Beste dorpsgenoten. De Redactie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beste dorpsgenoten. De Redactie"

Transcriptie

1 Beste dorpsgenoten Met deze uitgave van de Foestrumer is 2015 alweer bijna ten einde, de kerstdagen en oud en nieuw staan voor de deur, een tijd die voor ons allen anders zal worden beleefd, de een kijkt terug op een droevig jaar, terwijl de ander terug ziet op een vreugdevol jaar. Ieder gaat met zijn eigen gevoelens het nieuwe jaar in, en zal op zijn of haar manier terug kijken op Dit geldt niet alleen voor ons allen persoonlijk, maar geldt ook voor alle clubs en verenigingen van ons dorp, ook zijn gaan weer met vol enthousiasme diverse dingen in ons dorp organiseren, waarvan u ook nu weer de details kunt lezen in deze uitgave van de Foestrumer, en natuurlijk wat ze de afgelopen maanden weer hebben georganiseerd. Het oude en het nieuwe nieuws, het komt allemaal aan bod in deze uitgave van de Foestrumer. Ook onze adverteerders bevelen we van harte bij u aan, daar zonder hun steun uw eigen dorpskrant niet kan bestaan, en we hopen dat we het komende jaar weer een beroep op hun mogen doen, door de steun van een advertentie in de Foestrumer. Namens alle lezers van de Foestrumer alvast bedankt. Meer nieuws op de valreep van 2015 is er van redactie zijde niet te melden, behoudens u allen hele Prettige Kerstdagen en een gezellige en gezonde jaar wisseling toewensen, waar u het ook mag vieren. En natuurlijk wensen we u ook deze keer weer veel lees plezier met deze uitgave van uw eigen Foestrumer. De Redactie

2 Agenda December: 18 Bingo in de Tredder, aanvang 20:00 uur 19 Efkes nei de Tredder, van 17:00 tot 20:00 uur 20 Kerstconcert de Bazuin, aanvang 19:30 uur in N.H. kerk 29 Bios in de Tredder, aanvang16:00 uur. 29 Oliebollenactie van WTOC, vanaf 17:00 uur Januari: 2 Mixtoernooi en Nieuwjaarsreceptie WTOC 12 Foestrum in beeld, aanvang half acht 21 Ledenvergadering Feestcommissie Februari: 5 Heimwee nei Hurdegaryp 9 Foestrum in beeld, aanvang half acht Maart: 1 Spelletjes-/instuifmiddag gymvereniging SVS 8 Foestrum in beeld, aanvang half acht 11,12 Blijspul De Goate van tonielferiening De Bunte Hûn 29 Ledenvergadering Plaatselijk Belang April: 5 Foestrum in beeld, aanvang half acht? Boomplantdag Augustus: 25 t/m 28 Dorpsfeest Westergeest

3 Geboren: September 18 Bonne Aan Bekkema, zoon van Alexander en Tiny Bekkema Overleden: Oktober 30 Sikke Dijkstra, 68 jaar December 4 Sjoerdje van der Wal-Kootstra, 77 jaar. Plaatselijk Belang Triemen 75 jaar: Zaterdag 24 oktober is er een delegatie van Plaatselijk Belang naar de feestelijke bijeenkomst Triemen 75 jaar geweest. Samen met Doarpsbelang Oudwoude hebben we een passend cadeau overhandigd. Groot overleg met alle Plaatselijke Belangen en de gemeenteraad: Op 18 november hebben we weer de jaarlijkse bijeenkomst gehad met alle Plaatselijke Belangen van Kollumerland. Dit i.c.m. met een afvaardiging van de gemeenteraadsleden. Dit jaar werd het gehouden in dorpshuis De Trije Doarpen in Kollumerzwaag. Op deze avond werd gesproken over allerlei uiteenlopende onderwerpen die in de dorpen spelen. Altijd nuttige bijeenkomsten omdat je dan o.a. weet hoe ze in andere dorpen met bepaalde vraagstukken om gaan. Uiteraard wordt dat moment aangegrepen gezamenlijk de politiek duidelijk te maken wat er in de dorpen speelt en wat er eventueel aan gedaan kan worden.

4 AED training: Dinsdag 17 en maandag 23 november werd in MFC De Tredder weer de herhalingstraining georganiseerd voor de AED- (Automatische Externe Defibrillator) / reanimatievrijwilligers uit Westergeest en Triemen. Door het grote aantal van bijna 40 vrijwilligers uit beide dorpen was het noodzakelijk de training over meerdere avonden te verspreiden. Nadat eerst ter plaatse van het AED apparaat in Westergeest werd geoefend hoe de kast open gedaan moet worden werd daarna in De Tredder uitgelegd hoe de procedure in het geval van een oproep vanuit de centrale meldkamer in z n werk gaat. Ook werd er aan de vrijwilligers uitgelegd hoe de nieuwe app van hartslagnu.nl werkt. Daarmee is het mogelijk dat vrijwilligers op elke locatie in Nederland oproepbaar zijn. Maar ook werd gesproken over nazorg in de vorm van slachtofferhulp voor vrijwilligers die een reanimatie gedaan hebben. Na een korte pauze werd het reanimeren en het gebruik van het AED apparaat op reanimatiepoppen geoefend. Ook werd geoefend hoe kleine kinderen en baby s gereanimeerd moeten worden. Nu maar hopen dat de geoefende handelingen niet meer in de praktijk hoeven te worden gebracht.

5 Ljeppershiem: Op dit moment zijn er geen gegadigden die het Ljeppershiem willen exploiteren. Er zal nog een onderhoud met de gemeente plaatsvinden. De vermoedelijke uitkomst hiervan zal zijn dat het terrein te koop wordt aangeboden via een makelaar of dat op een andere wijze tot verkoop wordt overgegaan. Dit betekent dat er waarschijnlijk geen recreatie bestemming op het Ljeppershiem meer zal zijn, maar het terrein een andere invulling zal krijgen. Wel zal er een stukje van het terrein voor het dorp over blijven zoals destijds bij de overdracht naar de gemeente is afgesproken. Als er nog belangstellenden voor aankoop zijn dan kunnen ze contact opnemen met de gemeente. Ook kan er informatie verkregen worden bij Wierd Kooistra. Woningbouw: Er bestaat nog steeds de mogelijkheid om woningbouw te realiseren op het voormalig sportterrein aan de Van Teijenswei achter de Woarven. De gemeente kan de eventuele kopers/bouwers de nodige informatie geven. Maar u kunt desgewenst ook de nodige informatie via Plaatselijk Belang krijgen. Informatiebord: Momenteel wordt er i.c.m. de feestcommissie, de culturele commissie en het dorpshuis de mogelijkheid onderzocht voor het plaatsen van een informatie bord. U moet dan denken aan een bord waar mededelingen op gedaan kunnen worden door verenigingen uit het dorp d.m.v. aanplakbiljetten en/of posters. De locatie die we op het oog hebben is het terreintje op de hoek van de Van Teijenswei en de Kalkhúswei. Vernielingen fotobordjes: Rondom in het dorp staan zoals u weet vele bordjes met oude foto s waarop een stukje geschiedenis van Westergeest staat afgebeeld. Een heel mooi initiatief waarbij diverse vrijwilligers enorm veel tijd in hebben gestoken om dit voor elkaar te maken.

6 Nu blijkt dat er intussen enkele bordjes vernield zijn. Erg jammer want dit is een mooie verrijking voor het dorp en het zou mooi zijn dat ze zo lang mogelijk in goede staat blijven staan. Ziet u een vernield bordje neem dan even contact op met Hein Adema, of breng het bordje bij hem langs, dan wordt deze weer hersteld en terug geplaatst. Dorpsvlag: Er bestaat nog steeds de mogelijkheid een dorpsvlag te bestellen. Heeft u belangstelling, geef het even door via plaatselijkbelang@westergeest.net. Kerstochtendzang: Als het weer het toelaat wordt er ook weer op 1 e kerstdag s morgens vroeg een rondgang door het dorp gedaan door enkele leden van de muziekvereniging De Bazuin aangevuld met zangers en zangeressen uit het dorp. Als je denkt: Hier had ik ook wel eens aan mee willen doen., dan is dat uiteraard geen enkel probleem. Neem dan direct je buurvrouw / buurman / zoon / dochter / vader of je moeder mee. Het is altijd hartstikke gezellig. Voor muziek en tekst wordt gezorgd. Je moet dan om 6.00 uur bij Durk Bijlstra op het erf aanwezig zijn van waar de rondgang start. Wie weet krijg je na rondgang ook nog een lekker kerstontbijt aangeboden. Algemene Ledenvergadering: Op 29 maart wordt de Algemene Ledenvergadering gehouden. Hier komen de diverse onderwerpen die spelen in het dorp weer aan de orde. Uiteraard ontvangt u nog een uitnodiging met agenda in de brievenbus.

7 Boomplantdag: In april volgend jaar wordt weer de jaarlijkse boomplantdag gehouden. Voor elk kind die het afgelopen jaar in Westergeest is geboren willen we graag een boom planten. We proberen de geboortes in Westergeest zo goed mogelijk bij te houden, maar geen kinderen vergeten. Geef je daarom, als je dit nog niet hebt gedaan, even op bij Plaatselijk Belang. Dit kan of bij één van de bestuursleden. T.z.t. krijgen jullie dan een uitnodiging. De exacte datum zal binnenkort op de internetpagina worden gezet. BoemTheater Misschien weet u het, misschien ook niet. Maar Westergeest heeft haar eigen theaterschool voor kinderen en jongeren. Twee jaar geleden begon Westergeester Eline de Vries met een klein groepje kinderen (12) met de theater/toneellessen. Ook maakten ze toen hun eerste theatervoorstelling Alice in Wonderland, wat in juni 2014 speelde. Vorig jaar had de groep al uitbreiding en maakten ze drie theatervoorstellingen op het straatfestival: Frozen 2.0 (in het weiland), De zelfstandige prinsessen (bij de dobber) en De bus vol leegte (de voorstelling in de bus). Dit jaar startte BoemTheater weer met een nieuwe seizoen, meer dan 40 kinderen en jongeren uit Westergeest en omstreken tussen de 6 en 16 jaar volgden les. De lessen waren wekelijks te volgen op vrijdagmiddag en zaterdagmiddag, zaterdagavond 21 november sloten ze het eerste deel van het seizoen af met een presentatieavond. Maar ze zitten niet stil, want in januari gaan ze weer van start met repetities voor een nieuwe theatervoorstelling; KO-Operaasje.

8 De nieuwe theatervoorstelling KO-Operaasje van BoemTheater gaat eind mei begin juni (twee weekenden) spelen op locatie de Hammerslag te Westergeest. Het wordt een bijzondere productie, meer informatie hierover volgt in de volgende Foestrumer. Lijkt het je leuk om mee te helpen achter de schermen? Of te helpen bij de voorstellingen zelf? Mail dan naar Meer informatie over BoemTheater is te vinden op of volg ons op facebook In maart 2016 start BoemTheater ook een leslocatie in Burgum. Gouden Gurbe Eline de Vries uit Westergeest heeft de Gouden Gurbe in Sneek in ontvangst mogen nemen in de categorie beste hoofdrol. Eline de Vries vertolkte Anne in het Iepenloftspul it deiboek fan Anne Frank. Tevens heeft dit iepenloftstuk de publieksprijs gewonnen. It deiboek fan Anne Frank kreeg een Gouden Gurbe voor de beste hoofdrol, van Eline de Vries, en de publieksprijs, de enige van de zes Gurbes die niet door de jury wordt toegekend, maar door de bezoekers. De jury over Eline de Vries: Eline de Vries overtuigt als de levenslustige puber die in een situatie is beland waarin zij zich aan alle kanten ingeperkt voelt. Vrolijk, bozig, opstandig en dromend van een onzekere toekomst als schrijfster/journaliste. In die achtbaan van emoties vindt Eline haar weg.

9 Bazuinklanken Admiraliteitsdagen Op 4,5,6 September waren de admiraliteitsdagen. Aan het muziekspektakel op de vrijdagavond hebben wij samen mogen werken met nog heel veel muzikanten. Om zeven uur hebben in de stad Dokkum gespeeld. Vanaf een uur of half 9 begon het muziekspektakel. Hierbij zaten vele muzikanten op de boten in het water. Ons ploegje zat vlakbij het podium, een prachtig plekje. Hiermee hebben wij een mooie bijdrage kunnen leveren voor de Night of the Praams. Kleintje dorpsfeest Triemen. Op 25 oktober werd in de Triemen het 75 jarig bestaan van de Triemen gevierd. Bij binnenkomst mochten we de mensen ontvangen met onze muzikale klanken.

10 Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Op 13 en 14 November werden de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Utrecht gehouden. Eens per twee jaar gaan we naar de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Dit jaar werd het verplichte stuk Beecher Variations van Stephan Bulla gespeeld. We zijn met zijn allen in de bus richting Utrecht vertrokken. Met een goede sfeer en veel zenuwen hebben we een leuke dag in Utrecht mogen meemaken. Met negen bands in onze divisie hebben we mooie punten behaald. Met een tevreden gevoel hebben we 84 punten behaald, dit werd beloond met een vijfde plaats. Kerstconcert Op 20 December organiseren we ons jaarlijks kerstconcert. Dit concert wordt gehouden in de Hervormde kerk te westergeest en begint om Op deze avond zullen ook onze jeugdleerlingen een aantal stukjes laten horen. Komt allen. Met Kerstnacht zult u ons kunnen horen tijdens de kerstnachtdienst. Op eerste kerstdag kunt u `s morgens vroeg gewekt worden door verschillende kerstliederen. Culturele Commissie Op dinsdag 29 december om 16:00 uur is er Bios in de Tredder. Er wordt een leuke film gedraaid voor alle leeftijden Entree: 2 euro p.p. Foestrum in beeld Als u deze foestrumer onder ogen krijgt, zijn er al weer vele foto s gepresenteerd in de Tredder. We zijn met zijn allen een inventarisatie begonnen van noodwoningen/ woonwagens, die in Westergeest hebben gestaan.

11 Onderstaande foto is de noodwoning van Jappie en Tetsje van der Werff, die heeft gestaan naast de woning van de familie Stinissen aan de Trekweg. De kerk van Westergeest is zichtbaar op de achtergrond. Ook van de noodwoning van Roel en Afke Nicolai en de noodwoning achter de woning van Jan en Tjimkje Huisman zijn inmiddels foto s ingeleverd. We zijn nog op zoek naar foto s van de volgende adressen: naar foto s van o.a. noodwoningen/ woonwagens, die op de volgende adressen hebben gestaan: Eelke Meinertswei 7a, Eelke Meinertswei 3, twee maal Aan de Trekweg bij het paadje langs de Trekvaart, Kertiersreed 3, Kalkhúswei 20 en 26, Bréwei 2 en op het hoge stuk land aan de Kollenswei. Ben je nog niet op een fotoavond aanwezig geweest, kom dan ook eens langs, want zoals u aan onderstaande foto kunt zien, is de sfeer er prima. Sipke Sloot vertelt hier, hoe hij het zwemmen geleerd heeft. Hij werd meegenomen naar het midden van het kanaal en kreeg toen de opdracht: En no sjen ast oan de kant komst.

12 We ontvangen nog steeds prachtige foto s. Op deze foto staan Kees en Minke Laverman voor hun woning aan de Kertiersreed. Heeft u ook nog mooie oude foto s, breng ze bij Jantsje Wiersma, E. Meinertswei 11, of bij Ulbe de Jong of Derk van der Kloet. Ze worden ingescand en dan krijgt u ze zsm terug.

13 WTOC voetbal vereniging Westergeest Triemen Oudwoude Combinatie. Ledenvergadering 28 september 2015: Sjoerd Dijkstra neemt afscheid van het bestuur Op de Ledenvergadering van 28 september 2015 heeft Sjoerd F. Dijkstra afscheid genomen van het bestuur van WTOC na 24 jaar bestuurslid geweest te zijn. Van het bestuur kreeg Sjoerd een aandenken en een prachtig bos bloemen. Tevens werd hij benoemd tot lid van verdienste. Henk de Vries 25 jaar spelend lid Tijdens deze Ledenvergadering werd ook Henk de Vries in het zonnetje gezet. Hij kreeg een aandenken en een prachtig bos bloemen, omdat hij 25 jaar achtereen spelend lid is geweest bij WTOC.

14 Pub quiz en Oktoberfest. In september werd er door de Activiteiten Commissie een PubQuiz gehouden, er werd flink maar sportief gestreden. Wie had de meeste antwoorden goed? Het werd een gezellige avond en zeker voor herhaling vatbaar. Op zaterdag 24 oktober 2015 was er een heus Oktoberfest in de kantine. Dit werd ook georganiseerd door de Activiteiten Commissie. Ze hadden de kantine mooi aangekleed in Duitse stijl. Er werden diverse hilarische spellen gespeeld, er werd volop genoten door de aanwezigen. Ook werden er prijzen voor de mooiste uitdossing uitgereikt. Al met al een geslaagde avond. Ontbijt voor scheidsrechters WTOC Van zaterdag 3 tot en met zondag 11 oktober 2015 is het de Week van de Scheidsrechter. Het uitspreken van waardering naar de scheidsrechters staat deze week centraal. Want de bijna scheidsrechters maken het mede mogelijk dat zo veel voetballers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten! Bij WTOC deed men dat 10 oktober 2015 in de vorm van het aanbieden van een heerlijk ontbijt, waar gretig gebruik van werd gemaakt. De scheidsrechters van WTOC werden allen hartelijk bedankt voor hun inzet.

15 Bouw/renovatie update. Ondertussen is het nieuwe ballenhok/opslag en behandelkamer (massageruimte) gereed. De laatste zaken buiten moeten nog wat worden opgeruimd. We zijn zeer trots op het resultaat! Dank aan de vele vrijwilligers die hun steentje hebben bijgedragen De volgende uitdaging is om enkele douches te maken in de oude behandelkamer (massageruimte). Dan kunnen de meiden uit de gemengde teams straks ook fatsoenlijk douchen en houden de scheidsrechters hun kleedruimte voor hun zelf. Als dat gereed is wordt het tijd om te kijken wat we met de oude koffieverkoophoek buiten doen. Opknappen, afbreken of er een buitenberging van maken. Ideeën zijn welkom

16 Presentatie nieuwe website WTOC De nieuwe website van WTOC is gepresenteerd door Geoffry Hoiting tijdens de ledenvergadering. De komende weken moet de website nog verder gevuld worden. We hopen in de winterstop over te kunnen gaan op de nieuwe website. De site is te vinden op De oude website blijft in de lucht en zal dan als archief kunnen worden geraadpleegd. Voetbalnieuws: De competitie is op het moment van schrijven nog volop bezig. Nog enkele weken te gaan tot de winterstop. WTOC heren 1 is op dit moment koploper in de 4 e klas, de 1 e periode titel ging helaas net aan hun neus voorbij. De ST WTOC/VVZ VR1 heeft wisselende resultaten, ze staan in de middenmoot maar willen bovenin meedraaien, dat moet ook wel kunnen maar ben je ook wat geluk nodig. WTOC heren 2 staat in de staart van de middenmoot, het wordt weer tijd om punten te pakken. WTOC VR 2 speelde 3 keer op een vrijdagavond een 7x7 toernooi en zijn Herfst Kampioen geworden. Een topprestatie! En natuurlijk een lekker feestje gevierd na de laatste voetbalavond.

17 WTOC 3 speelt zo nu en dan een topwedstrijd en dan weer eens wat minder, ze doen lekker mee in de competitie. En zoals het hoort is de 3 e helft altijd goed. De resultaten van de jeugdteams in de competitie zijn wisselend maar in ieder geval spannend, misschien komen er nog herfstkampioenen. Alleen de D pupillen spelen nog in de beker De andere teams zijn ondertussen uitgeschakeld. Nieuw bij de jeugd is een MP (minipupillen) 4x4 team, er zijn voor deze jonge voetballers speciale kleine goals aangeschaft. We hopen dat ze er veel speelplezier aan beleven. Zaalvoetbal FVVK Het zaalvoetbal seizoen 2015/2016 georganiseerd door de Federatie Voetbal Verenigingen Kollumerland (FVVK) staat weer op het punt van het beginnen. Voor de 27 e maal is het bestuur van de FVVK er in geslaagd om een aantrekkelijk zaalvoetbal programma voor onze jeugdspelers te organiseren. De voorgaande 26 edities zijn bijzonder succesvol verlopen en dat is toch iets waar wij met gepaste trots op terug kijken. Op deze manier blijven ook tijdens de winterstop onze jeugdspelers actief bij het voetbal betrokken en kunnen zij in de zaal met name hun technische vaardigheden verbeteren. Als bestuur van de FVVK zijn we erg tevreden over de goede samenwerking en medewerking van onze vier voetbal verenigingen in de gemeente Kollumerland ca. dit is de basis voor een succesvol FVVK seizoen. Natuurlijk is hierbij ook een woord van dank verschuldigd aan onze hoofdsponsor Health2Work en de vele andere advertentie sponsors in ons programmaboekje. Zonder hun financiële steun is het onmogelijk om dit evenement te organiseren. We hopen dat u als leider, ouder, supporter en speler veel plezier zult beleven aan dit toernooi en dat wij u geregeld in Kollum of Kollumerzwaag mogen begroeten. Uw bezoek zal zeker een stimulans zijn voor onze jonge voetballers en voetbalsters. Jelle Boerema, Voorzitter FVVK.

18 AGENDA WTOC: Oliebollenactie: verkoop Huis aan Huis in Westergeest Triemen en Oudwoude tbv WTOC op dinsdag 29 december vanaf uur. Mixtoernooi dames/heren supporters/leden/vrijwilligers vd Bijhal Kollum van tot uur, opgave in de kantine. Nieuwjaarsreceptie WTOC en club van Honderd zaterdag 2 januari vanaf uur. Milieutips van uw Voetbalclub: Oud frituurolie en Vet kan worden ingeleverd in de gele container bij de kantine WTOC. Er staat ook een olievat voor losse frituurolie, hierin kan men allen de olie legen en de emmer of fles weer mee naar huis nemen. Opbrengst is voor WTOC. Oude kleding/schoenen/stoffen kun je (mits goed verpakt) inleveren in de kledingcontainer. Deze staat nu nog bij de kantine maar zal worden verplaatst naar de hoek Jan Binneswei/ Wygeast/ Eysmastrjitte, bij de glasbak, TNT postbus en Leugenbank. De opbrengst zal voor een deel zal ten goede komen aan WTOC. Nieuwe leden, jong of oud, zijn natuurlijk altijd welkom, kijk voor meer info op de website of neem contact op met secretaris Wiebe de Boer, Oudwoude. Standen, foto s en andere nieuwtjes van onze voetbalclub zijn te volgen op onze website en op facebook: V.V.WTOC (openbare groep) even liken en op twitter :@vvwtoc. Namens WTOC, Wiebe de Boer (secr.).

19 Computercursus in de Tredder Verdwijnt de blauwe envelop werkelijk? De Tredder heeft een oplossing. Er zijn mogelijkheden om een computercursus te gaan volgen in de Tredder. De inschrijving is vanaf nu mogelijk, door even te bellen met Jantsje Wiersma (tel ). Cursus is niet aan leeftijd gebonden. Graag opgeven voor 19 december. De volgende cursussen kan men zich voor inschrijven: Windows 8.1 ( 8 lessen), internet en , mappenbeheer, facebook en/of fotobewerking (Picasa). Laptops kan voor gezorgd worden of men neemt zijn eigen laptop mee. Heel duidelijk beschreven boeken worden bij de cursus geleverd. De kosten voor 8 lessen zijn 85 euro, incl. lesboek. Mappenbeheer/Facebook/ Fotoboek maken 45,00 Al 2 aanmeldingen We hebben al twee belangstellenden voor een cursus Windows 7 / 8.1. Wie voegt zich bij deze dames, zodat er een groepje van minimaal 5 a 6 personen gevormd kan worden en de cursus door kan gaan? Vanaf nu krijgt iedereen, die een Windows versie heeft, een melding op het scherm voor een gratis update mogelijkheid naar Windows 10, die 29 juli van start is gegaan. Mogelijk kan daar wat hulp bij nodig zijn. Het bestuur van de Tredder.

20 Feestcommissie WESTERGEEST - Zaterdagmiddag om uur arriveerde Sinterklaas met zijn pieten in Westergeest per kano. Op de reis naar Westergeest kreeg de stoomboot van Sinterklaas motor pech. Gelukkig wisten enkele pieten een snelle oplossing en moesten Sinterklaas en de zwarte pieten de laatste kilometers per kano afleggen. Bij aankomst in de haven werd Sinterklaas door vele kinderen met hun ouders opgewacht. Brassband de Bazuin uit Triemen Westergeest speelde mooie sinterklaas liederen die werden meegezongen door enkele pieten. De rondrit door het dorp naar mfc de Tredder werd gevolgd door de vele kinderen op de fietsen. In de Tredder werd er feest gevierd met de kinderen en werden er vele spelletjes gespeeld met de kinderen en de zwarte pieten. De kinderen verdienden hierbij hun pieten diploma.

21 Heimwee nei Hurdegaryp is terug! Na het succes op Oerol en in het eigen gebouw van Tryater, reist de voorstelling nu door Friesland. Met na afloop Café Heimwee, om het gevoel nog éven vast te houden... De geur van pas gemaaid gras, het geluksgevoel van slootjespringen, een liedje van BZN... Heimwee nei Hurdegaryp ontrafelt een verleden dat bestaat uit een warboel van herinneringen. Twee acteurs zetten alle zintuigen open, laten alle zekerheid los en verkennen de uiteinden van hun bewustzijn. Een nostalgische trip over verlangen naar een thuisgevoel, waarin werkelijkheid, herinneringen, dromen en illusies door elkaar lopen. De Foestrumer Froulje litte jim witte dat wy dizze foarstelling nei Westergeast helje. En wol op freed 5 Febrewaris 2016 yn M.F.C. De TREDDER om Nei de foarstelling kin jim noch neiprate yn Cafe Heimwee (foyer De Tredder) DJ Lourens en Eelco draaie dan op fersyk plaatsjes om yn de sfear fan de foarstelling te bliuwen. Hiel leuk!!

22 Gean der mar fan út dat it Gesellich wurd!!! Kaarten te krijen by Tryater.nl as op ús adres 14,00 euro p.p. Loekie as Sonja wolle it fansels ek wol foar jim regelje. Yn de seal is der plak foar 110 taskôgers..dus wachtsje net FOL=FOL Foestrumer Froulje, Alie, Lukketine, Nynke, Loekie en Sonja Enerzjy koöperaasje Westergeast Zoals u gezien heeft is er een kleine actie geweest van de EKW om een ieder er even aan te herinneren dat het misschien nu de tijd is om over te stappen naar de EKW. Deze actie was omdat het weer tegen het eind van het jaar loopt en dat is de periode wanneer er veel contracten aflopen. Op donderdag 19 november is er een inloopavond gehouden om mensen te laten zien of het interessant voor hen is om over te stappen en groene energie via ons af te nemen. Enkele voordelen hiervan zijn dat, als u o.a. al een tijd bij éénzelfde maatschappij uw energie afneemt, u hoogstwaarschijnlijk via ons goedkoper uit bent. Ook een voordeel is dat u groene energie afneemt welke lokaal opgewekt is. Dat betekent dat de geldstromen in de regio blijven en niet naar aandeelhouders in bijvoorbeeld het buitenland gaan. Tenslotte misschien wel het grootste voordeel is dat de EKW van elke aansluiting van stroom i.c.m. gas 75,- krijgt van de energiemaatschappij Noordelijk Lokaal Duurzaam. Op jaarbasis, met een mooi aantal leden, brengt dat een leuk bedrag op. De leden van de EKW (lees: de afnemers uit Westergeest, u dus)

23 beslissen vervolgens wat er met dat geld gaat gebeuren. Heeft u meer informatie of hulp nodig, kunt u contact met een van de bestuursleden opnemen. Dit kan via info.enerzjy@gmail.com. Maar ook is er meer informatie te vinden op westergeast, en Via onze internetpagina kunt u zich aanmelden, maar dat kan ook via het formulier dat u onlangs in uw brievenbus heeft ontvangen. IJsclub Oudwoude e.o. Hoewel er nu zomerse temperaturen zijn, is het bestuur al weer druk in de weer om de ijsbaan winter klaar te maken. Dit jaar is er weer veel werk verzet bij het clubgebouw aan de Simmerwei. Ook heeft het bestuur zich weer ingezet om het Fries kampioenschap kortebaan wedstrijden naar Oudwoude te krijgen. Inmiddels is bekend gemaakt tijdens de gewestelijke algemene ledenvergadering van de KNSB te Joure op dinsdag 17 november dat wij, mocht het ijs dik genoeg gaan worden de FK C-junioren korte baan jongens en meisjes mogen gaan organiseren. Hierbij gaan we dan ook een beroep op sponsoren en vrijwilligers doen. Intussen is onze droge worst actie de deuren in Oudwoude, Westergeest en de Triemen langs gegaan, alle vrijwilligers en kopers bedankt! Mocht er kunnen worden geschaatst, dan heeft het bestuur weer vele leuke en sportieve activiteiten zoals een schaatsclinic voor de jeugd, kinderdisco, prikslee wedstrijden en eventueel ijshockey wedstrijden. Bent u nog geen lid, dan kunt u dit altijd nog doen, voor 7,50 is het hele gezin(t/m 18 jaar) lid. Mochten er nog vragen zijn dan kunt u contact opnemen met: Jan de Boer of Het Bestuur

24 Foestrumers Fertelle! Tijdens de reünie 1250 jaar Westergeest kwam ik in gesprek met oudere oud-inwoners van ons dorp. Zij konden prachtige verhalen vertellen. Over Westergeest. Over inwoners van Foestrum. Of over mooie en bijzondere gebeurtenissen. Zo ontstond het idee om Foestrumers die te laten vertellen. Daar willen wij op 12 december aanstaande mee beginnen. Dan hopen wij met vier âld-westergeastmers rond de tafel te zitten. Twee mannen en twee vrouwen. Deze keer nog bij Heine en Froukje Steenstra aan huis. Met Derk Kloet die ook wil meehelpen. Anja Postma wil mooie [portret]foto s maken en schuift vanaf volgend jaar aan. Foestrumers Fertelle! De bedoeling is dat de âld Westergeastmers met elkaar gaan praten over vroeger. Samen herinneringen ophalen. Daarvoor neem ik foto s mee van ons dorp. Om herinneringen op te roepen. Én om de onbekenden op die foto s misschien een naam te geven. Omdat één van de âld Westergeastmers iemand herkent. Ondertussen draait de geluidsband mee. Zo n anderhalf uur lang. U ook? Want hebt u interessante verhalen te vertellen? Mooie herinneringen ophalen? Wilt u in gesprek met oudere oud-inwoners van Westergeest? Of kent u iemand die wij uit kunnen nodigen? Vertel het ons; samen maken wij dan onze dorpsgeschiedenis completer. Ybele Steenstra ysteenstra@versatel.nl

25 Gymnastiekvereniging S.V.S. Het einde van 2015 is in zicht en dat betekent dat het wedstrijdseizoen voor de turnsters en de acrogymnasten bijna van start gaat. De lessen staan dan momenteel ook in het teken van het oefenen van de wedstrijdoefeningen. De leden van de acrogym zullen hun oefeningen op 12 december al tonen in de gymzaal van Augustinusga. Daar wordt dan een onderlinge wedstrijd georganiseerd met een aantal verenigingen uit de buurt, om alvast enige wedstrijdervaring op te doen. Een mooi moment om te kijken waar de puntjes nog op de i moeten. In januari gaat dan het echte wedstrijdseizoen van start. De plaats en data van deze wedstrijden kunt u vinden op onze site. Op 6 november j.l. werd er een vriendjes- en vriendinnetjesles georganiseerd bij de peuter- en kleutergymnastiek. Helaas was de opkomst van vriendjes en vriendinnetjes niet heel groot. De groep is momenteel klein, dus voor het doen van spelletjes en het indelen in groepjes kunnen we nog wel wat jonge gymnasten gebruiken. Alle peuters en kleuters vanaf 3 jaar zijn welkom om op de vrijdagmiddag mee te komen gymmen. De eerste twee keer mag er vrijblijvend mee worden gedaan om te kijken of het iets voor je is. Dit laatste geldt overigens voor alle aangeboden gymlessen. De eerste week van november zijn we langs de deuren geweest met onze jaarlijkse koekactie. Een groot succes dankzij de inzet van onze leden! Leden bedankt voor jullie inzet en dorpsgenoten bedankt voor jullie steun! Naast de organisatorische zaken rondom het wedstrijdseizoen, wordt er ook dit seizoen weer een spelletjes-/ instuifmiddag georganiseerd in de voorjaarsvakantie. Op dinsdagmiddag 1 maart 2016 is iedereen weer welkom in de gymzaal van Oudwoude om hieraan mee te doen.

26 Meer details zijn te zijner tijd te vinden op onze site, maar noteer de datum vast in de agenda. Algemene informatie over de lessen en lidmaatschap is te vinden op of verkrijgbaar via Wij wensen een ieder alvast een goed uiteinde en een sportief 2016 toe! Gymvereniging SVS Peuterspeelzaal It Pjuttersplak Op de peuterspeelzaal hebben we het thema herfst net afgerond. We zijn met z n allen naar het bos in Veenklooster geweest. De hertjes voeren en paddenstoelen zoeken. We hebben een spinnenweb geborduurd en een mooi herfstblad gekleurd. Van een w. c. rolletje hebben we een paddenstoel gemaakt en met wasco een mooie herfstkleurplaat gekleurd. Niet alle knutselwerkjes gaan mee naar huis. Nadat ze enige tijd in de peuterspeelzaal hebben gehangen, gaan een aantal werkjes in een map. In deze map komen ook foto s van de uitstapjes, zoals naar het bos. Wanneer het kind de peuterspeelzaal verlaat, krijgt het deze map mee naar huis. Een mooi aandenken aan de tijd op de peuterspeelzaal. Een hersfstliedjes: Daar komen twee spinnetjes aan, kriebelkrabbel, kriebelkrabbel, kriebelkrabbel. De ene heet Piet, de andere Daan, kriebelkrabbel, kriebelkrabbel, kriebelkrabbel. Weg is Piet, weg is Daan. Daar komen ze, daar komen ze, daar komen ze weer aan. (hierbij maken we dan gebaren met onze handen als spinnetjes) Samen met de kinderen van groep 1 en 2 hebben we in de grote zaal lampion gelopen. Eerst samen liedjes zingen van Sint Maarten.

27 Dan kloppen op de verschillende deuren, totdat er ergens werd opengedaan. Na het zingen van een tweetal liedjes kregen alle kinderen een doosje rozijntjes. Natuurlijk liepen de kinderen met hun zelfgemaakte lampion. Dit was een egeltje. De stekels waren de vingers van hun handjes. Om en om was er een gekleurd handje en een geverfd handje opgeplakt. Nu sint maarten ook voorbij is, is de sinterklaastijd weer aangebroken. De kinderen kunnen zich verkleden als piet of sint en ook de knutselwerkjes en liedjes hebben het thema ; sinterklaas. De peuterspeelzaal is gevestigd in MFC De Tredder en is elke maandag- en woensdagochtend geopend van 8.30 uur uur. Peuterleidster is Masja Veenhuizen. Heeft u vragen, of wilt u eens langs komen, belt u dan met , het nummer van de peuterspeelzaal. Aanmelden kan via de website van sisa kinderopvang Samen eten Het project Samen eten is een succes gebleken. Per avond zaten we met gemiddeld 15 tot 20 mensen aan tafel. De meesten wilden er het volgende seizoen mee doorgaan. En dat gaan we doen. Voor de duidelijkheid het volgende: We komen in het winter seizoen, één keer per maand, in het Tiksel te Westergeest bij elkaar om daar samen te eten. Het gaat om eenvoudige betaalbare maaltijden. We doen het voor de gezelligheid en het gaat om het contact. Het is een initiatief vanuit kerkleden, maar het is niet specifiek bedoeld voor kerkleden.

28 Wie in Oudwoude, Westergeest, Triemen of Veenklooster woont en het leuk lijkt om mee te eten, kan zich opgeven. Het is van uur tot ongeveer uur. De kosten zijn 5,00 per persoon. Voor die prijs wordt er een maaltijd bedacht en gekookt. Het zal iedere keer een verrassing zijn. B.v. een lekkere maaltijdsoep met... of een stamppotje met... of iets anders. Voor het gemak vragen we om uw eigen soepkop, bord en bestek mee te nemen. De data zijn : Maand Datum opgave Datum maaltijd Plaats December 2015 Vóór zaterdag 5 Dinsdag 8 It Tiksel Januari 2016 Vóór zaterdag 16 dinsdag 19 It Tiksel Februari 2016 Vóór zaterdag 13 Dinsdag 16 It Tiksel Maart 2016 Vóór zaterdag 12 Dinsdag 15 It Tiksel Wilt u mee eten, dan kunt u zich opgeven: in Westergeest bij: Durk en Harmke Rekker-Lieuwes, E.Meinertswei 27, in de Triemen bij : Fré Bootsma, De Triemen 14, in Oudwoude bij : Elly Kuipers-Veenstra, Jan Binneswei 21,

29 Toneelvereniging De Bûnte Houn De toneelspelers zijn dit jaar aan lager wal geraakt. Het is ook moeilijk in deze maatschappij om het hoofd boven water te houden. We hebben nog maar twee mannelijke spelers in ons midden en deze hebben een zware kar te trekken. De ene is aan de alcohol, de andere zoekt zijn toevlucht in de drugs. Van de vijf vrouwelijke spelers heeft er één psychische problemen, moet de andere haar vege lijf verkopen om toch wat geld te verdienen. Gelukkig biedt Toos met hulp van Pien opvang, tenminste zolang de boze buurvrouw hier geen stokje voor steekt. We spelen dit jaar het eigentiidsk blijspul De Goate van Ton Davids, de fryske oersetting is fan Gerda van der Wijk. Elke woensdagavond wordt er met veel plezier geoefend. De inzet van de spelers en regisseur is net als vorig jaar groot en het stuk begint al vorm te krijgen. Na afloop is er een gezellige nazit met een borrel of een glas fris. Het mopke fan Jan, is er niet altijd meer, maar ja zoals al gezegd, de mannen hebben het zwaar dit jaar. Het toneelstuk kent uitgesproken karakters en komische verwikkelingen die we in een spetterende uitvoering graag aan u laten zien. Het stuk wordt opgevoerd op 11 en 12 maart 2016 in de Tredder te Westergeest en op 19 maart 2016 in de Nije Warf te Wouterswoude. Houdt alvast één van die datums vrij!

30 De vogelwacht Het eenden-hok is onlangs uit de dobbe gehaald en weer bij Niek van der Veen in de schuur gestald. Bij controle werden kapotte schaaldelen in het hokje gevonden, hierdoor mogen we aannemen dat eendenkuikens zijn uitgekomen. Inmiddels heeft de nestkastcommissie ook weer de nestkasten gecontroleerd en schoongemaakt. Van de 32 nestkasten, verspreid aangebracht in Westergeest en de Triemen was het resultaat als volgt; vijf succesvolle broedgevallen van de ringmus, zeven van de pimpelmees en vijf van de koolmees. In twee spechtkasten hebben spreeuwen in gebroed. Foto tijdens de nestkastcontrole Op maandag 7 december is de najaarsvergadering voor de leden in cafe Foestrum.

31 Op de agenda staan onder andere een verslag van de nazorg en nestkastcommissie, bestuursverkiezingen waarbij secretaris Jaap Adema en bestuurslid Jan Brouwer aftredend en herkiesbaar zijn. Voor en na de pauze wordt een film of diaserie getoond door Marten van Wijngaarden. Tijdens de pauze worden loten voor de afsluitende loterij verkocht. De vogelwacht wenst u een vogelrijk en gezond 2016 Facebookpagina: Fûgelwacht Westergeast / De Trieme Natuur- en landschapsbeheer door de vereniging Noardlike Fryske Wâlden Het landschap in Noordoost-Fryslân wordt onderhouden door ruim duizend betrokken leden van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden (NFW). Zo n 850 boeren en 200 particulieren in vijf gemeenten doen aan agrarisch natuur- en landschapsbeheer. Voor veel mensen zijn elzensingels en weidevogels in het land in onze regio vanzelfsprekend. Toch doen onze leden er veel moeite voor om het landschap van hectare mooi te houden en weilanden geschikt te maken voor vogels, zegt NFW-voorzitter Attje Meekma. Het merendeel van de boeren in Noordoost-Fryslân is aangesloten bij de vereniging NFW, een collectief van zes verenigingen voor natuur- en landschapsbeheer. De NFW-leden zorgen onder andere voor het beheer van 150 kilometer houtwallen en kilometer elzensingels. Daarnaast onderhouden ze honderden pingo s en dobben en staan ze

32 borg voor 600 hectare botanisch beheer en hectare collectief weidevogelbeheer. Coulisselandschap Het eeuwenoude cultuurlandschap van de Noardlike Fryske Wâlden wordt alom geroemd. Kenmerkend zijn de elzensingels, houtwallen en pingo s. Nergens in Europa is zo n buitengewoon mooi coulisselandschap bewaard gebleven. Rijen bomen met daaronder (bramen)struiken omzomen de weilanden. De diversiteit van de natuur is uniek. Er is een grote variatie aan boomsoorten en tussen de bomen leeft een groot aantal zang- en roofvogels, marterachtigen, reeën en andere dieren. Verder is het gebied rijk aan bijzondere kruiden, mossen, varens, grassen en struiken. Snoeien Het landschap heeft onderhoud nodig om ook in de toekomst een dichte begroeiing met voldoende variatie te behouden. Meekma: Dit is een taak die agrariërs oppakken. Het is noodzakelijk dat ze de elzensingels en boomwallen om de paar jaar snoeien. En eens in de 21 jaar is het nodig om een complete singel om te zagen zodat de kwaliteit van de begroeiing wordt verbeterd. Voor een boomwal is dat eens

33 per 25 jaar. De jaarlijkse beheeractiviteiten bestaan uit controle en onderhoud van de afrastering langs de singels en wallen en het snoeien van onder andere bramenstruiken. Weidevogels Weidevogels als de grutto, kievit, tureluur, veldleeuwerik en scholekster genieten ook bescherming van de NFW. De leden doen niet alleen aan nestbescherming en uitstel van maaien zodat jonge kuikens kunnen schuilen in lang gras, maar ze proberen er ook voor te zorgen dat het grondwaterpeil, de vegetatiesamenstelling en de voedselbeschikbaarheid op orde zijn. Ook met het creëren van plasdras bieden ze goede foerageerplekken voor weidevogels aan. Kruidenrijke percelen en randen trekken veel insecten en vervolgens ook weer vogels. Vergoeding De vereniging NFW werkt samen met betrokkenen in de streek aan een krachtige regionale economie en een aantrekkelijke woon- en werkomgeving. Ook het verbeteren van de milieukwaliteiten van het gebied staat bij ons hoog in het vaandel. De boeren in de regio hebben al veel bereikt. De Noardlike Fryske Wâlden is een mooi onderhouden gebied met veel natuurpracht. De bomenrijen vormen een natuurlijke handicap voor de agrarische bedrijven. Vaak zijn de kleine percelen slechts anderhalf tot twee hectare groot. Bovendien kost het onderhoud van de vele kilometers aan singels tijd en geld. Dit geldt ook voor het geschikt maken van het land voor weidevogels en het aanpassen van het maaibeleid. Via beheerovereenkomsten ontvangen de agrariërs een vergoeding voor het werk. Helaas staan die vergoedingen onder druk. We proberen te zorgen dat iedereen die aan natuur- en landschapsbeheer doet, er daadwerkelijk voor beloond wordt, besluit Meekma. Kijk voor meer informatie op of

34 DE TREDDER ORGANISEERT BINGO Vrijdag 18 november is er weer bingo voor jong & oud! Aanvang uur Er zijn 8 ronden voor 5,00 en een super ronde met geldprijzen voor 2,00 LET OP! Zaterdag 19 december kunnen we voor de laatste keer dit jaar nog Ekfes nei de Tredder Kom gezellig langs voor een hapje en een drankje! Wij zijn geopend van tot uur Tot dan!!

35 Út ús ferline Onze opa Wiltje Ebes Loonstra geb. 8 jan Westergeest in huis nr. 76a. Hij was een zoon van Ebe Wiltje LOONSTRA en Baukje Rudmers HUISMAN. Is er iemand die ons kan vertellen waar dit huisje staat of heeft gestaan? De vraag kwam via de SNEUPER bij mij binnen. Op het eerste gezicht een simpele vraag. Maar toch een vraag met venijn. Er bestaan immers geen overzichtslijsten met de huizingenummers omgezet naar huidige adressen. Huisnummering Het gebruik van huisnummers werd omstreeks 1808 voorgeschreven. Toen bepaalde Napoleon dat ieder gebouw een nummer moest hebben. In de jaren 1816/1817 werd er nog een keer omgenummerd. Na nog wat wijzigingen werd in de periode 1960/1965 de dorpsnummering omgezet in de nummering per straat. Familie LOONSTRA - HUISMAN Ebe Wiltje LOONSTRA [1824] trouwde in 1852 met Baukje Rudmers HUISMAN [ ]. Een jaar later kregen zij een zoon, Wiltje Ebbes. Één dag na zijn geboorte kwam de baby te overlijden op den zevenentwintigsten dag der maand april des middags ten twaalf ure, in de huizing nommer zes en zeventig a te Westergeest. We gaan er van uit dat de familie toen ook op dit adres woonde. Twee jaar later werd opa Wiltje Ebes geboren. Op 6 januari In 1858 overleed hun één week oude zoontje Rudmer. Volgens de overlijdensakte te Oudwoude.

36 In geval van overlijden was de zogenaamde burenplicht aan de orde. De zes naaste buren van de overledene waren verplicht om alles rondom het overlijden en de begrafenis te regelen. De twee directe buren gingen in het dorp leedzeggen en moesten aangifte van overlijden doen op het gemeentehuis in Kollum. Afmelden werd dat ook wel genoemd. Uiteraard ging dat met respect en werd het zondagse pak daarvoor aangetrokken. Toen de jonge Wiltje Ebes overleed werd afgemeld door Meindert Klazes de GROOT en Wijbe IJjes WESTRA. Via de overlijdensgegevens van deze mannen hoopte ik op het spoor te komen van huizing nommer zes en zeventig a te Westergeest. Maar deze insteek bracht mij niet verder. Ik kreeg uiteindelijk de indruk dat huizing nommer zes en zeventig a te Westergeest ergens in het kadastrale midden van Westergeest zou moeten staan. Mijn focus kwam op de Triemen te liggen. HISGIS. Voor iets heel anders gebruikte ik weer een keer HISGIS. Kadastergegevens uit Ik kreeg een ingeving om de kadastergegevens van het huidige Triemen te bekijken. En de overlijdensaktes van de toenmalige bewoners er naast te leggen. Met name de overlijdensaktes van rond Die geven m.i. een redelijke overtuiging dat de genoemde huizinge dezelfde zou kunnen zijn als de woning in HISGIS genoemd. Toen ik die onderzoeksrichting insloeg, boorde ik een voor mij onbekende combinatie aan waarmee ik bijgaand overzicht samenstelde. Twee maanden nadat de vraag via de SNEUPER bij mij binnen kwam, stuurde ik deze bevindingen naar de vragenstelster.

37 Zij en haar broer kunnen nu heel dicht bij de veronderstelde geboorteplaats van opa Wiltje Ebes komen. Overzicht huizingenummers Door de zoektocht naar het thuis van opa Wiltje Ebes kreeg ik ook beter zicht op de huizingenummers omgezet naar huidige adressen. Op mijn blog een overzicht van de huizingenummers naast de huidige adressen. De blog is gemakkelijk te openen met bijgaande QR-code. Ybele Steenstra Voor degenen, die niet over internet beschikken is hier de lijst van huizingenummers bijgevoegd. huizinge wijknummer huidige adres 12 Zwagerveen 30 A 49 A Eelke Meinertswei 18 Eelke Meinertswei b A Eelke Meinertswei 6 58 A Eelke Meinertswei 5 bron 1874, overlijdensakte Boukje Nauta + advertentie 1908, overlijdensakte Jacob Jacobs Hoogeboom 1904, overlijdensakte Tjitske Annes Westra 1912, overlijdensakte Klazina Alberdina Mastenbroek 1891, overlijdensakte Fokke Tjibbes Fokkema Van tijd tot tijd wordt deze tabel bijgewerkt alle aanvullingen zijn welkom, graag met bronvermelding.

38 huizinge wijknummer huidige adres bron 62 A Bumawei A Keatlingwier 70 A Keatlingwier 77 A Eelke Meinertswei A Boerderij Zwart 113 Fokkema s Pleats 120 Beintemawei B Zwagerveen 147 B Zwagerveen 148 B Zwagerveen 156 B Zwagerveen 160 B Zwagerveen 233 Beintemahûs 234 Beintemahûs 235 Beintemahûs 239 Wouddijk 1899, overlijdensakte Willem Andries Keuning 1886, overlijdensakte Aaltje de Boer 1888, overlijdensakte Trijntje Jilles Wiersma 1914, overlijdensakte Heine Wiebes de Bruin 1909, overlijdensakte Tjerk Reinders Spriensma 1851, overlijdensakte Sieger Everts van der Wiel 1821, overlijdensakte Johannes Meinderts Beintema 1890, overlijdensakte Nanne Folkerts Klazinga + advertentie 1898, overlijdensakte Luitzen Beerda + advertentie 1900, overlijdensakte Sjoerd W. va/d Veen i.r.t. advertentie uit , overlijdensakte Sierk Wietzes Veenstra + advertentie 1901, overlijdensakte Nieske Krol + advertentie 1868, overlijdensakte Minne Douwes Beintema + advertentie 1857, overlijdensakte Rienk Minnes Beintema 1856, overlijdensakte Jan Douwes Beintema 1860, overlijdensakte Pieter Jacobs Dijkstra + advertentie

39 Wensboom Deel 2 van de wensen van de wensboom Geluk voor iedereen Dat Westergeest nog lager blijft bestaan! Dat Westergeest lang mag voortbestaan Ik wens dat mijn oppas een dagje weg kan alleen. Hiske 1 miljoen euro Ik wens dat alle zieken beter worden Dat iedereen gezond leeft Als mensen beter worden De P halen Gezondheid Veel gezondheid voor iedereen Dat de takken konden praten Liefde voor alle mensen Ik wens dat ik een pony had Wij wensen dat ieder denkt: erger je niet, verwonder je slechts!.dat ik beppe mag worden van mijn kinderen! dat beppe weer beter wordt nog maar 1250 jaar erbij dat het mooi word Wij wensen iedereen een gelukkig en gezond 2015 Vrede en gezond zijn Sjoukje Gezondheid Vrede Dat mijn jongens een lieve leuke meid krijgen. Ik hoop op een gelukkig leven met Joke 25

Beste dorpsgenoten. De Redactie.

Beste dorpsgenoten. De Redactie. Beste dorpsgenoten. Het is weer september wanneer u deze uitgave van de Foestrumer onder ogen krijgt, de vakanties hebben we al weer ver achter ons gelaten ( we zijn al weer toe aan de volgende vakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief, December Beste leden, De laatste nieuwsbrief van dit jaar!

Nieuwsbrief, December Beste leden, De laatste nieuwsbrief van dit jaar! Nieuwsbrief, December 2018 Beste leden, De laatste nieuwsbrief van dit jaar! We kijken nog even terug naar de laatste activiteiten en zoals bekend was dit het laatste jaar van onze trainer Stephan. De

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Middels de korte nieuwsflitsen willen wij als bestuur jullie regelmatig op de hoogte brengen van wat er speelt in onze vereniging. Belangrijke en soms ook minder belangrijke, maar

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie

Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014

Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014 Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014 Als u dit leest, zijn we alweer ruim een maand onderweg in het nieuwe jaar 2014, waarbij we ons aan het begin van dit nieuwe jaar hebben afgevraagd wat dit

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl NIEUWSBRIEF November 2014 Inhoud Algemeen Huidige stand teams Activiteiten op de planning De Hunt Zaalvoetbaltoernooi Zaaltraining Activiteiten terugblik Penaltybokaal Grote Clubactie Aandachtspunten Introductie

Nadere informatie

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook?

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook? Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06 13572083 Info bulletin januari t/m april 2013 Op vrijdagavond 11 januari is er in de Veldschoppe voor alle kinderen van groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Beste Thialffer, Vakantie voorbij, volop genoten van de zon, zee,en strand. Dan heb je natuurlijk veel te vertellen. Heb je iets moois, leuk of speciaals meegemaakt, ben je op

Nadere informatie

Seizoensopening. Vrijwilligersavond. Clubkampioenschappen. Ledenactie. Maak kennis met Tennis. Wist je dat. Nieuwsbrief, Maart 2019.

Seizoensopening. Vrijwilligersavond. Clubkampioenschappen. Ledenactie. Maak kennis met Tennis. Wist je dat. Nieuwsbrief, Maart 2019. Nieuwsbrief, Maart 2019 Beste leden, Er is deze week ontzettend hard gewerkt om de banen klaar te krijgen. Hulp van jong en oud hebben er voor gezorgd dat de banen er tip top bij liggen en er vanaf maandag

Nadere informatie

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie.

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 45 8 november 2018 Nieuws Agenda 9 nov. : optreden Door Dik en Dun Zeist 10 nov. : Optreden Golden Oldies 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans(

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen Nieuwsbrief Vrije Tijd week 44 1 november 2018 Nieuws Agenda 3 nov. : Lunch in Zeist 6 nov. : Glamourgirls Zeist 9 nov. : optreden Door Dik en Dun Zeist 10 nov. : Optreden Golden Oldies 15 nov. : Afscheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015

Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015 Dorpshuis de Utwyk M. Smitstraat 27, 9072 AL Nij Altoenae. Tel (0518)402753 Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015 We staan weer voor een nieuw seizoen en als bestuur en activiteitencommissie kijken we

Nadere informatie

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de tiende nieuwsbrief van HCOIJ, de laatste van 2013. Boordevol leuke nieuwtjes, foto s, mededelingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC december 2014

Nieuwsbrief MTC december 2014 Nieuwsbrief MTC december 2014 Afscheid van een tennisvriend Op 8 december 2014 is helaas veel te vroeg, ons sympathieke en altijd vrolijke tennislid Fred Koster overleden. Wij bewaren mooie herinneringen

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Dag dames, Nu de zomer bijna voorbij is en het verenigingsleven overal weer gaat beginnen ontvangt u deze eerste nieuwsbrief van ons nieuwe verenigingsjaar, 2016-2017. Ik

Nadere informatie

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief.

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 46/47 15 november 2018 Nieuws Agenda 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans ( nieuw) 24 nov. : De Hongerige Klant (nieuw) 25 nov. : Voetbal FCU

Nadere informatie

Winterbraam

Winterbraam Winterbraam 2015 www.bvbramerland.nl Woordje vanuit het bestuur Input Braam Angelique Leenheers Haagakker 7 We zitten aan het einde van het jaar. We hebben er weer een mooi jaar op zitten met de buurtvereniging.

Nadere informatie

24 december 2016 nr. 30

24 december 2016 nr. 30 24 december 2016 nr. 30 De feestdagen staan voor de deur en het jaar 2016 loopt ten einde, tijd voor een laatste Nieuwsbrief. Het afgelopen kwartaal waren er diverse activiteiten. In deze Nieuwsbrief een

Nadere informatie

Voor nog meer informatie over onze school Jaargang 22 Vrijdag is het feest (door de Sintcommissie)

Voor nog meer informatie over onze school Jaargang 22 Vrijdag is het feest (door de Sintcommissie) Kijk óók op: www.terdoes.nl Voor nog meer informatie over onze school Of volg ons op Twitter onder terdoes Jaargang 22 Nummer 15 27-11-2015 Redactie: Kees Hagenaars Vrijdag is het feest (door de Sintcommissie)

Nadere informatie

Daarom nogmaals het spreekwoord koopt in de vreemde niet, wat eigen streek u biedt.

Daarom nogmaals het spreekwoord koopt in de vreemde niet, wat eigen streek u biedt. Beste dorpsgenoten, Wanneer deze uitgave van de Foestrumer bij u op de deurmat valt, is het bijna lente, we hebben de lange herfst achter ons gelaten, want zo mogen we het wel noemen de afgelopen maanden,

Nadere informatie

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni Seizoen 2013-2014 21 e jaargang nr. 17 23 mei 12 juni Agenda 8 juni Deadline aanleveren stukken nieuwsbrief (noviomagazine@gmail.com) 19 juni ALV Algemene Leden Vergadering 26 juni OPA: Hilde Boerboom,

Nadere informatie

Nieuws zieriks Aagje

Nieuws zieriks Aagje Nieuws zieriks Aagje ANBO AFDELING ZIERIKZEE Nieuwsbrief nummer 3 2014 augustus september - oktober Beste vrienden, leden van de ANBO, Nog eenmaal, en ik beloof U dat dit echt de laatste keer is, nog een

Nadere informatie

Er zijn enkele open plekken bij de Glamourgirls in Zeist. Elke eerste dinsdagavond van de maand Info en opgeven kan bij

Er zijn enkele open plekken bij de Glamourgirls in Zeist. Elke eerste dinsdagavond van de maand Info en opgeven kan bij Nieuwsbrief Vrije Tijd week 43 25 oktober 2018 Nieuws Agenda 26 okt. : Duitse avond Zeist 26 okt. : Themasoos: Boerensoos 27 okt. : workshop herfstdecoratie 3 nov. : Lunch in Zeist ( nieuw) 9 nov. : optreden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Tennisvereniging De Gouwen, jaargang 4, nummer 4

Nieuwsbrief Tennisvereniging De Gouwen, jaargang 4, nummer 4 Nieuwsbrief juli 2011 Van de voorzitter Beste leden, Het seizoen 2011 is halverwege, dat betekent dat veel leden druk bezig zijn met de open toernooien of genieten van hun vakantie. Voor de club is ons

Nadere informatie

De Buutpraat. Van alles. Nieuwsblad van openbare basisschool et Buut. Maandag 15 december. Tel. : / /

De Buutpraat. Van alles. Nieuwsblad van openbare basisschool et Buut. Maandag 15 december. Tel. : / / De Buutpraat Nieuwsblad van openbare basisschool et Buut Maandag 15 december 2014 Tel. : 075-6165701 / info@etbuut.nl / www.etbuut.nl Van alles De data op een rijtje Maandag 15 december Donderdag 18 december

Nadere informatie

Nieuwsbrief zwemvereniging Becha

Nieuwsbrief zwemvereniging Becha NUMMER 6 Nieuwsbrief zwemvereniging Becha Augustus 2013 6 e editie Woordje van de voorzitter. In dit nummer 1 Woordje van de voorzitter 2 Nieuwe hoofd trainer 3 Even voorstellen Carla Notermans 4 De laatste

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

s.v. Huizen nieuwsbrief

s.v. Huizen nieuwsbrief s.v. Huizen nieuwsbrief Hier is hij dan de nieuwsbrief van s.v. Huizen. Dit seizoen zijn er op organisatorisch gebied een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo is er geen jeugdbestuur meer maar een jeugdcommissie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nr

Nieuwsbrief. Nr Nieuwsbrief Nr. 15 13-04-2017 We zijn nu ook te volgen via Facebook sportbasisschool Het Startblok ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Feestweek 50 jaar Roncalli. Informatieboekje

Feestweek 50 jaar Roncalli. Informatieboekje Feestweek 50 jaar Roncalli Informatieboekje Roncalli mijn school! Refrein Ik zie de zon. Ik ben nog jong. Ik ren naar Ronronronron- Roncalli mijn school Ik zie de zon. Ik zing mijn song. Ik zing van Ronronronroncalli-

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

Juf Annemiek gaat ons verlaten Sinterklaas. Hij komt.. hij komt

Juf Annemiek gaat ons verlaten Sinterklaas. Hij komt.. hij komt 27 november 2017 Juf Annemiek gaat ons verlaten Annemiek Tjepkema (groep 1-2C Coole Kikkers ) heeft onlangs een baan aanvaard als docent Nederlands voor anderstaligen bij ROC Friese Poort in Emmeloord.

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

KBS De Schothorst. Nieuwsbrief 2014-2015. Allemaal heel erg bedankt!! Met dank aan de oud papier ophalers..

KBS De Schothorst. Nieuwsbrief 2014-2015. Allemaal heel erg bedankt!! Met dank aan de oud papier ophalers.. Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 9, 30-04-2015 Nieuwsbrief 2014-2015 NB 9, 30-04-2015 In dit nummer: Met dank aan de oud papier ophalers.. Met dank aan oud papier

Nadere informatie

Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 15 jaar

Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 15 jaar 4 Nr. 5 mei 9 INHOUDSOPGAVE NIEUWSBRIEF... 4. 5. 6. 7. 8. Voorwoord Beëindiging lidmaatschap Vacature Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 5 jaar AED Jeugdkamp 4 5 Voorwoord Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Januari 2018

Nieuwsbrief Januari 2018 Nieuwsbrief Januari 2018 Van de VoorzitterOm te beginnen Om te beginnen. Beste leden, We zitten alweer in het tweede halfjaar van de competitie. Dit is dan zo n moment om te kijken hoe het alle teams vergaat.

Nadere informatie

Rietveld school art by night Donderdag 20 februari van 18.30 tot 20.30 uur

Rietveld school art by night Donderdag 20 februari van 18.30 tot 20.30 uur Badhoevedorp, 2 februari 2014 JUBILEUMNIEUWSBRIEF 4. Dit is alweer de vierde jubileumnieuwsbrief. Het jubileumjaar is voor de helft voorbij en we kunnen wederom terugkijken op een aantal geslaagde feestelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 maart Beste lezers van onze nieuwsbrief,

Nieuwsbrief 14 maart Beste lezers van onze nieuwsbrief, 160314 Nieuwsbrief 14 maart 2016 Beste lezers van onze nieuwsbrief, Afsluiting troubadour project groep 3/4 Afgelopen dinsdag zijn we als afsluiting van ons project naar een echte troubadour gaan kijken

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 1 Basisschool de Wieling Kolkweg 5 6685 BC Haalderen 0481-462172 wieling@delinge.nl Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 28 29 30 1 2 3 4 Viering

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

Volleybal Vereniging A.S.S.V. Urbanus Sinds 21 augustus INFO

Volleybal Vereniging A.S.S.V. Urbanus Sinds 21 augustus INFO ACTUEEL Zo eindelijk hebben jullie weer een voor jullie. Het bestuur heeft 3x vergaderd. En dan werd er o.a. gevraagd of mijn email adres het niet deed, maar sorry het ontbrak mij even aan de tijd. Let

Nadere informatie

Herfsttoernooi. Extra najaarslessen. Grote Clubactie. Vacature voorzitter. Nieuwsbrief, Oktober Beste leden,

Herfsttoernooi. Extra najaarslessen. Grote Clubactie. Vacature voorzitter. Nieuwsbrief, Oktober Beste leden, Nieuwsbrief, Oktober 2018 Beste leden, Met een prachtige zomer laten we een geslaagd zonnig seizoen weer achter ons. De herfst laat zich zien in de natuur en hoe mooi is het dat wij op onze club hier gewoon

Nadere informatie

Nieuwtjes van de Stampertjes

Nieuwtjes van de Stampertjes april 2017 Agenda 27-3 t/m 21-4 thema lente 13-4 Paasbrunch 14-4 t/m 17-4 april Goede vrijdag, Pasen gesloten 20-4 Kinderboerderij 24-4 t/m 7-5 Meivakantie en Koningsdag Nieuwtjes van de Stampertjes Jantje

Nadere informatie

Welkom bij kinderboerderij de Rekerhout

Welkom bij kinderboerderij de Rekerhout Welkom bij kinderboerderij de Rekerhout OKTOBER 2018 Inhoud Warm! Bloemen Plus wandel4daagse Rabobank fietstocht Eendenvijver Warm en droog Resto van Harte Wespen Onderhoud bomen Onderhoud boerderij Foto

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

Het team van kbs Kievitsloop wenst u een heel gelukkig, liefdevol en gezond We gaan er met zijn allen weer een mooi jaar van maken.

Het team van kbs Kievitsloop wenst u een heel gelukkig, liefdevol en gezond We gaan er met zijn allen weer een mooi jaar van maken. Het team van kbs Kievitsloop wenst u een heel gelukkig, liefdevol en gezond 2019. We gaan er met zijn allen weer een mooi jaar van maken. Kerst op school Op donderdag 20 december hebben we met alle leerlingen

Nadere informatie

Cecieleke CECIELEKE INTOCHT SINTERKLAAS. Nieuwsbulletin Fanfare St. Cecilia Herten 34 e jaargang nr. 10 woensdag 23 december 2015

Cecieleke CECIELEKE INTOCHT SINTERKLAAS. Nieuwsbulletin Fanfare St. Cecilia Herten 34 e jaargang nr. 10 woensdag 23 december 2015 Cecieleke Nieuwsbulletin Fanfare St. Cecilia Herten 34 e jaargang nr. 10 woensdag 23 december 2015 CECIELEKE Het jaar 2015 nadert zijn einde. De Kerstdagen staan voor de deur en daarmee een stuk gezelligheid.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week.

Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week. 28 november 2014 Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week. Algemeen nieuws Sinterklaas Wij volgen de gebeurtenissen in het Sinterklaasjournaal. De

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD Seizoen 2014-2015. Nieuwsbrief 1, sept 2014 Hallo Jeugdleden en ouders, De vakantie ligt alweer twee weken achter ons. De scholen zijn begonnen en langzaam aan rolt alles weer in het bekende ritme. Zo

Nadere informatie

Koetkrant. Woensdag 8 februari 2017

Koetkrant. Woensdag 8 februari 2017 Koetkrant Woensdag 8 februari 2017 Agenda 14 februari 2017 : Inschrijven 10-minutengesprek 15 februari 2017 : Openochtend: aanmelden nieuwe kleuters 17 februari 2017 : Leerkrachtenverjaardag 18 februari

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Start schooljaar Informatieochtend Gymtijden Afscheid Damion Hulp ouders gezocht Onderbouwnieuws Middenbouwnieuws Ander nieuws Beste ouders,

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.14

Jaargang december 2017 nr.14 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

Jaargang: 17 Nr

Jaargang: 17 Nr Jaargang: 17 Nr. 4 21-12-2013 NIEUWSBRIEF van Katholieke Basisschool PIROUETTE Eindredactie: Sergio van Dijk, Rienke van den Berg, Ignace Kloet Technische realisatie: Aster Brouwer, ICT-coördinator. AGENDA

Nadere informatie

TARISSINGNIJS. Januari Drogeham, 22 december Beste ouders,

TARISSINGNIJS. Januari Drogeham, 22 december Beste ouders, TARISSINGNIJS Januari 2018 Drogeham, 22 december 2017 Beste ouders, Wat een geweldige viering! Kinderen, ouders, teamleden en buurtgenoten bedankt! Alles kwam geweldig samen. Van de sfeervolle verlichting

Nadere informatie

En dan nu vakantie! Zoals in de algemene ledenvergadering. kan DKJO en al haar leden weer terugkijken op een prachtig en sportief seizoen.

En dan nu vakantie! Zoals in de algemene ledenvergadering. kan DKJO en al haar leden weer terugkijken op een prachtig en sportief seizoen. En dan nu vakantie! Jaargang 6,nummer 5 In dit nummer: Vakantie!!! Vacatures 1 2 Volleybal bij t Schrijverke 2 Zaalindeling 16-17 Oud papier Jeugdkamp Sponsors bedankt 3 4 4 5 Zoals in de algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Woensdag 29 mei Studiedag team alle leerlingen zijn vrij. Donderdag 30 mei t/m vrijdag 31 mei Hemelvaartsweekend

Woensdag 29 mei Studiedag team alle leerlingen zijn vrij. Donderdag 30 mei t/m vrijdag 31 mei Hemelvaartsweekend Jaargang 7 nummer 5 24 mei 2019 Algemeen nieuws In deze nieuwsbrief krijgt u informatie over diverse activiteiten die de komende weken plaatsvinden. Houdt u ook de website en onze Facebookpagina in de

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * VALENTINO Helaas hebben wij vorige week afscheid moeten nemen van ons manegepaard Valentino. Nadat hij opnieuw last kreeg van een peesblessure hebben wij helaas

Nadere informatie

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse nieuwsbrief 30 schooljaar 2014-2015 12 juni 2015 1. Projectweek Woensdag 17 juni start de projectweek. Dit jaar is het thema geschiedenis. Een heel breed thema waar we veel mee kunnen. Elke bouw heeft

Nadere informatie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie 17 december 2015 Beste ouder(s), verzorgers(s) en kinderen, Dit is het vierde Fellenoortje van dit schooljaar en jullie vinden hier informatie over zaken die met Spil Fellenoord te maken hebben. Belangrijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data 28-08 Intakegesprekken 29-08 Intakegesprekken 30-08 Intakegesprekken 30-08 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging (ALV) 20.00u 05-09 Infoavond groep 5

Nadere informatie

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend.

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend. 10 december 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 11 De wensboom is geopend t/m 18 december. Voor schooltijd mogen de kinderen een wens kopen, versieren en in de boom hangen voor 0,50. Dit bedrag gaat

Nadere informatie

Woordje vooraf van de Voorzitter

Woordje vooraf van de Voorzitter Nieuwsbrief Nummer 5 Jaargang 2013 JBC Randenbroek 14 Oktober 2013 Parelhoenstraat 12 3815 AG Amersfoort Email adres: elly.dijkman@ziggo.nl Woordje vooraf van de Voorzitter Lieve mensen, Ga je op de maandagavond

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vierde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : Kick-Off (woensdagavond 28 augustus, clubhuis) keeperskasten : toe aan vervanging

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

PR-team, stand van zaken

PR-team, stand van zaken Beste deelnemer, Ditmaal ontvang je een update van het PR-team. Deze update staat voornamelijk in het teken van de kaartverkoop ten behoeve van ons thuisconcert op 24 mei a.s.. We vragen je deze dan ook

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief 14 29 november 2018 Belangrijke data 04-12 Bezoek Sinterklaashuis groep 3-4 05-12 Sinterklaasviering 06-12 Studiedag, alle leerlingen vrij 07-12 1 e Rapport mee groep 1 t/m 8 11-12 Rapportgesprekken

Nadere informatie

Het bestuur onderzoekt de opties om een nieuwe website te (laten) maken. De huidige website voldoet niet maar aan de eisen.

Het bestuur onderzoekt de opties om een nieuwe website te (laten) maken. De huidige website voldoet niet maar aan de eisen. DROPSHOT Mei 2015, Jaargang 6, Nummer 1 Teteringse Tennis Vereniging Opgericht 28 juli 1956 Paviljoen: Donkerstraat 44 4847 KJ Teteringen Tel.: 076 5812555 Bestuursmededelingen - Jaargang 11 nr. 1- Het

Nadere informatie

www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014

www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014 Communicatieplan R.K.V.V. St. Odiliënberg www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014 Inhoud: 1. Inleiding... 3 2. Doelgroepen... 4 3. Communicatiemiddelen... 5 4. Interne en externe

Nadere informatie

NIEUWSFLITS December 2011

NIEUWSFLITS December 2011 NIEUWSFLITS December 2011 Beste tennisvrienden, Nog een paar nachtjes slapen en dan starten we een nieuw jaar. Een jaar waarin TCV haar 75-jarige bestaan viert. In het weekend van 15 t/m 17 juni vieren

Nadere informatie

Jeugdvakantiewerk 2014 Reis mee naar het land van de Inca s!

Jeugdvakantiewerk 2014 Reis mee naar het land van de Inca s! Jeugdvakantiewerk 2014 Reis mee naar het land van de Inca s! maandag 18 augustus t/m zaterdag 23 augustus 2014, Stichting Jeugdvakantiewerk Goirle pagina 2 Hallo jongens en meisjes en hallo ouders, Het

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

Informatiebulletin Uitgave van de C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2, 9072 AK Nij Altoenae Tel:

Informatiebulletin Uitgave van de C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2, 9072 AK Nij Altoenae Tel: Informatiebulletin Uitgave van de C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2, 9072 AK Nij Altoenae Tel: 0518-402494 Jaargang 18, nummer 9, 31 mei 2013 Bijbelverhalen: Week 23: 3 t/m 9 juni Wat er ook gebeurt Ruth

Nadere informatie

o.b.s. De Iemenhof Spanjaardspad 86 Postbus AA Schoonebeek Tel. nr.:

o.b.s. De Iemenhof Spanjaardspad 86 Postbus AA Schoonebeek Tel. nr.: o.b.s. De Iemenhof Spanjaardspad 86 Postbus 30 7760 AA Schoonebeek Tel. nr.: 0524-531231 Email: locatieleider@obs-iemenhof.nl www.obs-iemenhof.nl NIEUWSBRIEF woensdag 7 november 2018 VANUIT OBS DE IEMENHOF

Nadere informatie

Triade nieuwsbrief Editie

Triade nieuwsbrief Editie Triade nieuwsbrief Editie 4 09-09-2016 DE ZOMERVAKANTIE IS VOORBIJ, DUS NIEUW SEIZOEN IS BEGONNEN! We hopen dat jullie allemaal een goede, leuke en vooral ontspannende zomervakantie hebben gehad en dat

Nadere informatie

FEBRUARI 2014. Activiteiten De komende maanden is er weer van alles te doen bij Unitas 63: Beste Unitassers,

FEBRUARI 2014. Activiteiten De komende maanden is er weer van alles te doen bij Unitas 63: Beste Unitassers, Beste Unitassers, FEBRUARI 2014 Met deze nieuwsbrief willen we jullie op de hoogte houden van wat er speelt binnen Unitas 63. Wil je reageren of heb je zelf iets voor de nieuwsbrief, mail dan naar publicrelations@unitas63.nl.

Nadere informatie

CBS Joris de Witte. Nieuwsbrief november 2015. Geplande evenementen. Is dit nieuw(s)? Kopij inleveren: Alleen ga je snel(ler). Samen kom je verder!

CBS Joris de Witte. Nieuwsbrief november 2015. Geplande evenementen. Is dit nieuw(s)? Kopij inleveren: Alleen ga je snel(ler). Samen kom je verder! Nieuwsbrief november 2015 CBS Joris de Witte Alleen ga je snel(ler). Samen kom je verder! Jan Wolkerslaan 16 2343 BK Oegstgeest www.cbsjorisdewitte.nl T: 0715175410 Is dit nieuw(s)? Inderdaad! We hebben

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF december 2014

NIEUWSBRIEF december 2014 www.tjongerschool.nl tjongerschool@debasisheerenveen.nl NIEUWSBRIEF december 2014 Van de directie: Inmiddels zijn we een aantal maanden op weg en in deze periode heb ik veel onderzoek gedaan, geobserveerd

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 20 oktober 2017 03 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining Thematafel Kwartiergesprekken nieuwe opzet! Algemene Ouderavond Informatiebord nieuw! Typelessen Bag

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

obs De Phoenix Week

obs De Phoenix Week obs De Phoenix Week - 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze nieuwsbrief blikken wij terug op het feestelijke afscheid van juf Elly, de leerkrachtenverjaardag, de regionale zwemkampioenschappen en de

Nadere informatie

Van harte gefeliciteerd!!

Van harte gefeliciteerd!! Oktober 2016 - nummer 3 Belangrijke data Vrijdag 14 oktober Afsluiting KinderBoekenWeek- Open Podium 1 Dinsdag 18 oktober Licht aan actie (meer info verderop in de nieuwsbrief) Kinderen uit groep 4 t/m

Nadere informatie

Laarzenpad Kollumerzwaag

Laarzenpad Kollumerzwaag Laarzenpad Kollumerzwaag 1. Inleiding Kollumerzwaag is het op een na grootste dorp van de gemeente Kollumerland c.a. Het is gelegen aan de spoorlijn van Groningen naar Leeuwarden. In 1443 kwam het dorp

Nadere informatie

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Agenda Welkom Communicatielijnen Speler Volg systeem/ indelingsbeleid Plannen voetbaltechnisch vlak Ouders Meiden Algemeen Vrijwilligerswerk en eigen bijdrage Sponsoring

Nadere informatie

BEHEERDER ZIJN BIJ DE DORPSBOERDERIJ IN WASPIK Het is inmiddels al een jaar geleden (maart 2012) dat onze Dorpsboerderij haar deuren officieel opende. Dankzij de inzet van een team van ongeveer 30 beheerders

Nadere informatie

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND ds Januari 2014 30 Nieuwsbrief www.aquapoldro.nl Bij de afdeling wedstrijdzwemmen van Aquapoldro kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen aan wedstrijden. Of je nu ambities hebt om deel te nemen aan Gelderse

Nadere informatie

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers,

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers, 20 november 2014 LET OP: Dinsdag 2 december Vergadering Medezeggenschapsraad Donderdag 4 december Sinterklaasfeest op school Dinsdag 9 december Vergadering Ouderraad Donderdag 18 december Kerstviering

Nadere informatie

Bouwdorp Sint pancras

Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint Pancras 2015 Hallo jongens en meisjes! De zomer is weer voorbij. De scholen zijn weer begonnen. De dagen worden korter en de nachten worden langer. Stom he?! Toch komen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2018

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2018 Beste bewoners van Landgoed Kerkendel, Wat hebben we een geweldig weer deze zomer. Een beetje verkoeling nu gelukkig, daar waren we wel aan toe, maar voor de warmte hoeven we niet naar het buitenland met

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2017

Nieuwsbrief NOVEMBER 2017 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, De herfstvakantie is voorbij en met plezier starten we weer een nieuwe periode in dit schooljaar. Komend weekend gaat de wintertijd in, de dagen

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede December 2015

Activiteiten programma De Meerstede December 2015 Dinsdag 1 december Mozaïek De laatste keer in dit jaar. Het wordt een kleurrijke middag. Locatie: 1 e etage creatief-centrum + materiaalgeld Kosten intern: materiaalgeld Zaal open 14.00 uur Aanvang 14.15

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en. Omgeving

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en. Omgeving Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en Omgeving Uitgave 3 seizoen 2016-2017 Beste vrijwilligers! Het seizoen is bijna afgelopen, vandaar deze laatste nieuwsbrief. De volgende onderwerpen

Nadere informatie

Ouderinfo Voor ouders en kinderen van De Krommen Hoek

Ouderinfo Voor ouders en kinderen van De Krommen Hoek Nieuwsbrief 1 4 September 2018 Ouderinfo Voor ouders en kinderen van De Krommen Hoek Vaste rubrieken In dit nummer vinden jullie de vaste rubrieken: - Nieuws van de oudervereniging - Het TSO-rooster van

Nadere informatie