Week 22 LENTEVIERING met de kleuters van Emmaüsschool

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Week 22 LENTEVIERING met de kleuters van Emmaüsschool"

Transcriptie

1 Week 22 LENTEVIERING met de kleuters van Emmaüsschool Om 13.30u vertrokken alle klasjes netjes in een hele lange rij naar de kerk. We hadden gehoord, gezien en voelden dat de lente begonnen was. Zo n goed nieuws konden we niet zomaar laten passeren. Daarom trokken we samen naar de kerk om God te laten weten dat we daar blij mee waren en dat we daar onze dankbaarheid wilden voor uitdrukken. De kleuterviering begon met een verhaal van bloem en vlinder. Van een bloem die avonturen wou beleven. Maar bloemen zijn er voor de bijen en vlinders en voor de mensen om van die bloemen te genieten Daarna vertelde onze directeur (Mevrouw Els) het verhaal van het mosterdzaadje. Dat gaat over een klein zaadje, en dat uit een klein zaadje toch een grote boom kan groeien als het zaadje in goede grond terechtkomt. Mijnheer pastoor eindigde met een speciaal woordje voor de kinderen en bad samen met de kinderen het Onze Vader. Het was een hele warme, ingetogen viering vol dankbaarheid.

2 Gebed bij het Vormsel. Vader, langzaam maar zeker worden we groot. Er verandert zoveel: onze hobby s, ons lichaam, kleren, vrienden, de school. Het is niet gemakkelijk als je 12 bent. Maar door het sacrament van het vormsel leg jij je hand op ons, zalf jij ons, en weten we dat jij er altijd bent voor ons, dat je ons steunt, vorm en kracht geeft. Dankjewel! Uit Even stil uitgeverij Averbode Weekgezegde. Wees als een postzegel, laat niet los totdat je jouw bestemming hebt bereikt NIEUWS UIT DE PAROCHIES SINT-CORNELIUS Meimaand Mariamaand Wij herinneren u aan onze bijeenkomst aan het Pijlerkapelletje in Houtem. We bidden een rozenhoedje ter ere van Maria en voor al onze intenties. We sluiten daarbij de meimaand af op vrijdag 30 mei om uur. Iedereen hartelijk welkom!

3 Op zaterdag 14 juni 2014 om 18 uur vieren we familiemis in Aalter met de medewerking van de eerste communicantjes en hun families. Tijdens de voorbije weken hebben we in de kerk veel grote feesten gevierd : Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Daar tussen vierden we nog feest met de vormelingen en de Eerste Communicantjes. Jezus kwam ons vertellen van God en hoe we moeten leven om gelukkige mensen te worden. Hij liet ons zien wat voor wonderlijke dingen er gebeuren als we van mekaar houden zoals God van ons houdt. Zo leerde Hij ons God wat beter kennen. En na zijn dood en verrijzenis, toen Jezus terugging naar zijn Vader, beloofde Hij ons dat Hij de Heilige Geest zou sturen om ons te helpen en te steunen. Die Heilige Geest maakt ons enthousiast en warm van binnen. Hij helpt ons zien wat wij kunnen doen om anderen en onszelf blij te maken. Hij helpt ons vrede brengen. Eigenlijk heeft God drie kanten : Hij is de VADER die van ons houdt en bezorgd is om ons. Hij is de ZOON die ons voordoet hoe je moet leven en Hij is ook de GEEST die ons bezielt en enthousiast maakt om zelf iets goeds van de wereld te maken. Tijdens de viering herkennen wij in God drie gezichten, we vieren de DRIE-EENHEID van onze God. Wat dat betekent, daar zullen we in de viering over nadenken door te luisteren, te bidden en te zingen. Dan zullen we samenzijn in naam van die Drie-ene God : VADER, ZOON en HEILIGE GEEST. Van harte welkom om mee te komen vieren. De werkgroepen familiemis en Eerste Communie.

4 VADERONTBIJT Op zondag 8 juni 2014 organiseert KWB Aalter-Centrum naar aanleiding van vaderdag terug hun vaderontbijt welke doorgaat in de voetbalkantine van Bellem, Bellemdorpweg 100. Vanaf 8.00 uur t/m uur kan je aanschuiven voor een lekker uitgebreid ontbijtbuffet gevolgd door een spelletje Kubb (gezelschapsspel voor jong en oud). Om uur wordt dan een glaasje bubbels aangeboden en krijgen alle aanwezige vaders een passende attentie. Kostprijs: 7 euro voor leden KWB-Center en 10 euro voor niet-leden. Kinderen van KWB-leden betalen 5 euro en kinderen van niet-leden 8 euro. Een gezinskaart (2 volwassenen + minstens 2 kinderen) is verkrijgbaar tegen de prijs van 22 euro voor KWB-leden en 30 euro voor niet-leden. Inschrijven vóór 1 juni bij Bart Van den Bossche, Weibroekkouter 36, Aalter, tel , bart.van.den.bossche6@telenet.be of via KWB rekeningnummer BE met de vermelding van de naam van de vader en het aantal personen. KVLV Aalter : Woensdag 4 juni - NAMIDDAGFIETSTOCHT We vertrekken zoals gewoonlijk om uur aan het Sportcentrum en maken een ritje naar Beernem en naar het mooie Bulskampveld, waar we verwacht worden voor de koffie met een pannenkoek. We brengen op de terugweg een bezoekje aan de juwelenontwerpster Lucette die ons zal uitleggen hoe alles in zijn werk gaat om een persoonlijk juweel te laten ontwerpen en vervaardigen. Ze schoolde zich bij om de kwaliteit en de waarde van diamanten en edelstenen te kunnen bepalen. Voor geïnteresseerden zeker een boeiend onderwerp, vooral parels worden onder de loep genomen. Let op: er is geen aankoopverplichting. Rond uur zetten wij onze tocht verder en zijn omstreeks uur terug thuis. Mogen wij vragen om deze keer in te schrijven om de nodige reservaties te kunnen doen, en dit vóór maandag 2 juni? Deze tocht is nog onder de leiding van het team Rosa, Rosa, Rita en Antoinette. Dus inschrijven of inlichtingen op het gekende nummer: of rosa.vermeersch@skynet.be Graag met fluovestjes aub! bij regenweer gaat de tocht zeker door met auto s! Wekelijks DONDERDAGAVONDFIETSEN We starten vanaf donderdag 12 juni tot en met 21 augustus (uitz. 14/08). Op donderdag 28 augustus is er het etentje om het fietsseizoen af te sluiten. We vertrekken stipt om uur aan het Sportcentrum voor ritjes tussen de 20 en 30 km. Breng gerust een vriendin mee, maar als die geen lid is, weet dan dat zij niet verzekerd is via KVLV. Onderweg zorgen we voor een gezellige stop. Bij regenweer wordt er niet gefietst. We verwachten dat iedereen een fluovestje aantrekt! Info: Dorine Coysman of Patricia Vermeulen Het nieuwe fietsteam: Dorine, Patricia, Marleen, Mia, Carine, Magda en Annemie.

5 HEILIG VORMSEL Op zondag 1 juni worden in onze Sint-Corneliuskerk 76 meisjes en jongens gevormd. Wij mochten het afgelopen jaar samen met hen op weg gaan. We praatten over onze parochie, de eucharistie, het doopsel en het vormsel. We wisselden ervaringen uit over geloof en bidden en we spraken over en tot God. In de kleine groepjes bij de catecheet thuis en in de grote groep werd echt gemeenschap gevormd. Wij hebben een fijn catechesejaar achter de rug en kijken samen met hen uit naar hun grote dag. Wij wensen alle vormelingen en hun familie van harte proficiat! De catecheten Ontvangen het heilig Vormsel op 1 juni om uur door Vicaris De Jonghe. Bachert Ira Vrekkemstraat 84 Ursel Bachert Kim Vrekkemstraat 84 Ursel Blontrock Marthe Houtem 51 Aalter Blontrock Nicolas Houtem 51 Aalter Borghart Laura Bosheide 43 Aalter Borghart Seppe Bosheide 43 Aalter Brands Gilles Bierweg 45 Aalter Cklaeys Ellen Bierweg 4 Aalter Coppejans Bieke Grote Ganzeplas 32 Aalter Danneels Shari Bergstraat 31 Aalter De Crem Victoria Bosvijverdreef 2 Aalter De Martelaere Marie Ambachtenlaan 2 Aalter De meyere Winter Bergstraat 13 Aalter De Muynck Seppe Fatimastraat 2A Aalter De Paepe Marcus Lovelddreef 17 Aalter De Sloover Bieke Stationsstraat 228/1B Aalter De Wulf Stef Boomgaardstraat 6 Aalter De Caluwe Maxime Kestelstraat 32 Aalter Declerck Sarah Kruiskerkestraat 8 Ruiselede Decock Milan Houtem 30 Aalter Decock Yentl Houtem 30 Aalter Dedeyne Amélie Hoefijzer 1 Aalter Desmet Matice Biesemveldstraat 79A Aalter Dewitte Jarne Moerstraat 43 Bellem Geurs Natan Lattenklieverstraat 12 Sint-Maria-Aalter Geysen Judith Sint-Maria-Aalterstraat 38 Aalter Goethals Irma Stationsstraat 86 Aalter Goossens René Tieltsesteenweg 115 Aalter Haeck Paulien Oostmolenstraat 155 Aalter Haerinck Kiani Brugstraat 3/2A Aalter Huygelier Niels Molenstraat 51 Aalter Janssens Sien Houtem 62 Aalter Janzen Victor Aalterveld 39 Aalter Laseure Laura Aalterveld 26 Aalter Lievens Hanne Oostergem 20 Aalter Lombaert Brent Jezuïetengoed 10 Aalter Martens Ruth Tieltsesteenweg 133 Aalter Meire Macy Staalputstraat 29 Aalter Naert Margaux Biesemveldstraat 8 Aalter Persyn Aukje Bellemstraat 60 Aalter Porrez Fleur Molenstraat 20 Aalter Schelstraete Anke Urseldorp 19 Ursel Slos Lander Loveldlaan 2 Aalter Slos Liselot Loveldlaan 2 Aalter Steenbeke Emma Bergstraat 28 Aalter Steyaert Aron Oostmolenstraat 147 Aalter Taghon Filemon Ekenakker 15 Aalter Timmerman Beau Brouwerijstraat 91 Aalter

6 Tournoy Iris Hoekmeers 1 Aalter Uyttendaele Eve Stationsstraat 204/3A Aalter Van Acker Bavo Verbroederingslaan 18 Aalter Vanbelleghem Manoe Patersveld 18 Aalter Van De Walle Mien Bellemdorpweg 60 Bellem Van den Abeele Jonas Vrijhofstraat 9 Aalter Van den Abeele Sven Vrijhofstraat 9 Aalter Van den Bossche Jonas Weibroekkouter 36 Aalter Van Hoecke Kaya Stationsstraat 125/1B Aalter Van Oost Pieter Vrijhofstraat 11 Aalter Van Ooteghem Lander Beukenpark 5 Aalter Van Pottelsberghe De La Potterie Marie Bellemstraat 108 Aalter Van Pottelsberghe De La Potterie Victor Bellemstraat 108 Aalter Van Severen Yentl Tieltsesteenweg 42 Aalter Van Wassenhove Ilian Biesemgoedstraat 15 Aalter Vanacker Isabeau Bergstraat 55 Aalter Vancoppernolle Pauline Biesemveldstraat 85 Aalter Vanhove Camille Beukenpark 91 Aalter Vanhove Margot Manewaarde 30 Aalter Vansteenkiste Charlot Steenweg op Deinze 14 Aalter Verdonck Lotte Tieltsesteenweg 135 Aalter Verhoeven Leander Brugstraat 180 Aalter Verhoye Jelle Bierweg 21 Aalter Verstraete Fran Hoekmeers 3 Aalter Wallaert Felien Stratem 92 Aalter Willaert Maarten Aalterweg 10 Aalter Van Der Plaetsen Jento Rerum Novarumstraat 14 Aalter OPGENOMEN IN DE KERKGEMEENSCHAP DOOR HET HEILIG DOOPSEL Helena Rutsaert, dochtertje van Wim en Els Herteleer, Bierweg 44. Proficiat aan de gelukkige ouders en hun familie!

7 SINT-GODELIEVE Net als vorig jaar waren we terug met velen om te bidden aan de kapel van Onze Lieve Vrouw van Woestijne.

8 Bedevaart naar Kleit Ziekenzorg en Okra van Aalter-Brug zijn op bedevaart naar Kleit geweest. We waren met 48 personen. Dank aan Mr. pastoor om ons voor te gaan in de eucharistieviering.

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Week 21-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS VORMSELVIERING op onze parochies Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Vandaag is een nieuwe dag die ik beginnen mag en ik ben klaar

Nadere informatie

Vanaf woensdag 6 augustus verschijnt het parochieblad opnieuw wekelijks. Teksten voor dit nummer verwachten we vrijdagmiddag 1 augustus.

Vanaf woensdag 6 augustus verschijnt het parochieblad opnieuw wekelijks. Teksten voor dit nummer verwachten we vrijdagmiddag 1 augustus. Week 24 INTERPAROCHIAAL NIEUWS AANDACHT De vakantie staat voor de deur. Zoals elk jaar geldt tijdens de vakantie een speciale regeling voor het binnenbrengen van de teksten voor het parochieblad. - Kerk&Leven

Nadere informatie

Week 20. EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem

Week 20. EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem Week 20 EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem Houden van Jezus, dat doet me erg deugd. Het geeft me veel kracht en ook veel vreugd. Hem kan ik geloven, Hij geeft me echt moed. Hij tovert een glimlach

Nadere informatie

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen In de brochure Pastoraal bij het vormsel. Catechese en gemeenschap, wordt de eerste zondag van de advent gesuggereerd als een geschikt moment

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. EERSTE COMMUNIEVIERING in Bellem

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. EERSTE COMMUNIEVIERING in Bellem Week 20-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS EERSTE COMMUNIEVIERING in Bellem De viering stond in het teken van de barmhartige Samaritaan. Als we doen en leven als zo n Samaritaan, dan hebben we tegelijk God en

Nadere informatie

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS PALMZONDAG in onze parochies Laat ons als weleer de kinderen der Joden een zegeweg bereiden voor de Heer, en met palmen in de hand Hem tegemoet gaan. Laat ons juichen

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

WEEK INTERPAROCHIAAL NIEUWS. KERSTMIS in onze parochies. Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg.

WEEK INTERPAROCHIAAL NIEUWS. KERSTMIS in onze parochies. Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg. WEEK 01-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS KERSTMIS in onze parochies Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg. Kerstmis is overal waar geboorte is van bezielde visie

Nadere informatie

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Parochie Lommel-Barrier Werkgroep Eerste Communie VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Vooraf: Klaarzetten: micro voor de kinderen, doopregister, water (vijvertje). Ook de witte (kiezel)steentjes waarop

Nadere informatie

VIERENDE GEMEENSCHAP...

VIERENDE GEMEENSCHAP... ... IN EEN BIDDENDE EN VIERENDE GEMEENSCHAP... KEN JIJ DE EN? 7 is al eeuwenlang een heilig getal. De zevende dag bijvoorbeeld is een rustdag. Zo zijn er ook zeven sacramenten, zeven belangrijke momenten

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2018

EERSTE COMMUNIE 2018 EERSTE COMMUNIE 2018 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Mia Verbanck sterke symbolen Het was een vrijwillige

Nadere informatie

Dopen in Maldegem, Adegem en Kleit.

Dopen in Maldegem, Adegem en Kleit. Dopen in Maldegem, Adegem en Kleit. In de linker kolom zie je hieronder de data, uren en kerken waarop gedoopt wordt. In de rechterkolom zie je dat bij elke doopdatum een voorbereidingsavond hoort. Daar

Nadere informatie

Week 17. PALMZONDAG in onze parochies

Week 17. PALMZONDAG in onze parochies Week 17 PALMZONDAG in onze parochies Palmzondag heeft twee kanten: Er is sprake van enthousiaste mensen, die Jezus begroeten bij zijn intocht in Jeruzalem, en tot op vandaag lopen mensen naar de kerk om

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD De ochtend is nog pril, de zon gaat op in pastelkleuren als Maria van Magdala doet wat haar hart haar ingeeft: de

Nadere informatie

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2018-2019 BESTE OUDERS/VERZORGERS, Wat fijn dat uw zoon/dochter dit jaar de Eerste Communie doet in de Heilige Martinusparochie. Dit boekje bevat informatie over de

Nadere informatie

Week 18-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS OP BEDEVAART NAAR VILLERS NOTRE-DAME.

Week 18-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS OP BEDEVAART NAAR VILLERS NOTRE-DAME. Week 18-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS OP BEDEVAART NAAR VILLERS NOTRE-DAME. Op maandag 27 april vertrokken terug twee bussen met bedevaarders uit Aalter/Bellem/Lotenhulle en Poeke voor de tweeëndertigste

Nadere informatie

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs Intredelied: Ga je mee Ga je mee? Zeg niet nee, maar sta op en doe mee. Zet je voetstappen in die van mij. Volg het

Nadere informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie Kring 12 Info-avond vormsel 2017 1 Algemene informatie 2 1 De W(eet)-vragen Waarom? Wanneer? Waar? Wat? Wie? 3 Wat? Vormsel is één van de 7 sacramenten Maakt deel uit van de initiatiesacramenten (samen

Nadere informatie

NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven. Uit de pen van de pastoor. Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014

NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven. Uit de pen van de pastoor. Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014 NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014 Uit de pen van de pastoor Wanneer op een zomeravond de lucht dreigend donker wordt en de wind begint op te steken dan weten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

Nieuws van de voorbereiding op het Vormsel TOV6 Tweedaagse

Nieuws van de voorbereiding op het Vormsel TOV6 Tweedaagse Nieuws van de voorbereiding op het Vormsel TOV6 Tweedaagse Omdat Pasen en dus ook het Vormsel (3 weken na Pasen) niet op een vaste datum vallen, geldt dit dus ook voor onze tweedaagse (1 week voor het

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2017

EERSTE COMMUNIE 2017 EERSTE COMMUNIE 2017 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Het was een vrijwillige keuze én een engagement om

Nadere informatie

59 ste AUTOWIJDING SINT-GODELIEVEPAROCHIE AALTER-BRUG

59 ste AUTOWIJDING SINT-GODELIEVEPAROCHIE AALTER-BRUG Week 24-2014 INTERPAROCHIAAL NIEUWS 59 ste AUTOWIJDING SINT-GODELIEVEPAROCHIE AALTER-BRUG Sinds 1957 heeft op Aalter-Brug jaarlijks een autowijding plaats. Op 21 juni 2015 gebeurt dat voor de 59 ste keer.

Nadere informatie

60e AUTOWIJDING PAROCHIE SINT GODELIEVE AALTER-BRUG

60e AUTOWIJDING PAROCHIE SINT GODELIEVE AALTER-BRUG Week 22-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Data Eerste Communie en H. Vormsel 2017. Naar aanleiding van de benoeming van onze huidige pastoor E.H. Alain Babylon in Brakel en Lierde en de komst van zijn opvolger

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 16 dd 20-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 24 april: Vijfde paaszondag: Een nieuw gebod geef ik u (Joh. 13, 31-35). Maandag 25 april: H. Marcus,

Nadere informatie

INFOAVOND DD 10/9/2018

INFOAVOND DD 10/9/2018 INFOAVOND DD 10/9/2018 VRAAG 1: WAT IS EEN VORMSELTRAJECT : Het vormsel is geen plotse gebeurtenis. het is belangrijk dat kinderen én hun ouders een traject afleggen, letterlijk op weg gaan naar het vormsel.

Nadere informatie

Leidraad voor catechisten

Leidraad voor catechisten Voorbeeld van 3 catechetische samenkomsten na een eucharistieviering met ouders die voor hun kind een initiatiesacrament vragen (doopsel, vormsel, eucharistie/communie) Dit voorbeeld uit het aartsbisdom

Nadere informatie

Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Palmzondag in onze parochies

Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Palmzondag in onze parochies Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Palmzondag in onze parochies Palmzondag is na Kerstmis en Pasen, een van de belangrijkste christelijke feestdagen. Op deze dag wordt de triomfantelijke intocht van Jezus

Nadere informatie

ONTMOETINGSDAGEN JOKRI 2015

ONTMOETINGSDAGEN JOKRI 2015 Week 34-2015 ONTMOETINGSDAGEN JOKRI 2015 Het is ondertussen een traditie geworden. De eerste week van juli trekken de Oost-Vlaamse jonge christenen op kamp, beter bekend als de Ontmoetingsdagen (OD). Dit

Nadere informatie

Liefde als kruispunt. Parochie Sint-Jozef Aalst Kruisoplegging Welkomstlied

Liefde als kruispunt. Parochie Sint-Jozef Aalst Kruisoplegging Welkomstlied Parochie Sint-Jozef Aalst Kruisoplegging 2007 Liefde als kruispunt Welkomstlied kom en vier het feest met mij. kom en vier het feest met mij. kom en vier het feest met mij. luister naar het Woord van God.

Nadere informatie

In onze kerken vindt u achteraan een doos om gebruikte postzegels in te deponeren. Werp uw postzegels dus niet weg!!

In onze kerken vindt u achteraan een doos om gebruikte postzegels in te deponeren. Werp uw postzegels dus niet weg!! Week 26-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! De vakantieperioden breken aan en daardoor is het nummer van Kerk&Leven dat u nu in handen hebt een uitgave die drie weken bestrijkt.

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Lourdesreis De Toevlucht

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Lourdesreis De Toevlucht Week 17-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Lourdesreis De Toevlucht In augustus gaat een groep van mensen uit de doelgroep, samen met enkele vrijwilligers, naar Lourdes. Om de reis te sponsoren, organiseren we

Nadere informatie

Lesoverzicht. 1. Bidden p De Kerk p De priester p Vergeving p De Bijbel p Delen p Het offer p.

Lesoverzicht. 1. Bidden p De Kerk p De priester p Vergeving p De Bijbel p Delen p Het offer p. Lesoverzicht 1. Bidden p. 4 2. De Kerk p. 10 3. De priester p. 17 4. Vergeving p. 23 5. De Bijbel p. 28 6. Delen p. 35 7. Het offer p. 41 8. De H. Communie p. 48 9. Zingen voor God p. 55 10. Heilig worden

Nadere informatie

Week 02-2016. Er kwamen drie koningen met ene ster INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week 02-2016. Er kwamen drie koningen met ene ster INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 02-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Er kwamen drie koningen met ene ster De viering van het feest van de Openbaring of, in de volksmond Driekoningen, werd in elke kerk gevierd. De kerstperiode werd plechtig

Nadere informatie

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig.

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. zondag 1 januari NIEUWJAARSDAG God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Psalm 67:2 God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Wees bij ons en bescherm ons. Dan zal iedereen zien dat u

Nadere informatie

Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug

Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug Op vrijdag 23 oktober was het verzamelen blazen voor de jongeren die een jaar samen op weg gaan, op weg naar het

Nadere informatie

ZATERDAG 11 januari 2014 ENGAGEMENTSVIERING VORMELINGEN SINT-MICHIEL KUURNE

ZATERDAG 11 januari 2014 ENGAGEMENTSVIERING VORMELINGEN SINT-MICHIEL KUURNE ZATERDAG 11 januari 2014 ENGAGEMENTSVIERING VORMELINGEN SINT-MICHIEL KUURNE OPENINGSLIED Mensen onderweg door stad en land en overzee. Dragen in hun handen vele vragen met zich mee. Bouwend aan een stad

Nadere informatie

Wij wensen aan alle vormelingen en hun ouders een hartelijk proficiat bij deze mooie gebeurtenis.

Wij wensen aan alle vormelingen en hun ouders een hartelijk proficiat bij deze mooie gebeurtenis. Week 18-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Bij het heilig vormsel. Heilige Geest, ik bid om Uw gaven om mij te sterken als christen. Ik word door mijn vormsel uitgenodigd de weg te volgen van Jezus. Geef mij

Nadere informatie

Sassenheim, september 2014. Beste jongere,

Sassenheim, september 2014. Beste jongere, Sassenheim, september 2014 Beste jongere, Als je gedoopt bent en in groep 8 of de brugklas zit, wordt je nu uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende stap in je leven, de voorbereiding op het sacrament

Nadere informatie

Vrijdag: nog 9 dagen!

Vrijdag: nog 9 dagen! NOVEEN Voor de ouders: Het is een goede katholieke gewoonte om belangrijke gebeurtenissen voor te bereiden door er negen dagen tevoren speciaal voor te bidden. Maria is ons hierin voorgegaan toen zij na

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012. Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk.

Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012. Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Bij de dienst Vanmorgen vertelt het evangelie van Lucas over de ontmoeting vol Geestdrift tussen twee vrouwen:

Nadere informatie

Week NIEUWE TIJDEN. Benoeming welkom!

Week NIEUWE TIJDEN. Benoeming welkom! Week 21-2016 NIEUWE TIJDEN Benoeming welkom! In ons bisdom is een hele reorganisatie aan gang. De huidige 34 dekenaten worden ingedeeld in 10 grote dekenaten. Een werking die dit jaar nog ingaat vanaf

Nadere informatie

Brood, tafel, maaltijd houden

Brood, tafel, maaltijd houden Brood, tafel, maaltijd houden Route 1: Aan tafel Kaart lezen Is brood de moeite waard? Ons broodje is gebakken Elke prent heeft een cijfer. Welke tekst hoort erbij? Geef die hetzelfde cijfer. Nog een beetje

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

Nieuwsbrief Uitgave 1 mei 2015

Nieuwsbrief Uitgave 1 mei 2015 Nieuwsbrief Uitgave 1 mei 2015 Afscheid Mariet Fidder Dit schooljaar hebben we niet meegedaan met de Koningsspelen, omdat we er voor kiezen om bij het afscheid van Mariet Fidder een vierdag te houden.

Nadere informatie

Datumslijst! Van 31 december 2016 tot 1 januari 2018

Datumslijst! Van 31 december 2016 tot 1 januari 2018 Datumslijst! Van 31 december 2016 tot 1 januari 2018 Moeder Gods Maria V-I Zaterdag 31 december 2016 18u00 Molenbeersel Zondagskerkviering Zondag 1 januari 2017 Openbaring van de Heer, drie koningen. I-II

Nadere informatie

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015 Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes Jaarkalender 2015 JANUARI donderdag 1 januari Feest van de Heilige Moeder Gods 10u00: Plechtige Hoogmis De basiliek wordt gesloten om

Nadere informatie

HEILIGE PIUS X SINT ROCHUS

HEILIGE PIUS X SINT ROCHUS HEILIGE PIUS X Maandag 31 oktober 17.00 u. Avondviering Dinsdag 1 november, Hoogfeest Allerheiligen. 11.15 u. Plechtige Hoogmis. Zlm. voor de Overledenen van het voorbije jaar; Zlm. Alfons Luyckx; Zlm.

Nadere informatie

Zacheüs. (Jongerenviering) 1.Welkom door ouder

Zacheüs. (Jongerenviering) 1.Welkom door ouder Zacheüs 1.Welkom door ouder Goedemorgen allemaal! Hé, hier zit al veel volk! Zijn jullie allemaal gekomen om mee te vieren met de eerste communicantjes? Dat is tof, dat zullen ze leuk vinden! Maar waar

Nadere informatie

Jezus en jij. Eerste Communieproject 53. Jij bent gedoopt

Jezus en jij. Eerste Communieproject 53. Jij bent gedoopt Eerste Communieproject 53 Jezus en jij Jij bent gedoopt In les 8 hebben we geleerd dat Jezus bij ons blijft. Hoe doet Hij dat? Dat kan Hij, omdat Hij de KERK heeft gesticht. De kerk is niet alleen een

Nadere informatie

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds herhaald wordt. Zo is er ook een gebed met herhaling:

Nadere informatie

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen)

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen) Dag van het Woord OPNAME IN DE KERKGEMEENSCHAP & overhandiging Evangelie/ Woord van God Opname in de Kerkgemeenschap Catechumenen of geloofsleerlingen zijn volwassenen die een lange weg afleggen om christen

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 25 dd 24-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 juni: Dertiende zondag door het jaar: Opwekking van het dochtertje van Jaïrus (Mc. 5, 21-43). Zondag

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Zondag 4 november 2018 Doopdienst van Fynn Jari van Bezooijen & Julia Ariane Cornelia Breure Kinderdienst

Zondag 4 november 2018 Doopdienst van Fynn Jari van Bezooijen & Julia Ariane Cornelia Breure Kinderdienst Zondag 4 november 2018 Doopdienst van Fynn Jari van Bezooijen & Julia Ariane Cornelia Breure Kinderdienst Dominee: ds. Gerdien Neels Organist: Hans van Noord INTOCHT Vóór de dienst zingen we als overweging,

Nadere informatie

KALENDER werkjaar

KALENDER werkjaar KALENDER werkjaar 2017- 2017- Bij het logo Zoals vruchtbare grond is voor een boom, zo is de christelijke traditie voor de geloofsgemeenschap in Assebroek. Het is onmisbaar om goed geworteld te zijn in

Nadere informatie

Infovergadering. Agenda : Welkom Bezinning - Tafelgesprek. Catechese : inhoud & organisatie. Inschrijvingen en communicatie.

Infovergadering. Agenda : Welkom Bezinning - Tafelgesprek. Catechese : inhoud & organisatie. Inschrijvingen en communicatie. Vormsel 2019 Infovergadering Agenda : Welkom Bezinning - Tafelgesprek Catechese : inhoud & organisatie Inschrijvingen en communicatie Vragen Vormsel Wat : Sacrament Persoonlijke keuze van jongere/ouders

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2012 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. Eucharistie- en Gebedsvieringen HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST ZONDAG om

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt 15/10/2008 BEGROETING (door de priester) Sofie : Welkom, lieve Vital. Maandenlang hebben we naar jou komst uitgekeken. Vol verwachting, vol hoop en zeker vol liefde. Iedere

Nadere informatie

Parochie Breda Centrum

Parochie Breda Centrum HIJ IS OPGESTAAN VOOR ONS Mei 2017 Parochie Breda Centrum Dinsdag 2 mei 11.00 Antoniuskathedraal: 3e dinsdag Antoniusnoveen ZATERDAG 6 mei ZATERDAG-ZONDAG 6 / 7 mei VIERDE ZONDAG VAN PASEN - ROEPINGENZONDAG

Nadere informatie

Jezus en jij. Eerste Communieproject - les Jij bent gedoopt

Jezus en jij. Eerste Communieproject - les Jij bent gedoopt Eerste Communieproject - les 9 57 Jezus en jij Jij bent gedoopt In les 8 hebben we geleerd dat Jezus bij ons blijft. Hoe doet Hij dat? Dat kan omdat Hij de KERK heeft gesticht. De kerk is niet alleen een

Nadere informatie

at maakt mij gelukkig? Wie wil ik worden?

at maakt mij gelukkig? Wie wil ik worden? Naam: Datum: at maakt mij gelukkig? Wie wil ik worden? W Evaluatie 1. Jezus heeft een droom van een wereld In de Bergrede noemt Jezus een aantal mensen op die bouwen aan het Rijk van God. Geef drie voorbeelden

Nadere informatie

Nieuwsbrief V.E.K.B.A Schoolstraat 19

Nieuwsbrief V.E.K.B.A Schoolstraat 19 Nieuwsbrief V.E.K.B.A Schoolstraat 19 8211 AARTRIJKE tel. 050/24.11.31 fax. 050/24.11.35 www.vekba.be directeur@vekba.be www.facebook.com/ vekbaschool S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6 Als een schelp

Nadere informatie

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.)

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.) Overzicht van een doopviering, waarin de doop wordt gedaan door Nel Hogervorst van Kampen, pastoraal werker. Zij vindt het prettig als er niet zoveel tekst in het boekje staat, omdat zij dan kan improviseren.

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer, In deze brochure

Nadere informatie

VOORBEREIDEN op ontmoeting

VOORBEREIDEN op ontmoeting VOORBEREIDEN op ontmoeting De klok luidt Muziek NADEREN tot de Eeuwige Intocht met lied Wees welkom allemaal Ontsteken van de kaarsen Stilte en welkom Aanvangsgebed met Bemoediging (C2G en gemeente) Votum

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

NAAMOPGAVE 21 FEBRUARI 2016

NAAMOPGAVE 21 FEBRUARI 2016 NAAMOPGAVE 21 FEBRUARI 2016 Welkom Kinderen: Dag lieve mensen allemaal, wij heten jullie heel hartelijk welkom in deze viering van onze Naamopgave. Wij komen vandaag aan Jezus zeggen dat ons hartje klaar

Nadere informatie

Vastenviering 2017 t Kompas

Vastenviering 2017 t Kompas Vastenviering 2017 t Kompas Intredemuziek Quand fleurit le colsat & Bij volle maan (cd Omzwervingen liedjes zonder woorden, Willem Vermandere, nr. 8 & 9) Welkom Openingsgebed Laura (zesde leerjaar): Jezus,

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 17 (periode 2 mei tot 8 mei 2015) graag binnen voor 24 april.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 17 (periode 2 mei tot 8 mei 2015) graag binnen voor 24 april. Informatie parochieblad editie van 22 april 2015. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 17 (periode 2 mei tot 8 mei 2015) graag

Nadere informatie

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade.

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade. Liturgische agenda Heilig Hart kerk Maarssen 5 Mei 2018 tot 29 Juni 2018 6 mei 2018 6e Zondag van Pasen Dopeling: / Doopviering Priester Byzantijnse kerk Byzantijns koor Han Brinkhof en Sander van Maarseveen

Nadere informatie

home-page:

home-page: Kerkstraat 112 5126 GD Gilze Tel 0161-451541 e-mail: a.d.vet@debolstergilze.nl home-page: www.debolstergilze.nl Nieuwsbrief nr 6 04-10-2017 NIEUWS VAN DE DIRECTIE Als u dit Bolsterbericht leest, zit ik

Nadere informatie

Activiteitenkalender Federatie 2013-2014

Activiteitenkalender Federatie 2013-2014 Activiteitenkalender Federatie 2013-2014 FEDERATIE BRASSCHAAT Info doorgeven. Met deze kalender willen we u informeren over activiteiten die in onze federatie georganiseerd worden en die niet alleen bedoeld

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK 1 ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK I. Orde van dienst bij de opname tijdens de eucharistieviering (in voorbereiding van de eerste communie)

Nadere informatie

Naamopgave 18 maart 2018

Naamopgave 18 maart 2018 Naamopgave 18 maart 2018 Welkom mensen! Goedemorgen, welkom allemaal Ik met mijn en jij met jouw verhaal Lachen, huilen, vrolijkheid en pijn, alles mag er zijn. God, ik vraag U, kom in onze kring, wees

Nadere informatie

Paaswake voor kinderen 31 maart 2018

Paaswake voor kinderen 31 maart 2018 We luisteren: - Veldhuis & Kemper is het mooi Is het constant een zooi Er is lief Er is leed Er is zuinig of breed Er is kort Er is lang Vrolijk en bang Er is hoop Er is stil Er is zang Er is langzaam

Nadere informatie

Liturgie kinderdienst 18 februari 2018 Thema: Ik zorg voor jou Muziek: Young Company en Henk Kremer (orgel) Voorganger: Heidi Ebbers

Liturgie kinderdienst 18 februari 2018 Thema: Ik zorg voor jou Muziek: Young Company en Henk Kremer (orgel) Voorganger: Heidi Ebbers Liturgie kinderdienst 18 februari 2018 Thema: Ik zorg voor jou Muziek: Young Company en Henk Kremer (orgel) Voorganger: Heidi Ebbers We zingen: (met Young Company) Met open armen Kom, als je honger hebt

Nadere informatie

Eerste Heilige Communie

Eerste Heilige Communie Eerste Heilige Communie 3 juni 2018 Open Hof Thema: Iedereen telt mee Voor de kinderen Een stapje verder Toen je gedoopt werd, hebben je ouders de eerste stap gezet op de weg van Jezus. Nu je wat groter

Nadere informatie

LES 6. De Tempel opbouwen

LES 6. De Tempel opbouwen LES De Tempel opbouwen Sabbat Doe Lees Ezra 4- goed door. Heeft iemand jou ooit afgeremd toen je enthousiast was over een project? Hoe ging je met die persoon om? Hoe zou jij je voelen als je bij de Tempel

Nadere informatie

Week 15 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. BROEDERLIJK DELEN 2014 Plan(t) de toekomst

Week 15 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. BROEDERLIJK DELEN 2014 Plan(t) de toekomst Week 15 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2014 Plan(t) de toekomst Een leefbaar platteland als. er voldoende en diverse inkosten zijn, het hele jaar door. Ibrahima keerde vijf jaar geleden terug

Nadere informatie

Week 18 PAASVIERING INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week 18 PAASVIERING INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 18 INTERPAROCHIAAL NIEUWS PAASVIERING Pasen is meer dan een lentefeest, hoe hartverwarmend het ook mag zijn. Er zijn pijnlijke herinneringen, maar je komt weer samen in de kring waar het leven wordt

Nadere informatie

JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN. Onzevader in eerste communievoorbereiding

JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN. Onzevader in eerste communievoorbereiding JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN Onzevader in de voorbereiding op de eerste communie Onzevader in eerste communievoorbereiding Doelgroep: Kinderen die zich voorbereiden op de eerste communie Doelstelling: Met

Nadere informatie

19 FEBRUARI 2006, 7e zondag door het jaar, B

19 FEBRUARI 2006, 7e zondag door het jaar, B NAAMOPGAVE: GROEIEN 19 FEBRUARI 2006, 7e zondag door het jaar, B Intredelied: Kijk eens om je heen Verwelkoming: Welkom in deze viering, heel speciaal aan jullie, vormelingen. Vandaag gaan jullie het zeggen,

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST Op kerstavond, maandag 24 dec., is er om 20.00u een

Nadere informatie

Geestelijke verzorging

Geestelijke verzorging Dienst Geestelijke Verzorging Geestelijke verzorging Algemene informatie >> Levens- en geloofsvragen Het gaat steeds om dezelfde kernvragen: wat maakt het leven de moeite waard? Wat maakt het leven zinvol?

Nadere informatie

Oudervergadering 18 september Vormsel 2015

Oudervergadering 18 september Vormsel 2015 Oudervergadering 18 september 2014 Vormsel 2015 Oudervergadering 18 september 2014 Inleiding / Catecheseploeg Vormsel: wat? hoe? waarom? Organisatie catechese Ouders als mede-catechisten Inschrijvingen

Nadere informatie

Geestelijke verzorging

Geestelijke verzorging Dienst Geestelijke Verzorging Geestelijke verzorging Algemene informatie >> wie ben ik? waarom gebeurt dit? wat maakt mijn leven zinvol? Wie dit soort vragen heeft of met zijn ziel onder de arm loopt,

Nadere informatie

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal?

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wanneer herdenken we de kruisiging en dood van Jezus? Welke liturgische

Nadere informatie

LES 4 Ruziënde Broers

LES 4 Ruziënde Broers Ruziënde Broers Sabbat Doe Lees Bekijk het nieuws op de TV op welke dag dan ook en Genesis 21. je hoort dan over een verhaal over het Midden-Oosten. Dit is geen nieuw conflict. De mensen in het Midden-Oosten

Nadere informatie

Uitleg voor kinderen die gevormd willen worden. Voordat je informatie krijgt over het vormsel zelf is het wel handig om te weten wat een symbool is:

Uitleg voor kinderen die gevormd willen worden. Voordat je informatie krijgt over het vormsel zelf is het wel handig om te weten wat een symbool is: Uitleg voor kinderen die gevormd willen worden. Voordat je informatie krijgt over het vormsel zelf is het wel handig om te weten wat een symbool is: Een symbool is iets wat je helpt herinneren of je in

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 dd 08-01-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 januari: Doopsel van de Heer: Jezus doop in de Jordaan: Dit is mijn welbeminde Zoon, luistert naar

Nadere informatie

Plaatselijke werking Sint-Pieter ONS STAPPENPLAN PROGRAMMABOEKJE VORMSEL Houd deze site zeker in de gaten!

Plaatselijke werking Sint-Pieter ONS STAPPENPLAN PROGRAMMABOEKJE VORMSEL Houd deze site zeker in de gaten! Plaatselijke werking Sint-Pieter ONS STAPPENPLAN PROGRAMMABOEKJE VORMSEL 2016-2017 www.vormsel.be Houd deze site zeker in de gaten! ALGEMENE ACTIVITEITEN Hieronder vermelde activiteiten zijn voor alle

Nadere informatie

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Openingslied: ZJ 115: De nacht loopt ten einde. Begroeting P. Welkom in deze vierde adventsviering. We zijn samengekomen om kracht en bemoediging,

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 33, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, 2015-2016 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF N 9 08 mei 2018 PASTORALE EENHEID HH. DIMPNA EN GEREBERNUS GEEL (verschijnt niet in juli en augustus)

NIEUWSBRIEF N 9 08 mei 2018 PASTORALE EENHEID HH. DIMPNA EN GEREBERNUS GEEL (verschijnt niet in juli en augustus) NIEUWSBRIEF N 9 08 mei 2018 PASTORALE EENHEID HH. DIMPNA EN GEREBERNUS GEEL (verschijnt niet in juli en augustus) Voorwoord De meiklokjes laten hun kleine belletjes klinken. Op verschillende plaatsen hebben

Nadere informatie

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten Het sacrament van Het doopsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie