Re-integratieverplichting zieke ex-werknemers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Re-integratieverplichting zieke ex-werknemers"

Transcriptie

1

2 Re-integratieverplichting zieke ex-werknemers Op 1 januari 2013 is de Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa) ingevoerd. Eén van de uitgangspunten van deze wet is dat u, als u als werkgever eigenrisicodrager bent, ook verantwoordelijk bent voor medewerkers die ziek uit dienst gaan. Ook als deze een tijdelijk dienstverband hadden die van rechtswege is beëindigd. Als ex-werkgever heeft u dan de verplichting deze ex-werknemer verder in het verzuim te begeleiden en te trachten deze medewerker te re-integreren in algemeen gangbare arbeid. Volgens de Ziektewet is de eigenrisicodrager (onder meer) verplicht om alle personen te begeleiden die zijn genoemd in artikel 29 lid 2 onder a, b en c van de Ziektewet. Deze overeenkomst geldt derhalve niet alleen voor medewerkers die ziek uit dienst gaan, maar voor alle personen zoals genoemd in artikel 29 lid 2, met dien verstande dat de dienstverlening van 5Kwadraat voor personen genoemd in artikel 29 lid 2 onder a en b start met ingang van de eerste ziektedag. Ondersteuning Ziektewet-flex 5Kwadraat onderhoudt namens u contact met de ex-werknemer met betrekking tot verzuimbegeleiding en terugkeer naar werk. U krijgt per kwartaal terugkoppeling over de verrichte inspanningen ten aanzien van bemiddeling naar arbeid en de bevindingen van de bedrijfsarts met betrekking tot de vastgestelde beperkingen. Deze begeleiding is vereist zolang de ex-medewerker onder de ziektewet-flex valt en stopt indien: de bedrijfsarts geen beperkingen meer aanwezig acht voor algemeen gangbare arbeid op basis van medisch objectiveerbare klachten en de bedrijfsarts het advies geeft betrokkene hersteld te melden; UWV bij de eerstejaarsbeoordeling de ex-medewerker niet of minder dan 35% arbeidsongeschikt acht; de ex-werknemer na twee jaar verzuim beoordeeld is voor de WIA; de werknemer een nieuw dienstverband heeft gevonden. Re-integratie, preventie en organisatieontwikkeling:

3 Aandachtspunten U dient als ex-werkgever de beëindiging van de begeleiding met de ex-werknemer te bespreken en te melden bij het UWV. De ex-medewerker dient zich z.s.m. te melden bij het UWV WERKbedrijf voor het verkrijgen van een eventuele WW-uitkering. 5Kwadraat onderhoudt contact met u, als opdrachtgever, en voert acties uit namens u. Dit uiteraard in nauw overleg. U blijft namelijk wettelijk eindverantwoordelijk voor de gezette stappen in een traject. De overname van de verzuimbegeleiding start uiterlijk op de datum van beëindiging van de arbeidsovereenkomst van de werknemer. U informeert uw (ex-)medewerker hierover, en geeft tevens aan wat de verwachtingen zijn ten aanzien van hem, en wat hij van u, als (ex-)werkgever, mag verwachten. Er vindt dossieroverdracht plaats tussen u en 5Kwadraat. De ondersteuning wordt verrekend op verrichtingenbasis. De arbeidsdeskundige van 5Kwadraat zal eerst een check op het dossier uitvoeren om na te gaan of er mogelijk zaken in het dossier reparatie behoeven. Vervolgens zal met u, als werkgever, worden besproken welke modules ingezet gaan worden. Gedurende het traject zal dit periodiek worden besproken en waar nodig bijgesteld. Daarna wordt de begeleiding van de werknemer actief overgenomen. Ten behoeve van de medische beoordelingen (vaststellen medische beperkingen en mogelijkheden) wordt een bedrijfsarts van Bedrijfsartsen5 ingeschakeld. Indien uw ex-werknemer niet meewerkt aan de re-integratie zal 5Kwadraat u daarover informeren. U bent, als eigen risicodrager, zelf verantwoordelijk voor het al dan niet nemen van vervolgstappen tegen uw exwerknemer (korten op de uitkering). Wanneer een ex-werknemer het niet eens is met de conclusies van de bedrijfsarts kan een andere bedrijfsarts gevraagd worden de situatie opnieuw te beoordelen. Wanneer er onduidelijkheid bestaat over de vraag of werk passend is, zal de arbeidsdeskundige van 5Kwadraat advies geven over de vraag of geboden werk als passend geduid kan worden. Activiteiten en tarieven (prijspeil 2017) Dossieroverdracht naar 5Kwadraat en beoordelen dossier op volledigheid: 225,00 Overleg met de opdrachtgever over in te zetten modules -uurtarief: 125,00 Aanvraag dagloonberekening ziektewet bij UWV: 50,00 Actieve begeleiding naar ander werk - bedrag per maand: 250,00 Monitoring van de voortgang door 5 kwadraat - uurtarief: 109,00 Spreekuur bedrijfsarts (standaard/ no show): 81,00 Opvragen medische informatie door de bedrijfsarts: 143,00 Spreekuur t.b.v. de WIA-aanvraag (actueel oordeel en vereiste medische informatie): 397,00 Kosten arbeidsdeskundige in geval van bezwaar - uurtarief: 125,00 Kosten bedrijfsarts in geval van bezwaar - uurtarief: 156,00 Meerkosten modules in overleg en afhankelijk van de gekozen opties: P.M. N.B. Een toelichting op de activiteiten treft u aan in bijlage 1.

4 Bijlage 1: toelichting activiteiten en tarieven Dossieroverdracht naar 5Kwadraat en beoordelen van het dossier op volledigheid: In de eerste stap draagt u het dossier (in kopie) over aan 5Kwadraat. De arbeidsdeskundige van 5Kwadraat zal nagaan of er zaken in het dossier ontbreken of mogelijk nog niet ingezet zijn, terwijl dit wel wenselijk geweest was in het kader van de inspanningsverplichtingen vanuit het UWV. Naar aanleiding van zijn bevindingen zal de arbeidsdeskundige advies geven of en hoe er gerepareerd kan worden. Verder zal door de casemanager een dossier worden aangemaakt waarin het dossier van de werkgever opgenomen wordt, evenals de gemaakte afspraken met de opdrachtgever ten aanzien van de begeleiding van de ex-werknemer. Overleg met de opdrachtgever over in te zetten modules - uurtarief: Voordat de begeleiding daadwerkelijk wordt gestart, zal met de opdrachtgever het volgende besproken/afgesproken: De bevindingen van de arbeidsdeskundige m.b.t. het aangeleverde dossier; Het advies van de arbeidsdeskundige m.b.t. eventuele reparaties in het dossier; Controle of de ex-werknemer ziek uit dienst is gemeld bij het UWV; De noodzaak tot inzetten van eventuele modules (zie bijlage 2) om de kansen op de arbeidsmarkt van de ex-werknemer te vergroten; De wijze van terugkoppelen; Wie vraagt beslissingen aan bij UWV, bijvoorbeeld over: o stoppen van de ziektewet als de bedrijfsarts aangeeft dat de medewerker is hersteld; o of een sanctie opgelegd gaat worden wegens niet meewerken aan de reintegratie; o toetsing verbetering belastbaarheid tweede ziektejaar. Aanvraag dagloonberekening ziektewet bij UWV: De berekening van het dagloon is een complexe berekening. Dit kan door UWV worden gedaan. Om te voorkomen dat hierin fouten ontstaan ten nadele van opdrachtgever of ex-werknemer zal dit belegd worden bij het UWV. Hiervan worden de werkelijke kosten in rekening gebracht. Actieve begeleiding naar ander werk - bedrag per maand: Ondersteuning van de ex-werknemer in het zoeken en bemiddelen naar passend werk gedurende de periode dat de ex-werknemer onder de ziektewet valt. Monitoring van de voortgang door 5 kwadraat - uurtarief: driemaandelijks rapportage aan de opdrachtgever; Eventueel overleg met UWV; Verder zijn er momenten waarop overleg plaatsvindt tussen opdrachtgever en de casemanager over de voortgang van de begeleiding en of bijstelling is vereist; zo ook uiteraard bij de wia-aanvraag.

5 Naar aanleiding van de bevindingen van de bedrijfsarts zal er ook aandacht zijn voor de vraag of de medewerker hersteld gemeld kan worden voor algemeen gangbare arbeid. Indien wordt verwacht dat dit aan de orde is, zal aan het UWV een beslissing worden gevraagd of de ziektewet beëindigd mag worden. De casemanager is te allen tijde het aanspreekpunt voor de opdrachtgever en zal de opdrachtgever ook proactief benaderen indien de casemanager daar aanleiding toe ziet. Spreekuur bedrijfsarts - standaard/no show: De ex-werknemer wordt minimaal zes wekelijks opgeroepen bij de bedrijfsarts. Deze zal een antwoord geven op de vraag met welke arbeidsbeperkingen rekening moet worden gehouden als gevolg van ziekte of gebrek. Dit is van belang voor de mogelijkheden in werk. Nemen de beperkingen af, dan kan breder worden gezocht in algemeen gangbare arbeid. Tevens zal de bedrijfsarts worden gevraagd aan te geven of er nog mogelijke afname van de belastbaarheid mag worden verwacht, of dat de beperkingen blijvend zullen zijn. Opvragen medische informatie door de bedrijfsarts: Indien advies van de behandelaar wordt vereist, zal de bedrijfsarts een verzoek sturen aan de casemanager of deze informatie opgevraagd mag worden. De exmedewerker dient hiermee ook in te stemmen en een machtiging te tekenen. Spreekuur t.b.v. de WIA-aanvraag - actueel oordeel en vereiste medische informatie: Indien de ex-medewerker bijna 104 weken ziek is en de WIA-aanvraag zich aandient zal de bedrijfsarts een actueel oordeel op moeten stellen t.b.v. deze WIA-aanvraag. Dit oordeel bevat medische informatie en zal alleen aan de ex-werknemer ter beschikking worden gesteld ten behoeve van de WIA-aanvraag. De ex-werknemer is zelf verantwoordelijk voor het indienen van de aanvraag. Kosten arbeidsdeskundige in geval van bezwaar - uurtarief: Indien de re-integratieadviseur een functie passend acht en de ex-werknemer acht het werk niet passend dan zal door de arbeidsdeskundige van 5Kwadraat hierover een advies worden uitgebracht. Indien de ex-werknemer dan nog van mening blijft dat het werk niet als passend is te duiden, of dat het werk redelijkerwijs niet van hem kan worden verlangd, kan hij een deskundigenoordeel aanvragen bij het UWV. Indien hij dit niet doet, kan dit gezien worden als niet meewerken aan de reintegratie en kan een maatregel overwogen worden door de opdrachtgever. Hierover zal dan een beslissing bij het UWV moeten worden gevraagd. Kosten hiervan komen voor rekening van de opdrachtgever. Kosten bedrijfsarts in geval van bezwaar - uurtarief: Indien de ex-werknemer het niet eens is met het advies van de bedrijfsarts kan aan een andere bedrijfsarts een second opinion worden gevraagd. Indien de ex-werknemer het ook hiermee niet eens is, en dit tot gevolg heeft dat de re-integratie stagneert, kan hij een deskundigenoordeel aanvragen bij het UWV. Indien hij dit niet doet, kan dit worden gezien als het niet meewerken aan de re-integratie en kan een maatregel overwogen worden door de opdrachtgever. Hierover zal dan een beslissing bij het UWV moeten worden gevraagd. Kosten hiervan komen voor rekening van de opdrachtgever.

1 Samengevat Begrippen Wat doet de module Ziektewetmanagement voor u? Wat doet de WIA Re-integratieservice voor u?

1 Samengevat Begrippen Wat doet de module Ziektewetmanagement voor u? Wat doet de WIA Re-integratieservice voor u? 7260A 17.12 Rechten & Plichten Module Ziektewetmanagement WIA Re-integratieservice Inhoudsopgave 1 Samengevat 2 1.1 Begrippen 2 1.2 Wat doet de module Ziektewetmanagement voor u? 2 1.3 Wat doet de WIA

Nadere informatie

Periode Protocol Actie

Periode Protocol Actie 34 Verzuimprotocol Periode Protocol Actie Dag 1 Na 1 e dag ZIEKMELDING De werknemer meldt zich zo snel mogelijk op de eerste dag van ziekte bij zijn of haar leidinggevende ziek. De leidinggevende zorgt

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden

Bijzondere voorwaarden Bijzondere voorwaarden Bij de Conventionele Verzekering Wat geldt voor deze voorwaarden? Dit zijn onze bijzondere voorwaarden bij de Conventionele Verzekering die u met ons afsluit. Deze bijzondere voorwaarden

Nadere informatie

Verzuimprotocol "Ziek uit dienst" Spelregels voor het recht op ziektewetuitkering (ZW) bij ziek uit dienst

Verzuimprotocol Ziek uit dienst Spelregels voor het recht op ziektewetuitkering (ZW) bij ziek uit dienst Verzuimprotocol "Ziek uit dienst" Spelregels voor het recht op ziektewetuitkering (ZW) bij ziek uit dienst Dit protocol gaat over het recht op ziektewetuitkering wanneer u ziek uit dienst bent. In dit

Nadere informatie

DIENSTENPAKKET VERZUIMBEGELEIDING

DIENSTENPAKKET VERZUIMBEGELEIDING DIENSTENPAKKET VERZUIMBEGELEIDING Wie is BeeActive? BeeActive levert diensten op het gebied van personeelszaken en verzuimmanagement. Met onze korte lijnen en betrokken aanpak zorgen wij voor snelle en

Nadere informatie

Tarievenlijst Ontzorgdesk Ontzorg abonnement 2015

Tarievenlijst Ontzorgdesk Ontzorg abonnement 2015 Tarievenlijst Ontzorgdesk Ontzorg abonnement 2015 Algemeen Ontzorgdesk is een allround dienstverlener op gebied van personeelszaken waarbij het zwaartepunt ligt op het beheersen van verzuim. Hiervoor maken

Nadere informatie

TIJDPAD RE-INTEGRATIEMODEL

TIJDPAD RE-INTEGRATIEMODEL TIJDPAD RE-INTEGRATIEMODEL Eerste ziektedag De leidinggevende geeft de ziekmelding door aan de PSA (personeels- en salarisadministratie) en de PSA registreert de ziekmelding in Sapiens. Meldt zich op de

Nadere informatie

Werkwijzer Handelen van de bedrijfsarts op verzoek van eigenrisicodragers WGA

Werkwijzer Handelen van de bedrijfsarts op verzoek van eigenrisicodragers WGA Werkwijzer Handelen van de bedrijfsarts op verzoek van eigenrisicodragers WGA Opgesteld door: Commissie Wet- en Regelgeving van de Nederlandse vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde April 2014

Nadere informatie

Uitgangspunt: re-integratie is een zaak van werkgever en werknemer samen en dient in overleg plaats te vinden

Uitgangspunt: re-integratie is een zaak van werkgever en werknemer samen en dient in overleg plaats te vinden RE-INTEGRATIE 1 e : Verplichtingen werkgever 2 e : Verplichtingen werknemer Uitgangspunt: re-integratie is een zaak van werkgever en werknemer samen en dient in overleg plaats te vinden 1 e : - bij contract

Nadere informatie

Deskundigenoordeel van UWV

Deskundigenoordeel van UWV uwv.nl werk.nl Deskundigenoordeel van UWV Informatie voor werkgever en werknemer Wilt u meer weten? Kijk voor meer informatie op uwv.nl. Als u daarna nog vragen heeft, bel dan met: UWV Telefoon Werknemers

Nadere informatie

Interpolis ZekerVoorJePersoneel

Interpolis ZekerVoorJePersoneel Interpolis ZekerVoorJePersoneel Verzekeringsvoorwaarden (INC-BV-01-181) Verzuimmanagement Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Inhoudsopgave pagina Verzuim door ziekte 2 1 Binnen welke tijd meldt

Nadere informatie

Ziekteverzuimprotocol

Ziekteverzuimprotocol Ziekteverzuimprotocol Werknemers Stipt Payroll bv en u zijn conform de Wet Verbetering Poortwachter samen verantwoordelijk voor een zo spoedig mogelijke werkhervatting in geval van arbeidsongeschiktheid

Nadere informatie

Ziektewetmanagement. Voorwaarden ( ) Inhoudsopgave. Ziektewetmanagement 1 van 10

Ziektewetmanagement. Voorwaarden ( ) Inhoudsopgave. Ziektewetmanagement 1 van 10 Ziektewetmanagement Voorwaarden (411.202) Inhoudsopgave pagina 1 Samenvatting 1.1 Begrippen 3 1.2 Wat doet de module Ziektewetmanagement voor u? 3 2 Diensten van de module Ziektewetmanagement 2.1 Wat is

Nadere informatie

Rechten & Plichten Ziektewetmanagement Juni 2016

Rechten & Plichten Ziektewetmanagement Juni 2016 Rechten & plichten Ziektewetmanagement Klik op het artikel om er direct naar toe te gaan! Inhoud 1. Samenvatting 1. Begrippen...3 2. Wat doet de module Ziektewetmanagement voor u?...3 2. Diensten van de

Nadere informatie

Ziekteverzuimprotocol

Ziekteverzuimprotocol Ziekteverzuimprotocol Melding Ziekteverzuim Bij ziekteverzuim neemt de werknemer voor aanvang van de werkzaamheden contact op met zijn leidinggevende of diens vervanger. Werknemers die in de loop van de

Nadere informatie

VeReFi model Verzuimprotocol

VeReFi model Verzuimprotocol VeReFi model Verzuimprotocol Als een werknemer zich ziek meldt, is het belangrijk om zo snel mogelijk vast te stellen hoe ernstig de situatie is. Gaat het om kortdurend of langer verzuim, zijn er aanpassingen

Nadere informatie

Rechten & Plichten Ziektewetmanagement R&P

Rechten & Plichten Ziektewetmanagement R&P Rechten & Plichten Ziektewetmanagement R&P 411.202 Avéro Achmea Postbus 101 7300 AC Apeldoorn Nederland www.averoachmea.nl 2 Wat wilt u weten? 1 Samenvatting 1.1 Begrippen... 5 1.2 Wat doet de module Ziektewetmanagement

Nadere informatie

Tarievenlijst Ontzorgdesk Basis abonnement 2015

Tarievenlijst Ontzorgdesk Basis abonnement 2015 Tarievenlijst Ontzorgdesk Basis abonnement 2015 Algemeen Ontzorgdesk is een allround dienstverlener op gebied van personeelszaken waarbij het zwaartepunt ligt op het beheersen van verzuim. Hiervoor maken

Nadere informatie

Ondersteunende WGA en Ziektewet dienstverlening

Ondersteunende WGA en Ziektewet dienstverlening Ondersteunende WGA en Ziektewet dienstverlening Voor grote bedrijven vanaf 100 werknemers In deze brochure leest u welke ondersteuning u krijgt bij WGA en Ziektewet eigenrisicodragen. Ook leest u wat de

Nadere informatie

De volgende partijen zijn betrokken bij de uitvoering van het ziekteverzuimbeleid.

De volgende partijen zijn betrokken bij de uitvoering van het ziekteverzuimbeleid. Verzuimprotocol Inleiding De Arbowet verplicht de werkgever tot het voeren van een ziekteverzuimbeleid. Dit protocol maakt deel uit van het verzuimbeleid. Het verzuimprotocol is bestemd voor alle werkgevers

Nadere informatie

BeZaVa. Wet Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid Vangnetters

BeZaVa. Wet Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid Vangnetters BeZaVa Wet Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid Vangnetters Agenda Zietewet & WIA BeZaVa Verzuimmanagement Ziektewet, wie kwamen in aanmerking Orgaandonatie No riskpolis Ziekte door zwangerschap

Nadere informatie

Wet Verbetering poortwachter (WvP) uitgewerkt

Wet Verbetering poortwachter (WvP) uitgewerkt - ALGEMENE INFORMATIE- Wet Verbetering poortwachter (WvP) in het kort Dag 1 - verzuimmelding bij uw arbodienst» U meldt het verzuim bij uw arbodienst» Het verzuimbegeleidingsproces start Week 6 - probleemanalyse»

Nadere informatie

Protocol Ziekteverzuim

Protocol Ziekteverzuim Protocol Ziekteverzuim Dit protocol beschrijft de gedragsregels die bij de Hogeschool der Kunsten Den Haag gelden ten aanzien van ziekte en arbeidsongeschiktheid. De gedragsregels zijn in overeenstemming

Nadere informatie

Deskundigenoordeel van UWV

Deskundigenoordeel van UWV uwv.nl werk.nl Deskundigenoordeel van UWV Informatie voor werkgever en werknemer Wilt u meer weten? Kijk voor meer informatie op uwv.nl. Als u daarna nog vragen heeft, bel dan met: UWV Telefoon Werknemers

Nadere informatie

Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters. (Wet BeZaVa)

Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters. (Wet BeZaVa) 8 oktober 2013 Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (Wet BeZaVa) Programma Inleiding Prikkels voor vangnetters en uitbreiding mogelijkheden UWV Prikkels voor werkgevers Eigenrisicodragen

Nadere informatie

Ziek, verzuim, reïntegratie

Ziek, verzuim, reïntegratie Ziek, verzuim, reïntegratie Stappenplan voor de zieke medewerker, de leidinggevende, HR en de bedrijfsarts Tijdsverloop in ZIEKMELDING 1 e kalenderdag meldt zich voor 10.00 uur telefonisch of per e-mail

Nadere informatie

Een kijkje achter de schermen van de WIA

Een kijkje achter de schermen van de WIA Een kijkje achter de schermen van de WIA Even voorstellen Otwin Nonnekes Adviseur Sociale Zekerheid SV Land Röntgenlaan 13 2719 DX Zoetermeer T 079 3634400 info@svland.nl www.svland.nl Wet beperking ziekteverzuim

Nadere informatie

Modernisering Ziektewet

Modernisering Ziektewet Modernisering Ziektewet De Wet BeZaVa staat voor Wet Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid Vangnetters ofwel Modernisering Ziektewet en is ingevoerd per 1 januari 2013. Het doel van deze wet

Nadere informatie

VNV ZorgPortaal. VNV ZorgPortaal Arbo & verzuimbegeleiding. Volledige inzet casemanager. Verzuimapplicatie. Registratie ziek en herstelmeldingen

VNV ZorgPortaal. VNV ZorgPortaal Arbo & verzuimbegeleiding. Volledige inzet casemanager. Verzuimapplicatie. Registratie ziek en herstelmeldingen VNV ZorgPortaal VNV ZorgPortaal Arbo & verzuimbegeleiding Volledige inzet casemanager Verzuimapplicatie Registratie ziek en herstelmeldingen Probleemanalyse en advies bedrijfsarts Opstellen concept Plan

Nadere informatie

Modernisering Ziektewet

Modernisering Ziektewet Modernisering Ziektewet Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (Wet BeZaVa) Rebecca Geerts Werkgeversdienstverlening UWV Programma Prikkels voor vangnetters en uitbreiding mogelijkheden

Nadere informatie

Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (Wet BeZaVa)

Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (Wet BeZaVa) 17 september 2013 Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (Wet BeZaVa) Programma Inleiding Prikkels voor vangnetters en uitbreiding mogelijkheden UWV Prikkels voor werkgevers

Nadere informatie

Verzuimprotocol Werkplan Uitzendbureau

Verzuimprotocol Werkplan Uitzendbureau Verzuimprotocol Werkplan Uitzendbureau Inleiding Voor je ligt het verzuim- en re-integratieprotocol van Werkplan Uitzendbureau. In dit protocol kun je teruglezen wat we van elkaar mogen verwachten wanneer

Nadere informatie

V&VN Arboverpleegkundigen

V&VN Arboverpleegkundigen Dik Roseboom V&VN Arboverpleegkundigen Sociale Zekerheid Van WAO naar WIA Wet verbetering Poortwachter Nieuwe ziektewet Van WAO naar WIA Wijziging regelgeving 2005-2006 1 juli 2004: nieuw schattingsbesluit

Nadere informatie

Ziekteverzuimprotocol

Ziekteverzuimprotocol Ziekteverzuimprotocol. Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Melding van ziekte... 3 3. Beoordeling door de werkgever... 3 4. Bereikbaar zijn en contact houden... 3 5. Ziekmelding tijdens vakantie... 4 6.

Nadere informatie

Model verzuimprotocol

Model verzuimprotocol Model verzuimprotocol 1 Ziekmelding Bij ziekte moet de werknemer zich op de eerste ziektedag telefonisch ziekmelden bij zijn direct leidinggevende. Wordt een werknemer tijdens werktijd

Nadere informatie

Ziektewetmanagement. Voorwaarden ( ) Inhoudsopgave. Ziektewetmanagement 1 van 10

Ziektewetmanagement. Voorwaarden ( ) Inhoudsopgave. Ziektewetmanagement 1 van 10 Ziektewetmanagement Voorwaarden (411.201) Inhoudsopgave pagina 1 Samenvatting 1.1 Begrippen 3 1.2 Wat doet de module Ziektewetmanagement voor u? 3 2 Diensten van de module Ziektewetmanagement 2.1 Wat is

Nadere informatie

Vraag & Antwoord. Modernisering Ziektewet

Vraag & Antwoord. Modernisering Ziektewet Vraag & Antwoord Modernisering Ziektewet Vraag 1 Valt een medewerker met een 0-uren contract onder de BeZaVa (= Modernisering Ziektewet)? De medewerker met een 0-urencontract die ziek uit dienst gaat,

Nadere informatie

Maatwerk in verzuimbegeleiding

Maatwerk in verzuimbegeleiding Maatwerk in verzuimbegeleiding Verzuimpakket Compleet, Basis en Eigen Regie SAZAS dé verzuimspecialist Maatwerk in verzuimbegeleiding Als één van uw werknemers ziek wordt is dat vervelend. Dit raakt direct

Nadere informatie

BROCHURE EEN ZIEKE WERKNEMER

BROCHURE EEN ZIEKE WERKNEMER BROCHURE EEN ZIEKE WERKNEMER Werknemer & werkgever samen aan zet bij arbeidsongeschiktheid EEN ZIEKE WERKNEMER Elke werkgever heeft er wel eens mee te maken: een zieke werknemer. Zowel voor u als uw werknemer

Nadere informatie

Nierpatiënten Vereniging Nederland. Biedt perspectief!

Nierpatiënten Vereniging Nederland. Biedt perspectief! Nierpatiënten Vereniging Nederland Biedt perspectief! PROCEDURE Wet verbetering poortwachter Week 1: ziekmelding bij werkgever en arbodienstverlening. Week 6: probleemanalyse bedrijfsarts (evaluatie/bijstelling

Nadere informatie

Verzuimprotocol Atlas College

Verzuimprotocol Atlas College Verzuimprotocol Atlas College 1. Inleiding Het verzuimbeleid van het Atlas College verwoordt de visie op verzuim en verwijst naar de wettelijke kaders en de doelstellingen. Dit verzuimprotocol geeft aan

Nadere informatie

Voorwaarden Re-integratiemanager Ziektewet. Inhoudsopgave. 1 Begrippen

Voorwaarden Re-integratiemanager Ziektewet. Inhoudsopgave. 1 Begrippen Voorwaarden Re-integratiemanager Ziektewet Met de uitbreidingsmodule Re-integratiemanager Ziektewet heeft u gekozen voor een overeenkomst met de in Mijn Amersfoortse vermelde arbodienst/re-integratiebedrijf.

Nadere informatie

Ik ben ziek Wat nu? Informatie over ziekteverzuim en reïntegratie

Ik ben ziek Wat nu? Informatie over ziekteverzuim en reïntegratie Ik ben ziek Wat nu? Informatie over ziekteverzuim en reïntegratie Vooraf In deze brochure lees je wat je bij ziekteverzuim moet doen. Verzuimen is een vervelende situatie, die niemand wil, maar iedereen

Nadere informatie

Loyalis casemanagement bespaart me tijd en geld. Dienstverlening bij WGA-ERD Verzekering

Loyalis casemanagement bespaart me tijd en geld. Dienstverlening bij WGA-ERD Verzekering Loyalis casemanagement bespaart me tijd en geld Dienstverlening bij WGA-ERD Verzekering Dienstverlening bij WGA-ERD Verzekering Loyalis casemanagement bespaart me tijd en geld U hebt een WGA-ERD verzekering

Nadere informatie

Modernisering Ziektewet. P. (Ploni) Nieboer mr. J.F.H. (Jannet) Terpstra

Modernisering Ziektewet. P. (Ploni) Nieboer mr. J.F.H. (Jannet) Terpstra Modernisering Ziektewet P. (Ploni) Nieboer mr. J.F.H. (Jannet) Terpstra Modernisering Ziektewet Programma 1. toelichting & achtergrond 2. hoe toepassen in de praktijk 20/10/10 2 BeZaWe Wet beperking ziekteverzuim

Nadere informatie

Verzuimbegeleiding bij ERD-ZW. Aandachtspunten voor de bedrijfsarts

Verzuimbegeleiding bij ERD-ZW. Aandachtspunten voor de bedrijfsarts Verzuimbegeleiding bij ERD-ZW Aandachtspunten voor de bedrijfsarts Ziek uit dienst bij een ERD-ZW werkgever >> Aandachtspunten voor de bedrijfsarts Over de rol van de bedrijfsarts bij uitdiensttreding

Nadere informatie

Richtlijnen aanpak verzuim om psychische redenen

Richtlijnen aanpak verzuim om psychische redenen Richtlijnen aanpak verzuim om psychische redenen HR&O november 2014 Opgesteld door: Asja Gruijters, adviseur HR&O 1 1. Inleiding Om te komen tot een integraal PSA-beleid is het belangrijk richtlijnen op

Nadere informatie

UWV Werkgeverscongressen

UWV Werkgeverscongressen UWV Werkgeverscongressen 2018 Loonsancties: Voorkomen is beter dan. Vergewis je van de van toepassing zijnde wet en regelgeving! - WIA Artikel 25. Reïntegratieverplichtingen en verplichte loondoorbetaling

Nadere informatie

Tegenover het recht op ziekengeld staan ook een aantal (op wet- en regelgeving gebaseerde) verplichtingen.

Tegenover het recht op ziekengeld staan ook een aantal (op wet- en regelgeving gebaseerde) verplichtingen. Verzuimprotocol Medewerkers Pay for People U bent werknemer van Pay for People en bent ziek waardoor u niet kunt werken. Het kan ook zijn dat u een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met Pay for People

Nadere informatie

Deskundigenoordeel van UWV. Informatie voor werkgever en werknemer

Deskundigenoordeel van UWV. Informatie voor werkgever en werknemer Deskundigenoordeel van UWV Informatie voor werkgever en werknemer Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij. UWV helpt u om werk te vinden en te houden. Is werken

Nadere informatie

Actualiteiten in het arbeids- en sociale zekerheidsrecht. Modernisering Ziektewet

Actualiteiten in het arbeids- en sociale zekerheidsrecht. Modernisering Ziektewet Actualiteiten in het arbeids- en sociale zekerheidsrecht Modernisering Ziektewet Henriette Sterken Werkgeversrelaties, UWV 28 januari 2014 Modernisering Ziektewet Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid

Nadere informatie

VERZUIMBELEID WIJ DE VENEN VERZUIMPROCOTOL

VERZUIMBELEID WIJ DE VENEN VERZUIMPROCOTOL VERZUIMBELEID WIJ DE VENEN VERZUIMPROCOTOL In het kader van de harmonisatie van het personeelsbeleid van De Woudse Venen en De Veenplas tot nieuw personeelsbeleid voor SPO WIJ de Venen zijn de beide verzuimbeleidsplannen

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Parnassusplein 5 T 070 333

Nadere informatie

Verzuimprotocol Stichting Verenigde Nederlandse Apotheken

Verzuimprotocol Stichting Verenigde Nederlandse Apotheken Wanneer u wegens ziekte niet kunt werken, houdt u zich dan aan de volgende regels. 1. Op tijd ziekmelden Meldt u zich voor aanvang van de werktijd, echter uiterlijk om 09.00 uur s ochtends telefonisch

Nadere informatie

Actualiteiten in het arbeids- en sociale zekerheidsrecht. Modernisering Ziektewet. Henriette Sterken Werkgeversrelaties, UWV 28 januari 2014

Actualiteiten in het arbeids- en sociale zekerheidsrecht. Modernisering Ziektewet. Henriette Sterken Werkgeversrelaties, UWV 28 januari 2014 Actualiteiten in het arbeids- en sociale zekerheidsrecht Modernisering Ziektewet Henriette Sterken Werkgeversrelaties, UWV 28 januari 2014 Modernisering Ziektewet Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid

Nadere informatie

Maatwerk in verzuimbegeleiding

Maatwerk in verzuimbegeleiding Maatwerk in verzuimbegeleiding Verzuimpakket Compleet, Basis en Eigen Regie SAZAS dé verzuimspecialist Maatwerk in verzuimmanagement Als één van uw werknemers ziek wordt is dat vervelend. U bent verantwoordelijk

Nadere informatie

Voorwaarden Arbobegeleiding Ziektewet. Inhoudsopgave. 1 Begrippen

Voorwaarden Arbobegeleiding Ziektewet. Inhoudsopgave. 1 Begrippen Voorwaarden Arbobegeleiding Ziektewet Met de uitbreidingsmodule Arbobegeleiding Ziektewet heeft u gekozen voor een overeenkomst met de op het polisblad vermelde arbodienst. In deze voorwaarden staan de

Nadere informatie

MODULE ZIEKTEWET EIGENRISICODRAGEN

MODULE ZIEKTEWET EIGENRISICODRAGEN MODULE ZIEKTEWET EIGENRISICODRAGEN Voorwaarden die van toepassing zijn bij het afsluiten van het Ziektewetrisico bij Mandaat Assuradeuren, begeleiding door De Verzuimeconoom. Deze module is een aanvulling

Nadere informatie

Ziekteverzuimprotocol

Ziekteverzuimprotocol Ziekteverzuimprotocol Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Melding van ziekte... 2 3. Beoordeling door de werkgever... 2 4. Bereikbaar zijn en contact houden... 3 5. Ziekmelding tijdens vakantie... 3 6.

Nadere informatie

Loonsancties UWV bij tijdelijk dienstverband

Loonsancties UWV bij tijdelijk dienstverband Loonsancties UWV bij tijdelijk dienstverband Verschillen ten opzichte van vast dienstverband Zoals eerder aangegeven worden aan de re-integratie tijdens een tijdelijk dienstverband in beginsel dezelfde

Nadere informatie

Dit is een belangrijke reden voor een duidelijk verzuimreglement. Het reglement moet voor iedereen leesbaar zijn.

Dit is een belangrijke reden voor een duidelijk verzuimreglement. Het reglement moet voor iedereen leesbaar zijn. Verzuimreglement Inleiding De wetgeving (burgerlijk wetboek en de Wet Verbetering Poortwachter) is erop gericht om de zieke medewerker zo snel mogelijk te re-integreren in zijn eigen werk. Als dit niet

Nadere informatie

1. Ziektewet Vangnetregeling voor bepaalde groepen werknemers... 3

1. Ziektewet Vangnetregeling voor bepaalde groepen werknemers... 3 Ziektewet De tijd dat de overheid zorgde voor de Sociale Zekerheid is definitief voorbij. De overheid legt steeds meer taken en verantwoordelijkheden bij werkgevers neer. De regels voor Sociale Zekerheid

Nadere informatie

Ziekteverzuimreglement Inhoud

Ziekteverzuimreglement Inhoud Ziekteverzuimreglement Inhoud 1. Tijdig ziekmelden... 2 2. Verstrekken van informatie... 2 3. Controle... 3 4. Begeleiding door de werkgever... 3 5. Controle en begeleiding door de arbodienst... 3 6. Vakantie

Nadere informatie

Welkom. Sepideh Naiemasa Accountmanager UWV

Welkom. Sepideh Naiemasa Accountmanager UWV Welkom Sepideh Naiemasa Accountmanager UWV Programma Inleiding Prikkels voor vangnetters en uitbreiding mogelijkheden UWV Prikkels voor werkgevers Eigenrisicodragen Ziektewet en WGA www.eerstekamer.nl

Nadere informatie

Richtlijnantwoorden Examen Regie Op Verzuim, deel 2-24 mei /4

Richtlijnantwoorden Examen Regie Op Verzuim, deel 2-24 mei /4 Richtlijnantwoorden Examen Regie Op Verzuim, deel 2-24 mei 2017 1/4 Antwoord vraag 1 a) Een minimale kans op sanctie ondanks dat er stukken ontbreken, want gezien de nieuwe situatie in week 88 is duidelijk

Nadere informatie

Verzuimprotocol Dibevo ZorgPortaal

Verzuimprotocol Dibevo ZorgPortaal Verzuimprotocol Dibevo ZorgPortaal Inhoud Inleiding... 2 Melding van ziekte... 3 Beoordeling door leidinggevende/werkgever... 3 De rol van de bedrijfsarts... 4 Verzuimbegeleiding is niet vrijblijvend...

Nadere informatie

Polisvoorwaarden. Ziektewet Casemanagement en Ziektewet Uitkering en Administratie. Ziektewet Casemanagement, Uitkering & Administratie

Polisvoorwaarden. Ziektewet Casemanagement en Ziektewet Uitkering en Administratie. Ziektewet Casemanagement, Uitkering & Administratie Polisvoorwaarden Ziektewet Casemanagement en Ziektewet Uitkering en Administratie Inleiding Voorwaarden Casemanagement Ziektewet en voorwaarden Ziektewet Uitkering & Administratie In uw polis, de algemene

Nadere informatie

Rechten & Plichten Ziektewetmanagement R&P 411.201

Rechten & Plichten Ziektewetmanagement R&P 411.201 Rechten & Plichten Ziektewetmanagement R&P 411.201 Avéro Achmea Postbus 101 7300 AC Apeldoorn Nederland www.averoachmea.nl 2 Wat wilt u weten? 1 Samenvatting 1.1 Begrippen... 5 1.2 Wat doet de module Ziektewetmanagement

Nadere informatie

Het VeReFi Verzuimbeleid. Inhoud. Whitepaper juni 2013

Het VeReFi Verzuimbeleid. Inhoud. Whitepaper juni 2013 Whitepaper juni 2013 Het VeReFi Verzuimbeleid Het stelsel van sociale zekerheid wordt in Nederland in rap tempo verder afgebouwd. Er lijkt op termijn alleen nog zekerheid voor personen die volledig en

Nadere informatie

Bijzondere Voorwaarden ZW-Eigen risicodragen Model ZW ERD 01 Versie 2015

Bijzondere Voorwaarden ZW-Eigen risicodragen Model ZW ERD 01 Versie 2015 Bijzondere Voorwaarden ZW-Eigen risicodragen Model ZW ERD 01 Versie 2015 De dekking ZW-Eigen risicodragen is een aanvulling op de ziekengeldverzekering. Voor de ziekengeldverzekering gelden de polisvoorwaarden

Nadere informatie

Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa)

Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa) Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa) Ingangsdatum 01-01-2013 en later Stapsgewijze privatisering Ziektewet Ontwikkelingen aantal nieuwe WGA-uitkeringen (in procenten

Nadere informatie

Voorbeeld-reïntegratieprotocol

Voorbeeld-reïntegratieprotocol Dit TNO rapport is gemaakt in opdracht van Sectorfondsen Zorg en Welzijn 1 Voorbeeld-reïntegratieprotocol Beknopte reïntegratieprotocol (m.n. voor kleinere instellingen) TNO rapport 17944/35419.bru/wyn

Nadere informatie

Loondoorbetaling bij ziekte. Informatie voor werknemers

Loondoorbetaling bij ziekte. Informatie voor werknemers Loondoorbetaling bij ziekte Informatie voor werknemers Betaalt uw werkgever uw loon door als u ziek bent? Uw werkgever betaalt maximaal twee jaar uw loon door als u ziek bent. U krijgt tijdens uw ziekte

Nadere informatie

Sancties bij tekortschietende re-integratieverplichtingen

Sancties bij tekortschietende re-integratieverplichtingen Sancties bij tekortschietende re-integratieverplichtingen van werkgever mr. J.M. (Annemarie) Lammers-Sigterman advocaat Kantoor Mr. van Zijl B.V. Korvelseweg 142, 5025 JL Tilburg Postbus 1095, 5004 BB

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Ziek en wat nu

Verzuimprotocol. Ziek en wat nu Verzuimprotocol Ziek en wat nu Inleiding Wie ziek is, wil zo snel mogelijk weer beter worden. Maar als een werknemer ziek wordt heeft niet alleen hij, maar ook zijn werkgever er belang bij dat er sprake

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over eigen risicodrager ZW

Vragen en antwoorden over eigen risicodrager ZW Vraag: Gaat het UWV bij iedere nieuwe ZW-ERD (ongeacht grootte) binnen 6 maanden een bedrijfsbezoek afleggen om te controleren of werkgever voldoet aan verplichtingen? Antwoord: Voor nieuwe eigenrisicodragers

Nadere informatie

Maatwerk in verzuimbegeleiding

Maatwerk in verzuimbegeleiding Maatwerk in verzuimbegeleiding Verzuimpakket Compleet, Basis en Eigen Regie Maatwerk in verzuimbegeleiding Als één van uw werknemers ziek wordt is dat vervelend. Dit raakt direct uw bedrijfsvoering. Als

Nadere informatie

Seminar UBplus 2013 Wijzigingen en BeZaVa 2014. Door Turgut Hefti Patrick Hustinx

Seminar UBplus 2013 Wijzigingen en BeZaVa 2014. Door Turgut Hefti Patrick Hustinx Seminar UBplus 2013 Wijzigingen en BeZaVa 2014 Door Turgut Hefti Patrick Hustinx Ontwikkelingen 2013 en uitdagingen voor de uitzender De politiek Uw inrichting Uw impact Modernisering Ziektewet Modernisering

Nadere informatie

BTN Houten, 25 mei 2016

BTN Houten, 25 mei 2016 BTN Houten, 25 mei 2016 Eigenrisicodragen Publieke of private verzekering? De keuze is aan u Frens Stoffels, Accountmanager Werkgeversdienstverlening Ondernemingsbeleid verzekering re-integratiebeleid

Nadere informatie

Verzuim kansrijk aanpakken

Verzuim kansrijk aanpakken Verzuim kansrijk aanpakken Maarten Jansen Katrien Praet Verzuimsteunpunt 28 september 2016 Het wettelijk systeem: werkgever en werknemer verantwoordelijk voor verzuim Loondoorbetaling Na 2 jaar: WIA -

Nadere informatie

Model verzuimprotocol Informatie voor werkgevers en werknemers

Model verzuimprotocol Informatie voor werkgevers en werknemers Model verzuimprotocol Informatie voor werkgevers en werknemers 1 Ziekmelding Bij ziekte moet de werknemer zich op de eerste ziektedag telefonisch ziekmelden bij zijn direct leidinggevende.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1 Deel 1

Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1 Deel 1 Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1 3 1 Deel 1 Een kort overzicht van het geheel 5 1.1 Inleiding in het wettelijk kader 5 Samenvatting Kader voor inzet en beoordeling van re-integratie inspanningen (Toetsingskader)

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ ARTIKEL 8: VERZUIMPROTOCOL BIJ ZIEKTEVERZUIM

BIJLAGE BIJ ARTIKEL 8: VERZUIMPROTOCOL BIJ ZIEKTEVERZUIM 4 BIJLAGE BIJ ARTIKEL 8: VERZUIMPROTOCOL BIJ ZIEKTEVERZUIM Als u wegens ziekte niet kunt werken, houdt u zich dan aan de volgende regels. 1. Verplichting naleving reglement Het is belangrijk dat u de voorschriften

Nadere informatie

Verzuimprotocol: ziekteverlof aanvragen

Verzuimprotocol: ziekteverlof aanvragen Bij verzuim ligt het accent op wat je nog wel kan. Ziek is ziek, maar betekent niet automatisch dat je niet kunt werken. Ziekteverzuim is minder vrijblijvend en vraagt van werkgever en medewerker meer

Nadere informatie

Ik heb een zieke werknemer. Wat nu?

Ik heb een zieke werknemer. Wat nu? uwv.nl werk.nl Ik heb een zieke werknemer. Wat nu? Informatie voor werkgevers over re-integratie tijdens de eerste twee jaar ziekte en de Ziektewet Wilt u meer weten? Deze brochure geeft algemene informatie

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Ziekteverzuim protocol. 29 januari Officiële uitgave van de gemeente De Ronde Venen

GEMEENTEBLAD. Nr Ziekteverzuim protocol. 29 januari Officiële uitgave van de gemeente De Ronde Venen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente De Ronde Venen Nr. 18861 29 januari 2018 Ziekteverzuim protocol Inleiding Het opstellen van een ziekteverzuimprotocol is een verplichting vanuit de CAO en

Nadere informatie

Ziekteverzuimreglement. Behorende bij het Gezondheidsbeleid bij ziekteverzuim en re-integratie

Ziekteverzuimreglement. Behorende bij het Gezondheidsbeleid bij ziekteverzuim en re-integratie Ziekteverzuimreglement Behorende bij het Gezondheidsbeleid bij ziekteverzuim en re-integratie Uitgifte: Human Resources, unit Organisatie en Zorgopleidingen, 1 januari 2014 1 Inhoudsopgave ziekteverzuimreglement

Nadere informatie

Het 12-jaars risico bij ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Heeft u al nagedacht over het Ziektewet- en WGA-risico voor de komende jaren?

Het 12-jaars risico bij ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Heeft u al nagedacht over het Ziektewet- en WGA-risico voor de komende jaren? Het 12-jaars risico bij ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid Heeft u al nagedacht over het Ziektewet- en WGA-risico voor de komende jaren? 1 De werkgever betaalt de rekening Vanaf 1992: herziening sociale

Nadere informatie

Verzuimreglement. Eigenrisicodrager Ziektewet NBBU - CAO

Verzuimreglement. Eigenrisicodrager Ziektewet NBBU - CAO Verzuimreglement Eigenrisicodrager Ziektewet NBBU - CAO Inhoudsopgave Overzicht contactgegevens 3 1. Inleiding 4 2. De ziekmelding en bereikbaarheid 5 Bereikbaarheid tijdens arbeidsongeschiktheid 3. Re-integratieverplichtingen

Nadere informatie

De financiële gevolgen van verzuim en arbeidsongeschiktheid. Erik Hollander en Alfons Mulder Advocaat en Registercasemanager

De financiële gevolgen van verzuim en arbeidsongeschiktheid. Erik Hollander en Alfons Mulder Advocaat en Registercasemanager De financiële gevolgen van verzuim en arbeidsongeschiktheid Erik Hollander en Alfons Mulder Advocaat en Registercasemanager Vraag: hoeveel procent van de werkgevers weet niet hoeveel ziekteverzuim kost?

Nadere informatie

Verzuimverzekering Eigen Risico in Geld

Verzuimverzekering Eigen Risico in Geld Verzuimverzekering Eigen Risico in Geld Overzicht wijzigingen Aanvullende Voorwaarden Informatie voor de werkgever De oplossing dichtbij De Zeeuwse is uw regionale verzekeringsmaatschappij. Vanuit ons

Nadere informatie

Overzicht vuistregels

Overzicht vuistregels Overzicht vuistregels De zieke werknemer Vuistregels Hieronder staan de praktische vuistregels per betrokken partij gegroepeerd: sollicitant, zieke werknemer, ondernemingsraad, werkgever, arbodienst/bedrijfsarts,

Nadere informatie

Utrechtzorg, 14 april 2015. Financiering van de nieuwe WGA en Ziektewet

Utrechtzorg, 14 april 2015. Financiering van de nieuwe WGA en Ziektewet Financiering van de nieuwe WGA en Ziektewet Steeds weer nieuwe ontwikkelingen Wat is het probleem? Amev Net Achmea als vorig heeft jaar er moest over de 2012 verzekeraar, een voorziening het voormalige

Nadere informatie

Verzuimwijzer voor de medewerker

Verzuimwijzer voor de medewerker Verzuimwijzer voor de medewerker Ik ben ziek. Wat nu? Als je door ziekte of ongeval niet kan werken, meld je je ziek. Vanaf dat moment gelden de afspraken die door de werkgever in samenspraak met de Ondernemingsraad

Nadere informatie

Afdeling Interne Dienstverlening/Unit Personele Administratie van de Dienst Organisatie en Ondersteuning

Afdeling Interne Dienstverlening/Unit Personele Administratie van de Dienst Organisatie en Ondersteuning GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerenveen. Nr. 4351 29 januari 2014 Verzuimprocol gemeente Heerenveen Hoofdstuk 1. Inleiding Op grond van de CAR/UWO, artikel 7:9, lid 5 stelt het college een

Nadere informatie

c. de vergoeding in geld voor wacht- en storingsdienst, gemiddeld per maand over de voorafgaande periode van 12 maanden;

c. de vergoeding in geld voor wacht- en storingsdienst, gemiddeld per maand over de voorafgaande periode van 12 maanden; Hoofdstuk 11 Sociale zekerheid en Pensioen Artikel 11.1 Algemene bepalingen Artikel 11.1.1 Definities In dit hoofdstuk wordt verstaan onder: a. volledig en duurzaam arbeidsongeschikt: is hij/zij die als

Nadere informatie

Als werkgever en werknemer hulp nodig hebben bij de re-integratie Een deskundigenoordeel van UWV

Als werkgever en werknemer hulp nodig hebben bij de re-integratie Een deskundigenoordeel van UWV Als werkgever en werknemer hulp nodig hebben bij de re-integratie Een deskundigenoordeel van UWV UWV Juni 2006 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN

Nadere informatie

Protocol Ziekteverzuim

Protocol Ziekteverzuim Protocol Ziekteverzuim Dit protocol beschrijft de gedragsregels die bij de Hogeschool der Kunsten Den Haag gelden ten aanzien van ziekte en arbeidsongeschiktheid. De gedragsregels zijn in overeenstemming

Nadere informatie