Montage- en Gebruikshandleiding van Hybride systeembesturing

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Montage- en Gebruikshandleiding van Hybride systeembesturing"

Transcriptie

1 Montage- en Gebruikshandleiding van Hybride systeembesturing GEP Benelux BV Einsteinstraat NJ Numansdorp Tel. +31 (0) Fax. +31 (0)

2 Hybride IRM -Systeembesturing Montagehandleiding Controleer eerst de volledigheid van deze levering. Hybride leveringspakket bestaat uit : Hybride tank met besturing Wandbevestigingsset voor besturing Tank niveau indicator met 10 m kabel, afstandhouder en bevestigingsmateriaal Hybride niveau indicator met 2 meter kabel, afstandhouders, pakking en bevestigingsschroeven Magneetklep 1" met 2 meter kabel Waterslagdemper ½" T-stuk 1" twee dubbele nippels 1" twee verloopstukken 1"- ½" kogelkraan ½" Systeemstekker Hybride tank met sifon en rustige toevoer Standplaats Systeem op een droge vorstvrije plaats de besturing in de buurt van de systeemtank bij voorkeur in een ruimte voorzien van schrobputje boven het straatpeil Let op dat voor aanvang van de werkzaamheden de schakelaar op uit staat. (AUS) Steek de stekker pas in de wandcontactdoos als het totale systeem aangesloten is en alle afdichtingen op waterdichtheid gecontroleerd zijn. Componenten van Hybride Installatie Terugstroombeveiliging (additioneel) De terugstroombeveiliging in de overloopsifon voorkomt dat water en vuil vanuit het riool in de waterleidingen gepompt wordt. Bij een eventuele overstroming vanuit het riool wordt een contact geactiveerd waarna de drukdompelpomp uitgeschakeld wordt. Daarnaast geeft de besturingskast van de hybride installatie een akoestisch en optische alarmering.de terugstroombeveiliging voorkomt niet het vollopen van de tank, hiervoor is een terugslagklep noodzakelijk. Drukdompelpomp De drukdompelpomp wordt in de grote tank opgesteld. De stekker wordt in de contactdoos van de besturingskast gestoken. Aansluiting van andere apparaten in de contactdoos dient uitgesloten te worden. Bij waterverbruik vanuit de tank wordt de pomp aangeschakeld.

3 Tankmelders De tankmelders registreren het waterpeil in de hybride tank en de grote tank. Pompinstallatie De pompinstallatie verzorgt de druk aan de perszijde van de pomp. De pompopstelling staat achter de hybride tank geschakeld en van waaruit het water aangevoerd wordt. Montage van besturing 1. De besturing dient bij de hybride tank aan de wand gemonteerd te worden. Let daarbij op de kabellengtes : - lengte kabel - magneetklep 2 meter - lengte kabel hybride - niveau indicator 2 meter 2. De besturing dient waterpas op een vlakke wand gemonteerd te worden. 3. De besturing dient op een hoogte van 0,8 tot 1,6 meter geinstalleerd te worden. 4. De hybride tank dient op een vlakke ondergrond waterpas geplaatst te worden. Bij transport van hybride tank door een deur dient het deksel verwijderd te worden. 5. We adviseren om een kraan in tussen de drinkwaterleiding en de hybride tank te plaatsen. 6. De rustige toevoer in de hybride tank dient aan de onderzijde van het deksel gemonteerd te worden. 7. De noodoverloop van de hybride tank dient op het riool, de (grote) tank of pompput aangesloten te worden. De voorkeur heeft hier aansluiting op de grote tank. Bij aansluiting op het riool dient een verval van 3% aangehouden te worden. (zie figuur 1) figuur 1 : Aansluiting Hybide tank figuur 2 : aansluiting Magneetklep

4 8. Nu dient de magneetklep op de hybride tank aangesloten te worden. - monteer eerst (de driedelige) magneetklep op de open suppletie voorziening - plaats nu de knie op de magneetklep - draai nu de dubbele op de knie - draai nu het T-stuk op de dubbele nippel - monteer nu (mbv het verloopstuk) de waterslagdemper op het T-stuk - sluit nu de drinkwaterleiding aan. We adviseren om in deze leiding een kraan te monteren. 9. Sluit nu de pompaansluiting aan. - monteer de kogelkraan en het verloopstuk - monteer dit geheel in de winding onderin de hybride tank. Gebruik hiervoor ruimschoots teflontape. Let op! Handvast aandraaien. 10. Sluit nu de (dubbele) pompinstallatie aan. - monteer op beide pompaansluitingen een kogelkraan m.b.v. teflontape - sluit nu de perszijde van de pomp aan, lees hiervoor de montagehandleiding van de (dubbele) pomp. Montage van Melder in de Hybride tank De elektronica van de melder is ter bescherming tegen vocht en spatwater vergoten. Langdurige blootstelling aan water is niet toelaatbaar. Let op dat de kabels absoluut niet afgeknipt mogen worden! 1. Monteer eerst de rubber afdichtingen om de melderbehuizing. 2. laat de kabel met de RvS staaf in zijn geheel op de bodem zakken. 3. De kabel met de zwarte isoleerkap dient precies boven de bodem gehangen te worden. De overtollige kabellengte dient bovenin samengebonden te worden. Niet afknippen! 4. Meet nu de maximale waterstand in de hybride tank. (van bodem tot bovenzijde overloop) 5. Verdeel de vijf afstandhouders gelijkmatig over de twee kabels. Er mogen geen andere typen afstandhouders toegepast worden. Let op! de kabels dienen voorzichtig in de afstandhouders gedrukt te worden. De kabel mag niet gedraaid zijn. 6. Hang de kabel nu voorzichtig in de tank. Beide kabels hangen nu parallel en recht naar beneden. 7. Bevestig de melder nu met vier schroeven aan het deksel van de hybride tank. figuur 3 : aansluiting niveau indicator 8. Stel nu het waterpeil in met behulp van de potentiometer op de besturingskast. Deze bevindt zich achter het zwarte dopje op het bedieningspaneel. (Het onderste dopje)

5 Montage van Melder in de grote tank De melder in de grote tank wordt op vrijwel dezelfde wijze geïnstalleerd als de melder in de kleine tank. Bij de melder wordt echter een bevestigingsclip bijgeleverd. De kabel kan eventueel verlengd worden. Let er dan echter op dat de kleuren van de kabels niet verwisseld worden. De kabel mag niet zonder bescherming onder de grond ingegraven worden. We adviseren om een mantelbuis van de tank naar het pand toe te passen waar de persleiding en de bekabeling doorheen gevoerd kunnen worden. De melder dient in de tank in de bevestigingsclip geplaatst te worden. Deze clip dient ca. 15 cm boven de maximale waterspiegel te hangen. Tot slot kan het waterpeil met behulp van de potentiometer op de besturingskast ingesteld worden. Deze bevindt zich achter het zwarte dopje op het bedieningspaneel. (Het bovenste dopje) figuur 4 Montage van Besturingskast figuur 5 : zijaanzicht hybride besturingskast figuur 6 : onderaanzicht hybride besturingskast 1. Schakel eerst de hoofdschakelaar uit. (AUS) 2. Steek de stekker van de drukdompelpomp in de daarvoor bestemde contactdoos. 3. Steek de stekker van de melder van de hybride tank in de daarvoor bestemde contactdoos.

6 4. Steek de stekker van de melder van de grote tank in de daarvoor bestemde contactdoos. 5. Steek de stekker van de terugstroombeveiliging in de daarvoor bestemde contactdoos. 6. Steek de stekker van de magneetklep in de daarvoor bestemde contactdoos. 7. Op de potentiaalvrije uitgang kunnen eventueel alarmgevers aangesloten worden. 8. LED Geel : Trinkwasser LED brandt bij suppletie van drinkwater in de hybride tank. De magneetklep staat nu open. 9. LED Groen : T-Pumpe LED brandt bij suppletie van regenwater in de hybride tank. De drukdompelpomp loopt nu. 10. Schakelaar Automatik / Binnen Door het indrukken van deze schakelaar wordt het systeem overgeschakeld op drinkwater. Door nogmaals op deze knop te drukken schakelt het systeem weer terug op de automatische werking. 11. Potentiometer t.b.v. Hybride tank Slechts te gebruiken bij inbedrijfname van systeem ten behoeve van instellling van het maximale waterpeil in de grote tank. 1. LED Niveau weergave % Groen : % Geel : 20 % Rood : 10 % 2. LED Niveau weergave van Grote Tank door schakelaar "4" in te drukken wordt het waterpeil ca. 10 minuten aangegeven. 3. LED Niveau weergave Hybride Tank door schakelaar "4" in te drukken wordt het waterpeil ca. 10 minuten aangegeven. 4. Schakelaar Niveau weergave door schakelaar "4" in te drukken wordt het waterpeil ca. 10 minuten aangegeven. LED1 en LED2 of LED3 5. Potentiometer t.b.v. grote tank Slechts te gebruiken bij inbedrijfname van systeem ten behoeve van instellling van het maximale waterpeil in de grote tank. 6. LED Groen : Automatik Het systeem werkt geheel automatisch. In eerste instantie staat het systeem geschakeld 12. LED Rood : Alarm Hybride Tank Overloop Dit LED knippert bij een alarmmelding bij overloop van de hybride tank. In combinatie met een akoestisch alarmsignaal. 1. LED Rood : Alarm Terugstroom Riool Werkt slechts in combinatie met een alarmmelder in het overloopsifon. De LED knippert bij terugstroom vanuit het riool. In combinatie met akoestisch alarm. Het systeem schakelt automatisch over op drinkwater. 14.LED Rood : Alarm Drukdompelpomp Blinkt bij een storing aan de drukdompelpomp. In combinatie met een akoestisch signaal. 15.Uitschakelen Alarm Door deze knop kortstondig in te drukken wordt het akoestisch alarm uitgeschakeld. Indien men de knop ca. 5 sec. ingedrukt houdt wordt de alarmmelding verwijderd. 16.LED Groen : In bedrijf LED brandt indien het systeem goed functioneert. Het LED knippert indien bij een verkeerde montage van de melder.

7 op regenwater en als deze tank leeg is schakeld het systeem automatisch over op drinkwater. 7. LED Geel : Drinkwater LED brandt na het indrukken van schakelaar "10". Het systeem staat nu geschakeld op de drinkwaterleiding. 17.Hoofdschakelaar Hoofdschakelaar voor systeembesturing, drukdompelpomp en wissen van alle alarmmeldingen. Bediening van Hybride besturing

8 Waterstanden Testen Druk de schakelaar "Anzeige/Aus" nr 4 in tot LED "Aussenbehälter" nr 2 brandt. Nu wordt het waterpeil in de grote tank aangegeven. Druk nogmaals de schakelaar "Anzeige/Aus" nr 4 in tot LED "Systemtank" nr 3 brandt. Nu wordt het waterpeil in de hybride tank aangegeven. Op drinkwater overschakelen Als het systeem op de automatische stand staat ingesteld dan schakelt de besturing automatisch over op drinkwater als de grote tank leeg is. U kunt echter ook handmatig overschakelen op drinkwater. Handmatig Overschakelen op drinkwater Druk op de schakelaar "Auto/Innen" nr LED Geel "Innenbetrieb" nr 7 brandt - Er komt nu geen water meer uit de grote tank - De drukdompelpomp is uitgeschakeld - Er wordt naar behoefte drinkwater bijgevuld in de hybride tank Handmatig Overschakelen op Automatische stand Druk op de schakelaar "Auto/Innen" nr LED Groen "Automatik" nr 6 brandt - Er komt nu water uit de grote tank - Er wordt naar behoefte drinkwater bijgevuld in de hybride tank Alarmmelding opheffen Druk de schakelaar "Quitt" kortstondig in. - Het akoestische signaal wordt nu opgeheven Druk de schakelaar "Quitt" ca. 5 seconden in. - Het optische signaal (LED) dooft Hoofdschakelaar Met de hoofdschakelaar nr 17 kan de systeembesturing en de drukdompelpomp aan of uit gezet worden. Alle alarmmeldingen worden hiermee tevens gewist. Om herhaling van de alarmmelding te voorkomen dient de oorzaak van het alarm verholpen te worden. GEP Benelux BV Einsteinstraat NJ Numansdorp Tel. +31 (0) Fax. +31 (0) info@regenwater.com

9 Inbedrijfstelling van Hybride Systeem Controleer voor de inbedrijfstelling de volgende punten : In systeemtank mogen geen vuil en/of voorwerpen aanwezig zijn. De besturingskast dient naar behoren gemonteerd en geinstalleerd te zijn Alle verbindingen dienen waterdicht aangesloten te zijn Voor een verantwoorde inbedrijfstelling dienen de volgende stappen doorlopen te worden. 1. Steek de stekker van de hybride systeembesturing in de wandcontactdoos. 2. Open de kraan in de aanvoerende drinkwaterleiding. 3. Schakel het systeem met behulp van de hoofdschakelaar aan. Het systeem geeft een pieptoon en enige LED's branden Op de niveau weergave wordt het waterpeil in de tank aangegeven Het magneetventiel opent zich en de hybride tank wordt (gedeeltelijk) gevuld met drinkwater Bij voldoende drinkwater in de tank wordt de rest bijgevuld met regenwater uit de grote tank 4. Vult u nu de pompinstallatie met water, zie hiervoor de montagehandleiding van de pomp. Het systeem is nu bedrijfsklaar of Het systeem geeft een akoestisch alarmsignaal en de LED's knipperen. Er is nu sprake van een storing. Hef deze storing op met behulp van het schema "Verhelpen van storingen" Onderhoud van Hybride Systeem

10 Schoonmaak van het systeem kan met normale schoonmaakmiddelen. Laat echter geen water in de contactdozen komen. Bij schoonmaakwerkzaamheden adviseren we om de stekker van de besturingskast uit de wandcontactdoos te trekken. Het systeem valt hiermee echter uit zodat er geen water gebruikt kan worden. Onderdeel Tijdsbestek Controlehandeling Tijdsbestek Handeling Filter 6 maand Vervuiling filter 6 maand Eventueel reinigen Regenwatertank 12 maand Waterkwaliteit Sedimentlaag Scheuren 48 maand Tank leegpompen Tank reinigen Scheurcontrole Kabels reinigen Kabels controleren Sifon reinigen Drukdompelpomp 12 maand Beschadiging Besturingskit Verbinding van 12 maand Beschadigingen tank naar huis Dichtheid Hybride tank 12 maand Beschadigingen Dichtheid Sifon op verstopping Besturing 12 maand Beschadigingen Contact van stekkers Melder in systeemtank Pompinstallatie 12 maand Dichtheid en Geluid testen door op beide testknoppen te drukken Leidingen 12 maand Beschadigingen Dichtheid Knellende leidingen Aftappunten 12 maand Dichtheid Waterslagdemper 12 maand Lucht bijvullen Rustige toevoer reinigen 12 maand Proefdraaien : stekker in gewoon stopcontact en op geluid controleren 12 maand Afvoerkraan kort openen en sediment weg laten stromen. 48 maand Kabels reinigen Kabels controleren Isolatiekapje controleren GEP Benelux BV Einsteinstraat NJ Numansdorp Tel. +31 (0) Fax. +31 (0) info@regenwater.com Hybride Systeem

11 IRM -Systeembesturing Verhelpen van storingen Het systeem loopt enkel op drinkwater De LED "Innenbetrieb" nr 7 brandt. Nee Er is niet genoeg water in de grote tank. Knop "Auto/Innen" nr 10 kort indrukken totdat LED "Automatik" brandt. Grote tank vullen / regenwatertoevoer inspecteren. De Hybride besturing piept en de LED "Sys Tank Überlauf" nr 12 knippert. De melder is niet goed ingesteld. Nee De magneetklep sluit niet volledig of lekt. Met potentiometer "Systemtank Wassertiefe" nr 11 de instelwaarde veranderen. De magneetklep dient gerepareerd of vervangen te worden. De Hybride besturing piept en de LED "T-Pumpenstörung" nr 14 knippert. De drukdompelpomp is vast gelopen. De drukdompelpomp dient gerepareerd of vervangen te worden. De systeembesturing piept en de LED's : - niveauweergave 10% - 100% nr 1 - "Innenbetrieb" nr 7 - "Betrieb" nr 16 knipperen.

12 De kabel tussen systeembesturing en melder in de grote tank of hybride tank maken een kortsluiting. (beide onbeschermde draden raken elkaar) Nee De beide draden tussen systeembesturing en één van de melders zijn verkeerd om aangesloten. Melder en stekker openen en meten of er contact tussen beide kabels is, sluiting verhelpen en opnieuw isoleren.. Melder en stekker openen en schroefcontacten controleren in stekker : blauwe draad op 2 en bruine op 1 in melder : blauwe draad op 1 en bruine op 2 Indien de kabel verlengd is controleren of op deze punten de draden verwisseld zijn. De systeembesturing piept en de LED's : - niveauweergave 10% - "Trinkwasser" nr 8 - "Betrieb" nr 16 knipperen. De stekker zit niet in het verkeerde contact. Nee Één van de draden tussen besturing en melder in de grote tank of de hybride tank is onderbroken. Steek stekker in het goede contact Melder en stekker openen en controleren of de draden onderbroken zijn, deze eventueel opnieuw monteren. Kabel op kabelbreuk controleren en eventueel kabel vernieuwen. GEP Benelux BV Einsteinstraat NJ Numansdorp Tel. +31 (0) Fax. +31 (0) info@regenwater.com Specificaties Systeem besturing

13 Afmetingen - Hoogte : 25 cm - Breedte : 20 cm - Diepte : 15 cm Materiaal : ABS lichtgrijs Tankmelder : 10 meter kabel Hybridemelder : 2 meter kabel Magneetklepkabel : 2 meter kabel Spanning : 230 V AC Bedrijfsspanning : 12 V DC Gewicht : 1,7 kg Hybride tank HST 1000 HST 500 Hoogte 180 cm 180 cm Diameter onder 78 cm 65 cm Diameter boven 100 cm 65 cm Volume liter 500 liter Gewicht (zonder water) 70 kg 35 kg Materiaal PE zwart PE zwart Uitgangen - Magneetklep : 230 V AC - Terugstroombeveilinging : 9 V DC - Hybride tank melder : 9 V DC - Tank melder : 9 V DC - Potentiaalvrije : belastbaar tot 230 V AC / 6 A Uitvoering Hybride tank Deksel : konische / ronde tank, schuine bodem : sifonoverloop 110 mm : 2 x 1" draadaansluiting : 1" draadaansluiting voor uitloop met kraan : afneembaar : 1" draadaansluiting t.b.v. drukdompelpomp : 1" draadaansluiting t.b.v. drinkwaterleiding : open suppletie : opening t.b.v. melder

Montagehandleiding van TEO systeembesturing

Montagehandleiding van TEO systeembesturing Montagehandleiding van TEO systeembesturing GEP Benelux BV Einsteinstraat 21 NL-3281 NJ Numansdorp Tel: +31(0)186-657617 Fax: +31(0)186-657616 info@regenwater.com www.regenwater.com TEO IRM -Systeembesturing

Nadere informatie

Montagehandleiding van TEO systeembesturing

Montagehandleiding van TEO systeembesturing Montagehandleiding van TEO systeembesturing GEP Benelux BV Einsteinstraat 21 NL-3281 NJ Numansdorp Tel. +31 (0)186-657617 Fax. +31 (0)186 657616 info@regenwater.com www.regenwater.com TEO IRM -Systeembesturing

Nadere informatie

Montage- en Gebruikshandleiding

Montage- en Gebruikshandleiding Montage- en Gebruikshandleiding van GEP DPA Dubbele Pompinstallatie GEP Regenwatersystemen Tel. BE: +32(0)56-299701 Tel. NL: +31(0)183-610520 Info@regenwater.com www.regenwater.com Dubbele Pompinstallatie

Nadere informatie

Montagehandleiding. van drukdompelpomp

Montagehandleiding. van drukdompelpomp Montagehandleiding van drukdompelpomp GEP Benelux BV Kolk 52 NL-4241 TJ Arkel Tel: +31(0)183-610520 Fax: +31(0)183-610530 info@regenwater.com www.regenwater.com Drukdompelpomp pomp voor plaatsing in de

Nadere informatie

Montagehandleiding en gebruiksaanwijzing centrifugaalpomp RC-Pomp

Montagehandleiding en gebruiksaanwijzing centrifugaalpomp RC-Pomp Montagehandleiding en gebruiksaanwijzing centrifugaalpomp RC-Pomp Voor gebruik aandachtig lezen Alle veiligheidsvoorschriften nakomen Voor toekomstig gebruik bewaren Deze montagehandleiding bevat belangrijke

Nadere informatie

Handleiding. Pompsturing 1 pomp

Handleiding. Pompsturing 1 pomp Handleiding Pompsturing 1 pomp Pompensturing 1 pomp Deze handleiding is voor de pompsturing van volgende types pompputten: - PP850/1/TOP 2 PP850/1/TOP 5 - PP850/1/RXm 2/20 PP850/1/RXm 5/40 - PP850/1/MCm

Nadere informatie

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4 Art.-Nr.: Art.-Nr.: Montage handleiding Inhoud Algemene omschrijving...p. Montage handleiding en functies...p. Instellingen van magneet contacten...p. Aansluiting met draadloos magneet contact...p. Aansluiting

Nadere informatie

Heteluchtkanon HP18 / HP 30 / HP 45 RVS BEDRIJFSVOORSCHRIFTEN

Heteluchtkanon HP18 / HP 30 / HP 45 RVS BEDRIJFSVOORSCHRIFTEN Heteluchtkanon HP18 / HP 30 / HP 45 RVS BEDRIJFSVOORSCHRIFTEN 1G:\002 Leverancier\030 Producten\005 Onderhoudsinstructies\TECHNISCHE GEGEVENS EN ONDERDELEN BOEKJES\BEDRIJFSVOORSCHRIFTEN Belangrijk Alvorens

Nadere informatie

RC Pomp. GEP Artikel nr.: GEP Tel. NL +31 (0) BE +32 (0)89/

RC Pomp. GEP Artikel nr.: GEP     Tel. NL +31 (0) BE +32 (0)89/ RC Pomp GEP Artikel nr.: 402207 Montagehandleiding en gebruiksaanwijzing centrifugaalpomp RC-Pomp Voor gebruik aandachtig lezen. Alle veiligheidsvoorschriften betrachten. Voor toekomstig gebruik bewaren.

Nadere informatie

Rainman - S. Montagehandleiding. Rainman S - Montagehandleiding

Rainman - S. Montagehandleiding. Rainman S - Montagehandleiding Montagerichtlijn voor de zuigleiding. Hoogte vanaf de bodem van de tank tot de zuigaansluiting op het apparaat. [m] Lengte van de zuigleiding [m] 1 2 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

Nadere informatie

Oppompen drukvat IRM-1

Oppompen drukvat IRM-1 Oppompen drukvat IRM-1 Oppompen drukvat IRM -1 Voor gebruik aandachtig lezen Alle veiligheidsvoorschriften nakomen Voor toekomstig gebruik bewaren Deze montagehandleiding bevat belangrijke aandachtspunten

Nadere informatie

Wind, Sun & Rain Sensor Instructions

Wind, Sun & Rain Sensor Instructions Awning Instructions Wind, Sun & Rain Sensor Instructions B C D Nederlands Wind, Zon & Regen Sensor Instructies Inhoud Garantie Voordat u de sensor aansluit raden wij u aan de instructies zorgvuldig door

Nadere informatie

GEP Artikel nr.:

GEP Artikel nr.: Drinkwater bijvulsysteem GEP Artikel nr.: 402204 Montagehandleiding en gebruiksaanwijzing Drinkwater bijvulsysteem Drinkwater bijvulsysteem DBS met vlotterkabel Voor gebruik aandachtig lezen Alle veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

IRM - Regenmanager C-Class

IRM - Regenmanager C-Class Handleiding Voor Installatie en gebruik eerst lezen! Alle veiligheidsvoorschriften betrachten! Ten behoeve van toekomstige gebruikers duidelijk zicht- en vindbaar opbergen! Deze montagehandleiding bevat

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING versie 1.1 AWMR-230 MINI INBOUW SCHAKELAAR

GEBRUIKSHANDLEIDING versie 1.1 AWMR-230 MINI INBOUW SCHAKELAAR GEBRUIKSHANDLEIDING versie 1.1 AWMR-230 MINI INBOUW SCHAKELAAR D A C * B * Afbeelding van de AYCT-102 (niet inbegrepen) A: Zoekmodus-knop B: Aansluiting wandschakelaar C: Aansluiting verlichting D: Indicator

Nadere informatie

BioFleece. Biologisch Vliesfilter. Gebruiksaanwijzing

BioFleece. Biologisch Vliesfilter. Gebruiksaanwijzing BioFleece Biologisch Vliesfilter Gebruiksaanwijzing Het AquaForte BioFleece pompgevoede vliesfilter biedt zowel zeer fijne mechanische filtratie, dankzij het filtervlies, als biologische filtratie d.m.v.

Nadere informatie

Nefit Economy cv-boilers

Nefit Economy cv-boilers Nefit houdt Nederland warm Installatie-instructie Nefit Economy cv-boilers INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN 1-1 2. INSTALLEREN 2-1 2.1 Voorschriften 2-1 2.1.1 Algemene voorschriften 2-1 2.1.2 Voorschriften fabrikant

Nadere informatie

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 -

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 - aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010-1 - AANVULLENDE HANDLEIDING AQUA PLUS Deze handleiding is uitsluitend ter aanvulling van de handleiding van de Altech Eclips (papieren of DVD

Nadere informatie

Pompensturing 2 pompen

Pompensturing 2 pompen Handleiding Pompensturing 2 pompen Schwimmer Pompensturing 2 pompen Deze handleiding is voor de pompsturing van volgende types pompputten: - PP850/2/TOP 2 PP850/2/TOP 5 - PP850/2/RXm 2/20 PP850/2/RXm 5/40

Nadere informatie

Contents Inhoud. Wind, Zon & Regen Sensor Instructies. Inhoud: Sensor Functies:

Contents Inhoud. Wind, Zon & Regen Sensor Instructies. Inhoud: Sensor Functies: Wind, Zon & Regen Sensor Instructies Contents Inhoud Sensor Voordat u de sensor aansluit raden wij u aan de instructies zorgvuldig door te lezen. Het kan zo zijn dat u een beroeps electricien moet inschakelen

Nadere informatie

Montagehandleiding Hager rookmelders - opbouwmontage op voet -

Montagehandleiding Hager rookmelders - opbouwmontage op voet - Montagehandleiding Hager rookmelders - opbouwmontage op voet - Montage van de TG501A rookmelder met opbouwsokkel en relaisprint 1. Lees voorafgaand aan de montage de producthandleiding, bijgeleverd in

Nadere informatie

CEEPEE 15 K / G / M. Montagevoorschrift condenswaterpomp

CEEPEE 15 K / G / M. Montagevoorschrift condenswaterpomp Montagevoorschrift condenswaterpomp CEEPEE 15 K / G / M Zelfaanzuigend tot 1,5 m Opvoerhoogte 9 m / 18 m. Universeel toepasbaar Zeer laag geluidsniveau 1 Het beoogde gebruik De condenswaterpomp is bedoeld

Nadere informatie

Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT. Modelnr.: *688.107

Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT. Modelnr.: *688.107 Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT Modelnr.: *688.107 GEBRUIKSAANWIJZING Om volledig gebruik te maken van de mogelijkheden en storingen tot het minimum te beperken raden wij u aan om de gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem

DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem INHOUDSOPGAVE DIC wandmodel met plug and play stysteem 1 Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

Montagehandleiding en gebruiksaanwijzing Drinkwater bijvulsysteem. Drinkwater bijvulsysteem DBS met vlotterkabel artikelnummer of 10394

Montagehandleiding en gebruiksaanwijzing Drinkwater bijvulsysteem. Drinkwater bijvulsysteem DBS met vlotterkabel artikelnummer of 10394 Montagehandleiding en gebruiksaanwijzing Drinkwater bijvulsysteem Drinkwater bijvulsysteem DBS met vlotterkabel artikelnummer 10393 of 10394 Voor gebruik aandachtig lezen Alle veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR D C B A * * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en

Nadere informatie

FAAC Tubular Motors Schaapweg BA Vlodrop

FAAC Tubular Motors Schaapweg BA Vlodrop 2 Inhoud 1. Algemeen... 4 1.1 Hindernisherkenning en stoppen op een aanslag... 4 2. Beschreibung... 4 3. Technische eigenschappen... 5 4. Montage... 5 4.1 Bouwen van de motor... 5 4.2 Installeren van de

Nadere informatie

EcoAir 60. Gebruiksaanwijzing

EcoAir 60. Gebruiksaanwijzing EcoAir 60 Gebruiksaanwijzing Technische specificaties. Algemeen Netspanning: 230V/50Hz Ampère: 16 Wattage: 3000 Afmeting: 515x975x40mm (BxHxD) Gewicht leeg: 42 kg Pompen Aantal: 2x (douche- en afvalwater)

Nadere informatie

Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF (+) pakket

Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF (+) pakket regenwater Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF (+) pakket 1. Het Reni ADVANCED KUNSTSTOF (+) pakket Wilt u regenwater voornamelijk in uw woning gebruiken (vb. voor het spoelen van de toiletten, de

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING WAND AFZUIGKAPPEN

GEBRUIKSAANWIJZING WAND AFZUIGKAPPEN GEBRUIKSAANWIJZING WAND AFZUIGKAPPEN 2 GARANTIE Op het apparaat is 24 maanden garantie vanaf koopdatum. Uitgesloten van garantie zijn: verlichting, schade en gevolgschade ontstaan door een gebrekkig gemonteerde

Nadere informatie

Technische Fiche Reni ADVANCED BETON (+) pakket

Technische Fiche Reni ADVANCED BETON (+) pakket regenwater Technische Fiche Reni ADVANCED BETON (+) pakket 1. Het Reni ADVANCED BETON (+) pakket Wilt u regenwater voornamelijk in uw woning gebruiken (vb. voor het spoelen van de toiletten, de wasmachine

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING EILAND AFZUIGKAPPEN

GEBRUIKSAANWIJZING EILAND AFZUIGKAPPEN GEBRUIKSAANWIJZING EILAND AFZUIGKAPPEN 2 GARANTIE Op het apparaat is 24 maanden garantie vanaf koopdatum. Uitgesloten van garantie zijn: verlichting, schade en gevolgschade ontstaan door een gebrekkig

Nadere informatie

Inbouwhandleiding. voor koel-vriescombinatie NoFrost Pagina CN/CBNes

Inbouwhandleiding. voor koel-vriescombinatie NoFrost Pagina CN/CBNes Inbouwhandleiding voor koel-vriescombinatie NoFrost Pagina 10 7082 375-00 CN/CBNes 62 311 Opstellen Plaats het apparaat bij voorkeur niet in direct zonlicht, naast het fornuis, een radiator enz. De ondergrond

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING WINDBEVEILIGING EOLIS 2

MONTAGEHANDLEIDING WINDBEVEILIGING EOLIS 2 MONTAGEHANDLEIDING WINDBEVEILIGING EOLIS 2 Windbeveiliging Eolis 2 VOEDING 230 V - 50 Hz Pulsschakelaar Centralis IB INLEIDING Deze montagehandleiding bevat instructies voor de montage van de windbeveiliging

Nadere informatie

www.regenwater.com Tuin Woningbouw Regenwater Regenwater Tuin Utiliteitsbouw Regenwater Grijswater Infiltratie Afvalwater

www.regenwater.com Tuin Woningbouw Regenwater Regenwater Tuin Utiliteitsbouw Regenwater Grijswater Infiltratie Afvalwater www.regenwater.com Afvalwater Infiltratie Grijswater Utiliteitsbouw Woningbouw in de tuin paal RVS Ondergrondse tuintankfilter Flatline regenwatertank (zie pagina 6) Dompelpomp X-Press tankfilter X-Press

Nadere informatie

Montagehandleiding en gebruiksaanwijzing centrifugaalpomp RC-Pomp

Montagehandleiding en gebruiksaanwijzing centrifugaalpomp RC-Pomp Montagehandleiding en gebruiksaanwijzing centrifugaalpomp RC-Pomp Voor gebruik aandachtig lezen Alle veiligheidsvoorschriften nakomen Voor toekomstig gebruik bewaren Deze montagehandleiding bevat belangrijke

Nadere informatie

BDS-001, besturing voor handbediende schuifdeuren

BDS-001, besturing voor handbediende schuifdeuren , besturing voor handbediende schuifdeuren HW V1.0 SW V1.0 NL. Inhoudsopgaven: 1 Veiligheidsvoorschriften 2 2 Werking 3 3 Overzicht 4 4 Aansluiten 6 5 Storingen/specificaties 9 1 1 Veiligheidsvoorschriften:

Nadere informatie

Beknopte handleiding alarmeringssysteem voor olieafscheiders type WGA 01

Beknopte handleiding alarmeringssysteem voor olieafscheiders type WGA 01 Morselt Borne B.V. Beknopte handleiding alarmeringssysteem voor olieafscheiders type WGA 01 Gildestraat 12 7622 AC BORNE 75-7620 AB BORNE +31(0)74-2661166 +31(0)74-2667175 info@morselt.com www.morselt.com

Nadere informatie

Montage-instructie. Screens. V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL

Montage-instructie. Screens. V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL Montage-instructie Screens V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlager voorzien van neopreen (of ritslager) c. voorprofiel 3. montageset

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APCR-2300 STEKKERBLOK SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APCR-2300 STEKKERBLOK SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APCR-2300 STEKKERBLOK SCHAKELAAR A B C A: LED-indicator B: Verbindingsknop C: Kinderbeveiliging 1 [1] Plaatsen stekkerblok schakelaar Plaats de stekker van het stekkerblok in

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41 Montage-instructie Rolluik RV40 - RV41 Inhoud verpakking 1 1. pantser in kast 2. bediening a. handbediening: koord- of bandopwinder b. elektrisch: schakelaar + stekker c. afstandbediend: afstandbediening

Nadere informatie

FLEXESS TERRA CODETABLEAU EN PASLEZER TC-CS100 CS VERGRENDELINGEN. t f MODELLEN CS100 SPECIFICATIES

FLEXESS TERRA CODETABLEAU EN PASLEZER TC-CS100 CS VERGRENDELINGEN. t f MODELLEN CS100 SPECIFICATIES FLEXESS TERRA CODETABLEAU EN PASLEZER MODELLEN CS100 SPECIFICATIES Voltage 12V AC/DC Stroomafname 35mA Relais uitgang maximaal 1 Amp. schakelen Alarm uitgang maximaal 1 Amp. schakelen Bel uitgang maximaal

Nadere informatie

Elektrische kippengrills

Elektrische kippengrills Elektrische kippengrills met afzonderlijk aangedreven, boven elkaar geplaatste spiesen Mod. E-6P 215.035 Mod. E-8P-S2 215.036 Mod. E-12P-S3 215.037 AANWIJZINGEN VOOR INSTALLATIE, BEDIENING EN ONDERHOUD

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolpoort. RV55 - RV77 - Vision Door

Montage-instructie. Rolpoort. RV55 - RV77 - Vision Door Montage-instructie Rolpoort RV55 - RV77 - Vision Door Inhoud verpakking 1 1. pantser 2. kap met as 3. geleiders 4. ophangveren 5. afdekdopjes 6. bediening a. elektrisch: schakelaar + stekker b. afstandbediend:

Nadere informatie

LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem

LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK VOERTUIGEN HANDLEIDING Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem INHOUDSOPGAVE DIC laadzuil met plug and play systeem 1 Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

Brandmeldpaneel FP800 Gebruikershandleiding

Brandmeldpaneel FP800 Gebruikershandleiding Brandmeldpaneel FP800 Gebruikershandleiding ( V1.2 17/03/98 ) PRODUCT CODE : LFFP801 FP800 Gebruikershandleiding V1.2 Wat te doen in geval van brandalarm. Uitschakelen akoestisch alarm Druk op toets

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK Montage-instructies voor cassetteschermen ALVORENS U VAN UW ROLLUIK KUNT GAAN GENIETEN DIENT U EERST HET ROLLUIK TE MONTEREN INHOUD VERPAKKING VERPAKKING 1 1. PANTSER IN KAST

Nadere informatie

Montage-instructie. Screens. V599R Ritz V599 Ritz XL

Montage-instructie. Screens. V599R Ritz V599 Ritz XL Screens V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL V540 Ritz Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlage voorzien van neopreen (ofwel ritsgeleider) c. voorprofiel 3. montageset

Nadere informatie

...een product van BEKA

...een product van BEKA Geïntegreerde elektronische besturing S-EP 8 met Hirschmann stekker Inhoudsopgave Pagina EP- pomp met geïntegreerde besturing S-EP 8 Algemeen. Functies en inbouwmaten. Werking Extra functies. Startvrijgave

Nadere informatie

NE1.1. Neutralisatie-eenheid. Voor gebruik bij condensatieketels voor gas. Installatie- en onderhoudshandleiding voor de installateur

NE1.1. Neutralisatie-eenheid. Voor gebruik bij condensatieketels voor gas. Installatie- en onderhoudshandleiding voor de installateur Installatie- en onderhoudshandleiding voor de installateur Neutralisatie-eenheid NE1.1 Voor gebruik bij condensatieketels voor gas 6 720 643 494 (2010/01) BE/NL Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Toelichting

Nadere informatie

De Box 10 komt overeen met de richtlijnen en voorschriften van de DIN en de drinkwaterverordening.

De Box 10 komt overeen met de richtlijnen en voorschriften van de DIN en de drinkwaterverordening. TECHNISCHE INFORMATIE / MONTAGEHANDLEIDING Box 10 Verzorgingsstation voor regenwaterinstallaties Functie De volautomatisch, aansluitingsklare Box 10 garandeert de zekere verzorging, met regenwater en de

Nadere informatie

GROHE MINTA TOUCH. installatie instructie

GROHE MINTA TOUCH. installatie instructie installatie instructie Benodigde gereedschappen: Steeksleutel 7 mm Steeksleutel 9 mm Steeksleutel mm Steeksleutel 4 mm Kruiskopschroevendraaier Benodigde materialen: Bevestigingsmaterialen (4) voor de

Nadere informatie

1. Naam van het product Bubbelpaneel. 2. Product code Kleur Zwart of wit

1. Naam van het product Bubbelpaneel. 2. Product code Kleur Zwart of wit 1. Naam van het product Bubbelpaneel 2. Product code 18523 3. Kleur Zwart of wit 4. Korte beschrijving Het best van twee werelden - een paneel en een bubbelunit in één! Een schitterend product van ROMPA.

Nadere informatie

GfS Day Alarm. Montage handleiding. Art.-Nr.: / Art.-Nr.: Art.-Nr.: Art.-Nr.: Art.-Nr.: Art.-Nr.:

GfS Day Alarm. Montage handleiding. Art.-Nr.: / Art.-Nr.: Art.-Nr.: Art.-Nr.: Art.-Nr.: Art.-Nr.: Art.-Nr.: Art.-Nr.: Art.-Nr.: GfS Day Alarm Montage handleiding Art.-Nr.: 00000/0000 Art.-Nr.: 0000 Art.-Nr.: 0000 Jons Joosten Doezastraat HA Leiden Telefoon + (0) Fax + (0) www.nooduitgang.nl Art.-Nr.:

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ACM DRIEVOUDIGE INBOUWSCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ACM DRIEVOUDIGE INBOUWSCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ACM-3500-3 DRIEVOUDIGE INBOUWSCHAKELAAR A C B C D E Voorbeeldtoepassing (afstandsbediening niet inbegrepen) A: LED-indicator B: Verbindingsknop C: Bevestigingspunten D: Klemschroeven

Nadere informatie

ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER

ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.0 ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER *Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Gefeliciteerd met de aankoop van dit KlikAanKlikUit product. U

Nadere informatie

Professionele ultrasone reiniger

Professionele ultrasone reiniger Professionele ultrasone reiniger Digitale regeling Efficiënte omzetter TOEPASSINGEN: IDEAAL VOOR OPTICIENS, JUWELIERS, ONDERHOUD VAN KLOKKEN, TANDARTSEN, TECHNISCHE DIENSTEN, ENZ. GEBRUIKSAANWIJZING BELANGRIJK:

Nadere informatie

Montagehandleiding Hager rook- en hittemelders - montage op centraaldoos -

Montagehandleiding Hager rook- en hittemelders - montage op centraaldoos - Montagehandleiding Hager rook- en hittemelders - montage op centraaldoos - Montage TG500A / TG501A rookmelder en TG530A / TG531A hittemelder op centraaldoos 1. Lees voorafgaand aan de montage de producthandleiding,

Nadere informatie

Handleiding vloeistofdetectie systemen Pagina 1. Inleiding

Handleiding vloeistofdetectie systemen Pagina 1. Inleiding Handleiding vloeistofdetectie systemen Pagina 1. Inleiding 2 1.1 Standaard detectiesysteem 1.2 Professioneel detectiesysteem 1.2.1 Maatwerk 1.3 Weergave vloeistofniveau bij een vuilwatertank 3 1.3.1 Weergave

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het Egardia alarmlicht met sirene. Website Egardia www.egardia.com Klantenservice

Nadere informatie

Hoe werkt uw elektrische installatie en rookmeldsysteem?

Hoe werkt uw elektrische installatie en rookmeldsysteem? Hoe werkt uw elektrische installatie en rookmeldsysteem? hèt installatieteam Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Uw elektrische installatie in het kort 3 2. Werkzaamheden die niet onder de garantie vallen

Nadere informatie

Montage-instructie. Ritzscreen V540 V599 V599R V599 L V599 XL

Montage-instructie. Ritzscreen V540 V599 V599R V599 L V599 XL Montage-instructie Ritzscreen V540 V599 V599R V599 L V599 XL Montage-instructie Ritzscreen V540 - V599 - V599R - V599 L - V599 XL Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel

Nadere informatie

Montage- en gebruikershandleiding Sta-op hulp

Montage- en gebruikershandleiding Sta-op hulp Technische gegevens Netspanning : 230 V / 50 Hz, 16A Vermogen : 160 W Stuurstroomspanning : 24 V Snoerlengte : 1,2 m Beschermingsklasse : IP 56 Gewicht : 60 kg Afmeting Met vaste armleggers : 630 x 630

Nadere informatie

Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF pakket

Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF pakket Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF pakket 1. Het Reni ADVANCED KUNSTSTOF pakket Wilt u hemelwater voornamelijk in uw woning gebruiken (vb. voor het spoelen van de toiletten, de wasmachine ) en wilt

Nadere informatie

Gebruik en functies van de 6 wegklep voor filtersets FS350- FS400- FS450- FS500- FS650

Gebruik en functies van de 6 wegklep voor filtersets FS350- FS400- FS450- FS500- FS650 Gebruik en functies van de 6 wegklep voor filtersets FS350- FS400- FS450- FS500- FS650 Filteren (Filtering) Normale functie Het water van het zwembad wordt na het zand van de filter gepasseerd te zijn,

Nadere informatie

Bedieningshandleiding

Bedieningshandleiding Bedieningshandleiding 259 petroleum-ruimteverwarmingstoestel Met dubbele tank voor extra veiligheid 1-1 EIGENSCHAPPEN: 1. Door de dubbele brandstoftank is gewaarborgd dat geen brandstof kan uitlopen, ook

Nadere informatie

MaxiBox Installatiehandleiding

MaxiBox Installatiehandleiding 2016.001 MaxiBox Installatiehandleiding 2 ClimaRad montagehandleiding Copyright 2016 ClimaRad B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt worden

Nadere informatie

NEDERLANDS. Veiligheidsvoorschriften Stel het product niet bloot aan water of vocht Verf niet over de rookmelder

NEDERLANDS. Veiligheidsvoorschriften Stel het product niet bloot aan water of vocht Verf niet over de rookmelder Inhoudsopgave Inleiding 23 Veiligheidsvoorschriften 23 Verpakkingsinhoud 23 Technische specificaties 24 Beschrijving van het product en gebruiksaanwijzing 24 Installatie-instructies 27 Onderhoud 29 Garantie

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmlicht met sirene. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR A B C * Verlichting: Aan / Uit * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings-

Nadere informatie

INHOUD. 1. Waarschuwing 1. 2. Technische specificatie 2. 3. Benaming componenten 3. 4. Uitleg display-symbolen 4. 5. Gebruik per kopje of glas 5

INHOUD. 1. Waarschuwing 1. 2. Technische specificatie 2. 3. Benaming componenten 3. 4. Uitleg display-symbolen 4. 5. Gebruik per kopje of glas 5 INHOUD Pagina 1. Waarschuwing 1 2. Technische specificatie 2 3. Benaming componenten 3 4. Uitleg display-symbolen 4 5. Gebruik per kopje of glas 5 6. Gebruik per kan 5 7. Bijzondere functies 6 - Volume

Nadere informatie

installatiehandleiding Rookmelder

installatiehandleiding Rookmelder installatiehandleiding Rookmelder INSTALLATIEHANDLEIDING ROOKMELDER Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig rookmelder. Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer informatie over de

Nadere informatie

HANDLEIDING PREMIUM. De krachtigste en zuinigste douche ter wereld GEFELICITEERD! MONTAGE UPFALLSHOWER

HANDLEIDING PREMIUM. De krachtigste en zuinigste douche ter wereld GEFELICITEERD! MONTAGE UPFALLSHOWER HANDLEIDING MONTAGE UPFALLSHOWER PREMIUM De krachtigste en zuinigste douche ter wereld GEFELICITEERD! In Nederland verbruiken we gemiddeld 52 procent van het drinkwater per persoon per dag met douchen.

Nadere informatie

Installatie handleiding Emergency Battery System.

Installatie handleiding Emergency Battery System. Installatie handleiding Emergency Battery System. 391796 EBS Compact 1000/3 (3 phase) 1 391800.00 Dit is een beknopte installatiehandleiding, voor een complete handleiding zie www.famostar.nl INSTALLATIE

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR D C B A * * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR A B C * Verlichting: Aan / Uit / Dimmen * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator

Nadere informatie

HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L

HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L Ondanks de grootst mogelijke zorgvuldigheid die Tasseron Electronics B.V. aan haar producten en de bijbehorende handleidingen besteedt, kunnen er onvolkomenheden

Nadere informatie

1 Veiligheidsinstructies. 2 Bedoeld gebruik. 3 Bediening. Systeem DALI-Power-besturingseenheid inbouwbasiselement

1 Veiligheidsinstructies. 2 Bedoeld gebruik. 3 Bediening. Systeem DALI-Power-besturingseenheid inbouwbasiselement Best. nr.: 5406 00 Bedieningsvoorschrift 1 Veiligheidsinstructies Elektrische apparaten mogen alleen door een elektromonteur worden gemonteerd en aangesloten. Ernstig letsel, brand of materiële schade

Nadere informatie

Algemeen... blz 2. Blokschema... blz 2. Beschrijving besturingseenheid type 1290... blz 2 en 3

Algemeen... blz 2. Blokschema... blz 2. Beschrijving besturingseenheid type 1290... blz 2 en 3 Index Algemeen................................................................... blz Blokschema.................................................................. blz Beschrijving besturingseenheid type

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING versie 1.1 AC-3500 STEKKERDOOS SCHAKELAAR

GEBRUIKSHANDLEIDING versie 1.1 AC-3500 STEKKERDOOS SCHAKELAAR GEBRUIKSHANDLEIDING versie 1.1 AC-3500 STEKKERDOOS SCHAKELAAR A B C * * Afbeelding van de AYCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en verbindstatus)

Nadere informatie

1 Veiligheidsinstructies. 2 Bedoeld gebruik. 3 Bediening. LB-management. Power DALI-taststuureenheid TW

1 Veiligheidsinstructies. 2 Bedoeld gebruik. 3 Bediening. LB-management. Power DALI-taststuureenheid TW Art. nr.: 1713DSTE Bedieningsvoorschrift 1 Veiligheidsinstructies Elektrische apparaten mogen alleen door een elektromonteur worden gemonteerd en aangesloten. Ernstig letsel, brand of materiële schade

Nadere informatie

HANDLEIDING BEWEGINGSMELDER

HANDLEIDING BEWEGINGSMELDER HANDLEIDING BEWEGINGSMELDER Inhoud INSTALLATIE... 2 GEVOELIGHEIDSDETECTIE... 3 HUISDIERMODUS... 4 TESTEN... 5 WANNEER IS DE BEWEGINGSMELDER ACTIEF?... 6 LED AAN/UIT SELECTIE... 6 DETECTIEPATROON... 6 VEELGESTELDE

Nadere informatie

Bedieningshandleiding. Netgelijkrichter 24 V, 5 A met UPS Oproepsysteem 834

Bedieningshandleiding. Netgelijkrichter 24 V, 5 A met UPS Oproepsysteem 834 Bedieningshandleiding Netgelijkrichter 24 V, 5 A met UPS 2973 00 Oproepsysteem 834 Veiligheidsaanwijzingen Inbouw en montage van elektrische apparaten mogen uitsluitend worden uitgevoerd door een elektrotechnicus.

Nadere informatie

GfS Push Bar Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Opbouw GfS Push Bar Alarm...p. 3. Installatie GfS Push Bar Alarm...p. 4

GfS Push Bar Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Opbouw GfS Push Bar Alarm...p. 3. Installatie GfS Push Bar Alarm...p. 4 Art.-Nr.: Montage handleiding GfS Push Bar Alarm Inhoud Algemene omschrijving...p. 2 Opbouw GfS Push Bar Alarm...p. 3 Installatie GfS Push Bar Alarm...p. 4 Functies GfS Push Bar Alarm...p. 5 Art.-Nr.:

Nadere informatie

Gebruikshandleiding E515

Gebruikshandleiding E515 BINNEN BUITEN blad 1/6 Optioneel: externe codegever inbouwdoos drukknopschakelaar inbouwdoos schakelaar aansluiting voor besturingseenheid voeding: installatie in elektrische schakelkast aanbevolen montagehoogte:

Nadere informatie

Serviceblad SolarEdge

Serviceblad SolarEdge Serviceblad SolarEdge Contactgegevens SolarEdge Nederland: Telefoon: 0800-0221089 Direct een storing melden? Dat kan via: www.voltasolar.nl/storing E-mail: support@solaredge.nl Contactgegevens Volta Solar:

Nadere informatie

FLEXESS PEBBLE PASLEZER

FLEXESS PEBBLE PASLEZER MODELLEN KS300 SPECIFICATIES Voltage 12V - 24V DC Stroomafname 35mA Relais uitgang maximaal 1 Amp. schakelen Leesafstand max. 40 mm Frequentie lezer 13,56MhZ voor Mifare Ultralight, Mifare Classic 1K en

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing HEETWATERAPPARAAT HEETWATERAPPARAAT HWA 20

Gebruiksaanwijzing HEETWATERAPPARAAT HEETWATERAPPARAAT HWA 20 Gebruiksaanwijzing HEETWATERAPPARAAT NL HEETWATERAPPARAAT HWA 20 1 HWA 20 2 3 5 4 4 Fig. 1 GEBRUIKSAANWIJZING (NEDERLANDS) Lees deze gebruiksaanwijzing aandachtig, voor een goed en veilig gebruik van het

Nadere informatie

Heeft u ondersteuning nodig bij het verhelpen van een storing? Houd volgende gegevens bij de hand:

Heeft u ondersteuning nodig bij het verhelpen van een storing? Houd volgende gegevens bij de hand: Serviceblad Omnik Direct een storing melden? Dat kan via: www.voltasolar.nl/storing Heeft u ondersteuning nodig bij het verhelpen van een storing? Houd volgende gegevens bij de hand: Model en serienummer

Nadere informatie

Montage-instructie. Ritzscreen V599R V599 XL

Montage-instructie. Ritzscreen V599R V599 XL Ritzscreen V599 V599R V599 XL V540 Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlage voorzien van neopreen (ofwel ritsgeleider) c. voorprofiel 3. montageset 4. bediening

Nadere informatie

Stabu breektank documentatie. Inleiding

Stabu breektank documentatie. Inleiding Product info Stabu breektank Stabu breektank documentatie Inleiding Blz. Documentatie 5 liter breektank -. Documentatie 0 liter breektank -. Documentatie 000 liter breektank 5-6. Documentatie 000 liter

Nadere informatie

Gebruikshandleiding NL-25

Gebruikshandleiding NL-25 Gebruikshandleiding NL-25 Halfautomatische heat seal persmachine Optionele verwisselbare platen 40x50cm 20x20cm 10x45cm 20 cm 12x12cm 38 cm 43 cm - Werkt zonder perslucht - Opent automatisch na de perscyclus

Nadere informatie

BeoLab 7 1 BeoLab 7 1

BeoLab 7 1 BeoLab 7 1 BeoLab 7 1 BeoLab 7 1 Handleiding UG02 BeoLab 7-1 (non-bv7)_hol.indd 1 9/30/04 11:33:12 AM A DOWNLOADED FROM WWW.BEOINFO.NL - SECOND LIFE BANG & OLUFSEN UG02 BeoLab 7-1 (non-bv7)_hol.indd 2 9/30/04 11:33:12

Nadere informatie

installatiehandleiding Rookmelder

installatiehandleiding Rookmelder installatiehandleiding Rookmelder INSTALLATIEHANDLEIDING ROOKMELDER Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig rookmelder. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88 E-mail WoonVeilig klantenservice@woonveilig.nl

Nadere informatie

Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen. 1.1 Aftekenen montage gaten

Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen. 1.1 Aftekenen montage gaten Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen Neem het screen uit de verpakking. Om beschadiging van het screen te voorkomen raden wij u aan hierbij geen mes te gebruiken.

Nadere informatie

HANDLEIDING. De Aalstunner: TYPE Rijpelaal. Methode: Elektrisch bedwelmen van paling in water

HANDLEIDING. De Aalstunner: TYPE Rijpelaal. Methode: Elektrisch bedwelmen van paling in water HANDLEIDING De Aalstunner: TYPE Rijpelaal Methode: Elektrisch bedwelmen van paling in water 1 Inhoudsopgave pagina Doel Aalstunner 03 Voorzieningen 04 Krachtstroom 05 PE Kunststof 05 RVS besturingskast

Nadere informatie

RGB wand bedieningspaneel DMX sturing en PWM output

RGB wand bedieningspaneel DMX sturing en PWM output RGB wand bedieningspaneel DMX sturing en PWM output Mooi afgewerkt wandpaneel voor de bediening van RGB led strips Touch bediening 2 opties: rechtstreekse bediening + aansturing of bediening via het DMX-512

Nadere informatie

Koffiemachine Bravilor Bonomat Mondo Twin

Koffiemachine Bravilor Bonomat Mondo Twin Koffiemachine Bravilor Bonomat Mondo Twin 1. Aan/uit schakelaar voor het apparaat (en onderste warmhoudplaatje) 2. Aan/uit schakelaar voor bovenste warmhoudplaatje 3. Warmhoudplaatje 4. Glazen kan, thermoskan

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APA2-2300R AFSTANDSBEDIENING EN STEKKERDOOS SCHAKELAARS

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APA2-2300R AFSTANDSBEDIENING EN STEKKERDOOS SCHAKELAARS GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APA2-2300R AFSTANDSBEDIENING EN STEKKERDOOS SCHAKELAARS A C B 1 2 1 2 G D E A: LED-indicator B: Kinderbeveiliging C: LED-indicator D: Aan/uit-toetsen E: Groeptoets (kanaal 1 en

Nadere informatie

ACM-3000H2 INBOUWSCHAKELAAR

ACM-3000H2 INBOUWSCHAKELAAR LIFE SUPPORT Gebruik KlikAanKlikUit producten nooit voor life support systemen of toepassingen waar storingen van apparatuur levensbedreigend kunnen zijn. MAXIMALE BELASTING Sluit nooit lampen of apparatuur

Nadere informatie