Een warme deken voor een vluchteling

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een warme deken voor een vluchteling"

Transcriptie

1 Een warme deken voor een vluchteling Een aantal ideeën voor snelle en vrolijke quilts Door Maaike Bakker

2 colofon Een warme deken voor een vluchteling Copyright 2015 Maaike Bakker Alle rechten voorbehouden Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar worden gemaakt, zonder voorafgaande toestemming van de auteur. Dit E-book mag echter wel vrij worden gebruikt en verspreid als inspiratiebron en/of patronenboek bij het maken van quilts voor jonge vluchtelingen. Bij publiciteitsacties moet wel de naam van de ontwerper worden genoemd. Voor mee informatie:

3 3 Inhoud Inleiding 3 16,5 x 16,5 cm wordt 15 x 15 cm 4 Basispatroon 6 Simpele quilts 8 Quilts met applicaties 11 Met een bandje ertussen 15 Met een strookje erop 20 Met een opgenaaid hoekje 24 Met sneeuwbalblokken 26 Twee driehoeken op ieder blok 30 Applicatiepatronen 33 0ver Maaike Bakker 39 De eerste quilt Op een ochtend in september 2015 maken we de eerste top.

4 4 Inleiding In de zomer van 2015 zagen we allemaal enorme aantallen mensen vluchten. Omdat ze niet meer veilig waren in hun eigen land, trokken ze naar het veilige Europa. Weg van de oorlog en de onderdrukking, weg van de voortdurende angst. Maar ook weg van de plek waar ze geboren zijn, waar ze thuishoren, weg van de cultuur die ze goed kennen. Met achterlating van al hun bezittingen naar een onbekende toekomst. Wij, een aantal quiltsters in Zuidwest-Drenthe, voelden de behoefte om iets voor deze mensen te doen. We besloten om quilts voor kinderen en jongeren te gaan maken, om deze jonge vluchtelingen iets te geven wat praktisch is (een warme deken), maar ook iets fijns voor hen persoonlijk. Voor dit E-book heb ik ontwerpen gemaakt van eenvoudige, leuke en snel te maken quilts. Iedereen die zich bij ons initiatief wil aansluiten, mag deze patronen gebruiken. Doe je ook mee? Snuffel eens in jouw restanten lapjes, snijd vierkanten van 16,5 x 16,5 cm. Ruil eventueel lapjes met andere quiltsters, zodat je mooi op elkaar afgestemde lapjes krijgt, en ga aan de slag. Ik hoop van harte dat veel quiltsters willen helpen, om zo wat letterlijke en figuurlijke warmte te geven aan kinderen die dat zo hard nodig hebben. Maaike Bakker Voor meer informatie:

5 5 16,5 x 16,5 cm wordt 15 x 15 cm Uitgangspunten: alle quilts zijn gebaseerd op vierkantjes van 15 x 15 cm (snijmaat 16,5 x 16,5 cm) de meeste quilts hebben een rand van 15 cm breed sommige quilts hebben eerst een randje in een contrasterende kleur van 1 cm breed en daarna een rand van 14 cm breed daardoor worden de quilts 137 x 197 cm groot Aan de slag: zet je manden of bakken met restanten op tafel en kies daaruit fleurige stoffen snijd blokken van 16,5 x 16,5 cm, dat is inclusief 0,75 cm naadtoeslag organiseer een swap. Ruil lapjes met andere quilters, zodat je 77 mooi bij elkaar passende lapjes krijgt kies één van de ideeën uit dit E-book en ga lekker aan het werk De eerste quilt De eerste quilt bestaat uit 77 kleurige lapjes van 16,5 x 16,5 met rendieren en elanden, aangevuld met wat geruite lapjes.

6 6 Basispatroon Maten: quilt: 137 x 197 cm blokken: 15 x 15 cm rand: 15 cm breed Materiaal: 1,1 m breed restanten stof voor de blokken eventueel een contrasterende stof voor het toegevoegde accent 1,25 m stof voor de rand eventueel 0,35 m stof voor een contrasterende, smalle, eerste rand een stuk volumevlies van 150 x 210 cm een achterlap van 150 x 210 cm 0,6 m stof voor (bies)band Snijden: Snijd uit de stoffen voor de blokken: 77 blokken van 15 x 15 cm: inclusief 0,75 cm naadtoeslag wordt dat 16,5 x 16,5 cm Snijd eventueel uit de stof voor een contrasterende rand: 7 stroken van 1 x 110 cm: inclusief 0,75 cm naadtoeslag wordt dat 2,5 cm breed Snijd uit de stof voor de rand: 7 stroken van 15 x 110 cm: inclusief 0,75 cm naadtoeslag wordt dat 16,5 cm breed Werkwijze: maak de blokken van jouw keuze naai de blokken aan elkaar in 11 horizontale rijen van elk 7 blokken strijk de naden van de even rijen de ene kant op, en de naden van de oneven rijen de andere kant naai de rijen aan elkaar strijk de top Aanzetten van de rand(en): meet de lengte van de top door het midden naai tweemaal twee stroken aan elkaar. Snijd de stroken voor de zijkanten van de top op maat. Naai ze aan de top. Strijk de naad onder de rand meet de breedte van de top, inclusief de zojuist aangezette randen, door het midden. Naai de overgebleven drie stroken aan elkaar. Snijd de stroken voor de onder- en bovenkant op maat en zet deze aan de onder- en bovenkant van de top. Strijk de naad onder de rand herhaal deze procedure eventueel voor de buitenste rand Afmaken van de quilt: Download indien nodig het gratis E-book Paper Piecing en andere technieken op voorzie de top van volumevlies en achterlap quilt het geheel naar eigen inzicht door naai een tunnel aan de achterzijde zet (bies)band om de quilt

7 7 De eerste quilt We besluiten nog een rendier op de quilt te appliqueren. Maar waar? Midden op de quilt of in de hoek? De tweede mogelijkheid vinden we de leukste.

8 8 Simpele quilts In dit hoofdstuk vind je een aantal quilts waarbij de lapjes van 15 x 15 cm (16,5 x 16,5 cm) gewoon aan elkaar zijn gezet, zonder dat daar nog iets extra s aan toe is gevoegd. Als je leuke stoffen gebruikt in mooie kleuren of in een bepaald thema, levert dat een fijne quilt op. Zoek bijvoorbeeld lieve stoffen met bloemetjes bij elkaar voor een romantische quilt.

9 9 Werkwijze van de simpele quilts Maten: quilt: 137 x 197 cm blokken: 15 x 15 cm rand: 15 cm breed Materiaal: 1,1 m breed restanten stof voor de blokken 1,25 m stof voor de rand eventueel 0,35 m stof voor een contrasterende, smalle, eerste rand een stuk volumevlies van 150 x 210 cm een achterlap van 150 x 210 cm 0,6 m stof voor (bies)band Snijden: Snijd uit de stoffen voor de blokken: 77 blokken van 15 x 15 cm: inclusief 0,75 cm naadtoeslag wordt dat 16,5 x 16,5 cm Snijd uit de stof voor de rand: 7 stroken van 15 x 110 cm: inclusief 0,75 cm naadtoeslag wordt dat 16,5 cm breed Aanzetten van de rand(en): meet de lengte van de top door het midden naai tweemaal twee stroken aan elkaar. Snijd de stroken voor de zijkanten van de top op maat. Naai ze aan de top. Strijk de naad onder de rand meet de breedte van de top, inclusief de zojuist aangezette randen, door het midden. Naai de overgebleven drie stroken aan elkaar. Snijd de stroken voor de onder- en bovenkant op maat en zet deze aan de onder- en bovenkant van de top. Strijk de naad onder de rand herhaal deze procedure eventueel voor de buitenste rand Afmaken van de quilt: Download indien nodig het gratis E-book Paper Piecing en andere technieken op voorzie de top van volumevlies en achterlap quilt het geheel naar eigen inzicht door naai een tunnel aan de achterzijde zet (bies)band om de quilt Snijd eventueel uit de stof voor een contrasterende rand: 7 stroken van 1 x 110 cm: inclusief 0,75 cm naadtoeslag wordt dat 2,5 cm breed Werkwijze: maak de blokken van jouw keuze naai de blokken aan elkaar in 11 horizontale rijen van elk 7 blokken strijk de naden van de even rijen de ene kant op, en de naden van de oneven rijen de andere kant naai de rijen aan elkaar strijk de top

10 10 Zoek bij een stof met plaatjes bijpassende stoffen en orden de stoffen in diagonale lijnen. Of zoek stoffen bij elkaar in de kleuren van de regenboog.

11 Quilts met applicaties De basis van deze quilts is heel eenvoudig, maar de applicaties geven er net iets extra s aan. De gele maan en sterren maken van de donkerblauwe achtergrond een mooie nachthemel. Gebruik je fantasie en maak zelf een leuke combinatie van kleur en bijpassende applicaties. De applicatiepatronen vind je achterin dit boek.

12 12 Werkwijze voor de quilts met applicaties Maten: quilt: 137 x 197 cm blokken: 15 x 15 cm rand: 15 cm breed Materiaal: 1,1 m breed restanten stof voor de blokken 1,25 m stof voor de rand eventueel 0,35 m stof voor een contrasterende, smalle, eerste rand stof(fen) voor de applicaties Vliesofix paternoplaat een stuk volumevlies van 150 x 210 cm een achterlap van 150 x 210 cm 0,6 m stof voor (bies)band Snijden: Snijd uit de stoffen voor de blokken: 77 blokken van 15 x 15 cm: inclusief 0,75 cm naadtoeslag wordt dat 16,5 x 16,5 cm Snijd uit de stof voor de rand: 7 stroken van 15 x 110 cm: inclusief 0,75 cm naadtoeslag wordt dat 16,5 cm breed Snijd eventueel uit de stof voor een contrasterende rand: 7 stroken van 1 x 110 cm: inclusief 0,75 cm naadtoeslag wordt dat 2,5 cm breed Werkwijze: naai de blokken aan elkaar in 11 horizontale rijen van elk 7 blokken strijk de naden van de even rijen de ene kant op, en de naden van de oneven rijen de andere kant naai de rijen aan elkaar strijk de top Aanzetten van de rand(en): meet de lengte van de top door het midden naai tweemaal twee stroken aan elkaar. Snijd de stroken voor de zijkanten van de top op maat. Naai ze aan de top. Strijk de naad onder de rand meet de breedte van de top, inclusief de zojuist aangezette randen, door het midden. Naai de overgebleven drie stroken aan elkaar. Snijd de stroken voor de onder- en bovenkant op maat en zet deze aan de onder- en bovenkant van de top. Strijk de naad onder de rand herhaal deze procedure eventueel voor de buitenste rand Werkwijze appliqueren: neem de benodigde patronen over op paternoplaat. Knip de mallen uit leg de mallen op de papierkant van de Vliesofix en trek ze om knip de patronen royaal uit de Vliesofix. Knip, voor een soepele applicatie, bij grote patronen eventueel het midden van de vorm weg (zie de afbeelding op de volgende bladzijde)

13 13 knip het patroon nu precies over de lijnen uit de stof. Verwijder het papier leg op de quilttop en strijk ze vast stik de applicaties vast met een festonsteek of een zigzagsteek Afmaken van de quilt: Download indien nodig het gratis E-book Paper Piecing en andere technieken op strijk de Vliesofix op de achterkant van de stof voorzie de top van volumevlies en achterlap quilt het geheel naar eigen inzicht door naai een tunnel aan de achterzijde zet (bies)band om de quilt Een heel lieve quilt krijg je door bloemen te appliqueren op een pastelkleurige ondergrond. Het patroon van de bloemen vind je achterin dit boek.

14 14 Ook een moderne quilt is gemakkelijk te maken met geappliqueerde bogen op de blokken. Naai voor deze quilt eerst de applicaties op de blokken en naai daarna de blokken aan elkaar. Het applicatiepatroon vind je achterin dit boek.

15 15 Met een bandje ertussen Voor de quilt hierboven, en voor de quilts op de bladzijden 18 en 19, snijd je de blokken eerst doormidden. Daarna naai je de helften weer aan elkaar, met een bandje in een contrasterende kleur ertussen. Dit levert verrassende quilts op.

16 16 Werkwijze voor de quilts met bandjes Werkwijze: Maten: quilt: 137 x 197 cm blokken: 15 x 15 cm rand: 15 cm breed Materiaal: 1,1 m breed restanten stof voor de blokken 0,45 0,6 m van een contrasterende stof voor de bandjes 1,25 m stof voor de rand eventueel 0,35 m stof voor een contrasterende, smalle, eerste rand een stuk volumevlies van 150 x 210 cm een achterlap van 150 x 210 cm 0,6 m stof voor (bies)band snijd een blok doormidden, dat mag lekker scheef Snijden: Snijd uit de stoffen voor de blokken: 77 blokken van 15 x 15 cm: inclusief 0,75 cm naadtoeslag wordt dat 16,5 x 16,5 cm Snijd uit de stof voor de bandjes: 13 stroken van 3 x 110 cm (voor diagonale bandjes 16 stroken van 3 x 110 cm) leg een strook voor de bandjes langs de zojuist gesneden kant van één van de delen (met de goede kanten op elkaar) en stik de strook vast met 0,75 cm naadbreedte strijk de naad, strijk daarbij de naadtoeslag onder de strook Snijd uit de stof voor de rand: 7 stroken van 15 x 110 cm: inclusief 0,75 cm naadtoeslag wordt dat 16,5 cm breed Snijd eventueel uit de stof voor een contrasterende rand: 7 stroken van 1 x 110 cm: inclusief 0,75 cm naadtoeslag wordt dat 2,5 cm breed snijd de strook af, zoals hierboven aangegeven

17 17 maak zo 77 blokken naai de blokken aan elkaar in 11 horizontale rijen van elk 7 blokken strijk de naden van de even rijen de ene kant op, en de naden van de oneven rijen de andere kant naai de rijen aan elkaar strijk de top Aanzetten van de rand(en): leg het andere deel van het blok op de strook (goede kanten op elkaar) let er daarbij op, dat de buitenranden elkaar kruisen op het punt waar straks de stiklijn komt meet de lengte van de top door het midden naai tweemaal twee stroken aan elkaar. Snijd de stroken voor de zijkanten van de top op maat. Naai ze aan de top. Strijk de naad onder de rand meet de breedte van de top, inclusief de zojuist aangezette randen, door het midden. Naai de overgebleven drie stroken aan elkaar. Snijd de stroken voor de onder- en bovenkant op maat en zet deze aan de onder- en bovenkant van de top. Strijk de naad onder de rand herhaal deze procedure eventueel voor de buitenste rand Afmaken van de quilt: Download indien nodig het gratis E-book Paper Piecing en andere technieken op voorzie de top van volumevlies en achterlap quilt het geheel naar eigen inzicht door naai een tunnel aan de achterzijde zet (bies)band om de quilt strijk de naad, strijk daarbij de naadtoeslag onder de strook

18 18 Andere kleuren en alle streepjes in dezelfde richting: de quilt ziet er weer heel anders uit! Als je telkens twee lapjes op elkaar legt en ze dan doormidden snijdt, kan je de helften met elkaar verwisselen, zodat je blokken met twee kleuren krijgt. Ga verder te werk zoals in dit hoofdstuk is beschreven.

19 19 Werkwijze voor quilt met driehoeken: neem 39 lichte en 39 donkere lapjes van 16,5 x 16,5 cm snijd die allemaal diagonaal doormidden snijd 16 stroken van 3 x 110 cm uit stof van een contrasterende kleur naai de stroken tussen een lichte en een donkere driehoek op de wijze zoals in dit hoofdstuk is beschreven

20 20 Met een strookje erop Verander de blokken door een strookje in een contrasterende kleur op ieder blok te naaien. Door vervolgens de blokken allemaal op dezelfde manier neer te leggen, in een bepaald ritme of juist willekeurig neer te leggen, ontstaan verschillende patronen.

21 21 Werkwijze voor de quilts met strookjes op de blokken: Maten: Werkwijze: 4 cm quilt: 137 x 197 cm blokken: 15 x 15 cm rand: 15 cm breed Materiaal: 1,1 m breed restanten stof voor de blokken 0,75 m stof in een contrasterende kleur 1,25 m stof voor de rand eventueel 0,35 m stof voor een smalle rand in een contrasterende stof een stuk volumevlies van 150 x 210 cm een achterlap van 150 x 210 cm 0,6 m stof voor (bies)band 3 cm leg telkens een lapje voor je op tafel met de goede kant naar boven. Teken een lijn op het lapje die 4 cm vanaf de linkerbovenhoek begint en 3 cm vanaf de linkeronderhoek eindigt. Maak hiervoor eventueel een mal van paternoplaat Snijden: Snijd uit de stoffen voor de blokken: 77 blokken van 15 x 15 cm: inclusief 0,75 cm naadtoeslag wordt dat 16,5 x 16,5 cm Snijd uit de contrasterende stof: 77 stroken van 4,75 x 17,5 cm Snijd uit de stof voor de buitenste rand: 7 stroken van 15 x 110 cm: inclusief 0,75 cm naadtoeslag wordt dat 16,5 cm breed Snijd eventueel uit de stof voor de eerste rand: 7 stroken van 1 x 110 cm: inclusief 0,75 cm naadtoeslag wordt dat 2,5 cm breed leg een strook op het lapje, tegen de lijn. Stik de strook op het lapje, met een naadbreedte van 0,75 cm

22 22 strijk de naden van de even rijen de ene kant op, en de naden van de oneven rijen de andere kant naai de rijen aan elkaar strijk de top Aanzetten van de rand(en): strijk de naad meet de lengte van de top door het midden naai tweemaal twee stroken aan elkaar. Snijd de stroken voor de zijkanten van de top op maat. Naai ze aan de top. Strijk de naad onder de rand meet de breedte van de top, inclusief de zojuist aangezette randen, door het midden. Naai de overgebleven drie stroken aan elkaar. Snijd de stroken voor de onder- en bovenkant op maat en zet deze aan de onder- en bovenkant van de top. Strijk de naad onder de rand Afmaken van de quilt: Download indien nodig het gratis E-book Paper Piecing en andere technieken op snijd de strook bij. Maak op deze manier 77 blokken naai de blokken aan elkaar in 11 horizontale rijen van elk 7 blokken voorzie de top van volumevlies en achterlap quilt het geheel naar eigen inzicht door naai een tunnel aan de achterzijde zet (bies)band om de quilt

23 23 Gele strookjes op (donker)blauwe blokken, dat wordt een prachtige sterrenquilt!

24 24 Met opgenaaide hoekjes In plaats van een strookje, kan je ook op ieder blok een hoekje naaien in een lekker felle kleur. Speel daarna met de blokken en ontdek wat jij het leukste effect vindt geven.

25 25 Werkwijze voor de quilt met opgenaaide hoekjes: Maten: quilt: 137 x 197 cm blokken: 15 x 15 cm rand: 15 cm breed Werkwijze: 10 cm Materiaal: 1,1 m breed restanten stof voor de blokken 0,5 m stof in een contrasterende kleur 1,25 m stof voor de rand eventueel 0,35 m stof voor een smalle rand in een contrasterende stof een stuk volumevlies van 150 x 210 cm een achterlap van 150 x 210 cm 0,6 m stof voor (bies)band Snijden: 5,5 cm leg telkens een lapje voor je op tafel met de goede kant naar boven. Teken een lijn op het lapje, die ongeveer 10 cm vanaf de linkerbovenhoek begint en ongeveer 5,5 cm vanaf de linkeronderhoek eindigt. Maak daarvoor eventueel een mal van paternoplaat Snijd uit de stoffen voor de blokken: 77 blokken van 15 x 15 cm: inclusief 0,75 cm naadtoeslag wordt dat 16,5 x 16,5 cm Snijd uit de contrasterende stof: 39 blokken van 9 x 9 cm, snijd die diagonaal doormidden, zodat je 78 driehoeken krijgt Snijd uit de stof voor de buitenste rand: 7 stroken van 15 x 110 cm: inclusief 0,75 cm naadtoeslag wordt dat 16,5 cm breed Snijd eventueel uit de stof voor de eerste rand: 7 stroken van 1 x 110 cm: inclusief 0,75 cm naadtoeslag wordt dat 2,5 cm breed leg een contrasterend driehoekje op het lapje, tegen de lijn. Stik de driehoek op het lapje met een naadbreedte van 0,75 cm

26 26 naai de rijen aan elkaar strijk de top Aanzetten van de rand(en): strijk de naad snijd het driehoekje bij. Maak op deze manier 77 blokken naai de blokken aan elkaar in 11 horizontale rijen van elk 7 blokken strijk de naden van de even rijen de ene kant op, en de naden van de oneven rijen de andere kant meet de lengte van de top door het midden naai tweemaal twee stroken aan elkaar. Snijd de stroken voor de zijkanten van de top op maat. Naai ze aan de top. Strijk de naad onder de rand meet de breedte van de top, inclusief de zojuist aangezette randen, door het midden. Naai de overgebleven drie stroken aan elkaar. Snijd de stroken voor de onder- en bovenkant op maat en zet deze aan de onder- en bovenkant van de top. Strijk de naad onder de rand Afmaken van de quilt: Download indien nodig het gratis E-book Paper Piecing en andere technieken op voorzie de top van volumevlies en achterlap quilt het geheel naar eigen inzicht door naai een tunnel aan de achterzijde zet (bies)band om de quilt

27 27 Met sneeuwbalblokken Wissel traditionele sneeuwbalblokken af met blokken zonder patchwork: simpel, maar, door de kleurcombinatie, heel verrassend.

28 28 Werkwijze voor de quilts met sneeuwbalblokken: Werkwijze: Maten: quilt: 137 x 197 cm blokken: 15 x 15 cm rand: 15 cm breed Materiaal: 1,1 m breed restanten stof voor de blokken in twee contrasterende kleurgroepen 0,5 m stof voor de driehoekjes 1,25 m stof voor de rand eventueel 0,35 m stof voor een smalle rand in een contrasterende stof een stuk volumevlies van 150 x 210 cm een achterlap van 150 x 210 cm 0,6 m stof voor (bies)band paterno 5 cm 5 cm maak van paterno een mal van 16,5 x 16,5 cm. Zet twee punten op de rand van de mal, 5 cm van de hoek. Trek een lijn tussen de punten. Knip over de lijn een punt van de mal af Snijden: Snijd uit de stoffen voor de blokken: 77 blokken van 15 x 15 cm: inclusief 0,75 cm naadtoeslag wordt dat 16,5 x 16,5 cm. 39 blokken van de kleurgroep van de sneeuwballen en 38 blokken van de andere Snijd uit de stof voor de hoekjes: 78 blokken van 7 x 7 cm, snijd die diagonaal doormidden, zodat je 156 driehoeken krijgt leg telkens een lapje voor je op tafel met de goede kant naar boven. Leg de mal erop en teken de hoeken af Snijd uit de stof voor de buitenste rand: 7 stroken van 15 x 110 cm: inclusief 0,75 cm naadtoeslag wordt dat 16,5 cm breed Snijd eventueel uit de stof voor de eerste rand: 7 stroken van 1 x 110 cm: inclusief 0,75 cm naadtoeslag wordt dat 2,5 cm breed

29 29 leg een driehoekje op het lapje, tegen de lijn. Stik de driehoek op het lapje met 0,75 cm naadbreedte strijk de naad. Herhaal dit met alle vier de hoeken snijd het blok zo nodig nog bij. Maak op deze manier 39 blokken naai de blokken aan elkaar in 11 horizontale rijen van elk 7 blokken strijk de naden van de even rijen de ene kant op, en de naden van de oneven rijen de andere kant naai de rijen aan elkaar strijk de top Afmaken van de quilt: Download indien nodig het gratis E-book Paper Piecing en andere technieken op voorzie de top van volumevlies en achterlap quilt het geheel naar eigen inzicht door naai een tunnel aan de achterzijde zet (bies)band om de quilt Aanzetten van de rand(en): meet de lengte van de top door het midden naai tweemaal twee stroken aan elkaar. Snijd de stroken voor de zijkanten van de top op maat. Naai ze aan de top. Strijk de naad onder de rand meet de breedte van de top, inclusief de zojuist aangezette randen, door het midden. Naai de overgebleven drie stroken aan elkaar. Snijd de stroken voor de onder- en bovenkant op maat en zet deze aan de onder- en bovenkant van de top. Strijk de naad onder de rand

30 30 Twee driehoeken op ieder blok Tenslotte twee quilts waarbij twee, wat grotere, driehoeken op ieder blok worden genaaid. Ook hiervoor geldt weer dat er verschillende mogelijkheden zijn, door te variëren met kleuren en de plaatsing van de blokken.

31 31 Werkwijze voor de quilts met twee driehoeken op ieder blok: Werkwijze: Maten: quilt: 137 x 197 cm blokken: 15 x 15 cm rand: 15 cm breed Materiaal: 1,1 m breed restanten stof voor de blokken 0,5 m stof voor de hoekjes 1,25 m stof voor de rand eventueel 0,35 m stof voor een smalle rand in een contrasterende stof een stuk volumevlies van 150 x 210 cm een achterlap van 150 x 210 cm 0,6 m stof voor (bies)band paterno 8 cm 8 cm maak van paterno een mal van 16,5 x 16,5 cm. Zet twee punten op de rand van de mal, 8 cm van de hoek. Trek een lijn tussen de punten. Knip over de lijn een punt van de mal af Snijden: Snijd uit de stoffen voor de blokken: 77 blokken van 15 x 15 cm: inclusief 0,75 cm naadtoeslag wordt dat 16,5 x 16,5 cm Snijd uit de stof voor de hoekjes: 77 blokken van 10 x 10 cm, snijd die diagonaal doormidden, zodat je 154 driehoeken krijgt leg telkens een lapje voor je op tafel met de goede kant naar boven. Leg de mal erop en teken de hoeken af` Snijd uit de stof voor de buitenste rand: 7 stroken van 15 x 110 cm: inclusief 0,75 cm naadtoeslag wordt dat 16,5 cm breed Snijd eventueel uit de stof voor de eerste rand: 7 stroken van 1 x 110 cm: inclusief 0,75 cm naadtoeslag wordt dat 2,5 cm breed

32 32 leg een driehoekje op het lapje, tegen de lijn. Stik de driehoek op het lapje, met 0,75 cm naadbreedte. Strijk de naad. Herhaal dit met de tegenoverliggende hoek Snijd het blok zo nodig nog bij. Maak op deze manier 77 blokken naai de blokken aan elkaar in 11 horizontale rijen van elk 7 blokken strijk de naden van de even rijen de ene kant op, en de naden van de oneven rijen de andere kant naai de rijen aan elkaar strijk de top Afmaken van de quilt: Download indien nodig het gratis E-book Paper Piecing en andere technieken op voorzie de top van volumevlies en achterlap quilt het geheel naar eigen inzicht door naai een tunnel aan de achterzijde zet (bies)band om de quilt Aanzetten van de rand(en): meet de lengte van de top door het midden naai tweemaal twee stroken aan elkaar. Snijd de stroken voor de zijkanten van de top op maat. Naai ze aan de top. Strijk de naad onder de rand meet de breedte van de top, inclusief de zojuist aangezette randen, door het midden. Naai de overgebleven drie stroken aan elkaar. Snijd de stroken voor de onder- en bovenkant op maat en zet deze aan de onder- en bovenkant van de top. Strijk de naad onder de rand Als je twee kleuren gebruikt voor de opgezette hoekjes en de blokken anders rangschikt, krijg je bovenstaand effect.

33 33 Applicatiepatronen Ster

34 34 Maan Bovenste deel. Plak de patroondelen aan elkaar

35 35 Maan Middelste deel. Plak de patroondelen aan elkaar

36 36 Maan Onderste deel. Plak de beide patroondelen aan elkaar

37 37 Bloemblad Hartje Blad

38 38 Bogen

39 39 Over Maaike Bakker Maaike is geboren in Orvelte in Drenthe. Ze heeft textiele werkvormen en kunstgeschiedenis gestudeerd aan een lerarenopleiding en de kunstacademie. Halverwege de negentiger jaren is ze professioneel quiltster geworden. Haar specialiteit is de techniek paper piecing. Maaike heeft inmiddels acht boeken op haar naam staan, waaronder vijf voor de Amerikaanse uitgeverij Martingale & Company, onder andere Spellbinding Quilts (2006), A Paper Pieced Garden (2013, samen met Françoise Maarse) en de herziene versie van Cups and Saucers (2014). In haar atelier op de zolderverdieping van een verbouwde boerderij in Diever, ontwerpt Maaike quilts en quiltpatronen, en geeft ze les in patchwork en quilten. Maaike heeft ook les gegeven in Duitsland, Frankrijk, Schotland, Ierland, Luxemburg en Canada. Haar quilts zijn te zien geweest op vele tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Neem een kijkje in haar webwinkel, Daar zijn haar boeken te koop en meer dan 70 van haar leuke, kleurige patronen.

Maak van vier kleine quiltjes één grotere. Een gratis E-book van Funny Button met ontwerpen van. Maaike Bakker

Maak van vier kleine quiltjes één grotere. Een gratis E-book van Funny Button met ontwerpen van. Maaike Bakker Maak van vier kleine quiltjes één grotere Een gratis E-book van Funny Button met ontwerpen van Maaike Bakker 2 Maak van vier kleine quiltjes één grotere Ontwerpen voor grotere quilts met de knopen van

Nadere informatie

Happy Easter. Happy Easter Ca. 28 x 35 cm. Ellie s Quiltplace

Happy Easter. Happy Easter Ca. 28 x 35 cm. Ellie s Quiltplace Happy Easter Ca. 28 x 35 cm Benodigdheden: - 27 x 22 cm witte stof1 voor de achtergrond - 12 x 27 cm witte stof2 voor de achtergrond - 10 x 110 cm roze voor de tussenbiezen en de afwerkbiezen - 20 x 15

Nadere informatie

Inhoud. Paper Piecing Pleasure Copyright 2007 by Maaike Bakker Alle rechten voorbehouden 1

Inhoud. Paper Piecing Pleasure Copyright 2007 by Maaike Bakker Alle rechten voorbehouden 1 Inhoud Paper piecing Benodigdheden Voorbereiding Asymmetrische blokken Knippen van de stof Naadtoeslag Naaien van de blokken Gebruik van een add-a-quarter liniaal Het in elkaar zetten, quilten en afwerken

Nadere informatie

Paper Piecing. en andere technieken. Maaike Bakker

Paper Piecing. en andere technieken. Maaike Bakker Paper Piecing en andere technieken Maaike Bakker 2 Mijn drijfveer: het ontwerpen en beschrijven van patronen en technieken, die uitnodigen om ermee aan de slag te gaan en waar veel quilters mee aan het

Nadere informatie

Naaiinstructies. De Anderson-familiequilt. AFMETINGEN BIJ BENADERING 150 x 150 cm

Naaiinstructies. De Anderson-familiequilt. AFMETINGEN BIJ BENADERING 150 x 150 cm Naaiinstructies De Anderson-familiequilt AFMETINGEN BIJ BENADERING 150 x 150 cm HUSQVARNA VIKING accessoires Boventransportvoet met wisselbare naaivoeten (920219096) Verwisselbare decoratieve geleidevoet

Nadere informatie

en andere technieken Maaike Bakker gratis e-book www.maaikebakker.eu

en andere technieken Maaike Bakker gratis e-book www.maaikebakker.eu Paper Piecing en andere technieken Maaike Bakker gratis e-book www.maaikebakker.eu Paper Piecing and other techniques Copyright 2013 by Maaike Bakker All rights reserved Colofon Paper Piecing en andere

Nadere informatie

Spool -kussen(ca. 35x35 cm)

Spool -kussen(ca. 35x35 cm) Spool -kussen(ca. 35x35 cm) Materiaalbenodigdheden Voor het kussen met een afmeting van ca. 35 x 35 cm heeft u nodig: kleurige Mini Charm Pack naar keuze (wanneer u de boven- en onderkant van de garenklos

Nadere informatie

Bloemen-applicatiequilt

Bloemen-applicatiequilt Bloemenapplicatiequilt Afmetingen ongeveer: 148 x 148 cm Benodigdheden HICLASS 100Q naaimachine van Husqvarna Viking 20 x 115 cm van 17 verschillende kleuren batikstoffen voor de patchworkbuitenrand 25

Nadere informatie

Lees eerst de hele beschrijving door zodat je geen verrassingen tegenkomt en daardoor teleurstellingen.

Lees eerst de hele beschrijving door zodat je geen verrassingen tegenkomt en daardoor teleurstellingen. Speldenkussentjes in reverse applicatie Wat heb je hier voor nodig: Restjes rode stof en achtergrond stof (voor hartjes kussentje) Restjes witte en rode stof (voor het zeilbootje.) Blaadje papier Liniaaltje

Nadere informatie

WERKBESCHRIJVING - Herinneringskussen

WERKBESCHRIJVING - Herinneringskussen Janneke: Heb jij de eerste babykleertjes van je kinderen ook bewaard? Met vaderdag voor de deur, kun je daar iets heel speciaals mee maken. Geinspireerd door de memory blanket bedacht ik dit vaderdag herinneringenkussen.

Nadere informatie

*~* Afwerking *~* 1x diagonaal doorsnijden (= driehoek A) 2x diagonaal doorsnijden (= driehoek B)

*~* Afwerking *~* 1x diagonaal doorsnijden (= driehoek A) 2x diagonaal doorsnijden (= driehoek B) *~* Afwerking *~* De blokken worden in rijen on point (op de punt) aan elkaar genaaid. Het is het makkelijkst om de tussenblokken elk apart op een stapeltje te leggen (of met een speld en een briefje te

Nadere informatie

KLEURRIJKE QUILT. Kleurrijke quilt

KLEURRIJKE QUILT. Kleurrijke quilt KLEURRIJKE QUILT 1 OPAL kleurrijke quilt BENODIGDHEDEN OPAL naaimachine ¼" Patchworkvoet 6mm (optioneel accessoire, onderdeelnr. 412785545) Boventransportvoet met rechtstikvoet (optioneel accessoire, onderdeelnr.

Nadere informatie

DAMESSHIRT MET GESTRIKTE SCHOUDERS

DAMESSHIRT MET GESTRIKTE SCHOUDERS DAMESSHIRT MET GESTRIKTE SCHOUDERS 1 1 Het patroon Neem het patroon over van een T-shirt met aangeknipte mouw. De Harley top van La Maison Victor is een voorbeeld van een T-shirt dat hiervoor geschikt

Nadere informatie

DIT DOCUMENT BEVAT DE VERTAALDE INHOUD VAN HET BIRTHDAY CAKE 3 BLOK EN VANAF PAGINA 6 DE ALGEMENE INSTRUCTIES BIRTHDAY CAKE

DIT DOCUMENT BEVAT DE VERTAALDE INHOUD VAN HET BIRTHDAY CAKE 3 BLOK EN VANAF PAGINA 6 DE ALGEMENE INSTRUCTIES BIRTHDAY CAKE DIT DOCUMENT BEVAT DE VERTAALDE INHOUD VAN HET BIRTHDAY CAKE 3 BLOK EN VANAF PAGINA 6 DE ALGEMENE INSTRUCTIES BIRTHDAY CAKE Als het vandaag je verjaardag is, nog vele jaren toegewenst. Daarbij, voel je

Nadere informatie

Quilt. Afmetingen ongeveer: 110 x 150 cm. Naaibenodigdheden:

Quilt. Afmetingen ongeveer: 110 x 150 cm. Naaibenodigdheden: Quilt Afmetingen ongeveer: 110 150 cm Naaibenodigdheden: PFAFF creative performance naai- en borduurmachine 15 115 cm gele katoen (rij 2) 15 115 cm paarse katoen (rij 3) 15 115 cm fuchsia katoen (rij 4)

Nadere informatie

De Log-Cabin liniaal-met-de-groef, deel 1

De Log-Cabin liniaal-met-de-groef, deel 1 De Log-Cabin liniaal-met-de-groef, deel 1 By Maud von Bergh-Arnoldus, 2017. (authentieke versie door Maud von Bergh-Arnoldus, Maart 2017) Dit is het eerste deel uit een serie *) over deze speciale linialen,

Nadere informatie

Coverlock Quilt. Met deze overlocktechniek worden uw quilttop, quiltvoering en achterkant in één stap gequilt. Benodigdheden

Coverlock Quilt. Met deze overlocktechniek worden uw quilttop, quiltvoering en achterkant in één stap gequilt. Benodigdheden Coverlock Quilt Met deze overlocktechniek worden uw quilttop, quiltvoering en achterkant in één stap gequilt. Afmetingen ongeveer 170 cm x 170 cm Benodigdheden De kleuren van de stoffen verlopen van zeer

Nadere informatie

DIY. Céline tas by 1/8. #Céline tas

DIY. Céline tas by 1/8. #Céline tas DIY Céline tas by Mattelassé of puffed accessoires zijn (of worden) ongetwijfeld een ware hype. Deze gemattelasseerde handige schoudertas (goed om te gebruiken om naar de naai-/breiles te gaan of gewoon

Nadere informatie

Oprolbaar etui voor halskettingen

Oprolbaar etui voor halskettingen Oprolbaar etui voor halskettingen Naaipatroon Ontwerp en copyright: Tinneke Grauwels / Peggy Sew Oprolbaar etui voor halskettingen Materialen Patroon (1 cm naadwaarde inbegrepen tenzij anders aangegeven)

Nadere informatie

Benodigdheden: 1.0 MOUWSPLIT DAMES. Stof. Versteviging. Knoop.

Benodigdheden: 1.0 MOUWSPLIT DAMES. Stof. Versteviging. Knoop. Inhoudsopgave 1.0 VOORWOORD.... 2.0 BENODIGDHEDEN.... 3.0 MOUWSPLIT DAMES.... 4.0 MOUWSPLIT HEREN.... 5.0 MOUW (MET SNORRETJE).... 6.0 MOUW ZONDER KOPHOOGTE.... 7.0 MOUW MET KOPHOOGTE.... 8.0 HALSBOORD,

Nadere informatie

Quilt. Benodigdheden. PFAFF 1 m wit satijn. Onderdraad. 70 cm lichtroze satijn. Naaigaren. 15 cm geel satijn. Onzichtbaar garen

Quilt. Benodigdheden. PFAFF 1 m wit satijn. Onderdraad. 70 cm lichtroze satijn. Naaigaren. 15 cm geel satijn. Onzichtbaar garen Quilt Benodigdheden PFAFF 1 m wit satijn 70 cm lichtroze satijn 15 cm geel satijn 15 cm taupekleurig satijn 30 cm felroze satijn 115 x 140 bordeauxrood satijn 50125 x 125 cm stof voor de achterkant 50125

Nadere informatie

http://elliesquiltplace.blogspot.com http://thelogcabin-jacqueline.blogspot.com http://els-bobbin.blogspot.com http://quilthousepatchwork.blogspot.com 5 6 1 2 4 3 8 7 122 x 122 cm - 28 september: blok

Nadere informatie

Genaaide organizer. Knutselidee. com N 103.633

Genaaide organizer. Knutselidee. com N 103.633 Een nuttige helper die u helpt om orde te houden en een frisse wind door uw huiskamer laat waaien! Eerst worden de afzonderlijke stoffen op maat geknipt en op de bruine basisstof de latere rangschikking

Nadere informatie

Patchwork. Patchwork met driehoekjes

Patchwork. Patchwork met driehoekjes Patchwork INSTRUCTIES 80411 Houd jij van patchwork? Er zijn een heleboel leuke projecten die je kunt doen en wij hebben de stoffen die je nodig hebt. Patchwork is een techniek waarbij je kleinere stukken

Nadere informatie

Tutorial: Opbergmand van stof

Tutorial: Opbergmand van stof http://jipbyjan.blogspot.be/2012/04/tutorial-opbergmand-van-stof.html Tutorial: Opbergmand van stof Ideaal voor (of eigenlijk: tégen) rondslingerend speelgoed een opbergmand in een ruim formaat. Met deze

Nadere informatie

Basic Quilt Piecing. ebook. Just QUILT It! ~ ~ ~ ~ ~ SERIES. Stof voorbereiden. Machine instellen. Gereedschap voor succes. Eenvoudig Log Cabin blok

Basic Quilt Piecing. ebook. Just QUILT It! ~ ~ ~ ~ ~ SERIES. Stof voorbereiden. Machine instellen. Gereedschap voor succes. Eenvoudig Log Cabin blok ebook SERIES Just QUILT It! Basic Quilt Piecing Stof voorbereiden Machine instellen Gereedschap voor succes Eenvoudig Log Cabin blok Tips nauwkeurig werken 2014 BERNINA of America Stof voorbereiden Quilten

Nadere informatie

Werkbeschrijving Bibieke s luierpatroon

Werkbeschrijving Bibieke s luierpatroon Werkbeschrijving Bibieke s luierpatroon Algemeen: bij naaien steeds bij begin en einde even over en weer naaien, om draad goed te hechten! Knippen voor maatjes S/M/L/XL: Patroon: Knip de patroondelen uit

Nadere informatie

MOEILIJKHEIDSGRAAD: zijden crêpe de Chine synthetische zijde synthetische crêpe de Chine fijne katoenbatist

MOEILIJKHEIDSGRAAD: zijden crêpe de Chine synthetische zijde synthetische crêpe de Chine fijne katoenbatist Een mooi hemdje is een onmisbaar item in je garderobe. Combineer het s avonds met een rok of draag het overdag op een spijkerbroek. Wanneer je het zelf maakt, kun je het voorzien van mooie details als

Nadere informatie

Patroon Een bijzonder mooie tas

Patroon Een bijzonder mooie tas Patroon Een bijzonder mooie tas Ik heb deze tas gemaakt met een combinatie van Kimara van Adriafil en Catania. Van de Kimara had ik 5 bollen nodig, van de Catania 4 bollen. Verder gebruikte ik 4 ringen

Nadere informatie

Quilt. U heeft nodig: Afmetingen ongeveer: 137 cm x 137 cm

Quilt. U heeft nodig: Afmetingen ongeveer: 137 cm x 137 cm Quilt Afmetingen ongeveer: 137 cm x 137 cm U heeft nodig: 1 stuk wit satijn van 1,5 m x 140 cm 1 stuk lichtroze satijn van 1,15 m x 140 cm 1 stuk geel satijn van 15 cm x 115 cm 1 stuk taupe satijn van

Nadere informatie

Freebook kleurrijke lapjesdeken Gigi

Freebook kleurrijke lapjesdeken Gigi 2014 Freebook kleurrijke lapjesdeken Gigi Nicole Claudia Blok Collie-Collie.com 13-6-2014 De lapjesdeken wordt gemaakt van diverse stofjes en je kan zelf bepalen hoeveel soorten stofjes je gaat gebruiken.

Nadere informatie

Tutorial jongensblazer

Tutorial jongensblazer Tutorial jongensblazer Ik vertrok van een basispatroon dat ik online kocht en uitprintte op de website van Knipmode. Hier vind je de link: http://www.knippie.nl/shop/jongen/jas/kek-blazertje-grotemaat-pdf-patroon

Nadere informatie

Basisgids quilten Een quilt maken 1 Materialen en apparatuur voorbereiden

Basisgids quilten Een quilt maken 1 Materialen en apparatuur voorbereiden Basisgids quilten Een quilt maken Materialen en apparatuur voorbereiden Stof... We adviseren 00% katoen, niet te dik. Quiltvulling... Normaliter wordt middelzwaar 00% polyester gebruikt als vulling. Er

Nadere informatie

Gratis naaipatroon jurkje maat

Gratis naaipatroon jurkje maat Gratis naaipatroon jurkje maat 68 t / m 92 Materialen: * Rood- wit geruite stof (30 cm bij 15 cm) (voorpand jurkje boven) * Blauw- wit geruite stof (40 cm bij 35 cm) (voorpand jurkje onder) * Sierband

Nadere informatie

Benodigdheden: 1.0 AFWERKEN VAN DE ZOOM. Stof. Voering.

Benodigdheden: 1.0 AFWERKEN VAN DE ZOOM. Stof. Voering. Inhoudsopgave 1.0 VOORWOORD... 2.0 BENODIGDHEDEN.... 3.0 STRIJKEN:... 4.0 SCHUINE BIEZEN, LUS KEREN.... 5.0 AFWERKEN VAN DE ZOOM.... 6.0 ZAK MET AANGEKNIPT HEUPDEEL.... 7.0 ZAK IN DE ZIJNAAD.... 8.0 PASPELZAK....

Nadere informatie

Naaiset. boodschappentas N Groep / klas:

Naaiset. boodschappentas N Groep / klas: N 200.812 Naaiset boodschappentas Naam: Groep / klas: Inhoud: Delen: Gereedschap: 1 katoenen stof - rood met witte stippen - 39 x 70 cm A, B meetlint 1 katoenen stof - rood met witte stippen - 13 x 140

Nadere informatie

Meisjessweater. Knip. Benodigdheden. Naaien. De manchet decoreren. Husqvarna Viking naaimachines en accessoires

Meisjessweater. Knip. Benodigdheden. Naaien. De manchet decoreren. Husqvarna Viking naaimachines en accessoires Kindersweaters Meisjessweater Benodigdheden Burda-patroon 9614 deel A Groene sweatshirtstof voor voor- en achterkantdeel, roze voor 1 mouw en donkergeel voor de andere mouw (raadpleeg de patroondelen voor

Nadere informatie

De Naaitafel. Geboorteslinger

De Naaitafel. Geboorteslinger De Naaitafel Geboorteslinger Naaipatroon en werkbeschrijving Een zelfgemaakte slinger van restjes stof of van mooie lapjes die je bij elkaar hebt gezocht op de markt, maak je simpel en snel zoals hieronder

Nadere informatie

1) Tipitent. Naai een plekje voor kattenkwaad & gezelligheid

1) Tipitent. Naai een plekje voor kattenkwaad & gezelligheid 3 1 5 4 6 2 INSTRUCTIES 85112 Naai een plekje voor kattenkwaad & gezelligheid Een eigen hoekje staat hoog op het verlanglijstje van veel kinderen. Dit is dé oplossing: naai een tipitent voor de speelkamer!

Nadere informatie

Paper Piecing met freezerpaper

Paper Piecing met freezerpaper Paper Piecing met freezerpaper 1. Print eerst het patroon van de kerstboom uit, dat u onder "Paper Piecing" kunt vinden. Houd er bij paper piecing rekening mee dat het patroon ALTIJD in spiegelbeeld staat.

Nadere informatie

Flowers of Hope - blok 6

Flowers of Hope - blok 6 Blok 6 we zitten op de helft van Flowers of Hope een even maand dus een applicatie blok. Juni is voor mij de maand van de rozen, en ik ben gek op rozen. Het kan dan ook niet anders of er is ook een applicatie

Nadere informatie

Pixel Quilt met verschillende meandertechnieken

Pixel Quilt met verschillende meandertechnieken Afmetingen ongeveer: 45 x 47 (115 x 120 cm) U heeft nodig: PFAFF quilt ambition 2.0 naaimachine Open naaivoet voor Quilten uit de vrije hand (820988096) Koordvoet, (820530096) Doorpitvoet met IDT (820925096)

Nadere informatie

"Patch mit Liebe" Kissen Gepatched met liefde -kussen

Patch mit Liebe Kissen Gepatched met liefde -kussen "Patch mit Liebe" Kissen Gepatched met liefde -kussen Dit kussen is snel gemaakt, kost haast niets en je hoeft ook geen patroon over te trekken. Lievelingsstofjes en motieven kunnen prachtig worden gecombineerd

Nadere informatie

Farmyard Quilting Designs

Farmyard Quilting Designs Farmyard Quilting Designs Wintertime Gratis patroon, niet bedoeld voor verkoop Wintertime (± 23 x 26 cm) Alle maten zijn inclusief 0,5 cm naadtoeslag, tenzij anders aangegeven. Werk zo nauwkeurig mogelijk

Nadere informatie

Benodigdheden. HICLASS 100Q naaimachine van Husqvarna Viking. 88 x 140 cm Dikke beige katoen voor de tas en de voering. 14 x 140 cm roze imitatieleer

Benodigdheden. HICLASS 100Q naaimachine van Husqvarna Viking. 88 x 140 cm Dikke beige katoen voor de tas en de voering. 14 x 140 cm roze imitatieleer Snel-klaar-tas Benodigdheden HICLASS 100Q naaimachine van Husqvarna Viking 88 x 140 cm Dikke beige katoen voor de tas en de voering. 14 x 140 cm roze imitatieleer 36 x 76 cm van 2 verschillende beige dunne

Nadere informatie

farbenmix.de Seite 1 von 10 YUKI Schneebroek YUKI Design: Silke Sauer

farbenmix.de Seite 1 von 10 YUKI Schneebroek YUKI Design: Silke Sauer Schneebroek YUKI Design: Silke Sauer Knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de stof. Neem de patroontekens over op de stof. De veering kan van fleece of van een katoentje plus volumevlies gemaakt worden.

Nadere informatie

Patroon en werkbeschrijving grote en kleine tas

Patroon en werkbeschrijving grote en kleine tas Patroon en werkbeschrijving grote en kleine tas onworpen in opdracht van Veritas Ontwerp: Nele van OOYAmade 1. Benodigdheden Benodigdheden om beide tassen te maken (kan verschillen afhankelijk van de stofkeuzes

Nadere informatie

Benodigdheden: 1.0 MOUW (MET SNORRETJE). Stof. Volumevlies. Versteviging.

Benodigdheden: 1.0 MOUW (MET SNORRETJE). Stof. Volumevlies. Versteviging. INHOUDSOPGAVE: 1.0 VOORWOORD. 2.0 BENODIGDHEDEN. 3.0 MOUWSPLIT DAMES. 4.0 MOUWSPLIT HEREN. 5.0 MOUW (MET SNORRETJE). 6.0 MOUW ZONDER KOPHOOGTE. 7.0 MOUW MET KOPHOOGTE. 8.0 HALSBOORD, VERWERKING VOERING,

Nadere informatie

Naaibenodigdheden. Markeer de denimvierkanten en -cirkels van 23 cm. Snij-instructies. Afmetingen van de quilt: 72 x 172cm

Naaibenodigdheden. Markeer de denimvierkanten en -cirkels van 23 cm. Snij-instructies. Afmetingen van de quilt: 72 x 172cm Quilt Afmetingen van de quilt: 72 x 172cm Naaibenodigdheden Pfaff ambition naaimachine 100 x 150 cm dunne zwarte denim voor quiltblokken en cirkels 15 x 115 cm effen mauve katoen voor cirkels 95 x 115

Nadere informatie

dit patroon is gratis ter beschikking gesteld door Anja Toonen

dit patroon is gratis ter beschikking gesteld door Anja Toonen I-PAD Hoes haken dit patroon is gratis ter beschikking gesteld door Anja Toonen www.haakpret.nl info@haakpret.nl Haak je eigen I-PAD hoes en je hebt iets wat niemand heeft! Het formaat is beschreven voor

Nadere informatie

Handleiding met naai-instructies v1.1

Handleiding met naai-instructies v1.1 Handleiding met naai-instructies v1.1 GEBRUIKSVOORWAARDEN EERST LEZEN met mama, papa of een andere volwassene!! WAARSCHUWING! Naaien met of zonder naaimachine en strijken met een strijkijzer houdt steeds

Nadere informatie

het overnemen en kopiëren van a Uitgegeven door: Tartu Media B.V. - Onderdeel van Uitgeverij De Bruijn Media

het overnemen en kopiëren van a Uitgegeven door: Tartu Media B.V. - Onderdeel van Uitgeverij De Bruijn Media HZG 168 Stropdassentas ontwerp en realisatie: Bea Demmers foto s: John Demmers/Bea Demmers Niets van onderstaand ontwerp mag, op welke wijze dan ook, worden gereproduceerd zonder voorafgaande schriftelijke

Nadere informatie

PADDY. Alternatief. www.kitepassion.nl Jan van Leeuwen

PADDY. Alternatief. www.kitepassion.nl Jan van Leeuwen PADDY Alternatief PADDY Deze markante vlieger is ontworpen door Willy Koch. Deze Duitse kunstenaar heeft al menige mooie vlieger ontworpen. In zijn ontwerpen gebruikt hij vaak het zo bekende vlechtwerk.

Nadere informatie

Speldenkussen van zeshoekjes

Speldenkussen van zeshoekjes Speldenkussen van zeshoekjes Deze speldenkussentjes zijn gemaakt van 14 zeshoekjes en 6 vierkantjes. Techniek: Engels Patchwork Voor beginners Nodig: Wat restjes stof in leuke bij elkaar passende kleurtjes.

Nadere informatie

Maxirok met split. goed te los te strak. Meten, patroontekenen en knippen. voor dames en meisjes

Maxirok met split. goed te los te strak. Meten, patroontekenen en knippen. voor dames en meisjes Hoeveelheid stof Tailleband: voorzie 12 cm boordstof of tricot. Rok: Meet het model van in de taille tot op de grond. Dit is maat A. Meet de heupomtrek: neem de omtrek op het dikste punt van de billen.

Nadere informatie

unicorn stokpaard DIY NAAIPATROON

unicorn stokpaard DIY NAAIPATROON unicorn stokpaard DIY NAAIPATROON EENHOORN STOKPAARD DIY NAAIPATROON Wat leuk dat je je eigen eenhoorn stokpaard gaat maken! Lees voordat je begint eerst de uitleg door en leg de benodigdheden klaar. Alle

Nadere informatie

werkbeschrijving voor jouw eigen * werkbeschrijving * 'Onder-je-Boompje'

werkbeschrijving voor jouw eigen * werkbeschrijving * 'Onder-je-Boompje' werkbeschrijving voor jouw eigen * werkbeschrijving * 'Onder-je-Boompje' 'Onder-je-Boompje' 1 Afmetingen: 27 (breedste deel) x 34 cm x 6 cm Hoi! Wat leuk dat je dit Onder-je-Boompje wilt maken. Hieronder

Nadere informatie

EmbroideryDesign Store

EmbroideryDesign Store EmbroideryDesign Store Thee muts in de vorm van mevrouwtje tuit. Benodigdheden voor de thee must 1 x Stukje karton rond 30 cm 1 x Stukje stof van 1,40 bij 1 meter wit 1 x Stukje stof van 1,40 bij 0,5 meter

Nadere informatie

Handleiding voor BAKKERA notitie boekje productie- voor Makom desycle werkplaats - Latin Sisters Design Productions (LSDP), november 2009 2

Handleiding voor BAKKERA notitie boekje productie- voor Makom desycle werkplaats - Latin Sisters Design Productions (LSDP), november 2009 2 HANDLEIDINGBAKKERA 1 Benodigdegereedschappen: Benodigdematerialen: BakkeraMal Bouwtekening FotohouderMal Holpijp2mm Hamer Potlood Liniaal StanleyMes Naaimachine Schaar EyeletTang StevigKarton StevigPapier

Nadere informatie

Nancy Langdon presents... Tas EL PORTO. Knippen

Nancy Langdon presents... Tas EL PORTO. Knippen Nancy Langdon presents... Tas EL PORTO Knippen Leg de voorgewassen en gestreken stof in de lengte van de draadrichting neer en leg daar de patroondelen op. Knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de

Nadere informatie

Tellerrock JANA Jolijou.de 2010 Alle Rechte vorbehalten Seite 2 von 20

Tellerrock JANA Jolijou.de 2010 Alle Rechte vorbehalten Seite 2 von 20 Tellerrock JANA Jolijou.de 2010 Alle Rechte vorbehalten Seite 1 von 20 Jana is een klassieke cirkelrok. Gelukkig blijft jullie de gewoonlijke klus met de cirkel bespaard, want het patroon zit in dit ebook

Nadere informatie

0 ccessoires - Kleding - Inrichting - Meesterwerken - Quilts - Patchwork zonder naald - Motieven - Cursus Tafelloper Schoudertas Fantasie Gerafeld hart De grootste in unieke verzamelwerken en collecties...

Nadere informatie

kleinfehmarn farbenmix.de Seite 1 von 11 kleinfehmarn/fehmarn Design van Schnittreif.de / Anja Müssig

kleinfehmarn farbenmix.de Seite 1 von 11 kleinfehmarn/fehmarn Design van Schnittreif.de / Anja Müssig kleinfehmarn Design van Schnittreif.de / Anja Müssig Liefhebbers van onafgewerkte wildere naden kunnen dit vest ook volgens de beschrijving van BANDITO maken. Stik rekbare stoffen met een rekbare steek

Nadere informatie

S T A P P E N P L A N - K A T O E N E N R O K Benodigdheden: 1. Opmeten. Rokrand: cm : 2 = cm. Heupwijdte: cm : 2 = cm

S T A P P E N P L A N - K A T O E N E N R O K Benodigdheden: 1. Opmeten. Rokrand: cm : 2 = cm. Heupwijdte: cm : 2 = cm S T A P P E N P L A N - K A T O E N E N R O K Benodigdheden: - patroonpapier - naald - papierschaar - spelden - stofschaar - rijgdraad - centimeterband - 1 meter stof FOTO 1 1. Opmeten Rokrand: cm : 2

Nadere informatie

Naai zelf mooie stoffen manden

Naai zelf mooie stoffen manden INSTRUCTIES Naai zelf mooie stoffen manden 84848 Voor een kleine mand (ca. Ø25, hoogte 25 cm) heb je nodig: Stof New dots green (305242) ca. 27 cm Stof Flowermosaic green (305240) ca. 27 cm (025881) ca.

Nadere informatie

Handleiding CO(O)SY pakje met voeten

Handleiding CO(O)SY pakje met voeten Handleiding CO(O)SY pakje met voeten Je hebt voor maatje 56 55cm stof nodig. Een dikke tricot of zomersweat (French terry) is het best geschikt, maar je kan ook met rekbare badstof of nicky aan de slag.

Nadere informatie

Uit LandIdee nr 4 2013 (augustus-september) Zelf maken Toffe tassen pagina 114. Praktische tassen voor een zomers dagje uit!

Uit LandIdee nr 4 2013 (augustus-september) Zelf maken Toffe tassen pagina 114. Praktische tassen voor een zomers dagje uit! Uit LandIdee nr 4 2013 (augustus-september) Zelf maken Toffe tassen pagina 114 Praktische tassen voor een zomers dagje uit! 1 Fietstas Dit heb je nodig voor de fietstas: - 50 x 140 cm antracietkleurig

Nadere informatie

JOEY. farbenmix.de Seite 1 von 11 JOEY. glitzerblume*de

JOEY. farbenmix.de Seite 1 von 11 JOEY. glitzerblume*de glitzerblume*de Bij dit blousepatroon kunnen mouwe, voor- en achterpanden van rekbare stoffen worden gemaakt, zoals bijv. tricot. Voor smalle meisjes kunnen figuurnaadjes worden ingestikt die op het patroon

Nadere informatie

Werkbeschrijving kussen uit het tijdschrift Quilt&Zo ( Eigen haard is een gouden kussentje waard

Werkbeschrijving kussen uit het tijdschrift Quilt&Zo ( Eigen haard is een gouden kussentje waard Werkbeschrijving kussen uit het tijdschrift Quilt&Zo ( Eigen haard is een gouden kussentje waard Hieronder vindt u de werkbeschrijving van het BERNINA-kussen dat in de Quilt & Zo uitgave van november 2010

Nadere informatie

K 1 Symmetrische figuren

K 1 Symmetrische figuren K Symmetrische figuren * Spiegel Plaats de spiegel zó, dat je twee gelijke figuren ziet. Plaats de spiegel nu zó op het plaatje, dat je dezelfde figuur precies éénmaal ziet. Lukt dat bij alle plaatjes?

Nadere informatie

Tas. PFAFF Accessoires. Benodigdheden. Doorstikvoet met geleider links (geschikt voor IDT ) PFAFF creative 4.0 naai- en borduurmachine

Tas. PFAFF Accessoires. Benodigdheden. Doorstikvoet met geleider links (geschikt voor IDT ) PFAFF creative 4.0 naai- en borduurmachine Tas Benodigdheden PFAFF creative 4.0 naai- en borduurmachine 50 x 140 cm linnen 20 x 140 cm voeringstof 35 x 140 cm dikke opstrijkbare tussenvulling Naaigaren dat bij de stof past Sulky Rayon borduurgaren

Nadere informatie

De boom. De boom is ontworpen voor het Septemberspring ontwerp: Adventskalender. Maar natuurlijk kan de boom ook met iets anders versierd worden!

De boom. De boom is ontworpen voor het Septemberspring ontwerp: Adventskalender. Maar natuurlijk kan de boom ook met iets anders versierd worden! De boom De boom is ontworpen voor het Septemberspring ontwerp: Adventskalender. Maar natuurlijk kan de boom ook met iets anders versierd worden! Benodigdheden: 70 x 73 cm patroontekenpapier (of bv. een

Nadere informatie

Een vilten kraanvogel

Een vilten kraanvogel Een vilten kraanvogel Een vilten kraanvogel.mooi in alle kleuren van de regenboog. De kraanvogel wordt gezien als boodschapper van vernieuwing, wijsheid, gerechtigheid, geluk, gezondheid, vrijheid en vrede.

Nadere informatie

Bovendien (zonder patroon): Twee stroken van 58 x 10 cm voor de bretels (inclusief 1 cm zomen), definitieve breedte 3,8 cm.

Bovendien (zonder patroon): Twee stroken van 58 x 10 cm voor de bretels (inclusief 1 cm zomen), definitieve breedte 3,8 cm. Jeansrok Maten 34-46 Materialen 0,9 1,1 m denimstof, 150 cm breed (1,1 1,4 m bij 135 breed) 1 metalen rits, 16 cm 2 schuifgespen 40 mm 2 tuinbroeksluitingen 40 mm 3 jeansknopen Normaal naaigaren in een

Nadere informatie

'Onder-je-Boompje' * werkbeschrijving *

'Onder-je-Boompje' * werkbeschrijving * * werkbeschrijving * 'Onder-je-Boompje' 1 * werkbeschrijving * 'Onder-je-Boompje' Afmetingen: 27 (breedste deel) x 34 cm x 6 cm Benodigdheden Voor het maken van dit Boompje heb je het volgende materiaal

Nadere informatie

farbenmix.de Seite 1 von 10 ZORIAN Winterjack ZORIAN Design: Silke Sauer Knip alle patroondelen volgens de kniplijst met naadtoeslag uit de stof.

farbenmix.de Seite 1 von 10 ZORIAN Winterjack ZORIAN Design: Silke Sauer Knip alle patroondelen volgens de kniplijst met naadtoeslag uit de stof. Winterjack Design: Silke Sauer Knip alle patroondelen volgens de kniplijst met naadtoeslag uit de stof. Moet de jas ook met volumevlies gevoerd worden leg dan de geknipte voeringdelen op het volumevlies

Nadere informatie

Kirsten (maar wij zeggen Kir) plant een feestje. In de tuin, met de zon op bestelling. Kir houdt van lijstjes en systemen. Van creatief en consequent

Kirsten (maar wij zeggen Kir) plant een feestje. In de tuin, met de zon op bestelling. Kir houdt van lijstjes en systemen. Van creatief en consequent Handleidingen Kirsten (maar wij zeggen Kir) plant een feestje. In de tuin, met de zon op bestelling. Kir houdt van lijstjes en systemen. Van creatief en consequent opvoeden. Van haar held (maar niet van

Nadere informatie

Gebruik uw HUSQVARNA VIKING H CLASS E10 om een mooi make-uptasje te maken dat u mee kunt nemen als u een weekendje weg gaat! Make-uptasje H ICLASS E10

Gebruik uw HUSQVARNA VIKING H CLASS E10 om een mooi make-uptasje te maken dat u mee kunt nemen als u een weekendje weg gaat! Make-uptasje H ICLASS E10 Gebruik uw HUSQVARNA VIKING H CLASS E10 om een mooi make-uptasje te maken dat u mee kunt nemen als u een weekendje weg gaat! Make-uptasje H ICLASS E10 Afmetingen ongeveer: 63 x 32 cm Benodigdheden HUSQVARNA

Nadere informatie

Bouwbeschrijving speed

Bouwbeschrijving speed Bouwbeschrijving speed Hier volgt een bouwbeschrijving van onze Speed. Het is aanbevolen om heel wat ervaring te hebben in het bouwen van vliegers. Ervaring van het maken van matrassen is een pré. Wanneer

Nadere informatie

Patroon Stoere, Chique, Fluffy Tas

Patroon Stoere, Chique, Fluffy Tas Patroon Stoere, Chique, Fluffy Tas Ik heb deze tas gemaakt van de Coton 4 van Phildar, kleurnummers 0067 (zwart) en 0001 (roze) en de Originals Brazilia van Schachenmeyr, kleurnummer 00087. Van de Coton

Nadere informatie

farbenmix.de Seite 1 von 5 SAMMY Tuniek-blouse SAMMY Design: glitzerblume*de Knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de stof.

farbenmix.de Seite 1 von 5 SAMMY Tuniek-blouse SAMMY Design: glitzerblume*de Knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de stof. Tuniek-blouse SAMMY Design: glitzerblume*de Knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de stof. De mouwen kunnen ook als één geheel worden geknipt. Plak daarvoor eerst de patroondelen volgens de tekens

Nadere informatie

Naden afwerken. schoudernaad. schoudernaad. Open naden of randen afwerken. 1a 1b

Naden afwerken. schoudernaad. schoudernaad. Open naden of randen afwerken. 1a 1b BIJ EXTRA ALLE PATROONDELEN NAAITECHNIEKEN MOETEN NADEN EN ZOMEN WORDEN AANGEKNIPT Naden afwerken Wanneer werk je naden af? Opmerking vooraf: je kunt de naden van je kledingstuk op verschillende manieren

Nadere informatie

Gratis Wollyonline Patroon BD16F02, 43cm wollyonline.com patronen voor poppen. Wollyonline

Gratis Wollyonline Patroon BD16F02, 43cm wollyonline.com patronen voor poppen. Wollyonline Gratis Wollyonline Patroon BD16F02, 43cm wollyonline.com patronen voor poppen 7 Patroondelen T-Shirt (blad) 1 Voorpand (A) 1a Beleg voor (A) 2 Achterpand (A) 2a Beleg achter (A) 3 Mouw (A) Deze foto heeft

Nadere informatie

Mütze Gr. 50/56-86/92

Mütze Gr. 50/56-86/92 Mütze Gr. 50/56-86/92 Dit mutsje is supersnel klaar. Gebruik restjes rekbare tricot of stof van shirts die te klein geworden zijn. Mix de stofjes door elkaar. Pas op: er is kans op verslaving! Omdat de

Nadere informatie

Square Kite.

Square Kite. Kite MATERIAAL ± 3,7 m 36 grams spinnakerdoek 2 stuks Ramin Ø 8 mm (spanners) 90 cm lang 2 stuks Ramin Ø 6 mm (staartspreiders) 60 + 20 cm lang 4 m toomlijn 2 toomringen dacron voor versterkingen ZEIL

Nadere informatie

Rogstraat 22, 5361 GR Grave T 06 41 77 77 61. Cursusaanbod 2010-2011. Quiltkamer

Rogstraat 22, 5361 GR Grave T 06 41 77 77 61. Cursusaanbod 2010-2011. Quiltkamer Rogstraat 22, 5361 GR Grave T 06 41 77 77 61 info@an3na.nl www.an3na.nl Cursusaanbod 2010-2011 2011 Quiltkamer Alles voor patchwork & quilten Patchworkstoffen, materialen Cursussen, workshops BEE & little

Nadere informatie

Dutch Version. Frida s Edging. Frida s Flowers Blanket Patroon Set 8

Dutch Version. Frida s Edging. Frida s Flowers Blanket Patroon Set 8 Dutch Version Frida s Edging Frida s Flowers Blanket Patroon Set 8 1 Tijdens het ontwerpen van dit project wilde ik het afronden van het project graag zo makkelijk en snel mogelijk maken. Door de verschillende

Nadere informatie

'Onder-je-Kussentje'

'Onder-je-Kussentje' * werkbeschrijving * 'Onder-je-Kussentje' 1 * werkbeschrijving * 'Onder-je-Kussentje' Afmetingen: 24 x 32 cm x 10 cm Benodigdheden Voor het maken van dit Kussentje heb je het volgende materiaal nodig:

Nadere informatie

Uit LandIdee nr 3 2013 (juni-juli) Zelf maken Tafeldecoraties van vilt Decoratieve doppen pagina 120

Uit LandIdee nr 3 2013 (juni-juli) Zelf maken Tafeldecoraties van vilt Decoratieve doppen pagina 120 Uit LandIdee nr 3 2013 (juni-juli) Zelf maken Tafeldecoraties van vilt Decoratieve doppen pagina 120 Deze schitterende ranken met doppen en bloemen kunt u in een handomdraai van eenvoudige materialen maken

Nadere informatie

Schaapje. Benodigdheden: Zwaar-geweven witte wollen stof, 60 x 60 cm. Markeerstift. Badstof velours in witte wol, 25 x 25 cm

Schaapje. Benodigdheden: Zwaar-geweven witte wollen stof, 60 x 60 cm. Markeerstift. Badstof velours in witte wol, 25 x 25 cm Schaapje Benodigdheden: Zwaar-geweven witte wollen stof, 60 x 60 cm Badstof velours in witte wol, 25 x 25 cm Donkerbruine badstof, 25 x 40 cm Lichtbruine badstof, 15 x 15 cm Lapje witte en zwarte jersey

Nadere informatie

Gezellige giraffen. 12 Naai de voor- en achterpoten met knopen aan het lijf. Steek van de ene poot door het lijf naar de andere poot.

Gezellige giraffen. 12 Naai de voor- en achterpoten met knopen aan het lijf. Steek van de ene poot door het lijf naar de andere poot. Gezellige giraffen De giraffen kijken in meerdere opzichten ver vooruit: ze hebben hun badpak aan en zijn naar de ark gekomen met een strandbal en een trekeend. Het patroon van de voor- en achterpoten

Nadere informatie

Creatief aftellen tot kerst De Vier Windstreken

Creatief aftellen tot kerst De Vier Windstreken Ho ho ho! Maak een knikkende kerstman van 8 cm om samen met jou Kerstmis te vieren. Tel op een heel bijzondere manier de dagen af tot Kerstmis! Creatief aftellen tot kerst is een adventskalender en activiteitenboek

Nadere informatie

farbenmix farbenmix Sabine Pollehn Seite 1 von 14 TINKA-BELLA Gerkostr. 4, Wilhelmshaven Jas met capuchon TINKA-BELLA Design: glitzerblume*de

farbenmix farbenmix Sabine Pollehn Seite 1 von 14 TINKA-BELLA Gerkostr. 4, Wilhelmshaven Jas met capuchon TINKA-BELLA Design: glitzerblume*de Jas met capuchon TINKA-BELLA Design: glitzerblume*de jas met capuchon knippen: knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de stof. Knip alle patroondelen van voor- en achterpand uit de buitenste stof.

Nadere informatie

Uil van stof. Knutselidee. com N 103.636

Uil van stof. Knutselidee. com N 103.636 www.aduis.. Neemt u eens een kijkje. Deze uil ziet er niet alleen leuk uit, het is ook nog een handig knutselidee, dat als een boekensteun, deurstopper of gewoon als decoratie kan worden gebruikt. Het

Nadere informatie

Naaibenodigdheden. Husqvarna Viking Accessoires. Tear-Away scheurversteviging. Inspira Tear-a-away light scheurversteviging, stroken van 8 cm breed

Naaibenodigdheden. Husqvarna Viking Accessoires. Tear-Away scheurversteviging. Inspira Tear-a-away light scheurversteviging, stroken van 8 cm breed Quilt lu Tear-Away scheurversteviging Inspira Tear-a-away light scheurversteviging, stroken van cm breed Pictogrampen Chaco Liner (krijtroller) wit Markeerstift Afmeting ca. 90 x 90 cm Naainiveau Naaibenodigdheden

Nadere informatie

Sara by XS - XXXL 2/12. #Sara

Sara by XS - XXXL 2/12. #Sara Sara by / Sara by XS - XXXL De Sara top is een luchtig item voor jouw zomergarderobe. Ideaal voor een warme dag op het strand of een zwoele zomeravond. De rechte top heeft bovenaan een elastiek die zorgt

Nadere informatie

LUNADA: Wellenschlaghose

LUNADA: Wellenschlaghose LUNADA: Wellenschlaghose *Let op: de blokken op de achtergrond zijn 2,5 x 2,5 cm Neem voor het begin de maat op. Let vooral op de heupomvang en de zijlengte. Het patroon valt groot uit. Om de golvende

Nadere informatie