SCHOOLREGEL PLEINREGEL OMGANGSREGEL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SCHOOLREGEL PLEINREGEL OMGANGSREGEL"

Transcriptie

1 N I E U W S F L I T S M A R I A S C H O O L In deze nieuwsflits speciale aandacht voor actualiteiten in februari 2017 Geachte ouders, Hierbij ontvangt u de nieuwsflits van de maand februari met daarin de nodige school activiteiten. SCHOOLREGEL PLEINREGEL OMGANGSREGEL Bij binnenkomst voeten vegen. Kinderen mogen niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van de les op school aanwezig zijn. Indien kinderen eerder op school zijn, draagt school geen verantwoordelijkheid. Naar elkaar luisteren. Telefonisch tijdelijk niet bereikbaar Op woensdag 15 februari zijn we op school na uur telefonisch moeilijk te bereiken. VeBe zal dan op school de telefoonverbinding omzetten naar een nieuwe provider. Houdt U er rekening mee om b.v. ziektemeldingen die dag tijdig door te geven of per mail af te handelen. Donderdag 16 februari hopen we dat alles weer normaal functioneert. Alvast dank voor Uw medewerking Kinderfysiotherapie nu ook in de Mariaschool Kinderfysiotherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie, gericht op baby s, kinderen en jongeren tot 18 jaar. Door te bewegen en te spelen ontdekken kinderen de wereld en ontwikkelen zij hun zintuigen en motoriek. Soms gaat dit niet vanzelf maar wordt het kind belemmerd of beperkt in de ontwikkeling. Hierdoor kunnen zijn of haar mogelijkheden en ook het zelfvertrouwen verminderen. Een kind kan bijvoorbeeld faalangst ontwikkelen en daardoor minder plezier hebben in bewegen. Niet elk kind heeft dezelfde vaardigheden, maar bij problemen in de motorisch ontwikkeling kunnen ze baat hebben bij kinderfysiotherapie om hierdoor zo optimaal mogelijk te kunnen bewegen en zich te ontwikkelen.

2 Ook in Reutum is vanaf nu kinderfysiotherapie in school mogelijk. Daarvoor is de Mariaschool Reutum een samenwerking aangegaan met Fysiotherapie Ootmarsum. En daar zijn we blij mee. Kinderfysiotherapeut Anouk Brunninkhuis kan kinderen, die hiervoor in aanmerking komen, in school en onder schooltijd behandelen. Daarbij moet de hulpvraag direct gerelateerd zijn aan vaardigheden die nodig zijn in school. Het kan bijvoorbeeld gaan om moeilijkheden bij voorbereidend schrijven en motorische schrijfproblemen, moeite in de fijne motoriek (knippen en knutselen) en grove motoriek (moeite met gym en buiten spelen), houterig bewegen, veel vallen, vaak ongelukjes hebben en angst hebben om te bewegen. Voor meer informatie en/of aanmelding kunnen ouders zelf contact op te nemen met de praktijk: Fysiotherapie Ootmarsum, telefoonnummer of per mail Wij hopen dat ook voor de kinderen hierdoor een eventuele behandeling makkelijker te realiseren is. Onze Mariaschool opnieuw excellente school Onze school heeft voor de tweede keer het predicaat excellent ontvangen deze week. Onze school in Reutum mag zich ook voor de komende 3 jaar excellent noemen. Afgelopen woensdag 25 januari was RTV Oost op onze school om aandacht te besteden aan het feit dat we het predicaat excellent kregen uitgereikt en als zodanig was er ook alle aandacht voor Zikke. Er werden interviews afgenomen met Merel Arts van Zikke, wethouder de Witte van de gemeente Tubbergen en met de kinderen werd een bezoek gebracht aan Omgekeerd Bouwen in Tubbergen zodat ook een bedrijfsbezoek werd vastgelegd. Onderwijs, overheid, ondernemers en ouders maakten een aantrekkelijke invulling van het concept Zikke zichtbaar. De fa oude Wesselink uit Geesteren zorgde voor het vervoer van de kinderen en dat werd allemaal netjes geregeld door Merel en Bianca, de coordinatoren van Zikke. Bieb op school Woensdagmorgen 25 januari is de Bieb op school geopend door burgemeester Haverkamp van de gemeente Tubbergen. Het was niet alleen de eerste Bieb op school die ze opende in onze gemeente maar ook haar eerste opening als burgemeester en dus ook tevens het eerste lintje dat ze mocht doorknippen. Verder had ze gelijk maar even de gelegenheid om het bordje Excellente school aan de school te schroeven. Een gezellige ochtend dus op de school. MEDIATHEEKBEZOEK De mediatheek is alleen voor leerlingen van de Mariaschool. De mediatheek is open op: Maandag van uur Woensdag van uur Donderdag van uur LETTERS GROEP 3 De kinderen beginnen ongeveer in week 6 met kern 7. In kern 7 leert uw kind: hoofdletters en 'sch'-woorden, woorden met de 'ng'-klank.

3 AVI LEZEN Een leuke site om te oefenen voor AVI lezen! Deze is voor kinderen met leesproblemen t01summarytemplate=avi3_titel_dysl&cntnt01returnid=73 Deze is voor de reguliere lezers IB NETWERK Dinsdag 31 januari is er s morgens een bijeenkomst voor alle intern begeleiders van de TOF scholen. Mevr. J. Hulskotte zal hierbij aanwezig zijn. TEAMVERGADERING Woensdagmiddag 1 februari om uur is er voor de leerkrachten een teamvergadering. VOORSTELLING GROEP 6/7 Donderdag 2 februari gaat groep 6/7 naar de voorstelling Nou dag dan maar. Deze voorstelling begint om uur en is op de Wiekslag in Tubbergen. Het vervoer is reeds geregeld. NASCHOOLSE ACTIViTEIT Kids Kitchen voor groep 3 en 4 is gepland op donderdag 2 februari 2017 van bij Bambino in Reutum. Deze workshop is al volgeboekt. Kleutergym Er is weer kleutergym op vrijdag 3, 10 en 17 februari voor groep 0/1/2 in de gymzaal. Tijd: Kosten: 1 euro Groeten Bernadet Grundel LTO SCHOLENPROJECT DE BOER OP De kinderen van groep 6/7 krijgen dinsdag 7 februari in het kader van het LTO Scholenproject bezoek van Gerard Groothuis. Donderdagmiddag 9 februari brengt groep 6/7 een bezoek aan de boerderij van de fam. Groothuis aan de Kerkstraat. SCHOOLZWEMMEN Dinsdag 7 februari gaan de groepen 7/8, 4/5 en 6/7 zwemmen. 1E RAPPORT Dinsdag 7 februari krijgen de kinderen hun 1 e rapport mee naar huis. De 10 minuten gesprekken zijn op dinsdag 14 en woensdag 15 februari. De verwijzingsgesprekken voor het voortgezet onderwijs voor groep 8 zijn op dinsdag 7 of woensdag 8 februari. U krijgt hiervoor een uitnodiging. WERKVERGADERING Woensdag 8 februari om uur is er voor de leerkrachten een werkvergadering. LEERLINGENRAAD Vrijdag 10 februari om uur komen de kinderen van de leerlingenraad bij elkaar.

4 DBT-2DAAGSE Maandag 13 en dinsdag 14 februari is dhr. G. aan de Stegge afwezig i.vm. een directie- 2daagse. EERSTE HEILIGE COMMUNIE GROEP 4 Donderdagavond 16 februari om uur startviering in de kerk voor kinderen en ouders. CARNAVAL OP SCHOOL Vrijdag 17 februari vieren we weer samen met de kinderen, de Prins en Prinses van onze school en natuurlijk Prins Ronald I en zijn adjudant Sander en hun dansmariekes, carnaval op school. De kinderen mogen deze dag verkleed op school komen. s Middags is er voor de bovenbouw een aangepast programma. In het ochtendprogramma is een soort van maandopening verwerkt, waarbij elke groep een act uitvoert. Wilt u de kinderen geen confetti laten meebrengen en spuitbussen? Gewone serpentines zijn prima. CARNAVAL Kinderen (t/m groep 4) die niet mee lopen in de carnavalsoptocht van 25 februari, mogen deze middag mee met de leerkrachten op de carnavalswagen. Het opstellen en starten is op plan LooSan. Het verzamelen is dan ook op Plan LooSan. De wagen staat hier vanaf uur. Na afloop kunt u uw kind ophalen op het schoolplein. VOORJAARSVAKANTIE/ROSENMONTAG Maandag 20 februari t/m ROSENMONTAG 27 februari zijn de kinderen vrij. Wij verwachten ze dinsdag 28 februari terug op school. DIRECTEUREN BERAAD TUBBERGEN Dinsdag 28 februari is er overleg met alle schooldirecteuren van de TOF scholen. GROEPSBEZETTING ONDERBOUW VANAF DE VOORJAARSVAKANTIE GEWIJZIGD Vanaf 28 februari zullen de kinderen in de groepen instromers, 1 en 2 een andere indeling kennen. We gaan met twee groepen kleuters werken vanaf de voorjaarsvakantie. De lestijden voor de instromers die na 1 januari 4 jaar geworden zijn, zijn vier ochtenden (ma t/m do); zij zitten in groep 0/1 samen met de kinderen van groep 1. De lestijden van groep 1 en de kinderen die ingestroomd zijn voor 1 januari zijn alle ochtenden en de donderdagmiddag. Deze kinderen zitten op vrijdagmorgen bij groep 2 in de groep en vier ochtenden samen met de instromers. De lestijden van alle groep 2 kinderen zijn ongewijzigd. Zij zitten in groep 2 en alleen op vrijdagmorgen in combinatiegroep 1/2 (dan komen daar de kinderen van groep 1 bij). De lessen in groep 0/1 zullen verzorgd worden door juf Sophie Egberink. Juf Sophie is 24 jaar en komt uit Almelo. Groep 2 kent ongewijzigde uren en hier zullen de lessen verzorgd worden door juf Ilse Huiskes en juf Mirthe Bekhuis die tijdelijk de lessen waarneemt voor juf Ansje Scheper die nog met ziekteverlof is.

5 Groep/dag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Instromers/1 x x x x 1 x 1/2 x 2 x x x x x x x ASWOENSDAGVIERING Woensdag 1 maart om 9.00 uur is er een viering in de kerk. Ook ouders zijn bij deze viering van harte welkom. De kinderen vanaf groep 5 bezoeken deze viering. LUIZENCONTROLE Maandag 6 maart om 9.00 uur is er weer luizencontrole. We willen u verzoeken de kinderen geen gel in de haren te doen. VERWIJZINGEN GROEP 8 In januari hebben we verschillende toetsen CITO afgenomen om te kijken welke vorderingen uw kind heeft gemaakt. Met deze resultaten kunnen we ons voorlopig advies omzetten in een definitief advies. Mocht het voorlopig advies wijzigen dan nemen we al eerder contact met u op. Op 14 en 15 februari zijn er geen 10 minutengesprekken gepland voor de kinderen van groep 8. De verwijzingen naar het Voortgezet Onderwijs vinden plaats op dinsdag 7 en woensdag 8 februari. Ligt uw voorkeur bij een andere school dan Canisius, dan is dat uiteraard mogelijk? Wilt u dhr. L. Oerbekke dan vroegtijdig informeren? Aanmeldingsformulier Het aanmeldingsformulier voor de scholen voor voortgezet onderwijs regio Almelo bestaat uit drie delen. Deel 1 dient te worden ingevuld door ouders. Dit zijn persoonlijke gegevens, die niet gaan over het niveau van uw kind. Dit formulier kunt u downloaden via de website van de school naar keuze. Wellicht heeft u daar een nieuwe versie van Acrobat Reader nodig. Het invullen per computer heeft de voorkeur i.v.m. leesbaarheid. Mocht dit problemen geven, dan kunt u contact opnemen met school. Het ingevulde deel 1 brengt u mee naar school bij het verwijzingsgesprek. Elke school voor voortgezet onderwijs heeft een eigen formulier deel 1 (waarop de aanmeldingsmogelijkheden van die specifieke school staan afgedrukt). Het formulier is veelal te vinden op de website van de betreffende school. Deel 2 dient te worden ingevuld door de leerkracht of de directeur van de basisschool. De inhoud nemen we tijdens het gesprek met u door. Deel 3 is een onderwijskundig rapport. Dit wordt ingevuld voor kinderen met speciale onderwijsbehoeften. Na het invullen en ondertekenen ervan worden alle delen naar de school voor voortgezet onderwijs gestuurd waar u uw zoon of dochter wilt aanmelden. De school voor voortgezet onderwijs vraagt de ouders om een kopie van het identiteitsbewijs mee te sturen. Daarvoor moet zowel de voor- als de achterkant van het ID-bewijs worden gekopieerd. Wilt u dit ook meebrengen tijdens het gesprek?

6 Mocht u geen ID-kaart hebben dan is een andere mogelijkheid de gegevens af te drukken via de website mijnoverheid.nl. Door met behulp van DigiD in te loggen op de site van mijnoverheid.nl is het mogelijk de gegevens uit de gemeentelijke basisadministratie (GBA) van uw zoon of dochter in te zien en hier een afdruk van te maken. Dat gaat als volgt: Open de website mijnoverheid.nl (geen www ervoor) Op deze site inloggen met behulp van DigiD Ga naar Persoonlijke gegevens Ga naar Bekijk GBA In het menu links Familie opzoeken Bij uw zoon of dochter kiezen voor Meer kind gegevens Kies vanuit het menu Bestand en vervolgens Afdrukken om hiervan een afdruk te maken. Indien u vragen hebt, neem dan gerust contact op met dhr. L. Oerbekke. NIEUWSFLITS De volgende nieuwsflits kunt u verwachten op 17 of 28 februari 2017.

7 Feestelijke opening Bibliotheek op School Woensdag 25 januari 2017 opende burgemeester mevrouw Haverkamp de geheel vernieuwde schoolbieb. De Mariaschool is de eerste school in de gemeente Tubbergen die De Bibliotheek op School heeft ingevoerd. En daar zijn we super blij mee en heel trots op. Samen met een enthousiaste groep vrijwilligsters en leesconsulent Yvonne Keizers kunnen de kinderen iedere week boeken lenen: één boek in het laatje en 2 of meer boeken voor thuis. Wij werken heel nauw samen met Bibliotheek Tubbergen, die de meeste boeken levert en Yvonne verzorgt samen met de leerkrachten regelmatig allerlei leesprojecten, zo ook De Nationale Voorleesdagen. Op 25 januari 2017 startten de Nationale Voorleesdagen groots, waaraan basisscholen, bibliotheken, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven massaal aan meedoen. Die dag lazen talloze bekende én onbekende Nederlanders voor aan peuters en kleuters om zo het voorlezen, aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Ook de Mariaschool liet deze dag niet opgemerkt voorbij gaan. Nadat burgemeester Wilmien Haverkamp eerst de schoolbieb heeft geopend, ging zij voorlezen in groep 1en 2. Ook in de andere groepen werd die dag voorgelezen: de nieuwe directeur van Bibliotheek Tubbergen, mevrouw Kris Pals las voor in groep 3, Gerard aan de Stegge las voor in groep 4/5, voorleeskampioen Florenzo ter Denge in groep 6/7 en Ben Moorman in groep 7/8.

8 Eén boek in het laatje, 2 of meer boeken voor thuis De nieuwe schoolbieb, gehuisvest in het ZIKKE-gebouw, draait al een tijdje. Op maandag-, woensdagen donderdagmorgen kunnen de kinderen van de Mariaschool hun boeken ruilen. Kinderen van groep 1/2 kiezen iedere donderdag 2 prentenboeken voor thuis. De kinderen van groep 3 t/m 8 kiezen één boek voor in de klas en mogen ook boeken voor thuis lenen. We zijn heel trots op de nieuwe schoolbieb. Een vaste groep van 6 vrijwilligers: Young Yin ter Denge, Brigit Hesselink, Miranda Hesselink, Anita Hemmer, Mieke Scheffer en Riet Vos, runt samen met leesconsulente Yvonne Keizers de schoolbieb. Wij werken nauw samen met Bibliotheek Tubbergen. Zo gebruiken we hetzelfde uitleensysteem. Belangrijk om te weten Alle leerlingen van de Mariaschool zijn ingevoerd in het uitleensysteem van de schoolbieb. Nieuwe leden krijgen binnenkort een pasje. De leerlingen die al lid waren van Bibliotheek Tubbergen zijn automatisch ingevoerd in het systeem van de schoolbieb en kunnen gewoon hun eigen pasje gebruiken. De openingstijden van de schoolbieb zijn: Maandagmorgen: uur Woensdagmorgen: uur Donderdagmorgen: uur. Volgens een vast rooster gaan de kinderen wekelijks in groepjes van 6 á 8 leerlingen naar de schoolbieb en kunnen dan max. 6 boeken lenen, waarvan één boek op school blijft. De leerlingen kunnen boeken lenen zonder pasje. Heeft een leerling geen pasje bij zich en/of de boeken vergeten, geen ramp. Hij/zij kan altijd boeken lenen. Ook als de boeken te laat ingeleverd worden, is dit geen probleem. Er wordt geen boete berekend op de schoolbieb. De leerlingen krijgen geen uitleenbon mee. Worden er per abuis boeken van de schoolbieb ingeleverd bij Bibliotheek Tubbergen, dan is dit geen probleem. De boeken worden automatisch van de pas verwijderd en gaan terug naar school. Levert een kind boeken in van Bibliotheek Tubbergen, dan wordt dit aangegeven in het systeem. Deze boeken kunnen helaas niet in de schoolbieb ingeleverd worden. Kinderen kunnen ook boeken reserveren. Zodra een boek binnen is, dan krijgt u een mail van ons en kan uw kind het boek ophalen in de schoolbieb. Lezen is erg belangrijk voor de taalontwikkeling en uitbreiding van de woordenschat van een kind. Op de Mariaschool wordt dan ook veel aandacht besteed aan lezen. Het zou heel fijn zijn als uw kind ook thuis leest. Volgens leesconsulente Yvonne Keizers staat het leesplezier van de kinderen voorop. En dat doen we door de kinderen aantrekkelijke en leuke nieuwe boeken aan te bieden. Kinderen die het moeilijk vinden om een geschikt boek te vinden, helpen wij graag met het kiezen van het juiste boek. Mocht u nog vragen hebben, stel ze gerust. Yvonne is bereikbaar via y.keizers@bibov.nl 15 minuten lezen per dag is 1000 nieuwe woorden per jaar!

9 Beste peuters, kleuters en (groot)ouders, Zondag 12 februari is er weer een Kinderkerk-viering, deze keer is het thema: Helpende handen. We vertellen een passend verhaal om kleine kinderen op een speelse manier vertrouwd te maken met de Bijbel en de kerk. De viering begint om uur in de dagkapel te Geesteren. Als je tussen de 2 en 6 jaar bent, ben je van harte welkom met je (groot)ouders! Je oudere broers en zusjes mogen natuurlijk ook meekomen. Naast het Bijbelverhaal besteden we aandacht aan bidden en het iets over hebben voor een ander, maar we hopen vooral dat het gezellig wordt voor alle kindjes! De viering duurt ongeveer een half uur waarna we met iedereen nog wat drinken. De laatste viering in 2016 is op 18 december en zal ook om uur beginnen. Voor vragen kunt u contact opnemen met het parochiesecretariaat info@hpancratius.nl of telefonisch: (dinsdag en woensdag: u u en 13:30 u - 16:30 u donderdag: 13:30 u - 16:30 u en vrijdag: u u.) Met vriendelijke groet, De werkgroep Kinderkerk Diaken Bert Huitink Manon Frieling Joke Pegge Moniek Degen Susanne Burghout

10 Voor : Ouders groep 1,2,3 Betreft : Woordenschat Enige informatie over woordenschat bij jonge kinderen. Actieve woordenschat en passieve woordenschat De actieve woordenschat, ook wel 'productieve woordenschat' genoemd, bestaat uit de woorden die een kind zelf gebruikt. Daar tegenover staat de passieve woordenschat. Dat zijn de woorden die een kind wel begrijpt, maar nog niet zelf gebruikt. In de normale ontwikkeling is de passieve woordenschat, zeker in het begin, groter dan de actieve woordenschat. Aanvankelijk begrijpen kinderen dus meer woorden dan ze ook daadwerkelijk gebruiken (en dat blijft ook zo). Ook bij volwassenen is de passieve woordenschat dus groter dan de actieve woordenschat. Denk bijvoorbeeld aan woorden als 'thans' of 'implicaties', die veel volwassenen wel kennen, maar niet dagelijks gebruiken. Rond de leeftijd van uw kind zijn dit de gemiddelden: Passieve woordenschat Actieve woordenschat 4 jaar 3000 woorden 1500 woorden 5 jaar 3800 woorden 3000 woorden 6 jaar 4500 woorden 3500 woorden Het opbouwen van een woordenschat is nodig als ingang voor de taalontwikkeling. Kinderen leren vaak eerst de woorden van voorwerpen (bal, poes, beker, etc.), vervolgens gaan ze die zelf zeggen, en daarna kunnen ze er langere zinnetjes mee gaan maken. Kinderen leren woorden overigens niet alleen door ze echt te leren (bijvoorbeeld doordat U dingen aanwijst in een prentenboek) maar ook door de context te gebruiken. In een zinnetje als "Zie je de kip?" probeert een ouder zijn kind het zelfstandig naamwoord 'kip' te leren, maar ondertussen, door de context, leert het kind ook als een soort bijvangst het werkwoord 'zien'! Voor een goede taalontwikkeling moeten kinderen een goede woordenschatontwikkeling hebben, maar ook een goede grammaticale ontwikkeling. Die twee beïnvloeden elkaar en moeten ertoe leiden dat kinderen verhalen begrijpen, verhalen kunnen vertellen, en de structuur van de taal leren begrijpen. Leesontwikkeling Een goede woordenschat is ook nodig om verder te kunnen leren, en dus ook om te leren lezen. Leren lezen wordt vergemakkelijkt als er een grote woordenschat en goed taalbegrip is. Andersom beïnvloedt leren lezen ook de woordenschat. Want als het lezen niet makkelijk gaat, kan een kind minder informatie tot zich nemen en dus ook minder woorden leren. Woordenschat vergroten U kunt de woordenschat van uw kind als volgt stimuleren: door veel en 'goed' voorlezen (goed voorlezen is interactief voorlezen); door haar zelf verhalen te laten vertellen over belevenissen; door het gebruik van speciale kinderwoordenboeken. De bovenstaande link verwijst naar een eerder gepubliceerd artikel over het vergroten van de woordenschat, waar nog veel meer suggesties in staan.

11 Multisporttoernooi 23 februari 2017 Voetbal 6 vs 6 Handbal 6 vs 6 Slagbal 6 vs 6 Lijkt het jouw leuk om mee te doen met het Multisporttoernooi? Geef je dan nu op door een mail te sturen met onderstaande gegevens naar: eventbsc@hotmail.com Minimaal 6 kinderen per groep Namen, klas, school en teamnaam Tijd: 09: groep 5/ :00 groep 7/8 Kosten: 2,00 p.p. Doelgroep: Groep 5 t/m 8 Locatie: Burg. Verdegaalhal Tubbergen

Nieuwsbrief van de Mariaschool

Nieuwsbrief van de Mariaschool Nieuwsbrief van de Mariaschool Nieuwsbrief van de Mariaschool Vrijdag 11 december 20 1 5 Jaargang 12, nummer 6 Inhoud Mededelingen vanuit team 1 Oproep decoratiegroep 1 Werkplaats van Wietske 2 Ateliers

Nadere informatie

SCHOOLREGEL PLEINREGEL OMGANGSREGEL

SCHOOLREGEL PLEINREGEL OMGANGSREGEL N I E U W S F L I T S M A R I A S C H O O L In deze nieuwsflits speciale aandacht voor actualiteiten in februari 2016 Geachte ouders, Hierbij ontvangt u de nieuwsflits van de maand februari met daarin

Nadere informatie

Personele zaken. Oudercontactavond

Personele zaken. Oudercontactavond 01 02 Informa eavond groep 5a 08 03 Studiedag, kinderen vrij 02 02 Groep7 Voorstelling Wiek 15 03 Studiedag TOF, kinderen vrij 05 02 Juf Renate jarig Beste abonnees, Het genieten van Koning Winter was

Nadere informatie

4 december Kalender:

4 december Kalender: Kalender: Agenda: Woensdag 17 december: Broodmaaltijd voor Serious Request Donderdag 18 december: Kerstviering op school van 17.00 tot 19.30 uur 19 december 12.00 uur; alle leerlingen vrij Zondag 21 december:

Nadere informatie

SCHOOLREGEL PLEINREGEL OMGANGSREGEL

SCHOOLREGEL PLEINREGEL OMGANGSREGEL N I E U W S F L I T S M A R I A S C H O O L In deze nieuwsflits speciale aandacht voor actualiteiten in april 2017 Geachte ouders, Hierbij ontvangt u de nieuwsflits van de maand april met daarin de nodige

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Bibliotheek op school

KlimtorenNieuws. Bibliotheek op school KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 11 02-02-2015 Bibliotheek op school Bibliotheek op school Voortgangsgesprekken

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering Schooljaar 2015-2016 Nummer 2 / 27 augustus 2015 Openingsviering Morgen houden we op school de openingsviering. We willen hiermee in gezamenlijkheid het nieuwe begin van het schooljaar markeren. Leerkrachten

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

Burgemeester Haitsmalaan AE Nijeveen Van de directietafel. Met vriendelijke groet,

Burgemeester Haitsmalaan AE Nijeveen Van de directietafel. Met vriendelijke groet, Inhoud Nieuwsbrief: Agenda: 03-09 Peutergym 06-09 AC vergadering 20.00 uur 11-09 Informatieavond 19.30 uur 12-09 MR + SC 18-09 Pleinfeest 21-09 Speelgoedochtend groep 1/2 25-09 Schoolfotograaf Ouderspreekavond:

Nadere informatie

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016 De Regenboog De Regenboog Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk Tel. 0497-574914 info@bsderegenboogbergeijk.nl www.bsderegenboogbergeijk.nl Boog nr. 5 04-01-2016 Algemeen Voorlezen A.s. woensdag wordt er weer

Nadere informatie

SCHOOLREGEL PLEINREGEL OMGANGSREGEL

SCHOOLREGEL PLEINREGEL OMGANGSREGEL N I E U W S F L I T S M A R I A S C H O O L In deze nieuwsflits speciale aandacht voor actualiteiten in december 2015 Geachte ouders, Hierbij ontvangt u de nieuwsflits van de maand december met daarin

Nadere informatie

nummer januari 2018

nummer januari 2018 Pancopost nummer 10 16 januari 2018 Een nieuw jaar is van start gegaan. We hopen dat iedereen een fijne kerst heeft gehad en goed het nieuwe jaar is ingegaan. Wij gaan in ieder geval het schooljaar weer

Nadere informatie

Schoolkorfbaltoernooi Indeling groep 1/2a en 1/2b

Schoolkorfbaltoernooi Indeling groep 1/2a en 1/2b Maandinfo Maand: september 2014 Inhoud. In deze maandinfo wordt u geïnformeerd over de volgende zaken: Juf Sandra Twaalfhoven Nieuwe leerlingen Zorgleerlingen Gezonde School Teamstudiedag Infoavonden Basketbal-clinic

Nadere informatie

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g 1 6 j a n u a r i 2 0 1 5 B a s i s s c h o o l d e r R e g e n b o o g 1 5 m e i 2 0 1 1 IN DIT NUMMER: KALENDER 1 NIEUWS VAN DE DIRECTIE 1 2 KALENDER Maandag

Nadere informatie

29 januari studiemiddag Team 7 april Studiedag Team, hele dag 4 maart TOF studiedag

29 januari studiemiddag Team 7 april Studiedag Team, hele dag 4 maart TOF studiedag 29 januari studiemiddag Team 7 april Studiedag Team, hele dag 4 maart TOF studiedag Beste abonnees, Afgelopen weekend was er toch even sneeuwpret voor de kinderen. Prach ge plaksneeuw en daardoor grote

Nadere informatie

In deze nieuwsflits speciale aandacht voor actualiteiten in januari Geachte ouders,

In deze nieuwsflits speciale aandacht voor actualiteiten in januari Geachte ouders, N I E U W S F L I T S M A R I A S C H O O L In deze nieuwsflits speciale aandacht voor actualiteiten in januari 2017 Geachte ouders, Hierbij ontvangt u de nieuwsflits van de maand januari met daarin de

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Bericht voor groep 1-2. En nog een bericht voor groep In dit nummer:

KlimtorenNieuws. Bericht voor groep 1-2. En nog een bericht voor groep In dit nummer: KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 11 03-02-2016 In dit nummer: Rapport en voortgangsgesprekken Bericht

Nadere informatie

27 januari Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers

27 januari Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers Schooljaar: 2016-2017, nummer 7 Nieuwsbrief De Zon Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers In deze nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: - Schoolregel van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9. Mededelingen.. 2014-2015 jaargang 7

Nieuwsbrief 9. Mededelingen.. 2014-2015 jaargang 7 Nieuwsbrief 9 2014-2015 jaargang 7 Mededelingen.. Welkom nieuwe leerlingen Na de kerstvakantie zijn Annelivia Kuijpers, Mila de Laat en Evi Koppens bij ons op school gekomen. Zij hebben een plaatsje gekregen

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl Februari 2019 Via deze Nieuwsflits informeren we u graag weer over wat er leeft in ons kindcentrum (op school en de kinderopvang). Deze

Nadere informatie

Gegevens voorschoolse instelling Naam instelling: Telefoonnummer: Naam medewerker: Datum van invullen: Gegevens kind Naam kind: Adres: Woonplaats:

Gegevens voorschoolse instelling Naam instelling: Telefoonnummer: Naam medewerker: Datum van invullen: Gegevens kind Naam kind: Adres: Woonplaats: In het kader van een sluitende aanpak voor 0 tot 6 jarigen wordt gewerkt aan de overdracht van gegevens over het ontwikkelingsverloop van peuters naar basisscholen met als resultaat het overdrachtsformulier

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2018 Nr. 5

Nieuwsbrief 15 januari 2018 Nr. 5 Nieuwsbrief 15 januari 2018 Nr. 5 Beste wensen Misschien wat laat, want het jaar 2018 is al twee weken jong, maar voor u allen alsnog een goed en gezond 2018 gewenst! Kijkmiddag op Basisschool EigenWijs

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Rapporten

Nieuwsbrief. Rapporten Nieuwsbrief Jaargang 18 - nummer 13 - februari 2013 Rapporten Op maandag 11 maart zullen alle kleuters een map met werkjes mee naar huis krijgen. Tegelijkertijd ontvangen alle leerlingen van de groepen

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 39 nr. 27, 31 maart 2016

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 39 nr. 27, 31 maart 2016 Raagten Actueel Jaargang 39 nr. 27, 31 maart 2016 Algemeen Inloopochtend nieuwe leerlingen Morgenochtend is de inloopochtend voor toekomstige leerlingen en hun ouders van 10.30 tot 12.00 uur. Kent u nog

Nadere informatie

Nieuwsflits Mariaschool In deze nieuwsflits speciale aandacht voor actualiteiten in september e jaargang nr: 106

Nieuwsflits Mariaschool In deze nieuwsflits speciale aandacht voor actualiteiten in september e jaargang nr: 106 Nieuwsflits Mariaschool In deze nieuwsflits speciale aandacht voor actualiteiten in september 2014 14e jaargang nr: 106 Geachte ouders, Hierbij ontvangt u de nieuwsflits van de maand september met daarin

Nadere informatie

30 januari 2015 Nummer 10

30 januari 2015 Nummer 10 30 januari 2015 Nummer 10 Inhoud: Daltondag Schoolfoto s Carnaval 2015 De Optochtroute Continurooster Komt dat zien! Komt dat zien! Ingekomen stuk: Carnaval voor de jeugd Ingekomen stuk: Jeugdpronkzitting

Nadere informatie

SCHOOLREGEL PLEINREGEL OMGANGSREGEL

SCHOOLREGEL PLEINREGEL OMGANGSREGEL N I E U W S F L I T S M A R I A S C H O O L In deze nieuwsflits speciale aandacht voor actualiteiten in juni 2017 Geachte ouders, Hierbij ontvangt u de nieuwsflits van de maand juni met daarin de nodige

Nadere informatie

info maart

info maart info maart 2018-2019 Agenda maart Dag Datum Activiteit Vrijdag 01-03-2019 9.30 uur 14.15 uur Carnaval op school Maandag 04-03-2019 Rosenmontag, alle leerlingen hele dag vrij Dinsdag 05-03-2019 Alle leerlingen

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/4 2014-2015 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Deze maand. In deze uitgave. 3 t/ 14 okt Kinderboekenweek. Tijden. Fietscontrole. Studiedag - alle leerlingen vrij Kindgesprekken

NIEUWSBRIEF. Deze maand. In deze uitgave. 3 t/ 14 okt Kinderboekenweek. Tijden. Fietscontrole. Studiedag - alle leerlingen vrij Kindgesprekken NIEUWSBRIEF Oktober 2018 Deze maand 3 t/ 14 okt Kinderboekenweek In deze uitgave Tijden Ma 8 okt Ma 15 okt Wo 17 okt Do 18 okt Studiedag - alle leerlingen vrij Kindgesprekken Fietscontrole Kindgesprekken

Nadere informatie

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig.

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig. Nieuwsflits 10 december 2015 Kalender: Agenda: Donderdag 10 december 17.00 uur: sluiting stemmen Rabo Projectenfonds Maandag 14 december: Schoolzwemmen groepen 3a en 3b/4a Dinsdag 15 december: Schoolzwemmen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 14 februari 2017 Nr. 21

Nieuwsbrief Dinsdag 14 februari 2017 Nr. 21 Nieuwsbrief Dinsdag 14 februari 2017 Nr. 21 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Vrijdag 24 februari Carnaval Groepen 1 t/m 8 en Taalschool om 12.00 uur vrij Maandag 27 februari

Nadere informatie

ALGEMEEN NIEUWS: HERHAALD NIEUWS: NIEUWS VANUIT DE GROEPEN:

ALGEMEEN NIEUWS: HERHAALD NIEUWS: NIEUWS VANUIT DE GROEPEN: Periode zaterdag 11 januari t/m vrijdag 17 januari 2013 34 e jaargang nr. 16 ALGEMEEN NIEUWS: Musicalgroep EigenWijs volop in voorbereiding musicalproductie: Houd jij ook zo van zingen, dansen en acteren?

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Personele aangelegenheden. Andere school jden. Schoolregels. Studieochtend kleuters. Carnaval. Beste abonnees,

Personele aangelegenheden. Andere school jden. Schoolregels. Studieochtend kleuters. Carnaval. Beste abonnees, 9 februari 10 minutengesprekken 13 februari Alaaf!! 11 februari 10 minutengesprekken 16 februari Rosenmontag: kinderen vrij! 12 februari Rapport mee 20 maart Studieochtend gr. 1 2 Beste abonnees, De aandacht

Nadere informatie

INFO KBS St. Jozef Een school om te ontdekken

INFO KBS St. Jozef Een school om te ontdekken INFO KBS St. Jozef Een school om te ontdekken Schooljaar 2012/2013 No 10 31 januari 2013 Reageren op de inhoud kunt u via het mailadres: directie@jozefrijen.nl Inhoudsopgave Niet vergeten... 1 Afscheid...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen NIEUWSBRIEF Agenda 14 maart Maart 2016 Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen 15 maart Basisschool Sint Liborius Open dag voor nieuwe ouders van 09.00-15.00 uur 18 maart Techniek groep 8 22 maart De

Nadere informatie

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief September 2015

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief September 2015 Inspectiebezoek Maandag 24 augustus was de inspecteur van het onderwijs op bezoek bij De Vuurvogel. Hij heeft lessen bezocht, gesproken met het team, ouders en kinderen en daarnaast allerlei zaken bekeken.

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief augustus 2018 Nieuwsbrief augustus 2018 Beste ouders/verzorgers, De eerste schoolweek van 2018-2019 zit er weer op. We zijn goed gestart in de groepen met een toost op het nieuwe schooljaar en we hebben er heel veel

Nadere informatie

Juli Nieuwsbrief

Juli Nieuwsbrief Juli 2019 Nieuwsbrief Juli 2019 1 Musical groep 8 12 23 2 13 24 3 14 25 4 Afscheid gr 8 15 26 5 12.00 uur uit 16 27 6 17 28 7 18 29 8 Zomervakantie 19 30 9 20 31 10 21 11 22 19 augustus start nieuwe schooljaar.

Nadere informatie

Jaargang 25 Nr. 3. Vrije dagen. Bijzondere activiteiten. Avondbijeenkomsten

Jaargang 25 Nr. 3. Vrije dagen. Bijzondere activiteiten. Avondbijeenkomsten Jaargang 25 Nr. 3 Vrije dagen 17 okt. Groep 1-2-3 vrij 20-24 okt. Alle kinderen herfstvakantie Bijzondere activiteiten 14 okt. Kamp groep 1-2-3 15 okt. Kamp groep 1 t/m 8 16 okt. Kamp groep 4 t/m 8 17

Nadere informatie

Nummer 20 23 januari 2015 20142014november 2014 september 2014

Nummer 20 23 januari 2015 20142014november 2014 september 2014 Agenda 10 februari 19.30 uur-20.30 uur Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een schoolkeuze moeten maken 12 februari 9.00 uur- 11.00 uur Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl Maart 2019 Borrel Inmiddels heeft u de uitnodiging gehad voor een gezellige borrel op vrijdag 10 mei. Iedereen die ons op welke manier

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr februari 2018

Nieuwsbrief nr februari 2018 Nieuwsbrief nr. 11 1 februari 2018 Kalender Ma 5 februari Groepen 1-2 vrije dag Wo 31 januari Informatieavond schooltijden, Den Boogaard Ma-Wo 5-7 februari Inschrijven ouderavond & Kanjertraining Wo 7

Nadere informatie

Reserveer deze data alvast in uw agenda!

Reserveer deze data alvast in uw agenda! Periode vrijdag 16 november t/m vrijdag 23 november 2018 39 e jaargang nr. 11 Studiedag 21 november 2018: Woensdag 21 november gaan de teams van de drie scholen aan de slag om het toekomstig onderwijsconcept

Nadere informatie

jaargang nummer januari 2018

jaargang nummer januari 2018 jaargang 2017-2018 nummer 10 24 januari 2018 Belangrijke data 26/01 Bibittheater 29/01 Start Gouden Weken 05/02 Studiedag, kinderen vrij 06/02 + 08/02 Adviesgesprekken groep 8 08/02 Einde Gouden Weken

Nadere informatie

Agenda Speel werkthema s groep 1 en 2

Agenda Speel werkthema s groep 1 en 2 Agenda Zaterdag 30 mei 19.30 uur Concert Muziekvereniging + leerlingen basisschool Zondag 31 mei 09.30 uur 1e H. Communie leerlingen groep 4 Maandag 1 juni De schoolverpleegkundige is aanwezig voor groep

Nadere informatie

Spreekuur School Maatschappelijk Werk Bezoek R. van Herpt, Inspecteur van het onderwijs uur Informatie avond alle groepen

Spreekuur School Maatschappelijk Werk Bezoek R. van Herpt, Inspecteur van het onderwijs uur Informatie avond alle groepen Jaargang 25 Nr. 1 Vrije dagen 5 sept. 8 sept. Studiedag alle kinderen Studiedag alle kinderen Bijzondere activiteiten 4 sept. 11 sept. Spreekuur School Maatschappelijk Werk Bezoek R. van Herpt, Inspecteur

Nadere informatie

Wat vrijdag niet is opgehaald, gaat in de kledingcontainer achter de school.

Wat vrijdag niet is opgehaald, gaat in de kledingcontainer achter de school. Nr 10, februari 2019 Er ligt een grote stapel gevonden voorwerpen achter de bar. Deze week gaan we het uitstallen, zodat u makkelijk kunt kijken of er iets van uw kind(eren) tussen ligt. Wat vrijdag niet

Nadere informatie

Nieuwsflits. 24 november Kalender website. Creatieve middagen Schoolzwemmen Informatieavond kleuters. Instroomgroep.

Nieuwsflits. 24 november Kalender website. Creatieve middagen Schoolzwemmen Informatieavond kleuters. Instroomgroep. Nieuwsflits 24 november 2016 Brigadieren Kwink Sinterklaas Instroomgroep Afscheid Juf Els Eerste Communie Creatieve middagen Schoolzwemmen Informatieavond kleuters Kalender website Vrijdag 2 december:

Nadere informatie

Nieuwsflits #1. september 2017

Nieuwsflits #1. september 2017 Nieuwsflits #1 september 2017 Belangrijke data: Maandag 4 september Woensdag 6 september Kennismakingsgesprekken groepen 3 tot en met 8. Maandag 18 september tot en met vrijdag Op voeten en fietsen projectweek!

Nadere informatie

Van de directie. Komende schoolweek als fruit : Namens het team wens ik u een goed weekend! Hartelijke groet, Erwin Vos directeur t Heem

Van de directie. Komende schoolweek als fruit : Namens het team wens ik u een goed weekend! Hartelijke groet, Erwin Vos directeur t Heem ODBS t Heem Schuberstraat 18 7442 HL Nijverdal 0548612053 Volg ons ook op twitter en facebook @theemnijverdal nummer 19: vrijdag 15 januari 2016 Van de directie Afgelopen weekend is meester Roy vader geworden

Nadere informatie

11 oktober Jaylee, groep 2 14 oktober Mark, groep 5. Van harte gefeliciteerd! Groep 1/2 gesplitst. Gevonden voorwerpen

11 oktober Jaylee, groep 2 14 oktober Mark, groep 5. Van harte gefeliciteerd! Groep 1/2 gesplitst. Gevonden voorwerpen Obs De Plaats Schoolwerf 1 1657 LD Abbekerk T: 0229-581278 E: info@obsdeplaats.nl Vrijdag 7 oktober 2016 Maandag 10 oktober Schoolfotograaf Woensdag 12 oktober Weekbreak groep 1/2 en 8 Donderdag 13 oktober

Nadere informatie

Om deze periode feestelijk af te sluiten, wordt er volgende week de traditionele bingo gehouden. De kaartverkoop is dan ook in volle gang!

Om deze periode feestelijk af te sluiten, wordt er volgende week de traditionele bingo gehouden. De kaartverkoop is dan ook in volle gang! Nummer: 12 9-2-2016 Agenda: Dag Activiteit Ma 15-2 Inschrijven rapportgesprekken Ma 15-2 Bingo gr. 6 t/m 8; 18:30-19:30 Di 16-2 Bingo gr. 3 t/m 5; 18:30-19:30 Do 18-2 Bingo gr. 1 t/m 2; 18:30-19:30 Rapporten

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Alfrinkschool, Koordsteeg 11, 7161 WP Neede. Tel.nr. 0545-292686.. www.alfrinkneede.nl directie@alfrinkneede.nl Nieuwsbrief 5 2018-2019 Januari 2019 Februari 2019 7 1 e schooldag na de Kerstvakantie 4

Nadere informatie

WEEKBRIEF 26 JANUARI 2018

WEEKBRIEF 26 JANUARI 2018 WEEKBRIEF 26 JANUARI 2018 Geachte ouders. De eerste weekbrief is goed ontvangen. Een aantal ouders liet weten dat zij blij zijn met deze wijze van informatievoorziening. We gaan er dus mee door. Tijdens

Nadere informatie

Nieuwsflits. Kalender: 29 oktober Screenen motoriek op onze basisschool. Informatieavond kleuters op 2 november uur

Nieuwsflits. Kalender: 29 oktober Screenen motoriek op onze basisschool. Informatieavond kleuters op 2 november uur Nieuwsflits 29 oktober 2015 Kalender: Agenda: Maandag 2 november Informatieavond kleuters Maandag 7 november Game Day SIZ Twente Maandag 9 november Screenen motoriek groepen 1 en 2 Woensdag 18 november

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit In deze Nieuwsflits: Schoolfruit Koningsspelen Meivakantie Help! Leuke leesboeken gezocht! Vrij met Hemelvaart Extra oudergesprekken Toetsen in de maanden mei en juni Informatieavond juni 2018 Oproep voor

Nadere informatie

Infobrief februari 2012 UITGA VE februari RKBS Maria Langeweg

Infobrief februari 2012 UITGA VE februari RKBS Maria Langeweg Wijziging datum inspectiebezoek Afgelopen infobrief stond vermeld dat het inspectiebezoek plaats zou vinden op dinsdag 28 februari en donderdag 1 maart 2012. Afgelopen week is er bericht gekomen van de

Nadere informatie

nummer 16 3 april 2018

nummer 16 3 april 2018 Pancopost nummer 16 3 april 2018 GROEPSACTIVITEITEN Koningsspelen Dit jaar vieren we weer de Koningsspelen. Dit is een jaarlijkse sport- en speldag voor de groepen 1 t/m 8. Dit jaar wordt het gehouden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR NR. 5, FEBRUARI AGENDA Agenda. Nieuws vanuit het management

NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR NR. 5, FEBRUARI AGENDA Agenda. Nieuws vanuit het management KINDEROPVANG Topaas 18 2719 VD Zoetermeer 079 3620035 opvang@ikcdeedelsteen.nl DALTONONDERWIJS Sieraadlaan 100 2719 SN Zoetermeer 079 3617629 onderwijs@ikcdeedelsteen.nl NIEUWSBRIEF www.ikcdeedelsteen.nl

Nadere informatie

Basisschool Overhoven

Basisschool Overhoven Nieuwsbrief Basisschool Overhoven Januari 2019 Wij wensen iedereen een gelukkig. Gezond, gezellig, leerzaam, leuk en fijn Nieuwjaar! 1000 EURO voor KIKA! Op 14 december j.l. hebben we een cheque aan KIKA

Nadere informatie

We wensen u allen een goed en gelukkig

We wensen u allen een goed en gelukkig VOORAF We wensen u allen een goed en gelukkig Of het jaar Goed en gelukkig gaat worden, heeft te maken met de succeservaringen die we opdoen. Dat geldt zowel voor kinderen als volwassenen. Eén van de uitgangspunten

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 18 januari 2019 Ma 21/1 Di 22/1 Woe 23/1 Do 24/1 Vrij 25/1 Voorleesontbijt

Nadere informatie

SCHOOLREGEL PLEINREGEL OMGANGSREGEL

SCHOOLREGEL PLEINREGEL OMGANGSREGEL N I E U W S F L I T S M A R I A S C H O O L In deze nieuwsflits speciale aandacht voor actualiteiten in maart 2018 Geachte ouders, Hierbij ontvangt u de nieuwsflits van de maand maart met daarin de nodige

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, Hierbij presenteren wij jullie de nieuwe arrangementen Bron van Activiteiten van Kindcentrum Aan de Bron.

Beste ouders en kinderen, Hierbij presenteren wij jullie de nieuwe arrangementen Bron van Activiteiten van Kindcentrum Aan de Bron. Beste ouders en kinderen, Hierbij presenteren wij jullie de nieuwe arrangementen Bron van Activiteiten van Kindcentrum Aan de Bron. Deze nieuwe activiteiten (derde blok periode) lopen van 29 februari t/m

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief juni 2016 Nieuwsbrief juni 2016 Beste ouders Hoe kunnen we de nieuwsbrief anders beginnen dan met blijdschap en trots over het gerenoveerde achterplein! In de meivakantie is er keihard gewerkt: speelmaterialen werden

Nadere informatie

Schooljaar 2018/2019 nr. 1

Schooljaar 2018/2019 nr. 1 Beste ouder(s)/verzorger(s), Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Hopelijk heeft u met uw kind(eren) genoten van een fijne vakantie en was iedereen weer uitgerust voor de start van 2018-2019. Als het

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 30 januari t/m 03 februari Agenda: Ma - Groep 1-2 gaat naar het Haarhuus gr. 8 begeleid Di - Wo - Open Huis van 9.00-12.00 u. Do - Vr - Beste ouders/verzorgers Woensdag is het zover:

Nadere informatie

Kiezelpost vrijdag 13 januari. De eerste schoolweek van 2017 zit er alweer bijna op. Voor iedereen nog de beste wensen en een mooi en gezond 2017!

Kiezelpost vrijdag 13 januari. De eerste schoolweek van 2017 zit er alweer bijna op. Voor iedereen nog de beste wensen en een mooi en gezond 2017! Kiezelpost vrijdag 13 januari Vanuit de directie De eerste schoolweek van 2017 zit er alweer bijna op. Voor iedereen nog de beste wensen en een mooi en gezond 2017! We zijn blij u te kunnen laten weten

Nadere informatie

Schakel 4. Nieuwsbrief 8 februari 2019

Schakel 4. Nieuwsbrief 8 februari 2019 Schakel 4. Nieuwsbrief 8 februari 2019 Basisschool Cleijn Hasselt Hasseltstraat 198 013-5422281 bs.cleijnhasselt@xpectprimair.nl www.cleijnhasselt.nl Juf Jeske s World Trip Voor de kerstvakantie heeft

Nadere informatie

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans NAAR GROEP 3 Dit schooljaar zit uw kind in groep 3. De groep is dit jaar gecombineerd met groep 4. Wat voor sommige ouders allemaal heel gewoon is, is voor sommigen een nieuwe stap. Wie is hun nieuwe juf,

Nadere informatie

Klinkertje nummer 7 20 januari 2015 Mededelingenblad voor ouders jaargang 27

Klinkertje nummer 7 20 januari 2015 Mededelingenblad voor ouders jaargang 27 Klinkertje nummer 7 20 januari 2015 Mededelingenblad voor ouders jaargang 27 Nog de beste wensen! Velen van u hebben we de afgelopen weken al persoonlijk een gelukkig nieuw jaar gewenst. Toch willen wij

Nadere informatie

Leesmij. Jaargang 18, nummer 11 Helmond, 30 januari 2018

Leesmij. Jaargang 18, nummer 11 Helmond, 30 januari 2018 Leesmij Jaargang 18, nummer 11 Helmond, 30 januari 2018 Nationale Voorleesdagen 2018 In het kader van de Nationale Voorleesdagen 2018 was wethouder Stienen bij ons te gast om voor te lezen voor de groepen

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Sam is geboren. CITO-eindtoets groep 8. Voorleeskampioen. Groep 4 gaat gymmen. Afronding opleiding ALO

Sam is geboren. CITO-eindtoets groep 8. Voorleeskampioen. Groep 4 gaat gymmen. Afronding opleiding ALO Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Schooljaar 2012 2013 Inhoud: 31 januari 2013 Pagina 1 Sam is geboren

Nadere informatie

JOUW SCHOOL - MIJN SCHOOL - ONZE ONDERWIJSGEMEENSCHAP

JOUW SCHOOL - MIJN SCHOOL - ONZE ONDERWIJSGEMEENSCHAP JOUW SCHOOL - MIJN SCHOOL - ONZE ONDERWIJSGEMEENSCHAP Januari 2014 Nieuwsbrief onderwijsgemeenschap atol Geachte ouder(s), verzorger(s), Zoals u van ons gewend bent ontvangt u van ons algemene informatie

Nadere informatie

Infobulletin. Maart Dank je wel, Ouderraad Voor u allen veel plezier toegewenst tijdens het Carnaval en een fijne Voorjaarsvakantie

Infobulletin. Maart Dank je wel, Ouderraad Voor u allen veel plezier toegewenst tijdens het Carnaval en een fijne Voorjaarsvakantie Infobulletin Maart 2014 Dank je wel, Ouderraad Voor u allen veel plezier toegewenst tijdens het Carnaval en een fijne Voorjaarsvakantie Kalender voor de maand maart Maandag 24 februari t/m dinsdag 4 maart:

Nadere informatie

In dit nummer: Belangrijke data: Beste kinderen, ouders en verzorgers,

In dit nummer: Belangrijke data: Beste kinderen, ouders en verzorgers, 18 januari 2017 nummer 9 In dit nummer: Carnaval Bibliotheek Vakanties schooljaar 2018-2019 Jarigen Belangrijke data: 31 januari Inloopochtend kleuters 6 en 8 februari adviesgesprekkengroep 8 9 februari

Nadere informatie

De maand maart wordt afgetrapt met vakantie en een gezellig feestje CARNAVAL! Het programma vrijdag 1 maart ziet er als volgt uit;

De maand maart wordt afgetrapt met vakantie en een gezellig feestje CARNAVAL! Het programma vrijdag 1 maart ziet er als volgt uit; ALAAF! De maand maart wordt afgetrapt met vakantie en een gezellig feestje CARNAVAL! Het programma vrijdag 1 maart ziet er als volgt uit; 8:30 uur We starten allemaal in de eigen klas, om vervolgens samen

Nadere informatie

Nieuwsflits. Kalender: 31 maart BS Sint Alphonsus, Almeloseweg 209, 7614 LA, Mariaparochie, Vakanties

Nieuwsflits. Kalender: 31 maart BS Sint Alphonsus, Almeloseweg 209, 7614 LA, Mariaparochie, Vakanties Nieuwsflits 31 maart 2016 Kalender: Agenda: Zondag 3 april: Eerste Heilige Communie groep 4 Donderdag 7 april: Theoretisch verkeersexamen groep 7 Maandag 25 april t/m vrijdag 6 mei: Meivakantie Dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2016, Nr. 7

Nieuwsbrief Maart 2016, Nr. 7 Nieuwsbrief Maart 2016, Nr. 7 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 29 1 maart 2 Viering juf Marga 40 jaar op school 3 4 KRANTEN- ACTIE 5 6 7 8 9 10 9.00 uur miniviering 11 Rapport

Nadere informatie

Vanuit het team In groep 4a wordt juf Panhuis deze en wellicht ook volgende week nog vervangen door juf Van Werven. We wensen juf

Vanuit het team In groep 4a wordt juf Panhuis deze en wellicht ook volgende week nog vervangen door juf Van Werven. We wensen juf Jaargang 07 NieuwsFlits 11 Extra editie Alle data Deo Volente Regel van de maand februari Wij lopen met onze fiets aan de hand over het schoolplein. Wij ruimen de spelmaterialen op aan het einde van de

Nadere informatie

Vrijdag 21 september: Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij!

Vrijdag 21 september: Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij! RKBS IKC Floriant Florasingel 17 T: 079-3615607 W: www.unicoz.floriant.nl E: administratie@floriant.unicoz.nl Agenda Vrijdag 14 september: Schoolreis Maandag 17 september: Inloop groep 3 t/m 8 Dinsdag

Nadere informatie

Agenda: Schooljaar Nr. 6. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel?

Agenda: Schooljaar Nr. 6. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Schooljaar 2016-2017 Nr. 6 Ouderbijdrage 2016-2017 Nu het schooljaar enkele weken bezig is, vragen wij uw aandacht voor de ouderbijdrage 2016-2017. Deze bijdrage maakt het mogelijk om allerlei buitenschoolse

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursusjaar

Nieuwsbrief Cursusjaar Nieuwsbrief Cursusjaar 2016-2017 Redactie: Team Prins Maurits In deze nieuwsbrief informatie: Startfeest Namenlijst Schoolgids en kalender Fotograaf Interne begeleider informatieavond Interne begeleider

Nadere informatie

Nieuwsbrief (1) september 2017

Nieuwsbrief (1) september 2017 Vakantie voorbij! We gaan weer beginnen! Tot ziens op school! Nieuwsbrief (1) september 2017 Op 12 en 14 september 2017 zijn er contactmiddagen voor alle groepen (15.15-17.30 uur). U ontvangt een aparte

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2017-2018 09 t/m 13 oktober Agenda: Ma - Inloopspreekuur Fysiotherapie op school van 8.30 9.00 uur Sponsorlijst mee Di - juf Rebecca en juf Cindy op MI cursus groep 8 krijgt deze dag andere

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 d.d

Nieuwsbrief 10 d.d Belangrijke data Nieuwsbrief 10 d.d. 22-01-2019 Dinsdag 22 januari 2019 Nieuwsbrief 10 Woensdag 23 januari 2019 Voorleesontbijt groep ½ t/m 8 Donderdag 24 januari 2019 Theatermiddag groep 5 en 7 GEANNULEERD

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 3 februari 2017 Ma 6 Di 7 Woe 8 Do 9 Vrij 10 Za 11 AGENDA Studiemiddag team

Nadere informatie

Agenda. Nieuws van de directie

Agenda. Nieuws van de directie Agenda 26 januari Nationale voorleesdag 25 t/m 29 januari Facultatieve voortgangsgesprekken groep 8 1 februari Rondleiding voor toekomstige ouders 1 februari Inloopochtend groep 4 2 februari Inloopochtend

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, Februari 2017 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

LAETARE-ACTUEEL. Kom op tijd! Februari 2017

LAETARE-ACTUEEL. Kom op tijd! Februari 2017 LAETARE-ACTUEEL Februari 2017 Op tijd Op tijd komen is fijn. Fijn voor uw zoon of dochter, fijn voor de juf of meester en voor de groep. Wij hebben de regel dat kinderen vanaf 8.15 uur welkom zijn. Om

Nadere informatie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie 17 december 2015 Beste ouder(s), verzorgers(s) en kinderen, Dit is het vierde Fellenoortje van dit schooljaar en jullie vinden hier informatie over zaken die met Spil Fellenoord te maken hebben. Belangrijke

Nadere informatie

Vlierpraatjes

Vlierpraatjes Vlierpraatjes 10. 01-02 - 2018 Mededelingen van de school M toetsen Cito leerlingvolgsysteem Vanaf maandag 29 januari t/m do. 22 februari wordt er volop getoetst in de groepen 3 t/m 8. Dit zijn de toetsen

Nadere informatie

Peppelinfo juni 2016, nummer 8

Peppelinfo juni 2016, nummer 8 Peppelinfo juni 2016, nummer 8 Beste ouders, Op school zijn we druk aan het kijken naar de groepsindeling voor komend schooljaar. Voor elke leerlingen die we hebben, krijgen we geld om onze organisatie

Nadere informatie

Nieuws uit CBS Het Kompas. Toetsen

Nieuws uit CBS Het Kompas. Toetsen Nieuws uit CBS Het Kompas Voor iedereen, die ik nog niet persoonlijk gezien heb, nog de beste wensen voor 2014! Toetsen Wij zijn alweer ruim drie weken aan het werk in de klassen. Hier op school heerste

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Februari Fijne start Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief. Februari Fijne start Beste ouders / verzorgers, Fijne start 2019 Beste ouders / verzorgers, Wat was het fijn om iedereen weer terug te zien na de kerstvakantie. Met een grote glimlach zijn we begonnen aan 2019! Inmiddels zitten we alweer lekker in het

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Disselboom

Nieuwsbrief de Disselboom VERJAARDAGEN De komende periode zijn jarig: Suze (gr 5), Jorg (gr 4), Wies (gr 1), Harm (gr 2) en Amber (gr 8), van harte gefeliciteerd! BELANGRIJKE DATA 17-01: 15.00 16.30 uur, inschrijfmiddag voor nieuwe

Nadere informatie