zijn begonnen met deze nieuwsbrief. Er is in het afgelopen sportseizoen veel gebeurt. Veel nieuwe banden, slips en ook natuurlijk niet te vergeten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar December Welkom!

Nieuwsbrief. Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar  December Welkom! Nieuwsbrief Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar www.junansei.nl December 2015 Welkom! Ineens is Sinterklaas voorbij, zijn de examens achter de rug en staan de Kerstdagen alweer voor de deur. We

Nadere informatie

Praktische informatie over leer zwaardvechten als een samoerai

Praktische informatie over leer zwaardvechten als een samoerai Wat betekent kendo? Informatie voor de beginners Kendo is een Japanse sport en het betekent; de weg (do) van het zwaard (ken)! Maar ja, wat betekent dat dan weer? De weg van het zwaard betekent; dat je

Nadere informatie

Tijdsindeling: Onderdelen en Klasse:

Tijdsindeling: Onderdelen en Klasse: 1 Naam organisatie Hoofd organisator : TKD School Choi Yong : Ron Dijkhuizen Datum : Zondag 27 November 2016 Adres : Sporthal Overbosch Vlaskamp 1/3 te Den Haag Tel: 070-3474692 Tijdsindeling: Sporthal

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER 1.6 M/V. Doorhalen wat n.v.t. is Taekwondo Hapkido Little Tigers Donateur Groep van: Dag(en) Voornaam. Achternaam. Adres.

INSCHRIJFFORMULIER 1.6 M/V. Doorhalen wat n.v.t. is Taekwondo Hapkido Little Tigers Donateur Groep van: Dag(en) Voornaam. Achternaam. Adres. INSCHRIJFFORMULIER 1.6 Voornaam Achternaam M/V Adres Postcode Plaats Telefoonnummer Mobiel nummer Geboortedatum E-mailadres Doorhalen wat n.v.t. is Taekwondo Hapkido Little Tigers Donateur Groep van: Dag(en)

Nadere informatie

Instructeurs Instructeurs zijn zij die door het bestuur zijn gevraagd één of meerdere lessen te verzorgen.

Instructeurs Instructeurs zijn zij die door het bestuur zijn gevraagd één of meerdere lessen te verzorgen. Huishoudelijk reglement Katsudo Kenpo Art. 1 Doelstelling Katsudo Kenpo heeft tot doel het doceren van Kenpo Karate volgens het systeem dat is gecreëerd door Senior Grand Master Edmund Kealoha Parker,

Nadere informatie

Onderdeel: Klasse: Systeem: A/B/C klasse (jeugd, junioren, senioren)

Onderdeel: Klasse: Systeem: A/B/C klasse (jeugd, junioren, senioren) 1 Naam organisatie Hoofd organisator : TKD School Choi Yong : Ron Dijkhuizen Datum : Zondag 26 November 2017 Adres : Sporthal Overbosch Vlaskamp 1/3 te Den Haag Tel: 070-3474692 Tijdsindeling: Sporthal

Nadere informatie

Thema Kinderen en school

Thema Kinderen en school http://www.edusom.nl Thema Kinderen en school Lesbrief 21. Herhaling thema. Wat leert u in deze les? De woorden uit les 17, 18, 19 en 20. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den

Nadere informatie

Informatie- & Kids Program Oefenboek Ge-Baek

Informatie- & Kids Program Oefenboek Ge-Baek Informatie- & Kids Program Oefenboek Ge-Baek Dit boek is van Versie september 2017 Ge-Baek Inhoudstafel Inleiding voor ouders en leerlingen...4 Over het Kids Program...4 Het gebruik van het oefenboek...5

Nadere informatie

De nieuwe locatie in Wassenaar: gymzaal van de dependance van de American School.

De nieuwe locatie in Wassenaar: gymzaal van de dependance van de American School. Nieuwsbrief Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar www.junansei.nl April 2015 Welkom! Met deze nieuwsbrief willen we iedereen op de hoogte houden van alles wat er gaande is in en rondom ons Budocentrum.

Nadere informatie

Door ondertekening van de inschrijving gaat u akkoord met de voorwaarden van Dokan.

Door ondertekening van de inschrijving gaat u akkoord met de voorwaarden van Dokan. Voorwaarden Voorwaarden Karate Door ondertekening van de inschrijving gaat u akkoord met de voorwaarden van Dokan. Betaling van de contributie Dit is alleen mogelijk middels een doorlopende machtiging.

Nadere informatie

Matsuru Cup Zondag 23 September 2018

Matsuru Cup Zondag 23 September 2018 Matsuru Cup Zondag 23 September 2018 Appelscha Algemene informatie Hoofd organisatie Uitvoerde organisatie Organisator Hoofdscheidsrechter Wedstrijdadministrateur Matsuru Taekwon-Do Oosterwolde Boosabum

Nadere informatie

Limburg Cup zaterdag 31 maart 2012 Sporthal Marsana Molenveldweg 4, 6131 RX Meerssen Entree: Onderdelen:

Limburg Cup zaterdag 31 maart 2012 Sporthal Marsana Molenveldweg 4, 6131 RX Meerssen Entree: Onderdelen: Limburg Cup zaterdag 31 maart 2012 Sporthal Marsana Molenveldweg 4, 6131 RX Meerssen 043-3647435 Entree: - 3,00. - Gratis entree voor KBN-leden (op vertoon paspoort met betalingsbewijs 2011 of 2012). -

Nadere informatie

Nieuwsbrief Budocentrum Junansei Voorschoten Aikido Kobudo (Jeugd) Ju-Jutsu Weerbaarheid Zelfverdediging

Nieuwsbrief Budocentrum Junansei Voorschoten Aikido Kobudo (Jeugd) Ju-Jutsu Weerbaarheid Zelfverdediging Nieuwsbrief Budocentrum Junansei Voorschoten Aikido Kobudo (Jeugd) Ju-Jutsu Weerbaarheid Zelfverdediging Juni 2013 Welkom! Met deze nieuwsbrief proberen we iedereen op de hoogte te houden van alles wat

Nadere informatie

René Smaal update augustus 2016:

René Smaal update augustus 2016: René Smaal update augustus 2016: Bekijk nu de planning tot eind 2016 op www.renesmaal.nl/nieuws René Smaal Karate heeft nieuwe sporttassen besteld van natuurlijk Adidas. In september kunnen de kinderen

Nadere informatie

Groevenbeek. Tweetalig vwo. grenzeloos. uitdagend

Groevenbeek. Tweetalig vwo. grenzeloos. uitdagend Groevenbeek Tweetalig vwo grenzeloos uitdagend Iets voor jou? Ben je leergierig en nieuwsgierig naar de wereld om je heen? Houd je wel van een uitdaging? Wil je uitblinken in de Engelse taal? Dan is tweetalig

Nadere informatie

SEPTEMBER Vacatures Er staan een aantal vacatures open. Het zij heel uiteenlopende zaken, dus misschien zit er iets passends tussen!

SEPTEMBER Vacatures Er staan een aantal vacatures open. Het zij heel uiteenlopende zaken, dus misschien zit er iets passends tussen! Beste Unitassers, SEPTEMBER 2014 Hierbij de eerste nieuwsbrief van dit seizoen. We willen jullie op de hoogte houden van wat er speelt binnen Unitas 63. Wil je reageren of heb je zelf iets voor de nieuwsbrief,

Nadere informatie

Wedstrijdregels KISPORT Martial Academy

Wedstrijdregels KISPORT Martial Academy Wedstrijdregels KISPORT Martial Academy Versie van 3 januari 2019 Inhoud Kleding... 3 Sparring... 3 Tuls... 4 Tigers... 4 Springen... 5 Pre Arranged Sparren... 5 Breken... 6 Kettlebells... 6 Protest...

Nadere informatie

ClubNieuws. Augustus 2016

ClubNieuws. Augustus 2016 ClubNieuws Augustus 2016 Wij wensen iedereen die op vakantie gaat een hele fijne vakantie! Voor de leden die lekker thuis blijven, kom gezellig sporten, ontspannen of Jumpen. Vergeet niet om het zomerrooster

Nadere informatie

DEFENSIVETACTICS-KRAV MAGA. Academy for self defense & tactics Zwolle & Lelystad

DEFENSIVETACTICS-KRAV MAGA. Academy for self defense & tactics Zwolle & Lelystad DEFENSIVETACTICS-KRAV MAGA Academy for self defense & tactics Zwolle & Lelystad INTERNATIONAL KRAV MAGA FEDERATION DEFENSIVETACTICS IS ONDERDEEL VAN DE IKMF. INSTRUCTEURS WORDEN GETRAIND DOOR ISRAELI EXPERTS

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Abdel-Kwan Rotterdam Editie 3

NIEUWSBRIEF. Abdel-Kwan Rotterdam Editie 3 NIEUWSBRIEF Abdel-Kwan Rotterdam 30-6-2016 Editie 3 Maatschappelijk nieuws TOP OUDER Cursussen Het nationaal programma Rotterdam Zuid organiseert periodiek en in alle wijken van Rotterdam Zuid " Topouder"

Nadere informatie

Taekwon-Do Vereniging Hwa Rangdo Dronten - Biddinghuizen - Zeewolde

Taekwon-Do Vereniging Hwa Rangdo Dronten - Biddinghuizen - Zeewolde Taekwon-Do ereniging Hwa Rangdo Dronten - Biddinghuizen - Zeewolde www.hwa-rangdo.nl wedstrijdcoordinator@hwa-rangdo.nl www.facebook.com/hwarangdozeewolde Individueel Tuls en Sparring (vanaf 10 e ) Jeugd

Nadere informatie

Nieuwsbrief 29 4 JULI

Nieuwsbrief 29 4 JULI Nieuwsbrief 29 4 JULI 2017 www.bcscarabee.nl Hallo beste leden! Hierbij de tweede nieuwsbrief van 2017! In deze editie nog een paar laatste weetjes van dit seizoen. De vakantie staat ook weer voor de deur

Nadere informatie

Aftekenlijst voor de Wit-gele band.

Aftekenlijst voor de Wit-gele band. Aftekenlijst voor de Wit-gele band. 9 e Kup / Wit-geel 4-hoeksvorm # 1 en #2 # 1 # 2 Sambo Taeryon / 3-stapsparring # 1 # 2 # 3 Non-contact Gye-pa / Breektest (1 stuks) Technieken Baro Jireugi / Stoot

Nadere informatie

Exameneisen 9e geup - gele slip

Exameneisen 9e geup - gele slip 9e geup - gele slip basistechnieken Alle gebruikelijke basishand-, arm- en traptechnieken. vierhoeksvormen 1, 2, 3 taegeuk niet van toepassing driestapsparring 1, 2, 3 eenstapsparring niet van toepassing

Nadere informatie

Inschrijfformulier: Taekwondo Vereniging Papendrecht

Inschrijfformulier: Taekwondo Vereniging Papendrecht Inschrijfformulier: Taekwondo Vereniging Papendrecht In te vullen door TVP: Lid nummer Aangemeld bond d.d. / / Bondsnummer De ondergetekende: Taekwondo vereniging Papendrecht Postbus 1059 3350 CB Papendrecht

Nadere informatie

3 Oefeningen Voor Strakke Benen & Billen

3 Oefeningen Voor Strakke Benen & Billen 3 Oefeningen Voor Strakke Benen & Billen Vooraf 1. Lees eerst de algemene trainingsinstructies, deze vind je als bijlage bij dit schema. 2. Doe altijd een warming up van 10 minuten voordat je gaat trainen.

Nadere informatie

DELFT INTERNATIONAL Pro Martial Arts Tour 2010

DELFT INTERNATIONAL Pro Martial Arts Tour 2010 DELFT INTERNATIONAL Pro Martial Arts Tour 2010 Organisatoren: Naam organisator: Taekwon-do Delft Hoofd scheidsrechter: Marco van de Bos Datum: 18 april 2010 Locatie: Laan van Kans 11 2496 VB DEN HAAG Agenda:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Budocentrum Junansei Voorschoten Leiden Wassenaar December Welkom! Landelijke Aikido examens.

Nieuwsbrief. Budocentrum Junansei Voorschoten Leiden Wassenaar   December Welkom! Landelijke Aikido examens. Nieuwsbrief Budocentrum Junansei Voorschoten Leiden Wassenaar www.junansei.nl December 2018 Welkom! Dit is de nieuwsbrief van december 2018. We kunnen terugblikken op een mooi en succesvol jaar waarin

Nadere informatie

Dan-graden examen eisen zijn in opdracht van het Stijlplatform Kyokushinkai, aangesloten bij de Karate - do bond Nederland, gemaakt.

Dan-graden examen eisen zijn in opdracht van het Stijlplatform Kyokushinkai, aangesloten bij de Karate - do bond Nederland, gemaakt. Dan-graden examen eisen zijn in opdracht van het Stijlplatform Kyokushinkai, aangesloten bij de Karate - do bond Nederland, gemaakt. Deze Dan-graden examen eisen is mede tot stand gekomen met medewerking

Nadere informatie

Pak Dirdjo. Maak in dit nummer kennis met George van der Wijck. Alles over. Interviews Met Laurens van den Akker

Pak Dirdjo. Maak in dit nummer kennis met George van der Wijck. Alles over. Interviews Met Laurens van den Akker Maak in dit nummer kennis met George van der Wijck Alles over Pak Dirdjo Interviews Met Laurens van den Akker Edward Maitimo zal al je vragen beantwoorden Word nu lid voor 2 maanden van Perisai Diri en

Nadere informatie

3 Super Oefeningen Voor Je Buik

3 Super Oefeningen Voor Je Buik 3 Super Oefeningen Voor Je Buik Vooraf 1. Lees eerst de algemene trainingsinstructies, deze vind je als bijlage bij dit schema. 2. Doe altijd een warming up van 10 minuten voordat je gaat trainen. 3. Sluit

Nadere informatie

Suokjang. presenteert. International Taekwon-Do Championship. Zaterdag 1 april Limeshal. Kees Mustersstraat 8, 2406 LK Alphen aan den Rijn

Suokjang. presenteert. International Taekwon-Do Championship. Zaterdag 1 april Limeshal. Kees Mustersstraat 8, 2406 LK Alphen aan den Rijn Suokjang presenteert Royal Dutch Open 2017 International Taekwon-Do Championship Zaterdag 1 april 2017 Limeshal Kees Mustersstraat 8, 2406 LK Alphen aan den Rijn Sporthal open: 8.00 uur Weging: 8.00 uur

Nadere informatie

15 E INTERNATIONAL OPEN ZEEUWSE TAEKWONDO

15 E INTERNATIONAL OPEN ZEEUWSE TAEKWONDO 15 E INTERNATIONAL OPEN ZEEUWSE TAEKWONDO ZONDAG 19 MAART 2017 Deelname is ook mogelijk voor ITF-Kids (5 t/m7 jaar) Organisatie en locatie Wedstrijdorganisatie: Nanne Boonstra i.s.m. ITF Nederland Hoofdscheidsrechter:

Nadere informatie

3 Super Oefeningen Voor Je Schoudergordel

3 Super Oefeningen Voor Je Schoudergordel 3 Super Oefeningen Voor Je Schoudergordel Vooraf 1. Lees eerst de algemene trainingsinstructies, deze vind je als bijlage bij dit schema. 2. Doe altijd een warming up van 10 minuten voordat je gaat trainen.

Nadere informatie

1 september 2014 jaargang 57, no. 2

1 september 2014 jaargang 57, no. 2 Nieuwsbrief 1 september 2014 jaargang 57, no. 2 September 2014 Dit is de tweede nieuwsbrief van het seizoen 2014 2015. De meeste junior- en seniorleden hebben hun eerste trainingen er alweer op zitten

Nadere informatie

Inhoud: 1. Algemeen 2. Etiquette 3. Kleding en bescherming 4. Betalingen lessen, seminars, beëindigen lidmaatschap 5. Examens IKM

Inhoud: 1. Algemeen 2. Etiquette 3. Kleding en bescherming 4. Betalingen lessen, seminars, beëindigen lidmaatschap 5. Examens IKM ALGEMEEN REGLEMENT IKM KRAV MAGA NL (IKM-NL) Inhoud: 1. Algemeen 2. Etiquette 3. Kleding en bescherming 4. Betalingen lessen, seminars, beëindigen lidmaatschap 5. Examens IKM 1. Algemeen: Voor deelname

Nadere informatie

Juni 2013. Woordje van het bestuur. EK Kata

Juni 2013. Woordje van het bestuur. EK Kata Woordje van het bestuur Voor veel JKT-ers komt een lang gekoesterde wens uit. De wedstrijdgroep wordt in verenigingstrainingspak gestoken. Het heeft even geduurd maar tijdens de afgelopen algemene leden

Nadere informatie

Nieuwsbrief W.I.K. Rheden November Tijd om nog even alles op een rijtje te zetten in een WIK nieuwsbrief.

Nieuwsbrief W.I.K. Rheden November Tijd om nog even alles op een rijtje te zetten in een WIK nieuwsbrief. Nieuwsbrief W.I.K. Rheden November 2014. Beste Wikkers, Nog een paar weken te gaan en dan hebben we al weer 2015! Tijd om nog even alles op een rijtje te zetten in een WIK nieuwsbrief. In de vorige nieuwsbrief

Nadere informatie

North Sea Challenge Open ITF Taekwon-Do toernooi

North Sea Challenge Open ITF Taekwon-Do toernooi Organisatie: Hoofdscheidsrechter: Locatie: Mustafa Türkoglu, Willem van der Plas, Jeroen van de Veerdonk Graziella Idili Sporthal De Buitenhof Martinus Nijhoflaan 84 2625 XP DELFT AGENDA Hal Open: Meten

Nadere informatie

Wij willen even melden met betrekking tot de locatie ALEXANDERPOLDER dat wij het HEMELVAART weekend van 11

Wij willen even melden met betrekking tot de locatie ALEXANDERPOLDER dat wij het HEMELVAART weekend van 11 INHOUDSOPGAVE. Vers van de pers. Agenda 2018 Administratieve mededelingen Automatische incasso procedure Wedstrijdtoernooien Vriendelijk verzoek Wist U dat? Vers van de pers Dit is de nieuwsbrief van april

Nadere informatie

16e Open Zeeuwse ITF Taekwon-Do Onderdeel van de ITF Master Series

16e Open Zeeuwse ITF Taekwon-Do Onderdeel van de ITF Master Series 16e Open Zeeuwse ITF Taekwon-Do Onderdeel van de ITF Master Series Zondag 25 maart 2018 Deelname is ook mogelijk voor ITF-Kids (5, 6 & 7 jaar) Special Techniques Team Sparren Pre Arranged Sparren Tuls

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 4 december 2013

NIEUWSBRIEF 4 december 2013 1 De meeste zaken kun je al in deze Nieuwsbrief vinden, maar de website (www.odigym.nl) proberen we helemaal up to date te houden met de actuele status van lessen en ander nieuws. Dus kijk maar snel daar

Nadere informatie

DAN EXAMEN REGLEMENT

DAN EXAMEN REGLEMENT DAN EXAMEN REGLEMENT Dit reglement is goedgekeurd door onderstaande personen en als zodanig goedgekeurd voor gebruik bij Danexamens van en onder auspiciën van Taekwon-do International Nederland (T.I.N.).

Nadere informatie

YOU MAY HAVE TO FIGHT A BATTLE MORE THAN ONCE TO WIN IT

YOU MAY HAVE TO FIGHT A BATTLE MORE THAN ONCE TO WIN IT YOU MAY HAVE TO FIGHT A BATTLE MORE THAN ONCE TO WIN IT UITNODIGING Brotherhood Tournament ITL 25 Juni 2017 Amsterdam, Nederland ORGANISATIE Op 25 Juni 2017 organiseren Jamil Chami en Milton Hasselnook

Nadere informatie

GET OUT FIT hoe het zit en

GET OUT FIT hoe het zit en Ingezonden stuk Datum: 15 april 2012 Betreft Toelichting op jeugdprogramma Help het wordt druk bij TC Holten! en GET OUT FIT hoe het zit en Appeltaart uitverkocht! en Dubbele combi. De titels van dit stuk

Nadere informatie

Alle Hens Aan Dek. Hogeschool Rotterdam: Ontzettend bedankt!!

Alle Hens Aan Dek. Hogeschool Rotterdam: Ontzettend bedankt!! 16 Januari 2014 Agenda: 22 januari: groep 7 schaatsen, 8:30 uur verzamelen Nolensstraat 27 en 28 januari: rapportgesprekken 29 januari: groep 7/8 uni-hockey toernooi sporthal Noorderhavenkade 8 12 februari:

Nadere informatie

Individueel in knock-out poule systeem Hoogtesprong Junioren / Senioren A / B klasse Knock-out systeem. 1 x 30 sec. hierna golden point

Individueel in knock-out poule systeem Hoogtesprong Junioren / Senioren A / B klasse Knock-out systeem. 1 x 30 sec. hierna golden point 1 Naam organisator Hoofd scheidsrechter : TKD School Choi Yong : Ron Dijkhuizen Datum : Zondag 18 Oktober 2015 Adres : Sporthal Overbosch Vlaskamp 1/3 te Den Haag Tel: 070-3474692 Tijdsindeling: Sporthal

Nadere informatie

Judo. De geschiedenis

Judo. De geschiedenis Judo De geschiedenis Rond 1880 zocht Jigoro Kano de beste zelfverdedigingsmethode. Hij bestudeerde verschillende bestaande gevechtssporten, waaronder ook het ju jutsu (= zelfverdediging). Iedere school

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Budocentrum Junansei Voorschoten Leiden Wassenaar Juni Welkom! Privacyverklaring. Examens

Nieuwsbrief. Budocentrum Junansei Voorschoten Leiden Wassenaar   Juni Welkom! Privacyverklaring. Examens Nieuwsbrief Budocentrum Junansei Voorschoten Leiden Wassenaar www.junansei.nl Juni 2018 Welkom! Dit is de nieuwsbrief van juni 2017. Na mooie wedstrijden jeugd Ju-Jutsu en landelijke Aikido examens nadert

Nadere informatie

Taekwon-Do Vereniging Hwa Rangdo - Zeewolde

Taekwon-Do Vereniging Hwa Rangdo - Zeewolde Taekwon-Do Vereniging Hwa Rangdo - Zeewolde www.hwa-rangdo.nl wedstrijdcoordinator@hwa-rangdo.nl www.facebook.com/hwarangdozeewolde Individueel Tuls en Sparring (vanaf 10 e Gup) Jeugd / Junioren / Senioren

Nadere informatie

Wedstrijd Informatie Leeftijd categorieën Indeling categorieën Sparring

Wedstrijd Informatie Leeftijd categorieën Indeling categorieën Sparring Wedstrijd Informatie De Open Dutch is een ITF Taekwon-Do toernooi dat georganiseerd wordt door Difesa Sports, onder leiding van Master Willy van de Mortel. De Open Dutch valt onder de Master Series onder

Nadere informatie

Praktijk exameneisen Taekwondo club Papendrecht

Praktijk exameneisen Taekwondo club Papendrecht 9 de Geup = Witte band plus gele slip B. Basistechnieken uit de 1 ste Taegeuk. (1 ste Poomse) Afweren: Hoge, Midden, Lage. Aanvallen: Trappen en Stoten. C. Vijfmaal links en rechts trappen en stoten op

Nadere informatie

Terugblik december René Smaal Karate wenst jullie allemaal een heel gezond, gelukkig en sportief 2018 toe!

Terugblik december René Smaal Karate wenst jullie allemaal een heel gezond, gelukkig en sportief 2018 toe! René Smaal update januari 2018: De planning tot aan de zomervakantie komt z.s.m. online Terugblik december René Smaal Karate wenst jullie allemaal een heel gezond, gelukkig en sportief 2018 toe! Alle feestdagen

Nadere informatie

Lente editie W.C.D.64

Lente editie W.C.D.64 Lente editie W.C.D.64 1 De nieuwsbrief verschijnt 4 keer in het jaar: Begin maart juni eind september begin december Heb je informatie voor de nieuwsbrief? Deadline is 14 dagen voor de volgende nieuwsbrief

Nadere informatie

Danexamenreglement I.T.F. Nederland

Danexamenreglement I.T.F. Nederland EXAMENREGLEMENT Inhoudsopgave: Danexamenreglement I.T.F. Nederland Hoofdstuk 1: inleiding - Artikel 1: begrip- en taakomschrijving 3 Hoofdstuk 2: algemene regels - Artikel 2: gupexamens 4 - Artikel 3:

Nadere informatie

Grote Clubactie. Overzicht van aankopen. Geachte lezer,

Grote Clubactie. Overzicht van aankopen. Geachte lezer, Geachte lezer, Op de volgende pagina s vindt u een beknopt niet compleet overzicht van materialen die via de grote clubactie zijn aangeschaft in de loop der jaren. De opbrengst van de voor 2013. Euro 458,47

Nadere informatie

Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd.

Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd. Beste stijlleden, beste ouders Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd. Waarom een nieuwsbrief? Als stijlmeesters vinden we het belangrijk dat alles duidelijk

Nadere informatie

JU-JITSU EXAMENPROGRAMMA VOLWASSENEN (+14) VOOR HET BEHALEN VAN EEN GRAAD (van 6 de KYU tot en met 10 de DAN) (volgens boek stijl Tomonokai)

JU-JITSU EXAMENPROGRAMMA VOLWASSENEN (+14) VOOR HET BEHALEN VAN EEN GRAAD (van 6 de KYU tot en met 10 de DAN) (volgens boek stijl Tomonokai) JU-JITSU EXAMENPROGRAMMA VOLWASSENEN (+14) VOOR HET BEHALEN VAN EEN GRAAD (van 6 de KYU tot en met 10 de DAN) (volgens boek stijl Tomonokai) JU-JITSU STIJL TOMONOKAI Toelating : o Mits regelmatige training.

Nadere informatie

Leeftijd categorieën Jeugd : Tot en met 13 jaar Junioren : 14 tot en met 17 jaar Senioren : 18 jaar en ouder

Leeftijd categorieën Jeugd : Tot en met 13 jaar Junioren : 14 tot en met 17 jaar Senioren : 18 jaar en ouder Wedstrijd Informatie De Open Dutch is een ITF Taekwon-Do toernooi dat georganiseerd wordt door Difesa Sports, onder leiding van Master Willy van de Mortel. De Open Dutch valt onder de Master Series onder

Nadere informatie

3 Super Oefeningen Voor Je Buik

3 Super Oefeningen Voor Je Buik 3 Super Oefeningen Voor Je Buik Vooraf 1. Lees eerst de algemene trainingsinstructies, deze vind je als bijlage bij dit schema. 2. Doe altijd een warming up van 10 minuten voordat je gaat trainen. 3. Sluit

Nadere informatie

Mei Opening nationale sportweek

Mei Opening nationale sportweek Opening nationale sportweek Op zaterdag 20 april was er door de gemeente Tilburg de start van de nationale sportweek georganiseerd. De Nationale Sportweek vindt doorgaans de laatste week van de maand april

Nadere informatie

Verslag WK: Huk-Tti "Het ouderlijk huis van Tang Soo Do" Friday, 27 March 2009 Last Updated Sunday, 29 March 2009

Verslag WK: Huk-Tti Het ouderlijk huis van Tang Soo Do Friday, 27 March 2009 Last Updated Sunday, 29 March 2009 Verslag WK: Huk-Tti "Het ouderlijk huis van Tang Soo Do" Friday, 27 March 2009 Last Updated Sunday, 29 March 2009 Hier lees je een verslag van zowel vóór als achter de schermen op één van de grootste evenementen

Nadere informatie

Nieuwsflits Biënto 26 februari

Nieuwsflits Biënto 26 februari -------------- Nieuwsflits Biënto 26 februari 2017 ------------- Beste leden, Met de voorjaarsvakantie in zicht, zijn we met de eerste uitgave van de nieuwsbrief voor het jaar 2017. Er zijn weer volop

Nadere informatie

Belangrijk nieuws. Betreft contributie! september 2012. Sneller een mail of brief ontvangen DOJO ETIQUETTE

Belangrijk nieuws. Betreft contributie! september 2012. Sneller een mail of brief ontvangen DOJO ETIQUETTE Belangrijk nieuws september 2012 Met ingang van september aanstaande hebben wij te maken met nieuwe regels van de verhuurder van de beide locaties, de Gemeente Rotterdam dienst Sport en Recreatie. Betreft

Nadere informatie

OPROEP. Uitnodiging. Even bijpraten. Januari Nieuwjaarsborrel. Geslaagde klus. Onze sponsors:

OPROEP. Uitnodiging. Even bijpraten. Januari Nieuwjaarsborrel. Geslaagde klus. Onze sponsors: Uitnodiging Januari 2012 Even bijpraten Met de allerbeste wensen voor 2012 openen we de tweede officiële nieuwsbrief van SDO Tafeltennis. Deze bevat al veel meer informatie dan de eerste. Alle begin is

Nadere informatie

Suokjang. presenteert. Royal Dutch Open International Taekwon-Do Championship. Zaterdag 2 april Emergohal

Suokjang. presenteert. Royal Dutch Open International Taekwon-Do Championship. Zaterdag 2 april Emergohal Suokjang presenteert Royal Dutch Open 2016 International Taekwon-Do Championship Zaterdag 2 april 2016 Emergohal Langs de Akker 3, 1186 DA Amstelveen Sporthal open: 8.00 uur Weging: 8.00 uur tot 9.00 uur

Nadere informatie

K.V. Revival. Kom bij de leukste club van Nederland! Welkom bij. Praktische info voor ouders

K.V. Revival. Kom bij de leukste club van Nederland! Welkom bij. Praktische info voor ouders Welkom bij K.V. Revival Praktische info voor ouders Broekje/rokje Als je een wedstrijd moet spelen, dan wordt er van je verwacht dat je de volgende kleding aan hebt: Een wit shirt en een bordeauxrood broekje/rokje.

Nadere informatie

Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort zoekt sponsors

Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort zoekt sponsors Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort zoekt sponsors U kunt ons helpen! Gymnastiekvereniging ALDO Missie Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort stimuleert zoveel mogelijk mensen om zijn of haar sportieve

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 10 Jaargang: 8, nummer 8

Nieuwsbrief februari 10 Jaargang: 8, nummer 8 Nieuwsbrief februari 10 Jaargang: 8, nummer 8 Beste leden, ereleden, leden van verdienste en vrijwilligers, Black Light toernooi groot succes! Tot groot plezier van onze jeugd hebben we op 30 januari 2019

Nadere informatie

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden PiepKey L.C. Februari Nieuwsbrief Februari voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden In dit nummer: Zeelandhallen 1 Verslag verkoping in de Zeelandhallen Op zaterdag 26 februari hebben wij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGD NOVEMBER DECEMBER

NIEUWSBRIEF JEUGD NOVEMBER DECEMBER NIEUWSBRIEF JEUGD NOVEMBER DECEMBER VAN DE VOORZITTER VINCENT Het seizoen is ruim twee maanden gevorderd, de competitiespelers hebben hun vijfde wedstrijd achter de rug, in de herfstvakantie is het pannenkoekentoernooi

Nadere informatie

De nieuwe locatie in Wassenaar in de dependance van de American School aan de Deijlerweg 157.

De nieuwe locatie in Wassenaar in de dependance van de American School aan de Deijlerweg 157. Nieuwsbrief Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar www.junansei.nl April 2015 Welkom! Met deze nieuwsbrief willen we terugblikken op het afgelopen jaar en iedereen op de hoogte houden van alles wat

Nadere informatie

Vanuit de technische commissie DE NIEUWSBRIEF VAN AMERSFOORT NOORD. Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie. 2. Vanuit de jeugdcommissie

Vanuit de technische commissie DE NIEUWSBRIEF VAN AMERSFOORT NOORD. Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie. 2. Vanuit de jeugdcommissie ON DE NIEUWSBRIEF VAN DE GEZELLIGSTE VERENIGING VAN AMERSFOORT NOORD EN OMSTREKEN Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie 2. Vanuit de jeugdcommissie a. Trainers bedankt b. Hoe gaan we met elkaar om

Nadere informatie

Appoldro 24 januari 2012

Appoldro 24 januari 2012 Appoldro 24 januari 2012 agenda opening mededelingen terugblik op vorig seizoen stand van zaken commissies / vooruitblik financiën wijziging statuten rondvraag sluiting terugblik sportief districts/regiocompetitie

Nadere informatie

Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd.

Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd. Beste stijlleden, beste ouders Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd. Waarom een nieuwsbrief? Als stijlmeesters vinden we het belangrijk dat alles duidelijk

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur NIEUWSBRIEF Nummer 39, 4 september 2017 INHOUDSOPGAVE Van het bestuur 1 Meiden A zoekt jou! 3 Belangrijke data 4 Digitaal resultaat invoeren vanaf seizoen 17-18 4 Oranje in actie! 5 Grote Clubactie 5 Contact

Nadere informatie

Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang

Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang 13 2018 Voor-inschrijving Supporter van Schoon Vrijwilliger worden? Verhoging in 2019 Website en Facebook Wet AVG STICHTING VIERDAAGSE GOIRLE Emmastraat 48 5051 LN Goirle info@vierdaagsegoirle.nl

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT (per 1 januari 2014) TAEKWONDO DOK-SOE-RI

EXAMENREGLEMENT (per 1 januari 2014) TAEKWONDO DOK-SOE-RI EXAMENREGLEMENT (per 1 januari 2014) TAEKWONDO DOK-SOE-RI 1) Toelating tot het examen Om te worden toegelaten tot het examen moet de examenkandidaat voldoen aan de volgende criteria: 1. De kandidaat moet

Nadere informatie

Charles den Tex VERDWIJNING

Charles den Tex VERDWIJNING Charles den Tex VERDWIJNING 3 Klikketik-tik-tik Het is halftwaalf s ochtends. Marja vouwt een hemd. En kijkt om zich heen. Even staat ze op haar tenen. Zo kan ze over de kledingrekken kijken. Die rekken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 08 januari 2016 Week 1

Nieuwsbrief 08 januari 2016 Week 1 Schoolfotograaf A.s. donderdag 14 januari komt de schoolfotograaf bij ons op school. Deze dag vervallen alle gymlessen. Dit jaar bieden we opnieuw de mogelijkheid tot een broertje(s)/zusje(s)foto aan.

Nadere informatie

DATUM: 14 mei 2018 GLOBE EDITIE: 49. De Globe IN DIT NUMMER:

DATUM: 14 mei 2018 GLOBE EDITIE: 49. De Globe IN DIT NUMMER: Om de maandag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2015

Nieuwsbrief Maart 2015 Nieuwsbrief Maart 2015 Van de voorzitter Het is gebruikelijk om op deze plaats aandacht te hebben voor het volgende, maar de afgelopen periode hebben meerdere leden van onze club één van hun naasten veloren.

Nadere informatie

Reageert u niet, dan gaan we ervan uit dat u geen interesse heeft. Alle belangrijke zaken staan uiteraard ook op de site en op facebook.

Reageert u niet, dan gaan we ervan uit dat u geen interesse heeft. Alle belangrijke zaken staan uiteraard ook op de site en op facebook. VELO Ryu Ha Judo Nieuwsbrief oktober 2018 Beste judoka's van VELO Ryu Ha, Hierbij alweer de tweede nieuwsbrief van dit seizoen. Dit is de laatste versie die aan iedereen uitgedeeld wordt op papier. Wij

Nadere informatie

Lesplan Zwemmend Redden: junior redder, zwemmend redder, lifesaver.

Lesplan Zwemmend Redden: junior redder, zwemmend redder, lifesaver. Lesplan Zwemmend Redden: junior redder, zwemmend redder, lifesaver. Commissie: AB Kenmerk: Lesplan zwemmend redden Datum: 2018-07-11 ReddingsBrigade Boxtel is een vrijwilligers organisatie. Naast het opleiden

Nadere informatie

Agenda. sept t/m dec Inleiding

Agenda. sept t/m dec Inleiding sept t/m dec 2018 Inleiding Geachte aikidoka s, ouders/ verzorgers, Via onderstaande agenda stellen wij u op de hoogte van alle aankomende activiteiten. U vindt informatie over speciale activiteiten, vakantie

Nadere informatie