Ontharen met IPL (Intense Pulsed Light)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ontharen met IPL (Intense Pulsed Light)"

Transcriptie

1 Ontharen met IPL (Intense Pulsed Light) Algemene informatie Erfelijke aanleg, hormoonhuishouding, leeftijd en medicijngebruik kunnen leiden tot overbeharing en haargroei op ongewenste plekken. biedt ontharingsbehandelingen aan die het probleem letterlijk bij de wortel aanpakken: met de Harmony XL, een hypermodern flitslampapparaat. Wat de oorzaak van de ongewenste beharing ook is, wij kunnen alle huidtypen en (bijna) alle haartypen behandelen. Met de aantekening dat als sprake is van afwijkende haargroei door een verstoorde hormoonhuishouding of erfelijke aanleg het resultaat niet hetzelfde zal zijn als wanneer het om normaal ontsierend lichaamshaar gaat. Hieronder leest u hoe de behandeling werkt en waarmee u rekening moet houden. Heeft u na lezing vragen, stel deze dan vooral. Als alles duidelijk is en u besluit deze behandeling te ondergaan, vragen wij u een toestemmingsformulier te tekenen. Hiermee geeft u uw akkoord aan de behandelend huidtherapeut. Hierna kan de behandeling worden gestart. Werking van de flitslamp De Harmony XL zendt lichtpulsen uit met een zeer hoge energiewaarde. De energie (licht) wordt via de kop van de flitslamp afgegeven aan de huid en omgezet in warmte. Een ingebouwd koelsysteem koelt de bovenste huidlaag (epidermale laag) continu, waardoor verbranding wordt voorkomen. Afhankelijk van uw indicatie zijn meerdere behandelingen nodig. Het apparaat heeft twee standen: HR-stand, geschikt voor huidtype I t/m III Met deze stand wordt traditioneel behandeld, waarbij de lichtpulsen kunnen variëren in breedte, snelheid en energiewaarde. SHR-stand, geschikt voor alle huidtypes (vooral vanaf huidtype III) Met deze stand kan vrijwel pijnloos worden onthaard. Door te werken met een lagere energiewaarde maar meer flitsen per seconde wordt het bloedvaatje naar het haarfollikel niet in één maar meerdere lichtpulsen gesloten. Net zo effectief als de HR-methode maar geschikt voor de donkere huid. De SHR-methode duurt langer, gebruikt meer lichtpulsen en is daardoor iets duurder in prijs.

2 Voor de behandeling Tijdens het eerste consult stellen wij een behandelplan op met daarin een schatting van het aantal behandelsessies dat u nodig heeft (minimaal 6). Voorafgaand aan uw eerste behandeling mag u minimaal 6 tot 8 weken niet in de zon of onder de zonnebank zijn geweest. Minimaal 1 week voor de behandeling mag u geen bruin-zonder-zon product gebruiken. Vergeet niet het getekende toestemmingsformulier in te leveren. Zonder dit formulier kan de behandeling niet doorgaan. De behandeling Afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied duurt een behandelsessie 10 tot 15 minuten (SHR vanaf 20 minuten). Allereerst zal uw behandelaar de huid desinfecteren. Hierna wordt een foto gemaakt zodat het resultaat achteraf goed kan worden beoordeeld. Het te behandelen gebied wordt afgetekend en er wordt contactgel aangebracht ter geleiding van de lichtstralen. Tot slot krijgt u een ondoorzichtige bril op om uw ogen te beschermen tegen de felle lichtflitsen. Behandeling met lichtpulsen is niet altijd pijnloos. Sommige lichaamsdelen zijn gevoeliger dan andere. Vaak ervaren patiënten een tintelend, prikkend gevoel, ook wel omschreven als elastiekjes of spelden die op de huid worden afgeschoten. Doordat de huid voortdurend wordt gekoeld, is de behandeling meestal goed te verdragen. De warmte die u voelt, is doorgaans een kwartier tot een half uur na de behandeling weer verdwenen. Mogelijke bijwerkingen Roodheid (verdwijnt na enkele uren, soms enkele dagen) Oedeemvorming (zwelling) Korstvorming Pijnlijke of gevoelige huid (kan 1 tot 5 dagen aanhouden)

3 Na de behandeling Na de behandeling wordt de contactgel verwijderd en een hydraterende crème aangebracht. Voor een snel herstel raden we aan na elke behandelsessie de huid gedurende een week dagelijks in te smeren met een hydraterende en beschermende crème ( Bv. Cicaplast). Verder dient u de huid tot drie weken na de laatste behandeling te beschermen met een zonnebrandfactor SPF 25, 30 of 50 (afhankelijk van uw huidtype). Hiermee voorkomt u verkleuringen als hyper- en hypopigmentatie. Tijdens de behandelperiode mag u niet zonnebaden (ook geen zonnebank) en geen gebruik maken van zgn. bruin-zonder-zon producten. Let op! Als u langer dan 30 tot 50 minuten na de behandeling nog steeds een branderig gevoel ervaart, neem dan contact op met ons. Te verwachten resultaat Na de eerste behandelsessie treden de eerste veranderingen op. Na de tweede behandeling is het verschil al zichtbaar. Het resultaat is onder normale omstandigheden definitief. Wie komen voor deze behandeling in aanmerking? In principe kan iedereen in aanmerking komen voor ontharing met IPL. Van nature getinte mensen of van met een door de zonnebank en zon getinte huid (Fitzpatrick huidtype IV, V en VI) komen in aanmerking voor behandeling met de SHR-stand. We raden behandeling af als: u zwanger bent of in verwachting wilt raken en behandeling in de omgeving van de buik zou moeten plaatsvinden. het te behandelen gebied tatoeages heeft. De tatoeage kan als gevolg van de behandeling vervagen of zelfs verdwijnen. Hetzelfde geldt voor permanente make-up. u in het te behandelen gebied lipofilling heeft gehad.

4 Ook als u voldoet aan één van de volgende contra-indicaties komt u niet altijd in aanmerking voor een behandeling met de Harmony XL. In voorkomende gevallen kan overleg plaatsvinden met de behandeld arts of huisarts. Epilepsie (valziekte) Gordelroos Herpes Simples (koortslip) Open wonden (Ulcus Cruris) Keloïdvorming (wildgroei van vlees) HIV, AIDS Hemofilie (bloed stolt niet of nauwelijks) Lupus Erythematosus (systeemziekte tast de inwendige organen aan) Zonneallergie/lichtallergie Trombose Hepatitis (leverontsteking) Ziekte van Crohn Reumatoïde artritis Kanker, specifiek huidkanker Radiotherapie (stralingstherapie) Bloedarmoede Multiple Sclerose Acute of Chronische nierinsufficiëntie Bacteriële of virale infecties Een verstoord immuunsysteem Actieve infectie van herpes of eczeem (in behandelgebied) Psoriasis (in behandelgebied) Diabetes (afhankelijk van insuline) Hormonale afwijkingen (gestimuleerd door intens licht) Gebruik van anticoagulantia Voorgeschiedenis van coagulopathieën Isotetrinoïne (Vitamine A-zuur), Roacutane of Tretinoïne (Vitamine A), Retin A in de vorige 6 maanden voor behandeling van acne of andere dermatologische aandoeningen Hypopigmentatie (Vitiligo), lichter worden van de huid Geïmplanteerde pacemaker of defibrilator Plaatsen met topische medicatie (zoals hydrocortisone), make-up, parfums, deodorants, sunblock, essentiële oliën of andere huidlotions PUVA-(licht)behandelingen

5 Verder is behandeling niet mogelijk als u de volgende medicijnen gebruikt: Antibiotica (tot 2 á 3 weken na laatste kuurbehandeling) Sint Janskruid (homeopathisch) Roaccutane (in de laatste 6 maanden voor de 1e behandeling) Corticosteroïden (ontstekingsremmers) Prednison (ontstekingsremmer) Bloedverdunners (zoals aspirine) Medicatie voor epileptische aanvallen Overige lichtgevoelige medicatie (bij chronische aandoeningen zoals ziekte van Crohn, reumatoïde artritis) Bereikbaarheid U kunt ons op maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot uur bereiken via het telefoonnummer 's Avonds en in het weekend kunt u, alleen in spoedeisende gevallen, contact opnemen met de Pellegrinus Kliniek op hetzelfde nummer.

J A S M I N E L A S E R C L I N I C S F O R A S M O O T H L I F E A L G E M E N E V O O R W A A R D E N

J A S M I N E L A S E R C L I N I C S F O R A S M O O T H L I F E A L G E M E N E V O O R W A A R D E N ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN 1 2 3 4 5 6 Er mee bekend te zijn dat de behandelingen nop eigen risico plaats zal vinden. Ervan bewust zijn dat succes niet met zekerheid kan worden gegarandeerd.

Nadere informatie

Laserbehandeling. Behandeling door de plastisch chirurg

Laserbehandeling. Behandeling door de plastisch chirurg Laserbehandeling Behandeling door de plastisch chirurg 2 Inleiding Dankzij de vooruitgang in de nieuwe technologieën kunnen we een enorme verscheidenheid aan huidletsels, aandoeningen, oneffenheden, tatoeages

Nadere informatie

Cosmetische Dermatologie Slingeland. Patiënteninformatie. Ontharen met IPL. Slingeland Ziekenhuis

Cosmetische Dermatologie Slingeland. Patiënteninformatie. Ontharen met IPL. Slingeland Ziekenhuis Cosmetische Dermatologie Slingeland Ontharen met IPL i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Met een IPL-behandeling is het mogelijk ongewenste haren langdurig tot definitief te verwijderen.

Nadere informatie

Cosmetische Dermatologie Slingeland. Patiënteninformatie. Ontharen met laser. Slingeland Ziekenhuis

Cosmetische Dermatologie Slingeland. Patiënteninformatie. Ontharen met laser. Slingeland Ziekenhuis Cosmetische Dermatologie Slingeland Ontharen met laser i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Met een laserbehandeling is het mogelijk ongewenste haren langdurig tot definitief te verwijderen.

Nadere informatie

Lasertherapie bij ongewenste haargroei

Lasertherapie bij ongewenste haargroei Lasertherapie bij ongewenste haargroei Afdeling dermatologie Lasertherapie Met het Gentlemax Pro lasersysteem kan ongewenste haargroei verwijderd worden. Deze laser is geschikt voor behandeling van alle

Nadere informatie

Veel gestelde vragen BaByliss IPL Homelight

Veel gestelde vragen BaByliss IPL Homelight Veel gestelde vragen BaByliss IPL Homelight 1. Wie kan de Homelight gebruiken? De Homelight kan worden gebruikt door zowel mannen als vrouwen, maar wordt niet aanbevolen voor personen onder de 18 jaar.

Nadere informatie

Behandeling van couperose met IPL

Behandeling van couperose met IPL Cosmetische Dermatologie Slingeland Behandeling van couperose met IPL i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Couperose is een netwerk van dunne rode en soms blauwe adertjes die meestal in

Nadere informatie

De Homelight kan worden gebruikt door zowel mannen als vrouwen, maar wordt niet aanbevolen voor personen onder de 18 jaar.

De Homelight kan worden gebruikt door zowel mannen als vrouwen, maar wordt niet aanbevolen voor personen onder de 18 jaar. Veel gestelde vragen over Homelight (G910E) 1. Wie kan de Homelight gebruiken? De Homelight kan worden gebruikt door zowel mannen als vrouwen, maar wordt niet aanbevolen voor personen onder de 18 jaar.

Nadere informatie

ontharen met de Lightsheer laser

ontharen met de Lightsheer laser Huidcentrum ZorgSaam focus op schoonheid... ontharen met de Lightsheer laser 1 2 Ontharen met de Lightsheer laser Wilt u uw ongewenste haargroei verwijderen met behulp van een doeltreffende methode? De

Nadere informatie

Verwijderen pigmentvlekken met IPL

Verwijderen pigmentvlekken met IPL Cosmetische Dermatologie Slingeland Verwijderen pigmentvlekken met IPL i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Blootstelling aan zonlicht zorgt ervoor dat de huid pigment aanmaakt en bruin

Nadere informatie

Behandeling van couperose met laser

Behandeling van couperose met laser Cosmetische Dermatologie Slingeland Behandeling van couperose met laser i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Couperose is een netwerk van dunne rode en soms blauwe adertjes die meestal

Nadere informatie

ECURI IPL ontharing informatie voor uw cliënt:

ECURI IPL ontharing informatie voor uw cliënt: ECURI IPL ontharing informatie voor uw cliënt: U heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in onze IPL-flitslichtontharing. Om u een goed en eerlijk inzicht te geven in de voordelen, maar ook de mogelijke

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Laserbehandeling. Ontharen met de SHR & HR -ontharingsmethode

PATIËNTEN INFORMATIE. Laserbehandeling. Ontharen met de SHR & HR -ontharingsmethode PATIËNTEN INFORMATIE Laserbehandeling Ontharen met de SHR & HR -ontharingsmethode Door middel van deze informatiefolder wil de polikliniek Plastische Chirurgie van het Maasstad Ziekenhuis u een globaal

Nadere informatie

Permanente make-up en nazorg

Permanente make-up en nazorg Permanente make-up en nazorg Inhoud Toestemming... 3 Risico s van permanente make-up (PMU)... 3 Geen permanente make-up... 3 Het zetten van de permanente make-up... 4 Nazorg... 4 Nazorginstructie... 4

Nadere informatie

KLANTEN INTAKEFORMULIER

KLANTEN INTAKEFORMULIER KLANTEN INTAKEFORMULIER Wanneer u als cliënt bij ons komt, is een intake gesprek altijd nodig. Tijdens deze intake wordt u uitgebreid geïnformeerd over de uitvoering en werking van de behandeling met Epilfree.

Nadere informatie

Heeft u al andere behandelingen ondergaan om dit doel te bereiken?

Heeft u al andere behandelingen ondergaan om dit doel te bereiken? ACTIE Intakegesprek IPL systeem GELDIG TOT 1-12- 2011 Datum.-..-. Achternaam Voornaam Adres Postcode Woonplaats Telefoonnummer Mobiel Geboortedatum Kledingmaat* Intake en behandeling Tijdens het intake

Nadere informatie

Ontharingslaser. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Ontharingslaser. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Ontharingslaser Na overleg met uw dermatoloog heeft u besloten om binnenkort een behandeling met de ontharingslaser te ondergaan. In deze folder leest u meer hierover. Lees de folder voor de behandeling

Nadere informatie

Eyeliner. Absolute Beauty and Image. Absolute Beauty and Image. Absolute Beauty and Image. Absolute Beauty and Image

Eyeliner. Absolute Beauty and Image. Absolute Beauty and Image. Absolute Beauty and Image. Absolute Beauty and Image Eyeliner Enkel onder Enkel boven Enkel boven Enkel boven, enkel onder Dubbel boven, enkel onder Enkel boven, enkel onder Wenkbrauwen Wenkbrauw: 3D techniek / Eye-liner: boven & onder Wenkbrauwen 2D techniek

Nadere informatie

Intense pulsed light haar verwijdering in eigen huis

Intense pulsed light haar verwijdering in eigen huis PRODUCT TITEL: SLAGZIN: Rio Intense Pulsed Light Hair Remover Intense pulsed light haar verwijdering in eigen huis PRODUCT FUNCTIES: Behandeld tot 180 haren in een groot behandelgebied in slechts enkele

Nadere informatie

Cosmetische Dermatologie Slingeland. Patiënteninformatie. Acne-peeling en laserbehandeling. Slingeland Ziekenhuis

Cosmetische Dermatologie Slingeland. Patiënteninformatie. Acne-peeling en laserbehandeling. Slingeland Ziekenhuis Cosmetische Dermatologie Slingeland Acne-peeling en laserbehandeling i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Er zijn meerdere factoren van invloed op het ontstaan van acne. Eén van die factoren

Nadere informatie

Behandeling van ontsierende beenvaatjes met laser

Behandeling van ontsierende beenvaatjes met laser Cosmetische Dermatologie Slingeland i Behandeling van ontsierende beenvaatjes met laser Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Ontsierende vaatjes op de benen zijn de zichtbare kleine rode

Nadere informatie

U kunt bij Flawless Visagie terecht voor permanente make-up. Visagiste Vanessa Swart-Felter is speciaal opgeleid om deze behandelingen uit te voeren.

U kunt bij Flawless Visagie terecht voor permanente make-up. Visagiste Vanessa Swart-Felter is speciaal opgeleid om deze behandelingen uit te voeren. Permanente Make-up Permanente Make-up Risico s U kunt bij Flawless Visagie terecht voor permanente make-up. Visagiste Vanessa Swart-Felter is speciaal opgeleid om deze behandelingen uit te voeren. Heeft

Nadere informatie

Bentlon IPL Dual Power Flash Gold. Duurzaam ontharen en huidverbetering met fl itslicht!

Bentlon IPL Dual Power Flash Gold. Duurzaam ontharen en huidverbetering met fl itslicht! Bentlon IPL Dual Power Flash Gold Duurzaam ontharen en huidverbetering met fl itslicht! Hoe werkt de Bentlon IPL Dual Power Flash Gold? Met de Bentlon IPL Dual Power Flash Gold kunt u veel meer dan alleen

Nadere informatie

Ambulante Flebectomie volgens Muller

Ambulante Flebectomie volgens Muller Ambulante Flebectomie volgens Muller Algemene informatie Bij u zijn spataderen geconstateerd van een formaat dat het beste kan worden behandeld volgens de Muller methode. Bij deze techniek, genoemd naar

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Azathioprine Voorgeschreven door de reumatoloog

Patiënteninformatie. Azathioprine Voorgeschreven door de reumatoloog Patiënteninformatie Azathioprine Voorgeschreven door de reumatoloog Inhoud Inleiding... 4 Werking van azathioprine... 4 Wanneer wordt azathioprine voorgeschreven?... 4 Het gebruik van azathioprine...

Nadere informatie

Cosmetische tatoeage/ permanente make-up

Cosmetische tatoeage/ permanente make-up Cosmetische tatoeage/ permanente make-up U wilt een cosmetische tatoeage of permanente make-up laten aanbrengen. In deze brochure informeren wij u over beide ingrepen. Daarnaast krijgt u adviezen voor

Nadere informatie

Cosmetische Dermatologie Slingeland. Patiënteninformatie. Acne-peeling en laserbehandeling. Slingeland Ziekenhuis

Cosmetische Dermatologie Slingeland. Patiënteninformatie. Acne-peeling en laserbehandeling. Slingeland Ziekenhuis Cosmetische Dermatologie Slingeland Acne-peeling en laserbehandeling i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Er zijn meerdere factoren van invloed op het ontstaan van acne. Eén van die factoren

Nadere informatie

www.azstlucas.be > CO2-laser Dienst huidziekten

www.azstlucas.be > CO2-laser Dienst huidziekten www.azstlucas.be > CO2 Dienst huidziekten CO2 2 Wat is gefractioneerde CO2behandeling? 3 Beperkingen vóór of na de behandeling 4 Verloop van de behandeling 5 Na de behandeling 6 Goed om weten 7 Contact

Nadere informatie

UVB lichttherapie Lichttherapie bij huidklachten

UVB lichttherapie Lichttherapie bij huidklachten UVB lichttherapie Lichttherapie bij huidklachten Polikliniek dermatologie U heeft met uw arts afgesproken dat u binnenkort start met lichttherapie. U leest in deze brochure: wat lichttherapie inhoudt hoe

Nadere informatie

Dermatologie. Lichttherapie (UV-B)

Dermatologie. Lichttherapie (UV-B) Dermatologie Lichttherapie (UV-B) Inleiding Zonlicht kan een gunstige werking hebben op verschillende huidziekten, zoals psoriasis of eczeem. Voor de behandeling van deze aandoening kennen we daarom een

Nadere informatie

Cliënt Informatie. Toestemmingsformulier behandeling

Cliënt Informatie. Toestemmingsformulier behandeling Cliënt Informatie Naam: Geboortedatum: / / Adres: Telefoonnummer: Emailadres: PMU behandeling: PMU behandelprijs: Euro Toestemmingsformulier behandeling De werking en methode van de voorgestelde Permanente

Nadere informatie

Cosmetische Dermatologie Slingeland. Patiënteninformatie. Huidverbetering door chemische peeling en laserbehandeling. Slingeland Ziekenhuis

Cosmetische Dermatologie Slingeland. Patiënteninformatie. Huidverbetering door chemische peeling en laserbehandeling. Slingeland Ziekenhuis Cosmetische Dermatologie Slingeland Huidverbetering door chemische peeling en laserbehandeling i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Voor huidverbetering is de combinatie van een peeling

Nadere informatie

HYALURON PEN FILLERS

HYALURON PEN FILLERS HYALURON PEN FILLERS RISICOFORMULIER RISICOFORMULIER INFORMATIE OVER RISICO S RISICO S BEHANDELING MET (HYALURONZUUR) FILLER Het behandelen met hyaluron filler brengt risico s met zich mee. Tijdens Tijdens

Nadere informatie

Laserbehandeling bij couperose

Laserbehandeling bij couperose DERMATOLOGIE Laserbehandeling bij couperose BEHANDELING Laserbehandeling bij couperose Couperose is een huidaandoening waarbij er in het gezicht rode tot paarse bloedvaatjes te zien zijn. Deze verwijde

Nadere informatie

Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid Hygiënerichtlijn voor permanente make-up Juni 2014, met wijzigingen mei 2016

Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid Hygiënerichtlijn voor permanente make-up Juni 2014, met wijzigingen mei 2016 Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid Hygiënerichtlijn voor permanente make-up Juni 2014, met wijzigingen mei 2016 WWW.DEPERMANENTMAKEUPSTUDIO.NL 8 Informatie voor de klant In dit hoofdstuk vindt u informatie

Nadere informatie

Verzorgingsinstituut. Elegans INFORMATIEMAP. PhotoNova PLS3. Openingsuren :

Verzorgingsinstituut. Elegans INFORMATIEMAP. PhotoNova PLS3. Openingsuren : Verzorgingsinstituut Elegans INFORMATIEMAP PhotoNova PLS3 Openingsuren : Dinsdag 13.00 tot 20.00 Woensdag 9.00 tot 18.00 Donderdag 9.00 tot 20.00 Vrijdag 9.00 tot 18.00 Zaterdag 9.00 tot 15.00 Zondag en

Nadere informatie

Behandeling met gefractioneerde, ablatieve

Behandeling met gefractioneerde, ablatieve Dermatologie Behandeling met gefractioneerde, ablatieve CO2 laser Bij de CO2-laserbehandeling is het belangrijk dat u van tevoren goed op de hoogte bent van de instructies. Leest u de informatie in deze

Nadere informatie

De meest gestelde vragen over Permanente make-up

De meest gestelde vragen over Permanente make-up De meest gestelde vragen over Permanente make-up De behandeling Voor wie is permanente make-up geschikt?: In principe is PMU voor iedereen geschikt, voor dames en heren, voor jong en voor oud, mits de

Nadere informatie

User manual SC1982 SC1981

User manual SC1982 SC1981 User manual SC1982 SC1981 1 SC1982, SC1981 NEDERLANDS 88 88 NEDERLANDS Introductie Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Als u volledig wilt profiteren van de ondersteuning die Philips

Nadere informatie

Haarverwijdering. Huidverjonging. Rimpelbehandeling. Couperosebehandeling. Pigmentvlekken. Acne behandeling. beauty

Haarverwijdering. Huidverjonging. Rimpelbehandeling. Couperosebehandeling. Pigmentvlekken. Acne behandeling. beauty Haarverwijdering Huidverjonging Rimpelbehandeling Couperosebehandeling Pigmentvlekken Acne behandeling beauty Haarverwijdering Ongewenste haargroei is een probleem dat komt bij vrouwen en mannen. Bij vrouwen

Nadere informatie

Etanercept. Enbrel, Benepali

Etanercept. Enbrel, Benepali Etanercept Enbrel, Benepali Inhoud Hoe werkt etanercept? 3 Voor welke aandoeningen wordt etanercept gebruikt? 3 Hoe moet ik het gebruiken? 3 Hoe moet ik het bewaren? 4 Wat zijn mogelijke bijwerkingen?

Nadere informatie

H.341878.0415. Spataderbehandeling door middel van inspuiten vloeistof

H.341878.0415. Spataderbehandeling door middel van inspuiten vloeistof H.341878.0415 Spataderbehandeling door middel van inspuiten vloeistof Inleiding U heeft samen met uw arts besloten om uw spataderen te laten behandelen. Dit is de spataderbehandeling door middel van inspuiten

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Laserbehandeling. Verbeteren van littekens met de ipixel Erbium laser Polikliniek Plastische Chirurgie

PATIËNTEN INFORMATIE. Laserbehandeling. Verbeteren van littekens met de ipixel Erbium laser Polikliniek Plastische Chirurgie PATIËNTEN INFORMATIE Laserbehandeling Verbeteren van littekens met de ipixel Erbium laser Polikliniek Plastische Chirurgie Door middel van deze informatiefolder wil de polikliniek Plastische Chirurgie

Nadere informatie

Infliximab Inflectra, Remicade, Remsima

Infliximab Inflectra, Remicade, Remsima Infliximab Inflectra, Remicade, Remsima Ziekenhuis Gelderse Vallei Het doel van deze folder is u praktische informatie te geven over het nieuwe medicijn dat u gaat gebruiken: infliximab. Hoe werkt infliximab?

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Hydroxychloroquine Voorgeschreven door de reumatoloog

Patiënteninformatie. Hydroxychloroquine Voorgeschreven door de reumatoloog Patiënteninformatie Hydroxychloroquine Voorgeschreven door de reumatoloog Inhoud Inleiding... 4 Werking en toepassing... 4 Wanneer wordt hydroxychloroquine voorgeschreven?... 4 Het gebruik van hydroxychloroquine...

Nadere informatie

Adalimumab Humira. Ziekenhuis Gelderse Vallei

Adalimumab Humira. Ziekenhuis Gelderse Vallei Adalimumab Humira Ziekenhuis Gelderse Vallei Het doel van deze folder is u praktische informatie te geven over het nieuwe medicijn dat u gaat gebruiken: adalimumab. Hoe werkt adalimumab? Bij patiënten

Nadere informatie

Echte laserontharing voor blijvende resultaten

Echte laserontharing voor blijvende resultaten PRODUCT TITEL: Rio Salon Laser Haar Verwijdering SLAGZIN: Echte laserontharing voor blijvende resultaten PRODUCT FUNCTIES: Behandelt individuele haren. Klinisch bewezen permanente haarvermindering. Vernietigt

Nadere informatie

Etanercept Enbrel, Benepali

Etanercept Enbrel, Benepali Etanercept Enbrel, Benepali Ziekenhuis Gelderse Vallei Het doel van deze folder is u praktische informatie te geven over het nieuwe medicijn dat u gaat gebruiken: etanercept. Hoe werkt etanercept? Bij

Nadere informatie

Azathioprine of 6-Mercaptopurine

Azathioprine of 6-Mercaptopurine Azathioprine of 6-Mercaptopurine Azathioprine/6-Mercaptopurine Uw maag-darm-leverarts heeft in overleg met u besloten u te gaan behandelen met het Azathioprine (Imuran) of 6-Mercaptopurine (Puri-Nethol).

Nadere informatie

TOESTEMMINGSFORMULIER model

TOESTEMMINGSFORMULIER model TOESTEMMINGSFORMULIER model Ondergetekende, Voornaam :----------------------------------------------------------------------------------- Achternaam :----------------------------------------Geboortedatum-----------------------

Nadere informatie

PDT Photodynamische therapie

PDT Photodynamische therapie PDT Photodynamische therapie Algemene informatie voor de patiënt Buitenlust 35 5803 AZ - Venray 088-1666111 info@mohsa.nl - www.mohsa.nl Inleiding In overleg met uw arts is besloten dat u behandeld wordt

Nadere informatie

Behandeling van psoriasis met methotrexaat

Behandeling van psoriasis met methotrexaat Behandeling van psoriasis met methotrexaat In overleg met uw dermatoloog heeft u besloten om voor de behandeling van uw psoriasis methotrexaat te gaan gebruiken. In deze folder leest u hoe dit middel werkt

Nadere informatie

Dermatologie. UVB lichttherapie. www.catharinaziekenhuis.nl

Dermatologie. UVB lichttherapie. www.catharinaziekenhuis.nl Dermatologie UVB lichttherapie www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl DER009 / UVB lichttherapie / 18-07-2014 2 UVB lichttherapie U heeft met uw

Nadere informatie

Verwijder uw ongewenste haren snel, veilig en vrijwel pijnloos met Ellipse

Verwijder uw ongewenste haren snel, veilig en vrijwel pijnloos met Ellipse Verwijder uw ongewenste haren snel, veilig en vrijwel pijnloos met Ellipse KLINISCH BEWEZEN VEILIG EN EFFECTIEF Maak een einde aan de vaak langzame, lastige en pijnlijke manier van ontharen. Scheren,

Nadere informatie

Inleiding Wat is Methotrexaat? Voor welke patiënten is Methotrexaat geschikt? Wanneer mag Methotrexaat niet gebruikt worden?

Inleiding Wat is Methotrexaat? Voor welke patiënten is Methotrexaat geschikt? Wanneer mag Methotrexaat niet gebruikt worden? METHOTREXAAT 1173 Inleiding In deze folder vindt u informatie over de werking en bijwerkingen van Methotrexaat. De folder is bedoeld voor psoriasispatiënten die behandeld worden met Methotrexaat. Wat is

Nadere informatie

Behandeling van de huid met behulp van laser

Behandeling van de huid met behulp van laser Behandeling van de huid met behulp van laser Inleiding Deze folder bevat informatie over de verschillende behandeling die uitgevoerd kunnen worden met behulp van lasertechniek. Wij zijn gespecialiseerd

Nadere informatie

Lichttherapie bij huidziekten

Lichttherapie bij huidziekten Patiënteninformatie Lichttherapie bij huidziekten 1234567890-terTER_ Lichttherapie bij huidziekten U heeft een afspraak in Tergooi voor een behandeling. Onze artsen en medewerkers doen er alles aan om

Nadere informatie

Pijncentrum. Behandeling met Qutenza -huidpleister

Pijncentrum. Behandeling met Qutenza -huidpleister Pijncentrum Behandeling met Qutenza -huidpleister Inleiding Op het pijncentrum is met u besproken dat uw pijnklachten behandeld gaan worden door middel van een Qutenza huidpleister. In deze folder willen

Nadere informatie

Instructies voor het gebruik van Enbrel (etanercept)

Instructies voor het gebruik van Enbrel (etanercept) Instructies voor het gebruik van Enbrel (etanercept) Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 2 Voor wie is deze therapie geschikt?... 1 3 Voor het starten met de behandeling... 1 4 Starten met Enbrel... 2 5 Toediening...

Nadere informatie

nierbiopsie Wat is een nierbiopsie?

nierbiopsie Wat is een nierbiopsie? nierbiopsie Na overleg met uw arts laat u een nierbiopsie doen. Bij een nierbiopsie halen we via een punctie enkele kleine stukjes weefsel uit een van uw nieren. Na onderzoek kunnen we meer weten over

Nadere informatie

SPATADERBEHANDELING SCLEROCOMPRESSIETHERAPIE (SCT)

SPATADERBEHANDELING SCLEROCOMPRESSIETHERAPIE (SCT) SPATADERBEHANDELING SCLEROCOMPRESSIETHERAPIE (SCT) Inleiding Samen met uw arts heeft u besloten uw spataderen te laten behandelen door middel van het inspuiten van een medicinale vloeistof. De vloeistof

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Adalimumab Voorgeschreven door reumatoloog

Patiënteninformatie. Adalimumab Voorgeschreven door reumatoloog Patiënteninformatie Adalimumab Voorgeschreven door reumatoloog Inhoud Inleiding... 4 Werking van adalimumab... 4 Wanneer wordt adalimumab voorgeschreven?... 4 Voorbereiding... 5 Gebruik van adalimumab...

Nadere informatie

Naam: Geboortedatum: 3a. Hebt U een acuut reuma gehad? (II) (I)

Naam: Geboortedatum: 3a. Hebt U een acuut reuma gehad? (II) (I) Naam: Geboortedatum: Op dit vragenformulier komen vragen voor, over Uw gezondheid, die gevoelsmatig niet direct van belang lijken te zijn voor de mondhygiënist. Maar ook vragen over Uw gezondheid en medicijngebruik,

Nadere informatie

Wat moet je weten over IPL

Wat moet je weten over IPL F.A.Q. Wat moet je weten over IPL Wat is Acne? Intense pulsed light (IPL) wordt gebruikt om overbeharing en huidaandoeningen effectief te behandelen. Verschillende onderdelen in de huid absorberen licht

Nadere informatie

Maatschap Anesthesiologie / Pijncentrum. Zenuwwortelblokkade

Maatschap Anesthesiologie / Pijncentrum. Zenuwwortelblokkade Maatschap Anesthesiologie / Pijncentrum Algemeen U heeft in overleg met uw behandelend anesthesioloog-pijnspecialist besloten dat uw pijnklachten behandeld worden met een blokkade van de zenuwwortel. In

Nadere informatie

Photodynamische therapie

Photodynamische therapie Dermatologie Photodynamische therapie www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud Wat is photodynamische therapie (PDT)?... 3 Wanneer kunt u met PDT behandeld worden?... 3 Voorbereiding... 4 De behandeling... 4

Nadere informatie

Continu bloedglucosemeting Met behulp van de ipro2

Continu bloedglucosemeting Met behulp van de ipro2 U krijgt binnenkort een onderzoek voor het meten van de bloedwaarden. Dit gebeurt met een sensor die onder de huid wordt ingebracht, de ipro. De ipro meet meerdere dagen achter elkaar, elke minuten uw

Nadere informatie

Lichttherapie (PUVA) Radboud universitair medisch centrum

Lichttherapie (PUVA) Radboud universitair medisch centrum Lichttherapie (PUVA) In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot een therapie met ultraviolet (UV) licht in het Radboudumc. De PUVA-behandeling vindt plaats op de afdeling Lichttherapie van

Nadere informatie

DERMATOLOGISCH DAGBEHANDELINGSCENTRUM

DERMATOLOGISCH DAGBEHANDELINGSCENTRUM DERMATOLOGISCH DAGBEHANDELINGSCENTRUM 17992 Inleiding Het Sint Franciscus Gasthuis heeft het Dermatologisch Dagbehandelingscentrum. Het centrum voorziet in een behoefte om zonder opname in het Sint Franciscus

Nadere informatie

Adalimumab (Humira) bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa Maag-Darm-Levercentrum. Beter voor elkaar

Adalimumab (Humira) bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa Maag-Darm-Levercentrum. Beter voor elkaar Adalimumab (Humira) bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa Maag-Darm-Levercentrum Beter voor elkaar 2 Inleiding Uw behandelend arts heeft met u gesproken over het gebruik van Adalimumab (Humira).

Nadere informatie

SPATADERBEHANDELING SCLEROCOMPRESSIETHERAPIE (SCT)

SPATADERBEHANDELING SCLEROCOMPRESSIETHERAPIE (SCT) SPATADERBEHANDELING SCLEROCOMPRESSIETHERAPIE (SCT) 17841 Inleiding Samen met uw arts heeft u besloten uw spataderen te laten behandelen door middel van het inspuiten van een medicinale vloeistof. De vloeistof

Nadere informatie

Laserbehandelingen van een huidaandoening

Laserbehandelingen van een huidaandoening Dermatologie Patiënteninformatie Laserbehandelingen van een huidaandoening U ontvangt deze informatie, omdat u een huidaandoening heeft en daarvoor een laserbehandeling krijgt. Hierin kunt u lezen wat

Nadere informatie

SPATADERBEHANDELING SCLEROCOMPRESSIETHERAPIE (SCT) FRANCISCUS VLIETLAND

SPATADERBEHANDELING SCLEROCOMPRESSIETHERAPIE (SCT) FRANCISCUS VLIETLAND SPATADERBEHANDELING SCLEROCOMPRESSIETHERAPIE (SCT) FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding Samen met uw arts heeft u besloten uw spataderen te laten behandelen door middel van het inspuiten van een medicinale vloeistof.

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Adalimumab (Humira ) Voorgeschreven door reumatoloog

Patiënteninformatie. Adalimumab (Humira ) Voorgeschreven door reumatoloog Patiënteninformatie Adalimumab (Humira ) Voorgeschreven door reumatoloog Inhoud Inleiding... 3 Werking van adalimumab... 3 Wanneer wordt adalimumab voorgeschreven?... 3 Gebruik van adalimumab... 3 Controle...

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Leflunomide Voorgeschreven door de reumatoloog

Patiënteninformatie. Leflunomide Voorgeschreven door de reumatoloog Patiënteninformatie Leflunomide Voorgeschreven door de reumatoloog Inhoud Inleiding... 4 Werking van leflunomide... 4 Het gebruik van leflunomide... 4 Hoe bewaar ik leflunomide?... 5 Controle... 5 Bijwerkingen...

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Laserbehandeling. Verwijderen van tatoeages (Q-switched laser) Polikliniek Plastische Chirurgie

PATIËNTEN INFORMATIE. Laserbehandeling. Verwijderen van tatoeages (Q-switched laser) Polikliniek Plastische Chirurgie PATIËNTEN INFORMATIE Laserbehandeling Verwijderen van tatoeages (Q-switched laser) Polikliniek Plastische Chirurgie Door middel van deze informatiefolder wil de Polikliniek Plastische Chirurgie van het

Nadere informatie

Compensatie verplicht eigen risico

Compensatie verplicht eigen risico Compensatie verplicht eigen risico 2011 In dit document vindt u de antwoorden op 26 vragen over de compensatie eigen risico 2011 (bijgewerkt tot 25 augustus 2011) 1. Wanneer kom ik in aanmerking voor compensatie

Nadere informatie

Instructies voor het gebruik van Ustekinumab-Stelara

Instructies voor het gebruik van Ustekinumab-Stelara Instructies voor het gebruik van Ustekinumab-Stelara Inhoud 1. Inleiding 2. Wie is geschikt voor deze therapie 3. Voor het starten met de behandeling 4. Starten met Stelara 5. Toediening 6. Effectiviteit

Nadere informatie

Lichttherapie Afdeling Dermatologie

Lichttherapie Afdeling Dermatologie Zonlicht kan een gunstige werking hebben op verschillende huidziekten, zoals psoriasis of eczeem. Voor de behandeling van deze aandoeningen bestaat er daarom een therapie die de zon nabootst: lichttherapie.

Nadere informatie

Lichttherapie. Dermatologie. Met UV-A en UV-B licht

Lichttherapie. Dermatologie. Met UV-A en UV-B licht Dermatologie Lichttherapie Met UV-A en UV-B licht Inleiding U heeft in overleg met uw behandelend arts besloten om UVA of UVB lichttherapie te volgen. U krijgt hierover informatie van uw behandelend arts

Nadere informatie

PHOTO DYNAMISCHE THERAPIE (PDT)

PHOTO DYNAMISCHE THERAPIE (PDT) PATIËNTENINFORMATIE SPIJKENISSE Medisch Centrum PHOTO DYNAMISCHE THERAPIE (PDT) In deze folder geeft het Spijkenisse Medisch Centrum u algemene informatie over de Photo Dynamische Therapie (PDT) bij actinische

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Etanercept Voorgeschreven door de reumatoloog

Patiënteninformatie. Etanercept Voorgeschreven door de reumatoloog Patiënteninformatie Etanercept Voorgeschreven door de reumatoloog Inhoud Inleiding... 3 Werking van etanercept... 3 Wanneer wordt etanercept voorgeschreven?... 3 Voorbereiding... 3 Het gebruik van etanercept...

Nadere informatie

De Energist-Ultra onderscheidt zich echter van de andere systemen door het unieke VPL-systeem:

De Energist-Ultra onderscheidt zich echter van de andere systemen door het unieke VPL-systeem: VPL: variable pulsed light (variabel gepulseerd licht) VPL vertegenwoordigt de volgende generatie binnen de technologie van effectieve permanente ontharing. VPL is dan ook het resultaat van jarenlange

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Azathioprine (Imuran ) Voorgeschreven door de reumatoloog

Patiënteninformatie. Azathioprine (Imuran ) Voorgeschreven door de reumatoloog Patiënteninformatie Azathioprine (Imuran ) Voorgeschreven door de reumatoloog Inhoud Inleiding... 3 Werking van azathioprine... 3 Het gebruik van azathioprine... 3 Bijwerkingen... 4 Controle... 4 Vruchtbaarheid,

Nadere informatie

huidlupus chronische discoïde lupus erythematodes (CDLE) subacute cutane lupus erythematodes (SCLE)

huidlupus chronische discoïde lupus erythematodes (CDLE) subacute cutane lupus erythematodes (SCLE) huidlupus chronische discoïde lupus erythematodes (CDLE) en subacute cutane lupus erythematodes (SCLE) Wat is lupus? Lupus is een auto-immuunziekte, dat wil zeggen een ontregeling van het eigen afweersysteem,

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Etanercept (Enbrel ) Voorgeschreven door de reumatoloog

Patiënteninformatie. Etanercept (Enbrel ) Voorgeschreven door de reumatoloog Patiënteninformatie Etanercept (Enbrel ) Voorgeschreven door de reumatoloog Inhoud Inleiding... 3 Werking van etanercept... 3 Wanneer wordt etanercept voorgeschreven?... 3 Het gebruik van etanercept...

Nadere informatie

Radiofrequente ablatie van spataderen (VNUS)

Radiofrequente ablatie van spataderen (VNUS) Radiofrequente ablatie van spataderen (VNUS) Algemene informatie VNUS Fast Closure is het dichtmaken van de spatader van binnenuit met behulp van radiogolven (ongeveer zoals die ook in een magnetron gebruikt

Nadere informatie

Percutane chordotomie Behandeling van pijn bij kanker bij het Pijnbehandelcentrum

Percutane chordotomie Behandeling van pijn bij kanker bij het Pijnbehandelcentrum Percutane chordotomie Behandeling van pijn bij kanker bij het Pijnbehandelcentrum Albert Schweitzer ziekenhuis oktober 2012 pavo 0802 Inleiding Uw behandelend arts heeft met u besproken dat u in aanmerking

Nadere informatie

Bijsluiter Triamcinolonacetonide 0,1% in paraffine capitis 10% lotion 100 g Versie 1.0

Bijsluiter Triamcinolonacetonide 0,1% in paraffine capitis 10% lotion 100 g Versie 1.0 Triamcinolonacetonide 0,1% in paraffine capitis 10% lotion Werking en toepassingen Wat doet dit medicijn en waarbij wordt het gebruikt? De werkzame stof in triamcinolonacetonide 0,1% in paraffine capitis

Nadere informatie

Pijnbestrijding bij gordelroos. Herpes zoster

Pijnbestrijding bij gordelroos. Herpes zoster Pijnbestrijding bij gordelroos Herpes zoster Inleiding U heeft zojuist een behandeling ondergaan om uw pijnklachten als gevolg van gordelroos te bestrijden, of u zult deze behandeling binnenkort ondergaan.

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Infliximab Voorgeschreven door de reumatoloog

Patiënteninformatie. Infliximab Voorgeschreven door de reumatoloog Patiënteninformatie Infliximab Voorgeschreven door de reumatoloog Inhoud Inleiding... 3 Werking van infliximab... 3 Wanneer wordt infliximab voorgeschreven?... 3 Voorbereiding... 3 Het gebruik van infliximab...

Nadere informatie

16. Vitiligo. dermatologie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

16. Vitiligo. dermatologie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! 16. Vitiligo dermatologie Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Wat is vitiligo? Bij vitiligo heeft u witte plekken op de huid. De kleur (het pigment) verdwijnt uit uw huid. Het

Nadere informatie

YERVOY. (ipilimumab) Concentraat voor oplossing voor infusie. Patiëntenbrochure. met patiëntenwaarschuwingskaart

YERVOY. (ipilimumab) Concentraat voor oplossing voor infusie. Patiëntenbrochure. met patiëntenwaarschuwingskaart Om een maximaal voordeel te halen voor uw gezondheid uit de effecten van het geneesmiddel YERVOY, om voor een goed gebruik ervan te zorgen en om de ongewenste effecten ervan te beperken, zijn er bepaalde

Nadere informatie

Maandenlang een zijdezachte huid

Maandenlang een zijdezachte huid Lumea IPL Ontharingssysteem Maandenlang een zijdezachte huid brand in IPL * * Bron: Leidend marktonderzoeks instituut, retail verkoopwaarde IPL, MAT November 2015, Europa Professionele haarverwijdering

Nadere informatie

Verwijderen van een zaadbal via de lies. Inguinale orchidectomie

Verwijderen van een zaadbal via de lies. Inguinale orchidectomie Verwijderen van een zaadbal via de lies Inguinale orchidectomie Inhoudsopgave Inleiding... 1 De operatie... 1 Na de operatie... 2 Bloedverdunners... 2 Ontslag... 3 Tot slot... 4 Ruimte voor vragen... 5

Nadere informatie

Compensatie verplicht eigen risico 2009

Compensatie verplicht eigen risico 2009 Compensatie verplicht eigen risico 2009 In dit document staan antwoorden op 30 vragen over de compensatie eigen risico 2009 (bijgewerkt tot 21 september 2009) 1. Wanneer kom ik in aanmerking voor compensatie

Nadere informatie

Photodynamische therapie (PDT)

Photodynamische therapie (PDT) Photodynamische therapie (PDT) De arts heeft met u gesproken over photodynamische therapie (PDT). In deze folder wordt deze vorm van therapie uitgelegd. Voor wie is deze behandeling bedoeld? PDT wordt

Nadere informatie

Endoveneuze Lasertechniek (EVLT)

Endoveneuze Lasertechniek (EVLT) Endoveneuze Lasertechniek (EVLT) Algemene informatie Endoveneuze lasertechniek is het dichtschroeien van de spatader van binnenuit met behulp van laserstralen. De arts prikt een naald in de ader ter hoogte

Nadere informatie

Behandeling met gefractioneerde, ablatieve

Behandeling met gefractioneerde, ablatieve Dermatologie Behandeling met gefractioneerde, ablatieve CO2 laser Bij de CO2-laserbehandeling is het belangrijk dat u van tevoren goed op de hoogte bent van de instructies. Daarom vragen wij u de informatie

Nadere informatie

Corticosteroïden. voor eczeem bij kinderen

Corticosteroïden. voor eczeem bij kinderen Patiënteninformatie Corticosteroïden voor eczeem bij kinderen Informatie over het gebruik van corticosteroïden voor eczeem bij kinderen Inhoudsopgave Pagina Algemeen 4 Corticosteroïd-preparaten 5 Welk

Nadere informatie