Jaarverslag Woord van de voorzitter

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag Woord van de voorzitter"

Transcriptie

1 Stichting voor vrijwilligers in het gevangenispastoraat Secretariaat :postbus AC Yerseke postbankrekening : stichting Pro Deo te Kapelle website : inschrijving stichtingenregister :KvK te Middelburg nummer s Woord van de voorzitter Jaarverslag 2014 In het jaar 2014 zijn er weer veel ontwikkelingen geweest. Eerst was er het pijnlijk proces van het vaarwel zeggen van het mooie werk in Breda. De fijne contacten die daar opgebouwd waren, moesten worden losgelaten. De gevangenis ging dicht en de zanggroepen moesten stoppen. Als bestuur hebben we ons biddend afgevraagd wat we hier mee moesten. Het leek er op dat alleen het werk in Den Hey-Acker en in de Merksplas nog zou over blijven. Moesten we gaan krimpen of afbouwen? Inmiddels zijn er allerlei nieuwe uitdagingen waar we voor staan. Afhankelijk van Gods leiding gaan we proberen hier een weg in te vinden. Sommige zanggroepen uit Breda bleven gewoon contact met elkaar houden. De band van vriendschap is gebleven. Het blijkt dat de voorgangster van Breda, nu werkzaam in Vught, ook daar in de diensten behoefte heeft aan ondersteuning door zanggroepen. Twee zangroepen ondernemen nu van tijd tot tijd de reis naar Vught om daar te assisteren in de diensten. Het werk in de Jeugdgevangenis Den Hey-Acker kan worden uitgebreid. Er zijn nu twee groepen die enthousiast bezig zijn om hun aandeel te leveren bij de diensten. In België bleek behoefte te zijn aan een zanggroep in de gevangenis van Wortel. Daar kan na de dienst ook samen met de mannen koffie gedronken worden. Ook in Turnhout is er nu vanuit Pro Deo assistentie tijdens de diensten. In Rilland gaat het evangelisatiewerk onder Portugezen en Hongaren die als gastarbeiders hier verblijven, gewoon door. Een team van lokale mensen heeft het werk op zich genomen en de input vanuit Pro Deo is niet meer structureel nodig. Naast de zanggroepen zijn er nu ook verschillende teams van bezoekers die de mannen in Merksplas tijdens de gewone bezoekuren een bezoek brengen. Ook zijn er een aantal trouwe mensen die er steeds weer voor zorgen dat er kaarten of brieven naar de gevangenen gaan. In Merksplas is er ook de ontwikkeling dat veel mannen die altijd bij de diensten en bij de Bijbelstudies aanwezig zijn, overgeplaatst worden naar een instelling of ook vrij gaan. We bezinnen ons of wij als Pro Deo, ook hierbij nog een taak hebben voor hen die nu buiten de muren zijn en zich soms eenzaam kunnen voelen zonder de contacten met broeders en zusters. Zo zijn we ook in 2014 bezig geweest en we denken daarbij aan Hebreeën 13 vers 3: Denk aan de gevangenen alsof u zelf ook gevangen bent. Het is geweldig om dit werk in Gods Koninkrijk te mogen doen. Daar komt nog bij dat we getuigenissen krijgen van gevangenen en geïnterneerden dat al dit werk hun tot troost en tot zegen mag zijn.

2 Verslag bestuursactiviteiten - Het bestuur vergaderde in zijn geheel vier maal in We hebben nu een bezoekersgroep van 10 mensen die ieder aan een gevangene in Merksplas gekoppeld is. Dit willen we verder uitbreiden. - We bezinnen ons of we in de strafinrichting Tilburg onze ondersteuning in de kerkdiensten door vrijwilligers kunnen geven. - We beraden ons of we een nieuwe zanggroep kunnen vormen voor de diensten in de strafinrichting van Vught. - Het werk in de strafinrichting van Turnhout en Wortel willen we uitbreiden met een zanggroep. - Het werk in de gevangenis van Breda is gestopt wegens sluiting. - De evangelisatieactiviteiten voor migrantenarbeiders in Rilland gaat onder een zelfstandige kartrekker met een team van lokale mensen verder. Indien nodig wil Pro Deo ondersteunen met lectuur. Bestuurssamenstelling 2014 Naam Woonplaats Functie Sedert aftredend Dhr. P.C. Bezemer Kapelle voorzitter Dhr. A. Moerdijk Goes penningmeester Dhr. J. van den Ende Waarde algemeen adjunct Mevr. J. Blok-Sinke Kapelle bestuurslid Dhr. M.W. Zandee Kapelle bestuurslid Mevr. N.S. van Duijn Goes bestuurslid Mevr. A. Dingemanse Kapelle secretaris We hebben in september 2014 afscheid genomen van Dhr. J.A. van Damme en Dhr. M.M. Vaders. Beiden waren zij mede de grondleggers van de stichting Pro Deo. Vanaf die tijd zijn ze ook actief geweest binnen het bestuur. Realisatie statutaire doelstellingen 1. Via de lectuurtafels in gevangenissen Bijbels te verspreiden, gedeelten van de Bijbel en ander evangelisatiemateriaal tot het gaan lezen van de Bijbel. Er is bijna 1400 euro besteed aan materialen die zijn uitgedeeld in diverse gevangenissen. De coördinatie van de Bijbel-, en lectuurverspreiding in de gevangenissen wordt binnen het bestuur geregeld. Pro Deo werkt mee aan het opbouwen van een bibliotheek in de SI van Merksplas. In alle andere gevangenissen zijn er lectuurtafels. 2. Het organiseren van bezinningsavonden om leden van kerkelijke gemeenten toe te rusten in het werk van evangelisatie of bewustwording tot de noodzaak tot Bijbelverspreiding en evangelisatie op gang te brengen. Hiervoor geven we ook voorlichting aan groepen. De bezinningsactiviteiten van 2014 Op de bezinningsavond van 14 maart was Nico van Splunter uitgenodigd om ons te inspireren en warm te maken voor ons werk binnen Pro Deo. De mensen die wij ontmoeten in de bajes zijn ook onze buren. Het zijn mensen uit de straat. In Spangen, een wijk in Rotterdam is men vanuit de P.K.N. Delfshaven ook in de buurt aanwezig. De gemeente heeft twee missionaire werkers die onder het motto Geloven in Spangen in de wijk werkzaam zijn. Nico is één van hen. Hij liet ons een kijkje nemen in zijn werk.

3 Vrijdag 21 november was Benjamin van de Akker in ons midden. Benjamin van den Akker is geboren in Nederland, maar woont en werkt nu in België. Hij is fulltime evangelist. Hij werkt o.a. in de havens van Antwerpen op grote zeeschepen en als aalmoezenier in de nieuwe gevangenis van Beveren. Mooie inspirerende avonden! 3. Vrijwilligers bijeen te brengen in gevangenisgroepen die gevangenispastores ondersteunen in de kerkdiensten in diverse (penitentiaire) inrichtingen in Zuidwest Nederland en België. We willen gevangenen in aanraking brengen met het evangelie van Jezus Christus. We ondersteunden in 2014 diverse geestelijke verzorgers en aalmoezeniers in verschillende gevangenissen in Nederland en België. Alle contacten met hen kregen een vervolg. Onder hun verantwoordelijkheid wordt het evangelisatiewerk uitgevoerd. De Penitentiaire Inrichting voor Vrouwen en de Penitentiaire Inrichting voor Mannen in Breda is gesloten. De vrijwilligers die hier werkzaam waren proberen we in andere gevangenissen in te zetten. Voorafgaand aan een bezoek wordt een oefen- en toerustingsavond gehouden. De deelnemers die meegaan, bidden, oefenen de te zingen liederen en door middel van een korte Bijbelstudie wordt een bezinnend thema behandeld. Overzicht gevangenisgroepen Gevangenis Verantwoordelijk bestuurslid Groep (Assisterend) kartrekker Muziekmeester Gemiddeld aantal vaste vrijwilligers / Aantal bezoeken van de groep Boekentafel aanwezig met evangelisatie materiaal Justitiële Jeugdinrichting Breda M. Zandee JJIB E. van Baalen F. Bloemendaal 4 vrijwilligers 11 bezoeken Ja Penitentiaire Inrichting voor Mannen Breda J. van Damme PIM J. van Damme C. dan de Ende B. + P. Nieuwenhuize 7 bezoeken 12 vrijwilligers Ja Merksplas (B) J. Blok-Sinke SIM J. Allemekinders J. Blok-Sinke A. Dingemanse G. Scherrenburg J. Harinck A. Dingemanse N.Bijnaghte P. Haalboom 10 bezoeken 12 vrijwilligers Via de aalmoezenier wordt evangelisatie materiaal uitgedeeld aan de gevangenen Wortel In opbouw P. Beeke Turnhout K. de Visser

4 FINANCIEEL OVERZICHT VAN DE STICHTING PRO DEO TE YERSEKE BALANS PER 31 DECEMBER STAAT VAN BATEN EN LASTEN ACTIVA BESCHIKBAAR VOOR DOELSTELLING Materiele vaste activa Baten uit eigen fondsenwerving bedrijfsmiddelen 0 0 Collecten direct in gebruik voor de doelstelling 0 0 Contributies Giften Eigen acties 0 0 Beleggingen 0 0 Overige baten Voorraden bedrijfsvoorraden 0 0 Kosten eigen fondsenwerving direct beschikbaar voor doelstelling (in)directe verwervingskosten uitvoeringskosten 0 0 Vorderingen / overlopende activa 0 0 (in % van baten eigen fondswerving) 0 0 Liquide middelen Resultaat eigen fondsenwerving Totaal Resultaat beleggingen Overige baten en lasten 0 0 PASSIVA Totaal beschikbaar voor doelstelling Besteedbaar vermogen bestemmingsreserves 0 0 BESTEED AAN DOELSTELLING continuiteitsreserves Voorlichting en bewustmaking Totaal besteedbaar vermogen Uitvoeringskosten activiteiten Totaal besteed aan doelstelling Vastgelegd vermogen bestemmingsfondsen 0 0 SALDO Totaal vastgelegd vermogen 0 0 TOTAAL Schulden schulden op korte termijn 0 0 Verwerking saldo Totaal schulden 0 0 bestemmingsreserves 0 0 continuiteitsreserves TOTAAL bestemmingsfondsen Overige niet toerekenbare kosten 0 0 Toelichting Resultaat boekjaar Algemeen De jaarrekening 2014 is opgesteld conform de voorschriften van de fiscus inzake ANBI's. Het doel van deze jaarrekening is het verschaffen van inzicht in de inkomsten en bestedingen, alsmede in de financiele positie van de Stichting Pro Deo. deze gewaardeerd door de gift in mindering te brengen op de waarde van het activum. Voorraden Voorraden worden gewaardeerd op verkrijgingsprijs. Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling De jaarrekening is opgesteld op basis van historische Vorderingen Vorderingen worden opgenomen tegen de nominale waarde,

5 kosten. Tenzij anders vermeld zijn de activa en passiva opgenomene tegen de nominale waarde. onder aftrek van een noodzakelijk geachte voorziening voor oninbaarheid. Activa De activa worden gewaardeerd tegen de verkrijgingsprijs. Wanneer het activum is verkregen uit een gift wordt Grondslagen voor de bepaling van het resultaat De kosten en opbrengsten worden toegerekend aan de periode waarop zij betrekking hebben.

Jaarverslag Woord van de voorzitter

Jaarverslag Woord van de voorzitter Stichting voor vrijwilligers in het gevangenispastoraat Secretariaat :postbus 131 4400 AC Yerseke e-mail :secretariaat@stichtingprodeo.nl postbankrekening :6780350 stichting Pro Deo te Kapelle website

Nadere informatie

Financiële verantwoording 2017 van Stichting Sociaal/Medische hulpverlening aan Oost-Europa gevestigd te Meerssen INHOUD. Balans per 31 december 2017

Financiële verantwoording 2017 van Stichting Sociaal/Medische hulpverlening aan Oost-Europa gevestigd te Meerssen INHOUD. Balans per 31 december 2017 Financiële verantwoording 2017 van Stichting Sociaal/Medische hulpverlening aan Oost-Europa gevestigd te Meerssen INHOUD Balans per 31 december 2017 Staat van baten en lasten 2017 Toelichting BALANS PER

Nadere informatie

Financiële verantwoording 2016 van Stichting Sociaal/Medische hulpverlening aan Oost-Europa gevestigd te Meerssen INHOUD. Balans per 31 december 2016

Financiële verantwoording 2016 van Stichting Sociaal/Medische hulpverlening aan Oost-Europa gevestigd te Meerssen INHOUD. Balans per 31 december 2016 Financiële verantwoording 2016 van Stichting Sociaal/Medische hulpverlening aan Oost-Europa gevestigd te Meerssen INHOUD Balans per 31 december 2016 Staat van baten en lasten 2016 Toelichting BALANS PER

Nadere informatie

RSI Vereniging gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2015

RSI Vereniging gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2015 RSI Vereniging gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2015 2 Staat van baten en lasten over 2015 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans per 31

Nadere informatie

Rapport. Inzake de jaarcijfers 2017 van Stichting DND Foundation te Nijkerk Gld. Jaarrekening 2017 DND Foundation beknopt

Rapport. Inzake de jaarcijfers 2017 van Stichting DND Foundation te Nijkerk Gld. Jaarrekening 2017 DND Foundation beknopt Rapport Inzake de jaarcijfers 2017 van Stichting DND Foundation te Nijkerk Gld INHOUDSOPGAVE Voorwoord 1 Inleiding Jaarrekening A Grondslagen voor financiële verslaglegging B Balans per 31 december 2017

Nadere informatie

Stichting Philippos Rijssen-Holten. Financieel verslag 2017

Stichting Philippos Rijssen-Holten. Financieel verslag 2017 Stichting Philippos Rijssen-Holten Financieel verslag 2017 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 1.1. Opdracht 3 1.2. Algemeen 4 2. Jaarverslag bestuur 5 3. Financiële verantwoording over 2017 3.1. Balans per 31

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Marianne Center

JAARREKENING Stichting Marianne Center JAARREKENING 2016 Stichting Marianne Center Inhoud Jaarverslag 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2016 4 Staat van baten en lasten over 2016 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Marianne Center

JAARREKENING Stichting Marianne Center JAARREKENING 2014 Stichting Marianne Center Inhoud Jaarverslag 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2014 4 Staat van baten en lasten over 2014 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting meeuw jonge theatermakers

Jaarrekening Stichting meeuw jonge theatermakers Jaarrekening 2016 Stichting meeuw jonge theatermakers Leeuwarden, 29-03-2017 Jaarrekening 2016 Stichting meeuw jonge theatermakers Inhoud: Accountantsverslag - Bestuursverslag 2016 Jaarrekening - Balans

Nadere informatie

Stichting The Source Connection gevestigd te Amsterdam. Jaarrekening 2014

Stichting The Source Connection gevestigd te Amsterdam. Jaarrekening 2014 Stichting The Source Connection gevestigd te Amsterdam Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2014 3 Staat van baten en lasten over 2014 5 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

JAARRAPPORTAGE Stichting Onesimus Jupiterstraat XM Alphen aan den Rijn

JAARRAPPORTAGE Stichting Onesimus Jupiterstraat XM Alphen aan den Rijn JAARRAPPORTAGE 2012 Stichting Onesimus Jupiterstraat 23 2402 XM Alphen aan den Rijn Inhoudsopgave Pagina Toelichting algemeen 3 Balans per 31 december 2012 resp 2011 5 Staat van baten en lasten 2012 resp

Nadere informatie

1. Balans per 31 december 2013

1. Balans per 31 december 2013 1. Balans per 31 december 2013 ACTIVA 2013 2012 Materiële vaste activa 194.357 200.440 Voorraden 10.176 1.500 Vorderingen en overlopende activa 622 - Liquide middelen 5.071 886 15.869 2.386 210.226 202.826

Nadere informatie

Stichting Voedselallergie gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2015

Stichting Voedselallergie gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2015 Stichting Voedselallergie gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2015 2 Staat van baten en lasten over 2015 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans

Nadere informatie

Stichting Friends Indeed Nieuwendammerdijk BJ Amsterdam. Jaarrekening 2009

Stichting Friends Indeed Nieuwendammerdijk BJ Amsterdam. Jaarrekening 2009 Jaarrekening 2009 Inhoudsopgave pagina Balans per 31 december 2009 1 t/m 2 Staat van baten en lasten per 31 december 2009 3 Bestedingen 4 Toelichting op de balans 5 t/m 7 Toelichting op de staat van baten

Nadere informatie

Stichting The Source Connection gevestigd te Amsterdam. Jaarrekening 2015

Stichting The Source Connection gevestigd te Amsterdam. Jaarrekening 2015 Stichting The Source Connection gevestigd te Amsterdam Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2015 3 Staat van baten en lasten over 2015 5 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek Jaarrekening 2016 van Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe te Kootwijkerbroek Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag en ondertekening door bestuur 3 2 Balans per 31 december 2016 5 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Jaarrekening. over het verslagjaar, eindigende op van. Amerongen

Jaarrekening. over het verslagjaar, eindigende op van. Amerongen Jaarrekening over het verslagjaar, eindigende op 31-12-2016 van De Stichting Vrienden van de Gemeenschap van Zendings-Diaconessen in Nederland te Amerongen Inhoudsopgave 1. Verslag van het bestuur 3 2.

Nadere informatie

Stichting Kans voor een Kind. Jaarverslag 2012

Stichting Kans voor een Kind. Jaarverslag 2012 Jaarverslag 2012 Page 1 5-2-2014 Inhoudsopgave Bladzijde Jaarrekening 2012 Balans per 31 december 2012 2 Staat van baten en lasten over 2012 3 Waarderingsgrondslagen 4 Toelichting op de jaarrekening 2012

Nadere informatie

Publicatie Financieel jaarverslag 2015 Kerkgenootschap Evangeliegemeente De Deur te s-hertogenbosch. Financieel Verslag 2015

Publicatie Financieel jaarverslag 2015 Kerkgenootschap Evangeliegemeente De Deur te s-hertogenbosch. Financieel Verslag 2015 1 Financieel Verslag 2015 Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur, s-hertogenbosch Tesselschadestraat 20 5216 JW, 's-hertogenbosch Kamer van Koophandel inschrijving: RSIN nummer: 823155419 (Bron KvK)

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Stichting Naar House. Nieuwerkerk aan den IJssel

Jaarrekening 2014. Stichting Naar House. Nieuwerkerk aan den IJssel Stichting Naar House Nieuwerkerk aan den IJssel Stichting Naar House De Vijf Boeken 12a Nieuwerkerk aan den IJssel Telefoon: 085-2738077 info@naarhouse.nl Inhoudsopgave blz. Inleiding 2 1. Bestuursverslag

Nadere informatie

Stichting Kans voor een Kind. Jaarverslag 2014

Stichting Kans voor een Kind. Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 ` Inhoudsopgave Bladzijde Jaarrekening 2014 Balans per 31 december 2014 2 Staat van baten en lasten over 2014 3 Waarderingsgrondslagen 4 Toelichting op de jaarrekening 2014 6 Voorwoord

Nadere informatie

Stichting Prinses Christina Concours Financieel jaarverslag 2015 (verkorte versie )

Stichting Prinses Christina Concours Financieel jaarverslag 2015 (verkorte versie ) Stichting Prinses Christina Concours Financieel jaarverslag 2015 (verkorte versie ) Den Haag, 30 mei 2016 Dit rapport heeft 7 pagina s Stichting Prinses Christina Concours Inhoudsopgave Jaarrekening Balans

Nadere informatie

JAARRAPPORTAGE 2013. Stichting Onesimus Jupiterstraat 23 2402 XM Alphen aan den Rijn

JAARRAPPORTAGE 2013. Stichting Onesimus Jupiterstraat 23 2402 XM Alphen aan den Rijn JAARRAPPORTAGE 2013 Stichting Onesimus Jupiterstraat 23 2402 XM Alphen aan den Rijn Inhoudsopgave Pagina Toelichting algemeen 3 Resultaatvergelijking 5 Balans per 31 december 2013 resp 2012 6 Staat van

Nadere informatie

Stichting Nieuwe Helden Tolhuisweg 2 1031 CL Amsterdam JAARREKENING 2014

Stichting Nieuwe Helden Tolhuisweg 2 1031 CL Amsterdam JAARREKENING 2014 Stichting Nieuwe Helden Tolhuisweg 2 1031 CL Amsterdam JAARREKENING 2014 Amsterdam, 22 januari 2015 Stichting Nieuwe Helden Tolhuisweg 2 1031 CL Amsterdam JAARREKENING 2014 Geacht Bestuur, Ingevolge uw

Nadere informatie

JAARREKENING 2014 STICHTING HUIS VAN GEBED IN NUNSPEET. Brinkersweg 27 8071 GR NUNSPEET

JAARREKENING 2014 STICHTING HUIS VAN GEBED IN NUNSPEET. Brinkersweg 27 8071 GR NUNSPEET JAARREKENING 2014 STICHTING HUIS VAN GEBED IN NUNSPEET Brinkersweg 27 8071 GR NUNSPEET Inhoudsopgave pagina Balans per 31 december 2014 3 Staat van baten en lasten over 2014 4 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

STICHTING VEINE. Rotterdam JAARREKENING 2015

STICHTING VEINE. Rotterdam JAARREKENING 2015 STICHTING VEINE Rotterdam JAARREKENING 2015 INHOUD JAARREKENING 2015 Balans per 31 december 1 Staat van baten en lasten 2 Toelichting algemeen 3 Toelichting op de balans per 31 december 5 Toelichting op

Nadere informatie

Stichting Inspire2liveMusic

Stichting Inspire2liveMusic Stichting Inspire2liveMusic te Hendrik Ido Ambacht Jaarrekening 2012 Inhoudsopgave Jaarstukken 2012 Stichting Inspire2liveMusic 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2012 5 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek Jaarrekening 2017 van Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe te Kootwijkerbroek Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag en ondertekening door bestuur 3 2 Balans per 31 december 2017 5 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting Voedselallergie gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

Stichting Voedselallergie gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 Stichting Voedselallergie gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans

Nadere informatie

Inhoudsopgave. ii Stichting Vrienden van Bandra East Heeswijk-Dinther

Inhoudsopgave. ii Stichting Vrienden van Bandra East Heeswijk-Dinther Jaarrekening 2017 ii Inhoudsopgave Jaarverslag 1 Bestuurssamenstelling 2 Adresgegevens 2 RSIN/Fiscaal nummer 2 Bankgegevens 2 Vaststelling jaarrekening voorgaand boekjaar 2 Jaarrekening Balans per 31 december

Nadere informatie

Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Dwarslaesie Organisatie Nederland gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2018

Dwarslaesie Organisatie Nederland gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2018 Dwarslaesie Organisatie Nederland gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2018 2 Staat van baten en lasten over 2018 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Inhoud JAARSTUKKEN 2016

Inhoud JAARSTUKKEN 2016 JAARSTUKKEN 2016 Inhoud Balans per 31 december 2016... 2 Exploitatierekening 2016... 3 Verdeling van het resultaat... 4 Algemeen, waarderingsgrondslagen en resultaatbepaling... 5 Aard en activiteiten van

Nadere informatie

Stichting Voedselallergie gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2017

Stichting Voedselallergie gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2017 Stichting Voedselallergie gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2017 2 Staat van baten en lasten over 2017 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Elver te Nieuw Wehl. Inhoud jaarverslag Jaarrekening 2017

Stichting Vrienden van Elver te Nieuw Wehl. Inhoud jaarverslag Jaarrekening 2017 Inhoud jaarverslag 2017 Jaarrekening 2017 1. Samenstellingsverklaring van de accountant Nog toe te voegen 2. Balans per 31-12-2017 3. Exploitatierekening 2017 4. Waarderingsgrondslagen en grondslagen resultaatbepaling

Nadere informatie

VERKORTE JAARREKENING Stichting Voedselbank Waalwijk Waalwijk Balans per 31 december 2015 Staat van baten en lasten over 2015

VERKORTE JAARREKENING Stichting Voedselbank Waalwijk Waalwijk Balans per 31 december 2015 Staat van baten en lasten over 2015 VERKORTE JAARREKENING 2015 Stichting Voedselbank Balans per 31 december 2015 Staat van baten en lasten over 2015 Toelichting op de Staat van baten en lasten over 2015 Stichting Voedselbank pag. 2 van het

Nadere informatie

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 1 Balans per 31 december 2017 Activa Vaste activa Rekening 2017 Rekening 2016 Materiële vaste activa 192 384 Vlottende activa Voorraden 0 0 Vorderingen 1.262

Nadere informatie

JAARREKENING 2011 Ieder kind een eerlijke kans.

JAARREKENING 2011 Ieder kind een eerlijke kans. JAARREKENING Ieder kind een eerlijke kans. 1 Balans per 31 december 31 december 31 december Activa Vlot t ende act iv a Vorderingen (1) Debiteuren - 200 Overlopende activa 4.334 1.834 4.334 2.034 Liquide

Nadere informatie

Stichting Maria Magdalena Alkmaar. Publicatierapport inzake de jaarrekening 2014. Inschrijfnummer Kamer van Koophandel : 55138330

Stichting Maria Magdalena Alkmaar. Publicatierapport inzake de jaarrekening 2014. Inschrijfnummer Kamer van Koophandel : 55138330 Publicatierapport inzake de jaarrekening 2014 Inschrijfnummer Kamer van Koophandel : 55138330 Pagina 1 1. BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (na voorstel resultaatbestemming) ACTIVA 31-12-2014 31-12-2013 Materiële

Nadere informatie

Activa. Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Totaal vlottende activa

Activa. Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Totaal vlottende activa 3. Jaarrekening Stichting Vrienden van Heliomare 3.1 Balans per 31 december 2015 31-12-2015 31-12-2014 Activa Vlottende activa Vorderingen en overlopende activa 8.976 17.440 Liquide middelen 342.758 303.086

Nadere informatie

Stichting Van Herel Fonds. Jaarverslag 2016

Stichting Van Herel Fonds. Jaarverslag 2016 Stichting Van Herel Fonds Pieter de Hooghlaan 77 1213 BS Hilversum Jaarverslag 2016 April 2017 Pagina 1 van 5 BALANS per 31 december 2016 alle bedragen in ACTIVA 31 december 2016 31 december 2015 VASTE

Nadere informatie

Stichting Prinses Christina Concours Jaarrekening 2017 (verkorte versie)

Stichting Prinses Christina Concours Jaarrekening 2017 (verkorte versie) (verkorte versie) Den Haag, 26 maart 2018 Dit rapport heeft 7 pagina s 1 Inhoudsopgave Jaarrekening Balans per 31 december 2017 3 Staat van baten en lasten over 2017 4-5 Toelichting behorende tot de jaarrekening

Nadere informatie

JAARREKENING 2015 STICHTING HUIS VAN GEBED IN NUNSPEET. Brinkersweg GR NUNSPEET

JAARREKENING 2015 STICHTING HUIS VAN GEBED IN NUNSPEET. Brinkersweg GR NUNSPEET JAARREKENING 2015 STICHTING HUIS VAN GEBED IN NUNSPEET Brinkersweg 27 8071 GR NUNSPEET Inhoudsopgave pagina Balans per 31 december 2015 3 Staat van baten en lasten over 2015 4 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

Jaarstukken januari december 2015 STICHTING SPAVO FONDS

Jaarstukken januari december 2015 STICHTING SPAVO FONDS Jaarstukken 2015 1 januari 2015-31 december 2015 STICHTING SPAVO FONDS Bestuur: J.J. Atsma, voorzitter mr. A. van der Meer, secretaris J.P. Visser, penningmeester B.K.C. Baron, bestuurslid J.A. Mulder,

Nadere informatie

RSI Vereniging gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

RSI Vereniging gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 RSI Vereniging gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 8 Staat van baten en lasten over 2016 10 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 12 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Lechaim Jaarverslag 2014. Jaarverslag. Stichting Lechaim. Helping Israëli Victims of Terror Giek 56 8081 NW Elburg

Stichting Lechaim Jaarverslag 2014. Jaarverslag. Stichting Lechaim. Helping Israëli Victims of Terror Giek 56 8081 NW Elburg Jaarverslag 2014 Stichting Lechaim Helping Israëli Victims of Terror Giek 56 8081 NW Elburg 1 Inhoud Algemeen Werkzaamheden Pagina 3 De Stichting Pagina 3-5 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 Pagina

Nadere informatie

DES Centrum gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

DES Centrum gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 DES Centrum gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans per 31 december

Nadere informatie

Dwarslaesie Organisatie Nederland gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2017

Dwarslaesie Organisatie Nederland gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2017 Dwarslaesie Organisatie Nederland gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2017 2 Staat van baten en lasten over 2017 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Stichting Healthcare Christian Fellowship International Centre, Voorthuizen

Stichting Healthcare Christian Fellowship International Centre, Voorthuizen Balans per 31 december 2017 Na resultaatbestemming ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste activa 31 december 2017 Onroerende zaken 261.849 271.523 Inventaris 359 571 Vervoermiddelen 8.925 - Financiële vaste

Nadere informatie

Stichting Hexagon Ensemble te Ede Jaarrekening 2016

Stichting Hexagon Ensemble te Ede Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave Pagina Balans per 31 december 2016 3 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Toelichting op de balans 6 Toelichting op de staat van baten en

Nadere informatie

Stichting Healthcare Christian Fellowship International Centre, Voorthuizen

Stichting Healthcare Christian Fellowship International Centre, Voorthuizen Balans per 31 december 2014 (na verwerking van het verlies) ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste activa (1) 31 december 2014 Onroerende zaken 300.365 315.307 Inventaris 3.061 4.925 Vervoermiddelen 500 725

Nadere informatie

4. Financieel jaarverslag 2018

4. Financieel jaarverslag 2018 4. Financieel jaarverslag 2018 4.1. Verslag van de penningmeester Inkomsten De inkomsten uit subsidie zijn in 2018 ruim 18.000 euro lager geweest dan begroot, maar dit werd meer dan gecompenseerd door

Nadere informatie

Balans per 31 december 2012

Balans per 31 december 2012 Balans per 31 december 2012 Vaste activa Toelichting 31 december 2012 Materiële vaste activa 1 204.983 Vlottende activa Voorraden 2 7.510 Vorderingen 3 37.128 Liquide middelen 379.976 629.597 Toelichting

Nadere informatie

Activa. Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Totaal vlottende activa

Activa. Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Totaal vlottende activa 3. Jaarrekening Stichting Vrienden van Heliomare 3.1 Balans per 31 december 2016 31-12-2016 31-12-2015 Activa Vlottende activa Vorderingen en overlopende activa 14.369 8.975 Liquide middelen 322.956 342.758

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2017

Financieel jaarverslag 2017 Financieel jaarverslag 2017 INHOUDSOPGAVE 1 ALGEMENE GEGEVENS VAN DE STICHTING 1 Oprichting 2 Inschrijving kamer van koophandel 3 Doelstelling 4 Samenstelling Bestuur 5 Activiteitenverslag 2 JAARREKENING

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Wierde Breda

Jaarrekening Stichting Wierde Breda Jaarrekening 2017 Breda Inhoudsopgave Jaarrekening Balans per 31 december Staat van baten en lasten Algemene toelichting Grondslagen voor de waardering van activa en passiva Grondslagen voor de staat van

Nadere informatie

Stichting Vrienden Onderwijs aan Hoogbegaafden Gooi (VOHG) Huizen. Jaarrapport 2016/2017

Stichting Vrienden Onderwijs aan Hoogbegaafden Gooi (VOHG) Huizen. Jaarrapport 2016/2017 Stichting Vrienden Onderwijs aan Hoogbegaafden Gooi (VOHG) Huizen Jaarrapport 2016/2017 INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Bestuursverslag over 2016/2017 4 JAARREKENING 1 Balans per 31 juli 2017

Nadere informatie

Stichting Hexagon Ensemble te Ede Jaarrekening 2017

Stichting Hexagon Ensemble te Ede Jaarrekening 2017 Inhoudsopgave Pagina Balans per 31 december 2017 3 Staat van baten en lasten over 2017 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Toelichting op de balans 6 Toelichting op de staat van baten en

Nadere informatie

VERKORTE JAARREKENING 2016 Balans per 31 december 2016 Staat van baten en lasten over 2016

VERKORTE JAARREKENING 2016 Balans per 31 december 2016 Staat van baten en lasten over 2016 VERKORTE JAARREKENING 2016 Balans per 31 december 2016 Staat van baten en lasten over 2016 Toelichting op de Staat van baten en lasten over 2016 pag. 2 van het rapport 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2016 (na

Nadere informatie

Jaarrekening van. Stichting Ondersteuning Kleinschalige Projecten Ontwikkelingslanden Smalle Streek BW Hoevelaken

Jaarrekening van. Stichting Ondersteuning Kleinschalige Projecten Ontwikkelingslanden Smalle Streek BW Hoevelaken Jaarrekening 2017 van Stichting Ondersteuning Kleinschalige Projecten Ontwikkelingslanden Smalle Streek 8 3871 BW Hoevelaken Inhoudsopgave 1. Algemeen 1.1 Oprichting 1.2 Doelstelling 1.3 Boekjaar 1.4 Samenstelling

Nadere informatie

Balans per 31 december 2013

Balans per 31 december 2013 Balans per 31 december 2013 31 december 2013 31 december 2012 ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste activa Onroerende zaken 315.307 330.249 Inventaris 4.925 6.878 Vervoermiddelen 725 1.625 Financiële vaste

Nadere informatie

JAARVERSLAG en JAARREKENING 2018

JAARVERSLAG en JAARREKENING 2018 Statutair gevestigd te JAARVERSLAG en JAARREKENING 2018 JAARVERSLAG BESTUUR Het boekjaar 2018 sluit met een negatief resultaat van 23.263 (2017: positief resultaat 66.099).Tegenover baten van 100.385 stond

Nadere informatie

Stichting Lechaim Jaarverslag Jaarverslag. Stichting Lechaim. Helping Israëli Victims of Terror Giek NW Elburg

Stichting Lechaim Jaarverslag Jaarverslag. Stichting Lechaim. Helping Israëli Victims of Terror Giek NW Elburg Jaarverslag 2015 Stichting Lechaim Helping Israëli Victims of Terror Giek 56 8081 NW Elburg 1 Inhoud Algemeen Werkzaamheden Pagina 3 De Stichting Pagina 3-5 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 Pagina

Nadere informatie

Jaarrekening Levend Woord Gemeente Leerdam. Leerdam

Jaarrekening Levend Woord Gemeente Leerdam. Leerdam Jaarrekening 2016 Levend Woord Gemeente Levend Woord Gemeente Inhoudsopgave Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2016 2 1.2 Staat van baten en lasten over 2016 4 1.3 Kasstroomoverzicht over

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Ismaël Terschuur

Jaarverslag Stichting Ismaël Terschuur Jaarverslag 2013 Stichting Ismaël Terschuur Inhoudsopgave 1. Jaarverslag 3 2. Balans per 31 december 2013 6 3. Staat van baten en lasten over 2013 7 4. Grondslagen voor de waardering van activa en passiva

Nadere informatie

Stichting Garantiefonds. Jaarrekening Conceptversie: :08

Stichting Garantiefonds. Jaarrekening Conceptversie: :08 Stichting Garantiefonds Jaarrekening 2018 Conceptversie: 15-4-2019 16:08 Inhoud Algemeen... 3 Jaarrekening... 4 Balans per 31 december 2018... 5 Staat van baten en lasten over 2018... 6 Grondslagen voor

Nadere informatie

Stichting Maria Magdalena Alkmaar. Publicatierapport inzake de jaarrekening Inschrijfnummer Kamer van Koophandel :

Stichting Maria Magdalena Alkmaar. Publicatierapport inzake de jaarrekening Inschrijfnummer Kamer van Koophandel : Publicatierapport inzake de jaarrekening 2016 Inschrijfnummer Kamer van Koophandel : 55138330 Pagina 1 1. BALANS PER 31 DECEMBER 2016 (na voorstel resultaatbestemming) ACTIVA 31-12-2016 31-12-2015 Materiële

Nadere informatie

Ingevolge uw gewaardeerde opdracht stelden wij samen de jaarrekening over het boekjaar 2018 van de stichting "Omgaan met Pesten".

Ingevolge uw gewaardeerde opdracht stelden wij samen de jaarrekening over het boekjaar 2018 van de stichting Omgaan met Pesten. Stichting "Omgaan met Pesten" Barendrecht BOEKJAAR 2018 Bergambacht, 1 april 2019 Geachte bestuur, Ingevolge uw gewaardeerde opdracht stelden wij samen de jaarrekening over het boekjaar 2018 van de stichting

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2016

FINANCIEEL VERSLAG 2016 FINANCIEEL VERSLAG 2016 STICHTING VRIENDEN VAN HET GENERAAL MACZEK MUSEUM TE BREDA FINANCIEEL VERSLAG 2016 STICHTING VRIENDEN VAN HET GENERAAL MACZEK MUSEUM p/a Trip van Zoudtlandtkazerne De La Reijweg

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van Sprank

Jaarrekening Stichting Vrienden van Sprank Jaarrekening 2012 1 INHOUDSOPGAVE Pagina 5.1 Jaarrekening 2012 5.1.1 Balans per 31 december 2012 4 5.1.2 Resultatenrekening over 2012 5 5.1.3 Kasstroomoverzicht over 2012 6 5.1.4 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 Stichting Museum Drachten, Drachten

Jaarrekening 2014 Stichting Museum Drachten, Drachten Jaarrekening 2014 1 Balans per 31 december 2014 2 Exploitatierekening over 2014 3 Toelichting op balans en exploitatierekening Overige gegevens 2 Balans per 31 december 2014 Activa 2014 2013 Materiële

Nadere informatie

Stichting Kindertehuis Horeb Brazilië

Stichting Kindertehuis Horeb Brazilië Financiëel Jaarverslag 2014 Blz. Inhoud Het financiele jaarverslag van de Stichting Kindertehuis Horeb Brazilië bestaat uit: 1 Samenvatting 2 2 Balans per 31 december 2014 3 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Inhoudsopgave Pagina. Algemeen 3 Opdracht 3 Samenstellingsverklaring van de accountant 3

Inhoudsopgave Pagina. Algemeen 3 Opdracht 3 Samenstellingsverklaring van de accountant 3 p/a Zeeuws Vlaanderen 34 8302 PC EMMELOORD Rapport inzake de jaarstukken over 2015 Inhoudsopgave Pagina Accountantsrapportage Algemeen 3 Opdracht 3 Samenstellingsverklaring van de accountant 3 Jaarstukken

Nadere informatie

Financieel verslag 2014. Louisa van der Velden Stichting. Rotterdam

Financieel verslag 2014. Louisa van der Velden Stichting. Rotterdam Financieel verslag 2014 Louisa van der Velden Stichting Rotterdam Inhoud Jaarverslag 2 Jaarverslag 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2014 5 Staat van baten en lasten over 2014 6 Toelichting op de

Nadere informatie

Jaarrekening 2018 Stichting Museum Drachten, Drachten

Jaarrekening 2018 Stichting Museum Drachten, Drachten Jaarrekening 2018 1 Balans per 31 december 2018 2 Exploitatierekening over 2018 3 Toelichting op balans en exploitatierekening Overige gegevens 2 Balans per 31 december 2018 2018 2017 Activa Immateriële

Nadere informatie

Stichting Nederlands Dagblad (Gereformeerd Gezinsblad) - Fonds. Leusden

Stichting Nederlands Dagblad (Gereformeerd Gezinsblad) - Fonds. Leusden Stichting Nederlands Dagblad (Gereformeerd Gezinsblad) - Fonds Leusden Financieel verslag 2013 Inhoudsopgave 1. Bestuursverslag... 2 1.1. Algemeen... 2 1.2. Doelstellingen en activiteiten... 2 1.3. Fondsbestuur...

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten. te Leiden. over 2018

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten. te Leiden. over 2018 Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten over 2018 INHOUDSOPGAVE Pagina Financieel verslag Balans per 31 december 2018 1 Staat van baten en lasten over 2018 3 Grondslagen voor waardering en

Nadere informatie

Stichting Vrienden Onderwijs aan Hoogbegaafden Gooi (VOHG) Huizen. Jaarrapport 2017/2018

Stichting Vrienden Onderwijs aan Hoogbegaafden Gooi (VOHG) Huizen. Jaarrapport 2017/2018 Huizen Jaarrapport 2017/2018 INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Bestuursverslag over 2017/2018 3 JAARREKENING 1 Balans per 31 juli 2018 4 2 Staat van baten en lasten over 2017/2018 5 3 Grondslagen

Nadere informatie

Stichting Philippos Rijssen-Holten. Jaarrapport 2015

Stichting Philippos Rijssen-Holten. Jaarrapport 2015 Stichting Philippos Rijssen-Holten Jaarrapport 2015 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 1.1. Opdracht 3 1.2. Algemeen 4 2. Jaarverslag bestuur 5 3. Jaarrekening over 2015 3.1. Balans per 31 december 2015 9 3.2.

Nadere informatie

Nederlandse Hypofyse Stichting gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

Nederlandse Hypofyse Stichting gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 Nederlandse Hypofyse Stichting gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 van Stichting Kuychi

Jaarrekening 2016 van Stichting Kuychi Jaarrekening van Stichting Kuychi Statutaire vestigingsplaats: Eindhoven Adres: Den Hof 84 5582 JZ Waalre Dossiernummer bij het Handelsregister Kamer van Koophandel: 17156991 Inhoudsopgave Balans per 31

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting FOAM Friends Keizersgracht DS AMSTERDAM

Jaarrekening Stichting FOAM Friends Keizersgracht DS AMSTERDAM Jaarrekening 2017 Stichting FOAM Friends Keizersgracht 609 1017 DS AMSTERDAM Stichting FOAM Friends JAARVERSLAG 2017 Stichting FOAM Friends 1. Inhoudsopgave Pagina Jaarverslag Directieverslag 2 Jaarrekening

Nadere informatie

Stichting Love Revolution

Stichting Love Revolution Stichting Love Revolution Stichting Love Revolution Egellaan 6 3903 CP Veenendaal T: 06-43213231 E: info@stichtingloverevolution.nl KvK: 68394241 RSIN: 857421955 24 juni 2019 Inhoudsopgave 1. Algemeen...

Nadere informatie

Stichting Goeie Hoop Ederveen

Stichting Goeie Hoop Ederveen Stichting Goeie Hoop Ederveen Jaarrekening 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Algemeen 3 2. Jaarrekening 2014 2.1 Balans per 31 december 2014 4 2.2 Staat van baten en lasten over 2014 6 2.3 Grondslagen financiële verslaggeving

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 van Stichting Kuychi

Jaarrekening 2015 van Stichting Kuychi Jaarrekening van Stichting Kuychi Statutaire vestigingsplaats: Waalre Adres: Den Hof 84 5582 JZ Waalre Inhoudsopgave Balans per 31 december 3 Staat van baten en lasten over 5 Doelstellingen van de stichting

Nadere informatie

Stichting Huis van Belle TE UTRECHT. Rapport inzake 2014

Stichting Huis van Belle TE UTRECHT. Rapport inzake 2014 Stichting Huis van Belle TE UTRECHT Rapport inzake 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSRAPPORT 1 Algemeen 2 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2014 4 2 Winst-en-verliesrekening over 2014 5 3 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Jaarrekening. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Toelichting bij de jaarrekening 4

Inhoudsopgave. Jaarrekening. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Toelichting bij de jaarrekening 4 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2018 2 Staat van baten en lasten over 2018 3 Toelichting bij de jaarrekening 4 Pagina 1 Balans per 31 december 2018 (na resultaatbestemming) Activa

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Stichting Reformatorische Peuterspeelzaal De Benjamin. Pagina

INHOUDSOPGAVE. Stichting Reformatorische Peuterspeelzaal De Benjamin. Pagina JAARVERSLAG 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina Woord vooraf 3 De Peuterspeelzaal De Benjamin in grote lijnen 4 Balans 6 Exploitatierekening 7 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 8 Toelichting jaarrekening

Nadere informatie

Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Stichting FC Utrecht Maatschappelijk. Jaarrekening 2014

Stichting FC Utrecht Maatschappelijk. Jaarrekening 2014 Stichting FC Utrecht Maatschappelijk Jaarrekening 2014 Verslag van bestuur Het bestuur van de Stichting FC Utrecht maatschappelijk biedt hierbij haar jaarrekening aan voor het boekjaar dat geëindigd is

Nadere informatie

F I N A N C I E E L J A A R V E R S L A G 2017 STICHTING VRIENDEN HOSPICE ENSCHEDE

F I N A N C I E E L J A A R V E R S L A G 2017 STICHTING VRIENDEN HOSPICE ENSCHEDE F I N A N C I E E L J A A R V E R S L A G 2017 van STICHTING VRIENDEN HOSPICE ENSCHEDE INHOUDSOPGAVE Jaarrekening 2017 Algemeen 3 Balans per 31-12-2017 4 Grondslagen voor de waardering van Activa en Passiva

Nadere informatie

JAARREKENING STICHTING HART VOOR HONGARIJE. Unastrat AZ NIEUWERKERK

JAARREKENING STICHTING HART VOOR HONGARIJE. Unastrat AZ NIEUWERKERK JAARREKENING 2015 STICHTING HART VOOR HONGARIJE Unastrat 46 4306 AZ NIEUWERKERK www.hartvoorhongarije.nl Balans Stichting Hart voor Hongarije 31 december 2015 31 december 2014 ACTIVA Vlottende activa Debiteuren

Nadere informatie

Stichting Impact World Tour

Stichting Impact World Tour Stichting Impact World Tour te Bleskensgraaf Rapport inzake de jaarrekening 2017 Inhoudsopgave Jaarrekening Pagina Verslag over 2017 2 Balans per 31 december 2017 3 Staat van Baten en Lasten over 2017

Nadere informatie

Jaarrekening 2009. van Stichting Hester. Statutaire vestigingsplaats: Den Haag Adres: Sportlaan 882 2566 NB Den Haag

Jaarrekening 2009. van Stichting Hester. Statutaire vestigingsplaats: Den Haag Adres: Sportlaan 882 2566 NB Den Haag 1 Jaarrekening 2009 van Stichting Hester Statutaire vestigingsplaats: Den Haag Adres: Sportlaan 882 2566 NB Den Haag 2 Balans per 31 december 2009 A c t i v a Vlottende activa Vorderingen 851 7.365 Liquide

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG

FINANCIEEL JAARVERSLAG FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 STICHTING KUNSTEN OP STRAAT FINANCIEEL VERSLAG 2016 GRONDSLAGEN VOOR WAARDERING EN RESULTAATBEPALING ALGEMEEN Het financieel verslag is opgesteld met inachtneming van in Nederland

Nadere informatie

Willem Meindert de Hoop Stichting Huizen

Willem Meindert de Hoop Stichting Huizen Huizen Boekjaar 2017 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2017 2 Staat van baten en lasten over 2017 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Toelichting op de balans per

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten Financieel verslag Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten over 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina Financieel verslag Balans per 31 december 2013 1 Staat van baten en lasten over 2013 3 Grondslagen

Nadere informatie

Financieel verslag Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur Tilburg te Tilburg

Financieel verslag Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur Tilburg te Tilburg Financieel verslag 2018 Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur Tilburg te Tilburg Inhoud Jaarverslag van het bestuur 3 Verslag van de activiteiten 4 Gegevens van de rechtspersoon 5 Jaarrekening 6 Balans

Nadere informatie

Jaarrekening Bridgeman Foundation Zwolle

Jaarrekening Bridgeman Foundation Zwolle Jaarrekening 2017 Zwolle Inhoudsopgave Jaarrekening Balans per 31 december Staat van baten en lasten Algemene toelichting Grondslagen voor de waardering van activa en passiva Grondslagen voor de staat

Nadere informatie