Daarom nogmaals het spreekwoord koopt in de vreemde niet, wat eigen streek u biedt.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Daarom nogmaals het spreekwoord koopt in de vreemde niet, wat eigen streek u biedt."

Transcriptie

1 Beste dorpsgenoten, Wanneer deze uitgave van de Foestrumer bij u op de deurmat valt, is het bijna lente, we hebben de lange herfst achter ons gelaten, want zo mogen we het wel noemen de afgelopen maanden, winter hebben we niet gehad, alleen maar regen en nattigheid. Laten we hopen dat de lente wat zonniger perioden zal brengen, want van een zonnetje fleurt iedereen weer op. En een beetje droogte en zonnigheid kunnen de verenigingen die weer buiten activiteiten organiseren de komende periode ook wel gebruiken, want het zou jammer wezen dat hun activiteiten letterlijk en figuurlijk in het water zouden vallen. Doch wat ze gaan organiseren daarvan zullen ze ook nu weer uitgebreid verslag doen in deze uitgave van de Foestrumer. Maar ook wat er de afgelopen periode is georganiseerd door de diverse verenigingen, hiervan wordt uitgebreid verslag gedaan in deze uitgave van de Foestrumer, zeker het lezen nog even waard, en dan er met genoegen even op terug te mijmeren. Verder spreken we onze dank uit aan al onze adverteerders en sponsoren, welke ook voor het komende jaar de Foestrumer financieel willen steunen, onze hartelijke dank hiervoor, want zonder hun kan de Foestrumer niet bij u op de deurmat blijven vallen. Daarom nogmaals het spreekwoord koopt in de vreemde niet, wat eigen streek u biedt. Mochten er nog mensen zijn die zich geroepen voelen om ook een financiële bijdrage te doneren, het bankrekeningnummer staat op de binnenzijde van de omslag. Mensen, veel meer nieuws is er van redactiezijde niet te melden, zodat we u ook nu weer veel leesplezier toewensen met deze uitgave van de Foestrumer. De redactie

2 Agenda Maart: 11,12 Blijspul De Goate van tonielferiening De Bunte Hûn 12 NL doet op Ljeppershiem bankjes plaatsen 28 Paaseieren zoeken 29 Ledenvergadering Plaatselijk Belang, aanvang 19:30 uur April: 5 Foestrum in beeld, aanvang half acht 9 Boomplantdag, aanvang 10:00 uur 27 Koningsdag, met ontbijt, puzzelrit, activiteiten voor kinderen, afsluiting met oranjebitter Mei: 4 Dodenherdenking, aanvang 19:30 uur, vanaf MFC de Tredder. 7 Stichting TWA organiseert om 20:00 uur een concert in de kerk te Westergeest met de Bazuin en popkoor de Sangerssjongers Augustus: 25 t/m 28 Dorpsfeest Westergeest Oktober: 29 Spokentocht November 11 Sint Maarten 26 Intocht sinterklaas

3 Plaatselijk Belang Jaarwisseling: De jaarwisseling is dit jaar weer goed verlopen. We willen de jeugd dan ook onze complimenten geven voor de goed georganiseerde evenementen zoals het carbidschieten i.c.m. met een feesttent. Overleg met B&W: Op maandag 18 januari jl. was ons jaarlijks overleg met de burgemeester en wethouders. In dit overleg zijn diverse dingen besproken die Westergeest aan gaan. Diverse onderwerpen komen jaarlijks aan bod maar altijd zijn er ook wel weer nieuwe dingen die er spelen. De gemeente is blij met de betrokkenheid van de inwoners van Westergeest, maar de wensen die er vaak wel zijn kosten over het algemeen geld en waar we steeds tegen aan lopen is het feit dat de gemeente vaak geen of maar weinig financiële middelen heeft. Zoals steeds weer melden we bij de gemeente dat we heel blij zijn met het geschonken AED apparaat, maar dat de financiële lasten van het onderhoud, de vervangingskosten van het apparaat en de kosten van de herhalingstrainingen te hoog zijn voor het plaatselijk belang. Wij zijn van mening dat de gemeente hier best een structurele financiële bijdrage aan zou kunnen leveren omdat dit probleem voor elk dorp geldt. Maar de gemeente houdt tot nog toe voet bij stuk en is vooralsnog niet van plan een bijdrage te leveren. Overleg met Thús Wonen. Op donderdag 21 januari jl. hebben we overleg gehad met de woningcorporatie Thús Wonen. Hierbij ging het om de voorraad huurwoningen in Westergeest en wat voor plannen ze hiermee hebben. We vonden dit een zeer positief gesprek. Voorheen wilde Thús Wonen eigenlijk alleen nog maar de huurwoningen in kleinere dorpen verkopen of in elk geval niet meer renoveren. Maar tegenwoordig denken ze daar toch anders over. Nu renoveren / isoleren ze de ook weer de woningen in de kleinere dorpen.

4 En kan het zelfs zo zijn dat er voor te slopen woningen ook weer nieuwe in de plaats komen. Eventuele verkoop van huurwoningen geldt hoofdzakelijk alleen nog maar voor woningen die versnipperd gesitueerd zijn. Daarmee bedoelen we woningen waarbij de woning van de buren onder hetzelfde dak al verkocht zijn en dus het renoveren / isoleren van daken en goten eigenlijk geen optie meer is. Bovenstaande geldt ook voor Westergeest. We zijn blij met het wijzigen van het beleid zodat er in Westergeest ook plaats blijft voor huurders. Bomenkap Weardebuorsterwei: Aan de Weardebuorsterwei zijn de afgelopen tijd ca. 65 bomen gekapt. Dit zijn populieren die in slechte conditie waren. Hiervoor in de plaats worden ca. 150 iepen herplant. NL Doet: Dit jaar hebben we op 12 maart het volgende project met NL Doet onder handen: het is de bedoeling dat we samen met de jeugd op het Ljeppershiem enkele bankjes maken en plaatsen. Het is zo dat de jeugd hier s zomers regelmatig met een groep vertoeft en dat wat meer zitplaatsen wel gewenst is. Is er jeugd nog niet gevraagd maar maak je er s zomers wel gebruik van? Meld je dan aan om even mee te helpen. Aanmelden kan bij één van de bestuursleden of via plaatselijkbelang@westergeest.net. Vele handen maken licht werk! We zien de aanmeldingen met belangstelling tegemoet. Algemene Ledenvergadering: Op dinsdag 29 maart wordt de Algemene Ledenvergadering gehouden. De uitnodiging en de agenda krijgt u nog, maar wat wij nu alvast kunnen vertellen is dat er enkele mensen van de Sionsberg komen om te vertellen hoe de zaken er nu voor staan, wat de Sionsberg inmiddels te bieden heeft en wat er in de nabije toekomst nog staat te gebeuren. Westergeest heeft actief mee geholpen aan de opbouw van de nieuwe Sionsberg.

5 In december 2014 werd de voorzet gegeven met een grote groep inwoners in MFC De Tredder en de resultaten krijgen we tijdens de algemene ledenvergadering te zien! Dorpsvlag: Zoals in de vorige editie van de Foestrumer al was vermeld is er nog steeds de mogelijkheid een dorpsvlag te bestellen. De afmetingen die we de vorige keer hadden besteld is 100x150 cm. De prijs van deze vlag is 24,-. Dan is er ook nog de mogelijkheid een grotere afmeting te bestellen. Deze vlag is 150x225 cm en is geschikt voor een mast. De prijs van de grote vlag hangt van het te bestellen aantal af, maar zal ongeveer tussen 80,- tot 115,- gaan kosten. Heeft u destijds een vlag gekocht maar zou u eigenlijk nu liever een grotere willen, dan is er wellicht de mogelijkheid te ruilen. Geef dat dan even aan bij plaatselijk belang, dan kunnen we misschien wat regelen. Ook is het een mogelijkheid per straat een actie op te zetten zoals de Bumawei dit ook gedaan heeft. Geef de bestelling uiterlijk 1 april door, zodat ze op tijd geleverd kunnen worden: plaatselijkbelang@westergeest.net Boomplantdag: De boomplantdag wordt gehouden op 9 april a.s. Zoals eerder aangegeven: degenen die het afgelopen jaar een kind heeft gekregen maar dit nog niet aan plaatselijk belang heeft gemeld, geef dit dan z.s.m. even door. Dit kan via de mail: plaatselijkbelang@westergeest.net. De uitnodigingen worden binnenkort langs gebracht. Dodenherdenking: Ook dit jaar wordt er weer een dodenherdenking georganiseerd. Tijdens de dodenherdenking op woensdag 4 mei start de stille tocht om uur vanaf MFC De Tredder en gaat daar vandaan naar de begraafplaats. Hier wordt om uur 2 minuten stilte in acht genomen en wordt de Taptoe gespeeld waarna er bloemen kunnen worden gelegd.

6 Onderzoek wegenonderhoud: De rekenkamercommissie van de gemeenten Dantumadiel en Kollumerland c.a. doet op dit moment onderzoek naar het wegenonderhoud in beide gemeenten. Het onderzoek vindt plaats in de maanden februari tot april. Onderdeel van het onderzoek is een digitale inwoners enquête. Via de gemeentelijke pagina in de huis-aan-huis krant en de website (+ twitter/facebook) wordt de enquête onder de aandacht gebracht en de link naar de enquête verspreid. De rekenkamer gaat plaatselijk belang actief informeren over deze enquête en heeft verzocht de enquête onder de aandacht van onze leden / inwoners te brengen. Alles natuurlijk met als doel een zo hoog mogelijke respons. U kunt via de onderstaande link de enquête invullen. Bij voorbaat dank voor uw bereidwillige medewerking. Algemeen. Hebt u nog suggesties, opmerkingen, vragen die op het gebied van het Plaatselijk Belang liggen, neem dan contact op met één van de bestuursleden of mail ons. Ons mailadres is plaatselijkbelang@westergeest.net. Bent u nog geen lid maar wilt u dit wel worden net zoals de andere 80-90% van de inwoners van Westergeest, dan kunt u zich ook op bovengenoemd adres aanmelden. Op dit moment is de contributie maar 8,50 per jaar waarvan we zoveel mogelijk voorzieningen voor alle inwoners in stand proberen te houden of te verbeteren. Waaronder o.a. de kosten van het AED apparaat.

7 Culturele commissie Foestrum in beeld Wanneer u deze foestrumer leest, is de 15 e Fotoavond Foestrum in beeld al weer een feit. Nog steeds is er volop belangstelling voor deze fotoavonden in de gezellige foyer van de Tredder. Op 5 april is de laatste fotoavond voor de zomer en in oktober hoopt de commissie weer te starten met de fotoavonden voor de winterperiode. Zoals u in de vorige foestrumer gelezen heeft is er een inventarisatie gemaakt van de noodwoningen, die in Westergeest hebben gestaan. Er zijn al heel wat foto s van noodwoningen en woonwagens ingeleverd bij de commissie. Hartelijk dank daarvoor. Deze woonwagen heeft gestaan op het erf bij Wessel en Anne Veenstra aan de Kalkhúswei. Arjen(zoon) Veenstra en Wienie en zoon Jan Veenstra en Jantsje Kok hebben hier gewoond. Zoon Rits Veenstra en Akke hebben in een kippenhok, dat omgebouwd is naar een noodwoning gewoond, links op de foto nog net te zien. Deze woning was de eerste woning van Willem en Etsje Hania aan de Bréwei 2, gebouwd in De ouders van Willem woonden toen nog op de boerderij.

8 Dit de woning van Reinder en Pietsje Merkus aan de Kertiersreed. Deze houten woning heeft eerder gestaan aan de Trekweg bij de familie Hansma. Daar hebben tijdelijk Sieberen en Aaltje Slagter in gewoond. Daarna is de woning afgebroken en opnieuw opgebouwd aan de Kertiersreed. Wanneer er nog foto s gevonden worden in de oude doos van noodwoningen/woonwagens houdt de commissie zich nog steeds aanbevolen. Het zou heel mooi zijn als er nog foto s boven water komen van de noodwoningen/ woonwagens van de volgende adressen: Een woonwagen aan de Eelke Meinertswei 3 Een woonwagen aan de Eelke Meinertswei 7a. Een woning aan de Trekweg bij het paadje naast Tjibbe Kuipers. De moeder van Tjibbe Kuipers zou hier gewoond hebben, Hiltje Kuipers- Bouma. Aan de Trekweg bij het paadje naast de woning van de familie Hansma zou een houten noodwoning hebben gestaan, die later verhuisd is naar de Kertiersreed. Een foto van de plek waar de woning heeft gestaan zou mooi zijn. En op het hoge stuk land aan de Kollenswei zou ook een woonwagen hebben gestaan. Een compleet overzicht van de noodwoningen kunt u ook bekijken op:

9 De winkels in beeld De commissie heeft nu een start gemaakt met het in beeld brengen van alle winkels, groot en klein, die hier in Westergeest zijn geweest. Omdat dat er erg veel zijn, is in maart een start gemaakt met de bakkers, in april zullen de kruideniers aan de orde komen. En in oktober gaat de commissie hier mee verder. In die tussentijd doet men een beroep op de inwoners, om eens na te denken, welke winkels hier zoal geweest zijn. Er waren twee bakkerijen in Westergeest, namelijk aan de Bumawei 4, de bakkerij van Pieter de Bruin. En aan de Eelke Meinertswei, nog wel bekend bij vrijwel iedereen. Foto van De bakkerij van Hendrik van der Wal. Hendrik van der Wal stopte met de bakkerij in 1994 en dat was de laatste bakker in Westergeest. Voorheen hadden Tsjip en Hil Postma, Bouwe Riemersma, Bakker Wijma, Geert Aukes Dijkstra hier een bakkerij. Heeft u ook nog oude foto s, gooi ze nooit weg, maar breng ze bij Jantsje Wiersma, E. Meinertswei 11. Ze worden ingescand en u krijgt ze meteen of z.s.m. terug. Ook kunnen ze ingeleverd worden bij Derk van der Kloet of Ulbe de Jong. De Culturele Commissie, Nynke, Ulbe, Derk en Jantsje.

10 Feest commissie Notulen algemene ledenvergadering Feestcommissie Westergeest 21 januari 2016 Plaats Aanvang : De Tredder : uur Aanwezig : 20 leden en bestuur: Luitzen, Tsjikke, Jacob Jan, Ben, Teake, Mientsje, Janke en Alie Opening Onder het genot van een kopje koffie/ thee heet de voorzitter de aanwezige leden welkom. Jaaroverzicht en notulen ledenvergadering 2015 Notulen van de ledenvergadering van februari 2015 worden voorgelezen evenals het jaarverslag van de activiteiten in Financieel verslag 2015 Financieel overzicht wordt uitgedeeld. Naar aanleiding van het financieel overzicht vraagt Henkie of wij als bestuur tevreden zijn met inkomsten/uitgaven. Luitzen antwoord bevestigend, dankzij de opbrengst van Dorpsfeest kunnen we laagdrempelig activiteiten organiseren waarvan de kosten dan grotendeels door FC worden betaald. Vraag of FC elk jaar bloemen toneel bekostigd, dit is niet zo, om het jaar doen Plaatselijk Belang en FC dit. Tetsje: voorstel om toegangsprijs voor leden te verlagen Loekie: voorverkoop kaarten voor leden: 1 avond vóór Dorpsfeest mogelijkheid bieden om tegen gereduceerd tarief entree kaarten te kopen. Nieuwe leden: dit jaar 35, met dank aan Teake. Kascommissie De kascommissie ( Ymkje en Harmen) hebben de kas gecontroleerd en akkoord bevonden. Ymkje wordt bedankt voor haar inzet,

11 Tetsje zal in 2017 Harmen versterken in de kascommissie. Pauze We worden voorzien van een bakje koffie/thee Bestuurswisseling Einde van het jaar neemt Janke afscheid als bestuurslid. We hebben Hiltje bereid gevonden om haar op te volgen. Hiltje zal dit Dorpsfeest al meedraaien (als stagiaire) Dorpsfeest 25 t/m 28 augustus 2016 Er zijn erg weinig reacties ontvangen over het gewenste thema. De aanwezige leden op de vergadering brengen hun stem uit, in de pauze zijn stemmen geteld: Keuze thema: Werelderfgoed Als eigen thema werd 70 s en 80 s paar keer genoemd, dit thema nemen we mee voor t Dorpsfeest in Kort overzicht van programma Dorpsfeest 2016: Plaats van feesttent naast Tredder, is goed bevallen bij feest1250 jarig Westergeest Donderdagavond, optocht, daarna muziek in tent Vrijdag, ouderenochtend/spelletjes/playback/muziek Zaterdag, optocht/matinee/band Zondagmiddag, optreden Dorpsfeest 2016 thema Werelderfgoed Om te voorkomen dat er door buurten/groepen hetzelfde onderwerp wordt gekozen van de lijst van Werelderfgoed, vragen we jullie om via de mail door te geven welk onderwerp jullie willen kiezen. Mailadres: joukerottinee@ hotmail.nl

12 Activiteitenoverzicht 2016 De volgende activiteiten staan op het programma: 28 maart Paaseieren zoeken 27 april Koningsdag: Start met ontbijt 25 t/m 28 augustus Dorpsfeest 29 oktober Spokentocht 11 november Sint Maarten Puzzelrit voor auto / toertocht motor Activiteiten voor kinderen Afsluiting, bijv. met oranjebitter 26 november Intocht Sinterklaas Feestcommissie Westergeest Computercursus in de Tredder In het voorjaar is in de Tredder een computercursus georganiseerd, waarbij de cursisten allen zijn geslaagd. In oktober van dit jaar zal er waarschijnlijk opnieuw de mogelijkheid zijn om een computercursus te volgen, zoals Windows 8.1 ( 8 lessen), internet en , mappenbeheer, facebook en/of fotobewerking (Picasa.) Meer hierover in de foestrumer van juni/september.

13 WTOC voetbal vereniging Westergeest Triemen Oudwoude Combinatie. Nieuwjaarsreceptie 2 januari 2016 De traditionele nieuwjaarsreceptie van WTOC in samenwerking met de club van honderd werd zoals gebruikelijk druk bezocht. Na de prijsuitreiking van het jaarlijkse zaal mix toernooi en een korte toespraak van de voorzitter was er nog een verrassing. Tijdens dit gezellig samenzijn werd door de plaatselijke belangen van Westergeest-Triemen en Oudwoude een stamtafel aangeboden. Voorzitter van WTOC Wierd Kooistra mocht een glazen plaat voorzien van het WTOC logo en de wapens van de drie dorpen in ontvangst nemen en in een uitsparing in de stamtafel plaatsen. Nieuwe website WTOC Over enkele weken wordt de nieuwe website in gebruik genomen. Zodra er geen nieuwe berichten meer op de oude site gezet worden, zult u een vermelding zien op de voorpagina van de oude site. De nieuwe site is te vinden op De oude website blijft in de lucht en zal dan als archief kunnen worden geraadpleegd.

14 Hotspot WIFI bij WTOC Sinds kort is er rondom het veld bij WTOC open wifi. Een code is niet meer nodig. Kabel Noord heeft dit aangeboden aan vv Kollum, Friese Boys en WTOC. Het bestuur is hier erg mee ingenomen. De jeugdsponsoractie van de Poiesz. WTOC doet dit jaar weer mee aan de jeugdsponsoractie van de Poiesz in Kollum. Van 8 februari t/m 3 april 2016 kunt u uw verkregen sponsormunten weer deponeren in de koker. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de jeugd van WTOC Nieuwe kleding en tassen bij de dames en Meisjes B en C Zaterdag 20 februari 2016 kregen de MB en MC junioren nieuwe voetbaltassen uitgereikt uit handen van de Jubileumcommissie damesafdeling van v.v. W.T.O.C. Op 30 mei vorig jaar werd het 35 jarig jubileum van de dames groots gevierd. Hiervoor is een commissie opgezet die deze feestelijke dag heeft georganiseerd. Er werden diverse bedrijven bereid gevonden om hun steentje bij te dragen aan deze mooie en geslaagde dag. Veel omliggende bedrijven die de dames een warm hart toedragen. Er is toen een bedrag overgebleven waar een goede bestemming voor is gezocht.

15 Aangezien de MB en MC junioren toe waren aan nieuwe tassen, is hiervoor gekozen. De dames van WTOC kregen van het bestuur op dezelfde zaterdag nieuwe jasjes aangeboden. WTOC MB met de nieuwe tassen WTOC MC met de nieuwe tassen

16 De dames met de nieuwe jasjes Milieutips van uw Voetbalclub: Oud frituurolie en Vet kan worden ingeleverd in de gele container bij de kantine WTOC. Er staat ook een olievat voor losse frituurolie, hierin kan men allen de olie legen en de emmer of fles weer mee naar huis nemen. Opbrengst is voor WTOC. Oude kleding/schoenen/stoffen kun je (mits goed verpakt) inleveren in de kledingcontainer. Deze staat nu nog bij de kantine maar zal worden verplaatst naar de hoek Jan Binneswei/ Wygeast/ Eysmastrjitte, bij de glasbak, TNT postbus en Leugenbank. De opbrengst zal voor een deel zal ten goede komen aan WTOC. Nieuwe leden, jong of oud, zijn natuurlijk altijd welkom, kijk voor meer info op de website. Standen, foto s en andere nieuwtjes van onze voetbalclub zijn te volgen op onze website ( en op facebook: V.V.WTOC (openbare groep) even liken en op twitter :@vvwtoc.

17 Jan en Durk Steenstra redden kanovaarder uit de IJssel Jan en Durk vertellen hun verhaal voor de foestrumer: De gebroeders Jan en Durk Steenstra voeren op 17 februari 2016 op de IJssel(rivier)aan boord van Jan zijn schip de "Studium". Durk zat aan het roer, toen hij een grote boomstam aan zag komen drijven. Dit gebeurt regelmatig na harde wind, storm en hoog water. Toen ze dichterbij kwamen bleek het geen boomstam te zijn, maar een kano. Aan de kano hing aan de zijkant een persoon. Toen we dichterbij kwamen heeft Durk hem een reddingsboei toe gegooid. En hem naar het lege schip getrokken, terwijl Jan het schip op stroom in bedwang hield.

18 De persoon was zeer koud en had geen kracht meer om een trap op te klimmen, welke Durk aan het schip had gehangen. Hij moest er dus worden uit getrokken. Door de zware natte kleding en het gewicht van de duikeend zelf, lukte het Durk niet om hem alleen aan dek te trekken. Toen Jan het schip eenmaal onder controle had is hij ook aan dek gesprongen, om samen aan het touw te trekken die de drenkeling vast had. Toen hij bijna aan dek was, had de man geen krachten meer en kon het touw niet langer vast houden en viel zo terug het water in. Tweede poging slaagde Jan weer snel de stuurhut in en moest weer een 200 meter achteruit varen, omdat de drenkeling door de sterke stroming alweer was weg gespoeld. Weer op de zelfde manier een reddingsboei toegegooid echter ditmaal het touw om de drenkeling heen gekregen en hem in een strop gecreëerd. Inmiddels werd Jan opgeroepen door een ander schip, terwijl Durk met een touw waar de drenkeling weer aan vast zat nog in het gangboord stond. Het andere schip heeft zich aan ons vast gemaakt en deze had een spudpaal. Dit is een paal die aan het schip vast zit en de grond in zakt. Nu lagen beide schepen vast en zo kon Jan en de schipper van het langszij gekomen schip Durk helpen. Met zijn drieën aan het touw getrokken te hebben was er voldoende kracht om de man aan dek van de Studium te krijgen. Reddingsboot De man was onderkoeld en kon nauwelijks bewegen. De man is met 2 personen rechtop gezet. Toen hij eenmaal stond, kwam de reddingsboot langszij die al was gebeld door Jan, toen we zagen dat er een duikeend in het water lag. Langzaam hebben we de drenkeling in de reddingsboot laten zakken. En snel dekens van bed gehaald om de persoon weer op temperatuur te krijgen. Drenkeling maakt het goed en bedankt de gebroeders Na een nachtje ziekenhuis en wat rust hebben we nog een telefoontje gehad van de persoon die het weer goed maakte. Hij heeft ons een etentje aan geboden met een paar biertjes.

19 Enerzjy Koöperaasje Westergeast Sinds begin februari zijn twee groepen studenten van hogeschool Van Hall Larenstein bezig met een onderzoek naar duurzame energie in de gemeente Kollumerland c.a. en in Westergeest. Mogelijkheden en draagvlak voor zonne-energie is in beide onderzoeken een belangrijk onderdeel. Ze gaan onder andere onderzoeken hoe de inwoners staan tegenover bijvoorbeeld een zonneweide of participatie bij een energie coöperatie. De twee groepen studenten hebben ieder een andere opdrachtgever: de Enerzjy Koöperaasje Westergeast en de gemeente Kollumerland c.a. De Enerzjy Koöperaasje Westergeast (EKW) is opgericht om samen te werken aan betaalbare en duurzame energie in Westergeest. De studenten voeren voor hen een onderzoek uit naar draagvlak onder de inwoners van Westergeest voor duurzame energie en de EKW. De gemeente Kollumerland c.a. wil uitvoering geven aan het collegeprogramma rondom duurzame energie. Ze hebben de studenten daarom gevraagd te onderzoeken wat mogelijk geschikte locaties zouden zijn voor een zonneweide, en hoe de bewoners van Kollumerland c.a. staan tegenover zonne-energie. De beide groepen ronden hun onderzoek af met een adviesrapport en een presentatie. Een belangrijk middel voor de studenten om een goed advies aan de opdrachtgever te kunnen geven, is de enquête. In de enquête wordt gevraagd naar de mening van de inwoners. In Westergeest brengen de studenten maandag 7 maart huis-aan-huis een enquête rond. Deze wordt op vrijdag 11 maart weer thuis opgehaald. Was u nog vergeten zich aan te melden om groene stroom en/of CO2 gecompenseerd gas via ons bij Noordelijk Lokaal Duurzaam af te nemen en heeft u daar evt. hulp bij nodig of heeft u verder nog vragen, dan horen wij dat graag. Stel uw vraag via info.enerzjy@gmail.com. Maar ook is er meer informatie te vinden op en Via onze internetpagina kunt u zich aanmelden, maar dat kan ook via het formulier dat u onlangs in uw brievenbus heeft ontvangen.

20 Voor bruidsboeketten, rouwwerk kunt u nu ook terecht bij op e Hichte U kunt sinds kort ook bij ons terecht voor het laten verzorgen van rouwen grafwerk. Daar zijn de nodige cursussen aan vooraf gegaan. Ook is er een fotoboek met voorbeelden van de grafstukken die we hebben gemaakt. Rouwwerk, het is één van de laatste dingen die je nog voor iemand kunt doen Het mooiste is wanneer je dit op de persoon kan afstemmen. Waar hield degene van, wat waren de favoriete kleuren of bloemen? Had degene werk/hobby s, je kunt veel persoonlijke dingen in een bloemstuk verwerken Rouwlinten met een persoonlijke laatste groet en/of een rouwkaart op luxe gedrukt papier voor in het rouwwerk kunnen wij leveren. Dit alles wordt in een persoonlijk gesprek met de nabestaanden besproken. De bloemstukken worden door ons bezorgd!. Indien gewenst kunnen er nadien foto s van het rouwwerk geleverd worden. Daarnaast maken we bruidsboeketten, autostukken, kerk-stukken en corsages. Evt. in combinatie met bruidsfotografie! Geen standaard fotografie maar naar wens van het a.s. bruidspaar waarin net dat beetje meer eruit springt. Ook hier zijn voorbeelden van.

21 Voor vragen kunt u terecht bij: Ellie Beerda Woonwinkel Op e Hichte of info@opehichte.nl Foestrumers Fertelle! Tijdens de reünie 1250 jaar Westergeest kwam ik in gesprek met oudere oud-inwoners van ons dorp. Zij konden prachtige verhalen vertellen. Over Westergeest. Over inwoners van Foestrum. Of over mooie en bijzondere gebeurtenissen. Zo ontstond het idee over Foestrumers Fertelle.

22 Op 12 december 2015 werden zo voor het eerst prachtige verhalen verteld. Door [voor] Lieske Steenstra - van Assen en Jan Steenstra, [achter v.l.n.r.] Eeltje de Bruin, Jappie van der Werf en Foekje van der Kooi - Brouwer. Foekje had een doos vol fotoalbums, videobanden en krantenknipsels meegenomen. En al snel kwamen de verhalen los. Over de prijs van kievitseieren, waar sommigen behoorlijk mee konden bij-verdienen. Het inleveren van het eerste kievitsei van Kollumerland c.a. bij dokter Roosdorp. Want die gaf méér voor het eitje dan de burgemeester. Dokter Roosdorp kreeg trouwens veel meer aandacht. Hij was een graag geziene man en de verhalen die nu op band staan zijn heel positief. Ik probeer een foto van hem te achterhalen en daar een volgende keer over te schrijven. Maar ook het súteljen met brood. Langs het huis van Teade Núnder. Met een bootje tot in de Sweagster Mieden toe. Het ophalen van de húsketonnen was weer een heel ander onderwerp. Kortom, unieke verhalen en anecdotes zijn met de recorder vastgelegd. Een schat aan mogelijkheden om over te schrijven in Út ús ferline. Het smaakt naar veel meer! U ook? Want verhalen moeten eigenlijk niet verloren gaan. Hebt u dus ook interessante verhalen te vertellen? Wilt u ook mooie herinneringen ophalen? En in gesprek komen met oud-inwoners van Westergeest? Of kent u iemand die wij uit kunnen nodigen? Bel of schrijf gerust eens om meer informatie! Ybele Steenstra ysteenstra@versatel.nl Galjoen 15 03, 8243 MZ LELYSTAD,

23 T.C.FOESTRUM Even uw aandacht voor het volgende We ontwaken alweer uit een korte winterslaap. Het seizoen 2015 is prima verlopen. Er is volop getennist, onder goede weersomstandigheden. We maken ons inmiddels al weer op voor een nieuw seizoen. Vanaf 11/12 Maart gaan we van start met de NL-Doet dag. De banen worden dan weer voorzien van een nieuwe laag gravel. Tevens onderhoud en opknapwerk aan de kantine. Zoals elk jaar maken we er een gezellige dag van met elkaar. Jong en oud zijn welkom die dag! Er is altijd een gepast werkje! Als dan in April de banen weer open gaan, is er weer gelegenheid om de tennissport te beoefenen. Altijd al eens willen tennissen? Dat kan! Neem dan even contact op met Ulbe de Jong In 2016 is er ook weer de mogelijkheid om tennisles te nemen. Mail dit dan even naar Alie of Loekie

24 Wij gaan als bestuur weer voor een sportief jaar TENNIS. Bezoek ook eens even onze website Misschien tot ziens op de baan! Namens het bestuur, Ulbe de Jong, Marinus Reitsma, Ellen Swart, Kees Adema, Bean Krol en Sonja Bijlstra Vogelwacht Westergeest Triemen Als je naar buiten kijkt lijkt het nog winter maar de vogels zijn al weer druk bezig met hun broedseizoen voor het aankomend jaar. Enkele vrijwilligers van de vogelwacht waren afgelopen week bezig om nieuwe vogelhokjes te maken voor de Pimpelmees - Vliegen vanger Winterkoning en een uilenbak te maken. De vogelwacht heeft rondom Westergeest een 50 tal vogelkasten te hangen en sommigen daarvan moesten worden vervangen. Op de foto Heine Steenstra en Pieter v/d Ploeg bezig met nieuwe hokjes te maken.

25 De Bazuin Triemen-Westergeest presenteert u ***MAESTRO*** met medewerking van leerlingen groep 6 en prominenten uit de regio. Naar een idee van het populaire tv programma Maestro van de AVROTROS. Op zaterdag 23 april sluit brassband de Bazuin het leerling project van groep 6 weer af met een spetterende avond! Net als voorgaande jaren zal er in de komende weken in groep 6 van de basisschool aandacht zijn voor muziek. Dit alles in samenwerking met het cultuurcentrum de Wâldsang in Buitenpost. De leerlingen krijgen allemaal een instrument mee naar huis en zullen hier kennis mee gaan maken. Thuis oefenen en op school, in de komende weken klinkt er in groep 6 vooral muziek!

26 Om deze periode af te sluiten organiseert brassband De Bazuin Triemen -Westergeest op 23 april een spetterende avond. De leerlingen kunnen hun kunsten vertonen maar ook de band zelf zal van zich laten horen. Er zullen een aantal prominente mensen uit de regio hun opwachting maken! Zij gaan namelijk het dirigeerstokje van dirigent Hille van Hijum overnemen en de band in de (hopelijk) juiste richting begeleiden. Dit kan tot hilarische taferelen leiden, dirigeren is namelijk nog lang niet zo gemakkelijk als het er uit zien. Houdt de facebook pagina van de Bazuin en de posters die eraan zitten te komen in gaten voor verdere informatie over bijv. de namen van de prominenten! Zet het vast in de agenda: zaterdagavond 23 april, MFC de Tredder Westergeest. Natuurlijk is er ook ruimte voor een hapje en drankje. Alvast tot ziens! Peuterspeelzaal It Pjuttersplak In januari hebben we het op de peuterspeelzaal gehad over horen, ruiken en voelen. Hierbij hadden we een boek: Waar zijn mijn oren? Sappie Peer gaat wandelen en in het park wil hij even slapen. Omdat er zoveel lawaai is, doet hij even zijn oren uit en legt ze naast zich neer. Als hij wakker wordt, zijn zijn oren echter verdwenen. Hij gaat op zoek en uiteindelijk komt hij opa Muis tegen met een paar hele grote oren. Die heeft hij gevonden in het park, maar ze doen het niet. Sappie krijgt zijn oren weer terug. Nu is opa Muis verdrietig, want hij hoort nu nog niet goed. Dan gaan ze naar de dierenarts.

27 Die maakt de oren schoon en dan kan opa Muis ook weer horen. Iedereen is blij en samen vieren ze feest. Dit boek viel erg in de smaak bij de kinderen. Wij hebben ook geprobeerd om onze oren even af te doen. We hebben luister spelletjes gedaan met muziek instrumenten. We hebben verschillende dingen gevoeld in een voeldoos. Dan moest je kijken met je handen. De peuters wilden veelal gaan kijken. Als ze doorkregen dat ze het ook konden door alleen te voelen, probeerden ze dit niet meer. We hebben ook lekker gespeeld met scheerschuim. Dit voelt heerlijk zacht aan je handen en het ruikt ook nog eens heel lekker! In het kader van de nationale voorleesdagen, brengen we op 22 februari een bezoek aan de bibliotheek. Hier staat het boek: Hoera, we hebben er een geitje bij!, centraal. Dit verhaal wordt voorgelezen aan de hand van grote platen, die ook in het boek staan. Daarnaast is er altijd een activiteit door de bibliotheek en mogen de peuters een kleurplaat kleuren. Voor ouders is er dan gelegenheid om samen een kopje koffie te drinken en eventueel informatie te krijgen over de bibliotheek. De peuterspeelzaal is geopend op maandag- en woensdagochtend van uur. Heeft u een (bijna) peuter thuis en wilt u eens kijken hoe een ochtend er op de peuterspeelzaal uitziet? Kom dan eens langs op een maandag- of woensdagochtend. Bellen kan natuurlijk ook. Tel: Aanmelden van uw kind kan via de website van Sisa Kinderopvang.

28 Stichting TWA p/a Brede ikker 2, 9295KS WESTERGEEST website: Onlangs is bij iedereen een brief bezorgd om donateur te worden van onze stichting. Zoals u begrijpt, hopen wij op een grote respons. Immers met de donaties zijn wij in staat te helpen bij het in stand houden van de prachtige en ook waardevolle kerkgebouwen in onze dorpen, ook op langere termijn. Je moet er toch niet aan denken, Westergeest of Oudwoude zonder kerk!! Naast de donaties willen wij ook activiteiten organiseren in de kerken om de gebouwen levend te houden voor iedereen en uiteraard ook om nog meer geld in te zamelen. Op dit moment zijn wij aan de slag om met en door plaatselijke muzikanten een muziekfestival te organiseren in mei. We gaan er van uit dat het met ieders medewerking gaat lukken. Wij houden u op de hoogte. Op 7 mei, aanvang 20:00 uur, organiseert Stichting TWA daarom een concert in de kerk te Westergeest met medewerking van de Bazuin Triemen Westergeest en popkoor de Sangerssjongers uit Oudwoude. Kijk voor meer info ook op onze website

29 Tot slot, voor degene die de brief niet heeft gezien: Word donateur van onze stichting! Dit kan door een storting op onze bankrekening NL77 RABO onder vermelding van donatie Bij voorbaat dank voor uw donatie! Namens het bestuur van Stichting TWA, Oebele Bijlstra en Henk de Vries

30 Út ús ferline. Het begon allemaal met een paar korte berichtjes. In de krant van Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Want wie was Anna vd W.? Was zij werkelijk zo n bijzondere vrouw dat zij met iedereen ruzie had? De krantenknipsels gaven maar een paar aanwijzingen. Zij was 41 jaar en huisgenote van J.V. Het bleek een lastige zoektocht. Tot ik een officiële inschrijving in de gemeente Kollumerland vond. Een inschrijving op 24 mei 1919 van: Johannes Visser, geboren op 24 december 1876 te Hellevoetsluis Anna van der Werff, geboren op 30 april 1881 te Zwaagwesteinde Arendje Visser, geboren 29 februari 1912 te Hellevoetsluis Berendina Visser, geboren 4 november 1916 te Zwaagwesteinde Theodorus Johannes Visser, geboren op 3 februari 1919 te Zwaagwesteinde. Ik vertelde wat ik wist op mijn BLOG. En toen kwam er al snel een reactie. Van een kleinzoon van Anna!

31 En op 06 februari 2016 bezocht ik kleinzoon Wierd Visser. Zoon van Theodorus Johannes [Theo] Visser. Op zijn boerderij in Spier. Van hem kreeg ik deze foto van Anna. Anna van der Werff was een schippersdochter. Zeemans Anne werd ze ook wel genoemd. Een zus van de bekende hoteleigenaar Sake van der Werff op Schiermonnikoog. Ze was een schier vrouwtje, slank en mager en geen grammetje vet. Er wordt verteld dat ze op hoge leeftijd nog zo op de tafel sprong. Als jonge vrouw voer ze met een turfboot over de Zuiderzee naar Amsterdam. Soms yn e line, jagen bij gebrek aan wind de boot vooruit trekken. Met het touw om de borst. Ze liep daardoor gebogen. In Rotterdam leerde ze weer recht lopen. En leerde ze tafeletiquette. Toen ze werkte bij welgestelde mensen. Daar kreeg ze ook verkering met Johannes Visser. Op 18 mei 1911 trouwde ze met Johannes, dan aannemer op een marinewerf en wonende te Hellevoetsluis. Anna was volgens de huwelijksakte wonende te Zwaagwesteinde, binnen de laatste zes maanden mede woonachtig geweest te s Gravenhage. Samen kregen ze drie kinderen: Arendje, 29 februari Berendina, 01 november 1916 Theodorus Johannes [Theo], 03 februari 1919 Ze hebben gewoond Kalkhúswei 28. Johannes voer toen over al de wereldzeeën. Hij was import en de Westergeastmer jongens waren niet zo dol op een indringer. Anna stond er zeer veel alleen voor en ze leerde voor zichzelf opkomen. Ze was een Godvrezende vrouw en recht door zee. Haar hulp schonk ze in de oorlogsjaren aan Duitsers én Geallieerden.

32 Geartsje Couperus [Veenwouden] heeft haar persoonlijk gekend. Ze kwam heel vaak bij haar eten. Zij herinnert zich Anna als een hele warme, behulpzame en gelovige vrouw. Kortom, Anna was een kleurrijke persoonlijkheid die ook haar uiterste best deed om er te mogen zijn. Een paradijsvogel. En nu u weet u meer te vertellen over Anna? Ik hoor het graag van u. Ybele STEENSTRA ysteenstra@versatel.nl Sudoko puzzel

33 WENSBOOM Deel 3 van de wensen van de wensboom Dat ik heel oud word- Wesley Dat Westergeest nog langer blijft bestaan Bente- Dat alle mensen blij zijn en jarig Wereldkampioen voetbal Maak er iets van met elkaar! Ik wens elk een gelukkig en gezond leven toe Ik wens: dat ik op voetbal mag- Marije Om nog heel veel jaren met mijn Grote liefde door te brengen Anouk Geen oorlog meer Vrede en gezondheid voor iedereen Graag gezond blijven Gezonheid voor iedereen Dat alle bootvluchtelingen gered worden Ik wil later prof voetballer worden Dat ik een paard krijg Ik wens: dat het goed gaat met turnen/ acro Dat alle vreatieve gedachten een vorm zullen krijgen Ik wens dat er geen oorlog is- Jaron Beste wensen voor alle mensen Voor iedereen veel vrede geluk en gezondheid Ik wens iedereen veel geluk en gezondheid Dat Heerenveen de beker wint! Dat we gelukkig blijven! Ik wens vrede- Daniel

34

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief maart 2016 Nieuwsbrief maart 2016 Hallo allemaal, De winter was af en toe prachtig maar de dagen worden alweer langer en de vogels horen we alweer fluiten! Heerlijk de lente is in aantocht! Veel leesplezier! Team

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 1 Basisschool de Wieling Kolkweg 5 6685 BC Haalderen 0481-462172 wieling@delinge.nl Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 28 29 30 1 2 3 4 Viering

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Seizoensopening. Vrijwilligersavond. Clubkampioenschappen. Ledenactie. Maak kennis met Tennis. Wist je dat. Nieuwsbrief, Maart 2019.

Seizoensopening. Vrijwilligersavond. Clubkampioenschappen. Ledenactie. Maak kennis met Tennis. Wist je dat. Nieuwsbrief, Maart 2019. Nieuwsbrief, Maart 2019 Beste leden, Er is deze week ontzettend hard gewerkt om de banen klaar te krijgen. Hulp van jong en oud hebben er voor gezorgd dat de banen er tip top bij liggen en er vanaf maandag

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 4 December 2015

Nieuwsbrief nummer 4 December 2015 Nieuwsbrief nummer 4 December 2015 Beste tennisvrienden, sponsors en adverteerders, Het tennisseizoen van 2105 zit er weer op. Het bestuur wenst iedereen hele fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en

Nadere informatie

Nieuwsbrief APRIL 2018

Nieuwsbrief APRIL 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Het voorjaar is begonnen. Afgelopen weekend is de zomertijd ingegaan en hopelijk kunnen we gaan genieten van een prachtig voorjaar en zomer.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF december 2014

NIEUWSBRIEF december 2014 www.tjongerschool.nl tjongerschool@debasisheerenveen.nl NIEUWSBRIEF december 2014 Van de directie: Inmiddels zijn we een aantal maanden op weg en in deze periode heb ik veel onderzoek gedaan, geobserveerd

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei Beste ouders,

Nieuwsbrief mei Beste ouders, Nieuwsbrief mei 2015 Beste ouders, In deze nieuwsbrief vindt u informatie over de laatste twee maanden van dit schooljaar. Op 13 juli begint de zomervakantie, maar voor die tijd zijn er nog vele speeluurtjes

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Seizoen 2013 / Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt.

Seizoen 2013 / Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt. Welkom op de eigen pagina van speelzaal Wolkewietje Seizoen 2013 / 2014 16 juni 2014 Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt. Ook kwamen er

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

KBS De Schothorst. Nieuwsbrief 2014-2015. Allemaal heel erg bedankt!! Met dank aan de oud papier ophalers..

KBS De Schothorst. Nieuwsbrief 2014-2015. Allemaal heel erg bedankt!! Met dank aan de oud papier ophalers.. Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 9, 30-04-2015 Nieuwsbrief 2014-2015 NB 9, 30-04-2015 In dit nummer: Met dank aan de oud papier ophalers.. Met dank aan oud papier

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2017

Nieuwsbrief juli 2017 1947 2017 Nieuwsbrief juli 2017 Feest Heikant 70 jarig bestaan 1947-2017 Datum 8 juli 2017 UITSTAPJE. Het belooft een avontuurlijke dag en avond te worden vol verrassingen en veel gezelligheid! We hopen

Nadere informatie

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2 Nieuws uit groep 1/2 20 februari 2015 (nr 8) Deze week hebben we het thema Sneeuw en ijs afgesloten. Donderdagmiddag hebben we met z n allen genoten van een circuit rondom dit thema. We hebben o.a. vetbollen

Nadere informatie

Vrijdag 04 november 2011

Vrijdag 04 november 2011 Vrijdag 04 november 2011 Het nationale schoolontbijt. Op donderdag 3 november begon onze schooldag heel gezellig en vooral gezond. Toen de kinderen de klassen binnen kwamen, stonden de tafels gedekt. Supermarkt

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 20 oktober 2017 03 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining Thematafel Kwartiergesprekken nieuwe opzet! Algemene Ouderavond Informatiebord nieuw! Typelessen Bag

Nadere informatie

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom Eerste overleg, 22 oktober 2014 Welkom Introductie Uit welke personen bestaat het feestweek comité? Hans Wind, Alex Mollema, Esther Ottens, Luit Oomkes, Paul Witkamp Doel van deze avond? Toelichting geven

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2018

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2018 Beste bewoners van Landgoed Kerkendel, Wat hebben we een geweldig weer deze zomer. Een beetje verkoeling nu gelukkig, daar waren we wel aan toe, maar voor de warmte hoeven we niet naar het buitenland met

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Infobulletin Prins Bernhardschool 2015/2016 no.9

Infobulletin Prins Bernhardschool 2015/2016 no.9 Chr. Basisschool Prins Bernhard Bernhardlaan 42, 9291 HP Kollum Tel. 0511-452089 Website: www.pbschool.nl Infobulletin Prins Bernhardschool 2015/2016 no.9 1. Feestelijke ouderavond Op dinsdagavond 22 maart

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel. Seizoen 2013/2014. Uitnodiging eindfeest: Klik hier. voor de uitnodiging voor het eindfeest van de

Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel. Seizoen 2013/2014. Uitnodiging eindfeest: Klik hier. voor de uitnodiging voor het eindfeest van de Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel Seizoen 2013/2014 Uitnodiging eindfeest: Klik hier voor de uitnodiging voor het eindfeest van de peuterspeelzaal! * * * * * * * Uiteraard organiseren wij

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ juli nummer 39

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ juli nummer 39 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 1 juli nummer 39 Agenda 5 juli kennismaking in de nieuwe groep 11 juli afscheid meester Simon 5 juli rapportengesprekken 13 juli afscheid meester

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

jaargang 22 november 2016 nummer 4

jaargang 22 november 2016 nummer 4 jaargang 22 november 2016 nummer 4 A G E N D A Voor een goed actueel overzicht van de belangrijke data verwijzen we u graag naar de onlinekalender op onze website www.sboderegenboog.cnsede.nl Dag ouders

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Tour Denemarken 2016

Tour Denemarken 2016 Tour Denemarken 2016 Dag 1 Rond tien uur in de ochtend werd ik opgehaald door Joris van Wijngaarden. Daarna haalden we Leon op van het station en haalde we Simone op in Gorinchem. Ik liep naar boven in

Nadere informatie

Sint pancras. Thema: Sint pancras! Dit boekje is geprint door

Sint pancras. Thema: Sint pancras! Dit boekje is geprint door Bouwdorp Sint pancras Thema: Sint pancras! Herfstvakantie!! Maandag 17 t/m donderdag 20 oktober 2016 Dit boekje is geprint door www.copycentre.nl Bouwdorp Sint Pancras 2016 Hallo jongens en meisjes! De

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2012.

Nieuwsbrief oktober 2012. Nieuwsbrief oktober 2012. Uitbreiding Dorpshuis Us Gebou. Een subsidieverlening van de gemeente Littenseradiel voor de uitbreiding van ons dorpshuis met een oefenruimte voor de fanfare Oranje en de brassband

Nadere informatie

12 juli 2019 F. Wiedijk Jzn.straat 1 NIEUWSDRIES. Agenda

12 juli 2019 F. Wiedijk Jzn.straat 1 NIEUWSDRIES. Agenda 12 juli 2019 F. Wiedijk Jzn.straat 1 NIEUWSDRIES 1843 JS Grootschermer 0299-671378 Agenda Vrijdag 12 juli Laatste schooldag, kinderen 12 uur vrij. Maandag 26 augustus Eerste schooldag. De kinderen mogen

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 7 juli 2017 AGENDA BIJBELVERHALEN Za 8 Oud Papier KIJK JE UIT? Ma 10 Contactmiddag

Nadere informatie

Denkt u aan het milieu voordat u deze nieuwsbrief print

Denkt u aan het milieu voordat u deze nieuwsbrief print Sportlaan 85 Postbus 68 7833 CH Nieuw-Amsterdam 7833 ZH Nieuw-Amsterdam Tel: 0591-552042 www.obs-bascule.nl Jaargang 12 nummer 4 vrijdag 11 september 2015 Denkt u aan het milieu voordat u deze nieuwsbrief

Nadere informatie

KKF 2015 Bokkendonk: Nieuwsbrief 2 november 2014

KKF 2015 Bokkendonk: Nieuwsbrief 2 november 2014 KKF 2015 Bokkendonk: Nieuwsbrief 2 november 2014 De eerste bijeenkomst met de deelnemende dorpen ligt alweer een paar weken achter ons. Ook het 11/11 feest is achter de rug en de datum voor het Keinderkupkesfestival

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 17-11-2017 nummer 12 In deze nieuwsbrief: - Open podium - Aanmelden broertjes/zusjes - Sinterklaas - Adreslijsten - Engels in groep 1 t/m 4 - Ouders gevraagd! - Jungle kijkdoos in groep 5 -

Nadere informatie

Betreft: Uitnodiging Jeugdvoetbalkamp 9 t/m 11 juni 2017

Betreft: Uitnodiging Jeugdvoetbalkamp 9 t/m 11 juni 2017 v.v. Uchta Sportpark De Hoeken Keizerstraat 102 4053 HK IJzendoorn ( 0344-642151 : www.uchta.nl Betreft: Uitnodiging Jeugdvoetbalkamp 9 t/m 11 juni 2017 IJzendoorn, 11 april 2017 Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

ZATERDAG 18 AUGUSTUS 2018

ZATERDAG 18 AUGUSTUS 2018 ZATERDAG 18 AUGUSTUS 2018 KWART-TRIATHLON KWART-TRIATHLON - voor 16 jaar en ouder 1 kilometer zwemmen (De Rotonde) 42 kilometer fietsen (Deilse veld) 10 kilometer lopen (finish Speeltuin) of TRIO-KWART-TRIATHLON

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2010

NIEUWSBRIEF Oktober 2010 NIEUWSBRIEF Oktober 2010 Beste Albin Motorboot Vaarders, Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief, editie najaar 2010. Veel leesplezier, en u weet het: elke reactie van u is welkom op ons e-mail adres

Nadere informatie

Sportdag Vrijdag 22 april wordt op sportpark Den Dries een grote Valkenswaardse Sportdag georganiseerd!

Sportdag Vrijdag 22 april wordt op sportpark Den Dries een grote Valkenswaardse Sportdag georganiseerd! Kindcentrum de Grasspriet van de Venstraat 9 5555KK VALKENSWAARD Tel. 040-2012908 e-mail: infodegrasspriet@skozok.nl website: www.degrasspriet.nl 2015-2016 Nummer 16 20 april 2016 In dit nummer: Belangrijke

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit In deze Nieuwsflits: Schoolfruit Koningsspelen Meivakantie Help! Leuke leesboeken gezocht! Vrij met Hemelvaart Extra oudergesprekken Toetsen in de maanden mei en juni Informatieavond juni 2018 Oproep voor

Nadere informatie

Bij deze willen wij iedereen die heeft meegeholpen nogmaals hartelijk bedanken!!!!

Bij deze willen wij iedereen die heeft meegeholpen nogmaals hartelijk bedanken!!!! Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl Nieuwsbrief 2014-2015 nr 5 september BeweegWijs De lijnen staan op het plein! Het ziet er echt mooi uit en de kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis. jaargang 20, nummer 2 vrijdag 22 september 2017

Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis. jaargang 20, nummer 2 vrijdag 22 september 2017 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis jaargang 20, nummer 2 vrijdag 22 september 2017 Beste ouders, Hierbij de nieuwsbrief nr 2. Met de nieuwtjes voor de komende weken. De buitenlessen

Nadere informatie

Voor nog meer informatie over onze school Jaargang 22 Vrijdag is het feest (door de Sintcommissie)

Voor nog meer informatie over onze school Jaargang 22 Vrijdag is het feest (door de Sintcommissie) Kijk óók op: www.terdoes.nl Voor nog meer informatie over onze school Of volg ons op Twitter onder terdoes Jaargang 22 Nummer 15 27-11-2015 Redactie: Kees Hagenaars Vrijdag is het feest (door de Sintcommissie)

Nadere informatie

Vanuit de Directie Namens het hele team wensen wij u een heel gelukkig Wij hopen dat het voor iedereen een SCHITTEREND jaar wordt.

Vanuit de Directie Namens het hele team wensen wij u een heel gelukkig Wij hopen dat het voor iedereen een SCHITTEREND jaar wordt. Jaargang 10 Nummer 10 11 januari 2019 Agenda Vrijdag 11 januari 2019 Woensdag 16 januari 2019 Vrijdag 18 januari 2019 Zondag 20 januari 2019 Maandag 21 januari t/m Vrijdag 1 februari Woensdag 23 januari

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

Bouwdorp Sint pancras

Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint Pancras 2015 Hallo jongens en meisjes! De zomer is weer voorbij. De scholen zijn weer begonnen. De dagen worden korter en de nachten worden langer. Stom he?! Toch komen

Nadere informatie

Elektronische Nieuwsbrief van zwemvereniging ZZG De Boskikkers. Dé zwemclub van de gemeente Aa en Hunze Januari 2019

Elektronische Nieuwsbrief van zwemvereniging ZZG De Boskikkers. Dé zwemclub van de gemeente Aa en Hunze Januari 2019 De e-kwaker Elektronische Nieuwsbrief van zwemvereniging ZZG De Boskikkers Dé zwemclub van de gemeente Aa en Hunze Januari 2019 Hierbij de eerste e-kwaker van 2019! In deze e-kwaker worden jullie weer

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Oude Bogten februari 2019

Nieuwsbrief De Oude Bogten februari 2019 Nieuwsbrief De Oude Bogten februari 2019 De mest is weer geleverd, er is weer volop bedrijvigheid op de tuinen, de voorraad mest slinkt met de dag. Ook de zaden zijn inmiddels geleverd door Garant en de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 Schooljaar november 2014

Nieuwsbrief 6 Schooljaar november 2014 Nieuwsbrief 6 Schooljaar 2014-2015 november 2014 Hoofdweg 2034 2158MC Buitenkaag 0252 544308 directeur@st-willibrordusschool.nl www.st-willibrordusschool.nl In dit nummer Pepernoten bakken Sinterklaasfeest

Nadere informatie

Dirigent: Henriëtte Sabel 0528 321252

Dirigent: Henriëtte Sabel 0528 321252 December 2011 Informatieblad van Muziekvereniging Kunst Na Arbeid. Dirigent: Henriëtte Sabel 0528 321252 Voorzitter: Elise Potgieter 0523 857015/06 30377808 elisepotgieter@hotmail.com Secretaris: Nely

Nadere informatie

1 e schooldag van 2019 Hoofdluiscontrole Nieuwsbrief uur open dag. Inhoud

1 e schooldag van 2019 Hoofdluiscontrole Nieuwsbrief uur open dag. Inhoud Jaargang 10 Nummer 9 14 december 2018 Agenda Donderdag 20 december Vrijdag 21 december Maandag 24 december t/m vrijdag 4 januari 2019 Maandag 7 januari 2019 Vrijdag 11 januari 2019 Zondag 20 januari 2019

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Daltonlocatie Agenda Daltonlocatie

Nieuwsbrief 3 Daltonlocatie Agenda Daltonlocatie Nieuwsbrief 3 Agenda 30 sept. Dag van de Westlandse Techniek, groepen 7 en 8 3 okt. Middag en avond Startgesprekken Themabijeenkomst Leesplezier Deze week opa en oma activiteiten 5 okt. Middag en avond

Nadere informatie

Herfsttoernooi. Extra najaarslessen. Grote Clubactie. Vacature voorzitter. Nieuwsbrief, Oktober Beste leden,

Herfsttoernooi. Extra najaarslessen. Grote Clubactie. Vacature voorzitter. Nieuwsbrief, Oktober Beste leden, Nieuwsbrief, Oktober 2018 Beste leden, Met een prachtige zomer laten we een geslaagd zonnig seizoen weer achter ons. De herfst laat zich zien in de natuur en hoe mooi is het dat wij op onze club hier gewoon

Nadere informatie

Agenda 1 Oproep percussieband 2 Poppenvoorstelling 3 Open Dag voor nieuwe ouders

Agenda 1 Oproep percussieband 2 Poppenvoorstelling 3 Open Dag voor nieuwe ouders Agenda 1 Oproep percussieband 2 Poppenvoorstelling 3 Open Dag voor nieuwe ouders 4 Afscheid 1 inzamelactie 2 Schoolvoetbaltoernooi 3 Bijdrage groep 1/2a 5 Op tijd 1 Voorleesdagen 2 Talentenjacht 3 Afscheid

Nadere informatie

UIT DE WEI 22 november 2018

UIT DE WEI 22 november 2018 KALENDER Vrijdag 23 november Wieletjesdag Dinsdag 27 november Alle kinderen mogen hun schoen zetten. Vrijdag 30 november Surprises inleveren. Tentoonstelling in het wei theater UIT DE WEI 22 november 2018

Nadere informatie

Nieuwtjes van de Stampertjes

Nieuwtjes van de Stampertjes april 2017 Agenda 27-3 t/m 21-4 thema lente 13-4 Paasbrunch 14-4 t/m 17-4 april Goede vrijdag, Pasen gesloten 20-4 Kinderboerderij 24-4 t/m 7-5 Meivakantie en Koningsdag Nieuwtjes van de Stampertjes Jantje

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Kinderkleding Ruilen Het bestuur

Jaarverslag 2016 Stichting Kinderkleding Ruilen Het bestuur Jaarverslag 2016 Stichting Kinderkleding Ruilen Dit jaarverslag is tot stand gekomen door terug te kijken op onze website / facebookpagina / mail etc. van het afgelopen jaar en er vervolgens een aantal

Nadere informatie

Lijzijde 4 9733LA Groningen Tel. 050-3642685 info@juffiesspeelopvang.nl. Nieuwsbrief Januari 2016

Lijzijde 4 9733LA Groningen Tel. 050-3642685 info@juffiesspeelopvang.nl. Nieuwsbrief Januari 2016 Lijzijde 4 9733LA Groningen Tel. 050-3642685 info@juffiesspeelopvang.nl Nieuwsbrief Januari 2016 1. SPEELopvang 2. Welkom en Afscheid 3. Studenten Alfa-college 4. Nationale voorleesdagen 5. Vanuit de OC

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MAART 2016

NIEUWSBRIEF MAART 2016 NIEUWSBRIEF MAART 2016 OVERZICHT Algemeen Onderbouw (1-2) Middenbouw (3-5) Bovenbouw (6-8) Algemeen / Persoonlijke noot Afgelopen weken heeft voor ons vooral in het teken van de resultaten van de kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Nummer februari 2016 (verschijnt 1x per twee weken) Nieuwe gymmaterialen.

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm.  Nummer februari 2016 (verschijnt 1x per twee weken) Nieuwe gymmaterialen. Nieuwsbrief o.b.s. De Zwarm www.dezwarm.nl Nummer 13 19 februari 2016 (verschijnt 1x per twee weken) In deze editie: Nieuwe gymmaterialen Positief nieuws Facebook & Twitter Positieve resultaten Oversteekouder

Nadere informatie

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 4, 14 oktober 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord De afgelopen

Nadere informatie

Delft,

Delft, www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl Delft, 30-09-2016 Inhoud Zomerfeest op zaterdag 17 september... 1 Belangrijk nieuws uit de kleutergroepen... 2 De Vindplaats... 3 Maandsluiting...

Nadere informatie

Geachte ouders, Nummer 7 8 november De Koningslinde Larixlaan 86, 3862 EV Nijkerk

Geachte ouders, Nummer 7 8 november De Koningslinde Larixlaan 86, 3862 EV Nijkerk Nummer 7 8 november 2017 17 november: Lootjes trekken (groep 6 t/m 8) 20 t/m 24 november: 10-minutengesprekken met ouder(s)/verzorger(s) (en kind) 22 november: Schoen zetten (groep 1 t/m 8) 22 november:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18-12-2014

Nieuwsbrief 18-12-2014 Basisschool de Regenboog 18-12-2014 Nr 3 Belangrijke data Al weer bijna kerstfeest en een nieuw jaar. Een tijd om terug te kijken en te denken aan nieuwe kansen en mogelijkheden. Voor onze school zien

Nadere informatie

Bouwdorp Sint pancras

Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint Pancras 2017 Hallo jongens en meisjes! De zomer is weer voorbij. De scholen zijn weer begonnen. De dagen worden korter en de nachten worden langer. Stom he?! Toch komen

Nadere informatie

SV DUO is nog steeds dringend op zoek naar een secretaris en een voorzitter! (dit mag ook een combifunctie zijn)

SV DUO is nog steeds dringend op zoek naar een secretaris en een voorzitter! (dit mag ook een combifunctie zijn) Beste leden, Bijgaand treffen jullie weer een nieuwsbrief aan. Veel leesplezier gewenst! SV DUO is nog steeds dringend op zoek naar een secretaris en een voorzitter! (dit mag ook een combifunctie zijn)

Nadere informatie

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie!

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie! Nieuwsbrief d.d. 17-04-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Pasen 2019 We willen iedereen hele, gezellige

Nadere informatie

Verslag Herfstfeest 21 oktober 2009 Op het Wijkpark Transvaal en de Stadsboerderij

Verslag Herfstfeest 21 oktober 2009 Op het Wijkpark Transvaal en de Stadsboerderij Verslag Herfstfeest 21 oktober 2009 Op het Wijkpark Transvaal en de Stadsboerderij Als gebruikelijk doen wij de herfstactiviteit samen met de Stadsboerderij De Woelige Stal. Sandra, de boerin, had al gezegd:

Nadere informatie

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis DEZE WEEK FELICITEREN WE: Anouk v.d. Meer (woensdag) Alle leerlingen die in de zomervakantie jarig zijn! Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis Nieuws uit de personeelskamer.

Nadere informatie

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel Nieuwsbrief 7 24 november 2016 Aan alle ouders / verzorgers, De inhoud van deze Nieuwsbrief Ouderpanel Maandviering groep 6 Power-training Sinterklaas Schoentje zetten Voorleesavondje Read Shop Sinterklaas

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6: 25 januari t/m 21 februari 2019

Nieuwsbrief 6: 25 januari t/m 21 februari 2019 PC Basisschool De Zwaluw Antoinette Kleynstraat 8 2331 DV Leiden www.dezwaluwleiden.nl Nieuwsbrief 6: 25 januari t/m 21 februari 2019 Beste ouders de kop van het nieuwe jaar is eraf. In de groepen 1/2

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

Meivakantie. Agenda t/m Meivakantie Weer naar school tegen 4 voetbaltoernooi Opnames Leraar24

Meivakantie. Agenda t/m Meivakantie Weer naar school tegen 4 voetbaltoernooi Opnames Leraar24 Klik hier om deze email in de browser te lezen Nieuwsbrief 33-29 april Met deze week: Sporten in de meivakantie - 4 tegen 4 voetbal - Maandagen na de meivakantie - Avond4Daagse - Nieuwe leerlingen - Uitslag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 april 2019

Nieuwsbrief 5 april 2019 Nieuwsbrief 5 april 2019 Beste ouders/verzorgers, In deze nieuwsbrief vindt u weer veel informatie over de activiteiten voor de komende periode: thema 8 en vragenlijsten van KiVa, Koningsspelen, Pasen

Nadere informatie

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016 PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht A.s. maandag 11 april is het weer zover!! Om kwart voor negen wordt de projectweek, 'Ter land, ter zee en in de lucht' energiek

Nadere informatie

Nieuwsbrief van juli 2015. Peuterspeelzaal De Ringkantertjes. Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertjes.nl

Nieuwsbrief van juli 2015. Peuterspeelzaal De Ringkantertjes. Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertjes.nl Nieuwsbrief van juli 2015 Peuterspeelzaal De Ringkantertjes Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertjes.nl Vakanties 2015/2016 Herfstvakantie 19-10 t/m 23-10-15 Kerstvakantie 21-12-15

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda:

In deze nieuwsbrief: Agenda: In deze nieuwsbrief: Agenda: - Vrijdag 26 februari informatie leesproject klaar voor de start voor ouders van groep 3. - 2 en 3 maart rapportgesprekken - Scouting Livingstone - Open dag - Interne Begeleiding

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 8 10-12-2013 In dit nummer: Actie schoenendoos Kerstfeest Kerstbakjes

Nadere informatie

Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen

Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen 2018-2019 Voor je ligt de tweede editie van de nieuwsbrief van Jubileumseizoen 2018-2019. In deze nieuwsbrief kun je uitgebreid lezen over het jubileum! Daarnaast is er o.a.

Nadere informatie

Nieuws update eind november 2014. Beste allemaal,

Nieuws update eind november 2014. Beste allemaal, Nieuws update eind november 2014 Programma editie 2014: Fietsdagen: Vrijdag 19 december, zaterdag 20 december en zondag 21 december, met maandag 22 december gezamenlijk Serious Breakfast en het aanbieden

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

Zondagmiddag 4 januari vanaf uur

Zondagmiddag 4 januari vanaf uur December 2014 Belangrijke data Zondagmiddag 4 januari vanaf 15.00 uur Alle leden zijn met partner en kinderen van harte welkom in ons clubhuis om samen het glas te heffen op een spetterend 2015! Maar eerst

Nadere informatie

NIEUWSFLITS December 2011

NIEUWSFLITS December 2011 NIEUWSFLITS December 2011 Beste tennisvrienden, Nog een paar nachtjes slapen en dan starten we een nieuw jaar. Een jaar waarin TCV haar 75-jarige bestaan viert. In het weekend van 15 t/m 17 juni vieren

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

19.30 uur STRATENCOMPETITIE.

19.30 uur STRATENCOMPETITIE. MAANDAG 26 AUGUSTUS 9.45 uur OPENING SPORT- EN SPELWEEK Na de opening beginnen we met het maken van de groepjes. Bij alle kleuren is er één persoon van de hoofdleiding aanwezig die helpt bij het maken

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017.

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017. Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017. 1 2 Open Inloop. Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen uit Baarlo. Een gemeenschapsruimte,

Nadere informatie

6

6 6 Maria Dit verhaal gaat over Maria. Ze is de zus van Marta en Lazarus. Ze houdt veel van Jezus en weet dat Hij snel moet sterven. Daarom wil ze Jezus laten zien hoeveel ze van Hem houdt. Hoeveel krijgt

Nadere informatie

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Op de agenda 09-11-2015 16-11-2015 26-11-2015 inleveren Studiedag Dalton. Alle kinderen zijn vrij Deze week muurschildering

Nadere informatie

We zijn inmiddels weer een aantal weken verder sinds de vorige uitgave van het ABO- Nieuws. Hieronder vindt u het actuele nieuws van ABO.

We zijn inmiddels weer een aantal weken verder sinds de vorige uitgave van het ABO- Nieuws. Hieronder vindt u het actuele nieuws van ABO. We zijn inmiddels weer een aantal weken verder sinds de vorige uitgave van het ABO- Nieuws. Hieronder vindt u het actuele nieuws van ABO. Officiële start ABO Op 15 april 2016 is tijdens een receptie in

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015 Patrijsstraat 2 4043MR Opheusden Tel: 0488-441451 Email: info@paletopheusden.nl www.paletopheusden.nl AFWEZIGHEID DIRECTIE Ik wil u informeren over mijn afwezigheid de komende periode. Helaas staat mij

Nadere informatie

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek ASJEMENOU Foto s U kunt foto s van de opening van de Kinderboekenweek, het voorlezen door groep 8 bij de kleuters en de 1e opa en oma middag, vinden op onze website in het album Kinderboekenweek. Kinderboekenweek

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie