Partijen zullen hierna ook [X] (eiseressen gezamenlijk) en PlantLab genoemd worden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Partijen zullen hierna ook [X] (eiseressen gezamenlijk) en PlantLab genoemd worden."

Transcriptie

1 vonnis RECHTBANK DEN HAAG Team handel - voorzieningenrechter zaaknummer / rolnummer: C/09/ / KG ZA Vonnis in kort geding van in de zaak van 1. de vennootschap onder firma [X] V.O.F., 2. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid DELISCIOUS B.V., beide gevestigd te Beesel, eiseressen, advocaat: mr. M.W. Rijsdijk te Amsterdam. tegen de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid PLANTLAB GROEP B.V., gevestigd te Eindhoven, gedaagde, advocaten: mr. L. Oosting en mr. R.M. van der Velden te Amsterdam. Partijen zullen hierna ook [X] (eiseressen gezamenlijk) en PlantLab genoemd worden. Voor [X] is de zaak behandeld door de haar advocaat, bijgestaan door ir. M.D-J. Nollen, octrooigemachtigde. De advocaten van PlantLab zijn bijgestaan door de octrooigemachtigden drs. A.A. Jilderda en drs. A. van Loon. 1. De procedure 1.1. Het verloop van de onderhavige procedure blijkt uit: - de dagvaarding van 24 oktober 2013 met producties 1 tot en met 9; - de op 20 november 2013 ontvangen akte houdende overlegging producties van PlantLab, met producties 1 tot en met 8; - de bij brief van 18 december 2013 ontvangen aanvullende producties 10 en 11 van [X], het bij brief van 18 december 2013 door PlantLab opgeworpen bezwaar tegen deze aanvullende producties, de reactie op het bezwaar bij brief van 20 december 2013 van [X] en het bericht van 20 december 2013 van de griffie aan partijen dat de voorzieningenrechter de aanvullende producties van [X] weigert; - het op 19 december 2013 van PlantLab ontvangen afschrift van een daags daarvoor uitgebrachte dagvaarding in een bodemprocedure tegen onder meer [X]; - de op 7 januari 2014 ingekomen kostenopgaven van beide zijden; - de mondelinge behandeling, gehouden op 8 januari 2014, ter gelegenheid waarvan de raadslieden pleitnota s hebben overgelegd.

2 Vonnis is bepaald op heden. 2. De feiten 2.1. [X] houdt zich bezig met het kweken van gewassen, onder meer sla. In dat kader vervaardigt en ontwikkelt zij ook inrichtingen voor het kweken van gewassen Ook PlantLab de (rechts)opvolger van de vennootschap Croppings B.V. ontwikkelt en vervaardigt inrichtingen voor het kweken van gewassen [X] en PlantLab hebben enige tijd samengewerkt, in het kader waarvan bij [X] een experimentele teeltruimte is gerealiseerd. De samenwerking is begin 2011 geëindigd PlantLab is houdster van het Nederlandse octrooi (hierna: NL 091 of het octrooi) voor een Systeem en werkwijze voor het telen van een gewas in een althans ten dele geconditioneerde omgeving, verleend op 14 april 2010 op een aanvrage van 13 oktober Op basis van NL 091 is ook een Europese octrooiaanvrage ingediend Conclusie 1 van NL 091 luidt als volgt. 1. Systeem voor het telen van een gewas in een althans ten dele geconditioneerde omgeving omvattende een teeltbasis om een teeltbodem met daarin een wortelstelsel van het gewas te ontvangen, worteltemperatuurbeheersingsmiddelen die in staat en ingericht zijn om een voorafbepaalde worteltemperatuur aan het wortelstelsel op te leggen en omvattende verlichtingsmiddelen die in staat en ingericht zijn om blad van het gewas bloot te stellen aan actinisch kunstlicht met het kenmerk dat bladverwarmingsmiddelen zijn voorzien die in staat en ingericht zijn om een van een omgevingstemperatuur afwijkende bladtemperatuur aan het blad van het gewas op te leggen NL 091 heeft één figuur, die hieronder is weergegeven.

3 De beschrijving van NL 091 omvat de volgende toelichting op de uitvinding. De onderhavige uitvinding stelt zich onder meer ten doel te voorzien in een systeem en werkwijze voor het telen van een gewas in een althans ten dele geconditioneerde omgeving, die een verdere efficiencyverbetering mogelijk maakt. Om het beoogde doel te bereiken heeft een systeem van de in de aanhef beschreven soort volgens de uitvinding als kenmerk dat bladverwarmingsmiddelen zijn voorzien die in staat en ingericht zijn om een van een omgevingstemperatuur afwijkende bladtemperatuur aan het blad van het gewas op te leggen. Het systeem volgens de uitvinding biedt aldus de mogelijkheid tot een gecontroleerde verdamping en koolzuurassimilatie via het blad door

4 4 een juiste hoeveelheid energie op het blad te regelen, naast een gecontroleerde belichting, zowel qua hoeveelheid licht als qua spectrale verhoudingen met het oog op plantvormreacties, zoals blauw/rood en rood/ferrood verhoudingen, als qua lichtspectra die nodig zijn voor specifieke reacties zoals pigmentvorming, en naast een beheersing en optimalisatie van de worteldrukactiviteit. Dit alles voltrekt zich daarbij in een althans ten dele geconditioneerde omgeving waarin het klimaat voor wat betreft onder meer een luchtvochtigheidsbalans, een ruimtetemperatuur, en een koolzuurconcentratie naast water en voeding voor het gewas binnen nauwe grenzen beheersbaar zijn. Daarbij berust de uitvinding op het inzicht dat in essentie drie factoren verantwoordelijk zijn voor een voorspoedige gewasontwikkeling, te weten de fotosynthese, de onder invloed van een heersende worteldruk opwaartse gestuwde sapstroom in het gewas en de koolzuurassimilatie door voornamelijk het bladstelsel van het gewas en dat deze drie factoren steeds op elkaar dienen te zijn afgestemd om een optimale gewasontwikkeling daadwerkelijk te realiseren. Door de voorziening van de bladverwarmingsmiddelen in het systeem volgens de uitvinding is, naast de worteltemperatuur en de toetreding van actinisch licht, tevens een koolzuurassimilatiehuishouding van het gewas beheersbaar. Door bijverwarming zullen de huidmondjes in het blad namelijk verder openen, wat aldus een toetreding van koolzuur tot het blad en verdamping van vocht uit het blad bevordert. Dit laatste is met name van belang indien door een verhoogde worteltemperatuur een sapstroom in het gewas wordt gestimuleerd die via dezelfde huidmondjes zal moeten uittreden. Omgekeerd, kan bij een lagere sapstroom de bladtemperatuur worden verlaagd om ongewenste uitdroging van het gewas tegen te gaan. Al met al zijn aldus althans de voornaamste klimaatparameters die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van het gewas beheersbaar, zodat in ieder van deze componenten met een minimaal energiebeslag een optimaal rendement kan worden gerealiseerd. [pag. 2. r. 28 pag. 4, r. 2] 2.8. [X] heeft in samenwerking met andere partijen een klimaatcel ontwikkeld, gebouwd en op 18 maart 2012 in gebruik genomen. Betrokkenen hebben informatie over de klimaatcel gepubliceerd op hun websites. Ook is in het tijdschrift Onder Glas in augustus 2011 aandacht besteed aan de klimaatcel van [X]. Deze klimaatcel bestaat uit een aantal teeltlagen waarboven LED-lampen zijn aangebracht en daarboven koellamellen, een en ander zoals hieronder afgebeeld.

5 PlantLab heeft [X], verwijzend naar NL 091 en stellende dat de klimaatcel van [X] onder de beschermingsomvang van het octrooi valt, een licentie aangeboden. In reactie heeft [X] PlantLab laten weten dat zij van mening is dat in haar klimaatcel niet alle kenmerken van conclusie 1 terug te vinden zijn en dat zij derhalve geen licentie nodig heeft PlantLab heeft op 20 juni 2013 de voorzieningenrechter van deze rechtbank verlof gevraagd voor het leggen van bewijsbeslag en het maken van een gedetailleerde beschrijving. PlantLab heeft in het verzoekschrift aangevoerd dat de klimaatcel van [X] onder de beschermingsomvang van, onder meer, conclusie 1 van NL 091 valt en dat daarmee inbreuk wordt gemaakt op haar octrooirecht. Het verzoekschrift licht dit, voor zover thans van belang, toe als volgt. De inrichting (van [x] vzr.) bevat worteltemperatuurbeheersingsmiddelen die in staat en ingericht zijn om een vooraf bepaalde worteltemperatuur aan het wortelstelsel op te leggen. ( ) Door plaatsing van de koellamellen tussen de LED s en een daarboven geplaatste teeltlaag wordt een hoeveelheid van de LED s afkomstige warmte die naar boven wordt uitgestraald geabsorbeerd zodat een temperatuur van de wortels van een op de hoger geplaatste teeltlaag voorzien gewas beheersbaar is door, indien gewenst, meer of minder warmte af te voeren via het koellamellensysteem. De mogelijkheid van het gebruik van koelvloeistof, in een bepaalde hoeveelheid en/of met een bepaalde temperatuur, draagt bij aan deze beheersbaarheid. ( ) De inrichting bevat voorts bladverwarmingsmiddelen die in staat en ingericht zijn om een van een omgevingstemperatuur afwijkende bladtemperatuur aan het blad van het gewas op te leggen. ( ) Uit deze citaten blijkt dat de LED lampen op de planten zijn gericht en aldaar door warmtestraling een zeer grote warmteproductie tot stand brengen, in het bijzonder aan het blad. ( ) een aanzienlijk deel van de totale door de LED s geproduceerde warmte/energie is afkomstig van infrarood In de op 21 juni 2013 gegeven beschikking heeft de voorzieningenrechter onder meer het volgende bepaald. De voorzieningenrechter 3.1. verleent verlof om een gedetailleerde beschrijving te maken van het in het verzoekschrift bedoelde systeem en de daarin bedoelde werkwijze van gerekwestreerden op de adressen van gerekwestreerden, desgewenst met gebruikmaking van foto- en/of videoapparatuur; 3.2. verleent verlof om op de adressen van gerekwestreerden, dan wel waar mogelijk relevant bewijsmateriaal zich elders mocht bevinden in Nederland, conservatoir beslag ter bescherming van bewijs te leggen op: (i) Fysieke en/of digitale documentatie (waaronder mede begrepen: correspondentie) terzake van het in dit verzoekschrift bedoelde systeem c.q. werkwijze en/of de werking daarvan; (ii) Fysieke en/of digitale documentatie (waaronder mede begrepen: correspondentie) terzake van de door gerekwestreerden gehanteerde LED apparatuur en/of de werking daarvan;

6 6 (iii) Fysieke en/of digitale documentatie (waaronder mede begrepen: correspondentie) terzake van de door gerekwestreerden gehanteerde koellamellen en/of de werking daarvan; en fysieke en/of digitale documentatie (waaronder mede begrepen: correspondentie) waarin of waarop één of meer van de navolgende zoektermen worden aangetroffen: (i) Bladtemperatuur / blad temperatuur / temperatuur van het blad (ii) Bladverwarming (iii) Infra rood / infrarood (iv) LED (v) Lichtspectrum (vi) Philips (vii) Worteltemperatuur (viii) Koolzuurassimilatie (ix) Huidmondje / huidmondjes (x) PlantLab / Croppings (xi) NL / / NL '091 / NL 091; 3.3. bepaalt dat de deurwaarder gemachtigd is om van de fysieke en/of digitale documentatie, alsmede de voor het herkennen en lezen van data noodzakelijke codes en software, ter plekke, dan wel ten kantore van de deurwaarder, een (forensische) kopie te maken; 3.4. bepaalt dat als de kopie ten kantore van de deurwaarder wordt gemaakt, de deurwaarder gemachtigd is de fysieke documenten en de gegevensdragers waarop de digitale documenten zich bevinden, mee te nemen naar zijn kantoor, en dat na het maken van de kopie de documenten en/of de gegevensdragers waarop deze zich bevinden onverwijld en uiterlijk binnen twee werkdagen aan gerekwestreerden worden geretourneerd; ( ) 3.6. bepaalt dat de beschrijving en de kopieën van de in beslag genomen fysieke documenten door de deurwaarder in gerechtelijke bewaring zullen worden genomen en dat de deurwaarder de kopieën van de digitale documenten zal afgeven aan DigiJuris B.V., die ter zake als bewaarder zal optreden; 3.7. bepaalt, in afwijking van artikel 443 lid 2 jo 1019d lid 1 Rv, dat verzoekster, noch vertegenwoordigers van verzoekster bij de beschrijving en het beslag tegenwoordig mogen zijn; 3.8. bepaalt dat bij de beschrijving en het bewijsbeslag betrokken personen, zoals de deurwaarder, de eventueel door hem ingeschakelde deskundigen en de bewaarder, geen informatie omtrent de inhoud van de beschrijving en het bewijsbeslag ter kennis mogen brengen van verzoekster of derden, behoudens toestemming van gerekwestreerden of nader rechterlijk bevel; PlantLab heeft conform het verlof op 25 juni 2013 bewijsbeslag gelegd en een gedetailleerde beschrijving laten maken en de beslagen documenten, digitale bestanden en de beschrijving in gerechtelijke bewaring gegeven PlantLab heeft [X] op 18 december 2013 gedagvaard in de bodemprocedure. In deze procedure vordert PlantLab onder meer een inbreukverbod ten aanzien van NL 091 en

7 7 inzage in het beslagen en in bewaring gegeven bewijsmateriaal, waaronder de gedetailleerde beschrijving. 3. Het geschil 3.1. [X] vordert, naar zij ter zitting nader heeft toegelicht, zakelijk weergegeven dat de voorzieningenrechter bij vonnis, voor zover mogelijk uitvoerbaar bij voorraad, primair het bewijsbeslag opheft en PlantLab beveelt al hetgeen in beslag is genomen aan haar terug te (doen) geven zonder kopie achter te houden en zonder dat de deurwaarder aan PlantLab mededelingen doet over de inhoud van het beslag, dan wel subsidiair, voor het geval het beslag en de bewaring gehandhaafd blijven, PlantLab verplicht zekerheid te stellen tot een bedrag van , dan wel, meer subsidiair, opheffing van het beslag en teruggave van hetgeen in bewaring is gegeven met uitzondering van de opgemaakte beschrijving, een en ander op straffe van een dwangsom en met veroordeling van PlantLab in de overeenkomstig artikel 1019h van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering (hierna: Rv) te begroten proceskosten Aan haar vorderingen legt [X] de navolgende eveneens zakelijk weergegeven stellingen ten grondslag Het octrooi maakt geen helder onderscheid tussen verlichting en infraroodstraling. Verlichtingsmiddelen en bladverwarmingsmiddelen kunnen elkaar overlappen. De begrippen bladverwarmingsmiddelen en de worteltemperatuurbeheersingsmiddelen zijn bovendien niet duidelijk. Ook is het octrooi niet duidelijk over het kenmerk dat door de bladverwarmingsmiddelen een van de omgevingstemperatuur afwijkende bladtemperatuur wordt ingesteld. Slechts het uitvoeringsvoorbeeld van figuur 1 biedt voldoende duidelijkheid. De beschermingsomvang is daarom tot dat uitvoeringsvoorbeeld beperkt De inrichting van [X] maakt geen inbreuk op dit uitvoeringsvoorbeeld. Vereist is namelijk contact tussen de worteltemperatuurbeheersingsmiddelen en de teeltbodem. Uitgaande van deze uitleg maakt de klimaatcel van [X] geen inbreuk omdat in die inrichting een ruimte aanwezig is tussen het koelplafond boven de LED-lampen en de teeltbodem. Omdat deze lampen niet als doel hebben de temperatuur van de wortels te beïnvloeden zijn de lampen bij de onderste laag planten in de klimaatcel dan ook geheel afwezig. Die lampen zijn juist ontworpen om zo min mogelijk warmtestraling af te geven Bovendien is vereist dat bladverwarmingsmiddelen aanwezig zijn die zijn opgenomen in een apart armatuur dat op het blad is gericht. Dit ontbreekt in de inrichting van [X]. Ook blijkt niet dat de door [X] toegepaste LED-lampen die PlantLab aanwijst als bladverwarmingsmiddelen zorgen voor een van de omgevingstemperatuur afwijkende bladtemperatuur PlantLab heeft geen belang bij (handhaving van) het bewijsbeslag omdat PlantLab ook zonder dat beslag kan nagaan hoe de inrichting van [X] werkt. Er is ook geen vrees voor verduistering van bewijs. PlantLab maakt misbruik van recht door niettemin beslag te leggen PlantLab heeft het verlof onrechtmatig verkregen door relevante informatie ten aanzien van het octrooi achterwege te laten. Zij maakt zich bovendien schuldig aan een

8 8 fishing expedition omdat door de veel te ruime zoektermen in het verzoekschrift beslag is gelegd op vertrouwelijke informatie die niet relevant is voor de gestelde inbreuk Als de voorzieningenrechter al aan een belangenafweging zou toekomen, zou die in het voordeel van [X] moeten uitvallen. Desgevraagd heeft [X] ter zitting aangegeven dat zij vreest dat de beslagen documenten, die (bedrijfs-)vertrouwelijke informatie bevatten, bij PlantLab of bij derden terechtkomen zolang het beslag gehandhaafd blijft. Bovendien stelt zij spoedeisend belang te hebben bij duidelijkheid over de door PlantLab gestelde octrooiinbreuk PlantLab voert gemotiveerd verweer. Zij bestrijdt dat het octrooi op de punten die door [X] worden genoemd onduidelijkheden bevat. De beperkte uitleg die [X] voorstaat acht zij dan ook onjuist. De door [X] toegepaste LED-lampen zijn aan te merken als bladverwarmingsmiddelen in de zin van NL 091, zo stelt PlantLab, nu ze (ook) infrarood en dus warmte uitstralen. Door afstemming van de juiste eigenschappen, afmetingen en instellingen van de verschillende onderdelen van de klimaatcel, zoals de koelplafonds, de led-verlichting en de teeltbakken, kan de temperatuur en de onderlinge wisselwerking van de onderdelen worden beheerst, zodat ook van worteltemperatuur-beheersingsmiddelen in de zin van het octrooi kan worden gesproken. Hoewel de uitvoeringsvorm van figuur 1 dit wel laat zien, is NL 091 niet beperkt tot inrichtingen waarin koelelementen in direct contact staan met het substraat waarin de wortels geplaatst zijn, zo benadrukt PlantLab. PlantLab meent dat zij de inbreuk voldoende aannemelijk heeft gemaakt en dat haar belang bij het handhaven van het bewijsbeslag groter is dan het belang dat [X] heeft bij opheffen ervan. PlantLab betwist bovendien dat [X] spoedeisend belang heeft bij haar vorderingen Op de stellingen van partijen wordt hierna, voor zover van belang, nader ingegaan. 4. De beoordeling Inbreuk 4.1. Het gelegde beslag dient onder meer te worden opgeheven indien summierlijk blijkt van de ondeugdelijkheid van de door PlantLab gestelde inbreuk op het octrooi, waarbij het aan [X] is de ondeugdelijkheid aannemelijk te maken [X] heeft ter zitting desgevraagd bevestigd dat zij in het kader van dit kort geding de geldigheid van NL 091 niet ter discussie stelt, zodat die geldigheid als uitgangspunt zal worden genomen Het standpunt van [X] dat de beschermingsomvang van het octrooi vanwege de gestelde onduidelijkheden beperkt zou zijn tot het gegeven uitvoeringsvoorbeeld van figuur 1 moet vooralsnog worden verworpen. De beschermingsomvang moet volgens artikel 53 lid 2 Rijksoctrooiwet 1995 worden vastgesteld aan hand van de conclusies waarbij de beschrijving en de tekeningen tot uitleg dienen. Uit de beschrijving blijkt zonder twijfel dat de geclaimde beschermingsomvang zich niet beperkt tot het beschreven uitvoeringsvoorbeeld. Zo wordt onder meer vermeld:

9 9 Hoewel de uitvinding hiervoor aan de hand van louter een enkel uitvoeringsvoorbeeld nader werd toegelicht, moge het duidelijk zijn dat de uitvinding daartoe geenszins is beperkt. Integendeel zijn nog vele variaties en verschijningsvormen mogelijk zonder van een vakman te behoeven vergen op minder voor de hand liggende wijze buiten het kader van de uitvinding te treden. Zo kunnen de worteltemperatuurbeheersingsmiddelen ook een leidingstelsel direct in de teeltbodem omvatten dat min of meer rechtstreeks in warmte uitwisselend contact met het wortelstelsel is. In het geval van teelt op water of een waterig substraat, zoals glas- of steenwol, kan de worteltemperatuur ook worden beheerst door een gecontroleerde beheersing van de temperatuur van het daarin gevoerde water ( ) De koolzuurassimilatie en vochtverdamping via het bladstelsel kan binnen het kader van de uitvinding worden beheerst en afgestemd op in het bijzonder de worteldruk. In plaats van door middel van rechtstreekse infraroodlampen kan dit ook worden bereikt door middel van bij het bladstelsel opgestelde gloeispiralen, hittepanelen of dergelijke meer. Verder kunnen de bladverwarmingsmiddelen, zoals in het voorbeeld de infraroodstralers, desgewenst in hetzelfde armatuur worden geïntegreerd als de kunstlichtmiddelen, bijvoorbeeld uit oogpunt van ruimtebesparing en/of installatie-eenvoud. [pag. 9 r. 13 pag. 10, r. 8] 4.4. De gestelde onduidelijkheid van het octrooi kan er, gelet op deze passage in de beschrijving, naar voorlopig oordeel niet toe leiden dat moet worden aangenomen dat de beschermingsomvang zo beperkt is als [X] bepleit Daarom kan niet worden geoordeeld dat de inrichting van [X] geen inbreuk maakt op het octrooi omdat de worteltemperatuurbeheersingsmiddelen geen contact maken met de teeltbodem of omdat de bladverwarmingsmiddelen niet zijn opgenomen in een apart armatuur. Wat het laatste betreft vermeldt de beschrijving zelfs uitdrukkelijk dat dit een optionele uitvoeringsvariant van het octrooi is. Voorts heeft [X] ter zitting erkend dat de door haar gebruikte LED-lampen niet alleen licht maar ook warmte uitstralen. Dat de lampen daarvoor niet primair zouden zijn ontworpen, doet niet terzake. Aannemelijk is dat de bladtemperatuur door die lampen in meer of mindere mate wordt verhoogd ten opzichte van de omgevingstemperatuur. In ieder geval blijkt het tegendeel niet. [X] bestrijdt voorts niet dat haar klimaatcel voldoet aan de overige kenmerken van conclusie 1 van het octrooi Of in de inmiddels aanhangig gemaakte bodemprocedure inbreuk wordt aangenomen is geenszins zeker. Thans kan echter niet worden geoordeeld dat al na summier onderzoek in dit kort geding blijkt dat de stelling dat de inrichting van [X] inbreuk maakt niet opgaat. Belangen van partijen 4.7. Vooralsnog uitgaande van de gestelde inbreuk heeft PlantLab belang bij het door haar gelegde beslag. Weliswaar zijn de eigenschappen van de inrichting van [X] haar voor een deel bekend maar dat geldt niet voor alle relevante aspecten. De inbeslaggenomen documenten en bestanden kunnen bovendien mogelijk dienen om haar stellingen te onderbouwen. De mogelijkheid dat de inrichting zou kunnen worden gewijzigd en dat documenten en bestanden dienaangaande zouden kunnen worden vernietigd of gewijzigd is voldoende om vrees voor verduistering van het bewijs aan te nemen. Van misbruik van het recht beslag te leggen is dan ook geen sprake.

10 Het belang van PlantLab bij voortduring van het beslag is af te wegen tegen het (spoedeisend) belang van [X] bij opheffing van het beslag. De voorzieningenrechter kan vooralsnog niet inzien dat [X] een te respecteren belang van enig gewicht heeft bij opheffing van het beslag voorafgaand aan de beoordeling van een vordering van PlantLab tot inzage. Nu het beslag is gelegd op kopieën van documenten en bestanden en [X] de beschikking over de documenten en bestanden dus niet is ontnomen, is niet in te zien waarom zij een beslissing over de inzage niet zou kunnen afwachten. [X] heeft verder niet aangegeven waarom de vertrouwelijkheid van de beslagen documenten en bestanden thans onvoldoende is gewaarborgd. Voor de vrees dat vertrouwelijke informatie in verkeerde handen zal komen als het beslag niet wordt opgeheven bestaat naar voorlopig oordeel, mede gelet op hetgeen in de beschikking van 21 juni 2013 op dit punt is bepaald, geen grond. Hierin kan de spoedeisendheid van de vorderingen van [X] dan ook niet gelegen zijn. Dat [X] graag wil weten waar zij aan toe is, is begrijpelijk maar rechtvaardigt geen opheffing van het beslag. Het belang van [X] bij opheffing van het beslag is derhalve, zo al aanwezig, gering De relevante informatie waarop [X] kennelijk doelt en die PlantLab voor de voorzieningenrechter die het verlof heeft verleend zou hebben achtergehouden, is hiervoor besproken en leidt niet tot opheffing van het beslag. Of beslag is gelegd op vertrouwelijke informatie die niet relevant is voor de gestelde inbreuk zal in het kader van de beoordeling van de inzagevordering beoordeeld moeten worden. Enige concrete aanwijzing dat dit het geval is, is door [X] niet aangevoerd. Voor zover [X] heeft willen aanvoeren dat de in het verzoekschrift opgenomen lijst van trefwoorden zo ruim is dat deze er wel toe moet leiden dat beslag is gelegd op niet relevante informatie, wordt die inschatting niet gedeeld. Slotsom Op grond van het voorgaande wordt voorshands geoordeeld dat niet summierlijk is aangetoond dat de vorderingen van PlantLab ter zake van de inbreuk op NL 091 door [X], op basis waarvan de bewijsbewarende maatregelen zijn getroffen, ongegrond zijn. Bovendien heeft [X], mede gelet op het belang dat PlantLab heeft bij handhaving van het beslag en de bewaring, naar voorlopig oordeel onvoldoende (spoedeisend) belang bij opheffing ervan. Het primair en het meer subsidiair gevorderde zal om die redenen worden afgewezen [X] heeft niet onderbouwd op welke gronden PlantLab zou moeten worden bevolen zekerheid te stellen, indien in dit kort geding bepaald zou worden dat het beslag en de bewaring gehandhaafd blijven. Evenmin is door haar toegelicht waarom die zekerheid een bedrag als gevorderd ( ,=) zou moeten zijn. Gelet op het bezwaar van PlantLab tegen toewijzing zal ook deze subsidiaire vordering worden afgewezen. Proceskosten [X] zal als de in het ongelijk gestelde partij in de proceskosten worden veroordeeld. PlantLab vordert een volledige proceskostenveroordeling overeenkomstig 1019h Rv 1 en heeft een specificatie in het geding gebracht van de door haar gemaakte kosten ten bedrage van ,29 exclusief BTW. [X] maakt bezwaar tegen toewijzing van de kosten conform deze specificatie, stellende dat de kosten niet redelijk en evenredig zijn. Het betreft 1 Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering

11 11 volgens [X] een eenvoudig octrooigeschil dat niet de inzet vergt van twee advocaten die zijn aan te merken als, naar [X] stelt, zwaargewichten. De advocaten van PlantLab zijn bovendien volgens [X] met het geschil bekend door hun werkzaamheden voor het verzoekschrift. Daarnaast stelt [X] dat op grond van de specificatie niet kan worden beoordeeld of alle opgevoerde kostenposten daadwerkelijk aan de onderhavige zaak zijn toe te rekenen, nu een nota met een referentie- of zaaknummer ontbreekt. PlantLab heeft in reactie hierop gesteld dat alleen kosten gemaakt in het kader van dit kort geding zijn opgevoerd Dat in de specificatie geen referentie- of zaaknummer is vermeld 2 is onvoldoende om aan te nemen dat de opgegeven kosten niet daadwerkelijk ten behoeve van dit kort geding zijn gemaakt. Concrete aanwijzingen daarvoor ontbreken. De specificatie voldoet ook overigens aan de daaraan te stellen eisen nu daarin zijn opgenomen een korte omschrijving van de werkzaamheden, de datum waarop die werkzaamheden zijn verricht, het aantal bestede uren en de naam van de advocaat De procedure is voorts niet zodanig eenvoudig dat al om die reden de inzet van twee advocaten in octrooigeschillen eerder regel dan uitzondering als onredelijk en onevenredig moet worden aangemerkt. In dit verband is van belang dat [X] opgave heeft gedaan van proceskosten in dezelfde orde van grootte als die van PlantLab ( ,26). De voorzieningenrechter is met [X] van oordeel dat de door PlantLab gevorderde kosten in het licht van de (geringe) complexiteit van de zaak aanzienlijk zijn, maar stelt gezien het voorgaande vast dat niet kan worden geoordeeld dat sprake is van overschrijding van hetgeen als redelijk en evenredig heeft te gelden De kosten aan de zijde van PlantLab zullen derhalve conform de specificatie worden begroot op ,29 aan salaris van de advocaten, te vermeerderen met 608 aan griffierecht, in totaal derhalve op , De beslissing De voorzieningenrechter: 5.1. wijst de vorderingen af; 5.2. veroordeelt [X] in de proceskosten, aan de zijde van PlantLab tot op heden begroot op ,29; 5.3. verklaart de proceskostenveroordeling uitvoerbaar bij voorraad. Dit vonnis is gewezen door mr. P.G.J. de Heij en in het openbaar uitgesproken door op 22 januari 2014 in tegenwoordigheid van de griffier mr. R.P. Soullié. 2 Dit bezwaar ziet kennelijk op het overzicht van de door de advocaten bestede uren omdat van de octrooigemachtigden nota s zijn overgelegd.

WILK VAN DER SANDE B.V.

WILK VAN DER SANDE B.V. vonnis RECHTBANK DEN HAAG Team handel zaaknummer / rolnummer: C/09/460541 / HA ZA 14-250 Vonnis in incident van in de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid PLANTLAB GROEP B.V.

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: C/09/ / KG ZA

zaaknummer / rolnummer: C/09/ / KG ZA vonnis RECHTBANK DEN HAAG Team handel voorzieningenrechter zaaknummer / rolnummer: C/09/437528 / KG ZA 13-188 Vonnis in kort geding van in de zaak van de rechtspersoon naar vreemd recht ADEL PROYECTOS

Nadere informatie

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid TEVA NEDERLAND B.V., gevestigd te Haarlem,

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid TEVA NEDERLAND B.V., gevestigd te Haarlem, Citeerwijze: Vzr. Rechtbank Noord Holland, IEF 15309 (Teva tegen Astrazeneca) www.ie-forum.nl vonnis RECHTBANK NOORD HOLLAND zaaknummer / rolnummer: C/15/231921/KGRK 15/809 Vonnis in kort geding van in

Nadere informatie

verzoeksters, beide gevestigd te Frankrijk, advocaten: mr. L. Oosting en mr. R.M. van der Velden te Amsterdam,

verzoeksters, beide gevestigd te Frankrijk, advocaten: mr. L. Oosting en mr. R.M. van der Velden te Amsterdam, beschikking RECHTBANK AMSTERDAM Sector civiel recht Zaak- / rekestnummer: 493728 / KG RK 11-2074 Beschikking van in de zaak van verzoeksters, beide gevestigd te Frankrijk, advocaten: mr. L. Oosting en

Nadere informatie

vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: / KG ZA Vonnis in kort geding van 29 maart 2010 in de zaak van

vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: / KG ZA Vonnis in kort geding van 29 maart 2010 in de zaak van vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: Vonnis in kort geding van in de zaak van 1. de stichting STICHTING DEPOSITOFONDS VAN CUVO COÖPERATIEVE UITVAART VERENIGING DE

Nadere informatie

Partijen zullen hierna ook [X] en Slamdam genoemd worden.

Partijen zullen hierna ook [X] en Slamdam genoemd worden. vonnis RECHTBANK DEN HAAG Team handel Zittingsplaats Den Haag zaaknummer / rolnummer: C/09/464103 / KG ZA 14-449 Vonnis in kort geding van in de zaak van [X], wonend te [A], eiser, advocaat: mr. G.H. Thasing

Nadere informatie

ECLI:NL:RBLIM:2017:4418

ECLI:NL:RBLIM:2017:4418 ECLI:NL:RBLIM:2017:4418 Instantie Rechtbank Limburg Datum uitspraak 04052017 Datum publicatie 15052017 Zaaknummer C/03/232895 / KG ZA 17112 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 376665 / KG ZA 10-1193 Vonnis in kort geding van in de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid G. VAN

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: C/09/445893 / KG ZA 13-752

zaaknummer / rolnummer: C/09/445893 / KG ZA 13-752 vonnis RECHTBANK DEN HAAG Team handel - voorzieningenrechter Zittingsplaats Den Haag zaaknummer / rolnummer: C/09/445893 / KG ZA 13-752 Vonnis in kort geding van in de zaak van de besloten vennootschap

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA Partijen zullen hierna Tangent en Cool Summer genoemd worden.

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA Partijen zullen hierna Tangent en Cool Summer genoemd worden. vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: Vonnis in kort geding van in de zaak van de vennootschap naar buitenlands recht TANGENT A/S, gevestigd te Aulum, Denemarken, eiseres,

Nadere informatie

Vonnis in kort geding in de zaak met zaaknummer / rolnummer: 151558 / KG ZA 08-640 van

Vonnis in kort geding in de zaak met zaaknummer / rolnummer: 151558 / KG ZA 08-640 van Gemeente Haarlemmermeer Baan Kleef Aan DomJur 2008-432 Rechtbank Haarlem Zaak-/rolnummer: 151558 / KG ZA 08-640 en 151565 / KG ZA 08-641 Datum: 22 december 2008 Vonnis in kort geding in de zaak met zaaknummer

Nadere informatie

ECLI:NL:RBARN:2010:BN9752

ECLI:NL:RBARN:2010:BN9752 ECLI:NL:RBARN:2010:BN9752 Instantie Rechtbank Arnhem Datum uitspraak 04-10-2010 Datum publicatie 07-10-2010 Zaaknummer 205064 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht Eerste aanleg

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 348952 / KG ZA 09-1325 Vonnis in kort geding van in de zaak van de vereniging met volledige rechtsbevoegdheid KONINKLIJK INSTITUUT

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: Vonnis in kort geding van in de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid BECKERS BENELUX B.V., gevestigd

Nadere informatie

vonnis ~~.., RECHTBANK DEN HAAG

vonnis ~~.., RECHTBANK DEN HAAG vonnis ~~.., RECHTBANK DEN HAAG Team handel zaaknummer I rolnummer: C/09/460541 I HA ZA 14-250 Vonnis in incident van in de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid PLANTLAB GROEP

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: 362303 / KG ZA 10-384

zaaknummer / rolnummer: 362303 / KG ZA 10-384 vonnis RECHTBANK S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 362303 / KG ZA 10-384 Vonnis in kort geding van in de zaak van 1. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid KROON

Nadere informatie

NMLK Didio DomJur 2013-971. Rechtbank Amsterdam Zaak-/rolnummer: C/13/540039/KG ZA 13-458 SP/PV Datum:21 mei 2013. In de zaak van

NMLK Didio DomJur 2013-971. Rechtbank Amsterdam Zaak-/rolnummer: C/13/540039/KG ZA 13-458 SP/PV Datum:21 mei 2013. In de zaak van NMLK Didio DomJur 2013-971 Rechtbank Amsterdam Zaak-/rolnummer: C/13/540039/KG ZA 13-458 SP/PV Datum:21 mei 2013 In de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid NMLK B.V. h.o.d.n.

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGEL:2017:1643

ECLI:NL:RBGEL:2017:1643 ECLI:NL:RBGEL:2017:1643 Instantie Rechtbank Gelderland Datum uitspraak 01032017 Datum publicatie 27032017 Zaaknummer 316395 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht Kort geding

Nadere informatie

De procedure wordt voor RITM mede behandeld door mr. M.D.R. Joppe, eveneens advocaat te Amsterdam.

De procedure wordt voor RITM mede behandeld door mr. M.D.R. Joppe, eveneens advocaat te Amsterdam. vonnis RECHTBANK DEN HAAG Team handel Zittingsplaats Den Haag zaaknummer / rolnummer: C/09/458213 / HA ZA 14-90 Vonnis in incident van in de zaak van: de rechtspersoon naar vreemd recht RITM OKB ZOA, gevestigd

Nadere informatie

Pensioenfonds Metaal & Techniek Financieel Collectief

Pensioenfonds Metaal & Techniek Financieel Collectief Pensioenfonds Metaal & Techniek Financieel Collectief DomJur 2010-566 Rechtbank Assen, sector civiel recht Zaak-/rolnummer: 77566 / KG ZA 10-11 Datum: 19-02-2010 Vonnis in kort geding van 19 februari 2010

Nadere informatie

ECLI:NL:RBROT:2010:BL3553

ECLI:NL:RBROT:2010:BL3553 ECLI:NL:RBROT:2010:BL3553 Instantie Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak 04-02-2010 Datum publicatie 11-02-2010 Zaaknummer 345753/KG ZA 09-1372 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: C/09/455764 / KG ZA 13-1383

zaaknummer / rolnummer: C/09/455764 / KG ZA 13-1383 vonnis RECHTBANK DEN HAAG Team handel - voorzieningenrechter Zittingsplaats Den Haag zaaknummer / rolnummer: C/09/455764 / KG ZA 13-1383 Vonnis in kort geding van in de zaak van 1. de besloten vennootschap

Nadere informatie

ECLI:NL:RBHAA:2010:BN9920

ECLI:NL:RBHAA:2010:BN9920 ECLI:NL:RBHAA:2010:BN9920 Instantie Rechtbank Haarlem Datum uitspraak 23-09-2010 Datum publicatie 08-10-2010 Zaaknummer 171924 / KG ZA 10-360 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid BECKERS BENELUX BV, gevestigd te Breda, eiseres, advocaat mr. W.J.G. Maas te Eindhoven,

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid BECKERS BENELUX BV, gevestigd te Breda, eiseres, advocaat mr. W.J.G. Maas te Eindhoven, vonnis RECHTBANK BREDA Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 255510 / KG ZA 12-572 Vonnis in kort geding van in de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid BECKERS BENELUX

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / HA ZA

zaaknummer / rolnummer: / HA ZA vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 397580 / HA ZA 11-1939 Vonnis in incident van in de zaak van 1. de vennootschap naar Belgisch recht INFORMA EUROPE B.V.B.A., gevestigd

Nadere informatie

vonnis in de zaak van Team handel - voorzieningenrechter zaaknummer I rolmammer: C/09/483889 I KG ZA 15-280 Vou.nfs in Jcort geding van 22 mei l015

vonnis in de zaak van Team handel - voorzieningenrechter zaaknummer I rolmammer: C/09/483889 I KG ZA 15-280 Vou.nfs in Jcort geding van 22 mei l015 22/05 2015 11: B8 l~x 0703813091 RB Den Haag Temt Handel 1410001/ 0005 vonnis RECHTBANK OEN HAAG Team handel - voorzieningenrechter zaaknummer I rolmammer: C/09/483889 I KG ZA 15-280 Vou.nfs in Jcort geding

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: 395096 / KG ZA 11-593

zaaknummer / rolnummer: 395096 / KG ZA 11-593 vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 395096 / KG ZA 11-593 Vonnis in kort geding van in de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid RACE HARDWARE

Nadere informatie

ECLI:NL:RBLIM:2017:3845

ECLI:NL:RBLIM:2017:3845 ECLI:NL:RBLIM:2017:3845 Instantie Rechtbank Limburg Datum uitspraak 26042017 Datum publicatie 27042017 Zaaknummer 5494929 \ CV EXPL 1610633 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Verbintenissenrecht

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: 279867 / KG ZA 07-29

zaaknummer / rolnummer: 279867 / KG ZA 07-29 vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 279867 / KG ZA 07-29 Vonnis in kort geding van in de zaak van JOSEPHUS JOHANNUS MARTINUS BAX, wonende te Bergeijk, eiser, procureur

Nadere informatie

ECLI:NL:RBAMS:2017:2065

ECLI:NL:RBAMS:2017:2065 ECLI:NL:RBAMS:2017:2065 Instantie Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 21-03-2017 Datum publicatie 31-03-2017 Zaaknummer KK EXPL 17-154 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht

Nadere informatie

vonnis RECHTBANK DEN HAAG Team handel - voorzieningenrechter zaaknummer / rolnummer: C/09/465127 / KG ZA 14-521

vonnis RECHTBANK DEN HAAG Team handel - voorzieningenrechter zaaknummer / rolnummer: C/09/465127 / KG ZA 14-521 vonnis RECHTBANK DEN HAAG Team handel - voorzieningenrechter zaaknummer / rolnummer: C/09/465127 / KG ZA 14-521 Vonnis in kort geding van (bij vervroeging) in de zaak van [X], tevens handelend onder de

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 349966 / KG ZA 09-1391 Vonnis in kort geding van in de zaak van 1. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid FU

Nadere informatie

Vonnis in kort geding van 2 februari 2007, bij vervroeging,

Vonnis in kort geding van 2 februari 2007, bij vervroeging, vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: Vonnis in kort geding van, bij vervroeging, in de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid IPCO B.V.,

Nadere informatie

LJN: BV6124,Voorzieningenrechter Rechtbank Arnhem, Datum uitspraak: Datum publicatie:

LJN: BV6124,Voorzieningenrechter Rechtbank Arnhem, Datum uitspraak: Datum publicatie: LJN: BV6124,Voorzieningenrechter Rechtbank Arnhem, 225359 Datum uitspraak: 15-02-2012 Datum publicatie: Rechtsgebied: 17-02-2012 Handelszaak Soort procedure: Kort geding Inhoudsindicatie: In deze zaak

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: 371238 / KG ZA 10-891

zaaknummer / rolnummer: 371238 / KG ZA 10-891 vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 371238 / KG ZA 10-891 Vonnis in kort geding van 17 november 2010 in de zaak van 1. de vennootschap onder firma DIGI-D, gevestigd

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / HA ZA

zaaknummer / rolnummer: / HA ZA vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 402365 / HA ZA 11-2350 Vonnis in incident van in de zaak van X, handelende onder de naam Dasoptical, gekozen woonplaats te 's-gravenhage,

Nadere informatie

2.3. Today s is onderdeel van de Todays s Groep, eveneens een online broker.

2.3. Today s is onderdeel van de Todays s Groep, eveneens een online broker. Caesar Capital Todays Vermogensbeheer DomJur 2011-679 Rechtbank Amsterdam, Sector civiel recht Zaaknummer/rolnummer: 483704 / KG ZA 11-314 P/PV Datum: 14 april 2011 Vonnis in kort geding van 14 april 2011

Nadere informatie

vonnis RECHTBANK 'S-HERTOGENBOSCH Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 244269 / KG ZA 12-171 Vonnis in kort geding van 16 april 2012

vonnis RECHTBANK 'S-HERTOGENBOSCH Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 244269 / KG ZA 12-171 Vonnis in kort geding van 16 april 2012 vonnis RECHTBANK 'S-HERTOGENBOSCH Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 244269 / KG ZA 12-171 Vonnis in kort geding van in de zaak van de vennootschap onder firma VAN HOOF VOF, gevestigd te Asten,

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: 315283 / KG ZA 08-902

zaaknummer / rolnummer: 315283 / KG ZA 08-902 vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 315283 / KG ZA 08-902 Vonnis in kort geding van in de zaak van 1. de vennootschap onder firma V.I.O.B., handelende onder de namen

Nadere informatie

zaaknummer rechtbank Amsterdam : C/13/5545011KG ZA 13-1428 arrest van de meervoudige burgerlijke kamer van 22 juli 2014

zaaknummer rechtbank Amsterdam : C/13/5545011KG ZA 13-1428 arrest van de meervoudige burgerlijke kamer van 22 juli 2014 arrest GERECHTSHOF AMSTERDAM afdeling civiel recht en belastingrecht, team II zaaknummer :200.140.465101 KG zaaknummer rechtbank Amsterdam : C/13/5545011KG ZA 13-1428 arrest van de meervoudige burgerlijke

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOVE:2014:3241

ECLI:NL:RBOVE:2014:3241 ECLI:NL:RBOVE:2014:3241 Instantie Rechtbank Overijssel Datum uitspraak 05062014 Datum publicatie 16062014 Zaaknummer C/08/156166 / KG ZA 14182 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Kort geding

Nadere informatie

ECLI:NL:RBHAA:2009:BI7758

ECLI:NL:RBHAA:2009:BI7758 ECLI:NL:RBHAA:2009:BI7758 Instantie Rechtbank Haarlem Datum uitspraak 12-05-2009 Datum publicatie 12-06-2009 Zaaknummer 156351 - KG ZA 09-197 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOVE:2014:2411

ECLI:NL:RBOVE:2014:2411 ECLI:NL:RBOVE:2014:2411 Instantie Rechtbank Overijssel Datum uitspraak 18-04-2014 Datum publicatie 07-05-2014 Zaaknummer C/08/154383 / KG-ZA 14-130 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Kort

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / HA ZA Vonnis in het incident tot schorsing van 28 september 2011

zaaknummer / rolnummer: / HA ZA Vonnis in het incident tot schorsing van 28 september 2011 vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 386387 / HA ZA 11-344 Vonnis in het incident tot schorsing van in de zaak van 1. de rechtspersoon naar buitenlands recht NESTEC

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 413291 / KG ZA 12-161 Vonnis in kort geding van in de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid EBENEFITS

Nadere informatie

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid FUTURECARE WORLDWIDE B.V., tevens handelend onder de naam PG WORLDWIDE,

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid FUTURECARE WORLDWIDE B.V., tevens handelend onder de naam PG WORLDWIDE, Citeerwijze: Rechtbank Den Haag, IEF 14982 (Hygro tegen Futurecare) www.ie-forum.nl vonnis RECHTBANK DEN HAAG Team handel Zittingsplaats Den Haag zaaknummer / rolnummer: Vonnis in incident van in de zaak

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGEL:2017:2434

ECLI:NL:RBGEL:2017:2434 ECLI:NL:RBGEL:2017:2434 Instantie Rechtbank Gelderland Datum uitspraak 07042017 Datum publicatie 02052017 Zaaknummer C/05/315845/KG ZA 1789 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBAMS:2011:BS8906

ECLI:NL:RBAMS:2011:BS8906 ECLI:NL:RBAMS:2011:BS8906 Instantie Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 13-09-2011 Datum publicatie 14-09-2011 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 497590 / KG ZA 11-1292 MvW/JWR

Nadere informatie

http://zoeken.rechtspraak.nl/default.aspx

http://zoeken.rechtspraak.nl/default.aspx LJN: BR1312, Rechtbank Almelo, 120704 / KG ZA 11-114 Datum uitspraak: 11-07-2011 Datum publicatie: Rechtsgebied: 12-07-2011 Civiel overig Soort procedure: Kort geding Inhoudsindicatie: Vordering overdracht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOVE:2017:2573

ECLI:NL:RBOVE:2017:2573 ECLI:NL:RBOVE:2017:2573 Instantie Rechtbank Overijssel Datum uitspraak 23062017 Datum publicatie 26062017 Zaaknummer C/08/201386 / KG ZA 17141 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

ECLI:NL:RBROT:2017:886

ECLI:NL:RBROT:2017:886 ECLI:NL:RBROT:2017:886 Instantie Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak 19-01-2017 Datum publicatie 03-02-2017 Zaaknummer C/10/518779 / KG ZA 17-53 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

ECLI:NL:RBASS:2006:AY8841

ECLI:NL:RBASS:2006:AY8841 ECLI:NL:RBASS:2006:AY8841 Instantie Rechtbank Assen Datum uitspraak 25-09-2006 Datum publicatie 26-09-2006 Zaaknummer 58445 - KG ZA 06-182 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBHAA:2006:AX8776

ECLI:NL:RBHAA:2006:AX8776 ECLI:NL:RBHAA:2006:AX8776 Instantie Rechtbank Haarlem Datum uitspraak 15-06-2006 Datum publicatie 16-06-2006 Zaaknummer 124519 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht Kort geding

Nadere informatie

rolnummer: KK Vonnis van de kantonrechter te Amsterdam op de vordering in kort geding in de zaak van: gevestigd te Amersfoort eiseres

rolnummer: KK Vonnis van de kantonrechter te Amsterdam op de vordering in kort geding in de zaak van: gevestigd te Amersfoort eiseres Vonnis van de kantonrechter te Amsterdam op de vordering in kort geding in de zaak van: 11 11 augustus2016 1. Tot uitgangspunt dient het volgende: Feiten GRONDEN VAN DE BESLISSING Vonnis is bepaald op

Nadere informatie

"In naam des Konings!" vonnis. Team kanton en handelsrecht. Zittingsplaats Arnhem. zaaknummer I rolnummer: CI051278117 I KG ZA 15-67

In naam des Konings! vonnis. Team kanton en handelsrecht. Zittingsplaats Arnhem. zaaknummer I rolnummer: CI051278117 I KG ZA 15-67 vonnis "In naam des Konings!" RECHTBANK GELDERLAND Team kanton en handelsrecht Zittingsplaats Arnhem zaaknummer I rolnummer: CI051278117 I KG ZA 15-67 Vonnis in kort geding van in de zaak van de besloten

Nadere informatie

ECLI:NL:RBLEE:2009:BH2079

ECLI:NL:RBLEE:2009:BH2079 ECLI:NL:RBLEE:2009:BH2079 Instantie Rechtbank Leeuwarden Datum uitspraak 04-02-2009 Datum publicatie 05-02-2009 Zaaknummer 93461 / KG ZA 08-415 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

ECLI:NL:RBUTR:2009:BI6799

ECLI:NL:RBUTR:2009:BI6799 ECLI:NL:RBUTR:2009:BI6799 Instantie Rechtbank Utrecht Datum uitspraak 03-06-2009 Datum publicatie 05-06-2009 Zaaknummer 256615 / HA ZA 08-21443 juni 2009 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: 331731 / KG ZA 09-268

zaaknummer / rolnummer: 331731 / KG ZA 09-268 vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 331731 / KG ZA 09-268 Vonnis in kort geding van in de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid NEWFIGURE

Nadere informatie

Zoekresultaat inzien document. ECLI:NL:RBROT:2012:BX5563 Permanente link: Uitspraak

Zoekresultaat inzien document. ECLI:NL:RBROT:2012:BX5563 Permanente link: Uitspraak Zoekresultaat inzien document ECLI:NL:RBROT:2012:BX5563 Permanente link: http://deeplink.rechtspraak.nl/ Instantie Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak 20 08 2012 Datum publicatie 23 08 2012 Zaaknummer

Nadere informatie

ECLI:NL:RBLEE:2009:BJ8522

ECLI:NL:RBLEE:2009:BJ8522 ECLI:NL:RBLEE:2009:BJ8522 Instantie Rechtbank Leeuwarden Datum uitspraak 17-09-2009 Datum publicatie 24-09-2009 Zaaknummer 99339 / KG ZA 09-274 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

ECLI:NL:RBROT:2016:665

ECLI:NL:RBROT:2016:665 ECLI:NL:RBROT:2016:665 Instantie Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak 20012016 Datum publicatie 28012016 Zaaknummer C/10/473480 / HA ZA 15333 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

Partijen worden hierna aangeduid als Mundipharma en OPG.

Partijen worden hierna aangeduid als Mundipharma en OPG. beschikking RECHTBANK S-GRAVENHAGE Sector civiel recht rekestnummer: KG RK 09-2584 Beschikking van 5 oktober 2009 in de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid MUNDIPHARMA PHARMACEUTICALS

Nadere informatie

ECLI:NL:RBAMS:2017:1537

ECLI:NL:RBAMS:2017:1537 ECLI:NL:RBAMS:2017:1537 Instantie Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 09-03-2017 Datum publicatie 13-03-2017 Zaaknummer KK EXPL 17-174 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: 429233 / KG ZA 12-1139

zaaknummer / rolnummer: 429233 / KG ZA 12-1139 vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 429233 / KG ZA 12-1139 Vonnis in kort geding van in de zaak van X, h.o.d.n. PUBLIEC, wonende te Delft, eiseres, advocaat mr. O.R.

Nadere informatie

EJEA ECLI:NL:RBAMS:2017:1109 Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer C/13/ / KG ZA

EJEA ECLI:NL:RBAMS:2017:1109 Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer C/13/ / KG ZA EJEA 17-034 ECLI:NL:RBAMS:2017:1109 Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 21-02-2017 Datum publicatie 02-03-2017 Zaaknummer C/13/621166 / KG ZA 16-1540 Rechtsgebieden Aanbestedingsrecht Bijzondere kenmerken

Nadere informatie

ECLI:NL:RBAMS:2016:199

ECLI:NL:RBAMS:2016:199 ECLI:NL:RBAMS:2016:199 Instantie Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 20-01-2016 Datum publicatie 02-02-2016 Zaaknummer C/13/572226 / HA ZA 14-903 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Intellectueel-eigendomsrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBARN:2010:BM1303

ECLI:NL:RBARN:2010:BM1303 ECLI:NL:RBARN:2010:BM1303 Instantie Rechtbank Arnhem Datum uitspraak 14-04-2010 Datum publicatie 15-04-2010 Zaaknummer 198015 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht Kort geding

Nadere informatie

ECLI:NL:RBLIM:2017:2309

ECLI:NL:RBLIM:2017:2309 ECLI:NL:RBLIM:2017:2309 Instantie Rechtbank Limburg Datum uitspraak 15032017 Datum publicatie 16032017 Zaaknummer 5377597 cv 169148 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Arbeidsrecht Burgerlijk

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / HA ZA

zaaknummer / rolnummer: / HA ZA vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: Vonnis in incident van in de zaak van 1. de vennootschap naar buitenlands recht SAMSUNG ELECTRONICS CO. LTD, gevestigd te Gyeonggi-do,

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 329882 / KG ZA 09-150 Vonnis in kort geding van in de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid NEW-IT

Nadere informatie

ECLI:NL:RBNHO:2017:3627

ECLI:NL:RBNHO:2017:3627 ECLI:NL:RBNHO:2017:3627 Instantie Datum uitspraak 04-05-2017 Datum publicatie 08-05-2017 Rechtbank Noord-Holland Zaaknummer C/15/258178 / KG ZA 17-309 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

ECLI:NL:RBLIM:2017:7471

ECLI:NL:RBLIM:2017:7471 ECLI:NL:RBLIM:2017:7471 Instantie Rechtbank Limburg Datum uitspraak 31072017 Datum publicatie 01082017 Zaaknummer C/03/238623 / KG ZA 17393 Rechtsgebieden Burgerlijk procesrecht Bijzondere kenmerken Kort

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 277561 / KG ZA 06-1457 Vonnis in kort geding van in de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid ANWB B.V.,

Nadere informatie

in de zaak met zaak- / rolnummer / HA ZA van

in de zaak met zaak- / rolnummer / HA ZA van vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht Vonnis van in de zaak met zaak- / rolnummer 360732 / HA ZA 10-817 van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid INTERFACE INTERNATIONAL

Nadere informatie

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid COSMICNAVIGATION B.V., gevestigd te Amsterdam, eiseres, advocaat: mr. D.E. Stols te Amsterdam,

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid COSMICNAVIGATION B.V., gevestigd te Amsterdam, eiseres, advocaat: mr. D.E. Stols te Amsterdam, CosmicNavigation - ANWB DomJur 2010-508 Rechtbank s-gravenhage, voorzieningenrechter Zaak-/rolnummer: 348117 / KG ZA 09-1261 Datum: 27-10-2009 Vonnis in kort geding van 27 oktober 2009 in de zaak van de

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOVE:2016:286

ECLI:NL:RBOVE:2016:286 ECLI:NL:RBOVE:2016:286 Instantie Rechtbank Overijssel Datum uitspraak 18012016 Datum publicatie 29012016 Zaaknummer C/08/179852 / KG ZA 15391 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

ECLI:NL:RBROT:2015:7740

ECLI:NL:RBROT:2015:7740 ECLI:NL:RBROT:2015:7740 Instantie Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak 15092015 Datum publicatie 02112015 Zaaknummer C/10/482640 / KG ZA 15882 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / HA ZA

zaaknummer / rolnummer: / HA ZA vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 413663 / HA ZA 12-247 Vonnis in incident van in de zaak van de vennootschap naar vreemd recht NOKIA CORPORATION, gevestigd te

Nadere informatie

Uitspraak GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN CURAÇAO VONNIS IN KORT GEDING. In de zaak van:

Uitspraak GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN CURAÇAO VONNIS IN KORT GEDING. In de zaak van: ECLI:NL:OGEAC:2017:25 Instantie Gerecht in eerste aanleg van Curaçao Datum uitspraak 08-03-2017 Datum publicatie 09-03-2017 Zaaknummer KG 81962/2016 Rechtsgebieden Bestuursrecht Bijzondere kenmerken Eerste

Nadere informatie

King Cuisine [gedaagde] DomJur

King Cuisine [gedaagde] DomJur King Cuisine [gedaagde] DomJur 2014-1088 Rechtbank Zeeland-West-Brabant Zaak-/rolnummer: C/02/286367 / KG ZA 14-554 ECLI:NL:RBZWB:2014:7297 Datum: 21 oktober 2014 Vonnis in kort geding van in de zaak van

Nadere informatie

Bijzondere kenmerken Kort geding Inhoudsindicatie Opheffen conservatoir beslag. Onjuist en/of onvolledig informeren van beslagrechter.

Bijzondere kenmerken Kort geding Inhoudsindicatie Opheffen conservatoir beslag. Onjuist en/of onvolledig informeren van beslagrechter. Rechtspraak.nl Print uitspraak 1 of 5 261015 11:10 Zoekresultaat inzien document ECLI:NL:RBMNE:2013:3231 Permanente link: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ecl Instantie Datum uitspraak 19072013

Nadere informatie

vonnis In naam des Konings RECHTBANK AMSTERDAM Vonnis van 6 augustus 2014 1. De procedure Sector civiel recht

vonnis In naam des Konings RECHTBANK AMSTERDAM Vonnis van 6 augustus 2014 1. De procedure Sector civiel recht I vonnis In naam des Konings RECHTBANK AMSTERDAM Sector civiel recht zaaknummer I rolnummer: Cl131539507 I HA ZA 13-406 Vonnis van in de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: 319584 / KG ZA 08-1168

zaaknummer / rolnummer: 319584 / KG ZA 08-1168 vonnis RECHTBANK S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 319584 / KG ZA 08-1168 Vonnis in kort geding van in de zaak van de vereniging KONINKLIJKE NEDERLANDSE VERENIGING EERSTE HULP BIJ

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: 387525 / HA ZA 11-520

zaaknummer / rolnummer: 387525 / HA ZA 11-520 vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 387525 / HA ZA 11-520 Vonnis in incident van in de zaak van 1. de rechtspersoon naar vreemd recht BJÖRN BORG BRANDS AB, gevestigd

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOVE:2014:1265

ECLI:NL:RBOVE:2014:1265 ECLI:NL:RBOVE:2014:1265 Instantie Rechtbank Overijssel Datum uitspraak 06-03-2014 Datum publicatie 14-03-2014 Zaaknummer C-08-152106 - KG ZA 14-59 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Kort

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: 347299 / KG ZA 09-1209

zaaknummer / rolnummer: 347299 / KG ZA 09-1209 vonnis RECHTBANK S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 347299 / KG ZA 09-1209 Vonnis in kort geding van in de zaak van 1. de coöperatie met uitsluiting van aansprakelijkheid CUVO COÖPERATIEVE

Nadere informatie

Partijen zullen hierna [eiser] en [gedaagde 2] worden genoemd. Gedaagden zullen afzonderlijk worden aangeduid als Save-Me en [gedaagde 2].

Partijen zullen hierna [eiser] en [gedaagde 2] worden genoemd. Gedaagden zullen afzonderlijk worden aangeduid als Save-Me en [gedaagde 2]. [eiser] [gedaagde 2] SAVE-ME B.V. DomJur 2016-1203 Rechtbank Amsterdam Zaaknummer / rolnummer: C/13/609075 / KG ZA 16-632 MW/TF ECLI:NL:RBAMS:2016:5297 Datum: 7 juli 2016 Vonnis in kort geding in de zaak

Nadere informatie

ECLI:NL:RBDOR:2012:BY4587

ECLI:NL:RBDOR:2012:BY4587 ECLI:NL:RBDOR:2012:BY4587 Instantie Rechtbank Dordrecht Datum uitspraak 29-11-2012 Datum publicatie 29-11-2012 Zaaknummer 100293 / KG ZA 12-183 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

ECLI:NL:RBUTR:2007:BA4351

ECLI:NL:RBUTR:2007:BA4351 ECLI:NL:RBUTR:2007:BA4351 Instantie Rechtbank Utrecht Datum uitspraak 03-05-2007 Datum publicatie 03-05-2007 Zaaknummer 515624 AV EXPL 07-35 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

ECLI:NL:OGEAC:2016:130 Gerecht in eerste aanleg van Curaçao Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer KG 80280/2016

ECLI:NL:OGEAC:2016:130 Gerecht in eerste aanleg van Curaçao Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer KG 80280/2016 ECLI:NL:OGEAC:2016:130 Instantie Gerecht in eerste aanleg van Curaçao Datum uitspraak 08-12-2016 Datum publicatie 09-01-2017 Zaaknummer KG 80280/2016 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Kort

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGEL:2017:2637

ECLI:NL:RBGEL:2017:2637 ECLI:NL:RBGEL:2017:2637 Instantie Rechtbank Gelderland Datum uitspraak 12052017 Datum publicatie 12052017 Zaaknummer 318541 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht Kort geding

Nadere informatie

ECLI:NL:RBMNE:2017:1813

ECLI:NL:RBMNE:2017:1813 ECLI:NL:RBMNE:2017:1813 Instantie Datum uitspraak 17032017 Datum publicatie 18042017 Rechtbank MiddenNederland Zaaknummer C/16/432536 / KG ZA 1778 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Intellectueeleigendomsrecht

Nadere informatie

http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ecli:nl:rbove...

http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ecli:nl:rbove... Rechtspraak.nl Print uitspraak 1 of 5 071215 09:02 Zoekresultaat inzien document ECLI:NL:RBOVE:2013:1448 Permanente link: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ecl Instantie Rechtbank Overijssel

Nadere informatie

ECLI:NL:RBAMS:2016:1678

ECLI:NL:RBAMS:2016:1678 ECLI:NL:RBAMS:2016:1678 Instantie Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 24-03-2016 Datum publicatie 29-03-2016 Zaaknummer KK EXPL 16-200 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBARN:2011:BU7634

ECLI:NL:RBARN:2011:BU7634 ECLI:NL:RBARN:2011:BU7634 Instantie Rechtbank Arnhem Datum uitspraak 21-11-2011 Datum publicatie 22-12-2011 Zaaknummer 762448 CV Expl. 11-6301 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

ECLI:NL:RBROT:2015:5262

ECLI:NL:RBROT:2015:5262 Rechtspraak.nl Print uitspraak pagina 1 van 5 2772015 ECLI:NL:RBROT:2015:5262 Instantie Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak 24072015 Datum publicatie 25072015 Zaaknummer 3437926 cv expl 1445430 Rechtsgebieden

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 398364 / KG ZA 11-821 Vonnis in kort geding van in de zaak van 1. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid DOUWE

Nadere informatie

ECLI:NL:RBALK:2010:BR3795

ECLI:NL:RBALK:2010:BR3795 ECLI:NL:RBALK:2010:BR3795 Instantie Rechtbank Alkmaar Datum uitspraak 16-12-2010 Datum publicatie 01-08-2011 Zaaknummer 124126 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht Kort geding

Nadere informatie

Rechtspraak.nl - Print uitspraak

Rechtspraak.nl - Print uitspraak pagina 1 van 6 Zoekresultaat - inzien document ECLI:NL:RBAMS:2014:6139 Instantie Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 13-08-2014 Datum publicatie 19-09-2014 Zaaknummer HA ZA 14-295 Rechtsgebieden Civiel

Nadere informatie

ECLI:NL:RBSGR:2007:BA9024

ECLI:NL:RBSGR:2007:BA9024 ECLI:NL:RBSGR:2007:BA9024 Instantie Datum uitspraak 04-07-2007 Datum publicatie 06-07-2007 Zaaknummer KG 07/518 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank 's-gravenhage Civiel recht

Nadere informatie