Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011"

Transcriptie

1 Tsjechië 28 april t/m 7 mei 2011

2 Donderdag 28 april Heel - Soest (Duitsland) 200 km We gaan deze meivakantie naar Tsjechië. Voor ons de eerste keer dat we daar naar toe gaan, dus we zijn erg benieuwd. We vertrekken deze middag even na half 3 en na een rit met heel veel verkeer en enkele files komen we om ongeveer half 6 aan in Soest. De camperplaats bevindt zich op een grote parkeerplaats en is gratis. Niet echt mooi, maar wij hoeven er alleen maar te slapen. Vrijdag 29 april Soest (Duitsland) - Stará Oleška (Noord Bohemen - Tsjechië) 530 km Na een onrustige nacht, althans voor mij, zijn we vroeg op. We ontbijten en rijden om half 8 weg van de camperplek. Het is erg rustig op de weg, we hebben dan ook het Ruhrgebied al achter ons gelaten, en rijden begin van de middag Tsjechië binnen. Het laatste stuk gaat binnendoor en we krijgen al een mooi beeld van het land. Voor 3 uur arriveren we op de minicamping Stara Oleška, inderdaad een minicamping maar wel een die er prachtig uitziet met alle voorzieningen en een restaurant. We zijn de enige gasten op de camping. De broodjes voor morgenochtend bestellen we bij de Nederlandse eigenaar.

3 Vanaf de camping kijken we uit over heuvelachtig terrein waar dit huisje perfect in past.

4 Zaterdag 30 april Rondrit Stará Oleška (Tsjechië) - 44 km Laagste punt: 230 m Hoogste punt: 600 m Totale stijging/daling: 730 m Weer: bewolkt / zonnig, C De broodjes worden inderdaad keurig op tijd afgeleverd bij de camper. Altijd weer een luxe om zelf niet op pad te hoeven. Het zou voor ons geen optie zijn om zelf de broodjes te gaan kopen, want er is in de buurt geen bakker te vinden. Het is pas kwart over 9 als we op de fiets stappen voor onze eerste tocht. In het dorp zien we dat vandaag blijkbaar grof vuil wordt opgehaald. Ongelofelijk veel rotzooi wordt er aangeleverd en het halve dorp staat er bij te kijken. Al snel krijgen we de eerste korte klim te verwerken om vervolgens gelijk weer af te dalen over een pad met heel veel keien. We zien veel rotsen met zo nu en dan een beeltenis van een heilige.

5 Even voor 10 uur rijden we het plaatsje Česká Kamenice binnen, waar we bij binnenkomst een vervallen leegstaand fabriekspand zien. Dit is niet het enige vervallen pand dat we vandaag tegenkomen. In het centrum met het mooie gemeentehuis kunnen we gelukkig geld pinnen. We waren op de heenweg geen enkele bank tegengekomen, maar de eigenaar van de camping was zo vriendelijk om ons 1000 kronen te lenen voor het geval dat we contanten nodig zouden hebben.

6 We fietsen verder over een weg die licht blijft stijgen en ons door kleine dorpjes brengt. De wegen zijn slecht, heel vaak met diepe gaten zodat opletten is gewenst. Een enkele keer is een gedeelte van de weg gewoon weggespoeld. We kijken in de dorpjes onze ogen uit naar al die oude vervallen huizen of gebouwen. Deze school met op de voorgrond een behoorlijk oude vrachtauto moet wel erg oud zijn. Op de gevel staat nog in het Duits Schule terwijl het toch al lang geleden is dat hier Duits de voertaal was.

7 In het plaatsje Kluĉky zetten we deze heel oude kerk op de foto. Maar de klok loopt keurig op tijd en slaat 12 keer precies op het moment als we langs rijden. En zo fietsen we verder door allemaal kleine plaatsjes met verwaarloosde en ook gerenoveerde huizen.

8 Bij Prácheň zien we deze 30 miljoen jaar oude basaltrots staan. Vandaag is het niet al te steil, maar om deze op te komen moet ik toch behoorlijk werken.

9 Wim kan het natuurlijk niet laten om even naar boven te klimmen.

10 Deze hekken zie je bij heel woningen. Misschien om te zorgen dat de honden keurig op het terrein blijven? We hebben vandaag in ieder geval geen enkele last gehad van loslopende honden. Vlak voordat we weer terug zijn op de camping kijken we nog eens uit over de omgeving. We zijn weer vroeg terug en zitten de rest van de middag heerlijk buiten. s Middags komt er nog een Nederlands stel met tent en s avonds eten we in het restaurant. Het is een mooie dag geweest.

11 Zondag 1 mei Rondrit 2: Stará Oleška - Ostrau (Elbe) 73 km Laagste punt: 130 m Hoogste punt: 350 m Totale stijging/daling: 1010 m Weer: zonnig, C Deze morgen stappen we al om 9 uur op de fiets en de zon schijnt alweer uitbundig. Na ongeveer een uur fietsen komen we aan bij het Nationaal Park Tsjechisch Zwitserland.

12 En dan vinden we een prachtig plekje om een pauze te houden. Door het jaartal 1831 vermeld op een rots vermoeden wij dat deze weg stamt uit die tijd. Geen weg om rustig met je autootje overheen te rijden, nee deze weg is beter geschikt voor een mountainbike. Maar wel prachtig.

13 Even later komen we aan bij de grens met Duitsland, voor ons een bekende plek. In 2003 waren we hier al eens aan het wandelen maar dan aan de Duitse kant. We wilden toen over het bruggetje naar Tsjechië maar dat was toen nog verboden. Het bruggetje was afgezet met linten en door de inmiddels gearriveerde politie werd ons duidelijk gemaakt dat de grens oversteken niet mocht. Maar nu fietsen we zonder problemen de Sächsische Schweiz binnen.

14 Ook nu weer, evenals een aantal jaren geleden, vinden we dit een fantastisch gebied. Wel zwaar met alle onverharde paden die constant op en neer gaan.

15 Na een tijdje komen we aan vlakbij het plaatsje Ostrau en vandaar volgen we een poosje de rivier de Elbe.

16 Dan steken we weer de grens over naar Tsjechië en komen aan in het toeristische grensplaatsje Hřensko waar onder andere dit prachtige hotel staat. In het plaatsje Hřensko zien we veel wandelaars die hoogstwaarschijnlijk de Edmundsklamm gaan bezoeken. Wij doen dat niet want de vorige keer hebben we een soortgelijke kloof bezocht. Na nog zo n 2,5 uur fietsen zijn we weer terug op de camping. Een lange maar mooie dag.

17 Maandag 2 mei Rondrit 3: Stará Oleška - Děčin 45 km Laagste punt: 126 m Hoogste punt: 438 m Totale stijging/daling: 660 m Weer: bewolkt, C Vandaag staat er een wat kortere tocht op het programma. Als we deze morgen vertrekken is het nog behoorlijk koud, dus warme kleren aan. Het eerste stukje van de rit gaat nog door bosgebied maar daarna volgt weer open landschap met zijn kleine dorpjes. Tijdens de afdaling naar Hřensko stoppen we halverwege om van bovenaf het plaatsje te bekijken. Met z n tweetjes op de foto.

18 Aan de rand van het plaatsje steken we de Elbe over met een erg duur veer en zijn we weer in Duitsland. De veerman vertelt dat het veer in het volgende dorp maar de helft kost.

19 Hierna volgen we zo n 10 km mooi fietspad langs de rivier de Elbe die in Tsjechië de Labe heet. Wat een heerlijk gevoel om weer eens vlak te fietsen. Op het fietspad de grensovergang Duitsland - Tsjechië.

20 Blik op de stad Děčin. Wij steken via de brug de rivier over en laten het centrum letterlijk en figuurlijk links liggen.

21 We nemen een hele oude brug over Plouěnice, een zijriviertje van de Elbe. We fietsen daarna door diverse stokoude dorpjes waar de luidsprekers uit de communistische tijd nog steeds aan de muur hangen. Het laatste deel van de tocht klimmen we nog zo n 300 m. De klim gaat snel want we kijken onze ogen uit naar ongelofelijk veel oude huizen met ongelofelijk veel oude troep.

22 Vlak voordat we terug zijn kijken we van bovenaf op de camping. We fietsen Stará Oleška binnen, einde van de rit van vandaag. We zijn precies op tijd terug want om 3 uur begint het te regenen en dat blijft het nog lange tijd doen.

23 Dinsdag 3 mei Stará Oleška - Stanoviste (West Bohemen bij Márianské Lázně) 200 km De afgelopen nacht heeft het lang geregend en als we opstaan regent het nog steeds. Het is buiten zo koud geworden dat de regen over gaat in sneeuw. Als het dan toch slecht weer moet zijn dan vandaag maar want we gaan verkassen. We hebben een rit van 200 km voor de boeg over allerlei wegen. Onderweg zien we langs de grote wegen regelmatig zwaar opgemaakte jongedames staan die blijkbaar op klandizie staan te wachten. s Middags komen we aan op de camping Stanowitz in Stanoviště, een heel klein plaatsje. Ook hier zijn we weer de enige gasten. We gaan ook nog even het dorpje verkennen, maar meer als een paar huizen is er niet te zien.

24

25 Woensdag 4 mei Rondrit 4: Stanoviště- Domaslav 58 km Laagste punt: 485 m Hoogste punt: 761 m Totale stijging/daling: 790 m Weer: bewolkt; C Als we opstaan is het nog heel erg koud. Het heeft vannacht zelfs bijna 4 graden gevroren. Wie had dat gedacht aan het begin van onze vakantie. Maar we stappen toch zo rond half 10 op de fiets. Wel goed aangekleed en met onze wanten aan. Ook vandaag blijven we de oude dorpjes fascinerend vinden. We zien heel veel verlaten huizen.

26 Veel kleine weggetjes tijdens onze rit vandaag. En al deze wegen zijn erg slecht onderhouden, dus we hobbelen wat af. Volgens ons zijn wij dit jaar de eerste fietsers die deze weg nemen.

27 Nadat we de boom hebben gehad moeten we een paar keer door een beek. Benen omhoog om geen natte voeten te krijgen.

28 Inmiddels is het half één en na een behoorlijke klim komen we aan in een dorp waar gerestaureerd en oud vlak bij elkaar staan.

29 Deze foto geeft een mooi beeld van het landschap. Veel weilanden maar bijna geen koeien te zien. Na nog even een paar boodschappen gedaan te hebben in Márianské Lázně zijn we weer op tijd bij de camping. De buitentemperatuur is van dien aard, ongeveer 10 graden, dat we ons koude biertje in de camper opdrinken.

30 Donderdag 5 mei Rondrit 5: Stanoviště- Krásno 73 km Laagste punt: 490 m Hoogste punt: 834 m Totale stijging/daling: 1160 m Weer: half bewolkt; C Vandaag fietsen we eerst door Márianské Lázně, een kuuroord. En dat is te zien want er zijn talloze restaurants, pensions, gewone hotels en schitterende hotels, zoals bv hotel Esplanade. Als we de stad verlaten hebben we er al een behoorlijke klim opzitten. De tocht van vandaag gaat afwisselend door open gebied en bosgebied. Maar altijd is het wegdek slecht, dat betekent de hele dag kuilen en gaten ontwijken. Maar het gehobbel gaat de hele dag door.

31 Dit is een leuk plekje voor een pauze. Veel bankjes kom je niet tegen dus we aarzelen geen moment als we dit plekje in de gaten krijgen. Dit pension is een complete ruïne geworden. We hebben deze week heel veel ruïnes gezien en we vragen ons af of deze gebouwen en huizen wellicht nog eens opgeknapt worden. Maar of de Tsjechen daar geld voor hebben vragen wij ons af. Zelfs heel veel huizen die gewoon bewoond worden zien er heel vaak als bouwval uit.

32 Een mooi uitzicht over de omgeving. We hebben vandaag weer vaak mooie uitzichten gehad en dat betekent dus veel stijgen. We besluiten de tocht met een heerlijke lange afdaling en we kunnen zowaar, als we om half 5 bij de camper aankomen, nog een poosje buiten zitten ondanks dat de temperatuur niet echt hoog is.

33 Vrijdag 6 mei Rondrit 6: Stanoviště - Duitse grens 66 km Laagste punt: 536 m Hoogste punt: 787 m Totale stijging/daling: 1070 m Weer: zonnig: C Onze laatste fietstocht van deze vakantie beginnen we onder een mooie blauwe lucht. Maar nog wel even een lange broek en fleece aan want de temperatuur is nog niet al te hoog. Als we er ruim een uur op hebben zitten zien we deze ruïne. Maar het bijzondere eraan is dat de toren mooi bewaard is gebleven, terwijl van de rest van de kerk alleen de muren nog aanwezig zijn.

34 Vandaag fietsen we heel veel door bosgebied. Heel vaak gaat het pad behoorlijk steil omlaag om vervolgens weer steil omhoog te gaan. Dit werkt slopend. We komen langs de plek waar vroeger Lohhauser lag. Dit dorp is in 1947 afgebroken omdat het in de toenmalige grenszone lag. Er rest slechts een gedenkteken. Deze bron heeft toch wel een heel bijzondere vorm.

35 Het bospad wat we lange tijd volgen ligt vlak bij de Duitse grens. We zien nog een uitkijktoren die vroeger door de grenswachten werd gebruikt. Vandaar dat deze paden in één rechte lijn aangelegd zijn. Ook vandaag zijn we weer zo rond half 5 terug bij de camper om vervolgens nog een tijdje van de zon te genieten. We eten buiten bij het restaurantje van de camping.

36 Zaterdag 7 mei Stanoviště - Heel 670 km De reis naar huis verloopt heel voorspoedig; geen enkele file. Hoe hebben wij onze eerste kennismaking met Tsjechië ervaren. De omgeving in Noord-Bohemen is absoluut de moeite waard en behoorlijk afwisselend. West-Bohemen is minder afwisselend, mooi maar niet spectaculair. Er zijn diverse fietsroutes uitgezet die bijna allemaal over smalle, rustige landweggetjes gaan en over bospaden. Maar het meest erge is dat de wegen verschrikkelijk slecht zijn onderhouden, behalve de grote autowegen. Verder vinden wij van alle landen waar we tot nu toe geweest zijn de Tsjechen het meest onvriendelijk: ze zullen je onderweg niet groeten.

37

38

39

40

41

42

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland Deel 1: Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland 01 t/m 13 juni 2015 (Deel 2: Sankt Johann in Tirol) Maandag 1 juni Heel - Laudenbach 437 km Na een kort oponthoud door een file komen we rond vier uur

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011 Allgäu 20 t/m 30 oktober 2011 Donderdag 20 okt Heel - Stromberg 230 km De herfstvakantie staat weer voor de deur en omdat Wim op vrijdag altijd vrij heeft gaan we vandaag alvast een stuk richting Zuid-Duitsland.

Nadere informatie

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Zaterdag 18 oktober 2003 Om 5 uur loopt de wekker af. Gisteravond hebben we de camper al ingepakt dus blijft vanmorgen

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules.

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. 06-12-2012. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. In bewolkt weer, maar nog met een redelijke temperatuur rijden we om 11.15 na 4050 km van Valdelagrana weg. Een kwartier

Nadere informatie

Oberschwaben. 17 t/m 24 oktober 2010

Oberschwaben. 17 t/m 24 oktober 2010 Oberschwaben 17 t/m 24 oktober 2010 Zondag 17 oktober Heel - Laupheim 560 km Deze keer laten we de tent thuis en zullen we de fietstochten vanaf de camper maken. Dus dat wordt geen lange tocht maar diverse

Nadere informatie

Fränkische Schweiz. 30 april t/m 8 mei 2005

Fränkische Schweiz. 30 april t/m 8 mei 2005 Fränkische Schweiz 30 april t/m 8 mei 2005 Zaterdag 30 april Deze meivakantie is voor ons een bijzondere vakantie. Onze eerste vakantie nadat wij een week geleden samen zijn gaan wonen. Wij hebben deze

Nadere informatie

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober Herfst 2012 Frankrijk 29 september t/m 12 oktober Zaterdag 29 september 256 km We rijden om even over 10 uur weg. Via de snelweg, die we bij Beek verlaten, naar Limburg. Binnendoor via Valkenburg en Slenaken

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Saarland 18 t/m 24 februari 2012

Saarland 18 t/m 24 februari 2012 Saarland 18 t/m 24 februari 2012 Wandern mit der Bahn Konz Saarburg Taben Saarhölzbach Bessingen Beckingen Zaterdag 18 feb Heel - Saarburg 240 km Voor deze vakantie gaan we naar het Saarland, een gebied

Nadere informatie

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012.

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Zondag 10 juni 2012. Vanmorgen vertrokken en via Antwerpen, Brussel en Luxemburg zijn we, zonder tolwegen, lekker opgeschoten en doorgereden tot Arc et Senans. Hier

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

Provence. 2 mei t/m 14 mei 2010

Provence. 2 mei t/m 14 mei 2010 Provence 2 mei t/m 14 mei 2010 Zondag 2 mei Heel - Cuiseaux 680 km Route: Heel - Luik - Nancy - Epinal - Besançon - Lons-le-Saunier - Cuiseaux Weer: af en toe een bui We gaan weer naar de Provence. Twee

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Wandelen in de Rhön. 27 april t/m 6 mei 2004

Wandelen in de Rhön. 27 april t/m 6 mei 2004 Wandelen in de Rhön 27 april t/m 6 mei 2004 Woensdag 28 april Onze meivakantie gaat naar het gebied de Rhön in Duitsland. Dit gebied ligt ongeveer 400 km rijden vanaf Heel. Ons plan om met de rugzak in

Nadere informatie

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Graaf van Hornepad 2006

Graaf van Hornepad 2006 Graaf van Hornepad 2006 Zaterdag 4 februari Weert - Tungelroy 18 km Daar we ook zo nu en dan een enkele dag willen wandelen hebben we besloten om het Graaf van Hornepad te gaan lopen. Dit pad, een rondwandeling

Nadere informatie

Elbe Radweg standplaats 6 dagen

Elbe Radweg standplaats 6 dagen Elbe Radweg standplaats 6 dagen individuele fietsreis vanaf 445 Langs de Elbe vanuit Bad Schandau in de Sächsische Schweiz Het gebied rond het meest zuidelijke deel van de Duitse Elbe rond Bad Schandau

Nadere informatie

De Allgäu. 14 t/m 21 oktober 2006

De Allgäu. 14 t/m 21 oktober 2006 De Allgäu 14 t/m 21 oktober 2006 Kaarten en hoogteprofielen staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim (meestal) Zaterdag 14 oktober Heel - Füssen 650 km De herfstvakantie is weer aangebroken

Nadere informatie

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Frankrijk. Deel 2: De Cevennen. 17 april t/m 1 mei 2016

Frankrijk. Deel 2: De Cevennen. 17 april t/m 1 mei 2016 Frankrijk Deel 2: De Cevennen 17 april t/m 1 mei 2016 Zondag 17 april Saint Remy de Provence - Nant 203 km Om half 10 verlaten we de camping La Bastide en vertrekken richting Nant in de Cevennen. Na zo

Nadere informatie

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu.

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Onze groep bestond oorspronkelijk uit zes man. Helaas moesten twee

Nadere informatie

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be 27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen Galgenberg en Paardenslenkte. We maken een prachtige wandeling in het buitengewoon stille en glooiende grensgebied van Nederland en Duitsland ten noorden van Ootmarsum.

Nadere informatie

Oostenrijk. 23 april - 4 mei 2009

Oostenrijk. 23 april - 4 mei 2009 Oostenrijk 23 april - 4 mei 2009 Hoogteprofielen en kaarten staan aan het einde van het verslag Vrijdag 24 april Heel - Stromberg 240 km Weer: zonnig Om kwart voor 4 is het zover, we vertrekken richting

Nadere informatie

Van 11 tot 18 mei waren mijn vrouw en ik op Kreta. Zij was hier 27 jaar geleden als eens geweest, maar voor mij was het de eerste keer.!

Van 11 tot 18 mei waren mijn vrouw en ik op Kreta. Zij was hier 27 jaar geleden als eens geweest, maar voor mij was het de eerste keer.! Reisverslag Kreta 2012 Van 11 tot 18 mei waren mijn vrouw en ik op Kreta. Zij was hier 27 jaar geleden als eens geweest, maar voor mij was het de eerste keer. We hadden een hotel geboekt in Ano Vouves,

Nadere informatie

DEELNEMERS INLEIDING. Maandag 24 januari : Malmedy : Basse-Bodeux

DEELNEMERS INLEIDING. Maandag 24 januari : Malmedy : Basse-Bodeux DEELNEMERS Staf Ludwig INLEIDING De GR 14 is in België beter gekend als het Sentier de l Ardenne of het Ardennenpad. Eerst steekt men dwars de Ardennen door om vervolgens door te trekken tot de Franse

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten reis 2015

Italiaanse dolomieten reis 2015 Italiaanse dolomieten reis 2015 Op zaterdag 23 mei vertrekken we richting de dolomieten om daar 5 dagen te genieten van het geweldige berglandschap met wegen die daar op een indrukwekkende wijze zijn aangelegd.

Nadere informatie

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.)

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Tweede helft: van Motala tot Mem Dinsdag 20 juli mooi weer westen wind 3-4-In de ochtend

Nadere informatie

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk.

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Zaterdag morgen 15 juni 2013 om 5 uur gaat het trainings weekje mountainbiken in Oostenrijk beginnen. Onze verblijfplaats in Oostenrijk is het appartement van

Nadere informatie

CCC Reis 2013. Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Kroatië, Slovenië

CCC Reis 2013. Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Kroatië, Slovenië CCC Reis 2013 Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Kroatië, Slovenië van 3 juni t/m 4 juli 2013 De coördinatoren hadden weer een prachtige en gevarieerde tocht uitgezet. Onze eerste camping was bij Dillenburg,

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten

Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten Je wordt opgehaald met de taxi in Mombo of Lushoto. Kijk je ogen uit tijdens deze prachtige en af en toe hobbelige rit. Eenmaal aangekomen bij MamboViewPoint

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Wij zijn met elkaar op vakantie:

Wij zijn met elkaar op vakantie: Wij zijn met elkaar op vakantie: Manja Ciska Adri Piet Paul Zaterdag 28 juli: Vanmorgen zijn we allemaal vroeg opgestaan om op tijd in Arnhem op het kantoor te zijn. Vertrek naar Bremm om 10 uur. Tot onze

Nadere informatie

MundoRado reis naar Maleme, Kreta.

MundoRado reis naar Maleme, Kreta. MundoRado reis naar Maleme, Kreta. Op maandag 9 juni was het zover. We gingen op vakantie naar het mooie eiland Kreta en om precies te zijn, naar Maleme. Om 12.00 uur moesten wij ons verzamelen op Schiphol

Nadere informatie

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten lengte 26 km, 465 m stijgen, 610 m dalen Hoogteprofiel Westweg Het zou vandaag weer een zonnige, warme dag worden met temperaturen boven de 30 graden. Onder een

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

VOORSTELLING TOCHT DEELNEMERS

VOORSTELLING TOCHT DEELNEMERS VOORSTELLING TOCHT De GR 48 of de Sendero de Sierra Morena doorkruist, zoals de meeste GR s in Spanje, meerdere natuurgebieden. De Sierra Morena is een gebergte van 400 km van het oosten tot het westen

Nadere informatie

Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory

Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory Dinsdag 5-08 windje 3 uit het noorden, dus voor het lapje op weg. Zonnig. Inverness - Dochgarroch In de ochtend lekker getutteld en s middag na vier

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 !1 Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 Vrijdag en zaterdag 21 en 22 oktober Het is tegen 11 uur als we op ons gemak vertrekken. We gaan naar Bretagne, daar is het droog en soms zelfs zonnig volgens de berichten.

Nadere informatie

Fietsvakantie 2015. De Schakel Uitwaaien op Texel. woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015

Fietsvakantie 2015. De Schakel Uitwaaien op Texel. woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015 Fietsvakantie 2015 De Schakel Uitwaaien op Texel woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015 Volg ons door tijdens de fietsvakantie elke dag ons verslag te lezen op: www.deschakelamstelveen.nl Het programma

Nadere informatie

Streekpad Nijmegen. 20 t/m 23 mei december januari 2007

Streekpad Nijmegen. 20 t/m 23 mei december januari 2007 Streekpad Nijmegen 20 t/m 23 mei 2004 10 december 2006 14 januari 2007 Donderdag 20 mei - 28 km. Hemelvaart en dat betekent extra vrije dagen. We gaan dan ook 3 van de 4 dagen gebruiken om een gedeelte

Nadere informatie

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY & GOLF Zijn de Healey en golf uw passie? Wij willen deze twee combineren in de eerste Healey golfreis. In vier dagen tijd spelen wij op drie prachtige golfbanen

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

Mallorca fietsen. Nieuw aangepast fietsprogramma. Vertrek op zaterdag : 13 april mei september oktober 2019

Mallorca fietsen. Nieuw aangepast fietsprogramma. Vertrek op zaterdag : 13 april mei september oktober 2019 2019 Mallorca fietsen Nieuw aangepast fietsprogramma Vertrek op zaterdag : 13 april 2019 18 mei 2019 28 september 2019 12 oktober 2019 verblijf in Hotel Apolo **** (viersterren) in half pension fietsbegeleider

Nadere informatie

Oost-Europa Commissie Maasdijk Украина 2012

Oost-Europa Commissie Maasdijk Украина 2012 Oost-Europa Commissie Maasdijk Украина 2012 Bezoek projecten ds. Sandor Kovacs wie: wat: waar: wanneer: hoe: Niels en Theo Bezoek van onze vrienden aldaar, hand & spandiensten en inspiratie opdoen Subkarpaten,

Nadere informatie

De Main- en Tauberroute. 20 t/m 28 februari 2004

De Main- en Tauberroute. 20 t/m 28 februari 2004 De Main- en Tauberroute 20 t/m 28 februari 2004 Vrijdag 20 februari Vandaag begint onze voorjaarsvakantie en de route voert ons naar Duitsland, naar het plaatsje Wertheim aan de Tauber, waar de Main en

Nadere informatie

Mallorca fietsen Nieuw aangepast fietsprogramma

Mallorca fietsen Nieuw aangepast fietsprogramma 2018 Mallorca fietsen Nieuw aangepast fietsprogramma Vertrek op zaterdag : 07 april 2018 05 mei 2018 12 mei 2018 08 september 2018 verblijf in Hotel Apolo **** (viersterren) in half pension fietsbegeleiders

Nadere informatie

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 13 KM : Friesland : Beetsterzwaag : Bakkerij Verloop : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag Bijzonderheden : 90% onverhard : Bos, weiland, heide, meer RA = Rechtsaf

Nadere informatie

Reisverslag Tsjechië 2007

Reisverslag Tsjechië 2007 Reisverslag Tsjechië 2007 Van 21 April t/m 3 Mei 2007 reisden Petra, Jos, Sven, en Lars met een Grand Scenic en een Hobby caravan door Tsjechië (Bohemen en Moravie). De scenic was zes weken geleden geleverd

Nadere informatie

Maximiliansweg. Lindau - Berchtesgaden. 19 oktober 2007 -??

Maximiliansweg. Lindau - Berchtesgaden. 19 oktober 2007 -?? Maximiliansweg Lindau - Berchtesgaden 19 oktober 2007 -?? Kaarten staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim Vrijdag 19 oktober Heel - Stromberg 237 km Weer: half bewolkt Deze vakantie

Nadere informatie

Quinta das Vinhas Portugal Madeira Estreito da Calheta

Quinta das Vinhas Portugal Madeira Estreito da Calheta Quinta das Vinhas Portugal Madeira Estreito da Calheta 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Quinta das Vinhas - (Portugal Madeira Estreito da Calheta) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en

Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en ben zinnens om daar een hotelkamer te nemen met airco

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

REISVERSLAG HONDA4FEST CEREGLIO MEI 2007

REISVERSLAG HONDA4FEST CEREGLIO MEI 2007 1 van 9 18-11-2012 20:38 REISVERSLAG HONDA4FEST CEREGLIO 16-22 MEI 2007 Door René van Maanen en Ronald van de Bijl Eigenlijk is het allemaal begonnen met een grap. Doordat ik René had gevraagd om mee te

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Marokko. 5 t/m 12 maart 2011

Marokko. 5 t/m 12 maart 2011 Marokko 5 t/m 12 maart 2011 Deze keer een heel andere vakantie dan we gewend zijn: een groepsreis (25 personen) met collega s van Wim naar Marokko. De reis is georganiseerd door zijn Marokkaanse collega

Nadere informatie

Van Overloon naar de Christinehoeve.

Van Overloon naar de Christinehoeve. Van Overloon naar de Christinehoeve. Carnavalsbeeld in Overloon. Ons eten bij de Heksenboom. Het eten is goed, de bediening heel attent en aardig, de lucht is weer blauw aan het worden en kinderen van

Nadere informatie

Net over de grens 37 km

Net over de grens 37 km STARTPUNT: Postelhoek Laagsestraat 56, 7637 PC Oud Ootmarsum Overijssel Net over de grens 37 km De fietsroute Net over de grens brengt u vanaf eetcafé Postelhoek in Oud-Ootmarsum al snel in Duitsland.

Nadere informatie

Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg

Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg Main radweg Van Bamberg naar Aschaffenburg Main-Radweg Actief genieten op de fietsroute langs de Main Algemeen: 7 dagen waarvan ook 7 dagen fietsen. Lengte volledige fietstocht: ongeveer 340km Overnachtingen:

Nadere informatie

De bergvrienden (van Engsbergen)

De bergvrienden (van Engsbergen) De bergvrienden (van Engsbergen) Wandelen is onze grote passie. Of het nu in het Engsbergse Asdonk is, op de Houterenberg of wanneer wij met familie of goede vrienden in het hooggebergte rondtrekken, het

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken.

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken. 100082: Welk voorwerp houd je hier boven je hoofd? 1. Een rood voorwerp. 2. Een map. 3. Een voetbal. 100081: Je slaat af naar links. Gebeurt dat hier helemaal veilig? 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet

Nadere informatie

Deze niet voorbereide wandeling levert tocht wel enkele mooie beelden op. We hadden dergelijke schoonheid helemaal niet verwacht.

Deze niet voorbereide wandeling levert tocht wel enkele mooie beelden op. We hadden dergelijke schoonheid helemaal niet verwacht. Deze niet voorbereide wandeling levert tocht wel enkele mooie beelden op. We hadden dergelijke schoonheid helemaal niet verwacht. Doordat we het vertikt hebben om de Gele Berg te beklimmen dienen we wel

Nadere informatie

Karinthië: fietsen door het dal van de Drau.

Karinthië: fietsen door het dal van de Drau. Karinthië: fietsen door het dal van de Drau. Algemeen: 9 daagse reis waarvan 7 fietsdagen. Van Italië door Karinthië tot in Slovenië. Lengte: 360km Overnachtingen Dag 1 Wipptalerhof Dag 2 en 3: Sillian

Nadere informatie

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING EUROCULT LITO VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING Postbus 13050 3507 LB Utrecht Wittevrouwenstraat 36 3512 CV Utrecht Tel: 030

Nadere informatie

Alicante - Spanje. Hondón de las Nieves (el Fondó de les Neus) december 2007

Alicante - Spanje. Hondón de las Nieves (el Fondó de les Neus) december 2007 Alicante - Spanje Hondón de las Nieves (el Fondó de les Neus) december 2007 Kaarten staan aan het eind van het verslag. Tekst: Trudi; foto s: Wim Zaterdag 22 december Heel - Hondón de las Nieves Weer:

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

Onesse, zaterdag 6 juni 2009

Onesse, zaterdag 6 juni 2009 Onesse, zaterdag 6 juni 2009 24 kilometer, totaal 116 kilometer Om 7u30 stond het ontbijt klaar. Daar had Jacques voor gezorgd. Koffie, thee boter, jam en speciaal, biologisch brood dat eigenlijk meer

Nadere informatie

Overal waar je als pelgrim komt tref je wel borden en wegwijzers aan die de pelgrim naar een onderkomen verwijzen. Vandaag is het terug een

Overal waar je als pelgrim komt tref je wel borden en wegwijzers aan die de pelgrim naar een onderkomen verwijzen. Vandaag is het terug een Overal waar je als pelgrim komt tref je wel borden en wegwijzers aan die de pelgrim naar een onderkomen verwijzen. Vandaag is het terug een prachtige, heerlijke, zonnig dag. De ooievaar heeft aanleiding

Nadere informatie

Wolven zijn dag- en schemeringsdieren, maar door felle bejaging zijn ze in veel gebieden (waaronder Europa) een nachtelijke leefwijze erop na gaan

Wolven zijn dag- en schemeringsdieren, maar door felle bejaging zijn ze in veel gebieden (waaronder Europa) een nachtelijke leefwijze erop na gaan Wolven zijn dag- en schemeringsdieren, maar door felle bejaging zijn ze in veel gebieden (waaronder Europa) een nachtelijke leefwijze erop na gaan houden. Het zijn goede renners, maar kunnen ook goed zwemmen.

Nadere informatie

Beaugency, 18 mei 2007

Beaugency, 18 mei 2007 Beaugency, 18 mei 2007 30 kilometer, totaal 303 kilometer Negenentwintig kilometer vanaf de kathedraal, zegt mijn routebeschrijving. Daar zie ik wel tegenop, vooral omdat de route helemaal de GR3 volgt.

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

Les 5. Tijd & het weer

Les 5. Tijd & het weer www.edusom.nl Opstartlessen Les 5. Tijd & het weer Wat leert u in deze les? Praten over het weer. Praten over de tijd. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag en DWI Amsterdam

Nadere informatie

GR 5 MANTERNACH - LIVERDUN. Vrijdag 9 mei 2008 Manternach Grevenmacher 6 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,6 km.

GR 5 MANTERNACH - LIVERDUN. Vrijdag 9 mei 2008 Manternach Grevenmacher 6 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,6 km. GR 5 MANTERNACH - LIVERDUN Vrijdag 9 mei 2008 Manternach Grevenmacher 6 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,6 km. We rijden met de trein naar Manternach in Luxemburg. Normaal gezien hebben we 15 minuten

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Lüneburger Heide 8 dagen

Lüneburger Heide 8 dagen Lüneburger Heide 8 dagen individuele fietsreis vanaf 590 Tussen Heide en Hanze Lüneburg - tien tegen één dat u niet eerder van die plaats gehoord had. Lüneburg gaf zijn naam aan de Lüneburger Heide, een

Nadere informatie

IN JUNI KREGEN WIJ CITOTOETS. REKNEN EN BEGRIJPEND LEZEN EN MEER. LEUKE REKNEN SOMMEN MAKEN EN UITREKNEN.

IN JUNI KREGEN WIJ CITOTOETS. REKNEN EN BEGRIJPEND LEZEN EN MEER. LEUKE REKNEN SOMMEN MAKEN EN UITREKNEN. CITOTOETS GEMAAKT DOOR ANOUK IN JUNI KREGEN WIJ CITOTOETS. REKNEN EN BEGRIJPEND LEZEN EN MEER. LEUKE REKNEN SOMMEN MAKEN EN UITREKNEN. EN DEGRIJPEND LEZEN. DE ZOMER VAKANTIE KOMT ER AAN EN DAT IS GOED

Nadere informatie

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011 BESCHRIJVING TOCHT Dit gedeelte van de GR 5 speelt zich voornamelijk af in het Nationaal Park La Vanoise maar doorkruist ook een gedeelte van het Nationaal Park Savoi. Het zijn de Alpen op zijn mooist.

Nadere informatie

Casteljaloux, la Roque-Gageac, Sarlat-la-Caneda, Rouffignac.

Casteljaloux, la Roque-Gageac, Sarlat-la-Caneda, Rouffignac. Casteljaloux, la Roque-Gageac, Sarlat-la-Caneda, Rouffignac. Maandag 30-7-2007. Casteljaloux - la Roque-Gageac - Sarlat-la-Caneda - Rouffignac. We zijn vandaag er al weer vroeg uit. Het regent ietsjes

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten XL 2017

Italiaanse dolomieten XL 2017 Italiaanse dolomieten XL 2017 Op veler verzoek zijn er weer een aantal fantastische ritten door de dolomieten uitgeschreven. Dit keer met een iets langer verblijf en met een aantal nieuwe routes! Op zaterdag

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

Via het VNV boekje Vliegvissen in de Eifel en het internet zijn wij gaan zoeken. De Kyll bij Stadtkyll zag er goed uit en werd ons doel.

Via het VNV boekje Vliegvissen in de Eifel en het internet zijn wij gaan zoeken. De Kyll bij Stadtkyll zag er goed uit en werd ons doel. Kennismaking met de Kyll, september 2006 Weer eens samen vissen. Het liefst op stromend water, in het buitenland, forel en vlagzalm. Meermaals hebben wij, Darek en James, hierover gesproken dit jaar. Duitsland,

Nadere informatie

Verpeilhütte Kaunertal

Verpeilhütte Kaunertal Verpeilhütte Kaunertal Feichten - Verpeiltal - Verpeilalm - Verpeilhütte - (Mooskopf) - Verpeilalm - Feichten ***** - 9 Km - 850 Hm - 5:00 uur Door het Verpeiltal omhoog naar de Verpeilhütte is een schitterende

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie