Nationale Streekzoektocht Landelijke Gilden. van 10 juni tot 3 september. Voeren. Provincie Limburg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nationale Streekzoektocht Landelijke Gilden. van 10 juni tot 3 september. Voeren. Provincie Limburg"

Transcriptie

1 Nationale Streekzoektocht Landelijke Gilden van 10 juni tot 3 september Voeren Provincie Limburg 1

2 2

3 Welkom in Voeren! 3 Groene parel, midden in de Euregio Van 10 juni tot 3 september is de Voerstreek het decor voor de jaarlijkse Nationale Streekzoektocht van Landelijke Gilden. Het traject van 26 km loopt vanuit s-gravenvoeren via hoofdzakelijk rustige wegen langs Schophem, Sint- Martens-Voeren, Sint-Pieters-Voeren, Veurs, Remersdaal, Teuven, De Plank en Sint-Martens-Voeren terug naar de startplaats. Neem gratis deel aan deze leuke en spannende zoektocht en maak kans op een van de vele mooie prijzen uit onze prijzenpot van 6000! Meer info over de Nationale Streekzoektocht van Landelijke Gilden vind je op de website streekzoektocht.be.

4 Routebeschrijving en vragen autozoektocht 4 Voeren is in elk seizoen het ideale decor voor een onvergetelijke daguitstap of zelfs een langere gezinsvakantie. Heel wat geheime en bijzondere plekjes liggen verscholen tussen glooiende hellingen, hoogstamboomgaarden, holle wegen en kleurrijke valleien. Actief en avontuurlijk, rustig en comfortabel, puur en authentiek De Voerstreek is altijd een goed idee. De Voerstreek is het enige stukje van Vlaanderen en Limburg aan de oostelijke kant van de Maas. Het is een echt groen hart, te midden van steden als Maastricht (17 km), Luik (23 km), Aken (26 km) en Tongeren (32 km). De Voerstreek ligt ook op het hoogste punt van Vlaanderen, namelijk 287,50m. Surf naar voerstreek.be en leer de streek alvast kennen! Op deze website vind je ook een overzicht van alle logiezen en horecazaken. Afkortingen wegbeschrijving L = links K = kruispunt R = rechts Ei = einde Rd = rechtdoor W = weg KP = knooppunt Voorbeelden 3WL = derde weg links EiWR = einde weg rechts KRd = kruispunt rechtdoor Onverharde wegen en doodlopende straten worden niet meegerekend, tenzij anders vermeld. Als er geen wegverandering is aangegeven, volg je de weg rechtdoor.

5 Het antwoord op de eerste vraag vind je in het bezoekerscentrum. Vraag 1 Hoe heet een mier in het oostelijk Voerens dialect? Laat je deelnemingsformulier afstempelen en loop naar buiten, vertrek met je rug naar het gebouw naar L, KRd Bovendorp, stop 650 meter verder aan Milieupark gemeente Voeren, parkeer R op de smalle asfaltstrook naast de weg. 5 Vraag 2 Verwijst de benaming Schietekamer naar de plaats waar de kamers geschoten werden bij de processies? Rij verder, stop 2,5 km verder aan het gemeentebord Sint-Martens-Voeren. Vraag 3 In de bomenrij aan de linkerzijde van de weg verbergt er zich een altijdgroene struik. In de winter zie je hem duidelijk, in de zomer zit hij iets beter verstopt. Over welke struik gaat het? Rij door tot aan KP 424 van het fietsknooppuntennetwerk (blauw bordje), volg de weg naar R richting KP 425, rij 400 m verder onder de spoorweg door, rij Rd aan het driehoekig pleintje, 2WR richting restaurant DE CANTAREL, EiWL richting KP 425, rij tot aan Vakantiewoning De Veldhoeve, sla L af Commanderie, EiWR, parkeer tegenover de kerk van Sint-Pieters- Voeren op het erf Bauwerd. René en Linda baten op Bauwerd 8 de vakantiewoning Kasteelzicht uit, een verblijf voor 8 personen. Meer info: kasteelzicht.be. Loop naar de kerk.

6 Vraag 4 Welk jaartal wordt er vermeld op het stenen kruis dat rechts naast het kruis met het opschrift no more war staat? 6 Achter de Sint-Pieterskerk, die dateert van 1660, zie je de Commanderij van Sint-Pieters-Voeren (17de eeuw) liggen, een kasteel in Maaslandse renaissancestijl. Deze vroegere commanderie van de Duitse Orde lag binnen de balije Biesen en was daarmee ondergeschikt aan de landcommanderij Alden Biesen in Bilzen- Rijkhoven. In het park ligt de hoofdbron van de Voer. Ga terug naar de straat, loop naast de kerkhofmuur (bergop) tot aan het infobord Erfgoed in de kijker. Vraag 5 Van wie is de prent van de commanderij op het infobord? Loop naar je auto, verlaat het erf naar R, sla verderop R af richting KP 426 en De Plank Teuven, geniet van het panorama aan de linkerzijde van de weg, rij verder, stop aan het volgende kruispunt. In de verte zie je, op een zuidelijk gerichte helling, de wijngaard van domein Crutzberg liggen. De bossen rondom beschermen de stokken (Chardonnay en Pinot Noir) tegen de koude winden uit het Noorden en het Zuiden. Meer info: crutzberg.be. Sla R af richting KP 426 en Veurs-Remersdaal, stop 1 km verder in het gehucht Veurs aan de grote gemetste elektriciteitscabine met torendak, parkeer L van de weg (!). In het straatje naast de elektriciteitscabine ligt het kleinste winkeltje van de Voerstreek. Vraag 6 Voor welke streekdrank wordt er op het witte bord aan de gevel van de winkel reclame gemaakt?

7 Loop naar je auto, rij verder (bergop) richting KP 426, stop 2,5 km verder in het Magnebos aan de ingang van het speelbos. Vraag 7 Welk woord staat er op de plank die men aan de ingang van het speelbos op twee houten palen vastgeschroefd heeft? Rij verder tot aan het kruispunt, steek voorzichtig de weg over (!!) richting Remersdaal, stop aan de bushalte en geniet van het uitzicht aan de rechterzijde van de weg. 7 Vroeger werden er vaak doornhagen gebruikt als afscheiding voor het vee. De meest daarvoor gebruikte haagplant is de meidoorn. Rij verder, stop 1 km verder R aan het melkveebedrijf van de familie Schijns. Vraag 8 Welk ras koeien wordt er op deze boerderij gekweekt? Rij verder, stop aan de Sint-Heribertuskerk van Remersdaal. Hier lijkt het landschap, met ver uit elkaar gelegen boerderijen, sterk op het Land van Herve. Naast de kerk ligt de hoeve van kasteel Het Hoes. Verderop, richting Teuven, vind je het goed bewaarde kasteel Osinnich. Het landschap klimt hier tot 287,50 meter boven het zeeniveau en vormt zo het hoogte punt van Vlaanderen. Vraag 9 Hoeveel handen hebben de vier beelden boven de toegangsdeur van de kerk? Rij verder, volg de wegwijzer Teuven, rij via KP 426 naar KP 427 (aan het pleintje met bushalte), Rd richting KP

8 428, rij door tot in Teuven, parkeer R op de parking naast Feestzaal Patria, loop voorbij Café Modern tot aan de oude witte wegwijzerpaal. 8 Teuven is met zijn vele horecazaken een ideale plek om even te stoppen voor een hapje of een drankje. Is je deelnemingsformulier al afgestempeld? Neen? Laat het dan afstempelen in Café Modern! Binnen in de zaak vind je nog een origineel en werkend Decap orgel. Tip! Met een muntstuk van 1 euro kan je dit orgel laten spelen. Café Modern, Teuven-dorp 61, 3793 Teuven , info@cafemodern.be Sluitingsdagen: dinsdag en woensdag. In juli en augustus is de zaak alle dagen open. Zaterdag en zondag vanaf 10 uur, op weekdagen vanaf 11 uur. Vraag 10 Naar welke stad uit de provincie Luik, die tevens de hoofdstad is van Oost-België, wordt er op de oude witte wegwijzerpaal verwezen? Loop naar je auto, verlaat de parking naar R, rij verder, volg voorbij de Sint-Pieterskerk van Teuven de wegwijzer Slenaken naar R, 1KL Varnstraat (!!), EiWR richting Maastricht, 1WL richting St.-Martens-Voeren en KP 429. Vraag 11 Geef de Franstalige benaming voor Sint- Martens-Voeren? Rij verder, 1 WR richting t Bakhuis, EiWL aan KP 429 en meteen terug L Ulvend richting KP 424, volg deze kronkelende weg 2 km, parkeer 100 meter voor de Sint- Martinuskerk van Sint-Martens-Voeren R van de weg op de stoep ter hoogte van het Veltmanshuis. Hendrik Veltmans was van 1920 tot 1948 priester in Sint-Martens-Voeren en op allerlei manieren ijveraar

9 voor het Vlaamse bewustzijn in Voeren. De pastorie vlak bij de kerk, een voormalig kapittelhuis uit de 18de eeuw waar Veltmans woonde, is nu een Vlaams Cultureel Centrum en werd naar hem genoemd. Loop naar de kerk. Vraag 12 Waar en in welk jaar werd Hendrik (Henricus) Veltmans tot priester gewijd? 9 Op het kerkhof ligt de zeskoppige bemanning van de Wellington R1524 van het 149ste Squadron van de Royal Air Force begraven. Het toestel stortte op 5 augustus 1941 neer bij de Planck. Het toestel was opgestegen in Mildenhall (GB) en was op weg voor een operatie in Mannheim (D). Het was de eerste bemanning die door de zogenaamde nachtjagers van Sint-Truiden werd neergehaald. De Duitse nachtjagers opereerden vanaf het vliegveld Brustem bij Sint-Truiden. Vraag 13 Hoe oud was de joodse schutter die in het vliegtuig zat dat op 5 augustus 1941 neerstortte? Loop naar je auto, rij voor de kerk naar L, EiWR. Aan de linkerzijde van de weg zie je een glimp van een spoorwegbrug. Het Viaduct van Sint-Martens- Voeren overspant het dal van de Voer en ligt op de Voerlijn of Spoorlijn 24. De Voerlijn verbindt Tongeren met Aken en is een onderdeel van de Montzenroute tussen de haven van Antwerpen en het Duitse Ruhrgebied. Het viaduct kwam er door de Duitse bezetting van België tijdens WO I. Volg deze weg 4 km tot in het centrum van s-gravenvoeren, parkeer in de buurt van de kerk en het bezoekerscentrum van Toerisme Voerstreek (startplaats), loop tot aan het KBC-kantoor.

10 Vraag 14 Welk bouwwerk herken je op de zwart-wit foto in de hal van het KBC-kantoor? 10 Loop terug naar je auto, vertrek in de richting van het KBC-kantoor, hou R aan richting Moelingen, stop 250 meter verder aan Woonzorgcentrum OCURA, parkeer R van de weg als je deze zoektocht rijdt tussen de eerste en vijftiende dag van de maand. Is dat niet het geval, rij dan verder en los de vraag straks op bij het terugkomen. Het voormalig klooster en pensionaat der Ursulinen, opgericht in 1852, huisvest nu het woonzorgcentrum OCURA. In de ommuurde kloostertuin werken OCURA en Landelijke Gilden aan een gezellige Warme tuin, waar de 63 rusthuisbewoners en de dorpsbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Links van de oprit met slagbomen staat er, achter een raam aan de straatzijde, een doorzichtige vaas gevuld met Voerense Woudmeester Pastilles. Deze bonbons zijn gemaakt van de Woudmeesterplant. Schattingsvraag Hoeveel Voerense Woudmeester Pastilles zitten er in de vaas? Rij verder, neem de 3WR Greb en rij meteen L het plein op, stop op het einde van dit plein aan de Mariakapel. Vraag 15 Hoeveel sterren tel je in de kapel rond het Mariabeeld? Loop naar je auto, rij de hoofdweg op naar L, stop 500 meter verder voorbij de ingang van Woonzorgcentrum OCURA, parkeer R van de weg als je deze zoektocht rijdt tussen de zestiende en laatste dag van de maand en los de schattingsvraag op. Rij verder tot in het centrum van s-gravenvoeren.

11 Hier eindigt onze zoektocht. We wensen je een goede en veilige terugreis en hopen je spoedig terug te zien, hier in de streek, of ergens in Vlaanderen op een activiteit van Landelijke Gilden. 11

12 Wat doe ik met mijn ingevulde deelnemingsformulier? 12 Het ingevulde en afgestempelde deelnemingsformulier moet je uiterlijk op 8 september terugzenden (poststempel telt) naar: Landelijke Gilden, Streekzoektocht, Kiezelstraat 56, 3500 Godsheide-Hasselt. Hoe weet ik of ik gewonnen heb? Als je gewonnen hebt, word je per of schriftelijk uitgenodigd voor de prijsuitreiking op zondag 8 oktober. Als winnaar moet je je prijs persoonlijk komen afhalen. De antwoorden worden na de prijsuitreiking gepubliceerd in ons ledenblad Buiten en op onze website streekzoektocht.be. Wat moet ik nog weten? Je mag als deelnemer slechts één deelnemingsformulier invullen. Schrijffouten in de antwoorden worden ook als fout aangerekend. In de einduitslag nemen we slechts één naam op per adres. De antwoorden kunnen niet betwist worden.

13 Deelnemingsformulier autozoektocht Noteer hier je antwoorden! Vraag 1 Vraag 2 Vraag 3 13 Vraag 4 Vraag 5 Vraag 6 Vraag 7 Vraag 8 Vraag 9 Vraag 10 Vraag 11 Vraag 12 Vraag 13 Vraag 14 Vraag 15 Schattingsvraag:

14 Naam Voornaam Straat Huisnummer 14 Postcode Gemeente Telefoon Gsm Geboortejaar Lidnummer Landelijke Gilden Ik ben geen lid en ik wil wel/geen (*) informatie ontvangen over Landelijke Gilden. Stempel Dit deelnemingsformulier moet uiterlijk op 8 september 2017 teruggezonden worden (poststempel telt) naar: Landelijke Gilden, Streekzoektocht, Kiezelstraat 56, 3500 Godsheide - Hasselt. (*) schrappen wat niet past

15 15 Fiets de zomer in met je nieuwe elektrische fiets! KBC is sponsor van de Nationale Streekzoektocht en organiseert dit jaar als extraatje een wedstrijd waarmee je een elektrische fiets ter waarde van 1500 kunt winnen. Ga tussen 17 juli en 20 augustus naar de website kbc.be/kbctrakteert en beantwoord de vragen. Wie weet win jij wel deze prachtige fiets. We danken onze partners voor hun steun en medewerking:

16 Zin in meer Landelijke Gilden? 16 Landelijke Gilden heeft nog meer voor je in petto! Fietsen, wandelen, zoeken, proeven, genieten en beleven zijn de kernwoorden van ons zomers aanbod. De lokale afdelingen organiseren overal in Vlaanderen leuke en interessante activiteiten. Ontdek de vele zomeractiviteiten op landelijkegilden.be Diestsevest 40, 3000 Leuven

Voeren. Nationale Streekzoektocht Landelijke Gilden. Groene parel, midden in de Euregio van 10 juni tot 3 september

Voeren. Nationale Streekzoektocht Landelijke Gilden. Groene parel, midden in de Euregio van 10 juni tot 3 september Nationale Streekzoektocht Landelijke Gilden Voere is é greeun deurep te mits van Voeren is een groen dorp te midden van de Euregio tusche Mastreech, Luk en Aoke, de Euregio tussen Maastricht, Luik en Aken.

Nadere informatie

Ondanks de onheilspellende weerberichten, hielden we het droog!

Ondanks de onheilspellende weerberichten, hielden we het droog! HERFSTWANDELING 27 OKTOBER 2013 NATUURPUNT SPOUWEN SPOUWEN--AMELSDORP Mooie opkomst, een 25-tal deelnemers. Ondanks de onheilspellende weerberichten, hielden we het droog! De Bronnenwandeling 8.5 km. Stevige

Nadere informatie

Nationale Streekzoektocht Landelijke Gilden. 18 mei 1 september. Oost-België. Bütgenbach en Büllingen

Nationale Streekzoektocht Landelijke Gilden. 18 mei 1 september. Oost-België. Bütgenbach en Büllingen Nationale Streekzoektocht Landelijke Gilden 18 mei 1 september Oost-België Bütgenbach en Büllingen 1 2 Welkom op het dak van België! Oost-België, een klein paradijs vlakbij! Van 18 mei tot 1 september

Nadere informatie

Luistertocht Burg-Reuland. Wegbeschrijving

Luistertocht Burg-Reuland. Wegbeschrijving Luistertocht Burg-Reuland Burchtlieden uit Reuland, Eifel-gotiek en snelle postkoetsen Wegbeschrijving Start: Tourist Info Reuland-Ouren, Kulturhaus, Dorf 135 in Burg- Reuland (vroeger Dorf 106 a). Parkeermogelijkheden

Nadere informatie

Nationale Streekzoektocht Landelijke Gilden. 18 mei 1 september. Oost-België. Bütgenbach en Büllingen

Nationale Streekzoektocht Landelijke Gilden. 18 mei 1 september. Oost-België. Bütgenbach en Büllingen Nationale Streekzoektocht Landelijke Gilden 18 mei 1 september Oost-België 1 Bütgenbach en Büllingen 2 Welkom op het dak van België! Oost-België, een klein paradijs vlakbij! Van 18 mei tot 1 september

Nadere informatie

WANDELFOTOZOEKTOCHT DOORNZELE-KANAALZIJDE

WANDELFOTOZOEKTOCHT DOORNZELE-KANAALZIJDE WANDELFOTOZOEKTOCHT DOORNZELE-KANAALZIJDE De voorbije 2 jaar vormde de Vlaamse Landmaatschappij samen met haar partners een voormalig industrieterrein in Doornzele-Kanaalzijde (Evergem & Gent) om tot een

Nadere informatie

Speurtocht Hoogeloon 2017

Speurtocht Hoogeloon 2017 Speurtocht Hoogeloon 2017 1. Ga linksaf richting 2. Sla hier het (zand)pad in. 3. Loop langs deze schuur en en ga rechtdoor. 4. Aan de linkerkant zien wij nu dit. 5. Bij de boerderij met het jaartal 1998

Nadere informatie

Wandelknooppunt fotozoektocht deel 2: Meetjeslandse Kreken

Wandelknooppunt fotozoektocht deel 2: Meetjeslandse Kreken Wandelknooppunt.be fotozoektocht 2017 3 de editie Wandelknooppunt fotozoektocht deel 2: Meetjeslandse Kreken Wandelnetwerk Meetjeslandse Kreken (Oost-Vlaanderen) Startpunt: knooppunt 83, Boerekreek Sportcentrum,

Nadere informatie

Wandelknooppunt fotozoektocht deel 1: Bulskampveld

Wandelknooppunt fotozoektocht deel 1: Bulskampveld Wandelknooppunt.be fotozoektocht 2017 3 de editie Wandelknooppunt fotozoektocht deel 1: Bulskampveld Wandelnetwerk Bulskampveld (West-Vlaanderen) Startpunt: knooppunt 18, parking Het Aanwijs, Reigerlostraat

Nadere informatie

Fotozoektocht Het Laathof Hingene

Fotozoektocht Het Laathof Hingene Fotozoektocht Het Laathof Hingene NAAM VAN DE GROEP :. Enkele afspraken: * De foto s staan in de juiste volgorde. * Kijk regelmatig eens rond zodat je bepaalde foto s die vanuit een andere hoek genomen

Nadere informatie

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be 27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen Galgenberg en Paardenslenkte. We maken een prachtige wandeling in het buitengewoon stille en glooiende grensgebied van Nederland en Duitsland ten noorden van Ootmarsum.

Nadere informatie

Euverem. Kom en beleef Zuid-Limburg! Schitterend wandel- en fietsgebied in het dal van de Geul en de Gulp!

Euverem. Kom en beleef Zuid-Limburg! Schitterend wandel- en fietsgebied in het dal van de Geul en de Gulp! Euverem Kom en beleef Zuid-Limburg! Schitterend wandel- en fietsgebied in het dal van de Geul en de Gulp! Een ruim opgezet bungalowpark in een prachtige omgeving Net even buiten Gulpen in het Zuid-Limburgse

Nadere informatie

Wandelzoektocht in het provinciaal domein Puyenbroeck. Kijk uit je doppen terwijl je geniet van een mooie, zomerse wandeling

Wandelzoektocht in het provinciaal domein Puyenbroeck. Kijk uit je doppen terwijl je geniet van een mooie, zomerse wandeling Wandelzoektocht 2016 in het provinciaal domein Puyenbroeck Kijk uit je doppen terwijl je geniet van een mooie, zomerse wandeling??? Deelnameformulier wandelzoektocht van 26 maart tot 30 september 2015.

Nadere informatie

ZOEKTOCHT in HOEGAARDEN. Van Harte welkom in Hoegaarden.

ZOEKTOCHT in HOEGAARDEN. Van Harte welkom in Hoegaarden. ZOEKTOCHT in HOEGAARDEN Van Harte welkom in Hoegaarden. Deze zoektocht is geen geschiedenisles noch een gids langs de meest historische plekjes van onze gemeente. Hiervoor bestaan er voldoende alternatieven.

Nadere informatie

Fotozoektocht Het Laathof - Hingene

Fotozoektocht Het Laathof - Hingene Fotozoektocht Het Laathof - Hingene Enkele afspraken: * De foto s staan in de juiste volgorde. * Kijk regelmatig eens rond zodat je bepaalde foto s die vanuit een andere hoek genomen zijn niet mist. *

Nadere informatie

1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera

1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera 1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera Een prachtige afwisselende wandeling vanuit Kala Nera, een toeristisch kustplaatsje, naar Milies dat 400 meter hoger tegen de helling ligt, en vervolgens via een

Nadere informatie

Reglement fotozoektocht

Reglement fotozoektocht Reglement fotozoektocht Er kan deelgenomen worden aan de zoektocht van 31 maart tot en met 15 april 2018. Uiterlijk op maandag 16 april 2018 moet het deelnemingsformulier ingediend worden in Lokaal Dienstenstencentrum

Nadere informatie

WANDEL ZOEK TOCHT WARANDE TERVUREN

WANDEL ZOEK TOCHT WARANDE TERVUREN WANDEL ZOEK TOCHT WARANDE TERVUREN VisitTervuren Start de zoektocht in het bezoekerscentrum (Markt 7B). Daar vind je ook het antwoord op de eerste vragen. 1 Bezoekerscentrum Welk woud ligt op 16 km afstand

Nadere informatie

WANDEL OF FIETSFOTOZOEKTOCHT GEZINSBOND ELSEGEM - PETEGEM

WANDEL OF FIETSFOTOZOEKTOCHT GEZINSBOND ELSEGEM - PETEGEM WANDEL OF FIETSFOTOZOEKTOCHT GEZINSBOND ELSEGEM - PETEGEM ZOMER 2018 Deze zoektocht start aan de kerk van Petegem (Wortegem-Petegem) en de afstand is ongeveer 8.4 km. We hebben vooral voor landelijke wegen

Nadere informatie

STREEK-GR HAGELAND. Trajectwijzigingen rond Provinciedomein Kessel-Lo KAART Wijziging Wilselsesteenweg

STREEK-GR HAGELAND. Trajectwijzigingen rond Provinciedomein Kessel-Lo KAART Wijziging Wilselsesteenweg STREEK-GR HAGELAND 1. Wijziging Wilselsesteenweg Pad: Streek-GR Hageland Topogids: Streek-GR HAGELAND. Wandelen in Vlaams-Brabant Pagina tekst: p. 25 Pagina kaart: Kaart 1 Referentiepunt: 01>

Nadere informatie

Fotozoektocht dorp. Jeugdkampen * Groepsverblijven * Sportkampen * Bezinningsdagen * Bos-, plattelands-,sport- en natuurklassen

Fotozoektocht dorp. Jeugdkampen * Groepsverblijven * Sportkampen * Bezinningsdagen * Bos-, plattelands-,sport- en natuurklassen Fotozoektocht dorp Jeugdkampen * Groepsverblijven * Sportkampen * Bezinningsdagen * Bos-, plattelands-,sport- en natuurklassen dit alles kan in zelfkook tot volpension De Bosgeus vzw Dranouterstraat 24

Nadere informatie

In zee met t Vrij Uurke

In zee met t Vrij Uurke ZOMERFIETSZOEKTOCHT Van 01 juli t.e.m. 31 augustus 2018 28 km In zee met t Vrij Uurke Aartrijke, Loppem, Veldegem, Zedelgem Dorp, Zedelgem De Leeuw Gemeente Zedelgem KERSTCONCERT ZONDAG 23 DECEMBER 2018

Nadere informatie

Nieuwsflash: april Bosmuseum Gerhagen

Nieuwsflash: april Bosmuseum Gerhagen Nieuwsflash: april 2019 Bosmuseum Gerhagen OPENINGSUREN februari, maart en november woensdag, zaterdag en zondag van 13u45 tot 17u00 april, mei, juni, september en oktober elke weekdag van 13u45 tot 17u00

Nadere informatie

" Non - Stop " Seniorenwerking vnr - vzw

 Non - Stop  Seniorenwerking vnr - vzw laats : VOLLEZELE Naam wandeling : WALGRAEVEWANDELING Lengte wandeling : 7 km 300 meter Duur wandeling : 1 h 49 min Gemiddelde snelheid: 4 km/h Aard van de wegen : De wandeling loopt over betonwegjes en

Nadere informatie

9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen. www.wandelwiki.be

9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen. www.wandelwiki.be 9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen Geuldal en Vijlenerbos. We maken een wandeling in het Zuid-Limburgse heuvellandschap, dus dat wordt klimmen en dalen. Vanuit Vijlen lopen we over veldwegen naar

Nadere informatie

Parking - N E Je ziet hier een bord op het hek. Zet beide GROTE letters om in cijfers. Dit is A=... en B=...

Parking - N E Je ziet hier een bord op het hek. Zet beide GROTE letters om in cijfers. Dit is A=... en B=... Dit avontuur is eigenlijk bedoeld voor geo-kids. Leeftijd is niet zo belangrijk maar wij denken zo tussen de 6 en 12 jaar. Durf je het avontuur aan om samen met je ouders het raadsel van de schatkaart

Nadere informatie

Epen in de Geulvallei

Epen in de Geulvallei Epen in de Geulvallei Welkom in de Geulvallei In de Geulvallei, net buiten het schilderachtige dorp Epen, ligt een opmerkelijk stiltegebied. Dit zachtglooiende landschap is een lust voor het oog: hellingbossen,

Nadere informatie

Wandelzoektocht in het provinciaal domein Puyenbroeck. Kijk uit je doppen terwijl je geniet van een mooie, zomerse wandeling

Wandelzoektocht in het provinciaal domein Puyenbroeck. Kijk uit je doppen terwijl je geniet van een mooie, zomerse wandeling Wandelzoektocht 2017 in het provinciaal domein Puyenbroeck Kijk uit je doppen terwijl je geniet van een mooie, zomerse wandeling Deelnameformulier wandelzoektocht van 1 april tot 30 september 2017. Deelname

Nadere informatie

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten ZOMER 2015 www.fietsersbond.be/kontich Tips en afspraken Met deze fotozoektocht leidt Fietsersbond vzw afdeling Kontich je deze zomer (tot 20 september) naar

Nadere informatie

Routebeschrijving Tweedaagse wandeling van Maastricht naar Luik (43km)

Routebeschrijving Tweedaagse wandeling van Maastricht naar Luik (43km) Copyright: Hans Farjon & Bert Stok, 2011 Graag terugmelding bij onvolkomenheden in beschrijving: hans.farjon@planet.nl Routebeschrijving Tweedaagse wandeling van Maastricht naar Luik (43km) Start: Maastricht

Nadere informatie

Een organisatie van Femma Bazel

Een organisatie van Femma Bazel Beste fietser en wandelaar, Vanaf 2 juli 2018 tot 8 september 2018 kan je deelnemen aan de fiets- of wandelzoektocht van ongeveer 14 km. Tussendoor is het de bedoeling 24 detailfoto s te herkennen. We

Nadere informatie

Gezinsbond Elewijt juli 2011 B ND IG

Gezinsbond Elewijt juli 2011 B ND IG Gezinsbond Elewijt juli 2011 B ND IG Beste bondsleden, Zoals steeds sluiten we dit werkjaar af met een dikke zomer BOND-IG, met in het midden heel wat informatie over onze sportwerking. Zo wordt ons sportaanbod

Nadere informatie

WANDEL OF FIETSFOTOZOEKTOCHT GEZINSBOND WORTEGEM PETEGEM

WANDEL OF FIETSFOTOZOEKTOCHT GEZINSBOND WORTEGEM PETEGEM WANDEL OF FIETSFOTOZOEKTOCHT GEZINSBOND WORTEGEM PETEGEM ZOMER 2019 Deze zoektocht start thv pontstraat 1 te Wortegem en de afstand is ongeveer 9 km. We hebben vooral voor landelijke wegen gekozen in Wortegem,

Nadere informatie

VLAANDEREN VAKANTIELAND Getest en goedgekeurd door wandelaars

VLAANDEREN VAKANTIELAND Getest en goedgekeurd door wandelaars PERSBERICHT 16 januari 2013 WANDELING LANGS DE BRONNEN VAN DE VOERSTREEK IS DE MOOISTE WANDELROUTE VAN VLAANDEREN VAKANTIELAND Getest en goedgekeurd door wandelaars De wandeling Ontdek de bronnen van de

Nadere informatie

Steun Het Drentse Landschap

Steun Het Drentse Landschap Steun Het Drentse Landschap In Drenthe vind je nog échte stilte en kostbare natuur. Je vindt er plekjes om even weg te dromen, uitzichten om nooit te vergeten en alle ruimte voor stevige wandelingen met

Nadere informatie

Een fietstocht voor jong en oud, klein en groot! FIETSZOEKTOCHT. tot 27 augustus

Een fietstocht voor jong en oud, klein en groot! FIETSZOEKTOCHT. tot 27 augustus Fietsen door Buken, Tildonk, en Relst Een fietstocht voor jong en oud, klein en groot! FIETSZOEKTOCHT 5 juli ± 20 km van tot 27 augustus Fietszoektocht Kampenhout +_ 20 km Start 5 juli Vragenlijst Kampenhout

Nadere informatie

Fotozoektocht Middelkerke

Fotozoektocht Middelkerke Fotozoektocht Middelkerke Rood kadertje is het verblijfcentrum Del Huzo Dit heb je nodig : Een balpen, uw gezond verstand en een goed humeur Wees steeds voorzichtig en beleefd!!!! Let op bij verschillende

Nadere informatie

WANDELZOEKTOCHT - 7 KM

WANDELZOEKTOCHT - 7 KM WANDELZOEKTOCHT - 7 KM In het kader van Zwalm, Dorp van de Ronde organiseert de Sportraad van Zwalm een wandelzoektocht. Iedereen kan gratis deelnemen. Per deelnemer mag er slechts één antwoordblad afgegeven

Nadere informatie

STRUINBULLETIN 22. September Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed

STRUINBULLETIN 22. September Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed STRUINBULLETIN 22 September 2012 Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed Door: Frans Sijben - Nijmegen 22 : Landgoed

Nadere informatie

Aan de Wijmeneir te Impe, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lede.

Aan de Wijmeneir te Impe, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lede. Vanuit de Wijmenier kan je tal van prachtige wandelingen maken. Eén ervan beschrijven we in onderstaande tekst Wandelpad : Beschermde landschappen langs de Molenbeken Praktische gegevens LENGTE: 15 km

Nadere informatie

Speuren langs het kasteel van Hoogstraten.

Speuren langs het kasteel van Hoogstraten. Speuren langs het kasteel van Hoogstraten. Paus Franciscus kondigde het kerkelijk jaar 2016 aan als een jubeljaar: jaar van de barmhartigheid. (Barmhartigheid is een woord dat we niet vaak meer gebruiken.

Nadere informatie

Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015

Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015 Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015 Op zaterdag 10 oktober 2015 organiseert de Vriendenkring een rondleiding in de universiteitsstad Leuven. Je hoeft niet steeds ver te reizen

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ RIVIERENHOF

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ RIVIERENHOF MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ RIVIERENHOF WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar Kinderboerderij Rivierenhof. Dit is een kinderboerderij in Antwerpen waar ik veel dieren zal kunnen zien. Veel

Nadere informatie

Gemeente Niel FIETSZOEKTOCHT Van 30 mei tot 15 september Deelname 3 per formulier te betalen bij afgifte aan balie gemeentehuis

Gemeente Niel FIETSZOEKTOCHT Van 30 mei tot 15 september Deelname 3 per formulier te betalen bij afgifte aan balie gemeentehuis Gemeente Niel FIETSZOEKTOCHT Van 30 mei tot 15 september Deelname 3 per formulier te betalen bij afgifte aan balie gemeentehuis 37 km fietsen in de schaduw van de Rupel Deelnameformulieren af te halen

Nadere informatie

Gemeente Niel FIETSZOEKTOCHT Van 30 mei tot 15 september Deelname 3 per formulier te betalen bij afgifte aan balie gemeentehuis

Gemeente Niel FIETSZOEKTOCHT Van 30 mei tot 15 september Deelname 3 per formulier te betalen bij afgifte aan balie gemeentehuis Gemeente Niel FIETSZOEKTOCHT Van 30 mei tot 15 september Deelname 3 per formulier te betalen bij afgifte aan balie gemeentehuis 37 km fietsen in de schaduw van de Rupel Deelnameformulieren af te halen

Nadere informatie

Fotozoektocht voor 60-plussers uit Groot Halle

Fotozoektocht voor 60-plussers uit Groot Halle Fotozoektocht voor 60-plussers uit Groot Halle Beste senior, Ter gelegenheid van de seniorenweek 2017. Organisatie: seniorenraad Halle en de Non-Stop Seniorenwerking. Maak een gezellige wandeling en zoek

Nadere informatie

Mede Mogelijk gemaakt door: Regionaal Historisch Centrum Limburg. Les 6: Speurtocht door Maastricht

Mede Mogelijk gemaakt door: Regionaal Historisch Centrum Limburg. Les 6: Speurtocht door Maastricht Mede Mogelijk gemaakt door: Regionaal Historisch Centrum Limburg Les 6: Speurtocht door Maastricht Les 6:Speurtocht door Maastricht Opdrachten Deze speurtocht is speciaal voor jullie uitgezet. Ze voert

Nadere informatie

Wandeling n 3 : Jenneret :

Wandeling n 3 : Jenneret : Wandeling n 3 : Jenneret : De wandeling van Jenneret nodigt de wandelaar uit op haar kronkelige wegen en laat hem mee genieten van de geografische en natuurlijke eigenaardigheden van deze streek. Twee

Nadere informatie

Wandelzoektocht. Basisschool De Schommel georganiseerd door het oudercomité

Wandelzoektocht. Basisschool De Schommel georganiseerd door het oudercomité Wandelzoektocht Basisschool De Schommel georganiseerd door het oudercomité We willen jullie graag de omgeving van onze school laten verkennen. Daarom hebben we een wandel-zoektocht in elkaar gestoken over

Nadere informatie

KORTE STRUIN 13. Mei 2017

KORTE STRUIN 13. Mei 2017 Door het Nederrijkswald Door: Frans Sijben - Nijmegen KORTE STRUIN 13 Mei 2017 Kent u het Duitse Reichswald? Het grote bos tussen Gennep, Groesbeek, Kranenburg en Kleef? Het is een overblijfsel van een

Nadere informatie

Vertrek te Felenne, voor avontuurlijke stappers

Vertrek te Felenne, voor avontuurlijke stappers Vertrek te Felenne, voor avontuurlijke stappers Afgelegd parcours Het parcours is zeer gevarieerd, met steile beklimmingen en afdalingen Uitrusting : wandelschoenen, fluorescerend hesje. Respecteer de

Nadere informatie

Wandelzoektocht van 6,5km in en rond het landelijke Doomkerke.

Wandelzoektocht van 6,5km in en rond het landelijke Doomkerke. Wandelzoektocht van 6,5km in en rond het landelijke Doomkerke. Ter gelegenheid van het 60 jarige bestaan van KVLV Doomkerke kan men van 24 April tot 31 Augustus 2016 deze zoektocht wandelen. U kan de antwoord

Nadere informatie

Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM

Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM STROOMAFWAARTS De afstand van zuil 1 (Cottessen) tot zuil 14 (Stokhem) is circa 14 km. De gedichtenroute in de Gemeente Gulpen-Wittem begint bij de Heimansgroeve:

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN DRUIVENSERRE & WIJNKELDER SONIEN

MIJN BEZOEK AAN DRUIVENSERRE & WIJNKELDER SONIEN MIJN BEZOEK AAN DRUIVENSERRE & WIJNKELDER SONIEN HOE GEBRUIK IK HET STAPPENPLAN? Leuk dat je hebt besloten om naar Druivenserre & Wijnkelder Soniën te gaan. In samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant

Nadere informatie

Fotozoektocht per fiets naar Rumst en Boom

Fotozoektocht per fiets naar Rumst en Boom Fotozoektocht per fiets naar Rumst en Boom ZOMER 2013 www.fietsersbond.be/kontich p. 1 Tips en afspraken Met deze fotozoektocht leidt Fietsersbond vzw afdeling Kontich je deze zomer (tot 22 september)

Nadere informatie

FOTOZOEKTOCHT De Lork Kemmel De Lork

FOTOZOEKTOCHT De Lork Kemmel De Lork FOTOZOEKTOCHT De Lork Kemmel De Lork (1) (2) (3) (4) Afstand: Duur: Schoeisel: Benodigdheden: Doelgroep: Kostprijs: 5 km 2 uur wandelschoenen schrijfgerief leerlingen lager onderwijs 0,50 Deze fotozoektocht

Nadere informatie

FIETSTOCHT 8 km VLIEGENDE HULPPOST:

FIETSTOCHT 8 km VLIEGENDE HULPPOST: FIETSTOCHT 8 km VLIEGENDE HULPPOST: 0474 53 31 55 Je vertrekt in de K. Cardijnlaan en je rijdt richting Beekstraat. Hier steek je de straat over om zo via het fietspad links af te slaan en richting brug

Nadere informatie

Van Harte welkom in Meldert, deelgemeente van Hoegaarden.

Van Harte welkom in Meldert, deelgemeente van Hoegaarden. ZOEKTOCHT in Meldert Van Harte welkom in Meldert, deelgemeente van Hoegaarden. Deze zoektocht is geen geschiedenisles noch een gids langs de meest historische plekjes van deze gemeente. Hiervoor bestaan

Nadere informatie

Inleiding. De hongerigen spijzen. De dors gen laven. De naakten kleden. De vreemdelingen herbergen. De gevangenen verlossen / bezoeken

Inleiding. De hongerigen spijzen. De dors gen laven. De naakten kleden. De vreemdelingen herbergen. De gevangenen verlossen / bezoeken De 7 werken van barmhartigheid wandelboekje 2 19 Gebruik de bankjes rechts van je om even uit te blazen. Zoek samen met je begeleider en je medewandelaars uit of je bij iedere stopplaats het juiste werk

Nadere informatie

SPEUR-, DENK- EN DOE-TOCHT

SPEUR-, DENK- EN DOE-TOCHT SPEUR-, DENK- EN DOE-TOCHT Hey speurneus, leuk dat je meegaat op deze verrassende tocht door de stad. Met de vragen en opdrachtjes die je onderweg krijgt ontdek je allerlei dingen die je vast nog niet

Nadere informatie

Jeugdlokalen Ravels-Eel

Jeugdlokalen Ravels-Eel 1/7 Jeugdlokalen Ravels-Eel Eelstraat 4 2380 Ravels-Eel De jeugdlokalen van Ravels-Eel zijn nieuwbouwlokalen, volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers, voorzien van een volledig ingerichte keuken,

Nadere informatie

FOTOZOEKTOCHT. Openingsevenement Dworp-Kapittelbeek 22 april 2018

FOTOZOEKTOCHT. Openingsevenement Dworp-Kapittelbeek 22 april 2018 FOTOZOEKTOCHT Openingsevenement Dworp-Kapittelbeek 22 april 2018 Over het project Vandaag vieren de gemeente Beersel en de Vlaamse Landmaatschappij in samenwerking met natuurpunt Beersel de herinrichting

Nadere informatie

Bloesemactiviteiten. Bilzen Bloeit

Bloesemactiviteiten. Bilzen Bloeit Bloesemactiviteiten Bilzen Bloeit Welkom in Bilzen. Wist je dat de Landcommanderij Alden Biesen de grootste openbare hoogstamboomgaard van West-Europa heeft? Nergens in Haspengouw is het natuurlijke bloesemlandschap

Nadere informatie

SPEELSPEURTOCHT OMGEVING SINT-PIETER. LiLIANE & IGNACE

SPEELSPEURTOCHT OMGEVING SINT-PIETER. LiLIANE & IGNACE SPEELSPEURTOCHT OMGEVING SINT-PIETER LiLIANE & IGNACE WWW.KUURNE.BE/SPEELSPEURTOCHT AFSTAND: 2,5 KILOMETER DUUR: ONGEVEER 2 UUR LEEFTIJD: VANAF 4 JAAR START: BUSHOKJE NAAST SINT-PIETERSKERK op De PARKING

Nadere informatie

INFOFICHE VOOR VERBLIJFPLAATSEN

INFOFICHE VOOR VERBLIJFPLAATSEN INFOFICHE VOOR VERBLIJFPLAATSEN VAKANTIEWONING/GROEPSVERBLIJVEN/CHALET Gelieve deze formulieren in te vullen en ons terug te sturen via mail: vakanties@horizontvzw.be ALGEMENE GEGEVENS Naam logies: Mas

Nadere informatie

Steun Het Drentse Landschap

Steun Het Drentse Landschap Steun Het Drentse Landschap In Drenthe vind je nog échte stilte en kostbare natuur. Je vindt er plekjes om even weg te dromen, uitzichten om nooit te vergeten en alle ruimte voor stevige wandelingen met

Nadere informatie

Toeristische route door BLERICK

Toeristische route door BLERICK Toeristische route door BLERICK pag. 2 TOERISTISCHE ROUTE DOOR BLERICK VOOR ROLSTOELERS EN SCOOTMOBIELEN Het is raadzaam om wat te drinken mee te nemen Wij beginnen bij het Oude Raadshuis op het Antoniusplein.

Nadere informatie

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk Landgoederen Klarenbeek en De Haere. We wandelen met Lupus in het overgangsgebied tussen de voormalige Zuiderzee en de Veluwe. Doornspijk is een overwegend agrarische

Nadere informatie

Stel zelf uw fietsroute samen, knooppunt 89 verbindt de vijf routes.

Stel zelf uw fietsroute samen, knooppunt 89 verbindt de vijf routes. FusieFietsFun vijf verrassende fietsroutes voor jong en oud in uw nieuwe gemeente Stel zelf uw fietsroute samen, knooppunt verbindt de vijf routes. Startpunt knooppunt De Pietendriesmolen: de oudste houten

Nadere informatie

Een rondje Oude Dorp Nieuwerkerk aan den IJssel

Een rondje Oude Dorp Nieuwerkerk aan den IJssel Een rondje Oude Dorp Nieuwerkerk aan den IJssel Inleiding We beginnen in de Zuidplaspolder op de kruising van de Ringvaartlaan en het fietspad dat omhooggaat naar de Gele Brug en het Oude Dorp. Bij het

Nadere informatie

Luistertocht St. Vith-Amel. Wegbeschrijving

Luistertocht St. Vith-Amel. Wegbeschrijving Luistertocht St. Vith-Amel Dappere bevolking, blauwe steen en goudkoorts Wegbeschrijving Start: Tourist Info St. Vith, Hauptstr. 43 (zijingang van het stadhuis). De tocht start met een wandeling door St.

Nadere informatie

Barntrup Lippenland. Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen. 3 uur - 9 Km hoogtemeters

Barntrup Lippenland. Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen. 3 uur - 9 Km hoogtemeters Barntrup Lippenland Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen 3 uur - 9 Km - 230 hoogtemeters Deze korte rondwandeling door het Lippenland bij Barntrup, gaat over brede

Nadere informatie

Podere Tipertoli. Vakantiehuis Il Fienile in hartje Toscane

Podere Tipertoli. Vakantiehuis Il Fienile in hartje Toscane Podere Tipertoli Vakantiehuis Il Fienile in hartje Toscane Ligging In de nabijheid van Florence ligt de oude Toscaanse boerderij Tipertoli waar nu het prachtig appartement Il Fienile beschikbaar is gekomen

Nadere informatie

1. Start: P naast kasteel Wijlre

1. Start: P naast kasteel Wijlre Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 16 KM : Limburg : Wijlre-Valkenburg : Wijlre : P aan de Beertsenhoven : Naast Kasteel Wijlre RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting Bijzonderheden

Nadere informatie

PROGRAMMA BILZEN, RIEMST, LANAKEN, VOEREN

PROGRAMMA BILZEN, RIEMST, LANAKEN, VOEREN PROGRAMMA BILZEN, RIEMST, LANAKEN, VOEREN Erfgoed vroeger, nu en in de toekomst is het thema van deze 26 ste Open Monumentendag. Dit brede thema krijgt in Zuid-Oost Limburg een zeer gevarieerde invulling.

Nadere informatie

COLMONT PANORAMACAMPING

COLMONT PANORAMACAMPING PANORAMACAMPING U B A C H S B E R G Z U I D - L I M B U R G van harte welkom Op een bijzondere plek, aan de rand van het fraaie dorpje Ubachsberg, gelegen tussen Heerlen en Valkenburg, midden in het prachtige

Nadere informatie

JULI t Buitingkrantje 177 Jaargang 37

JULI t Buitingkrantje 177 Jaargang 37 JULI 2015 t Buitingkrantje 177 Jaargang 37 Beste leden, Niet alle familienieuws geraakt tot bij ons. Indien je wenst dat de geboorte van je kind of kleinkind, het huwelijk van zoon of dochter, het verlies

Nadere informatie

Hurtebise - Beauraing : van het benedictinessenklooster van Hurtebise, in de buurt van S thubert, naar het Heiligdom van Beauraing

Hurtebise - Beauraing : van het benedictinessenklooster van Hurtebise, in de buurt van S thubert, naar het Heiligdom van Beauraing Hurtebise - Beauraing : van het benedictinessenklooster van Hurtebise, in de buurt van S thubert, naar het Heiligdom van Beauraing Deze route volgt veelal kalme asfaltwegen. Ze vertrekt aan het klooster

Nadere informatie

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open!

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! L E G E N D E *** Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! Kijk naar, maak oogcontact met Linkerarm uitsteken Rechterarm uitsteken Fietstraject

Nadere informatie

Dorp 1 B-9810 Nazareth T Op stap met de kadet van Nazareth

Dorp 1 B-9810 Nazareth T Op stap met de kadet van Nazareth Dorp 1 B-9810 Nazareth T 09 382 82 82 info@nazareth.be www.nazareth.be Op stap met de kadet van Nazareth Wedstrijd tot en met 2 mei 2018 Gemeente Nazareth organiseert een wedstrijd naar aanleiding van

Nadere informatie

Zomerzoeken. De ontknoping

Zomerzoeken. De ontknoping 2010 De ontknoping woestijn zwijn 2010 De ontknoping Voor de vijfde keer zorgt Woestijnzwijn voor zomers rijplezier. Honderden deelnemers zochten de voorbije zomers de juiste volgorde van onze foto s.

Nadere informatie

Luisteractiviteit 48: Zoektocht

Luisteractiviteit 48: Zoektocht Luisteractiviteit 48: Zoektocht Eindterm: De cursist kan de informatie overzichtelijk ordenen in informatieve teksten zoals een aankondiging, een klacht en een waarschuwing. Context: Ruimtelijke Oriëntering

Nadere informatie

Fotozoektocht voor 60-plussers uit Groot Halle

Fotozoektocht voor 60-plussers uit Groot Halle Fotozoektocht voor 60-plussers uit Groot Halle Ter gelegenheid van de seniorenweek 2018. Organisatie: seniorenraad Halle en de Non-Stop Seniorenwerking. Beste senior, Maak een gezellige wandeling en los

Nadere informatie

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten ZOMER 2015 www.fietsersbond.be/kontich Tips en afspraken Met deze fotozoektocht leidt Fietsersbond vzw afdeling Kontich je deze zomer (tot 20 september) naar

Nadere informatie

Zoektocht schatten van vlieg

Zoektocht schatten van vlieg Zoektocht schatten van vlieg Hallo vriendjes en vriendinnetjes van vlieg! Ben je klaar om te gaan speuren? Ga op pad in Lennik en ga op zoek naar de schat van vlieg. In dit boekje vind je twee uitgeschreven

Nadere informatie

ARENDPAD 1 en 2 WANDELINGEN ROND S-HEER ARENDSKERKE

ARENDPAD 1 en 2 WANDELINGEN ROND S-HEER ARENDSKERKE Het start- en eindpunt van de wandeling is bij het Heer Arendhuis, Torenring 46 in s-heer Arendskerke, vlak bij de kerk. Er zijn 2 routes, Arendpad 1: 6,8 kilometer en Arendpad 2: 9,3 kilometer. Arendpad

Nadere informatie

Ook zullen jullie een aantal opdrachten maken in kleine groepen. De oplossingen van deze opdrachten zullen verder in de lessen PAV besproken worden.

Ook zullen jullie een aantal opdrachten maken in kleine groepen. De oplossingen van deze opdrachten zullen verder in de lessen PAV besproken worden. PAV 2004-2005 Beste leerlingen, Samen met jullie leerkracht zullen jullie Brussel vandaag ontdekken. We zullen een stadswandeling maken doorheen het prachtige centrum. Het is vooral belangrijk om goed

Nadere informatie

Van de Maas (Givet) naar de Heilige Maagd met gouden Hart

Van de Maas (Givet) naar de Heilige Maagd met gouden Hart Van de Maas (Givet) naar de Heilige Maagd met gouden Hart U kan Givet bereiken vanuit Beauraing of Dinant met de bus. Uitrusting : wandelschoenen en fluorescerend hesje voor de wandelaars; fietshelm en

Nadere informatie

Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart

Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart Enkele belangrijke pas op. Borden Pas op een gevaarlijk kruispunt Pas op er kunnen tegemoet komers zijn Pas

Nadere informatie

Beleef de natuur en cultuur van Elsloo

Beleef de natuur en cultuur van Elsloo Beleef de natuur en cultuur van Elsloo Start- en eindpunt: parkeerplaats bij kasteel Elsloo Duur van de wandeling: ca 2 uur Lengte: ca 6 km Vanaf de parkeerplaats gaan we in zuidelijke richting naar de

Nadere informatie

Vraag 1a. Wat is de hoofdstad van Gelderland? ... Vraag 1b. Wat is de grootste stad in Gelderland? Vraag 1c. Wat is de Veluwe?

Vraag 1a. Wat is de hoofdstad van Gelderland? ... Vraag 1b. Wat is de grootste stad in Gelderland? Vraag 1c. Wat is de Veluwe? Naam: _ GELDERLAND BOS EN WATER Gelderland is een provincie in Midden-Nederland en is de grootste provincie van Nederland. Arnhem is de hoofdstad van de provincie. Nijmegen is de grootste stad. Gelderland

Nadere informatie

Aardbeienroute. Fruitig fietsen door de Bommelerwaard.

Aardbeienroute. Fruitig fietsen door de Bommelerwaard. F I E T S E N D O O R D E B O M M E L E R WA A R D Aardbeienroute 1 Fruitig fietsen door de Bommelerwaard. Routebeschrijving van de Aardbeienroute De fietstocht begint en eindigt op de Markt in Zaltbommel.

Nadere informatie

Jaargang 33 nr. 4 juni juli augustus 2011

Jaargang 33 nr. 4 juni juli augustus 2011 Jaargang 33 nr. 4 juni juli augustus 2011 ma 6 juni Algemene Vergadering 20u15 Allen wo 22 juni Busuitstap Beringen 8u00 Senioren zo 26 juni Picknickwandeling 10u00 Sport wo 13 juli Petanque 19u30 Sport

Nadere informatie

AV2010 Om je naar het UBA-congres te begeven

AV2010 Om je naar het UBA-congres te begeven AV2010 Om je naar het UBA-congres te begeven Dit document werd voor jouw opgesteld en met heel wat fotomateriaal. Het moet je helpen om je naar de plaats te begeven waar het UBA-congres op 8 mei 2010 zal

Nadere informatie

Stadswandeling Deventer (W1)

Stadswandeling Deventer (W1) Stadswandeling Deventer (W1) Sla vanaf Homestay Dreamtime LA en ga aan het einde van de straat RA (Bessenstraat). Aan het einde van deze straat LA (Bloemstraat). Negeer afslag R. Volg de bocht RA (Ligusterpad;

Nadere informatie

Toeristische route VAN STATION VENLO via GRUBBENVORST VELDEN VENLO

Toeristische route VAN STATION VENLO via GRUBBENVORST VELDEN VENLO Toeristische route VAN STATION VENLO via GRUBBENVORST VELDEN VENLO Scootmobielroute : Vanaf station Venlo - Grubbenvorst - Velden - Venlo. Voor rolstoelers, scootmobielen, fietsers en wandelaars. 1. We

Nadere informatie

FACILITEITEN ACCOMMODATIE. Capaciteit: 118 bedden. 2 klaslokalen met radio en CD-speler, video, TV, scherm, projector, borden

FACILITEITEN ACCOMMODATIE. Capaciteit: 118 bedden. 2 klaslokalen met radio en CD-speler, video, TV, scherm, projector, borden JH Voeren Wie graag eens het typisch Voerlandschap met zijn heuvels, zijn holle wegen en zijn vele bossen wil verkennen, kan moeilijk een betere verblijfplaats vinden dan jeugdherberg De Veurs. Deze jeugdherberg

Nadere informatie

STRUINBULLETIN. Mei 2005. Uitgave 1. Aangepaste versie: 19 juni 2011. Struinen van Eperheide naar Sippenaeken via Hombourg

STRUINBULLETIN. Mei 2005. Uitgave 1. Aangepaste versie: 19 juni 2011. Struinen van Eperheide naar Sippenaeken via Hombourg STRUINBULLETIN Mei 2005 Uitgave 1 Aangepaste versie: 19 juni 2011 Struinen van Eperheide naar Sippenaeken via Hombourg Een typisch grensgeval: Een grensoverschrijdend avontuur van Eperheide naar Hombourg

Nadere informatie