Nationale Zwemcompetitie Bepalingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nationale Zwemcompetitie Bepalingen"

Transcriptie

1 Algemeen De Nationale Zwemcompetitie bestaat uit: Hoofd 15 teams A- 30 teams B- 30 teams C- 30 teams 1 e Afhankelijk van totaal aantal verenigingen per regio 2 e Afhankelijk van totaal aantal verenigingen per regio 3 e Afhankelijk van totaal aantal verenigingen per regio Een vereniging kan met meerdere teams aan de competitie deelnemen. Organisatie en accommodatie Wedstrijden in het kader van de Nationale Zwemcompetitie worden door één of meer van de deelnemende verenigingen georganiseerd en kunnen in een 25 of 50m bad verzwommen worden. Wij attenderen u erop dat tijden gemaakt in een 25m bassin door het z.g. keerpuntvoordeel doorgaans sneller zijn. Bij alle wedstrijden van de Nationale Zwemcompetitie wordt de 1 starts-regel gehanteerd. Data De Nationale Zwemcompetitie bestaat voor alle landelijke n uit 4 ronden. Op regionaal niveau worden er 5 rondes gehouden. Deze worden op de volgende data verzwommen: Ronde 1 (alle n) 30 september en 1 oktober 2017 Ronde 2 (alle n) 13 en 14 januari 2018 Ronde 3 (alle n) 3 en 4 februari 2018 Ronde 4 (alle n) 17 en 18 maart 2018 Ronde 5 (alleen regionaal) 21 en 22 april 2018 Finaleronde Hoofd en gehandicapten 21 april 2018 De wedstrijden van de Nationale Zwemcompetitie dienen op de door de KNZB vastgestelde data verzwommen te worden. De Zwemcompetitie Gehandicapten wordt geïntegreerd gezwommen in de Nationale Zwemcompetitie. In bijzondere gevallen is het mogelijk een wedstrijd maximaal twee weken eerder te zwemmen. Verzoeken om van de vastgestelde datum af te wijken dienen minimaal vijf weken voorafgaand aan de vastgestelde datum per te worden ingediend bij het bondsbureau KNZB via zwemmen@knzb.nl.

2 Programmavolgorde Van de gepubliceerde volgorde van het programma mag niet worden afgeweken. Kosten De wedstrijd aanvraagkosten zijn volgens artikel D 21 lid 3 reeds inbegrepen bij het inschrijfgeld voor de Nationale Zwemcompetitie. De organiserende vereniging dient de wedstrijd aan te melden via de webkalender. De kosten voor deelname aan de Nationale Zwemcompetitie zijn opgenomen in de tarievenlijst. De inschrijfgelden worden in de maand januari ten laste gebracht van het verenigingsdepot. Aanmelden Het aanmelden van nieuwe teams voor de Nationale Zwemcompetitie dient per te geschieden bij de KNZB via zwemmen@knzb.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 september Het is niet nodig om zwemmers apart aan te melden voor de Zwemcompetitie Gehandicapten. Sporters met een classificatie die uitkomen op de betreffende onderdelen worden automatisch opgenomen in de ranglijsten, indien de classificatie ook is opgenomen in de uitslagen. Nieuwe teams worden ingedeeld in de 3 e van de regio. Wedstrijden van de Nationale Zwemcompetitie dienen net als alle wedstrijden te worden aangemeld via de webkalender. Per competitiewedstrijd kan slechts één datum worden aangemeld. Afmelden Het afmelden van een team voor de Nationale Zwemcompetitie dient per te geschieden bij de KNZB via zwemmen@knzb.nl. Afmelden kan tot uiterlijk 1 september Bij afmelden na 1 september 2017 zijn de inleggelden verschuldigd. Tegenstanders en poule indeling Het zwemmen van een Nationale Zwemcompetitie wedstrijd dient met minimaal één andere vereniging te geschieden. Een vereniging dient zelf voor wedstrijdpartners te zorgen. Het is mogelijk om per competitieronde van tegenstanders te wisselen. U wordt geadviseerd afspraken met wedstrijdpartners en zwembadverhuurders duidelijk vast te leggen. Richtlijnen hiervoor vindt u aan het einde van deze bepalingen.

3 Inschrijving en vervanging Inschrijving vindt plaats bij de organiserende vereniging. Deelnemers mogen altijd vervangen worden. Dat kan voor één of meer nummers zijn en eventueel ook door verschillende andere deelnemers. Voor het overige geldt de afmeldingsregeling met de termijnen zoals deze door de organiserende vereniging zijn vastgelegd. Voor alle n geldt dat een zwemmer individueel in iedere ronde in slechts één leeftijdscategorie kan worden opgenomen in de puntentelling, estafettes worden hierbij buiten beschouwing gelaten. Het is hierbij toegestaan om uit te komen in een hogere leeftijdscategorie. Bij de landelijke n senioren open kan een zwemmer dus maximaal 4 keer individueel in de puntentelling worden opgenomen (in de finaleronde 6 keer). Toelichting: een zwemmer mag eventueel wel starten in verschillende leeftijdscategorieën, maar zal slechts in één leeftijdscategorie meegeteld worden. Deelnemen met meerdere teams Indien een vereniging met meerdere teams in de Nationale Zwemcompetitie uitkomt zijn er regels voor het uitkomen van een zwemmer voor meerdere teams. Zwemmers blijven in principe gedurende het hele seizoen meetellen in hetzelfde team. Wel is toegestaan dat zwemmers gedurende het seizoen naar een hoger team gaan en daar gaan meetellen, naar een lager team mag echter niet. Het is dus niet meer toegestaan om mee te tellen in een lager team als men eenmaal heeft meegeteld in een hoger team. Zwemmers die meegeteld hebben in een lager team mogen gedurende het seizoen overstappen naar het hogere team en daar meetellen maar mogen daarna niet meer meetellen in het lagere team. Toelichting: Uitgangspunt is dat zwemmers in hetzelfde team blijven zwemmen maar dat zwemmers in een lager team zich mogen verbeteren door naar een hoger team over te stappen, ook als ze al meerdere keren hebben meegeteld in het lagere team. Zwemmers die volgens bovenstaande bepaling niet meer in het lagere team mogen meetellen dienen als BM ingeschreven te worden indien ze met een lager team meezwemmen. De puntentelling vindt plaats via een geautomatiseerd systeem, gebaseerd op de uitslagen van de competitiewedstrijden zoals deze in de webkalender worden geüpload. Hierbij wordt de snelste puntentelling berekend. Zwemmers die in die puntentelling zijn meegenomen kunnen achteraf niet meer door de vereniging zelf worden verwijderd uit de puntentelling of uitslag. Dat houdt tevens in dat zwemmers met een onjuist startnummer of ongerechtigd zijn uitgekomen volgens de leeftijdsbepalingen en - beperkingen niet in het competitieresultaat meegeteld worden. Zwemmers die niet in de puntentelling mee willen worden genomen dienen vooraf als BM ingeschreven te worden.

4 Binnen één competitieronde is het voor een deelnemer niet mogelijk om voor meer dan één team in het wedstrijdresultaat mee te tellen. Daarbij geldt de Finaleronde Hoofd plus prom/degr A-/Hoofd als één competitieronde. Wanneer twee teams van een vereniging in dezelfde uitkomen dient voorafgaand aan de eerste competitieronde per aangegeven te worden welk team het hogere team is. De verenigingen met meerdere teams in de landelijke n (bijvoorbeeld Hoofd én B-) of meerdere teams in de region (bijv. 1 e en 2 e regio) dienen uiterlijk 3 dagen voor aanvang van het competitieweekend per team de datum en wedstrijdlocatie (naam en plaats zwembad) te mailen naar mary.berns@planet.nl. Indien een team in de landelijke uitkomt en het andere team in de regio is dit niet van toepassing. Het is ook mogelijk om aan het begin van het seizoen alle gevraagde gegevens voor het hele seizoen door te geven. Op het te laat of onvolledig insturen van de informatie over de wedstrijdlocatie zal een administratieve heffing worden opgelegd volgens artikel B30 lid 2 b/c van de tarievenlijst. De verenigingen met meerdere teams in de landelijke n óf meerdere teams in de region dienen ervoor te zorgen dat elk team met een ander depotnummer ingeschreven wordt. In de bijlage treft u een instructie aan hoe het depotnummer aangemaakt dient te worden. Leeftijdsindeling De volgende leeftijdsindeling is van toepassing op de Nationale Zwemcompetitie seizoen Leeftijdsindeling Nationale Zwemcompetitie meisjes/dames jaargangen jongens/heren jaargangen senioren open senioren open senioren 2 en later 2000 en later jeugd 2 en later 2000 en later jeugd 2 en later 2002 en later junioren 4 en later 2002 en later junioren 3 en later 2004 en later junioren 2 en later 2004 en later junioren 1 en later* 2006 en later minioren 6 en later* 2006 en later Minioren 4 en later*/** 2008 en later minioren 4 en later*/** 2008 en later * Deze categorieën tellen niet mee in de puntentelling ** Deze categorie zwemt alleen in de regio n Zie ook het overzicht leeftijdsbepalingen en leeftijdsbeperkingen.

5 Puntentelling Per programmanummer tellen één of twee resultaten per team mee voor het wedstrijdresultaat: individuele nummers Hoofd A-, B- en C- 1e 2e 3e dames en heren senioren open dames senioren 2 en later jongens jeugd 2 en later meisjes jeugd 2 en later jongens junioren 4 en later meisjes junioren 3 en later jongens junioren 2 en later estafettenummers Hoofd A-, B- en C e 2e 3e dames en heren senioren open jongens junioren 4 en later meisjes junioren 3 en later De gezwommen tijden dienen conform het KNZB reglement opgenomen en genoteerd te worden in honderdsten. Voor de puntentelling dienen de tijden eveneens genoteerd te worden in honderdsten. Voor het verkrijgen van het wedstrijdresultaat dient een secondenpuntentelling te worden toegepast. Een tijd van is dus 1 minuut = 60 punten, 17 seconden = 17 punten en 0,81 seconden = 0,81 punten, totaal 77,81 punten. De vervangende tijd wordt voor de puntentelling gehanteerd indien: De deelnemer langzamer is dan de vervangende tijd; Er geen of onvoldoende deelname van het betreffende team op het betreffende programmanummer is; De race niet is uitgezwommen; Er sprake is van diskwalificatie. De vervangende tijden voor alle n, voor alle ronden en programmanummers zijn te vinden in het document vervangende tijden op de website onder de Nationale Zwemcompetitie Wanneer een zwemmer tijdens de Nationale Zwemcompetitie overgeschreven is naar een andere vereniging en voor de oude vereniging minimaal één keer in de puntentelling is opgenomen, kan deze zwemmer niet meer voor de nieuwe vereniging meetellen. Zwemmers dienen in dat geval door de nieuwe vereniging als BM te worden ingeschreven. Indien een dergelijke zwemmer door de nieuwe vereniging niet als BM wordt ingeschreven zal de eerstvolgende zwemmer in de uitslag worden gebruikt om het puntentotaal aan te vullen, indien van toepassing.

6 Klassementen, puntentelling en prijzen Zwemcompetitie Gehandicapten De Zwemcompetitie Gehandicapten (ZCG) bestaat alleen uit een individueel ment. De puntentelling is gebaseerd op de IPC puntentabel. Een gezwommen tijd wordt daarbij vergeleken met het wereldrecord in de betreffende handicap. Op deze manier kunnen de resultaten van zwemmers uit verschillende n onderling vergeleken worden. Alleen zwemmers met een KNZB startnummer en een classificatie komen in aanmerking voor opname in de menten. Per wedstrijd tellen de beste 2 puntenscores per persoon mee in het ment. De opgetelde scores worden als ronde resultaat in het ment verwerkt. De bovengenoemde wedstrijdresultaten uit iedere ronde worden opgeteld en vormen samen de beginstand voor de finaleronde. De beste 2 scores uit de finaleronde worden bij deze beginstand opgeteld en vormen samen de eindstand. Na 4 wedstrijden worden de volgende menten opgemaakt: Senioren heren Senioren dames Jongens junioren en jeugd Meisjes junioren en jeugd Per ment wordt de top 8 uitgenodigd om deel te nemen aan de finaleronde die gelijktijdig met de finaleronde van de Hoofd van de Nationale Zwemcompetitie plaatsvindt. De finaleronde is alleen toegankelijk wanneer een zwemmer aan alle 4 de wedstrijdrondes heeft deelgenomen. De nummers 1 t/m 3 van de eindstand na de finaleronde van bovengenoemde 4 menten ontvangen een medaille. Voor junioren-jeugd dames en heren en senioren dames en heren zijn aparte prijzen beschikbaar. Voor overige vragen over de Zwemcompetitie Gehandicapten kunt u terecht bij de KNZB: / zwemmen@knzb.nl. Uitslagen De organiserende vereniging dient de startkaarten en tijdbriefjes tezamen met een getekend proces-verbaal en een getekend juryblad gedurende 3 maanden te bewaren. De organiserende vereniging dient de uitslagen van de competitiewedstrijd zo spoedig mogelijk maar uiterlijk 2 dagen na de wedstrijd als.lxf uitslagbestand te uploaden in de webkalender van de KNZB.

7 Bezwaar maken tegen gepubliceerde puntentelling Een vereniging kan tot 1 week na het competitieweekend bezwaar maken tegen de door de KNZB gepubliceerde puntentelling. Dit bezwaar dient voorzien van motivatie verzonden te worden naar zwemmen@knzb.nl. Kampioenschap De vereniging die in een na afloop van de vier programmadelen het minste aantal punten heeft behaald is kampioen van de betreffende. In de Hoofd wordt een aparte finale georganiseerd voor de hoogst geerde verenigingen. De winnaar van de Hoofd is de Kampioen van Nederland en wordt voor één jaar houder van de wisselbeker. Deze wisselbeker komt definitief in het bezit van een vereniging wanneer deze driemaal achtereen of vijf maal in totaal is gewonnen door die vereniging. Promotie en degradatie De promotie/degradatieregelingen zijn onder andere afhankelijk van het aantal deelnemende verenigingen per. De definitieve promotie/degradatieregeling van alle n in de Nationale Zwemcompetitie wordt uiterlijk op 7 november van het lopende competitiejaar bekend gemaakt op de site van de KNZB. Startgemeenschap Wanneer een startgemeenschap deel gaat nemen aan de Nationale Zwemcompetitie zal het 1 e team de plaats innemen van de hoogst genoteerde basisvereniging. Mocht één van de basisverenigingen al met een 2 e team aan de Nationale Zwemcompetitie deelgenomen hebben, dan neemt het 2 e team van de startgemeenschap deze plaats in. Mochten de basisverenigingen alleen met een 1 e team hebben deelgenomen aan de Nationale Zwemcompetitie en de startgemeenschap met een 2 e team wil gaan uitkomen, dan zal dit team starten in de laagste. Opheffen startgemeenschap Wanneer een startgemeenschap wordt ontbonden, dan worden de basisverenigingen één lager ingedeeld als waar de startgemeenschap in uitkwam. Basisverenigingen die na ontbinding van een startgemeenschap in een andere ingedeeld willen worden, kunnen hiervoor een verzoek indienen. Wanneer een basisvereniging een startgemeenschap verlaat, zal deze, mits de startgemeenschap blijft bestaan, worden ingedeeld in de laagste. Van startgemeenschap naar fusieclub Wanneer een startgemeenschap over gaat in een nieuwe vereniging (fusie) dan neemt de nieuwe vereniging in principe de positie over in de zwemcompetitie. Dit geld ook voor eventuele meerdere teams. Wanneer er meer nieuwe teams starten dan dat de startgemeenschap had, zal het extra team starten in de 3 e regio.

8 Attentie! (geen onderdeel van de bepalingen) Regelmatig wordt de KNZB benaderd door verenigingen waarvan de poulepartners gemaakte afspraken niet (kunnen) nakomen. Wij adviseren verenigingen en poulepartners gemaakte afspraken schriftelijk vast te leggen. In geval van een wanprestatie kan een gedupeerde vereniging dan actie ondernemen, eventueel via de KNZB tuchtcommissie. Eveneens komt het regelmatig voor dat wedstrijden door de scheidsrechter worden afgelast vanwege te hoge watertemperatuur of andere onvolkomenheden in het wedstrijdbad. Het kan van groot belang zijn de afspraken over bijvoorbeeld watertemperatuur en waterdiepte schriftelijk vast te leggen, zodat bij afgelasting de eventuele financiële gevolgen bij de verhuurder geclaimd kunnen worden. Bij een afgelasting zal het kunnen overleggen van een dergelijke afspraak op schrift zwaar wegen in de besluitvorming of de wedstrijd al dan niet op een andere datum verzwommen kan worden. In geval een accommodatie door weersomstandigheden per openbaar vervoer niet meer bereikbaar is, kan een wedstrijd worden afgelast. In de praktijk blijkt deze regel niet altijd toepasbaar. Daarom wordt verenigingen geadviseerd afspraken hierover vast te leggen in verband met het eventueel delen van de gemaakte kosten. Indien een team teruggetrokken wordt en er reeds afspraken zijn gemaakt met andere verenigingen is het raadzaam behalve de KNZB ook de andere verenigingen hiervan zo tijdig mogelijk schriftelijk op de hoogte te stellen. Het is raadzaam dat alle betrokkenen tijdens een competitiewedstrijd het complete wedstrijdprogramma en de bepalingen bij zich hebben. De KNZB is voornemens om de competitie-opzet met ingang van het seizoen anders in te delen. De plannen hebben invloed op de grootte van de afdelingen, de indeling hiervan en een snellere promotie/degradatie regeling. Een en ander zal in de zomer van 2017 uitgewerkt worden en met de competitie-tellers en de Zwemcommissies in het najaar worden vastgesteld.

Nationale Zwemcompetitie Bepalingen

Nationale Zwemcompetitie Bepalingen Algemeen De Nationale Zwemcompetitie bestaat uit: Hoofd 15 teams A- 30 teams B- 30 teams C- 30 teams 1 e Afhankelijk van totaal aantal verenigingen per regio 2 e Afhankelijk van totaal aantal verenigingen

Nadere informatie

Nationale Zwemcompetitie Bepalingen

Nationale Zwemcompetitie Bepalingen Nationale Zwemcompetitie 2017-2018 Bepalingen Algemeen De Nationale Zwemcompetitie bestaat uit: Hoofdklasse 15 teams A-klasse 30 teams B-klasse 30 teams C-klasse 30 teams Regio 1 e klasse Afhankelijk van

Nadere informatie

BEPALINGEN NZC en ZCG 2014-2015. Bepalingen Nationale Zwemcompetitie. Algemeen De Nationale Zwemcompetitie bestaat uit:

BEPALINGEN NZC en ZCG 2014-2015. Bepalingen Nationale Zwemcompetitie. Algemeen De Nationale Zwemcompetitie bestaat uit: BEPALINGEN NZC en ZCG 2014-2015 Dit document bevat twee hoofdstukken, te weten hoofdstuk 1 bepalingen Nationale Zwemcompetitie (NZC) en hoofdstuk 2 bepalingen Zwemcompetitie Gehandicapten i (ZCG). Bepalingen

Nadere informatie

KNZB Zwemcompetitie Bepalingen

KNZB Zwemcompetitie Bepalingen De Nationale Zwemcompetitie wordt sinds jaar en dag door vele verenigingen gezwommen. Het is de graadmeter voor de sterkte van clubs. Met ingang van het seizoen 2018-2019 zijn enkele belangrijke wijzigingen

Nadere informatie

Bepalingen Nationale Zwemcompetitie

Bepalingen Nationale Zwemcompetitie Bepalingen Nationale Zwemcompetitie 2013-2014 Algemeen De Nationale Zwemcompetitie bestaat uit: Hoofdklasse 15 teams A-klasse 30 teams B-klasse 30 teams C-klasse 30 teams 1 e klasse Afhankelijk van totaal

Nadere informatie

Programmavolgorde Van de gepubliceerde volgorde van het programma mag niet worden afgeweken.

Programmavolgorde Van de gepubliceerde volgorde van het programma mag niet worden afgeweken. 4.5 Bepalingen vereniging zwemcompetitie. Algemeen De E.ON Nationale Zwemcompetitie bestaat uit: Hoofdklasse 15 teams A-klasse 30 teams B-klasse 30 teams C-klasse 30 teams District 1e klasse Afhankelijk

Nadere informatie

Bepalingen KNZB circuits

Bepalingen KNZB circuits INLEIDING De KNZB circuits zijn bedoeld voor het stimuleren van het opleiden van complete zwemmers. De programma's bouwen op van laagdrempelig (Swimkick) tot uitdagend (junioren/jeugd) waarbij zwemmers

Nadere informatie

Bepalingen KNZB circuits

Bepalingen KNZB circuits INLEIDING Wedstrijdzwemmen is pure prachtige sport! Je zet een resultaat neer met je armen, benen en hoofd. Daar moet je het mee doen! Een echte uitdaging! Je kunt nooit een ander de schuld geven als het

Nadere informatie

Regio B-kampioenschappen (zomer)

Regio B-kampioenschappen (zomer) Regio B-kampioenschappen 2017-18 (zomer) Zomerkampioenschappen (korte baan 25m) 16 & 17 juni 2018 Plaats: Hoogezand (organisatie De Inktvis) Sessie 1 Sessie 2 Sessie 3 Sessie 4 Inzwemmen : 08:15-08:50

Nadere informatie

Regio B-winterkampioenschappen

Regio B-winterkampioenschappen Regio B-winterkampioenschappen 2018-19 Winterkampioenschappen (korte baan 25m) 15 & 16 december 2018 Plaats: Groningen (organisatie Trivia) Sessie 1 Sessie 2 Sessie 3 Sessie 4 Inzwemmen : 08:15-08:50 12:45-13:20

Nadere informatie

Uitnodiging en bepalingen Regionale Minioren Club Meet

Uitnodiging en bepalingen Regionale Minioren Club Meet Zaterdag 25 november 2017 te Groningen Geachte verenigingen, Hierbij nodigen wij jullie uit om deel te nemen aan de op zaterdag 25 november 2017 in het Helperzwembad in Groningen. Naast de reguliere Minioren

Nadere informatie

Bepalingen Regiokampioenschappen Zomerkampioenschappen seizoen2018/2019

Bepalingen Regiokampioenschappen Zomerkampioenschappen seizoen2018/2019 Programma Het programma van de Regionale Kampioenschappen is terug te vinden op www.knzbzuid.nl De kampioenschappen zijn op 18/19/25/26 mei 2019. De Regionale Kampioenschappen (Zomer) worden gezwommen

Nadere informatie

Bepalingen Regio West kampioenschappen lange baan

Bepalingen Regio West kampioenschappen lange baan Bepalingen Regio West kampioenschappen lange baan Deze bepalingen zijn van toepassing op: Regiokampioenschappen lange baan (18/19 mei en 25/26 mei 2019) Algemeen De wedstrijden zijn uitsluitend toegankelijk

Nadere informatie

Deel 3 Deelnemen aan Vragen? SwimKickwedstrijden Speedowedstrijden Kring Speedo Finale

Deel 3 Deelnemen aan Vragen? SwimKickwedstrijden Speedowedstrijden Kring Speedo Finale Deel 3 Deelnemen aan... 3-3 3.1 Vragen?... 3-3 3.2 SwimKickwedstrijden... 3-4 3.3 Speedowedstrijden... 3-9 3.4 Kring Speedo Finale... 3-15 3.5 Nationale Speedo Dag... 3-19 3.6 Kring Speedo Club Meet...

Nadere informatie

Programma Nederlandse Sprint Kampioenschappen Zwemmen 2013

Programma Nederlandse Sprint Kampioenschappen Zwemmen 2013 Nederlandse Sprint Kampioenschappen Zwemmen 2013 Programma Nederlandse Sprint Kampioenschappen Zwemmen 2013 Zaterdag 29 juni, series Inzwemmen 08.00 uur, aanvang series 09.00 uur 1. 50 m. vrije slag meisjes

Nadere informatie

Bepalingen Regiokampioenschappen Zomerkampioenschappen 2017

Bepalingen Regiokampioenschappen Zomerkampioenschappen 2017 Programma Het programma van de Regionale Kampioenschappen is terug te vinden op www.knzbzuid.nl De kampioenschappen zijn op 20/21/27/28 mei 2017. De regionale Kampioenschappen (Zomer) worden gezwommen

Nadere informatie

Uitnodiging en bepalingen Regionale Minioren Club Meet

Uitnodiging en bepalingen Regionale Minioren Club Meet Zaterdag 10 november 2018 te Dokkum en zondag 11 november te Beilen Geachte verenigingen, Hierbij nodigen wij jullie uit om deel te nemen aan de op zaterdag 10 november of zondag 11 november 2018, in Dokkum

Nadere informatie

Programma Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen 2011

Programma Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen 2011 3.16 Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen 2011 Programma Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen 2011 Dag 1 ochtendsessie Inzwemmen 08.00, aanvang wedstrijd 09.00 1. 400 m. vrije slag meisjes

Nadere informatie

Regio Junioren - Jeugd - Senioren C ircuit Bepalingen

Regio Junioren - Jeugd - Senioren C ircuit Bepalingen Algemeen Aan de Junioren en Jeugdwedstrijden nemen jongens junioren 1 t/m 4, jeugd 1 t/m 2 en senioren, meisjes junioren 1 t/m 3, jeugd 1 t/m 2 en senioren deel. Ook gehandicapte zwemmers kunnen deelnemen

Nadere informatie

Bepalingen Regiokampioenschappen Winterkampioenschappen seizoen2017/2018

Bepalingen Regiokampioenschappen Winterkampioenschappen seizoen2017/2018 Programma Het programma van de Regionale Kampioenschappen is terug te vinden op www.knzbzuid.nl De kampioenschappen zijn op 11/12/18/19 november 2017 De Regionale Kampioenschappen (Winter) worden gezwommen

Nadere informatie

BEPALINGEN REGIO OOST ZWEMCOMPETITIE

BEPALINGEN REGIO OOST ZWEMCOMPETITIE BEPALINGEN REGIO OOST ZWEMCOMPETITIE 2015-2016 1. ALGEMEEN a. De zwemcommissie Regio Oost, organiseert per seizoen de Regio Oost Zwemcompetitie. Deze zwemcompetitie bestaat uit de volgende afdelingen:

Nadere informatie

Bepalingen KNZB circuits Swimkick & Minioren

Bepalingen KNZB circuits Swimkick & Minioren Algemeen Aan SwimKick en Miniorenwedstrijden nemen jongens minioren 1 t/m 6 en meisjes minioren 1 t/m 5 deel. Ook Parazwemmers kunnen deelnemen aan deze wedstrijden. Voor de Swimkick zwemmers is nog geen

Nadere informatie

Programma Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen Korte Baan 2013

Programma Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen Korte Baan 2013 Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen Korte Baan 2013 Programma Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen Korte Baan 2013 Vrijdag 1 februari, ochtendsessie Inzwemmen 08.00 uur, aanvang wedstrijd

Nadere informatie

Programma Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen 2013

Programma Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen 2013 Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen 2013 Programma Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen 2013 Vrijdag 21 juni, ochtendsessie Inzwemmen 08.00 uur, aanvang wedstrijd 09.00 uur 1. 400 m.

Nadere informatie

Programma Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen Zwemmen korte baan 2016 28 januari t/m 31 januari 2016

Programma Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen Zwemmen korte baan 2016 28 januari t/m 31 januari 2016 Programma Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen Zwemmen korte baan 2016 28 januari t/m 31 januari 2016 Donderdag, middagsessie Inzwemmen 15:00 uur, aanvang wedstrijd 16:00 uur 1 400 m. vrije slag

Nadere informatie

Open Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen 2013

Open Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen 2013 Open Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen 2013 Programma Vrijdag Series Inzwemmen 08.00 uur, aanvang series 09.00 uur 1. 400m vrije slag jongens jeugd/heren senioren + S4 - S14 2. 400m vrije slag meisjes

Nadere informatie

Programma Het programma van de Regiokampioenschappen is terug te vinden op

Programma Het programma van de Regiokampioenschappen is terug te vinden op Programma Het programma van de is terug te vinden op www.knzbzuid.nl De kampioenschappen zijn op 7/8 en 14/15 januari 2017 De regiokampioenschappen (Winter) worden gezwommen op 3 locaties: In Limburg in

Nadere informatie

Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen korte baan. 26 januari t/m 29 januari PROGRAMMA LIMIETTIJDEN JUNIOREN EN JEUGD...

Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen korte baan. 26 januari t/m 29 januari PROGRAMMA LIMIETTIJDEN JUNIOREN EN JEUGD... 1. PROGRAMMA... 2 2. LIMIETTIJDEN JUNIOREN EN JEUGD... 6 3. BEPALINGEN NJJK KORTE BAAN 2017... 7 3.1. BEHALEN VAN LIMIETTIJDEN... 7 3.2. LEEFTIJDSINDELING... 7 3.3. INSCHRIJVINGEN... 7 3.3.1. Koppeling

Nadere informatie

ONK Open Water Zwemmen 2019 Bepalingen

ONK Open Water Zwemmen 2019 Bepalingen De vinden plaats op zaterdag 10 en zondag 11 augustus 2019. Locatie is Het Waaltje in Heerjansdam. De organisatie is in handen van de KNZB in samenwerking met de verenigingen De Lansingh en ZVVS. Meer

Nadere informatie

Bepalingen Nederlandse Kampioenschappen Open Water Zwemmen 2017

Bepalingen Nederlandse Kampioenschappen Open Water Zwemmen 2017 1 Organisatie en data De Nederlandse Kampioenschappen Lange Afstandzwemmen 2017 vinden plaats in Wilhelminadorp op 2 september en op 3 september 2017 in Vlissingen. Het Open Nederlandse Kampioenschap Marathonzwemmen

Nadere informatie

NK ZWEMMEN TILBURG. ONK zwemmen korte baan 2014 De Drieburcht Tilburg 7, 8, 9 november 2014

NK ZWEMMEN TILBURG. ONK zwemmen korte baan 2014 De Drieburcht Tilburg 7, 8, 9 november 2014 ONK zwemmen korte baan 2014 De Drieburcht Tilburg 7, 8, 9 november 2014 In samenwerking met TRB-RES zullen de Nederlandse Kampioenschappen op de korte baan in De Drieburcht in Tilburg worden georganiseerd.

Nadere informatie

Reglement WoerdenSport MasterSprint

Reglement WoerdenSport MasterSprint Reglement WoerdenSport MasterSprint Algemeen De wedstrijd wordt gehouden in het Batensteinbad in Woerden. Adres: Van Helvoortlaan 40, 3443 AP Woerden Inzwemmen start om 12.15. De wedstrijdaanvang is 12.45

Nadere informatie

28 e Speedo International Friendship Swimmeet

28 e Speedo International Friendship Swimmeet Beste zwemvrienden, Op zaterdag 28, zondag 29 en maandag 30 december 2013 organiseren wij in het nieuwe (8 banen 25 meter inclusief elektronische tijdwaarneming) te Maastricht de 28 e Speedo International

Nadere informatie

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2014-2015

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2014-2015 Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2014-2015 Vastgesteld in de bondsvergadering van Blad 1 van 66 INHOUDSOPGAVE: HOOFDSTUK 1 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN... 9 PARAGRAAF 1.2 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN

Nadere informatie

Regionale Estafette Kampioenschappen 2019

Regionale Estafette Kampioenschappen 2019 Regionale Estafette Kampioenschappen 2019 De Regionale Estafette Kampioenschappen 2019 worden gehouden op 2 februari 2019 in het Twentebad (Sportbad, 50m), Lage Weide 3, Hengelo. De organisatie is in handen

Nadere informatie

De wedstrijd wordt gesponsord door Martinez Chocolade.

De wedstrijd wordt gesponsord door Martinez Chocolade. De Dolfijn organiseert op 19 en 20 december a.s. de Martinez Cup. Deze wedstrijd biedt met name de Nederlandse jeugd- en senioren zwemmers de mogelijkheid om zich aan het eind van het jaar nog eenmaal

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. 3 Wedstrijdreglement. Hoofdstuk 5 Volleybal Nationale Jeugdkampioenschappen. Versie juni

Wedstrijdreglement. 3 Wedstrijdreglement. Hoofdstuk 5 Volleybal Nationale Jeugdkampioenschappen. Versie juni 3 Wedstrijdreglement Hoofdstuk 5 Volleybal Nationale Jeugdkampioenschappen Versie juni 2014 1 Inhoud 3.5.1 Algemeen... 3 3.5.2 Opbouw... 3 3.5.3 Inschrijven... 3 3.5.4 Samenstellen team... 4 3.5.5 Deelname

Nadere informatie

President Allendelaan GW Amsterdam

President Allendelaan GW Amsterdam Het einde van het zwemseizoen vraagt erom om nog eens lekker te kunnen knallen op kort bad. Daarom organiseert De Dolfijn voor de tweede keer de SPEEDO Fast Water Meet. Op 27 en 28 juni a.s. is het Sloterparkbad

Nadere informatie

KNZB Challengers Bepalingen & programma

KNZB Challengers Bepalingen & programma Dit document bevat twee hoofdstukken, te weten hoofdstuk 1 algemene bepalingen KNZB Challengers en hoofdstuk 2 aanvullende bepalingen en programma voor de betreffende challenger. 1. Algemene Bepalingen

Nadere informatie

Locatie: Geusseltbad Discusworp XP Maastricht Beste zwemvrienden,

Locatie: Geusseltbad Discusworp XP Maastricht  Beste zwemvrienden, Beste zwemvrienden, Op woensdag 28, donderdag 29 en vrijdag 30 december 2016 organiseren wij in het (8 banen 25 meter inclusief elektronische tijdwaarneming) te Maastricht 31 e Speedo International Friendship

Nadere informatie

1. Deelnemers aan de Schoolzwemkampioenschappen dienen in het bezit zijn van een zwemdiploma.

1. Deelnemers aan de Schoolzwemkampioenschappen dienen in het bezit zijn van een zwemdiploma. Spelregels Provinciaal en Nationaal Schoolzwemkampioenschap 1. Deelnemers aan de Schoolzwemkampioenschappen dienen in het bezit zijn van een zwemdiploma. 2. Indeling Schoolzwemkampioenschappen: Jong: Onderbouw

Nadere informatie

AMSTERDAM TALENT CUP 2013

AMSTERDAM TALENT CUP 2013 De Dolfijn organiseert op zondag 3 maart 2013 voor de derde keer de Amsterdam Talent Cup. Als erkend Talent Centrum nodigen wij graag alle junioren- en jeugdzwemmers alsmede de jongens minioren 6 en meisjes

Nadere informatie

Swim Cup Eindhoven 2014 NK zwemmen 2014 Pieter van den Hoogenband zwemstadion 10-13 april 2014

Swim Cup Eindhoven 2014 NK zwemmen 2014 Pieter van den Hoogenband zwemstadion 10-13 april 2014 Swim Cup Eindhoven 2014 NK zwemmen 2014 Pieter van den Hoogenband zwemstadion 10-13 april 2014 Voor de tiende keer wordt de SWIM CUP Eindhoven georganiseerd. Vele nationale en internationale zwemmers,

Nadere informatie

Gelderse en Overijsselse Kampioenschappen korte baan 2017

Gelderse en Overijsselse Kampioenschappen korte baan 2017 Gelderse en Overijsselse Kampioenschappen korte baan 2017 De Overijsselse Kampioenschappen korte baan worden gehouden op zaterdag 7, zondag 8, zaterdag 14 en zondag 15 januari 2017 in zwembad Het Ravijn

Nadere informatie

Op zaterdag 24 maart 2012 organiseert AZ&PC Neptunus ter gelegenheid van haar 100 jarig bestaan de. Open Masters Zwemwedstrijd Neptunus 100 jaar

Op zaterdag 24 maart 2012 organiseert AZ&PC Neptunus ter gelegenheid van haar 100 jarig bestaan de. Open Masters Zwemwedstrijd Neptunus 100 jaar Op zaterdag 24 maart 2012 organiseert AZ&PC Neptunus ter gelegenheid van haar 100 jarig bestaan de Open Masters Zwemwedstrijd Neptunus 100 jaar AZ&PC Neptunus nodigt hierbij alle masters uit om aan deze

Nadere informatie

Op zaterdag 19 maart 2016 organiseert AZ&PC Neptunus de. 5 Open Masters Zwemwedstrijd Neptunus

Op zaterdag 19 maart 2016 organiseert AZ&PC Neptunus de. 5 Open Masters Zwemwedstrijd Neptunus Op zaterdag 19 maart 2016 organiseert AZ&PC Neptunus de e 5 Open Masters Zwemwedstrijd Neptunus AZ&PC Neptunus nodigt hierbij alle masters uit om aan deze wedstrijd deel te nemen. De wedstrijd wordt gezwommen

Nadere informatie

Beste zwemvrienden, Programma. 08:30 uur: feestelijke opening 08:45 uur: aanvang series. 17:00 uur: inzwemmen finales en estafettes

Beste zwemvrienden, Programma. 08:30 uur: feestelijke opening 08:45 uur: aanvang series. 17:00 uur: inzwemmen finales en estafettes Beste zwemvrienden, Op maandag 28, dinsdag 29 en woensdag 30 december 2015 organiseren wij in het (8 banen 25 meter inclusief elektronische tijdwaarneming) te Maastricht 30 e Speedo International Friendship

Nadere informatie

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2013-2014

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2013-2014 Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2013-2014 Blad 1 van 68 INHOUDSOPGAVE: HOOFDSTUK 1 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN... 9 PARAGRAAF 1.1 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN SENIOREN... 9

Nadere informatie

Gelderse en Overijsselse B-Kampioenschappen korte baan

Gelderse en Overijsselse B-Kampioenschappen korte baan Gelderse en Overijsselse B-Kampioenschappen korte baan 2017-2018 De Overijsselse B-Kampioenschappen korte baan worden gehouden op zaterdag 16 en zondag 17 december 2017 in zwembad De Vrolijkheid, Ossenkamp

Nadere informatie

De wedstrijd wordt gesponsord door Martinez Chocolade.

De wedstrijd wordt gesponsord door Martinez Chocolade. De Dolfijn organiseert op 20 en 21 december a.s. de Martinez Cup. Deze wedstrijd biedt met name de Nederlandse jeugd- en senioren zwemmers de mogelijkheid om zich aan het eind van het jaar nog eenmaal

Nadere informatie

Uitnodiging de Pinquin 1-uursestafette Hoogezand

Uitnodiging de Pinquin 1-uursestafette Hoogezand Uitnodiging de Pinquin 1-uursestafette Zuidbroek, 22 december 2016 Beste zwemvrienden, Hierbij nodigen wij jullie uit voor deelname aan onze 21 e De Pinquin 1-uursestafette op zaterdag 4 maart 2017 in

Nadere informatie

Gelderse B-Kampioenschappen 2019

Gelderse B-Kampioenschappen 2019 Gelderse B-Kampioenschappen 2019 De Gelderse B-Kampioenschappen 2019 worden gehouden op 15 en 16 juni in zwembad Rozengaarde, Bezelhorstweg 115 te Doetinchem. De organisatie is in handen van de Regio Oost

Nadere informatie

COMPETITIE- EN KLASSERINGSREGLEMENT VAN DE NPSA (V1.1) 13/02/2016

COMPETITIE- EN KLASSERINGSREGLEMENT VAN DE NPSA (V1.1) 13/02/2016 COMPETITIE- EN KLASSERINGSREGLEMENT VAN DE NPSA (V1.1) 13/02/2016 1. Algemeen 1.1. Dit reglement is van toepassing op het Nederlands Kampioenschap en klasseringswedstrijden in alle IPSC divisies die onder

Nadere informatie

Programma Nationale Zwemcompetitie en ZCG 2014-2015 Deel 1 Nationale Zwemcompetitie regio klasse

Programma Nationale Zwemcompetitie en ZCG 2014-2015 Deel 1 Nationale Zwemcompetitie regio klasse Programma Nationale Zwemcompetitie en ZCG 2014-2015 In verband met het in vele gevallen gecombineerd verzwemmen van wedstrijden uit verschillende klassen, is er voor gekozen om alle programmanummers door

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud 1/9 Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud Algemeen 1. Dit Reglement is een aanvulling op het Wedstrijdreglement Golfclub Bentwoud en is alleen van toepassing voor de Clubkampioenschappen van

Nadere informatie

Overijsselse B-Kampioenschappen korte baan 2018

Overijsselse B-Kampioenschappen korte baan 2018 Overijsselse B-Kampioenschappen korte baan 2018 De Overijsselse B-Kampioenschappen korte baan 2018 worden gehouden op 15 en 16 december in zwembad De Vrolijkheid, Ossenkamp 7 te Zwolle. De organisatie

Nadere informatie

Uitnodiging de Pinquin 1-uursestafette Hoogezand

Uitnodiging de Pinquin 1-uursestafette Hoogezand Uitnodiging Zuidbroek, 5 januari 2018 Beste zwemvrienden, Hierbij nodigen wij jullie uit voor deelname aan onze 22 e De Pinquin 1-uursestafette op zaterdag 31 maart 2018 in het zwembad te. De Pinquin 1-uursestafette

Nadere informatie

Arena Junior Swim Cup Eindhoven

Arena Junior Swim Cup Eindhoven Arena Junior Swim Cup Eindhoven Pieter van den Hoogenband zwemstadion zaterdag 13 en zondag 14 april 2019 Beste zwemvrienden, De Swim Cup s in Nederland vormen ieder jaar opnieuw een indrukwekkend podium

Nadere informatie

Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugd Beach

Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugd Beach Informatie voor spelers (en ouders en supporters) die deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugd Beach Er wordt conform de Nevobo reglementen gespeeld door jongens en meisjes teams in de leeftijd

Nadere informatie

Vereniging Zeeland Atletiek

Vereniging Zeeland Atletiek Vereniging Zeeland Atletiek Reglement H4A Crosscompetitie 2012/2013(versie 29-09-2012) Programma 03 nov 2012 Moerschanscross Hulst RKHAV 24 nov 2012 Elderschanscross Aardenburg Wielingen 08 dec 2012 Inkelcross

Nadere informatie

Handleiding Webkalender. Zwemmen Blz. 2. Open Water Zwemmen Blz. 9. Waterpolo Blz. 16. Schoonspringen Blz. 22. Synchroonzwemmen Blz.

Handleiding Webkalender. Zwemmen Blz. 2. Open Water Zwemmen Blz. 9. Waterpolo Blz. 16. Schoonspringen Blz. 22. Synchroonzwemmen Blz. Inhoudsopgave Zwemmen Blz. 2 Open Water Zwemmen Blz. 9 Waterpolo Blz. 16 Schoonspringen Blz. 22 Synchroonzwemmen Blz. 28 Waterbasketbal Blz. 34 Overige mededelingen Blz. 40 Buitenlandse wedstrijden Blz.

Nadere informatie

Wedstrijdsecretariaat Marsmanplein DV Haarlem Beste zwemvrienden,

Wedstrijdsecretariaat Marsmanplein DV Haarlem Beste zwemvrienden, Wedstrijdsecretariaat Marsmanplein 128 2025 DV Haarlem 06-52315233 dwtwedstrijdsecretariaat@gmail.com Beste zwemvrienden, DWT wenst jullie een heel sportief 2016 en trapt het jaar af met een uitnodiging

Nadere informatie

Bij deze mail ontvangen jullie de aanschrijving van het NJJK aan. In deze mail informeer ik jullie over deze wedstrijd.

Bij deze mail ontvangen jullie de aanschrijving van het NJJK aan. In deze mail informeer ik jullie over deze wedstrijd. s r t r 3 3 3 q 3 2 q 2 2 3 3 3 3 3 Goedenavond, Bij deze mail ontvangen jullie de aanschrijving van het NJJK aan. In deze mail informeer ik jullie over deze wedstrijd. Plaats De wedstrijd wordt gezwommen

Nadere informatie

Richtlijn R3.6 N0JK Competitievorm en Inschrijfvoorwaarden

Richtlijn R3.6 N0JK Competitievorm en Inschrijfvoorwaarden WR artikel 3.5.2.3 De competitievorm wordt door de Organisator bij richtlijn vastgesteld. WR artikel 3.5.3.4 Een vereniging kan een eenmaal ingeschreven team terugtrekken onder door de Organisator bij

Nadere informatie

Handleiding KNZB Webkalender

Handleiding KNZB Webkalender Handleiding KNZB Webkalender Wij zijn zeer verheugd u te kunnen laten weten dat de webkalender van de KNZB gereed en online is. De wedstrijden voor alle disciplines die voorheen via kring en/of bureau

Nadere informatie

Arena Junior Swim Cup Eindhoven

Arena Junior Swim Cup Eindhoven Arena Junior Swim Cup Eindhoven Pieter van den Hoogenband zwemstadion zondag 15 april 2018 Beste zwemvrienden, Ook dit jaar organiseert PSV Zwemmen weer de Arena Junior Swim Cup in de pauze van de Swim

Nadere informatie

27 e SWIMMEET MAASTRICHT

27 e SWIMMEET MAASTRICHT Beste zwemvrienden, Maastricht, 7 oktober 2012 Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 december 2012 organiseren wij in Zwembad Dousberg te Maastricht de 27 e SWIMMEET MAASTRICHT Programma vr 28-12-2012:

Nadere informatie

AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016

AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016 AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016 1. Algemeen Op de Kadercompetitie zijn van toepassing: - De statuten en huishoudelijk reglement van de KNBB en KNBB Vereniging Carambole -

Nadere informatie

Aanvullende bepalingen Series 2017

Aanvullende bepalingen Series 2017 Aanvullende bepalingen Series 2017 Januari 2017 1 Introductie 1.1 Dit document beschrijft de aanvullende bepalingen voor de Series voor het jaar 2017. 1.2 De bepalingen zijn aanvullend op het huidige IFSC

Nadere informatie

Uitnodiging de Pinquin 1-uursestafette Hoogezand

Uitnodiging de Pinquin 1-uursestafette Hoogezand Uitnodiging Zuidbroek, 8 januari 2019 Beste zwemvrienden, Hierbij nodigen wij jullie uit voor deelname aan onze 23 e De Pinquin 1-uursestafette op zaterdag 30 maart 2019 in het zwembad te. Tijdens de 1-uursestafette

Nadere informatie

De wedstrijd wordt gesponsord door Martinez Chocolade.

De wedstrijd wordt gesponsord door Martinez Chocolade. De Martinez Cup was de laatste jaren dé afsluiting voor de Nederlandse senioren zwemmers van het korte baan seizoen. Ook in 2016 organiseert De Dolfijn deze wedstrijd gelardeerd met overheerlijke Martinez

Nadere informatie

President Allendelaan GW Amsterdam

President Allendelaan GW Amsterdam De zesde editie van de Speedo Fast Water Meet vindt plaats op 29 en 30 juni 2019. De wedstrijd is aangewezen als kwalificatiemoment voor de EK korte baan van 4-8 december in Glasgow. Er wordt gezwommen

Nadere informatie

Nederlandse Masters Club Meet 2018

Nederlandse Masters Club Meet 2018 Wat is de Nederlandse Masters Club Meet? De gedachte achter de Nederlandse Masters Club Meet is, om naast de individuele Masters Wedstrijden, een echte teamwedstrijd te organiseren voor Masters. Samen

Nadere informatie

NK ZWEMMEN TILBURG. ONK zwemmen korte baan 2015 De Drieburcht Tilburg 30, 31 oktober en 1 november 2015

NK ZWEMMEN TILBURG. ONK zwemmen korte baan 2015 De Drieburcht Tilburg 30, 31 oktober en 1 november 2015 ONK zwemmen korte baan 2015 De Drieburcht Tilburg 30, 31 oktober en 1 november 2015 In samenwerking met TRB-RES zullen de Nederlandse Kampioenschappen korte baan in De Drieburcht in Tilburg worden georganiseerd.

Nadere informatie

NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2018

NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2018 NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2018 Versie 7.0: 2018 NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2018 ALGEMEEN Het Nederlands Kampioenschap voor BMX Clubs, hierna te noemen NK Clubs, wordt gehouden

Nadere informatie

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling WR artikel 3.1.10.3 Jaarlijks, vóór aanvang van het seizoen, stelt de Organisator bij richtlijn vast: de promotie-/degradatieregeling en het aantal te spelen wedstrijden, aantal sets en/of te behalen punten

Nadere informatie

KNSB Cup seizoen 2018/2019

KNSB Cup seizoen 2018/2019 KNSB Cup seizoen 2018/2019 Nationale Competitie De Nationale Competitie zoals bedoeld in de Specifieke Bepalingen Shorttrack artikel 305 wordt georganiseerd onder de naam KNSB Cup. In het geval dit document

Nadere informatie

SPEEDO TALENT CUP 2016

SPEEDO TALENT CUP 2016 De Dolfijn organiseert op zondag 28 februari 2016 voor de zesde keer de Speedo Talent Cup. Graag nodigen wij alle junioren- en jeugdzwemmers alsmede de jongens minioren 6 en meisjes minioren 5 uit om mee

Nadere informatie

BEPALINGEN KNZB Challegers 2015-2016. Algemene Bepalingen KNZB Challenger

BEPALINGEN KNZB Challegers 2015-2016. Algemene Bepalingen KNZB Challenger BEPALINGEN KNZB Challegers 2015-2016 Dit document bevat twee hoofdstukken, te weten hoofdstuk 1 algemene bepalingen KNZB Challenger en hoofdstuk 2 aanvullende bepalingen en programma voor betreffende challenger.

Nadere informatie

BEPALINGEN ZWEMVERENIGING ZWK MERLET CUIJK. 8ste JUMBO Multi Meet

BEPALINGEN ZWEMVERENIGING ZWK MERLET CUIJK. 8ste JUMBO Multi Meet BEPALINGEN ZWEMVERENIGING ZWK MERLET CUIJK Beste sportvrienden, Zwemvereniging Merlet organiseert op 20 en 21 februari 2016 een internationale wedstrijd, 8ste JUMBO Multi Meet 1. Algemeen De wedstrijd

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling promotie-degradatie bondscompetitie

Uitvoeringsregeling promotie-degradatie bondscompetitie Uitvoeringsregeling promotie-degradatie bondscompetitie 2017-2018 1 Algemeen 1.1 Gerechtigde spelers Spelers die deelnemen aan Play-Off wedstrijden in de Eredivisie en promotie/degradatie wedstrijden tussen

Nadere informatie

(versie 13 september 2017) District Zuid-Holland Promotie- en degradatieregeling Senioren

(versie 13 september 2017) District Zuid-Holland Promotie- en degradatieregeling Senioren (versie 13 september 2017) District Zuid-Holland 2017-2018 Promotie- en degradatieregeling Senioren Algemeen Hieronder staat per klasse benoemd welke promotie/degradatieregeling geldt aan het einde van

Nadere informatie

EDITIE Klik hier voor de website

EDITIE Klik hier voor de website EDITIE 2018 ZONDAG 8 april : MINIOREN & JUNIOREN Klik hier voor de website UITNODIGING Met trots kunnen we ook dit jaar aankondigen dat in de pauze van de Swim Cup the Hague de tweede editie van de Ranomi

Nadere informatie

Artikel 301 Nederlandse kampioenschappen. Artikel 302 Nederlandse kampioenschappen aflossing. Artikel 303 Nederlandse Kampioenschappen afstanden

Artikel 301 Nederlandse kampioenschappen. Artikel 302 Nederlandse kampioenschappen aflossing. Artikel 303 Nederlandse Kampioenschappen afstanden INHOUD SPECIFIEKE BEPALINGEN HARDRIJDEN SHORTTRACK Artikel 301 Nederlandse kampioenschappen Artikel 302 Nederlandse kampioenschappen aflossing Artikel 303 Nederlandse Kampioenschappen afstanden Artikel

Nadere informatie

BEPALINGEN PUPILLENCOMPETITIE. voor de regio s 2 & 5. Gooi en Eemland en Utrecht. Uitgave januari 2016.

BEPALINGEN PUPILLENCOMPETITIE. voor de regio s 2 & 5. Gooi en Eemland en Utrecht. Uitgave januari 2016. BEPALINGEN PUPILLENCOMPETITIE voor de regio s 2 & 5 Gooi en Eemland en Utrecht Uitgave januari 2016. Aanvulling op wedstrijdreglement 2016-2017 Atletiek Unie Wijzigingen ten opzichte van voorgaande uitgaven

Nadere informatie

Gelderse Kampioenschappen lange baan 2018

Gelderse Kampioenschappen lange baan 2018 Gelderse Kampioenschappen lange baan 2018 De Gelderse Kampioenschappen lange baan 2018 worden gehouden op 26 en 27 mei en 2 en 3 juni in het zwembad Sportfondsenbad Nijmegen-West, Planetenstraat 65, Nijmegen.

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie

Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie Aanmelding Artikel 1 De wedstrijden in de TCG competitie van District 2 worden verschoten met in achtneming van de bepalingen in het schiet- en wedstrijdreglement van de KNSA hierna te noemen SWR. Artikel

Nadere informatie

Aanvullende bepalingen Series 2017

Aanvullende bepalingen Series 2017 Aanvullende bepalingen Series 2017 mei 2017 1 Introductie 1.1 Dit document beschrijft de aanvullende bepalingen voor de Series voor het jaar 2017. 1.2 De bepalingen zijn aanvullend op het huidige IFSC

Nadere informatie

Reglement Biljart Artistiek

Reglement Biljart Artistiek Reglement Biljart Artistiek Artikel 1: Algemene bepalingen a. Dit reglement is van toepassing op alle officiële wedstrijden Biljart Artistiek, die onder verantwoordelijkheid van de KNBB Vereniging Carambole

Nadere informatie

INHOUD. LBC - Landsmeerse Bridge Club. Wedstrijd- en Competitie-Reglement. Doel van het Reglement. Algemene bepalingen

INHOUD. LBC - Landsmeerse Bridge Club. Wedstrijd- en Competitie-Reglement. Doel van het Reglement. Algemene bepalingen INHOUD LBC - Landsmeerse Bridge Club Wedstrijd- en Competitie-Reglement Doel van het Reglement Het reglement geeft richtlijnen om in een speel-seizoen de wedstrijden voor het club-kampioenschap te organiseren.

Nadere informatie

TOPCOMPETITIE FIETSCROSS (BMX) Reglement Nationale en Internationale TopCompetitie wedstrijden 2013

TOPCOMPETITIE FIETSCROSS (BMX) Reglement Nationale en Internationale TopCompetitie wedstrijden 2013 TOPCOMPETITIE FIETSCROSS (BMX) Reglement Nationale en Internationale TopCompetitie wedstrijden 2013 Algemeen De reglementen van de KNWU en daarbij in het bijzonder Titel VI, Wedstrijd Reglement Fietscross

Nadere informatie

Richtlijn 3.6 N0JK Competitievorm en Inschrijfvoorwaarden

Richtlijn 3.6 N0JK Competitievorm en Inschrijfvoorwaarden Richtlijn 3.6 N0JK Competitievorm en Inschrijfvoorwaarden WR artikel 3.5.2.3 De competitievorm wordt door de Organisator bij richtlijn vastgesteld. WR artikel 3.5.3.4 Een vereniging kan een eenmaal ingeschreven

Nadere informatie

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling WR artikel 3.1.10.3 Jaarlijks, vóór aanvang van het seizoen, stelt de Organisator bij richtlijn vast: de promotie-/degradatieregeling en het aantal te spelen wedstrijden, aantal sets en/of te behalen punten

Nadere informatie

BEPALINGEN PUPILLENCOMPETITIE. voor de regio s 2 & 5. Gooi en Eemland en Utrecht. Uitgave januari 2017.

BEPALINGEN PUPILLENCOMPETITIE. voor de regio s 2 & 5. Gooi en Eemland en Utrecht. Uitgave januari 2017. BEPALINGEN PUPILLENCOMPETITIE voor de regio s 2 & 5 Gooi en Eemland en Utrecht Uitgave januari 2017. Aanvulling op wedstrijdreglement 2016-2017 Atletiek Unie Wijzigingen ten opzichte van voorgaande uitgaven

Nadere informatie

NK ZWEMMEN TILBURG. ONK zwemmen korte baan 2015 De Drieburcht Tilburg 30, 31 oktober en 1 november 2015

NK ZWEMMEN TILBURG. ONK zwemmen korte baan 2015 De Drieburcht Tilburg 30, 31 oktober en 1 november 2015 ONK zwemmen korte baan 2015 De Drieburcht Tilburg 30, 31 oktober en 1 november 2015 In samenwerking met TRB-RES zullen de Nederlandse Kampioenschappen korte baan in De Drieburcht in Tilburg worden georganiseerd.

Nadere informatie

Competitiereglement Run Bike Run Series 2016

Competitiereglement Run Bike Run Series 2016 Competitiereglement Run Bike Run Series 2016 Inhoud: Art. 1 Art. 2 Art. 3 Art. 4 Art. 5 Art. 6 Art. 7 Art. 8 Algemeen Competitie opzet Competitiewedstrijden Deelname eisen Startgemeenschappen Teamsamenstelling

Nadere informatie

VOORSTEL WEDSTRIJDPROGRAMMA REGIO OOST SEIZOEN 2014/2015

VOORSTEL WEDSTRIJDPROGRAMMA REGIO OOST SEIZOEN 2014/2015 VOORSTEL WEDSTRIJDPROGRAMMA REGIO OOST SEIZOEN 2014/2015 Door de zwemtrainers in de werkgroep Kampioenschappen is een voorstel uitgewerkt en aan de KZC s (Regio-zwemcommissie) aangeboden. Tijdens een gezamenlijke

Nadere informatie

PIETER CUP Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zaterdag 4 april 2015

PIETER CUP Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zaterdag 4 april 2015 PIETER CUP Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zaterdag 4 april 2015 Ook dit jaar organiseren wij weer als onderdeel van de Swim Cup Eindhoven de Pieter Cup (7 e keer); een wedstrijd voor jongens en

Nadere informatie