STAATSBLAD VANDE REPUBL1EK SURINAME

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "STAATSBLAD VANDE REPUBL1EK SURINAME"

Transcriptie

1 No. 4 STAATSBLAD VANDE REPUBL1EK SURINAME STAATSBESLUIT van 16 januari 2003 ter uitvocring van artikel 28 lid 1 van dc Wet op dc Staatsschuld, houdende vaststelling van de bruto Staatsschuld (Besluit Vaststelling Staatsschuld). DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME, Ovenvegende, dat.ter uitvoering van het bepaalde in artikel 28 lid 1 van de Wet op de Staatsschuld (S.B No. 27), het nodig is het volgende vast te stellen; Heeft, de Staatsraad gehoord, vastgesteld het ondcrstaand door de Raad van Ministers voorbereid Staatsbesluit; Artikel 1 1. Bij de inwerkingtreding van de Wet op de Staatsschuld bedraagt de bruto Staatsschuld, op hele guldens afgerond, totaal Sf (edn biljoen eenhonderd vier miljard zeshonderd zeven en zestig miljoen tweehonderd vijf en veertig duizend zevenhonderd twee en twintig gulden Surinaams courant). 2. De schuld in lid 1 van dit artikel is samengesteld uit de componenten: a. bruto binnenlandse Staatsschuld ter grootte van Sf (tweehonderd negen en zestig miljard vierhonderd vijf en zestig miljoen driehonderd acht en vijftig duizend achthonderd veertig gulden Surinaams courant);

2 No. 4 b. bruto buitenlandse Staatsschuld ter grootte van Sf (achthonderd vijf en dertig miljard tweehondcrd 6en miljoen achthonderd zes en tachtig duizend achthonderd twee en tachtig gulden Surinaams courant). Artikel 2 1. Het Bureau voor de Staatsschuld wordt behoudens het bepaalde in lid 2 van dit artikel bevoegd verklaard om op grond van bescheiden eventuele onjuistheden van administratieve aard te corrigeren ten aanzien van de grootte en de samenstelling van de Staatsschuld zoals in artikel 1 van dit Staatsbesluit vastgestcld. 2. De in lid 1 van dit artikel gegeven bevoegdheid blijft beperkt tot zodanige correcties welke vallen binnen de aan het Bureau opgedragen taak, bijzonderlijk het'bepaalde sub b, sub e en sub i van artikel 15 van de Wet op de Staatsschuld en mits door zodanige correcties geen verandering intreedt in de rechtstoestand van de belanghebbende contractspartijen. Artikel 3 1. Dit Staatsbesluit kan worden aangehaald als: Besluit Vaststelling Staatsschuld. 2. Het wordt in het Staatsblad van de Republiek Suriname afgekondigd. 3 Het treedt in werking met ingang van de dag volgende op die van de afkondiging en werkt terug tot 30 april 2002, datum van inwerkingtreding van de Wet op de Staatsschuld.

3 m a J No De Minister van Financien is belast met de uitvoering van dit Staatsbesluit. Gegeven te Paramaribo, de 16e januari 2003, R. R. VENETIAAN. Uitgegeven te Paramaribo, de 13e februari 2003 De Minister van Binuenlandse Zaken, U. JOELLA SEWNUNDUN

4 No. 4 STAATSBESLUIT van 16 januari 2003 ter uitvocring van artikel 28 lid 1 van de Wet op de Staatsscbuld, houdende vaststelling van de bruto Staatsschuld (Besluit Vaststelling Staatsschuld). NOTA VAN TOELICHTING artikel 28 lid 1 van de Wet op de Staatsschuld is de bmto Staatsschuld per i november 2000, op hele guldens afgerond, gesteld op totaal ' (een biljoen ednhonderd vier en dertig miljard jfhonderd vijf en veertig miljoen tweehonderd drie duizend negenhonderd gen en twintig gulden Surinaams courant). De datum van 15 november 100 had het karakter van een ijkdatum, de grootte van de schuld het irakter van een momentopname van een veranderende volumegrootheid. i samenstelling van de schuld, onderscheiden in een binnenlandse en een litenlandse component, omvatte op de ijkdatum: a. bruto binnenlandse Staatsschuld ter grootte van Sf (vierhonderd zes en dertig miljard vijfhondcrd twee en zeventig miljoen 6e*nhonderd zeven en tachtig duizend zeshonderd drie en tachtig gulden Surinaams courant); b. bruto buitenlandse Staalsschuld ter grootte van Sf (zeshonderd zeven en negentig miljard negenhonderd drie en zeventig miljoen zestien duizend tweehonderd zes en veertig gulden Surinaams courant). sze bedragen in de Wet vermeld, zijn ontleend aan het Rapport van de immissie voor de Inventarisatie Staatsschuld van 23 maart 2001, welk tpport als basis heeft gediend voor de vaststelling van de schuld. i de ijkdatum hebben er mutaties in de grootte en de samenstelling van de aatsschuld "plaatsgevonden. Artikel 28 lid 1 bevat de bepaling dat bij de werkingtreding van de Wet, de grootte en de samenstelling van de schuld der bij Staatsbesluit dienen te worden vastgesteld. Het onderhavige itwerpstaatsbesluit heeft de strekking aan deze wetsbepaling uitvoering te ven.

5 No.4 Van de rautaties die na 15 novembcr 2000 hebben plaatsgevonden wordt het hiemavolgend overzicht gegeven. De rubrieksindeling is conform die van het Rapport van de Commissie voor de Inventarisatie Staatsschuld. Binnenlandse Staatsschuld Categoric A Leningen Kredietlijnen Voorschotten Overigc schuldcn Claims Afgeroepen garanties Subtotaal A 15 november Mutaties april Categorie B Afgegevcn garanties TotaalA+B De toename van de leningen met Sf betreft de plaatsing lokaal van additionele schatkistpromessen bij vier algemene banken en een pensioenfonds. De afname van de kortlopende voorschotten met Sf betreft een gedeeltelijke aanzuivering groot Sf van het ongedekte voorschottcnobligo ten laste van de Staat bij de Centrale Bank van Surinamc en de intussen geheel ingelopen achterstallige premieafdrachten aan het Staatsziekenfonds (SZF) ten bedrage van Sf Onder de afhame van de post "Voorschotten" is ook begrepen de voortgezette aflossing in totaal van Sf op de in 1995 geconsolideerde schuld (vide Wet van 8 februari 1995, S.B No. 8).

6 No.4 Het ongedekte voorschottenobligo aan de Centrale Bank was geheel buiten de bepalingen van de Bankwet orn gevestigd. Het bezat geen wettige status. De aanzuivering ervan heeft plaatsgevonden door aanwending van 75 procent van de middelen uit de Geldleningovereenkomst van 7 September 2001 Lening Suriname , gesloten bij de Nederlandse Investeringsbank voor Ontwikkelingslanden N.V. (NIO). De tegenwaarde van het aanzuiveringsbedrag bedroeg , Dit tegenwaardebedrag is bestemd voor de heropbouw van een deviezenreserve bij de Centrale Bank van Suriname, teneinde weer te kunnen voldoen aan het bepaalde bij artikel 19 lid 1 van de Bankwet Buitenlandse Staatsschuld, in US dollars uitgedrukt Categoric A Leningen Kredietlijncn Voorschotten Overige schulden Claims Afgeroepen garanties SubtotaalA IS novcmber , , , , Mutaties , , , ,38 30 april , , , , , ,31 CatcRorie B Afgegeven garanties , ,00 TotaalA + B , , ,31 Ten aanzien van de buitenlandse Staatsschuld zijn de bedragen in USdollars uitgedrukt Gewaardeerd tegen de wisselkoersnotering van de Centrale Bank van Suriname, t.w. 1 USdollar = 2200 Surinaamse gulden, bedroeg de equivalente waarde in Surinaams courant van de buitenlandse Staatsschuld Sf , waarin begrepen Sf voor afgegeven Staatsgaranties luidende in vreemde valuta.

7 No. 4 De toename van de post "Leningen" betreft de opname van een nieuwe lening t.w.: de Lening Suriname bij de NIO voor een bedrag van ,61, waarvan eerder al gewag werd gemaakt. De equivalente waarde in USdollars van deze eurogedenomineerde lening bedroeg USD ,25; in Surinaams courant was dat ruim Sf. 271 miljard (Sf ). Voor deze lening en de rente erover is een staatsgarantie (van de Nederlandse Staat) afgegeven ten laste van de garantiemiddelen uit de Overeenkomst betreffende Ontwikkelingssamenwerking tussen het Koninkrijk der Nederlanden en de Republiek Suriname van 25 november Bij het sluiten van de lening was aan garantiemiddelen onder het Verdrag nog beschikbaar een saldo van NLG ,30, welk saldo geheel voor deze lening is aangewend. Er zijn ook drie nieuwe leningen aangegaan bij de InterAmerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB), m.n.: > IDB SU0020Community Development Fund, USD ,; > IDB SU0019Decentralization and local government strengthening USD ,; > IDB SU0017 Lowincome Shelters, USD ,; tezamen USD , met een tegenwaarde in Surinaams courant van Sf. 55 miljard. Van deze drie leningen hebben er nog geen trekkingen plaatsgevonden, zodat nun aandeel in de uitstaande schuld nog nihil bedraagt. Van de lening bij de NIO was 25 procent bestemd voor het voldoen van betalingen op de buitenlandse Staatsschuld. Dit gedeelte van de lening, zijnde ,61 (25% van ,61), is als volgt aangewend voor het voldoen van achterstallige renten en aflossingen:

8 No. 4 Europese Investeringsbank Banco Santander Hispano, USD ,83, overeenkomende met Banco Bilbao Viscaya Argcntaria, USD ,22, Standard Bank of London, USD ,99, IsIamistischeOntwikkelingsbank,USD ,29, , , , , , ,61 Op de buitenlandse Staatsschuld heeft de Staat na 15 november 2000 tal van betalingen uit eigen middelcn gedaan voor verschuldigde rente, voor boeterentes, voor 'fees' en voor aflossingen. Aan Ballast Nedam Theta B.V. heeft de Staat in totaal afgelost ruim US$ 12 miljoen, de daarnevens.betaalde rente niet inbegrepen. De schulden aan de DDB werden in totaal verminderd met ruim US$ 1,3 miljoen door aflossingsbetalingen, ook hier de betaalde rente niet meegcrekend. De Standard Bank of London werd geheel afgelost. Aan de First Union National Bank te Washington was al US$ betaald op een totale schuld van US$ , plus een rentevergoeding van circa US$ Voor wat de kredietlijnen betreft werd de Islamitische Ontwikkelingsbank geheel afgelost uit leenmiddelcn van de NIO, zoals hierboven aangegeven. Op de kredietlijn van India werd circa US$ afgelost en op de diverse PL480 kredietlijnen van de VSA werd tezamen bijna US$ 1,3 miljoen afgelost, rente afzonderlijk daarnaast voldaan. Bij de overige schulden aan het buitenland verdient vermelding dat aan contributies aan internationale organisaties werd betaald US$ 1,25 miljoen en de oude olieimportschulden geheel en al werden afbetaald.

9 No. 4 De binnenlandse schuld en de tegenwaarde in Surinaams courant van de buitenlandse schuld leveren bij elkaar opgeteld, in Surinaams courant de Totale Staatsschuld op. De uitgangspositie van de Totale Schuld per IS november 2000, de mutaties en de stand per 30 april 2002 worden in het navolgende overzicht gegeven. Totale Staatsschuld, uitgcdrukt in Sf Categoric A Leninficn Kredietlijnen Voorschotten Overigc schulden Claims Afgerocpcn garanties Subtotaal A 15 november Mutaties ^ april Categorie B Afgegeven garanties Totaal A + B De bruto Staatsschuld op 30 april 2002, datum van inwerkingtreding van de Wet op de Staatsschuld, moet alzo naar grootte op totaal Sf (een biljoen eenhonderd vier miljard zeshonderd zeven en zestig miljoen tweehonderd vijf en veertig duizend zevenhonderd twee en twintig gulden Surinaams courant) worden gesteld. Haar samenstelling was zoals hieronder vermeld:

BUREAU VOOR DE STAATSSCHULD Suriname Debt Management Office

BUREAU VOOR DE STAATSSCHULD Suriname Debt Management Office BUREAU VOOR DE STAATSSCHULD Suriname Debt Management Office Kwartaal rapportage Datum: 1 augustus 217 2 e kwartaal 217 Overzicht ontwikkelingen, tweede kwartaal 217 In het tweede kwartaal van 217 zijn

Nadere informatie

BUREAU VOOR DE STAATSSCHULD Suriname Debt Management Office

BUREAU VOOR DE STAATSSCHULD Suriname Debt Management Office BUREAU VOOR DE STAATSSCHULD Suriname Debt Management Office Kwartaal rapportage Update3 oktober 216 2 e kwartaal 216 Overzicht ontwikkelingen, tweede kwartaal 216 In het tweede kwartaal van 216 zijn er

Nadere informatie

BUREAU VOOR DE STAATSSCHULD Suriname Debt Management Office

BUREAU VOOR DE STAATSSCHULD Suriname Debt Management Office BUREAU VOOR DE STAATSSCHULD Suriname Debt Management Office Kwartaal rapportage Datum: february 17 e kwartaal 16 Overzicht ontwikkelingen, vierde kwartaal 16 Het laatste kwartaal van 16 heeft enkele opmerkelijke

Nadere informatie

BUREAU VOOR DE STAATSSCHULD. Suriname Debt Management Office. Kosten en Risico analyse van de Surinaamse schuldportefeuille per ultimo 2015

BUREAU VOOR DE STAATSSCHULD. Suriname Debt Management Office. Kosten en Risico analyse van de Surinaamse schuldportefeuille per ultimo 2015 BUREAU VOOR DE STAATSSCHULD Suriname Debt Management Office Kosten en Risico analyse van de Surinaamse schuldportefeuille per ultimo 215 Paramaribo, mei 216 1. Inleiding Aan het eind van 215 was de totale

Nadere informatie

Deze herziening heeft geleid tot de overschrijding van de binnenlandse schuld-bbp ratio s in het tweede halfjaar van 2010.

Deze herziening heeft geleid tot de overschrijding van de binnenlandse schuld-bbp ratio s in het tweede halfjaar van 2010. Het verslagjaar 2010 In het tweede halfjaar van 2010 was de binnenlandse schuld/bbp ratio continue onder druk. Dit kwam in de eerste plaats door een significante stijging van de binnenlandse schuld wat

Nadere informatie

DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME,

DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME, WET van houdende nadere wijziging van de Vuurwapenwet (G.13. 1930 no. 73, zoals laatstelijk gewijzigd bij S.B. 2011 no. 96) ONTWERP DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME, In overweging genomen hebbende,

Nadere informatie

BUREAU VOOR DE STAATSSCHULD. Suriname Debt Management Office. Kosten en Risico analyse van de Surinaamse schuldportefeuille per ultimo 2012

BUREAU VOOR DE STAATSSCHULD. Suriname Debt Management Office. Kosten en Risico analyse van de Surinaamse schuldportefeuille per ultimo 2012 BUREAU VOOR DE STAATSSCHULD Suriname Debt Management Office Kosten en Risico analyse van de Surinaamse schuldportefeuille per ultimo 2012 Een vooruitblik op de schuld, de schuldenlastbetalingen in 2013-2045

Nadere informatie

Staatsschuld definities en diverse issues Een presentatie voor DNA. Bureau voor de Staatsschuld, Paramaribo, 29 maart 2016

Staatsschuld definities en diverse issues Een presentatie voor DNA. Bureau voor de Staatsschuld, Paramaribo, 29 maart 2016 Staatsschuld definities en diverse issues Een presentatie voor DNA Bureau voor de Staatsschuld, Paramaribo, 29 maart 2016 Schuld definities De bruto Staatsschuld Wet op de Staatsschuld (Artikel 1lid 1)

Nadere informatie

2001 NO.74 STAATSBLAD VAN DE REPUBLIEK SURINAME

2001 NO.74 STAATSBLAD VAN DE REPUBLIEK SURINAME 2001 NO.74 STAATSBLAD VAN DE REPUBLIEK SURINAME STAATSBESLUIT van 31 oktober 2001 ter uitvoering van artikel 4 lid 2 van de Bouwwet 1956 (G.B. 1956 no. 30, zoals laatstelijk gewijzigd bij S.B. 1980 no.

Nadere informatie

2010 No. 33 STAATSBLAD VANDE REPUBLIEK SURINAME DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME,

2010 No. 33 STAATSBLAD VANDE REPUBLIEK SURINAME DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME, STAATSBLAD VANDE REPUBLIEK SURINAME STAATSBESLUIT van 15 maart 2010 ter uitvoering van artikel 7 lid 5 van het Decreet Politieke Organisaties (S.B. 1987 no. 61) (Besluit vaststelling modellen processen

Nadere informatie

BUREAU VOOR DE STAATSSCHULD. Suriname Debt Management Office. Kosten en Risico analyse van de Surinaamse schuldportefeuille per ultimo 2014

BUREAU VOOR DE STAATSSCHULD. Suriname Debt Management Office. Kosten en Risico analyse van de Surinaamse schuldportefeuille per ultimo 2014 BUREAU VOOR DE STAATSSCHULD Suriname Debt Management Office Kosten en Risico analyse van de Surinaamse schuldportefeuille per ultimo 2014 Sarajane Marilfa Omouth Paramaribo, juni 2015 1. Inleiding De totale

Nadere informatie

2011 STAATSBLAD No. 129 VAN DE REPUBLIEK SURINAME

2011 STAATSBLAD No. 129 VAN DE REPUBLIEK SURINAME 2011 STAATSBLAD No. 129 VAN DE REPUBLIEK SURINAME WET van 5 september 2011, houdende nadere wijziging van de Wet houdende bepalingen omtrent de accijns op het hier te lande vervaardigd en ingevoerd gedistilleerd

Nadere informatie

2016 STAATSBLAD No. 33 VAN DE REPUBLIEK SURINAME

2016 STAATSBLAD No. 33 VAN DE REPUBLIEK SURINAME 2016 STAATSBLAD No. 33 VAN DE REPUBLIEK SURINAME WET van 29 februari 2016, houdende nadere wijziging van de Wet Melding Ongebruikelijke Transacties (S.B. 2002 no. 65, zoals laatstelijk gewijzigd bij S.B.

Nadere informatie

BUREAU VOOR DE STAATSSCHULD Suriname Debt Management Office

BUREAU VOOR DE STAATSSCHULD Suriname Debt Management Office BUREAU VOOR DE STAATSSCHULD Suriname Debt Management Office Kwartaal rapportage Datum: 26 februari 19 4 e kwartaal 18 Overzicht ontwikkelingen, vierde kwartaal 18 Op het front van de buitenlandse schuld

Nadere informatie

2012 STAATSBLAD No. 42 VAN DE REPUBLIEK SURINAME

2012 STAATSBLAD No. 42 VAN DE REPUBLIEK SURINAME 2012 1 2012 STAATSBLAD VAN DE REPUBLIEK SURINAME WET van 6 maart 2012, houdende wijziging van de Wet Surinaams Bureau voor Standaarden (S.B. 2006 No. 30). DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME, In overweging

Nadere informatie

Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. 1. Met de algemene zorg voor het statistiekwezen is belast het ABS.

Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. 1. Met de algemene zorg voor het statistiekwezen is belast het ABS. WET van 3 december 2002, houdende voorzieningen met betrekking tot het Statistiekwezen in Suriname (Statistiekwet 2002) (S.B. 2002 no. 97), zoals zij luidt na de daarin aangebrachte wijzigingen bij S.B.

Nadere informatie

STAATSBLAD VANDE REPUBLIEK SURINAME

STAATSBLAD VANDE REPUBLIEK SURINAME 2005-2- No. 29 2005 STAATSBLAD VANDE REPUBLIEK SURINAME No. 29 WET van 31 maart 2005, houdende regels met betrekking tot de heffing van een uitvoerrecht op hout (Wet uitvoerrecht op hout), DE PRESIDENT

Nadere informatie

2012 STAATSBLAD No. 28 VAN DE REPUBLIEK SURINAME

2012 STAATSBLAD No. 28 VAN DE REPUBLIEK SURINAME 2012 1 2012 STAATSBLAD VAN DE REPUBLIEK SURINAME DISTRICTSVERORDENING van 03 november 2010, houdende vaststelling van regels met betrekking tot het instellen en beheren van het Districtsfonds voor het

Nadere informatie

PRESIDENT van de REPUBLIEK SURINAME

PRESIDENT van de REPUBLIEK SURINAME PRESIDENT van de REPUBLIEK SURINAME Telefoon: 472841 fax :475266 e-mail: secretariaat@president.gov.sr Aan : De Voorzitter van De Nationale Assemblee, Mw. Drs. Jennifer Simons Onderwerp: aanbieding ontwerpwet

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2011 581 Besluit van 30 november 2011, houdende wijziging van het Besluit paspoortgelden in verband met de aanpassing van de tarieven per 1 januari

Nadere informatie

Heeft de Staatsraad gehoord, na goedkeuring door de Nationale Assemblée, bekrachtigd de onderstaande wet: ARTIKEL I

Heeft de Staatsraad gehoord, na goedkeuring door de Nationale Assemblée, bekrachtigd de onderstaande wet: ARTIKEL I 2015 STAATSBLAD VAN DE REPUBLIEK SURINAME No. 43 'VVET van 27 maart 2015 houdende nadere wijziging van de Wet op de Loterijbelasting 1933 (G.B.1933 no. 103, geldende tekst G.B.1948 no. 157, zoals laatstelijk

Nadere informatie

Zitting 1964-1965-7800

Zitting 1964-1965-7800 Zitting 1964-1965-7800 3 RIJKSBEGROTING VOOR HET DIENSTJAAR 1965 HOOFDSTUK IXA - NATIONALE SCHULD MEMORIE VAN TOELICHTING NR. 2 Algemeen Een vergelijking van de ramingen voor het dienstjaar 1965 met die

Nadere informatie

BUREAU VOOR DE STAATSSCHULD. Suriname Debt Management Office. Kosten en Risico analyse van de Surinaamse schuldportefeuille per ultimo 2013

BUREAU VOOR DE STAATSSCHULD. Suriname Debt Management Office. Kosten en Risico analyse van de Surinaamse schuldportefeuille per ultimo 2013 BUREAU VOOR DE STAATSSCHULD Suriname Debt Management Office Kosten en Risico analyse van de Surinaamse schuldportefeuille per ultimo 2013 Een vooruitblik op de schuld, de schuldenlastbetalingen in 2014-2050

Nadere informatie

PINGUINLUTOSA Naamloze Vennootschap Romenstraat STADEN (WESTROZEBEKE) (de Vennootschap)

PINGUINLUTOSA Naamloze Vennootschap Romenstraat STADEN (WESTROZEBEKE) (de Vennootschap) RPR Ieper BTW BE 0402.777.157 ------------------------------ PINGUINLUTOSA Naamloze Vennootschap Romenstraat 3 8840 STADEN (WESTROZEBEKE) (de Vennootschap) Bijzonder verslag van de raad van bestuur overeenkomstig

Nadere informatie

ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1

ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1 WET van 5 september 2002, houdende vaststelling van regelingen inzake de identificatieplicht van dienstverleners (Wet Identificatieplicht Dienstverleners) (S.B. 2002 no. 66). ALGEMENE BEPALINGEN Artikel

Nadere informatie

DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME

DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME Wet van... houdende nadere wijzigingen van de Grondwet van de Republiek Suriname (S.B. 1987 No.116, zoals laatstelijk gewijzigd bij S.B.1992 No.38) ONTWERP DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME In overweging

Nadere informatie

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN Jaargang 2011 No. 4 Besluit van de 28 ste april 2011 tot afkondiging van het Besluit van 26 november 2010, houdende wijziging van het Besluit paspoortgelden in verband

Nadere informatie

2013 STAATSBLAD No. 154 VAN DE REPUBLIEK SURINAME

2013 STAATSBLAD No. 154 VAN DE REPUBLIEK SURINAME 2013 STAATSBLAD No. 154 VAN DE REPUBLIEK SURINAME WET van 22 augustus 2013 tot regeling van het inkomen en andere geldelijke voorzieningen van de Voorzitter, de Ondervoorzitter, de leden en de plaatsvervangende

Nadere informatie

o : '1'.VELD Akol tost!ii.. 4ret ilik, zolf Paramaribo, 17 februari 2016 reir,

o : '1'.VELD Akol tost!ii.. 4ret ilik, zolf Paramaribo, 17 februari 2016 reir, Initiatiefvoorstel krachtens artikel 78 van de Grondwet, ingediend door A.R Paal, J. Simons, C. Breeveld en R. Tarnadi, allen leden van De Nationale Assemblée, nadere wijziging van het Surinaams Burgerlijk

Nadere informatie

Geldende tekst bij SB No. 4 z.a. gewijzigd bij SB 2008 no. 134 en inwerking getreden m.i.v. 11 november 2008.

Geldende tekst bij SB No. 4 z.a. gewijzigd bij SB 2008 no. 134 en inwerking getreden m.i.v. 11 november 2008. Geldende tekst bij SB. 2005 No. 4 z.a. gewijzigd bij SB 2008 no. 134 en inwerking getreden m.i.v. 11 november 2008. STAATSBLAD VAN DE REPUBLIEK SURINAME RESOLUTIE van 15 januari 2005 no. 276, houdende

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 1999 2000 26 800 IXB Vaststelling van de begroting van de uitgaven en de ontvangsten van het Ministerie van Financiën (IXB) voor het jaar 2000 Nr. 1 VOORSTEL

Nadere informatie

GOUVERNEMENTSBLAD van SURINAME

GOUVERNEMENTSBLAD van SURINAME 1972 No. 173 GOUVERNEMENTSBLAD van SURINAME LANDSBESLUIT van 28 december 1972, houdende uitvoering van de artikelen l lid 3, 2 sub 2, 3, 4, 9 lid 2 van de Landsbedrijvenverordening" (G.B. 1971 No. 181).

Nadere informatie

A isns DE NAT1ONALZ ASINIMINUIE

A isns DE NAT1ONALZ ASINIMINUIE Initiatiefvoorstel krachtens artikel 78 van de Grondwet, ingediend door J. Simons, A. Misiekaba, S. Samidin, C. Waterberg, K. Gangaram Panday, S. Afonsoewa, R. Hooghart, allen leden van De Nationale Assemblée,

Nadere informatie

2015 STAATSBLAD No. 180 VAN DE REPUBLIEK SURINAME

2015 STAATSBLAD No. 180 VAN DE REPUBLIEK SURINAME 2015-1- No. 180 2015 STAATSBLAD No. 180 VAN DE REPUBLIEK SURINAME WET VAN 11 DECEMBER 2015 HOUDENDE WIJZIGING VAN DE WET VAN 8 JULI 2015 TOT VASTSTELLING VAN DE 07-E AFDELING VAN DE BEGROTING VAN UITGAVEN

Nadere informatie

Artikel 1 1. Artikel 2

Artikel 1 1. Artikel 2 WET van 6 april 1956 strekkende tot vaststelling van bouwvoorschriften (G.B. 1956 no. 30), gelijk zij luidt na de daarin aangebrachte wijzigingen bij G.B. 1957 no. 67, G.B. 1972 no. 96, S.B. 1980 no. 116,

Nadere informatie

Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3

Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3 WET van 22 April 1939 houdende bepalingenbetreffende loterijen (G.B. 1939 no. 31), gelijk zij luidt na de daarin aangebrachte wijzigingen bij G.B. 1943 no. 119, S.B. 1980 no. 116, S.B. 1984 no. 92, S.B.

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 1987-1988 Rijksbegroting voor het jaar 1988 20200 Vaststelling begroting van uitgaven Hoofdstuk IX A Nationale Schuld Nr. 2 MEMORIE VAN TOELICHTING 1. De

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 1999 2000 Nr. 281 27 105 Wijziging van de van de uitgaven en de ontvangsten van het Ministerie van Financiën (IXB) voor het jaar 2000 (wijziging samenhangende

Nadere informatie

STAATSBESLUIT van 24 juni 2019, houdende uitvoering van artikel 3 lid 4 van de Wet Minimum Uurloon (S.B no. 112) (Besluit Minimum Uurloon 2019).

STAATSBESLUIT van 24 juni 2019, houdende uitvoering van artikel 3 lid 4 van de Wet Minimum Uurloon (S.B no. 112) (Besluit Minimum Uurloon 2019). 2019 STAATSBLAD No. 67 VAN DE REPUBLIEK SURINAME STAATSBESLUIT van 24 juni 2019, houdende uitvoering van artikel 3 lid 4 van de Wet Minimum Uurloon (S.B. 2014 no. 112) (Besluit Minimum Uurloon 2019). DE

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2001 664 Wet van 12 december 2001, houdende aanpassing van de wetten in verband met de vervanging van de gulden door de euro (Veegwet euro) Wij Beatrix,

Nadere informatie

2017 no. 22 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA

2017 no. 22 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA 2017 no. 22 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA BESLUIT van 17 november 2015, houdende wijziging van het Besluit paspoortgelden in verband met de aanpassing van de tarieven per 1 januari 2016 (Stb. 2015, 449) Uitgegeven,

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2001 652 Besluit van 6 december 2001, houdende vaststelling van regels met betrekking tot verwisseling en intrekking van bankbiljetten door De Nederlandsche

Nadere informatie

Artikel 1. Het muntstelsel van Suriname omvat munten en muntbiljetten. Artikel 2 1. 1. De rekeneenheid van het muntstelsel in Suriname is de dollar.

Artikel 1. Het muntstelsel van Suriname omvat munten en muntbiljetten. Artikel 2 1. 1. De rekeneenheid van het muntstelsel in Suriname is de dollar. WET van 8 april 1960 tot regeling van het muntstelsel in Suriname (G.B. 1960 no. 38), gelijk zij luidt na de daarin aangebrachte wijzigingen bij G.B. 1961 no. 59, G.B. 1973 no. 151, S.B/. 1976 no. 12,

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 1995 487 Wet van 14 september 1995, houdende wijziging van de van de uitgaven en de van het Ministerie van Financiën (IXB) voor het jaar 1995 (wijziging

Nadere informatie

WET van 3 juni 2002, houdende instelling van het Instituut voor Bevordering van Investeringen in Suriname (Wet Investsur) (S.B no. 41).

WET van 3 juni 2002, houdende instelling van het Instituut voor Bevordering van Investeringen in Suriname (Wet Investsur) (S.B no. 41). WET van 3 juni 2002, houdende instelling van het Instituut voor Bevordering van Investeringen in Suriname (Wet Investsur) (S.B. 2002 no. 41). HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 In deze wet en daarop

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2009 2010 32 217 Regels met betrekking tot het geldstelsel van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (Wet geldstelsel BES) Nr. 2 VOORSTEL

Nadere informatie

ONTWERP DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME,

ONTWERP DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME, WET van..., houdende regels inzake de financiële verhouding tussen de Staat en de districten (Wet Financiële Verhoudingen) ONTWERP DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME, In overweging genomen hebbende,

Nadere informatie

A 2014 N 5 PUBLICATIEBLAD. LANDSBESLUIT, houdende algemene maatregelen, van de 29 ste uitvoering van artikel 28a van de Zegelverordening

A 2014 N 5 PUBLICATIEBLAD. LANDSBESLUIT, houdende algemene maatregelen, van de 29 ste uitvoering van artikel 28a van de Zegelverordening A 2014 N 5 PUBLICATIEBLAD LANDSBESLUIT, houdende algemene maatregelen, van de 29 ste uitvoering van artikel 28a van de Zegelverordening 1908 1. januari 2014, ter In overweging genomen hebbende: IN NAAM

Nadere informatie

WET van 3 maart 2004, houdende instelling van de Sociaal Economische Raad (Wet Sociaal Economische Raad) (S.B no. 41).

WET van 3 maart 2004, houdende instelling van de Sociaal Economische Raad (Wet Sociaal Economische Raad) (S.B no. 41). WET van 3 maart 2004, houdende instelling van de Sociaal Economische Raad (Wet Sociaal Economische Raad) (S.B. 2004 no. 41). BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 In deze wet en de daarop berustende bepalingen wordt

Nadere informatie

5,6. Praktische-opdracht door een scholier 2583 woorden 20 december keer beoordeeld

5,6. Praktische-opdracht door een scholier 2583 woorden 20 december keer beoordeeld Praktische-opdracht door een scholier 2583 woorden 20 december 2002 5,6 76 keer beoordeeld Vak Economie Iedereen heeft met geld te maken, jong en oud. Jongeren misschien wat minder dan oudere mensen, maar

Nadere informatie

2018 no. 72 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA

2018 no. 72 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA 2018 no. 72 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA LANDSBESLUIT van 13 december 2018 no. 1, ter uitvoering van artikel 1, tweede lid, van de Landsverordening van 22 december 2017 (AB 2017 no. 78) houdende machtiging

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 1999 7 Wet van 17 december 1998, houdende vaststelling van de van de uitgaven en de ontvangsten van het Ministerie van Financiën (IXB) voor het jaar

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2015 449 Besluit van 17 november 2015, houdende wijziging van het Besluit paspoortgelden in verband met de aanpassing van de tarieven per 1 januari

Nadere informatie

DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME,

DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME, WET van..., houdende nieuwe bepalingen met betrekking tot het handelsregister (Handelsregisterwet) ------------------------------------ ONTWERP DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME, In overweging genomen

Nadere informatie

1 Splits de getallen. Vul het DHTE-schema in.

1 Splits de getallen. Vul het DHTE-schema in. BLOK 1 LES 1 DOEL 1 Je leert getallen tot 1. splitsen in duizendtallen, honderdtallen, tientallen en eenheden. Je leert de waarde van de cijfers in getallen tot 1.. HULP D H T E = + + + 1 Splits de getallen.

Nadere informatie

Besluit minimumbedrag eigen vermogen pensioenfondsen

Besluit minimumbedrag eigen vermogen pensioenfondsen Besluit minimumbedrag eigen vermogen pensioenfondsen Besluit van 27 januari 2006, Stb. 2006, 52, houdende regels ter berekening van het minimumbedrag van het eigen vermogen van pensioenfondsen en beroepspensioenfondsen

Nadere informatie

ADJECTIFS CARDINAUX. Les multiples de honderd et de duizend s'écrivent en un mot et sont invariables.

ADJECTIFS CARDINAUX. Les multiples de honderd et de duizend s'écrivent en un mot et sont invariables. ADJECTIFS CARDINAUX 1. Formes de base 0 nul 10 tien 20 twintig 1 één 11 elf 30 dertig 2 twee 12 twaalf 40 veertig 3 drie 13 dertien 50 vijftig 4 vier 14 veertien 60 zestig 5 vijf 15 vijftien 70 zeventig

Nadere informatie

DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME, Op voordracht van: De Minister van Binnenlandse Zaken. GELET OP:

DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME, Op voordracht van: De Minister van Binnenlandse Zaken. GELET OP: 2010 STAATSBLAD No. 83 VANDE REPUBLIEK SURINAME RESOLUTIE van 29 juni 2010 no. 12.554/10, houdende voorzieningen voor de President van de Republiek Suriname en de Vice-President van de Republiek Suriname,

Nadere informatie

betrekking tot de tarieven voor het onderhoud van het rioleringsstelsel (Wet Tarieven Onderhoud Rioleringsstelsel). Paramaribo, 28 juli 2015

betrekking tot de tarieven voor het onderhoud van het rioleringsstelsel (Wet Tarieven Onderhoud Rioleringsstelsel). Paramaribo, 28 juli 2015 Initiatiefvoorstel krachtens artikel 78 van de Grondwet van de Republiek Suriname (S.B. 1987 no. 116, zoals gewijzigd bij S.B. 1992 no. 38), ingediend door R. Parmessar, s. Akiemboto, J. Vreedzaam en G.

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2015

HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2015 Voor publicatie: 5 augustus 2015 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2015 Rotterdam, 5 augustus 2015 - Hunter Douglas, wereldmarktleider in raambekleding (Luxaflex ) en een vooraanstaand

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 SAMENSTELLING. Artikel 1 1

HOOFDSTUK 1 SAMENSTELLING. Artikel 1 1 WET van 20 december 1988, houdende regels betreffende de samenstelling en de bevoegdheden van de Staatsraad (Wet Staatsraad) (S.B. 1988 no. 95), gelijk zij luidt na de daarin aangebrachte wijzigingen bij

Nadere informatie

PINGUINLUTOSA Naamloze Vennootschap Romenstraat 3 8840 STADEN (WESTROZEBEKE) (de Vennootschap)

PINGUINLUTOSA Naamloze Vennootschap Romenstraat 3 8840 STADEN (WESTROZEBEKE) (de Vennootschap) RPR Ieper BTW BE 0402.777.157 ------------------------------ PINGUINLUTOSA Naamloze Vennootschap Romenstraat 3 8840 STADEN (WESTROZEBEKE) (de Vennootschap) Bijzonder verslag van de raad van bestuur overeenkomstig

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 1999 72 Wet van 28 januari 1999, houdende wijziging van de van de en de ontvangsten van het Ministerie van Financiën (IXB) voor het jaar 1998 (wijziging

Nadere informatie

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN Jaargang 2014 No. 27 Besluit van de 11 de maart 2014 tot afkondiging van het Besluit van 1 maart 2014 houdende wijziging van het Besluit paspoortgelden in verband met

Nadere informatie

A 2013 N 29 PUBLICATIEBLAD

A 2013 N 29 PUBLICATIEBLAD A 2013 N 29 PUBLICATIEBLAD BESLUIT van 21 januari 2013 tot afkondiging van het Besluit van 21 november 2012, houdende wijziging van het Besluit paspoortgelden in verband met de aanpassing van de tarieven

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2001 552 Wet van 14 september 2001 tot wijziging van de begroting van de uitgaven en de ontvangsten van Koninkrijksrelaties (IV) voor het jaar 2000

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2011 404 Besluit van 29 augustus 2011, houdende regels inzake doorberekening van kosten van de stichting administratiekantoor beheer financiële instellingen

Nadere informatie

2014 no. 18 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA

2014 no. 18 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA 2014 no. 18 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA BESLUIT van 1 maart 2014 (Stb. 98) houdende wijziging van het Besluit paspoortgelden in verband met de aanpassing van de tarieven per 9 maart 2014 Uitgegeven, 4 maart

Nadere informatie

No. 162 DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME

No. 162 DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME 2013 1 No. 162 2013 STAATSBLAD No. 162 VAN DE REPUBLIEK SURINAME WET van 10 september 2013, houdende toestemming tot het aangaan van een Delfstoffenovereenkomst met Suriname Gold Company LLC betreffende

Nadere informatie

HALFJAARBERICHT. Geen accountantscontrole toegepast. 1 De Nederlandse Investeringsbank voor Ontwikkelingslanden N.V.

HALFJAARBERICHT. Geen accountantscontrole toegepast. 1 De Nederlandse Investeringsbank voor Ontwikkelingslanden N.V. HALFJAARBERICHT 2012 1 De Nederlandse Investeringsbank voor Ontwikkelingslanden N.V. Inhoud PROFIEL... 3 ACTIVITEITEN... 4 CORPORATE GOVERNANCE... 5 VERANTWOORDELIJKHEIDSVERKLARING... 5 VERSLAG VAN DE

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 1999 2000 Nr. 141 26 800 V Vaststelling van de begroting van de uitgaven en de ontvangsten van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (V) voor het jaar 2000

Nadere informatie

A 2014 N 55 (G.T.) PUBLICATIEBLAD. De Gouverneur van Curaçao, de Algemene overgangsregeling wetgeving en bestuur Land Curaçao;

A 2014 N 55 (G.T.) PUBLICATIEBLAD. De Gouverneur van Curaçao, de Algemene overgangsregeling wetgeving en bestuur Land Curaçao; A 2014 N 55 (G.T.) PUBLICATIEBLAD LANDSBESLUIT van de 3 de juni 2014, no. 14/1188, houdende vaststelling van de geconsolideerde tekst van de Sanctielandsverordening. De Gouverneur van Curaçao, Op de voordracht

Nadere informatie

PRESIDENT van de REPUBLIEK SURINAME

PRESIDENT van de REPUBLIEK SURINAME PRESIDENT van de REPUBLIEK SURINAME Telefoon: 425552 e-mail : secretariaat@president.aov.sr Onderweip: aanbieding Ontwerpwet houdende nadere wíjziging van de Wet Melding Ongebruikelijke Transacties (S.B.

Nadere informatie

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN Jaargang 2014 No. 84 Besluit van de Minister van Algemene Zaken van 22 december 2014 tot afkondiging van het Besluit van 11 december 2014, nr. 2014002234 houdende wijziging

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Zitting 1980-1981 Rijksbegroting voor het jaar 1981 16 400 Begroting van uitgaven Hoofdstuk IX B Departement van Financiën Nr. 15 GEWIJZIGD ONTWERP VAN WET Wij Beatrix,

Nadere informatie

PRESIDENT van de REPUBLIEK SURINAME

PRESIDENT van de REPUBLIEK SURINAME PRESIDENT van de REPUBLIEK SURINAME Aan: De Voorzitter van de Nationale Assemblee, w. Drs. Jennifer Simons ons kenmerk: secpres/3131/12 Paramaribo, 2. g december 2012 Onderwerp: aanbieding Ontwerpwet ter

Nadere informatie

5. VERDIEPINGSBIJLAGE. 5.1 Financiering staatsschuld

5. VERDIEPINGSBIJLAGE. 5.1 Financiering staatsschuld 5. VERDIEPINGSBIJLAGE 5.1 Financiering staatsschuld In tabel 1 en 2 worden de opbouw van de uitgaven en ontvangsten en uitgaven sinds ontwerpbegroting 2001 toegelicht. Tabel 1: Opbouw uitgaven (x EUR 1

Nadere informatie

Besluit van PM DATUM [CONCEPT] tot wijziging van enige wetten en uitvoeringsbesluiten op het gebied van de belastingen

Besluit van PM DATUM [CONCEPT] tot wijziging van enige wetten en uitvoeringsbesluiten op het gebied van de belastingen Besluit van PM DATUM [CONCEPT] tot wijziging van enige wetten en uitvoeringsbesluiten op het gebied van de belastingen Artikel XII Het Besluit voorkoming dubbele belasting 2001 wordt als volgt gewijzigd:

Nadere informatie

VEILINGVOORWAARDEN Lloydtoren te Rotterdam

VEILINGVOORWAARDEN Lloydtoren te Rotterdam Dossiernummer: MK/kp 16069 VEILINGVOORWAARDEN Lloydtoren te Rotterdam Op vierentwintig december tweeduizend dertien verscheen voor mij, mr. --------- Meindert Rudolf Hendrik Krans, notaris te Rotterdam:

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2004 556 Wet van 13 oktober 2004, houdende bepalingen in verband met de fusie van De Nederlandsche Bank N.V. en de Stichting Pensioen- & Verzekeringskamer

Nadere informatie

Beleggingen institutionele beleggers in 2004 met 8,1 procent omhoog

Beleggingen institutionele beleggers in 2004 met 8,1 procent omhoog Publicatiedatum CBS-website Centraal Bureau voor de Statistiek 9 december 25 Beleggingen institutionele beleggers in 24 met 8,1 procent omhoog drs. J.L. Gebraad Centraal Bureau voor de Statistiek, Voorburg/Heerlen,

Nadere informatie

http://wetten.overheid.nl/bwbr0011987/geldigheidsdatum_15-01-2015/afdrukken

http://wetten.overheid.nl/bwbr0011987/geldigheidsdatum_15-01-2015/afdrukken http://wetten.overheid.nl/bwbr0011987/geldigheidsdatum_/afdrukken Page 1 of 5 Wet financiering decentrale overheden (Tekst geldend op: ) Wet van 14 december 2000, houdende nieuwe bepalingen inzake het

Nadere informatie

TOELICHTING OP DE WEEKBALANS VAN DE CENTRALE BANK VAN SURINAME

TOELICHTING OP DE WEEKBALANS VAN DE CENTRALE BANK VAN SURINAME TOELICHTING OP DE WEEKBALANS VAN DE CENTRALE BANK VAN SURINAME INLEIDING In 1994 werd door de Centrale Bank van Suriname een aanvang gemaakt met de publicatie van de verkorte weekbalans, kortweg aangeduid

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2015 207 Wet van 4 juni 2015 tot wijziging van de Wet op de vennootschapsbelasting 1969 en enige andere wetten in verband met de modernisering van

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2011 2012 33 121 Invoering van een bankenbelasting (Wet bankenbelasting) A GEWIJZIGD VOORSTEL VAN WET 22 mei 2012 Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2010 2011 32 565 IXA Wijziging van de sstaat van Nationale Schuld (IXA) voor het jaar 2010 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota) Nr. 2 MEMORIE VAN

Nadere informatie

DE DISTRICTSRAAD VAN HET DISTRICT X

DE DISTRICTSRAAD VAN HET DISTRICT X DISTRICTSVERORDENING van..., houdende vaststelling van regels betreffende de heffing en invordering van de heffing op het genot van gebouwen in District X ( Verordening heffing op het genot van gebouwen

Nadere informatie

A 2012 N 90 PUBLICATIEBLAD

A 2012 N 90 PUBLICATIEBLAD A 2012 N 90 PUBLICATIEBLAD LANDSBESLUIT, houdende algemene maatregelen, van de 10 de december 2012, strekkende tot uitvoering van artikel 57, eerste lid, ten 2, van de Zegelverordening 1908. In overweging

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2000 451 Wet van 14 september 2000 tot wijziging van de van de uitgaven en de ontvangsten van de Hoge Colleges van Staat en Kabinet der Koningin (II)

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel , Telefax HUNTER DOUGLAS RESULTATEN NEGEN MAANDEN 2013

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel , Telefax HUNTER DOUGLAS RESULTATEN NEGEN MAANDEN 2013 Voor publicatie: 6 november 2013 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN NEGEN MAANDEN 2013 Rotterdam, 6 november 2013 - Hunter Douglas, wereldmarktleider in raambekleding (Luxaflex ) en een vooraanstaand

Nadere informatie

Paramaribo, 10 maart De initiatiefnemers: Aan: De Nationale Assemblée

Paramaribo, 10 maart De initiatiefnemers: Aan: De Nationale Assemblée Initiatiefvoorstel krachtens artikel 78 van de Grondwet, ingediend door A. Paal, M. Rathipal, W. Ajaiso, G. Castelen, H. Monorath en S. Marsidih leden van De Nationale Assemblée, houdende nadere wijziging

Nadere informatie

2012 STAATSBLAD No. 169 VAN DE REPUBLIEK SURINAME

2012 STAATSBLAD No. 169 VAN DE REPUBLIEK SURINAME 2012 1 2012 STAATSBLAD VAN DE REPUBLIEK SURINAME WET van 29 oktober 2012, houdende goedkeuring van de toetreding van de Republiek Suriname tot de International Convention for the Suppression of the Financing

Nadere informatie

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN Jaargang 2013 No. 4 Besluit van de 10 e januari 2013 tot afkondiging van het Besluit van 21 november 2012 houdende wijziging van het Besluit paspoortgelden in verband

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 1999 205 Wet van 28 januari 1999 tot wijziging van de van de en de ontvangsten van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (V) voor het jaar 1997 (Slotwet)

Nadere informatie

Heeft, na goedkeuring door De Nationale Assemblee, de Staatsraad gehoord, bekrachtigd de onderstaande wet:

Heeft, na goedkeuring door De Nationale Assemblee, de Staatsraad gehoord, bekrachtigd de onderstaande wet: Wet van houdende vaststelling van de status van Personen van Surinaamse Afkomst en de Rechten en Plichten die uit die status voortvloeien (Wet PSA) ---------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Wet van 14 december 2000, houdende nieuwe bepalingen inzake het financieringsbeleid van openbare lichamen (Wet financiering decentrale overheden)

Wet van 14 december 2000, houdende nieuwe bepalingen inzake het financieringsbeleid van openbare lichamen (Wet financiering decentrale overheden) (Tekst geldend op: 26-08-2014) Wet van 14 december 2000, houdende nieuwe bepalingen inzake het financieringsbeleid van openbare lichamen (Wet financiering decentrale overheden) Wij Beatrix, bij de gratie

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel , Telefax HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2011

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel , Telefax HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2011 Voor publicatie: 11 augustus 2011 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2011 Rotterdam, 11 augustus 2011 - Hunter Douglas, wereldmarktleider in raambekleding (Luxaflex ) en een vooraanstaand

Nadere informatie

Dr. A.H. Heineken Stichting voor de Geneeskunde gevestigd te Amsterdam. Jaarverslag Concept

Dr. A.H. Heineken Stichting voor de Geneeskunde gevestigd te Amsterdam. Jaarverslag Concept gevestigd te Jaarverslag 2017 Inhoudsopgave Pagina 1. Bestuursverslag 1.1 Bestuursverslag 2 2. Jaarverslag 2.1 Balans per 31 december 2017 4 2.2 Staat van baten en lasten over 2017 5 2.3 Grondslagen van

Nadere informatie

VOORSTEL STRUCTURELE WIJZIGINGEN VAN DE BEGROTINGEN

VOORSTEL STRUCTURELE WIJZIGINGEN VAN DE BEGROTINGEN VOORSTEL STRUCTURELE WIJZIGINGEN VAN DE BEGROTINGEN Paramaribo, 26 maart 2015 Inleiding Reeds vele jaren hebben we te maken met een onnauwkeurige en ondoorzichtige wijze van de opstelling en presentatie

Nadere informatie

De Wet op de vennootschapsbelasting 1969 wordt als volgt gewijzigd:

De Wet op de vennootschapsbelasting 1969 wordt als volgt gewijzigd: Wijziging van de Wet op de vennootschapsbelasting 1969 en enige andere wetten in verband met de modernisering van de vennootschapsbelastingplicht voor overheidsondernemingen (Wet modernisering Vpb-plicht

Nadere informatie