Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 13 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3 en wijk 5

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 13 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3 en wijk 5"

Transcriptie

1 Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 13 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3 en wijk 5 13 april 2014 Oude Kerk in Barneveld Predikant: ds. M. P. D. Barth Organist/pianist: R. van Middendorp Ouderling van dienst: R. Pater

2 Orgelspel Afkondigingen door ouderling L. Vos Zingen: Psalm 103:6 Deze psalm is afgelopen week op de scholen geleerd. Zo hoog Zijn troon moog' boven d' aarde wezen, Zo groot is ook voor allen, die Hem vrezen, De gunst, waarmee Hij hen wil gadeslaan; Zo ver het west verwijderd is van 't oosten, Zo ver heeft Hij, om onze ziel te troosten, Van ons de schuld en zonden weggedaan. Votum en Groet We belijden dat we niet zonder Gods hulp en aanwezigheid kunnen. Verder worden we door God zelf begroet. We mogen Hem ontmoeten in vrede. Zingen: Psalm 68:10 Geloofd zij God met diepst ontzag! Hij overlaadt ons, dag aan dag, Met Zijne gunstbewijzen. Die God is onze zaligheid; Wie zou die hoogste Majesteit Dan niet met eerbied prijzen? Die God is ons een God van heil; Hij schenkt, uit goedheid, zonder peil, Ons 't eeuwig, zalig leven; Hij kan, èn wil, èn zal in nood, Zelfs bij het naad'ren van den dood, Volkomen uitkomst geven.

3 Verootmoediging We luisteren naar de Wet van God waarin we horen hoe God wil dat wij leven. We ontdekken dat we Gods Wet overtreden hebben en dat we niet kunnen bestaan voor Hem zonder zijn vergeving. Daarover horen we meer verderop in de dienst. Zingen: Psalm 17:3 Ik zet mijn treden in Uw spoor, Opdat mijn voet niet uit zou glijden; Wil mij voor struikelen bevrijden, En ga mij met Uw heillicht voor. Ik roep U aan, 'k blijf op U wachten, Omdat G', o God, mij altoos redt, Ai, luister dan naar mijn gebed, En neig Uw oren tot mijn klachten. Gebed We bidden om Gods leiding bij het lezen uit zijn Woord. Zodat het Woord van God werkelijk tot ons spreekt in deze dienst.

4 Schriftlezing: Johannes 18:28-40 De veroordeling door Pilatus 28 Ze brachten dan Jezus van Kajafas naar het gerechtsgebouw, en het was 's morgens vroeg. En zij gingen het gerechtsgebouw niet in, opdat zij niet bezoedeld zouden worden, maar het Pascha konden eten. 29 Pilatus dan ging naar buiten, naar hen toe en zei: Welke aanklacht brengt u tegen deze Mens in? 30 Zij antwoordden en zeiden tegen hem: Als Deze geen misdadiger was, zouden wij Hem niet aan u overgeleverd hebben. 31 Pilatus dan zei tegen hen: Neemt u Hem en oordeel Hem volgens uw wet. De Joden dan zeiden tegen hem: Het is ons niet geoorloofd iemand te doden. 32 Dat gebeurde opdat het woord vervuld zou worden dat Jezus gesproken had, toen Hij aanduidde wat voor dood Hij zou sterven. 33 Pilatus dan ging het gerechtsgebouw weer in, riep Jezus en zei tegen Hem: Bent U de Koning van de Joden? 34 Jezus antwoordde hem: Zegt u dit uit uzelf of hebben anderen het u over Mij gezegd? 35 Pilatus antwoordde: Ben ik soms een Jood? Uw eigen volk en de overpriesters hebben U aan mij overgeleverd; wat hebt U gedaan? 36 Jezus antwoordde: Mijn Koninkrijk is niet van deze wereld. Als Mijn Koninkrijk van deze wereld was, zouden Mijn dienaars gestreden hebben, opdat Ik niet aan de Joden overgeleverd zou worden, maar nu is Mijn Koninkrijk niet van hier. 37 Pilatus dan zei tegen Hem: U bent dus toch een koning? Jezus antwoordde: U zegt dat Ik een Koning ben. Hiervoor ben Ik geboren en hiervoor ben Ik in de wereld gekomen: om voor de waarheid te getuigen. Iedereen die uit de waarheid is, geeft aan Mijn stem gehoor. 38 Pilatus zei tegen Hem: Wat is waarheid? En nadat hij dat gezegd had, ging hij opnieuw naar buiten naar de Joden, en zei tegen hen: Ik vind geen schuld in Hem. 39 Maar u hebt de gewoonte dat ik op het Pascha iemand voor u loslaat. Wilt u dan dat ik de Koning van de Joden voor u loslaat? 40 Zij dan schreeuwden allemaal opnieuw: Niet Deze, maar Barabbas! En Barabbas was een misdadiger.

5 Zingen: psalm 72:6 en 7 Ja, elk der vorsten zal zich buigen En vallen voor Hem neer; Al 't heidendom Zijn lof getuigen, Dienstvaardig tot Zijn eer. 't Behoeftig volk, in hunne noden, In hun ellend' en pijn, Gans hulpeloos tot Hem gevloden, Zal Hij ten redder zijn. Nooddruftigen zal Hij verschonen; Aan armen, uit genâ, Zijn hulpe ter verlossing tonen; Hij slaat hun zielen gâ. Als hen geweld en list bestrijden, Al gaat het nog zo hoog; Hun bloed, hun tranen en hun lijden Zijn dierbaar in Zijn oog. Collecte 1 e rondgang: Zondagschool 2 e rondgang: Hervormde Gemeente in Barneveld Verkondiging van het Evangelie Thema: Jezus doet belijdenis Naar aanleiding van vers 37b: hiervoor ben Ik geboren en hiervoor ben Ik in de wereld gekomen: om voor de waarheid te getuigen. Iedereen die uit de waarheid is, geeft aan Mijn stem gehoor.

6 Zingen: lied 150:1,3 en 4 (op Toonhoogte) Heer, U bent mijn leven de grond waarop ik sta Heer, U bent mijn weg de waarheid die mij leidt U woord is het pad de weg waarop ik ga Zolang U mijn adem geeft, zolang als ik besta Ik zou niet meer vrezen, want U bent bij mij Heer, ik bid U, blijf mij nabij Heer, U bent mijn kracht, de rots waarop ik bouw Heer, U bent mijn waarheid, de vrede van mijn hart En niets in dit leven zal ons scheiden Heer Zo weet ik mij veilig, want uw hand laat mij nooit los Van wat ik misdaan heb, heeft U mij bevrijd En in uw vergeving leef ik nu Vader van het leven, ik geloof in U Jezus de Verlosser, wij hopen steeds op U Kom hier in ons midden, Geest van liefde en kracht U die via duizend wegen ons hier samen bracht En op duizend wegen, zendt U ons weer uit Om het zaad te zijn van Godsrijk Openbare geloofsbelijdenis Formulier voor de openbare geloofsbelijdenis Gemeente des Heeren, enige broeders en zusters verlangen nu in uw midden persoonlijk en openlijk belijdenis van het geloof af te leggen, opdat zij mogen delen in de volle gemeenschap van de kerk. Zij worden hierdoor tot het Heilig Avondmaal toegelaten en dragen medeverantwoordelijkheid voor de opbouw van de gemeente van Christus. Wij geloven en belijden dat God in Christus Zijn kinderen vergadert uit alle rassen en volken en hen verenigt tot één lichaam, waarvan Jezus Christus het hoofd is en wij de leden zijn. In de Heilige Doop wordt ons betuigd en verzegeld, dat wij in Gods genadeverbond

7 opgenomen zijn. Daarom behoren wij als leden van Christus gemeente gedoopt te zijn. Daarmee dragen wij zijn merk- en veldteken. In het Heilig Avondmaal, waar Christus ons brood en wijn geeft als tekenen en zegelen van Zijn gekruisigd lichaam en Zijn vergoten bloed, verbindt Hij ons telkens opnieuw tot de waarachtige gemeenschap met Zichzelf en met elkaar. Zo verenigd met Christus, zijn wij geroepen met woord en daad Hem te belijden als Heere en Heiland, en Gods Koninkrijk te verkondigen en te verwachten. De kerkenraad heeft, na gevraagd te hebben naar uw geloof en kennis van de waarheid, met vertrouwen en blijdschap in uw voornemen toegestemd. Daarom verzoek ik u, broeders en zusters,die nu belijdenis van het geloof wilt afleggen, op te staan en in dankbare gehoorzaamheid aan de Heilige Schrift en in gemeenschap met de belijdenis van de vaderen te antwoorden op de volgende vragen: Ten eerste: Belijdt u te geloven in God, de Vader, de Almachtige, Schepper van hemel en aarde, en in Jezus Christus, Zijn eniggeboren Zoon, onze Heere en in de Heilige Geest? Ten tweede: Aanvaardt u de roeping om, als lid van de gemeente, die God Zich in Christus tot het eeuwige leven verkoren heeft, door Zijn genade tegen de zonde en de duivel te strijden, uw Heiland te volgen in leven en sterven, Hem te belijden voor de mensen en met blijdschap te arbeiden in Zijn Koninkrijk? Ten derde: Wilt u, in de gemeenschap van de Protestantse Kerk in Nederland en onder haar opzicht, getrouw zijn onder de bediening van het Woord en de sacramenten, volharden in het gebed en het lezen van de Heilige Schrift, en wilt u met de u geschonken gaven meewerken aan de opbouw van de gemeente van Christus?

8 Belijdenis van het geloof Uit kracht van uw doop en als gevolg van uw persoonlijke belijdenis van het geloof, verklaren wij u, in de gemeenschap van de Kerk van Christus, tot belijdende leden van de Protestantse Kerk in Nederland en nodigen u tot de tafel des Heeren. De God van alle genade, die u in Christus geroepen heeft tot zijn eeuwige heerlijkheid, Hij zal u volmaken, bevestigen, sterken en grondvesten. Hem zij de kracht in alle eeuwigheid. Amen [1 Petr. 5:10,11]. Zingen (staande): Psalm 134:3 Dat 's HEEREN zegen op u daal'; Zijn gunst uit Sion u bestraal'; Hij schiep 't heelal, Zijn naam ter eer; Looft, looft dan aller heren HEER. Geliefde broeders en zusters in de Heere, nu u door uw belijdenis in alle voorrechten van het lidmaatschap van de Kerk van Christus delen mag, bedenkt te allen tijde dat u medeburgers van de heiligen bent en huisgenoten van God, gebouwd op het fundament van de apostelen en profeten, terwijl Jezus Christus Zelf de hoeksteen is; in Hem wordt ook u mede gebouwd tot een woonstede van God in de Geest [Ef. 2:19-22]. Gemeente van Jezus Christus, nu u de belijdenis van deze broeders en zusters hebt gehoord (en getuige geweest bent van de doop) en hun toelating tot het Heilig Avondmaal hebt vernomen, bevelen wij hen aan in uw liefde en zorg, als leden, die met ons één zijn in de Heere. Gedenk de woorden van onze Heere Jezus Christus: Een nieuw gebod geef ik u dat u elkander liefhebt, gelijk Ik u liefgehad heb, dat u ook elkander liefhebt. Hieraan zullen allen weten, dat u discipelen van Mij zijt, indien u liefde hebt onder elkander [Joh. 13:34,45].

9 Getuigenis Catechisanten zingen psalm 121:1 'k Sla d' ogen naar 't gebergte heen, Vanwaar ik dag en nacht Des Hoogsten bijstand wacht. Mijn hulp is van den HEER alleen, Die hemel, zee en aarde Eerst schiep, en sinds bewaarde. Zingen (staande): psalm 121:4 De HEER zal u steeds gadeslaan, Opdat Hij in gevaar, Uw ziel voor ramp bewaar'; De HEER, 't zij g' in of uit moogt gaan, En waar g' u heen moogt spoeden, Zal eeuwig u behoeden. Persoonlijk woord Zingen: Lied 151: 1, 2 en 3 (OTH) 1 Ik bouw op U, mijn Schild en mijn Verlosser. Niet eenzaam ga ik op de vijand aan. Sterk in uw kracht, } gerust in uw bescherming. } 2x Ik bouw op U en ga in uwe naam. } 2 Gelovend ga ik, eigen zwakheid voelend. En telkens weer moet ik uw kracht verstaan. Toch rijst in mij } een lied van overwinning. } 2x Ik bouw op U en ga in uwe naam. }

10 3 Ik bouw op U, mijn Schild en mijn verlosser. Gij voert de strijd, de huld is U gewijd. In t laatste uur } zal k zegevierend ingaan } 2x in rust met U die mij hebt voortgeleid. } Dank en voorbede We brengen God de dank voor wat we gehoord en gezien hebben. Ook bidden we voor elkaar. Wegzending en zegen Na deze ontmoeting met God Zelf gaan we het gewone leven weer in. Maar God belooft dat Hij met ons mee gaat in het leven van elke dag. Na afloop van de dienst is er gelegenheid om de belijdeniscatechisanten de hand te geven voor in de kerk.

Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 10 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3. 3 april 2016 Oude Kerk in Barneveld

Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 10 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3. 3 april 2016 Oude Kerk in Barneveld Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 10 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3 3 april 2016 Oude Kerk in Barneveld Predikant: ds. M. P. D. Barth Organist/pianist: R. van Middendorp

Nadere informatie

Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 12 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk april 2015, Oude Kerk in Barneveld.

Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 12 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk april 2015, Oude Kerk in Barneveld. Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 12 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3. 12 april 2015, Oude Kerk in Barneveld. Predikant: ds. M. P. D. Barth Organist/pianist: R. van Middendorp

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Klaaswaal

Hervormde Gemeente Klaaswaal Hervormde Gemeente Klaaswaal Orde van dienst voor de eredienst op 14 april 2019 in de Hervormde Kerk te Klaaswaal In deze dienst leggen openbare belijdenis van het geloof af: Adriaan Jacob Jan van Dijk

Nadere informatie

Onder orgelspel komen de belijdeniscatechisanten

Onder orgelspel komen de belijdeniscatechisanten Onder orgelspel komen de belijdeniscatechisanten binnen. Welkom en bekendmakingen Voorzang, schoolpsalm Ps. 73:13 Wien heb ik nevens U omhoog? Wat zou mijn hart, wat zou mijn oog, Op aarde nevens U toch

Nadere informatie

Orde van dienst. voor de. Openbare geloofsbelijdenis. van

Orde van dienst. voor de. Openbare geloofsbelijdenis. van Orde van dienst voor de Openbare geloofsbelijdenis van Colin Bakelaar Willem Breugem Ilona Kuijt Asaf Verstoep Marijke van Voorthuizen Wilma van Voorthuizen Gerrit Flier Priscilla Rozema zondag 6 april

Nadere informatie

Liturgie. 20 maart 2016. Hervormde Wijkgemeente Bethlehemkerk Den Haag. Predikant: ds. L.J. Vogelaar

Liturgie. 20 maart 2016. Hervormde Wijkgemeente Bethlehemkerk Den Haag. Predikant: ds. L.J. Vogelaar Liturgie 20 maart 2016 Hervormde Wijkgemeente Bethlehemkerk Den Haag Predikant: ds. L.J. Vogelaar Organist: Aarnoud de Groen Ouderling van dienst: Arie Jan van t Zelfde In deze dienst doen Koos Breen,

Nadere informatie

Arjan Boote. Dicky Zeiderveld van Arendonk. Will van Willigen - Pippel

Arjan Boote. Dicky Zeiderveld van Arendonk. Will van Willigen - Pippel Hervormde Gemeente Herwijnen Liturgie voor de eredienst van zondag 5 mei 2019 waarin openbare belijdenis van het geloof wordt afgelegd door Arjan Boote & Dicky Zeiderveld van Arendonk & Will van Willigen

Nadere informatie

SCHADUW OVER HET EVANGELIE. 26 juni :30 10:30

SCHADUW OVER HET EVANGELIE. 26 juni :30 10:30 SCHADUW OVER HET EVANGELIE 26 juni 2016 8:30 10:30 ds. W. Gugler VOORGANGER ds. W. Gugler Jan Pauw OUDERLING Gea van Maanen Lydia van den Broek ORGANIST Jan W. van den Brink Thea Bos LECTOR Desiree van

Nadere informatie

Welkom in deze kerkdienst in de Oude Kerk van de Hervormde Gemeente Lunteren.

Welkom in deze kerkdienst in de Oude Kerk van de Hervormde Gemeente Lunteren. Belijdenisdienst Op zondag 9 juni 2019 om 18.30 uur Hervormde Gemeente Lunteren In de Oude Kerk Predikant: Ds.H.M. Burggraaf Orgel: Geerling Schipper Thema: Overtuigd door de Geest van Christus Welkom

Nadere informatie

In deze dienst wordt belijdenis van het geloof afgelegd door:

In deze dienst wordt belijdenis van het geloof afgelegd door: Liturgie voor de eredienst op zondag 9 april 2017 in De Hoeksteen te Rijssen In deze dienst wordt belijdenis van het geloof afgelegd door: Bianca Averink Arnold Averink Jan Hendrikus Wouter Baan Janna

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin Openbare Belijdenis van het Geloof plaats vindt

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin Openbare Belijdenis van het Geloof plaats vindt Liturgie voor de dienst van het Woord waarin Openbare Belijdenis van het Geloof plaats vindt Goede Herderkerk, Barneveld Zondag 20 april 204, 6:45 Voorganger: Ouderling van de dienst: Welkom: Organist:

Nadere informatie

29 oktober uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar

29 oktober uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar 29 oktober 2017 17.00 uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar Votum en groet GK gezang 163 (Ik bouw op U) Lezing: Joz. 1,1-11 GK psalm 105,20.21 Preek Opw. 687 (Heer,

Nadere informatie

Welkomstdienst na de Jeugdweek in en rond de wijk Norschoten

Welkomstdienst na de Jeugdweek in en rond de wijk Norschoten Welkomstdienst na de Jeugdweek in en rond de wijk Norschoten Zondag 16 augustus 2015 in de Oude Kerk te Barneveld om 9:00 uur Predikant: ds. M.P.D. Barth Ouderling van dienst: M. van Ginkel Organist: H.

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Stilte [voor persoonlijke voorbereiding]

Stilte [voor persoonlijke voorbereiding] Liturgie 31 januari 2016 Avonddienst Welkom en mededelingen [ovd: Martin van den Hoorn] Ps. 100: 1 t/m 4 OB 1.Juich aarde, juich alom de HEER', dient God met blijdschap, geeft Hem eer; komt, nadert voor

Nadere informatie

Douwe Mollema. Liturgie in de dankdienst voor het leven van. Weest in geen ding bezorgd. * Groningen, 1 juli 1929 Zuidhorn 8 mei 2016

Douwe Mollema. Liturgie in de dankdienst voor het leven van. Weest in geen ding bezorgd. * Groningen, 1 juli 1929 Zuidhorn 8 mei 2016 Liturgie in de dankdienst voor het leven van Weest in geen ding bezorgd Douwe Mollema * Groningen, 1 juli 1929 Zuidhorn 8 mei 2016 Sinds 8 april 2015 weduwnaar van Riemke Mollema-Wester Vrijdag, 13 mei

Nadere informatie

Lezen : Matteüs 5 : 1-16 Tekst : Matteüs 5 : Lied 21 : 1, 5 en 6 Psalm 1 Gezang 163 Gezang 164

Lezen : Matteüs 5 : 1-16 Tekst : Matteüs 5 : Lied 21 : 1, 5 en 6 Psalm 1 Gezang 163 Gezang 164 Lezen : Matteüs 5 : 1-16 Tekst : Matteüs 5 : 3-10 Lied 21 : 1, 5 en 6 Psalm 1 Gezang 163 Gezang 164 JAC 12-16 ORGANISEERD: VRIJDAG 07 NOVEMBER 19:30 Verzamelen in het Ichtus Hus Deelname 2,- (drinken

Nadere informatie

Wijkgemeente Noord Bevestiging ambtsdrager in de Oude Kerk, zondag 3 juni 2018 om uur

Wijkgemeente Noord Bevestiging ambtsdrager in de Oude Kerk, zondag 3 juni 2018 om uur Wijkgemeente Noord Bevestiging ambtsdrager in de Oude Kerk, zondag 3 juni 2018 om 18.00 uur Voorganger: Organist: Ds. B.C. Haverkamp Arjan Versluis Orgelspel Orde van dienst Binnenkomst kerkenraad Welkom

Nadere informatie

Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 22 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3 en wijk 5

Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 22 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3 en wijk 5 Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 22 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3 en wijk 5 7 april 2013 Oude Kerk in Barneveld Om alvast over na te denken: - Het geloof is een lege

Nadere informatie

Liturgie 9 april Morgendienst. Psalm 100

Liturgie 9 april Morgendienst. Psalm 100 Liturgie 9 april Morgendienst Psalm 100 1. Juich, aarde, juich alom den HEER; Dient God met blijdschap, geeft Hem eer; Komt, nadert voor Zijn aangezicht; Zingt Hem een vrolijk lofgedicht. 3. Gaat tot Zijn

Nadere informatie

Nav adviezen die kerken krijgen om zichzelf te beveiligen ivm aanslagen.

Nav adviezen die kerken krijgen om zichzelf te beveiligen ivm aanslagen. Liturgie 29 januari 2017 Aanvang: 10.00 uur Thema: Nav adviezen die kerken krijgen om zichzelf te beveiligen ivm aanslagen. Voorganger: Drs. J.F. Ezinga Orgel: Jan Roth Muziekteam: Thijs (piano), Renate

Nadere informatie

Wijkgemeente Noord, Oude Kerk, zondag 25 maart 2018 om uur

Wijkgemeente Noord, Oude Kerk, zondag 25 maart 2018 om uur Wijkgemeente Noord, Oude Kerk, zondag 25 maart 2018 om 10.45 uur Voorganger: Organist: Ds. B.C. Haverkamp Arjan Versluis De volgende mensen mogen hun geloof in Jezus belijden: Maurice Buijense, Julia Buijk,

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Schriftlezing: Zacharia 4 vers 1 t/m 14 Psalm 135 vers 1 en 12 Psalm 121 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 32 vers 4 (Nieuwe Berijming) Psalm 134 vers 3

Nadere informatie

Maria Grijzenhout. Thema: Volhouden in de arena van Jezus. In deze dienst wordt openbare belijdenis van het geloof afgelegd door door:

Maria Grijzenhout. Thema: Volhouden in de arena van Jezus. In deze dienst wordt openbare belijdenis van het geloof afgelegd door door: Liturgie van de morgendienst op zondag 3 april 2016. Aanvang 09.30 uur. *Inleidend orgelspel *Afkondigingen door de ouderling van dienst *Zingen Op Toonhoogte lied 151 en Op Toonhoogte lied 323: 1 en 2

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven

Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven Belijdenisdienst - 1e Pinksterdag 2017 Geestelijke zegeningen in de hemelse gewesten Voorganger: ds. J. Holtslag uit Giessenburg Orgel: Gerben Blokland 1 2 Inleidend

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Sieds de Jong

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Sieds de Jong Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Sieds de Jong Lezen : Zondag 1 (HC) Gezang 167 Gezang 161 Lezen : Zondag 1 (HC) Welkom en mededelingen, Inleiding leerdienst Gezang 167 Gezang 161 Lezen : Zondag

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Berend Jongsma

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Berend Jongsma Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Berend Jongsma Lezen : Psalm 139 Opwekking 354 Psalm 139 : 1, 2 en 11 Gezang 165 Gezang 161 : 1, 2, 3 en 4 Gezang 111 : 1 en 2 Welkom en mededelingen Votum en groet Onze

Nadere informatie

Eredienst 17 september uur Voorganger: ds. G.A. Heek

Eredienst 17 september uur Voorganger: ds. G.A. Heek Eredienst 17 september 16.30 uur Voorganger: ds. G.A. Heek Liturgie Votum / zegengroet (Sela) Zingen: In de hemel is de Heer Juicht / Hij is verheerlijkt (Sela) Gebed Schriftlezing Jona 3:10 4:11 Preek

Nadere informatie

Lezen : Prediker 12 : 1-8 2 Korintiërs 4 : 7-18 Tekst : Spreuken 16 : 31 Spreuken 20 : 29

Lezen : Prediker 12 : 1-8 2 Korintiërs 4 : 7-18 Tekst : Spreuken 16 : 31 Spreuken 20 : 29 Lezen : Prediker 12 : 1-8 2 Korintiërs 4 : 7-18 Tekst : Spreuken 16 : 31 Spreuken 20 : 29 Psalm 68 : 8 Psalm 92 : 7 en 8 Gezang 75 : 1, 2 en 6 Psalm 90 : 5 en 6 Gezang 179a Gezang 137 Votum en groet Onze

Nadere informatie

Liturgie. voor de eredienst. waarin de Openbare Geloofsbelijdenis plaats vindt. op zondag 13 april 2014 om uur. in de Goede Herderkerk

Liturgie. voor de eredienst. waarin de Openbare Geloofsbelijdenis plaats vindt. op zondag 13 april 2014 om uur. in de Goede Herderkerk Liturgie voor de eredienst waarin de Openbare Geloofsbelijdenis plaats vindt op zondag 13 april 2014 om 16.45 uur in de Goede Herderkerk Voorganger: Ds. K. Timmerman Ouderling van dienst: Bertus van den

Nadere informatie

Lezen : Jesaja 25 Tekst : Jesaja 25 : 5-8

Lezen : Jesaja 25 Tekst : Jesaja 25 : 5-8 Lezen : Jesaja 25 Tekst : Jesaja 25 : 5-8 Lied 169 : 1 Lied 169 : 6 Psalm 72 : 2 Opwekking 181 Gezang 179b Psalm 65 : 1 en 2 Psalm 68 : 8 en 13 Gezang 68 Gezang 17 Votum en groet Onze hulp is in de naam

Nadere informatie

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Hans Nijland Bram

Nadere informatie

Liturgie HUWELIJKSDIENST BELIJDENISDIENST. Voorganger Ds. P. Molenaar. Orgel Allie Spaan. Voorganger Ds. G.H. Molenaar. Orgel Martien van der Zwan

Liturgie HUWELIJKSDIENST BELIJDENISDIENST. Voorganger Ds. P. Molenaar. Orgel Allie Spaan. Voorganger Ds. G.H. Molenaar. Orgel Martien van der Zwan HUWELIJKSDIENST BELIJDENISDIENST Liturgie van de eredienst waarin openbare Geloofsbelijdenis wordt afgelegd door Voorganger Ds. P. Molenaar Voorganger Ds. G.H. Molenaar Orgel Allie Spaan Orgel Martien

Nadere informatie

28 oktober uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE:

28 oktober uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE: 28 oktober 2018-10.00 uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE: votum en groet NPB psalm 100:1-3 wet en gebed GK 233 (GK06 gz164) ( Jezus, vol liefde... ) ==> in canon en

Nadere informatie

HERVORMDE GEMEENTE WOUDENBERG

HERVORMDE GEMEENTE WOUDENBERG HERVORMDE GEMEENTE WOUDENBERG LITURGIE OPENBARE BELIJDENIS VAN HET GELOOF 7 APRIL 2019 16:00 UUR Afkondigingen Voorzang: Psalm 25: 2 en 7 HEER, ai, maak mij Uwe wegen, Door Uw woord en Geest bekend; Leer

Nadere informatie

Liturgie Belijdenisdienst 6 mei 2018

Liturgie Belijdenisdienst 6 mei 2018 Welkom in de hervormde gemeente Hagestein - Hoef en Haag Liturgie Belijdenisdienst 6 mei 2018 Thema: Wandel in Hem Voorganger: ds. H.P. Brendeke Organist : Martijn Borsje Belijdenis wordt afgelegd door:

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 14 september 2014, eerste viering, 9.30 uur Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Koster: Hendrie Arnold Organist: Wim Pardoen Ouderling van dienst: Herma Schepers Zondagskind:

Nadere informatie

Lezen : Matteüs 27 : GKB 212 Psalm 51 : 1 en 2 Wees mijn brood en beker Samen eten wij Heer, U bent mijn leven LvK 416

Lezen : Matteüs 27 : GKB 212 Psalm 51 : 1 en 2 Wees mijn brood en beker Samen eten wij Heer, U bent mijn leven LvK 416 Lezen : Matteüs 27 : 27-50 GKB 212 Psalm 51 : 1 en 2 Wees mijn brood en beker Samen eten wij Heer, U bent mijn leven LvK 416 Welkom en mededelingen Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die

Nadere informatie

Leid ons niet in verzoeking maar verlos ons van de boze

Leid ons niet in verzoeking maar verlos ons van de boze Leid ons niet in verzoeking maar verlos ons van de boze Benjaminnenkamp 29 Juni t/m 1 Juli 2018 Ga jij ook mee?????? Wij hopen van wel, want we gaan er een supergaaf kamp van maken. Je kunt je nog opgeven

Nadere informatie

Opdracht Muziek muziek

Opdracht Muziek muziek Opdracht Muziek muziek Opdracht door een scholier 916 woorden 16 februari 2016 5,4 1 keer beoordeeld Vak Muziek -Zoek 2 opwekkingsliederen op internet. Mijn hulp is van U, Heer Ik hef mijn ogen op naar

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Psalm 23 Psalm 103 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 79 vers 4 en 7 Lied 150 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 105 vers 5 Psalm 134 vers

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. B.J. van de Kamp (Harderwijk) Schriftlezing: Filippenzen 3 Psalm 118 vers 11 (Schoolpsalm) Gezang 62 vers 1, 2, 3 en 4 (Bundel 1938) Psalm 68 vers 10 Lied 403 vers

Nadere informatie

Orde van de eredienst op de jeugdzondag 29 september 2013 in de Oude Kerk te Veenendaal. Aanvang: uur

Orde van de eredienst op de jeugdzondag 29 september 2013 in de Oude Kerk te Veenendaal. Aanvang: uur Orde van de eredienst op de jeugdzondag 29 september 2013 in de Oude Kerk te Veenendaal Aanvang: 17.00 uur Thema: Ik volg jou! Voorganger: ds. B.J.D. van Vreeswijk (Hattem) Ouderling van dienst: br. Hans

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Orde van dienst. In deze dienst worden Sen Noah van de Fliert, Gijsbert Gerrit Teunis van Holland en Emma Lianne Lammers gedoopt.

Orde van dienst. In deze dienst worden Sen Noah van de Fliert, Gijsbert Gerrit Teunis van Holland en Emma Lianne Lammers gedoopt. Orde van dienst In deze dienst worden Sen Noah van de Fliert, Gijsbert Gerrit Teunis van Holland en Emma Lianne Lammers gedoopt. Maranathakerk Lunteren, 18 maart 2018 Voorganger Ds. Jaap Hansum Orgel/piano

Nadere informatie

Inleidend orgelspel. Welkom en mededelingen. Zingen: Psalm 150 vers 3

Inleidend orgelspel. Welkom en mededelingen. Zingen: Psalm 150 vers 3 Inleidend orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Psalm 150 vers 3 Looft God, naar Zijn hoog bevel, Met het klinkend cimbelspel; Looft Hem, op het schel metaal Van de vrolijke cimbaal; Looft den HEER;

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J.A.

ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J.A. ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal Voorganger: Ds. J.A. Antonides De Paaskaars brandt Lied voor de dienst: 577 geheel Welkom, afkondigingen.

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

Orde van de doopdienst. op zondag 19 juni in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Léon Missche. gedoopt wordt

Orde van de doopdienst. op zondag 19 juni in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Léon Missche. gedoopt wordt Orde van de doopdienst op zondag 19 juni 2016 in de Hervormde kerk te Sellingen waarin Léon Missche gedoopt wordt Voorganger : Ds. Bram Verduijn. Organist : Mevrouw M. Withaar-Boomsma. Medewerking : Kinderen

Nadere informatie

Liturgie van de bij de openbare geloofsbelijdenis in Kerkelijk Centrum Emmaűs op 20 maart 2016 om 17.00 uur

Liturgie van de bij de openbare geloofsbelijdenis in Kerkelijk Centrum Emmaűs op 20 maart 2016 om 17.00 uur Liturgie van de bij de openbare geloofsbelijdenis in Kerkelijk Centrum Emmaűs op 20 maart 2016 om 17.00 uur Voorganger: Organist: Pianist: Koster: M.m.v.: Ds. N. W. van den Houten Klaas Petersen René Bijl

Nadere informatie

Oude Kerk. De Geest van aanneming tot kinderen! Eerste Pinksterdag. Liturgie Belijdenisdienst. Thema: Hervormde Gemeente Huizen

Oude Kerk. De Geest van aanneming tot kinderen! Eerste Pinksterdag. Liturgie Belijdenisdienst. Thema: Hervormde Gemeente Huizen Hervormde Gemeente Huizen Oude Kerk zondag 24 mei 2015 9.30 uur Eerste Pinksterdag Liturgie Belijdenisdienst Thema: De Geest van aanneming tot kinderen! Voorganger: Ds. P.M. van 't Hof Organist: Paul Joosse

Nadere informatie

Lezen : Psalm 61 Matteüs 6:5-15 Matteüs 14: 22-23

Lezen : Psalm 61 Matteüs 6:5-15 Matteüs 14: 22-23 Lezen : Psalm 61 Matteüs 6:5-15 Matteüs 14: 22-23 Psalm 146 : 1 en 4 Psalm 51 : 1 Psalm 25 : 7 Psalm 68 : 8 Lied 465 : 1, 4 en 5 Gezang 141 : 3 (GK 35) Opwekking 672 Welkom en mededelingen Votum en groet

Nadere informatie

Liturgie belijdenisdienst 2016

Liturgie belijdenisdienst 2016 Liturgie belijdenisdienst 2016 Zondag 10 april 2016 Organist:Patrick v/d Linden Predikant:Ds.J.H. Lammers Wilhelminakerk-Slikkerveer Welkom in de strijd Orgelspel Samenzang: Psalm 122 vers 1 (staande)

Nadere informatie

Hij leeft en wij met Hem!

Hij leeft en wij met Hem! Hij leeft en wij met Hem! Liturgie Eerste Paasdag Zondag 16 april 2017 Hervormde Gemeente Geldermalsen Voorgangers: ds. G.J. Krol en ds. C.M. Blokland - den Hertog Organist: M. Mugge M.m.w.: L. van der

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Schriftlezing: Zacharia 4 vers 1 t/m 14 Psalm 135 vers 1 en 12 Psalm 121 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 32 vers 2 (Nieuwe Berijming) Psalm 32 vers 4

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Psalm 18 vers 1 t/m 20 Lied 235 vers 1, 3 en 5 (Op Toonhoogte) Psalm 2 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 124 vers 1 en 4 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

In deze dienst vindt afscheid en (her)bevestiging van ambtsdragers

In deze dienst vindt afscheid en (her)bevestiging van ambtsdragers ORDE van DIENST voor zondag 29 januari 2017 10.00 u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: dhr. J.Meulenbeek voorganger: ds. G.J.Krol Ouderling van dienst: dhr. H. Vleugel In deze dienst

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. bij het afscheid van ds. J.A. Brussaard. als predikant van de hervormde gemeente van Barneveld. op 27 mei 2012

ORDE VAN DIENST. bij het afscheid van ds. J.A. Brussaard. als predikant van de hervormde gemeente van Barneveld. op 27 mei 2012 ORDE VAN DIENST bij het afscheid van ds. J.A. Brussaard als predikant van de hervormde gemeente van Barneveld op 27 mei 2012 aanvang dienst in de Oude Kerk: 16.45 uur Voorganger : ds. J.A. Brussaard Ouderling

Nadere informatie

Lieuwe Manuel Klamer. Machteld Hannah Klamer

Lieuwe Manuel Klamer. Machteld Hannah Klamer Liturgie voor de dienst waarin de Heilige Doop bediend zal worden aan Lieuwe Manuel Klamer en Machteld Hannah Klamer op 2 juni 2019 in de Ichthuskerk te Tholen ~ 0 ~ Voorganger: Ds. Peter Broere Organist:

Nadere informatie

Uitzenddienst. Kees-Jan, Lianne, Jonathan en Ezra Koster. Hervormde Kerk Pernis. Zondag 14 augustus Voorganger: Ds. C.E.

Uitzenddienst. Kees-Jan, Lianne, Jonathan en Ezra Koster. Hervormde Kerk Pernis. Zondag 14 augustus Voorganger: Ds. C.E. Hervormde Kerk Pernis Zondag 14 augustus 2011 Uitzenddienst Kees-Jan, Lianne, Jonathan en Ezra Koster Voorganger: Ds. C.E. Lavooij Organist: Dhr. W. Ketting Welkom en mededelingen Zingen: Psalm 98: 1,

Nadere informatie

predikant van wijkgemeente 2 van de Hervormde Gemeente Bodegraven-Nieuwerbrug zondag 31 maart 2019 in de Dorpskerk

predikant van wijkgemeente 2 van de Hervormde Gemeente Bodegraven-Nieuwerbrug zondag 31 maart 2019 in de Dorpskerk LITURGIE BEVESTIGINGSDIENST Orde van de dienst bij de bevestiging van DS. A. BAAS predikant van wijkgemeente 2 van de Hervormde Gemeente Bodegraven-Nieuwerbrug zondag 31 maart 2019 in de Dorpskerk Aanvang:

Nadere informatie

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar 18 februari 2018 17.00 uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar Votum Groet LB 705:1, 3, 4 = GK gezang 107:1,3,4 Ere zij aan God, de Vader Gebed voor de preek Johannes 1:1-18 LB 838:4

Nadere informatie

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen 19.00 uur LAAT HET FEEST ZIJN IN DE HUIZEN (Opw. 533) Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht

Nadere informatie

Doop van kinderen Orde III

Doop van kinderen Orde III Doop van kinderen Orde III Presentatie De voorganger leidt de doopbediening kort met eigen woorden in. Hij noemt daarbij de namen van de doopouders en de dopeling(en). Onderwijzing Jezus Christus heeft

Nadere informatie

zondag 10 juli 2016 Welkom in Het Centrum

zondag 10 juli 2016 Welkom in Het Centrum zondag 10 juli 2016 Welkom in Het Centrum Voorganger: mvr. Gera den Dikken uit Wageningen Ouderling van dienst: Fenny Kollenstaart Organist: Jan Ebeltjes Dringende oproep: Vrijwilligers gevraagd voor het

Nadere informatie

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart.

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart. Toon mijn liefde Aan de maaltijd wordt het stil, als de meester knielen wil, en vol liefde als een knecht, elk apart de voeten wast en zegt: Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Galaten 5 Tekst : Galaten 5 : 1 en 13 Psalm 72 : 1, 4 en 7 Psalm 1 : 1 Lied 473 : 1, 2, 3, 4 en 5 Gezang 179a : 1 Lied 435 : 4 en 5 Votum en groet

Nadere informatie

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (3)

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (3) Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (3) Presentatie Gemeente van onze Heer Jezus Christus, N.N. en N.N. hebben te kennen gegeven dat ze hun zoon/dochter N.N.

Nadere informatie

Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016

Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016 Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016 We luisteren naar: Zie hoe Jezus lijdt voor mij (Sela) Zie hoe Jezus biddend strijdt met de pijn, verlatenheid. Zo alleen, verwond roept Hij: Mijn God, waarom

Nadere informatie

God is erbij! Liturgie van de themazondagdienst kerk en school op zondag 28 januari 2018 in de Oude Kerk.

God is erbij! Liturgie van de themazondagdienst kerk en school op zondag 28 januari 2018 in de Oude Kerk. God is erbij! Liturgie van de themazondagdienst kerk en school op zondag 28 januari 2018 in de Oude Kerk. om 09.00 uur samen met de Willem van Oranjeschool. om 11.00 uur samen met de Koningin Julianaschool

Nadere informatie

Liturgie. voor de eredienst. waarin de Openbare Geloofsbelijdenis plaats vindt. op zondag 20 maart 2016 om 16.45 uur. in de Goede Herderkerk

Liturgie. voor de eredienst. waarin de Openbare Geloofsbelijdenis plaats vindt. op zondag 20 maart 2016 om 16.45 uur. in de Goede Herderkerk Liturgie voor de eredienst waarin de Openbare Geloofsbelijdenis plaats vindt op zondag 20 maart 2016 om 16.45 uur in de Goede Herderkerk Voorganger: Ds. K. Timmerman Ouderling van dienst: Berend Slijkhuis

Nadere informatie

Liturgie van de eredienst Zondagmorgen 21 april 2013 in de Oude Kerk te Barneveld

Liturgie van de eredienst Zondagmorgen 21 april 2013 in de Oude Kerk te Barneveld Liturgie van de eredienst Zondagmorgen 21 april 2013 in de Oude Kerk te Barneveld In deze dienst Openbare Geloofsbelijdenis Voorganger : Ds. P. Molenaar Ouderling van dienst: A. van den Berg Organist:

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op zondagavond 18 juni Woord van welkom

Liturgie voor de dienst op zondagavond 18 juni Woord van welkom Liturgie voor de dienst op zondagavond 18 juni 2017. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Reiny van Rikxoort Jan Braakman Woord van welkom Lied: Psalm 132: 3 en 9 3. Efrata heeft

Nadere informatie

THEMAREEKS: 10 GEBODEN

THEMAREEKS: 10 GEBODEN THEMAREEKS: 10 GEBODEN STEEL NIET! ACTIE 4 KIDS 6 november 2016 10:30 uur Voorganger: ds. W. Gugler Ouderling: Marrian Meiling Organist: Ans Kuus Lector: Lieske Gijsbertsen Koster: H. van Polen/ M. van

Nadere informatie

Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil

Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil Liturgie 16.30 uur Votum / zegengroet Psalm 18: 1, 8, 9 Gebed Schriftlezing Jeremia 17: 1 18 Opwekking 244 Tekstlezing Jeremia 17: 5 8 Preek Gezang

Nadere informatie

Orde van dienst voor 11 december 2016

Orde van dienst voor 11 december 2016 Orde van dienst voor 11 december 2016 3 e zondag in de Advent Belijdenis en doop van Veronica Loos-Zieltjens Oosterlichtkerk Huizen Welkom door de ouderling van dienst Lied 439: 1-3 1. Verwacht de komst

Nadere informatie

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan volwassenen die zich bij de kerk voegen

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan volwassenen die zich bij de kerk voegen Formulier om de christelijke doop te bedienen aan volwassenen die zich bij de kerk voegen Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld.

Nadere informatie

Rotsvast vertrouwen. De voorganger is ds. M.P.D. Barth.

Rotsvast vertrouwen. De voorganger is ds. M.P.D. Barth. Rotsvast vertrouwen Liturgie van de themazondagdienst kerk en school op zondag 26 januari 2014 in de Oude Kerk om 10.45 uur samen met de Willem van Oranjeschool. De voorganger is ds. M.P.D. Barth. Welkom

Nadere informatie

Orde van dienst voor de slotdienst van de aangepaste catechese van Barneveld en Voorthuizen. 14 april 2013 Goede Herderkerk te Barneveld

Orde van dienst voor de slotdienst van de aangepaste catechese van Barneveld en Voorthuizen. 14 april 2013 Goede Herderkerk te Barneveld Orde van dienst voor de slotdienst van de aangepaste catechese van Barneveld en Voorthuizen. 14 april 2013 Goede Herderkerk te Barneveld THEMA: Goed Nieuws!! Voorganger: ds. M.P.D. Barth Organist: P.J.

Nadere informatie

Zegen, aanbidding. Kracht, overwinning. Ere zij de eeuwige God. Laat elke natie, elke creatie, buigen voor de eeuwige God.

Zegen, aanbidding. Kracht, overwinning. Ere zij de eeuwige God. Laat elke natie, elke creatie, buigen voor de eeuwige God. Hartelijk welkom Zegen, aanbidding - Opwekking 454 Zegen, aanbidding. Kracht, overwinning. Ere zij de eeuwige God. Laat elke natie, elke creatie, buigen voor de eeuwige God. Opwekking 454 Elke tong in

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Romeinen 5 vers 12 t/m 21 Romeinen 6 vers 1 t/m 14 Psalm 119 vers 53 (Schoolpsalm) Psalm 103 vers 8 en 9 Lied 100 vers 1, 2, 3 en 4 (Op

Nadere informatie

Formulier om de Heilige Doop te bedienen aan volwassen personen 1

Formulier om de Heilige Doop te bedienen aan volwassen personen 1 Formulier om de Heilige Doop te bedienen aan volwassen personen 1 De hoofdsom van de leer van de Heilige Doop omvat de volgende drie delen. In de eerste plaats zijn wij met onze kinderen in zonde ontvangen

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Schriftlezing: Psalm 13 en 1 Korinthe 16 Lied 279 (Op Toonhoogte) Psalm 121 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 72 vers 4 en 6 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Gereformeerde kerk te Den Ham, aanvang: uur

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Gereformeerde kerk te Den Ham, aanvang: uur Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Gereformeerde kerk te Den Ham, aanvang: 19.00 uur Voorganger: Ds. G. Doorn (Vriezenveen) Afkondigingen Aanvangslied: Psalm 138: 1 en 2 1. U loof ik, Heer,

Nadere informatie

Intocht: Gezang 434. Votum & groet

Intocht: Gezang 434. Votum & groet 2 Intocht: Gezang 434 Votum & groet 2. Lof zij de Heer, Hij omringt met zijn liefde uw leven; heeft u in t licht als op adelaarsvleug len geheven. Hij die u leidt, zodat uw hart zich verblijdt, Hij heeft

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Efeze 2 vers 1 t/m 10 Psalm 103 vers 6 Gezang 186 vers 1, 2 en 3 (Bundel 1938) Psalm 102 vers 10 Psalm 107 vers 6,10 en 16 Gezang 217 vers

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Johannes 15 vers 1 t/m 17 Lied 178 vers 1, 2 en 3 () Psalm 103 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 98 vers 3 (Nieuwe Berijming) Lied 204 () Psalm

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Jeremia 52 vers 31 t/m 34 Kolossenzen 3 vers 1 t/m 17 Lied 323 vers 1 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 73 vers 12 (Schoolpsalm) Gezang 1 vers

Nadere informatie

Ochtendviering Heilig Avondmaal, 17 september 2017, 9.30 uur, KCHA, ds. J.A. Antonides.

Ochtendviering Heilig Avondmaal, 17 september 2017, 9.30 uur, KCHA, ds. J.A. Antonides. Ochtendviering Heilig Avondmaal, 17 september 2017, 9.30 uur, KCHA, ds. J.A. Antonides. Orde van dienst De Paaskaars brandt Lied vooraf aan de dienst: 65 : 1,2 Welkom en afkondigingen INTOCHT / VOORBEREIDING.

Nadere informatie

14 juni uur LRJ Kramer

14 juni uur LRJ Kramer 14 juni 2015 10.30 uur LRJ Kramer Welkom en mededelingen Votum en zegen Zingen: GK psalm 127: 1 Wet Zingen: GK gezang 119: 1 en 2 Schriftlezing: 1 Korintiërs 1:18-2:5 Zingen: GK psalm 146: 1-3 Tekst: 1

Nadere informatie

Liturgie voor de eredienst waarin de Hervormde gemeente van Siddeburen Steendam Tjuchem en ds.w.v.d.wind afscheid van elkaar nemen wegens emeritaat

Liturgie voor de eredienst waarin de Hervormde gemeente van Siddeburen Steendam Tjuchem en ds.w.v.d.wind afscheid van elkaar nemen wegens emeritaat Liturgie voor de eredienst waarin de Hervormde gemeente van Siddeburen Steendam Tjuchem en ds.w.v.d.wind afscheid van elkaar nemen wegens emeritaat Thema : Gekend worden met Goddelijke liefde Siddeburen

Nadere informatie

Dankdag. Orde van dienst voor de viering van. 4 november 2012 Vredevorstkerk te Beverwijk

Dankdag. Orde van dienst voor de viering van. 4 november 2012 Vredevorstkerk te Beverwijk Orde van dienst voor de viering van Dankdag 4 november 2012 Vredevorstkerk te Beverwijk Voorganger: Ds. Stephan Kurtzahn Ouderling: Annie v.d. Stel Organist: Kees Brinkman Aangetrokken door Gods Liefde

Nadere informatie

Eredienst zondag 21 januari 16:30 Voorganger: ds. W.B. van der Wal. Mededelingen Votum / zegengroet Gezang 165 Gebed

Eredienst zondag 21 januari 16:30 Voorganger: ds. W.B. van der Wal. Mededelingen Votum / zegengroet Gezang 165 Gebed Eredienst zondag 21 januari 16:30 Voorganger: ds. W.B. van der Wal Mededelingen Votum / zegengroet Gezang 165 Gebed Viering Heilig Avondmaal Lezen: formulier 5 Geloofsbelijdenis van Nicea Psalm 68: 8 Viering

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. van Duijvenbode (Apeldoorn) Schriftlezing: 2 Timotheüs 2 vers 1 t/m 13 Gezang 215 vers 1, 2 en 3 (Liedboek) Psalm 103 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 77 vers 7 en

Nadere informatie

Liturgie. voor de eredienst. waarin de Openbare Geloofsbelijdenis plaats vindt. op zondag 12 april 2015 om uur. in de Goede Herderkerk

Liturgie. voor de eredienst. waarin de Openbare Geloofsbelijdenis plaats vindt. op zondag 12 april 2015 om uur. in de Goede Herderkerk Liturgie voor de eredienst waarin de Openbare Geloofsbelijdenis plaats vindt op zondag 12 april 2015 om 16.45 uur in de Goede Herderkerk Voorganger: Ds. K. Timmerman Ouderling van dienst: Wim Franken Organist

Nadere informatie

20 september uur EB Buitendijk

20 september uur EB Buitendijk 20 september 17.00 uur EB Buitendijk Votum en vredegroet Zingen Opwekking 194 U maakt ons een Gebed Lezen Romeinen 9: 30 10: 21 Psalm 119: 40, 49 en 66 Tekst HC zondag 25 Preek 1. Sacramenten wat zijn

Nadere informatie

Liturgie voor de Doopdienst van zondagochtend 30 augustus 2015

Liturgie voor de Doopdienst van zondagochtend 30 augustus 2015 Liturgie voor de Doopdienst van zondagochtend 30 augustus 2015 Gezang 373: 1, 2 en 3 1.Nu wordt het licht, de dag breekt aan, de Heer wekt ons om op te staan. God zij geloofd, dat Hij vannacht ons heeft

Nadere informatie

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag 24 mei 2015, 17.00 uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag Zingen: Gez. 145 : 1 4 Gesproken verwachting, groet Zingen: Ps. 67 : 1, 2 Gebed Schriftlezing: Johannes 15 : 26 16 : 16 Zingen: Gez. 106 :

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Lukas 11 vers 1 t/m 13 Psalm 100 vers 1 (Schoolpsalm) Lied 442 (Op Toonhoogte) Psalm 103 vers 1 en 2 Psalm 105 vers 5 Psalm 134 vers

Nadere informatie