Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Lourdesreis De Toevlucht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Lourdesreis De Toevlucht"

Transcriptie

1 Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS Lourdesreis De Toevlucht In augustus gaat een groep van mensen uit de doelgroep, samen met enkele vrijwilligers, naar Lourdes. Om de reis te sponsoren, organiseren we daarom een Sponsorontbijt op zondag 1 mei in De Toevlucht, Sint-Jozefstraat 6, Aalter. Ontbijt mee om 8.00 uur, 9.00 uur of uur voor 10 euro per persoon. Kunt u er niet bij zijn maar wilt u toch steunen? Uw gift is welkom op onze rekening: BE Giften vanaf 40 euro met fiscaal attest. Inschrijven is noodzakelijk, want de plaatsen zijn beperkt! vzwdetoevlucht@telenet.be of of via overschrijving BE Iedereen welkom! Heer Jezus, wijnstok door de Vader geplant, gezuiverd en bijgesnoeid door zoveel lijden, wij zijn uw ranken. Laat nooit toe dat wij ons van U losmaken en eigen wegen gaan. Zuiver ons door de vrieskou van het lijden van elke parasiet en vraag aan uw vader dat Hij in de lentetijd zijn heilzaam snoeimes wil hanteren en ons koesteren met de warmte van zijn zomerzon.

2 Dan zal de herfst zeker komen met zijn overvloed aan most en zullen allen zien dat wij uw wijngaard zijn, die uitgelezen stek van het allerbeste soort. Laat uw engelen maar komen om te oogsten: die edele druif die naar U smaakt en die de eeuwen door wordt bewaard in uw kerk, die belegen wijn van uw kostbaar bloed. G.Danneels Weekgezegde. Er zullen altijd handen zijn die je willen dragen. ONGEWONE AVONTUREN UIT HET LEVEN VAN EEN PRIESTER. HET ONDERZOEK. Of ik er bezwaar tegen had om mee te werken aan een grote enquête onder pastoors? De jonge stem aan de andere kant van de telefoon kon net zo goed uit een callcenter in Uttar Pradesh met uitzicht op de Taj Maltal komen. Maar hij bleek in Haasrode te zitten en wilde in opdracht van een onverstaanbare opdrachtgever weten hoe het met het welbevinden van 300 pastoors in Vlaanderen staat. De enquête zelf kwam via mijn mail binnen en was gewaarborgd volkomen anoniem. Ik moest wel beginnen met mijn postcode en leeftijd in te geven. Bij mijn weten wonen er nog 5000 pastoors van 65 jaar in Hoboken. Daar val ik dus niet over. Verder op welke partij en op wie ik zou stemmen, of ik het celibaat nog zag zitten en naar welke kerkelijke figuren ik het meest opkeek. Koning Boudewijn stond erbij. Als de ijverige enquêteur zijn onderzoek nog verder wil verfijnen, wil ik hem langs deze weg nog laten weten dat mijn ondergoed small is. Gisteren stond er in mijn krant dat de Belg de spanning met de islam ziet oplopen. Alweer op basis van een onderzoek dat voor een onaandachtig lezer alle Belgen met christenen gelijkstelde. Het is meegenomen en het beantwoordt aan wat we al lang wisten: de Belgen zijn christen maar ze weten het pas als de islam voor de deur staat. Dat de godsdienst sociologisch gezien voorbij is en er eigenlijk heel nieuwe instrumenten ontwikkeld moeten worden om de ongemeen innerlijke kracht van duizenden jonge christenen vandaag te meten, mag de cijfertjes niet deren. Cirkeldiagrammen, staafdiagrammen en assenstelseltjes brengen onafgebroken onze ziel in kaart. Wat we daarbij eigenlijk voelen over een God die ons draagt en een Christus die het nawoord bij onze eigenste biografie schrijft is niet interessant. Of we dalend respect hebben voor een ander geloof wel. Dat hebben we trouwens niet. Wel het gevoel dat we steeds dichter bij elkaar komen in een wereld die gelijkheid als hoogste ideaal koestert maar van gelijkwaardigheid geen moer begrijpt. Evenveel vrouwen als mannen op een kieslijst, een identiek huwelijkscontract voor hetero s en homo s, evenveel democratie in Irak als in Amerika en iedereen is content. Dat zo n gelijkheidskorset ten langen leste vrouwen meer mans dwingt en minder vrouw laat zijn, één van beide partijen bij het burgerlijk homohuwelijk in het wit zet en de ander in het zwart en men met bommen en granaten rustig verder Syrië plat ramt, is ook niet interessant. Maar ik dwaal af. Uit: Ronald Sledsens, Ongewone avonturen uit het leven van een priester Davidsfonds ISBN:

3 NIEUWS UIT DE PAROCHIES AALTER-CENTRUM MEIMAAND = MARIAMAAND Moeder Maria, Twee keer mogen we naar u kijken in de loop van een liturgisch jaar: in december en in mei, want gij zijt moeder en ook maagd. In het donker van december zien we u: gij, jonge moeder, wachtend op uw kindje. In mei zien we u anders: alleen en zonder kind, heel jong en mooi met bloemen in uw haar, een meisje van belofte, gewoon om naar te kijken en om van te houden. Wees gegroet, Maria: die van december en die van mei. Kardinaal Godfried Danneels. Het is een mooie gewoonte dat we in de maand mei, ook de Mariamaand genoemd, even stilstaan bij de vele kapelletjes die onze parochie rijk is. We willen de traditie in ere houden en wekelijks een bezoek brengen aan een kapelletje en er een gebed bidden. U bent welkom aan de Mariakapelletjes: Vrijdag 06 mei: Fatimakapel, hoek Sint-Maria-Aalterstraat en Fatimastraat. Vrijdag 13 mei: Kapel op hoek Venakker en Tervennelaan. Vrijdag 20 mei: Kapel KAV-KWB in de Sportlaan. Vrijdag 27 mei: Kapel in Stratem, juist voor de autostrade. Wij bidden er telkens om uur het rozenhoedje De Volkstuin Tuinhier, afdeling Aalter maakte naar jaarlijkse gewoonte de winnaars bekend van de hofwedstrijd Dit jaar waren de winnaars in de categorie: - bloemen en planten: Vic en Rosa Focke. - groenten: Martin en Antoinette Martens. - fruit: Dirk en Ingrid Vanden Kerchove. Ook de genomineerden voor de 2 de en 3 de plaats staan mee op de foto. Alle andere deelnemers wensen wij ook proficiat voor hun inzet en mooie tuinen!

4 Lucien Lambert KVLV Aalter-centrum gaat op bedevaart naar Oostakker op woensdag 11 mei. We nodigen u én de leden van KVLV Knesselare uit om met ons mee te gaan naar Oostakker, op bedevaart naar O.-L.-Vrouw van Lourdes. We vertrekken ter hoogte van het gemeentehuis in de Europalaan in Aalter om uur. Om uur zijn we verwacht in de basiliek om eucharistie te vieren. Aansluitend houden we onze gezamenlijke rondgang naar de grot. Voor en na de mis is er ook gelegenheid voor stil gebed, om een kaarsje te branden of te genieten van een drankje vlakbij op een terras. Om uur vertrekken we richting Brasserie Bruno in Deinze. Daar zullen we opnieuw met open armen ontvangen worden voor onze avondstop. Kostprijs: 23 euro voor leden, 26 euro voor niet-leden (misboekje, busreis en avondstop). Inschrijven en betalen vóór 5 mei bij Rosa Vermeersch of rosa.vermeersch@skynet.be en nà inschrijving overschrijven op BE met vermelding: meisjesnaam bedevaart Oostakker.

5 VORMELINGEN: Sint-Cornelius van zondag 8 mei 2016 om 10u00 Op zondag 8 mei worden in onze Sint-Corneliuskerk 67 meisjes en jongens gevormd. Wij mochten het afgelopen jaar samen met hen op weg gaan. We praatten over onze parochie, de eucharistie, het doopsel en het vormsel. We wisselden ervaringen uit over geloof en bidden en we spraken over en tot God. In de kleine groepjes bij de catecheet thuis en in de grote groep werd echt gemeenschap gevormd. Wij hebben een fijn catechesejaar achter de rug en kijken samen met hen uit naar hun grote dag. Wij wensen alle vormelingen en hun familie van harte proficiat! de catecheten Bouilliaert Emile Brands Emile Busschaert Luka Cardon Victor Coddens Jotte De Gersem Femke De Meyere Floor De Muer Victor De Paepe Alexander De Poorter Emma De Poorter Hanne De Pré Justine De Ronne Jabin De Smet Eline De Smet Siska Declerck Lucas Declercq Tom Dedeyne Marilyn Deryckere Yari Deschoemacker Maurice Devlieger Wout Dewinter Fien Dierickx Hanne-Louise Dombrecht Bram Dullaert Kayo Geurs Milan Hovaert Maxime Jacqueloot Gion Laroy Vincent Le Jeune Tiany Leroy Fien Lievens Marie Meyfroot Aurelia Moelaert Tiemen Mortier Olivia Mouton Maxim Nollet Delphine Persyn Bregt Polfliet Maithé-Ellen Porrez Jules Quintyn Senne Schelstraete Wout Schmidt Robbe Syra Julia T jonck Cédric Traest Arnaud Van Belleghem Imbo Van den Berckt Eugenie Van Eenooghe Lien Van Nieuwerburgh Rogier Van Oost Arthur Van Wassenhove Jitse Vanbruaene Lauren Vancoppernolle Bavo Vandamme Olivia Vanhoutte Leni Hoogstraat 4, Aalter. Bierweg 45, Aalter. Hoekestraat 133, Knesselare. Cijnsstraat 9, Aalter. A.L.Huxleystraat 23, Bellem. Hoefijzer 4/2B, Aalter. Bergstraat 13, Aalter. Sint-Maria-Aalterstr. 47, Aalter. Lovelddreef 17, Aalter. Rotenburglaan 14, Aalter. Brug Noord, 23, Aalter-Brug. Stationsstraat 1, Aalter. Papenwal 14, Aalter. Molenstraat 64, Aalter. Weibroekdreef 77, Aalter. Kruiskerkestraat 8, Ruiselede. Pontweg 53, Aalter. Hoefijzer 1, Aalter. Leiakker 26, Aalter-Brug. Wageweg 2, Aalter. Oostmolenstraat 111, Aalter. Hollebeekstraat 46, Aalter-Brug. Rijsestraat 4, Aalter. Bellemstraat 56, Aalter. Houtem 6, Aalter. Lattenklieverstraat 12, SMA. Piethoek 15, Aalter. Brugstraat 84, Aalter. Brouwerijstraat 55, Aalter. Sint-Gerolflaan 19, Aalter. Ekenakker 4, Aalter. Ganzeplas 9, Aalter. Cijnsstraat 27, Aalter. Biesemgoedstraat 14, Aalter. Bosheide 8, Aalter. Eekloseweg 48, Ursel. Tieltsesteenweg 153, Aalter. Bellemstraat 60, Aalter. Piethoek 6, Aalter. Molenstraat 20, Aalter. Rotenburglaan 20, Aalter. Spoelstraat 6, Deinze. Hagepreekstraat 31, Aalter. Rotenburglaan 11, Aalter. Sportstraat 8, Knesselare. Beekvijverdreef 2, Aalter. Buntelarestraat 32, Knesselare. Spoorweglaan 12, Aalter. Oostmolenstraat 219, Aalter. Dammeers 38, Aalter. Vrijhofstraat 11, Aalter. Biezemgoedstraat 15, Aalter. Sterrewijk 5, Aalter. Biesemveldstraat 85, Aalter. Sint-Gerolflaan 28, Aalter. Eendekooi 7, Aalter.

6 Verbinnen Brecht Vergotte Rens Vergotte Senne Verheecke Pauline Verhoeven Sofie Verhoye Jana Vermeire Zoë Watté Maxime Willems Elise Wittevrongel Jarne Brielstraat 24, Aalter. Middelweg 70, Ursel. Middelweg 70, Ursel. Sterrewijk 34, Aalter. Brugstraat 180, Aalter. Kwadestraat 5, Aalter. Landendamdreef 25, Aalter. Houstraat 4, Aalter. Hollebeekstraat 48, Aalter-Brug. Pontweg 26, Aalter. SINT-MARIA-AALTER KVLV, KWB en Landelijke Gilde fietsen dit jaar samen op woensdagavond! Ook niet-leden zijn welkom. De afstanden variëren tussen 20 en 25 km met een tussenstop. We verzamelen op de parking aan de kerk om uur. Start: woensdagavond 4 mei Er moet niet op voorhand worden ingeschreven, maar we vertrekken wel stipt. Opgelet: leden en hun gezin zijn verzekerd, maar niet-leden fietsen mee op eigen risico. Tot dan! KVLV gaat op dinsdag 10 mei voor een halve dagreis richting Lessines en Geraardsbergen! In Lessine bezoeken we Het hospitaal Notre-Dame à la Rose. Eén van de oudste hospitalen van Europa! Een statig en authentiek architecturaal geheel. Een plek vol emoties ook, en duizend facetten om te ontdekken: zijn barokke kapel, de kruisgang, zijn tuinen, ziekenzaal, klooster Een gids leidt ons in ongeveer 2 uren rond door de 20 zaaltjes, waar er banken voorzien zijn voor diegene die liever zitten bij de uitleg. Daarna kunnen we genieten van een kopje koffie met de alom bekende mattentaart! Omstreeks uur rijden we richting Geraardsbergen. In de kapel van Onze-Lieve-Vrouw op de Oudenberg zijn het de paters Jozefieten die er de volkse Mariadevotie in goede banen leiden. De bedevaartskapel, die gebouwd werd in 1906, ligt op de top die 110 m hoog is. Vandaar heeft men een mooi uitzicht op de weidse omgeving! Het is de Congolese pater François Mbiyangandu die er voor ons om uur in de eucharistie wil voorgaan.

7 Praktisch: Vertrek om uur stipt op de parking aan de kerk (opgelet: niet aan het station) en voorziene thuiskomst tussen uur en uur. Deelname: 32 euro (autocar, fooi chauffeur, ingang en gidsen, koffie en taart, misviering). Inschrijven kan bij uw wijkverantwoordelijke tot en met 2 mei. Gelieve te betalen bij de inschrijving! Het KVLV bestuur. OPGENOMEN IN DE KERKGEMEENSCHAP DOOR HET HEILIG DOOPSEL Doopviering van Femke Lanckriet, dochterje van Damy en Eline Reynaert, Bakensgoed

8 Doopviering van Esmée Desmet, dochtertje van Youri en Gaëlle Provost, Diksmuidse Boterweg 8, Ruiselede. Proficiat aan de gelukkige ouders en hun familie! AALTER-BRUG KVLV Aalter-Brug fietst weer! Iedere week op dinsdagavond fietsen we ongeveer 25 km langs landelijke wegen op een heel ontspannend tempo. We stoppen onderweg voor een drankje en een gezellige babbel. We starten op dinsdag 3 mei om uur aan de kerk. Iedereen van harte welkom!

9 H. Vormsel op zaterdag 7 mei om uur in A.B voor vormelingen AB en SMA. Aalter-Brug Colpaert Gaëtan De Baets Shana De Bleeckere Liz De Clercq Britt Duwijn Sinan Foquaert Xana Lefevere Lenneke Martens Tor Roman Camille Snoeck Simon Van De Geuchte Jamina Van De Woestijne Britt Van Hulle Louis Van Pamel Robbe Vandewalle Marie Vanimpe Morice Vernailen Lotte Oostmolenstraat 89, Aalter. Ossestraat 8, Knesselare. Molenstraat 60, Aalter. Grote Kapellestr. 60, Knesselare. Brielstraat 31, Aalter. Maldegemseweg 51, Knesselare. Sint-Godelievestraat 17, Aalter-Brug. Buntelarestraat 30, Knesselare. Buntelare 9, Aalter-Brug. Hollebeekstraat 7, Aalter-Brug. Hollebeekstraat 30, Aalter-Brug. Hollebeekstraat 36, Aalter-Brug. Steenweg op Deinze 25, Aalter. Weststraat 43, Aalter-Brug. Sint-Godelievestraat 47c, Aalter-Brug. Nieuwstraat 25a, Knesselare. Pontweg 73, Aalter. Sint-Maria-Aalter Debaets Jarno Baele Fien Beirnaert Tiziano Casier Nora Claeys Luna De Bruyne Ibe De Roeck Annelies De Roeck Sofie Devriese Gilles Lootens Sarah Maes Matthias Martens Emma Opstaele Warre Puype Arne Rodts Laïs Stock Lars Taildeman Emilie Talieu Yann Van de Crean Emiel Van Hecke Marco Van Hooreweghe Fran Van Hooreweghe Tine Vandromme Jannes Verhaeghe Luka Verleye Michiel Vermeiren Kenji Vervaeke Marie Viane Justin

10 BELLEM OKRA trefpunt 55+ BELLEM Kaartersclub: De volgende kaarting gaat door op dinsdag 3 mei. Iedereen is welkom, leden en ook niet-leden. Wil je leren manillen, bieden of whisten, dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bevalt het kaarten je en je bent nog geen lid, dan word je verondersteld om alsnog lid te worden. Verantwoordelijke is Axel Schauwvliege of axel.schauwvliege@telenet.be. Lijndansen: Het lijndansen gaat door op vrijdag 29 april en 6 mei in het gemeentelijk ontmoetingscentrum. Heb je zin om eens te proeven van deze swingende activiteit, dan ben je van harte welkom vanaf uur. Contactpersoon is Gerarda De Jaegher Hobby: De eerstvolgende hobbybijeenkomst gaat door op maandag 9 mei. Ben je creatief, maar toch geen lid? Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen of deel te nemen! Contactpersoon is Hedwige Van Coppernolle Fietsen: Op onze 3 de fietstocht op 17 mei fietsen we naar de grot in Bachte Maria Leerne met een stop in het Bachtenaarke voor een drankje en een hapje. Zoals altijd vertrekken we stipt om uur aan de kerk in Bellem. Iedereen is welkom! Wil je meer te weten komen over de vereniging OKRA 55+ en over de aktiviteiten? Of wil je graag komen kaarten of deelnemen aan het lijndansen of aan de hobby? Contacteer dan de teamleidster Trees Verstraete GSM of telnr of via mail treesverstraete@gmail.com. Je kan ook de medevoorzitster Jeanine Geyssens contacteren

Week 20. EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem

Week 20. EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem Week 20 EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem Houden van Jezus, dat doet me erg deugd. Het geeft me veel kracht en ook veel vreugd. Hem kan ik geloven, Hij geeft me echt moed. Hij tovert een glimlach

Nadere informatie

WEEK INTERPAROCHIAAL NIEUWS. KERSTMIS in onze parochies. Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg.

WEEK INTERPAROCHIAAL NIEUWS. KERSTMIS in onze parochies. Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg. WEEK 01-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS KERSTMIS in onze parochies Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg. Kerstmis is overal waar geboorte is van bezielde visie

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Week 21-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS VORMSELVIERING op onze parochies Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Vandaag is een nieuwe dag die ik beginnen mag en ik ben klaar

Nadere informatie

Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Palmzondag in onze parochies

Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Palmzondag in onze parochies Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Palmzondag in onze parochies Palmzondag is na Kerstmis en Pasen, een van de belangrijkste christelijke feestdagen. Op deze dag wordt de triomfantelijke intocht van Jezus

Nadere informatie

Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug

Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug Op vrijdag 23 oktober was het verzamelen blazen voor de jongeren die een jaar samen op weg gaan, op weg naar het

Nadere informatie

Week 22 LENTEVIERING met de kleuters van Emmaüsschool

Week 22 LENTEVIERING met de kleuters van Emmaüsschool Week 22 LENTEVIERING met de kleuters van Emmaüsschool Om 13.30u vertrokken alle klasjes netjes in een hele lange rij naar de kerk. We hadden gehoord, gezien en voelden dat de lente begonnen was. Zo n goed

Nadere informatie

Na de plechtige eucharistieviering en de huldiging worden we allen verwacht in het parochiaal centrum Pax voor een hapje en een drankje.

Na de plechtige eucharistieviering en de huldiging worden we allen verwacht in het parochiaal centrum Pax voor een hapje en een drankje. Week 37-2016 UITNODIGING n.a.v. het afscheid van E.H. pastoor Alain Babylon tijdens de eucharistieviering op zondag 25 september 2016 om 10.00 uur in Sint-Corneliuskerk Aalter. Daarna receptie in het parochiaal

Nadere informatie

Week 18-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS OP BEDEVAART NAAR VILLERS NOTRE-DAME.

Week 18-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS OP BEDEVAART NAAR VILLERS NOTRE-DAME. Week 18-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS OP BEDEVAART NAAR VILLERS NOTRE-DAME. Op maandag 27 april vertrokken terug twee bussen met bedevaarders uit Aalter/Bellem/Lotenhulle en Poeke voor de tweeëndertigste

Nadere informatie

Zondag 7 November 2010 Scholencross 1e Graad Meisjes

Zondag 7 November 2010 Scholencross 1e Graad Meisjes Scholencross 1e Graad Meisjes 1 D'HOOGE Ellen 2de Taborschool Aalter Brug, Maria Aalter 2 REYNTJES Marie 2de Taborschool Bellem 3 SWAANS Kato 1ste Taborschool Aalter Brug, Maria Aalter 4 LOOBUYCK Ulke

Nadere informatie

ONTMOETINGSDAGEN JOKRI 2015

ONTMOETINGSDAGEN JOKRI 2015 Week 34-2015 ONTMOETINGSDAGEN JOKRI 2015 Het is ondertussen een traditie geworden. De eerste week van juli trekken de Oost-Vlaamse jonge christenen op kamp, beter bekend als de Ontmoetingsdagen (OD). Dit

Nadere informatie

Week 02-2016. Er kwamen drie koningen met ene ster INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week 02-2016. Er kwamen drie koningen met ene ster INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 02-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Er kwamen drie koningen met ene ster De viering van het feest van de Openbaring of, in de volksmond Driekoningen, werd in elke kerk gevierd. De kerstperiode werd plechtig

Nadere informatie

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS PALMZONDAG in onze parochies Laat ons als weleer de kinderen der Joden een zegeweg bereiden voor de Heer, en met palmen in de hand Hem tegemoet gaan. Laat ons juichen

Nadere informatie

Week 17. PALMZONDAG in onze parochies

Week 17. PALMZONDAG in onze parochies Week 17 PALMZONDAG in onze parochies Palmzondag heeft twee kanten: Er is sprake van enthousiaste mensen, die Jezus begroeten bij zijn intocht in Jeruzalem, en tot op vandaag lopen mensen naar de kerk om

Nadere informatie

Wij wensen aan alle vormelingen en hun ouders een hartelijk proficiat bij deze mooie gebeurtenis.

Wij wensen aan alle vormelingen en hun ouders een hartelijk proficiat bij deze mooie gebeurtenis. Week 18-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Bij het heilig vormsel. Heilige Geest, ik bid om Uw gaven om mij te sterken als christen. Ik word door mijn vormsel uitgenodigd de weg te volgen van Jezus. Geef mij

Nadere informatie

Met de benoeming van onze pastoor, E.H. Alain Babylon, tot pastoor van Brakel-Lierde, verliezen onze parochies een gedreven priester.

Met de benoeming van onze pastoor, E.H. Alain Babylon, tot pastoor van Brakel-Lierde, verliezen onze parochies een gedreven priester. Week 38-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS UITNODIGING n.a.v. het afscheid van E.H. pastoor Alain Babylon tijdens de eucharistieviering op zondag 25 september 2016 om 10.00 uur in Sint-Corneliuskerk Aalter. Daarna

Nadere informatie

HEILIG JAAR VAN BARMHARTIGHEID

HEILIG JAAR VAN BARMHARTIGHEID WEEK 16-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HEILIG JAAR VAN BARMHARTIGHEID De paus wil met de jubeljaar onze aandacht, ja onze gelovige blik, richten op Gods barmhartigheid, opdat ook wijzelf die barmhartigheid

Nadere informatie

uitzendkracht (bij de vierde paaszondag)

uitzendkracht (bij de vierde paaszondag) Week 18-2017 Stijn De Groote uitzendkracht (bij de vierde paaszondag) Nogal vaak maakt men mij de opmerking dat het toch onmogelijk is de mensen van al die parochies te leren kennen. Bij deze vraag speelt

Nadere informatie

Week Danny Maenhaut 2017

Week Danny Maenhaut 2017 Week 01-2017 Danny Maenhaut 2017 Winter, koud en kil. Kerstmis bracht licht in de duisternis de bomen zijn naakt de bladeren verworden tot tapijt natuur rust het roodborstje verschijnt 366 dagen voorbij

Nadere informatie

In onze kerken vindt u achteraan een doos om gebruikte postzegels in te deponeren. Werp uw postzegels dus niet weg!!

In onze kerken vindt u achteraan een doos om gebruikte postzegels in te deponeren. Werp uw postzegels dus niet weg!! Week 26-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! De vakantieperioden breken aan en daardoor is het nummer van Kerk&Leven dat u nu in handen hebt een uitgave die drie weken bestrijkt.

Nadere informatie

Scholencross 1e Graad Meisjes

Scholencross 1e Graad Meisjes Scholencross 1e Graad Meisjes 1 Van Landeghem Mare 2 Tabor Maria-Aalter 2 Roggeman Gitte 2 Tabor Bellem 3 De Gussem Nore 2 Tabor Maria-Aalter 4 Debeuf Hanne 2 Emmaüs 5 Goethals Oona 2 Tabor Maria-Aalter

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Week 18 PAASVIERING INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week 18 PAASVIERING INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 18 INTERPAROCHIAAL NIEUWS PAASVIERING Pasen is meer dan een lentefeest, hoe hartverwarmend het ook mag zijn. Er zijn pijnlijke herinneringen, maar je komt weer samen in de kring waar het leven wordt

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2018: 1e semester PZ AALTER/KNESSELARE

Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2018: 1e semester PZ AALTER/KNESSELARE Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2018: 1e semester VERKEERSINBREUKEN (autosnelwegen inbegrepen) : ALGEMEEN OVERZICHT Vergelijking 1e semester 2010-2018 2010 2011 2012 2013 2014 2015

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Christina Callant. Eventjes uw aandacht, beste lezers!!!

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Christina Callant. Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! Week 25-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Christina Callant Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! De vakantieperioden breken aan en de vakantienummers komen in zicht: Voor het nummer 26-27-28 (verschijningsdatum

Nadere informatie

Week NIEUWE TIJDEN. Benoeming welkom!

Week NIEUWE TIJDEN. Benoeming welkom! Week 21-2016 NIEUWE TIJDEN Benoeming welkom! In ons bisdom is een hele reorganisatie aan gang. De huidige 34 dekenaten worden ingedeeld in 10 grote dekenaten. Een werking die dit jaar nog ingaat vanaf

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2018 PZ AALTER

Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2018 PZ AALTER Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) VERKEERSINBREUKEN (autosnelwegen inbegrepen) : ALGEMEEN OVERZICHT Vergelijking per jaar: 2010-2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 AANTAL INBREUKEN

Nadere informatie

Zondag 13 November 2011 Scholencross 1e Graad Meisjes

Zondag 13 November 2011 Scholencross 1e Graad Meisjes Scholencross 1e Graad Meisjes 1 VAN LANDEGHEM Mare 1ste Taborschool Sint Maria Aalter 2 VAN ROYEN Charlotte 2de Taborschool Bellem 3 VAN DEN BERCKT Eugenie 2de Emmaüsinstituut 4 ROMAN Camille 2de Taborschool

Nadere informatie

Week 23-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HEILIG JAAR VAN DE BARMHARTIGHEID

Week 23-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HEILIG JAAR VAN DE BARMHARTIGHEID Week 23-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HEILIG JAAR VAN DE BARMHARTIGHEID Wat is barmhartigheid eigenlijk? Een centraal thema in de Bijbel en een sleutelwoord in het leven van iedere christen, zegt kardinaal

Nadere informatie

INRI (bij Christus Koning)

INRI (bij Christus Koning) Week 46-2016 ALGEMEEN PAROCHIAAL NIEUWS ONS PAROCHIEBLAD Onze maatschappij verandert snel. Ook onze kerk zit in een tijd van verandering. Pastoors worden niet meer benoemd voor meerdere parochies, maar

Nadere informatie

Week / Beste lezers, uitkijken!!! INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week / Beste lezers, uitkijken!!! INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 29-30-31 / 2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Beste lezers, uitkijken!!! Dit nummer van Kerk & Leven dat u nu in handen hebt gaat over drie weken. U zal uw vertrouwde parochieblad terug in de bus krijgen

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Reis door Europa In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grote activiteiten.

Nadere informatie

60e AUTOWIJDING PAROCHIE SINT GODELIEVE AALTER-BRUG

60e AUTOWIJDING PAROCHIE SINT GODELIEVE AALTER-BRUG Week 22-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Data Eerste Communie en H. Vormsel 2017. Naar aanleiding van de benoeming van onze huidige pastoor E.H. Alain Babylon in Brakel en Lierde en de komst van zijn opvolger

Nadere informatie

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen In de brochure Pastoraal bij het vormsel. Catechese en gemeenschap, wordt de eerste zondag van de advent gesuggereerd als een geschikt moment

Nadere informatie

In samenwerking met Gemeentebestuur Aalter. Zondag 10 November Scholenveldloop. 1ste Graad Meisjes. Halestra AC vzw Pagina 1 van 6

In samenwerking met Gemeentebestuur Aalter. Zondag 10 November Scholenveldloop. 1ste Graad Meisjes. Halestra AC vzw Pagina 1 van 6 In samenwerking met Gemeentebestuur Aalter Zondag 10 November 2013 Scholenveldloop 1ste Graad Meisjes 1 Martlé Margaux Emmaüs Aalter 2de 2 De Meyer Gaëlle Tabor Bellem 2de 3 Peiren Nika Tabor Bellem 1ste

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 37-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS We vertrokken vol enthousiasme met 165 leden op kamp richting Möderscheider Mühle. We begonnen in een minder weer, maar tegen de avond klaarde het op en konden we starten

Nadere informatie

Week Allerheiligen & Allerzielen het is. INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN.

Week Allerheiligen & Allerzielen het is. INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. Week 43-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. De hernieuwing van het abonnement op Kerk&Leven loopt goed. Mogen we aan de leden die dit nog niet deden vragen dit niet

Nadere informatie

UITNODIGING. Week E.H. pastoor Alain Babylon. Daarna receptie in het Parochiaal centrum PAX Iedereen welkom! tijdens de eucharistieviering

UITNODIGING. Week E.H. pastoor Alain Babylon. Daarna receptie in het Parochiaal centrum PAX Iedereen welkom! tijdens de eucharistieviering Week 36-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS UITNODIGING n.a.v. het afscheid van E.H. pastoor Alain Babylon tijdens de eucharistieviering op zondag 25 september 2016 om 10.00 uur in Sint-Corneliuskerk Aalter. Daarna

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BEDEVAART NAAR LOURDES MET DE TOEVLUCHT. Dagboek van een bedevaart

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BEDEVAART NAAR LOURDES MET DE TOEVLUCHT. Dagboek van een bedevaart Week 34-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BEDEVAART NAAR LOURDES MET DE TOEVLUCHT Dagboek van een bedevaart We ( Welzijnsschakel vzw De Toevlucht ) kregen de mogelijkheid van Ziekenzorg CM om een 15-tal personen

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET.

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET. Week 07-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2016. MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET. We hadden het er verleden week reeds over: In Colombia worden de boeren hun gronden dagelijks bedreigd door grote

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Reis door Europa In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grote activiteiten.

Nadere informatie

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD De ochtend is nog pril, de zon gaat op in pastelkleuren als Maria van Magdala doet wat haar hart haar ingeeft: de

Nadere informatie

Week de patine van de Schrift (bij de start van de Advent) ADVENT. Hij komt! GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad

Week de patine van de Schrift (bij de start van de Advent) ADVENT. Hij komt! GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad Week 47-2016 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS tussen droom en daad de patine van de Schrift (bij de start van de Advent) Wanneer gelovigen samenkomen, ontmoeten ze niet enkel elkaar, maar komen ze samen rond de

Nadere informatie

Week Pluspapa Jozef (bij de vierde adventszondag) ADVENT. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad

Week Pluspapa Jozef (bij de vierde adventszondag) ADVENT. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad Week 50-2016 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS tussen droom en daad Pluspapa Jozef (bij de vierde adventszondag) Het is een vaststelling dat in onze tijd relaties onder druk staan en dat vele stuklopen. Daar zijn

Nadere informatie

Meisjes en Jongens geboren in 2010 Naam Geboortejaar Tijd Vorig Jaar 50 m SS 50 m VS Totaal. De Coninck Richard :59,28 01:55,90 03:00,00

Meisjes en Jongens geboren in 2010 Naam Geboortejaar Tijd Vorig Jaar 50 m SS 50 m VS Totaal. De Coninck Richard :59,28 01:55,90 03:00,00 Dolfijntjes en geboren in 2010 De Coninck Richard 2010 01:59,28 01:55,90 03:00,00 Van De Wiele Lou 2010 02:10,22 01:58,40 03:00,00 Van Overbeke Niels 2010 03:00,00 01:54,44 03:00,00 De Ketelaere Yben 2010

Nadere informatie

Maria verscheen in Lourdes aan een meisje. Wat was haar naam? Op wat voor plaats verscheen Maria aan Bernadette?

Maria verscheen in Lourdes aan een meisje. Wat was haar naam? Op wat voor plaats verscheen Maria aan Bernadette? Maria verscheen in Lourdes aan een meisje. Wat was haar naam? Op wat voor plaats verscheen Maria aan Bernadette? Waarmee vullen bedevaarders hun flessen aan de grot van Lourdes? Welke twee gebeden bid

Nadere informatie

Speel je met ons mee?

Speel je met ons mee? Nieuwsbrief juni 2017-2018 Speel je met ons mee? Leren door te spelen, spelen met elkaar, spelen en zo leren, leren van elkaar! Een fijne en deugddoende zomervakantie gewenst! 2 Wist je dat - we ons jaarthema

Nadere informatie

VIERENDE GEMEENSCHAP...

VIERENDE GEMEENSCHAP... ... IN EEN BIDDENDE EN VIERENDE GEMEENSCHAP... KEN JIJ DE EN? 7 is al eeuwenlang een heilig getal. De zevende dag bijvoorbeeld is een rustdag. Zo zijn er ook zeven sacramenten, zeven belangrijke momenten

Nadere informatie

WEEK Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! Bij de start van de vakantie INTERPAROCHIAAL NIEUWS

WEEK Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! Bij de start van de vakantie INTERPAROCHIAAL NIEUWS WEEK 26-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! De vakantieperioden breken aan en daardoor is het nummer van Kerk&Leven dat u nu in handen hebt, een uitgave die drie weken bestrijkt.

Nadere informatie

April BE

April BE April 2018 www.kvlvbeveren.be BE63 7376 0310 3708 U kan enkel deelnemen aan een activiteit als u 1. inschrijft bij de verantwoordelijke 2. betaald hebt (storting op bovenstaande KVLV rekening) en dit alles

Nadere informatie

INFOAVOND DD 10/9/2018

INFOAVOND DD 10/9/2018 INFOAVOND DD 10/9/2018 VRAAG 1: WAT IS EEN VORMSELTRAJECT : Het vormsel is geen plotse gebeurtenis. het is belangrijk dat kinderen én hun ouders een traject afleggen, letterlijk op weg gaan naar het vormsel.

Nadere informatie

Stramien voor een nooddoop

Stramien voor een nooddoop Stramien voor een nooddoop Beste ouder(s), Jullie hebben gevraagd om jullie kindje nu te dopen. Het wordt een nooddoop jullie kindje is in nood. Haar/zijn leventje is bedreigd, de toekomst is onzeker.

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2018

EERSTE COMMUNIE 2018 EERSTE COMMUNIE 2018 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Mia Verbanck sterke symbolen Het was een vrijwillige

Nadere informatie

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Parochie Lommel-Barrier Werkgroep Eerste Communie VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Vooraf: Klaarzetten: micro voor de kinderen, doopregister, water (vijvertje). Ook de witte (kiezel)steentjes waarop

Nadere informatie

Week waar bent u naar gaan kijken? (bij de derde adventszondag) ADVENT. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad

Week waar bent u naar gaan kijken? (bij de derde adventszondag) ADVENT. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad Week 49-2016 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS tussen droom en daad waar bent u naar gaan kijken? (bij de derde adventszondag) Waar mensen deining veroorzaken, gaan ze over de tong. Men gaat ernaar kijken, wil

Nadere informatie

de waakvlam (bij de vijfde zondag)

de waakvlam (bij de vijfde zondag) Week 05-2017 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS Stijn De Groote Tussen droom en daad de waakvlam (bij de vijfde zondag) Het evangelie van het zout der aarde en het licht der wereld is voor kerkmensen niet onbekend.

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Vormsel Heilige Kruisverheffing

Vormsel Heilige Kruisverheffing Vormsel Heilige Kruisverheffing Dinsdag 19 mei was er ook voor de vormelingen van de H. Kruisverheffing een wake. In een eerste deeltje werden de voorbije catechesebijeenkomsten kort opgeroepen. Daarna

Nadere informatie

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel.

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. Samen schilderen en knutselen. Aandachtig voor de Jezus-film. Nog even

Nadere informatie

Laaste kans Torhout 2015 Torhout, Programmanr. 3 Jongens, 400m vrije slag 9-10 jaar :35 Resultaten

Laaste kans Torhout 2015 Torhout, Programmanr. 3 Jongens, 400m vrije slag 9-10 jaar :35 Resultaten Programmanr. 3 Jongens, 400m vrije slag 9-29-12-2015 - 18:35 Resultaten 9 jaar 1. DE ROOSE, Edgar 06 Oudenaardse Zwemclub 6:44.45 144 100m: 1:36.20 200m: 3:22.21 400m: 6:44.45 2. VANDERHAEGEN, Benoit 06

Nadere informatie

WEEK VAKANTIEREGELING voor Kerk&Leven

WEEK VAKANTIEREGELING voor Kerk&Leven WEEK 24-2016 VAKANTIEREGELING voor Kerk&Leven De vakantieperiode is in aantocht! En zoals elk jaar geldt tijdens de vakantie een speciale regeling voor het binnensturen van de teksten en foto s voor Kerk&Leven.

Nadere informatie

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015 Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes Jaarkalender 2015 JANUARI donderdag 1 januari Feest van de Heilige Moeder Gods 10u00: Plechtige Hoogmis De basiliek wordt gesloten om

Nadere informatie

Januari BE

Januari BE Januari 2019 www.kvlvbeveren.be BE63 7376 0310 3708 U kan enkel deelnemen aan een activiteit als u 1. inschrijft bij de verantwoordelijke 2. betaald hebt (storting op bovenstaande KVLV rekening) en dit

Nadere informatie

Week UITNODIGING aanstelling pastoor Johan Balcaan. Afscheidsviering pastoor Alain Babylon Zondag 25 september 2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week UITNODIGING aanstelling pastoor Johan Balcaan. Afscheidsviering pastoor Alain Babylon Zondag 25 september 2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 40-2014 INTERPAROCHIAAL NIEUWS UITNODIGING aanstelling pastoor Johan Balcaan Graag nodigt pastoor Johan Balcaen alle parochianen uit naar zijn aanstelling als pastoor van Groot-Aalter. Dit zal doorgaan

Nadere informatie

Na de dood van Jezus gingen twee van zijn leerlingen terug naar Emmaüs. Onderweg kwam de Heer hen tegemoet. Hij ging met hen op weg.

Na de dood van Jezus gingen twee van zijn leerlingen terug naar Emmaüs. Onderweg kwam de Heer hen tegemoet. Hij ging met hen op weg. Week 16-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS OP WEG MET DE HEER Na de dood van Jezus gingen twee van zijn leerlingen terug naar Emmaüs. Onderweg kwam de Heer hen tegemoet. Hij ging met hen op weg. (Lc 24, 13-35)

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2017

EERSTE COMMUNIE 2017 EERSTE COMMUNIE 2017 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Het was een vrijwillige keuze én een engagement om

Nadere informatie

AANBIDDING VAN HET HEILIG SACRAMENT

AANBIDDING VAN HET HEILIG SACRAMENT AANBIDDING VAN HET HEILIG SACRAMENT EEN UITGEWERKT VOORBEELD VAN HET AANBIDDINGSGEBED VAN HET HEILIG SACRAMENT Uitstelling van het Heilig Sacrament Bewieroking Kruisteken Evangelielezing: Mc 14, 12-16.

Nadere informatie

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren. Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds weer herhaald wordt. Zo is er ook een gebed

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK & LEVEN.

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK & LEVEN. Week 39-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK & LEVEN. De tijd om uw abonnement op Kerk&Leven te hernieuwen is aangebroken. Wij hopen dat u net als de vorige jaren wekelijks

Nadere informatie

Mei BE

Mei BE Mei 2019 www.kvlvbeveren.be BE63 7376 0310 3708 U kan enkel deelnemen aan een activiteit als u 1. inschrijft bij de verantwoordelijke 2. betaald hebt (storting op bovenstaande KVLV rekening) en dit alles

Nadere informatie

Week 22-2015. D A N K bij afscheid INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week 22-2015. D A N K bij afscheid INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 22-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS D A N K bij afscheid Enkele weken na Pasen heeft Mevr. Jeanine Geyssens gekozen, niet om gehuldigd te worden, maar om stil afscheid te nemen van een jarenlange opdracht

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Zondag van de tien melaatsen Zondag na Pinksteren 23 Zondag 9 oktober 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingsgezang

Nadere informatie

BinckBank Tour e etappe / étape AALTER (B) - AALTER (B) Woensdag / Mercredi 14 augustus/ août 2019 PLAATS

BinckBank Tour e etappe / étape AALTER (B) - AALTER (B) Woensdag / Mercredi 14 augustus/ août 2019 PLAATS 1 van 19 12:3 4, {Aalter}, BELGIË - PROVINCIE OOST-VLAANDEREN a 12:3 4, AALTER, VERTREK / DÉPART: Europalaan t.h.v. Gemeentehuis, b 4,, 2 m. voor zebrapad / 4 m. voor kr. met Kouter (links) c 8,8,1 DREMP.-kr-re.do.-Europalaan

Nadere informatie

Gebedsmoment aan een Mariakapelletje Zalig gij die hebt geloofd

Gebedsmoment aan een Mariakapelletje Zalig gij die hebt geloofd Gebedsmoment aan een Mariakapelletje Zalig gij die hebt geloofd De meimaand is de maand bij uitstek om een groet te brengen aan Maria, en om een gebedsmoment te houden aan één van de vele Mariakapelletjes

Nadere informatie

TTJ - PLOEGENWEDSTRIJD

TTJ - PLOEGENWEDSTRIJD OPGELEGD WERK 1 R A N K I N G RR Brugge 2 15 Gilles Debedts 07 18,60 16,80 17,40 18,60 19,20 19,00 19,40 129,00 16 Alessio Corda 07 19,10 18,90 16,90 18,90 19,60 18,80 17,90 130,10 17 Gilou Kermarrec 07

Nadere informatie

Week Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 13-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! Ik sta hier met een kaarsje, een kaarsje in mijn hand en wens een Zalig Pasen aan ieder in het land. En hebt u

Nadere informatie

In samenwerking met Gemeentebestuur Aalter. Zondag 8 November Scholenveldloop. 1ste Graad Meisjes. Halestra AC vzw Pagina 1 van 7

In samenwerking met Gemeentebestuur Aalter. Zondag 8 November Scholenveldloop. 1ste Graad Meisjes. Halestra AC vzw Pagina 1 van 7 In samenwerking met Gemeentebestuur Aalter Zondag 8 November 2015 Scholenveldloop 1ste Graad Meisjes 1 Dierickx Emmelien 2 Reyntjens Louise 3 Verhaeghe Ona 4 De Souter Lieke Tabor Aalter Brug 2de 5 Taghon

Nadere informatie

Week NIEUW DEKENAAT MARIA TENHEMELOPNEMING. INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week NIEUW DEKENAAT MARIA TENHEMELOPNEMING. INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 32-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS NIEUW DEKENAAT Op 15 augustus, feest van Tenhemelopneming van Maria, worden de tien nieuwe dekenaten in het bisdom Gent bij decreet opgericht. Vervolgens zullen de nieuwe

Nadere informatie

ewogen en zoekende mensen vinden elkaar: Kerk - andere godsdiensten

ewogen en zoekende mensen vinden elkaar: Kerk - andere godsdiensten Naam: Evaluatie Datum: ewogen en zoekende mensen vinden elkaar: Kerk - andere godsdiensten B 1. Laat de kinderen tot Mij komen, zei Jezus De kerkgemeenschap zegt, zoals Jezus, tegen kinderen en jongeren:

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. EERSTE COMMUNIEVIERING in Bellem

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. EERSTE COMMUNIEVIERING in Bellem Week 20-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS EERSTE COMMUNIEVIERING in Bellem De viering stond in het teken van de barmhartige Samaritaan. Als we doen en leven als zo n Samaritaan, dan hebben we tegelijk God en

Nadere informatie

Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Juni ste jaargang - nr.: 6

Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Juni ste jaargang - nr.: 6 Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Juni 2019 64 ste jaargang - nr.: 6 Verantwoordelijke uitgever : Florus Luc, Mechelsesteenweg 346, 2500 Lier Tel/fax..: 03/480.05.45. e-mail : luc.florus@skynet.be

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o.

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. 2e zondag van de 40 dagentijd Reminiscere (gedenk uw barmhartigheid) 1 maart 2015 De verheerlijking op de berg Voorganger Ouderling Diaken Organiste Koster

Nadere informatie

Immo Van de walle PACO-zwemfeest Knokke-Heist, 30/11/2014. Programmanr m vrije slag 8-12 jaar 30/11/14-9:30 Resultaten

Immo Van de walle PACO-zwemfeest Knokke-Heist, 30/11/2014. Programmanr m vrije slag 8-12 jaar 30/11/14-9:30 Resultaten Programmanr. 1 100m vrije slag 8-12 jaar 30/11/14-9:30 Resultaten 50m 100m 1. TILLEMAN, Birgit 02 MEGA Maldegem 1:12.09 354 2. BOONE, Lennert 02 BZV Blankenberge 1:14.25 221 3. DE DEYNE, Kasper 03 MEGA

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 32-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS KNIPPERLICHTEN. ---------------------- Zoals iedereen al wel zal opgemerkt hebben is er momenteel veel nood aan vrijwillige medewerk(st)ers op onze parochies. Niet alleen

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS VERTROUWEN

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS VERTROUWEN Week 33-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS VERTROUWEN We leven vandaag in een wereld vol wantrouwen. Mensen hebben soms weinig vertrouwen in elkaar. Ingegeven door onzekerheden en angst wantrouwen we vreemdelingen,

Nadere informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie Kring 12 Info-avond vormsel 2017 1 Algemene informatie 2 1 De W(eet)-vragen Waarom? Wanneer? Waar? Wat? Wie? 3 Wat? Vormsel is één van de 7 sacramenten Maakt deel uit van de initiatiesacramenten (samen

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, De Heer heeft mij al in de moederschoot geroepen We hebben het net gelezen uit Jesaja 49. En we hebben gezongen uit psalm 139: Gij hebt mij immers zelf

Nadere informatie

Huiskrantje WZC De Boomgaard 5de jaargang, nr. 9 & 10

Huiskrantje WZC De Boomgaard 5de jaargang, nr. 9 & 10 t Blad Huiskrantje WZC De Boomgaard 5de jaargang, nr. 9 & 10 Beste lezer, Inleiding Je ziet terug meer en meer vertrouwde gezichten in het woonzorgcentrum. Een teken dat de meesten terug zijn uit vakantie,

Nadere informatie

14/11/2010 ZB Pagina 1 van 5

14/11/2010 ZB Pagina 1 van 5 14/11/2010 ZB Pagina 1 van 5 RESULTATEN WEDSTRIJD OP UITNODIGING9 10 11 EN 12 JARIGEN DIKSMUIDE 14 11 2010STEDELIJK ZWEMBAD DE KUPE ZWEMVERENIGING BRUINVISSEN DIKSMUIDE WEDSTRIJD 01 :100M RUGSLAG JONGENS

Nadere informatie

Want Hij had oog voor mij

Want Hij had oog voor mij Roepingenzondag 2016 Want Hij had oog voor mij 12 Gebeden om roepingen 2016-2017 Ten geleide Het gebed voor nieuwe roepingen is het gebed voor alle tijden dat Jezus ons heeft opgedragen. Te bidden voor

Nadere informatie

De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje

De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje Deze rozenkrans mag je inkleuren, of elke keer dat je een Weesgegroet Maria en Onze Vader hebt gebeden kan je een bijpassende kraal inkleuren. De Weesgegroetkralen

Nadere informatie

Week DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen. WELKOM pastoor Johan! INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen. WELKOM pastoor Johan! INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 45-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen We zijn reeds een tijdje bezig met de herabonnering op Kerk&Leven en alles wijst er

Nadere informatie

BEGROETING. En daarom DANKEN we allereerst samen :

BEGROETING. En daarom DANKEN we allereerst samen : BEGROETING Beste ouders, grootouders, familie en vrienden, ons leven verliest 'n moment zijn gewone gang, nu wij even stilstaan bij het wonder van dit nieuwe leven. Ouders voelen meestal het beste aan

Nadere informatie

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds herhaald wordt. Zo is er ook een gebed met herhaling:

Nadere informatie

1 - Sprintwedstrijd Heist op den Berg /04/ :00

1 - Sprintwedstrijd Heist op den Berg /04/ :00 1 - Sprintwedstrijd Heist op den Berg 2017 9/04/2017-14:00 Programmanr. 1 100m schoolslag 9-10 jaar 9/04/2017-14:00 Resultaten 10 jaar, Meisjes FF HENS Nora FFZBD/21023/07 NT Programmanr. 2 100m rugslag

Nadere informatie

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt 15/10/2008 BEGROETING (door de priester) Sofie : Welkom, lieve Vital. Maandenlang hebben we naar jou komst uitgekeken. Vol verwachting, vol hoop en zeker vol liefde. Iedere

Nadere informatie

Oudervergadering 18 september Vormsel 2015

Oudervergadering 18 september Vormsel 2015 Oudervergadering 18 september 2014 Vormsel 2015 Oudervergadering 18 september 2014 Inleiding / Catecheseploeg Vormsel: wat? hoe? waarom? Organisatie catechese Ouders als mede-catechisten Inschrijvingen

Nadere informatie

Week Zalig? Zalig! (bij de vierde zondag) AANDACHT!! Tussen droom en daad

Week Zalig? Zalig! (bij de vierde zondag) AANDACHT!! Tussen droom en daad Week 04-2017 Tussen droom en daad Zalig? Zalig! (bij de vierde zondag) Stijn De Groote Telkens weer wanneer ik de zaligsprekingen lees raak in onder de indruk van de directheid en de zuiverheid van visie

Nadere informatie

Zalige Priester. Edward Poppe

Zalige Priester. Edward Poppe Zalige Priester Edward Poppe 1890-1924 1-1 1-2 Eer aan de Vader Wees Gegroet Onze Vader Met aandrang vragen wij U, goede Vader, toon ons de weg naar Uw Zoon samen met zijn en onze allerheiligste Moeder

Nadere informatie

Heer Jezus, ik bied U mijn handen om Uw werk te verrichten, om Uw zegen te verspreiden. Ik bied U mijn voeten om Uw weg te gaan.

Heer Jezus, ik bied U mijn handen om Uw werk te verrichten, om Uw zegen te verspreiden. Ik bied U mijn voeten om Uw weg te gaan. 1 Ik bied U mijzelf Heer Jezus, ik bied U mijn handen om Uw werk te verrichten, om Uw zegen te verspreiden. Ik bied U mijn voeten om Uw weg te gaan. Ik bied U mijn ogen opdat Gij ze zoudt richten en Uw

Nadere informatie