Hallo Scouts en Gidsen! Jaarthema: Armoede is een onrecht: maak er spel van!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hallo Scouts en Gidsen! Jaarthema: Armoede is een onrecht: maak er spel van!"

Transcriptie

1

2 Hallo Scouts en Gidsen! Met deze kersverse Maandschors willen we jullie inlichten over het nieuwe werkjaar, In deze Maandschors staat wederom een heleboel informatie. Het is belangrijk alles van begin tot einde te lezen, het is het begin van een goede start in dit nieuwe scoutsjaar! Jaarthema: Armoede is een onrecht: maak er spel van! Je zult maar het geluk hebben om in België geboren te worden. Een land waar er voedsel genoeg is, waar je ziekenhuizen hebt in elke stad, waar er scholen zijn in elk dorp. Geen kinderen met opgezwollen buikjes in onze straten, geen hutjes van golfplaten in onze steden. En toch groeit bijna één kind op vijf in België op in armoede. Soms zichtbaar, maar vaak verborgen achter muren en deuren, ook in onze eigen straat. Met dit jaarthema willen we heel duidelijk maken dat we het een schande vinden dat één op vijf van alle Belgische kinderen en jongeren in armoede leeft. In een rijk land zoals het onze is dat onaanvaardbaar. Armoede is een onrecht! En dat laten we niet zomaar gebeuren:we maken er spel van! Als jeugdbeweging zijn we een deel van de samenleving. Samen zijn we met meer dan kinderen en jongeren. We dromen van een samenleving zonder armoede en uitsluiting en zullen dit luidkeels verkondigen tot iedereen ons hoort. Ouders, buren, pers en politici: iedereen zal weten dat we vinden dat het armoedeprobleem structureel moet aangepakt worden. We gaan voor maatregelen die armoede echt oplossen, geen doekjes voor het bloeden! Maar wie de wereld wil veranderen, begint altijd best bij zichzelf. Want eerlijk: kennen we de armoedeproblematiek allemaal wel zo goed? Betrappen we onszelf al niet eens op een vooroordeel hier en daar? Ook bij ons is er dus werk aan de winkel. En dat doen we op onze eigen typische jeugdbewegingsmanier: we maken er een spel van. Niet van de armoede zelf natuurlijk, maar we proberen door informatieve spelen en speelse actie onszelf en onze leden meer bewust te maken van de armoedeproblematiek. We moeten ook toegeven dat we als jeugdbewegingen uitsluiting soms mee in stand houden. Ook wij slagen er (nog) niet in kinderen en jongeren in armoede talrijk in onze jeugdbeweging te betrekken. We maken er ook voor hun spel van. Laat ons eens kritisch naar onszelf kijken. Welke drempels houden wij mee in stand? Wat kunnen we hier aan doen? Dat doen we beter niet alleen. Samen staan we sterker. We doen het samen, over de koepels van de jeugdbewegingen heen en met partnerorganisaties uit de armoedesector. We maken er ons spel van.

3 Geen nieuw scoutsjaar zonder een gemeende dankjewel! Ons kamp te Neerpelt heeft zijn sporen nagelaten. Zowel positieve als negatieve. Zo moeten we onder meer afscheid nemen van Hardnekkige Sneeuwpetrel (Kaat Vandervelde) en Schaamteloos Roodborstje (Kjell Kooper). Voor iedereen is het wel geen vaarwel maar een tot ziens. Want we zullen ze allemaal zeker nog eens tegenkomen op één van onze vele activiteiten. En sommige zetten hun engagement voor onze scoutsgroep voort bij de vriendenkring. Een welgemeende dankjewel aan hen allemaal! Weg leiding? Welkom leiding! Er zijn er die komen en er zijn er die gaan. Degene die komen zijn: Behoedzame Fuutkoet (Jeroen Vermonden), een oud-leiding die terug komt, en drie gloednieuwe: Tobias Van Wassenhove, Tessa Boesmans en Mus (Kelly Herbots). Onze leidingsploeg En hoe ziet die nieuwe leidingsploeg er nu uit? Dat kunnen jullie terugvinden op de leidingslijst die is meegegeven op de inschrijvingsdag of je kan ze opzoeken onderaan het takblad in deze maandschors. Leiding spreek je aan met hun totemnaam. Als het lukt, ook hun voortotem. Lidgeld En wat kost zo n scoutsjaar? 40! Wablief? Ja! 26,40 stortten we door naar Scouts en Gidsen Vlaanderen en is voor de verzekering (wie lid is, is dus verzekerd!) en voor de pedagogische en administratieve ondersteuning van onze scoutsgroep. 13,60 is om onze eigen werking draaiende te houden. Je krijgt hiervoor een 4-uurtje, deze Maandschors (ons ledenblad), kentekens en administratieve onkosten zijn hierin inbegrepen. Meer info hieromtrent vind je op de inschrijvingsdag of kan je vragen bij ons, de groepsleiding. Is deze inschrijvingsprijs te veel? Heb je het financieel moeilijk? Daarvoor is er scouting op maat. Laat het geen taboe zijn, maar spreek ons, groepsleiding, hierover aan. We zoeken graag naar een gezamenlijke oplossing!

4 Uniform, een teken van verbondenheid Het uniform is een teken van verbondenheid, van samenhorigheid. Het bestaat uit een scoutshemd, T- shirt (van onze scouts), een groene broek of rok (kort of lang, maakt niet uit) en een groepsdas. Het is stevige spelkledij dat tegen een stootje kan. Ook kan het geen kwaad als het een keer vuil wordt. Kapoenen moeten enkel een T-shirt en een groepsdas dragen. Meer mag, maar is niet verplicht. Jong-Givers en Givers zijn verplicht volledig in uniform naar de scoutsvergaderingen te komen. Indien ze niet in orde zijn, zal de takleiding eerst een waarschuwing geven, en bij herhaaldelijk niet in orde zijn een toepasselijke straf bedenken. Wouters willen we stimuleren om volledig in orde te zijn met hun uniform. Bij de Jong-Givers en de Givers wordt ook verwacht dat hun hemd qua kentekens in orde is. Dat wil zeggen dat alle officiële kentekens erop moeten én op de juiste plaats! Vragen hieromtrent kan je steeds stellen bij de takleiding. Voor aankoop van het uniform en toebehoren kan u zich naar de dichtstbijzijnde Hopper winkel begeven. Enkel de groepsdas en T-shirt moet u op de scouts zelf aankopen. Uniform uit de tweedehands kast? Inderdaad, ook een uniform is niet goedkoop. En daar willen we iets aan doen! Daarom willen we tweedehands uniformstukken inzamelen en verkopen. Vragen hieromtrent kan je steeds stellen bij Gemakzuchtige Hathi en Kelly. Septemberfeesten Naar jaarlijkse gewoonte zijn het ook Septemberfeesten in Peutie. Tijdens het weekend van 24 en 25 september 2010 kan je ter hoogte van onze oude lokalen in het dorp (Oudstrijdersstraat) onze overheerlijke wafels komen kopen. Die zondag, den 25ste, gaan we eerst naar de mis (niet verplicht) en daarna stappen we met z n allen mee in de processie. Diegene die mee willen naar de mis verwachten we om 9.45 aan de kerk. Met de anderen spreken we om af voor de kerk voor het begin van de processie. Iedereen in perfect uniform!

5 Vriendjesdag Zondag 9 oktober 2011 kunnen alle leden hun vriendjes en vriendinnetjes meebrengen, die geen lid zijn van de scouts. Het is namelijk Vriendjesdag! Samen met hen gaan we er dan een spetterende dag van maken. Op de verschillende programma s staan er ongetwijfeld spetterende activiteiten! Dag van de Jeugdbeweging Vrijdag 21 oktober 2011 is het alweer Dag van de Jeugdbeweging. Laat zien dat je bij Scouts en Gidsen Vlaanderen bent en trek je uniform aan om naar school te gaan. Proud to be a SCOUT! Scouts en Gidsen Peutie verkennen het internet Nieuwe media zijn er om gebruikt te worden. En daarom blijft ook Scouts en Gidsen Peutie niet achter op vlak van communicatie. De website: en het forum bestaan al enkele jaren en worden intensief door de leiding gebruikt om allerlei zaken te bespreken en voor te bereiden. Maar dit is natuurlijk ook een plek waar de leden zich mogen uitleven. Langs deze weg kunnen er bevoorbeeld vragen gesteld worden aan de takleiding. Maar ook Gidsen-Peutie/ staat al vol met recente activiteiten en korte berichtjes waarmee je op de hoogte kan blijven en ziet waarmee Scouts en Gidsen Peutie bezig is. Hier kan je ook foto s terugvinden van de activiteiten. Om van deze media optimaal gebruik te maken proberen we om zoveel mogelijk info, zoals de Maanschors, via de website mee te delen. Ook voor de takken kan er heel wat tijd bespaard worden moest er hoofdzakelijk via mail met de ouders en/of leden gecommuniceerd kunnen worden.

6 Kamp, het mooiste van het jaar?! We zijn nog niet begonnen en we denken al aan het kamp! Jawel, dit jaar gaan de twee oudste takken op buitenlands kamp naar... Tsjechië! Dit doen we met JEKA van zaterdag 4 augustus 2012 tot en met dinsdag 14 augustus De jongste twee takken gaan op kamp voor zes dagen: van zaterdag 28 juli 2012 tot en met donderdag 2 augustus Locatie is nog niet gekend. Houd deze data alvast vrij! Voor het buitenlands kamp zouden we voor 30 september aan Jeka een vermoedelijk aantal deelnemers moeten doorgeven. Daarom houden wij op woensdag 21 september een eerste informatie avond over het buitenlands kamp. We spreken daarvoor om 20u af in het gildenhuis (kerkstraat 30 in Peutie). Om op kamp mee te mogen leggen we een minimum van aanwezigheid op tijdens het werkjaar. Dit omdat we merken dat we meer en meer als opvang worden gezien dan als jeugdbeweging. We verwachten van iedere Kapoen of Wouter, die mee wil op kamp, dat hij/zij minimum 15 keer dit jaar aanwezig is. We hebben de lat niet te hoog gelegd, dit om met verschillende factoren (zoals o.a. gescheiden ouders) rekening te houden. Voor Jong- Givers en Givers geldt de regel ook, maar zij mogen maximum 10 keer afwezig zijn dit scoutsjaar. Moest het voorvallen dat een Jong-Giver of Giver iets meer dan 10 keer afwezig was onder het jaar, maar hij/zij heeft dat wel elke keer duidelijk en op voorhand aan de takleiding laten weten, dan zal de takleiding begripvol zijn en nog eens onderling bespreken of het lid al dan niet mee mag op kamp. De leiding zal de aanwezigheden keurig bijhouden. lezen is dus de boodschap. Waar & wanneer is het scouts? Dit jaar zijn we eindelijk begonnen met onze bouw! Daarom verzamelen we elke keer in de Sint-Jozefschool, in de kerkstraat 14 te Peutie om 14u. Je kan je kinderen ook daar komen ophalen om 17u. Wanneer het lokaal terug klaar zal zijn, kan je dan lezen in de maandschors. Indien het anders is wordt dit ook vermeld in de maandschors, altijd goed

7 Zo, we hopen jullie voldoende geïnformeerd te hebben en jullie allemaal te begroeten iedere zondag. Indien er nog vragen of dergelijke zijn, kan je steeds contact opnemen met de groepsleiding of de takleiding. Samen met de leidingsploeg en alle leden hopen we er een fijn jaar van te maken! Stevige Linker! Groepsleiding: Bert van Mele Heleen Hollebecq Bedachtzame Serval Doorzettende Saiga Nieuwstraat 56D Rollewagenstraat Peutie 1800 Peutie 0496/ / Assistent-Groepsleiding Jan Vandevelde Gemakzuchtige Hathi Jan Breydelstraat Peutie 0486/

8 KAPOENEN Hey liefste kapoentjes! Het is eindelijk zo ver: jullie mogen voor de eerste keer/opnieuw naar de scouts komen! Dit jaar gaan we bewijzen dat er op een school wél toffe dingen kunnen gebeuren zodat we een spetterend scoutsjaar tegemoet kunnen komen! Volg de vogeltjes en ontdek wat jullie gloednieuwe leiding voor jullie in petto heeft 18/09: Vandaag is het Inschrijvingsdag! Vanaf kunnen jullie ouders je inschrijven en om mogen jullie weer vertrekken. Meer informatie kan je in het begin van dit boekje vinden /09: Dit weekend zijn het Septemberfeesten in Peutie. Spoor mama, papa, buurvrouw, oma, opa, aan om minstens 15 pakken scoutswafels te komen kopen. Zondag 25 september is het een speciale dag: we zullen naar jaarlijkse traditie in de processie meelopen! Om 9.45 spreken we af aan de kerk om de misviering bij te wonen (dit is niet verplicht), de processie vertrekt om aan de kerk en om zijn we daar terug. 2/10: Vandaag is het eens hoog tijd om te ravotten! Kom zo stoer mogelijk naar de Sint-Jozefsschool van tot /10: Omdat het vandaag Vriendjesdag is, mogen jullie allemaal een vriendje of vriendinnetje meenemen naar de Sint-Jozefsschool van tot 17.00! 16/10: De leiding daagt jullie uit voor een super spannend één tegen allen! Kom naar de Sint-Jozefsschool van tot /10: Iedereen kent Peutie Maar kennen we ons dorp wel goed genoeg? Laten we dit eens testen in een supertof dorpsspel. We spreken af in de Sint-Jozefsschool van tot /10: Het is al herfstvakantie Geen vergadering dus! Zo, dat was het dan Vaarwel Nee hoor, tijdens november en december staan we weer klaar voor supertoffe scoutsactiviteiten! Dikke zoenen van 4 vogeltjes én iemand die nu nog onbekend is! Voor vraagjes: Kapoenen@scoutsengidsenpeutie.be of P.S.: We zeggen het al maar goed op tijd: voor de Sint-Maartenstoet zullen we begin november een bietenlantaarn maken en we verwachten dat alle kapoentjes een biet meebrengen Info volgt nog!

9 WOUTERS Hallowkidokipianissimoki!!! Jullie kersverse leiding staat te springen om te beginnen en zit vol met nieuwe inspiratie, daarom maakten wij voor jullie deze mooie creatie J Als je wilt weten welke knotsgekke activiteiten wij gaan spelen zul je misschien een beetje zweten, want wij zochten voor jullie 6 raadsels Veel succes! 18/9 Er is altijd heel veel volk, het begint al om 13u en mama en papa mogen mee. Om 14u30 zijn mama en papa weer weg en zijn jullie klaar voor een overgang en kennismaking met jullie nieuwe leiding,, waaauuww zeg!!! 25/9 Het is feest in Peutie! Om 9u45 kan je een uurtje luisteren naar de priester (=niet verplicht!) en om 10u45 start de stoet, met aan het einde een lekkere Sint-Maartenkoek (oeps dat rijmt precies niet zo goed J ) Breng ook een bezoekje aan jullie leiding bij het wafelkraam! 2/10 Kevin haalde brons op het WK atletiek in Daegu én ze waren met 2 die broertjes Borlée. Wij doen hen vandaag na, maar beperken ons niet tot lopen en breken ook records in andere sporten, laat ons hopen. 9/10 Vriendjesdag! Breng allemaal een vriend/innetje mee! Het spelletje dat we vandaag spelen hebben enkelen onder jullie al eens gespeeld en kunnen je wel eens koude vingers bezorgen. Brrrr 16/10 Een echte scout maakt alles uit hout en heeft daarbij hulp nodig van touw en heel veel gesjouw. Vrijdag 21/10 Dag van de jeugdbeweging! Doe je uniform aan om naar school te gaan! J 23/10 Binnen 8 dagen is het griezeltijd, maar tot onze grote spijt is het dan geen scouts. Dus, zoeken wij vandaag achter heksen en spoken, maar pas op zij zitten meestal verdoken! 30/10 Geen vergadering Wij zijn er klaar voor!!! Kelly Tessa (Takverantwoordelijke) 0483/ wouters@scoutsengidsenpeutie.be Aansporende Eekhoorn Guitige Perdix

10 Allo JG ers! Tout bienkes? Cv? Ah dat gaan we nog niet verklappen! Verrassing!! Nop! Top secret! Maar we kunnen jullie wel al vertellen wat er de volgende maanden op t programma staat! JONG-GIVERS Jaaa! Keiveel zin in t nieuwe scoutsjaar! Maar wie zijn jullie? Aleeeeeeeee Plies! YES! En 25 september is het zeker weer processie? Met het dansje? VER- TEL! Zondag 18 september is het inschrijvingsdag met overgang, voor de uren kijk je best vooraan in het boekje. Maar we kunnen wel al vertellen dat het vettig en prettig wordt. Laat je beste kleren dus maar thuis! Ja! Wie wil, mag naar de mis komen: we spreken af om 9u45 voor de kerk. Kom je niet naar de mis, zorg dan dat je om 11u klaar staat in perfect uniform, ook voor de kerk! Ook de meisjes? En waar? Want ons lokaal is weg! Neen, die zullen hun outfit voor het rozendansje aan hebben. Ah ja, we spreken woensdag 21 september om 15u af om daarvoor te oefenen! Alle meisjes welkom op een geheime locatie die we jullie nog laten weten! Fijn! Ladiesnamiddag Babbelen, babbelen en babbelen, en een beetje dansen natuurlijk! Inderdaad! Zondag 2 oktober is het jeugdsportival in Hofstade! We spreken om 10h30 aan de kerk af met de fiets en zullen om 18u terug zijn! Zondag 9 oktober is het vriendjesdag en we spelen een gps-spel zonder gps! Inderdaad! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, want het wordt een strijd tussen jullie en de leiding! Ons verslaan? Dat zullen we nog wel zien! Op zondag 16 oktober nemen jullie het voor én tegen elkaar op want dan houden we officiële Paralympics! Inderdaad! Want de week erna, op 23 oktober, staat er een mega-cool bosspel op het programma. Trek dus niet je beste kleren aan! Neen, die dag hebben jullie (en wij) een vrije zondag en kunnen jullie genieten van jullie verlof! Zondag 6 november is het wel vergadering, hou die dag dus maar vrij, meer lees je in de volgende maandschors! Vriendjes meenemen dus? Check! We moeten winnen! Leuk! Als we daar maar geen echte gehandicapten aan over houden! 21 oktober = dag van de jeugdbeweging! In uniform naar school! Ok, doen we! En is het 30 oktober vergadering? Want dan begint de vakantie. Ooowkeeej! Tot binnenkort! Zeker! Toedels!? Heb jij of je ouders een vraag die zou passen in deze tekstballon? Wij zijn steeds te bereiken op jong-givers@scoutsengidsenpeutie.be of 0478/ Cool! We moeten dus aan onze papa s vragen om onze banden op te pompen. Jup! En neem ook een stevig fietsslot mee, 5 euro en een lunchpakket! Vergaderingen beginnen steeds op 14u en eindigen om 17u, tenzij anders vermeld.

11 GIVERS Yoe de manne (en vrouwe), Hier zijn we weer! Jullie nieuwe leiding, jeeeeeeeej!!!! :D We gaan dr weeral een kei plezant jaar van maken! Voor de slimme onder ons, als er geen uur bij staat is et sowieso van 14u-17u. Goed??? Begrepen??? Oké, flink zo! Dit jaar gaat anders zijn. Wij hebben regels, regels, regels en euhm ja nog eens regels. :p 18 september: Er is een faut gebuert juli staan nog alemaal ingesgreven in het skautsjaar van Breng jullie pappiren in orde van 13u 17u of wordt trug een kapoen! Breng proopere kleertjes meee. Woe 21 sept: Info-avond buitenlands kamp. To do: Zie vooraan maandschors. Ouders zijn ook toegelaten. Weekend sept: Zaterdag en zondag Gezocht: M/V met talent. Vlot in omgang en in rekenen. Voor snelle verplaatsingen. Luide stem is een must! Voor salessupport. Place 2 BE: Sjorconstruction. Kom wanneer ge kunt. Er zijn shiften zoals elk jaar.zondag: Boetedoening voor alle zonden om 9u45 aan de kerk. Zaterdag 1 oktober: Maaa hooow seh! Wie hoan lekre mhosseltjes opdienn en opietn. Of e lekkere keppetje kan oek. :p Hetzelfde als vorig weekend, kom wnnr ge kunt nr OTB (Ons Tehuis Brabant) 2 oktober: Jeugdsportival bij goed weer anders ook. Zorg dan dat het goe weer is! Om 10u30 aan de kerk met fiets. Om 18 uur zijn ge ongeveer trg. Pour emporté: 5 euro, lunchpakket en de zon. 9 oktober: Vriendjesdag. Breng allemaal minsten 3 ex-liefjes mee (meer mag ook)! :D 16 oktober: 1 woord > sjorren 23 oktober: Zooooo mooooii, zoooooo blind en zoooooo gemeen! Dat zou toch geen mol kunnen zijn?! 30 oktober: Tis vakantie! Jaja, ook voor jullie leiding! Dus laat ons met rust. Ook op gezichtsboek!!! Bel, schrijf, sms, mail, telefoneer, kom aan de deur, stuur een postduif, facebookt,..naar 0475/ of givers@scoutsengidsenpeutie.be

12

Wie is wie? Hoe werkt het?

Wie is wie? Hoe werkt het? 3 2 1 START! Ziezo, het startschot van het nieuwe scoutsjaar is gegeven! Een maand later dan normaal, maar we zijn er helemaal klaar voor! Aan alle nieuwe leden: welkom, aan alle oude en jonge bekenden:

Nadere informatie

Fotopagina. De Wouters vierden Valentijnsdag met een spetterende Blind Date. En de Jong-Givers mochten voor een dagje van geslacht veranderen!

Fotopagina. De Wouters vierden Valentijnsdag met een spetterende Blind Date. En de Jong-Givers mochten voor een dagje van geslacht veranderen! Fotopagina De Wouters vierden Valentijnsdag met een spetterende Blind Date En de Jong-Givers mochten voor een dagje van geslacht veranderen! 2 Inhoudstafel: Titelblad Fotopagina Woordje van de groepsleiding

Nadere informatie

SPARLEKIJN jaargang September

SPARLEKIJN jaargang September 1 SPARLEKIJN jaargang 2019-2020 September www.scoutsnijlen.be v.u. : vzw Sparlekijn Broechemsesteenweg 217, 2560 Nijlen Contactgegevens TAK LEIDING MAILEN NAAR: BELLEN NAAR: Kapoenen? kapoenen@scoutsnijlen.be?

Nadere informatie

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!!

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!! Liefste leden en ouders, Een nieuw scoutsjaar staat weer voor de deur. Wellicht is er enorm genoten van een verlof met temperatuurstijgingen en -dalingen, maar de leden hebben vooral genoten van het fantastische

Nadere informatie

gidsen ninove Programma september inschrijvingen zijn zondag 25 september en zondag 2 oktober Afgifte: 9400 Ninove Jaargang:

gidsen ninove Programma september inschrijvingen zijn zondag 25 september en zondag 2 oktober Afgifte: 9400 Ninove Jaargang: Programma september inschrijvingen zijn zondag 25 september en zondag 2 oktober gidsen ninove Afgifte: 9400 Ninove Jaargang: 2016-2017 Erkenningsnummer: P917073 Verschijnt driemaandelijks Maart April Mei

Nadere informatie

Belangrijke data voor de maand oktober:

Belangrijke data voor de maand oktober: Beste ouder(s) en leden, September is als eerste scoutsmaand vliegensvlug voorbij gevlogen, nu staat oktober reeds voor de deur! Wat heeft oktober allemaal te bieden? Belangrijke data voor de maand oktober:

Nadere informatie

Hallowkes beste Scouts en Gidsen!

Hallowkes beste Scouts en Gidsen! Hallowkes beste Scouts en Gidsen! Voila! De eerste twee maanden van dit nieuwe scoutsjaar zijn alweer voorbij gevlogen! Wat doen we er aan? Gewoon beginnen aan de volgende Maandschors. vzw Vriendenkring?

Nadere informatie

Hopper is de winkel van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw.

Hopper is de winkel van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw. Hallo iedereen, De laatste maandschors van dit scoutsjaar is aangebroken. Niet getreurd, na deze maandschors is er natuurlijk nog ons fantastisch kamp! Hierbij geven we nog enkele belangrijke mededelingen

Nadere informatie

DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei. ZWEMMEN Zaterdag 18 Zwembad van Geel INSCHRIJVEN KAMP. Jongste Lilse Bergen Oudste Leuven

DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei. ZWEMMEN Zaterdag 18 Zwembad van Geel INSCHRIJVEN KAMP. Jongste Lilse Bergen Oudste Leuven DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei Jongste takken @ Lilse Bergen Oudste takken @ Leuven ZWEMMEN Zaterdag 18 mei @ Zwembad van Geel 38 ste jaargang: 2018-2019 Maand: mei 2019 Nummer: 9 P409906 Afzendadres en VU

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Paretter oktober Beste leden en ouders, Ons groepskamp is achter de rug en de volledige leidingsploeg en fourageteam hebben zich enorm geamuseerd, hopelijk was dit voor de kinderen een even leuke ervaring!

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Beste Alowisianen Lieve ouders Enthousiaste sympathisanten Brave kindjes Een nieuw jaar, een nieuw begin. Een heel duidelijk nieuw begin. Dit werkjaar start namelijk met een nieuwe groepsleiding. De meesten

Nadere informatie

Wij hebben er alvast suuuuuuper veel zin in! Nu trommelgeroffel voor jullie nieuwe leiding!

Wij hebben er alvast suuuuuuper veel zin in! Nu trommelgeroffel voor jullie nieuwe leiding! SEPTEMBER OKTOBER SEPTEMBER OKTOBER SEPTEMBER- OKTOBER Het is weer zo ver! Het nieuwe scoutsjaar begint weer! WOEHOEEW!! Een nieuw jaar met veel spelen, vuil worden en veel vriendjes. Wij hebben er alvast

Nadere informatie

t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s!

t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s! Maandblad Scouts en Gidsen Mgr. Bermijn Sint-Pauwels Jaargang 37, Nummer 1 t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s! De maand oktober belooft een drukke maand te worden! We beginnen zoals jullie weten

Nadere informatie

Woordje van de grol. Beste leden en ouders,

Woordje van de grol. Beste leden en ouders, Woordje van de grol Beste leden en ouders, De kampen van 2017 zijn weer achter de rug en we vonden het allemaal superleuk! We hadden graag nog eens de leidingsploeg en de fouriers willen bedanken voor

Nadere informatie

De kapoenen seintoren 1

De kapoenen seintoren 1 De kapoenen seintoren 1 Beste kapoenen en ouders, Het nieuwe scoutsjaar is weer van start gegaan. We hebben hierdoor afscheid moeten nemen van onze 2 e jaars, maar we kijken er al naar uit om de nieuwe

Nadere informatie

AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN

AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN 09 15 AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN 10 15 Woordje vooraf Beste ouders, leden en sympathisanten Het is weer zover, het nieuwe scoutsjaar staat klaar om volledig los te barsten, met als grote begin natuurlijk

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 september: OVERGANG 31 oktober, 1 & 2 november: TAKWEEKEND jogi s. September-oktober

Belangrijke data: 21 september: OVERGANG 31 oktober, 1 & 2 november: TAKWEEKEND jogi s. September-oktober Belangrijke data: 21 september: OVERGANG 31 oktober, 1 & 2 november: TAKWEEKEND jogi s September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2014 De zomervakantie

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 1

De Kapoenen seintoren 1 De Kapoenen seintoren 1 Liefste kapoenen en beste ouders, De vakantie is weer voorbij. Het school is weer begonnen. Het is dus hoog tijd voor weer eens wat ontspanning in het weekend. Dit jaar moeten we

Nadere informatie

- Kapoenen: t-shirt (Scouts en Gidsen Vlaanderen), das (Scouts Beersel) - Kawellen, jonggivers, givers en jins: scoutsbroek/-rok, scoutshemd en das.

- Kapoenen: t-shirt (Scouts en Gidsen Vlaanderen), das (Scouts Beersel) - Kawellen, jonggivers, givers en jins: scoutsbroek/-rok, scoutshemd en das. PARETTER NOVEMBER Beste leden en ouders, De eerste scoutsmaand is weer voorbijgevlogen en hopelijk heeft iedereen de smaak te pakken! De leiding vond het alvast zeer leuk om oude bekenden en nieuwe gezichten

Nadere informatie

Infobrochure voor nieuwe leden

Infobrochure voor nieuwe leden Infobrochure voor nieuwe leden Inleiding Beste ouder, Door Scouts Jobertus! Sommigen van jullie hebben vroeger nog in een scouts gezeten, voor anderen is de inschrijving van hun kind de eerste kennismaking

Nadere informatie

Dag iedereen! Voor vragen kunnen jullie altijd mailen naar:

Dag iedereen! Voor vragen kunnen jullie altijd mailen naar: Dag iedereen! Het nieuwe scoutsjaar is ondertussen al even bezig, dus is het tijd voor een nieuwe maandschors. Alle takken hebben ook nu weer heel erg leuke vergaderingen op de planning staan. De givers,

Nadere informatie

Wat kunnen jullie doen om ons te helpen?

Wat kunnen jullie doen om ons te helpen? Paretter Maart Woordje van de grol Beste ouders, Het scoutsjaar vliegt weer voorbij en we komen steeds dichter bij de zomervakantie en ons groepskamp in Stavelot! - Kamp kleine takken 21-28 juli 2018 -

Nadere informatie

Juli November 9-11 November Takweekend September 24 November Bistro December Oktober 8-10 Oktober Takweekend 6Nieuwjaar 15 Januari 100 JAAR!

Juli November 9-11 November Takweekend September 24 November Bistro December Oktober 8-10 Oktober Takweekend 6Nieuwjaar 15 Januari 100 JAAR! 5-7 Oktober Overgangsweekend 14 Oktober Halve dag 19 Oktober Dag van de jeugdbeweging 21 Oktober Hele dag 28 Oktober Familiale zondag November 4 November Halve dag + uniformenbank 9-11 November Takweekend

Nadere informatie

GIDSEN SEPTEMBER 2018

GIDSEN SEPTEMBER 2018 GIDSEN SEPTEMBER 2018 VOORWOORD Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, Joepie joepie joepie! Er staat een nieuw scoutsjaar voor de deur! We hebben een nieuwe leidingsploeg, die helemaal klaar is

Nadere informatie

jaargang september

jaargang september Belgie - Belgique P.B. 2560 Nijlen 1 P708748 1 SPARTIKIJN jaargang 2017-2018 september www.scoutsnijlen.be v.u. : vzw Spartikijn Broechemsesteenweg 219a, 2560 Nijlen Kapoenen Zondag 3 september Helaas

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2018 2019 Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat weer voor de deur en het belooft een fantastisch leuk jaar te worden vol leuke vergaderingen! Voor het eerste semester

Nadere informatie

1 april is het Pasen, hierop geven wij geen vergadering want zowel leiding als leden zijn te druk bezig met paaseieren te eten.

1 april is het Pasen, hierop geven wij geen vergadering want zowel leiding als leden zijn te druk bezig met paaseieren te eten. VOORWOORD Het is weer grasmaand of paasmaand of eiermaand (ook wel beter gekend als: APRIL) Het wordt weer enkele graden warmer en de zon komt er (hopelijk) weer wat vaker door! Ideaal om weer leuke scoutsmomenten

Nadere informatie

Het scoutsblad Mei 1

Het scoutsblad Mei 1 Het scoutsblad Mei 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Praktische informatie... 4 Leeftijden... 5 Speelhoekje... 6 Kleurplaat... 6 Zoek de verschillen... 7 Maandbrief kapoenen... 9 ZATERDAG

Nadere informatie

Hoera! We kunnen er weer invliegen!!!

Hoera! We kunnen er weer invliegen!!! Hoera! We kunnen er weer invliegen!!! 35 ste jaargang: 2015-2016 Afgiftekantoor: 2440 Geel Maand: september 2015 Nummer: 1 P409906 Zaterdag 3 oktober: Pecho Party @ de Waai Afzendadres en VU Elien Verbiest

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Jaargang 41 nummer 1 Voorwoord Vijf, vier, drie, twee, één, KNAL! Het startschot voor het nieuwe scoutsjaar is gegeven! De hele leiding heeft samen de batterijen

Nadere informatie

Beste Vincies, ouders en sympathisanten,

Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Na te bekomen van schitterende kampen waar groot en klein van konden genieten, zijn we met een nieuwe leidingsploeg klaar om aan het nieuwe scoutsjaar te beginnen!

Nadere informatie

Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs.

Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs Juni Xaverius-St.Rita A21/46G Juni 2015 Beste ouders, leden, vrienden

Nadere informatie

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober Belangrijke data: 20 september: OVERGANG September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2015 De zomervakantie is weer bijna voorbij, september staat voor

Nadere informatie

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober Belangrijke data: 20 september: OVERGANG September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2015 De zomervakantie is weer bijna voorbij, september staat voor

Nadere informatie

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

Kajogi Kabouters SEPTEMBER

Kajogi Kabouters SEPTEMBER Kajogi Kabouters SEPTEMBER Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Na te bekomen van schitterende kampen waar groot en klein van konden genieten, zijn we met een nieuwe leidingsploeg klaar om aan het

Nadere informatie

V.U.: Elien Bellon, Kleine Keiberg 45, 3080 Vossem

V.U.: Elien Bellon, Kleine Keiberg 45, 3080 Vossem Tijdschrift van Gidsen Tervuren Nr 3 MAART - ARPIL 2013 V.U.: Elien Bellon, Kleine Keiberg 45, 3080 Vossem Aandacht! Aandacht! Aandacht! o Ouders voor ouders Als jullie uniformen hebben liggen die te klein

Nadere informatie

De kapoenen doen niet mee aan de deur-aan-deurverkoop, zij hebben zondag 11 november gewoon activiteit (zie ook takblaadje).

De kapoenen doen niet mee aan de deur-aan-deurverkoop, zij hebben zondag 11 november gewoon activiteit (zie ook takblaadje). 一 漀 瘀 攀 洀戀 攀 爀 㠀 Gegroet allen! Met de hoogdag van de jeugdbewegingen (Dag Van De Jeugdbeweging) is oktober met een knaller afgesloten. Tijd dus om de maand november aan te snijden! Zaterdag 10 november,

Nadere informatie

Maandschors. maart april Weest paraat!

Maandschors. maart april Weest paraat! Maandschors maart april 2016 Weest paraat Het wordt al minder snel donker en wat warmer. Dat betekent maar één ding de maandschors van maart april is er. In tegenstelling tot vorige jaren volgen hierna

Nadere informatie

Belangrijke data: 1 juni: Voetbaltoernooi 17 juni: familievergadering 24 juni: tocht naar zee. Juni

Belangrijke data: 1 juni: Voetbaltoernooi 17 juni: familievergadering 24 juni: tocht naar zee. Juni Belangrijke data: 1 juni: Voetbaltoernooi 17 juni: familievergadering 24 juni: tocht naar zee Juni Juni 2018 Beste ouders, leden, vrienden en sympathisanten Ons scoutsjaar zit er alweer bijna op! De leidingsploeg

Nadere informatie

Sint-Janske. September. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T:

Sint-Janske. September. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T: Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp Groepsnummer: 03306G T: 0470 41 92 60 0471 10 64 19 E: robinpiessens@hotmail.com bryssinck.larissa@hotmail.com Sint-Janske September 2018 Voorwoord Scouts Sint-Jan

Nadere informatie

Louise van Cleemput 0474/ Guust Goussaert 0470/ Hallo kapoentjes!

Louise van Cleemput 0474/ Guust Goussaert 0470/ Hallo kapoentjes! Louise van Cleemput 0474/ 56 77 64 Guust Goussaert 0470/ 35 98 74 kapoenen@scoutstielt.be Hallo kapoentjes! De vakantie is voorbij, maar niet getreurd want dat wil zeggen dat het nieuwe scoutsjaar bijna

Nadere informatie

Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten,

Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, KAJOGI SEPTEMBER Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, Joepie joepie joepie! Er staat een nieuw scoutsjaar voor de deur! We hebben een nieuwe leidingsploeg, die helemaal klaar is om er een stevige

Nadere informatie

Belangrijke data: 1 juni: Voetbaltoernooi 17 juni: familievergadering 24 juni: tocht naar zee. Juni

Belangrijke data: 1 juni: Voetbaltoernooi 17 juni: familievergadering 24 juni: tocht naar zee. Juni Belangrijke data: 1 juni: Voetbaltoernooi 17 juni: familievergadering 24 juni: tocht naar zee Juni Juni 2018 Beste ouders, leden, vrienden en sympathisanten Ons scoutsjaar zit er alweer bijna op! De leidingsploeg

Nadere informatie

Het scoutsblad november

Het scoutsblad november Het scoutsblad november Het scoutsblad november 1 Het scoutsblad november 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 3 Praktische informatie... 4 Inschrijven... 5 Speelhoekje... 6 Doolhof... 6 Maandbrief kapoenen...

Nadere informatie

KapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjes. Kapoenen Beertjes

KapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjes. Kapoenen Beertjes Kapoenen Beertjes Dag allerliefste kapoentjes, en de mama en papa natuurlijk ook. Wij willen jullie graag welkom heten bij onze tak, de KAPOENEN. Wij zijn speciaal uitverkozen om deze kapoentjes de tijd

Nadere informatie

Inschrijvingen

Inschrijvingen Inschrijvingen 2018-2019 Beste leden en ouders, Welkom bij de Scouts en Gidsen van Beerse. Via deze brief laten wij u weten hoe u uw kind correct inschrijft in onze scoutsgroep. Gelieve de onderstaande

Nadere informatie

Hallo allemaal! Een stevige scoutslinker, de leidingsploeg.

Hallo allemaal! Een stevige scoutslinker, de leidingsploeg. Hallo allemaal! Om te beginnen willen we iedereen bedanken die ons gesteund heeft door naar onze Streekbierenavond te komen. Ook onze wafelverkoopactie is weer vlot verlopen. Hopelijke hebben jullie goed

Nadere informatie

Op zondag 13 mei voorzien we een tweede inschrijvingsmoment voor zowel de grote als kleine takken om 17u na de scoutsvergadering op de Moesjebaaz.

Op zondag 13 mei voorzien we een tweede inschrijvingsmoment voor zowel de grote als kleine takken om 17u na de scoutsvergadering op de Moesjebaaz. Paretter April Beste ouders, De takweekenden van de kapoenen en welpen zijn succesvol achter de rug. Deze maand zijn er ook enkele takweekenden gepland. Alle info verkrijgen jullie via de leiding. We zijn

Nadere informatie

Woordje van de grol. 1) Joyvalle melk kopen 2) De houten flapjes van de flessen knippen 3) De houten flapjes aan de leiding bezorgen!

Woordje van de grol. 1) Joyvalle melk kopen 2) De houten flapjes van de flessen knippen 3) De houten flapjes aan de leiding bezorgen! Paretter mei Woordje van de grol Beste ouders, De laatste echte scoutsmaand van het jaar is aangebroken! Vanaf volgende maand kruipt de leiding weer een maand achter de boeken en zal er geregeld een activiteit

Nadere informatie

Eikeltje mei 2016. Een stevige linker, De groepsleiding

Eikeltje mei 2016. Een stevige linker, De groepsleiding Eikeltje mei 2016 De voorlaatste maand van het scoutsjaar is alweer aangebroken, de leiding is er weer helemaal klaar voor om nog 2 maanden alles te geven na een zeer ontspannend ontspanningsweekend! Op

Nadere informatie

Woordje van de grol. 1) Joyvalle melk kopen 2) De houten flapjes van de flessen knippen 3) De houten flapjes aan de leiding bezorgen!

Woordje van de grol. 1) Joyvalle melk kopen 2) De houten flapjes van de flessen knippen 3) De houten flapjes aan de leiding bezorgen! Paretter mei Woordje van de grol Beste ouders, De laatste echte scoutsmaand van het jaar is aangebroken! Vanaf volgende maand kruipt de leiding weer een maand achter de boeken en zal er geregeld een activiteit

Nadere informatie

Eikeltje Maart. ( 31/03 is het Terekenkot op het lokaal)

Eikeltje Maart. ( 31/03 is het Terekenkot op het lokaal) Eikeltje Maart Beste ouders en leden, Februari zit er al weer bijna op dus ziehier de planning voor maart. Een drukke maand met enkele speciallekes. De kapoenen en de welpen gaan op hun 2 de weekend. Dit

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2018 2019 Dag allerliefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat weer voor de deur en het belooft weer een fantastisch leuk jaar te worden vol leuke vergaderingen! Voor het eerste semester

Nadere informatie

Halowkidokis beste leden en ouders!

Halowkidokis beste leden en ouders! Halowkidokis beste leden en ouders! Wat is de tijd toch weer gevlogen, want geloof het of niet maar je hebt de laatste Maandschors van dit scoutsjaar in je handen. Sommigen laten misschien al een traantje

Nadere informatie

Programmaboekje Kapoenen Centrum

Programmaboekje Kapoenen Centrum Programmaboekje Kapoenen Centrum 1 e semester 2016-2017 Wie zijn wij? Hallo Kapoenen! Ik ben Jitte. Mijn totem is zonnegloedblauwe opgewekte arasari. Ik hou van kampen bouwen, bosspelen spelen, knutselen

Nadere informatie

Beste ouders & welpen,

Beste ouders & welpen, Beste ouders & welpen, Met een bijna volledig vernieuwde welpenleiding kijken we uit naar de start van het nieuwe scoutsjaar. In deze semesterplanning vinden jullie het nodige om goed aan het scoutsjaar

Nadere informatie

SEPTEMBER Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien.

SEPTEMBER Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien. SEPTEMBER 2015 Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien. Beste totemlezers, Heb je vorig jaar je eigen tent vol talent ontdekt? Dan dagen wij jou

Nadere informatie

Kapoenen! terugvinden op de site en het takhoekje. Vele groetjes van jullie leiding: Chico, Pablo, Toto, Pico, Kerrie & Kobi

Kapoenen! terugvinden op de site en het takhoekje. Vele groetjes van jullie leiding: Chico, Pablo, Toto, Pico, Kerrie & Kobi OKTOBER Kapoenen! 5 oktober Trek vandaag maar stevige schoenen aan, want vandaag is het BOSSPEL! We verwachten jullie om 13u45 aan de Epelaar (voor de routebeschrijving: zie takhoekje op de site). Om 16u15

Nadere informatie

Vergadering: Die gaat door op zondag van 14u tot 17u30 tenzij anders vermeld in de trimesterplanning. Op tijd komen is een must!

Vergadering: Die gaat door op zondag van 14u tot 17u30 tenzij anders vermeld in de trimesterplanning. Op tijd komen is een must! Beste Verkenners, Het scoutsjaar is weer van start gegaan en daar hoort uiteraard een trimesterplanning bij. De leiding heeft er alvast veel zin in en we hopen jullie ook want er staan ons een heleboel

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 2

De Kapoenen seintoren 2 De Kapoenen seintoren 2 Lieve kapoenen en beste ouders, Het eerste semester is alweer voorbij. Wij hopen dat jullie het al heel leuk vonden. Wij in ieder geval wel. Wat vliegt de tijd toch hé? Maar niet

Nadere informatie

Maandelijks tijdschrift Scouts & Gidsen Linden Sint-Kwinten

Maandelijks tijdschrift Scouts & Gidsen Linden Sint-Kwinten Maandelijks tijdschrift Scouts & Gidsen Linden Sint-Kwinten Vrolijk Pasen! Op 4 & 5 maart zijn het restaurantdagen! Allemaal zeker komen! De kampdata zijn bekend! Check ze snel op onze site Indien je nog

Nadere informatie

Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2015

Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2015 Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2015 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, Allereerst willen wij, de leiding, jullie allemaal hartelijk welkom heten op ons mosselfeest! De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen

Nadere informatie

Traditioneel zijn er tijdens de maand juni groepsvergaderingen, omdat er veel leiding moet studeren. Hier alle vergaderingen op een rijtje:

Traditioneel zijn er tijdens de maand juni groepsvergaderingen, omdat er veel leiding moet studeren. Hier alle vergaderingen op een rijtje: Belangrijke data: 16 juni: Familievergadering 23 juni: Tocht naar zee 30 juni: Inladen camion wouters 13 juli: Uitladen camion wouters 15 juli: Inladen camion jonggivers 31 juli: Uitladen camion jonggivers

Nadere informatie

HET EIKELTJE -DECEMBER-

HET EIKELTJE -DECEMBER- HET EIKELTJE -DECEMBER- Beste leden, ouders & sympathisanten We kunnen het zelf bijna niet geloven maar de vierde scoutsmaand van het jaar is alweer aangebroken: december! Het specialleke van deze maand:

Nadere informatie

Z!P MAART APRIL 2018

Z!P MAART APRIL 2018 Z!P MAART APRIL 2018 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst hun kindje(s)

Nadere informatie

54 SCOUTS VALAAR. September

54 SCOUTS VALAAR. September 54 SCOUTS VALAAR September 2016 CONTACT Kapoenen kapoenen@scoutsvalaar.be Dries Steenssens 0470 50 48 48 Sofie Lauriks 0470 03 73 37 Anne Le Duc 0479 32 53 23 Wouter Tilburgs 0478 08 71 53 Welpen welpen@scoutsvalaar.be

Nadere informatie

Ik hou jullie niet meer in spanning en laat jullie genieten van de hersenspinsels van onze leidingploeg. Veel plezier aan alle leden en tot snel!

Ik hou jullie niet meer in spanning en laat jullie genieten van de hersenspinsels van onze leidingploeg. Veel plezier aan alle leden en tot snel! Dag iedereen en dag allemaal! Het is ook dit Alowiske weer een hele eer om jullie te mogen verwelkomen met dit Alowiske. Dat betekent dat we met de hele leidingsploeg een nieuw werkjaar gestart zijn vol

Nadere informatie

Hallo iedereen, Hier zijn we weer met een nieuwe maandschors! De eerste maandschors van het jaar staat weer boordevol superleuke activiteiten!

Hallo iedereen, Hier zijn we weer met een nieuwe maandschors! De eerste maandschors van het jaar staat weer boordevol superleuke activiteiten! Hallo iedereen, Hier zijn we weer met een nieuwe maandschors! De eerste maandschors van het jaar staat weer boordevol superleuke activiteiten! Al wat info over het kamp: het kamp gaat dit jaar, zoals eigenlijk

Nadere informatie

SEPTEMBER-OKTOBER

SEPTEMBER-OKTOBER Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere G.Bergmannlaan 115 1050 Brussel - Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien. SEPTEMBER-OKTOBER 2013 http://www.reynaert-beatrijs.be Beste, Deze maand

Nadere informatie

Z!P SEPTEMBER- OKTOBER 2017

Z!P SEPTEMBER- OKTOBER 2017 Z!P SEPTEMBER- OKTOBER 2017 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst

Nadere informatie

De Kapoenen. Contact: Belangrijke data: Praktische afspraken: Liefste kapoentjes en beste ouders, Gigi, Toto, Kerri, Kora, Telde en Rasta

De Kapoenen. Contact: Belangrijke data: Praktische afspraken: Liefste kapoentjes en beste ouders, Gigi, Toto, Kerri, Kora, Telde en Rasta De Kapoenen Liefste kapoentjes en beste ouders, Hopelijk vonden jullie ook een super tof 1 e trimester en hebben jullie zoals de leiding al heel veel zin in het 2 de semester. Deze keer gaan we ook super

Nadere informatie

Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2016

Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2016 Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2016 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst hun

Nadere informatie

MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT SCOUTS & GIDSEN VLAANDEREN SINT-FRANCISCUS SINAAI. Infosnuffel

MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT SCOUTS & GIDSEN VLAANDEREN SINT-FRANCISCUS SINAAI. Infosnuffel MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT SCOUTS & GIDSEN VLAANDEREN SINT-FRANCISCUS SINAAI Infosnuffel 2016-2017 Voorwoord Beste scout, gids, ouder, sympathisant Om het begin van weer een splinternieuw scoutsjaar te vieren,

Nadere informatie

Pagadders. Beste pagadders

Pagadders. Beste pagadders Beste pagadders Pagadders Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Dat betekent natuurlijk ook een nieuw werkjaar voor KSA Frassati! Ik, Alexander (of Alex), heb de eer om de plaats van Charlene als banleider

Nadere informatie

Het scoutsblad. oktober. Het scoutsblad oktober 1

Het scoutsblad. oktober. Het scoutsblad oktober 1 Het scoutsblad oktober Het scoutsblad oktober 1 Het scoutsblad oktober 2 Inhoudsopgave Praktische informatie... 4 Inschrijven... 5 Speelhoekje... 6 Doolhof... 6 Maandbrief kapoenen... 7 Maandbrief welpen...

Nadere informatie

Dag beste ouders & kapoenen,

Dag beste ouders & kapoenen, Dag beste ouders & kapoenen, Het is weer zover, het nieuwe scoutsjaar begint. De leiding is helemaal opgeladen in de vakantie en heeft al vele spelletjes klaargestoomd voor het eerste semester van het

Nadere informatie

Zwitserse Eetavond. zaterdag 5 maart. We zijn blij om u te mogen uitnodigen op één van onze langstlopende en meest succesvolle tradities.

Zwitserse Eetavond. zaterdag 5 maart. We zijn blij om u te mogen uitnodigen op één van onze langstlopende en meest succesvolle tradities. Zwitserse Eetavond zaterdag 5 maart We zijn blij om u te mogen uitnodigen op één van onze langstlopende en meest succesvolle tradities. De jaarlijkse eetavond voor ouders, leden, oud-leden, sympathisanten

Nadere informatie

SEPTEMBER-OKTOBER 2014

SEPTEMBER-OKTOBER 2014 Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere G.Bergmannlaan 115 1050 Brussel - Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien. SEPTEMBER-OKTOBER 2014 http://www.reynaert-beatrijs.be Beste totemlezers,

Nadere informatie

scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen

scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen September scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen jongverkenners gidsen verkenners jin overgang tent kennismaking kamp plezier In september start het nieuwe scoutsjaar

Nadere informatie

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

Belangrijke data: 25 september: Overgang 2 oktober: Infomoment ouders 4, 5 en 6 november: Jogiweekend. September-Oktober

Belangrijke data: 25 september: Overgang 2 oktober: Infomoment ouders 4, 5 en 6 november: Jogiweekend. September-Oktober Belangrijke data: 25 september: Overgang 2 oktober: Infomoment ouders 4, 5 en 6 november: Jogiweekend September-Oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2016

Nadere informatie

Kleine takken: juli Grote takken: juli Hallo iedereen,

Kleine takken: juli Grote takken: juli Hallo iedereen, Paretter februari Hallo iedereen, De eerste maand van 2018 zit er alweer op. Dit betekent dat ook de examens voorbij zijn en dat de vergaderingen weer op zondagnamiddag zullen plaatsvinden. Traditioneel

Nadere informatie

September Oktober

September Oktober September Oktober 2016-2017 INLEIDING Liefste Akabe Toetertoe-fans, Met veel plezier kunnen wij jullie welkom heten in alweer een nieuw scoutsjaar. Het kamp is nog maar net achter de rug, en toch beginnen

Nadere informatie

Z!P MAART- APRIL 2019

Z!P MAART- APRIL 2019 Z!P MAART- APRIL 2019 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst hun kindje(s)

Nadere informatie

Een gezond en gelukkig 2013! Nieuwe leider! Familieschaatsdag. Kwistanie

Een gezond en gelukkig 2013! Nieuwe leider! Familieschaatsdag. Kwistanie Een gezond en gelukkig 2013! Oef, we hebben 2013 gehaald. We hoopten al dat de Maya's ongelijk hadden Dus we zijn blij dat we verder kunnen gaan met onze scoutsactiviteiten! Eerst en vooral willen we iedereen

Nadere informatie

Groepspraatje Lise Stijn

Groepspraatje Lise Stijn Groepspraatje Lise Stijn Beste ouders en leden, De maand november is alweer voorbij gevlogen! Tijd om de leukste momenten op een rijtje te zetten. De kapoenen trokken op ontdekkingstocht doorheen Brussel

Nadere informatie

Het scoutsblad. December. Het scoutsblad december 1

Het scoutsblad. December. Het scoutsblad december 1 Het scoutsblad December Het scoutsblad december 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Praktische informatie... 4 Inschrijven... 5 Verkennerbar... 6 Speelhoekje... 7 Doolhof... 8 Zoek de verschillen...

Nadere informatie

30+fuif en Pecho Party Vrijdag 06/10 en Zaterdag 07/10

30+fuif en Pecho Party Vrijdag 06/10 en Zaterdag 07/10 Overgang Zaterdag 2 september @ lokalen Bel Wij staan op de markt! Zaterdag 9 september in de voormiddag Tappen in caféke OC Winkelomheide Woensdag 13 september Geen Scouts Zaterdag 30 september 37 ste

Nadere informatie

ALGEMEEN VERGEET HET LIDGELD NIET TE BETALEN + INFOBROCHURES NIET VERGETEN IN TE VULLEN

ALGEMEEN VERGEET HET LIDGELD NIET TE BETALEN + INFOBROCHURES NIET VERGETEN IN TE VULLEN N OV EM BE R ALGEMEEN VERGEET HET LIDGELD NIET TE BETALEN + INFOBROCHURES NIET VERGETEN IN TE VULLEN - INFO OVER LIDGELD VIND JE OP ONZE WEBSITE CHIRO SINT-DIONYSIUS. - INFOBROCHURES VIND JE BIJ DE LEIDING.

Nadere informatie

GIDSKE 1. 1 september 7 december

GIDSKE 1. 1 september 7 december GIDSKE 1 1 september 7 december Dag liefste gidsen, het is weer de start van een superleuk nieuw scoutsjaar en hier is alweer het eerste gidske! Hierin vind je alle vergaderingen terug die je zeker niet

Nadere informatie

Infoboekje. Kapoenen

Infoboekje. Kapoenen Infoboekje Kapoenen 2017-2018 Hallo, Jow, goedendag, friepfroepsmurk, blabliebloeblie kapoenen!!!! (en mama s en papa s ook een beetje) We zijn klaar om erin te vliegen dit jaar! In dit boekje vinden jullie

Nadere informatie

Z!P NOVEMBER-DECEMBER 2017

Z!P NOVEMBER-DECEMBER 2017 Z!P NOVEMBER-DECEMBER 2017 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst hun

Nadere informatie

Skoeteke september- oktober

Skoeteke september- oktober Skoeteke september- oktober Allerliefste kapoentjes, Jullie nieuwe leiding is helemaal klaar om er weer een onvergetelijk jaar van te maken voor jullie (en onszelf "#$%)!! Dus houd jullie klaar voor een

Nadere informatie

Boscrosser. Januari-Februari. Maandblad Woudlopers Mechelen. Afzender: Woudlopers VVKSM Stuivenbergbaan Mechelen P

Boscrosser. Januari-Februari. Maandblad Woudlopers Mechelen. Afzender: Woudlopers VVKSM Stuivenbergbaan Mechelen P Maandblad Woudlopers Mechelen Boscrosser Januari-Februari belgië-belgique P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 Afzender: Woudlopers VVKSM Stuivenbergbaan 166 2800 Mechelen P 508747 Voorwoord Beste ouders,

Nadere informatie

Data. Belangrijke data

Data. Belangrijke data Inhoudstabel Belangrijke data 2 Uniform 3 Klipklap voor de kapoenen 4 Klipklap voor de kabouters 6 Klipklap voor de welpen 9 Klipklap voor de jonggidsen 11 Klipklap voor de jongverkenners 13 Klipklap voor

Nadere informatie

t Oekedoeleken September 2018

t Oekedoeleken September 2018 t Oekedoeleken September 2018 Gegroet Bermino s, Een nieuw scoutsjaar staat voor de deur. De leiding is al volop bezig de komende scoutsweken te plannen, activiteiten te voorzien en gaan allemaal samen

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 september: OVERGANG. September-oktober

Belangrijke data: 21 september: OVERGANG. September-oktober Belangrijke data: 21 september: OVERGANG September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2014 De zomervakantie is weer bijna voorbij, september staat voor

Nadere informatie

Belangrijke data: 3 maart : Géén vergadering 8, 9, & 10: Groepsweekend 24 & 30 maart: Paaseierenverkoop Wouters 30 maart: Quiz OPBaloe.

Belangrijke data: 3 maart : Géén vergadering 8, 9, & 10: Groepsweekend 24 & 30 maart: Paaseierenverkoop Wouters 30 maart: Quiz OPBaloe. Belangrijke data: 3 maart : Géén vergadering 8, 9, & 10: Groepsweekend 24 & 30 maart: Paaseierenverkoop Wouters 30 maart: Quiz OPBaloe Maart Maart 2019 Beste ouders, leden en sympathisanten De derde maand

Nadere informatie

Belangrijke data: 9 DECEMBER: Sinterklaasvergadering 16 DECEMBER: Wafeltjesverkoop Kapoenen 13 JANUARI: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe.

Belangrijke data: 9 DECEMBER: Sinterklaasvergadering 16 DECEMBER: Wafeltjesverkoop Kapoenen 13 JANUARI: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Belangrijke data: 9 DECEMBER: Sinterklaasvergadering 16 DECEMBER: Wafeltjesverkoop Kapoenen 13 JANUARI: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe December Xaverius-St.Rita A21/46G December 2018 Beste ouders, leden en

Nadere informatie