JAPANSE TRADITIE JAPAN OORSPRONG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAPANSE TRADITIE JAPAN OORSPRONG"

Transcriptie

1 SHOU SUGI BAN

2 OORSPRONG JAPAN JAPANSE TRADITIE Shou Sugi Ban ( gebrande cipres ) is een traditionele Japanse techniek waarbij naaldhout aan één zijde wordt gebrand. Van oudsher deed men dit door drie planken tot een schoorsteen samen te binden en onderin een vuurtje te stoken. De oorspronkelijke reden voor het branden was, ironisch genoeg, brandpreventie. Japanse huizen waren veelal van hout, en in de dorpen en steden was men beducht voor brand. Door de geveldelen vooraf te schroeien, ontstond een brandvertragende koollaag. Deze fraaie zwarte laag bood bovendien een goede bescherming tegen ongedierte en schimmels. De huizen hoefden ook niet meer te worden geschilderd. De eeuwenoude techniek van Shou Sugi Ban wordt in Japan nog altijd toegepast. Niet alleen in traditionele gebouwen, maar ook in moderne gebouwen ontworpen door bekende architecten zoals Terunobu Fujimori. Shou Sugi Ban past ook binnen de Japanse levensfilosofie van wabi sabi, en de pure visie op schoonheid. Wabi staat voor eenvoud en rust, en sabi staat voor schoonheid die door de jaren is gevormd. Wabi sabi omarmt dan ook de rustgevende schoonheid van het vergankelijke en onvolmaakte, en de waardering van de ingenieuze integriteit van natuurlijke objecten en processen. De doorleefdheid draagt bij aan het besef van vergankelijkheid en de betrokkenheid bij het ontwerp. Het slijten door de tijd (en de invloed van de seizoenen) versterkt de visuele aantrekkingskracht dankzij de langzame verandering van kleur en textuur. Zwarthout Shou Sugi Ban heeft de schoonheid van dit prachtige zwart gebrande hout naar het Europese continent gebracht.

3 VERNIEUWING ZWARTHOUT Zwarthout Shou Sugi Ban wordt geproduceerd door Pieter Weijnen en ons Zwarthout-team. In 2008 bracht Pieter Weijnen als architect een bezoek aan de Biënnale van Venetië. Daar ontdekte hij het werk van de Japanse architect Terunobu Fujimori, die de traditionele techniek van Shou Sugi Ban veelvuldig toepast in zijn ontwerpen. Pieter werd gegrepen door de schoonheid en de duurzaamheid van het zwarte hout. Hij maakte een reis naar Japan om de toepassing en de productiewijze verder te onderzoeken. In delen van Japan zijn veel huizen nog altijd bekleed met Shou Sugi Ban. In de jaren daarna ontwikkelde Pieter een eigen efficiënt productieproces om de kwaliteit van het zwarte hout te waarborgen. Dit leidde medio 2012 tot de oprichting van ons bedrijf Zwarthout Shou Sugi Ban. Inmiddels hebben we de traditionele Japanse Shou Sugi Ban een heel nieuw leven ingeblazen door ouderwets vakmanschap te combineren met moderne technologie. In onze werkplaats branden we al het hout gecontroleerd in onze zelf ontwikkelde oven. Dit zorgt voor gelijkmatigheid en uniforme technische specificaties. In elk paneel is de oerkracht van het vuur te zien: in de kleur en textuur van het hout. We zijn continu bezig met de ontwikkeling van nieuwe manieren van branden, het gebruik van nieuwe duurzame houtsoorten en nieuwe afwerkingen met biobased hars en olie. Zwarthout Shou Sugi Ban is een prachtig low-tech product. Elke variant heeft zijn eigen specifieke kenmerken en toepassingen, zowel esthetisch als bouwfysisch. Zwarthout wordt o.a. toegepast als duurzame gevelbekleding, in interieurs en voor meubels. Als bouwers-architecten kijken wij kritisch naar de ontwerpen van de nieuwe gebouwen waarvoor wij het zwarte hout leveren. Shou Sugi Ban vereist aandacht van alle deelnemers aan het bouwproces: producent, aannemer, bouwvakker én architect. Van het kiezen van het beste hout tot het uitdenken van het juiste detail. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van een eeuwenoude techniek. Die aandacht, hart voor hout en duurzaamheid zie je terug in al onze projecten: zij hebben elk een unieke uitstraling. Meer weten? Wij adviseren u graag.

4 TYPE NAOSHIMA (LARIKS / DOUGLAS) Naoshima is het traditionele Japanse Shou Sugi Ban, en het oerproduct van Zwarthout. Het larikshout wordt dosse gezaagd (evenwijdig aan de jaarringen). Elke plank wordt diep gebrand in onze eigen werkplaats. Naoshima heeft een onregelmatige structuur en een karakteristieke tekening, die prachtig glanst in de zon. De brosse koollaag vraagt om een specifieke detaillering van het gebouw om de invloed van weer en wind te verminderen. Wij adviseren dit type niet hoger dan 10 meter boven maaiveld toe te passen en niet op open terrein, waar het hout wordt blootgesteld aan veel wind. De koollaag geeft enigszins af, maar dit is makkelijk afwasbaar met water en natuurlijke zeep. Naoshima spoelt niet uit bij regen. De zwarte koollaag veroudert in de loop der jaren en krijgt een fraai patina (verwering).

5 TYPE TONOSHO (DOUGLAS / LARIKS ) Tonosho is hetzelfde prachtige oerproduct als Naoshima. Het gebruikte larikshout wordt steeds evenwijdig aan de jaarringen gezaagd. We laten Tonosho net als alle andere houtsoorten gecontroleerd verkolen in onze eigen oven. Daarna werken we het geblakerde hout af met een speciale natuurlijke olie, lak of hars. De koollaag wordt hierdoor harder, en het hout geeft niet meer af. Ook hier is de korrelige structuur van het zwart verkoolde hout mooi zichtbaar en voelbaar. Tonosho is zeer geschikt om te gebruiken als bijzonder element binnenshuis. Buiten is Tonosho ideaal als duurzame, natuurlijke afwerking van muren en daken in zware weersomstandigheden.

6 TYPE AYAGAWA (EIK) Ayagawa is de eiken variant van het traditionele Japanse Shou Sugi Ban. Het robuuste eikenhout heeft een mooie karakteristieke tekening. Door het branden in de vlammen van onze oven krijgt Ayagawa een fraaie, doffe zwarte kleur. De koollaag van Ayagawa is sterker dan bijvoorbeeld van douglashout. Ayagawa geeft enigszins af: dit is makkelijk afwasbaar met water en natuurlijke zeep. De koollaag veroudert in de loop der jaren en krijgt dan een bijzonder patina (verwering). Voor toepassing binnenshuis is Ayagawa uitermate geschikt: we fixeren dan de koollaag zodat het hout echt sterk wordt. Het eikenhout van Ayagawa kan ook buiten gebruikt worden, maar kan gaan werken bij zware weersinvloeden.

7 TYPE SANUKI (EIK) Sanuki is geblakerd, gelamineerd Europees eikenhout. Het bijzondere van Sanuki is dat het inwendig met staal is versterkt, en uitwendig is versterkt met hars op een natuurlijke basis. Dit zorgt voor extra stevigheid zonder dat het unieke karakter van het robuuste hout verloren gaat. Dit Europese eiken houten paneel is doorlopend gelast (gevingerlast) om roestvorming te voorkomen. Sanuki is verkrijgbaar in diverse diktes (20, 30 of 40 mm dik) en alle maten (tot 80 cm breed en 350 cm lang). Dankzij de opvallende tekening is Sanuki het perfecte product om binnenwanden op een esthetische en duurzame manier te bekleden. Sanuki is ook zeer geschikt om originele meubels en objecten van te maken.

8 TYPE SHODOSHIMA (DOUGLAS) Douglashout is een naaldhoutsoort die bekend staat om de van nature hoge duurzaamheid en stevigheid. Bij Shodoshima wordt het douglashout dosse gezaagd (evenwijdig aan de jaarringen). We branden alle planken stuk voor stuk in onze eigen, speciaal daarvoor ontwikkelde oven. Daarna wordt het hout geborsteld, en met de hand geolied. De robuuste en levendige nerfstructuur blijft goed zichtbaar en glanst prachtig in de zon. Shodoshima is goed bestand tegen alle weersinvloeden en geeft niet af. De behandeling met olie moet elke 3 à 5 jaar herhaald worden. Shodoshima is geschikt voor gebruik binnen en buiten.

9 TYPE TAKAMATSU (DOUGLAS) Takamatsu is een variant van de Shodoshima, en verschilt alleen qua structuur vanwege de andere zaagwijze. Voor Takamatsu gebruiken wij namelijk kwartiers gezaagd hout van de douglasspar: de planken worden dan haaks op de jaarringen gezaagd. Je krijgt dan geen vlamtekening maar een bijzondere streeptekening. Deze manier van zagen geeft Takamatsu een fijne, lineaire structuur en een klassiek, rustig beeld. De douglasplanken worden zorgvuldig een voor een door onszelf gebrand. Daarna wordt het hout geborsteld, nogmaals gebrand en tot slot met de hand geolied. Takamatsu is goed bestand tegen alle weersinvloeden en geeft niet af. De behandeling met olie moet elke 3 à 5 jaar herhaald worden. Takamatsu is geschikt voor exterieur én interieur.

10 TYPE SAKAIDE (DOUGLAS) Bij Sakaide worden de planken van de douglasspar dosse gezaagd (met de jaarringen mee). De planken worden vervolgens een voor een gebrand in de vlammen van onze oven. Daarna wordt het gebrande hout zorgvuldig diep geborsteld en geolied. Het contrast tussen de donkere en lichte delen van het naaldhout geven Sakaide een fraaie, rustieke uitstraling. Dit zorgt voor een mooi contrast in combinatie met de structuur van onze andere gebrande houtsoorten. Sakaide is, afhankelijk van de eindafwerking, geschikt voor interieur én exterieur.

11 TYPE MARUGAME (ACCOYA ) De oorsprong van Marugame is accoya, een duurzame houtsoort die is gemodificeerd door acetylering. Dit maakt onze Marugame ideaal als een duurzame, ecologische afwerking buitenshuis. Voor accoya worden snel groeiende houtsoorten gebruikt zoals radiata pine (een dennensoort). Door middel van een gifvrij proces wordt het hout gemodificeerd tot een nieuw, duurzaam, dimensiestabiel product dat ook nog eens uitermate milieuvriendelijk is. Accoya hout is ideaal voor onderhoudsarme toepassingen. De duurzaamheid van accoya is Klasse 1 (EN 350), de hoogst haalbare duurzaamheidsklasse. Accoya heeft uitgebreide kwaliteitscertificaten (KOMO, RAL, BBA, WDMA, etc.) en is gegarandeerd tot minstens 50 jaar bovengronds en 25 jaar in direct grondcontact. Onze bestendige Marugame is verkrijgbaar met pure koollaag of gefixeerd ter bescherming tegen wind en regen en zonodig beschikbaar met een hogere vuurresistentie B2.

12 TYPE Utazu (Tricoya ) De basis van Utazu is tricoya, een duurzame houtsoort die is gemodificeerd door acetylering. Dit maakt Utazu ideaal voor binnen- én buitengebruik. Voor deze tricoya bewerking worden snel groeiende houtsoorten als radiata pine (een brede dennensoort) gebruikt. Door middel van een gifvrij proces wordt het dennenhout gemodificeerd tot een nieuw, duurzaam, dimensiestabiel product dat ook nog eens uitermate milieuvriendelijk is. Utazu is uitermate geschikt voor interieur- en meubeltoepassingen, waar in andere gevallen MDF gebruikt zou worden. Utazu krimpt nauwelijks en is vochtbestendig. De duurzaamheid van tricoya is klasse 1 (EN 350), de hoogst mogelijke duurzaamheid. Onze bijzondere Utazu is verkrijgbaar met een pure koollaag, of behandeld met een biobased hars ter bescherming van het hout tegen de invloeden van weer en wind. Utazu verkeert nog in het beta stadium en wordt experimenteel toegepast.

13 PORTFOLIO PORTFOLIO Meyendel Wassenaar architect: VVKH fotografie: Christian van der Kooy Iori Tea-Tower Biennale Venetië architect: Moreau-Kusunoki fotografie: Hans Peter Föllmi, Carla van Thijn

14 PORTFOLIO PORTFOLIO Steigereiland Edmond Halleylaan 46, Amsterdam architect: Pieter Weijnen fotografie: Hans Peter Föllmi Blackbird Provinciale weg 1a, Vortum-Mullem architect: Onix fotografie: Maarten Laupman

15 PORTFOLIO PORTFOLIO Geuloever Haastraat 2, Schin op Geul architect: Pieter Weijnen, Mark Spijkerman fotografie: Hans Peter Föllmi Kanaalproject Stokerijstraat Wijnegem, België architect: Bogdan van den Broeck fotografie: Hans Peter Föllmi

16 PORTFOLIO PORTFOLIO Villa Tiana Tiana, Barcelona architect: Jos-Willen van Oorschot, Venhoeven CS collaborating architect: Raül Sánchez Esteban Bois Brulé Trou de Bra, Derriere les Thiers Lierneux, België architect: Nu architectuur fotografie: Hans Peter Föllmi

17 PORTFOLIO PORTFOLIO Tiny Tim Mobile, Independent, Timber architect: FARO fotografie: Hans Peter Föllmi Carriagehouse Fraelemaborg, Slochteren architect: Onix

18 PORTFOLIO PORTFOLIO Gym Sint Jorisstraat 32 Den Bosch architect: Pennen Skewed Stolp Jisp architect: SeArch fotografie: Ossip van Duivenbode

19 PORTFOLIO PORTFOLIO Interieur Objecten

20 TECHNIEK TECHNIEK EIGENSCHAPPEN KWALITEIT Houtsoort: Lariks, Douglas, Eik, Accoya of Tricoya of in overleg Herkomst hout: Nederland, Nieuw-Zeeland Oppervlaktetextuur: conform monster Vochtpercentage Douglas: 13% to 19% Vochtpercentage eik: 10% to 12% Vochtpercentage Marugame: 4% to 6% Houtdikte: 18-30mm Nominaal Houtbreedte: mm paneelbreedte: mm Profiel: in overleg Oppervlaktebehandeling: afhankelijk van keuze Bevestigingsmethode: RVS Fe410 4x40; 4x50;4x80 (zwarte kop) Prijzen afhankelijk van voorkeur, hoeveelheid en op aanvraag. Brandwerendheid Naoshima type bkb tot klasse B Brandwerendheid Marugame na impregnatie tot klasse B Medio 2013 heeft de Stichting Hout Research uit Wageningen een paneel van het type Naoshima getest in een zogenaamde snel-verweringskamer. In deze ruimte worden weersinvloeden na gebootst. Het paneel heeft de test zeer goed doorstaan; er werden geen verweringsplekken geconstateerd, noch zijn er stukken afgebrokkeld. In 23 dagen werden de volgende verweringscycli doorlopen: 8 uur bestralen (40 oc) 24 uur beregenen 8 uur vriezen (-10 oc) 8 uur beregenen 16 uur rust 8 uur bestralen (40 oc). Hierna werd het hout beoordeeld op blijvende veranderingen aan het oppervlak en het loskomen van de delen van de achterconstructie. Daarnaast is het water dat bij de beregening is gebruikt gezeefd om het te controleren op afgebrokkelde delen. Deze snelverwering is onderdeel van de testcyclus die wordt genoemd in BRL 4103, Houten en houtachtige gevelbekledingssystemen. Natuurlijke producten veranderen door de tijd en zien er na 10 of 20 jaar anders uit. Er zit een verhaal in. Dat geldt ook voor Zwarthout Shou Sugi Ban. Daarom kunnen wij geen garantie leveren op het uiterlijk van de Zwarthout producten. We garanderen wel de aandacht, zorg en liefde die wij in onze producten stoppen.

21 Middelweg TL Leersum Nederland contact@zwarthout.com contact@shou-sugi-ban.com

JAPANSE TRADITIE JAPAN

JAPANSE TRADITIE JAPAN SHOU SUGI BAN JAPAN JAPANSE TRADITIE Shou Sugi Ban, oftewel gebrande cipres of Sugi, is een traditionele Japanse techniek waarbij naaldhout aan één zijde gebrand wordt. Van oudsher deed men dit door drie

Nadere informatie

JAPANSE TRADITIE OORSPRONG

JAPANSE TRADITIE OORSPRONG SHOU SUGI BAN OORSPRONG JAPAN JAPANSE TRADITIE Shou Sugi Ban ( gebrande cipres ) is een traditionele Japanse techniek waarbij naaldhout aan één zijde wordt gebrand. Van oudsher deed men dit door drie planken

Nadere informatie

Fotografie. Styling ERNIE ENKELAAR. Brand MEESTER

Fotografie. Styling ERNIE ENKELAAR. Brand MEESTER R A C H E LCLRAE N DC I TA S H I R E Fotografie Fotografie Styling ERNIE ENKELAAR CHRISTIANNA KAZANTZIS. E INS PIRATI E. INSPIR E A TI S IR AT IE. INS PI R 64 IN Dankzij architect Pieter Weijnen zijn wereldwijd

Nadere informatie

Dit document is bedoeld als een handleiding. Het bedrijf of de persoon die het Zwarthout monteert is verantwoordelijk voor een juiste verwerking.

Dit document is bedoeld als een handleiding. Het bedrijf of de persoon die het Zwarthout monteert is verantwoordelijk voor een juiste verwerking. Verwerkingsvoorschriften Zwarthout Shou-Sugi-Ban Dit document is bedoeld als een handleiding. Het bedrijf of de persoon die het Zwarthout monteert is verantwoordelijk voor een juiste verwerking. Tijdens

Nadere informatie

NovaWood (Thermo Essen) Gevelbekleding:

NovaWood (Thermo Essen) Gevelbekleding: NovaWood (Thermo Essen) Gevelbekleding: NovaWood of thermisch essen is hét beste alternatief voor kostbare exotische houtsoorten. Voordelen van thermisch essen gevelbekleding: Essenhout wordt bij een thermobehandeling

Nadere informatie

Opvallende architectuur vraagt om een gevel van de beste kwaliteit.

Opvallende architectuur vraagt om een gevel van de beste kwaliteit. Opvallende architectuur vraagt om een gevel van de beste kwaliteit. voor een houten gevel op kleur GECERTIFICEERDE KWALITEIT voor een houten gevel op kleur 15 JAAR GARANTIE Een pand of woning krijgt het

Nadere informatie

Tuinplank geschaafd. Vierkantpaal. Vierkantpaal dik. Tuinplank geschaafd met ronde kanten. Potdeksel Zweeds rabat. Scandinavisch Rabat

Tuinplank geschaafd. Vierkantpaal. Vierkantpaal dik. Tuinplank geschaafd met ronde kanten. Potdeksel Zweeds rabat. Scandinavisch Rabat Tuintimmerhout Tuinplank geschaafd D 20 x B 200 mm L 400 cm 1501008 11,- D 28 x 145 mm Vuren 3,35 p/m. L 360 cm 1501009 12,60 L 390 cm 1501010 13,60 L 420 cm 1501011 14,60 L 450 cm 1501012 15,70 L 540

Nadere informatie

100% DUURZAAM VORMVAST EN GOED VERWERKBAAR HOUT

100% DUURZAAM VORMVAST EN GOED VERWERKBAAR HOUT 100% DUURZAAM VORMVAST EN GOED VERWERKBAAR HOUT 1 Onze houtsoorten INHOUD FRAKÉ PAG. 4 Duurzaam hout met unieke eigenschappen 2 Natuurlijke vergrijzing 3 Echtheidsgarantie 3 HOUTSOORTEN Platowood Fraké

Nadere informatie

HET PERFECTE TERRAS IN ACCOYA MET HARDWOOD CLIP

HET PERFECTE TERRAS IN ACCOYA MET HARDWOOD CLIP www.accoya.com HET PERFECTE TERRAS IN ACCOYA MET HARDWOOD CLIP HOUTEN TERRASSEN: EEN REVOLUTIONAIR ONZICHTBAAR BEVESTIGINGSSYSTEEM www.novlek.com ACCOYA -HOUT WORDT GEMAAKT VAN SNELGROEIEND HOUT UIT DUURZAAM

Nadere informatie

100% DUURZAAM VORMVAST EN GOED VERWERKBAAR HOUT

100% DUURZAAM VORMVAST EN GOED VERWERKBAAR HOUT 100% DUURZAAM VORMVAST EN GOED VERWERKBAAR HOUT 1 Onze houtsoorten INHOUD FRAKÉ PAG. 4 Duurzaam hout met unieke eigenschappen 2 Natuurlijke vergrijzing 3 Echtheidsgarantie 3 VUREN PAG. 6 HOUTSOORTEN Platowood

Nadere informatie

WOOD PRODUCTS. Balken, bekantrecht, planken en meer. by Carpentier Hardwood Solutions

WOOD PRODUCTS. Balken, bekantrecht, planken en meer. by Carpentier Hardwood Solutions WOOD PRODUCTS Balken, bekantrecht, planken en meer by Carpentier Hardwood Solutions Gespecialiseerd in eiken, thermisch behandeld hout en Europees loofhout SMART WOOD FOR NICE PLACES Carpentier wordt al

Nadere informatie

SoulWood algemene informatie Houten gevelbekleding Hout is een van de mooiste en oudste materialen dat wordt toegepast als gevelbekleding. Zoekt u een rustieke of robuuste gevelbekleding met een unieke

Nadere informatie

Glaslatten 2014/15. Op maat... Dat is Belned.

Glaslatten 2014/15. Op maat... Dat is Belned. 1 Glaslatten 2014/1 Op maat... Dat is Belned. 7 Glaslatten 2014/1 Accoya glaslatten www.accoya.com/nederlands Belned maakt voor de productie van verschillende glaslatten gebruik van Accoya hout. Accoya

Nadere informatie

PLAATSINGS- INSTRUCTIES DURASID GEVELBEKLEDING

PLAATSINGS- INSTRUCTIES DURASID GEVELBEKLEDING 01/2013 v1 1/6 Algemeen Durasid is een compleet gevelbekledingssysteem geschikt voor nieuwbouw en renovatie: ideaal voor toepassingen in woningbouw, chaletbouw, industriebouw, De gevelpanelen kunnen gebruikt

Nadere informatie

Product specificatie Solidfloor Earth & Fire November 2006

Product specificatie Solidfloor Earth & Fire November 2006 Product specificatie Solidfloor Earth & Fire November 2006 Vochtgehalte/ Installatie omgeving Nabehandeling/ onderhoud en Essen (Fraxinus mandshurica Rupr) Lariks (Larix gmelinii (Rupr)kuzen) Soldifloor

Nadere informatie

Cembrit Plank en Cembrit Panel

Cembrit Plank en Cembrit Panel Cembrit Plank en Cembrit Panel 15 JAAR CEMBRIT GARANTIE Vezelcement - in het kort Wat is vezelcement? Vezelcement is een attractief, flexibel bouwmateriaal dat ideaal is voor allerlei oppervlakken met

Nadere informatie

Parket / Parquet. High Quality Flooring

Parket / Parquet. High Quality Flooring Parket / Parquet High Quality Flooring Parket / Parquet K waliteit Warmte Gezelligheid S feer D uurzaamheid 2 V loeren met karakter E en echt houten vloer van Intra Parket vervolmaakt elk interieur en

Nadere informatie

Collectie 2015-1. Parketvloeren. Karakteristieke natuurlijke vloeren voor ieder interieur

Collectie 2015-1. Parketvloeren. Karakteristieke natuurlijke vloeren voor ieder interieur Collectie 2015-1 Parketvloeren Karakteristieke natuurlijke vloeren voor ieder interieur Forte Inhoudsopgave 2 3 Inhoudsopgave Hout is een natuurproduct en geeft daarmee een natuurlijke uitstraling. Elke

Nadere informatie

MADE IN HOLLAND K-VISION MADE IN HOLLAND

MADE IN HOLLAND K-VISION MADE IN HOLLAND MADE IN HOLLAND K-VISION MADE IN HOLLAND K-vision K-vision is de allernieuwste profielsysteemserie van profine, speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt. Vorm, kleur en flexibiliteit staan centraal.

Nadere informatie

MAAK KENNIS MET DÉ TRENDSETTER IN DE KEUKENWERELD. zondag SEPTEMBER. ACTIE te waregem. gratis FORNUIS

MAAK KENNIS MET DÉ TRENDSETTER IN DE KEUKENWERELD. zondag SEPTEMBER. ACTIE te waregem. gratis FORNUIS verjaardagsactie MAAK KENNIS MET DÉ TRENDSETTER IN DE KEUKENWERELD donderdag vrijdag zaterdag zondag 5 6 steeds 7 open op 8 zondag reeds jaar 39! ACTIE te waregem 6 toestellen FORNUIS bij aankoop van een

Nadere informatie

Meer dan 25 jaar bouwervaring. Toegepaste kunststof materialen. Van klassiek tot modern. Kunststof onderhoudsvrije serre

Meer dan 25 jaar bouwervaring. Toegepaste kunststof materialen. Van klassiek tot modern. Kunststof onderhoudsvrije serre FRIESCHE KUNSTSTOF BOUW Meer dan 25 jaar bouwervaring Wij zijn een bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring in de bouw waarbij we de traditionele bouw methodiek toepassen met moderne productie technieken.

Nadere informatie

01. Intra Front 2.pdf 1 23-04-13 14:14. Parket / Parquet. High Quality Flooring CMY

01. Intra Front 2.pdf 1 23-04-13 14:14. Parket / Parquet. High Quality Flooring CMY 01. Intra Front 2.pdf 1 23-04-13 14:14 Parket / Parquet High Quality Flooring 02. Intra ompulatie.pdf 1 23-04-13 14:27 Parket / Parquet waliteit Warmte Gezelligheid S feer D uurzaamheid 2 03. Intra Voorwoord.pdf

Nadere informatie

waterpret in groene hart

waterpret in groene hart waterpret in groene hart zwembad de steur kampen VenhoevenCS ontwierp een nieuw zwembad voor de gemeente Kampen. Het is geen gewone zwemvoorziening, maar een bad dat inclusief café en terras als een paviljoen

Nadere informatie

HET PERFECTE TERRAS IN ACCOYA MET HARDWOOD CLIP

HET PERFECTE TERRAS IN ACCOYA MET HARDWOOD CLIP www.accoya.com HET PERFECTE TERRAS IN ACCOYA MET HARDWOOD CLIP HOUTEN TERRASSEN: EEN REVOLUTIONAIR ONZICHTBAAR BEVESTIGINGSSYSTEEM www.novlek.com ACCOYA -HOUT WORDT GEMAAKT VAN SNELGROEIEND HOUT UIT DUURZAAM

Nadere informatie

ModiWood NIEUW. Gemodificeerd hout. Gemodificeerd hout. Gecoat en ongecoat. Krachtige en natuurlijke uitstraling. Duurzaamheidsklasse II/I

ModiWood NIEUW. Gemodificeerd hout. Gemodificeerd hout. Gecoat en ongecoat. Krachtige en natuurlijke uitstraling. Duurzaamheidsklasse II/I ModiWood Gemodificeerd hout Gemodificeerd hout Gecoat en ongecoat Krachtige en natuurlijke uitstraling Duurzaamheidsklasse II/I Milieuvriendelijk verduurzaamd Onderhoudsvriendelijk Vormvast 10 jaar garantie

Nadere informatie

ModiWood. Algemene informatie NIEUW. Gemodificeerd hout. Gemodificeerd hout. Gecoat en ongecoat. Krachtige en natuurlijke uitstraling

ModiWood. Algemene informatie NIEUW. Gemodificeerd hout. Gemodificeerd hout. Gecoat en ongecoat. Krachtige en natuurlijke uitstraling ModiWood Gemodificeerd hout Algemene informatie Gemodificeerd hout Gecoat en ongecoat Krachtige en natuurlijke uitstraling Duurzaamheidsklasse II/I Milieuvriendelijk verduurzaamd Onderhoudsvriendelijk

Nadere informatie

Wat is er mooier dan een deur van BarnWood? Wij zijn op zoek gegaan naar een passende oplossing voor het gebruik van BarnWood in binnendeuren.

Wat is er mooier dan een deur van BarnWood? Wij zijn op zoek gegaan naar een passende oplossing voor het gebruik van BarnWood in binnendeuren. Wat is er mooier dan een deur van BarnWood? Wij zijn op zoek gegaan naar een passende oplossing voor het gebruik van BarnWood in binnendeuren. Op basis van ons paneel-product BarnWood Innsbruck hebben

Nadere informatie

gras Weet hoe hout werkt

gras Weet hoe hout werkt gras Weet hoe hout werkt Plafond- & Gevelbekleding Introductie Gras weet hoe hout werkt Onze kennis van de vele soorten gevel- en plafondbekleding, de bewerking en de verwerking ervan is groot. U krijgt

Nadere informatie

VERDUURZAMING KOMO geïmpregneerd: WaxedWood:

VERDUURZAMING KOMO geïmpregneerd: WaxedWood: TUINHOUT 2013 VERDUURZAMING KOMO geïmpregneerd: Verduurzaamd hout is geïmpregneerd: het is behandeld met bestrijdingsmiddelen zodat het minder snel gaat rotten. Verduurzaamd hout is vaak herkenbaar aan

Nadere informatie

Parketvloeren. Natuurlijke en karakteristieke vloeren voor ieder interieur

Parketvloeren. Natuurlijke en karakteristieke vloeren voor ieder interieur Parketvloeren Natuurlijke en karakteristieke vloeren voor ieder interieur COLLECTIE 2014-1 INHOUD pag 4 pag 6 pag 8 pag 10 pag 11 pag 12 Assortimentoverzicht Columbus Chopin Specials: Visgraat, Hongaarse

Nadere informatie

leisteen één van de mooiste en meest duurzame geschenken van onze natuur

leisteen één van de mooiste en meest duurzame geschenken van onze natuur leisteen één van de mooiste en meest duurzame geschenken van onze natuur Luisteren en ingaan op de vraag van de klant LEI IMPORT Lei Import levert al meer dan 25 jaar leisteen voor alle denkbare toepassingen.

Nadere informatie

LOW PITCH SYSTEM. Rood PRODUCT GARANTIE PRODUCT GARANTIE DAKSYSTEEM GARANTIE JAAR DAKSYSTEEM GARANTIE JAAR JAAR JAAR

LOW PITCH SYSTEM. Rood PRODUCT GARANTIE PRODUCT GARANTIE DAKSYSTEEM GARANTIE JAAR DAKSYSTEEM GARANTIE JAAR JAAR JAAR Rood LOW PITCH SYSTEM PRODUCT PRODUCT Low Pitch System Huizen met een bijna plat dak zijn populair. Maar tot voor kort gold er voor zo n huis slechts een beperkte keus in dakbedekking. De afwatering bij

Nadere informatie

MADE IN HOLLAND K-VISION MADE IN HOLLAND

MADE IN HOLLAND K-VISION MADE IN HOLLAND MADE IN HOLLAND K-VISION MADE IN HOLLAND K-vision K-vision is de allernieuwste profielsysteemserie van profine, speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt. Vorm, kleur en flexibiliteit staan centraal.

Nadere informatie

De collectie Over Zonnelux

De collectie Over Zonnelux Piet Boon en Zonnelux hebben de handen ineengeslagen, en gezamenlijk een stijlvolle collectie houten shutters met bijpassende blinds onder de naam Piet Boon shutters by Zonnelux ontworpen. Over Piet Boon

Nadere informatie

DISCLAIMER. 2010 Select Vloeren, alle rechten voorbehouden.

DISCLAIMER. 2010 Select Vloeren, alle rechten voorbehouden. DISCLAIMER Wij besteden de grootste zorg aan de juistheid en volledigheid van onze brochures. Mocht desondanks blijken dat de aangeboden informatie onjuistheden bevat dan aanvaardt Select Vloeren geen

Nadere informatie

Stockmans Wood Products +32 (0)

Stockmans Wood Products  +32 (0) De ThermoDUR producten worden gerealiseerd door het toepassen van een uniek en een Europees gepatenteerd thermisch modificatieproces dat de cruciale eigenschappen van hout significant verbetert. Dankzij

Nadere informatie

Parket: zo veelzijdig

Parket: zo veelzijdig 12 HOUT Parket: zo veelzijdig Parket doet automatisch denken aan klassieke en rustieke interieurs waar het uiteraard een vaste waarde blijft. Maar we zien houten vloeren ook vaak opduiken in moderne interieurs.

Nadere informatie

Uniek parket voor het bijzondere buitenleven

Uniek parket voor het bijzondere buitenleven Uniek parket voor het bijzondere buitenleven 1 Inhoudsopgave Systemen PLUS 7 Magnet 8 Classic 9 Materialen Hout 11 Bamboe 12 Composiet 13 2 Op het (buiten)leven Een ijskoud glaasje rosé op een warme zomeravond

Nadere informatie

Solar Veranda. Overkapping met zonnepanelen Unieke combinatie van comfort en duurzaamheid

Solar Veranda. Overkapping met zonnepanelen Unieke combinatie van comfort en duurzaamheid Solar Veranda Overkapping met zonnepanelen Unieke combinatie van comfort en duurzaamheid Unieke combinatie van comfort en duurzaamheid Pext combineert het beste van twee werelden: de veranda met zonnepanelen!

Nadere informatie

Project Villa Bakkeveen

Project Villa Bakkeveen Over InterFaca Het team van InterFaca bestaat uit professionals die jarenlange ervaring hebben op het gebied van gevelprojecten. Door nauwe samenwerking met de producenten van de merken DumoWood, VäriWood

Nadere informatie

Hout: de eerste prijs

Hout: de eerste prijs PARKET Parket is dé tijdloze vloerbekleding bij uitstek en heeft nog steeds enorm veel succes. De kwaliteit ervan is nauw verbonden met de gebruikte houtsoort. De beste houtsoorten leveren de beste plankenvloeren,

Nadere informatie

TUINHUIZEN & ZITRUIMTEs

TUINHUIZEN & ZITRUIMTEs TUINHUIZEN & ZITRUIMTEs OVERZICHT MODELLEN MODERN MODEL 1 MET HORIZONTALE KLIKPLANKEN MODEL 2 MET VERTICALE KLIKPLANKEN 6-9 10-13 MODEL 3 MET HORIZONTALE KLIK- PLANKEN MET DAKOVERSTEEK MODEL 4 MET VERTICAAL

Nadere informatie

Part of the ROCKWOOL Group. Rockpanel Stones Geïnspireerd door de natuur

Part of the ROCKWOOL Group. Rockpanel Stones Geïnspireerd door de natuur Part of the ROCKWOOL Group Rockpanel Stones Geïnspireerd door de natuur MAGINE het onmogelijke mogelijk Met onze Rockpanel Stones-lijn zijn de mogelijkheden vrijwel oneindig. Buigen, vormen, graveren,

Nadere informatie

Linnen gordijnen geven een luchtig, fris gevoel! Wollen plaids zorgen voor een warme, gemoedelijke sfeer.

Linnen gordijnen geven een luchtig, fris gevoel! Wollen plaids zorgen voor een warme, gemoedelijke sfeer. Linnen gordijnen geven een luchtig, fris gevoel! Wollen plaids zorgen voor een warme, gemoedelijke sfeer. Puur Wonen Puur wonen, haal de natuurlijke sfeer naar binnen door materialen van buiten te gebruiken.

Nadere informatie

Vloeren Laminaat en hout

Vloeren Laminaat en hout Vloeren Laminaat en hout 1 CanDo biedt een uitgebreid assortiment doe-het-zelf producten waarmee het eenvoudig wordt om een eigen stijl te creëren. CanDo producten zijn gemakkelijk te verwerken en passen

Nadere informatie

Zorgeloos Tuinplezier

Zorgeloos Tuinplezier Zorgeloos Tuinplezier Ruw blank & geïmpregneerd Douglashout Hout is een natuurproduct en elke houtsoort heeft bepaalde eigenschappen. Om u goed te informeren, hebben wij deze voor u op een rij gezet. Vaak

Nadere informatie

Decotrap kan overigens ook het totaalproject verzorgen: uittekenen, storten en bekleden van de betontrap.

Decotrap kan overigens ook het totaalproject verzorgen: uittekenen, storten en bekleden van de betontrap. Decotrap is een Limburgs familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het bekleden van bestaande trappen, zowel voor nieuwbouw- als renovatieprojecten. Uniek daarbij is dat Decotrap altijd ter plaatse maatwerk

Nadere informatie

CURTIS - WPC EXTERIOR LIVING

CURTIS - WPC EXTERIOR LIVING CURTIS - WPC Exterior Living heeft een kwalitatieve lijn tuinschermen en bijhorende tuinpoorten ontworpen in een nieuw materiaal: WPC (Wood Plastic Composite) of hout-kunststof-composiet. Dit geperst materiaal

Nadere informatie

Zonnelux. zonnelux.nl

Zonnelux. zonnelux.nl Zonnelux info@zonnelux.nl zonnelux.nl Studio Piet Boon en Zonnelux hebben de handen ineengeslagen, en gezamenlijk een stijlvolle collectie houten shutters met bijpassende blinds onder de naam Piet Boon

Nadere informatie

PURE IN & OUTDOORCOLLECTIE

PURE IN & OUTDOORCOLLECTIE PURE IN & OUTDOORCOLLECTIE PURE IN & OUTDOORCOLLECTIE Pascale Naessens is de vormgeefster van deze meubellijn. Ze is er de laatste jaren in geslaagd een duidelijke eigen koers te varen die gebaseerd is

Nadere informatie

De norm voor houten vloeren

De norm voor houten vloeren Producten VOLDOEN AAN VOS 2010 De norm voor houten vloeren Een complete lijn olieproducten voor de afwerking van parket en houten vloeren Rustieke Loogbeits TRAE LYX RUSTIEKE LOOGBEITS is een reactieve

Nadere informatie

VLOEREN INSPIRATIE VAN VLOEREN STUDIO DUIVEN

VLOEREN INSPIRATIE VAN VLOEREN STUDIO DUIVEN VLOEREN INSPIRATIE VAN VLOEREN STUDIO DUIVEN HET GEZICHT VAN... Vloeren Studio Duiven Als eigenaar van Vloeren Studio Duiven breng ik jarenlange ervaring mee. Sinds 1997 ben ik actief als zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

Parket / Parquet. Country Aphrodite Classic Classic Heritage Domaine Confort Clic

Parket / Parquet. Country Aphrodite Classic Classic Heritage Domaine Confort Clic Parket / Parquet Country Aphrodite Classic Classic Heritage Domaine Confort Clic Parket / Parquet 2 V loeren met karakter E en echt houten vloer van Intra Parket vervolmaakt elk interieur en straalt kwaliteit,

Nadere informatie

CURTIS - wpc. exterior living

CURTIS - wpc. exterior living CURTIS - wpc Exterior Living heeft een kwalitatieve lijn tuinschermen en bijhorende tuinpoorten ontworpen in een nieuw materiaal: WPC (Wood Plastic Composite) of hout-kunststof-composiet. Dit geperst materiaal

Nadere informatie

VLOEREN INSPIRATIE VAN PARKETGROEP NEDERLAND

VLOEREN INSPIRATIE VAN PARKETGROEP NEDERLAND VLOEREN INSPIRATIE VAN PARKETGROEP NEDERLAND HET GEZICHT VAN... PARKETGROEP NEDERLAND, WEL ZO ZEKER ParketGroep Nederland bestaat uit een groep ondernemers uit de vloerenbranche, met in totaal ruim 25

Nadere informatie

Duurzaam, robuust en milieuvriendelijk

Duurzaam, robuust en milieuvriendelijk Duurzaam, robuust en milieuvriendelijk BY KOVALEX Stevig en sterk is de boom, die altijd aan wind werd blootgesteld: de strijd heeft zijn wortels versterkt. Seneca BY KOVALEX Duurzaam, robuust en milieuvriendelijk

Nadere informatie

Schlappi Markiezen: De Adel onder de Zonwering

Schlappi Markiezen: De Adel onder de Zonwering Schlappi Markiezen: De Adel onder de Zonwering Al eeuwen een sieraad aan de gevel Markiezen zijn één van de oudste vormen van zonwering. Al in de 18e eeuw wordt er melding van gemaakt als zonwering voor

Nadere informatie

Schlappi Markiezen: De Adel onder de Zonwering

Schlappi Markiezen: De Adel onder de Zonwering Schlappi Markiezen: De Adel onder de Zonwering Al eeuwen een sieraad aan de gevel Markiezen zijn één van de oudste vormen van zonwering. Al in de 18e eeuw wordt er melding van gemaakt als zonwering voor

Nadere informatie

Outdoor Comfort & More. Trebbiano GENIET EN BELEEF DE RUIMTE VAN DEPONTI

Outdoor Comfort & More. Trebbiano GENIET EN BELEEF DE RUIMTE VAN DEPONTI Outdoor Comfort & More Trebbiano GENIET EN BELEEF DE RUIMTE VAN DEPONTI Buitengewoon: Trebbiano Met gepaste trots presenteren wij u onze Trebbiano terrasoverkapping. De Trebbiano een krachtige mix van

Nadere informatie

NATUURLIJKe De Tuinschermen van TuinVisie

NATUURLIJKe De Tuinschermen van TuinVisie NATUURLIJKe De Tuinschermen van TuinVisie trendy innovatief duurzaam kwaliteit sterk sfeerbepalend Tuinscherm collectie privacy onze sterren privacy, variatie en duurzaamheid Ons leven verplaatst zich

Nadere informatie

Façapanel gevelbekledingspanelen

Façapanel gevelbekledingspanelen Ervaar de natuurlijke uitstraling van een duurzame houten gevel Façapanel gevelbekledingspanelen Façapanel gevelbekledingspanelen Façapanel is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. De panelen zijn vochtbestendig,

Nadere informatie

Cembrit Plank en Cembrit Panel

Cembrit Plank en Cembrit Panel Cembrit Plank en Cembrit Panel 15 JAAR CEMBRIT GARANTIE Vezelcement - in het kort Wat is vezelcement? Vezelcement is een attractief, flexibel bouwmateriaal dat ideaal is voor allerlei oppervlakken met

Nadere informatie

PANDORA. De gebruikte materialen & kleuren.

PANDORA. De gebruikte materialen & kleuren. PANDORA De boekenkast van Pandora is een licht & fraai ontwerp van Capuro. Het kan zowel tegen een muur geplaatst worden, maar ook vrijstaand als "roomdivider" om een ruimte in tweeën te delen en uw mooiste

Nadere informatie

Schlappi Markiezen: De Adel onder de Zonwering

Schlappi Markiezen: De Adel onder de Zonwering Schlappi Markiezen: De Adel onder de Zonwering Kiezen voor Schlappi is kiezen voor kwaliteit Schlappi Markiezen is al sinds 1986 de top in markiezen. Wij willen simpelweg het allerbeste leveren. Deze passie

Nadere informatie

- Innovation in aluminium with Design Lifetime Guarantee* -

- Innovation in aluminium with Design Lifetime Guarantee* - - Innovation in aluminium with Design Lifetime Guarantee* - Waarom zou u kiezen voor Stretchtech? Stretchtech biedt een grote ontwerpvrijheid met verschillende structuren en afmetingen Stretchtech biedt

Nadere informatie

In elke kleur mogelijk. Gemodificeerd hout. Gecoat en ongecoat. Krachtige en natuurlijke uitstraling. Duurzaamheidsklasse II

In elke kleur mogelijk. Gemodificeerd hout. Gecoat en ongecoat. Krachtige en natuurlijke uitstraling. Duurzaamheidsklasse II In elke kleur mogelijk Gemodificeerd hout Gecoat en ongecoat Krachtige en natuurlijke uitstraling Duurzaamheidsklasse II Milieuvriendelijk verduurzaamd Onderhoudsvriendelijk 10 jaar garantie PEFC gecertificeerd

Nadere informatie

Duurzaam. Het Open Gevelsysteem. Ontwerpvrijheid. Perfecte combinatie. uw partner voor hout en bouw. De vraag naar het toepassen van open

Duurzaam. Het Open Gevelsysteem. Ontwerpvrijheid. Perfecte combinatie. uw partner voor hout en bouw. De vraag naar het toepassen van open Het Open Gevelsysteem Ontwerpvrijheid Perfecte combinatie Duurzaam De vraag naar het toepassen van open gevels neemt toe. PontMeyer biedt met het Open Gevelsysteem een compleet pakket. De vele variaties

Nadere informatie

PLASTICA HPL. Deze documentatie maakt onderdeel uit van het

PLASTICA HPL. Deze documentatie maakt onderdeel uit van het PLASTICA HPL Deze documentatie maakt onderdeel uit van het Magazine Interieur Collectie - versie CIN02-042017 De beste keuze voor elk interieur! 22 22 PLASTICA HPL Van kantoren tot ziekenhuizen, winkels

Nadere informatie

expert in windowfashion & sunprotection BasiX Wooden Blinds

expert in windowfashion & sunprotection BasiX Wooden Blinds expert in windowfashion & sunprotection BasiX Wooden Blinds 2 filtering light by design... BasiX Wooden Blinds De Copahome BasiX houten jaloezie is puur, mooi én betaalbaar. Ze straalt klasse uit en brengt

Nadere informatie

15 jaar. 19&21 april 24&25 mei. Open dagen. Get inspired! www.rmr.nl

15 jaar. 19&21 april 24&25 mei. Open dagen. Get inspired! www.rmr.nl 15 jaar Handmade HANDMADE luxury LUXURY interiors INTERIORS EEN een HUIS Huis WORDT wordt GEBOUWD, gebouwd, MAAR maar EEN een THUIS thuis MOET moet GEVORMD gevormd WORDEN worden 19&21 april 24&25 mei Open

Nadere informatie

? Daag ons uit met een eigen ontwerp! 15

? Daag ons uit met een eigen ontwerp! 15 Stalen Frame Het onstaan van Stalen Frame, Houten Blad Stalen Frame, Houten Blad zag veel mooi materiaal verloren gaan bij de sloop van oude boerderijen, schuren, huizen en fabrieken. Materiaal met karakter,

Nadere informatie

MAAK JE BAKKEN & ANDERE MATERIALEN

MAAK JE BAKKEN & ANDERE MATERIALEN Stap 3: MAAK JE BAKKEN & ANDERE MATERIALEN Voor je Makkelijke Moestuin gebruik je bakken die je bovenop de bestaande grond zet. Vervolgens vul je die met Makkelijke Moestuin mix. Omdat je planten minimaal

Nadere informatie

Houten Tafels op Maat

Houten Tafels op Maat Houten Tafels op Maat Vraag ons naar de mogelijkheden als uw afmeting er niet bij staat. Statafels zijn voor bijna alle modellen mogelijk. Klik op de naam van het model om naar de informatie te gaan Aetas

Nadere informatie

Catalogus. Bloembakken - Plantenbakken - Boombakken

Catalogus. Bloembakken - Plantenbakken - Boombakken Catalogus Bloembakken - Plantenbakken - Boombakken Inleiding 3: Bloembakken Bankirai hardhout 4: Boombakken Lariks / Douglas 5: Bloembakken Lariks / Douglas 6: Boombakken geimpregneerd Vuren 7: Bloembakken

Nadere informatie

Hot-WOOD naaldhout GEVELBEKLEDING

Hot-WOOD naaldhout GEVELBEKLEDING Hot-WOOD naaldhout GEVELBEKLEDING T H E R M O PRODUCTFICHE HERKOMST HOUTSOORT Europees naaldhout HOUTSOORT grenen & clearpine PRODUCT gevelbekleding, thermisch behandeld SOORTEN N1 N2 N3 rb2 CP1 CP2 CP3

Nadere informatie

METHERMO CLASSIC RENOVATIEPROFIEL

METHERMO CLASSIC RENOVATIEPROFIEL METHERMO CLASSIC RENOVATIEPROFIEL 1 2 De Methermo Classic serie is dé oplossing voor renovatieprojecten waar authentieke stalen ramen moeten worden vervangen door geïsoleerde raamsystemen. De classic serie

Nadere informatie

CLT Cross Laminated Timber

CLT Cross Laminated Timber CLT Cross Laminated Timber Cross laminated timber CLT is een houtbouwproduct wat opgebouwd wordt uit kruislings verlijmde éénlaagsplaten. Deze platen hebben een maximale grootte van 2,95 x 16 meter. De

Nadere informatie

PARKET. De geur van hout

PARKET. De geur van hout PARKET De geur van hout Parketten zijn altijd modebestendig geweest. Ze creëren een warme, natuurlijke sfeer in huis: van zodra je een kamer met houten vloer binnenstapt voel en ruik je als het ware het

Nadere informatie

van dik hout zagen wij planken

van dik hout zagen wij planken van dik hout zagen wij planken info@danklofhoutnl wwwdanklofhoutnl ABN/AMRO 496336894 RABO 116292849 KvK s-hertogenbosch 16054857 BTW nummer: 008230237B01 Maar niet alléén planken Ons leveringprogramma

Nadere informatie

Massief houten tafelbladen

Massief houten tafelbladen Massief houten tafelbladen Boomstamtafels uit één stuk hout We kunnen massief houten tafelbladen op maat voor u leveren. Direct uit voorraad. Messcherpe tarieven door eigen import. Eiken, Padouk, Vuren,

Nadere informatie

PUBLICATIE 24.1. Strikotherm Systeem 300S Ceramique Minerale Steenstripafwerking. 1 van 9 Definitief 11-2013 RCE. Blad: Status: Versie nr: Supervisor:

PUBLICATIE 24.1. Strikotherm Systeem 300S Ceramique Minerale Steenstripafwerking. 1 van 9 Definitief 11-2013 RCE. Blad: Status: Versie nr: Supervisor: 1.0 INLEIDING: Het pure, strakke, robuuste en charme van baksteen helemaal tot zijn recht laten komen kan met het -. Het Strikotherm 300S- systeem is een duurzame oplossing voor het upgraden van objecten

Nadere informatie

Kijk op Schoonheid. M SORA Nederland, Droogdokkeneiland 33, 5026 SP Tilburg.

Kijk op Schoonheid. M SORA Nederland, Droogdokkeneiland 33, 5026 SP Tilburg. Kijk op Schoonheid M SORA Nederland, Droogdokkeneiland 33, 5026 SP Tilburg www.m-sora.nl Architectuur: Božo Ć. Rozman Arhitekturni biro BCR Kozijnen zijn een meubelstuk. Zij zijn de connectie met de buitenwereld

Nadere informatie

05 Olie en polijsten 06 River Washed 06 Garantie

05 Olie en polijsten 06 River Washed 06 Garantie ONDERHOUD 02 ONDERHOUD INSTRUCTIES INHOUD 03 Houten werkbladen 04 Dagelijks onderhoud 04 Onderhoud van het werkblad 05 Olie en polijsten 06 River Washed 06 Garantie Door FSC -gecertificeerde houtproducten

Nadere informatie

Nature concept Venetian blinds. Filtering light by design.

Nature concept Venetian blinds. Filtering light by design. Nature concept Venetian blinds Filtering light by design. 1 2 Inhoud Houten jaloezieën Houtsoorten Basswood Painted Glossy Printed Ecolamine Cedar Abachi Modellen Premium Lamelbreedtes Bedieningsmogelijkheden

Nadere informatie

Canexel. Algemene informatie. Houten gevelbekleding. Eenvoudige & snelle montage. Onderhoudsarm. Natuurlijk ogende houtstructuur

Canexel. Algemene informatie. Houten gevelbekleding. Eenvoudige & snelle montage. Onderhoudsarm. Natuurlijk ogende houtstructuur Canexel Houten gevelbekleding Algemene informatie Eenvoudige & snelle montage Onderhoudsarm Natuurlijk ogende houtstructuur Keiharde, weerbestendige toplaag Duurzaam 25 jaar garantie op basismateriaal

Nadere informatie

Canexel Houten gevelbekleding Eenvoudige & snelle montage Onderhoudsarm Natuurlijk ogende houtstructuur Keiharde, weerbestendige

Canexel Houten gevelbekleding Eenvoudige & snelle montage Onderhoudsarm Natuurlijk ogende houtstructuur Keiharde, weerbestendige Canexel Houten gevelbekleding Eenvoudige & snelle montage Onderhoudsarm Natuurlijk ogende houtstructuur Keiharde, weerbestendige toplaag Duurzaam 25 jaar garantie op basismateriaal 15 jaar garantie op

Nadere informatie

De basis voor de presentatie van uw kunstwerk, product of object

De basis voor de presentatie van uw kunstwerk, product of object De basis voor de presentatie van uw kunstwerk, product of object Solits biedt een brede keuze aan sokkels van verschillende materialen, maten en vormen. Een bijzonder kunstwerk, product of object vraagt

Nadere informatie

Verdi. Klassieke Stijldeur

Verdi. Klassieke Stijldeur 24 Verdi Klassieke Stijldeur Twee verticale panelen staan op een liggend vlak, voor een evenwichtig aanzien. De Verdi is een rustige deur, die u uitstekend kunt combineren met blikvangers als glas-in-lood

Nadere informatie

Haute couture in de sociale woningbouw

Haute couture in de sociale woningbouw ROCKPANEL CASE STUDY 1/2013 Haute couture in de sociale woningbouw Een gevelrenovatie die het gebouw transformeert tot een modern stadsjuweel We hebben een puur functioneel en onaantrekkelijk geveloppervlak

Nadere informatie

T r a p p e n i n u w st i j l

T r a p p e n i n u w st i j l Trappen in uw stijl Trappenfabriek Hoograven is de grootste LIVING trappen fabrikant van Nederland en ontwerpt, ontwikkelt en produceert al meer dan 80 jaar standaard- en maatwerktrappen voor iedereen,

Nadere informatie

Plaatmateriaal. Productinformatie. Folder 68 6.9

Plaatmateriaal. Productinformatie. Folder 68 6.9 Plaatmateriaal Productinformatie Folder 68 6.9 Plaatmateriaal Plaatmateriaal is een veelzijdig materiaal dat zowel voor decoratieve als constructieve doeleinden geschikt is. GAMMA heeft voor iedere toepassing

Nadere informatie

De spil van de woning

De spil van de woning INRICHTING De spil van de woning 1 Vroeger beschouwde men een trap gewoon als een nuttig gebruiksvoorwerp maar tegenwoordig is een trap veel meer dan dat. Hij wordt als een volwaardig deel van het interieur

Nadere informatie

QUICK STEP IMPRESSIVE & IMPRESSIVE ULTRA: LAMINAAT WAS NOG NOOIT ZO NATUURGETROUW, NOG NOOIT ZO WATERRESISTENT.

QUICK STEP IMPRESSIVE & IMPRESSIVE ULTRA: LAMINAAT WAS NOG NOOIT ZO NATUURGETROUW, NOG NOOIT ZO WATERRESISTENT. QUICK STEP IMPRESSIVE & IMPRESSIVE ULTRA: LAMINAAT WAS NOG NOOIT ZO NATUURGETROUW, NOG NOOIT ZO WATERRESISTENT. Quick-Step, de absolute leider in design, innovatie en kwaliteit introduceert een nieuwe

Nadere informatie

Veiligheidsdeuren voor appartementen Veilig, mooi en duurzaam

Veiligheidsdeuren voor appartementen Veilig, mooi en duurzaam Veiligheidsdeuren voor appartementen Veilig, mooi en duurzaam Veilige deuren 22 Een veiligheidsdeur beschermt uw huis. Inbraak in appartementen is een veelvoorkomend probleem. De meeste van deze inbraken

Nadere informatie

Niverplast Architect Bouwbedrijf Nieuwenhuis Fotograaf John Lewis Marshall. Verduurzaamd hout mét waterafstotende werking voor gevels

Niverplast Architect Bouwbedrijf Nieuwenhuis Fotograaf John Lewis Marshall. Verduurzaamd hout mét waterafstotende werking voor gevels Niverplast Architect Bouwbedrijf Nieuwenhuis Fotograaf John Lewis Marshall Verduurzaamd hout mét waterafstotende werking voor gevels Onderhouds vriendelijke houttoepassing Schuurwoningen Nederhorst den

Nadere informatie

Velvet. wood flooring collection

Velvet. wood flooring collection Velvet wood flooring collection Dubois-parquet Waregem Industrielaan 5 - tel +32 56 60 34 44 - fax +32 56 61 05 57 Dubois-parquet Halen Hagelandstraat 30 - tel +32 13 46 02 90 - fax +32 13 44 40 90 info@dubois-parquet.be

Nadere informatie

DOLETA Duoframe kozijnen Zo mooi, zo makkelijk. TAKK solutions B.V. +31 (0)

DOLETA Duoframe kozijnen Zo mooi, zo makkelijk. TAKK solutions B.V. +31 (0) DOLETA Duoframe kozijnen Zo mooi, zo makkelijk TAKK solutions B.V. +31 (0)620-713019 info@takksolutions.nl Kies uw kozijnen voortaan met hoofd én hart Minimale onderhoudskosten. Maximale sfeer, warmte

Nadere informatie