Postbus AA Gieten T F KvK BTW.nr B01

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Postbus 40 9466 AA Gieten T 0592-260990 F 0592-260620 KvK. 04070160 BTW.nr 8131.79.853.B01 www.vloerverwarmingnederland.nl"

Transcriptie

1

2 Aardwarmte, de intelligente oplossing Van ontwerpfase tot oplevering denken wij graag met u mee De intelligente oplossing Energie is een actueel onderwerp. Logisch, want de laatste jaren zijn de energieprijzen aantoonbaar gestegen. Daar komt bij dat de voorraad fossiele brandstoffen afnemen. Dit maakt dat op de hele wereld gezocht wordt naar alternatieve bronnen van energie. Ook voor het verwarmen van onze woningen, is men hard op zoek naar andere mogelijkheden. Aardwarmte is hierin een van deze mogelijkheden. Met aardwarmte investeert u in uw eigen toekomst, in het milieu en u bespaart ook nog eens fors op uw maandelijkse uitgaven voor energie. Vloerverwarming Nederland Als gespecialiseerd vloerverwarmingsbedrijf heeft Vloerverwarming Nederland ruime ervaring in het aanleggen van vloerverwarmingssystemen, middels binden op staalnetten en het infrezen van vloerverwarming. Sinds enkele jaren hebben wij onze kennis verbreed en ervaring opgedaan in het boren van verticale warmtewisselaars voor aardwarmtesystemen. Deze keuze is gemaakt naar aanleiding van de vraag en de ontwikkeling in de markt. Hierdoor zijn wij in staat de installateurs te ondersteunen in de werkzaamheden van zijn duurzame energie projecten. Het afstemmen van de totaal installatie vinden wij van essentieel belang. Geothermische Energie als kern Niet alleen voor de installatie voor verticale warmtewisselaars, vloerverwarming en wandverwarming kunt u bij ons terecht, maar ook voor advies over het totale aardwarmtesysteem. Vloerverwarming Nederland staat garant voor deskundig advies en professionele uitvoering bij zowel utiliteitsbouw en nieuwbouw als bestaande bouw. Van ontwerpfase tot aan oplevering denken wij graag met u mee. Wat is aardwarmte Aardwarmte wordt ook wel geothermische energie genoemd. Aardwarmte ontstaat vanuit de hete kern van de aarde, samen met de warmte die verkregen wordt van zonneenergie. Deze laatste ontstaat doordat de aarde en het grondwater warmte van de zon absorberen. Op deze manier beschikt de aarde over een duurzame energievoorraad die wacht om gebruikt te worden. Die eindeloos, gratis en schoon is. Waarom Aardwarmte De beschikbaarheid van energie vinden we van zelfsprekend. Maar het is een feit dat de aanwezige fossiele brandstoffen afnemen en energieprijzen omhoog gaan. Het is duidelijk dat we op zoek moeten naar andere vriendelijk alternatieve voor het milieu. Naar zuinige energie oplossingen die betrouwbaar en efficiënt zijn en die kunnen voorzien in de toenemende vraag naar energie.

3 B-O-A-T formule Vloerverwarming Nederland gaat uit van de BOATformule. BOAT staat voor: Bron (die middels wisselaars worden ontrokken) Opwekker (warmtepomp) Afgifte systeem (verwarming, vloerverwarming) Temperatuur regeling Vloerverwarming Nederland ziet zich als verlengstuk voor installatiebedrijven, om een totaal aardwarmte concept neer te kunnen zetten. De installateur is verantwoordelijk voor de installatie van de opwekker (warmtepomp) en Vloerverwarming Nederland is hierin ondersteunend. (Doorsnede woonhuis met B-O-A-T formule) De bedrijfsfilosofie van Vloerverwarming Nederland is een toegevoegde waarde zijn voor de bedrijven waar zij voor werkt. Onze visie is dat deze vier onderdelen nauwkeurig op elkaar moeten worden afgestemd, om zo het hoogst mogelijk rendement te behalen uit het aardwarmtesysteem. Vloerverwarming Nederland heeft drie van de vier BOAT onderdelen in huis. Zo kunnen wij u per situatie u adviseren en dit advies op een professionele manier op uw wensen en behoeftes afstemmen. Daar ligt de kracht van Vloerverwarming Nederland. Van informatie tot realisatie Vloerverwarming Nederland verzorgt het hele proces samen met u, van informatie tot realisatie: Analyse en advies, voor, tijdens en na de uitvoering Calculatie en opstelling capaciteitsberekening Uitvoering bodemanalyse doormiddel van TNO Database bodemgegevens Berekenen van de hoeveelheid bodemwarmtewisselaars Aanbrengen van verticale bodemwarmtewisselaars tot aan de verdeler of warmtepomp Aanleg en installatie van de vloer-, wandverwarming Opstart van het systeem en de inregeling hiervan naar de wens van de klant Werkwijze aanbrengen verticale bodemwarmtewisselaars Eerst bepalen we samen met de installateur de capaciteit van de warmtepomp, die nodig is om voldoende warmteafgifte te garanderen. Vervolgens wordt bepaald hoeveel verticale bodemwarmtewisselaars nodig zijn en worden de bodemwisselaars aangebracht. Daarna wordt op 1 m diep sleuven gegraven om de verticale bodemwarmtewisselaars aan te sluiten op het horizontale leidingwerk. Vervolgens wordt het leidingwerk aangesloten op de SBK verdeler(s) of aangebracht middels het Tichelmann Systeem, afhankelijk van de opdracht. Na afloop van de plaatsing wordt het aardwarmtesysteem gecontroleerd op lekkage en het systeem zal op drukgezet worden gezet. Wanneer deze fase is afgerond wordt het systeem afgevuld met het antivries middel Glycol KIWA gecertificeerd.

4 Bronboringen Verticale bodemwarmtewisselaars De boringen voor de verticale bodemwarmtewisselaars voor aardwarmtesystemen worden door ons boorteam onder leiding van de boormeester op een vakkundige wijze uitgevoerd. Wij hebben de kennis en de apparatuur in eigenhuis om vakwerk te leveren. Voorafgaand aan de uitvoering zal een bodemanalyse worden opgesteld. De samenstelling van de bodem is per locatie verschillend. Aan de hand van verstrekte gegevens van de TNO databank zal er met behulp van een computerprogramma het bronvermogen bepaald worden. Vloerverwarming Nederland werkt altijd volgens de ISSO 73-norm en gebruikt voor de bodemanalyse als basis de TNO geologische databank om de diepte van de bron te bepalen. Wanneer er onvoldoende gegevens beschikbaar zijn over de bodemgesteldheid van de boorlocatie, dan zal er in overleg met de opdrachtgever een (proef)boring worden uitgevoerd. Daarnaast wordt er een KLIC-melding gedaan. KLIC is de organisatie die het leidingwerk in Nederland in kaart heeft. Op deze manier wordt schade aan eventuele verborgen kabels en leidingen in de grond voorkomen. (Gesloten bronboring Exloo) Diensten op gebied van boringen Verticale bronboringen tot ca. 120 meter diepte. Het aanleggen van verticale bodemwarmtewisselaars, als basis voor aardwarmtesysteem. Het plaatsen van de sondes tot aan de warmtepomp. Het afvullen van de sondes met monopropyleenglycol tot -12 graden en op druk brengen (3bar). Het aanleggen van brandpunten. Het aanleggen van bronnen voor waterwinning. (KLIC Melding)

5 Warmtepomp Bij een warmtepomp installatie komt 80% van de warmte voort uit het aardwarmtesysteem. 20% zal de warmtepomp zelf bij verwarmen om de gewenste temperatuur af te kunnen geven. Het is daarom erg belangrijk dat alles goed op elkaar is afgesteld, om aan de juiste afgiftetemperatuur te kunnen voldoen. Als de warmtepompinstallatie voor het eerst in werking wordt gesteld, zal deze langzaam opstarten tot de gewenste temperatuur is bereikt. Eenmaal op temperatuur zullen de lage rendement verwarmingen (LRV) de ruimtes naar wens verwarmen en/of koelen. LRV is bij de installatie van een warmtepomp belangrijk omdat deze een minimale hoeveelheid energie nodig heeft om de temperatuur constant te houden. Hierdoor behaal je het hoogste rendement uit een warmtepomp, wat vervolgens energie besparend is. Vloerverwarming Nederland opereert in projectbouw, nieuwbouw en bestaande bouw, om als verlengstuk te kunnen dienen voor de installateur. EPC Waarde De EPC-berekening (Energie Prestatie Coëfficiënt) is verplicht bij de bouwaanvraag voor zowel utiliteitsbouw als woningbouw. EPC is de energieprestatie die nodig is voor het verwarmen en/of het koelen van een binnenklimaat van een gebouw of woning. Er gaat de komende jaren veel gebeuren omtrent de EPC. Hierbij is één ding is zeker: de EPC zal worden verlaagd. Een standaard HR/CV ketel zal dan niet meer voldoende zijn om aan deze EPC prestatie te voldoen. Aardwarmtesystemen zijn een goed en energiezuinig alternatief om wel aan deze EPC norm te voldoen. Voordelen Een warmtepomp is Energie besparend en juiste en hoogste rendement haal je eruit in combinatie met lage rendementsverwarming De maandelijkse maandlasten gaan omlaag, waardoor u minder per maand aan vaste lasten kwijt bent Een warmtepomp en een vloerverwarmingsysteem heeft een lange levensduur Meer wooncomfort door een constante temperatuur doormiddel van bijvoorbeeld vloerverwarming Geen radiatoren in het zicht Een meerwaarde voor uw woning bij eventuele verkoop Milieuvriendelijke oplossing Verwarmen en koelen van de ruimte Voldoet aan de nieuwe vastgestelde EPC bouw norm - EPC van 0,5 ( provincie Drenthe en Groningen) - EPC van 0,6 ( NL) Dit zijn enkele voorbeelden wat u met de investering van een aardwarmtesysteem terug krijgt.

6 Afgiftesystemen Aardwarmtesystemen zijn ideaal voor lage temperatuurverwarming om het beste rendement uit het systeem te halen. Denk hierbij aan vloer- en wandverwarming. Vloerverwarming Nederland zorgt voor verschillende toepassingen: Aanleggen van vloerverwarming die op staalnetten wordt gebonden of die wordt ingefreesd in de afwerkvloer Installeren van wandverwarming Lage temperatuurverwarming Vloerverwarming Nederland maakt gebruik van verschillende methodes voor de aanleg van vloerverwarming. De aanleg gebeurt geheel in eigen beheer. Bij nieuwbouwprojecten verdient vloerverwarming, gebonden op staalnetten op de traditionele manier, de voorkeur. Maar ook het infrezen van vloerverwarming is een van de mogelijkheden die wij bieden. Hierbij worden de sleuven in de afwerkvloer gefreesd met een diamantzaagmachine waarop een industriële stofzuiger is aangesloten. Zo kan er stofvrij worden gefreesd. (Infrezen van vloerverwarming) (Binden op staalnetten) Passief en Actief koelen van de woning Vloerverwarming is voor een bij een warmtepompinstallatie het beste te combineren met andere LTV (lage temperatuursverwarming). De vloerverwarming kan namelijk alleen ingezet worden om passief te koelen, wat voldoende kan zijn voor een woning. Maar wilt u het comfort vergroten zal een combinatie van vloerverwarming met lagerrendement converctoren of fanciol units een ideale combinatie zijn om de ruimte actief te koelen. Dit zal ter goede komen aan het comfort en de productiviteit op de werkvloer. Hiermee beheerst u het gewenste klimaat optimaal. s winter warm en zomer koel

7 Garantie Het aanleggen van een totale aardwarmte installatie is een vak apart. Vakkundigheid speelt hierbij een grote rol. Vloerverwarming Nederland heeft deze vakkundigheid en ervaring in huis. Hiervoor staan wij garant. Zie onze prijslijst voor de garantievoorwaarden. Subsidies Bedrijven Wilt u een groen label voor uw bedrijf? De EIA (Energie Investeringsaftrek) is een aftrekpost voor bedrijven die investeren in energiebesparende technieken, zoals aardwarmtesystemen. De EIA bespaart en levert bedrijven dus veel voordeel op. Naast de lage energiekosten zijn de investeringskosten voor een groot deel direct aftrekbaar van de fiscale winst. Wie wil er nou geen groen label aan zijn bedrijf hangen Subsidieregeling voor bestaande woningen Wilt u weten hoeveel subsidie u kunt aanvragen neem dan contact op met Vloerverwarming Nederland of kijk op de sites of Wij zijn u graag van dienst Team Vloerverwarming Nederland

De intelligente oplossing

De intelligente oplossing De intelligente oplossing De laatste jaren zijn de energieprijzen toonbaar gestegen. Daar komt bij dat de voorraad fossiele brandstoffen ook niet onuitputtelijk is. Deze optelsom geeft aan dat we op alternatieve

Nadere informatie

De meest optimale installatie is een zuinige installatie. Daarvoor dienen 3 componenten goed op elkaar te worden afgesteld:

De meest optimale installatie is een zuinige installatie. Daarvoor dienen 3 componenten goed op elkaar te worden afgesteld: Besteco wil aan de hand van een korte, eenvoudige uitleg algemene informatie verstrekken omtrent warmtepompinstallaties en waar de aandachtspunten liggen. De meest optimale installatie is een zuinige installatie.

Nadere informatie

JORIS VAN DYCK JORIS VAN DYCK WARMTEPOMPTECHNIEKEN JVD WARMTEPOMPTECHNIEKEN B.V.B.A.

JORIS VAN DYCK JORIS VAN DYCK WARMTEPOMPTECHNIEKEN JVD WARMTEPOMPTECHNIEKEN B.V.B.A. WARMTEPOMPTECHNIEKEN Verwarmen met een warmtepomp de energie van natuurelementen JVD warmtepomptechnieken bvba Oostmalsebaan 5 B-2960 Brecht Tel.: +32 (0) 3 313 85 39 info@warmtepomptechnieken.be www.warmtepomptechnieken.be

Nadere informatie

Centrumvoorzieningen voor. recreatie + camping. Esbi Huis neemt u alle bouwzorg uit handen

Centrumvoorzieningen voor. recreatie + camping. Esbi Huis neemt u alle bouwzorg uit handen Centrumvoorzieningen voor recreatie + camping Esbi Huis neemt u alle bouwzorg uit handen Goed in bouw en realisatie van centrumge Landgoed De Hellendoornse Berg Ervaren specialist In de afgelopen decennia

Nadere informatie

DAN. Duurzaam denken en doen

DAN. Duurzaam denken en doen DAN. Duurzaam denken en doen Een warm onthaal begint bij Albrand duurzame energiesystemen Duurzame energiesystemen van ALBRAND. Anders DAN anders! Energie is er altijd en overal. Maar energie is niet vanzelfsprekend.

Nadere informatie

Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door een warmtepomp. voltalimburg.nl/warmtepomp

Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door een warmtepomp. voltalimburg.nl/warmtepomp Meer wooncomfort en minder energieverbruik door een warmtepomp voltalimburg.nl/warmtepomp Tip! Vraag subsidie aan bij de aanschaf van een warmtepomp. Het subsidiebedrag voor een warmtepomp van 5 kw is

Nadere informatie

Duurzaam verwarmen en koelen met bodemenergie

Duurzaam verwarmen en koelen met bodemenergie Postbus 47 7710 AA Nieuwleusen Rollecate 61 7711 GG Nieuwleusen Tel. 0529 484315 fax 0529 484537 E-mail: info@luinstra.nl Internet: www.luinstra.nl K.v.K. nr. 05080406 BTW nr. NL8155.26.490.B01 IBAN: NL78RABO0127841741

Nadere informatie

Energie voor het leven

Energie voor het leven Energie voor het leven De warmtepomp van IDM verwarmt en koelt voor nu en in de toekomst Warmtepomp van Aarde... betekent voor ons allemaal zekerheid, warmte en thuis Horizontale bodemwisselaar Op een

Nadere informatie

BRONSYSTEMEN. Een diepte investering. die gegarandeerd meer oplevert. Gebruik de energie van de aarde om uw huis of gebouw te verwarmen of te koelen

BRONSYSTEMEN. Een diepte investering. die gegarandeerd meer oplevert. Gebruik de energie van de aarde om uw huis of gebouw te verwarmen of te koelen BRONSYSTEMEN Gebruik de energie van de aarde om uw huis of gebouw te verwarmen of te koelen Een diepte investering die gegarandeerd meer oplevert Aardwarmtesystemen Energie uit eigen bodem Uw woning of

Nadere informatie

nergiebespaar Concept

nergiebespaar Concept nergiebespaar Concept Totaalpakket - Warmtepomp Zonneboiler CV-ketel Iets meer investeren, veel meer besparen: Zeer hoge energiebesparing! Zeer hoge subsidie! Zeer veel comfort! Waarom duurzaam? Drie redenen

Nadere informatie

DE WERKING VAN DE WARMTEPOMP

DE WERKING VAN DE WARMTEPOMP De duurzame energiebron is onuitputtelijk, maar heeft een te laag temperatuurniveau om de CV rechtstreeks op aan te kunnen sluiten. De temperatuur zal dus eerst verhoogd moeten worden, waardoor wij onze

Nadere informatie

Aardwarmte / Luchtwarmte

Aardwarmte / Luchtwarmte 2015 Aardwarmte / Luchtwarmte Verdiepende opdracht Inleiding; In dit onderdeel kun je meer leren over het onderwerp Aardwarmte/Luchtwarmte. Pagina 1 Inhoud 1.Aardwarmte / luchtwarmte...3 1.1 Doel van de

Nadere informatie

Een warm onthaal begint bij Albrand

Een warm onthaal begint bij Albrand Een warm onthaal begint bij Albrand Een warm onthaal begint bij Albrand De zekerheid van 30 jaar vakmanschap 02 De 10 zekerheden die we installateurs en eindgebruikers bieden, zorgen ervoor dat we al meer

Nadere informatie

Duurzaam woon- en werkcomfort door gebruik van natuurlijke energiebronnen! + =

Duurzaam woon- en werkcomfort door gebruik van natuurlijke energiebronnen! + = Duurzaam woon- en werkcomfort door gebruik van natuurlijke energiebronnen! + = Krachten gebundeld... Pionier op het gebied van bodemenergie! Energiezuinige verwarmings- en koelingsproducten Geotherm Energy

Nadere informatie

Aardwarmte. Laat moeder aarde uw energierekening betalen Geothermisch verwarmen en koelen van woningen, gebouwen en zwembaden

Aardwarmte. Laat moeder aarde uw energierekening betalen Geothermisch verwarmen en koelen van woningen, gebouwen en zwembaden Aardwarmte Laat moeder aarde uw energierekening betalen Geothermisch verwarmen en koelen van woningen, gebouwen en zwembaden De buitenste 6 km van de aardkorst bevat een hoeveelheid energie die overeenkomt

Nadere informatie

Verwarming en koeling met warmtepomp d.m.v. vloerverwarming / koeling. Werking van de warmtepomp

Verwarming en koeling met warmtepomp d.m.v. vloerverwarming / koeling. Werking van de warmtepomp BEWONERSINSTRUCTIE Verwarming en koeling met warmtepomp d.m.v. vloerverwarming / koeling Voor de opwekking van benodigde warmte en koude in uw woning wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp van het fabrikaat

Nadere informatie

aardwarmte grondboringen berlinerwanden bronbemalingen brandweerputten retourbemalingen beregeningsputten deepwellbemalingen

aardwarmte grondboringen berlinerwanden bronbemalingen brandweerputten retourbemalingen beregeningsputten deepwellbemalingen aardwarmte grondboringen berlinerwanden bronbemalingen brandweerputten retourbemalingen beregeningsputten deepwellbemalingen aardwarmtebrabant.com bergmansbronbemaling.nl De beginjaren: boorstelling met

Nadere informatie

Een comfortabele, gasloze en toekomstbestendige woning

Een comfortabele, gasloze en toekomstbestendige woning Een comfortabele, gasloze en toekomstbestendige woning Bent u voorbereid op de toekomst? Een toekomst zónder gas? AM ontwikkelt in Park Centraal comfortabele, gasloze en toekomstbestendige woningen. Deze

Nadere informatie

Advies Ontwerp Levering Installatiepartners Inbedrijfstelling

Advies Ontwerp Levering Installatiepartners Inbedrijfstelling Advies Ontwerp Levering Installatiepartners Inbedrijfstelling Een warmtepomp genereert op een efficiënte manier warmte om uw huis comfortabel te verwarmen of van warm water te voorzien. Warmtepompen hebben

Nadere informatie

AT TEC WARMTEPOMPEN AARDWARMTEPOMP 4-18 KW TECHNEA WARMTEPOMPEN HOGE COP & SUPER STIL MODULEREND ONLINE (STEM)BEDIENING INTELLIGENTE REGELING

AT TEC WARMTEPOMPEN AARDWARMTEPOMP 4-18 KW TECHNEA WARMTEPOMPEN HOGE COP & SUPER STIL MODULEREND ONLINE (STEM)BEDIENING INTELLIGENTE REGELING TECHNEA duurzaam AARDWARMTEPOMP 4-18 KW HOGE COP & SUPER STIL MODULEREND ONLINE (STEM)BEDIENING INTELLIGENTE REGELING Specialist duurzame installatietechniek 058-288 47 39 info@technea.nl www.technea.nl

Nadere informatie

Een comfortabele, gasloze en toekomstbestendige woning

Een comfortabele, gasloze en toekomstbestendige woning Een comfortabele, gasloze en toekomstbestendige woning Bent u voorbereid op de toekomst? Een toekomst zónder gas? Heijmans ontwikkelt op Forteneiland comfortabele, gasloze en toekomstbestendige woningen.

Nadere informatie

BE 2 Installatietechniek Bieschboshal warmtepomp

BE 2 Installatietechniek Bieschboshal warmtepomp BE 2 Installatietechniek Bieschboshal warmtepomp Pagina 1 van 7 Joran van Reede MBGOO17B4..-05-2019 Pagina 2 van 7 Inleiding Voor u ligt een verslag over de installatie techniek van de Bieschbos hal. In

Nadere informatie

Ruimteverwarming met warmtepompen:

Ruimteverwarming met warmtepompen: Ruimteverwarming met warmtepompen: principes en werking van verschillende warmtepompsystemen en toepassingen in woningbouw TRIAS ENERGETICA 2 1 Dus 1. Eerst goed isoleren en luchtdicht bouwen (de warmtebehoefte

Nadere informatie

ThermoNoord is een technische groothandel gespecialiseerd in warmtetechniek, warmwatertechniek, klimaattechniek en airconditioning.

ThermoNoord is een technische groothandel gespecialiseerd in warmtetechniek, warmwatertechniek, klimaattechniek en airconditioning. 1 Waarom ThermoNoord? ThermoNoord is een technische groothandel gespecialiseerd in warmtetechniek, warmwatertechniek, klimaattechniek en airconditioning. Persoonlijk advies Op locatie of via de telefoon,

Nadere informatie

Warmtepompen - de toekomst. Hans Wiessner Welkom

Warmtepompen - de toekomst. Hans Wiessner Welkom Warmtepompen - de toekomst Hans Wiessner 21-06-2018 Welkom Moderne techniek als de Warmtepomp heeft de toekomst Installatietechniek, regeltechniek, LT afgifte systemen, wooncomfort Wat is een warmtepomp

Nadere informatie

Frisse Lucht GREEN PACKAGE. Energie uit de lucht - 100% duurzaam

Frisse Lucht GREEN PACKAGE. Energie uit de lucht - 100% duurzaam GREEN PACKAGE Energie uit de lucht - 100% duurzaam Het comfort van vloerverwarming, koeling en warmtapwater in een duurzaam energiesysteem voor bij u thuis. Frisse Lucht Green Package, duurzame energie

Nadere informatie

Duurzaam verwarmen met Waterstage. Product Launch 2017

Duurzaam verwarmen met Waterstage. Product Launch 2017 Duurzaam verwarmen met Waterstage Programma Green Igloo Wet en regelgeving Subsidie en rente tarieven EnMosy voor prestatie garantie Green Igloo Care voor kwaliteitsborging Green Igloo Concept Totaalconcept

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015 Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-10 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

H e t W A d u s E P C p a k k e t

H e t W A d u s E P C p a k k e t Uw partner in duurzame energie H e t W A d u s E P C p a k k e t De ultieme oplossing voor uw woning v1.0 april 2009 Voorwoord WAdus BV is een jong en dynamisch bedrijf. Het bedrijf is opgericht in 2008

Nadere informatie

GEOTHERMIE DUURZAME AARDWARMTE

GEOTHERMIE DUURZAME AARDWARMTE GEOTHERMIE DUURZAME aardwarmte De Jongh Pipesystems B.V. De Jongh Pipesystems B.V., de specialist op het gebied van PE-HD kunststofleidingsystemen voor gas, water, persriolering etc. heeft haar activiteiten

Nadere informatie

Energy-Floor haalt energie uit de bodem van uw woning

Energy-Floor haalt energie uit de bodem van uw woning Energy-Floor haalt energie uit de bodem van uw woning De laatste jaren is er qua energiebehoefte veel veranderd in de woningbouw. Voorheen waren de behoefte en kosten m.b.t. verwarming in nieuwbouw woningen

Nadere informatie

SolarSystemen. Duurzame oplossingen voor warm water en verwarming

SolarSystemen. Duurzame oplossingen voor warm water en verwarming SolarSystemen Duurzame oplossingen voor warm water en verwarming De onuitputtelijke bron van energie voor warm water én verwarming Op zo n 150 miljoen kilometer van de aarde bevindt zich een unieke energieleverancier:

Nadere informatie

Warmtepompen en warmtebronnen. Warmtepompen

Warmtepompen en warmtebronnen. Warmtepompen Warmtepompen en warmtebronnen (augustus 2006) Warmtepompen Wat is een warmtepomp? Warmtepompen zijn duurzame energiesystemen die energie uit de omgeving, zoals buitenlucht, bodem of grondwater, omzetten

Nadere informatie

geotherm elektrische warmtepomp Op alle fronten betrouwbaar

geotherm elektrische warmtepomp Op alle fronten betrouwbaar Op alle fronten betrouwbaar 01.09.2012 onbezorgd comfort De betrouwbare geotherm Verwarming uit de bodem met een warmtepomp. Ingewikkeld? Niet bij Vaillant. Want Vaillant staat garant voor onbezorgd comfort

Nadere informatie

De geotherm warmtepomp Op alle fronten beter

De geotherm warmtepomp Op alle fronten beter De geotherm warmtepomp Op alle fronten beter Vaillant geotherm warmtepomp De betere warmtepomp Verwarming uit de bodem met een warmtepomp. Ingewikkeld? Niet bij Vaillant. Want Vaillant staat garant voor

Nadere informatie

Itho Daalderop Hybride lucht/water warmtepompen. innovatief. & energiezuinig

Itho Daalderop Hybride lucht/water warmtepompen. innovatief. & energiezuinig Itho Daalderop Hybride lucht/water warmtepompen innovatief & energiezuinig HP Cube en Base Cube: HP Cool Cube en Base Cube: - Aanzienlijke besparing op energiekosten - Bekende en beproefde componenten

Nadere informatie

Itho Daalderop 0,EPC formule. nieuwbouw. totaalformule

Itho Daalderop 0,EPC formule. nieuwbouw. totaalformule Itho Daalderop 0,EPC formule nieuwbouw totaalformule 0, EPC - nieuwbouw totaalformule voor optimale energieprestatie Minimaal energieverbruik maximaal wooncomfort Wooncomfort, een gezond binnenklimaat

Nadere informatie

Itho Energiewoning. De perfecte balans tussen comfort en energiebesparing.

Itho Energiewoning. De perfecte balans tussen comfort en energiebesparing. Itho Energiewoning De perfecte balans tussen comfort en energiebesparing. Minimaal energieverbruik maximaal wooncomfort Wooncomfort, een gezond binnenklimaat en energiebesparing worden steeds belangrijker.

Nadere informatie

100% Warmte, warm tapwater en koude. Comfortabel én milieuvriendelijk wonen. duurzame energie van eigen bodem

100% Warmte, warm tapwater en koude. Comfortabel én milieuvriendelijk wonen. duurzame energie van eigen bodem 100% duurzame energie van eigen bodem Warmte, warm tapwater en koude Comfortabel én milieuvriendelijk wonen U gaat voor nul! Comfortabel én milieuvriendelijk wonen Warmte, warm tapwater en koude van Eteck

Nadere informatie

Vaillant & rendement. Technisch Project Advies

Vaillant & rendement. Technisch Project Advies Vaillant & rendement Technisch Project Advies meer rendement van uw project? Begin bij Vaillant Technisch Project Advies tijdige inschakeling TPA Uw winst Hoe blijven we samen aan de voortdurend aangescherpte

Nadere informatie

WARMTEPOMPEN VOOR OOSTERWOLD

WARMTEPOMPEN VOOR OOSTERWOLD WARMTEPOMPEN VOOR OOSTERWOLD Bewonersinformatie warmtepompen WARMTEPOMPINFORMATIE VOOR ZELFBOUWERS OOSTERWOLD Over TNO: TNO is een onafhankelijke not-for-profit onderzoeksorganisatie (voor toegepastnatuurwetenschappelijk

Nadere informatie

Hoe werkt een wko-installatie?

Hoe werkt een wko-installatie? Thema duurzame verwarming Hoe werkt een wko-installatie? Warmte-koudeopslag-installaties (wko s) hebben een steeds groter aandeel in de lagetemperatuur-energievoorziening. Door de stijgende energieprijzen

Nadere informatie

Duurzame elektriciteit in het EcoNexis huis

Duurzame elektriciteit in het EcoNexis huis Werkblad 1, mbo Duurzame elektriciteit in het EcoNexis huis Inleiding De wereldbevolking groeit al jaren vrij stevig. En de wereldwijde behoefte aan energie groeit mee: we kúnnen simpelweg niet meer zonder

Nadere informatie

WelWonen Energie uit eigen bodem. Eindeloos... Ing E A J Weenink 0499-486310 www.betonson.com

WelWonen Energie uit eigen bodem. Eindeloos... Ing E A J Weenink 0499-486310 www.betonson.com WelWonen Energie uit eigen bodem. Eindeloos... Ing E A J Weenink 0499-486310 www.betonson.com WelWonen Ontwikkeld door Betonson Trends en ontwikkelingen: Energy Performance of Buildings Directive (EPBD)

Nadere informatie

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort WARMTEPOMPTECHNIEK Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort Voor verwarming en productie van sanitair warm water in nieuwbouw en renovatie Warmtepomptechniek in nieuwbouwprojecten Nieuw bouwen?

Nadere informatie

100% Warmte, warm tapwater en koude. Comfortabel én milieuvriendelijk wonen. duurzame energie van eigen bodem

100% Warmte, warm tapwater en koude. Comfortabel én milieuvriendelijk wonen. duurzame energie van eigen bodem 100% duurzame energie van eigen bodem Warmte, warm tapwater en koude Comfortabel én milieuvriendelijk wonen U gaat voor nul! Comfortabel én milieuvriendelijk wonen Warmte, warm tapwater en koude van Eteck

Nadere informatie

KLIMAATGARANT. De energie van morgen vandaag in huis

KLIMAATGARANT. De energie van morgen vandaag in huis KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in De energie van morgen vandaag in huis Een energieneutrale woning: het kan! is gestart met de verkoop van woningen in het project. Duurzame woningen, want wordt een wijk

Nadere informatie

Je woning duurzaam verwarmen. Het hoe en waarom

Je woning duurzaam verwarmen. Het hoe en waarom Je woning duurzaam verwarmen Het hoe en waarom Inhoudsopgave 1. Trends & Ontwikkelingen 1.1 Klimaatakkoord 1.2 Wisselende energiekosten 1.3 In 2050 energieneutraal 1.4 Loopt Nederland achter? 2. Twijfels

Nadere informatie

Beheer en onderhoud in de praktijk. Warmtepompsystemen met verticale bodemwisselaar technieken. Peter Centen Nathan Group

Beheer en onderhoud in de praktijk. Warmtepompsystemen met verticale bodemwisselaar technieken. Peter Centen Nathan Group Beheer en onderhoud in de praktijk Warmtepompsystemen met verticale bodemwisselaar technieken Peter Centen Nathan Group 2 1 COLLECTIEF BRONSYSTEEM (WARMTEPOMP INDIVIDUEEL PER APPARTEMENT) VERTICALE BODEMWARMTE-

Nadere informatie

WARMTEPOMPEN. WINST VOOR U, EN VOOR ONZE AARDE

WARMTEPOMPEN. WINST VOOR U, EN VOOR ONZE AARDE WARM WATER DUURZAME ENERGIE VERWARMING WARMTEPOMPEN. WINST VOOR U, EN VOOR ONZE AARDE ENERGIEBESPARENDE OPLOSSINGEN VOOR BIJ U THUIS STIEBEL ELTRON - SYSTEMEN VOOR EEN LAAG ENERGIEVERBRUIK In de nabije

Nadere informatie

Verwarm uw woning elektrisch. Creëer met een warmtepomp uw ideale WinWoonSituatie

Verwarm uw woning elektrisch. Creëer met een warmtepomp uw ideale WinWoonSituatie Verwarm uw woning elektrisch Creëer met een warmtepomp uw ideale WinWoonSituatie Bespaar op energiekosten én het milieu De meeste woningen in Nederland gebruiken een cv-ketel op gas. Hiermee verwarmen

Nadere informatie

Handleiding installaties 70 Appartementen Eeuwsels te Helmond

Handleiding installaties 70 Appartementen Eeuwsels te Helmond Adres : t Bogtje 12 5095 CD Hooge Mierde Tel. nr. : 013-5091268 Fax. nr. : 013-5092623 E-mail : info@schoormans.nl Bankrelatie : Rabobank Bladel-Reusel Rek. nr. : 12.28.00.370 KvK Eindhoven : 18041927

Nadere informatie

Voor onafhankelijke informatie en advies over:

Voor onafhankelijke informatie en advies over: Raoul Santibanez Voor onafhankelijke informatie en advies over: Energie besparen en energie opwekken Luchtkwaliteit in huis Comfortverbetering in huis Levensloopbestendig wonen Klimaat adaptief wonen Subsidies,

Nadere informatie

Steek Energie in je huis

Steek Energie in je huis Steek Energie in je huis 9 oktober 2012 Breda 1 Bouwbedrijf Boot B.V. Bouwbedrijf Boot is actief in de woningbouw (particulier, ontwikkeling), zorg huisvesting en utiliteit (scholen, kantoren, bedrijfsgebouwen).

Nadere informatie

Cooling & Heating Innovations

Cooling & Heating Innovations Cooling & Heating Innovations W A R M T E P O M P E N D e w a r m t e p o m p a l s w a r m t e b r o n i s d é o p l o s s i n g v o o r onze dagelijkse behoefte aan verwarming met een zo hoog mogelijk

Nadere informatie

White Paper Warmtepompsysteem

White Paper Warmtepompsysteem White Paper Warmtepompsysteem Inleiding Een warmtepompsysteem is voor veel mensen inmiddels een bekend begrip, toch ontstaat er nog steeds veel onduidelijkheid over de werking van het systeem. Dit blijkt

Nadere informatie

M-Thermal warmtepompen

M-Thermal warmtepompen M-Thermal warmtepompen Lucht/water warmtepompen De systemenen: M-Thermal Introductie Zonnecollectoren Lage temperatuur radiator M-Thermal Monobloc Monobloc unit Zonnecollector Toepassing Verwarmen, koelen,

Nadere informatie

Warmtepompen. Winst voor u, en voor onze aarde. Energiebesparende oplossingen voor bij u thuis

Warmtepompen. Winst voor u, en voor onze aarde. Energiebesparende oplossingen voor bij u thuis Warm water duur zame Ener gie VERWARMING Warmtepompen. Winst voor u, en voor onze aarde Energiebesparende oplossingen voor bij u thuis STIEBEL ELTRON - Systemen voor een laag energieverbruik In de nabije

Nadere informatie

VLOERVERWARMING EN -KOELING VOOR UTILITEIT, INDUSTRIE EN WONINGBOUW

VLOERVERWARMING EN -KOELING VOOR UTILITEIT, INDUSTRIE EN WONINGBOUW VLOERVERWARMING EN -KOELING VOOR UTILITEIT, INDUSTRIE EN WONINGBOUW Alles rondom Duurzame oplossingen voor nu en in de toekomst: In de meer dan vijftig jaar van haar bestaan heeft Thermagas altijd vooruit

Nadere informatie

Informatieblad. Warmtepompen INLEIDING

Informatieblad. Warmtepompen INLEIDING INLEIDING Vanwege de oprakende fossiele brandstoffen worden we met zijn alle gedwongen op zoek te gaan naar verbeterde of alternatieve energieopwekkers. Van hout naar kolen naar olie naar gas en nu naar

Nadere informatie

TOTAALOPLOSSING VOOR VERWARMEN & KOELEN VAN VLOER EN WAND.

TOTAALOPLOSSING VOOR VERWARMEN & KOELEN VAN VLOER EN WAND. TOTAALOPLOSSING VOOR VERWARMEN & KOELEN VAN VLOER EN WAND. Calculatie Engineering Systeemontwerp Projectbegeleiding Materialen Installatie Service magnumprojectservices.nl HELDER. IN KWALITEIT EN SERVICE.

Nadere informatie

TECHNEA. duurzaam WARMTEPOMPEN AT TEC WARMTEPOMPEN AARDWARMTEPOMP 2-4 KW HOGE COP & SUPER STIL MODULEREND ONLINE (STEM)BEDIENING INTELLIGENTE REGELING

TECHNEA. duurzaam WARMTEPOMPEN AT TEC WARMTEPOMPEN AARDWARMTEPOMP 2-4 KW HOGE COP & SUPER STIL MODULEREND ONLINE (STEM)BEDIENING INTELLIGENTE REGELING TECHNEA duurzaam AARDWARMTEPOMP 2-4 KW HOGE COP & SUPER STIL MODULEREND ONLINE (STEM)BEDIENING INTELLIGENTE REGELING OVER AT-TEC Al 35 jaar zijn we gespecialiseerd in het produceren van warmtepompen van

Nadere informatie

BUVA EcoClimate warmtepomp. Duurzaam verwarmen, koelen en warm water voor elke woning.

BUVA EcoClimate warmtepomp. Duurzaam verwarmen, koelen en warm water voor elke woning. BUVA EcoClimate warmtepomp Duurzaam verwarmen, koelen en warm water voor elke woning. Aangename warmte in de winter, verfrissende koeling in de zomer en warmwatercomfort. Dat kan met de BUVA EcoClimate

Nadere informatie

geotherm hybride systeem

geotherm hybride systeem geotherm hybride systeem Duurzaam comfort door slimme samenwerking 01-08 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Met het geotherm hybride systeem

Nadere informatie

Warmtepompen. Werking warmtepomp 19-10-2015

Warmtepompen. Werking warmtepomp 19-10-2015 Warmtepompen Om een woning te verwarmen zijn diverse mileu vriendelijke mogelijkheden. Één van de mogelijkheden is een warmtepomp. Er zijn diverse verschillende soorten warmtepompen maar de proces werking

Nadere informatie

Warmtepompen. Een introductie

Warmtepompen. Een introductie Warmtepompen Een introductie Inhoud presentatie Introductie 040energie Warmtepompen: Principe Varianten Financieel Is mijn huis geschikt? Vragen? Introductie 040Energie 040energie is een vereniging van

Nadere informatie

De beste zonneboilers komen van DSS

De beste zonneboilers komen van DSS De beste zonneboilers komen van DSS De besparing op de energierekening na aanschaf van een zonneboiler tot wel 60% op het gasverbruik. De straling van de zon is een onuitputtelijke bron van schone energie.

Nadere informatie

BESPAAR NU MET LED-VERLICHTING LED SOLUTIONS HOLLAND VERKOOPT BESPARINGEN!

BESPAAR NU MET LED-VERLICHTING LED SOLUTIONS HOLLAND VERKOOPT BESPARINGEN! BESPAAR NU MET LED-VERLICHTING LED SOLUTIONS HOLLAND VERKOOPT BESPARINGEN! WELKOM, LED verlichting is de toekomst LED-verlichting biedt ons vandaag de dag ongekend veel mogelijkheden om een natuurlijke

Nadere informatie

Elga WINNAAR De kracht van de combinatie

Elga WINNAAR De kracht van de combinatie Elga WINNAAR 2010 innovatieve Hybride module voor hr ketels De kracht van de combinatie E T E De Elga DE Elga steekt minder energie in de bestaande bouw Techneco ontwikkelde een oplossing die even simpel

Nadere informatie

DE MEEST EFFICIËNTE OPLOSSING OM TE GENIETEN VAN MAXIMAAL COMFORT

DE MEEST EFFICIËNTE OPLOSSING OM TE GENIETEN VAN MAXIMAAL COMFORT DE MEEST EFFICIËNTE OPLOSSING OM TE GENIETEN VAN MAXIMAAL COMFORT VERWARMING, KOELING EN WARM WATER IN ÉÉN SYSTEEM DE RVL- l PLUS WARMTEPOMP VAN FERROLI IS ENERGIE VOOR DE TOEKOMST: Schoon Duurzaam Geen

Nadere informatie

Het optimale klimaat voor uw gasten... KOUDETECHNIEK. koudetechniek procestechniek cellenbouw airconditioning service en beheer

Het optimale klimaat voor uw gasten... KOUDETECHNIEK. koudetechniek procestechniek cellenbouw airconditioning service en beheer Het optimale klimaat voor uw gasten... KOUDETECHNIEK koudetechniek procestechniek cellenbouw airconditioning service en beheer Het optimale klimaat voor uw gasten? Onze zorg! Voor de beheersing van het

Nadere informatie

Radiator - Pro Convector - Pro

Radiator - Pro Convector - Pro Radiator - Pro Convector - Pro ClimateBooster 1 Méér comfort met minder energie 2 Sneller verwarmen Doordat de prestaties van de radiator of convector met 50% tot 80% stijgen, zullen de ruimtes tot 2 keer

Nadere informatie

Geïntegreerde klimaatsystemen voor gebouwen

Geïntegreerde klimaatsystemen voor gebouwen Geïntegreerde klimaatsystemen voor gebouwen Uw huis is uw thuis. U komt er tot rust, besteedt er tijd met vrienden en familie. De ruimte waar u verblijft, moet daarom comfortabel en behaaglijk zijn als

Nadere informatie

Comfort in optima forma // M-Thermal warmtepompen

Comfort in optima forma // M-Thermal warmtepompen Comfort in optima forma // M-Thermal warmtepompen Lucht/water warmtepompen Geniet u ook zo van de zon? De warmte van de zon is niet alleen een bron voor leven maar ook een bron voor. Een MDV lucht/water

Nadere informatie

Zuinige ketel? Dat loont! Ontdek de mogelijkheden, voordat uw oude verwarmingsketel stuk gaat.

Zuinige ketel? Dat loont! Ontdek de mogelijkheden, voordat uw oude verwarmingsketel stuk gaat. Zuinige ketel? Dat loont! Ontdek de mogelijkheden, voordat uw oude verwarmingsketel stuk gaat. Een nieuwe, zuinige ketel? Denk er nu al over na! Is uw ketel oud aan het worden? Wacht niet totdat hij stuk

Nadere informatie

geotherm hybride systeem Duurzaam genieten van maximaal comfort

geotherm hybride systeem Duurzaam genieten van maximaal comfort geotherm hybride systeem Duurzaam genieten van maximaal comfort geldig vanaf 01.09.2012 Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm kraanwater s Winters lekker behaaglijk, in de zomer heerlijk koel

Nadere informatie

Kees Bakker

Kees Bakker Kees Bakker info@energiehuishelmond.nl Vrijwilliger Energiehuis op cover blad Eigen Huis! Ervaringsdeskundige! Verwarmen van een woning verwarmt met aardgas gestookte CV verwarmt elektrisch met warmtepomp

Nadere informatie

Programma.» Waarom warmtepompen?» Hoe werkt een Warmtepomp?» Wat is C.O.P.?» Verschillende warmtepompen/ bronnen.» Investering / terugverdienen

Programma.» Waarom warmtepompen?» Hoe werkt een Warmtepomp?» Wat is C.O.P.?» Verschillende warmtepompen/ bronnen.» Investering / terugverdienen Programma» Waarom warmtepompen?» Hoe werkt een Warmtepomp?» Wat is C.O.P.?» Verschillende warmtepompen/ bronnen.» Investering / terugverdienen Waarom Warmtepompen? Beter gebruik van primaire energie bronnen.

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-09 - 2017 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

TECEfloor. Het verwarmingssysteem voor vloer- en wandverwarming. Zekerheid en Comfort

TECEfloor. Het verwarmingssysteem voor vloer- en wandverwarming. Zekerheid en Comfort TECEfloor Het verwarmingssysteem voor vloer- en wandverwarming Zekerheid en Comfort TECEfloor Zekerheid en Comfort De TECEfloor vloeren wandverwarming Ze is onzichtbaar, maar draagt in grote mate bij tot

Nadere informatie

Zonder investeren besparen 10 tips en vragen voor de facilitair manager

Zonder investeren besparen 10 tips en vragen voor de facilitair manager Zonder investeren besparen 10 tips en vragen voor de facilitair manager Als facilitair manager bent u verantwoordelijk voor de huisvesting. Daarmee ook voor het energiegebruik van de huisvesting. In deze

Nadere informatie

Installatie overzicht bij EPC-concepten

Installatie overzicht bij EPC-concepten Installatie overzicht bij EPC-concepten Dit boekje geeft een overzicht van de belangrijkste installaties zoals die nu op de markt aanwezig zijn. PelserHartman probeert u een zo volledig mogelijk overzicht

Nadere informatie

aurostep plus zonneboiler

aurostep plus zonneboiler aurostep plus zonneboiler Veel warm water dankzij zonne-energie 01-09 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Meer comfort terwijl u energie bespaart Duurzaam verzekerd van veel warm water Open de

Nadere informatie

Woningbouw & Utiliteit

Woningbouw & Utiliteit Woningbouw & Utiliteit Om bedrijven en de particulieren een totaalpakket te kunnen bieden is Taylor Elektrotechniek B.V. in 2008 een samenwerking aangegaan met PBK Technische Installaties B.V Voor een

Nadere informatie

De Vaillant Elektrische Warmtepomp Een duurzame aanwinst

De Vaillant Elektrische Warmtepomp Een duurzame aanwinst De Vaillant Elektrische Warmtepomp Een duurzame aanwinst De vernieuwende voordelen van de Vaillant Elektrische Warmtepomp Warmte uit de grond? Het kan. Met de Vaillant Elektrische Warmtepomp. Deze haalt

Nadere informatie

s werelds beste bodemwarmtewisselaar

s werelds beste bodemwarmtewisselaar s werelds beste bodemwarmtewisselaar Waarom aardwarmte? Duurzame energie met oog voor mens en milieu Een comfortabele, goed verwarmde woning vinden we vanzelfsprekend. Maar we staan er zelden bij stil

Nadere informatie

De 10 meest gestelde vragen over aardgasvrij wonen

De 10 meest gestelde vragen over aardgasvrij wonen De 10 meest gestelde vragen over aardgasvrij wonen 1. Waarom gaan we van het aardgas af? 2 2. Wanneer moet mijn woning aardgasvrij zijn? 2 3. Wat is de rol van de gemeente? 3 4. Hoe kan ik mijn woning

Nadere informatie

100% Vastrecht bronenergie van Eteck. Comfortabel wonen en bouwen aan de toekomst. Duurzame energie van eigen bodem

100% Vastrecht bronenergie van Eteck. Comfortabel wonen en bouwen aan de toekomst. Duurzame energie van eigen bodem 100% Duurzame energie van eigen bodem Vastrecht bronenergie van Eteck Comfortabel wonen en bouwen aan de toekomst U gaat voor nul! Comfortabel wonen en bouwen aan de toekomst Vastrecht bronenergie van

Nadere informatie

Warmte Koude Opslag. Wat is WKO? Diep onder Drenthe

Warmte Koude Opslag. Wat is WKO? Diep onder Drenthe Warmte Koude Opslag Wat is WKO? Diep onder Drenthe Klimaatbestendig Drenthe Klimaatveranderingen van vele eeuwen zijn nog steeds zichtbaar in het Drentse landschap. Voorbeelden hiervan zijn de Hondsrug

Nadere informatie

Mijn vloer geeft mij energie

Mijn vloer geeft mij energie Mijn vloer geeft mij energie met Speedheat elektrische verwarming Geeft uw vloer u ook energie? Echte warmte komt van binnen. Daar kan zelfs onze vloerverwarming niet tegenop. Maar als het aankomt op individueel

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-09 - 2016 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

Geothemie. Nieuwe kansen voor het warmtenet

Geothemie. Nieuwe kansen voor het warmtenet Geothemie Nieuwe kansen voor het warmtenet 06 54268181 1 Accelerate energy innovation Drs. Ronald den Boogert Ronald@inimpact.nl By the implementation of innovative technologies and a close cooperation

Nadere informatie

Verdeling gemiddeld energieverbruik NL. Auto (benzine)

Verdeling gemiddeld energieverbruik NL. Auto (benzine) Warmtepomp Het gebruik van verwarming en warm water bepalen een zeer groot deel van het energieverbruik van een woning. Het gebruik van een warmtepomp is een (gedeeltelijk of volledig) alternatief voor

Nadere informatie

MONOBLOCK 4-34 KW LUCHT WARMTEPOMP TECHNEA WARMTEPOMPEN AT TEC WARMTEPOMPEN

MONOBLOCK 4-34 KW LUCHT WARMTEPOMP TECHNEA WARMTEPOMPEN AT TEC WARMTEPOMPEN TECHNEA duurzaam LUCHT WARMTEPOMP MONOBLOCK 4-34 KW HOGE COP & SUPER STIL MODULEREND ONLINE (STEM)BEDIENING INTELLIGENTE REGELING OVER AT-TEC Al 35 jaar zijn we gespecialiseerd in het produceren van warmtepompen

Nadere informatie

Remeha Neptuna. Comfort het hele jaar door 4/6/8/11/16/22/27. the comfort innovators

Remeha Neptuna. Comfort het hele jaar door 4/6/8/11/16/22/27. the comfort innovators Neptuna 4/6/8/11/16/22/27 Comfort het hele jaar door the comfort innovators Comfort het hele jaar door Neptuna Een natuurlijke energiebron zoals lucht, water of zonlicht levert besparing op. Kies je voor

Nadere informatie

Open en gesloten WKO systemen. Open systemen

Open en gesloten WKO systemen. Open systemen Open en gesloten WKO systemen Open systemen Een kenmerk van open systemen is dat er grondwater onttrokken en geïnfiltreerd wordt. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen doubletsystemen, monobronsystemen

Nadere informatie

LZTi. Lucht / water warmtepompen. De ideale alles-in-één oplossing

LZTi. Lucht / water warmtepompen. De ideale alles-in-één oplossing LZTi Lucht / water warmtepompen LZTi De ideale alles-in-één oplossing De ideale alles-in-één oplossing Lucht, een eindeloze bron van energie. Een geschenk van moeder natuur dat onze aarde niet vervuilt,

Nadere informatie

Stofvrij infrezen! Legplan Montage Regeling

Stofvrij infrezen! Legplan Montage Regeling Stofvrij infrezen! Legplan Montage Regeling VLOERVERWARMING IN RENOVATIE PROJECTEN Espace systeem 00: het renovatiesysteem. De vele voordelen van vloerverwarming. Geen ontsierende radiatoren Vloerverwarming

Nadere informatie

Ervaar het duurzame comfort van het nieuwe verwarmen met de Daikin Intergas Hybride.

Ervaar het duurzame comfort van het nieuwe verwarmen met de Daikin Intergas Hybride. minimaal 50% minder co 2 -uitstoot door halvering van uw gasverbruik Ervaar het duurzame comfort van het nieuwe verwarmen met de Daikin Intergas Hybride. Verwarm uw huis zoals u altijd gedaan heeft. Maar

Nadere informatie