VERSLAG LEDEN- VERGADERING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG LEDEN- VERGADERING"

Transcriptie

1 VERSLAG LEDEN- VERGADERING VRIJDAG 6 NOVEMBER 2015

2 VERSLAG LEDENVERGADERING Vrijdag 6 november Opening en mededelingen De voorzitter, Arno Brok, heet de leden van harte welkom op het najaarscongres en in het bijzonder de partijvoorzitter van de VVD, Henry Keizer. Daarbij stelt hij vast dat de ledenvergadering niet eerder zo`n goede opkomst kende. Hij deelt mee dat de secretaris, Tanja Klip-Martin, helaas verhinderd is wegens het afstuderen van haar zoon vandaag. 2. Verslag van de ledenvergadering van vrijdag 29 mei 2015 te Papendal De voorzitter stelt het verslag van de ledenvergadering van vrijdag 29 mei 2015 in Papendal vast. 3. Ingekomen stukken Voor deze vergadering zijn geen ingekomen stukken. 4. Vaststellen begroting voor het jaar 2016 De penningmeester, Peter de Koning, geeft een toelichting op de begroting voor het jaar Als belangrijkste aandachtspunt voor deze begroting wijst hij op de post website/ict, waarvoor in 2015 een forse uitgave is gedaan. Dit zijn de eenmalige investeringskosten voor de VVD Community, waarover vorig jaar is aangekondigd dat deze gedekt worden uit de reserves, maar die uiteraard wel vermeld moet worden als uitgave in Voor de komende jaren nemen we hiervoor onderhoudskosten op de begroting op. De voorzitter stelt de begroting voor het jaar 2016 vast. 5. Vaststellen contributie voor het jaar 2016 De penningmeester geeft een toelichting op de voorgestelde contributie voor het jaar Voorgesteld wordt om de verhoging van het lidmaatschap gelijk te houden aan die van de VVD, die is gebaseerd op het prijsindexcijfer van 2014 van 0,98%. Hiermee komt de contributie voor gewone leden op 119,00 en voor buitengewone leden op 57,00. De voorzitter stelt de contributie voor het jaar 2016 vast. 6. Afscheid en benoeming leden in het Algemeen Bestuur De voorzitter neemt afscheid van de volgende leden van het Algemeen Bestuur: Jan Batelaan, tot afgelopen juni wethouder in de gemeente Menterwolde, is in het voorjaar van 2014 gekozen als Algemeen Bestuurslid voor Groningen en treedt af. Vera Spruit, raadslid voor de VVD in de gemeente Albrandswaard, is in het najaar van 2012 gekozen in het Algemeen Bestuur voor Zuid-Holland en treedt af.

3 Jan Geluk, dijkgraaf van het waterschap Hollandse Delta, is in het najaar van 2013 gekozen in het Algemeen Bestuur als voorzitter van de Lelykring voor waterschapsbestuurders en treedt nu af. De voorzitter benoemt met instemming van de ledenvergadering de volgende leden in het Algemeen Bestuur: Miranda Joziasse tot lid van het Algemeen Bestuur namens het Platform Fractievoorzitters. Miranda Joziasse is voorzitter van de VVD-fractie in de gemeenteraad van Almere en zal in het Algemeen Bestuur de fractievoorzitters vertegenwoordigen. Leon van Noort tot lid van het Algemeen Bestuur namens Zuid-Holland. Leon was lid van het Algemeen Bestuur namens het fractievoorzittersplatform, is sinds afgelopen september wethouder geworden in de gemeente Barendrecht en wordt nu voorgedragen als lid van het Algemeen Bestuur namens Zuid-Holland Matthijs Oosterhuis tot lid van het Algemeen Bestuur namens Groningen. Matthijs Oosterhuis is lid van de Provinciale Staten in Groningen en zal in het Algemeen Bestuur de VVD-Bestuurders in de provincie Groningen vertegenwoordigen. Tevens deelt de voorzitter mee dat de benoemingswijze van de leden van het Algemeen Bestuur opnieuw bekeken zal worden in het kader van de toekomst van de statuten van de bestuurdersvereniging. 7. Advies commissie VBV en lokale partijen De voorzitter geeft het woord aan de vicevoorzitter, Arjen Gerritsen, om het advies van de Commissie VBV en lokale partijen toe te lichten. De commissie is ingesteld om een advies te geven over de vraag of leden die lokaal actief zijn voor een andere partij dan de VVD lid kunnen zijn van onze bestuurdersvereniging. De commissie heeft zich rekenschap gegeven van het feit dat het momenteel gaat om een relatief beperkte groep VVD-leden die voor een andere partij dan de VVD politiek of bestuurlijk actief zijn. Daarbij heeft de commissie ook rekening gehouden met de verwachting dat de omvang van deze groep in de toekomst kan toenemen doordat lokale politiek lokaler wordt en zich minder afficheert met landelijke politieke partijen of stromingen. Daarnaast heeft de commissie zich gerealiseerd dat de toekomst van het lidmaatschap van de VVD zal gaan veranderen: de VVD wil in de toekomst ook sympathiserende niet-leden meer invloed geven op de koers van de partij. Dat is een in veel opzichten positief te duiden ontwikkeling die de maatschappelijke basis van de VVD als politieke beweging versterkt. Desalniettemin vindt de commissie dat die verandering niet zomaar toepasselijk kan zijn op het lidmaatschap van de VBV. Het lidmaatschap van de VBV heeft immers een duidelijke oorsprong: de VBV verenigt en ondersteunt VVD-leden die voor of namens de VVD als volksvertegenwoordiger of openbaar bestuurder actief zijn of waren. Het VVD-lidmaatschap alleen is dus niet bepalend voor het lidmaatschap van de VBV.

4 Met deze uitgangspunten adviseert de commissie het volgende: 1. Iemand is VVD-lid en is tegelijk volksvertegenwoordiger of openbaar bestuurder namens een andere partij dan de VVD en er is tevens een VVD actief Als er bij het betreffende onderdeel van een bestuurslaag een VVD actief is en kandidaten stelt voor de volksvertegenwoordiging of het bestuur komt het VBV-lidmaatschap toe aan diegenen die voor of namens de VVD actief zijn. Ten aanzien van die situatie adviseert de commissie vast te houden aan de hiervoor omschreven hoofdlijn voor het lidmaatschap van de VBV en dat lidmaatschap derhalve niet open te stellen voor VVD-leden die voor een andere partij volksvertegenwoordiger of bestuurder zijn. 2. Iemand is VVD-lid en is tegelijk volksvertegenwoordiger of openbaar bestuurder namens een andere partij dan de VVD en er is niet tevens een VVD actief Als er bij het betreffende onderdeel van een bestuurslaag geen VVD actief is kan dat voor VVD-leden aanleiding zijn hun politieke activiteit te ontplooien bij een andere partij voor of namens welke zij volksvertegenwoordiger of bestuurder kunnen zijn. Ten aanzien van die situatie adviseert de commissie het bestuur van de VBV de mogelijkheid te geven op verzoek van betrokkene af te wijken van de hiervoor omschreven hoofdlijn voor het lidmaatschap van de VBV. Het bestuur van de VBV dient bij de beoordeling van zo n verzoek af te wegen hoe de belangen van de VBV en haar leden zich verhouden tot het belang van betrokkene om lid van de VBV te zijn. 3. Iemand is VVD-lid en is tegelijk volksvertegenwoordiger of openbaar bestuurder namens een samenwerking van de VVD met een andere partij Op een aantal plaatsen in ons land verbindt de VVD zich met een andere partij om gezamenlijk deel te nemen aan verkiezingen of aan de vorming van besturen. In de meeste gevallen gaat het daarbij om gecombineerde kandidatenlijsten, maar samenvoeging van fracties na verkiezingen kan ook voorkomen. Deelname aan het bestuur door deze samenwerkingen kan er toe leiden dat er bestuurders aantreden die weliswaar VVD-lid zijn, maar als bestuurder optreden namens een samenwerkingsverband waarvan de VVD deel uitmaakt. Ten aanzien van die situatie adviseert de commissie de hiervoor omschreven hoofdlijn voor het lidmaatschap van de VBV naar analogie toe te passen en het lidmaatschap van de VBV open te stellen voor de betrokken VVD-leden. Overgangsperiode De commissie stelt voor de hiervoor vermelde beoordelingswijze alleen toe te passen op nieuwe gevallen. De commissie adviseert het lidmaatschap van een VBV-lid, dat voor of namens een andere partij dan de VVD volksvertegenwoordiger of openbaar bestuurder is, onvoorwaardelijk in stand te laten tot het verstrijken van de zittingstermijn van het orgaan waarin hij thans volksvertegenwoordiger of openbaar bestuurder is. De voorzitter vraagt de ledenvergadering of zij kan instemmen met de voorstellen van de commissie.

5 De ledenvergadering stemt in. De voorzitter bedankt de commissieleden voor hun bijdrage. 8. Lokale wegwijzer Omgevingswet Op 1 juli 2015 heeft een ruime meerderheid van de Tweede Kamer ingestemd met de Omgevingswet. Begin 2016 stemt de Eerste Kamer over het wetsvoorstel en in 2018 treedt de wet in werking. Martijn Hendriks, stagiair bij de VVD Bestuurdersvereniging, heeft een liberale wegwijzer voor de omgevingswet geschreven waarin staat waarom voor liberale bestuurders een goede invoering van deze wet zo belangrijk is. De voorzitter vraagt of de ledenvergadering kan instemmen met de voorgestelde wegwijzer. De ledenvergadering stemt in. 9. P&G nieuwe stijl De Provincie en Gemeente (P&G) is het middel om leden van de VVD- Bestuurdersvereniging (VBV) te informeren en te verbinden. Ook in de toekomst wil het bestuur een kwalitatief sterk bestuurdersmagazine garanderen en daarom is vernieuwing nodig. De P&G moet aansluiten bij de behoefte van de VVD-bestuurder. Daarom stel het bestuur voor de leden op verschillende manieren te betrekken bij de samenstelling van de P&G. Bijvoorbeeld via de VVD-Community en een enquête. Daarnaast zal de P&G een metamorfose krijgen. Voorgesteld wordt de P&G in de toekomst zes keer per jaar te laten verschijnen in de vorm van een magazine. Tot slot zal de naam P&G verdwijnen. VVD-bestuurders zijn immers niet alleen actief in de provincies en de gemeenten. Daarom wordt voorgesteld de P&G in de toekomst Liberaal Bestuur te noemen. De ledenvergadering stemt in met de naamswijziging en omvorming van de P&G. Eric Mackay vraagt of de nieuwe P&G ook digitaal beter beschikbaar komt, zoals op het forum en de website. De voorzitter zegt dit toe. 12. Rondvraag en sluiting Michiel van Haersma Buma, voormalig voorzitter van de VVD Bestuurdersvereniging, stelt vast dat de opkomst voor de ledenvergadering heel goed is, maar nog beter kan. Hij stelt voor dat leden ook collega`s in hun nabije omgeving aanspreken om aanwezig te zijn bij activiteiten van de VVD Bestuurdersvereniging. Loes Meeuwisse, wethouder te Goes, doet de oproep aan collega-bestuurders om goede ideeën en best practices met haar te delen voor slim liberaal bezuinigen. Leden kunnen zich na afloop van de vergadering bij haar melden. De voorzitter sluit de vergadering.

RAPPORT Commissie VBV en lokale partijen

RAPPORT Commissie VBV en lokale partijen RAPPORT Commissie VBV en lokale partijen 1. DE OPDRACHT De opdracht aan de commissie Tijdens het voorjaarscongres van de VVD-Bestuurdersvereniging (hierna: VBV) op 29 mei 2015 heeft de ledenvergadering

Nadere informatie

NAJAARS- CONGRES. 4 en 5 november 2016 Lunteren

NAJAARS- CONGRES. 4 en 5 november 2016 Lunteren NAJAARS- CONGRES 4 en 5 november 2016 Lunteren ALGEMENE INFORMATIE Dit najaar bestaat de VVD Bestuurdersvereniging 70 jaar! Traditiegetrouw vindt het najaarscongres plaats in Congrescentrum De Werelt in

Nadere informatie

PROGRAMMA VOORJAARSCONGRES. Vrijdag 19 mei 2017 Papendal

PROGRAMMA VOORJAARSCONGRES. Vrijdag 19 mei 2017 Papendal PROGRAMMA VOORJAARSCONGRES Vrijdag 19 mei 2017 Papendal VOORJAARSCONGRES 2017 Op vrijdag 19 mei vindt het voorjaarscongres van de VVD-Bestuurdersvereniging plaats in Congrescentrum Papendal in Arnhem.

Nadere informatie

VERSLAG. Jaarvergadering d.d. 29 mei

VERSLAG. Jaarvergadering d.d. 29 mei VERSLAG Jaarvergadering d.d. 29 mei Verslag jaarvergadering VVD Bestuurdersvereniging 29 mei 13.00 uur Start jaarvergadering 1. Opening en mededelingen De voorzitter, Arno Brok, heet de leden van de VVD

Nadere informatie

PROGRAMMA VOORJAARSCONGRES. Vrijdag 19 mei 2017 Papendal

PROGRAMMA VOORJAARSCONGRES. Vrijdag 19 mei 2017 Papendal PROGRAMMA VOORJAARSCONGRES Vrijdag 19 mei 2017 Papendal VOORJAARSCONGRES 2017 Op vrijdag 19 mei vindt het voorjaarscongres van de VVD-Bestuurdersvereniging plaats in Congrescentrum Papendal in Arnhem.

Nadere informatie

PROGRAMMA VOORJAARSCONGRES. Vrijdag 19 mei 2017 Papendal

PROGRAMMA VOORJAARSCONGRES. Vrijdag 19 mei 2017 Papendal PROGRAMMA VOORJAARSCONGRES Vrijdag 19 mei 2017 Papendal VOORJAARSCONGRES 2017 Op vrijdag 19 mei vindt het voorjaarscongres van de VVD-Bestuurdersvereniging plaats in Congrescentrum Papendal in Arnhem.

Nadere informatie

Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100

Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100 Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100 Inleiding In dit document treft u 10 wijzigingsvoorstellen voor aanpassing van de Statuten en het Huishoudelijk Reglement.

Nadere informatie

REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66

REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66 REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66 Artikel 1 Definities a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement van de

Nadere informatie

Programma Bestuurders Congres. 29 mei 2015 Papendal Arnhem

Programma Bestuurders Congres. 29 mei 2015 Papendal Arnhem Programma Bestuurders Congres 29 mei 2015 Papendal Arnhem PRAKTISCHE INFORMATIE Locatiegegevens Op vrijdag 29 mei 2015 vindt in congrescentrum Papendal het jaarcongres van de VVD Bestuurdersvereniging

Nadere informatie

PROGRAMMA EN AGENDA. 2 en 3 november 2018 Lunteren

PROGRAMMA EN AGENDA. 2 en 3 november 2018 Lunteren PROGRAMMA EN AGENDA 2 en 3 november 2018 Lunteren NAJAARSCONGRES 2018 Op vrijdag 2 en zaterdag 3 november vindt het najaarscongres van de VVD- Bestuurdersvereniging plaats in Congrescentrum De Werelt in

Nadere informatie

Regio reglement Politieke Partij Democraten 66 Regio Noord-Holland

Regio reglement Politieke Partij Democraten 66 Regio Noord-Holland Pagina: 1/9 Regio reglement Politieke Partij Democraten 66 Regio Noord-Holland Dit Regio reglement is vastgesteld door de ARV van D66 Regio Noord-Holland op 2 oktober 2003, laatstelijk gewijzigd op 21

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD 3 2. LEDENAANTAL 4 3. SAMENSTELLING EN WERKZAAMHEDEN BESTUUR 4 4. SAMENSTELLING FRACTIE 5

INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD 3 2. LEDENAANTAL 4 3. SAMENSTELLING EN WERKZAAMHEDEN BESTUUR 4 4. SAMENSTELLING FRACTIE 5 JAARVERSLAG 2010 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK PAGINA 1. VOORWOORD 3 2. LEDENAANTAL 4 3. SAMENSTELLING EN WERKZAAMHEDEN BESTUUR 4 4. SAMENSTELLING FRACTIE 5 5. JAARVERGADERING EN LEDENVERGADERINGEN 5 Hoeven,

Nadere informatie

NAJAARS- CONGRES. 4 en 5 november 2016 Lunteren

NAJAARS- CONGRES. 4 en 5 november 2016 Lunteren NAJAARS- CONGRES 4 en 5 november 2016 Lunteren ALGEMENE INFORMATIE Dit najaar bestaat de VVD Bestuurdersvereniging 70 jaar! Traditiegetrouw vindt het najaarscongres plaats in Congrescentrum De Werelt in

Nadere informatie

Middelharnis, 7 maart 2014. Onderwerp: Waterschapsverkiezingen Hollandse Delta 2015. Geachte voorzitters en secretarissen,

Middelharnis, 7 maart 2014. Onderwerp: Waterschapsverkiezingen Hollandse Delta 2015. Geachte voorzitters en secretarissen, Aan: De voorzitters en secretarissen van de VVD-afdelingen in het gebied van het waterschap Hollandse Delta Kopie: De secretarissen van de Kamercentrales Zuid-Holland Middelharnis, 7 maart 2014 Onderwerp:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement.

Huishoudelijk reglement. Huishoudelijk reglement. Huishoudelijk reglement Lokaal Tilburg Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 22 maart 2017 Hoofdstuk 1. DE ORGANISATIESTRUCTUUR VAN Lokaal Tilburg. 1.1. DE ALGEMENE LEDENVERGADERING.

Nadere informatie

PROGRAMMA EN AGENDA. 3 en 4 november 2017 Lunteren

PROGRAMMA EN AGENDA. 3 en 4 november 2017 Lunteren PROGRAMMA EN AGENDA 3 en 4 november 2017 Lunteren NAJAARSCONGRES 2017 Op vrijdag 3 en zaterdag 4 november vindt het najaarscongres van de VVD- Bestuurdersvereniging plaats in Congrescentrum De Werelt in

Nadere informatie

VOORWOORD. Arno Brok Voorzitter Bestuurdersvereniging

VOORWOORD. Arno Brok Voorzitter Bestuurdersvereniging JAARVERSLAG 2015 VOORWOORD Het jaar 2015 ging voor de VVD Bestuurdersvereniging van start met de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen die plaatsvonden op 18 maart. De verkiezingsstrijd was een

Nadere informatie

STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66

STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 Dit standaard Reglement is vastgesteld door het Landelijk bestuur van Politieke Partij Democraten 66 op 10 mei 2016. Dit reglement is van kracht

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 VLP Roosendaal

Jaarverslag 2015 VLP Roosendaal Jaarverslag 2015 VLP Roosendaal Inhoudsopgave Voorwoord pagina 3 Doelstelling pagina 4 Beleidsplan 2016 pagina 4 Begrotingsbeleid pagina 4 Gebeurtenissen 2015 pagina 5 Bestuurssamenstelling pagina 5 Fractiesamenstelling

Nadere informatie

- 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen.

- 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen. - 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen. Zaaknummer 2008S72525DO ALGEMENE BEPALINGEN a. bewonerscommissie: groep huurders van de Woningbouwvereeniging behorende tot één

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement U.S.D.V. U Dance Huishoudelijk reglement van de Utrechtse StudentenDansVereniging U Dance, zoals bedoeld in artikel 12 van de statuten. Artikel 1 Algemene Bepalingen 1. De in dit

Nadere informatie

STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66

STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 Dit standaardreglement is vastgesteld door het Landelijk bestuur van Politieke Partij Democraten 66 op 10 mei 2016. Dit reglement is van kracht

Nadere informatie

Leidraad Lokale Netwerken

Leidraad Lokale Netwerken Leidraad Lokale Netwerken Januari 2016 Leidraad Lokale Netwerken stappenplan oprichting en formulieren Voor een open en toegankelijke partij is het van belang om op lokaal niveau een krachtige en slagvaardige

Nadere informatie

Zoals gewijzigd en vastgesteld door de Algemene Leden Vergadering van 23 april 2016.

Zoals gewijzigd en vastgesteld door de Algemene Leden Vergadering van 23 april 2016. STATUTEN en REGLEMENTEN lingewaard.nu Zoals gewijzigd en vastgesteld door de Algemene Leden Vergadering van 23 april 2016. HOOFDSTUK 1. DE VERENIGING Artikel 1. Naam, zetel 1. De vereniging draagt de naam:

Nadere informatie

Artikel 6 Lid van de vereniging kan zijn iedere natuurlijk persoon die instemt met het doel van de vereniging.

Artikel 6 Lid van de vereniging kan zijn iedere natuurlijk persoon die instemt met het doel van de vereniging. Statuten Zoals vastgesteld door het Congres bijeen op 16 december 1990 te Wageningen; waarna verleden in een akte houdende de oprichting van de vereniging, op 4 januari 1991 te Amsterdam; en voor het laatst

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE VERENIGING IPO OP 29 SEPTEMBER 2015

CONCEPTVERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE VERENIGING IPO OP 29 SEPTEMBER 2015 CONCEPTVERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE VERENIGING IPO OP 29 SEPTEMBER 2015 aanvang vergadering : 18.00 uur einde vergadering : 19.00 uur plaats : Zaal Beaune, Crowne Plaza

Nadere informatie

Intentieverklaring tot vorming van een. Lokaal Netwerk VVD As50 Oss Bernheze

Intentieverklaring tot vorming van een. Lokaal Netwerk VVD As50 Oss Bernheze Inleiding De Algemene Vergadering van Afgevaardigden van de VVD heeft op 28 november 2015 in Rotterdam, op voorstel van het hoofdbestuur, besloten dat de huidige afdelingen dienen op te gaan in grotere

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011. Inhoudsopgave:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011. Inhoudsopgave: HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011 Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen 2. Beëindiging lidmaatschap 3. Algemene Leden Vergadering 4. Bestuur 5. Commissies 6. Handboek voor de Counsellor

Nadere informatie

1 sub g Voorzitter: de voorzitter als bedoeld in artikel 12 van de Wet gemeenschappelijke regelingen;

1 sub g Voorzitter: de voorzitter als bedoeld in artikel 12 van de Wet gemeenschappelijke regelingen; Samenwerkingsregeling Regio Achterhoek 23 e wijziging Samenwerkingsregeling Regio Achterhoek 24 e wijziging artikel luidende: artikel gaat luiden 1 sub c Gedeputeerde Staten: Gedeputeerde Staten van de

Nadere informatie

Statuten Bestuurdersvereniging ChristenUnie Ingaande 4 juli 2013

Statuten Bestuurdersvereniging ChristenUnie Ingaande 4 juli 2013 ChristenUnie Ingaande 4 juli 2013 NAAM EN ZETEL. Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam Bestuurdersvereniging ChristenUnie. 2. De vereniging heeft haar zetel in de gemeente Amersfoort. 3. In deze statuten

Nadere informatie

b. het voeren van politieke, maatschappelijke en culturele actie;

b. het voeren van politieke, maatschappelijke en culturele actie; STATUTEN der LIBERTARISCHE PARTIJ Aangenomen op 28 november 2015 Artikel 1 De vereniging De vereniging draagt de naam Libertarische Partij en zal hierna worden aangeduid als de partij. De naam van de partij

Nadere informatie

Afdelingsreglement NOAB 6 mei 2013 AFDELINGSREGLEMENT NOAB. Inhoudsopgave. Artikel 1 Afdelingsreglement. Artikel 2 Afdelingen

Afdelingsreglement NOAB 6 mei 2013 AFDELINGSREGLEMENT NOAB. Inhoudsopgave. Artikel 1 Afdelingsreglement. Artikel 2 Afdelingen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 AFDELINGSREGLEMENT NOAB Inhoudsopgave Artikel 1. Afdelingsreglement

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen. 2. Beëindiging lidmaatschap. 3. Algemene Leden Vergadering

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen. 2. Beëindiging lidmaatschap. 3. Algemene Leden Vergadering 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: december 2016 Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen 2. Beëindiging lidmaatschap 3. Algemene Leden Vergadering 4. Bestuur 5. Commissies 6. Handboek voor de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement S.D.A. Leidance. This document is in Dutch. An English version is freely available on request.

Huishoudelijk Reglement S.D.A. Leidance. This document is in Dutch. An English version is freely available on request. Huishoudelijk Reglement S.D.A. Leidance This document is in Dutch. An English version is freely available on request. 1 Huishoudelijk reglement van Student Dance Association Leidance, zoals bedoeld in

Nadere informatie

a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement

a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement AFDELINGSREGLEMENT D66 Eindhoven Dit is het afdelingsreglement van D66 Eindhoven. Het reglement is gebaseerd op het standaardreglement dat is vastgesteld door het vastgesteld door het Landelijk bestuur

Nadere informatie

Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval het lidmaatschap niet vererft;

Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval het lidmaatschap niet vererft; Aanpassing Statuten oktober 2015 Artikel 6 4c. Een opgelegde straf wordt aan de leden bekend gemaakt. Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval

Nadere informatie

AV Edese Golf Club Papendal

AV Edese Golf Club Papendal AV Edese Golf Club Papendal 8 april 2019 WELKOM Agenda 1. Opening 2. Ingekomen post 3. Notulen Algemene Vergadering van 27 november 2018 4. Mededelingen van het bestuur 6. Vaststelling Bestuursreglement

Nadere informatie

CONCEPT-STATUTEN CENTRUM VOOR LOKAAL BESTUUR van de Partij van de Arbeid

CONCEPT-STATUTEN CENTRUM VOOR LOKAAL BESTUUR van de Partij van de Arbeid Concept Statuten CLB (versie 13 juni 2011) 1 CONCEPT-STATUTEN CENTRUM VOOR LOKAAL BESTUUR van de Partij van de Arbeid Naam, zetel en duur Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam Centrum voor Lokaal Bestuur

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Lokaal Veenendaal. Afdeling I: Algemene onderwerpen:

Huishoudelijk Reglement Lokaal Veenendaal. Afdeling I: Algemene onderwerpen: Huishoudelijk Reglement Lokaal Veenendaal Afdeling I: Algemene onderwerpen: Artikel 1: Artikel 1.1: Leden van Lokaal Veenendaal zijn binnen de gemeente Veenendaal niet politiek actief anders dan voor Lokaal

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019

NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019 NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019 Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: 35 leden 13 leden 1. Opening Om 20:00 uur opent de voorzitter de heer B. van den Akker, de vergadering, waarbij hij de

Nadere informatie

Notulen Algemene ledenvergadering, in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam op 23 maart 2013

Notulen Algemene ledenvergadering, in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam op 23 maart 2013 Notulen Algemene ledenvergadering, in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam op 23 maart 2013 Leden Aanwezig: Bestuur Aanwezig: Afwezig 21 leden (incl. bestuur) Joost Tinbergen (voorzitter) Peter Milders

Nadere informatie

aan de SLAG Partij van de Arbeid aan de Wassenaarse SLAG

aan de SLAG Partij van de Arbeid aan de Wassenaarse SLAG R D aan de SLAG Partij van de Arbeid R D aan de Wassenaarse SLAG 0 ROOD AAN DE SLAG - NOVEMBER 2018 INHOUD Uitnodiging Algemene Ledenvergadering DONDERDAG 29 NOVEMBER 2018 Van de voorzitter Verslag afdelingsvergadering

Nadere informatie

Pagina 1 van 6 REGIOREGLEMENT BOUWEND NEDERLAND. Index: Artikel 0 Considerans

Pagina 1 van 6 REGIOREGLEMENT BOUWEND NEDERLAND. Index: Artikel 0 Considerans Pagina 1 van 6 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 REGIOREGLEMENT BOUWEND NEDERLAND

Nadere informatie

Nieuwsbrief VNG Flevoland november 2015

Nieuwsbrief VNG Flevoland november 2015 Nieuwsbrief VNG Flevoland november 2015 Vacatures. 1. De Algemene Leden Najaarsvergadering op 25 november a.s.in het stadhuis van Almere, gevolgd door de themabijeenkomst over verbonden partijen, zal voor

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN

AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN De Algemene Afdelingsvergadering (AAV) van D66 Vlaardingen, op maandag 16 januari 2017 bijeen, heeft besloten dat voor de afdeling D66 Vlaardingen het standaard afdelingsreglement

Nadere informatie

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement Bangkok, 16 maart 2015 (Voorstel) Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Doelstellingen 1. Het versterken van de relaties

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014 Graag mobieltjes op stil en laptop s en tablets uit De zaal sluit om 21.55 uur Agenda voor vanavond: 1. Mededelingen / vast stellen agenda 2. Goedkeuring Notulen / stand van acties vorige ALV 3. Stand

Nadere informatie

Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur

Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur 1 Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur Aanwezige bestuursleden : Jos Winnink (voorzitter) Jan Harm Bakhuys (secretaris) André Nieuwenhout

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 VLP Roosendaal

Jaarverslag 2013 VLP Roosendaal Jaarverslag 2013 VLP Roosendaal 1 Inhoudsopgave Voorwoord pagina 3 Doelstelling pagina 4 Beleidsplan pagina 4 2014 pagina 4 Beloningsbeleid pagina 4 Gebeurtenissen 2013 pagina 5 Bestuursamenstelling pagina

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Forum voor Democratie. Vastgesteld door het Partijbestuur. Ingaande per 6 mei Artikel 1 Begripsbepalingen

Huishoudelijk Reglement Forum voor Democratie. Vastgesteld door het Partijbestuur. Ingaande per 6 mei Artikel 1 Begripsbepalingen Huishoudelijk Reglement Forum voor Democratie Vastgesteld door het Partijbestuur. Ingaande per 6 mei 2019. 1. Artikel 1 Begripsbepalingen 1.1 Dit en geen ander reglement kan worden aangehaald als het Huishoudelijk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS DIES NATALIS Artikel 1 De Dies Natalis van Lacrosse Groningen Gladiators is 24 juni 2003. ALGEMEEN Artikel 2 Volgens artikel 19 van de statuten van

Nadere informatie

Voorstellen van het Hoofdbestuur (HB) mede op basis van de aanbevelingen door de Commissie Toekomst van de VVD-structuur

Voorstellen van het Hoofdbestuur (HB) mede op basis van de aanbevelingen door de Commissie Toekomst van de VVD-structuur Voorstellen van het Hoofdbestuur (HB) mede op basis van de aanbevelingen door de Commissie Toekomst van de VVD-structuur Aanbeveling 1: Er moet nu worden doorgepakt met het hervormen van de partijorganisatie

Nadere informatie

Water. Goed voor elkaar! Model Profielschets Waterschapsbestuurders ChristenUnie

Water. Goed voor elkaar! Model Profielschets Waterschapsbestuurders ChristenUnie Model Profielschets Waterschapsbestuurders ChristenUnie Dit is een model profielschets voor ChristenUnie-kandidaten voor het algemeen en dagelijks bestuur van waterschappen. 1 Het model is opgesteld door

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie

Nummer Toegang: 771 Plaatsingslijst van het archief van de partij van de arbeid, afdeling rijswijk,

Nummer Toegang: 771 Plaatsingslijst van het archief van de partij van de arbeid, afdeling rijswijk, Nummer Toegang: 771 Plaatsingslijst van het archief van de partij van de arbeid, afdeling rijswijk, 1946-1997 Archief Delft 771 Partij van de Arbeid (PvdA) Rijswijk 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave

Nadere informatie

BB/U Lbr. 10/097

BB/U Lbr. 10/097 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Invulling vacatures bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201002167 Lbr. 10/097 bijlage(n)

Nadere informatie

Reglement Dienstraden

Reglement Dienstraden Reglement Dienstraden Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Hoofdstuk 2: Samenstelling, zittingstermijn en verkiezing Hoofdstuk 3: Functie, taak en bevoegdheden van de Dienstraad Hoofdstuk 4: Werkwijze van

Nadere informatie

Agenda. 146 E Algemene ledenvergadering

Agenda. 146 E Algemene ledenvergadering Agenda 146 E Algemene ledenvergadering Deel 1 Algemeen 12.30-13.30 Zaal: Parlement 1. OPENING EN MEDEDELING 2. EVALUATIE VAN DE PARTIJSTRUCTUUR DOOR ARNO BROK In het najaar van 2015 heeft de vereniging

Nadere informatie

wie zijn we? wie zijn we? wat doen we nu? wat willen de leden? waar willen we naar toe? hoe geven we dat vorm?

wie zijn we? wie zijn we? wat doen we nu? wat willen de leden? waar willen we naar toe? hoe geven we dat vorm? Notitie toekomst CDA-Bestuurdersvereniging wie zijn we? wat doen we nu? wat willen de leden? waar willen we naar toe? hoe geven we dat vorm? Aanleiding De BSV wil nadenken over de toekomst van de vereniging.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1124228 Datum: 28 april 2014 Behandeld door: A.B. Visser Afdeling / Team: Raadsgriffie Onderwerp: Benoeming leden raadscommissies en hun plaatsvervangers,

Nadere informatie

2.3. Nieuwe aspirant leden worden door middel van een groslijst aan het bestuur voorgelegd.

2.3. Nieuwe aspirant leden worden door middel van een groslijst aan het bestuur voorgelegd. . Het Huishoudelijk Reglement geeft een nadere toelichting/uitwerking van de statuten. Het Huishoudelijke Reglement wordt goedgekeurd in de Algemene Ledenvergadering (ALV). Ook wijzigingen op het Huishoudelijke

Nadere informatie

v o o r d r a c h t 22 mei 2019 Documentnummer : , SG Dossiernummer: K2834

v o o r d r a c h t 22 mei 2019 Documentnummer : , SG Dossiernummer: K2834 v o o r d r a c h t 22 mei 2019 Documentnummer : 2019-043727, SG Dossiernummer: K2834 Voordracht van het presidium aan provinciale staten van Groningen betreffende benoemen/aanwijzen/voordragen van statenleden

Nadere informatie

Voorstel wijzigen Huishoudelijk Reglement Algemene Vergadering dd 11 november september 2017

Voorstel wijzigen Huishoudelijk Reglement Algemene Vergadering dd 11 november september 2017 H.R. versie zoals vastgesteld op 10 december 2016: Voorstellen Hoofdbestuur 1. Lidmaatschap 1.2.a.1 bijwonen van ledenvergaderingen en uitoefenen van stemrecht, waarbij het lid in provinciale algemene

Nadere informatie

DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht

DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht AFDELINGSREGLEMENT DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht Dit reglement is vastgesteld door de Algemene Afdelingsvergadering van D66, afdeling Utrecht op XXXXXXXX 2016. Dit reglement is een aanvulling op de Statuten

Nadere informatie

Notulen Schoolraad ISG Arcus

Notulen Schoolraad ISG Arcus Notulen Schoolraad ISG Arcus Datum: 10-01-2018 Tijd: 19.45 uur Locatie: ISG Arcus (1.81) 1 Opening met een gedicht van een leerling van Eduvier over de geboorte van geluk. 2 Vaststelling c.q. wijziging

Nadere informatie

UISHOUDELIJK EGLEMENT

UISHOUDELIJK EGLEMENT UISHOUDELIJK EGLEMENT mei 2017 2 INHOUD 1. LIDMAATSCHAP 5 2. CONTRIBUTIE 5 3. OPRICHTING, OPHEFFING EN BEGRENZING VAN AFDELINGEN 5 4. DE LEDENVERGADERING 5 5. HET AFDELINGSBESTUUR 6 6. DE REGIOCONFERENTIE

Nadere informatie

Statuten Volleybalvereniging HLB Van Daal/DS

Statuten Volleybalvereniging HLB Van Daal/DS Statuten Volleybalvereniging HLB Van Daal/DS I. Algemene bepalingen Artikel 1: Naam, zetel en duur De vereniging draagt de naam HLB Van Daal/DS, verder te noemen HLB Van Daal/DS, zij is gevestigd te Den

Nadere informatie

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter stuk ingediend op 1902 (2012-2013) Nr. 1 5 februari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Filip Dewinter houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vereniging Happy Planet Professionals

Huishoudelijk reglement vereniging Happy Planet Professionals Huishoudelijk reglement vereniging Happy Planet Professionals Artikel 1 Taken en bevoegdheden van bestuur en bestuursleden 1.1. Het Bestuur van de vereniging bestaat uit ten minste drie (3) personen. 1.2.

Nadere informatie

Reglement voor de Ledenraad van Coöperatie Qurrent U.A.

Reglement voor de Ledenraad van Coöperatie Qurrent U.A. Versie d.d. 11/26-11-2014 RwC/GJ/CvG ondwerk\oa\oa14\74679635.reglq3 Reglement voor de Ledenraad van Coöperatie Qurrent U.A. Begripsomschrijving Artikel 1 Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MKB Hapert

Huishoudelijk reglement MKB Hapert Huishoudelijk reglement Artikel 1. Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten: de laatste statuten van de vereniging zoals deze bij notariële akte zijn vastgesteld; b. Huishoudelijk

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 VLP Roosendaal

Jaarverslag 2016 VLP Roosendaal Jaarverslag 2016 VLP Roosendaal Inhoudsopgave Voorwoord pagina 3 Doelstelling pagina 4 Beleidsplan 2016 pagina 4 Begrotingsbeleid pagina 4 Gebeurtenissen 2015 pagina 5 Bestuurssamenstelling pagina 5 Fractiesamenstelling

Nadere informatie

ANBI Registratie. 1. De vereniging heeft ten doel: 2. Zij tracht dit doel onder meer te bereiken door: 1 De naam van de ANBI instelling:

ANBI Registratie. 1. De vereniging heeft ten doel: 2. Zij tracht dit doel onder meer te bereiken door: 1 De naam van de ANBI instelling: ANBI Registratie 1 De naam van de ANBI instelling: Onafhankelijk Moerdijk 2 Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaal nummer: 816304580 3 Het post- of bezoekadres van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT PLATFORM OUTSOURCING NEDERLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT PLATFORM OUTSOURCING NEDERLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT PLATFORM OUTSOURCING NEDERLAND 1. INLEIDING Dit Huishoudelijk Reglement is vastgesteld door de algemene ledenvergadering van de vereniging Platform Outsourcing Nederland ("PON")

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN a. De Bond: de Katholieke Bond van Ouderen

Nadere informatie

DISTRICTSREGLEMENT TBN 4 juli 2005

DISTRICTSREGLEMENT TBN 4 juli 2005 DISTRICTSREGLEMENT TBN 4 juli 2005 1 TBN DISTRICTSREGLEMENT Inhoudsopgave Artikel 1. Organisatie en reglement pag. 3 Artikel 2. Leden pag. 3 Artikel 3. Taken en bevoegdheden district pag. 3 Artikel 4.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement NVFB

Huishoudelijk reglement NVFB Huishoudelijk reglement NVFB Doc.nr. 458529 versie 18-05-2010 1 Doc.nr. 458529 versie 18-05-2010 2 Artikel 1 Algemene bepaling Dit reglement is opgesteld conform het bepaalde in artikel 28 van de statuten

Nadere informatie

Afdeling: Financien / control Zaakkenmerk: Behandelend ambtenaar: J.A.L. Degens. Afdelingsmanager: G.H.J. Hollands

Afdeling: Financien / control Zaakkenmerk: Behandelend ambtenaar: J.A.L. Degens. Afdelingsmanager: G.H.J. Hollands Advies aan gemeenteraad Datum advies: 23 mei 2017 Financiële consequenties: Zie beslispunt Afdeling: Financien / control Zaakkenmerk: 80328 Behandelend ambtenaar: J.A.L. Degens Afdelingsmanager: G.H.J.

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS

AFDELINGSREGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS AFDELINGSREGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS Vastgesteld op de ledenvergadering van 22 oktober 2002 Gewijzigd in de ledenvergadering van 7 oktober 2003 Opnieuw gewijzigd in de ledenvergadering

Nadere informatie

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Aanwezigen van het bestuur: Dhr J. Tonkes, voorzitter Mw. L. Abbo, penningmeester Mw. I. De la Vieter, secretaris Dhr. M. Rozemeijer, namens

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Amsterdam, 7 juli 2015

Huishoudelijk reglement Amsterdam, 7 juli 2015 Hoofdstuk 1: Werking huishoudelijk reglement Artikel 1. Begripsbepalingen ALV = Algemene ledenvergadering. Studentenraad = Daar waar studentenraad staat, wordt de wettelijk verplichte centrale deelnemersraad

Nadere informatie

Algemene bepalingen. De Ledenvergadering en de deelvergadering

Algemene bepalingen. De Ledenvergadering en de deelvergadering AFDELING GRONINGEN AFDELINGSREGLEMENT Zoals vastgesteld door de ledenvergadering van 14 september 2017 Algemene bepalingen Artikel I. Definities 1) Dit reglement is het afdelingsreglement van de afdeling

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

b e s l u i t e n vast te stellen het volgende Reglement voor de Verkeerscommissie 2009 Artikel 1 De Verkeerscommissie

b e s l u i t e n vast te stellen het volgende Reglement voor de Verkeerscommissie 2009 Artikel 1 De Verkeerscommissie h gemeente Hardinxveld-Giessendam Burgemeester en wethouders Hardinxveld-Giessendam; gelet op het bepaalde in artikel 84 van de Gemeentewet; b e s l u i t e n vast te stellen het volgende Reglement voor

Nadere informatie

Concept - NOTULEN. Donderdag 28 februari 2019, aanvang uur Koetshuis, Avila Beach Hotel

Concept - NOTULEN. Donderdag 28 februari 2019, aanvang uur Koetshuis, Avila Beach Hotel Concept - NOTULEN 24 ste ALGEMENE LEDENVERGADERING VERENIGING VAN PENSHONADO S Donderdag 28 februari 2019, aanvang 19.30 uur Koetshuis, Avila Beach Hotel Aanwezig: 24 leden volgens de presentielijst Bestuur:

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Algemeen Begripsbepalingen In dit Huishoudelijk Reglement en in de krachtens dit Huishoudelijk Reglement vast te stellen reglementen wordt verstaan onder: a. Algemene ledenvergadering:

Nadere informatie

13 juni 2014 Het Spant!, Bussum

13 juni 2014 Het Spant!, Bussum 13 juni 2014 Het Spant!, Bussum Op vrijdag 13 juni het voorjaarscongres van de VVD-Bestuurdersvereniging plaats in Bussum. Het voorjaarscongres van de VVD-Bestuurdersvereniging begint op vrijdagmiddag

Nadere informatie

Vastgesteld door het Algemeen Bestuur van LTO Noord dd. 8 juni 2015

Vastgesteld door het Algemeen Bestuur van LTO Noord dd. 8 juni 2015 Regeling benoeming bestuursleden in de categorie ongebouwd voor het waterschapsbestuur Waterschap Drents Overijsselse Delta (fusie waterschappen Groot Salland en Reest en Wieden) door het Provinciaal Bestuur

Nadere informatie

Afdelingsreglement D66 Zwolle

Afdelingsreglement D66 Zwolle Artikel 1 Definities a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement van de landelijke Partij. b. In dit reglement gelden de definities zoals

Nadere informatie

(EXACT INVULLEN ZOALS GEREGISTREERD BIJ DE GEMEENTELIJKE BASIS ADMINISTRATIE (GBA)

(EXACT INVULLEN ZOALS GEREGISTREERD BIJ DE GEMEENTELIJKE BASIS ADMINISTRATIE (GBA) INTERNE BEREIDVERKLARING KANDIDAATSTELLING PROVINCIALE STATEN zoals bedoeld in artikel 1.28 lid 3 en artikel 6.5 lid 4 van de Reglementen van de Partij van de Arbeid DE ONDERGETEKENDE, (EXACT INVULLEN

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 21 mei uur B.J. Schouten. Raadzaal

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 21 mei uur B.J. Schouten. Raadzaal Vergadering Presidium Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 21 mei 2013 20.00 uur B.J. Schouten Plaats vergadering Doorkiesnummer Raadzaal 5229499 Verslag Zeewolde Agendapunt Onderwerp 1. Opening 2

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT. Afdelingsreglement NHV d.d

AFDELINGSREGLEMENT. Afdelingsreglement NHV d.d AFDELINGSREGLEMENT INHOUDSPGAVE: Artikel 1. Afdelingsreglement Artikel 2. Afdelingen Artikel 3. Taken en bevoegdheden afdelingen Artikel 4. Samenstelling en verkiezing afdelingsbestuur Artikel 5. Taken

Nadere informatie

Het dagelijks bestuur van het waterschap Hollandse Delta, de colleges van burgemeester en

Het dagelijks bestuur van het waterschap Hollandse Delta, de colleges van burgemeester en COLLEGE BESLUIT: Onderwerp: Instemmingsbesluit tweede wijziging Gemeenschappelijke Regeling SVHW 2015 Het College van Overwegende dat: 1. De samenstelling van de Deelnemers aan de gemeenschappelijke

Nadere informatie

BB/U Lbr. 15/026

BB/U Lbr. 15/026 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Bekendmaking voordracht adviescommissie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201500720 Lbr. 15/026 bijlage(n) datum

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE!

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT M.S.D.V. LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! Huishoudelijk reglement van de, zoals bedoeld in artikel 19 van de statuten. LIDMAATSCHAP ARTIKEL 1 Aangaan van het lidmaatschap

Nadere informatie

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T V E R E N I G I N G S A M E N W E R K I N G S V E R B A N D E X O D U S N E D E R L A N D

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T V E R E N I G I N G S A M E N W E R K I N G S V E R B A N D E X O D U S N E D E R L A N D H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T V E R E N I G I N G S A M E N W E R K I N G S V E R B A N D E X O D U S N E D E R L A N D PREAMBULE: a. Bij notariële akte de dato 18 februari 1997 is opgericht

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Koninklijke Coöperatie Rundveeverbetering Delta U.A.

Huishoudelijk reglement Koninklijke Coöperatie Rundveeverbetering Delta U.A. Huishoudelijk reglement Koninklijke Coöperatie Rundveeverbetering Delta U.A. Volgens artikel 14 van de statuten van CR Delta worden: nadere regels omtrent onder meer het functioneren van de organen van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglementcollectief Midden Brabant

Huishoudelijk reglementcollectief Midden Brabant Huishoudelijk reglement Op te nemen/ behorende bij Bijlage 1.3 Kwaliteitshandboek Midden Brabant Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: o Het Collectief: de Coöperatief Collectief Agrarisch

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK Artikel 1. Algemene bepalingen Dit Huishoudelijk Reglement is een reglement op basis van de artikelen 7 en 19 van de Statuten van de Vereniging VERENIGDE

Nadere informatie