Superieure luchtkwaliteit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Superieure luchtkwaliteit"

Transcriptie

1 Ventilatoren Compacte WTW-units Modulaire luchtbehandelingsunits Luchtverdelingsproducten & Brandbeveiliging Nog invullen I 1 Superieure luchtkwaliteit Optimale hygiëne voor zorg en chemie Project: Jeroen Bosch Ziekenhuis - s-hertogenbosch, Nederland. Copyright: Jeroen Bosch Ziekenhuis.

2 2 I Superieure Luchtkwaliteit Omdat luchtkwaliteit telt Voorkomen is beter dan genezen In ziekenhuizen en zorginstellingen wordt er achter de schermen hard gewerkt om de verschillende ruimtes voortdurend van voldoende schone lucht te voorzien. Hoogwaardige luchtfilters in de ventilatiesystemen zorgen ervoor dat de vaak vervuilde buitenlucht wordt gezuiverd van fijnstof, pollen en schimmels voordat het bij de patiënten komt. Een goede luchtkwaliteit is niet alleen voor deze kwetsbare groepen van belang, omdat wij ca. 80% van de tijd binnen zijn is het voor iedereen van groot belang dat de binnenlucht voldoende schoon is. Onder het motto voorkomen is beter dan genezen heeft Systemair een zogenaamde superieure uitvoering van de luchtfiltersectie ontworpen die ervoor moet zorgen dat de luchtkwaliteit te allen tijde aan de meest strikte eisen voldoet. afmeting tussen de 0,001 en 0,01 mm (PM 1 en PM 10 ) worden gezien als fijnstof en zijn gevaarlijk voor de mensen omdat ze zo klein zijn dat ze door het menselijk lichaam opgenomen worden. Nog kleinere deeltjes zoals roet, PM 0,1 wordt ultra fijnstof genoemd en kunnen relatief gezien nog meer schade aanrichten. Fijnstof in de buitenlucht Al geruime tijd waarschuwt de WHO (World Health Organisation) tegen de schadelijke gevolgen van teveel fijnstof in de buitenlucht. Deeltjes in de lucht met een

3 Superieure Luchtkwaliteit I 3 De WHO heeft onderzocht dat er geen gezondheidsrisico s zijn als het jaargemiddelde PM 10 < 20 µg/m 3. In grote delen van Europa waaronder Nederland worden deze waarden echter overschreden. Op kunt U de kwaliteit van de buitenlucht bij u in de buurt volgen. De kwaliteit indicatie die hierbij gegeven wordt is gerelateerd aan het Europese maximum van 40 µg/m 3. Fijnstof in de binnenlucht Om ervoor te zorgen dat het fijnstof gehalte binnen lager wordt dan buiten is het nodig de buitenlucht goed te filteren voordat het als verse lucht ingeblazen wordt. Door voldoende verse lucht toe te voeren (> 50 m 3 /h per persoon) wordt tevens het fijnstof dat binnen ontstaat direct afgevoerd waardoor de binnenluchtkwaliteit prima in orde blijft. Uit onderzoek blijkt dat de luchtkwaliteit binnen sterk verbeterd bij een filterkwaliteit hoger dan M6 in de toevoerlucht. De Europese wetgeving voor ventilatie-eenheden ErP 1253/2014 schrijft dan ook voor dat de toevoerlucht gefilterd moet worden met minimaal een F7 filter. Aanvullend eist men een duidelijk hoorbare of duidelijk zichtbare vuilfiltersignalering. Doel is de lucht goed te filteren en de filters op tijd te vervangen. Vanaf 2018 is de ISO van kracht die de vangstkwaliteit van filters uitdrukt in fijnstofklassen, een F7 filter wordt dan een epm 1 50%. Dit betekent dat minimaal 50% van de deeltjes met een equivalent diameter van 1 µm worden afgevangen. F9 wordt epm 1 80%. De ISO schrijft voor dat er soms 2 filtertrappen nodig zijn om bij een bepaalde buitenluchtkwaliteit een voldoende schone toevoerluchtkwaliteit te garanderen. Fijnstof(PM)- waarden) kunnen ook steeds beter en betaalbaar worden gemeten in ventilatiesystemen. Vocht en filters Een heel belangrijk aandachtspunt bij het filteren van buitenlucht in een ventilatiesysteem is het verschijnsel dat filters nat kunnen worden. Het spreekt vanzelf dat filters natuurlijk niet direct nat mogen worden door regenwater dat aangezogen wordt. Lage aanzuigsnelheden op roosters en in kanalen en eventueel het plaatsen van druppelvangers moet dit een goed ontwerp voorkomen. Ook als de lucht nog niet verzadigd is (100% RV, mist) kunnen F7 filters nat worden. Dit gebeurt al vanaf een relatieve luchtvochtigheid van ca. 80%. De figuur hiernaast laat zien wat er in een F7 filter gebeurt als de vochtigheid van de toevoerlucht 85% bedraagt. De weerstand loopt snel op omdat het F7 filter nat wordt. Als na 24 uur de RV verlaagt wordt naar ca. 70% droogt het filter maar langzaam op. Hogere weerstanden door natte filters beïnvloeden vaak ook de vuilfiltersignalering. Het gebeurt dan ook vaak dat deze onderdrukt wordt om onjuiste storingsmeldingen te voorkomen. Het gevolg van de weerstandtoename bij natte filters resulteert uiteraard ook in een toename van de elektrische energie. Hierdoor kan het ventilatiesysteem tot 10% meer elektriciteit verbruiken dan het geval zou zijn als de filters niet nat zouden worden.

4 4 I Superieure Luchtkwaliteit Een relatieve luchtvochtigheid van 80% of meer is in ons klimaat niet uitzonderlijk. Het meerjaren overzicht van het weerstation in Utrecht laat zien dat het daggemiddelde van de RV ca. 6 maanden in het jaar 80% of meer bedraagt. Als verklaring waarom F7 filters nat worden bij onverzadigde toevoerlucht wordt gezien dat door snelheidsveranderingen, dampspanningsverschillen optreden in het aanzuigen en filteren van de buitenlucht. Hierdoor gaan de waterdampmoleculen clusteren, aan elkaar plakken en worden aerosolen met een diameter groter dan 1 µm die in het F7 filter worden afgevangen. Het gevolg hiervan is dat de verontreinigingen in het filter waar ook SO 2 en NO 2 inzit oplossen in de waterdruppeltjes en daardoor een heel agressieve vloeistof vormen. Zuurgraden ph 2 tot 3 komen regelmatig voor in het vocht onder het filter. Het gevolg hiervan is dat de filtersectie en de componenten achter het filter sterk aan corrosie onderhevig zijn.

5 Superieure Luchtkwaliteit I 5 Corrosie en natte filters Voorkomen is beter dan genezen Hieronder ziet u foto s van situaties uit de praktijk met gecorrodeerde filtersectie, verwarmer en geluiddempers ten gevolgen van het agressieve vocht uit de natte filters. Ook schimmel vorming op de geluiddempercoulissen kan optreden ten gevolge van te hoge vochtigheden. Als er microbiologische groei ontstaat in een ventilatiesysteem is de kans groot dat er bacterien, schimmels en geurstoffen met de toevoerlucht mee het gebouw in komen. Een 2e droge filtertrap vangt hiervan dan weer het grootste deel af. Voorkomen van corrosie Voorkomen is beter dan genezen, onder dit motto heeft systemair de superieure uitvoering van de filtersectie ontwikkelt. Deze uitvoering wordt vaak optioneel aangeboden omdat wij van mening zijn dat met beperkte meerkosten enorm bespaart wordt op de onderhoudskosten en dat de levensduur van de luchtbehandelingsinstallatie hiermee aanmerkelijk wordt verlengt. Basis van de superieure uitvoering is dat de binnenkant van de filtersectie door middel van waterdichte RVS316 materialen wordt beschermd tegen het agressieve vocht uit de filters. Een kunststof druppelvanger (anti corrosie scherm) achter het filter zorgt ervoor dat de agressieve druppeltjes niet verder kunnen dan de met RVS316 beschermde filtersectie. Overtollig vocht wordt via de lekbak met een afvoer geloosd op de riolering. Deze lekbak met afvoer zorgt ervoor dat de bodem van de filtersectie ook eenvoudig gereinigd kan worden. Voorkomen van natte filters De kwaliteits normering voor ventilatiesystemen EN13779 omschrijft dat; om het risico van microbiologische groei te minimaliseren een installatie zo ontworpen moet worden dat de RV lager is dan 90% met uitzondering van korte periodes met uitzonderlijke weerscondities. De gemiddelde RV in elk gedeelte van het systeem inclusief het filter mag gedurende drie dagen nooit meer zijn dan 80%. In een land waar de gemiddelde RV in de buitenlucht gedurende 6 maanden per jaar boven de 80% is moet er een list verzonnen worden om aan deze norm te voldoen. De oplossing hiervoor bestaat uit het toepassen van een gladde buis voorverwarmer, die vóór het filter wordt geplaatst. Deze voorverwarmer hoeft de buitenlucht niet meer dan ca. 3 o C voor te verwarmen als de buitenlucht te vochtig is. Hierdoor daalt de relatieve luchtvochtigheid tot onder de 80%. De gladde buizen voorkomen dat de voorverwarmer vervuilt en dicht gaat zitten. In bestaande situaties is het vaak mogelijk om de gladde buis voorverwarmer in het buitenlucht plenum te plaatsen.

6 6 I Superieure Luchtkwaliteit Om te voorkomen dat de voorverwarmer in de winter zou kunnen bevriezen wordt deze gevoed met een apart water/ glycol circuit. De toegevoegde waarde van deze oplossing is omarmd door het Rijks Vastgoed Bedrijf en opgenomen in de begeleidende bestektekst bij hun uitvragen voor luchtbehandelingssystemen. Voor het realiseren van de Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat biedt Systemair U de mogelijkheid te kiezen voor de opties van de superieure filtersectie en/of de mogelijkheid van een gladde buis voorverwarmer.

7 Superieure Luchtkwaliteit I 7 Rijks Vastgoed Bedrijf Bestek Utiliteit Minimale prestaties Gezondheid Werkschakelaars moeten worden toegepast (voor o.a. motoren en bevochtigers). In ventilatorsecties van groter luchtbehandelingskasten (>12.00 m³/h) moet ledverlichting worden aangebracht. Ter voorkoming van het binnendringen van ongedierte zijn openingen bij toe- en afvoer maximaal 10 mm, eventueel een gaasrooster toepassen, een en ander comfort bouwbesluit. Filterklasse minimaal F7, voorzien van drukverschilmeting. Vuile filters moeten bij oplevering worden vervangen door schone filters van dezelfde kwaliteit. Er moet een (bij voorkeur gladde buis) verwarmer als voorverwarmer worden toegepast (uit te leggen op +3 o C en regelbaar op een luchtvochtigheid van 80-85% voor het filter) voor het filter om te voorkomen dat dit nat wordt. Bij voorverwarmen een gescheiden systeem toepassen met waterglycolmengsel, voorzien van pomp en appendages. De voorverwarmer moet worden uitgelegd op de mediumtemperaturen die beschikbaar zijn bij hogere buitentemperaturen. Voorverwarmer indien nodig voorzien van koperen lamellen met een minimale vinafstand van 8 mm, aluminium, rvs of kunststof. Aanzuig- en filtersectie voorzien van rvs bode met condensafvoer. Filterframe in rvs of gelijkwaardig. Voorkomen van binnendringen van regenwater in de aanzuigsectie door middel van druppelvanger achter het buitenrooster en het geleidelijk (kleiner dan 40 ) laten verlopen van het buitenluchtaanzauigkanaal vanaf het buitenluchtplenum naar de aanzuigopening van de luchtbehadelingskast. Voorkomen van binnendringen van vocht door juiste afwerking van luchtbehandelingskast, doorvoeren en functionaliteit van veldapparatuur en aansturing van de klepregisters. Voorkeur voor binnenopstelling. Voor de bereikbaarheid van bovenste sectie, bij gestapelde luchtbehandelingskasten, moeten er constructieve voorzieningen worden aangebracht aan de buitenkant van de luchtbehandelingskast comform de vigerende Arbowetten en aanbevelingen. Voldoende ruimte voor onderhoud, minimaal de breedte die nodig is om de batterij te vervangen en minimaal de breedte van de luchtbehandelingskast. Bij voorkeur bovendien 0,5 m ruimte aan de achterzijde van de kast. Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat, utiliteit pagina 9

8 Systemair B.V. Van Leeuwenhoekstraat CB Harderwijk Tel. +31 (0) Zanddonkweg 7a 5144 NX Waalwijk Tel. +31 (0) info@systemair.nl Systemair Superieure luchtkwaliteit Oktober 2017 RS029

HHFlex Luchtbehandelingskast. Schoonmaken LBK hygiene uitvoering

HHFlex Luchtbehandelingskast. Schoonmaken LBK hygiene uitvoering HHFlex Luchtbehandelingskast Schoonmaken LBK hygiene uitvoering 2 HHFlex Luchtbehandelingsunits 1 - REINIGEN LBK ALGEMEEN Fig 1 - Luchtintredezijde element Verontreinigingen verwijderen met behulp van

Nadere informatie

GEBOUWEN SCHOLEN BEURSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS. HR-WTW Hoog Rendement Warmteterugwinning

GEBOUWEN SCHOLEN BEURSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS. HR-WTW Hoog Rendement Warmteterugwinning GEBOWEN SCHOLEN BERSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS HRWTW Hoog Rendement Warmteterugwinning Ventileren Doordat gebouwen steeds beter geïsoleerd worden en daardoor hermetisch zijn

Nadere informatie

Luchtbehandelingskast LTV en LTVN LTV

Luchtbehandelingskast LTV en LTVN LTV Luchtbehandelingskast LTV en LTVN LTV Omschrijving: De Bovema luchtbehandelingskasten type LTV en LTVN (koudebrugvrij en 50 mm geisoleerd) zijn ontworpen voor ruimteventilatie, verwarming, koeling, warmteterugwinning,

Nadere informatie

Industrieventilatoren

Industrieventilatoren Ventilatoren Compacte WTW-units Modulaire luchtbehandelingskasten Luchtverdelingsproducten & Brandbeveiliging Industrieventilatoren RIF 2 Industrieventilatoren RIF Industrieventilatoren RIF 3 Centrifugaalventilatoren

Nadere informatie

Energie Regeneratie Ventilatie. Op EPBD lijst. Energie efficiënte balansventilatie met warmte- én vochtuitwisseling ERV

Energie Regeneratie Ventilatie. Op EPBD lijst. Energie efficiënte balansventilatie met warmte- én vochtuitwisseling ERV Energie Regeneratie Ventilatie Op EPBD lijst Energie efficiënte balansventilatie met - én uitwisseling ERV ERV: Energie efficiënte ventilatie voor gezonde binnenlucht Samsung ventilatiesysteem D is erkend

Nadere informatie

Luchtbehandelingskast, met seces; HLVSN; CC;

Luchtbehandelingskast, met seces; HLVSN; CC; 03 Werktuigbouwkunde 07 Ventilatie-, luchtverwarming-, luchtbehandelings-, split-installaties 07.13 Luchtbehandelingsinstallaties 07.13.2424 Toevoer/afvoer luchtbehandelingskasten, wtw., verwarmen, koelen

Nadere informatie

Nieuwe luchtfilternorm ISO Verbeke Vincent

Nieuwe luchtfilternorm ISO Verbeke Vincent Nieuwe luchtfilternorm ISO16890 Verbeke Vincent INHOUD 1. Ontstaan norm ISO16890 2. Verschillen norm ISO16890 met huidige normen 3. Bewustwording 4. Norm ISO16890 5. EN 16789-3 6. Voorbeeld 7. Opstellingen

Nadere informatie

Decoratieve radiatoren Comfortabele ventilatie Verwarmings- en koelplafondsystemen Clean air solutions Zehnder ComfoSpot 50

Decoratieve radiatoren Comfortabele ventilatie Verwarmings- en koelplafondsystemen Clean air solutions Zehnder ComfoSpot 50 Decoratieve radiatoren Comfortabele ventilatie Verwarmings- en koelplafondsystemen Clean air solutions Zehnder ComfoSpot 50 Decentrale balansventilatie-unit voor individuele kamers Decentrale balansventilatie-unit

Nadere informatie

Decoratieve radiatoren Comfortabele ventilatie Verwarmings- en koelplafondsystemen Clean air solutions Zehnder ComfoAir 70

Decoratieve radiatoren Comfortabele ventilatie Verwarmings- en koelplafondsystemen Clean air solutions Zehnder ComfoAir 70 Decoratieve radiatoren Comfortabele ventilatie Verwarmings- en koelplafondsystemen Clean air solutions Zehnder ComfoAir 70 Decentrale balansventilatie-unit voor individuele kamers of kleine woonunits Decentrale

Nadere informatie

Units tegen de borstwering

Units tegen de borstwering .1 X X testregistrierung Units tegen de borstwering Serie, Warmteterugwinning Radiaalventilator Adaptieve WRG-Klep Toevoer-, afvoer- en recirculatie-unit met warmtewisselaar en warmteterugwinning voor

Nadere informatie

EveryLine Technische specificaties ca es

EveryLine Technische specificaties ca es EveryLine ca es Opstellingen EveryLine Type A Buitenopstelling Buitenlucht aanzuig (ODA) Retour uit de ruimte (ETA) Afblaas naar buiten (EHA) Toevoer naar ruimte (SUP) Aansluiting elektra EveryLine Type

Nadere informatie

1. Het systeem. 2. Onderdelen van het ventilatiesysteem. Bestektekst Zehnder ComfoAir XL 800

1. Het systeem. 2. Onderdelen van het ventilatiesysteem. Bestektekst Zehnder ComfoAir XL 800 Bestektekst Zehnder ComfoAir XL 800 1. Het systeem De ventilatie unit is ontwikkeld voor toepassing van balansventilatie met warmterecuperatie in grotere woningen en kleine utiliteit (bv. kleine kantoren,

Nadere informatie

VENTILATIE VOOR THUIS. de duurzaam winkel. maakt uw woning klaar voor de toekomst

VENTILATIE VOOR THUIS. de duurzaam winkel. maakt uw woning klaar voor de toekomst VOOR THUIS VENTILATIE de duurzaam winkel maakt uw woning klaar voor de toekomst Wat is het belang van goed ventileren? Een slecht geventileerde woning kan fysieke klachten opleveren. Het CO 2 -gehalte

Nadere informatie

EveryLine 1650 Technische specificaties

EveryLine 1650 Technische specificaties EveryLine Opstellingen EveryLine Type A Buitenopstelling 9 98, 9, Buitenlucht aanzuig (ODA) Retour uit de ruimte (ETA) Afblaas naar buiten (EHA) Toevoer naar ruimte (SUP) Aansluiting elektra EveryLine

Nadere informatie

Zo eenvoudig kan ventileren zijn. Gebruiksvriendelijk Comfortabel Geluidsarm Energiezuinig Optimaal binnenklimaat

Zo eenvoudig kan ventileren zijn. Gebruiksvriendelijk Comfortabel Geluidsarm Energiezuinig Optimaal binnenklimaat Zo eenvoudig kan ventileren zijn Gebruiksvriendelijk Comfortabel Geluidsarm Energiezuinig Optimaal binnenklimaat Gezond en efficiënt ventileren Voor een gezond binnenklimaat is het noodzakelijk dat er

Nadere informatie

Kennissessie Filters 2016

Kennissessie Filters 2016 Kennissessie Filters 2016 Als kennispartner delen we deze editie meer informatie over filters in luchtbehandelingskasten. Filters in luchtbehandelingskasten Een informatief stuk over filters en de verschillen.

Nadere informatie

Thermo Air is een Nederlands producent van hoogwaardige luchtbehandelingsproducten

Thermo Air is een Nederlands producent van hoogwaardige luchtbehandelingsproducten HR-WTW Hoog Rendement Warmteterugwinning UTILITEIT GEBOUWEN SCHOLEN BEURSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS Thermo Air is een Nederlands producent van hoogwaardige luchtbehandelingsproducten

Nadere informatie

Zo kiest u het juiste ventilatiesysteem

Zo kiest u het juiste ventilatiesysteem bouwmaterialen Zo kiest u het juiste ventilatiesysteem Productoverzicht Stappenplan installatie Keuzehulp Waarom ventileren? Wij brengen ongeveer 90% van ons leven door in gesloten ruimtes, waarvan ongeveer

Nadere informatie

Onderwerpen. Voorwoord. Ventilatie in energiezuinige huizen. Jerôme Corba. Voorwoord. Ventilatie eisen. Ventilatie systeem. WHR unit.

Onderwerpen. Voorwoord. Ventilatie in energiezuinige huizen. Jerôme Corba. Voorwoord. Ventilatie eisen. Ventilatie systeem. WHR unit. Ventilatie in energiezuinige huizen Jerôme Corba Onderwerpen Voorwoord Ventilatie eisen WHR unit Nieuwe systemen Voorwoord Ventilatie systemen in energiezuinige huizen (luchtdichte woningen), geen ruimte

Nadere informatie

Nieuwe regelgeving luchtfilters, theorie en praktijk door TVVL Kennispartners Richard Klazinga; OC Verhulst Toine van den Boomen; Systemair

Nieuwe regelgeving luchtfilters, theorie en praktijk door TVVL Kennispartners Richard Klazinga; OC Verhulst Toine van den Boomen; Systemair Nieuwe regelgeving luchtfilters, theorie en praktijk door TVVL Kennispartners Richard Klazinga; OC Verhulst Toine van den Boomen; Systemair TVVL KENNISPARTNERS Nieuwe regelgeving luchtfilters gericht op

Nadere informatie

Luchtontvochtigers voor zwembaden

Luchtontvochtigers voor zwembaden Luchtontvochtigers voor zwembaden Exclusief design Energiebesparend Verbeterde luchtkwaliteit & comfort CDP 40-50 - 70 ZWEMBADLUCHTONTVOCHTIGERS - ZWEMBADEN, SPA S EN FITNESSRUIMTEN Dantherm heeft een

Nadere informatie

Units tegen de borstwering

Units tegen de borstwering .1 X X testregistrierung Units tegen de borstwering Serie Verstelbare voet, warmtewisselaar Sluiting filterdeksel HYGIENISCH GETESTET V DI 022 Recirculatie-unit met warmtewisselaar voor montage tegen de

Nadere informatie

Zo eenvoudig en gezond kan ventileren zijn

Zo eenvoudig en gezond kan ventileren zijn Vraaggestuurd ventileren met OxyGreen Zo eenvoudig en gezond kan ventileren zijn Gebruiksvriendelijk Optimaal binnenklimaat Comfortabel Energiezuinig Geluidsarm OxyGreen vraaggestuurde ventilatiesystemen

Nadere informatie

Decentrale warmteterugwinning Zehnder ComfoAir 70

Decentrale warmteterugwinning Zehnder ComfoAir 70 Belangrijke kenmerken Decentrale WTW tot 60 m 3 /h Aansluitmogelijkheid voor tweede ruimte Handmatige bediening in 4 standen Automatische regeling op CO 2 mogelijk Enthalpiewisselaar Energiezuinige gelijkstroommotoren

Nadere informatie

Addicool. Leo Suiker directeur

Addicool. Leo Suiker directeur Addicool. Leo Suiker directeur Voorwoord. Addicool heeft zich door haar jarenlange ervaring en expertise ontwikkeld tot marktleider op het gebied van custom made luchtbehandelings kasten. En omdat we veel

Nadere informatie

Decentrale warmteterugwinning Zehnder ComfoAir 70

Decentrale warmteterugwinning Zehnder ComfoAir 70 Belangrijke kenmerken Decentrale WTW tot 60 m 3 /h Aansluitmogelijkheid voor tweede ruimte Handmatige bediening in 4 standen Storings- en filtermelding Enthalpiewisselaar Energiezuinige gelijkstroommotoren

Nadere informatie

Een nieuwe dimensie in ventilatie

Een nieuwe dimensie in ventilatie Een nieuwe dimensie in ventilatie De Wolf comfortklasse Het merk voor energiebesparing Conform hygiëne richtlijn VDI 6022 Een nieuwe dimensie in ventilatie De Wolf comfortklasse Van school tot kantoorgebouw:

Nadere informatie

DECENTRALE VENTILATIE

DECENTRALE VENTILATIE 60 DECENTRALE VENTILATIE BROCHURE BELGIË/NEDERLAND 10/2017 DECENTRALE VENTILATIE-UNIT D60 FLUISTERSTIL TOPRENDEMENT Fluisterstil, energie-efficiënt én met het hoogste rendement van de markt. De decentrale

Nadere informatie

Kanaalkoelers. Temperatuurbeheersing. koud water (na)koelers en DX (na)koelers met ronde en rechthoekige aansluitingen

Kanaalkoelers. Temperatuurbeheersing. koud water (na)koelers en DX (na)koelers met ronde en rechthoekige aansluitingen Kanaalkoelers Temperatuurbeheersing koud water (na)koelers en DX (na)koelers met ronde en rechthoekige aansluitingen Hygiëne-uitvoeringen Luchtdichtheidsklasse C of D Breed scala toebehoren Maatwerk koelers

Nadere informatie

WTU-EC-IE. Compacte en uiterst stille WTW toestellen voor scholen

WTU-EC-IE. Compacte en uiterst stille WTW toestellen voor scholen WTU-EC-IE Compacte en uiterst stille WTW toestellen voor scholen WTU-EC-IE Platte warmteterugwinunits voor scholen BESPAAR ENERGIE CO2 MENSEN PRESTEREN BETER IN EEN GEZONDE OMGEVING MET VOLDOENDE ZUURSTOF.

Nadere informatie

WTU-EC-IE. Compacte en uiterst stille WTW-toestellen voor kantoren en winkels

WTU-EC-IE. Compacte en uiterst stille WTW-toestellen voor kantoren en winkels WTU-EC-IE Compacte en uiterst stille WTW-toestellen voor kantoren en winkels WTU-EC-IE Platte warmteterugwinunits voor kantoren en winkels BESPAAR ENERGIE CO2 MENSEN PRESTEREN BETER IN EEN GEZONDE OMGEVING

Nadere informatie

Warmteterugwinunit WHR B Warmtewielkast

Warmteterugwinunit WHR B Warmtewielkast Belangrijke eigenschappen Ventilatie met warmteterugwinning Gecontroleerde luchttoevoer en luchtafvoer Warmteterugwinrendement 75-85% 4 capaciteitstypen (6000-15000 m 3 /h) DC-motoren met constant volume

Nadere informatie

Bij het opstellen van deze notitie zijn de volgende relevante documenten als uitgangspunten gehanteerd:

Bij het opstellen van deze notitie zijn de volgende relevante documenten als uitgangspunten gehanteerd: Project: Brede School Rembrandtkwartier te Rijswijk Projectnr.: 6.053 Datum: 20 februari 2017 Betreft: Ontwerpnotitie Ventilatie 1. UITGANGSPUNTEN Bij het opstellen van deze notitie zijn de volgende relevante

Nadere informatie

Hoog rendement warmte terugwinunit. 1.000-15.000 m 3 /h

Hoog rendement warmte terugwinunit. 1.000-15.000 m 3 /h Hoog rendement warmte terugwinunit 1.000-15.000 m 3 /h FLEXIBLITEIT IS EEN STANDAARD BO-AIR Luchtbehandeling De missie van BO-AIR is voorop te blijven in de ontwikkeling van energiezuinige klimaatapparatuur

Nadere informatie

Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door goede ventilatie. voltalimburg.nl/ventilatie

Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door goede ventilatie. voltalimburg.nl/ventilatie Meer wooncomfort en minder energieverbruik door goede ventilatie voltalimburg.nl/ventilatie Wist u dat... Ventileren zelfs energie kan besparen? Het opwarmen van vochtige lucht in de woning kost meer energie.

Nadere informatie

Brink Renovent. www.atc-ventilation.be

Brink Renovent. www.atc-ventilation.be Brink Renovent www.atc-ventilation.be Renovent A B Brink Renovent Excellent 180 pagina 3 A+ A Brink Renovent Excellent 300/400/450 pagina 7 A+ A pagina 11 Brink Renovent Sky Brink Renovent Excellent 180

Nadere informatie

Vraaggestuurd ventileren op niveau

Vraaggestuurd ventileren op niveau Individuele -regeling voor gestapelde bouw Vraaggestuurd ventileren op niveau Uniek! Ideaal voor renovatie Energie-efficiënt Voor collectieve ventilatiesystemen -regeling per appartement Voor renovatie

Nadere informatie

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen.

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen. DUCO at HOME De standaard voor woningventilatie Bij Duco Ventilation & Sun Control staat de gezondheid van de bewoners op de eerste plaats. Het Duco Comfort System en het DucoTronic System bieden de garantie

Nadere informatie

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen.

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen. DUCO at HOME De standaard voor woningventilatie Bij Duco Ventilation & Sun Control staat de gezondheid van de bewoners op de eerste plaats. Het Duco Comfort System en het DucoTronic System bieden de garantie

Nadere informatie

Ventileren voor een optimale luchtkwaliteit

Ventileren voor een optimale luchtkwaliteit Ventileren voor een optimale luchtkwaliteit Maandag 4 september 2017 Panoramazaal 1. Algemeen... 2 Waarom ventileren?... 2 2. Twee opties: Individueel of collectief... 2 3. Relevante info voor collectieve

Nadere informatie

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem.

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem. Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat Luchtkwaliteit We hebben allemaal nood aan verse én gezonde buitenlucht om goed te kunnen functioneren. In onze moderne maatschappij

Nadere informatie

CamVane. Dé bescherming tegen weersinvloeden. Clean air solutions

CamVane. Dé bescherming tegen weersinvloeden. Clean air solutions CamVane Dé bescherming tegen weersinvloeden Clean air solutions Schone lucht door weer en wind Bij Camfil vinden wij schone lucht een mensenrecht. Bij het ontwikkelen van onze luchtfilters streven we ernaar

Nadere informatie

Decentrale warmteterugwinning Zehnder ComfoAir 70

Decentrale warmteterugwinning Zehnder ComfoAir 70 Belangrijke kenmerken Decentrale WTW tot 65m3/h Aansluitmogelijkheid voor tweede ruimte Handmatige bediening in 4 standen Storings- en filtermelding Enthalpiewisselaar Energiezuinige gelijkstroommotoren

Nadere informatie

INFORMATIE GIDS VOOR DOE HET ZELFVERS

INFORMATIE GIDS VOOR DOE HET ZELFVERS Ventileren Wat? Ventileren is verse lucht aanvoeren en vervuilde lucht, die schadelijke stoffen en geuren bevat, afvoeren. Ventileren is meer dan de kamer luchten door ramen en deuren even wijd open te

Nadere informatie

Productcatalogus INDUCTAIR

Productcatalogus INDUCTAIR 008/09 Productcatalogus Productcatalogus INDUCTAIR Providing indoor climate comfort Inductair 0,4,7 kw Inductie-units voor of pijps systemen Inleiding tot de productlijn De Lennox INDUCTAIR inductieunits

Nadere informatie

WTU-1000-EC-IE. Compacte en uiterst stille WTW toestellen voor scholen

WTU-1000-EC-IE. Compacte en uiterst stille WTW toestellen voor scholen WTU-1000-EC-IE Compacte en uiterst stille WTW toestellen voor scholen WTU-1000-EC-IE Platte warmteterugwinunits voor scholen BESPAAR ENERGIE CO2 MENSEN PRESTEREN BETER IN EEN GEZONDE OMGEVING MET VOLDOENDE

Nadere informatie

Kanaalkoelers. De kanaalkoelers van Inatherm bestaan uit koud water (na)koelers en DX (na)koelers met ronde en rechthoekige aansluitingen.

Kanaalkoelers. De kanaalkoelers van Inatherm bestaan uit koud water (na)koelers en DX (na)koelers met ronde en rechthoekige aansluitingen. Kanaalkoelers De kanaalkoelers van Inatherm bestaan uit koud water (na)koelers en DX (na)koelers met ronde en rechthoekige aansluitingen. Hygiëne-uitvoeringen Luchtdichtheidsklasse C of D Breed scala toebehoren

Nadere informatie

Warmteterugwinunit WHR DA Warmtewielkast

Warmteterugwinunit WHR DA Warmtewielkast Belangrijke eigenschappen Ventilatie met warmteterugwinning Gecontroleerde luchttoevoer en luchtafvoer Warmteterugwinrendement 75-85% 4 capaciteitstypen (6000-15000 m 3 /h) DC-motoren met constant volume

Nadere informatie

OXYGEN. Brochure 2012-2013.NL

OXYGEN. Brochure 2012-2013.NL OXYGEN Brochure 0-03.NL DE ADEMENDE RADIATOR: Intelligent en hygiënisch ventileren Jaga Oxygen is geen traditionele ventilatie, maar een intelligent gestuurd en energiebesparend luchtverversingssysteem.

Nadere informatie

Compacte WTW-toestellen

Compacte WTW-toestellen Een buitengewoon binnenklimaat technische documentatie Compacte WTW-toestellen - Decentraal 7000 m 3 /h Binnen- en buitenopstelling Een heldere kijk op ventilatie Inhoudsopgave Een buitengewoon binnenklimaat

Nadere informatie

als het over ventilatie gaat...

als het over ventilatie gaat... als het over ventilatie gaat... Made in Belgium by Sanutal Hoogefficiënte tegenstroomwarmtewisselaar Systeem D Slim ventileren met terugwinning van energie air Tallinn hoofdstad van Estland, zuiverste

Nadere informatie

Lamellenroosters Ventilatiewand en esthetische gevelbekleding. Lamellenroosters

Lamellenroosters Ventilatiewand en esthetische gevelbekleding. Lamellenroosters Lamellenroosters Ventilatiewand en esthetische gevelbekleding Lamellenroosters Colt Lamellenroosters Colt Universal Louvre Ieder gebouw heeft voorzieningen nodig voor technische installaties, zoals bijvoorbeeld

Nadere informatie

AS BUILT DOSSIER. Opdracht en team: WTW unit groep 1. Coach en technisch adviseur: Piet Goddemaer. Teamleden: Samuel Dejonghe.

AS BUILT DOSSIER. Opdracht en team: WTW unit groep 1. Coach en technisch adviseur: Piet Goddemaer. Teamleden: Samuel Dejonghe. AS BUILT DOSSIER Opdracht en team: WTW unit groep 1 Coach en technisch adviseur: Piet Goddemaer Teamleden: Samuel Dejonghe Thibaut Maljers Jens Ploegaert Giovanni Vander Rasieren Willem Vervondel 2015-2016

Nadere informatie

Ventileren in huis. Handleiding warmte-terug-win-installatie

Ventileren in huis. Handleiding warmte-terug-win-installatie Ventileren in huis Handleiding warmte-terug-win-installatie Samen met uw huisgenoten, huisdieren en kamerplanten produceert u iedere dag gemiddeld tien liter vocht. Tel daarbij op de waterdamp die vrijkomt

Nadere informatie

VOCHT EN VENTILATIE. Goede ventilatie voorkomt vocht in uw woning

VOCHT EN VENTILATIE. Goede ventilatie voorkomt vocht in uw woning VOCHT EN VENTILATIE Goede ventilatie voorkomt vocht in uw woning VENTILEREN GEZOND LUCHT OPEN BUITENLUCHT VOCHT RAMEN WONING Goede ventilatie voorkomt vocht in uw woning Het voorkomen van vocht in uw woning

Nadere informatie

WTU-EC-E. Compacte WTW toestellen voor kantoren en winkels

WTU-EC-E. Compacte WTW toestellen voor kantoren en winkels WTU-EC-E Compacte WTW toestellen voor kantoren en winkels WTU-EC-E Platte warmteterugwinunits voor de utiliteit BESPAAR ENERGIE CO2 GOEDE VENTILATIE IN SCHOLEN EN KANTOREN IS VAN GROOT BELANG. ONZE DECENTRALE

Nadere informatie

Zehnder WHR 918 De compacte ventilatie unit. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering

Zehnder WHR 918 De compacte ventilatie unit. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Zehnder WHR 918 De compacte ventilatie unit Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Minimale inbouwruimte garandeert maximaal frisse lucht Iedereen stelt prijs op een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Nadere informatie

Units tegen de borstwering

Units tegen de borstwering .1 X X testregistrierung Units tegen de borstwering Serie Verstelbare voet Sluiting filterdeksel Toe- en afvoer ventilatie-unit met warmtewisselaar en warmteterugwinning voor montage tegen de borstwering

Nadere informatie

Itho Daalderop QualityFlow. optimaal. binnenklimaat

Itho Daalderop QualityFlow. optimaal. binnenklimaat Itho Daalderop QualityFlow optimaal binnenklimaat QualityFlow De revolutionaire luchtdistributie voor optimale ventilatie QualityFlow is een geavanceerd woningventilatiesysteem dat gebruik maakt van centrale

Nadere informatie

Itho Daalderop QualityFlow. optimaal. binnenklimaat

Itho Daalderop QualityFlow. optimaal. binnenklimaat Itho Daalderop QualityFlow optimaal binnenklimaat QualityFlow De revolutionaire luchtdistributie voor optimale ventilatie QualityFlow is een geavanceerd woningventilatiesysteem dat gebruik maakt van centrale

Nadere informatie

IN IEDERE KLAS ZUIVERE LUCHT

IN IEDERE KLAS ZUIVERE LUCHT IN IEDERE KLAS ZUIVERE LUCHT OXYGEN2: DE VOORDELEN Altijd verse en gefilterde lucht in iedere ruimte Comfortabel, tochtvrij binnenklimaat Volautomatisch systeem met intelligente sensoren Fluisterstil en

Nadere informatie

Niet residentiële ventilatie

Niet residentiële ventilatie Voorbeeld berekening minimum ontwerpdebiet: Leslokaal 50m² Bezetting volgens bouwteam (op plan): 10 personen 10 pers x 22m³/h/pers = 220m³/h Bezetting volgens tabel: 50m² : 4m²/pers = 12,5 pers 13 personen

Nadere informatie

Luchtbevochtiging voor directe ruimte en ULO

Luchtbevochtiging voor directe ruimte en ULO Luchtbevochtiging voor directe ruimte en ULO Luchtkwaliteit zoals ter plekke vereist Voor computerruimte, clean- room, kantoor of. laboratorium, simpelweg overal waar bevochtiging essentieel is voor de

Nadere informatie

SOMS MOET JE OM VOORUIT TE GAAN EVEN TERUG IN DE TIJD

SOMS MOET JE OM VOORUIT TE GAAN EVEN TERUG IN DE TIJD SOMS MOET JE OM VOORUIT TE GAAN EVEN TERUG IN DE TIJD CITY M AIR PURIFIER VAN CAMFIL Camfil Clean Air Solutions 1 FEITEN: MET ONZE LUCHTREINIGERS GAAT U DUIZENDEN JAREN TERUG IN DE TIJD. In enkele uren

Nadere informatie

90% DOUBLE300. Voor een gezonder luchtklimaat. WarmeTerugWinning rendement (WTW)

90% DOUBLE300. Voor een gezonder luchtklimaat. WarmeTerugWinning rendement (WTW) DOUBLE300 Voor een gezonder luchtklimaat De Double300 bestaat uit 1 unit die werkt op basis van een Fancoil met WTW (WarmteTerugWinning). De unit kan ventileren, direct verwarmen en eventueel koelen op

Nadere informatie

Ventilatoren Compacte WTW-units Modulaire luchtbehandelingsunits Luchtverdelingsproducten & Brandbeveiliging. Kanaalventilatoren ERM-EX

Ventilatoren Compacte WTW-units Modulaire luchtbehandelingsunits Luchtverdelingsproducten & Brandbeveiliging. Kanaalventilatoren ERM-EX Ventilatoren Compacte WTW-units Modulaire luchtbehandelingsunits Luchtverdelingsproducten & Brandbeveiliging Kanaalventilatoren ERM-EX Systemair wereldwijd Skinnskatteberg, Zweden Hoofdkantoor van de groep,

Nadere informatie

Nieuwe filternormering gebaseerd op fijnstofrendement dit jaar van kracht

Nieuwe filternormering gebaseerd op fijnstofrendement dit jaar van kracht Auteurs Dirk Noordmans, Luchtfilteradvies; Richard Klazinga, productmanager OC Verhulst, Toine van den Boomen; technisch adviseur Systemair Nieuwe filternormering gebaseerd op fijnstofrendement dit jaar

Nadere informatie

Energie Label C behalen met duurzaam klimatiseren voor Kantoren. Door Willem van Dijk

Energie Label C behalen met duurzaam klimatiseren voor Kantoren. Door Willem van Dijk Energie Label C behalen met duurzaam klimatiseren voor Kantoren Door Willem van Dijk Even Voorstellen Willem van Dijk Technisch Commercieel Adviseur 30 jaar praktijk ervaring op het gebied van: Koeltechniek

Nadere informatie

BROCHURE. Balansventilatie met warmterecuperatie CODUMÉ HRU OROKO 325. Een gezond en comfortabel binnenklimaat. EPB conform. www.codume.

BROCHURE. Balansventilatie met warmterecuperatie CODUMÉ HRU OROKO 325. Een gezond en comfortabel binnenklimaat. EPB conform. www.codume. BROCHURE Balansventilatie met warmterecuperatie CODUMÉ HRU OROKO 325 Een gezond en comfortabel binnenklimaat. EPB conform www.codume.eu EEN VERFRISSEND GEZOND BINNEN- MILIEU, OPTIMAAL WOONCOMFORT EN OOK

Nadere informatie

VEX300T Nieuwe serie warmteterugwinunits voor optimaal

VEX300T Nieuwe serie warmteterugwinunits voor optimaal VEX300T Nieuwe serie warmteterugwinunits voor optimaal binnenklimaat Uiterst compact ontwerp en optimale energieprestaties - dat zijn de kenmerkende eigenschappen van onze nieuwe serie WTW-units met bovenaansluitingen

Nadere informatie

Zeer fijne nevel en efficiënt. Een geavanceerd hogedruk bevochtigingssysteem. Condair HP

Zeer fijne nevel en efficiënt. Een geavanceerd hogedruk bevochtigingssysteem. Condair HP Zeer fijne nevel en efficiënt Een geavanceerd hogedruk bevochtigingssysteem Condair HP Ventielenblok Het ventielenblok zorgt voor de aansturing van verschillende nozzles. Een 15-trapsregeling is mogelijk

Nadere informatie

Ultrasone Luchtbevochtiging zoals het hoort!

Ultrasone Luchtbevochtiging zoals het hoort! Besturing Vochtgehalte papier [%] 0 4 8 12 15 20 24 Ultrasone Luchtbevochtiging zoals het hoort! Adiabatische bevochtiging Een goede luchtvochtigheid voor uw processen is van groot belang. Uw productie

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE AFZUIGKAST

HUISHOUDELIJKE AFZUIGKAST AFZUIGKAST / ENKELE FLUX HUISHOUDELIJKE AFZUIGKAST Algemeen principe Ventilatie met mechanische afvoer (MEV in het Engels) kan bestaan ofwel uit een centraal luchtafvoersysteem geschikt voor het hele gebouw,

Nadere informatie

Dee Fly Cube 300 en 370. Balans ventilatie systeem met warmteterugwinning

Dee Fly Cube 300 en 370. Balans ventilatie systeem met warmteterugwinning V E N T I L A T I E Dee Fly Cube 300 en 370 Balans ventilatie systeem met warmteterugwinning 2 Eenvoudig en sober ontwerp Perfecte integratie in de woning Het principe van ventilatie met dubbele luchtstroom

Nadere informatie

1. Woningventilatie WARMTERECUPERATIE VENTO AIR PRINCIPE WARMTETERUGWINNING. Producten woningventilatie

1. Woningventilatie WARMTERECUPERATIE VENTO AIR PRINCIPE WARMTETERUGWINNING. Producten woningventilatie 1.2.4. WARMTERECUPERATIE VENTO AIR 1.2.4.1. PRINCIPE WARMTETERUGWINNING In dergelijk ventilatiesysteem onderscheidt men twee luchtstromen (luchttoevoer en luchtafvoer), dewelke elkaar kruisen in de warmtewisselaar

Nadere informatie

Scholen. Gezonde. lucht. Duurzaam. Gezond. Comfortabel

Scholen. Gezonde. lucht. Duurzaam. Gezond. Comfortabel Scholen Duurzaam Gezond Comfortabel Gezonde op school lucht ClimaRad SVS (School Ventilatie Systeem) Met het ClimaRad SVS wordt een volledig frisse school gerealiseerd. Uiteraard frisse klaslokalen, maar

Nadere informatie

Elektrostatische filtratie

Elektrostatische filtratie Itho Daalderop PureBlue Elektrostatische filtratie van virussen, allergenen en fijnstof PureBlue De meest effectieve en gezonde luchtzuivering PureBlue is dé nieuwe oplossing om virussen, allergenen en

Nadere informatie

Instructie Ventilatie

Instructie Ventilatie Instructie Ventilatie Type woning Bij de bouw van een woning wordt er rekening mee gehouden dat de woning geventileerd kan worden. Hierin is onderscheid te maken in 3 type woningen; woningen met luchtkanalen,

Nadere informatie

Ontmoet de stille kracht van ons complete ventilatiesysteem

Ontmoet de stille kracht van ons complete ventilatiesysteem Ontmoet de stille kracht van ons complete ventilatiesysteem Powered by DYKA AIR powered by Duco Vanaf nu hoeft u voor de levering van complete ventilatiesystemen nog maar één naam te onthouden: DYKA AIR.

Nadere informatie

Ventilatie-eenheden met hoog rendement

Ventilatie-eenheden met hoog rendement Ventilatie-eenheden met hoog rendement Ventilatie-eenheden met hoog rendement Doordat we meer en meer gaan isoleren en alle kieren en spleten dichtdoen, is er geen natuurlijke verversing meer van de binnenlucht.

Nadere informatie

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem.

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem. Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat Luchtkwaliteit We hebben allemaal nood aan verse én gezonde buitenlucht om goed te kunnen functioneren. In onze moderne maatschappij

Nadere informatie

Elk moment het klimaat van een zomerochtend in huis. Consumenteninformatie

Elk moment het klimaat van een zomerochtend in huis. Consumenteninformatie Elk moment het klimaat van een zomerochtend in huis. Consumenteninformatie Een comfortabele leefomgeving is uw goed recht. Door de opwarming van de aarde is dat niet meer zo vanzelfsprekend. Om u toch

Nadere informatie

Sentinel Kinetic Advance

Sentinel Kinetic Advance Sentinel Kinetic Advance www.vent-axia.nl 1 Eigenschappen & Voordelen A + Hoogrendement kunststof tegenstroom warmtewisselaar (tot 94,3% rendement); Getest volgens NEN 5138-2004; Nieuwste energiezuinige

Nadere informatie

VENTILEREN IN ALLE RUST

VENTILEREN IN ALLE RUST VENTILEREN IN ALLE RUST OXYGEN2: DE VOORDELEN Altijd verse en gefilterde lucht in iedere ruimte Comfortabel, tochtvrij binnenklimaat Volautomatisch systeem met intelligente sensoren Fluisterstil en onzichtbaar

Nadere informatie

Een binnenklimaat dat bij u past Comfortabel wonen met energiebesparende ventilatie-oplossingen

Een binnenklimaat dat bij u past Comfortabel wonen met energiebesparende ventilatie-oplossingen Een binnenklimaat dat bij u past Comfortabel wonen met energiebesparende ventilatie-oplossingen wonen De ClimaRad ventilatie-oplossingen zorgen voor tochtvrije woonruimten, waarbij geluid van buiten binnen

Nadere informatie

Van inspectiezijde Acon

Van inspectiezijde Acon Van inspectiezijde 2016-01-21 Acon 2.7.140319.1 Klanten id 67174 Projectnaam (A2013 0272) / BMG bedrijfspand Diodeweg 9 Project 79 Unit naam Showroom (definitief) Unit 14 Toevoerlucht eq Prime-008 2000

Nadere informatie

Duco. www.atc-ventilation.be

Duco. www.atc-ventilation.be Duco www.atc-ventilation.be Duco Ducobox Classic ventilator pagina 3 Duco Comfort System pagina 4 Duco Comfort Plus System pagina 6 Duco Tronic System pagina 9 Duco Tronic Plus System pagina 11 Ducobox

Nadere informatie

Ademen zonder zorgen. Comfotube - Luchtverdeelsysteem

Ademen zonder zorgen. Comfotube - Luchtverdeelsysteem Ademen zonder zorgen Comfotube - Luchtverdeelsysteem Systemen voor een gezonde, comfortabele en energiezuinige ventilatie Gemiddeld 70% van onze tijd brengen we door tussen 4 muren. Een gezond binnenklimaat

Nadere informatie

Air Service Center staat dus niet zomaar voor klimaat op maat! 2. 1. Recuperatie-unit. 4. Afvoerschouw (groen)

Air Service Center staat dus niet zomaar voor klimaat op maat! 2. 1. Recuperatie-unit. 4. Afvoerschouw (groen) Gezond en ecologisch verantwoord wonen zijn factoren die vandaag meer dan ooit hun stempel op de markt drukken. In het hedendaagse drukke leven wil men thuiskomen in een comfortabele omgeving waar men

Nadere informatie

Ubiflux Vigor WTW. Zuivere kracht

Ubiflux Vigor WTW. Zuivere kracht Ubiflux Vigor WTW Zuivere kracht Ubiflux Vigor Nieuwe generatie ventilatie met warmteterugwinning Ubbink staat garant voor innovatieve systeemoplossingen die bijdragen aan een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Nadere informatie

Minder fijne stofdeeltjes Minder allergieen Meer innovatie. Nieuw in InspirAIR Home LUCHTZUIVERING VOOR WONINGEN

Minder fijne stofdeeltjes Minder allergieen Meer innovatie. Nieuw in InspirAIR Home LUCHTZUIVERING VOOR WONINGEN Minder fijne stofdeeltjes Minder allergieen Meer innovatie Nieuw in 2016 InspirAIR Home Het eerste centraal en geconnecteerd luchtzuiveringssysteem van Aldes die zich aanpast aan uw levensritme. LUCHTZUIVERING

Nadere informatie

Rapport aanvraag omgevingsvergunning Altra College Bleichrodt te Amsterdam

Rapport aanvraag omgevingsvergunning Altra College Bleichrodt te Amsterdam Rapport aanvraag omgevingsvergunning Altra College Bleichrodt te Amsterdam Datum: 3 maart 2017 Projectnr: 1342 Status: Definitief Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Uitgangspunten... 4 2.1 Scope Gezonde

Nadere informatie

Gezonder binnenklimaat = verbetering van leerprestaties

Gezonder binnenklimaat = verbetering van leerprestaties Vraaggestuurd ventileren op basis van Gezonder binnenklimaat = verbetering van leerprestaties Fris en gezond binnenklimaat Lage onderhoudskosten Lagere energiekosten Laag geluidsniveau Gebruiksvriendelijk

Nadere informatie

Opleiding Duurzaam Gebouw : Ventilatie: ontwerp en afstelling

Opleiding Duurzaam Gebouw : Ventilatie: ontwerp en afstelling Opleiding Duurzaam Gebouw : Ventilatie: ontwerp en afstelling Leefmilieu Brussel Relatie tussen de luchtkwaliteit en het ventilatiesysteem Samuel CAILLOU WTCB/CSTC Doelstelling(en) van de presentatie Overzicht:

Nadere informatie

Afvoer- en toevoer dakventilatoren

Afvoer- en toevoer dakventilatoren Ventilatoren Compacte WTW-units Modulaire luchtbehandelingsunits Luchtverdelingsproducten & Brandbeveiliging Afvoer- en toevoer dakventilatoren CDA / CDT Systemair wereldwijd Skinnskatteberg, Zweden Hoofdkantoor

Nadere informatie

Technische fiche Endura Delta

Technische fiche Endura Delta Endura Delta ENDURA DELTA 330 pagina s 2-5 New! Endura Delta 330 T4 Endura Delta 330 T2/B2 ENDURA DELTA 30 pagina s 6-9 Endura Delta 30 T4 Endura Delta 30 T2/B2 ENDURA DELTA 0 pagina s 10-13 New! Endura

Nadere informatie

Natuurlijk ventileren DUCO AT HOME. een verademing! We inspire at

Natuurlijk ventileren DUCO AT HOME. een verademing! We inspire at Natuurlijk ventileren een verademing! HOME WAAROM & HOE VENTILEREN? MAXIMALE Epeil winst > Basisventilatie > Doorvoerventilatie > Luchtafvoer > Ventilatieve koeling > Buitenzonwering Waarom ventileren?

Nadere informatie

De revolutionaire innovatie voor de kozijnindustrie!

De revolutionaire innovatie voor de kozijnindustrie! De revolutionaire innovatie voor de kozijnindustrie! Selekt MOVAIR+ kozijn 120 (Hout) Selekt MOVAIR+ kozijn waarvan de onderregel is uitgevoerd met MOVAIR+ glasvezelcomposietdorpel. Dit kozijn is uitgevoerd

Nadere informatie

Optimaal binnenklimaat

Optimaal binnenklimaat Itho Daalderop QualityFlow A + Optimaal binnenklimaat QualityFlow De revolutionaire luchtdistributie voor optimale ventilatie QualityFlow is een geavanceerd woningventilatiesysteem dat gebruik maakt van

Nadere informatie