Liturgie. voor de eredienst. waarin de Openbare Geloofsbelijdenis plaats vindt. op zondag 12 april 2015 om uur. in de Goede Herderkerk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Liturgie. voor de eredienst. waarin de Openbare Geloofsbelijdenis plaats vindt. op zondag 12 april 2015 om uur. in de Goede Herderkerk"

Transcriptie

1 Liturgie voor de eredienst waarin de Openbare Geloofsbelijdenis plaats vindt op zondag 12 april 2015 om uur in de Goede Herderkerk Voorganger: Ds. K. Timmerman Ouderling van dienst: Wim Franken Organist / Pianist: Henry van den Top

2 Zingen: OTH 216:1 & 2 1. Heer ik kom tot U neem mijn hart, verander mij, als ik U ontmoet, vind ik rust bij U. Want Heer ik heb ontdekt, dat als ik aan uw voeten ben, trots en twijfel wijken voor de kracht van uw liefde. Houd mij vast, laat uw liefde stromen. Houd mij vast, heel dichtbij uw hart. Ik voel uw kracht en stijg op als een arend dan zweef ik op de wind, gedragen door uw Geest en de kracht van uw liefde. 2. Heer, kom dichterbij dan kan ik uw schoonheid zien en uw liefde voelen, diep in mij. En Heer, leer mij uw wil, zodat ik U steeds dienen kan en elke dag mag leven door de kracht van uw liefde Houd mij vast, laat uw liefde stromen. Houd mij vast, heel dichtbij uw hart. Ik voel uw kracht en stijg op als een arend dan zweef ik op de wind, gedragen door uw Geest en de kracht van uw liefde. Welkom door ouderling Kor Feijen Zingen: Psalm 73:12 & 'k Zal dan gedurig bij U zijn, In al mijn noden, angst en pijn; U al mijn liefde waardig schatten, Wijl Gij mijn rechterhand woudt vatten. Gij zult mij leiden door Uw raad, O God, mijn heil, mijn toeverlaat; En mij, hiertoe door U bereid, Opnemen in Uw heerlijkheid.

3 13. Wien heb ik nevens U omhoog? Wat zou mijn hart, wat zou mijn oog, Op aarde nevens U toch lusten? Niets is er, waar ik in kan rusten. Bezwijkt dan ooit, in bittre smart Of bangen nood, mijn vlees en hart, Zo zult Gij zijn voor mijn gemoed Mijn rots, mijn deel, mijn eeuwig goed. Stil gebed Votum & Groet Zingen: Psalm 139:1 & Niets is, o Oppermajesteit, Bedekt voor Uw alwetendheid; Gij kent mij, Gij doorgrondt mijn daan; Gij weet mijn zitten en mijn staan; Wat ik beraad', of wil betrachten, Gij kent van verre mijn gedachten. 14. Doorgrond m' en ken mijn hart, o Heer'; Is 't geen ik denk niet tot Uw eer? Beproef m' en zie of mijn gemoed Iets kwaads, iets onbehoorlijks voed', En doe mij toch met vaste schreden Den weg ter zaligheid betreden. Geloofsbelijdenis Zingen: Psalm 103:1 & 2 1. Loof, loof den Heer', mijn ziel, met alle krachten; Verhef Zijn Naam, zo groot, zo heilig t' achten; Och, of nu al wat in mij is, Hem preez'! Loof, loof mijn ziel, den Hoorder der gebeden; Vergeet nooit een van Zijn weldadigheden; Vergeet ze niet; 't is God, die z' u bewees. 2. Loof Hem, die u, al wat gij hebt misdreven, Hoeveel het zij, genadig wil vergeven, Uw krankheen kent en liefderijk geneest; Die van 't verderf uw leven wil verschonen, Met goedheid en barmhartigheen u kronen; Die in den nood uw redder is geweest.

4 Gebed om de opening van het Woord van God en de verlichting met de Heilige Geest Schriftlezing: Filippensen 3: Verder, mijn broeders, verblijd u in de Heere. Dezelfde dingen aan u te schrijven is mij niet onaangenaam en het geeft u zekerheid. 2. Let op de honden, let op de slechte arbeiders, let op de versnijdenis. 3. Want wij zijn de besnijdenis, wij die God in de Geest dienen en in Christus Jezus roemen en niet op het vlees vertrouwen. 4. Hoewel ik reden heb om ook op het vlees te vertrouwen; als iemand anders denkt te kunnen vertrouwen op het vlees, ik nog meer: 5. Besneden op de achtste dag, uit het geslacht van Israël, van de stam Benjamin, een Hebreeër uit de Hebreeën, wat de wet betreft een Farizeeër, 6. Wat ijver betreft een vervolger van de gemeente, wat de rechtvaardigheid betreft die in de wet is, onberispelijk. 7. Maar wat voor mij winst was, dat heb ik om Christus' wil als schade beschouwd. 8. Ja, beslist, ik beschouw ook alles als schade vanwege de voortreffelijkheid van de kennis van Christus Jezus, mijn Heere, om Wie ik dat alles als schade ervaren heb. En ik beschouw het als vuiligheid, opdat ik Christus mag winnen, 9. E in Hem gevonden word, niet met mijn rechtvaardigheid, die uit de wet is, maar die door het geloof in Christus is, namelijk de rechtvaardigheid uit God door middel van het geloof; 10. Opdat ik Hem mag kennen, en de kracht van Zijn opstanding en de gemeenschap met Zijn lijden, doordat ik aan Zijn dood gelijkvormig word, 11. Om hoe dan ook te komen tot de opstanding van de doden. 12. Niet dat ik het al verkregen heb of al volmaakt ben, maar ik jaag ernaar om het ook te grijpen. Daartoe ben ik ook door Christus Jezus gegrepen. 13. Broeders, ikzelf denk niet dat ik het gegrepen heb, 14. Maar één ding doe ik: vergetend wat achter is, mij uitstrekkend naar wat voor is, jaag ik naar het doel: de prijs van de roeping van God, die van boven is, in Christus Jezus. Collecte Zingen: LvdK 78:1 & 2 1. Laat me in U blijven, groeien, bloeien, O Heiland die de wijnstok zijt! Uw kracht moet in mij overvloeien, Of 'k ben een wis verderf gewijd. Doorstroom, beziel en zegen mij, Opdat ik waarlijk vruchtbaar zij!

5 2. Ik kan mijzelf geen wasdom geven: Niets kan ik zonder U, o Heer! In uw gemeenschap kiemt er leven En levensvolheid meer en meer! Uw Geest moet in mij uitgestort: De rank die U ontvalt, verdort. Preek Zingen: OTH 160:1 & 2 1. U bent de God die roept, Mijn hart en leven zoekt, Die mij gevonden heeft; Het eeuwig leven geeft. Als aan U toegewijd, Mijn hart en mond belijdt: Ja, Jezus is mijn Heer; Dan kniel ik voor U neer. Ik heb jou gekozen, Opgedragen om mijn weg te gaan. In Mij blijvend vrucht te dragen, Ga dan in mijn Naam. Heer, wij zeggen ja en amen, Brengen U daarvoor de eer. Wij belijden allen samen; Jezus onze Heer. 2. Mijn Jezus, geef mij kracht, Als ik uw hulp verwacht; Voltooi in mij uw werk En maak in zwakheid sterk. Als U mijn wegen leidt, In moeite en in strijd, Houd ik gelovig stand; Heer, neem me bij de hand. Blijf in mijn liefde, alle dagen; In liefde voor elkaar. Wat je de Vader ook wilt vragen, Vraag het in mijn Naam.

6 Heer, wij zeggen ja en amen, Brengen U daarvoor de eer. Wij belijden allen samen; Jezus onze Heer. Formulier voor de Openbare Geloofsbelijdenis Gemeente des Heeren, enige broeders en zusters verlangen nu in uw midden persoonlijk en openlijk belijdenis van het geloof af te leggen, opdat zij mogen delen in de volle gemeenschap van de kerk. Zij worden hierdoor tot het Heilig Avondmaal toegelaten en dragen medeverantwoordelijkheid voor de opbouw van de gemeente van Christus. Wij geloven en belijden dat God in Christus Zijn kinderen vergadert uit alle rassen en volken en hen verenigt tot één lichaam, waarvan Jezus Christus het hoofd is en wij de leden zijn. In de Heilige Doop wordt ons betuigd en verzegeld, dat wij in Gods genadeverbond opgenomen zijn. Daarom behoren wij als leden van Christus gemeente gedoopt te zijn. Daarmee dragen wij Zijn merk- en veldteken. In het Heilig Avondmaal, waar Christus ons brood en wijn geeft als tekenen en zegelen van Zijn gekruisigd lichaam en Zijn vergoten bloed, verbindt Hij ons telkens opnieuw tot de waarachtige gemeenschap met Zichzelf en met elkaar. Zo verenigd met Christus, zijn wij geroepen met woord en daad Hem te belijden als Heere en Heiland, en Gods Koninkrijk te verkondigen en te verwachten. De kerkenraad heeft, na gevraagd te hebben naar uw geloof en kennis van de waarheid, met vertrouwen en blijdschap in uw voornemen toegestemd. Daarom verzoek ik u, broeders en zusters, die nu belijdenis van het geloof wilt afleggen, op te staan en in dankbare gehoorzaamheid aan de Heilige Schrift en in gemeenschap met de belijdenis van de vaderen te antwoorden op de volgende vragen: Ten eerste: Belijdt u te geloven in God, de Vader, de Almachtige, Schepper van hemel en aarde, en in Jezus Christus, Zijn eniggeboren Zoon, onze Heere, en in de Heilige Geest? Ten tweede: Aanvaardt u de roeping om, als lid van de gemeente, die God Zich in Christus tot het eeuwige leven verkoren heeft, door Zijn genade tegen de zonde en de duivel te strijden, uw Heiland te volgen in leven en sterven, Hem te belijden voor de mensen en met blijdschap te arbeiden in Zijn Koninkrijk? Ten derde: Wilt u, in de gemeenschap van de Protestantse Kerk in Nederland en onder haar opzicht, getrouw zijn onder de bediening van het Woord en de sacramenten, volharden in het gebed en het lezen van de Heilige Schrift, en wilt u met de u geschonken gaven meewerken aan de opbouw van de gemeente van Christus?

7 Beantwoording van de belijdenisvragen Onder handoplegging wordt een tekst meegegeven Anne Maria van den Brink Willem van t Hol Margaretha Lydia van t Hol-Romijn Jordy Hoolwerf Sanne Hoolwerf-Blankenstijn Hendrik William Kas Jannetje Kas-van de Goor Lennart Luchtenberg Joëlle Immanuëlle Maria Petri Anna Wassenaar Bediening van de Heilige Doop Jordy Hoolwerf Joëlle Immanuëlle Maria Petri Uit kracht van uw doop en als gevolg van uw persoonlijke belijdenis van het geloof, verklaren wij u, in de gemeenschap van de Kerk van Christus, tot belijdende leden van de Protestantse Kerk in Nederland en nodigen u tot de tafel des Heeren. De God van alle genade, Die u in Christus geroepen heeft tot Zijn eeuwige heerlijkheid, Hij zal u volmaken, bevestigen, sterken en grondvesten. Hem zij de kracht in alle eeuwigheid. Amen [1 Petr. 5:10,11]. De nieuwe belijdende leden zingen 1. Heer, wijs mij uw weg En leid mij als een kind Dat heel de levensweg Slechts in U richting vindt. Als mij de moed ontbreekt Om door te gaan, Troost mij dan liefdevol en moedig mij weer aan. 2. Heer, leer mij uw weg, Die zuiver is en goed. Uw woord is onderweg Als een lamp voor mijn voet. Als mij het zicht ontbreekt,

8 Het donker is, Leid mij dan op uw weg, de weg die eeuwig is. 3. Heer, leer mij uw wil Aanvaarden als een kind Dat blindelings en stil U vertrouwt, vrede vindt. Als mij de wil ontbreekt Uw weg te gaan, Spreek door uw Woord en Geest mijn hart en leven aan. Wij zingen de nieuwe belijdende leden staande toe 4. Heer toon mij uw plan; Maak door uw Geest bekend Hoe ik U dienen kan En waarheen U mij zendt. Als ik de weg niet weet, De hoop opgeef, Toon mij dat Christus heel mijn weg gelopen heeft. Geliefde broeders en zusters in de Heere, nu u door uw belijdenis in alle voorrechten van het lidmaatschap van de Kerk van Christus delen mag, bedenkt te allen tijde dat u medeburgers van de heiligen bent en huisgenoten van God, gebouwd op het fundament van de apostelen en profeten, terwijl Jezus Christus Zelf de hoeksteen is; in Hem wordt ook u mede gebouwd tot een woonstede van God in de Geest [Ef. 2:19-22]. Gemeente van Jezus Christus, nu u de belijdenis van deze broeders en zusters hebt gehoord (en getuige geweest bent van de doop) en hun toelating tot het Heilig Avondmaal hebt vernomen, bevelen wij hen aan in uw liefde en zorg, als leden, die met ons één zijn in de Heere. Gedenk de woorden van onze Heere Jezus Christus: Een nieuw gebod geef Ik u, namelijk dat u elkaar liefhebt; zoals Ik u liefgehad heb, moet u ook elkaar liefhebben. Hierdoor zullen allen inzien dat u Mijn discipelen bent: als u liefde onder elkaar hebt [Johannes 13:34, 35]. Dankgebed en voorbede Zingen: Psalm 89:7 & 8 7. Hoe zalig is het volk, dat naar Uw klanken hoort! Zij wandlen, Heer', in 't licht van 't Goddlijk Aanschijn voort; Zij zullen in Uw Naam zich al den dag verblijden; Uw goedheid straalt hun toe; Uw macht schraagt hen in 't lijden, Uw onbezweken trouw zal nooit hun val gedogen, Maar Uw gerechtigheid hen naar Uw woord verhogen.

9 8. Gij toch, Gij zijt hun roem, de kracht van hunne kracht; Uw vrije gunst alleen wordt d' ere toegebracht; Wij steken 't hoofd omhoog en zullen d' eerkroon dragen Door U, door U alleen, om 't eeuwig welbehagen, Want God is ons ten schild in 't strijdperk van dit leven, En onze Koning is van Isrels God gegeven. Zegen

Liturgie. voor de eredienst. waarin de Openbare Geloofsbelijdenis plaats vindt. op zondag 13 april 2014 om uur. in de Goede Herderkerk

Liturgie. voor de eredienst. waarin de Openbare Geloofsbelijdenis plaats vindt. op zondag 13 april 2014 om uur. in de Goede Herderkerk Liturgie voor de eredienst waarin de Openbare Geloofsbelijdenis plaats vindt op zondag 13 april 2014 om 16.45 uur in de Goede Herderkerk Voorganger: Ds. K. Timmerman Ouderling van dienst: Bertus van den

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 9 augustus Grote Kerk uur ~ wijkgemeente Markus

Orde van dienst voor zondag 9 augustus Grote Kerk uur ~ wijkgemeente Markus Orde van dienst voor zondag 9 augustus 2015 Grote Kerk 18.30 uur ~ wijkgemeente Markus Voorganger: ds. J. van Meerveld Organist: Simon Marbus Koster: Hans van de Goor Orgelspel Welkom en afkondigingen

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondag 27 maart 2016 (1 e Paasdag), aanvang in de Hervormde Kerk te Den Ham

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondag 27 maart 2016 (1 e Paasdag), aanvang in de Hervormde Kerk te Den Ham Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondag 27 maart 2016 (1 e Paasdag), aanvang 19.00 in de Hervormde Kerk te Den Ham Voorganger: Ouderling van dienst: Ds. W.L. Dekker, Kampen Janneke Schutmaat Afkondigingen

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Klaaswaal

Hervormde Gemeente Klaaswaal Hervormde Gemeente Klaaswaal Orde van dienst voor de eredienst op 14 april 2019 in de Hervormde Kerk te Klaaswaal In deze dienst leggen openbare belijdenis van het geloof af: Adriaan Jacob Jan van Dijk

Nadere informatie

Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 13 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3 en wijk 5

Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 13 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3 en wijk 5 Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 13 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3 en wijk 5 13 april 2014 Oude Kerk in Barneveld Predikant: ds. M. P. D. Barth Organist/pianist: R.

Nadere informatie

Orde van dienst. voor de. Openbare geloofsbelijdenis. van

Orde van dienst. voor de. Openbare geloofsbelijdenis. van Orde van dienst voor de Openbare geloofsbelijdenis van Colin Bakelaar Willem Breugem Ilona Kuijt Asaf Verstoep Marijke van Voorthuizen Wilma van Voorthuizen Gerrit Flier Priscilla Rozema zondag 6 april

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Schriftlezing: Hebreeën 10 vers 19 t/m 25 Psalm 122 vers 1 en 3 (Nieuwe Berijming) Tien Geboden des Heeren vers 1 Psalm 143 vers 2 en 8 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

met Christus verbonden

met Christus verbonden Liturgie voor de ochtenddienst op de 5 e lijdenszondag - zondag 18 maart 2012 - in de Grote of Andreaskerk te Hattem In deze dienst belijden Betje Hendriana Aaltje (Bettina) Dirksen, Jacob Johannes (Jacob)

Nadere informatie

Liturgie voor de eredienst waarin de Hervormde gemeente van Siddeburen Steendam Tjuchem en ds.w.v.d.wind afscheid van elkaar nemen wegens emeritaat

Liturgie voor de eredienst waarin de Hervormde gemeente van Siddeburen Steendam Tjuchem en ds.w.v.d.wind afscheid van elkaar nemen wegens emeritaat Liturgie voor de eredienst waarin de Hervormde gemeente van Siddeburen Steendam Tjuchem en ds.w.v.d.wind afscheid van elkaar nemen wegens emeritaat Thema : Gekend worden met Goddelijke liefde Siddeburen

Nadere informatie

Voorganger: Jolanda Aantjes Begeleiding: Band True Colors Jeugdkring; Connect en enkele gemeenteleden

Voorganger: Jolanda Aantjes Begeleiding: Band True Colors Jeugdkring; Connect en enkele gemeenteleden M.m.v.: Voorganger: Jolanda Aantjes Begeleiding: Band True Colors Jeugdkring; Connect en enkele gemeenteleden WELKOM door de ambtsdrager van dienst LIED Opw. 219 Juicht, aarde! Juicht alom de Heer. Juicht,

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 5 juli 2015 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur

Orde van dienst voor zondag 5 juli 2015 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur Orde van dienst voor zondag 5 juli 2015 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur Voorganger: ds. J. van Meerveld Organist: Simon Marbus Koster: Bert de Bruin Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Psalm

Nadere informatie

Verkondiging Lied: Gezang 477 Geloofsbelijdenis Lied: Gezang 95:3 Gebed Inzameling van de gaven Lied: Psalm 33: 7,8 (NB) Zegen

Verkondiging Lied: Gezang 477 Geloofsbelijdenis Lied: Gezang 95:3 Gebed Inzameling van de gaven Lied: Psalm 33: 7,8 (NB) Zegen Liturgie zondagavond 1 mei 2016 Binnenkomst kerkenraad Muzikale inleiding Welkom en mededelingen Lied: Op Toonhoogte 216 Stil gebed Bemoediging en Groet Lied: Psalm 89: 6,8 (NB) Gebed Schriftlezing: Efeziërs

Nadere informatie

Ontmoetingskerk zondag 21 juni Belijdenisdienst Liefde sluit angst uit

Ontmoetingskerk zondag 21 juni Belijdenisdienst Liefde sluit angst uit Ontmoetingskerk zondag 2 juni 205 - Belijdenisdienst Liefde sluit angst uit In deze dienst leggen Anne Gouw, Jacoline Hamerpagt-Baerveldt, Irma Hoek-Bot, Lilian de Korte-Keesmaat, Terry Renneke en Carly

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. T. van Blijderveen (Hardinxveld-Giessendam)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. T. van Blijderveen (Hardinxveld-Giessendam) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. T. van Blijderveen (Hardinxveld-Giessendam) Schriftlezing: Johannes 15 vers 1 t/m 17 Lied 171 vers 1 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 139 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm

Nadere informatie

Zondag 15 mei 2015 Belijdenisdienst 1 e pinksterdag

Zondag 15 mei 2015 Belijdenisdienst 1 e pinksterdag Zondag 15 mei 2015 Belijdenisdienst 1 e pinksterdag Voorganger: Ds. H Stolk Muzikale medewerking True Colors Welkom door de ouderling van dienst Tekst Val Een pad langs afgronden, zal ik het redden? Van

Nadere informatie

Van harte welkom! Morgendienst Samenzang. Psalm 27 (Nieuwe Berijming)

Van harte welkom! Morgendienst Samenzang. Psalm 27 (Nieuwe Berijming) Morgendienst 7 juli 2019 Van harte welkom! Van harte welkom! Mededelingen: Volgende diensten: Zondagmorgen 14 juli gaat om 9.30 ds. M.H. Vastenhoutvoor. Voorganger: Ds. M.C. Stehouwer Organist: Wim Vos

Nadere informatie

Onder orgelspel komen de belijdeniscatechisanten

Onder orgelspel komen de belijdeniscatechisanten Onder orgelspel komen de belijdeniscatechisanten binnen. Welkom en bekendmakingen Voorzang, schoolpsalm Ps. 73:13 Wien heb ik nevens U omhoog? Wat zou mijn hart, wat zou mijn oog, Op aarde nevens U toch

Nadere informatie

Liturgie. 20 maart 2016. Hervormde Wijkgemeente Bethlehemkerk Den Haag. Predikant: ds. L.J. Vogelaar

Liturgie. 20 maart 2016. Hervormde Wijkgemeente Bethlehemkerk Den Haag. Predikant: ds. L.J. Vogelaar Liturgie 20 maart 2016 Hervormde Wijkgemeente Bethlehemkerk Den Haag Predikant: ds. L.J. Vogelaar Organist: Aarnoud de Groen Ouderling van dienst: Arie Jan van t Zelfde In deze dienst doen Koos Breen,

Nadere informatie

Eredienst 4 maart uur Voorganger: ds. M.J. Oldenhuis

Eredienst 4 maart uur Voorganger: ds. M.J. Oldenhuis Eredienst 4 maart 2018 16.30 uur Voorganger: ds. M.J. Oldenhuis Liturgie Votum / zegengroet Gezang 107: 1, 2, 3, 4 Gebed Lukas 5: 27-39 Liedboek 446: 1, 2, 3, 4 = NLB 512 Lukas 5: 36-39 Preek Liedboek

Nadere informatie

29 oktober uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar

29 oktober uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar 29 oktober 2017 17.00 uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar Votum en groet GK gezang 163 (Ik bouw op U) Lezing: Joz. 1,1-11 GK psalm 105,20.21 Preek Opw. 687 (Heer,

Nadere informatie

Liturgie voor de eredienst op zondag 14 juli 2019 om 09:30 in de Nieuwe Kerk Voorganger: ds. C. van de Scheur te Eemnes.

Liturgie voor de eredienst op zondag 14 juli 2019 om 09:30 in de Nieuwe Kerk Voorganger: ds. C. van de Scheur te Eemnes. Liturgie voor de eredienst op zondag 14 juli 2019 om 09:30 in de Nieuwe Kerk Voorganger: ds. C. van de Scheur te Eemnes. Zingen: Psalm 84 (Nieuwe Berijming), vers 1. 1 Hoe lieflijk, hoe goed is mij, Heer,

Nadere informatie

12 november uur PF de Boer orgel: Harry Kroeske / piano: Geert Burgler schriftlezing: Mijndert Blijdorp

12 november uur PF de Boer orgel: Harry Kroeske / piano: Geert Burgler schriftlezing: Mijndert Blijdorp 12 november 2017 17.00 uur PF de Boer orgel: Harry Kroeske / piano: Geert Burgler schriftlezing: Mijndert Blijdorp Votum en Vredegroet. GK gezang 171: 1 Wees stil voor het aangezicht van God Gebed. Bijbellezing:

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 22 februari 2014 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur THEMADIENST: Meer dan genoeg geloven in afhankelijkheid

Orde van dienst voor zondag 22 februari 2014 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur THEMADIENST: Meer dan genoeg geloven in afhankelijkheid Orde van dienst voor zondag 22 februari 2014 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur THEMADIENST: Meer dan genoeg geloven in afhankelijkheid Luisteren naar God Voorganger: ds. H.L. Versluis Orgel: Simon

Nadere informatie

Vast en Zeker! Voorganger: ds. W. Westland Organist: Arjan Kuiper

Vast en Zeker! Voorganger: ds. W. Westland Organist: Arjan Kuiper Vast en Zeker! Voorganger: Organist: ds. W. Westland Arjan Kuiper Orgelspel Psalm 118 vers 1 en 7 Stil gebed Mededelingen Laat ieder 's HEEREN goedheid loven; Want goed is d' Oppermajesteit; Zijn goedheid

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Lukas 11 vers 1 t/m 13 Psalm 100 vers 1 (Schoolpsalm) Lied 442 (Op Toonhoogte) Psalm 103 vers 1 en 2 Psalm 105 vers 5 Psalm 134 vers

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Kolossenzen 2 vers 8 t/m 15 Kolossenzen 2 vers 20 t/m 3 vers 4 Psalm 86 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 87 vers 3, 4 en 5 Lied 456 vers 1

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Jeremia 52 vers 31 t/m 34 Kolossenzen 3 vers 1 t/m 17 Lied 323 vers 1 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 73 vers 12 (Schoolpsalm) Gezang 1 vers

Nadere informatie

Alles geef ik U! : Roelof van Middendorp

Alles geef ik U! : Roelof van Middendorp Alles geef ik U! Liturgie van de dienst op dankdag met de leerlingen van de hervormde basisscholen op woensdag 7 november 2018 om 10.45 uur in de Oude Kerk van Barneveld. Voorganger Ouderling van dienst

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Jeremia 52 vers 31 t/m 34 Kolossenzen 3 vers 1 t/m 17 Lied 323 vers 1 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 73 vers 12 (Schoolpsalm) Gezang 1 vers

Nadere informatie

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag 24 mei 2015, 17.00 uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag Zingen: Gez. 145 : 1 4 Gesproken verwachting, groet Zingen: Ps. 67 : 1, 2 Gebed Schriftlezing: Johannes 15 : 26 16 : 16 Zingen: Gez. 106 :

Nadere informatie

Lezen : Kolossenzen 3 : 5-25 Tekst : Kolossenzen 3 : 17. Opwekking 407 Lied 78 : 1 en 2 Lied 78 : 3 en 4 Gezang 106 : 2, 3 en 4 NLB 416 Opwekking 710

Lezen : Kolossenzen 3 : 5-25 Tekst : Kolossenzen 3 : 17. Opwekking 407 Lied 78 : 1 en 2 Lied 78 : 3 en 4 Gezang 106 : 2, 3 en 4 NLB 416 Opwekking 710 Lezen : Kolossenzen 3 : 5-25 Tekst : Kolossenzen 3 : 17 Opwekking 407 Lied 78 : 1 en 2 Lied 78 : 3 en 4 Gezang 106 : 2, 3 en 4 NLB 416 Opwekking 710 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer,

Nadere informatie

Welkom in deze kerkdienst in de Oude Kerk van de Hervormde Gemeente Lunteren.

Welkom in deze kerkdienst in de Oude Kerk van de Hervormde Gemeente Lunteren. Belijdenisdienst Op zondag 9 juni 2019 om 18.30 uur Hervormde Gemeente Lunteren In de Oude Kerk Predikant: Ds.H.M. Burggraaf Orgel: Geerling Schipper Thema: Overtuigd door de Geest van Christus Welkom

Nadere informatie

Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016

Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016 Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016 We luisteren naar: Zie hoe Jezus lijdt voor mij (Sela) Zie hoe Jezus biddend strijdt met de pijn, verlatenheid. Zo alleen, verwond roept Hij: Mijn God, waarom

Nadere informatie

HERVORMDE GEMEENTE WOUDENBERG

HERVORMDE GEMEENTE WOUDENBERG HERVORMDE GEMEENTE WOUDENBERG LITURGIE OPENBARE BELIJDENIS VAN HET GELOOF 7 APRIL 2019 16:00 UUR Afkondigingen Voorzang: Psalm 25: 2 en 7 HEER, ai, maak mij Uwe wegen, Door Uw woord en Geest bekend; Leer

Nadere informatie

Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken.

Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken. Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken. Welkom Mededelingen namens de Kerkenraad Aanvangslied: Opwekking 167:

Nadere informatie

Liturgie Biddag woensdag uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope. Thema: wat vraag jij?

Liturgie Biddag woensdag uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope. Thema: wat vraag jij? Liturgie Biddag woensdag 13-03-2019 19.30 uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope Thema: wat vraag jij? Zingen: Breng ons samen Sela Zingen: In U weet ik wie ik ben -

Nadere informatie

Thema: Een goed gesprek

Thema: Een goed gesprek Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e adventzondag, zondag 3 december 2017, in de Hervormde gemeente te Den Ham. Aanvang: 10.00 uur. Thema: Een goed gesprek Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling van

Nadere informatie

Liturgie. voor de eredienst. waarin de Openbare Geloofsbelijdenis plaats vindt. op zondag 20 maart 2016 om 16.45 uur. in de Goede Herderkerk

Liturgie. voor de eredienst. waarin de Openbare Geloofsbelijdenis plaats vindt. op zondag 20 maart 2016 om 16.45 uur. in de Goede Herderkerk Liturgie voor de eredienst waarin de Openbare Geloofsbelijdenis plaats vindt op zondag 20 maart 2016 om 16.45 uur in de Goede Herderkerk Voorganger: Ds. K. Timmerman Ouderling van dienst: Berend Slijkhuis

Nadere informatie

Orgelspel. Binnenkomst kerkenraad en mededelingen. Zingen intochtslied psalm 105:1

Orgelspel. Binnenkomst kerkenraad en mededelingen. Zingen intochtslied psalm 105:1 Liturgie overstapdienst 7 juli 2019 Centrumkerk, Geldermalsen Voorganger: ds. C.M. Blokland - den Hertog Ouderling van dienst: mw. C. Maas Organist: dhr. J. Rodermans Orgelspel Binnenkomst kerkenraad en

Nadere informatie

Eredienst zondag 21 januari 16:30 Voorganger: ds. W.B. van der Wal. Mededelingen Votum / zegengroet Gezang 165 Gebed

Eredienst zondag 21 januari 16:30 Voorganger: ds. W.B. van der Wal. Mededelingen Votum / zegengroet Gezang 165 Gebed Eredienst zondag 21 januari 16:30 Voorganger: ds. W.B. van der Wal Mededelingen Votum / zegengroet Gezang 165 Gebed Viering Heilig Avondmaal Lezen: formulier 5 Geloofsbelijdenis van Nicea Psalm 68: 8 Viering

Nadere informatie

Liturgie belijdenisdienst 2016

Liturgie belijdenisdienst 2016 Liturgie belijdenisdienst 2016 Zondag 10 april 2016 Organist:Patrick v/d Linden Predikant:Ds.J.H. Lammers Wilhelminakerk-Slikkerveer Welkom in de strijd Orgelspel Samenzang: Psalm 122 vers 1 (staande)

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Handelingen 2 vers 37 t/m 47 Lied 160 vers 1 en 2 Psalm 67 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 31 vers 11, 12 en 17 Psalm 139 vers 1, 2 en 3 (Nieuwe

Nadere informatie

Liturgie zondag 21 mei 2017

Liturgie zondag 21 mei 2017 Liturgie zondag 21 mei 2017 Bevestiging ambtsdrager ouderling : dhr R.M.C. Udo en afscheid ambtsdragers ouderling : dhr E.H. Stoffer ouderling-kerkrentmeester : dhr. M. van Os Voorganger Organist Ouderling

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 september 2017, uur in de Hervormde Kerk te Den Ham. In deze dienst ontvangt.

Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 september 2017, uur in de Hervormde Kerk te Den Ham. In deze dienst ontvangt. Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 september 2017, 10.00 uur in de Hervormde Kerk te Den Ham In deze dienst ontvangt Noah Pasman het teken en zegel van Gods genadeverbond. Voorganger: Ouderling van

Nadere informatie

In deze dienst wordt belijdenis van het geloof afgelegd door:

In deze dienst wordt belijdenis van het geloof afgelegd door: Liturgie voor de eredienst op zondag 9 april 2017 in De Hoeksteen te Rijssen In deze dienst wordt belijdenis van het geloof afgelegd door: Bianca Averink Arnold Averink Jan Hendrikus Wouter Baan Janna

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN MISSIONAIRE DIENAREN DES WOORDS. Gemeente van onze Here Jezus Christus,

FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN MISSIONAIRE DIENAREN DES WOORDS. Gemeente van onze Here Jezus Christus, FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN MISSIONAIRE DIENAREN DES WOORDS Gemeente van onze Here Jezus Christus, Inleiding Onderwijzing Openb. 5 : 9 Joh. 3 : 16, 17 Joh. 10 : 11, 12 Hand. 2 : 39 Joh. 10 : 16 Joh.

Nadere informatie

Eredienst 3 september uur Voorganger: ds. G. den Broeder

Eredienst 3 september uur Voorganger: ds. G. den Broeder Eredienst 3 september 16.30 uur Voorganger: ds. G. den Broeder Liturgie Votum / zegengroet Gezang 171 Gebed Exodus 30: 17-21 Gezang 158 Preek Opwekking 389 Avondmaal (formulier IV) Geloofsbel. Gezang 179b

Nadere informatie

Lezen : Johannes 14: 1-9. Opwekking 25 Gezang 156 EL 459 Opwekking 687 Gezang 28 Opwekking 710

Lezen : Johannes 14: 1-9. Opwekking 25 Gezang 156 EL 459 Opwekking 687 Gezang 28 Opwekking 710 Lezen : Johannes 14: 1-9 Opwekking 25 Gezang 156 EL 459 Opwekking 687 Gezang 28 Opwekking 710 Kumba Ya my Lord Kom bij ons o Heer, kom bij ons Kom bij ons o Heer, kom bij ons Kom bij ons o Heer, kom

Nadere informatie

LEVEN IN DE GEEST. 10 juni :00 / 10:30

LEVEN IN DE GEEST. 10 juni :00 / 10:30 LEVEN IN DE GEEST 10 juni 2018 9:00 / 10:30 Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: H.H. Hilbers / Gea van Maanen Organist: Lydia van den Broek Lector: Thea Bos / Henny Pauw Koster: A. van den Bor / N.

Nadere informatie

Ontmoetingskerk zondag 10 februari Doopdienst

Ontmoetingskerk zondag 10 februari Doopdienst Ontmoetingskerk zondag 0 februari 09 - Doopdienst In deze dienst wordt Yara Jonas gedoopt Ik ben erbij voorganger: ds. Hans van Walsum lector: Teuni de Kok organist: Sjaak Kreeft m.m.v. de muziekgroep

Nadere informatie

Van harte welkom! Avonddienst Samenzang. Psalm 43: 3 en 5 (Nieuwe Berijming)

Van harte welkom! Avonddienst Samenzang. Psalm 43: 3 en 5 (Nieuwe Berijming) Avonddienst 2 juni 2019 Van harte welkom! Van harte welkom! Mededelingen: Volgende diensten: Zondag 9 juni is het Pinksteren. Dan gaat om 9.30 ds. M.H. Vastenhout voor. Voorganger: G. van der Linden (Waalwijk)

Nadere informatie

G E D REVEN DO OR DE GEEST

G E D REVEN DO OR DE GEEST G E D REVEN DO OR DE GEEST VRIEND OF KNECHT 6 mei 2018 9:00 / 10:30 uur ANDREASKERK PUTTEN Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling van dienst: Aalt Bos / Jannie Torsius Organist: Ans Kuus Lector: Thea

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 29 oktober, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 29 oktober, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 29 oktober, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Ds. G. de Goeijen Lied: Psalm 19, 3 en 5 (NB) 3. Volmaakt is 's Heren

Nadere informatie

Wijkgemeente Noord Bevestiging ambtsdrager in de Oude Kerk, zondag 3 juni 2018 om uur

Wijkgemeente Noord Bevestiging ambtsdrager in de Oude Kerk, zondag 3 juni 2018 om uur Wijkgemeente Noord Bevestiging ambtsdrager in de Oude Kerk, zondag 3 juni 2018 om 18.00 uur Voorganger: Organist: Ds. B.C. Haverkamp Arjan Versluis Orgelspel Orde van dienst Binnenkomst kerkenraad Welkom

Nadere informatie

Oude Kerk. De Geest van aanneming tot kinderen! Eerste Pinksterdag. Liturgie Belijdenisdienst. Thema: Hervormde Gemeente Huizen

Oude Kerk. De Geest van aanneming tot kinderen! Eerste Pinksterdag. Liturgie Belijdenisdienst. Thema: Hervormde Gemeente Huizen Hervormde Gemeente Huizen Oude Kerk zondag 24 mei 2015 9.30 uur Eerste Pinksterdag Liturgie Belijdenisdienst Thema: De Geest van aanneming tot kinderen! Voorganger: Ds. P.M. van 't Hof Organist: Paul Joosse

Nadere informatie

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (3)

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (3) Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (3) Presentatie Gemeente van onze Heer Jezus Christus, N.N. en N.N. hebben te kennen gegeven dat ze hun zoon/dochter N.N.

Nadere informatie

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan volwassenen die zich bij de kerk voegen

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan volwassenen die zich bij de kerk voegen Formulier om de christelijke doop te bedienen aan volwassenen die zich bij de kerk voegen Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld.

Nadere informatie

Lezen : Galaten 5 : Tekst : Galaten 5 : 16 en 18. Psalm 113 : 1 en 2 NLB 310 Lied 95 : 1 Lied 95 : 2 en 3 Opwekking 687 Lied 481 : 1 en 2

Lezen : Galaten 5 : Tekst : Galaten 5 : 16 en 18. Psalm 113 : 1 en 2 NLB 310 Lied 95 : 1 Lied 95 : 2 en 3 Opwekking 687 Lied 481 : 1 en 2 Lezen : Galaten 5 : 13-26 Tekst : Galaten 5 : 16 en 18 Psalm 113 : 1 en 2 NLB 310 Lied 95 : 1 Lied 95 : 2 en 3 Opwekking 687 Lied 481 : 1 en 2 Lezen : Galaten 5 : 13-26 Tekst : Galaten 5 : 16 en 18 Psalm

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Gereformeerde kerk te Den Ham, aanvang: uur

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Gereformeerde kerk te Den Ham, aanvang: uur Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Gereformeerde kerk te Den Ham, aanvang: 19.00 uur Voorganger: Ds. G. Doorn (Vriezenveen) Afkondigingen Aanvangslied: Psalm 138: 1 en 2 1. U loof ik, Heer,

Nadere informatie

Arjan Boote. Dicky Zeiderveld van Arendonk. Will van Willigen - Pippel

Arjan Boote. Dicky Zeiderveld van Arendonk. Will van Willigen - Pippel Hervormde Gemeente Herwijnen Liturgie voor de eredienst van zondag 5 mei 2019 waarin openbare belijdenis van het geloof wordt afgelegd door Arjan Boote & Dicky Zeiderveld van Arendonk & Will van Willigen

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op zondagavond 18 juni Woord van welkom

Liturgie voor de dienst op zondagavond 18 juni Woord van welkom Liturgie voor de dienst op zondagavond 18 juni 2017. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Reiny van Rikxoort Jan Braakman Woord van welkom Lied: Psalm 132: 3 en 9 3. Efrata heeft

Nadere informatie

Jonggezinnedienst 24 sept uur Thema : de Koninklijke trein Kind vermist/gemist opening winterwerk met ds Hoekman

Jonggezinnedienst 24 sept uur Thema : de Koninklijke trein Kind vermist/gemist opening winterwerk met ds Hoekman Jonggezinnedienst 24 sept 2017 10.00 uur Thema : de Koninklijke trein Kind vermist/gemist opening winterwerk met ds Hoekman Welkom en afkondigingen: Zingen: Heb je al een kaartje voor de koninklijk trein

Nadere informatie

CHE Band, Opwekking 761, 621 en Sela - U maakt ons een

CHE Band, Opwekking 761, 621 en Sela - U maakt ons een HOF VAN HEDEN DIENST Praisedienst 23 november 2014 18.30 uur Voorganger: ds. Dick Steenks Muzikale medwerking: CHE Live Band Ede *** Muziek voor de dienst CHE Band, Opwekking 761, 621 en Sela - U maakt

Nadere informatie

JEZUS VERGEEFT EN GENEEST

JEZUS VERGEEFT EN GENEEST LITURGIE voor de themadienst ter afsluiting van de VBW De bouwplaats op zondag 25 oktober 2015 om 9.30 uur in de Elimkerk te t Harde. JEZUS VERGEEFT EN GENEEST Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr.

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Filippenzen 4 vers 10 t/m 20 Psalm 9 vers 1 en 2 (Schoolpsalm) Psalm 100 vers 1, 2, 3 en 4 Lied 256 vers 1, 2, 3 en 4 (Johannes de Heer)

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. W.G. Teeuwissen (Veenendaal)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. W.G. Teeuwissen (Veenendaal) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. W.G. Teeuwissen (Veenendaal) Schriftlezing: Johannes 15 vers 1 t/m 8 Psalm 26 vers 1 en 3 (Nieuwe Berijming) Psalm 8 vers 9 (Schoolpsalm) Psalm 101 vers 1, 2 en

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. B.J. van de Kamp (Harderwijk) Schriftlezing: Psalm 103 vers 1 t/m 8 1 Thessalonicenzen 4 vers 1 t/m 8 Lied 273 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 30 vers 3 (Schoolpsalm)

Nadere informatie

Liturgie Votum en Groet. Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar

Liturgie Votum en Groet. Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar Liturgie 21-05-2017 Votum en Groet Zingen Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar Jezus, hij kwam om ons leven te geven, Daarom verliet Hij zijn Vaderlijk huis. Hij gaf aan mij het eeuwige leven, Door te sterven

Nadere informatie

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Hans Nijland Bram

Nadere informatie

3 Formulier om het heilig avondmaal te houden 23 juni 2019

3 Formulier om het heilig avondmaal te houden 23 juni 2019 3 Formulier om het heilig avondmaal te houden 23 juni 2019 stil gebed votum en groet zingen IN PLAATS VAN DE 10 GEBODEN G emeente van Christus, vandaag vieren wij het heilig avondmaal. De Heere zelf roept

Nadere informatie

Zingen: LvdK 78: 1, 2, 3, 4 Laat me in U blijven, groeien, bloeien. Slotlied: LB 847 / LvdK 252: 1, 2, 3, 4 Wat zijn de goede vruchten

Zingen: LvdK 78: 1, 2, 3, 4 Laat me in U blijven, groeien, bloeien. Slotlied: LB 847 / LvdK 252: 1, 2, 3, 4 Wat zijn de goede vruchten 13 september 2015 17.00 uur MJC Blok sr Welkom en afkondigingen Votum en groet Zingen: LB 864: 1, 2, 5 / LvdK 409: 1, 2, 5 Schriftlezing: Johannes 15: 1-17 Zingen: LvdK 78: 1, 2, 3, 4 Laat me in U blijven,

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 14 januari Afscheid en (her-) bevestiging van ambtsdragers

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 14 januari Afscheid en (her-) bevestiging van ambtsdragers Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 14 januari 2018. Afscheid en (her-) bevestiging van ambtsdragers Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Hans Bosch Bram Jaspers Welkom Lied:

Nadere informatie

Liturgie. van de dienst van openbare belijdenis van het geloof. Thema: Wie volgt?

Liturgie. van de dienst van openbare belijdenis van het geloof. Thema: Wie volgt? Liturgie van de dienst van openbare belijdenis van het geloof Thema: Wie volgt? Hervormde wijkgemeente Sint Joriskerk - Amersfoort Zondag 14 april 2019 Voorganger: ds. W.J. Dekker Organist: Rien Donkersloot

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Doopdienst zondag 6 januari 2019 Voorganger: ds. A.L. Verduijn Organist: Mw. G. Hilverts Tekst voor op de voorkant van de liturgie: Geboren uit Liefde Kostbaarder dan goud Een nieuw leven Aan ons toevertrouwd

Nadere informatie

In deze dienst vindt afscheid en (her)bevestiging van ambtsdragers

In deze dienst vindt afscheid en (her)bevestiging van ambtsdragers ORDE van DIENST voor zondag 29 januari 2017 10.00 u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: dhr. J.Meulenbeek voorganger: ds. G.J.Krol Ouderling van dienst: dhr. H. Vleugel In deze dienst

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen) Schriftlezing: Haggaï 2 vers 2 t/m 10 Gezang 428 vers 1 en 3 (Liedboek) Psalm 139 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 84 vers 1 en 3 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Loua-Mae Zenéya Lindenberg

Loua-Mae Zenéya Lindenberg Liturgie voor de doopdienst van zondag 9 december 2018 om 09.30 uur in de Goede Herderkerk te Ridderkerk waarin Loua-Mae Zenéya Lindenberg het sacrament van de Heilige Doop zal ontvangen Voorganger: ds.

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november uur

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november uur Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november 19.00 uur Predikant: ds. G. Zijl, Lemele Zingen: ELB 226: 1 en 2 1. Heer, ik komt tot U, neem mijn hart, verander mij. Als ik U ontmoet, vind

Nadere informatie

Orde van de doopdienst. op zondag 19 juni in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Léon Missche. gedoopt wordt

Orde van de doopdienst. op zondag 19 juni in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Léon Missche. gedoopt wordt Orde van de doopdienst op zondag 19 juni 2016 in de Hervormde kerk te Sellingen waarin Léon Missche gedoopt wordt Voorganger : Ds. Bram Verduijn. Organist : Mevrouw M. Withaar-Boomsma. Medewerking : Kinderen

Nadere informatie

EEN LIED VAN OVERWINNING

EEN LIED VAN OVERWINNING LITURGIE voor de kerkdienst op zondag 24 maart (palmzondag) 2013 in de Elimkerk te t Harde. EEN LIED VAN OVERWINNING Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr. A. van Dijk Aanvang: 9.30 uur 1 In deze dienst

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Schriftlezing: Johannes 21 vers 1 t/m 19 Gezang 245 vers 1, 2 en 3 (Bundel 1938) Psalm 73 vers 12 (Schoolpsalm) Psalm 90 vers 1 en 8 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil

Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil Liturgie 16.30 uur Votum / zegengroet Psalm 18: 1, 8, 9 Gebed Schriftlezing Jeremia 17: 1 18 Opwekking 244 Tekstlezing Jeremia 17: 5 8 Preek Gezang

Nadere informatie

Liturgie HUWELIJKSDIENST BELIJDENISDIENST. Voorganger Ds. P. Molenaar. Orgel Allie Spaan. Voorganger Ds. G.H. Molenaar. Orgel Martien van der Zwan

Liturgie HUWELIJKSDIENST BELIJDENISDIENST. Voorganger Ds. P. Molenaar. Orgel Allie Spaan. Voorganger Ds. G.H. Molenaar. Orgel Martien van der Zwan HUWELIJKSDIENST BELIJDENISDIENST Liturgie van de eredienst waarin openbare Geloofsbelijdenis wordt afgelegd door Voorganger Ds. P. Molenaar Voorganger Ds. G.H. Molenaar Orgel Allie Spaan Orgel Martien

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Schriftlezing: Johannes 14 vers 15 t/m 21 Psalm 97 vers 1 en 6 (Nieuwe Berijming) Psalm 73 vers 12 (Schoolpsalm) Psalm 143 vers 2, 10 en 11 Psalm

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op zondag 25 november 2018 in de Oosterholthoeve In deze dienst herdenken wij de gestorven gemeenteleden Ook mijn lichaam veilig Voorganger: Ouderling van dienst: Organist:

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. H. Vreekamp (Epe)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. H. Vreekamp (Epe) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. H. Vreekamp (Epe) Schriftlezing: Ezechiël 34 vers 11 t/m 16 Johannes 10 vers 11 t/m 16 Lied 884 vers 1, 2, 3, 4 en 5 (Johannes de Heer) Psalm 73 vers 12 (Schoolpsalm)

Nadere informatie

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid Liturgie PGA wijkgemeente Arnhem Zuid Vierplaats De Kandelaar mei 2015 APOSTOLISCHE GELOOFSBELIJDENIS Ik geloof in God, de Vader, de Almachtige, Schepper des hemels en der aarde. En in Jezus Christus,

Nadere informatie

21 januari uur RP Heij orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Roel Hagg

21 januari uur RP Heij orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Roel Hagg 21 januari 2018 17.00 uur RP Heij orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Roel Hagg votum en groet GK psalm 103,1 Zegen mijn ziel, de grote naam des Heren gebed L Ef 1,3-14 GK gezang 92,1-3 Nu triomfeert de

Nadere informatie

Thema: Jezus is de Goede Herder

Thema: Jezus is de Goede Herder Liturgie Scholenzondag 27 januari 2013 Thema: Jezus is de Goede Herder Goede Herderkerk 9.00 uur Voorganger: Ds. K. Timmerman Organist: Henry van den Top Welkom door ouderling Zingen: Psalm 84:1 & 2 1.

Nadere informatie

Eredienst 30 juli uur Leesdienst door broeder Van Leeuwen

Eredienst 30 juli uur Leesdienst door broeder Van Leeuwen Eredienst 30 juli 10.00 uur Leesdienst door broeder Van Leeuwen Liturgie Votum / zegengroet Psalm 108: 1,2 Het evangelie van Gods wet Psalm 119: 30 Gebed Lezen: Matteüs 14: 22-33 Psalm 40: 2, 4 Preek van

Nadere informatie

Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 12 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk april 2015, Oude Kerk in Barneveld.

Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 12 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk april 2015, Oude Kerk in Barneveld. Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 12 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3. 12 april 2015, Oude Kerk in Barneveld. Predikant: ds. M. P. D. Barth Organist/pianist: R. van Middendorp

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Jakobus 1 vers 1 t/m 11 Lied 466 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 134 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 27 vers 5 en 7 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Galaten 5 Tekst : Galaten 5 : 1 en 13 Psalm 72 : 1, 4 en 7 Psalm 1 : 1 Lied 473 : 1, 2, 3, 4 en 5 Gezang 179a : 1 Lied 435 : 4 en 5 Votum en groet

Nadere informatie

Liturgie jeugddienst. Thema: Leiden alle godsdiensten naar dezelfde God?

Liturgie jeugddienst. Thema: Leiden alle godsdiensten naar dezelfde God? Liturgie jeugddienst Thema: Leiden alle godsdiensten naar dezelfde God? Datum : 26 november 2017 Aanvang : 19:00 uur Plaats : Hervormde Kerk in Siddeburen Met medewerking van: - Ds. Hoff - Organist: Robert

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

Welkom in de Horizon. Voorganger: Leesdienst door br. Fledderus Organist: Gerhard Meerholz. Collecte: 1. Kerk 2. Diaconie

Welkom in de Horizon. Voorganger: Leesdienst door br. Fledderus Organist: Gerhard Meerholz. Collecte: 1. Kerk 2. Diaconie Welkom in de Horizon Voorganger: Leesdienst door br. Fledderus Organist: Gerhard Meerholz Collecte: 1. Kerk 2. Diaconie Stil gebed Votum/zegengroet Z. LvK 119: 1-3 Lezing van de Wet Z. Ps. 130: 1-4 L.

Nadere informatie

16 juni :00 uur

16 juni :00 uur SAMEN AVONDMAAL VIEREN 16 juni 2019 19:00 uur Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Ina Pol Organist: Kees Koetsier Koster: A. van den Bor / Jan Hijmissen Zingen Onze hulp en onze verwachting is van

Nadere informatie

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Cadeautjes Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Opwekking 32 Dit is de dag, dit is de dag, die de Heer ons geeft, die de Heer ons geeft. Wees

Nadere informatie