Liturgie voor de eredienst op zondag 15 januari 2017 om uur in de Opstandingskerk te Nunspeet

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Liturgie voor de eredienst op zondag 15 januari 2017 om uur in de Opstandingskerk te Nunspeet"

Transcriptie

1 Liturgie voor de eredienst op zondag 15 januari 2017 om uur in de Opstandingskerk te Nunspeet In deze dienst wordt het sacrament van de doop bediend aan: ROËL JACOB JAN VAN ASSELT LUCAS ARON SCHUTTE Muzikale medewerking door: Joeri Mulder - zang Mariëlle Brummel - piano Rowin Mulder - percussie Ashwin van Cappellen - gitaar Martin Drost - orgel Ouderling van dienst: Robertjan te Flierhaar Voorganger: ds. David ten Voorde Welkom en afkondigingen Zingen: Psalm 105: 1 en 3 Looft God den HEER, en laat ons blijde zijn glorierijke naam belijden. Meldt ieder volk en elk geslacht de wonderen die God volbracht. Gij die van harte zoekt den HEER, verblijdt u, geeft zijn naam de eer. God, die aan ons zich openbaarde, regeert en oordeelt heel de aarde. Zijn woord wordt altoos trouw volbracht tot in het duizendste geslacht. 't Verbond met Abraham zijn vrind bevestigt Hij van kind tot kind. Stil gebed Onze hulp en groet Zingen: Opwekking 642 Al mijn zonden, al mijn zorgen, neem ik mee naar de rivier. Heer, vergeef mij en genees mij. Vader, kom, ontmoet mij hier. Want dit water brengt nieuw leven en verfrist mij elke dag. 't Is een stroom van uw genade, waar 'k U steeds ontmoeten mag. Refrein: Here Jezus, neem mijn leven, ik leg alles voor U neer. Leid mij steeds weer naar het water, k wil U daar ontmoeten, Heer. Kom ontvang een heel nieuw leven, kom en stap in de rivier. Jezus roept je, Hij verwacht je en Hij zegt: "Ontmoet Mij hier." Refrein Leid mij steeds weer naar het water, 'k wil U daar ontmoeten, Heer.

2 Bijbelse leefregel Gebed Lezing van het doopformulier Jezus Christus heeft gesproken: Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb. En houd dit voor ogen: Ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld. In de heilige doop verbindt God zijn Naam met onze naam. Wij allen delen in zonde, schuld en oordeel en wij kunnen alleen in Gods rijk komen als wij opnieuw geboren worden uit water en Geest. Als wij gedoopt worden in de naam van de Vader, geeft God ons het teken en zegel van het verbond van zijn genade. Wij mogen zijn kinderen zijn en erfgenamen van zijn belofte. Zo wil Hij altijd voor ons zorgen. Als wij gedoopt worden in de naam van de Zoon, verzekert Hij ons van de afwassing van al onze zonden door zijn bloed. Wij zijn met Christus gestorven en begraven. Zoals Hij uit de dood is opgewekt, zo zullen wij leven met Hem. Als wij gedoopt worden in de naam van de heilige Geest, belooft de heilige Geest dat Hij bij ons wil wonen en dat Hij dagelijks ons leven wil vernieuwen. In het verbond worden wij van onze kant opgeroepen om God te gehoorzamen, te vertrouwen en lief te hebben, voor altijd. We hoeven aan Gods genade niet te twijfelen want zijn verbond is een eeuwig verbond en zijn goedheid duurt in eeuwigheid. In deze geweldige belofte mogen ook onze kinderen delen, al begrijpen zij nu nog niet wat er met hen gebeurt. Ook de kinderen horen immers bij het verbond. Zo sprak de HERE God al tot Abraham: Ik sluit een verbond met jou en met je nakomelingen, met alle komende generaties, een eeuwigdurend verbond: ik zal jouw God zijn en die van je nakomelingen. Nu bent u als ouders geroepen om uw kinderen vertrouwd te maken met het geloof en hen bij de Here te brengen. Jezus sprak zelf: Laat de kinderen bij me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan. Hij nam de kinderen in zijn armen en zegende hen door hun de handen op te leggen. Zingen: Gezang 245: 1, 2 en 3 (HB 38) (ondertussen worden Roël en Lucas binnengebracht) God en Vader, neem dit kroost vriend'lijk aan uit d' ouderarmen. Gij, o bron van heil en troost, toon de kind'ren uw erbarmen! Mogen z' al hun levensdagen 't zegel van uw kind'ren dragen! Heiland, Gij wilt door uw bloed ook hen reinigen van zonden! Stort hun zegen in 't gemoed, door de doop aan U verbonden! Leer hen bidden, leer hen strijden, U geheel hun leven wijden. Heil'ge Geest, wil vroeg en spâ hen verlichten en versterken, dat zij door uw heilgenâ vruchtbaar zijn in goede werken! Doe z' als Christus' echte leden delen in zijn zaligheden.

3 Doopvragen aan de ouders Gelooft u dat het evangelie van Gods genade in Jezus Christus, zoals dat in Gods Woord bekend is gemaakt en door de kerk in haar belijdenis is samengevat, het enige fundament van onze redding is? Belijdt u dat deze kinderen, hoewel zij met ons delen in zonde, schuld en oordeel, in Christus geheiligd zijn, deel hebben aan Gods verbond en dat zij daarom behoren gedoopt te zijn? Belooft u, ieder met de gaven die God u heeft gegeven, deze kinderen voor te gaan op de weg van de Here, opdat zij hun doop leren verstaan en zich verbonden zullen weten aan de gemeente van Christus? Bediening van de doop Gedoopt worden: Roël, zoon van Gerard en Alice van Asselt Lucas, zoon van Michiel en Janine Schutte Zingen (staande): Op Toonhoogte 137: 2 Zegen hen waar ze in geloof voor leven. Zegen hen waar ze hoop en liefde geven. Zegen om de ander tot zegen te zijn. O God, zegen hen tot in eeuwigheid! Vader, maak hen tot een zegen; hier in de woestijn. Wachtend op uw milde regen, om zelf een bron te zijn. Met een hart vol vrede, zijn zij zegenend nabij. Van uw liefde delend, waarin zij zelf tot bron van zegen zijn. Vraag aan de gemeente (staande) Gemeente van Christus, wilt u deze gezinnen dragen in uw gebeden, opnemen in uw midden, naar uw vermogen helpen groeien in geloof en voorgaan in het volgen van Jezus Christus? Wat is daarop uw antwoord? Antwoord: Ja

4 Zingen: Lied 457 (OTH) Refrein: Weet je dat de Vader je kent? Weet je dat je van waarde bent? Weet je dat je een parel bent, een parel in Gods hand, een parel in Gods hand. Ze zeggen allemaal: je kan niks doen, je bent een oen; ze trekken altijd aan mijn paardenstaart, ik ben niks waard. Nou heb ik weer de ranja omgegooid, ik leer het nooit. Mijn moeder luistert nooit als ik wat zeg. 'k Heb altijd pech, ik ga maar weg. Refrein Ik snap alweer niks van die rare som, ik ben zo dom; mijn bloes zit onder de spaghettimix, ik kan ook niks. Al noemt de hele klas mij sacherijn, ik mag er zijn. Al zegt mijn broertje steeds: wat stout ben jij, God houdt van mij, God houdt van mij. Refrein: Ik weet dat de Vader mij kent. Ik weet dat ik van waarde ben. Ik weet dat ik een parel ben, een parel in Gods hand, een parel in Gods hand. Tijdens het naspel worden Roël en Lucas de kerk uitgedragen, mogen de kinderen van groep 1 t/m 5 naar Tijd voor jou gaan en de tieners naar Tienertijd Gebed Bijbellezing: Lukas 15: (HSV) 11 En Hij zei: Een zeker mens had twee zonen. 12 En de jongste van hen zei tegen zijn vader: Vader, geef mij het deel van de goederen dat mij toekomt. En hij verdeelde zijn vermogen onder hen. 13 En niet veel dagen daarna maakte de jongste zoon alles te gelde en reisde weg naar een ver land en verkwistte daar zijn vermogen in een losbandig leven. 14 En toen hij er alles doorgebracht had, kwam er een zware hongersnood in dat land en begon hij gebrek te lijden. 15 En hij ging heen en voegde zich bij één van de burgers van dat land, en die stuurde hem naar zijn akkers om de varkens te weiden. 16 En hij verlangde ernaar zijn buik te vullen met de schillen, die de varkens aten, maar niemand gaf hem die. 17 En nadat hij tot zichzelf gekomen was, zei hij: Hoeveel dagloners van mijn vader hebben brood in overvloed en ik kom om van honger.

5 18 Ik zal opstaan en naar mijn vader gaan en tegen hem zeggen: Vader, ik heb gezondigd tegen de hemel en tegenover u. 19 En ik ben het niet meer waard uw zoon genoemd te worden. Maak mij als één van uw dagloners. 20 En hij stond op en ging naar zijn vader. En toen hij nog ver van hem verwijderd was, zag zijn vader hem en deze was met innerlijke ontferming bewogen en hij snelde hem tegemoet, viel hem om de hals en kuste hem. 21 En de zoon zei tegen hem: Vader, ik heb gezondigd tegen de hemel en tegenover u. Ik ben niet meer waard uw zoon genoemd te worden. 22 Maar de vader zei tegen zijn slaven: Haal het beste gewaad tevoorschijn en trek het hem aan en geef hem een ring aan zijn hand en sandalen aan zijn voeten. 23 En breng het gemeste kalf en slacht het, en laten we eten en vrolijk zijn. 24 Want deze, mijn zoon, was dood en is weer levend geworden. En hij was verloren en is gevonden. En zij begonnen vrolijk te zijn. 25 Zijn oudste zoon nu was op de akker. En toen hij dichter bij huis kwam, hoorde hij muziek en reidans. 26 En nadat hij één van de knechten bij zich geroepen had, vroeg hij wat er aan de hand was. 27 Deze nu zei tegen hem: Uw broer is gekomen en uw vader heeft het gemeste kalf geslacht, omdat hij hem weer gezond teruggekregen heeft. 28 Maar hij werd boos en wilde niet naar binnen gaan. Toen ging zijn vader naar buiten en spoorde hem aan. 29 Maar hij antwoordde en zei tegen zijn vader: Zie, ik dien u al zoveel jaren en heb nooit uw gebod overtreden en u hebt mij nooit een bokje gegeven om met mijn vrienden vrolijk te zijn. 30 Maar nu deze zoon van u gekomen is, die uw bezit met hoeren opgemaakt heeft, hebt u voor hem het gemeste kalf geslacht. 31 En hij zei tegen hem: Kind, jij bent altijd bij mij en al het mijne is van jou. 32 Wij zouden dan vrolijk en blij moeten zijn, want deze broer van jou was dood en is weer levend geworden. En hij was verloren en is gevonden. Zingen: Psalm 139: 7 en 8 Gij hebt mij immers zelf gemaakt, mij met uw vingers aangeraakt, met toegewijde tederheid mijn nieren en mijn hart bereid, mij in de moederschoot geweven, mij met uw wonderen omgeven. Ik loof U die mijn schepper zijt, die met uw liefde mij geleidt, Gij hebt mijn oerbegin aanschouwd, in 't diepst der aarde opgebouwd. Niets blijft er voor uw oog verborgen. Ja, Gij omringt mij met uw zorgen. Preek

6 Zingen: Op Toonhoogte 204 Nog voordat je bestond, kende Hij je naam. Hij zag je elk moment en telde elke traan. Omdat Hij van je hield, gaf Hij zijn eigen Zoon. Hij wacht alleen nog maar totdat je komt. En wat je nu ook doet, zijn liefde blijft bestaan. Ook niets wat jij ooit deed, verandert daar iets aan. Omdat Hij van je houdt, gaf Hij zijn eigen Zoon. En nu is alles klaar wanneer jij komt. Refrein: Kom tot de Vader, kom zoals je bent. Heel je hart, al je pijn is bij Hem bekend. De liefde die Hij geeft, de woorden die Hij spreekt. Daarmee is alles klaar wanneer jij komt. En wat je nu ook doet, zijn liefde blijft bestaan. Ook niets wat jij ooit deed, verandert daar iets aan. Omdat Hij van je houdt, gaf Hij zijn eigen Zoon. En nu is alles klaar wanneer jij komt. Refrein De liefde die Hij geeft, de woorden die Hij spreekt. Hij wacht alleen nog maar totdat je komt. Dankgebed en voorbeden

7 Inzameling van de gaven voor: 1. CZE, plaatselijk evangelisatiewerk 2. Instandhouding erediensten Tijdens de inzameling luisteren we naar het lied Opwekking 794: You unravel me with a melody. You surround me with a song of deliverance from my enemies, till all my fears are gone. I m no longer a slave to fear. I am a child of God. I m no longer a slave to fear. I am a child of God. From my mother s womb, You have chosen me. Love has called my name. I ve been born again, into Your family. Your blood flows through my veins. You split the sea so I could walk right through it. My fears were drowned in perfect love. You rescued me so I could stand and sing: I am a child of God. Zingen: Gezang 303: 2 en 5 (LvdK) Door God bijeen vergaderd, één volk dat Hem behoort, als kindren van één Vader; één doop, één Geest, één woord. Zo offert allerwege de kerk U lof en prijs. Eén naam is aller zegen, één brood is aller spijs. Met God zijn wij verbonden, met Vader, Zoon en Geest, met alwie overwonnen, alwie zijn trouw geweest. Bewijs ons uw genade, dan zingen wij bevrijd de glorie van uw daden, in tijd en eeuwigheid. Heenzending en zegen

8 Na afloop van de dienst is er voor in de kerk gelegenheid om de ouders te feliciteren met de doop van hun kind en in de hal staat koffie, thee en limonade voor u/jou klaar. Wilt u over deze dienst napraten en/of zou u persoonlijke voorbede willen ontvangen? Er zijn hiervoor enkele gemeenteleden beschikbaar achter in de kerk. In het bijzonder welkom aan allen die voor het eerst of sinds lange tijd weer in onze kerk zijn. We hopen dat u zich hier thuis voelt. Contactpersonen: scriba: Martin Drost, , (martindrost@hotmail.com) predikant: ds. David ten Voorde, , (dtenvoorde@hervormdnunspeet.nl) Dit is een kerkdienst onder verantwoordelijkheid van wijkkerkenraad Opstandingskerk. Voor vragen en informatie kunt u bij hen of bij één van de andere kerkenraadsleden terecht. Zie ook de website:

Liturgie voor de eredienst op zondag 26 februari om uur in de Opstandingskerk te Nunspeet

Liturgie voor de eredienst op zondag 26 februari om uur in de Opstandingskerk te Nunspeet Liturgie voor de eredienst op zondag 26 februari 2017 om 10.00 uur in de Opstandingskerk te Nunspeet In deze dienst wordt het sacrament van de doop bediend aan: THOMAS AARTEN en MAUD WITTEVEEN Ouderling

Nadere informatie

TRUDY NOÉ GROOT KARSIJN JUDAH DAVID TEN VOORDE

TRUDY NOÉ GROOT KARSIJN JUDAH DAVID TEN VOORDE Liturgie voor de eredienst op zondag 4 september 2016 om 10.00 uur in de Opstandingskerk te Nunspeet In deze dienst wordt het sacrament van de doop bediend aan: TRUDY NOÉ GROOT KARSIJN JUDAH DAVID TEN

Nadere informatie

Liturgie voor de eredienst op zondag 24 februari 2019 om uur in de Opstandingskerk te Nunspeet

Liturgie voor de eredienst op zondag 24 februari 2019 om uur in de Opstandingskerk te Nunspeet Liturgie voor de eredienst op zondag 24 februari 2019 om 10.00 uur in de Opstandingskerk te Nunspeet In deze dienst wordt het sacrament van de doop bediend aan: ANNE-WIL KLAASSEN Ouderling van dienst:

Nadere informatie

Liturgie voor de eredienst op zondag 7 april 2019 om uur in de Opstandingskerk te Nunspeet

Liturgie voor de eredienst op zondag 7 april 2019 om uur in de Opstandingskerk te Nunspeet Liturgie voor de eredienst op zondag 7 april 2019 om 10.00 uur in de Opstandingskerk te Nunspeet In deze dienst wordt het sacrament van de doop bediend aan: SAMUËL SJOERD (SAM) SCHUTTE BENTE NORTHAUSEN

Nadere informatie

SEM HUENESTEIN. Liturgie voor de eredienst op zondag 1 mei 2016 om uur in de Opstandingskerk te Nunspeet

SEM HUENESTEIN. Liturgie voor de eredienst op zondag 1 mei 2016 om uur in de Opstandingskerk te Nunspeet Liturgie voor de eredienst op zondag 1 mei 2016 om 10.00 uur in de Opstandingskerk te Nunspeet In deze dienst wordt het sacrament van de doop bediend aan: SEM HUENESTEIN Muzikale medewerking door: Ashwin

Nadere informatie

FÉLINE JOHANNA AALTJE BOS

FÉLINE JOHANNA AALTJE BOS Liturgie voor de eredienst op zondag 4 december 2016 om 10.00 uur in de Opstandingskerk te Nunspeet In deze dienst wordt het sacrament van de doop bediend aan: FÉLINE JOHANNA AALTJE BOS Ouderling van dienst:

Nadere informatie

Liturgie voor de eredienst op zondag 17 september om uur in de Opstandingskerk te Nunspeet

Liturgie voor de eredienst op zondag 17 september om uur in de Opstandingskerk te Nunspeet Liturgie voor de eredienst op zondag 17 september 2017 om 10.00 uur in de Opstandingskerk te Nunspeet In deze dienst wordt het sacrament van de doop bediend aan: EVA LIZZY VAN ENGELEN YARON DE JONG JOY

Nadere informatie

Liturgie voor de eredienst op zondag 14 juli 2019 om uur in de Opstandingskerk te Nunspeet

Liturgie voor de eredienst op zondag 14 juli 2019 om uur in de Opstandingskerk te Nunspeet Liturgie voor de eredienst op zondag 14 juli 2019 om 10.00 uur in de Opstandingskerk te Nunspeet In deze dienst wordt het sacrament van de doop bediend aan: RAFF DE JONG TIJN DE JONG JISKA SALOMÉ TIMMERMAN

Nadere informatie

Doop van kinderen Orde III

Doop van kinderen Orde III Doop van kinderen Orde III Presentatie De voorganger leidt de doopbediening kort met eigen woorden in. Hij noemt daarbij de namen van de doopouders en de dopeling(en). Onderwijzing Jezus Christus heeft

Nadere informatie

Liturgie voor de eredienst op zondag 14 oktober 2018 om uur in de Opstandingskerk te Nunspeet

Liturgie voor de eredienst op zondag 14 oktober 2018 om uur in de Opstandingskerk te Nunspeet Liturgie voor de eredienst op zondag 14 oktober 2018 om 10.00 uur in de Opstandingskerk te Nunspeet In deze dienst wordt het sacrament van de doop bediend aan: LISA AARTEN LANA VAN DEN BROEK JINTE VAN

Nadere informatie

Liturgie voor de eredienst op zondag 17 juni 2018 om uur in de Opstandingskerk te Nunspeet BRITT TABAK

Liturgie voor de eredienst op zondag 17 juni 2018 om uur in de Opstandingskerk te Nunspeet BRITT TABAK Liturgie voor de eredienst op zondag 17 juni 2018 om 10.00 uur in de Opstandingskerk te Nunspeet In deze dienst wordt het sacrament van de doop bediend aan: BRITT TABAK Muzikale medewerking door: Martin

Nadere informatie

Liturgie voor de eredienst op zondag 9 december 2018 om uur in de Opstandingskerk te Nunspeet

Liturgie voor de eredienst op zondag 9 december 2018 om uur in de Opstandingskerk te Nunspeet Liturgie voor de eredienst op zondag 9 december 2018 om 10.00 uur in de Opstandingskerk te Nunspeet In deze dienst wordt het sacrament van de doop bediend aan: BRAM ELON GROBBEN NORAH GERRIE JANTINE VAN

Nadere informatie

Liturgie voor de eredienst op zondag 22 april 2018 om uur in de Opstandingskerk te Nunspeet LAUREN ELIZABETH KOLKMAN

Liturgie voor de eredienst op zondag 22 april 2018 om uur in de Opstandingskerk te Nunspeet LAUREN ELIZABETH KOLKMAN Liturgie voor de eredienst op zondag 22 april 2018 om 10.00 uur in de Opstandingskerk te Nunspeet In deze dienst wordt het sacrament van de doop bediend aan: LAUREN ELIZABETH KOLKMAN Muzikale medewerking

Nadere informatie

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur.

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. Liturgie Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. In deze dienst zullen we de Heilige Doop herinneren van hen die deze ontvangen hebben

Nadere informatie

Voor de dienst: "Laat Het Zien" van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23

Voor de dienst: Laat Het Zien van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23 Voor de dienst: "Laat Het Zien" van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23 1 Een psalm van David. De HEER is mijn herder, het

Nadere informatie

Liturgie voor de jeugddienst op zondag 23 juni 2019 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang uur, samenzang vanaf uur.

Liturgie voor de jeugddienst op zondag 23 juni 2019 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang uur, samenzang vanaf uur. Liturgie Liturgie voor de jeugddienst op zondag 23 juni 2019 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 19.00 uur, samenzang vanaf 18.45 uur. Thema: de Geest pleit voor ons Voorganger: ds. André van

Nadere informatie

Lied 326 Votum&Groet Here God, wij zijn hier samen, maar voordat we verder gaan, willen wij aan U belijden: Heilig is uw naam.

Lied 326 Votum&Groet Here God, wij zijn hier samen, maar voordat we verder gaan, willen wij aan U belijden: Heilig is uw naam. Zondag 9 september 2018 Liturgie morgendienst Lied Welkom, welkom Oké4Kids Lied Wie in alles.. M&L Lied 326 Votum & Groet OvK Lied 230 Heb de Heere lief OvK Schriftlezing 2 Samuël 9 BGT Lied 149 Ja is

Nadere informatie

Maartenskerk Hillegom. liturgie voor de dienst van zondagmorgen 14 oktober doop van Nolan van Gijlswijk

Maartenskerk Hillegom. liturgie voor de dienst van zondagmorgen 14 oktober doop van Nolan van Gijlswijk Maartenskerk Hillegom liturgie voor de dienst van zondagmorgen 14 oktober 2018 doop van Nolan van Gijlswijk voorganger: ds. Wim J. Zaagsma - organist: Koos Damman pianist: Cees Diepeveen - saxofonist:

Nadere informatie

Jeugddienst Relaties buiten de kerk. (zondag 18 december 2016 aanvang voorganger ds: Bondt)

Jeugddienst Relaties buiten de kerk. (zondag 18 december 2016 aanvang voorganger ds: Bondt) Jeugddienst Relaties buiten de kerk (zondag 18 december 2016 aanvang 14.15 voorganger ds: Bondt) Opwekking 462 Aan uw voeten, Heer Aan uw voeten Heer, is de hoogste plaats Daarom kniel ik neer bij U Om

Nadere informatie

Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014. Selfie? Ie-self!

Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014. Selfie? Ie-self! Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014 Selfie? Ie-self! Voorganger: Dhr. G.J. Heinen Muzikale medewerking: koor van Groot Schuylenburg uit

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 1 oktober 2017 Zuiderkerk.

Orde van dienst zondag 1 oktober 2017 Zuiderkerk. Orde van dienst zondag 1 oktober 2017 Zuiderkerk. Thema: Open handen. Voorganger ds. A.H. Boschma Organist dhr. E. Bremer In deze dienst wordt de Heilige Doop bediend aan Rik Jan, zoon van Jelmer en Nienke

Nadere informatie

Liturgie voor de eredienst op zondag 28 augustus 2016, om 9.30 uur, in de Dorpskerk te Nunspeet

Liturgie voor de eredienst op zondag 28 augustus 2016, om 9.30 uur, in de Dorpskerk te Nunspeet Liturgie voor de eredienst op zondag 28 augustus 2016, om 9.30 uur, in de Dorpskerk te Nunspeet In deze dienst wordt het sacrament van de doop bediend aan - Sarah Eliane Timmerman - Lara Vlijm Muzikale

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Jeruzalemkerk Liturgie 3 juli 2016 ochtend RdH Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Muzikale begeleiding: Peter Tiggelaar (orgel) Kindernevendienst:

Nadere informatie

Liturgie 2 juni Belijdenis van Joren, Luca, Rachel, Sanne

Liturgie 2 juni Belijdenis van Joren, Luca, Rachel, Sanne Liturgie 2 juni 2019 Belijdenis van Joren, Luca, Rachel, Sanne Welkom en mededelingen Zingen Psalm 139: 1, 2 Heer, die mij ziet zoals ik ben, dieper dan ik mijzelf ooit ken, kent Gij mij, Gij weet waar

Nadere informatie

Orde van dienst Zuiderkerk, 4 november Voorganger: Peter Smilde Organist Evert Bremer Muziekgroep olv Pieter van der Zwan

Orde van dienst Zuiderkerk, 4 november Voorganger: Peter Smilde Organist Evert Bremer Muziekgroep olv Pieter van der Zwan Orde van dienst Zuiderkerk, 4 november 2018 Voorganger: Peter Smilde Organist Evert Bremer Muziekgroep olv Pieter van der Zwan Bij binnenkomst, muziekgroep Welkom Psalm 105: 1 en 3 1 Loof God de Heer,

Nadere informatie

Votum en groet We belijden dat onze hulp en verwachting van God komt.

Votum en groet We belijden dat onze hulp en verwachting van God komt. Inleidend orgelspel Welkom en afkondigingen Door ouderling van dienst Stil gebed Votum en groet We belijden dat onze hulp en verwachting van God komt. De volgende liederen zingen we staande (indien mogelijk)

Nadere informatie

DOOPDIENST. Zondag 31 mei 2015

DOOPDIENST. Zondag 31 mei 2015 DOOPDIENST Zondag 31 mei 2015 Zingen vooraf: Lied 218: 1 t/m 5 1. Dank U voor deze nieuwe morgen, dank U voor elke nieuwe dag. Dank U dat ik met al mijn zorgen bij U komen mag. 2. Dank U voor deze mooie

Nadere informatie

Doopdienst 3 maart 2019 Hervormde Gemeente Numansdorp. Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Joël Terdu

Doopdienst 3 maart 2019 Hervormde Gemeente Numansdorp. Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Joël Terdu Doopdienst 3 maart 2019 Hervormde Gemeente Numansdorp Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Joël Terdu Welkom Mededelingen door ouderling Constant Barendregt Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen

Nadere informatie

You unravel me, with a melody You surround me with a song Of deliverance, from my enemies Till all my fears are gone

You unravel me, with a melody You surround me with a song Of deliverance, from my enemies Till all my fears are gone You unravel me, with a melody You surround me with a song Of deliverance, from my enemies Till all my fears are gone I m no longer a slave to fear I am a child of God (2x) From my mothers womb You have

Nadere informatie

Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE. voor de morgendienst op zondag 2 september 2012. in deze dienst zal. Julia Brugge.

Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE. voor de morgendienst op zondag 2 september 2012. in deze dienst zal. Julia Brugge. Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE voor de morgendienst op zondag 2 september 2012 in deze dienst zal Julia Brugge gedoopt worden thema: Zoals klei in de hand van de pottenbakker Voorganger: ds. J.J.

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op Eerste Pinksterdag 2015 in de Oosterholthoeve In deze dienst: bediening van de Heilige Doop Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: m.m.v. muziekgroep ds. J.A. Brussaard

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Schriftlezing: Johannes 21 vers 1 t/m 19 Gezang 245 vers 1, 2 en 3 (Bundel 1938) Psalm 73 vers 12 (Schoolpsalm) Psalm 90 vers 1 en 8 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Intocht: Gezang 434. Votum & groet

Intocht: Gezang 434. Votum & groet 2 Intocht: Gezang 434 Votum & groet 2. Lof zij de Heer, Hij omringt met zijn liefde uw leven; heeft u in t licht als op adelaarsvleug len geheven. Hij die u leidt, zodat uw hart zich verblijdt, Hij heeft

Nadere informatie

Liturgie voor de eredienst

Liturgie voor de eredienst Liturgie voor de eredienst op zondag 18 september 2016 in de Grote of Andreaskerk te Hattem om 19.00 uur In deze dienst wordt Lorain Kats gedoopt Voorganger: Ds. B.J.D. van Vreeswijk Organist: Dhr. G.

Nadere informatie

10. Bijbel, Lucas 15. Vertaling L. ten Kate. Vertaling NBG/BBG, Haarlem/Brussel 1951.

10. Bijbel, Lucas 15. Vertaling L. ten Kate. Vertaling NBG/BBG, Haarlem/Brussel 1951. 10. Bijbel, Lucas 15. Vertaling L. ten Kate. Vertaling NBG/BBG, Haarlem/Brussel 1951. 5. Bijbel, Lucas 15. Vertaling L. ten Kate. Vertaling NBG/BBG, Haarlem/Brussel 1951. Lucas 15 Vertaling L. ten Kate

Nadere informatie

Orde voor de Baalderdienst op 25 februari 2018

Orde voor de Baalderdienst op 25 februari 2018 Orde voor de Baalderdienst op 25 februari 2018 Welkom Aansteken van de Paaskaars Door Ruben Mensen Yinthe Mensen leest het gedicht Het Licht verdrijft de duisternis, omdat de Heer verrezen is. Hij is Gods

Nadere informatie

Loua-Mae Zenéya Lindenberg

Loua-Mae Zenéya Lindenberg Liturgie voor de doopdienst van zondag 9 december 2018 om 09.30 uur in de Goede Herderkerk te Ridderkerk waarin Loua-Mae Zenéya Lindenberg het sacrament van de Heilige Doop zal ontvangen Voorganger: ds.

Nadere informatie

Orde van dienst voor feestelijke doopdienst op 9 oktober 2016

Orde van dienst voor feestelijke doopdienst op 9 oktober 2016 Orde van dienst voor feestelijke doopdienst op 9 oktober 2016 Thema: de kunst van loslaten en vertrouwen. In deze dienst dopen we: Lize Schep, dochter van Roel en Karina en zusje van Senn. en Sanne Visser,

Nadere informatie

Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward

Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward waarin de heilige doop wordt bediend aan Julian (Ule Jan) Marth (Marten Hiele) Tjerk (Tjerk Thomas Jan) zonen van Tjeerd en Rianne

Nadere informatie

Zondag 30 juni Liederen en lezingen tijdens deze dienst: Lied 848 Lied 221 Lied 299J Lied 416 Lied 304

Zondag 30 juni Liederen en lezingen tijdens deze dienst: Lied 848 Lied 221 Lied 299J Lied 416 Lied 304 Voorganger: ds. G.H. Olsman Ouderling van dienst:? Zondag 30 juni 2019 Organist: Erik Nijzink KND: Hilde Rotmensen Liederen en lezingen tijdens deze dienst: Lied 848 Lied 221 Lied 299J Lied 416 Lied 304

Nadere informatie

Liturgie. Thema: in Christus. In deze dienst zal de Heilige Doop bediend worden aan: Ilja Rijck van Baaren, geboren 6 maart 2015

Liturgie. Thema: in Christus. In deze dienst zal de Heilige Doop bediend worden aan: Ilja Rijck van Baaren, geboren 6 maart 2015 Liturgie voor de doopdienst op zondag 28 juni 2015 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur, samenzang vanaf 9.15 uur. In deze dienst zal de Heilige Doop bediend worden aan: Ilja Rijck

Nadere informatie

Orde van dienst 13 januari Voorganger: Peter Smilde Organist: Cor Zijlstra. Vooraf: 1006

Orde van dienst 13 januari Voorganger: Peter Smilde Organist: Cor Zijlstra. Vooraf: 1006 Orde van dienst 13 januari 2019 Voorganger: Peter Smilde Organist: Cor Zijlstra Vooraf: 1006 1 Onze Vader in de hemel, U staat zorgzaam om ons heen. Geef dat alle mensen weten: zoals U is er maar één.

Nadere informatie

Welkom en mededelingen

Welkom en mededelingen Welkom in deze Jonge gezinnen dienst Thema: Jezus is de Goede Herder Voorganger: Ds J. Hoekman Organist: Marijke Loosman- Pasterkamp Welkom en mededelingen 1 Zingen: Lied 452 ELB Refrein: Jezus is de goede

Nadere informatie

Orde van dienst zondagavond 8 maart 2015 Vragen rond de Doop

Orde van dienst zondagavond 8 maart 2015 Vragen rond de Doop Orde van dienst zondagavond 8 maart 2015 Vragen rond de Doop Voorganger : Ds. Jaap Hansum Organist : Dhr. Rein van Leeuwen Welkom en mededelingen Zingen: Zingende gezegend 228:1,2,3 Geloofd zij God, Hij

Nadere informatie

WELKOM ZINGEN: PSALM 105 LIEDBOEK 2013 ZINGEN: PSALM 8 LIEDBOEK 2013 STIL GEBED VOTUM EN GROET. Wijs de ouders waar ze kunnen zitten

WELKOM ZINGEN: PSALM 105 LIEDBOEK 2013 ZINGEN: PSALM 8 LIEDBOEK 2013 STIL GEBED VOTUM EN GROET. Wijs de ouders waar ze kunnen zitten Wijs de ouders waar ze kunnen zitten WELKOM De gemeente gaat zitten ZINGEN: PSALM 105 LIEDBOEK 2013 Ga de kansel op ZINGEN: PSALM 8 LIEDBOEK 2013 Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam

Nadere informatie

Thema: Mijn rugzak en mijn schouders

Thema: Mijn rugzak en mijn schouders Protestantse Gemeente Oegstgeest in samenwerking met c.b.s. Joris de Witte Orde voor de dienst van kerk en school in de Regenboogkerk 6 november 2016 achtste zondag van de herfst Intrede Muziek bij binnenkomst

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 21 oktober 2018 in de Hervormde Gemeente Den Ham. Thema: Mijn hart is onrustig tot het rust vind bij U

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 21 oktober 2018 in de Hervormde Gemeente Den Ham. Thema: Mijn hart is onrustig tot het rust vind bij U Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 21 oktober 2018 in de Hervormde Gemeente Den Ham Thema: Mijn hart is onrustig tot het rust vind bij U (Dit thema is op initiatief van de diaconie die de stichting

Nadere informatie

Orde van de doopdienst. op zondag 20 december 2015. in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Jarno Godlieb. gedoopt wordt

Orde van de doopdienst. op zondag 20 december 2015. in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Jarno Godlieb. gedoopt wordt Orde van de doopdienst op zondag 20 december 2015 in de Hervormde kerk te Sellingen waarin Jarno Godlieb gedoopt wordt Voorganger : Ds. J.W. Baan. Organist : Mevrouw M. Withaar-Boomsma. Medewerking : Kinderen

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Psalm 34 vers 12 t/m 17 1 Petrus 3 vers 8 t/m 12 Lied 204 () Psalm 25 vers 7 (Schoolpsalm) Lied 172 vers 1, 2 en 3 () Psalm 34 vers 5

Nadere informatie

10 december 2017 Tweede Adventszondag

10 december 2017 Tweede Adventszondag 10 december 2017 Tweede Adventszondag Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Een kind ons geboren 9.30 uur Organist: Hans van Noord Met medewerking van Marije en Ilse van der A, zang Voorganger:

Nadere informatie

Orgelspel. Binnenkomst kerkenraad en mededelingen. Zingen intochtslied psalm 105:1

Orgelspel. Binnenkomst kerkenraad en mededelingen. Zingen intochtslied psalm 105:1 Liturgie overstapdienst 7 juli 2019 Centrumkerk, Geldermalsen Voorganger: ds. C.M. Blokland - den Hertog Ouderling van dienst: mw. C. Maas Organist: dhr. J. Rodermans Orgelspel Binnenkomst kerkenraad en

Nadere informatie

Dienst 12 februari Opsporing verzocht_. Nieuw Jeruzalemkerk, 9.30u Voorganger: Jeffrey Bredenhoff Muzikale begeleiding: Henk Lip

Dienst 12 februari Opsporing verzocht_. Nieuw Jeruzalemkerk, 9.30u Voorganger: Jeffrey Bredenhoff Muzikale begeleiding: Henk Lip Dienst 12 februari 2017 Opsporing verzocht_ Nieuw Jeruzalemkerk, 9.30u Voorganger: Jeffrey Bredenhoff Muzikale begeleiding: Henk Lip 1 Muziek Intro OPSPORING VERZOCHT_ Goedemorgen dames en heren, jongens

Nadere informatie

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Zingen voor de dienst: Schrijvers van gerechtigheid - Wat een wonder dat ik meewerken mag Wat een wonder dat ik meewerken mag in Uw koninkrijk, dat ik

Nadere informatie

24 september 2017 AM Wierden dopen Galaten 3:29 Is het erfelijk of een bewuste keuze

24 september 2017 AM Wierden dopen Galaten 3:29 Is het erfelijk of een bewuste keuze 24 september 2017 AM Wierden dopen Galaten 3:29 Is het erfelijk of een bewuste keuze Dopeling en zijn ouders: Seth Noël Max (geboren 29 juli 2017), zoon van Jeroen en Lideke Hulsink-Steen, broertje van

Nadere informatie

Liederen voor zondag 1 oktober 2017

Liederen voor zondag 1 oktober 2017 Liederen voor zondag oktober 07 HEMELHOOG 399 / Opwekking 67 Samen in de naam van Jezus Heffen wij een loflied aan Want de geest spreekt alle talen En doet ons elkaar verstaan Samen bidden, samen zoeken

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 10 februari 2019 met medewerking van de Spoorzoekers, de Bijbelclub voor gemeenteleden met een beperking.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 10 februari 2019 met medewerking van de Spoorzoekers, de Bijbelclub voor gemeenteleden met een beperking. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 10 februari 2019 met medewerking van de Spoorzoekers, de Bijbelclub voor gemeenteleden met een beperking. Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling van dienst: Gerrit

Nadere informatie

voor zondag 25 augustus 2019 om uur in de Dorpskerk te Schoonebeek. Afsluiting VAKANTIEBIJBELWEEK 2019

voor zondag 25 augustus 2019 om uur in de Dorpskerk te Schoonebeek. Afsluiting VAKANTIEBIJBELWEEK 2019 voor zondag 25 augustus 2019 om 10.00 uur in de Dorpskerk te Schoonebeek. Afsluiting VAKANTIEBIJBELWEEK 2019 Voorganger : Ds. Jan Hermes Ouderling van dienst: mevrouw Martine van den Boschde Groote Diaken

Nadere informatie

thema: aangenomen voor de doopdienst op zondag 4 september 2016 om 9.30 uur in de Johanneskerk te Heerde Samenzang vanaf 9.15 uur

thema: aangenomen voor de doopdienst op zondag 4 september 2016 om 9.30 uur in de Johanneskerk te Heerde Samenzang vanaf 9.15 uur voor de doopdienst op zondag 4 september 2016 om 9.30 uur in de Johanneskerk te Heerde Samenzang vanaf 9.15 uur In deze dienst zal de Heilige Doop bediend worden aan: Silvan Hermen Jan Blok Geboren op

Nadere informatie

Orde van dienst zondagmorgen 3 september In deze dienst wordt Isabel van Everdingen ( ) gedoopt

Orde van dienst zondagmorgen 3 september In deze dienst wordt Isabel van Everdingen ( ) gedoopt Orde van dienst zondagmorgen 3 september 2017 om 9.30 u in de Johanneskerk te Heerde Samenzang vanaf 9.15 u In deze dienst wordt Isabel van Everdingen (30-06-2017) gedoopt Voorganger: ds. André van der

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 3 april 2016 Tweede zondag van Pasen Oosterlichtkerk Huizen

Orde van dienst voor zondag 3 april 2016 Tweede zondag van Pasen Oosterlichtkerk Huizen Orde van dienst voor zondag 3 april 2016 Tweede zondag van Pasen Oosterlichtkerk Huizen De Emmaüsgangers Doop van Leah Michelle Petter Op de tafel achter in de kerk liggen gekleurde briefjes. Daarop kunt

Nadere informatie

Liederen voor zondag 5 oktober 2014

Liederen voor zondag 5 oktober 2014 Liederen voor zondag 5 oktober 204 Lied 224 God wijst mij een weg als ik zelf geen uitkomst zie. Langs wegen die geen mens bedenkt maakt Hij mij zijn wil bekend. Hij geeft elke dag nieuwe liefde, nieuwe

Nadere informatie

zondag 30 oktober 2016 In deze dienst wordt Noa Sophie van de Bunt gedoopt

zondag 30 oktober 2016 In deze dienst wordt Noa Sophie van de Bunt gedoopt zondag 30 oktober 2016 In deze dienst wordt Noa Sophie van de Bunt gedoopt Voorganger: Ds. Margriet va de Bunt Organist: Tijn Bouw Welkom en mededelingendoor de ambtsdrager van dienst Lied Vrede voor jou

Nadere informatie

thema: een nieuw begin voor de doopdienst op zondag 26 juni 2016 om 9.30 uur in de Johanneskerk te Heerde Samenzang vanaf 9.15 uur

thema: een nieuw begin voor de doopdienst op zondag 26 juni 2016 om 9.30 uur in de Johanneskerk te Heerde Samenzang vanaf 9.15 uur voor de doopdienst op zondag 26 juni 2016 om 9.30 uur in de Johanneskerk te Heerde Samenzang vanaf 9.15 uur In deze dienst zal de Heilige Doop bediend worden aan: Marie Sophie Emma Bijsterbosch Geboren

Nadere informatie

Liturgie. Hervormde Gemeente te Zeist. Zondag 15 januari 2017 Nieuwe Kerk Zeist

Liturgie. Hervormde Gemeente te Zeist. Zondag 15 januari 2017 Nieuwe Kerk Zeist Liturgie Hervormde Gemeente te Zeist Zondag 15 januari 2017 Nieuwe Kerk Zeist Bediening van de heilige doop aan Berend Johannes en Wijnand Gijsbert van de Berg Predikant Ouderling van dienst Organist Koster

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 april 2016 in de Hervormde Kerk te Den Ham Aanvang: uur

Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 april 2016 in de Hervormde Kerk te Den Ham Aanvang: uur Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 april 2016 in de Hervormde Kerk te Den Ham Aanvang: 10.00 uur In deze dienst zal wordt gedoopt: Bente Bertha Hollak Voorganger: Ouderling van dienst: Koster: Organist:

Nadere informatie

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 7 JUNI 2015

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 7 JUNI 2015 WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 7 JUNI 2015 Voorganger: prop. mw. L. van der Laan Ambtsdragers van dienst: Fred Heidinga, Aartje Knol Lector: Pieternel Rodermond Organist: Jan Meurs Beamer/handout:

Nadere informatie

Voorganger: ds. Reinoud Koning Ouderling: Ed van Steendelaar Organist: Ans Kuus Piano: Lydia van den Broek Koster: E. vd Heuvel / A.

Voorganger: ds. Reinoud Koning Ouderling: Ed van Steendelaar Organist: Ans Kuus Piano: Lydia van den Broek Koster: E. vd Heuvel / A. Voorganger: ds. Reinoud Koning Ouderling: Ed van Steendelaar Organist: Ans Kuus Piano: Lydia van den Broek Koster: E. vd Heuvel / A. vd Bor Welkom door de ouderling van dienst stil gebed Lied aan het begin

Nadere informatie

Orde voor de eredienst op 13 oktober 2013 in de Bethlehemkerk te Nieuwerbrug. Waarin de Heilige Doop bediend wordt aan: Sarah Johanna Goudriaan

Orde voor de eredienst op 13 oktober 2013 in de Bethlehemkerk te Nieuwerbrug. Waarin de Heilige Doop bediend wordt aan: Sarah Johanna Goudriaan Orde voor de eredienst op 13 oktober 2013 in de Bethlehemkerk te Nieuwerbrug Waarin de Heilige Doop bediend wordt aan: Sarah Johanna Goudriaan God heeft je laten groeien je handjes en je haar je oogjes

Nadere informatie

Liederen voor zondag 2 oktober 2016

Liederen voor zondag 2 oktober 2016 Liederen voor zondag 2 oktober 206 Hemelhoog 585 Groot en machtig is Hij: bekleed met sterkte. gehuld in luister. bekleed met sterkte. gehuld in luister. Prijs met mij de naam van God, vier het feest met

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Handelingen 11 vers 1 t/m 18 Lied 182 (Op Toonhoogte) Psalm 79 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 43 vers 4 (Nieuwe Berijming) Lied 276 vers 1

Nadere informatie

LITURGIE Zondag 1 juli uur, Hervormde Kerk te Den Ham Prekenserie De verloren zoon - de zoon. Thema: Bij U ben ik thuis...!

LITURGIE Zondag 1 juli uur, Hervormde Kerk te Den Ham Prekenserie De verloren zoon - de zoon. Thema: Bij U ben ik thuis...! LITURGIE Zondag 1 juli 2018 10.00 uur, Hervormde Kerk te Den Ham Prekenserie De verloren zoon - de zoon Thema: Bij U ben ik thuis...! Voorganger: Ds. R.J. Kranen (Vriezenveen) Ouderling van dienst: Mariejanne

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 september 2017, uur in de Hervormde Kerk te Den Ham. In deze dienst ontvangt.

Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 september 2017, uur in de Hervormde Kerk te Den Ham. In deze dienst ontvangt. Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 september 2017, 10.00 uur in de Hervormde Kerk te Den Ham In deze dienst ontvangt Noah Pasman het teken en zegel van Gods genadeverbond. Voorganger: Ouderling van

Nadere informatie

zondag 13 september Doopdienst Tygo Schoon

zondag 13 september Doopdienst Tygo Schoon zondag 13 september Doopdienst Tygo Schoon Protestantse Gemeente Heinkenszand Voorganger: ds. Philip van Wijk Ouderling van Dienst : Arda Verbrugge Organist: Danny de Feijter 2 Welkom / mededelingen VOORBEREIDEN

Nadere informatie

Liturgie gezamenlijke morgendienst in de Bethelkerk zondag 18 november 2018

Liturgie gezamenlijke morgendienst in de Bethelkerk zondag 18 november 2018 Deze dienst kun je op twee manieren meebeleven. Via www.kerkdienstmeebeleven.nu ontvang je beeld en geluid (kies Koningskerk Langerak). Via www.kerkdienstgemist.nl ontvang je alleen geluid (kies Langerak

Nadere informatie

thema: praten over God voor de doopdienst op zondag 2 juli 2017 om 9.30 uur in de Johanneskerk te Heerde Samenzang vanaf 9.15 uur

thema: praten over God voor de doopdienst op zondag 2 juli 2017 om 9.30 uur in de Johanneskerk te Heerde Samenzang vanaf 9.15 uur voor de doopdienst op zondag 2 juli 2017 om 9.30 uur in de Johanneskerk te Heerde Samenzang vanaf 9.15 uur In deze dienst zal de Heilige Doop bediend worden aan: Rosanne Toorn Geboren op 31 januari 2017

Nadere informatie

Pinksteren/Doopdienst: Emma van Rijswijk en Stijn van Dam Thema: Wat Pinksteren voor Jezus betekende Voorganger: Gastheer: Muziek: Techniek: Liturgie: Ds. Willem Smouter Reyald Bert-Jan (orgel/piano),

Nadere informatie

Lezen : Prediker 4:17-5:6 Tekst : Het 7e gebod

Lezen : Prediker 4:17-5:6 Tekst : Het 7e gebod Lezen : Prediker 4:17-5:6 Tekst : Het 7e gebod Lied 434 : 1, 2 en 3 Psalm 27 : 4a en 5b Lied 8a (2013) Lied 341 : 1, 2 en 3 Psalm 105 : 5 Gezang 160 : 1 en 2 (NG 81) Votum en groet Onze hulp is in de naam

Nadere informatie

Liturgie 27 augustus 2017 Morgendienst. Psalm 105

Liturgie 27 augustus 2017 Morgendienst. Psalm 105 Liturgie 27 augustus 2017 Morgendienst Psalm 105 1. Looft, looft, verheugd, de HEER der heren; aanbidt Zijn naam, en wilt Hem eren. Doet Zijne glorierijke daân alom de volkeren verstaan. En spreekt, met

Nadere informatie

Liturgie. Thema: In gesprek met God

Liturgie. Thema: In gesprek met God Liturgie voor de jeugddienst op zondag 17 januari 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 19.00 uur, samenzang vanaf 18.45 uur. Thema: In gesprek met God Voorganger: Ouderling v. dienst: Medewerking:

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Johannes 15 vers 1 t/m 17 Lied 178 vers 1, 2 en 3 () Psalm 103 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 98 vers 3 (Nieuwe Berijming) Lied 204 () Psalm

Nadere informatie

Liederen voor zondag 3 december 2017

Liederen voor zondag 3 december 2017 Liederen voor zondag 3 december 07 Hemelhoog 94 / Opwekking 64 Al mijn zonden, al mijn zorgen, neem ik mee naar de rivier. Heer, vergeef mij en genees mij. Vader, kom, ontmoet mij hier. Want dit water

Nadere informatie

Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016

Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016 Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016 We luisteren naar: Zie hoe Jezus lijdt voor mij (Sela) Zie hoe Jezus biddend strijdt met de pijn, verlatenheid. Zo alleen, verwond roept Hij: Mijn God, waarom

Nadere informatie

HAVENFEESTENKERKDIENST 23 JUNI UUR DS. W. GUGLER & GOSPELDUO

HAVENFEESTENKERKDIENST 23 JUNI UUR DS. W. GUGLER & GOSPELDUO HAVENFEESTENKERKDIENST 23 JUNI 2013 10.00 UUR DS. W. GUGLER & GOSPELDUO 2 Welkom Intochtslied: Opwekking 123 1 mijn God en Vader. Er is geen schaduw van omkeer bij U. Ben ik ontrouw, Gij blijft immer Dezelfde

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 28 juni 2015, 9.30 uur dhr. G. Arends Jeruzalemkerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 28 juni 2015, 9.30 uur dhr. G. Arends Jeruzalemkerk Jeruzalemkerk Liturgie 28 juni 2015 ochtend GA Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 28 juni 2015, 9.30 uur dhr. G. Arends Jeruzalemkerk Muzikale begeleiding: Henk Vogel (orgel), Lof! Kindernevendienst:

Nadere informatie

Ontmoetingskerk zondag 22 februari e zondag in de Veertigdagentijd

Ontmoetingskerk zondag 22 februari e zondag in de Veertigdagentijd Ontmoetingskerk zondag 22 februari 205 e zondag in de Veertigdagentijd Dienst van Schrift en Tafel Johannes 9 God wint, dat kun je zien voorganger: ds. Hans van Walsum lector: Marja van der Feest / organist:

Nadere informatie

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Marinus den Harder Jennifer Jonker en Lianne Loekie Jochemsen worden gedoopt. Welkom en mededelingen-

Nadere informatie

Ouderling van dienst: Gerjanne Katerberg

Ouderling van dienst: Gerjanne Katerberg Psalm 34: 1, 3 en 7 Lied 858 Lied van belofte Lied 896 Projectlied Lied 816 Lied 426 Lezingen: Psalm 34 en Lucas 15:11-32 Voorganger: ds. Wina Hordijk Ouderling van dienst: Gerjanne Katerberg Organist:

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Schriftlezing: Psalm 13 en 1 Korinthe 16 Lied 279 (Op Toonhoogte) Psalm 121 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 72 vers 4 en 6 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Thema: Vaderhart van God

Thema: Vaderhart van God Lunteren zondag 27 mei 2018 Aanvang 19.00 uur -eerste zondag na Pinksteren- Jeugddienst Thema: Vaderhart van God voorganger: dominee Jaap Hansum begeleiding en muziek: Asaf welkom en afkondigingen allen

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen) Schriftlezing: Haggaï 2 vers 2 t/m 10 Gezang 428 vers 1 en 3 (Liedboek) Psalm 139 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 84 vers 1 en 3 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

In deze dienst wordt gedoopt: Tijn Bouter. Van harte welkom!

In deze dienst wordt gedoopt: Tijn Bouter. Van harte welkom! In deze dienst wordt gedoopt: Tijn Bouter Van harte welkom! Welkom en gebed Weet Je Dat De Lente Komt Weet je dat de lente komt, lente komt, lente komt Weet je dat de lente komt, alles loopt weer uit De

Nadere informatie

Voor de dienst zingen we:

Voor de dienst zingen we: Voor de dienst zingen we: Looft de Here, alle gij volken, prijst Hem, alle gij natiën, want zijn goedertierenheid is machtig over ons, en des Heren trouw is tot in eeuwigheid. Halleluja (8x) Ben je groot

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. Joz. A. de Koeijer (Ermelo)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. Joz. A. de Koeijer (Ermelo) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. Joz. A. de Koeijer (Ermelo) Schriftlezingen: Genesis 17 vers 1 t/m 5 Genesis 17 vers 15 t/m 22 Gezang 328 vers 1, 2 en 3 (Liedboek) Psalm 108 vers 1 (Schoolpsalm)

Nadere informatie

Zondag 19 februari Kerk & Schooldienst. Thema: Bouwers gezocht

Zondag 19 februari Kerk & Schooldienst. Thema: Bouwers gezocht Zondag 19 februari 2017 Kerk & Schooldienst Thema: Bouwers gezocht Voorganger: Organist: Piano: ds Joke van der Neut Johannes Zwart Wiebe Steenstra Leerkrachten en kinderen van CBS De Fontein Het thema

Nadere informatie

Voor de jeugddienst op zondag 20 november 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang uur, samenzang vanaf uur.

Voor de jeugddienst op zondag 20 november 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang uur, samenzang vanaf uur. Liturgie Voor de jeugddienst op zondag 20 november 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 19.00 uur, samenzang vanaf 18.45 uur. Thema: Wat is daarop je antwoord? Voorganger: ds. G.J. Röben

Nadere informatie

Liturgie bij de eredienst op zondag 16 juni 2019

Liturgie bij de eredienst op zondag 16 juni 2019 Liturgie bij de eredienst op zondag 16 juni 2019 waarin de Heilige Doop bediend wordt aan Hermannes Kornelis Aart Vellinger Protestantse gemeente Ichthus (Emmen) Orde van dienst U kunt voor de dienst naar

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van de eredienst in de Morgensterkerk 11 november Anders-dan-Anders-dienst in de serie over de Tien Woorden:

Orde van dienst voor de viering van de eredienst in de Morgensterkerk 11 november Anders-dan-Anders-dienst in de serie over de Tien Woorden: Orde van dienst voor de viering van de eredienst in de Morgensterkerk 11 november 2012 Anders-dan-Anders-dienst in de serie over de Tien Woorden: Wie is je vader, wie is je moeder? Voor de dienst: Tussentijds

Nadere informatie

Ontmoetingskerk zondag 10 februari Doopdienst

Ontmoetingskerk zondag 10 februari Doopdienst Ontmoetingskerk zondag 0 februari 09 - Doopdienst In deze dienst wordt Yara Jonas gedoopt Ik ben erbij voorganger: ds. Hans van Walsum lector: Teuni de Kok organist: Sjaak Kreeft m.m.v. de muziekgroep

Nadere informatie

Jonge gezinnen dienst 13 maart 2016 om 10.00 Voorganger: Ds. Hoekman Organist: Klaas Brouwer Thema: De Schatkist

Jonge gezinnen dienst 13 maart 2016 om 10.00 Voorganger: Ds. Hoekman Organist: Klaas Brouwer Thema: De Schatkist Jonge gezinnen dienst 13 maart 2016 om 10.00 Voorganger: Ds. Hoekman Organist: Klaas Brouwer Thema: De Schatkist - Welkom en afkondigingen - Zingen: Hij is Koning ( Elly & Rikkert) 'k Heb een beurs die

Nadere informatie

Ik ben de hand en jij de voet

Ik ben de hand en jij de voet Ik ben de hand en jij de voet Aangepaste dienst Zondag 30 maart 2014 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Gezang 45 : 1 en 2 l Laat de kind' ren tot Mij komen, alle alle kind'ren Laat

Nadere informatie