Bijzondere voorwaarden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijzondere voorwaarden"

Transcriptie

1 Bijzondere voorwaarden Bij de Conventionele Verzekering Wat geldt voor deze voorwaarden? Dit zijn onze bijzondere voorwaarden bij de Conventionele Verzekering die u met ons afsluit. Deze bijzondere voorwaarden gelden als dit in de polis staat. Ze vormen één geheel met de algemene voorwaarden. De algemene voorwaarden gelden altijd. U bent: Wij zijn: Degene die de verzekering bij ons afsluit. U staat op het polisblad als verzekeringnemer. U bent eigenrisicodrager voor de Ziektewet. VSZ Assuradeuren. Wij zijn uw aanspreekpunt voor de verzekering. De verzekering wordt bij ons aangevraagd en wij verzorgen de afgifte van de polisdocumenten. Wat betekent? Achterin deze voorwaarden vindt u een begrippenlijst. Hier leggen wij lastige begrippen uit. Deze begrippen vindt u schuin gedruk terug in de tekst. Wat leest u in deze voorwaarden? Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Waarvoor bent u verzekerd? Hoe bepalen en betalen wij de uitkeringen? 2.1 Hoe stellen we de uitkering vast? 2.2 Hoe bepalen we de hoogte en duur van de uitkering? 2.3 Hoe betalen we de uitkering? Wanneer stopt de uitkering? Wat geldt voor uitkeringen nadat de verzekering is gestopt (uitlooprisico)? 4.1 Stoppen u of wij de verzekering terwijl een werknemer al arbeidsongeschikt is? Artikel 5 Wat doen wij voor u? 5.1 Wat doet de uitvoerder? 5.2 Wat geldt voor de medewerking van de uitvoerder? Artikel 6 Welke verplichtingen heeft u? 6.1 U legt de verplichtingen van uw werknemers vast 6.2 U geeft ons informatie 6.3 U komt uw verplichtingen goed na Artikel 7 Artikel 8 Wanneer eindigt de verzekering? Wat bedoelen we met?

2 Artikel 1 Waarvoor bent u verzekerd? Als eigenrisicodrager voor de Ziektewet heeft u verplichtingen. Met deze verzekering nemen wij uw uitvoering over. Dat doen we tot de datum die u leest op de polis. We volgen daarbij de algemene en bijzondere voorwaarden. Artikel 2 Hoe bepalen en betalen wij de uitkeringen? 2.1 Hoe stellen we de uitkering vast? a. De verzekerde heeft recht op een uitkering vanaf de datum dat u verplicht bent ziekengeld te betalen. Dit geldt voor iedere verzekerde. b. U krijgt met deze verzekering geen uitkering voor verzekerden met een eerste ziektedag die ligt vóór de ingangsdatum van de verzekering. Deze ingangsdatum van de verzekering leest u op de polis. c. In het volgende geval heeft een verzekerde geen recht op een uitkering: - Als hij na de ingangsdatum van deze verzekering arbeidsongeschikt wordt, en: - als hij nog geen vier weken helemaal beter is en weer aan het werk is (samengesteld verzuim), en: - als daardoor de eerste dag van arbeidsongeschiktheid ligt vóór de ingangsdatum van de verzekering. 2.2 Hoe bepalen we de hoogte en duur van de uitkering? a. De uitkering is maximaal 70% van het maximum dagloon. Verdient de verzekerde geld naast zijn uitkering? Dan trekken we dit af van de uitkering. Dat doen we volgens artikel 30 en 31 van de Ziektewet. Ook eventuele boeten en maatregelen trekken we eerst van de uitkering af. Een uitkering volgens deze verzekering noemen we ziekengeld. b. De uitvoerder bepaalt of de verzekerde recht heeft op een uitkering (onder eindverantwoordelijkheid van het UWV). En hoe hoog de uitkering is. U krijgt nooit langer een uitkering dan de termijn die op de polis staat. Dat geldt voor iedere verzekerde. Dit is 104 weken min het aantal dagen waarop geen recht op een uitkering bestaat. De uitkering wordt niet door de uitvoerder verstrekt wanneer: - De verzekerde ergens anders geld terug kan krijgen (verhaalsactie); - De verzekerde vervroegd een WIA-uitkering aanvraagt. 2.3 Hoe betalen we de uitkering? a. We betalen de uitkering zo snel mogelijk nadat deze is vastgesteld. Wij streven ernaar om de eerste uitkering uiterlijk vier weken te betalen aan de verzekerde nadat we uw melding hebben gekregen. Daarna betalen we de uitkering iedere week. Dat doen we zolang de verzekerde arbeidsongeschikt is en recht heeft op ziekengeld. b. De verzekerde krijgt van ons een overzicht van de uitkering die hij krijgt. Dit overzicht krijgt hij voor het eerst op de ingangsdatum van de uitkering. Daarna krijgt hij iedere keer een overzicht samen met zijn uitkering.

3 c. Stellen wij een uitkering vast? Of betalen we een uitkering? Dan houden we hierbij rekening met sanctiemogelijkheden volgens de Ziektewet en het ziekteverzuimreglement dat geldt. d. Is een uitkering ingegaan? Dan kan deze alleen veranderen: - Door de algemene jaarlijkse prijsaanpassingen (indexering); - Als het wettelijk minimumloon verandert door veranderingen in de sociale verzekeringswetgeving; - Als er vanuit een andere verzekering of voorziening een uitkering of loon wordt ontvangen; - Als de uitkering niet goed is vastgesteld en aangepast moet worden. Artikel 3 Wanneer stopt de uitkering? De uitkering eindigt: 1. Op de dag waarop het recht op ziekengeld eindigt (volgens de Ziektewet of andere wetten). 2. Op de dag waarop de verzekerde overlijdt. In dit geval keren wij een overlijdensuitkering uit (volgens artikel 35 van de Ziektewet). Artikel 4 Wat geldt voor uitkeringen nadat de verzekering stopt (uitlooprisico)? 4.1 Stoppen u of wij de verzekering terwijl een verzekerde al arbeidsongeschikt is? Dan blijven de rechten bij arbeidsongeschikt gelden, zoals deze al golden voordat de verzekering stopte. De sociale wetten zoals die gelden onmiddellijk vóór de datum waarop de verzekering stopt blijven van toepassing. Artikel 5 Wat doen wij voor u? U bent eindverantwoordelijk voor de re-integratie van de verzekerden. Dat bent u volgens artikel 39a van de Ziektewet. Daarbij ondersteunen wij u. Hoe wij dat doen, leest u in dit artikel. 5.1 Wat doet de uitvoerder? U sluit een uitvoeringsovereenkomst met de uitvoerder af. Dat bent u verplicht op grond van de Ziektewet. Gaat een verzekerde ziek uit dienst? En heeft u dekking voor deze verzekerde? Dan geldt het volgende: a. Geeft u aan de uitvoerder door dat een verzekerde ziek is? Of weer beter? Dan geeft de uitvoerder dit meteen door aan UWV. b. De uitvoerder beoordeelt de (mate van) arbeidsongeschiktheid van de verzekerde. Of hij laat dit beoordelen. Als dat nodig is, vraagt hij advies aan UWV. Dat noemen we een deskundigenoordeel. c. Als dat nodig is, overlegt de uitvoerder met UWV over een besluit van UWV. De uitvoerder voert dat besluit ook uit.

4 d. De uitvoerder bepaalt de hoogte van het dagloon. Dit doet de uitvoerder op basis van informatie van het UWV. En als dat nodig is, op basis van informatie die u en de verzekerde geven. e. Is de wachttijd voorbij? Dan betaalt de uitvoerder het ziekengeld aan de verzekerde. Hierop heeft de verzekerde recht volgens de Ziektewet en zijn cao (als dat op de polis staat). f. De uitvoerder zorgt voor: - De wettelijk verplichte inhoudingen; - Afdracht van premies sociale verzekeringen; - Loonbelasting over de ziekengelduitkering die hij betaalt. g. Als dat nodig is schakelt de uitvoerder een casemanager in. Dat is hij wettelijk verplicht. De casemanager doet het volgende: - Hij voert het re-integratietraject uit. - Hij stelt een plan van aanpak op. En als dat nodig is, stelt hij het plan van aanpak bij. - Hij voert een eerstejaars- en eindevaluatie uit. De uitvoerder kan ook een arbeidsdeskundige inschakelen. De arbeidsdeskundige doet het volgende: - Hij stelt een rapportage op. - Hij geeft zijn visie op de re-integratie. - Hij geeft een deskundigenoordeel. Dat doet hij om te bepalen welke inspanningen nodig zijn om ervoor te zorgen dat de verzekerde weer kan werken of re-integreren. h. Als dat nodig is, maakt de uitvoerder een probleemanalyse. Dat is hij wettelijk verplicht. Hij adviseert ook over het verzuimbeleid en het re-integratietraject. Daarbij volgt hij de Wvp. i. De uitvoerder bewaakt dat de verzekerde zo goed mogelijk meewerkt aan zijn reintegratie. Dat doet hij volgens zijn wettelijke verplichtingen. Ook volgt hij het ziekteverzuimreglement. Dit reglement hebben wij opgesteld. Werkt de verzekerde niet goed genoeg mee aan zijn re-integratie? Dan neemt de uitvoerder maatregelen. j. De uitvoerder voert een correcte verzuimadministratie. Daarnaast voert hij een administratie: - Die toegankelijk is voor periodieke controles van UWV; - Die voldoet aan de eisen; - Die zoveel mogelijk transparant is voor u en de verzekerde. Bijvoorbeeld op internet. k. De uitvoerder zorgt voor een correcte afhandeling van eventuele bezwaren van werknemers op de maatregelen die hij oplegt. l. Hebben we onterecht ziekengeld betaald? Dan vordert de uitvoerder dit terug. 5.2 Wat geldt voor de medewerking van de uitvoerder? - De uitvoerder is vrij de werkzaamheden naar eigen inzicht uit te voeren. Maar hij houdt daarbij wel zoveel mogelijk rekening met aanwijzingen die u geeft. Deze aanwijzingen moeten wel redelijk zijn. - Komen wij onze verplichtingen niet goed of niet op tijd na? Dan kan dit leiden tot een boete, schade of kosten. Deze kosten betalen wij. Dit laten we u zo snel mogelijk weten. U ziet het op uw eerstvolgende factuur. Als dat kan, verrekenen we de boete, schade of kosten meteen.

5 Artikel 6 Welke verplichtingen vallen onder de uitvoering van de Ziektewet? 6.1 De verplichtingen van uw werknemers/verzekerden liggen vast U en de uitvoerder hebben verschillende verplichtingen. Ook uw werknemers /verzekerden hebben verplichtingen. U en de uitvoerder zorgt dat zij deze verplichtingen goed nakomen. Als dat kan, legt u dat vast in een contract (arbeidsovereenkomst). Deze verplichtingen gelden voor de verzekerden waarvoor u eigenrisicodrager bent. Als de verplichtingen niet of niet behoorlijk worden nagekomen door de verzekerde, dan kan een boete of sanctie worden toegepast door de uitvoerder op grond van de Ziektewet. De verplichtingen zijn: a. Vraagt de uitvoerder om informatie aan de verzekerden? Dan zorgt de uitvoerder ervoor dat de verzekerde deze informatie geeft. De uitvoerder heeft deze informatie nodig om vast te stellen of de verzekerde recht hebben op ziekengeld en om te bepalen hoeveel ziekengeld de verzekerde dan moeten krijgen. b. Gaat de verzekerde ziek uit dienst? Dan zorgt de uitvoerder ervoor dat de verzekerde zich houdt aan het ziekteverzuimreglement of de rechten en plichten uit de arbeidsovereenkomst. De verzekerde houdt zich ook aan eventuele andere voorschriften om de arbeidsongeschiktheid te controleren. Deze voorschriften moeten wel redelijk zijn. c. De verzekerde vindt het goed dat de uitvoerder gegevens uitwisselen met andere instellingen. Daarvoor laat de uitvoerder de verzekerde een machtiging tekenen. Deze instellingen zijn betrokken bij de uitvoering van de Ziektewet en deze overeenkomst. d. Heeft de uitvoerder de verzekerde te veel betaald? Of had de verzekerde geen recht op een uitkering? Dan verrekent de uitvoerder het met een volgende uitkering die de verzekerde krijgt volgens de Ziektewet. e. Werkt de verzekerde niet mee aan het punt a tot en met d? Dan bemiddelt de uitvoerder tussen de verzekerden, en de betrokken instellingen. f. Treedt een verzekerde uit dienst terwijl de verzekerde ziek is? Dan laat u ons dit de volgende werkdag weten. Dat meldt u voor uur bij de uitvoerder. Dat doet u op de manier die de uitvoerder aangeeft. g. Nadat bij u bekend is dat een ex-werknemer een beroep doet op nawerking volgens artikel 46 van de Ziektewet meldt u dat aan de uitvoerder. Dat doet u op een manier die de uitvoerder aangeeft. h. U moet ervoor zorgen dat UWV en/of de arbodienst op verzoek van ons of de uitvoerder die gegevens verstrekt, die redelijkerwijs nodig zijn om de werkzaamheden te kunnen verrichten. 6.2 U geeft ons informatie Hebben wij gegevens van u nodig om deze overeenkomst goed te kunnen uitvoeren? Dan doet u uw best om deze gegevens zo snel mogelijk aan te leveren. 6.3 U of de uitvoerder komt de verplichtingen niet goed na Komt u of de uitvoerder de verplichtingen, in het kader van de uitvoering van de Ziektewet niet goed of niet op tijd na? Dan kan dit leiden tot een boete, schade of kosten. Dit betaalt u of de uitvoerder. Als dat kan, wordt de boete, schade of kosten meteen verrekenend.

6 Artikel 7 Wanneer eindigt de verzekering? Bent u geen eigenrisicodrager volgens de Ziektewet meer? Dan bent u verplicht ons hiervan op de hoogte te stellen. Dat doet u binnen een maand nadat u de beschikking heeft ontvangen. Wij zeggen uw verzekering dan op. Dat doen we per de datum dat u geen eigen risicodrager voor de Ziektewet meer bent. U krijgt dan een brief van ons. Verder geldt artikel 7 van de Algemene Voorwaarden. Artikel 8 Wat bedoelen we met? CAO Collectieve arbeidsovereenkomst. Dagloon Dit is de uitkeringsgrondslag volgens de Ziektewet. Deze rekenen we uit per dag en per verzekerde. Deze grondslag vloeit voort uit de bepalingen die staan in het Besluit dagloonregels werknemersverzekeringen. Eigenrisicodrager Iemand die eigenrisicodrager is volgens artikel 63a van de Ziektewet. Loonsom Het loon, vakantiegeld en toeslagen. Dit berekenen we op dezelfde manier als het UWV doet. Dit loon betaalt u ieder jaar aan uw werknemers. Voor de verzekering Ziektewet Eigen Risico Verzekering wordt het loonbegrip zoals gedefinieerd in de Wfsv gehanteerd. Vangnetter De persoon volgens artikel 29 lid 2a, b en c van de Ziektewet. Deze persoon werkte als laatste bij u. U bent voor deze persoon eigenrisicodrager. Verzekerde De vangnetter die arbeidsongeschikt is. Hij heeft recht op een wettelijke uitkering volgens artikel 29 tweede lid, onderdeel a, b en c van de Ziektewet. Verzekeringnemer De werkgever: - Die eigenrisicodrager is voor de Ziektewet, en - Die de verzekeringsovereenkomst met ons heeft gesloten, en - Die op het polisblad staat. Wachttijd De periode waarover de verzekerde (nog) geen recht op ziekengeld heeft.

7 Werknemer De natuurlijke persoon die met u een arbeidsovereenkomst heeft (volgens het Burgerlijk Wetboek). Of een arbeidsverhouding die daarmee vergelijkbaar is. Deze persoon heeft recht op ziekengeld. Een uitzendkracht en contractant is ook werknemer. Ziekengeld De uitkering volgens de Ziektewet.

Bijzondere Voorwaarden ZW-Eigen risicodragen Model ZW ERD 01 Versie 2015

Bijzondere Voorwaarden ZW-Eigen risicodragen Model ZW ERD 01 Versie 2015 Bijzondere Voorwaarden ZW-Eigen risicodragen Model ZW ERD 01 Versie 2015 De dekking ZW-Eigen risicodragen is een aanvulling op de ziekengeldverzekering. Voor de ziekengeldverzekering gelden de polisvoorwaarden

Nadere informatie

KMUV ZIEKTEWET EIGENRISICOVERZEKERING

KMUV ZIEKTEWET EIGENRISICOVERZEKERING KMUV ZIEKTEWET EIGENRISICOVERZEKERING Verzekeringsvoorwaarden KMU VERZEKERINGEN NV IS 100% DOCHTER VAN DE KONINKLIJKE METAALUNIE INHOUDSOPGAVE Artikel Omschrijving 1 Aanvullende definities 4 2 Aanvang,

Nadere informatie

MODULE ZIEKTEWET EIGENRISICODRAGEN

MODULE ZIEKTEWET EIGENRISICODRAGEN MODULE ZIEKTEWET EIGENRISICODRAGEN Voorwaarden die van toepassing zijn bij het afsluiten van het Ziektewetrisico bij Mandaat Assuradeuren, begeleiding door De Verzuimeconoom. Deze module is een aanvulling

Nadere informatie

Voorwaarden Re-integratiemanager Ziektewet. Inhoudsopgave

Voorwaarden Re-integratiemanager Ziektewet. Inhoudsopgave Voorwaarden Re-integratiemanager Ziektewet In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten u kunt ontlenen aan de uitbreidingsmodule Re-integratiemanager Ziektewet. In de

Nadere informatie

BIJZONDERE VOORWAARDEN Model 1600 EIGENRISICODRAGEN ZIEKTEWET VERZEKERING

BIJZONDERE VOORWAARDEN Model 1600 EIGENRISICODRAGEN ZIEKTEWET VERZEKERING BIJZONDERE VOORWAARDEN Model 1600 EIGENRISICODRAGEN ZIEKTEWET VERZEKERING In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u kunt ontlenen aan de module Eigenrisicodragen

Nadere informatie

Rechten & Plichten Grip op Verzuim en WGA

Rechten & Plichten Grip op Verzuim en WGA Grip op Verzuim en WGA Rechten en Plichten Grip op Verzuim en WGA Loondoorbetalingsverzekering Conventioneel Ziektewet Eigenrisicodragerverzekering WGA Eigenrisicodragerverzekering Verzuimmanagement Uitgebreid

Nadere informatie

BIJZONDERE VOORWAARDEN Model 1600 EIGENRISICODRAGEN ZIEKTEWET VERZEKERING

BIJZONDERE VOORWAARDEN Model 1600 EIGENRISICODRAGEN ZIEKTEWET VERZEKERING BIJZONDERE VOORWAARDEN Model 1600 EIGENRISICODRAGEN ZIEKTEWET VERZEKERING In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u kunt ontlenen aan de module Eigenrisicodragen

Nadere informatie

BIJZONDERE VOORWAARDEN Model 1900 EIGENRISICODRAGEN ZIEKTEWET VERZEKERING

BIJZONDERE VOORWAARDEN Model 1900 EIGENRISICODRAGEN ZIEKTEWET VERZEKERING BIJZONDERE VOORWAARDEN Model 1900 EIGENRISICODRAGEN ZIEKTEWET VERZEKERING In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u kunt ontlenen aan de module Eigenrisicodragen

Nadere informatie

Voorwaarden Ziektewet Uitkering & Loonadministratie. Inhoudsopgave

Voorwaarden Ziektewet Uitkering & Loonadministratie. Inhoudsopgave Voorwaarden Ziektewet Uitkering & Loonadministratie Uitbreidingsmodule Ziektewet Uitkering en uitbreidingsmodule Ziektewet loonadministratie Waar in deze voorwaarden wordt gesproken over uitbreidingsmodule

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Rechten & Plichten WGA eigenrisicoverzekering

Inhoudsopgave. Rechten & Plichten WGA eigenrisicoverzekering Rechten & Plichten WGA eigenrisicoverzekering 01-2018 Inhoudsopgave 1 Samengevat 3 1.1 Over welke verzekering gaan deze Rechten & Plichten? 3 1.2 Wie is verzekerd? 3 1.3 Wat is verzekerd? 3 1.4 Wie is

Nadere informatie

Polisvoorwaarden. Basismodule Ziektewet Verzuimverzekering 0-2 jaar Ga voor meer informatie over uw polis naar

Polisvoorwaarden. Basismodule Ziektewet Verzuimverzekering 0-2 jaar Ga voor meer informatie over uw polis naar Polisvoorwaarden Basismodule Ziektewet Verzuimverzekering 0-2 jaar 2017 Ga voor meer informatie over uw polis naar http://www.nedasco.nl vzzw 203 N-2017.01 Inleiding Basismodule Ziektewet In uw polis,

Nadere informatie

Basismodule Ziektewet In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u heeft bij de module Ziektewet.

Basismodule Ziektewet In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u heeft bij de module Ziektewet. Voorwaarden Verzuimverzekering 0-2 jaar Basismodule Ziektewet In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u heeft bij de module Ziektewet. In de algemene

Nadere informatie

Ik heb een zieke werknemer. Wat nu?

Ik heb een zieke werknemer. Wat nu? uwv.nl werk.nl Ik heb een zieke werknemer. Wat nu? Informatie voor werkgevers over re-integratie tijdens de eerste twee jaar ziekte en de Ziektewet Wilt u meer weten? Deze brochure geeft algemene informatie

Nadere informatie

Voorwaarden Verzuimverzekering 0-2 jaar. Inhoudsopgave

Voorwaarden Verzuimverzekering 0-2 jaar. Inhoudsopgave Voorwaarden Verzuimverzekering 0-2 jaar Basismodule Ziektewet In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u kunt ontlenen aan de module Ziektewet. In de algemene

Nadere informatie

Ziektewetmanagement. Voorwaarden ( ) Inhoudsopgave. Ziektewetmanagement 1 van 10

Ziektewetmanagement. Voorwaarden ( ) Inhoudsopgave. Ziektewetmanagement 1 van 10 Ziektewetmanagement Voorwaarden (411.201) Inhoudsopgave pagina 1 Samenvatting 1.1 Begrippen 3 1.2 Wat doet de module Ziektewetmanagement voor u? 3 2 Diensten van de module Ziektewetmanagement 2.1 Wat is

Nadere informatie

BIJZONDERE VOORWAARDEN

BIJZONDERE VOORWAARDEN BIJZONDERE VOORWAARDEN Model 1600 EIGENRISICODRAGEN ZIEKTEWET STOP LOSS VERZEKERING UITZENDORGANISATIES In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u kunt

Nadere informatie

Verzuim & Eigenrisico pakket

Verzuim & Eigenrisico pakket Verzuim & Eigenrisico pakket 1 Voorwaarden: uw rechten & plichten Verzuimverzekering Ziektewet eigenrisicoverzekering WGA eigenrisicoverzekering Verzuimmanagement Uitgebreid Inhoudsopgave 2 1 SAMENGEVAT

Nadere informatie

2 De grondslag van uw module Arbeidsongeschiktheid Inloop 2.1 De informatie die we van u krijgen bij de start van de module (mededelingsplicht)

2 De grondslag van uw module Arbeidsongeschiktheid Inloop 2.1 De informatie die we van u krijgen bij de start van de module (mededelingsplicht) Voorwaarden Arbeidsongeschiktheidsverzekering 3-12 jaar Basismodule Arbeidsongeschiktheid Inloop In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u kunt ontlenen

Nadere informatie

In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten u kunt ontlenen aan de uitbreidingsmodule Arbobegeleiding Ziektewet.

In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten u kunt ontlenen aan de uitbreidingsmodule Arbobegeleiding Ziektewet. Voorwaarden Arbobegeleiding Ziektewet In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten u kunt ontlenen aan de uitbreidingsmodule Arbobegeleiding Ziektewet. In de algemene

Nadere informatie

Interpolis WerkAttent Uitgebreid

Interpolis WerkAttent Uitgebreid Interpolis WerkAttent Uitgebreid Verzekeringsvoorwaarden Deze verzekering bestaat uit de volgende delen: Loondoorbetaling eigenrisico Tijd Ziektewet-Eigenrisicodragersverzekering WGA-Eigenrisicodragersverzekering

Nadere informatie

4 Premie Van welke gegevens hangt het premiepercentage van uw Ziektewet Eigenrisicodragerverzekering af? Hoe berekenen wij de premie?

4 Premie Van welke gegevens hangt het premiepercentage van uw Ziektewet Eigenrisicodragerverzekering af? Hoe berekenen wij de premie? 7258A 17.12 Rechten & Plichten Ziektewet Eigenrisicodragerverzekering Inhoudsopgave 1 Samengevat 3 1.1 Over welke verzekering gaat deze Rechten & Plichten? 3 1.2 Wie is verzekerd? 3 1.3 Wat is verzekerd?

Nadere informatie

Ik heb een zieke werknemer. Wat nu?

Ik heb een zieke werknemer. Wat nu? uwv.nl werk.nl Ik heb een zieke werknemer. Wat nu? Informatie voor werkgevers over re-integratie tijdens de eerste twee jaar ziekte en de Ziektewet Wilt u meer weten? Deze brochure geeft algemene informatie

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Rechten & Plichten WGA eigenrisicodragerverzekering AWER19

Inhoudsopgave. Rechten & Plichten WGA eigenrisicodragerverzekering AWER19 Rechten & Plichten WGA eigenrisicodragerverzekering AWER19 Inhoudsopgave 1 Samengevat 3 1.1 Over welke verzekering gaat deze Rechten & Plichten? 3 1.2 Wie is verzekerd? 3 1.3 Wat is verzekerd? 3 1.4 Wie

Nadere informatie

Ik heb een zieke werknemer. Wat nu? Informatie voor werkgevers over re-integratie tijdens de eerste twee jaar ziekte en de Ziektewet

Ik heb een zieke werknemer. Wat nu? Informatie voor werkgevers over re-integratie tijdens de eerste twee jaar ziekte en de Ziektewet Ik heb een zieke werknemer. Wat nu? Informatie voor werkgevers over re-integratie tijdens de eerste twee jaar ziekte en de Ziektewet Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij.

Nadere informatie

Voorwaarden Inkomensaanvulverzekering. Inhoudsopgave

Voorwaarden Inkomensaanvulverzekering. Inhoudsopgave Voorwaarden Inkomensaanvulverzekering Basismodule WIA Bodem In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u kunt ontlenen aan de module WIA Bodem. In de algemene

Nadere informatie

1 Samengevat Begrippen Wat doet de module Ziektewetmanagement voor u? Wat doet de WIA Re-integratieservice voor u?

1 Samengevat Begrippen Wat doet de module Ziektewetmanagement voor u? Wat doet de WIA Re-integratieservice voor u? 7260A 17.12 Rechten & Plichten Module Ziektewetmanagement WIA Re-integratieservice Inhoudsopgave 1 Samengevat 2 1.1 Begrippen 2 1.2 Wat doet de module Ziektewetmanagement voor u? 2 1.3 Wat doet de WIA

Nadere informatie

Polisvoorwaarden. Ziektewet Casemanagement en Ziektewet Uitkering en Administratie. Ziektewet Casemanagement, Uitkering & Administratie

Polisvoorwaarden. Ziektewet Casemanagement en Ziektewet Uitkering en Administratie. Ziektewet Casemanagement, Uitkering & Administratie Polisvoorwaarden Ziektewet Casemanagement en Ziektewet Uitkering en Administratie Inleiding Voorwaarden Casemanagement Ziektewet en voorwaarden Ziektewet Uitkering & Administratie In uw polis, de algemene

Nadere informatie

Rechten & Plichten Ziektewetmanagement R&P 411.201

Rechten & Plichten Ziektewetmanagement R&P 411.201 Rechten & Plichten Ziektewetmanagement R&P 411.201 Avéro Achmea Postbus 101 7300 AC Apeldoorn Nederland www.averoachmea.nl 2 Wat wilt u weten? 1 Samenvatting 1.1 Begrippen... 5 1.2 Wat doet de module Ziektewetmanagement

Nadere informatie

Polisvoorwaarden ZW ERD 2017 (Verzuimverzekering Ziektewet 0-2 jaar)

Polisvoorwaarden ZW ERD 2017 (Verzuimverzekering Ziektewet 0-2 jaar) Postbus 2705 6401 DE Heerlen T 0900-369 33 33 Postbus 2296 5600 CG Eindhoven T 0900-369 33 33 www.aevitae.com info@aevitae.com Polisvoorwaarden ZW ERD 2017 (Verzuimverzekering Ziektewet 0-2 jaar) Inhoudsopgave

Nadere informatie

Inhoud. 1 Inleiding. 2 Verzuim door ziekte. 3 Vergoedingen. 4 Betaling kosten en overige dienstverlening. 5 Nog meer niet verzekerd

Inhoud. 1 Inleiding. 2 Verzuim door ziekte. 3 Vergoedingen. 4 Betaling kosten en overige dienstverlening. 5 Nog meer niet verzekerd Inhoud 1 Inleiding 1.1 Wanneer gelden deze voorwaarden? 1.2 Welke werknemers verzekert u bij ons? 1.3 Wie zijn uw werknemers? 2 Verzuim door ziekte 2.1 Wanneer is sprake van verzuim door ziekte? 2.2 Binnen

Nadere informatie

Basismodule Ziektewet Model vzzw-sa 203

Basismodule Ziektewet Model vzzw-sa 203 Basismodule Ziektewet Model vzzw-sa 203 Voorwaarden Verzuimverzekering 0-2 jaar Basismodule Ziektewet In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u kunt ontlenen

Nadere informatie

Deskundigenoordeel van UWV. Informatie voor werkgever en werknemer

Deskundigenoordeel van UWV. Informatie voor werkgever en werknemer Deskundigenoordeel van UWV Informatie voor werkgever en werknemer Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij. UWV helpt u om werk te vinden en te houden. Is werken

Nadere informatie

BIJZONDERE VOORWAARDEN Model 1600 EIGENRISICODRAGEN ZIEKTEWET VERZEKERING

BIJZONDERE VOORWAARDEN Model 1600 EIGENRISICODRAGEN ZIEKTEWET VERZEKERING BIJZONDERE VOORWAARDEN Model 1600 EIGENRISICODRAGEN ZIEKTEWET VERZEKERING In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u kunt ontlenen aan de module Eigenrisicodragen

Nadere informatie

Polisvoorwaarden TUB-VC-1 Voorwaarden Verzuimverzekering Conventioneel Uitgebreid. Inhoudsopgave. 1 Begrippen. 1 Begrippen

Polisvoorwaarden TUB-VC-1 Voorwaarden Verzuimverzekering Conventioneel Uitgebreid. Inhoudsopgave. 1 Begrippen. 1 Begrippen In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u kunt ontlenen aan de verzuimverzekering conventioneel uitgebreid. In de algemene voorwaarden van uw verzekering

Nadere informatie

Dienstverlening ZW-eigenrisicoverzekering

Dienstverlening ZW-eigenrisicoverzekering Dienstverlening ZW-eigenrisicoverzekering Informatie voor de werkgever Belangrijk De dienstverlening is een onderdeel van uw ZW-eigenrisicoverzekering. In deze vindt u de afspraken die gelden voor Dienstverlening

Nadere informatie

Voorwaarden Inkomensaanvulverzekering. Inhoudsopgave

Voorwaarden Inkomensaanvulverzekering. Inhoudsopgave Voorwaarden Inkomensaanvulverzekering Basismodule WGA-gat Basis In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u kunt ontlenen aan de module WGA-gat Basis. In

Nadere informatie

Loondoorbetaling bij ziekte. Informatie voor werknemers

Loondoorbetaling bij ziekte. Informatie voor werknemers Loondoorbetaling bij ziekte Informatie voor werknemers Betaalt uw werkgever uw loon door als u ziek bent? Uw werkgever betaalt maximaal twee jaar uw loon door als u ziek bent. U krijgt tijdens uw ziekte

Nadere informatie

Voorwaarden Arbeidsongeschiktheidsverzekering 3-12 jaar. Inhoudsopgave

Voorwaarden Arbeidsongeschiktheidsverzekering 3-12 jaar. Inhoudsopgave Voorwaarden Arbeidsongeschiktheidsverzekering 3-12 jaar Basismodule Arbeidsongeschiktheid In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u kunt ontlenen aan

Nadere informatie

Re-integratieverplichting zieke ex-werknemers

Re-integratieverplichting zieke ex-werknemers Re-integratieverplichting zieke ex-werknemers Op 1 januari 2013 is de Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa) ingevoerd. Eén van de uitgangspunten van deze wet is dat

Nadere informatie

Voorwaarden Inkomensaanvulverzekering. Inhoudsopgave

Voorwaarden Inkomensaanvulverzekering. Inhoudsopgave Voorwaarden Inkomensaanvulverzekering Basismodule WGA-gat Uitgebreid In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u kunt ontlenen aan de module WGA-gat Uitgebreid.

Nadere informatie

1.2 De werkgever (u/uw) Degene die de overeenkomst met de op het polisblad vermelde arbodienst heeft gesloten.

1.2 De werkgever (u/uw) Degene die de overeenkomst met de op het polisblad vermelde arbodienst heeft gesloten. Voorwaarden Ziektewet Uitkering & Loonadministratie Uitbreidingsmodule Ziektewet Uitkering en uitbreidingsmodule Ziektewet loonadministratie Waar in deze voorwaarden wordt gesproken over uitbreidingsmodule

Nadere informatie

Polisvoorwaarden TUB-WGAHU-1 Voorwaarden WGA-gat Uitgebreid verzekering

Polisvoorwaarden TUB-WGAHU-1 Voorwaarden WGA-gat Uitgebreid verzekering Voorwaarden Inkomensaanvulverzekering WGA-gat Uitgebreid verzekering In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u kunt ontlenen aan de WGA-gat Uitgebreid

Nadere informatie

Voorwaarden Verzuimverzekering 0-2 jaar. Inhoudsopgave

Voorwaarden Verzuimverzekering 0-2 jaar. Inhoudsopgave Voorwaarden Verzuimverzekering 0-2 jaar Basismodule Verzuim (eigen risico in dagen) In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u kunt ontlenen aan de module

Nadere informatie

BIJZONDERE VOORWAARDEN

BIJZONDERE VOORWAARDEN BIJZONDERE VOORWAARDEN Model 1900 EIGENRISICODRAGEN ZIEKTEWET CONVENTIONELE VERZEKERING UITZENDORGANISATIES In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u

Nadere informatie

Inhoud Inleiding Verzuim door ziekte / nog meer plichten Vergoedingen Betaling kosten en overige dienstverlening Nog meer niet verzekerd

Inhoud Inleiding Verzuim door ziekte / nog meer plichten Vergoedingen Betaling kosten en overige dienstverlening Nog meer niet verzekerd 9 Inhoud 1 Inleiding 1.1 Wanneer gelden deze voorwaarden? 1.2 Welke werknemers verzekert u bij ons? 1.3 Wie zijn uw werknemers? 2 Verzuim door ziekte / nog meer plichten 2.1 Wanneer is sprake van verzuim

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Rechten & Plichten WGA Eigenrisicodragerverzekering

Inhoudsopgave. Rechten & Plichten WGA Eigenrisicodragerverzekering 7259A 17.12 Rechten & Plichten WGA Eigenrisicodragerverzekering Inhoudsopgave 1 Samengevat 3 1.1 Over welke verzekering gaat deze Rechten & Plichten? 3 1.2 Wie is verzekerd? 3 1.3 Wat is verzekerd? 3 1.4

Nadere informatie

Deskundigenoordeel van UWV

Deskundigenoordeel van UWV uwv.nl werk.nl Deskundigenoordeel van UWV Informatie voor werkgever en werknemer Wilt u meer weten? Kijk voor meer informatie op uwv.nl. Als u daarna nog vragen heeft, bel dan met: UWV Telefoon Werknemers

Nadere informatie

Voorwaarden Verzuimverzekering 0-2 jaar. Inhoudsopgave

Voorwaarden Verzuimverzekering 0-2 jaar. Inhoudsopgave Voorwaarden Verzuimverzekering 0-2 jaar Basismodule Verzuim (eigen risico in geld) In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u kunt ontlenen aan de module

Nadere informatie

Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling. werknemers (conventioneel)

Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling. werknemers (conventioneel) verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers (conventioneel) Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers (conventioneel) Wat leest u in deze productwijzer?

Nadere informatie

Vraag & Antwoord. Modernisering Ziektewet

Vraag & Antwoord. Modernisering Ziektewet Vraag & Antwoord Modernisering Ziektewet Vraag 1 Valt een medewerker met een 0-uren contract onder de BeZaVa (= Modernisering Ziektewet)? De medewerker met een 0-urencontract die ziek uit dienst gaat,

Nadere informatie

In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten u kunt ontlenen aan de uitbreidingsmodule Re-integratiemanager.

In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten u kunt ontlenen aan de uitbreidingsmodule Re-integratiemanager. Voorwaarden Re-integratiemanager In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten u kunt ontlenen aan de uitbreidingsmodule Re-integratiemanager. In de algemene voorwaarden

Nadere informatie

Polisvoorwaarden TUB-SL-1 Voorwaarden Verzuimverzekering Stop Loss

Polisvoorwaarden TUB-SL-1 Voorwaarden Verzuimverzekering Stop Loss Verzuim Stop Loss In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u kunt ontlenen aan de Verzuim verzekering Stop Loss. In de algemene voorwaarden van uw verzekering

Nadere informatie

In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten u kunt ontlenen aan de uitbreidingsmodule Arbobegeleiding.

In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten u kunt ontlenen aan de uitbreidingsmodule Arbobegeleiding. Voorwaarden Arbobegeleiding In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten u kunt ontlenen aan de uitbreidingsmodule Arbobegeleiding. In de algemene voorwaarden van uw Moduleverzekering

Nadere informatie

Interpolis WerkAttent Uitgebreid

Interpolis WerkAttent Uitgebreid Interpolis WerkAttent Uitgebreid Verzekeringsvoorwaarden Deze verzekering bestaat uit de volgende delen: Loondoorbetaling eigenrisico Tijd Ziektewet-Eigenrisicodragersverzekering WGA-Eigenrisicodragersverzekering

Nadere informatie

Voorwaarden Inkomensaanvulverzekering. Inhoudsopgave

Voorwaarden Inkomensaanvulverzekering. Inhoudsopgave Voorwaarden Inkomensaanvulverzekering Basismodule Inkomensaanvulling In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u kunt ontlenen aan de module Inkomensaanvulling.

Nadere informatie

Rechten & Plichten Grip op Verzuim en WGA

Rechten & Plichten Grip op Verzuim en WGA Grip op Verzuim en WGA Loondoorbetalingsverzekering Conventioneel Ziektewet Eigenrisicodragerverzekering WGA Eigenrisicodragerverzekering Verzuimmanagement Uitgebreid Wat wilt u weten? 1 Samengevat 1.1

Nadere informatie

Voorwaarden WIA Bodem werkgever. Inhoudsopgave

Voorwaarden WIA Bodem werkgever. Inhoudsopgave Voorwaarden WIA Bodem werkgever In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u kunt ontlenen aan de module WIA bodem. In de algemene voorwaarden van uw Moduleverzekering

Nadere informatie

Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers (conventioneel)

Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers (conventioneel) Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de verzekering voor Loondoorbetaling

Nadere informatie

Collectieve voorwaarden Inkomen 1901 FlexCom4

Collectieve voorwaarden Inkomen 1901 FlexCom4 Collectieve voorwaarden Inkomen 1901 FlexCom4 Met collectieve inkomensverzekeringen kunt u de financiële verplichtingen en gevolgen van ziekte van uw werknemer verzekeren. U heeft kunnen kiezen voor de

Nadere informatie

Allianz Inkomensverzekeringen. Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers (conventioneel)

Allianz Inkomensverzekeringen. Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers (conventioneel) Allianz Inkomensverzekeringen Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers (conventioneel) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie

Nadere informatie

Deskundigenoordeel van UWV

Deskundigenoordeel van UWV uwv.nl werk.nl Deskundigenoordeel van UWV Informatie voor werkgever en werknemer Wilt u meer weten? Kijk voor meer informatie op uwv.nl. Als u daarna nog vragen heeft, bel dan met: UWV Telefoon Werknemers

Nadere informatie

Als werkgever en werknemer hulp nodig hebben bij de re-integratie Een deskundigenoordeel van UWV

Als werkgever en werknemer hulp nodig hebben bij de re-integratie Een deskundigenoordeel van UWV Als werkgever en werknemer hulp nodig hebben bij de re-integratie Een deskundigenoordeel van UWV UWV Juni 2006 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN

Nadere informatie

Voorwaarden Inkomensaanvulverzekering. Inhoudsopgave

Voorwaarden Inkomensaanvulverzekering. Inhoudsopgave Voorwaarden Inkomensaanvulverzekering Basismodule WIA Excedent In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u kunt ontlenen aan de module WIA Excedent. In

Nadere informatie

Bijzondere Voorwaarden AO WIA-volgende verzekeringen en herverzekeringen alsmede verzekering van premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid

Bijzondere Voorwaarden AO WIA-volgende verzekeringen en herverzekeringen alsmede verzekering van premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid Bijzondere Voorwaarden AO WIA-volgende verzekeringen en herverzekeringen alsmede verzekering van premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid Versie oktober 2018 Inhoud Bijzondere voorwaarden WIA-volgende

Nadere informatie

UITVOERINGSHANDLEIDING EIGENRISICODRAGER WGA. Versie 1.4 1 februari 2007

UITVOERINGSHANDLEIDING EIGENRISICODRAGER WGA. Versie 1.4 1 februari 2007 UITVOERINGSHANDLEIDING EIGENRISICODRAGER WGA Versie 1.4 1 februari 2007 INHOUD 1 MIJN WERKNEMER IS ZIEK. WAT BETEKENT DAT VOOR MIJ ALS EIGENRISICODRAGER? 3 2 ZIEK EN BETER MELDEN 4 3 RE-INTEGRATIE TIJDENS

Nadere informatie

Ik ben ziek. Wat nu? uwv.nl werk.nl. Wilt u meer weten? Heeft u een werkgever? Vraag dan bij hem of uw bedrijfsarts om meer informatie.

Ik ben ziek. Wat nu? uwv.nl werk.nl. Wilt u meer weten? Heeft u een werkgever? Vraag dan bij hem of uw bedrijfsarts om meer informatie. uwv.nl werk.nl Ik ben ziek. Wat nu? Wilt u meer weten? Vraag dan bij hem of uw bedrijfsarts om meer informatie. Kijk dan voor meer informatie op uwv.nl. Wilt u daarna nog meer weten over uw uitkering?

Nadere informatie

BIJZONDERE VOORWAARDEN

BIJZONDERE VOORWAARDEN BIJZONDERE VOORWAARDEN Model 1900 EIGENRISICODRAGEN ZIEKTEWET STOP LOSS VERZEKERING UITZENDORGANISATIES In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u kunt

Nadere informatie

Rechten & Plichten Verzuim WGA Compleet Juni 2016

Rechten & Plichten Verzuim WGA Compleet Juni 2016 Rechten & plichten Verzuim WGA Compleet Klik op het hoofdstuk om er direct naar toe te gaan! Inhoud startpagina Voorwaarden zijn rechten en plichten voor u en voor ons. 27036 16.06 1 Inhoud Klik op de

Nadere informatie

BIJZONDERE VOORWAARDEN

BIJZONDERE VOORWAARDEN BIJZONDERE VOORWAARDEN Model 1600 EIGENRISICODRAGEN ZIEKTEWET CONVENTIONELE VERZEKERING UITZENDORGANISATIES In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u

Nadere informatie

Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering. Kostenbeheersing en persoonlijke begeleiding van zieke ex-werknemers

Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering. Kostenbeheersing en persoonlijke begeleiding van zieke ex-werknemers VSZ ASSURADEUREN Informatie voor de werkgever Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering Kostenbeheersing en persoonlijke begeleiding van zieke ex-werknemers Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering

Nadere informatie

Verzekeringsvoorwaarden arbeidsongeschiktheid en pensioen 2014.1

Verzekeringsvoorwaarden arbeidsongeschiktheid en pensioen 2014.1 Bijlage Verzekeringsvoorwaarden arbeidsongeschiktheid en pensioen 2014.1 1. Begrippen Arbeidsongeschiktheid In deze voorwaarden is iemand arbeidsongeschikt als deze persoon voor tenminste 35% arbeidsongeschikt

Nadere informatie

Productwijzer collectieve WIAexcedentverzekering. voor werknemers

Productwijzer collectieve WIAexcedentverzekering. voor werknemers collectieve WIAexcedentverzekering voor werknemers Productwijzer collectieve WIAexcedentverzekering voor werknemers Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie

Nadere informatie

Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa)

Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa) Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa) Ingangsdatum 01-01-2013 en later Stapsgewijze privatisering Ziektewet Ontwikkelingen aantal nieuwe WGA-uitkeringen (in procenten

Nadere informatie

Ziektewetmanagement. Voorwaarden ( ) Inhoudsopgave. Ziektewetmanagement 1 van 10

Ziektewetmanagement. Voorwaarden ( ) Inhoudsopgave. Ziektewetmanagement 1 van 10 Ziektewetmanagement Voorwaarden (411.202) Inhoudsopgave pagina 1 Samenvatting 1.1 Begrippen 3 1.2 Wat doet de module Ziektewetmanagement voor u? 3 2 Diensten van de module Ziektewetmanagement 2.1 Wat is

Nadere informatie

BIJZONDERE VOORWAARDEN Model 1600 EIGENRISICODRAGEN WGA VERZEKERING (DEELS VERZEKERD)

BIJZONDERE VOORWAARDEN Model 1600 EIGENRISICODRAGEN WGA VERZEKERING (DEELS VERZEKERD) BIJZONDERE VOORWAARDEN Model 1600 EIGENRISICODRAGEN WGA VERZEKERING (DEELS VERZEKERD) In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u kunt ontlenen aan uw Eigenrisicodragen

Nadere informatie

In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten u kunt ontlenen aan de uitbreidingsmodule Arbosignaal.

In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten u kunt ontlenen aan de uitbreidingsmodule Arbosignaal. Voorwaarden Arbosignaal In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten u kunt ontlenen aan de uitbreidingsmodule Arbosignaal. In de algemene voorwaarden van uw Moduleverzekering

Nadere informatie

Polisvoorwaarden RED-VC-4 Voorwaarden Verzuimverzekering Conventioneel Uitgebreid. Inhoudsopgave. Clausule 95N WIA-Bodemverzekering.

Polisvoorwaarden RED-VC-4 Voorwaarden Verzuimverzekering Conventioneel Uitgebreid. Inhoudsopgave. Clausule 95N WIA-Bodemverzekering. In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u kunt ontlenen aan de verzuimverzekering conventioneel uitgebreid. In de algemene voorwaarden van uw verzekering

Nadere informatie

Voorwaarden Inkomensaanvulverzekering. Inhoudsopgave

Voorwaarden Inkomensaanvulverzekering. Inhoudsopgave Voorwaarden Inkomensaanvulverzekering Basismodule WGA-gat Basis In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u heeft bij de module WGA-gat Basis. In de algemene

Nadere informatie

Verzuimverzekering Stoploss Calamiteiten

Verzuimverzekering Stoploss Calamiteiten Voorwaarden Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Inhoudsopgave 1 Samengevat 1.1 Welke verzekeringen heeft u bij ons? --------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Rechten & Plichten Ziektewetmanagement Juni 2016

Rechten & Plichten Ziektewetmanagement Juni 2016 Rechten & plichten Ziektewetmanagement Klik op het artikel om er direct naar toe te gaan! Inhoud 1. Samenvatting 1. Begrippen...3 2. Wat doet de module Ziektewetmanagement voor u?...3 2. Diensten van de

Nadere informatie

Verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers (conventioneel)

Verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers (conventioneel) Productwijzer Verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers (conventioneel) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de verzekering voor Loondoorbetaling

Nadere informatie

Ik ben ziek. Wat nu? Informatie over re-integratie en inkomen

Ik ben ziek. Wat nu? Informatie over re-integratie en inkomen Ik ben ziek. Wat nu? Informatie over re-integratie en inkomen Werk boven uitkering UWV verstrekt tijdelijk inkomen in het kader van wettelijke regelingen als de WW, WIA en de WAO. Maar koppelt dat altijd

Nadere informatie

Bijzondere Voorwaarden AO WIA-volgende verzekeringen en herverzekeringen alsmede verzekering van premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid

Bijzondere Voorwaarden AO WIA-volgende verzekeringen en herverzekeringen alsmede verzekering van premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid Bijzondere Voorwaarden AO WIA-volgende verzekeringen en herverzekeringen alsmede verzekering van premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid Versie januari 2017 Inhoud Artikel 1 Definities 3 Artikel 2

Nadere informatie

Als werkgever en werknemer hulp nodig hebben bij de reïntegratie Een deskundigenoordeel van UWV

Als werkgever en werknemer hulp nodig hebben bij de reïntegratie Een deskundigenoordeel van UWV Als werkgever en werknemer hulp nodig hebben bij de reïntegratie Een deskundigenoordeel van UWV Werk boven uitkering UWV verstrekt tijdelijk inkomen in het kader van wettelijke regelingen als de WW en

Nadere informatie

WZV 9. Inhoud. 1 Inleiding. 2 Verzuim door ziekte / nog meer plichten. 3 Vergoedingen. 4 Betaling kosten en overige dienstverlening

WZV 9. Inhoud. 1 Inleiding. 2 Verzuim door ziekte / nog meer plichten. 3 Vergoedingen. 4 Betaling kosten en overige dienstverlening WZV 9 Inhoud 1 Inleiding 1.1 Wanneer gelden deze voorwaarden? 1.2 Welke werknemers verzekert u bij ons? 1.3 Wie zijn uw werknemers? 2 Verzuim door ziekte / nog meer plichten 2.1 Wanneer is sprake van verzuim

Nadere informatie

Productwijzer verzekering voor WGA-eigenrisicodragers

Productwijzer verzekering voor WGA-eigenrisicodragers Productwijzer verzekering voor WGA-eigenrisicodragers Productwijzer verzekering voor WGA-eigenrisicodragers In deze productwijzer vindt u belangrijke algemene informatie over de verzekering voor WGA-eigenrisicodragers.

Nadere informatie

ZW-eigenrisicoverzekering Supplement Algemene voorwaarden

ZW-eigenrisicoverzekering Supplement Algemene voorwaarden Correspondentieadres Goudse Schadeverzekeringen n.v. Postbus 9 2800 ma Gouda Nederland T (0182) 544 544 F (0182) 544 899 ZW-eigenrisicoverzekering Supplement Algemene voorwaarden Deze voorwaarden zijn

Nadere informatie

Voorwaarden Re-integratiemanager Ziektewet. Inhoudsopgave. 1 Begrippen

Voorwaarden Re-integratiemanager Ziektewet. Inhoudsopgave. 1 Begrippen Voorwaarden Re-integratiemanager Ziektewet Met de uitbreidingsmodule Re-integratiemanager Ziektewet heeft u gekozen voor een overeenkomst met de in Mijn Amersfoortse vermelde arbodienst/re-integratiebedrijf.

Nadere informatie

Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers (conventioneel)

Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers (conventioneel) Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers (conventioneel) Actua Assuradeuren B.V. Versie januari 2009 Productwijzer verzekering voor Loondoorbetaling bij ziekte van werknemers

Nadere informatie

Rechten & Plichten Ziektewetmanagement R&P

Rechten & Plichten Ziektewetmanagement R&P Rechten & Plichten Ziektewetmanagement R&P 411.202 Avéro Achmea Postbus 101 7300 AC Apeldoorn Nederland www.averoachmea.nl 2 Wat wilt u weten? 1 Samenvatting 1.1 Begrippen... 5 1.2 Wat doet de module Ziektewetmanagement

Nadere informatie

Ik heb een zieke werknemer. Wat nu? Informatie voor werkgevers over reïntegratie en Ziektewet

Ik heb een zieke werknemer. Wat nu? Informatie voor werkgevers over reïntegratie en Ziektewet Ik heb een zieke werknemer. Wat nu? Informatie voor werkgevers over reïntegratie en Ziektewet Werk boven uitkering UWV verstrekt tijdelijk inkomen in het kader van wettelijke regelingen als de WW en de

Nadere informatie

Productwijzer collectieve WIAexcedentverzekering. voor werknemers

Productwijzer collectieve WIAexcedentverzekering. voor werknemers Productwijzer collectieve WIAexcedentverzekering voor werknemers Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de Collectieve WIAexcedentverzekering voor werknemers.

Nadere informatie

Productwijzer collectieve verzekering voor vaste WIA-aanvulling

Productwijzer collectieve verzekering voor vaste WIA-aanvulling collectieve verzekering voor vaste WIA-aanvulling Productwijzer collectieve verzekering voor vaste WIA-aanvulling Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over

Nadere informatie

Eigenrisicodrager worden voor de Ziektewet

Eigenrisicodrager worden voor de Ziektewet Eigenrisicodrager worden voor de Ziektewet Bent u werkgever en wilt u eigenrisicodrager voor de Ziektewet worden? Als eigenrisicodrager betaalt u zelf de uitkering voor (ex-)werknemers die bij ziekte nog

Nadere informatie

Productwijzer collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreid)

Productwijzer collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreid) Productwijzer collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreid) Productwijzer collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreid) In deze productwijzer vindt u belangrijke algemene informatie over de collectieve

Nadere informatie

Productwijzer verzekering voor WGAeigenrisicodragers

Productwijzer verzekering voor WGAeigenrisicodragers verzekering voor WGAeigenrisicodragers Productwijzer verzekering WGAeigenrisicodragers Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de verzekering voor WGAeigenrisicodragers.

Nadere informatie

Voorwaarden. WIA AO minder dan 35%-werkgever Inkomensverzekeringen FGD-A

Voorwaarden. WIA AO minder dan 35%-werkgever Inkomensverzekeringen FGD-A Voorwaarden WIA AO minder dan 35%-werkgever Inkomensverzekeringen FGD-A 2017-1 Inhoudsopgave Algemene voorwaarden 3 Artikel 1 Begripsomschrijvingen 3 Artikel 2 De grondslag van uw verzekering WIA AO minder

Nadere informatie